Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!


ΜΟΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ "ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ"!

Ενώ οι όλες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την κατάρρευση της συγκυβέρνησης Παπαδήμου και των κομμάτων που τη στηρίζουν, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης φαίνεται πως προσπαθεί να στήσει μια "αποστειρωμένη" παρέλαση για την 25η Μαρτίου!

Προφανώς, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου τρέμει το ενδεχόμενο μετατραπούν ξανά οι παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις, όπως συνέβη στις 28 Οκτωβρίου!

Σύμφωνα με διάφορες ιστοσελίδες, βάσει κατεπείγουσας διαταγής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), σχεδιάζεται η ονομαστική πρόσκληση 800 ατόμων τα ............
οποία θα στηθούν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων!

Τα εν λόγω 800 άτομα φαίνεται πως θα είναι αξιωματικοί μαζί με τις οικογένειές τους ενώ αστυνομικοί θα ελέγχουν τις προσκλήσεις στα σημεία εισόδου!

Εδώ βέβαια τίθεται και το αυθόρμητο ερώτημα; Ποιός μπορεί να εμποδίσει το λαό να παρακολουθήσει την παρέλαση σε άλλα σημεία όπως η Λ. Αμαλίας ή οδός Πανεπιστημίου; Μήπως η συγκυβέρνηση θα κηρύξει και απαγόρευση κυκλοφορίας εκείνη την ημέρα προκειμένου να είναι σίγουρη πως δεν θα υπάρξουν αυθόρμητες λαϊκές διαδηλώσεις...;
Το ακόμα πιο τραγελαφικό που δείχνει και τον πανικό του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δ. Αβραμόπουλου είναι το γεγονός πως το εν λόγω έγγραφο φέρει ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011, τρεις ολόκληρους μήνες πριν την παρέλαση!
Συμφωνα με τις ως άνω πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, το εν λόγω έγγραφο εστάλη από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της ΑΣΔΥΣ προς τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ΓΕΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει ήδη αποσταλεί:

1. Οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές και οι κάτοχοι τους θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι σε ειδικό χώρο απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

2. Για την παραλαβή των προσκλήσεων (16 έως 23 Μαρτίου 2012), που θα είναι ονομαστικές, θα πρέπει να αναφέρονται οπωσδήποτε στην αποστολή των αποδεικτικών στοιχείων ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένων καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους (στέλεχος υπηρεσίας, σύζυγος, τέκνο μέλους κ.λπ.). Δηλαδή κανονικό φακέλωμα.

3. Η είσοδος στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο για την παρακολούθηση της παρέλασης θα πραγματοποιείται από καθορισμένο σημείο (σαν πόρτα μπαρ ή νυχτερινού καταστήματος δηλαδή). Εκεί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «θα ελέγχουν την είσοδο, με αντιπαραβολή πρόσκλησης - Δελτίου Ταυτότητας - και ονομαστική κατάσταση ΑΣΔΥΣ», όπως αναφέρεται επακριβώς στο εν λόγω έγγραφο.

4. Οι αποδέκτες των προσκλήσεων παρακαλούνται να αναφέρουν στην ΑΣΔΥΣ ως τις 2 Μαρτίου 2012 τον αριθμό των προσκλήσεων που επιθυμούν, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση καθώς και τη σχέση τους με την υπηρεσία (βαθμός, μονάδα όπου ανήκει, σύζυγος, τέκνο στελέχους ή μόνιμου υπαλλήλου κ.λπ.).
 
kafeneio-gr.blogspot.com

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤ3

Και ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης συμμετείχε στο κύκλωμα εκβιαστών.
Σοκ προκαλεί στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι μεταξύ των 47 ατόμων που συνελήφθησαν σήμερα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την σύσταση κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων, είναι και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης.
Ο Γιώργος Φερέτης υπήρξε και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, ενώ από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας.

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων - 47 συλλήψεις
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιάσεων και τοκογλυφίας.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, σαράντα επτά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός, δημοσιογράφος και ένας υπάλληλος Π.Α.Ε.
Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των συλληφθέντων αφορά, τις κατά περίπτωση, κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.
Μετά τις πολύμηνες έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
  • Διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις,
  • Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση.
  • Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους ( modus operandi).
  • Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.
  • Εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα – επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν.
  • Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης..
Τα χρηματικά ποσά, που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Η αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.
iefimerida.gr

Υπάλληλος της Τρόικα ο Κουτρουμάνης



«Εγώ με τον υπάλληλο της Τρόικα δεν θα καθίσω στο ίδιο τραπέζι. Θα είμαι απών στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου». Αυτό ξεκαθάρισε το μέλος του Π.Σ. του ΠαΣοΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο πάλαι ποτέ συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου εννοούσε φυσικά τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη για τον οποίο -και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις- έχει προβεί σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς σχετικά με τη στάση του απέναντι στις επιταγές της τρόικα. «Σα δεν ντρέπεται λίγο... Αυτός που μας το έπαιζε εργατοπατέρας έχει γίνει τροϊκανότερος των τροϊκανών» μεταφέρουν τα λεγόμενά του σύντροφοι της Πρωτοβουλίας.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ συνεδριάζει σήμερα για εργασιακά θέματα...

zoornalistas.blogspot.com

Οι φυλές της Νέας Δημοκρατίας. Έξι ξεχωριστά στρατόπεδα κάτω από τις οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά.

Η κρίση ηγεσίας και οι έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι απουσιάζει το εσωκομματικό παιχνίδι στη Νέα Δημοκρατία.
Κάθε άλλο μάλιστα, όσο τα δημοσκοπικά ευρήματα δίνουν ερεθίσματα για διαγκωνισμούς, κόντρες και αγώνα επικράτησης. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει και αυτό τις δικές του φυλές, η ακτινογραφία των οποίων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η προεδρική φρουρά
Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Χρ. Λαζαρίδης θεωρείται το alter ego του Προέδρου της Ν.Δ. είναι ο συντάκτης των ομιλιών του και ο σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής.
Σημαντικό ρόλο παίζει ο κ. Γιάννης Μιχελάκης αλλά και ο πολιτικός σύμβουλος και διαχρονικός φίλος του κ. Σαμαρά, ο κ. Δ. Σταμάτης.
Στην λεγόμενη Προεδρική φρουρά ανήκουν ο κ. Κ. Μπούρας που αντικατέστησε τον κ. Κ. Αρβανιτόπουλο στη θέση του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου ο κ. Θ. Βάρδας, ο κ. Κ. Τασούλας και ο κ. Φ. Κρανιδιώτης.
Οι Θεσμικοί
Αποτελούν στελέχη που δεν χαρακτηρίζονται από τα στοιχεία και τη δομή οργανωμένης ομάδας αλλά από την ταυτόσημη πολιτική τους συμπεριφορά αλλά και τις επιδιώξεις τους.
Είναι στελέχη που θεωρούνται ότι θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Εμφανίζονται νομιμόφρονες και αξιοποιούν την προβολή που απολαμβάνουν ως κορυφαία στελέχη και τομεάρχες.
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι δύο Αντιπρόεδροι κ.κ. Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας, ο κ. Ν. Μηταράκης, η κ. Ο. Κεφαλογιάννη και ο κ. Ι. Βρούτσης.
ΟΙ Φιλελεύθεροι
Είναι τα στελέχη που είδαν ιδιαίτερα θετικά τη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι ίδιοι έχουν αναπτύξει μία κουλτούρα συνεργασίας και συναίνεσης συνομιλώντας τακτικά και με συναδέλφους τους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ έως και τον κ. Γρ. Ψαριανό της ΔΗΜΑΡ, μοιράζοντας τους προβληματισμούς τους.
Σε αυτή την ομάδα ανήκουν ο κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Α. Σπηλιωτόπουλος, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Ν. Δένδιας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης ενώ «φλερτάρει» μαζί του και ο κ. Αντώναρος.
Κατά σύμπτωση όλοι σχεδόν είχαν στηρίξει την κ. Ντ. Μπακογιάννη στην εσωκομματική αναμέτρηση με τον κ. Σαμαρά ενώ η συνοχή τους αμφισβητείται σε βάθος χρόνου λόγω του ότι οι περισσότεροι εκλέγονται στην ίδια Περιφέρεια τη Β΄ Αθηνών.
Ένα ακόμα κοινό τους στοιχείο είναι ότι έχουν ταχθεί υπέρ ενός εκλογικού συστήματος με λίστα.
Η λαϊκή δεξιά
Σε αυτό το στρατόπεδο ανήκουν στελέχη που τάσσονται υπέρ της άσκησης έντονης κριτικής στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά την τελευταία διετία. Χαρακτηρίζονται από έντονα φιλολαϊκές θέσεις με αποτέλεσμα να τους χωρίζει άβυσσος με τους φιλελεύθερους της ΝΔ που τους κατηγορούν για λαϊκισμό.
Στη λαϊκή δεξιά ανήκουν ο Γ. Μανώλης, ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Β. Μιχαλολιάκος, ο Σ. Καλαφάτης, ο Κ. Γκιουλέκας, ο Ν. Νικολόπουλος κα. Στο ίδιο κλίμα κινείται και ο κύριος όγκος των συνδικαλιστών της ΝΔ όπως οι κκ Πουπάκης και Κουτσιούκης ενώ μέχρι πρότινος σε αυτή την ομάδα, κυρίαρχο ρόλο είχε ο κ. Π. Καμμένος.
Δύο ακόμη ενοποιητικά στοιχεία αυτής της ομάδας είναι ο σκεπτικισμός με τον οποίο αντιμετώπισαν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και ο πατριωτικός λόγος που αρθρώνουν.
Οι Καραμανλικοί
Είναι στελέχη με ισχυρές αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό όπως ο Ε. Στυλιανίδης, ο Π. Μολυβιάτης, ο Π. Παυλόπουλος, ο Δ. Σούφας, ο Ε. Αντώναρος, ο Χ. Σταϊκούρας, ο Μ. Κεφαλογιάννης κ.ά.
Υπερασπίζονται το έργο των κυβερνήσεων του κ. Καραμανλή ενώ έχουν και ισχυρά ερείσματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αφού ο πρώην Πρωθυπουργός απολαμβάνει μεγάλης δημοφιλίας στις τάξεις των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνδυασμοί της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές καταρτίστηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος.
Η νέα γενιά
Πρόκειται για στελέχη που δεν λειτουργούν ως εσωκομματική τάση ή ομάδα. Κύριο χαρακτηριστικό τους ότι ανήκουν όλοι στη γενιά των 30άρηδων και έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα χρησιμοποιώντας νέους δίαυλους επικοινωνίας με τους πολίτες και καταθέτοντας τολμηρές προτάσεις.
Αιχμή του δόρατος η ΟΝΝΕΔ στην οποία κυριαρχεί η παρουσία του Α. Παπαμιμίκου (του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ) και του Κ. Κατσαφάδου (υπ.Βουλευτή στην Α΄Πειραιά).
Στα νέα πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται ο Β. Κικίλιας, η Λ. Γούτα, Σ. Αγιάσογλου κ.ά.

