Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Θύρα 7: Το ποτάμι της οργής είναι έτοιμο να ξεχειλίσει

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού με μία άκρως επιθετική ανακοίνωση αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα και... απειλεί.

                                                         Η ανακοίνωση της Θύρας 7:
"Η επίθεση σε βάρος του Ολυμπιακού και των οπαδών του συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Και πλέον το ποτάμι της οργής είναι έτοιμο να ξεχειλίσει. Το «δυο μέτρα και δυο σταθμά» είναι απο ότι φαίνεται για κάποιους πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Αλλά όλα έχουν τα όρια τους…

Αυτό που έζησαν οι οπαδοί μας πριν τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας μας με το Μαρούσι, παραπέμπει ευθέως στις σκοτεινές εποχές της Χούντας… Για άλλη μια φορά, το Υπουργείο Προστασίας του... πράσινου πολίτη, έδρασε καταργώντας κάθε έννοια ισονομίας και δημοκρατίας.

Με μία άκρως φασιστική επιχείρηση, υπο τις οδηγίες του ΓΑΔΑρχη, 250 οπαδοί μας οδηγήθηκαν μαζικά για εξακρίβωση (!) στην Ασφάλεια Αθηνών, όπου και δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για κανέναν απο όσους προσήχθησαν.

Στοιβάχτηκαν σαν τρόφιμοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και οι τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι στις 10 το επόμενο πρωί και όχι στις 9 το βράδυ της ίδια μέρας όπως ψευδώς διέρρευσαν στα ΜΜΕ…

Για να δικαιολογήσουν μάλιστα την πρωτοφανή επιχείρηση τους «ανακάλυψαν» έναν σάκο με μολότωφ… 2 μαχαίρια και 1 καπνογόνο! Κι αυτά τα ευρήματα σαν τη… ζαρντινιέρα είναι; Ή μήπως σαν τις μολότωφ που τοποθετούν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ στις τσάντες ανύποπτων διαδηλωτών για να «δένουν» τις κατηγορίες;

Διέρρευσαν ψευδώς ότι επρόκειτο για «ραντεβού». Έχετε ξαναδεί «ραντεβού» του… ενός; Και αν ίσχυε κάτι τέτοιο, που είναι οι άλλες συλλήψεις; Και γιατί συλλαμβάνεται η μια πλευρά;

Ή μήπως έχετε δεί να πηγαίνουν οπαδοί για… πόλεμο με τον… ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και με… τρείς διμοιρίες (!) των ΜΑΤ για συνοδεία;

Καλούμε τον κόσμο του Ολυμπιακού ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ στις συνεχόμενες επιθέσεις εναντίον μας απο κάποιους ΦΑΣΙΣΤΕΣ του ΠΑΣΟΚ που καταλύουν νόμους και θεσμούς, αλλά να αντιδράσει στα πλαίσια της νομιμότητας. Γιατί αυτός είναι ο στόχος τους! Να μας προκαλέσουν τόσο ώστε να πέσουμε στην παγίδα τους και να κάνουμε με την σειρά μας επεισόδια για να μπορέσουν να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό μας…

ΥΠΟΜΟΝΗ. Οι συγκεκριμένοι «κύριοι» δεν θα είναι στα… φέουδα τους για πολύ ακόμα!20.000 μέλη της Θύρας 7 από 127 συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα, καλούμε και τον υπόλοιπο κόσμο του Θρύλου (και όχι μόνο) να ΜΑΥΡΙΣΕΙ αυτούς που δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις και εξυπηρετούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

Αφήνουμε στην κρίση του κάθε υγιώς σκεπτόμενου φιλάθλου να συγκρίνει την απλή μετακίνηση των οπαδών μας σ' ένα γήπεδο φιλόξενο (Μαρούσι) καθώς και τις υποδειγματικές εκδρομές μας σε Παγκρήτιο, Τρίπολη, Λιβαδειά, Ξάνθη, εκεί που οι φίλαθλοι μας πλήρωσαν εισιτήριο για να μπουν στο γήπεδο και δεν λεηλάτησαν τις τοπικές κοινωνίες… με τα αίσχη που παρακολουθήσαμε σε Περιστέρι, Αγρίνιο, Ιωάννινα (παρά τις… «απαγορεύσεις» της Πολιτείας).

Την ασυλία και την ατιμωρησία «κύριοι» Μπιτσαξή, Γερουλάνε, Παπουτσή και… ΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!!! Αλλιώς δεν έχει λογική να στήνετε… οδοφράγματα στον κόσμο του Ολυμπιακού και με ένα… τηλέφωνο να φροντίζετε να ξεπεράσουν άλλοι τις απαγορεύσεις και τους νόμους. Οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια τον αθλητισμό σε γεγονότα που ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ η χώρα!

Αν είχατε την παραμικρή ευθιξία θα έπρεπε να έχετε ήδη παραιτηθεί… Ευτυχώς, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ… Και για πρώτη φορά στη ζωή μας, το μαύρο θα είναι το αγαπημένο μας χρώμα για αυτούς τους πολιτικούς και το κόμμα που τους συντηρεί!

Υ.Γ..: Στηρίζουμε την ομάδα μας και συνεχίζουμε σε όλους τους στόχους…

Υ.Γ.2: Κύριε Παπουτσή, αν όχι εσείς, ποιός από το Υπουργείο σας έδωσε την εντολή να ανοίξουν την πόρτα στα Ιωάννινα;

Υ.Γ.3: Αλήθεια πώς και οι «εγκέφαλοι» της ΓΑΔΑ δεν ήξεραν ότι την ίδια μέρα που ταλαιπώρησαν τους οπαδούς του Ολυμπιακού, είχαμε ταυτόχρονη μετακίνηση με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα οπαδών της ΑΕΚ (που καλά έκαναν και ήθελαν να είναι κοντά στην ομάδα τους), για το παιχνίδι Κηφισιά-ΑΕΚ; Εκτός αν όλες οι απαγορεύσεις ισχύουν μόνο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού…"

Τέλος ο Βασάρας - Νέος αρχιδιαιτητής ο Δούρος

Η "θύελλα" που προκλήθηκε από τις διαιτησίες στους αγώνες του Σαββατοκύριακου παρέσυρε τον Κύρο Βασάρα που με συνοπτικές διαδικασίες απομακρύνθηκε από τη θέση του.
Η ΕΠΟ χρέωσε στον Βασάρα λανθασμένες επιλογές στους ορισμούς των διαιτητών και έτσι τον... καρατόμησε από τη θέση που κατείχε όχι όμως και από την ΚΕΔ. Ο Βασάρας θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος της εκπαίδευσης και της μόρφωσης των διαιτητών.

Πλέον ο Γιώργος Δούρος θα είναι υπεύθυνος για τον ορισμό των διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα και ο Θανάσης Μπριάκος για τους παρατηρητές.

Διαλύεται η ΑΕΚ - Κατέθεσαν προσφυγή Καράμπελας και Λεονάρντο

- Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η ΑΕΚ αφού οι παίκτες έφτασαν στα όρια τους
- Καράμπελας και Λεονάρντο ζητούν συνολικά 1 εκ. ευρώ και την ελευθέρας τους
- Στις επόμενες δύο ώρες αναμένεται η απάντηση των δύο παικτών στις προτάσεις του Αδαμίδη
Αυτό που πολλοί περίμεναν τελικά έγινε πράξη. Οι παίκτες είχαν προειδοποιήσει με κάθε τρόπο και πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Ο Νίκος Καράμπελας ήταν ο πρώτος που κατέθεσε προσφυγή ενώ τον ακολούθησε ο Λεονάρντο.

