Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

O Παμβοχαϊκός πέρασε από το Μετς με 3-1 τον Παναθηναϊκό που δεν του επέτρεψε να σηκώσει κεφάλι

Οι νεοφώτιστοι δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να σηκώσει κεφάλι και πέρασαν νικηφόρα από το Μετς με 3-1.
Η πορεία του Παμβοχαϊκού στο φετινό πρωτάθλημα μόνο τυχαία δεν είναι και αυτό διαπίστωσε, χωρίς πάντως να το… θέλει, ο Παναθηναϊκός, που δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο κλειστό του Μετς.
Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες στο πρώτο σετ να είναι ισόπαλες 18-18 κι από εκείνο το σημείο και μετά η πίεση του Ντουσάρμ από το σερβίς επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κάνουν σερί 1-7, παίρνοντας το σετ.Οι «πράσινοι» προέβαλλαν αντίσταση στους νεοφώτιστους, αρκετή για να τους χαρίσει μόνο ένα σετ, στη νίκη των φιλοξενούμενων με 3-1. Ο ΠΑΟ ισοφάρισε επικρατώντας δύσκολα στο β' με 25-23, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Ο Παμβοχαϊκός με όπλο το σερβίς του προηγήθηκε 14-19, με τον Καζάζη να ρίχνει στο παιχνίδι τον Αγγελόπουλο κι ο ΠΑΟ να ισοφαρίζει 19-19.

Όμως ο Παμβοχαϊκός ξέφυγε εκ νέου 19-22 και αυτή τη φορά δεν υπήρχε απάντηση από τον ΠΑΟ
Ο Καζάζης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του χρησιμοποιώντας Πρωτοψάλτη, Χριστοφορίδη και μέχρι το 15-16 του δ' σετ το ματς ήταν ντέρμπι, αλλά και πάλι οι Πράσινοι δεν είχαν λύσεις στο σερβίς του Παμβοχαϊκού που με εντυπωσιακό σερί 2-9 πήρε το σετ και τη νίκη.
Τα σετ: 19-25, 25-23, 22-25, 17-25.
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ζουπάνης 1 (1/6 επ.), Ψάρρας 3, Κόλεφ 7 (3/14 επ., 3 μπλοκ, 66% υπ. - 39% άριστες), Γκορμπάτκοφ 21 (18/38 επ., 2 μπλοκ), Στοϊκοβιτς 10 (9/19 επ., 30% υπ. - 10% άριστες), Πανταλέων 10 (9/17 επ., 1 μπλοκ), Δαρίδης -λ 74% υπ. - 47% άριστες / Αγγελόπουλος, Χριστοφορίδης 3, Πρωτοψάλτης 1.
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 7 (7/16 επ., 56% υπ. - 19% άριστες), Ποτότσνικ 17 (10/22 επ., 6 άσοι, 76% υπ. - 57% άριστες), Στιβαχτής 3, Ντουσάρμ 15 (13/28 επ., 2 άσοι), Κατσανεβάκης 17 (9/17 επ., 8 μπλοκ), Καραγιάννης 9 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (33% υπ. - 20% άριστες) / Λιόντας, Σζάρεκ, Μπάκας.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα τέτοιες νίκες γράφουν ιστορία για μια ομάδα και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της. Νομίζω ότι έχουμε πλέον σωθεί κι ο επόμενος στόχος είναι να σταθεροποιηθούμε στην πρώτη πεντάδα ενώ μπορούμε πιο εύκολα τώρα να σκεφτούμε την επόμενη μέρα», τόνισε ο Νίκος Ζαλμάς .

Aιγιάλεια: Πρώην Δήμαρχοι στο εδώλιο


"Βροχή" από δίκες και... καταδίκες σε βάρος δημάρχων της Αχαΐας που ξεκινούν από χρηματικές ποινές και φθάνουν μέχρι και ποινές φυλάκισης 2 ετών με αναστολή! Και όλα αυτά γιατί είχαν καταθέσει εκπρόθεσμα τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» τους για τις χρονιές του 2007 και του 2008. Και μάλιστα πρόκειται για καθυστερήσεις ορισμένων ημερών και ανάλογα με αυτόν τον χρόνο προσδιορίζεται και το ύψος των ποινών που έχουν επιβληθεί ή πρόκειται να επιβληθούν στο μέλλον.
Μιας και ορισμένες από τις περιπτώσεις έχουν ήδη εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο της Πάτρας, που είναι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης, ενώ άλλες υποθέσεις εκκρεμούν και μένει να διεξαχθούν οι ακροαματικές διαδικασίες. Όμως σε καμία από τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για κάποιο περιουσιακό στοιχείο που δεν δηλώθηκε και παρέμεινε κρυφό. Η μόνη κατηγορία για την οποία... σέρνονται οι αιρετοί δήμαρχοι στα δικαστήρια είναι ότι άργησαν να καταθέσουν τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» μία, δύο ή παραπάνω ημέρες από την προκαθορισμένη προθεσμία. Από τις υποθέσεις οι οποίες έχουν ήδη προχωρήσει δικαστικά, προκύπτουν όχι μία ή δύο, αλλά συνολικά τέσσερις καταδίκες σε βάρος πρώην δημάρχων του νομού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Αιγίου Απόστολο Καραφωτιά, τον πρώην δήμαρχο Τριταίας Μιλτιάδη Γκοσιμήδα, τον πρώην δήμαρχο Φαρρών Δημήτρη Σωτηρόπουλο και τον πρώην δήμαρχο Αιγείρας Δημήτρη Μυλωνά. Η πιο πρόσφατη περίπτωση αφορά τον πρώτο, δηλαδή τον πρώην δήμαρχο του Αιγίου. Η δίκη έγινε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών! Η δεύτερη δίκη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε βάρος του κ. Γκοσιμήδα ο οποίος δεν καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης όμως σε βάρος του επεβλήθη χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ. Και εκτός αυτών των δύο προϋπάρχουν άλλες δύο καταδίκες οι οποίες επεβλήθησαν τον περασμένο Απρίλιο, σε βάρος του δημάρχου Φαρρών και του δημάρχου Αιγείρας. Σε βάρος του πρώτου η καταδίκη άγγιξε μόλις τις 20 ημέρες, ενώ σε βάρος του δεύτερου ο πέλεκυς της δικαιοσύνης ήταν πιο... βαρύς καθώς η καταδίκη του φθάνει τα... 2 έτη!
Υποθέσεις που εκκρεμούν
Η υπόθεση της παραπομπής των δημάρχων ξεκίνησε με έγγραφο που είχε σταλεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εκτός από τις παραπάνω τέσσερις περιπτώσεις εκκρεμούν και άλλες πέντε ανάλογες δικαστικές υποθέσεις. Κάποιες μάλιστα από αυτές ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστούν την προηγούμενη εβδομάδα όμως πήραν αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Πρόκειται για τους πρώην δημάρχους Διακοπτού Παναγιώτη Βασιλείου, Ωλενίας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Κλειτορίας Ανδρέα Δημόπουλου, Μόβρης Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και Βραχναιϊκων Βασίλη Τογαντζή.

