Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει απόψε το ύψος του εθελοντικού «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων (PSI)

Κλείνει απόψε το ύψος του εθελοντικού «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων (PSI). Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

 
Μετά από τη σημερινή  παγκόσμια τηλεδιάσκεψη μεταξύ των τραπεζιτών που διακατέχουν ελληνικά ομόλογα, αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος του PSI. Πάντως, οι τελικές ανεπίσημες πληροφορίες είναι ότι αποφασίστηκε ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης του 50% για κάθε 100 ευρώ ελληνικού χρέους. Τα υπόλοιπα 50 ευρώ, τα 35 θα ανταλλαχθούν με νέα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας με 10ετή περίοδο χάριτος και τα 15 θα ανταλλαγούν με διετή ομόλογα του EFSF και δεν θα δοθούν μετρητά στους ιδιώτες επενδυτές όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία.
Το επιτόκιο του PSI+, θα είναι κλιμακωτό και θα ξεκινά από το 3% καταλήγοντας στο 5%. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις θα πρόκειται για ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο που θα οριοθετείται στο 3,5% για ομόλογα που λήγουν έως το 2014,σε  3,9% για όσα λήγουν μέχρι το 2020 και σε 4,6% για τους τίτλους που λήγουν από το 2021 και μετά.
Το μεσοσταθμικό επιτόκιο κυμαίνεται στο 4% και η απομείωση των τραπεζών σε πραγματικούς όρους διαμορφώνεται μεταξύ 65% και 70%.
Παράλληλα όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν, αντί για 30 δισ. ευρώ, 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλάρα που διαπραγματεύεται από χθες με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, θα επανέλθει σήμερα το απόγευμα για συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι των ελληνικών και ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων, θα περιγραφούν οι όροι της συμφωνίας των τραπεζών με την ελληνική κυβέρνηση που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις βαίνει προς ολοκλήρωση. Εκτιμάται ότι η τηλεδιάσκεψη θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και είναι πιθανόν μέχρι το βράδυ να ανακοινωθεί επίσημα και το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times, τα hedge funds, που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία μελετούν ακόμα και το ενδεχόμενο να μηνύσουν την Ελληνική Δημοκρατία, σε περίπτωση που η χώρα τους υποχρεώσει να εγγράψουν ζημιές, ενώ γίνεται λόγος και για την πρόθεσή τους να στείλουν την Ελλάδα σε δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων»...
Υπενθυμίζεται ότι οι λόγοι για να κλείσει άμεσα οι συμφωνία προέρχονται από τη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 30 Ιανουαρίου, να έχει διαμορφωθεί ο πυρήνας της πολιτικής συμφωνίας για τους όρους του νέου προγράμματος και να υπογράφει  ένα προσωρινό Μνημόνιο, για να χρηματοδοτηθεί το PSI και να γίνει επανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
eklogika. gr

Γιάννης Μιχελάκης : ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
·         Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση  του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
·         Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.1 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 2.1.4 «ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».
Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών ως επαγγελματίες αγρότες, κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης που λαμβάνουν από την αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος εάν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα ή το 50% εάν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά στις 16/01/2012 και ολοκληρώνεται στις 29/02/2012.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ. 2710226967)  και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Βρώμικο ’89 Νο2; Τώρα όμως θα τα βάλετε με τον λαό του ΠΑΣΟΚ!

Σας βλέπουμε 2 χρόνια να φτιάχνετε μια νέα αποστασία. Και το σκηνικό σας είναι πάντα το ίδιο : 1965, 1989, 2012…. Μόνο που αυτή την φορά δεν το ελέγχετε.. και θέλετε ΟΛΟ τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ απέναντι.

Περισσότερα

http://www.smartpost.gr/2012/6402/

Διαβάστε στη sfedona.gr


 Η συζήτησή μας χθες το μεσημέρι με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε στο γραφείο του στην Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας , αλλά και η συνέντευξή του στην εκπομπή του συνάδελφου Νίκου Νικολόπουλου που θα μεταδοθεί σήμερα Παρασκευή στις 10 το βράδυ στο τοπικό κανάλι DRTV, έβγαλε αρκετές και σοβαρές ειδήσεις. ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ...

 Τα δύο λεγόμενα μικρά κόμματα αυξάνουν εντυπωσιακά και συνεχώς τα ποσοστά τους. Και στο νομό μας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας από πολιτικά κέντρα των Αθηνών που γνωρίζουν Πανελλαδικές δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα, τα δύο αριστερά κόμματα -που κάποτε αποτελούσαν ενιαίο πολιτικό φορέα- τα ποσοστά τους βρίσκονται σε διψήφιους αριθμούς! Τα δύο κόμματα όπως χαρακτηριστικά μας ...

 Και όμως θα σας σηκωθούν οι τρίχες στο κεφάλι άμα διαβάσετε μερικά από τα κλειστά επαγγέλματα. Και για να αποφύγει τις συγκρούσεις με πολλούς κλάδους επαγγελμάτων η Κυβέρνηση -όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα-αποφάσισε τα επαγγέλματα αυτά να τα ανοίξει… νύχτα, με τροπολογία που κατέθεσε χθες βράδυ στο περίφημο πολυνομοσχέδιο! Επειδή η εξέλιξη αυτή ενδιαφέρει χιλιάδες ...