Ο αριστερός μπακ ζητάει τα δεδουλευμένα του που φτάνουν στις 433.000 ευρώ από την ΑΕΚ και βέβαια την ελευθέρας του για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Ο παίκτης προσέφυγε στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ μετά το ραντεβού που είχε με τον Σταύρο Αδαμίδη. Ο Καράμπελας ζήτησε να μείνει ελεύθρος και να χαρίσει ένα μέρος των οφειλομένων, όμως ο πρόεδρος της Ένωσης του απάντησε ότι πρέπει να φέρει πρόταση για να αποχωρήσει.

Ο αριστερός μπακ πάντως έχει ξεκαθαρίσει ότι αν του επιτρέψει η ΑΕΚ να φύγει άμεσα από την ομάδα θα αποσύρει την προσφυγή του. Την κίνηση την έκανε για να διασφαλίσει τα χρήματα του, αφού τον ενημέρωσε ο μάνατζερ του ότι τη Δευτέρα έληγε η προθεσμία που είχε για να καταθέσει προσφυγή.

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Λεονάρντο που ζητάει 629.000 ευρώ αλλά και την ελευθέρας του. Ο Βραζιλιάνος με τον μάνατζερ του βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησαν με τον Σταύρο Αδαμίδη.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ πρότεινε και στους δύο παίκτες να λάβουν τα μισά χρήματα που ζητάνε στις προσφυγές τους και να παραμείνουν στην ομάδα.

Η απάντηση τους αναμένεται το βράδυ της Δευτέρας.


newwit.gr

Ποδόσφαιρο σε φούσκα (vid)

Κάποιοι τρελοί Νορβηγοί δημιούργησαν έναν εναλλακτικό τρόπο παιχνιδιού. Το bubble football έχει τους ίδιους κανόνες με το κανονικό, βγάζει γέλιο και είναι ασφαλές από τραυματισμούς...
Πρόκειται για τη νέα ανακάλυψη που κάνει θραύση στη Νορβηγία. Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν σε μία περίεργη φούσκα-μπουρμπουλήθρα και κυνηγούν το τόπι με τον ίδιο τρόπο και τους κανόνες του αληθινού ποδοσφαίρου. Ολα τα λεφτά βέβαια είναι αυτό που συμβαίνει στα μαρκαρίσματα. Αυτά είναι πέρα για πέρα ασφαλή και οι συγκρούσεις των παικτών βγάζουν τρελό γέλιο. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...



gazzetta.gr

Και νέα αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου περί «μακελειού»

Και νέα αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου περί «μακελειού». Απρεπής η δήλωση, σχολίασε ο Ν. Μηταράκης που πρόσθεσε ότι η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να ερευνηθεί
Και νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φαίνεται πως ανοίγει σχετικά με την πιθανότητα να εγείρει η ΝΔ θέμα ειδικού δικαστηρίου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου περί «μακελειού» για την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπόνη να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να εξεταστεί αν πρέπει ή όχι να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, προκάλεσε την έντονη αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ, διά στόματος του αναπληρωτή υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη. Ακολούθησε και νέα ακόμη πιο αιχμηρή δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει αποφασίσει να «σηκώσει» το θέμα, τουλάχιστον απαντώντας στις δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επιφυλασσόμενο για το τι θα πράξει στη Βουλή.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και στελέχη του κόμματός του και της κυβέρνησης. Η εξέλιξη της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ η οποία αναδεικνύεται σε νέο πολιτικο-δικαστικό σκάνδαλο, κάνει τα θεμέλια της κυβέρνησης Γ. Παπαδήμου να τρίζουν από τις διιστάμενες απόψεις των συνεργαζόμενων κομμάτων...
Ν.Δ

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, δήλωσε:
«Η δήλωση του κ. Λοβέρδου μπορεί να θεωρηθεί απρεπής. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας ή οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος», είπε ο κ. Μηταράκης, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 9». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι οικονομικοί εισαγγελείς -θεσμός που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- ανεξάρτητα, και με βάση τις καταγγελίες μελών του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., θεώρησαν ότι υπάρχει ένα θέμα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί. Αυτή η εξέλιξη δεν σχετίζεται ούτε με τις διαθέσεις του ΠΑΣΟΚ, ούτε με τις διαθέσεις της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.

Ακολούθησε η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη:
«Η απειλή Λοβέρδου, για «μακελειό» στη χώρα, στρέφεται ευθέως εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας. Δεν ξέρουμε αν τα κίνητρά του είναι ψηφοθηρικά ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.
Σίγουρα, όμως, τέτοιες απειλές, σε μια στιγμή που ο λαός υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής τους, ξεπερνούν τα όρια της ανευθυνότητας. Είναι εκβιαστικές, και επικίνδυνες».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος, δήλωσε:
«Θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής. Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας όταν αυτή πτωχεύει, χρεοκοπεί και ο λαός δεν ξέρει τίποτα, πρέπει να κάτσει στο σκαμνί και να αποδειχθεί η αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Ποιος κορόιδευε; Δηλαδή, κάναμε τη χώρα "εδώ παπάς, εκεί παπάς;" Είναι ντροπή» .

Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη γιά την συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

  ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είχα μια μακρά και χρήσιμη συνάντηση με τον κύριο Πρωθυπουργό. Μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας και τις προτάσεις τις οποίες έχουμε ήδη καταθέσει -όπως γνωρίζετε- και για τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο «κούρεμα», πράγμα το οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί αναγκαίο, έτσι ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το χρέος, πέραν του γενικότερου PSI. Επίσης, για τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει για την αποφόρτιση της κοινωνικής έντασης, που όπως ξέρετε είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να οδηγηθούν άνθρωποι εκτός των σπιτιών τους και ταυτόχρονα να πέσει και η αξία των ακινήτων αυτών. Συζητήσαμε επίσης για το θέμα της διαπραγμάτευσης. Ένα πράγμα είναι σαφές: η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές έχει ανάγκη η χώρα και στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, κατά τη γνώμη μας, εκεί πρέπει να επιμείνουμε, δηλαδή στις διαρθρωτικές αλλαγές, κι όχι σε περιορισμούς όπως είναι αυτοί του ελάχιστου μεροκάματου ή των δώρων του 13ου και του 14ου μισθού.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητήσατε χρόνο εκλογών κα Πρόεδρε;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ενημερώθηκα για τη συζήτηση, την οποία είχε ο Πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων. Νομίζω ότι για ένα πράγμα είμαστε όλοι σύμφωνοι: ότι το κυρίαρχο, αυτή τη στιγμή, είναι να πετύχει η διαπραγμάτευση, να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε  ότι θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, στον οποίο πρέπει να πετύχουμε. Και από κει και πέρα, όταν αυτό κλείσει, τότε βεβαίως είναι η ώρα που θα μιλήσει ο λαός. Εάν αυτό τώρα είναι Απρίλιο- Μάιο, νομίζω ότι πολύ λίγη σημασία έχει και πολύ λίγους ανθρώπους ενδιαφέρει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει παρέμβαση, κα Πρόεδρε, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων σε ότι αφορά τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009; Είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι κάτι το οποίο, εν πάση περιπτώσει, πρέπει να ερευνηθεί, αλλά με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα και χωρίς πολιτικό κίνητρο. Η ιστορία με τα νούμερα πρέπει κάποτε να κλείσει σ’ αυτή τη χώρα και παιχνίδια με τους αριθμούς δεν πρέπει να γίνονται. Ας δούμε, λοιπόν, πώς αυτό θα διασφαλιστεί για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιλήσατε και για περικοπές στον ιδιωτικό τομέα στους μισθούς, για 13ο και για 14ο μισθό;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχω ήδη απαντήσει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ως προς το PSI, βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από την τελική συμφωνία;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο Πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επαφή. Είναι σαφές ότι έχουν γίνει βήματα. Νομίζω ότι κάθε δική μου τοποθέτηση, αυτή τη στιγμή, θα είναι πρόωρη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάποιοι λένε, κα Μπακογιάννη, ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου, ίσως και αργότερα, να κάνει και τους εφαρμοστικούς νόμους, ενδεχομένως να φτάσουμε και το φθινόπωρο, διότι τέτοια ανάγκη έχει η χώρα, για να λύσει όλο αυτό το πρόβλημα. Εσείς τι άποψη έχετε;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Οι ανάγκες της χώρας είναι ο υπέρτατος νόμος. Και  η επικράτηση της κοινής λογικής είναι επιβεβλημένη.          