Πηγή: http://www.dete.gr/

Τα Νέα της Αιγιάλειας

"Χ" η ΑΕΚ στο βροχερό Ηράκλειο

Ο Εργοτέλης που ήταν καλύτερος στα σημεία δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με την Ενωση με 1-1 στο βροχερό Ηράκλειο.
Οσοι βρέθηκαν στο Παγκρήτιο (σ.σ.: περίπου 4000, 500 εξ αυτών φιλοξενούμενοι) κι όσοι παρακολούθησαν το α' ημίχρονο από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, θα μπορούσαν κάλλιστα να κοιμηθούν με το θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες στα πρώτα 45'. Επειτα από ένα κάκιστο α' ημίχρονο, το β' ξεκίνησε με γκολ για τους φιλοξενούμενους καθώς ευτύχησαν να προηγηθούν πάντως στο 49' σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ.
Σ' ένα γέμισμα που έγινε από δεξιά, ο Τζανακάκης έδιωξε λανθασμένα τη μπάλα, η οποία κατέληξε στον Λυμπερόπουλο, που καραδοκούσε και με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.
Ωστόσο, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με το σουτ του Κυριακίδη να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή στο 73', ενώ στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα με τον Λαγό να κάνει κάκιστη πάσα στον Σιαλμά που ήταν μόνος απέναντι από τον Πίρσον και σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς!
Την χαμένη ευκαιρία την πλήρωσε τελικά ακριβά η Ενωση, καθώς οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα από δεξιά με τον ταχύτατο Κουτσιανικούλη, που μπήκε στην περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κατσικοκέρη κι αυτός με σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1 στο 74'!
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Μπέτο (60' Κατσικοκέρης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (84' Χαντί), Τζανακάκης (77' Γιαλούσης), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Ολίσε.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κλωναρίδης (70' Καφές), Δέλλας, Λαγός, Αργυρίου, Σιαλμάς, Μπουγαΐδης (43' λ.τ. Κοντοές), Βάργκας, Λυμπερόπουλος, Χόσε Κάρλος (46' Γκερέιρο), Ρίκκα.

Ο Αστέρας Τρίπολη λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις απο τον Σολάκη

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο τέρμα του Ηλία Σολάκη στο 91'.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας έκανε... τα πάντα. Σκόραρε πολύ νωρίς, μόλις στο 3' με τον Ράγιος , είχε δύο δοκάρια (αμφότερα με τον Ουσέρο στο 22' και στο 24') και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ουσέρο (21') και Περόνε (31'). Ολα αυτά αξιοποιώντας τα τεράστια αμυντικά προβλήματα του ΠΑΣ. Ωστόσο, δεν πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, καθώς οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν στο 35' με τον Μπεσέρα.
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, αλλά και τυχεροί. Κακοί με τα αλλεπάλληλα λάθη  αλλά και τυχεροί καθώς στη δεύτερη ευκαιρία τους (η πρώτη με τον Βίλα στο 31') κατάφεραν να σκοράρουν.
Πάντως ζήτησαν πέναλτι στο 25' σε σπρώξιμο του Αργυρόπουλου στον Ζαραδούκα, αλλά ο Στυλιάρας δεν σφύριξε.
Στο 75' ο ΠΑΣ ζήτησε εκ νέου πέναλτι σε σπρώξιμο του Πουλίδο στον Γεωργίου , με τον Αγγελο Αναστασιάδη να είναι έξαλλος και να μπαίνει, διαμαρτυρόμενος, στον αγωνιστικό χώρο! Αποτέλεσμα η αποβολή του από τον διαιτητή Στυλιάρα!
Οι Αρκάδες «αφυπνίστηκαν» αμέσως, απείλησαν με τον Κουρμπέλη στο 76', είχαν τρίτο δοκάρι με τον Εγκον στο 79'(!) και ήταν πιο επιθετικοί στα τελευταία λεπτά. Ο ΠΑΣ αμύνθηκε κυρίως στο (βροχερό) τέλος του αγώνα, αλλά είχε και αυτός τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεσέρα στο 80'. Τελικά οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την επιθετικότητά τους, φτάνοντας στο γκολ της νίκης με τον Σολάκη στο 90'+1', καθώς η ευκαιρία του ΠΑΣ με τον Μιχαήλ στο 90'+3' πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπελης, Φορμικα (46' Σολάκης), Ουσέρο, Χουανίτο, Πιπίνης, Ράγιος, Χούλι (57' Μπακασέτας), Περόνε (68' Έγκον).

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Σκαρντοβέλι (33' Μπακαγιόκο), Πατσατζόγλου, Ντάσιος, Λιλα, Ζαραδούκας (74' Μιχαήλ), Σκούφαλης, Μπεσέρα, Γεωργίου, Βίλα (67' Τζάνης).

Στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Δήμας

Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων... όπου αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, την Αίγυπτο και το Μεσανατολικό.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση σχετικά με το Ιράν, τις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου-Πρίστινας, τη Μυανμάρ και τη Λευκορωσία.