Η SFEDONA.GR ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 6 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ : ΔΩΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ !
 Ως εδώ και μη παρέκει! Η sfedona.gr βάζει φρένο στο θράσος πολλών δημοσίων προσώπων που αντί τουλάχιστον να σιωπούν , βγαίνουν και παριστάνουν τους τιμητές των συμφερόντων του λαού, ενώ ταυτόχρονα από την πίσω πόρτα υπερασπίζονται τα μεγάλα συμφέροντα και μόνο μιας κλειστής κάστας επωνύμων και μονίμως ευεργετημένων ατόμων του τόπου μας. Πρόσφατα ακούσαμε και πάλι ...

 Γράφει ο Λάκης Γιαννιδάκης Πριν από από πέντε μήνες περίπου στις 26 Αυγούστου 2011 , είχαμε παρουσιάσει μετά από αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ την πρότασή μας για να γλυτώσει το Ελληνικό Δημόσιο από ενοίκια τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ τον χρόνο. Δεκάδες συμπολίτες μας συνεχάρησαν γιαυτό το ρεπορτάζ και αυτή την ανοιχτή πρόταση και πάρα πολλοί ...

Ο Σημίτης πέταξε “λευκή πετσέτα”

Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Ο Κώστας Σημίτης πέρασε στην Ιστορία, μεταξύ άλλων, για το… μπλοκάκι του. Σε εποχές που ο τότε πολιτικός εκφραστής ενός εκσυγχρονισμού ο οποίος έμεινε στα λόγια, δεν είχε και την καλύτερη των σχέσεων με τις νέες τεχνολογίες, χρησιμοποιούσε ένα σημειωματάριο τσέπης για να καταγράφει όσα του έλεγαν οι υπουργοί του. Κυρίως δε, για να μην ξεχνάει τις εκκρεμότητες που είχαν.
Φαίνεται ότι με την πάροδο των ετών, το μπλοκάκι… αράχνιασε. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έρχεται σήμερα, σχεδόν δυο χρόνια μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με την τρόικα, να κατακεραυνώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, και να παραδεχθεί ότι το Μνημόνιο ήταν «μοιραίο λάθος» για την Ελλάδα.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις περιλαμβάνονται σε απόσπασμα ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Κώστας Σημίτης στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο. Οι συνεργάτες του, δηλαδή… ο ίδιος, επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν σήμερα τα «επίμαχα» αποσπάσματα, για να δείξουν την αντίθεση Σημίτη στο Μνημόνιο. Μόνο που προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου. Αποκλειστικά, παραβλέποντας το γεγονός ότι πίσω από εκείνες τις μοιραίες αποφάσεις του διαδόχου του διαδόχου του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στοιχήθηκαν όλα τα κορυφαία στελέχη. Που σήμερα, επιδιώκουν να πείσουν την κοινωνία, ότι είχαν αντιρρήσεις.
Η… περίεργη εξωστρέφεια την οποία επιλέγει στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Κώστας Σημίτης, αποκαλύπτει την προδιάθεσή του να παρέμβει και στη διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Ξεχνώντας μάλλον, ότι ακόμη και «πολιτικά τέκνα» του, τον έχουν αποκηρύξει.
Αποκαλύπτει βέβαια και κάτι ακόμη: Ότι… δεν υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει πλέον στην προοπτική που δίνει για τη χώρα το Μνημόνιο. Αφού ακόμη και ο Σημίτης πέταξε λευκή πετσέτα, καταλαβαίνετε…

statesmen.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, πρώην Βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός, έφυγε από τη ζωή σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:30 από ανακοπή της καρδιάς ενώ βρισκόταν στην οικία του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:00 δημοσία δαπάνη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, για τον αιφνίδιο θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας γενναίος και ασυμβίβαστος της πολιτικής έφυγε από κοντά μας.
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, αλλά και της αντιδικτατορικής πάλης δεν είναι πια μαζί μας.
Η Παράταξη, την οποία τίμησε με την προσφορά του, ως βουλευτής, αλλά και ως υπουργός, είναι σήμερα συγκλονισμένη.
Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου». 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης του Κωνσταντίνου και της Όλγας, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1933 στα Ανώγεια Ρεθύμνου Κρήτης. Σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1958, ανακηρύχθηκε διδάκτωρ παθολογίας το 1970 στο ίδιο Πανεπιστήμιο, του οποίου διατέλεσε και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής. Γόνος παλιάς οικογένειας πολιτικών της Κρήτης, ακολούθησε την οικογενειακή του παράδοση και υπηρέτησε για πενήντα χρόνια το Ρέθυμνο και την Ελλάδα ως Βουλευτής και Υπουργός. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με την υποστήριξη της Ε.Ρ.Ε. το 1958 και στη συνέχεια επανεξελέγη το 1961 και το 1963 στην ίδια περιφέρεια. Κατά τη διάρκεια της Χούντας ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση ενώ μετά την κατάρρευση της εκλεγόταν συνεχώς Βουλευτής Ρεθύμνου με τη Νέα Δημοκρατία από το 1974 έως το 2004. Στη διάρκεια της μακράς πολιτικής του διαδρομής διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής στη περίοδο 1958-1964. Χρημάτισε επίσης υφυπουργός κοινωνικών υπηρεσιών 1976-77, υφυπουργός εσωτερικών 1980-81, υπουργός δημοσίας τάξης το 1989, αναπληρωτής υπουργός μεταφορών & επικοινωνιών 1989-90, υπουργός τουρισμού 1990-91, υπουργός επικρατείας 1990-91 και υπουργός εσωτερικών 1992-93 και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού την περίοδο 2007 – 2009. Ήταν παντρεμένος με την δικηγόρο Ελένη Βαρδινογιάννη με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες, την Όλγα, την Χριστίνα και την Δανάη καθώς και πέντε εγγόνια. Η κόρη του Όλγα είναι Βουλευτής Ρεθύμνου από το 2007. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ήταν μέλος της Ιατρικής Εταιρίας Αθηνών, η διδακτορική διατριβή του είχε θέμα "Συχνότης του Σακχαρώδους Διαβήτου επί των Ελλήνων" ενώ συνέγραψε πολλές άλλες επιστημονικές εργασίες, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε ιατρικά περιοδικά ή ανακοινώθηκαν σε συνέδρια. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το χρονικό μιας Πορείας. Πενήντα χρόνια Αγώνων.»