Aπόσπασμα συνέντευξης του Π. Μπεγλίτη στο "ραδιο 9" και στο δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαναγιώτου


Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Βγάλατε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση μόλις έγινε γνωστή η διαβίβαση της δικογραφίας από τον κ. Πεπόνη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κάποιοι είπαν ότι σπεύσατε να βγάλετε και δικαστική απόφαση. Γιατί τέτοια αντίδραση;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όλα αυτά τα παίγνια, τα οποία ουσιαστικά και αντικειμενικά βοηθούν στην αποσταθεροποίηση σήμερα της χώρας, συμβάλουν στην υπονόμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου, στην αναξιοπιστία της χώρας απέναντι στους κοινοτικούς μας εταίρους, σε μια δύσκολη περίοδο διαπραγματεύσεων, θα απαντώνται με τον πιο απόλυτο, αποφασιστικό και καθαρό τρόπο. 

Πάνος Μπεγλίτης :Οι διαπραγματεύσεις για το PSI βρίσκονται σε μια ευαίσθητη φάση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις.

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Κορινθίας, Πάνου Μπεγλίτη στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»και στο Δημοσιογράφο Γιάννη Καμπουράκη.


Ερώτηση 1
Eπιμένει o κ. Παπανδρέου στην απόφασή του να μην είναι υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός ή όπως λένε κάποιοι και κυρίως εντός ΠΑΣΟΚ αφήνει το χρόνο να κυλήσει για να το ξανασκεφτεί αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατήσουν τον Μάρτιο; 


 Απάντηση 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με ειλικρίνεια στα θεσμικά όργανα της παράταξης και κατέθεσε, χωρίς δεύτερες σκέψεις και προσωπικούς υπολογισμούς, την πρότασή του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Η θέση του είναι καθαρή. Δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της συνεχούς επανάληψής της, για να ικανοποιεί την αγωνία και την ανασφάλεια, όσων την αμφισβητούν.

Για απρέπεια αυθαιρεσία και αντιδεοντολογική συμπεριφορά εις βάρος της καττηγορεί η Ν. Δ. την ΝΕΤ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη           δήλωση:

 «Ενώ είχε ζητηθεί η παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Μαρκόπουλου σε σημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, την τελευταία στιγμή οι ανεύθυνοι “υπεύθυνοι” του κρατικού καναλιού, αποφάσισαν να τον “κόψουν”.
Πρόκειται για μια ακόμη απρέπεια, αυθαιρεσία και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Καψής συμφωνεί με τις μεθοδεύσεις αυτές;».

ΑΠΟΙΚΙΑ: Παίρνουν τα κοιτάσματα με ένα απλό άρθρο στην δανειακή σύμβαση!

Υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, θα περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Για την ακρίβεια αυτή την στιγμή η διαπραγμάτευση δεν είναι για τον αν τα χρήματα θα πηγαίνουν απ’ευθείας σε ένα ταμείο το οποίο θα αποπληρώνει τα δάνεια, αλλά αν θα συμβεί αυτό (το οποίο οι κυβερνώντες θεωρούν «θετική λύση» ή αν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων απ’ευθείας οι δανειστές!
Αυτό σημαίνει ότι θα κοστολογούν με ένα συγκεκριμένο κόστος παραγωγής το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και εν συνεχεία θα το πωλούν αυτοί όπου και όσο θέλουν!
Τα παραπάνω, τα οποία βασίζονται σε απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, απλά επιβεβαιώνουν αυτά που το defencenet.gr έχει ήδη αποκαλύψει για την τύχη των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων και την άρνηση για άμεση εκμετάλλευσή τους.
Τα παραπάνω θα αποτυπωθούν σε άρθρο ανάλογο με το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, το οποίο επι λέξει αναφέρει ότι: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».
Το συγκεκριμένο ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα χρήματα από ενέργεια (είτε ανανεώσιμες πηγές είτε υδρογονάνθρακες) και αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ!
Εύκολα γίνεται αντιληπτό (αν κρίνουμε και από το αποτραπέν, έστω προσωρινά, σκάνδαλο των Airbus) ότι οι αποκρατικοποιήσεις ακόμα και κατά 100% όλων των φιλέτων (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, λιμάνια κλπ) είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρώσουν περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα έσοδα θα αφορούν περί το 20% της πραγματικής αξίας των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών-φιλέτων. Άρα μένουν μόνο τα κοιτάσματα και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο όμως θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να αποδώσει.
Ήδη το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι  »η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί να καλύπτει μέχρι και 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από την εγχώρια παραγωγή και αυτό το ποσοστό δεν αφορά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά μόνο αυτά της δυτικής Ελλάδας«.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γ.Μανιάτης «Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας μιλάμε για το 30% και μη συνυπολογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες»!
Μιλάει δηλαδή μόνο για τις περιοχές, σε Ιόνιο (Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) και Ιωάννινα.
Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση αρπαγής του εθνικού πλούτου με την κατ’αρχήν υποδούλωση της χώρας. Προσέξτε την αλληλουχία των γεγονότων: Το 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δηλώνει σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες, ότι «Πετρέλαιο δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει αρκετό».
Από το 2007 οι Αμερικανοί έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, αλλά και στην δυτική Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2010 ο (ακόμα!) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ειρωνεύεται στην Βουλή συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής (μεταξύ των οποίων και συνεργάτη του defencenet.gr), οι οποίοι αποκαλύπτουν μέρος των συγκλονιστικών στοιχείων για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και στο Ιόνιο και δηλώνει και αυτός ότι «Φυσικά πετρέλαιο δεν υπάρχει».
Τον Μάϊο η χώρα βιώνει την άλωσή της με την υπογραφή του Μνημονίου (μια εξέλιξη που ακόμα και ο Κώστας Σημίτης, τώρα –κάπως αργά βέβαια – καταγγέλλει ως «καταστροφή για την Ελλάδα»).
Ξαφνικά, αμέσως μετά εξαγγέλλεται η δημιουργία κρατικού φορέα αδειοδότησης ερευνών για υδρογονάνθρακες (αλήθεια, αφού «Δεν υπήρχε πετρέλαιο» γιατί ίδρυσαν τέτοιο φορέα;) και ακολουθεί ένα χρόνο μετά η διαβεβαίωση του υφυπουργού του ότι «Το 30% των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα καλύπτονται από ελληνικά κοιτάσματα, μόνο από τα γνωστά κοιτάσματα»!
Πως από το «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» φτάσαμε στην κάλυψη του 30% (τουλάχιστον) της κάλυψης των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μεσολάβησαν έρευνες και νεότερα στοιχεία; Όχι! Το ήξεραν και τότε και το έκρυβαν.
Και φυσικά δεν μιλάμε για το «30%», αλλά για τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια βαρέλια μόνο στις περιοχές που ήδη έχουν δεσμευθεί νότια της Κρήτης. Αλλά γιατί να το πουν τότε; Μόνο αυτά που έχουν βρεθεί εντός των περιοχών που έχουν ήδη δεσμευθεί υπολογίζεται η αξία τους σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!
Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος το κλίμα που θα δημιουργούσε η ανακοίνωση για ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων λίγο πριν αρχίσουν οι προδοσίες περί «Τιτανικού» κλπ και πριν «φουσκώσουν» το χρέος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, οι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου. Υπήρχε περίπτωση κανείς να δεχόταν Μνημόνια κλπ; Ποτέ! Εκτός του ότι οι διεθνείς αγορές θα έβλεπαν πολύ πιο «ήπια» την ελληνική περίπτωση, όπως έπραξαν και με την Κύπρο.
Όλα αυτά έχουν μόνο ένα στόχο: Την εκποίηση της ίδιας της χώρας και ειδικότερα των τρατηγικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σε τιμές … δώρου, αλλά και όλου, του εθνικού πλούτου της χώρας. Θα τους επιτρέψουμε (και σε αυτούς και σε άλλους συνεργούς τους σε ΝΔ και ΛΑΟΣ) να ολοκληρώσουν το έγκλημα;
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGάρει - Σύνδεση με το Κontra Channel