Την προηγούμενη, Κυριακή, ο κ. Δήμας, προκειμένου θα παρακαθίσει σε δείπνο που διοργανώνει στις Βρυξέλλες, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προς τιμήν των υπουργών Εξωτερικών.
voria.gr

Τι είναι οι αλκυονίδες ημέρες;

"Αλκυονίδες ημέρες"σημαίνει το διάλειμμα γαλήνης, μία ανάπαυλα, μέσα σ' ένα πολυτάραχο βίο, ένα διάστημα χρονικό όπως είναι ο Χειμώνας. Ως Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται από τους Έλληνες συνηθέστερα ημέρες του Ιανουαρίου κατά τις οποίες επικρατεί ωραίος καιρός με ηλιοφάνεια.
Η ονομασία αυτή είναι αρχαία ελληνική και προέρχεται από τον Αριστοτέλη.

Ποιά είναι όμως η Αλκυόνη; Ένας μύθος μας λέει πως ήταν θυγατέρα του Θεού των Ανέμων Αίολου και της Αγχιάλης και σύζυγος του Κήϋκα, γιού του Εωσφόρου (ο φέρων το Φώς) ή του Έσπερου και της νύμφης Φιλωνίδας. Από υπεροψία, όμως, κατά πως λέει η παράδοση αυτοκολακεύονταν και ονόμαζαν τους εαυτούς τους Δία και Ήρα. Γι' αυτή τους την συμπεριφορά ο Δίας τους τιμώρησε! και τους μεταμόρφωσε σε πουλιά της θάλασσας. Επειδή, όμως, η μεταμορφωθείσα Αλκυόνη σάν θαλασσοπούλι έκαμνε (και κάμνει) τη φωλιά της κοντά στις ακτές, οι νεοσσοί της αρπάζονταν από τα κύματα λόγω της θαλασσοταραχής.

Βλέποντας την ο Δίας έδειξε ευσπλαχνία για την κλαίουσα Αλκυόνη, την λυπήθηκε και απαγόρεψε τους ανέμους να πνέουν τις μέρες τις επώασης (του κλωσσήματος) για δεκατέσσερις ημέρες (επτά δηλαδή ημέρες πριν την μικρότερη μέρα του χρόνου και επτά μετά απ' αυτήν, κατά τις χειμερινές τροπές του Ήλιου) για να προλάβουν οι νεοσσοί αφού γεννηθούν, να αναπτυχθούν μέσα στο καταχείμωνο.



Οι μέρες, λοιπόν, αυτές ονομάσθηκαν Αλκυονίδες ή Αλκυόνιοι. Πράγματι αυτή η χρονική ανάπαυλα των ταραγμένων χειμωνιάτικων ημερών συμπίπτει με τις μέρες του Γενάρη, όπου γλυκαίνει! λίγο ο καιρός. Ζεί στις χώρες της εύκρατης ζώνης, Ευρώπη και στις δυτικές περιοχές της Ασίας. Στην Πατρίδα μας συναντάται σε μέρη όπου υπάρχουν άφθονα ποταμίσια νερά και λίμνες μαζί (π.χ. Ακαρνανία, Βιστωνίδα, Κερκίνη κ.α. ). Έρχεται περί τα τέλη Αυγούστου και φεύγει κάπου τον Μάρτη.Τρέφεται αποκλειστικά με ψάρια που τα συλλαμβάνει ενώ κάθεται υπομονετικά πάνω σε πασσάλους η ξερόκλαδα, και με ασύλληπτη ταχύτητα βουτά και τα πιάνει με το ευθύ και τετραπλευρικό της ράμφος, και πάλι από την αρχή. Είναι όμορφο φανταχτερό πουλί με πλούσια χρωματιστά φτερά με κυρίαρχο το γαλαζοπράσινο.

Από καθαρά μετεωρολογική άποψη οι αλκυονίδες ημέρες ως ημέρες καλοκαιρίας εξηγούνται από το γεγονός ότι στο γεωγραφικό πλάτος που βρίσκεται η Ελλάδα μέχρι το γεωγραφικό πλάτος κυρίως της βορειοανατολικής Ευρώπης, κατά την περίοδο του Χειμώνα παρατηρείται η αυτή βαρομετρική πίεση (εξίσωση πίεσης) με συνέπεια αφενός να μη δημιουργούνται άνεμοι αφετέρου και ο καιρός να είναι μεν ψυχρός αλλά και ηλιόλουστος, λόγω της αντικυκλωνικής κατάστασης.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάθε χρόνο υπάρχουν Aλκυονίδες ημέρες. Υπάρχουν και έτη που έλλειψαν τελείως όπως το 1947, αλλά και οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης και διάρκεια αυτών δεν είναι σταθερές. Συνηθέστερα όμως καλύπτουν σχεδόν το δεύτερο ήμισυ του Ιανουαρίου. Παρόλα αυτά αλλοι επιμένουν να αποδίδουν την διάρκειά τους σε διαστήμα 14 αίθριων ημέρων, από τις 15 Δεκεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα, στην καρδιά του χειμώνα.

planitikos.com

Τα πρώτα κινούμενα σχέδια! [video]

Με σχέδια από κιμωλία σε μαυροπίνακα, η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων γυρίστηκε το 1908. Ο τίτλος της ταινίας έχει αποδοθεί στο γαλλικό φιλμ «Φαντασμαγορία» (Fantasmagorie) του Émile Cohl, από ιστορικούς του κινηματογράφου.

Για την παραγωγή της ταινίας που έχει διάρκεια μικρότερη των δύο λεπτών, ο Émile Cohl έπρεπε να σχεδιάσει περίπου 700 σκίτσα τα οποία τοποθέτησε σε μια φωτιζόμενη γυάλινη επιφάνεια το ένα μετά το άλλο.
 
planitikos.com

Ο Σημίτης “συνταξιδιώτης” του Μνημονίου





Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ*

Για τους διεθνείς εταίρους και δανειστές της χώρας, που επιμένουν να πιέζουν και να θέτουν εκβιαστικά τελεσίγραφα για την προώθηση των, κατά τη γνώμη τους, μεταρρυθμίσεων, το απόσπασμα της επικείμενης ομιλίας Σημίτη στο Βερολίνο, όπου ο επί οκταετία πρωθυπουργός της χώρας χαρακτηρίζει μοιραίο λάθος το Μνημόνιο, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι… οι μεταρρυθμίσεις ξεκίνησαν.
Μετά την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, που επιτεύχθηκε με την… εκτόξευση του δείκτη ανεργίας, η δημόσια καταγγελία του Μνημονίου από τον πολιτικό που χρεώνεται, περισσότερο από κάθε άλλον, για τις στρεβλώσεις και τις ανορθογραφίες στον γενετικό κώδικα της χώρας, που μας οδήγησαν τελικά στο χείλος του γκρεμού, εντάσσεται στην κατηγορία του… πάει πολύ.
Ο Κώστας Σημίτης είναι από τους τελευταίους που έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να καταγγέλλουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Και μάλιστα δημοσίως. Επειδή με τον Γιώργο Παπανδρέου… συνταξίδεψαν, τουλάχιστον για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Το 1996, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος ο οποίος με τη στάση του καθόρισε την εκλογή Σημίτη, τόσο ως πρωθυπουργού, από μια φανατικά παπανδρεϊκή Κοινοβουλευτική Ομάδα, όσο και ως Προέδρου, από το Συνέδριο που συνεκλήθη μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Ανδρέα.
Μετά τις οριακά κερδισμένες (;) εκλογές του 2000, και την κοινωνική θύελλα που ακολούθησε, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν και πάλι εκείνος ο οποίος «έβαλε πλάτη» για να μην εκδιωχθεί ο Κώστας Σημίτης από την πρωθυπουργία. Σε μια περίοδο στην οποία, ακόμη και οι υπόλοιποι της «ομάδας των 4», Βάσω Παπανδρέου και Θεόδωρος Πάγκαλος, ακόνιζαν τα μαχαίρια της διαδοχής.
Το 2004, ο Κώστας Σημίτης ανταπέδωσε τις πολλαπλές χάρες. Και παρέδωσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, πακεταρισμένη, χωρίς διαδικασία διαδοχής, με απευθείας ανάθεση. Μια πρακτική που είχε καθιερωθεί από τις κυβερνήσεις Σημίτη, για τις σχέσεις της με τη λεγόμενη διαπλοκή.
Έκτοτε βέβαια, οι σχέσεις Σημίτη-Παπανδρέου διερράγησαν. Ο Γιώργος έκανε αυτό που πάντα ονειρευόταν ο Ανδρέας, και έδιωξε τον Σημίτη από το ΠΑΣΟΚ. Έναν Σημίτη, ο οποίος είχε υποστηρίξει στην εσωκομματική μάχη του 2007 τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο ίδιος και τα «ορφανά» του. Με αποτέλεσμα ο Βενιζέλος να ηττηθεί, απρόσμενα και εκκωφαντικά.
Σήμερα, σε μια εποχή κατά την οποία η «ομάδα Σημίτη» βρίσκεται και πάλι στην εξουσία, ο πολιτικός εμπνευστής ενός εκσυγχρονισμού που… τον πήρε το ποτάμι, ανακαλύπτει την αυτονόητη για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες αλήθεια: Ότι το Μνημόνιο εξελίχτηκε σε εθνική συμφορά.
Την ανακαλύπτει ωστόσο καθυστερημένα. Και επιπροσθέτως, παραβλέπει από την ελλειμματική εισήγησή του, μια κρίσιμη παράμετρο του εθνικού δράματος: Την ΟΝΕ, κύριε Πρόεδρε. Στην οποία, σύμφωνα με όλους τους διεθνείς εταίρους, μπήκαμε με παραποιημένα στοιχεία. Επί ημερών σας φυσικά. Για την ΟΝΕ, δεν θα μας πείτε κάτι;

*Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ιστοριοδίφης
 
statesmen.gr

"Άσφαιρη ισοπαλία στο Δερβένι , Αστέρας και Κλένια. Η Ελλάδα Βέλου την πλησίασε στους - 2

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας η κόντρα στο Δερβένι , ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και την πρωτοπόρο ομάδα του ΠΑΣ Κλένια. Αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί στους 2 βαθμούς η διαφορά ανάμεσα στην ομάδα της Κλένιας και στην Ελλάδα Βέλου που επεβλήθηκε με το ευρύ 4 – 0 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ την ομάδα του Βέλου ακολουθεί ο Πέλοπας Κιάτου που πέρασε με 3 – 0 από την Αρχαία Κόρινθο επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου. Με το ίδιο σκορ επικράτησε στο Λουτράκι ο τοπικός Ολυμπιακός επί του Ισθμιακού , ενώ νικηφόρα με σκορ 3 - 2 πέρασε και ο Α.Ο Λουτρακίου από την έδρα του Σαρωνικού Γαλατακίου. Στο Σολομό η τοπική ομάδα έχασε με 1 – 2 από τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός νίκησε με 2 – 0 τον Πανσολυγειακό. Τέλος στο Σοφικό ο Άλμπαρτος Κόρφου και η Θύελλα Πετρίου ανεδείχθησαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1.

H 17η Αγωνιστική
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ –ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ    2 – 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                  0 – 3
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.            4 – 0
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                 1 – 1
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ            1 – 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ –ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ         3 – 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                        2 – 3
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ             0 – 0

Η Βαθμολογία
( Επί 17 αγώνων)
1 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ              47 - 11   42
2 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ         41 - 16   40
3 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ       41 - 15   39
4 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ        43 - 16   36
5 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.         30 - 26   29
6 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛ.     30 - 27   28
7 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.       25 - 25   28
8 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 26 - 26   27
9 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ     28 - 23  23
10 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ  28 - 34   22
11 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ         16 - 29   17
12 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ           20 - 29   15
13 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 18 - 28   15
14 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.   15 - 39   14
15 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ              14 - 45   8
16 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                   8 - 41   6

Οι αγώνες της Γ΄ Κορινθίας – Πρεμιέρα στη Γ2

Γ1
10η Αγωνιστική
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
Γ2
12η Αγωνιστική
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ  -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
ΑΡΑΤΟΣ  - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΟΡΦΕΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
Ρεπό ο ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ

Δοκιμασίες εκτός έδρας γιά Πανκαμαριακό , Πανευρωστινιακό , Λυκοποριά - Ξυλοκέριζα και Αγίους Θεοδώρους

Με τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής , συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα των ομίλων της Β’  κατηγορίας Κορινθίας.
Σήμερα γίνονται τρεις αγώνες στον 1ο όμιλο και ένας στον 2ο όμιλο.
B1   KOΡΙΝΘΙΑΣ
Στον 1ο όμιλο σήμερα ξεχωρίζει η αναμέτρηση  της Δάφνης Εξαμιλίων με τον Τενεάτη Αθικίων , όπου οι δύο ομάδες επιζητούν το τρίποντο για να ελπίζουν σε παραμονή στη κατηγορία. Ενδιαφέρουσες και οι αναμετρήσεις του Αετού Αγγελοκάστρου με τον Άρη Κορίνθου καθώς και του Κυψελου Κορίνθου.
Το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο συνεχίζεται αύριο Κυριακή  όπου ο πρωτοπόρος  Εθνικός Ξυλοκερίζας που αγωνίζεται στον Άγιο Βοαίλειο κόντρα στη τοπική Πρόοδο , ενώ και η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Α.Σ. Λουτράκι. Στο Μαψό η τοπική ομάδα κοντράρεται με την Περαχώρα, όπου οι δύο ομάδες επιζητούν το τρίποντο για να ελπίζουν σε παραμονή στη κατηγορία. Τέλος στον Κουταλά ο τοπικός ΠΑΟ αντιμετωπίζει τους Γαλάζιους Νέους.

16η Αγωνιστική
Σ Α Β Β Α Τ Ο  21.01.2012    ΩΡΑ  15.00
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ

 ΚΥΨΕΛΟΣ -  ΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.01.2012          ΩΡΑ 15.00
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ
 Α.Ο. ΜΑΨΟΥ - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ

B2   KOΡΙΝΘΙΑΣ
Στον 2ο όμιλο διεξάγεται σήμερα ο αγώνας ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και τον Απέσσα Χαλκείου.  Αύριο στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής ο Πανκαμαριακός αγωνίζεται στο Λεόντιο  κόντρα στην τοπική Θύελλα, ενώ ο Αετός Κρυονερίου φιλοξένει την ομάδα του Ασπρόκαμπου.. Της αγωνιστικής δεσπόζουν τα ντέρμπι ανάμεσα στην Αναγέννηση Κιάτου και τον Πανευρωστινιακό , του Σπαθοβουνίου με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου και του Ολυμπιακού Άσσου με την Λυκοποριά, Τέλος η Κόρινθος ‘ 06  φιλοξένει τον Παμφενεατικό.
16η Αγωνιστική
Σ Α Β Β Α Τ Ο  21.01.2012    ΩΡΑ  15.00
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ – ΑΠΕΣΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.01.2012          ΩΡΑ 15.00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ. - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Νεκρός 76χρονος αλιέας σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Κιάτου

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κιάτου, πρωινές ώρες χθες στο επαγγελματικό Α/Κ σκάφος «ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ.Κ. 2207, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, δυτικά, κοντά στην ακτή και το λιμάνι του Κιάτου, 76χρονος αλιέας.
Ο 76χρος διεκομίσθη με το επαγγελματικό Α/Κ σκάφος «ΑΡΓΩ» Σ.Κ.131 στο λιμάνι του Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.
Νεκροψία-νεκροτομή πρόκειται να διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κιάτου.

Φάρσα σε σκύλο έχεις δει; Να η ευκαιρία! [video]

Άφησαν τους ανθρώπους και έπιασαν τους σκύλους! Ένα κόκκαλο κάνει ….την εμφάνισή του στο γρασίδι!
Ο σκύλος τρέχει να το πιάσει και τότε αυτό εξαφανίζεται και εμφανίζεται στην άλλη πλευρά!
Την συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε…

'Ερχεται φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια

Εκτακτη εισφορά "μόνιμου χαρακτήρα", παρόμοια με το χαράτσι της ΔΕΗ, εξετάζει το υπ. Οικονομικών. “Χαράτσι” τύπου ΔΕΗ έρχεται για τους ιδιοκτήτες αργοτεμαχίων και σύμφωνα με την Καθημερινή η εισήγηση υπάρχει στο γραφείο του υπουργού οικονομικών απο το περασμένο καλοκαίρι και θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.

Οπως γράφει η εφημερίδα, ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται οτι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα απο αγροτεμάχια ορισμένα απο τα οποία βρίσκονται σε Κολωνάκι, Φιλοθέη ή Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατ. ευρώ. Κάτω απο αυτό το πρίσμα, το υπουργείο σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, με βάση την αντικειμενική τους αξία.

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Παπαδήμο… ως το 2013!


Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ *

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Λουκά Παπαδήμο, για παράταση του βίου της κυβέρνησης, πέραν των μεταβατικών πλαισίων που εξαρχής έχουν τεθεί, δεν πρόκειται να μείνει μετέωρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη έντονες διεργασίες και ζυμώσεις, με φόντο την κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του Κινήματος. Στα σενάρια που εκπονούνται λοιπόν, κεντρικό ρόλο έχει η παράταση του βίου της κυβέρνησης, προκειμένου να κερδίσει χρόνο ο νέος αρχηγός που θα εκλεγεί από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να «συμμαζέψει» ό, τι προλαβαίνει, ενόψει των εθνικών εκλογών.
Στην Ιπποκράτους φυσικά γνωρίζουν ότι μια τέτοια επιδίωξη από την πλευρά τους, θα σκοντάψει στον πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για επίσπευση και όχι αναβολή των πρόωρων εκλογών. Προετοιμάζονται λοιπόν για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, καθώς και για την προοπτική να ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Υπό την έννοια ότι το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν θα θελήσει να υποστεί μόνο του, το πολιτικό κόστος.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο στρατηγικής προσέγγισης, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν την εξουσία, προτείνοντας στον Λουκά Παπαδήμο να ηγηθεί μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη του Κινήματος, προκειμένου να διαχειριστεί τους κρίσιμους μήνες που θα ακολουθήσουν τη συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Με πρόθεση, η νέα αυτή κυβέρνηση να εξαντλήσει την εντολή που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, και να οδηγηθεί στις κάλπες το φθινόπωρο του 2013!

*Ο Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός είναι πολιτικός αναλυτής
 
statesmen.gr

Ιστορίες φτωχών και αστέγων... Αφεντάδες της Κυβέρνησης​, ο κόσμος δεν είναι ποσοστά και αριθμοί, είναι πρόσωπα ανθρώπινα όπως εσείς και οί οικογένειέ​ς σας...

Στήν θέση του θα μπορούσαμε νά  είμαστε εμείς, κι΄ άν τώρα δεν είμαστε ποιός ξέρει το αύριο ;
« Τα τελευταία δύο χρόνια, με την οικονομική κρίση, υπάρχει μια τεράστια αύξηση του αριθμού των αστέγων, με τον ακριβή του αριθμό να μην μπορεί να προσδιοριστεί παρά μόνο κατά προσέγγιση.
Κάτι που αποτελεί έκπληξη είναι πως στο Κέντρο Αλληλεγγύης πηγαίνουν για να σιτιστούν και άνθρωποι από περιοχές παραδοσιακά πλούσιες όπως η Βούλα, η Κηφισιά, η Εκάλη.
Όμως η κατηγορία που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι οι νεόπτωχοι ή νεοάστεγοι.
Είναι άνθρωποι καθημερινοί, με κοστούμια και φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι πηγαίνουν καθημερινά για το συσσίτιο, επιχειρηματίες, επαγγελματίες ή υπάλληλοι που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της κρίσης.

Δεν θέλουν να εμφανίζονται, στην ουσία κρύβονται, έχουν ξαφνιαστεί από την κατάσταση στην οποία ξαφνικά βρέθηκαν, άνθρωποι καλοντυμένοι οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο, ως επί το πλείστον νέοι σε ηλικία.
Οι νεοάστεγοι είναι φοβισμένοι άνθρωποι, ντροπαλοί και δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται τα χαρακτηριστικά τους. Έρχονται εδώ στο κέντρο, τρώνε και φεύγουν...


Διαβάστε περισσότερα » patrablog.blogspot.com

ΕΕ-ΣΚΟΥΠΙΔ​ΙΑ: 72 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΟΣ, 400.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η πλήρης εφαρμογή της σχετικής με τα απόβλητα νομοθεσίας της Ε.Ε. θα είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 72 δισ. ευρώ ετησίως, θα προκαλούσε αύξηση του ετήσιου κύκλου εργασιών του ενωσιακού κλάδου διαχείρισης και ανακύκλωσης των αποβλήτων κατά 42 δισ. ευρώ και θα δημιουργούσε πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2020. Αυτό προβλέπει σχετική μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου και υπογραμμίζεται πως «οι παράνομες δραστηριότητες γύρω από τα απόβλητα στα κράτη μέλη καταλήγουν σε χαμένες ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης, πλην όμως η ενίσχυση των εθνικών επιθεωρήσεων και η βελτίωση των γνώσεων για τη διαχείριση των αποβλήτων θα απέφερε μείζονες βελτιώσεις».
Η βελτίωση της εφαρμογής οδηγεί σε σημαντικά οφέλη
Στη μελέτη, διενεργείται μια εις βάθος ανάλυση των συνεπειών της καλύτερης εφαρμογής και καταδεικνύεται το μέγεθος των οφελών. Αναλύθηκε αριθμός μελετών περιπτώσεων στην Κύπρο, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία και στις Κάτω Χώρες, ούτως ώστε να καταδειχθούν τα οικονομικά, χρηματοδοτικά και κοινωνικά οφέλη στα κράτη μέλη.
Ο ενωσιακός κλάδος διαχείρισης και ανακύκλωσης των αποβλήτων είναι ήδη πολύ δυναμικός, αλλά παρέχει περισσότερες οικονομικές δυνατότητες με μεγάλες δυνατότητες επέκτασης. Το 2008, ο ετήσιος κύκλος εργασιών, ύψους 145 δισ. ευρώ αντιστοιχούσε στο 1% περίπου του ΑΕΠ της Ε.Ε. και σε 2 εκατ. θέσεις εργασίας. Η συμμόρφωση με την πολιτική της Ε.Ε. θα συνέβαλλε στη δημιουργία ενός κλάδου με 2,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 187 δισ. ευρώ.
Το πρόβλημα είναι ότι υπερβολικά υψηλός αριθμός τιμών δεν αντανακλά το πραγματικό κόστος της διάθεσης αγαθών - εάν το αντανακλούσε, αυτό θα συνέβαλλε πρωτίστως στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων. Επιπλέον, πολλά κράτη μέλη στερούνται ακόμη κατάλληλης υποδομής για τη χωριστή συλλογή, ανακύκλωση και ανάκτηση. Η απουσία συστηματικού ελέγχου και μηχανισμών εφαρμογής αποτελεί ένα άλλο εμπόδιο, συνδυαζόμενο με την έλλειψη αξιόπιστων δεδομένων σχετικών με τη διαχείριση των αποβλήτων.