Κοινωνικά ανάλγητη και απέναντι στο Ελληνικό και Κοινοτικό δίκαιο η διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ


«Πλανάται πλάνη οικτρά όποιος νομίζει ότι θα αντιμετωπίσει την κρίση της χώρας έξω από τους νόμους και τους κανόνες της δημοκρατίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Αρκαδίας στο γραφείο του την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 με αντικείμενο συζήτησης την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων ή άλλως «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου κ. Σαράντος Αλεξανδρής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τη θέση του Κέντρου ότι δεν πρέπει να  καταβληθεί ο φόρος αυτός από κανένα πολίτη και ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν το ποσό που αναλογεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος. Το Εργατικό Κέντρο ζήτησε από τον κ. Τατούλη να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι φορείς. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας εξήρε τέλος τη στάση και τις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι σήμερα, με τις παρεμβάσεις του κ. Τατούλη και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα της επιβολής του έκτακτου αυτού φόρου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι μέσω των     αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει διαβιβαστεί η άποψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ παράλληλα έχει ενημερώσει προσωπικά κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες τον αρμόδιο επίτροπο κ. Erdinger και έχει αποστείλει σχετική επιστολή στον επίτροπο κ. Barnier.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί κοινωνικά ανάλγητη και απέναντι στο Ελληνικό και Κοινοτικό δίκαιο τη διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Πέραν αυτού ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η επιβολή του τέλους μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας, της ΔΕΗ, θίγει και το προφίλ της εταιρείας.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα γενικότερα οικονομικά προβλήματα των πολιτών λέγοντας ότι οφείλουν όλοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια, η οποία θα δημιουργήσει θεσμικό πολιτικό κίνημα με κοινωνική δικτύωση, όχι πάνω στη βάση της φιλανθρωπίας, αλλά πάνω στην πολιτική στάση της ευθύνης της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στα πολύ ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την ανεργία, η οποία συνεχώς αυξάνεται και απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου, τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα τους στη διεκδίκηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων του.  
Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ ο κ. Τατούλης από την πλευρά του επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ότι μοναδικός δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων.  

Κώστας Κόλλιας: «Ανύπαρκτη η πολιτική της Κυβέρνησης για τα φωτοβολταϊκά»