 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Γιάννης Μιχελάκης: Η απειλή Λοβέρδου, για “μακελειό” στη χώρα, στρέφεται ευθέως εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη           δήλωση:

 «Η απειλή Λοβέρδου, για “μακελειό” στη χώρα, στρέφεται ευθέως εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και ολόκληρης της Κοινωνίας.
Δεν ξέρουμε αν τα κίνητρά του είναι ψηφοθηρικά ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.
Σίγουρα, όμως, τέτοιες απειλές, σε μια στιγμή που ο λαός υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής τους, ξεπερνούν τα όρια της ανευθυνότητας. Είναι εκβιαστικές, και επικίνδυνες».

Η Λαγκάρντ φοβάται χρεοκοπία

Tου ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ*

Όταν ο Ντομινίκ Στρος-Καν ανέλαβε τα ηνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστα… παραδείγματα συμπεριφοράς και ρητορικής, για να πείσει ότι, σε σχέση με τους προκατόχους του, δεν είχε καμία διάθεση να «σκοτώσει» τον πολιτικό που είχε μέσα του.
Αντιθέτως, κατάφερε να μην υποκύψει στον πειρασμό του να… μεταμφιεστεί σε τεχνοκράτη. Διαχειρίστηκε πολιτικά τις τύχες του Ταμείου, που μετά την άνοιξη του 2010 εξελίχτηκε στον μεγαλύτερο δανειστή της Ελλάδας, και αυτή ακριβώς η βαθιά ρεαλιστική προσέγγισή του, βοήθησε στο να έχει διαγραφεί η λέξη «χρεοκοπία» από το λεξιλόγιο της καθημερινής διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος.
Όλα αυτά βέβαια, χάθηκαν από τη στιγμή που η τηλεοπτική εικόνα έγινε εξαιρετικά «ζωηρή», με την απεικόνιση του DSK να οδηγείται το καλοκαίρι στο δικαστήριο, φορώντας χειροπέδες. Η Ελλάδα έχασε έναν πολύτιμο σύμμαχο, έστω και για τους δικούς του, πολιτικά εγωϊστικούς λόγους, καθώς ο Στρος-Καν ήθελε να κομίσει ως κεντρικό επιχείρημα στην προεκλογική εκστρατεία του για το Ελιζέ, την αποφυγή χρεοκοπίας της Ελλάδας. Επομένως, συνολικά της ευρωζώνης.
Τον σύζυγο της Αν Σινκλέρ, και άλλοτε αυτονόητο φαβορί για την Προεδρία της γαλλικής Δημοκρατίας, διαδέχτηκε στη γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μια συμπατριώτισσά του. Η κεντροδεξιά Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργός Οικονομικών μέχρι τότε της κυβέρνησης Φιγιόν, και καλύτερη μεταξύ όλων των συναδέλφων της στην ευρωζώνη, σύμφωνα και με τη σχετική διάκριση που της απενεμήθη.
Η Λαγκάρντ έμοιαζε στην αρχή έξω από τα νερά της στο ΔΝΤ. Χρειάστηκε να βρει ισορροπίες και πρόθυμους συνομιλητές μεταξύ της γραφειοκρατίας του Ταμείου, που κατά πλειοψηφία ελέγχεται πολιτικά από την Ουάσινγκτον. Εκ των πραγμάτων δηλαδή, ήταν μια Γαλλίδα την οποία αντίκριζαν με πρόδηλη καχυποψία οι Αμερικανοί.
Όσο περνούσε ο καιρός ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ κατάφερε να βρει τα «πατήματά» της. Και πλέον, να συνομιλεί με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, δηλαδή εκτός έδρας, και να έχει την ευχέρεια και το πολιτικό κουράγιο να λέει δημοσίως όσα δεν θέλει η Καγκελάριος να ακούει ούτε… κατ’ ιδίαν.
Έτσι έκανε και σήμερα. Όταν, στο περιθώριο του Eurogroup, στο οποίο αναμένεται να «κλειδώσει» η θετική έκβαση του PSI για τα ελληνικά ομόλογα τα οποία έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες, δεν δίστασε να μιλήσει και πάλι για την ανάγκη να αρθεί η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ύψος των περιστάσεων. Να ανταποκριθεί στη συγκυρία της εποχής. Να γίνει και ηγεσία, αλλά και πολιτική.
Ζήτησε να ενισχυθούν τα κεφάλαια του μηχανισμού στήριξης. Να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην έκδοση ευρωομολόγων. Και φυσικά, να συνεχίσει ο Μάριο Ντράγκι, διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στη Φρανκφούρτη, την πολιτική μείωσης των επιτοκίων.
Επεσήμανε ότι η ανάπτυξη, σε παγκόσμιο αλλά και ειδικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τρέχει… στην κατηφόρα. Και υπογράμμισε την ανάγκη να υψωθούν τείχη προστασίας, που θα λειτουργήσουν ως ανάχωμα.
Είναι προφανές ότι η Κριστίν Λαγκάρντ διαχειρίζεται πολιτικά την έκδηλη αγωνία της για το μέλλον, και μάλιστα το όχι και τόσο μακρινό. Γνωρίζοντας τη γονιδιακή ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας της ευρωζώνης, που στην εποχή της ακραίας παγκοσμιοποίησης επηρεάζει όλες τις οικονομίες του πλανήτη, φοβάται ότι επί ημερών της στη Γενική Διεύθυνση του ΔΝΤ, είναι πιθανό το κραχ. Δηλαδή η χρεοκοπία, και όχι φυσικά μονάχα της ελληνικής οικονομίας.

statesmen.gr

*
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι Διευθυντής Σύνταξης του Statesmen