newsbomb.gr

Διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ μιλούν για την Ελλάδα

Οι Angelina Jolie, George Clooney, Steven Spielberg, Gerard Butler, Christophen Plummer, Brad Pitt, ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Alexander Payne και η πανέμορφη Sofia Vergara είναι μερικοί από τους διάσημους σταρ του Χόλιγουντ, που μίλησαν για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια στο φακό του greekreporter.com που βρέθηκε στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών 2012.
Για προάγγελους μεγάλων συρράξεων κάνει λόγο η Αντζελίνα Ζολί, αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, «η οποία εκτός από την Ελλάδα πλήττει ολόκληρο τον κόσμο». Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια του Στίβεν Σπίλμπεργκ για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

neawsbeast.gr

Frankfurter Rundschau: «Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η Ελλάδα»

«Η Ελλάδα έτοιμη να εκραγεί» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau. «Ο χρόνος δεν επαρκεί. Χωρίς άφεση χρέους και νέες πιστώσεις η Αθήνα απειλείται με άμεση χρεοκοπία», σημειώνεται στον υπότιτλο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, «αυτήν την εβδομάδα η τρόικα επισκέπτεται και πάλι την Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και τον καθορισμό των όρων για την παροχή και άλλων πιστώσεων. Φθάνει σε μια απελπισμένη χώρα. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 18%, ένας στους πέντε Έλληνες είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, περίπου το ένα τέταρτο αντιμετωπίζει δυσκολίες, σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία.

Η οικονομία υποχώρησε κατά 5% το 2011, το 2012 αναμένεται -6%, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Αποτέλεσμα: Τα φορολογικά έσοδα βυθίζονται. Παρόλες τις περικοπές και την αύξηση των φόρων, η Aθήνα δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα το 2011, όπως είχε υποσχεθεί.

Η Αθήνα χρειάζεται την βοήθεια ΕΕ και ΔΝΤ αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για μεταρρυθμίσεις και μείωση του χρέους. Τα ελληνικά κόμματα φιλονικούν και οι απαιτήσεις της τρόικας θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις.

Οι συνομιλίες για το κούρεμα διεκόπησαν την Παρασκευή αλλά ακόμη και αν συμφωνηθούν οι όροι, η λύση στο πρόβλημα δεν είναι εξασφαλισμένη. Το ΔΝΤ έχει καταστήσει σαφές ότι για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, θα πρέπει η ελάφρυνση να είναι μεγαλύτερη του 50% αλλά σε αυτό αντιτίθεται η ΕΚΤ. Επιπλέον, είναι ασαφές, εάν στο κούρεμα θα λάβουν μέρος αρκετοί επενδυτές.

Θα πρέπει να συμφωνήσει το 90% των πιστωτών αλλά έως τώρα, μόνον 70% των πιστωτών εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραιτηθούν από αξιώσεις τους. Η Αθήνα θα μπορούσε να αναγκάσει τους πιστωτές της να λάβουν μέρος, λένε στελέχη της αγοράς αλλά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα αναστάτωση στις αγορές, που δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε της τρόικας, ούτε των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Το ΔΝΤ έχει ζητήσει την αύξηση των κεφαλαίων του EFSF, προκειμένου να κλείσει το χάσμα στη χρηματοδότηση της χώρας, από την άρνηση των ιδιωτών να συμμετέχουν. Η διάσωση της Ελλάδας γίνεται έτσι ακριβότερη, πράγμα με το οποίο διαφωνούν ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί».

«Δεν βοηθάμε την Ελλάδα αναγκαστικά από συμπάθεια αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η έκταση αυτών των κινδύνων, πιστεύω ότι έχει μειωθεί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών, Μ. Φουκς.

newsbeast.gr

Παναγιώτης Κουρουμπλής: το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση δεν μπορεί να υποταχθεί σε καμία συγκυριακή σκοπιμότητα

Σήμερα ημέρα Τρίτη 17/01,  ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμμετείχε στην  Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.
 Ο κ. βουλευτής σε δηλώσεις του σε ελληνικά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία
(
Reuters, Al Jazeera)  τόνισε την ανάγκη συμμετοχής όλων των Ελλήνων σε ειρηνικές συλλογικές  διαμαρτυρίες. Ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει μήνυμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή εξουσία,  ότι το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση δεν μπορεί να υποταχθεί σε καμία συγκυριακή σκοπιμότητα. Η κυβέρνηση επιχειρεί με ψευδή  διλήμματα όπως ευρώ ή δραχμή να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία και να επιβάλει καθεστώς μηδενικής αντίστασης απέναντι στα επώδυνα μέτρα που έλαβε και για αυτά που επιχειρεί να λάβει.
Ο ελληνικός λαός με τη δύναμη της αισιοδοξίας της συλλογικής του βούλησης οφείλει να στείλει μήνυμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή εξουσία, τραπεζική και μη, ότι στο βωμό της προστασίας της αξιοπρέπειάς του και της αξιοπρέπειας των παιδιών του, δεν θα αποδειχθεί ούτε υπήκοος ούτε υπάκουος.

Kι όμως! Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου είναι Έλληνας!


Ο 54χρονος Παναγιώτης Καρκατσούλης ανακηρύχθηκε ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος του κόσμου. Είναι ανώτατος υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών. Έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και έχει εργαστεί για την ΕΕ αλλά και για τον ΟOΣΑ.

Θα βραβευθεί τον Μάρτιο στο Λας Βέγκας από Αμερικανική Ένωση για την Δημόσια Διοίκηση. Του έχει αφιέρωμα το περιοδικό Spiegel. Ο κ. Καρκατσούλης μιλάει στο περιοδικό και έχει άποψη τόσο για το ελληνικό Δημόσιο όσο και για το γεγονός ότι η αποκέντρωση δεν υπήρξε ποτέ.

Έχει επίσης άποψη όπως πολλοί έλληνες ότι δεν μας φταίει μόνο η τρόικα και η Μέρκελ αλλά κυρίως φταίμε εμείς οι ίδιοι.