Ερώτηση για την πορεία του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν από ένα χρόνο είχα καταθέσει ερώτηση στο Κοινοβούλιο σχετικά με την πορεία του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ. Είχα αναδείξει τις παλινωδίες που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία, καθώς η κυβέρνηση νομοθέτησε βιαστικά και πρόχειρα την αδειοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χωρίς να υπάρχει Εθνικό Σχέδιο Δράσης, χωρίς δηλαδή να έχει εξειδικεύσει την κατανομή ισχύος ανά τεχνολογία. Στη συνέχεια, και ενώ ήταν γνωστό ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον υπερκάλυπτε το στόχο  ενέργειας από φωτοβολταϊκά, η Κυβέρνηση άνοιξε τις αιτήσεις για νέες μονάδες, διαφημίζοντας την επένδυση ως άκρως ελκυστική.
Το αποτέλεσμα ήταν το σύνολο των αιτημάτων να φτάσει στις 24.500 για συνολική ισχύ 4.900 MW –δηλαδή υπερδιπλάσιες από τον εθνικό στόχο των 2.200 MW για το 2020. Ειδικά για τους αγρότες, οι αιτήσεις ήταν 6.000, οι οποίες βεβαίως υπερκαλύπτουν τα 500 MW των αγροτικών φωτοβολταϊκών για το 2014. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, όλοι οι αγρότες έχουν πάρει τους όρους σύνδεσης και οι αιτήσεις των άλλων ενδιαφερομένων προχωρούν κανονικά.
Με την πάροδο της διαδικασίας τα ερωτηματικά που είχα θέσει παραμένουν, ενώ εγείρονται και νέα, ίσως ακόμα σοβαρότερα, τα οποία δεν αφορούν μόνο τους αιτούντες, αλλά και το μέλλον της ΔΕΗ και το κόστος για τον καταναλωτή. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, το ύψος των όρων σύνδεσης ξεκινά από περίπου 6.000 και ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις τις 40.000 ευρώ. Οι αγρότες ζητούν επανεξέταση, διότι θα χάσουν τα χρήματα για την υποβολή του φακέλου, διότι δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την επένδυση, καθώς το κόστος είναι απαγορευτικό.
Παράλληλα η ΔΕΗ έχει υπολογίσει ότι 4.000 αιτήσεις από αγρότες αφορούν δίκτυα μεσαίας ή υψηλής δυσκολίας απορρόφησης ισχύος. Αυτό, όπως λέει η Επιχείρηση, δεν σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα, αλλά θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος και το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Επιπλέον, η τιμή της κιλοβατώρας είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι ίδια για όλους όσους εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά. Η τιμή αγοράς της κιλοβατώρας πέφτει διαρκώς, εγείρονται δε δύο σοβαρά ζητήματα: πρώτον, για όσους έχει καθυστερήσει η υπογραφή των συμβάσεων, η τιμή πώλησης είναι άγνωστη και, δεύτερον, η ΔΕΗ θεωρεί την τιμή αγοράς πολύ υψηλή.
Το ζήτημα βεβαίως είναι τι κόστος θα έχει η όλη διαδικασία για τη ΔΕΗ, για τους αιτούντες και, κυρίως, για τον καταναλωτή. Εάν η τιμή της κιλοβατώρας είναι ακριβή για τη ΔΕΗ, το κόστος θα μετακυληθεί στον καταναλωτή, μαζί βεβαίως με το κόστος σύνδεσης όλων των φωτοβολταϊκών μονάδων με το δίκτυο της ΔΕΗ. Στην περίπτωση δε που η ΔΕΗ περάσει σε χέρια ιδιωτών, προσωπικά ανησυχώ ιδιαίτερα για την πορεία της όλης διαδικασίας. Διότι εάν κριθεί ως ασύμφορη είναι βέβαιο ότι θα σταματήσει, ώστε πολλοί ενδιαφερόμενοι θα μείνουν εκτεθειμένοι και δεν θα συνδεθούν ποτέ με το δίκτυο.
Εάν υλοποιηθούν όλες οι επενδύσεις που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στους ενδιαφέρομενους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τιμή του ρεύματος θα πολλαπλασιαστεί, οι εθνικοί στόχοι θα καταστρατηγηθούν, το δίκτυο της ΔΕΗ θα κορεστεί. Από την άλλη βεβαίως, εάν δεν ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις το κράτος θα έχει εξαπατήσει τους επενδυτές. Όλα αυτά τα ερωτήματα, τα οποία είχα θέσει και στο παρελθόν χωρίς να πάρω απάντηση, τα θέτω εκ νέου, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά το αρμόδιο Υπουργείο θα βρει το σθένος να απαντήσει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει παραδοχή της αποτυχημένης πολιτικής που ακολουθήθηκε στο θέμα των φωτοβολταϊκών.»

Θανάσης Δαβάκης...προς τη σωστή κατεύθυνση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, σχετικά με την έκδοση ΚΥΑ των Υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών, που αφορά στα τέλη φωτογράφησης-κινηματογράφησης και χρήσης οπτικοακουστικών έργων και απεικονίσεων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων, μουσειακών εκθέσεων και συλλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθούμε εδώ και ημέρες τα σχετικά δημοσιεύματα γύρω από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναπροσαρμογή των τελών για τη λήψη και χρήση οπτικού υλικού από αρχαιολογικούς χώρους και από τα εκθέματα των Μουσείων της Πατρίδος μας.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι ορθή η προσπάθεια τόσο της προβολής του πολιτιστικού μας αποθέματος στο εξωτερικό, όσο και η αποκόμιση κερδών, χωρίς την απομείωση του ηθικού και συμβολικού κεφαλαίου των Μνημείων».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για το θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνίσθηκε με επιμονή για τα πιστεύω του. Εκπροσώπησε την Κρήτη και το Ρέθυμνο για πολλά χρόνια με συνέπεια, δουλεύοντας για την προκοπή του τόπου. Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα Ιωάννινα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.  Ντόρα Μπακογιάννη: Σε όλη την Ελλάδα το πρόβλημα είναι το ίδιο. Ιδιαίτερα εδώ στα Γιάννενα όπου η ανεργία είναι πλέον η υψηλότερη σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανοίξουν, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να προσλάβουν νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό. Η Δημοκρατική Συμμαχία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Η ελληνική επιχείρηση πρέπει να ζήσει, διότι άλλως πως η κοινωνική έκρηξη έρχεται. 
Δημοσιογράφος: Ποια είναι η εικόνα που αποκομίσατε από την ΕΛΕΠΑΠ;
Ντόρα Μπακογιάννη: Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ξεπερνούν εαυτούς και θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τις κυρίες οι οποίες κάνουν αυτή την τεράστια προσπάθεια, για να στηρίξουν τα παιδιά  με ιδιαιτερότητες. Λυπούμαι που πλέον η ελληνική πολιτεία δεν έχει τη δυνατότητα να τους στηρίξει, διότι απλούστατα δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να ιεραρχήσει σωστά τις ανάγκες. Να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν φορείς οι οποίοι κάνουν ξεκάθαρα καλή δουλειά, με απόλυτη διαφάνεια και στηρίζουν κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και άλλοι που απλώς σπαταλούν το χρήμα. 