Στο 10% στην Β’ Αθήνας το κόμμα Καμμένου

 Στο 10% στην Β’ Αθήνας το κόμμα Καμμένου

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Πάνου Καμμένου να προχωρήσει στη δημιουργία αυτόνομου πολιτικού φορέα, έπαιξαν τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr στην Β’ Αθήνας, το «κόμμα Καμμένου», θα έκανε τεράστια εκλογική ζημιά, τόσο στη Ν.Δ., όσο και στον ΛΑ.Ο.Σ.Το ποσοστό που θα αποσπούσε θα προσέγγιζε το 10%. Πέραν τούτου, ο ανεξάρτητος βουλευτής, θεωρείται αυτή την στιγμή, ως «κυρίαρχος του παιχνιδιού», στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης (facebook και twitter), γεγονός που του δίνει την δυνατότητα να διαχύσει με μεγαλύτερη ευκολία τα μηνύματά του.
tsantiri.gr - troktiko.eu

OI Xιμπατζήδες θυμούνται οσους τους κοροϊδεύουν!

troktiko.eu

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕYΡΩΣΤΙΝΗΣ, κ. Α. ΚΛΑΔΟΥΧΟ

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ξεκινά έγκαιρα και με στοχευμένες δράσεις τη συγκρότηση του Τεχνικού της Προγράμματος για το 2012.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, επέλεξε την επαφή με όλους τους Δημάρχους του Νομού και τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, των έργων και υποδομών σε κάθε περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων, με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες. Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώνει όλους τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τις Τεχνικές Υπηρεσίες τους για την πορεία υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της προηγούμενης χρονιάς (2011), με την πλειοψηφία των έργων που το απαρτίζουν να δημοπρατούνται εντός του Φεβρουαρίου.
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ορεινό του όγκο, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως ήδη ξεκινούν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για τη συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού του δικτύου των ορεινών περιοχών και κυρίως του οδικού τμήματος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας.
Ο κ. Δέδες, αναφέρθηκε στο σημαντικό πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και ανακοίνωσε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καρπό των επίμονων προσπαθειών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη και της Περιφερειακής ηγεσίας, την άμεση διάθεση 1.500.000 ευρώ, για έργα άμεσης αντιμετώπισης επικίνδυνων διαβρωτικών φαινομένων στην περιοχή της Λυκοποριάς και στα σύνορα των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων.
Ειδικό θέμα της ατζέντας αποτέλεσαν τα έργα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και τα υπό σχεδιασμό εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα που έχουν να κάνουν με τις περιοχές του Μελισσίου, του Ζεμενού και του Παναριτίου και κυρίως η δημοπράτηση των συμπληρωματικών έργων στη λιμνοδεξαμενή Πιτσών. Αντικείμενο των εργασιών αποτελεί η κατασκευή τάφρων απορροής και συγκέντρωσης υδάτων, ώστε να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο έργο, με σκοπό την αποτελεσματικότερη άρδευση της καλλιεργήσιμης γης των αγροτών της περιοχής.
Εντάσσεται επίσης στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012 της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η μελέτη για το δρόμο “Ξυλόκαστρο - Χαρτσιάνικα”, έργο που ολοκληρώνει τις δράσεις για την πλήρη τουριστική ανάδειξη και αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής και του χιονοδρομικού κέντρου της Ζήρειας.
Τέλος, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα χαρακτηρίζεται τα επόμενα χρόνια ως ένα από τα έργα «σημαία» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα - πέταλου “ Σούλι - Γκούρα - Καρυά - Ροζενά - Δερβένι”. Πρόκειται για ένα δρόμο που θα αξιοποιήσει στο έπακρον τις αναπτυξιακές δυνατότητες ολόκληρου του ορεινού όγκου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Δήμου Σικυωνίων, η μελέτη του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ αποτελεί δέσμευση του Περιφερειάρχη.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή του και  τόνισε και ο ίδιος τη μεγάλη σημασία της συλλογικής προσπάθειας από πλευράς Δήμων και Περιφερειακής Ενότητας για την κατάρτιση αλληλοσυμπληρούμενων Τεχνικών Προγραμμάτων στα πλαίσια της λήψης κοινών αποφάσεων, γεγονός που μεγιστοποιεί το βαθμό αποτελεσματικότητάς τους.

Κώστας Κόλλιας: «Απλήρωτοι οι αγρότες με μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης»

Με αφορμή την καθυστέρηση της πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης σε αγρότες που πραγματοποίησαν μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Από τον Μάρτιο του 2011 ο ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η 4η Απριλίου 2011, προκειμένου οι αιτούντες να είναι δικαιούχοι της κοινοτικής επιδότησης για το τρέχον έτος.
Η ενημέρωση που έχω είναι ότι κανένας αγρότης που έκανε αίτηση μεταβίβασης δεν έχει μέχρι σήμερα πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση. Η εξέταση των αιτήσεων θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Ιούνιο, πλην όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση για το πότε θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους. Δεν είμαι σε θέση να πω εάν το πρόβλημα έγκειται στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή εάν είναι πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να καθυστερήσει τις πληρωμές, γι’ αυτό και θα καταθέσω σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να μας διαφωτίσει το αρμόδιο Υπουργείο.
Το βέβαιο είναι ότι εάν υπήρχε η πολιτική βούληση, θα μπορούσε να είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα. Διότι, τυπικά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει τη δυνατότητα να καταβάλει την ενιαία ενίσχυση από την 1η Δεκεμβρίου 2011 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. Αυτό προβλέπει το άρθρο 29 του Κανονισμού 73/2009 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλην όμως, στο ίδιο άρθρο προβλέπεται η δυνατότητα προκαταβολής μέχρι ποσοστού 50% των ενισχύσεων, ή ακόμα μέχρι και του 80%. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να εξουσιοδοτήσει τα κράτη μέλη να καταβάλουν προκαταβολές, εφόσον οι γεωργοί αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.
Φαντάζομαι η Κυβέρνηση δεν έχει αυταπάτες για την οικονομική κατάσταση του Έλληνα αγρότη. Αναρωτιέμαι ωστόσο εάν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει αυτήν την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να διεκδικήσει τη δυνατότητα προκαταβολής. Με δεδομένο ότι ο κανονισμός θέτει, κατά τη γνώμη μου, χαλαρούς περιορισμούς, θεωρώ ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα μπορούσε να έχει κάνει χρήση αυτής της διευκόλυνσης.
Στο μεταξύ, χιλιάδες αγρότες παραμένουν απλήρωτοι, σε μία περίοδο που το παραμικρό βοήθημα μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην επιβίωση και την εξαθλίωση. Τα τελευταία στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής καταγράφουν μείωση στο αγροτικό εισόδημα των Ελλήνων αγροτών κατά 5,3% το 2011 σε σχέση με το 2010 - υπενθυμίζω ότι το 2010 είχαμε επίσης μείωση κατά 4,3%. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη των 27 το αγροτικό εισόδημα αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά 6,7%.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και συνηγορούν στην ανάγκη άμεσης εισοδηματικής ενίσχυσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας. Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ενίσχυση του γεωργού και του κτηνοτρόφου δεν είναι ούτε φιλοδώρημα, ούτε φιλανθρωπία. Είναι επένδυση που ενισχύει την παραγωγική μας βάση και, εντέλει, την αγροτική και την εθνική οικονομία."