Εκεί επικεντρώνεται και το άρθρο του Spiegel το οποίο εκτός από το προφίλ του κ. Καρκατσούλη αναφέρεται στην σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Με τις στρεβλώσεις της αλλά και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν προσπαθούμε αλλά τελικά δεν θέλουμε και να αλλάξουμε.

Αναφέρεται για παράδειγμα στις συλλήψεις επιχειρηματιών με χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο οι οποίοι όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά και δεν πλήρωσαν μια δραχμή.

Λέει επίσης για την γραφειοκρατία φέρνοντας ένα παράδειγμα. Ότι αν θελήσει να κάνει ένα πικ νικ στο δάσος πρέπει να επικοινωνήσει με 11 διαφορετικές υπηρεσίες για να πάρει άδεια.

newsit.gr

Δέσμευση της ΔΕΗ για ενημέρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν από οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος

Με νέα καταλυτική παρέμβαση του στον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ζήτησε και εξασφάλισε την δέσμευση του, ότι προτού η ΔΕΗ προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια διακοπής ρεύματος θα ενημερώνεται η Περιφέρεια. Ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του στη διακοπή του ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα καταβολής της έκτακτης εισφοράς και ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό.
Ο Περιφερειάρχης σε επικοινωνία που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ κ. Σπύρο Μυλωνά επανέλαβε την απόλυτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αποτελεί και ομόφωνη πολίτική απόφαση του ΠΕΣΥ, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί τη διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριό που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα καταβολής του αντίστοιχου ποσού.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μάλιστα ζήτησε την διερεύνηση περιπτώσεων διακοπής του ρεύματος που έχουν αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι αποδεκτή η είσπραξή χαρατσιών μέσω μιας Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία μάλιστα έχει αναλάβει την παροχή του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτροδότησης στους πολίτες.   
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με ομόφωνη απόφασή του, η οποία έχει διαβιβαστεί στα αρμόδια υπουργεία και στη ΔΕΗ, έχει εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην επιβολή τέλους και στην είσπραξή του μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας παροχής κοινωνικού αγαθού στους πολίτες.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Την Κυριακή 15/01/2012 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης συναντήθηκαν εκ νέου οι εργαστηριακοί ιατροί της περιφέρειας Πελοποννήσου όπου υπέγραψαν το καταστατικό για την ίδρυση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Ιατρών κύριος Πλακιώτης Αργύρης καθώς και οι αντιπρόεδροι Καλαμάρη Μαρία και Κλεινάκης Γιάννης καθώς και ο γενικός γραμματέας της ένωσης Κραμποβίτης Σπύρος. Επίσης παρέστησαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Αχαΐας κυρία Παναγιωτοπούλου Ελένη και η αντιπρόεδρος Μαστοράκου Άννα. Τίμησαν την συνάντηση με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και εκπρόσωποι του επιμελητηρίου Αρκαδίας και της βιομηχανικής περιοχής Τρίπολης.

Τονίστηκε ο κίνδυνος που υπάρχει να καταρρεύσει σύντομα ο νέος ασφαλιστικός φορέας λόγω βιαστικών και άτακτων κινήσεων των υπεύθυνων του Υπουργείου Υγείας. Παρουσιάστηκαν για μια ακόμα φορά οι θέσεις και οι προτάσεις των εργαστηριακών ιατρών που εξασφαλίζουν κανόνες και μηχανισμούς αποτροπής των επίδοξων καταχραστών του συστήματος. Παρουσιάστηκαν ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού συστήματος που χρόνια τώρα ανεξέλεγκτα ισχύουν και οδηγούν τους ασφαλιστικούς φορείς σε μαρασμό.

Οι εργαστηριακοί ιατροί επιμένουν ότι αν δεν μπουν δίκαιοι και σωστοί κανόνες λειτουργίας στον ΕΟΠΥΥ από την αρχή της λειτουργίας του πολύ σύντομα ο νέος ασφαλιστικός φορέας θα αδυνατεί να εκπληρώσει το προορισμό του και βέβαια θα μείνουν εννέα εκατομμύρια πολίτες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και φυσικά θα εξαθλιωθεί ο έλληνας επιστήμονας ιατρός.

Επισημάνθηκε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι εργαστηριακοί ιατροί που χωρίς να έχουν υπογράψει καμία σύμβαση, χωρίς να γνωρίζουν επίσημα τους όρους και τους κανόνες συνεργασίας τους με τον καινούργιο ασφαλιστικό φορέα καλούνται να δέχονται παραπεμπτικά του. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι κανένας ιατρός δεν υποχρεώνεται να δέχεται εντολές από οποιονδήποτε φορέα με τον οποίο δεν τον δεσμεύει καμία νόμιμη και γραπτή σύμβαση. Συνεπώς η αποδοχή ή όχι οποιουδήποτε παραπεμπτικού από τον ΕΟΠΥΥ γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του ιατρού εμπιστευόμενος ή όχι τις προφορικές δεσμεύσεις του νέου ασφαλιστικού φορέα.

Για τη υπό σύσταση ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Για τη προσωρινή διοικούσα επιτροπή:
ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος. Περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Ιατρός Μικροβιολόγος
ΡΟΥΜΠΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ιατρός Μικροβιολόγος
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
Ιατρός Μικροβιολόγος - Βιοπαθολόγος
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ιατρός Ακτινολόγος - Ακτινοδιαγνώστης

Πέτρος Τατούλης ... O μόνος εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κανείς άλλος δεν έχει την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της ΕΝ.ΠΕ. , παρά μόνο ο Περιφερειάρχης
Με αφορμή το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα καταστήματα του ΙΚΑ Μελιγαλά και Λεωνιδίου ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι δεν είναι ίδια η πραγματικότητα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
«Η χώρα ήταν απροετοίμαστη για να αντέξει υποφερτά στη λογική των αναγκών λόγω της κρίσης». Αφού κατέκρινε τον άκρατο και επικίνδυνο λαϊκισμό ο κ. Τατούλης, έθεσε προ των ευθυνών του το Υπουργείο Εσωτερικών γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα την υλοποίηση του προγράμματος της ψηφιακής σύγκλισης.
Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης ανέφερε τη σύγκρουσή του με την ΕΝ.ΠΕ. και το προεδρείο της για την προσπάθεια ανάθεσης του έργου στην ΕΤΑΑ. Ως εκ τούτου, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, κανείς άλλος δεν έχει την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της ΕΝ.ΠΕ. , παρά μόνο ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης το σώμα ότι βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το διοικητή του ΙΚΑ προκειμένου να παραμείνουν οι δομές του ΙΚΑ σε λειτουργία, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Για ακόμη μια φορά ο Περιφερειάρχης τέλος δήλωσε τη σταθερή του απόφαση ενάντια στο χαράτσι και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έχουν γίνει ήδη ενέργειες προς τα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά όργανα.

Κίνα: Πλειοψηφία ο αστικός πληθυσμός


Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κίνας ο αριθμός των αστών ξεπερνά τον αριθμό των κατοίκων των επαρχιών της Κίνας, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Στα τέλη του 2011 η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο καταμετρούσε 690,79 εκατ. κατοίκους στις πόλεις έναντι 656,56 εκατ. κατοίκων στις επαρχίες, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Οι αστοί αποτελούν πλέον το 51,27% του συνολικού κινεζικού πληθυσμού, που φθάνουν το 1,347 δισ. κατοίκους.
Στην Κίνα καταγράφεται επιτάχυνση της αστικοποίησης και μαζική έξοδος των κατοίκων των επαρχιών που αποδίδεται στην αποκολεκτιβοποίηση της γεωργίας, την εκβιομηχάνιση της Κίνας και την έλξη που ασκούν οι πόλεις σε αυτούς που αναζητούν εργασία.
Ο αστικός πληθυσμός της Κίνας εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 800 εκατ. ανθρώπους το 2020, σύμφωνα με μια κυβερνητική έκθεση η οποία είχε δοθεί στην δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2011.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κόκκινα» τα βραβεία των καλύτερων!