«Έφυγε» ξαφνικά ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Απεβίωσε αιφνιδίως το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, γόνος κρητικής οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης γεννήθηκε στις 6/12/1932 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας. Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, εργάστηκε ως επιμελητής και ως διευθυντής Παθολογικής Κλινικής.

Τα χρόνια της γερμανικής κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση.

Το 1958, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ρεθύμνου με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, με την οποία επανεξελέγη το 1961 και το 1963, περίοδο κατά την οποία ήταν γραμματέας της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974), ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση και υπήρξε εκ των ιδρυτών της οργάνωσης ''Εθνική Δημιουργική Ομαλότητα'', με συνέπεια την παραπομπή του στο στρατοδικείο.

Στη Μεταπολίτευση πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία και, το 1976, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη, τον Μάιο του 1980.

Στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, το 1989, διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και με απόφασή του οδηγήθηκαν στην πυρά οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, που σχηματίστηκε τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και η διαφωνία του με τις αποφάσεις για ανάθεση της προμήθειας των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ συνετέλεσε στην πρόωρη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας.

 Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που ακολούθησε ανέλαβε υπουργός Τουρισμού και άνευ χαρτοφυλακίου, με αρμοδιότητα τα θέματα της Κρήτης. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1991, παραιτήθηκε από υπουργός Τουρισμού -κατά την κυβέρνηση υπήρξε αποπομπή του από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη- γιατί, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν θέλησε να συνεργήσει στην εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων που θα κατέστρεφαν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Επανήλθε στο κυβερνητικό σχήμα, τον Δεκέμβριο του 1992 ως υπουργός Εσωτερικών.

Το Φεβρουάριο του 2006, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον τοποθέτησε ειδικό σύμβουλό του και στις εκλογές του 2007 σταμάτησε να πολιτεύεται, καθώς την έδρα στο νομό Ρεθύμνης διεκδίκησε η θυγατέρα του Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το Σεπτέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία, επειδή είχε ζητήσει από αστυνομικό να αλλάξει προς το ευνοϊκότερο την κατάθεσή του σχετικά με κατηγορούμενο για εμπορία ναρκωτικών, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε. Μετά την απόφαση, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκεί τα καθήκοντα του άτυπου συμβούλου έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο. Τον Δεκέμβριο του 2008, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου για το ίδιο αδίκημα σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

 Ήταν έγγαμος με την Ελένη Βαρδινογιάννη, με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη την Τρίτη 24/01 από το Α Νεκροταφείο
ΑΠΕ ΜΠΕ

Η επισήμανση Προβόπουλου δικαιώνει τη Νέα Δημοκρατία και εκθέτει συλλογικά το ΠΑΣΟΚ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επισήμανση Προβόπουλου ότι “η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί  αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί πριν αφεθούν να πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις” δικαιώνει τη Νέα Δημοκρατία και εκθέτει συλλογικά το ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο και οι αναφορές Σημίτη στο Μνημόνιο, και ιδίως η επισήμανσή του ότι λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση και επέτεινε την ύφεση.
Υπενθυμίζουμε τη στείρα αντίδραση που εκδήλωνε το ΠΑΣΟΚ, ως Αντιπολίτευση σε κάθε μεταρρύθμιση, το “όχι σε όλα”, την άρνηση συνεννόησης ακόμη και στα αυτονόητα.
Υπενθυμίζουμε τις αλλεπάλληλες  εκκλήσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με τη φράση “ξεκολλήστε, πάρτε μέτρα”, που προσέκρουαν στην εμμονή του ΠΑΣΟΚ, ότι “λεφτά υπάρχουν”.
Όπως, επίσης, και την αντίθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις επίμονες προτάσεις μας για μέτρα – ανάσες που θα ανέκοπταν την ύφεση, και κυρίως για δράσεις ανάταξης και ανάπτυξης».

H τρόικα το Σάββατο στη "Συγγρού"

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, θα συναντηθούν αύριο Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στις 19:00, με εκπροσώπους της Τρόικας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος

Το δίλημμα, του Νίκου Μπογιόπουλου



Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλ​ου

Ιδού η μέθοδος της «πειθούς» τους:
Ξεκίνησαν με το «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Πίσω του κρύβονταν τα μέτρα για μειώσεις μισθών και συντάξεων. Τα επέβαλαν. Και μας έφεραν τη... χρεοκοπία.
*
Συνέχισαν με το «μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Πίσω του κρύβονταν τα χαράτσια, η φορολεηλασία και η... «δημοκρατία» των δοτών πρωθυπουργών.
*
Ακολούθησε το σίριαλ της «έκτης δόσης» υπό τον... εμπνευσμένο τίτλο: «Ευρώ ή καταστροφή». Ήρθε, τελικά, η έκτη δόση και μαζί της η συγκυβέρνηση της «μαυρίλας», της απόλυτης καταστροφής, της μαζικής δυστυχίας, της πρωτοφανούς φτώχειας.
*
Τώρα, ενόψει της «έβδομης δόσης» μαθαίνουμε ότι τίθεται το ύστατο, το υπέρτατο δίλημμα: «PSI ή θάνατος»! Όπου ως... «ζωή» ορίζεται η κατάργηση έως και του κατώτατου μισθού, η νέα περικοπή των επικουρικών συντάξεων, η δημιουργία μιας κοινωνίας όπου ο λαός θα ψάχνει θέση στα συσσίτια των απόρων (σ.σ.: «γιορτές» κατά την έκφραση Παπαδήμου)...
*
Σε ένα έχουν δίκιο:
Ότι, πράγματι, διανύουμε τη φάση, την ύστατη στιγμή, όπου το δίλημμα τίθεται πλέον με τρόπο απόλυτο, οριστικό και υπαρξιακό:
«`Η αυτοί ή εμείς»!

Πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ

Το θέμα έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

  Την πρόταση να καταργηθεί το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής, 20 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης, την οποία απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου. 

Το καλό κλίμα να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Το καλό κλίμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, πρέπει να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα, για τον τόπο και τους πολίτες. Αυτό σημαίνει πρωτίστως, ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης που ξεκινά με την τρόικα, κοινές διαπραγματευτικές θέσεις που να εκφράζουν το μεγαλύτερο δυνατό φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Αλλά και πιο γρήγοροι ρυθμοί στην υλοποίηση πολιτικών, όπως είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις, οι πρωτοβουλίες αποφόρτισης της κοινωνικής έντασης, που βρίσκονται σε τέλμα μήνες τώρα».


Θα ασχοληθεί κανείς με το ξέπλυμα χρήματος μέσω των δελτίων του ΟΠΑΠ και τα οργανωμένα κυκλώματα διαφθοράς στις εφορίες; 

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:   
«Η υπόθεση των κυκλωμάτων των τοκογλύφων στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί τα εξής εύλογα ερωτήματα: Τα 2032 κερδισμένα δελτία Καραμπέρη, αξίας 5,5 εκ. ευρώ, εμφανίζονται στον τύπο να έχουν εκδοθεί σε δεκάδες πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανά την Ελλάδα. Σκοπεύει η διοίκηση του ΟΠΑΠ και το υπουργείο Οικονομικών, να ασχοληθούν με τις ευθύνες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από πλευράς συνεργατών του ΟΠΑΠ (ποιοι και γιατί πούλησαν τα συγκεκριμένα δελτία); Θα το εξετάσει αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη και θα δεήσει να ασχοληθεί με το θέμα η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες;Η συμμετοχή στο κύκλωμα δύο στελεχών του υπουργείου Οικονομικών (ο ένας κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη), αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι τα 100.000 τουλάχιστον λαδώματα που γίνονται ετησίως στις εφορίες είναι έργο οργανωμένων κυκλωμάτων διαφθοράς που δρουν στο υπουργείο Οικονομικών. Σκοπεύει να ασχοληθεί με το πρόβλημα ο υπουργός Οικονομικών ή θα συνεχίσει να παριστάνει ότι πρόκειται για μεμονωμένες συμπεριφορές; Θα δώσει η κυβέρνηση τα μέσα στους οικονομικούς εισαγγελείς να το ερευνήσουν αυτοί ή θα συνεχίσει να προσπαθεί (με διάφορους τρόπους) να απαλλαγεί από αυτούς; Γιατί τηρούν αιδήμονα σιωπή για το θέμα τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και η αριστερά;Γιατί η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν προχωρεί στη θέσπιση επωνύμων δελτίων στον ΟΠΑΠ για να σταματήσει τουλάχιστον το νέο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όπως είχα ζητήσει με αφορμή άλλη υπόθεση ξεπλύματος, από τον περασμένο Οκτώβριο; Γιατί δεν υφίστανται έκτακτο φορολογικό έλεγχο όσοι δημόσιοι λειτουργοί και άλλοι παράγοντες του δημοσίου βίου έχουν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες με δελτία του ΟΠΑΠ και κέρδη από τυχερά παιχνίδια; Τι εμποδίζει την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις αυτές;»

Μονομαχία στο Δερβένι. Ο Αστέρας κόντρα στην Κλένια

Με τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Κλένια να δοκιμάζεται αύριο στο Δερβένι κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου ,συνεχίζεται με τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής,  το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας . Δοκιμασία περιμένει και τον Α.Ο Λουτράκι στην έδρα του Σαρωνικού Γαλατακίου.
Η Ελλάδα Βέλου αντιμετωπίζει στο Βέλο, τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου που θα προσπαθήσει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο η Προοδευτική Περιγιαλίου μάχεται με τον Πέλοπα Κιάτου.
Στο Λουτρακι ο τοπικός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό, ενώ στο Σολομό η τοπική ομάδα μάχεται με τον Ηρακλή Λεχαίου. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αγωνίζεται με τον Πανσολυγειακό, ενώ τέλος στο Σοφικό ο Άλμπαρτος Κόρφου φιλοξενεί την Θύελλα Πετρίου.
17η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ -.ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ  -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
Έναρξις αγώνων στις 15 μ.μ.
 

Τα μέσα ενημέρωσης προστάτεψαν την παρέα της καταστροφής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 
Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι ο τελευταίος σ’ αυτή τη χώρα που πρέπει να διαμαρτύρεται για τα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει πολιτικός επί του πλανήτου που να έτυχε τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης από την πρώτη στιγμή του αρχηγικού βίου του.

Μάχη έδωσαν τα μέσα ενημέρωσης για να τον επιβάλουν στην ηγεσία του κόμματός του.