Τέσσερα βασικά συμπεράσματα
Στη μελέτη συμπεραίνεται ότι χρειαζόμαστε περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα απόβλητα:
  • Πρέπει να συλλέγονται καλύτερης ποιότητας δεδομένα και να βελτιωθεί η συστηματική παρακολούθηση της έμπρακτης λειτουργίας των σχετικών νόμων. Εν προκειμένω έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, με ειδικό κέντρο δεδομένων για τα απόβλητα, το οποίο συνέστησε πρόσφατα η Eurostat.
  • Καλύτερη χρήση της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» και ευρύτερη χρήση οικονομικών μέσων όπως είναι η αύξηση του κόστους διάθεσης θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διασφάλιση της συμμόρφωσης και στην εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτικών πόρων για τη διαχείριση των αποβλήτων.
  • Οι δυνατότητες παρακολούθησης και επιθεώρησης πρέπει να ενισχυθούν στα κράτη μέλη. Αυτό συνεπάγεται μια ικανότητα ανεξάρτητου ελέγχου σε επίπεδο Ε.Ε. και, ενδεχομένως, κοινά πρότυπα επιθεώρησης.
  • Μια σχετικά συμφέρουσα οικονομική επιλογή για την ενίσχυση της παρακολούθησης της εφαρμογής σε επίπεδο ΕΕ θα μπορούσε να είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ). Η επιλογή αυτή θα συνεπαγόταν μικρότερο διοικητικό κόστος απ' ό,τι η δημιουργία ενός νέου οργανισμού για τα απόβλητα.
Επόμενα βήματα
Τα συμπεράσματα της μελέτης θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από την Επιτροπή. Θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για την ανάπτυξη ενός ισόρροπου μείγματος οικονομικών και νομικών μέσων, όπως προτείνεται στον χάρτη πορείας για μια αποδοτική - από πλευράς πόρων - Ευρώπη - και στη θεματική στρατηγική για την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων.
Οι εν λόγω στρατηγικές ενθαρρύνουν τις οικονομικές και νομικές πρωτοβουλίες, όπως είναι οι φόροι ή οι απαγορεύσεις υγειονομικής ταφής, η επέκταση των συστημάτων «ευθύνης των παραγωγών» και η θέσπιση συστημάτων του τύπου «πλήρωσε ανάλογα με αυτά που απορρίπτεις».
Ιστορικό
Η οικονομία της Ε.Ε. χρησιμοποιεί 16 τόνους υλικών ανά άτομο και ετησίως, εκ των οποίων 6 τόνοι καθίστανται απόβλητα, και οι μισοί από αυτούς καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής. Πολλά κράτη-μέλη στηρίζονται κυρίως στους χώρους υγειονομικής ταφής για τη διαχείριση των αποβλήτων. Η κατάσταση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται, παρ' όλη την υφιστάμενη περί αποβλήτων ενωσιακή νομοθεσία και είναι μη βιώσιμη.
Ο χάρτης πορείας για την απόδοση των πόρων της Επιτροπής καθορίζει ορόσημα προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα απόβλητα θα τυγχάνουν, μέχρι το 2020, διαχείρισης ως πόρου, μέσω της αναθεώρησης της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης, της ανάκτησης και της θέσπισης στόχων για την απομάκρυνσή τους από τους χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και μέσω της ανάπτυξης αγορών δευτερογενών και ανακυκλωμένων υλικών.
Ο ευρωπαίος επίτροπος Janez Potočnik
«Χρειάζεται να θεωρήσουμε τα απόβλητα ως πόρο - και η ταφή πόρων στο έδαφος είναι κάτι παραπάνω από κοντόφθαλμη. Στην έκθεση αυτή εμφαίνεται ότι η διαχείριση και ανακύκλωση αποβλήτων μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εάν η υφιστάμενη νομοθεσία εφαρμοζόταν κατάλληλα, θα αποφεύγαμε δαπανηρές εργασίες καθαρισμού, προβλήματα ρύπανσης και υγείας. Και ας μη ξεχνάμε ότι τα ανακυκλωμένα υλικά είναι φθηνότερα απ' ό,τι τα "παρθένα" - και ότι μειώνουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και την εξάρτησή μας από τις εισαγωγές», δήλωσε σχολιάζοντας τη μελέτη ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Janez Potočnik.

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ περί αποβλήτων για την πράσινη ανάπτυξη (μελέτη): http://ec.europa.eu/environment/waste/index.htm.
Συγκριτικές στατιστικές για τις εργασίες διαχείρισης των αποβλήτων στα κράτη μέλη της ΕΕ:
http://www.eea.europa.eu/soer/synthesis/synthesis/chapter4.xhtml.
Έκθεση του 2011 για τη θεματική στρατηγική σχετικά με την πρόοδο στην πρόληψη της παραγωγής και ανακύκλωσης αποβλήτων: http://ec.europa.eu/environment/waste/strategy.htm.


aftodioikisi.gr

Δήμαρχος Κορίνθου: «Έπαιξε» ξύλο με ταξιτζή


Άγριο ξύλο και ανταλλαγές υβριστικών φράσεων στον Προαστιακό Κορίνθου, όπου διαδραματίστηκαν αυθεντικές εικόνες από τις ταινίες του Σιλβέστερ Σταλόνε «ROCKY»! Πρωταγωνιστής στο επεισόδιο ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος ήρθε στα χέρια με ταξιτζή από την εκεί πιάτσα των ταξί. Ο δήμαρχος Κορινθίων έχει βαλθεί να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο ο συνάδελφός του Απόστολος Γκλέτσος ικανός στη πυγμαχία, αλλά και αυτός έχει ιδιαίτερες ικανότητες στο συγκεκριμένο άθλημα!
Ο ταξιτζής Α.Π (γνωστός στους συναδέλφους του ως Τάσος ο Αυστραλός) που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τον δήμαρχο Κορινθίων μίλησε αποκλειστικά στην sfedona .gr και είπε τα εξής:
«Όταν είδα τον δήμαρχο κοντά στην πιάτσα του Προαστιακού, όπου βρισκόταν και το ταξί μου, έλεγα στους συναδέλφους μου μεγαλοφώνως για τα χάλια του κυκλοφοριακού στην πόλη ,για την κατάσταση των δρόμων και ιδιαίτερα στις συνοικίες που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση αλλά και για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας με πρωταγωνιστές τους πολιτικούς και και τα κόμματα εξουσίας.
»Συζητούσαμε με τους συναδέλφους μου ότι σήμερα στη χώρα μας ουσιαστικά έχει καταλυθεί από τους κυβερνώντες το Σύνταγμα και η Δημοκρατία.
»Μάλιστα εγώ είπα δυνατά για να το ακούσει και ο δήμαρχος ότι καταδικάζω το σημερινό σάπιο σύστημα και την κάθε μορφής εξουσία που καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό. Ο δήμαρχος που ήταν λίγα μέτρα παραπέρα και άκουγε όλη αυτή την συζήτηση φαίνεται πως εκνευρίστηκε και παρεξηγήθηκε , έκανε πως βγάζει το μπουφάν του για να πλακωθούμε στο ξύλο λέγοντας χαρακτηριστικά "έλα εδώ ρε μαλ..".
»Εγώ τότε επειδή τον έβλεπα να έρχεται με άγριες διαθέσεις άνοιξα την πόρτα του αυτοκινήτου μου για να βγάλω τα γυαλιά μου και το μπουφάν μου. Πριν προλάβω να τα βγάλω ο δήμαρχος είχε έρθει από πίσω μου και με έπιασε από τον λαιμό. Τότε γύρισα και εγώ και του έδωσα μια μπουνιά στο πρόσωπο. Πιαστήκαμε στα χέρια μέχρι που έπεσαν επάνω μας οι συνάδελφοί μου και μας χώρισαν!»
Ένας άλλος ταξιτζής μας είπε χαρακτηριστικά: «Αφού θέλει να κάνει τον μάγκα ο δήμαρχος γιατί όταν πήγαμε με την πλατεία Περιβολάκια να διαμαρτυρηθούμε για το χαράτσι της ΔΕΗ κλειδώθηκε μέσα στο γραφείο του και μας έλεγε η ιδιαιτέρα του ότι βρίσκεται εκτός γραφείου;»
Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του ταξιτζή θεωρούσαν ότι αυτά που έλεγε μεγαλοφώνως προκάλεσαν τον δήμαρχο για να του επιτεθεί.
Πάντως, η πλειονότητα τόσο των ταξιτζήδων όσο και των αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο του προαστιακού μας δήλωσαν πως ακόμα και αν προκλήθηκε ο δήμαρχος είναι αδιανόητο ως πρώτος πολίτης της πόλης να συμπεριφέρεται και λεκτικά αλλά και σωματικά με αυτόν τον τρόπο.
Αλίμονο όπως μας είπαν χαρακτηριστικά με το που θα ακούει ο δήμαρχος κάποιον πολίτη να τον κατηγορεί για τα προβλήματα της πόλης , ή να κατηγορεί το πολιτικό σύστημα και την εξουσία να πέφτει με μένος επάνω του και να πλακώνονται στις μπουνιές.
Γι' αυτό και ένας ηλικιωμένος κύριος που είδε το επεισόδιο μας είπε: «Εγώ δεν ξέρω τι μεσολάβησε για το επεισόδιο αλλά είδα τον δήμαρχο της πόλης σε μια εικόνα που μόνο με τους χούλιγκαν των γηπέδων συναντάς. Απαράδεκτα αυτά που είδα και άκουσα από τον δήμαρχο!».
Απ ότι πληροφορηθήκαμε δεν κλήθηκε η αστυνομία και δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις τόσο από τον ταξιτζή όσο και από το δήμαρχο Κορινθίων.
ΠΗΓΗ: sfendona.gr

.aftodioikisi.gr

ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ

Το μνημόνιο της ΕΕ, το Δ.Ν.Τ. τι συμβολίζουν αυτά για την χώρα μας;

Η λεηλασία του δημοσίου, η άναρχη διαχείριση του χρήματος, οι χορηγοί παπατζήδες, η διαπλοκή, οι συλληφθέντες, οι Έλληνες τοκογλύφοι, οι Ελληνικές τράπεζες που δεν ξέρουμε αν στήριζαν πραγματικά μια Ελληνική επιχείρηση, οι παράγοντες των αθλητικών ομάδων.
Το πρόβλημα το συζητήσαμε ποτέ;
Αγαπούλα… την κουκούλα…
Οι αγορίνες, οι ρόμπες, τα ριχτάδικα, οι ακάλυπτες επιταγές, οι μεγάλοι εκβιαστές και οι τραπεζίτες με τις χορηγίες τους δεν μας είπαν ποτέ πως διαχειρίστηκαν τον οικονομικό πλούτο της χώρας.
Τα διόδια τους… και οι δρόμοι τους…
Φαρμακοβιομήχανοι ακόμα και οι νεκροφόρες έχουν σχέση με τα νοσοκομεία.
Πότε θα συζητήσουμε το πρόβλημα της χώρας;
                                                    ή
Το καλύτερο για όλους αυτούς είναι να γίνουν εκλογές;
Τι θα κερδίσει ο Ελληνικός λαός με τις εκλογές; Θα έχει το γιο του Ψυχάρη υπουργό εξωτερικών; Αλήθεια μας εκβιάζει ο Ψυχάρης ή μας λέει παραμύθια ο Παπανδρέου;

Ποιο κόμμα θα ξανά βγάλει 258 βουλευτές; Τώρα έχουμε την ευκαιρία σε αυτή την χώρα να βάλουμε προτεραιότητες, να ξεκαθαρίσουμε το πώς θέλουμε αυτή την χώρα.
Πως θα ξεκαθαρίσουμε από αυτά τα πιράνχας που έχει η χώρα και όλους αυτούς τους αρουραίους.
Είναι μια καλή και ίσως μοναδική ευκαιρία για την χώρα αυτά τα 2 χρόνια που απομένουν, όλο το πολιτικό σύστημα να φανεί αντάξιο των περιστάσεων γιατί δεν θα έχει άλλη φορά την δυνατότητα να μπορεί να προσφέρει τέτοια ανασυγκρότηση του κράτους.

Δεν θα βρεθεί κάποιος Έλληνας το όραμα  <κοινωνικός σκοπός> να τον κάνει ιδέα.  


Σπηλιωτόπουλος Α. Αριστοτέλης
(καθηγητής του πανεπιστήμιου Columbia

Μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα...

 
Και μια εξίσου ιστορική προδοσία της κυβέρνησης Παπαδήμου & ΣΙΑ (και ο ρόλος της εφημερίδας “Καθημερινή”)...

Μια ιστορική ευκαιρία για να μπει η Ελλάδα (και η Ευρώπη) στον δρόμο της πραγματικής σωτηρίας και όχι της καταστροφής της, που οι πράκτορες και απατεώνες παρουσιάζουν ως σωτηρία, εμφανίζεται τώρα. Αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση ή αν εμφανισθούν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη να την αξιοποιήσουν, μπορεί να ανατρέψουν όλη την κατάσταση, ανακόπτοντας την επίθεση του Χρήματος κατά των ευρωπαϊκών λαών και περνώντας στην αντεπίθεση.

Επί 18 μήνες συζητούσαμε ως λαός μια... Διαβάστε περισσότερα » apneagr.blogspot.com