Ο Ολυμπιακός… ξεχώρισε στην απονομή των βραβείων για τους καλύτερους του 2011 από τον ΠΣΑΠ!
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που οδήγησε στο πρωτάθλημα τους «ερυθρόλευκους» τιμήθηκε ως καλύτερος προπονητής και ο Αβρράμ Παπαδόπουλος ως ο ΜVP της περσινής Σούπερ Λίγκας!
Μάλιστα, ο διεθνής στόπερ του Ολυμπιακού παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή τόνισε: «Είναι σημαντική στιγμή για εμένα, θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχηθώ να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί ο αθλητισμός είναι από τα λίγα πράγματα που έχει μείνει για τον κόσμο και θα πρέπει να το ευχαριστιέται».
Μάλιστα, δεν αρνήθηκε να σχολιάσει και το τρέχον πρωτάθλημα: «Πιστεύω από όσα έχουμε δει θα γίνει ένα πρωτάθλημα που θα κρατήσει σε αγωνία τον κόσμο μέχρι το τέλος. Θα ήθελα να γεμίζουν τα γήπεδα, να το ευχαριστιέται ο κόσμο κι όποιος αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα».
Οι βραβεύσεις Βαλβέρδε και Αβραάμ δεν ήταν οι μόνες με «ερυθρόλευκο» χρώμα, αφού ακόμη ένας παίκτης των Πρωταθλητών, ο Γιάννης Φετφατζίδης τιμήθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης.
Το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα πήγε για δεύτερη σερί χρονιά στον Μιχάλη Σηφάκη, ενώ κορυφαίος ξένος της περασμένης σεζόν αναδείχθηκε ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια και καλύτερος διαιτητής ο Τάσος Κάκος.
Ειδικό βραβείο δόθηκε στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για την πρόκρισή της στο Euro 2012 και το οποίο παρέλαβε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, μαζί με τον τιμ μάνατζερ, Τάκη Φύσσα και τους διεθνείς Αβραάμ Παπαδόπουλο και Γιάννη Φετφατζίδη.
Βραβεύτηκαν επίσης για την προσφορά τους στο άθλημα οι Αντώνης Νικοπολίδης, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Φάνης Κατεργιανάκης και Τάσος Κατσαμπής, οι οποίοι αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση.
Τέλος βραβεία πήραν ο δημοσιογράφος Γιάννης Δέλκος και ο ποδοσφαιριστής του Θρασύβουλου, Νίκος Βασιλείου, για την συνεχή και αδιάκοπη παρουσία του επί είκοσι χρόνια στην ομάδα της Φυλής.
Οι κορυφαίοι της σεζόν 2010/11
Super League
Καλύτερος προπονητής της Super League βραβεύτηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής της Super League βραβεύτηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της Super League βραβεύτηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Καλύτερος τερματοφύλακας της Super League βραβεύτηκε ο Μιχάλης Σηφάκης.
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Super League βραβεύτηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης.
Καλύτερος διαιτητής της Super League βραβεύτηκε ο Τάσος Κάκος.
Πρώτος σκόρερ στην Super League με την φανέλα του Παναθηναϊκού βραβεύτηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ.
Football League
Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Football League βραβεύτηκε ο Γιώργος Θεοδωρίδης.
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Football League βραβεύτηκε ο Νίκος Καλτσάς.
Καλύτερος τερματοφύλακας της Football League βραβεύτηκε ο Λουίτζι Τζενάμο.
Πρώτος σκόρερ στην Football League με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα βραβεύτηκε ο Μπακαγιόκο.
Football League 2 (Νότιος Όμιλος)
Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Football League 2 στο Νότιο Όμιλο βραβεύτηκε ο Νίκος Κατσικοκέρης.
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Football League 2 στο Νότιο Όμιλο βραβεύτηκε ο Θανάσης Ντίνας.
Καλύτερος τερματοφύλακας της Football League 2 στο Νότιο Όμιλο βραβεύτηκε ο Γιάννης Λιούρδης.
Πρώτος σκόρερ στην Football League 2 στο Νότιο Όμιλο με την φανέλα του Πλατανιά βραβεύτηκε ο Νίκος Κατσικοκέρης.
Football League 2 (Βόρειος Όμιλος)
Καλύτερος ποδοσφαιριστής της Football League 2 στο Βόρειο Όμιλο βραβεύτηκε ο Στέλιος Λυβέρης.
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της Football League 2 στο Βόρειο Όμιλο βραβεύτηκε ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος.
Καλύτερος τερματοφύλακας της Football League 2 στο Βόρειο Όμιλο βραβεύτηκε ο Χρήστος Κελπέκης.
Πρώτος σκόρερ στην Football League 2 στο Βόρειο Όμιλο με την φανέλα του Φωκικού βραβεύτηκε ο Χρήστος Κανελλόπουλος.

Ηλεία: Απίστευτη "εξαγωγή" ελιών και ελαιολάδου στην Αλβανία με... λεωφορεία των Αλβανικών γραμμών!

Όπως βλέπετεια και στη φωτογραφία στον χώρο των αποσκευών, δεν υπάρχουν βαλίτσες...
Ήταν λίγο έως πολύ, γνωστό το γεγονός ότι οι οικονομικοί μετανάστες από την Αλβανία, πηγαίνουν το εξαιρετικό ελαιόλαδο της Ηλείας στον τόπο τους. Δεν μπορούσε όμως κανείς
να φανταστεί το μέγεθος της «εξαγωγής» όχι μόνο σε ελαιόλαδο αλλά και σε ελιές. Οι Αλβανοί εργάτες που σιγά – σιγά φεύγουν από τη χώρα μας λόγω κρίσης, «εξάγουν» αρκετά μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, σε κάθε ταξίδι στην χώρα τους, ή ακόμα στέλνοντας αρκετούς τενεκέδες «ασυνόδευτους».
Αυτό διαπιστώσαμε ιδίοις όμασι, σε προχθεσινό και χθεσινό ρεπορτάζ με πρωταγωνιστές τα λεωφορεία των Αλβανικών γραμμών. Καλά – καλά ούτε οι αστυνομικοί πίστευαν στα μάτια τους, ότι μπορεί σε κάθε δρομολόγιο να μεταφέρονται τόσοι τενεκέδες με ελαιόλαδο και τόσες «λάτες» με ελιές, ολόκληρα βαρέλια.
Μια από τις εξηγήσεις του φαινομένου, είναι πως εδώ το λάδι το αγοράζουν όλοι με δύο – δυόμισι ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες στην Αλβανία το πουλούν σε πολύ μεγαλύτερες τιμές βγάζοντας έτσι μεγάλο κέρδος.
Μια άλλη εξήγηση είναι πως το λάδι και οι ελιές αποτελούν μέρος ή την αμοιβή των Αλβανών εργατών στην Ηλειά, από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ελαιοστασίων, είτε δεν έχουν να τους πληρώσουν, είτε αποφεύγοντας το κόστος της συλλογής του ελαιοκάρπου, κάνουν συμφωνία για «μισακές» ελιές, δηλαδή δίνουν στους εργάτες το λιοστάσι τους να το μαζέψουν με αντάλλαγμα το μισό λάδι

ilialive.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Την περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε διεξοδικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015».
Η βουλευτής Κορινθίας, κα Κατερίνα Φαρμάκη, η οποία και συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις της επιτροπής, κατέθεσε τις παρατηρήσεις της σε συγκεκριμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου και έθεσε ζητήματα που αφορούν τόσο την προστασία των πολιτών, όσο και την καλή λειτουργία της αγοράς.

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ:
Η κα βουλευτής, καταρχήν, αναφέρθηκε με στοιχεία στα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο των αδειών υπαιθρίου εμπορίου και λαϊκών αγορών και στο παρεμπόριο. Παρότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στην αγορά, η ζημιά του παρεμπορίου στα δημόσια ταμεία αγγίζει το 1,5 δισεκατομμύριο ετησίως. Για να ελέγξει τον συγκεκριμένο χώρο, η Πολιτεία μεταφέρει πλέον την ευθύνη έγκρισης του αριθμού των αδειών από τους δήμους στις Αποκεντρωμένες Διευθύνσεις και των ελέγχων στις κατά τόπους Περιφέρειες και στα κλιμάκια του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της μεταφοράς αυτής, η κα βουλευτής τόνισε ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν οι έντιμοι μικροπωλητές στην έκδοση των νέων αδειών και να μην εξαντληθεί η αυστηρότητά της Πολιτείας στην επιβολή προστίμων σ' αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων η πλειοψηφία ανήκει αντικειμενικά στις αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρατηρήσεις στις οποίες συνηγόρησε και ο παρών αρμόδιος υφυπουργός κος Σωκράτης Ξινίδης.

ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ- ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ:
Η κα βουλευτής επικρότησε την απόφαση να εξαιρεθούν οι υπηρετούντες στα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος από την εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, εξαίρεση που αφορά και τους υπηρετούντες στα πλωτά μέσα της Διώρυγας Κορίνθου. Επιπλέον, τόνισε ότι η προσπάθεια οργάνωσης στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα δεν πρέπει να περιοριστεί στην απογραφή. Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα είναι η αξιοποίηση του ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία κάθε υπαλλήλου, ώστε ακόμα και υπό το παρόν καθεστώς προσλήψεων να παρέχονται ποιοτικές και γρήγορες υπηρεσίες στους πολίτες.

ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ:
Αναφορικά με την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, η κα Φαρμάκη έθεσε το ζήτημα των πλαστών αδειών φορτηγών διεθνών μεταφορών, που έχει απασχολήσει τις Περιφέρειες της χώρας. Από το κύκλωμα αυτό έχουν πλουτίσει πάρα πολλοί, ενώ βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε κυκλοφορία «μαϊμού» φορτηγά που είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν. Η πρόταση της κας βουλευτού ήταν οι σχετικές ρυθμίσεις να συμβάλλουν στον εντοπισμό και την τιμωρία των ιδιοκτητών «μαϊμού» φορτηγών που ζημιώνουν την εθνική οικονομία και τους νόμιμους μεταφορείς, αποκομίζοντας παρανόμως τεράστια κέρδη.

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΖΙΝΟ:
Με αφορμή την συζήτηση στην επιτροπή για θέματα της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου των παιγνίων, η κα Φαρμάκη έθεσε το ζήτημα της ενοποίησης των εισιτηρίων στα Καζίνο της χώρας. Η κα βουλευτής θύμισε στον αρμόδιο υπουργό προηγούμενη δέσμευση του -και στην ίδια προσωπικά και στην Ολομέλεια της Βουλής- ότι το θέμα αυτό θα αντιμετωπιστεί. Όμως, ενώ έχουν ήδη προβλεφθεί 30 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό για τον λόγο αυτό, δεν υπάρχει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα, με αποτέλεσμα καταδίκες και υψηλά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:
Η κα βουλευτής έθεσε προς συζήτηση το ζήτημα των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου που προβλέπονται για τις υποχρεώσεις που θα αναλάβει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ. Το ταμείο αυτό θεσπίστηκε για να αξιοποιήσει την περιουσία του δημοσίου σε όλη την χώρα. Αυτό που τόνισε είναι ότι την ώρα, που το ελληνικό δημόσιο σήμερα δεν εγγυάται για καμία από τις υποχρεώσεις του προς ιδιώτες -πχ. εταιρίες ή τοπικούς εργολάβους, με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει όλοι οι εθνικοί δρόμοι-, αλλά ούτε και τα αποθεματικά των ταμείων, τίθεται ζήτημα για τον λόγο που αναλαμβάνει το Δημόσιο την εγγύηση του συγκεκριμένου ταμείου, που ούτως ή άλλως διαχειρίζεται πολύ μεγάλης αξίας δημόσια περιουσία.

Καταλήγοντας στην ομιλία της η κα Φαρμάκη, τόνισε ότι σήμερα οι πολίτες κάνουν πολύ αυστηρή κριτική σε όλους τους πολιτικούς. Αυτό που πρέπει να αποτελεί πρώτη υποχρέωση των βουλευτών στις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι να συμβάλλουν στην βελτίωση του κράτους και στην αποτελεσματικότητα του. Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα κράτος με σταθερότητα, αρχές και αξιοπιστία ώστε η κάθε αρρυθμία του να μην είναι δικαιολογία για την μικροπολιτική τακτική του «κατόπιν ενεργειών μου» και συντεχνιακών ή «φωτογραφικών» διατάξεων, που πλήττουν τη νομιμότητα και το κύρος των θεσμών και που επιτρέπουν στον πολίτη να θεωρεί το κράτος ξένο ως προς αυτόν.

Ανατροπή με Αλαβάνο στον ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής», που έφερε τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη σε ρόλο πρώτης «συνιστώσας» του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, ήταν φυσικό να προκαλέσει… δημιουργικό προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο άλλωστε αποχώρησε, προκειμένου να ακολουθήσει το δικό του, αυτόνομο πολιτικό μονοπάτι, ο άλλοτε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Δεν είναι λοιπόν λίγα τα στελέχη της Κουμουνδούρου που επισημαίνουν την ανάγκη «διορθωτικών παρεμβάσεων» στη στρατηγική του κόμματος, προκειμένου να πολλαπλασιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα παρέμβασής του στην κοινωνία, και κυρίως να εκφράσει δυνάμεις δυσαρεστημένων ψηφοφόρων από την παραδοσιακή εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι σήμερα, οι ψηφοφόροι αυτοί δείχνουν να ελκύονται περισσότερο από τον ήπιο πολιτικό λόγο της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την ενεργοποίηση στελεχών σαν τη Σοφία Σακοράφα όμως, στον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν ότι το παραπάνω ισοζύγιο θα ανατραπεί.
Σε ένα δεύτερο επίπεδο συζητήσεων, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει προσπάθεια επανασυσπείρωσης των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή… επαναπροσέγγισης του Αλέκου Αλαβάνου. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, θεωρείται πολιτικός με γωνίες στη ρητορική του, και με δημόσια καταγγελία του Μνημονίου από την πρώτη στιγμή.
Μια επιστροφή του στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα λοιπόν, θα έστελνε το μήνυμα της πανστρατιάς για τις δυνάμεις του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς. Και θα διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά ακόμη και για να.. προσπεράσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κινείται σήμερα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

statesmen.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Προεδρου της Τοπικης Κοινοτητας Δερβενιου

  
 Καθε δευτερη εβδομαδα κι ημερα Τριτη,θα επισκεπτεται το Δερβενι γιατρος του ΙΚΑ (λεπτομερειες στην ανακοινωση τυπου Δημου).
 Καθοριστικο ρολο στο γεγονος αυτο επαιξε κι η συμβολη της βουλευτου του νομου μας Κατερινας Γκεκη-Φαρμακη! Επισης με ενεργειες της προαναφερθεισας βουλευτου απεγκλωβιστηκε το κομματι της παλιας σιδηροδρομμικης γραμμης (παραλληλη της Νεας χαραξης) απο το ενδεχομενο να χρησιμοποιηθει σαν "εναλλακτικη λυση" για την κυκλοφορια "τουριστικου" η "διαστικου" σιδηροδρομου.
 Ετσι δυναται να εφαρμοστει η δεσμευση (που επιτευχθει επι Δημαρχιας Δ. Δουσκα) της ΕΡΓΑΟΣΕ,σε δημιουργια παρακαμπτηριου οδου μηκους 1.5 χιλ. περιπου απο το παλαιο φυλακιο της Αγ. Τριαδος εως το ποταμι και να παραχωρηθει η χρηση της στο Δημο! Σε αυτο συνεβαλε και με επερωτηση στη Βουλη ο επισης βουλευτης του νομου μας Κ. Κολλιας!
 Τελος, η προαναφερθεισα βουλευτης στο δρομο που ανοιξε η Νεμεα για την επαναφορα δυο εφοριακων στο ΚΕΠ, εκλεισε ραντεβου (κατοπιν και δικων μου πιεσεων) με τον αναπληρωτη Υπουργο οικονομικων Παντελη Οικονομου.
 Τον Υπουργο επισκεφτηκε επιτροπη με το Δημαρχο και λοιπους τοπικους παραγοντες. Σε αυτους υποδειχθηκε να συνεργαστουν με τον προισταμενο της ΔΟΥ Ξυλοκαστρου οπως προβλεπει κι η εγκυκλιος που εχει σταλει στις ΔΟΥ κι ειναι στη διακριτικη ευχερεια του προισταμενου να αποσπασει δυο υπαλληλους στις πρωην ΔΟΥ που συγχωνευθηκαν. Τα αποτελεσματα ειναι μαλλον θετικα αλλα δεν πρεπει να παραλειψουμε  και την ουσιαστικη παρεμβαση του βουλευτη Κ. Κολλια!
  Ευχαριστω και τον πρωην Υπουργο Π. Μπεγλιτη για την ενταξη του βιολογικου στο ΕΣΠΑ συμφωνα με τη μελετη που συναχθηκε επι δημαρχιας Δ. Δουσκα- Δ. Σκουρα, αλλα του επισημαινω την αναγκη το εργο να ολοκληρωθει και περα της Αγ. Τριαδος εως τα συνορα Μ. Λιθαριων με Αχαια!.Επισης για το ενδιαφερον του για το Μουσικο Ωδειο να στελεχωθει με καθηγητες.
  Κλεινοντας επισημαινω σε ολους τους βουλευτες την αναγκη δημιουργιας Λιμ. Ταμειου Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης το οποιον θα υπαγεται στον Δημο μας οπως επιτευχθηκε με την Κορινθο-Λουτρακι και Κιατο απο τον Υφυπουργο Αδωνη Γεωργιαδη.
  Επιφυλασσομαι κρατωντας καποιους ενδοιασμους για την υλοποιηση των προαναφερθεντων εργων, να πανηγυρισουμε οταν θα εχουν υλοποιηθει οριστικα!
                                        Δερβενι 15-1-2012
                                        Χαριλαος Λαζανας

Λ. Θρακικός ΑντίκΤυπος


νέο e-magazine
Θρακικός ΑντίκΤυπος
τα πάντα γύρω από τον πολιτισμό της Θράκης
Αρχισυνταξία: Αθανάσιος Τσακνάκης
ένθετο του 24grammata.com

45.000 άστεγοι στην Ελλάδα του μνημονίου…Άμεσα στέγη, τροφή & υποστήριξη για επανένταξη σε αυτούς τους ανθρώπους…

Οι «νεόπτωχοι», απλοί άνθρωποι που πριν λίγους μήνες είχαν σπίτι και δουλειά περιφέρονται τώρα άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κάθε πόλη της Ελλάδος.
Σε όποια γωνία και να κοιτάξει κάποιος θα δει ανθρώπους αδύναμους, ταλαιπωρημένους, με «σκαμμένα» πρόσωπα από την πείνα να εκλιπαρούν για ελεημοσύνη.
Ένα κράτος πρέπει να στηρίζει τον πολίτη που δεν έχει μέρος να ζήσει, να του δίνει ένα πιάτο φαγητό και να του παρέχει ένα περιβάλλον μέσω του οποίου θα μπορεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.
Όταν ένας άνθρωπος μείνει στον δρόμο, χωρίς υποστήριξη από την πολιτεία είναι αδύνατο να επανενταχθεί. Πως θα ψάξει ο άστεγος για δουλειά (ανέκδοτο βέβαια με την επίσημη ανεργία στο 18,2%) όταν δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ένα μπάνιο;
Πως θα ψάξει ο άστεγος για δουλειά όταν τα λιγοστά υπάρχοντα του τα μεταφέρει συνεχώς πάνω του, στις καθημερινές περιπλανήσεις επιβίωσης μέσα στη πόλη; Πως θα ψάξει ο άστεγος για δουλειά όταν πεινάει; Κανείς δε θα προσλάβει στη δουλειά του έναν άνθρωπο που μυρίζει, που είναι ρακένδυτος, που φαίνεται αδύναμος & ταλαιπωρημένος…
Απευθυνόμαστε στον κ. Παπαδήμο αλλά και στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τους καλούμε άμεσα να πάρουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων υποστήριξης & φιλοξενίας αστέγων. Δεν εννούμε γυμναστήρια και αποθήκες όπου οι άστεγοι θα ξαπλώνουν στο πάτωμα για να περάσουν τη νύχτα…
Εννοούμε τη δημιουργία χώρων στους οποίους ο άστεγος θα βρίσκει ένα ανθρώπινο κρεβάτι, πρόσβαση σε μπάνιο, φαγητό, αξιοπρεπή ρούχα, πρόσβαση σε αγγελίες εργασίας & υποστήριξη για επαγγελματική αποκατάσταση, για όσο χρειαστεί. Φυσικά ζητάμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από τους δήμαρχους, & ειδικά από τον κ. Καμίνη & τον κ. Μπουτάρη (το κάνουμε προσωπικό και περιμένουμε απάντηση). Πριν πείτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, σκεφθείτε ότι η απελπισία φέρνει εγκληματικότητα..
Σε έναν εγκληματία στη φυλακή,αυτά που ζητάμε για τους αστέγους, η πολιτεία τα παρέχει.. Μην περιμένετε να γίνουν εγκληματίες & μην περιμένετε όσοι δεν μπορούν να εγκληματίσουν να πεθάνουν για να λυθεί το πρόβλημα..
Η ομάδα του troktiko.eu 

www.troktiko.eu

ΣΕ... ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ

Το δρόμο που χάραξε ο Δήμος Κιμώλου*, φαίνεται ότι ακολουθεί και ένας ακόμη δήμος σε μικρό Κυκλαδονήσι. Πρόκειται για τη γειτονική Σίκινο που ελλείψει προσωπικού καλεί ιδιωτικές εταιρείες ή επαγγελματίες να παρέχουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε ο ίδιος ο δήμος να παρέχει στους δημότες του. Κι αυτό γιατί δύο υπάλληλοι (μία στο δήμο και μία στο ΚΕΠ), ένας... δήμαρχος κι ένα... δημοτικό συμβούλιο που «τα κάνουν όλα και συμφέρουν» καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 270 κατοίκων το χειμώνα, που φτάνουν ακόμη και τους 1.000 το καλοκαίρι.
Έτσι, η δημοτική αρχή Σικίνου είδε κι αποείδε και βρήκε τη μόνη εφικτή λύση: ιδιώτες στα σκουπίδια, ιδιώτες στο δημοτικό φωτισμό-ηλεκτρολογικά, ιδιώτες στο νερό, ιδιωτές και στη μονάδα αφαλάτωσης...
Όχι, ακόμη δεν έχουν προσλάβει και ιδιώτη... υπάλληλο για να τα βγάλουν πέρα με τις γραφειοκρατικές... τρικλοποδιές που τους βάζει ο «Καλλικράτης». Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία. Αποτέλεσμα,  τη δουλειά να την έχει αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος: «Από εμένα περνά ουσιαστικά όλη η αλληλογραφία και πρέπει να κάτσουμε ουσιαστικά να ελέγξουμε και να δούμε τι θέλουν και πώς το εννοούν οι διάφορες υπηρεσίες, ενώ η υπάλληλος που έχω στο δήμο κάνει ακόμη και την ανταποκρίτρια του ΟΓΑ», υπογραμμίζει, μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Σικίνου Γιάννης Συρίγος.
«Προσπαθούμε να δουλέψουμε με ό,τι μέσα έχουμε για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη που μας επέλεξε», σημειώνει και σχολιάζει τον «Καλλικράτη»:
«Ο "Καλλικράτης" έπρεπε να γίνει με προσοχή, όχι -κατά το κοινώς λεγόμενο- όλοι μέσα σε ένα τσουβάλι. Έπρεπε να προβλέπει τη διαμόρφωση του δήμου και των υπηρεσιών του, σύμφωνα με τους κατοίκους, και ειδικότερα για μικρούς δήμους κάτω των 1.000 κατοίκων. Όπως ήταν παλαιότερα. Παλαιότερα ο νομοθέτης ήταν σοφός. Μας είχε χωρίσει σε κοινότητες και μας έβαζε λιγότερα πράγματα, μας έβαζε λιγότερες απαιτήσεις να "τρέξουμε"».
Οι υπάλληλοι
Ο καινούργιος ΟΕΥ προβλέπει, πέραν των 2 υπαλλήλων που υπάρχουν, 1 ΤΕ για οικονομική βοήθεια, 1 μηχανολόγο-μηχανικό, 1 οδηγό, έναν υπάλληλο ύδρευσης και 3 εργάτες καθαριότητας. Με λίγα λόγια, αυτή τη στιγμή, ο δήμος, από τους 9 υπαλλήλους που προβλέπονται, λειτουργεί με 2, και ένα δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που κάνουν οιαδήποτε εργασία, όπως, για παράδειγμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που κρατά τα πρακτικά κάποιες φορές (και εδώ τη «μερίδα του λέοντος» την «κερδίζει» ο δήμαρχος). Συμβασιούχους δεν έχει ο δήμος και αναμένει να εγκριθεί ο νέος ΟΕΥ για να ζητήσει. Αν, βεβαίως, του δώσουν....
Ιδιώτης στα σκουπίδια
«Ποιος μαζεύει τα σκουπίδια;», ήταν η ερώτηση της aftodioikisi.gr προς το δήμαρχο Σικίνου, διαπιστώνοντας πως δεν υπάρχει ούτε οδηγός απορριμματοφόρου ούτε εργάτης καθαριότητας. Για να πάρει την απάντηση:
«Τα σκουπίδια τα έχουμε αναθέσει σε ιδιώτη. Και μάλιστα, αυτό είναι πιο φτηνό και από έναν υπάλληλο. Ενώ για τον υπάλληλο θα χρειάζονταν περίπου 16.000 ευρώ ετησίως δαπάνη, στον ιδιώτη δίνουμε περίπου 12.000 ευρώ». Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ιδιώτης, μέσω ανάθεσης από την περιφέρεια, έχει «πάρει» και την Καθαριότητα στη Φολέγανδρο και την Ανάφη.
Και «πού πάνε αυτά τα σκουπίδια;» Όπως υπογράμμισε ο Γ. Συρίγος, παλαιότερα εναποθέτονταν σε χωματερή, αλλά πλέον ο δήμος έχει μπει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης, για τα υπόλοιπα υπάρχει δεματοποιητής και ΣΜΑ. Επιπλέον, προωθεί πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο δήμο του.
Ιδιώτες στο νερό και στο... ρεύμα
Ο Δήμος Σικίνου έχει δύο οικισμούς: ένα στο λιμάνι και έναν ψηλότερα, στον οποίο μεταφέρεται το νερό με αντλιοστάσιο. Και άμα πάθει βλάβη; Ε, τότε, επιδιορθώνεται από την εταιρεία που κατασκεύασε το έργο. Και για τις μικροκαταστροφές στο δίκτυο ύδρευσης, υπάρχει και εκεί η λύση: ιδιώτης υδραυλικός. Όσο για τα ηλεκτρολογικά; «Ηλεκτρολόγο ο δήμος δε διαθέτει και όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα απευθυνόμαστε σε ιδιώτη», λέει ο δήμαρχος.
«Ιδιωτική» μονάδα αφαλάτωσης
Η μονάδα αφαλάτωσης που είναι στο νησί και προσφέρει καθαρό νερό στους κατοίκους είναι έργο-δωρεάν... ιδιωτών, της Ομάδας Γιατρών Αιγαίου, και όχι της Πολιτείας, όπως θα περίμενε κανείς. Στοίχισε περίπου 200.000 ευρώ μαζί με τη μελέτη, και βοήθησε τόσο το δήμο όσο και την Πολιτεία να... γλιτώσει 230.000 ευρώ/χρόνο για τη μεταφορά νερού. Με την «ιδιωτική» μονάδα αφαλάτωσης οι κάτοικοι της Σικίνου υδροδοτούνται με 200 κ.ε./ημέρα.
«Θα μπορούσε το κράτος με τη χρήση ενός χρόνου να έκανε αυτό που έκαναν οι ιδιώτες, αλλά... Το εξήγγειλαν τρεις φορές, αλλά δεν προχώρησε», επισημαίνει ο δήμαρχος. Η μόνη βοήθεια του κράτους, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου στην «ιδιωτική» μονάδα αφαλάτωσης; Τα συνοδά έργα (αντλιοστάσια κτλ.)
«Φυλάττουμε "Θερμοπύλες"»
«Ουσιαστικά», επισημαίνει ο δήμαρχος Σικίνου Γ. Συρίγος, «στηριζόμαστε αρκετά στους ιδιώτες. Κι αυτό γιατί είμαστε μόνοι μας. Δεν ενδιαφέρονται οι της κεντρικής πολιτικής σκηνής για τους μικρούς δήμους, και δη νησιωτικούς, διότι δεν έχουν να "αντλήσουν" κάτι πολιτικά».
«Το παλεύουμε. Φυλάττουμε "Θερμοπύλες". Το μεγάλο πρόβλημα είναι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Να τους κρατήσουμε. Να μη φύγουν από τα νησιά. Είναι ένας αγώνας συνεχής», καταλήγει.
* ΕΔΩ

Πόκερ κερδοσκόπων και τηλε-παρελάσεις ανικάνων Οι αριθμοί δεν βγαίνουν!

Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες εκείνων που έχουν πληγεί με τον πιο δραματικό τρόπο από τις… σωστικές ενέργειες των κυβερνητικών στελεχών. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχει διακοπεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων – αλλά οι «αρμόδιοι» ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Της Σοφίας Βούλτεψη

Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της ανικανότητας και των συστηματικών ψευδών αυτών που ακόμη και σήμερα επιμένουν να ισχυρίζονται ότι σώζουν τη χώρα, βρίσκεται η Ελλάδα.

Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άτακτη χρεοκοπία και την ίδια ώρα, ο μεν κ. Παπανδρέου δηλώνει πως έπραξε το καλύτερο και πως… τα ίδια θα ξανάκανε αν του ξαναδινόταν η ευκαιρία, ο δε κ. Παπαδήμος είναι άγνωστο τι διαπραγματεύεται – αν και για συγκεκριμένες ικανότητές του υποτίθεται ότι προσελήφθη στη θέση του πρωθυπουργού – ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί επιμένουν να διατηρούν την καρέκλα τους, αποφασισμένοι να βουλιάξουν μαζί με τη χώρα.

Ο κ. Παπαδήμος, που παρέλαβε την σκυτάλη από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος μιλούσε για «πόνο δύο ετών», επανέρχεται τώρα, μιλώντας για… πόνο άλλων δύο ετών.

Αν και είναι ιστορικά γνωστό πως η Γερμανία είναι μια τεράστια και αποτελεσματική μηχανή, που δυσκολεύεται όμως να προβλέψει, οι κυρίως ενδιαφερόμενοι και παριστάνοντες μέχρι σήμερα πως σώζουν τη χώρα δεν φρόντισαν να παρέμβουν εγκαίρως και να πιέσουν – βάζοντας στο τραπέζι όλα τα επιχειρήματα – την Γερμανία να κινηθεί ταχύτερα.

Αντίθετα, κάθε φορά που η ΕΕ (δηλαδή η Γερμανία) ελάμβανε μια απόφαση, απλώς θριαμβολογούσαν για εσωτερική προπαγανδιστική κατανάλωση – με τον κ. Παπανδρέου να μιλά για «γενναίες αποφάσεις» και τον κ. Βενιζέλο για «σκληρό ευρωπαϊκό μέτωπο υπέρ της Ελλάδας».

Τα νούμερα έδειχναν από την αρχή πως δεν βγαίνουν. Η Γερμανία, δια στόματος Μέρκελ, ομολογεί τώρα πως... αντελήφθη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο μόλις στα τέλη του 2011!

Αμέσως, έκανε την εμφάνισή της η… ουρά Ολλανδία, που δια στόματος του γνωστού για τις προκλητικές δηλώσεις του – για τις οποίες ουδέποτε έλαβε πληρωμένη ελληνική απάντηση – υπουργού των Οικονομικών Ντε Γιάγκερ, δηλώνει τώρα ότι «προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα είναι η βιωσιμότητα του χρέους της».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL Z, ο Ολλανδός υπουργός ξεκαθάρισε πως σε διαφορετική περίπτωση τα δάνεια προς τη χώρα μας δεν θα χορηγηθούν.

Υποτίθεται, όμως, ότι στις 26 και 27 Οκτωβρίου, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έλαβε την απόφαση για «κούρεμα» άνω του 50%, ότι όλοι μαζί – Έλληνες και δανειστές – είχαν κάνει τους αναγκαίους λογαριασμούς και είχαν καταλήξει πως με το μεγαλύτερο «κούρεμα», το χρέος θα γινόταν επιτέλους βιώσιμο.

Τώρα, ανακαλύπτουν το αντίθετο!

Ακόμη και το ΔΝΤ, δια του πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Ντέιβιντ Λίπτον, αν και βλέπει ζοφερές τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, δηλώνει πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για αλλαγή της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου – που, όμως, ήδη αμφισβητείται από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Την ίδια ώρα, ο μεν Σόιμπλε στέλνει μηνύματα στο IIF, ο δε επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα δεν επιστρέφει, ενώ οι κερδοσκόποι δίνουν μάχη για να ενεργοποιηθούν τα CDS και η τρόικα επιστρέφει τελικά την Παρασκευή στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν… το είχε πληροφορηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έσπευσε να ανακοινώσει πως η τρόικα θα ερχόταν την άλλη εβδομάδα!

Και βέβαια, οι πρωτοκλασάτοι και μη του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τις παρελάσεις τους στα κανάλια, συζητώντας για την επόμενη μέρα στο κόμμα τους και ενώ η χώρα βουλιάζει.

Κάποιοι από αυτούς – ακόμη και μετά από αυτήν την καταστροφή – επιμένουν πως η παρουσία τους στον δημόσιο βίο υπήρξε η επιτομή της αφοσίωσης και της αποτελεσματικότητας!

Εκτός από τον κοινό νου έχει εκλείψει και η ντροπή...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Τεχνική βοήθεια για όλα. Και για τον ΕΛΟΤ από τα... Σκόπια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το τελευταίο επεισόδιο, με την σπουδή της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί και τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πειστηρίων ανικανότητας.

Πλέον, αναζητείται «τεχνική βοήθεια» ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται.

Διερωτάται πια κανείς σε τι χρειάζονται οι πολιτικοί υπεύθυνοι (λέμε τώρα) διαφόρων τομέων, όταν κάνουν πώς και πώς να τους ξεφορτωθούν (τους τομείς)  ή χρειάζονται δίπλα τους αλλοδαπούς για να φέρουν σε πέρας όλα τα εγχειρήματα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τομέας όπου να μην λαμβάνουν «τεχνική βοήθεια».

Τεχνική βοήθεια για τις αποκρατικοποιήσεις, τεχνική βοήθεια για την σύλληψη της φοροδιαφυγής, τεχνική βοήθεια για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τεχνική βοήθεια για να μπει τάξη στο Δημόσιο, τεχνική βοήθεια για να αντιμετωπίσουμε την «παράγκα» του ποδοσφαίρου, τεχνική βοήθεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων, των γεωργικών επιδοτήσεων, την εφαρμογή του προγράμματος «ΑΚΣΙΑ», τις πολεοδομίες και την διαχείριση του ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες – τις προάλλες έγινε και η πρώτη επίσημη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.

Ο κύριος Δασκαλόπουλος

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 14 Ιανουαρίου 2012, σελίδα 7 :


Ο κύριος Δασκαλόπουλος

Νέα τροπή πήραν τις τελευταίες ημέρες οι περίφημες επισκέψεις και απαιτήσεις της Τρόικας. Μέχρι τώρα είχαμε μάθει καλά ότι πριν από κάθε επικείμενη έλευση της Τρόικας στη χώρα, θα στήνεται το γνωστό σκηνικό τρόμου και πανικού προς κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα. Αυτό όμως έγινε τόσες φορές που κατάντησε σαν το παιδικό παραμύθι με τον πιτσιρικά βοσκό που έσπαγε πλάκα με τους συγχωριανούς του, καλώντας τους σε συναγερμό για τον λύκο που θα έτρωγε τα κοπάδια τους. Το έκανε τόσες φορές, που όταν πραγματικά ήρθε ο λύκος, κανείς δεν τον πίστεψε και κανείς δεν πήγε να τον βοηθήσει, με αποτέλεσμα ο λύκος να αποδεκατίσει το κοπάδι του. Ήταν πολύ μπροστά ο Αίσωπος ...
http://vbalafas.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html

 

Και μετά… πιστεύετε ότι θα χρεοκοπήσουμε;


Tου Μάνου Οικονομίδη

Οι προηγούμενες γενιές έζησαν με το μύθο των αρχείων του Foreign Office. Περιμένοντας πολλές φορές για ολόκληρες δεκαετίες τη δημοσίευσή τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι υποψίες τους για συγκεκριμένα γεγονότα ήταν σωστές. Για να «ξαναδιαβάσουν» το σενάριο της εθνικής πραγματικότητας που είχαν βιώσει νωρίτερα.
Στο παρόν που βιώνουμε, και στο μέλλον που προσδοκούμε, το Foreign Office και τα αρχεία του, φαντάζουν εξαιρετικά απαρχαιωμένος μηχανισμός αφήγησης της πολιτικής ιστορίας των εθνών. Η πραγματικότητα, έστω κι αν θα πρέπει να την αναζητήσει κανείς μέσα από τις «γωνίες» σεναρίων συνωμοσίας, απέχει τις περισσότερες φορές όσο απέχουν τα χέρια μας από το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή, μέσω του οποίου ανοίγει κάποιος παράθυρο σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα.
Τα Wikileaks αποτελούν την πλέον τρανή απόδειξη της παραπάνω πραγματικότητας. Και τώρα που ο ιστότοπος του Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται… υπό διωγμόν, υπάρχουν πολύ πιο συμβατικές μορφές ενημέρωσης. Όπως οι Sunday Times. Που δημοσίευσαν εκτενές ρεπορτάζ για τον αόρατο ρόλο της Goldman Sachs στη δημιουργία της ευρωζώνης.
Ενώ λοιπόν εμείς πιστεύαμε ότι ο ρόλος του αμερικανικού «θηρίου» περιορίστηκε στο αμαρτωλό ομόλογο της κυβέρνησης Σημίτη, και τα, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, «πειραγμένα» στοιχεία με τα οποία καταφέραμε να γίνουμε δεκτοί στην ευρωζώνη, αποκαλύφτηκε ότι ακόμη και χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία κατέφυγαν στην… τεχνογνωσία της, προκειμένου να εμφανίσουν καλύτερη εικόνα για τα δημοσιονομικά μεγέθη τους.
Η παραπάνω αποκάλυψη βέβαια, κάθε άλλο παρά αθωώνει την κυβέρνηση Σημίτη και τους μοιραίους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου. Αντιθέτως, μεγιστοποιεί τις ευθύνες τους, επειδή η Ελλάδα αξιοποίησε την… παραπλάνηση, περισσότερο από τις άλλες χώρες.
Απ’ την άλλη, το δημοσίευμα των Sunday Times δημιουργεί πλείστες υποψίες για τον χρόνο της αποκάλυψής του, και τις πραγματικές στοχεύσεις του. Γιατί μας επέτρεψαν να μάθουμε τώρα, ότι η ευρωζώνη στηρίχτηκε σε… αέρα, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ; Η φαντασία του καθενός είναι ελεύθερη να ταξιδέψει… Το σίγουρο πάντως είναι ότι μοιάζει πλέον κομματάκι δύσκολο να… μας χρεοκοπήσουν.

statesmen.gr

«Κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος στην ΕΡΤ»

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδοθεί στην κοινωνία το ανταποδοτικό τέλος, που καταβάλλεται για την ΕΡΤ, για τις ημέρες που η εθνική ραδιοτηλεόραση δεν λειτουργούσε λόγω απεργιών, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου σχετικά με την κατάργηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), ο κ. Καψής ενημέρωσε εξάλλου τη Βουλή ότι έχει γίνει έρευνα, από την οποία προέκυψαν στοιχεία τα οποία συνηγορούν στο ότι υπήρξε κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Διευκρίνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονταν τις ημέρες της απεργίας και η ΕΡΤ «έκλεισε» με μόλις 13 απεργούς δημοσιογράφους. Ενημέρωσε ότι έχει δώσει εντολή, σε συνεργασία με την διοίκηση, να διαπιστωθεί ποιοι πληρώθηκαν κι αν αυτό έγινε δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε τέλος ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την δημόσια τηλεόραση αλλά με τρόπο που να λειτουργεί αποδοτικά και αξιοποιώντας τα χρήματα των φορολογουμένων

newsbeast.gr

Ποιες είναι περιοχές της Ελλάδας που άντεξαν στην κρίση;

Κι όμως με μερικές έξυπνες κινήσεις η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία και να βοηθήσει μια ολόκληρη κοινωνία. Η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός και έτσι είτε με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό, είτε με τα κρουαζιερόπλοια η κίνηση αυξήθηκε.

Πρωταθλήτριες περιοχές η Κως και η Ρόδος. Τα Δωδεκάνησα αντέχουν στην κρίση και αυξάνουν τον τουρισμό τους.

Σε ποσοστό 8,65% διαμορφώθηκε η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων το 2011, με 11.528.782 επιβάτες να επισκέπτονται τη χώρα το 2011, σε σύγκριση με 10.611.219 το 2010.

Σε επίπεδο προορισμού, στην κορυφή της κατάταξης με τη μεγαλύτερη αύξηση στις τουριστικές αφίξεις σε ετήσια βάση βρίσκεται η Κως με ποσοστό 22,41%, ενώ ακολουθεί η Ρόδος με 22,06%. Τρίτο κατά σειρά είναι το Ηράκλειο με άνοδο 12,59% (2,173 εκατ. τουρίστες από 1,930 εκατ.), ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 11,25%, αν και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξυπηρετεί το καλοκαίρι προορισμούς όπως η Χαλκιδική και η Πιερία.

Τα Χανιά ενισχύθηκαν κατά 10,75%, η Σαντορίνη κατά 10,36%, η Σάμος κατά 8,58%, η Κέρκυρα κατά 8,18%, η Ζάκυνθος 6,75%, η Σκιάθος 5,99%. Οριακή ήταν η αύξηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου (0,26%), ενώ οριακά αρνητική ήταν η πορεία της Κεφαλονιάς με πτώση 0,11%. Τη χαμηλότερη επίδοση του έτους παρουσιάζει ο προορισμός της Αθήνας, με μείωση 3,64% (2.887.403 αφίξεις το 2011 από 2.996.573 το 2010).

newsit.gr

Η Κορινθία στην ψύξη


Παγωνιά επικρατεί σε όλη την Κορινθία. Η Θερμοκρασία που καταγράφεται αυτή τη στιγμή κυμένεται γύρω στο 0 . Ενδεικτικές θερμοκρασίες:
Σαραντάπηχο  -7 C     Η μέγιστη δεν θα υπερβεί τους -5 C
Δερβένι           -1 C    Η μέγιστη δεν θα υπερβεί τους 6 C
Ξυλόκαστρο     1 C
Kόρινθος          2 C
Α. Πιτσά          -4 C
Νεμέα               -2 C
Στυμφαλία        -3 C
Χιλιομόδι           2 C