Ρέππας: Απολύσεις με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη


Το σύνολο των δημόσιων υπάλληλων, ήτοι 75.000 άτομα, θα κληθούν να δώσουν γραπτές εξετάσεις και να αποδείξουν πως όντως αξίζει να έχουν μια θέση στο Δημόσιο. Αυτό, μεταξύ άλλων, είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στα σχέδιά του για την αξιολόγηση του προσωπικού. «Το να απολύσεις με τυφλό τρόπο προσωπικό από το Δημόσιο οδηγεί μόνο σε δυσμενείς συνέπειες. Το Δημόσιο χάνει αξιόλογους υπαλλήλους, αν απολύσεις κάποιον χωρίς να τον αξιολογήσεις ώστε να διαπιστώσεις ότι πράγματι δεν αξίζει να εργάζεται στο Δημόσιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Αυτό το οποίο προωθούμε -και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή διευθυντών, γενικών διευθυντών- είναι η αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ και το ΕΙΣΕΠ, που ανήκει στο ΑΣΕΠ, να γίνεται με ένα τρόπο, ο οποίος αξιολογεί τα στοιχεία που περιέχονται στο φάκελο του υπαλλήλου αφενός, αφετέρου δοκιμάζει τις ικανότητες των υποψηφίων σε μια γραπτή εξέταση, σε κάποια τεστ, και τρίτον σε συνάντηση, και στο πλαίσιο μιας συνέντευξης να μπορεί να αξιολογεί το ΑΣΕΠ τα προσόντα και τις δυνατότητες, τα εφόδια που έχει, δηλαδή, ο κάθε αξιολογούμενος. Αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο», είπε σε άλλο μέρος της συνέντευξής του ο Δ. Ρέππας.
Όσον αφορά στη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με τον υπουργό: «Είναι θέμα που το θέτουμε: ότι μόνο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης μετά το 2013, εφόσον διατυπωθεί και υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, μπορεί πράγματι να αρθεί η μονιμότητα, έτσι όπως προστατεύεται σήμερα για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο».
Σύμφωνα με τον υπουργό, στο ελληνικό Δημόσιο υπηρετούν σήμερα 640.000 άτομα τακτικό προσωπικό. Είναι άλλες 80.000 οι συμβασιούχοι, 720.000 στο σύνολο, και είναι άλλες περίπου 25.000 οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, δηλαδή τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία το κράτος έχει την πλειοψηφία των μετοχών. Είναι περίπου 740.000-750.000 υπάλληλοι στο σύνολο. Εξ αυτών, οι 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165.000 είναι οι ένστολοι κάθε κατηγορίας, είτε στις Ένοπλες Δυνάμεις είτε στα Σώματα Ασφάλειας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για το τι είπε ο Δημήτρης Ρέππας στην πρόσφατη συνάντησή του στην τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο, κλικ εδώ.

aftodioikisi.gr

Επί ποδός, ο αγροτικός κόσμος

Θερμός Ιανουάριος για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, καθώς από αύριο οργανώνεται σειρά κινητοποιήσεων από την Πανελλήνια Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), οι οποίες και θα κορυφωθούν με συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλίστρων που καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ αλλά κι άλλων υποχρεώσεων, εξαιτίας των οποίων περιέρχονται σε δύσκολη θέση.
 Για τον ΕΛΓΑ μάλιστα ζητούν να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει κατά 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Έτσι λοιπόν, αύριο Δευτέρα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση), ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), σχεδιάζονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις της χώρας μας.
Στις 27 Ιανουαρίου, πρόκειται να γίνουν κινητοποιήσεις στα γραφεία των Περιφερειών, του ΟΓΑ και στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας. Δυο ημέρες μετά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τη Λεπτοκαρυά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 4 Φεβρουαρίου, με συλλαλητήριο και πορεία προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων "Agrotica".

e-typos.com

ΕΛΣΤΑΤ: Το ψέμα και το θράσος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με συγχωρείτε, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι προς τι όλος αυτός ο πανικός μετά την εκ μέρους του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αποστολή της δικογραφίας, για την διόγκωση των στατιστικών στοιχείων για το χρέος, στη Βουλή (μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου).

Η πρώτη δικογραφία είναι που πάει στη Βουλή ή μήπως η τελευταία; Γιατί ειδικά για την ΕΛΣΤΑΤ θορυβηθήκατε τόσο πολύ;

Και μάλιστα σε σημείο να χαθεί εντελώς η ψυχραιμία, σε σημείο να καταγγέλλει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή του κ. Παπανδρέου που τον αποδέχονται όλοι οι υπόλοιποι, για να μην ξεχνιόμαστε) Πάνος Μπεγλίτης τον κ. Πεπόνη ότι επιδεικνύει «επικίνδυνη αφέλεια»;

Συγγνώμη, αλλά πέραν του ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης χρειάζεται πολλούς σαν τον κ. Μπεγλίτη για να τα βγάλουν πέρα μαζί του, αυτό δεν αποτελεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη;

Και συγγνώμη, αλλά χρόνια τώρα δεν μας επαναλαμβάνετε μονότονα την γνωστή πρόσκληση-πρόκληση «αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στον εισαγγελέα»;

Η “δεύτερη ευκαιρία” του Κοσκωτά

Tης Μαρίκας Λυσιάνθη

Η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, με τα ονόματα όσων χρωστούν τεράστια ποσά στο ελληνικό δημόσιο, επιβεβαιώνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα συνεχίζει να κινείται το σύγχρονο πολιτικό δυναμικό της χώρας. Καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί φορείς των υπουργείων.
Η λίστα περιλαμβάνει 4.151 ονόματα. Και το συνολικό ύψος των χρωστούμενων προς το ελληνικό δημόσιο, ανέρχεται στα επίπεδα των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα ερωτήματα είναι πολλά και προφανή, και προκύπτουν αβίαστα: Ποιοι ήταν οι αρμόδιοι, τα προηγούμενα χρόνια, που επέτρεψαν σε τόσους πολλούς, να χρωστούν τόσα πολλά;
Και κάτι ακόμη: Έχει σκεφτεί κανείς για πόσο μεγάλη κοινωνική ανακούφιση μιλάμε, στην περίπτωση που τα χρέη αυτά εισπράττονταν; Λίγο δύσκολο θα ήταν να επέμενε η τρόικα σε νέα, σκληρά και ανάλγητα μέτρα, όταν θα προέκυπτε το δημοσιονομικό ισοδύναμο των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η λίστα βέβαια αποδεικνύει ότι σε όλους, αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Όπως για παράδειγμα, στον Γιώργο Κοσκωτά. Ο… πρόεδρος της καρδιάς κάθε αγνού Ολυμπιακού, εμφανίζεται να χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 2,42 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, ο αδελφός του, Σταύρος Κοσκωτάς, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το μακρινό 1989, οφείλει 2,41 εκατομμύρια ευρώ.
Αν λοιπόν τα αδέλφια Κοσκωτά αποφάσιζαν να αποδώσουν στο ελληνικό δημόσιο, τα συνολικά περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν, δεν θα διεκδικούσαν δικαιωματικά μια θέση στη λίστα των εθνικών ευεργετών;

statesmen.gr

Το σενάριο της “παρένθεσης Βενιζέλου”