Κι’ όταν ανέλαβε – με το γνωστό «θαμπό δαχτυλίδι» και άλλα ευτράπελα – και ενώ προετοιμαζόταν η «πορεία του προς τη βάση», ώστε να κερδίσει και τον τίτλο του λαοπρόβλητου ηγέτη για τον οποίο, ως μοναδικό υποψήφιο, έσπευσαν στις κάλπες ένα εκατομμύριο άνθρωποι (κοψοχέρηδες σήμερα, τους οποίους λίγο αργότερα έψαχνε να τους βρει ταχυδρομώντας ένα εκατομμύριο επιστολές), το τι έγινε δεν περιγράφεται!

ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ... ΧΑΡΗ ΕΧΕΙ. Νόμος είναι… το ΠΑΜΕ


Toυ ΧΑΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Το ΠΑΜΕ με την ανοχή του πολιτικού κόσμου, ο οποίος για διάφορους λόγους θέλει να τα έχει καλά με το ΚΚΕ, έχει καταφέρει με επικοινωνιακούς ακτιβισμούς να επιβάλλει τη δική του άποψη για τη δημοκρατία στα πολιτικά πράγματα.
Και δεν αντιδρά κανείς. Το ΠΑΜΕ είναι υπεράνω του νόμου, γιατί πολύ απλά θεωρεί ότι είναι ο νόμος. Όποιος δε τολμήσει να αμφισβητήσει την τακτική του, είναι αντι-κομμουνιστής και αντι-δημοκράτης! Τα αποτελέσματα τραγελαφικά.
Το ΠΑΜΕ πάει παντού και εισβάλλει σε γραφεία και κτίρια, είτε για να εμποδίσει την είσοδο σε εκείνους που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους, είτε για να διαλύσει μια σύσκεψη που εκείνο θεωρεί πως αντίκειται στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Προφανώς μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, έχει αποδεχθεί την παρουσία και τις μεθόδους του ΠΑΜΕ. Το βλέπει ως ένα φολκλορικό συγκρότημα ενός παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος. Κι αυτό δεν είναι μόνο λυπηρό αλλά, πολύ περισσότερο, γίνεται επικίνδυνο για την αστική δημοκρατία και τους θεσμούς της.

statesmen.gr

“Πράσινο φως” για ανασχηματισμό


Γράφει ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έβαλε φρένο στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Καρατζαφέρη για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, στη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον μεταβατικό πρωθυπουργό ωστόσο, ο Λουκάς Παπαδήμος πήρε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη εβδομάδα, και εφόσον οι εξελίξεις για την τελική συμφωνία γύρω από το PSI δεν κολλήσουν, ή δεν παρουσιάσουν κάποια απρόσμενη εμπλοκή, ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει λυμένα τα χέρια του, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα του οποίου ηγείται.
Τι σημαίνει… αλλαγές; Από την κυβέρνηση αναμένεται να αποχωρήσουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιδιώκουν να διαδραματίσουν ρόλο στη διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, και φυσικά όσοι έχουν εκδηλώσει προσωπικές φιλοδοξίες να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.
Κάτι που σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων θα τεθεί εκτός κυβέρνησης και ο σημερινός αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει ομολογήσει πολλές φορές δημοσίως, ότι η παράταση της παραμονής του στο… ταμείο του κράτους, φθείρει περαιτέρω τις προσωπικές φιλοδοξίες του.

statesmen.gr

Κηδεύτηκε η Ελλάδα;

γράφει ο Τζάλλας Γεώργιος,
μέλος της νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ Θεσ/νίκης
Κήδεψαν την Ελλάδα; Πριν μερικές ημέρες στην κομόπολη Βέβτσανι στα Σκόπια, στη διάρκεια των εκεί καρναβαλικών εκδηλώσεων, συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις παρουσίασαν φέρετρο τυλιγμένο με την Ελληνική σημαία, την οποία και έκαψαν στη συνέχεια. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και «κηδειόχαρτο» (μόνο ως αστείο μπορεί να εκλειφθεί) στο οποίο είχαν γράψει:
«Καλά νέα».
Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία – Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί – στην ηλικία των 181 χρόνων.
1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) – 2011 (Χάγη).
Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου.
Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία…” Μάλιστα, μεταξύ των “πενθούντων” στο κηδειόχαρτο αναγράφονται και ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας».
Δεν μπορώ να καταλάβω που το πάνε τα Σκόπια που αυτοαποκαλούνται ως «Μακεδονία» («Μαλακεδονία» μάλλον τους ταιριάζει καλύτερα), αν και το επίσημα αναγνωρισμένο όνομα τους είναι ΠΓΔΜ.
Στην πραγματικότητα το όνομα του κρατιδίου τους παλαιότερα ήταν «Βαρντάρσκα Μπανοβίνα», όπου άλλωστε υπάρχουν παλαιά έγγραφα, χάρτες και γραμματόσημα που το αποδυκνείουν. Προσωπικά πιστεύω ότι το όνομα που θα τους ταίριαζε είναι «Βουλγαρική Δημοκρατία της Βαρντάρσκα» εφόσον οι μισοί και πλέον κάτοικοι του κράτους αυτού είναι Σλάβοι, Βουλγαρικής καταγωγής, όπως πρόσφατα δήλωσε και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας (και νυν δήμαρχος της Βουλγαρικής πόλης Μπλαγκόεβγκραντ) Λιούπτσο Γκεοργιέφσκι (και οι υπόλοιποι κάτοικοι τους είναι Αλβανοί, Έλληνες Βλάχοι (λέγεται γύρω στις 200.000), τσιγγάνοι, Τούρκοι) κ.α.
Αλήθεια, γιατί ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Βασίλειος Β επονομάστηκε «Βουλγαροκτόνος» και όχι «Μακεδονοκτόνος»;
Θέλω να θυμίσω μερικά πράγματα, που μάλλον οι Σκοπιανοί τα ξεχνάνε.

Η καύση των νεκρών από μια επιστημονική σκοπιά

.
Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Του Γεωργίου Α. Δαουτοπούλου
Καθηγητή Γεωπονίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
daoutop@agro.auth.gr
.
Η είδηση στα μέσα ΜΜΕ που μιλούσε για την απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να κατασκευάσει κλίβανο αποτέφρωσης νεκρών, επανέφερε στο προσκήνιο τις συζητήσεις για την ορθότητα ή μη του μέτρου. Εμείς δεν θα σταθούμε στα θεολογικά ζητήματα που ανακύπτουν και συνήθως κυριαρχούν και καλώς κάνουν στις σχετικές συζητήσεις. Θα θέλαμε να δούμε το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνιά που νομίζουμε πως προσθέτει μια νέα θεώρηση την οποία έχουμε τη γνώμη πως δεν πρέπει ή καλύτερα, αν θέλετε, δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε.
Διάγραμμα1. Σχηματική παράσταση του κύκλου της ζωής
.
Όσοι παρακολουθούν βασικά μαθήματα οικολογίας, ένα από τα πρώτα αντικείμενα που διδάσκονται είναι ο κύκλος της ζωής, όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα. Μαθαίνουν λοιπόν πως η ζωή ξεκινά από τη δέσμευση της ηλιακής ακτινοβολίας από τα φυτά που παράγουν τους φυτικούς ιστούς για να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια ως τροφή από τα φυτοφάγα έντομα και ζώα και στη συνέχεια αυτά να αποτελέσουν την τροφή για τα σαρκοφάγα ζώα στηρίζοντας έτσι όλες τις τροφικές αλυσίδες που ως κορύφωση έχουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Ο κύκλος κλείνει όταν φυτά και ζώα ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους, βραχύβιας ή μη, οπότε αναλαμβάνουν το ρόλο τους οι σαπροφυτικοί οργανισμοί για να αποικοδομήσουν τους φυτικούς και ζωϊκούς ιστούς.

Σκόραρε σε ανοικτό παράθυρο κινούμενου λεωφορείου! (VIDEO)

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Σέλτικ και της Εσπανιόλ, Σουνσούκε Νακαμούρα, άφησε τους πάντες με το στόμα ανοικτό, με την ικανότητά του και το... σημάδι του με την μπάλα.
 Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός, εμφανίστηκε ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή και κατάφερε να σουτάρει την μπάλα και να την περάσει μέσα από το παράθυρο ενός κινούμενου λεωφορείου.

Να τονιστεί ότι η προσπάθεια του έγινε ζωντανά, και πως το πλάνο δεν γυρίστηκε πολλές φορές όπως έχουμε δει άλλους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν τις ικανότητές τους.
Απολαύστε τον Νακαμούρα 





newsit.gr

“Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση μακράς πνοής”

Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η ολιγόλεπτη και εξαιρετικά λακωνική δήλωση του Λουκά Παπαδήμου, για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τους πολιτικούς αρχηγούς τα κόμματα των οποίων έχουν παράσχει κοινοβουλευτική στήριξη στην κυβέρνησή του, άφησε αναπάντητα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όπως φυσικά και για το ποιο είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της «στήριξης» για την οποία μίλησε ο μεταβατικός πρωθυπουργός.
Από τη Νέα Δημοκρατία, δεν άφησαν τα ερωτήματα αυτά να πλανώνται. Κατανοώντας την αυταπόδεικτη πραγματικότητα ότι σε εθνικά κρίσιμες συγκυρίες σαν και αυτές που βιώνει η χώρα, η ελλειμματική ενημέρωση μπορεί να αποδειχτεί περισσότερο επιβλαβής από την… καθόλου.
Πηγές της Συγγρού λοιπόν επεσήμαναν ότι επιβεβαιώθηκε η στήριξη των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Λουκά Παπαδήμο.
Στη συνάντηση έγινε συνολική εκτίμηση για το κρίσιμο θέμα του PSI, καθώς και για όλα τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση. Η συνάντηση διήρκησε πολύ ώρα, επειδή εξετάστηκαν σε βάθος όλα τα ζητήματα.
Σε αντίθεση με την παραφιλολογία που είχε ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα, στη συνάντηση δεν τέθηκε θέμα υπογραφών των αρχηγών σε ένα κοινό κείμενο, από τον Λουκά Παπαδήμο.
Αναφορικά με την τοποθέτηση που φέρεται να έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, πως «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της, να στηρίξει πιο καθαρά την κυβέρνηση και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί», ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ότι «δεν υπάρχει συγκυβέρνηση μακράς πνοής. Τα προβλήματα, όπως γνωρίζουν όλοι, υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ».
Όσο για τον χρόνο των εκλογών, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επαναλαμβάνουν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Το θέμα έθεσε προς το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί αμετακίνητη τη θέση της, ότι θα πρέπει να εξελιχθεί η διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων, προτού υπάρξει τοποθέτηση.

tatesmen.gr