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο Κώστας Λαλιώτης ήταν εκείνος ο οποίος ιστορικά εισήγαγε στο λεξιλόγιο της τρέχουσας πολιτικής καθημερινότητας του τόπου, την έννοια της «παρένθεσης». Ο άλλοτε πανίσχυρος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εξίσου ισχυρός υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, είχε διατυπώσει τη θεωρία της «γαλάζιας παρένθεσης», ενόψει των εκλογών του 2004.
Εκτιμούσε δηλαδή ότι, η ήττα του ΠΑΣΟΚ ήταν βέβαιη, καθώς το Κίνημα θα πλήρωνε βαρύ λογαριασμό για τις αντιλαϊκές πολιτικές που είχε εφαρμόσει ο Κώστας Σημίτης, αλλά και τις υποθέσεις με οσμή σκανδάλων που είχαν σημαδέψει την οκταετή διακυβέρνηση του τόπου, μετά το 1996.
Πίστευε λοιπόν ότι η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή θα έβγαινε νικήτρια από εκείνη την αναμέτρηση, προσδοκούσε ωστόσο ότι η παραμονή της στην εξουσία θα ήταν εξαιρετικά σύντομη. Και με αφορμή τις προεδρικές εκλογές του 2005, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σύμφωνα με τον Κώστα Λαλιώτη θα είχε καταφέρει να ανακάμψει, κάτω από τη νέα ηγεσία του, θα προκαλούσε εκλογές και θα τις κέρδιζε.
Η Ιστορία φυσικά δεν γράφτηκε όπως… υπονοούσε και προέβλεπε ο Κώστας Λαλιώτης. Η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή έμεινε στην εξουσία 5 ½ χρόνια, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ανακάμψει εγκαίρως, και στην προεδρική εκλογή του 2005 τα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας της Ελλάδας, συντάχθηκαν πίσω από την επιλογή του Κάρολου Παπούλια για τη διαδοχή του Κωστή Στεφανόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το σενάριο της «παρένθεσης», επανέρχεται και πάλι σήμερα στο προσκήνιο. Ή μάλλον, στο παρασκήνιο του ΠΑΣΟΚ. Και αφορά στο ενδεχόμενο διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τη θητεία του δεύτερου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έχει ημερομηνία λήξεως.
Πιο συγκεκριμένα, δεν είναι λίγα τα στελέχη που… οσφραίνονται ότι υπάρχει άτυπη συμφωνία ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για διαδοχή… χωρίς να ανοίξει μύτη, παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις, και τις αποστάσεις που χωρίζουν πλέον τους δυο κορυφαίους πολιτικούς της Κεντροαριστεράς.
Μόνο που, μια εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές, θα συνεπάγεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα κάνει ποδαρικό στο ηγετικό imperium του, με μια βαριά ήττα. Πιθανότατα, την πιο σφοδρή που θα έχει γνωρίσει το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική διαδρομή του, από το 1974 μέχρι και σήμερα.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι το τρίτο πρόσωπο του Μνημονίου, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Έχοντας αναλάβει την υπεράσπιση μιας πολιτικής που και ο ίδιος αμφισβητεί, χάνει σε δυο επίπεδα:
Απ’ τη μια γίνεται μέρος του προβλήματος, καθώς ταυτίζεται στα μάτια της κοινωνίας με μια πολιτική άγριας λιτότητας, που δεν θεραπεύει την ύφεση, αλλά σπρώχνει την οικονομία πιο βαθιά στην καταστροφή. Και από την άλλη, δεν διατηρεί εφεδρείες στην ιδεολογική και κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να καταφέρει να τη συσπειρώσει, και να ξεκινήσει την ανάκαμψη του Κινήματος από ένα αξιοπρεπές εκλογικό ποσοστό.
Το σενάριο της «παρένθεσης Βενιζέλου» λοιπόν, θέλει τον Υπουργό Οικονομικών να χρεώνεται μεγάλο μερίδιο της ήττας του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Και στο Συνέδριο το οποίο θα ακολουθήσει τον Ιούνιο, οπότε και θα τεθεί θέμα ιδεολογικής και πολιτικής φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ, να αμφισβητείται, και να οδηγείται εκ νέου στη βάση.
Εκεί όπου, θα επιχειρήσουν, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, να διεκδικήσουν το «καθαρό» πλέον από κυβερνητικά αμαρτήματα ΠΑΣΟΚ, ο δημοφιλέστερος των στελεχών Ανδρέας Λοβέρδος, και ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος αποτελεί την επιλογή των προεδρικών.

statesmen.gr

Η... αλλοίωση και η αντεπίθεση - Μαρινάκης: Δεν χαρίζουμε τίποτα!

Στον Ολυμπιακό “βράζουν” με την διαιτησία του Κωνσταντινέα, στο ματς με την Ξάνθη, έκαναν λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος και εξαπέλυσαν επίθεση κατά των ΕΠΟ-ΚΕΔ. Παρόλα αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζεται αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην αφήσει την ομάδα απροστάτευτη.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Οι “ερυθρόλευκοι” μετά την ήττα από τους Ακρίτες άφησαν σαφείς αιχμές προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την ΚΕΔ, τονίζοντας πως δίνουν αγώνα για να μην πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Πως θα βγούμε από την κρίση μόνοι μας. Δείτε τι προτείνουν κορυφαίοι επιστήμονες και αναλυτές (video)

Μικρογραφία
Εξαιρετική εκδήλωση στην παλιά βουλή την περασμένη εβδομάδα στις 14 Ιανουαρίου με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, οικονομολόγους, συνταγματολόγους, όπως οι κ.κ. Καισάριος Γ, Κατρούγκαλος Γ, Μάρδας Δ, Λυγερός Ν, Μαριάς Ν, Μπουραντάς Δ, Σακκάς με θέμα την έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις . Δείτε στη συνέχεια όλες τις ομιλίες

Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών ξεχώρισαν η άποψη του Γ.Καισάριου που επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τρία. "Δεν είναι βιώσιμο το χρέος μας ,Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε θεσμικό έλλειμμά καθώς μια κλίκα ανθρώπων κάνουν κουμάντο παντού " Κατά τον κύριο Καισάριο το πρόβλημα δεν είναι το μισθολογικό κόστος , το πρόβλημα είναι ότι δεν παράγουμε προϊόν με προστιθέμενη αξία. όσοι μιλούν για πρόβλημα μισθών κοιτούν το παράδειγμα της Κίνας ,όμως εμείς πρέπει να δούμε τα παραδείγματα των δυτικών χωρών.
Ο καθηγητής μάνατζμεντ κ.Δ.Μπουραντάς τόνισε πως πρέπει να κυριαρχήσει ο άνθρωπος και η κοινωνία πάνω στην οικονομία. Να ξαναβρούμε τις αξίες μας και να καταρτίσουμε επιτέλους ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Αυτό όμως δεν πρόκειται να προέλθει από το παρόν πολιτικό σύστημα.Χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις στις οποίες να συμμετάσχουμε όλοι. Σε ότι αφορά τη διάθεση για τιμωρία των όσων μας έφεραν ως εδώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με νομικές διαδικασίες. Η τιμωρία είναι αναγκαία για δύο λόγους .α) για την απόδοση δικαιοσύνης και β) για παραδειγματισμό .Ωστόσο όταν μένουμε εκεί αυτό δείχνει θυμό και αγανάκτηση .Αν δε μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτηση σε δημιουργικότητα δεν θα εξέλθουμε από την κρίση . H συνέχεια στο http://logia-starata.blogspot.com/2012/01/video_23.html

Σχετικά με το Internet και τις Νομοθετικές Διατάξεις SOPA και PIPA

Image

Τις τελευταίες ημέρες έχει εκδηλωθεί ένα διεθνές κίνημα κατά της νομοθέτησης από τις ΗΠΑ, των διατάξεων Stop Online Piracy Act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA). Και τα δύο νομοσχέδια αφορούν την πάταξη της πειρατείας στο διαδίκτυο και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό εφόσον όλοι μας καθημερινά χρησιμοποιούμε διαδικτυακές εφαρμογές, που θα επηρεαστούν καθοριστικά από μια ενδεχόμενη υπερψήφιση τους. Τα SOPA/ PIPA, με τον αναχρονισμό και τις ασάφειές τους, θα επιφέρουν δυσμενείς συνέπειες για την Κοινωνία της Πληροφορίας και επομένως, για την ανοικτή κοινωνία και την ελεύθερη οικονομία.

Μεταξύ άλλων, θα δίδεται στο κράτος η αρμοδιότητα, χωρίς ιδιαίτερες εγγυήσεις, να επιβάλλει στις εταιρίες - παρόχους και σε μηχανές αναζήτησης, να αποκλείουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες που απλώς φέρονται να παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επίσης, θα μπορεί να εξαναγκάζουν τις εφαρμογές συναλλαγών ή διαφήμισης να μην συνεργάζονται με τα εν λόγω sites.

Η απαγόρευση ανάρτησης από έναν χρήστη, ενός «παράνομου» link σε εφαρμογές όπως το Twitter, θα καταστήσει προβληματική την λειτουργία τους στο εξής. Ωστόσο, η πρόσβαση στις πειρατικές σελίδες θα εξακολουθεί να είναι εφικτή μέσω των αριθμητικών διευθύνσεών τους. Επίσης, η τεράστια ασάφεια για το τι συνιστά «παραβίαση», δημιουργεί ανησυχίες για την ελευθερία της έκφρασης και την
επιχειρηματικότητα.

Ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούμε αναγκαία την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ο δημιουργός/ ερμηνευτής έχει δικαίωμα σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία του, τον τρόπο διάθεσης και επεξεργασίας της. Αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς του και βιοπορίζεται από αυτό. Εάν υιοθετηθεί η ακραία άποψη περί καμίας προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, τότε θα εκλείψουν πόροι αναγκαίοι για τα έργα του λόγου, της τέχνης και της επιστήμης. Στις συνέπειες, μεταξύ άλλων, θα είναι και η εξώθηση πολλών ανθρώπων στην ανεργία.

Από την άλλη πλευρά, διαχρονικά, αλλά και ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική και πολιτική κρίση, η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από την ελεύθερη διάδοση των ιδεών, την επικοινωνία και την πρόσβαση στην πληροφορία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, προτείνουμε:

- Να αναγνωρισθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο ως ανθρώπινο δικαίωμα, διότι χωρίς αυτήν γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο ή και αδύνατον να εργαστούμε, να εκπαιδευτούμε, να ενημερωθούμε και να επικοινωνήσουμε. Αποκλεισμός από την πρόσβαση χωρίς εγγυήσεις είναι απαράδεκτος.

- Να περιορισθεί ο χρόνος προστασίας των έργων στα τριάντα χρόνια. Νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν την προστασία στα εβδομήντα χρόνια από το θάνατο του δημιουργού, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιστήμης, της τέχνης και της επιχειρηματικότητας.

- Να αποσαφηνισθούν οι όροι της ορθής χρήσης (fair use) για την προστασία των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας. Το YouTube (δεκάλεπτη διάρκεια, δυνατότητα επισήμανσης-flag κλπ.) αποτελεί χρήσιμο παράδειγμα. Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο (π.χ. σε επίπεδο Ε.Ε.). Η συμμετοχή των χρηστών μέσω της Κοινωνίας των Πολιτών είναι αναγκαία.

- Να υποστηριχθεί η οικειοθελής συμμετοχή των δημιουργών στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, έτσι ώστε να διασφαλίσουν αποφασιστικά τα δικαιώματά τους έναντι της σχετικής βιομηχανίας, αλλά και έναντι των παραβιάσεων της πνευματικής ιδιοκτησίας από τους χρήστες.

- Να ενθαρρύνονται οι δημιουργοί για την χορήγηση αδειών ελεύθερου περιεχομένου. Υποστηρίζουμε δράσεις που αφορούν τα creative commons, το ελεύθερο λογισμικό και την πολιτική ανοιχτής πρόσβασης από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


Τομέας Πολιτισμού ΟΝΝΕΔ
onned-korinthias.gr

PSI. Και μετά ; Σιωπή ;

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου 2012, σελίδα 7 :

PSI. Και μετά ; Σιωπή ;

Για ακόμα μια εβδομάδα η χώρα κινήθηκε στους ρυθμούς του «εξαιρετικά επείγοντος», του «κρίσιμου» και του «πυκνού», σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών, κ. Βενιζέλου, στη Βουλή. Τίποτα νεότερο επί της ουσίας, καθώς η πεζοπορία στο σκοτάδι συνεχίζεται. Για τους ιθύνοντες κάθε εβδομάδα έχει ίσως ένα νέο «κρίσιμο» πολιτικοοικονομικό ζήτημα, για τους πολίτες όμως η καθημερινότητα είναι μονότονα άγρια, ασφυκτικά δύσκολη, με διαρκώς εντεινόμενη ανησυχία. Και όλα δείχνουν ότι έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες το Eurogroup και στις 30 Ιανουαρίου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής, οπότε και αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία το ζήτημα της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με όσα αυτή θα προβλέπει και θα επιφέρει.

Κι όμως.... έβλεπε!..♥ ¸¸.•*¨*•♫♪

Ζούσε κάποτε ένα ζευγάρι που αγαπιόταν πολύ. Ο άνδρας λάτρευε τη γυναίκα του και της το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία. Εκείνη ήταν πανέμορφη, ευαίσθητη, όμως πολύ φιλάσθενη.

Ξέσπασε πόλεμος και ο άνδρας χρειάστηκε να πάει να πολεμήσει. Πέρασε πολλές δυσκολίες και παραλίγο να χάσει και τη ζωή του ακόμα. Παρακαλούσε τον Θεό να τον αξιώσει να γυρίσει πίσω στην γυναίκα του. Το μόνο που σκεφτόταν ήταν η ώρα που θα την ξανάβλεπε και θα την ξανάσφιγγε στην αγκαλιά του. Η σκέψη αυτή του έδινε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του.

Όταν τέλειωσε ο πόλεμος, γεμάτος ανυπομονησία ξεκίνησε για το σπιτικό του. Στον δρόμο συνάντησε έναν οικογενειακό φίλο.
"Συλλυπητήρια" του είπε.

"Για ποιό πράγμα;" ρώτησε ο άνδρας.

"Για τη συμφορά που σας βρήκε" είπε ο φίλος του.

"Ποιά συμφορά;"

"Δεν τα έμαθες; Η γυναίκα σου κόλλησε μια μολυσματική αρρώστια και έχει παραμορφωθεί το πρόσωπο της."

Ο άνδρας κάθισε στην μέση του δρόμο και έκλαψε για πολλή ώρα. Συνέχισε το δρόμο του και κατά το απόγευμα έφτασε στο σπίτι του. 

Η γυναίκα του κατάλαβε ότι είχε χάσει το φως του στον πόλεμο. Παρόλα αυτά τον αγκάλιασε με την ίδια αγάπη και ζήσανε μαζί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια.

Η γυναίκα του πέθανε ένα πρωί και εκείνος, αφού της έκλεισε τα μάτια, άνοιξε τα δικά του.
Για δεκαπέντε χρόνια προσποιήθηκε ότι ήταν τυφλός για να μην την πληγώσει...♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
nefelis-art.blogspot.com

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ - Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΓΟΥΣ

Με αρκετές αλλαγές στις οποίες κυριαρχεί το άλμα προς τα εμπρός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αυτό προς τα πίσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έκλεισε η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στα 13  Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) στο τέλος του 2012 σε σχέση με τις 30 Νοεμβρίου*. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, oι περιφέρειες της χώρας εξακολουθούν να χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες αναφορικά με την έως τώρα (από 1.1.2007 έως 30.12.2011) απορρόφηση των κονδυλίων της Ε.Ε.** Συγκεκριμένα: