Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Όχι στο χαράτσι και πολιτικά μηνύματα...

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση χθες Τετάρτη 25/1/2012 στο Ξυλόκαστρο, οι παρευρισκόμενοι είπαν ένα μεγάλο όχι στο χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ. Παράλληλα, ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ με απαίτηση να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πλήρωσε το χαράτσι, μέχρι να βγει η απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου που το επέβαλε. Επίσης, δημιουργήθηκαν ομάδες που θα περιφρουρήσουν τυχόν απόπειρες διακοπής και έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις νομικές διαδικασίες από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορινθίας και τον νομικό σύμβουλο του δήμου Πετρούπολης. Σημειωτέον ότι ο δήμος Πετρούπολης και οι κάτοικοί του είναι οι πρώτοι που κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ και πήραν παράταση μέχρι τον Απρίλιο.

Η συγκέντρωση αυτή είναι μία πολύ καλή εξέλιξη και θα βοηθήσει να γίνει μαζικότερη η αντίδραση των πολιτών απέναντι στη λαίλαπα της ντόπιας και ξένης τρόικας. Μεγάλη ικανοποίηση ένιωσα βλέποντας ότι η δράση και η επιμονή της "Πλατείας Ξυλοκάστρου" (αλλά και της Συμπολιτείας) άλλαξαν τη στάση του δήμου και κατάφεραν να είναι σύμμαχος και αρωγός στις προσπάθειες των πολιτών.

Από εκεί που δεν έβαζαν καν θέμα στο ΔΣ τα αιτήματα της πλατείας, φτάσαμε χθες στο σημείο δήμος και πλατεία να είναι στο ίδιο πάνελ και να αγωνίζονται μαζί για το χαράτσι της ΔΕΗ. Από εκεί που ο δήμαρχος μίλαγε μόνο γι' αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι (σε όλες τις ανακοινώσεις μέχρι πρότινος αλλά και στο βίντεο που ακολουθεί όπου ξόρκιζε μετά βδελυγμίας τις λογικές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - δείτε στο 3' 10'' έως 3' 59'' -), χθες τρεις φορές στην παρέμβασή του μίλησε γι' αυτούς που δεν θέλουν ή δεν έχουν.


ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΧΙΟΝΗ...

ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΧΙΟΝΗ
Σάββατο 28/1/2012, 12:30 μμ
art bar ποιήματα και εγκλήματα
Αγίας Ειρήνης 17, 60 μέτρα από το μετρό, 
τηλ. 210 3228839

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ και ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ σας προσκαλούν στο "art bar ποιήματα και εγκλήματα", Αγίας Ειρήνης 17 (μεταξύ Αθηνάς και Αιόλου), Μοναστηράκι το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι σε μια ημέρα αφιερωμένη στον ΑΡΓΥΡΗ ΧΙΟΝΗ όπου φίλοι ποιητές αλλά και αναγνώστες θα διαβάσουν στη μνήμη του. Θα ακουστούν και δικές του απαγγελίες καθώς και μελοποιημένα ποιήματά του.

...και μία, ίσως η τελευταία, τηλεοπτική του συνέντευξη...

 

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Διακήρυξη δημοπρασίας εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου στη Λυκοποριά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία την Παρασκευή 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, εμβαδού 204,55 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Ποτάμι της Τοπικής Κοινότητας Λυκοποριάς και συνορεύει βόρεια με θάλασσα, νότια με γέφυρα ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών, ανατολικά με δρόμο και κοινοτικό χώρο και δυτικά με Σκουπέικο ποταμό.
Σε περίπτωση που η δημοπρασία δεν πραγματοποιηθεί την ανωτέρω ημερομηνία θα γίνει στις 15-2-2012, ημέρα Τετάρτη, την ίδια ώρα και με τους ίδιους όρους.
Η μίσθωση είναι εμπορική και θα έχει διάρκεια εννέα (9) ετών από την επόμενη της υπογραφής της σύμβασης, με δικαίωμα του μισθωτή στη λήξη της σύμβασης να ζητήσει και να λάβει τριετή παράταση.
Το μίσθιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναψυκτήριο, καφέ μπαρ, ψησταριά.
Το μίσθωμα ορίζεται ετήσιο.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς: τέσσερις χιλιάδες ευρώ (4.000,00 €).
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας εγγυητική επιστολή από αναγνωρισμένη τράπεζα ή γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης ποσού ίσου με το 1/10 του ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς (400 €) και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην αναλυτική διακήρυξη.
Την αναλυτική διακήρυξη μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 27433 60244). Η διακήρυξη επίσης διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.
Tα έξοδα δημοσίευσης θα βαρύνουν τον μισθωτή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Διακήρυξη δημοπρασίας εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου

Το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ύστατο «χαίρε»


Αθήνα
Το ύστατο χαίρε στον Θόδωρο Αγγελόπουλο είπαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Α' Νεκροταφείο, συγγενείς, συνεργάτες και πολλοί φίλοι του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Η κόρη του Ελένη (σκηνοθέτης και η ίδια) κινηματογράφησε την «τελευταία διαδρομή» του πατέρα της.
Την νεκρώσιμο ακολουθία έψαλαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη εξετέθη σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του νεκροταφείου.

Εκεί βρίσκόταν και η γυναίκα του Φοίβη, ο πρωταγωνιστής της ταινίας του Αλλη Θάλασσα Τόνι Σερβίλο, η βοηθός του Μαργαρίτα Μαντά, ο Ιταλός παραγωγός του Αμαντέο Παγκάνι, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος και ο διευθυντής φωτογραφίας Γιώργος Αρβανίτης.

Οι παριστάμενοι απήγγειλαν ποιήματα του Αγγελόπουλου και του τραγούδησαν το αγαπημένο του δημοτικό τραγούδι Κοντούλα λεμονιά.

Graph Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τον Θόδωρο Αγγελόπουλο εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Παντελής Βούλγαρης και η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κώστας Κουτσομύτης, ο Γιάννης Σμαραγδής, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Πέτρος Μάρκαρης, η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Ρέα Γαλανάκη, ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος, η Βάσω Παπανδρέου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γρηγόρης Ψαριανός κ.ά.

Στεφάνια στην κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρέσβης της Γαλλίας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, το ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Εταιρεία Ελλήνων σκηνοθετών, η Ένωση Διπλωματικών υπαλλήλων, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Αλέκος Φασιανός, ο Ισίδωρος Λεοντής κ.ά.

Η οικογένεια του μεγάλου σκηνοθέτη ζήτησε να κατατεθούν χρήματα, αντί στεφάνων, στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ

Έρχεται βαρυχειμωνιά - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Δείτε την πρόγνωση μέχρι και τη Δευτέρα

 
 
 Έρχεται κύμα ψύχους από τη Σιβηρία
- Περιμένουν χιόνια ακόμα και μέσα στην Αθήνα
- Θυελλώδεις οι άνεμοι στα πελάγη, θα φτάσουν μέχρι τα 9 μποφόρ
- Τι προβλέπει στο NewsIt ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός
Το νέο κύμα ψύχους σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι εντονότερο από τη Δευτέρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές με πρόσκαιρες καταιγίδες μικρής έντασης, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ενώ στην υπόλοιπη χώρα στα δυτικά, δηλαδή στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τοπικά και κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και το νότιο Ιόνιο θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Εκείνο που είναι σημαντικό ειναι πως τη νυχτά θα σημειωθεί ισυχρός παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν κυρίως στον Ευβοϊκο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη δυτική και την κετνρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την ανατολικη Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε πάλι συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχές και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Καλύτερος ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, την ακτογραμμή του Ιονίου και την Ηπειρο ενώ σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε να χιονίσει στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Πελοποννήσου όπου ενδεχομένως να χιονίσει και μέσα στις πόλεις δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Έδεσσα, την Κοζάνη, τη Βέροια, τη Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και τα Καλάβρυτα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί - βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 εως 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από -3 εως 10 με 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 7 εως 13 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά και βροχή το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε χιονόνερο και χιόνια στις βουνοκορφές της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι βοριάδες θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 3 εως 8 βαθμούς και δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα στο Καπανδρίτι, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα και τον Αγιο Στέφανο.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα όπου περιμένουμε συννεφιές με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικές βροχές και χιονόνερο σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη κεντρική Ελλάδα θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές όπως είναι η Λαμία, ο Βόλος, η Λάρισα και τα Τρίκαλα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν δηλαδή στην Πελοπόννησο, στη δυτική Στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο και τη Θράκη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξακολουθήσουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -15 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 και στα κεντρικά από 8 εως 13 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές αλλά και διαστήματα με ήλιο, χιονονερο ή χιόνι στις βόρειες περιοχές, βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 και τα 8 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκο ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 8 βαθμους κελσίου. Τα χιόνια το βράδυ της Δευτέρας φαίνεται πως κατηφορίζουν νοτιότερα και θα χιονίσει στα βόρεια προάστια και ενδεχομένως κάποιες νιφάδες να πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Με τα μέχρι τώρα μετεωρολογικά στοιχεία φαίνεται πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί εως και το επόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή εως τις 5 Φεβρουαρίου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


newsit.gr

Τι περιλαμβάνει το δεκασέλιδο υπόμνημα της τρόικας για τα μέτρα του νέου Μνημονίου

Τι περιλαμβάνει το δεκασέλιδο υπόμνημα της τρόικας για τα μέτρα του νέου Μνημονίου



Σοκαριστικά είναι τα μέτρα που προβλέπονται στο δεκασέλιδο κείμενο της τρόικας, το οποίο έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στους υπουργούς της κυβέρνησης. Το υπόμνημα της τρόικας, εν όψει του νέου Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση στις επικουρικές συντάξεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και «ευελιξία» στους μισθούς, περιστολές στην δαπάνη για τα φάρμακα, περιστολές στις αμυντικές δαπάνες, κλείσιμο φορέων αποκρατικοποιήσεις και άλλα.
Το δεκασέλιδο κείμενο, που μοίρασε ο κ. Παπαδήμος στους υπουργούς της κυβέρνησης κατά την κυβερνητική σύσκεψη της Πέμπτης (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ) έχει ήδη αποστείλει στους πολιτικούς αρχηγούς και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποτελέσει αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ..
Αναλυτικά, το μνημόνιο της τρόικας περιλαμβάνει:
Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25 % έως την 1η Ιουνίου του 2012 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.
Μαζικές απολύσεις από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών
Μείωση των επικουρικών συντάξεων για την περίοδο 2013 – 2014, δημιουργία ενός ταμείου επικουρικής ασφάλισης και νέο σύστημα εισφορών
Άρση των νομικών εμποδίων που υπάρχουν για απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών στις τράπεζες
Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, γεγονός που αποτρέπει την κρατικοποίησή τους
Κατάργηση των ρυθμίσεων (που έχουν ήδη ψηφιστεί) για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία
Πώληση δυο - τριών μεγάλων επιχειρήσεων του Δημοσίου, έως το τέλος Ιουνίου του 2012
Καθιέρωση σε ετήσια βάση ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων όσων εμπλέκονται στη φορολογική διοίκηση
Εκδίκαση όλων των εκκρεμών δικών για οφειλές προς το Δημόσιο έως τον Μάρτιο του 2013
Κατάργηση κάθε είδους ρυθμίσεων που παρέχουν φορολογική αμνηστία (όπως π.χ. περαίωση).
•  Πλήρη απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων με έμφαση σε αυτά των δικηγόρων, των μηχανικών, των συμβολαιογράφων, των λογιστών, των φοροτεχνικών, των μεσιτών κ.ά. Επίσης, ζητείται να καταργηθεί η απαίτηση της παρουσίας δικηγόρου σε πράξεις που χρειάζεται και παρουσία συμβολαιογράφου.  
• Μειώσεις μισθών, κατάργηση του κατώτατου μισθού καθώς και του 13ου – 14ου μισθού.
• Μείωση κατά 5% τουλάχιστον των εργοδοτικών εισφορών
κοινωνικής ασφάλισης με παράλληλη μείωση των μη σημαντικών δαπανών κοινωνικής ασφάλισης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, γιατροί, ένστολοι κ.ά.), το θέμα παραπέμπεται στην επόμενη κυβέρνηση, εφόσον συναινέσει και η τρόικα
Πρόσθετα μέτρα
Ακόμη, η τρόικα ζητά να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ύψους 2,1 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ ζητεί για το τρέχον, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος. Τα μέτρα θα προέλθουν, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, από μειώσεις δαπανών στους τομείς της Υγείας και στα εξοπλιστικά προγράμματα. «Όλα τα μέτρα θα αφορούν μόνο την πλευρά των δαπανών και θα πρέπει να είναι λίγα, αλλά υψηλής απόδοσης και αποτελεσματικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Π. Καψής: Δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών αξιών, ζήτησαν απολύσεις στο δημόσιο
Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, με δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στο "Σκάι" διέψευσε μέρος των όσων αναφέρονται στο υπόμνημα της τρόικας και δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης αντικειμενικών αξιών ή νέων φορολογικών μέτρων. Παράλληλα, όμως, ο κ. Καψής, επιβεβαίωσε ότι η τρόικα έχει ζητήσει εξορθολογισμό και απολύσεις στο δημόσιο.

eklogika.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ, ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

 
Κυρίες και κύριοι,
Το πρώτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ διεξάγεται σε βαρύ κλίμα αφού η χώρα ταλανίζεται από κρίση οικονομική με συνέπειες προφανείς στην κοινωνία και στην πολιτική, καθώς οι θεσμοί καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες απαξίωσης και ισοπέδωσης.

Νικόλαος Νικολόπουλος με αφορμή τη συζήτηση για τις Επικουρικές Συντάξεις

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος με αφορμή τη συζήτηση για τις Επικουρικές Συντάξεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των ελλειμμάτων της Επικουρικής Ασφάλισης, ώστε να αποτραπούν οριζόντιες για άλλη μια φορά μειώσεις των συντάξεων.
Καταθέσαμε για το λόγο αυτό συγκεκριμένες προτάσεις στον Υπουργό Εργασίας.
  • Αξιοποίηση μέρους των κεφαλαίων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), που έχουν συσσωρευτεί με τα ποσά τα οποία αποδίδονται από την είσπραξη του ΦΠΑ (4% αυτού), σύμφωνα με το Νόμο Πετραλιά (Ν. 3655/2008).
  • Αξιοποίηση ποσοστού των εσόδων από τα κρατικά λαχεία.
  • Αξιοποίηση μέρους των εσόδων από τυχερά παιχνίδια.
Είναι μερικές από τις προτάσεις που καταθέσαμε.
Ο Υπουργός αρνήθηκε τη συζήτηση για τις προτάσεις αυτές και επιμένει στις περικοπές των Επικουρικών Συντάξεων.
Στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιβάλλεται η στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων και η περαιτέρω περικοπή τους.
Πρέπει να συγκρατηθεί η εσωτερική ζήτηση και να διαφυλαχθεί η Κοινωνική Συνοχή».

Η ΝΔ καθορίζει τις εξελίξεις

Και η νέα έρευνα της εταιρείας Alco (τηλεοπτικός Star, 26/1) βεβαιώνει τα πρόσφατα ευρήματα των ερευνών. Την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη υπεροχή της ΝΔ σε θέση κυριαρχίας στην καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων, σε ένα γενικότερο κλίμα μεγάλης ανησυχίας και δυσαρέσκειας των πολιτών που εξακολουθεί να κρατά ψηλά τη λεγόμενη απροσδιόριστη στάση. Μια δυσαρέσκεια που δείχνει να περιορίζει άλλωστε και τις θετικές εντυπώσεις από την απόδοση της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της έρευνας η ΝΔ αποσπά το 21,7% από 21,4% στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας (Δεκέμβριος 2011) ενώ το ποσοστό που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ μειώνεται στο 11,1% από 12,9%. Σχετικά κερδισμένη εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνοντας 8% από 6,9%, με ΣΥΡΙΖΑ (6,1% από 6%) και ΛΑΟΣ (5% και στις δυο μετρήσεις) να κινούνται σε σταθερά ποσοστά, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα παρουσιάζουν μείωση των ποσοστών τους: Το ΚΚΕ 7,7% από 9,3%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,1% από 3,2% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9% από 2,5%. Αυξητικά κινούνται, αντίθετα, στο σύνολο τους τα «Λοιπά κόμματα» (που δεν καταγράφονται αναλυτικά) με 6,3% από 4,6%.
Η κινητικότητα δηλαδή που παρουσιάζει το εκλογικό σώμα επηρεάζει γενικότερα το κομματικό φάσμα, με χαρακτηριστικό επίσης ότι η λεγομένη απροσδιόριστη στάση (αποχή, άκυρο, λευκό αναποφάσιστοι) εξακολουθεί να καταγράφεται σε πολύ ψηλά ποσοστά (29,9% από 28,4%). Παράλληλα, μέσα σε κλίμα μεγάλης ανησυχίας και έντονης δυσαρέσκειας εμφανίζονται πολύ περιορισμένες οι θετικές εντυπώσεις από την απόδοση της τρέχουσας μεταβατικής κυβέρνησης με 23% έναντι του 64% που απαντά αρνητικά. 
Καθήκον και μέλημα της ΝΔ είναι να μετατρέψει σε ελπίδα τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση των πολιτών. Είναι το μόνο κόμμα που, μέσα από την ίδια την καταγραφή των σημερινών επιλογών των ψηφοφόρων, μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει συγκροτημένα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τους πολίτες και τις προοπτικές της Ελλάδας.

                                                                              Πολιτικό Παρατηρητήριο No 79

Π. Μπεγλίτης: Η συμβολή του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου του Βέλου θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αγροτικής εκπαίδευσης και δραστηριότητας

Με την ευκαιρία της κατάθεσης του νομοσχεδίου «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα» στο Κοινοβούλιο, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή  του, καθώς, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο ΑΧΕΠΑ Βέλου Κορινθίας και στη διαδικασία οργανικής του διασύνδεσης με τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ (Άρθρο 28, παράγ. 12).
          Ο κ. Μπεγλίτης υπενθύμισε, ότι στο αρχικό σχέδιο του συγκεκριμένου νόμου, δεν υπήρχε καμιά αναφορά στην περίπτωση του Γεωργικού Σχολείου του Βέλου. Ωστόσο, χάρη στη στενή συνεργασία και στις συντονισμένες ενέργειες που υπήρξαν μεταξύ των υπευθύνων του Σχολείου και του Βουλευτή Κορινθίας, εκπονήθηκαν τεκμηριωμένες θέσεις τόσο για το ιδιαίτερο καθεστώς της λειτουργίας του Πρακτικού Σχολείου όσο και για  τον πολύ σημαντικό τοπικό / περιφερειακό του ρόλο.
          Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την αρχή των συζητήσεων αντιμετώπισε με σοβαρότητα τις συγκεκριμένες θέσεις, για αυτό και τις κατέγραψε και, στη συνέχεια, τις υιοθέτησε στο κατατιθέμενο στη Βουλή, νομοσχέδιο.
          Ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε ότι «τώρα θα πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης που θα διασυνδέει το Πρακτικό Γεωργικό Σχολείο του Βέλου με τον Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ. Ωστόσο, το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.»
          Ο Βουλευτής Κορινθίας εξέφρασε την βεβαιότητά  ότι η συμβολή του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου του Βέλου θα έχει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αγροτικής εκπαίδευσης και δραστηριότητας, όχι μόνο στο πλαίσιο του νομού Κορινθίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.           

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει τον Παπαδήμο!

Γραφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η σχέση του Λουκά Παπαδήμου με το ΠΑΣΟΚ, τείνει να προσλάβει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της… μοιραίας συνύπαρξης. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κατά πλειοψηφία την κυβέρνησή του. Το… μισό ΠΑΣΟΚ θα τον ήθελε τουλάχιστον υποψήφιο πρωθυπουργό με τη στήριξή του, στις επόμενες εκλογές, το άλλο μισό όμως είναι έτοιμο να άρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνησή του, και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές… χθες.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ «γκρεμίζει» δημοσκοπικά τον Λουκά Παπαδήμο. Από τη στιγμή που το Κίνημα είναι εκείνο το οποίο… συνωστίζεται κατά συντριπτική πλειοψηφία στα υπουργικά έδρανα της μεταβατικής κυβέρνησης, κανείς δεν θα πρέπει να αιφνιδιάζεται από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Που δείχνουν τόσο την κυβέρνηση συνολικά, αλλά και ειδικότερα τον Λουκά Παπαδήμο, σε προϊούσα φθορά.
Η χθεσινή μέτρηση της Alco για το Star, είναι εξόχως αποκαλυπτική. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση βρίσκονται στο 77%. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, τη «σωτηρία» της χώρας. Και για τον ίδιο τον Λουκά Παπαδήμο ωστόσο, τα νέα δεν είναι καλύτερα.
Οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπο του μεταβατικού πρωθυπουργού έχουν φτάσει στα επίπεδα του 39%. Σχεδόν 10% πάνω από τον προηγούμενο μήνα. Ένα γεωμετρικό «τσαλάκωμα» της δημοφιλίας του Λουκά Παπαδήμου, που ποσοτικά και ποιοτικά έχει καταγραφεί σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι οποίες διενεργούνται το τελευταίο διάστημα. Και περίπου με τα ίδια μεγέθη.

statesmen.gr

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

 Πληροφορούμεθα ότι συζητάτε την κήρυξη απεργίας διαρκείας αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά σας και, επομένως, και για το δικαίωμα του ελληνικού λαού σε δημοκρατική και αληθή ενημέρωση, στις τραγικές αυτές στιγμές που περνάει η χώρα του.
 Είναι αυτονόητο ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα σας και με τις επιδιώξεις σας. Σας ζητάμε κι εμείς από την πλευρά σας να; κάνετε ότι μπορείτε, και με τις κινητοποιήσεις σας και με τη δουλειά σας και με την επιρροή σας για να σώσουμε την πατρίδα μας από την επερχόμενη καταστροφή. Ο ρόλος σας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος γιατί το +πρόγραμμα καταστροφής της χώρας μας δεν περιέχει μόνο οικονομικά μέτρα, αλλά και μια προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού, ότι δήθεν σώζεται με την πορεία που μπήκε η χώρα τον Μάιο του 2010 και ολοκληρώνεται τώρα με την αυτοκατάλυση του ελληνικού κράτους. Γιατί τίποτα λιγότερο δεν είναι το αγγλικό δίκαιο για τα ομόλογα και η νέα δανειακή. Και ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα από αυτή. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στις δουλειές σας, καταλαβαίνουμε τις πιέσεις που δέχεστε, παρατηρούμε ότι κοντεύουν να απομείνουν μόνο  τα Νέα της Τρόικας σε λειτουργία. Σας ζητάμε όμως να εξαντλήσετε τις δυνατότητες που έχετε, συλλογικά και ατομικά, για να δυσκολέψετε το έργο της παραπλάνησης των Ελλήνων, το μεγάλο όπλο στα χέρια των δυνάμεων που θέλουν να εξοντώσουν οικονομικά και κοινωνικά τον ελληνικό λαό και, μαζί του, τον δικό σας κλάδο. Μετά τη διετία που πέρασε, μόνο ανόητοι ή απατεώνες μπορούν να πιστεύουν ακόμα ότι υπάρχει σωτηρία για κάθε κλάδο ξεχωριστά ή σε επί μέρους συναλλαγές. Μόνο αν διακοπεί η άμεσα η καταστροφική πολιτική που προβλέπει με μαθηματική ακρίβεια χειρούργου τον οικονομικό και κοινωνικό θάνατο της Ελλάδας, μπορούν οι επιμέρους κλάδοι να ελπίσουν σε σωτηρία.

Γι’ αυτό χαιρετίζουμε τη διαφαινόμενη απόφασή σας να διεκδικήσετε μαχητικά τα δικαιώματά σας. Πιστεύουμε όμως ότι δεν πρέπει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, να μείνει ο ελληνικός λαός χωρίς την, είναι αλήθεια, παραμορφωμένη ενημέρωση που διαθέτει αυτή τη στιγμή, ιδίως την ώρα που ο Παπαδήμος θα διαπραγματεύεται με τις τράπεζες και την τρόικα συμφωνίες που μπορεί να τερματίσουν το ελληνικό κράτος και να θέσουν σε κίνδυνο την επιβίωση του ελληνικού λαού. Σας καλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τη γενικότερη κατάσταση της χώρας, επιλέγοντας τις μορφές πάλης που να βοηθάνε και τον δικό σας και τον συνολικό αγώνα του ελληνικού λαού.
 Σας καλούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις μεγάλες δυνατότητες που έχετε για να ενημερώσετε τους Ευρωπαίους και όχι μόνο συναδέλφους σας στον κόσμο για το γίνεται στην Ελλάδα, αποκρούοντας την επίθεση κατά της χώρας και εξηγώντας τους ότι δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά το δικό τους μέλλον

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
το Πολιτικό συμβούλιο της Σπίθας

Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, Σύνταγμα τηλ. 210-3233877, 210-3233879
Γραφεία Θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83Β και Μαυρομάτη τηλ. 2310-456906

Κώστας Κόλλιας: «Θετικός ο Υπουργός στην επαναλειτουργίατ ου Στρατοπέδου Κορίνθου»


Συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, κατά την οποία συζήτησαν την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου Κορίνθου. Σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Έπειτα και από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στο Κοινοβούλιο για το θέμα του Στρατοπέδου, ο κ. Υπουργός επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μου ζήτησε εκτενέστερη ενημέρωση για το όλο ζήτημα. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να μεταφέρω την αγωνία των επαγγελματιών της πόλης για τις επιπτώσεις που θα έχει το κλείσιμο του Στρατοπέδου στην εμπορική κίνηση, επισημαίνοντας ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας εκτιμά την ετήσια ζημία στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ιλιγγιώδες για μία επαρχιακή αγορά εν μέσω ύφεσης.
Αναφέρθηκα στο ιστορικό της υπόθεσης, υπενθυμίζοντας στον Υπουργό ότι η συζήτηση για το κλείσιμο του στρατοπέδου είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2010, χωρίς ωστόσο ποτέ η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου να παρουσιάσει στην κορινθιακή κοινωνία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίησή του.
Επεσήμανα τον κίνδυνο το στρατόπεδο και οι εντός του χώρου εγκαταστάσεις να παραδοθούν στην εγκατάλειψη και τη λεηλασία εάν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες. Ζήτησα από τον κ. Αβραμόπουλο την άμεση επαναλειτουργία του Στρατοπέδου και, στη συνέχεια, να εξεταστεί και η δυνατότητα αξιοποίησης μέρους της έκτασης για άλλες χρήσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και άλλες οικονομικές και κοινωνικές λειτουργίες της πόλης.
Θέλω να μεταφέρω στους συμπολίτες μου ότι ο Υπουργός έδειξε κατανόηση στον προβληματισμό που του ανέπτυξα και με διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά το θέμα της άμεσης επαναλειτουργίας του Στρατοπέδου. Έδωσε εντολή να διερευνηθεί υπηρεσιακά το θέμα προς αυτήν την κατεύθυνση, δεσμεύθηκε δε ότι θα επισκεφθεί ο ίδιος το στρατόπεδο και στη συνέχεια θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις.
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου από τη συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αναγνώρισε την αναγκαιότητα και τη σημασία που έχει για την πόλη μας η παρουσία του στρατοπέδου, καθώς και το γεγονός ότι θα επισκεφθεί την Κόρινθο. Πιστεύω ότι το θέμα της επαναλειτουργίας κερδίζει έδαφος και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε μία πολύ ικανοποιητική έκβαση.»

«ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ:

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ένα αγωνιώδες ερώτημα αναφύεται: «Γιατί περιοριζόμαστε σε περιοριστικές πολιτικές και δεν λαμβάνουμε, παράλληλα, και αναπτυξιακά μέτρα;»
          Το συγκεκριμένο ερώτημα αν και εύλογο, χρήζει κάποιων εξηγήσεων και διευκρινίσεων.
          Καταρχήν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται, άμεσα και καθοριστικά, από την εξέλιξη της επενδυτικής δραστηριότητας. Οι επενδύσεις, που αποτελούν τον καταλύτη της οικονομικής επέκτασης, προέρχονται από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Περιμένοντας τον Γιώργο για να (ξανα)στηρίξει Παπαδήμο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μπορεί κανείς να λέει και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να πληρώνει ποτέ και για τίποτε.

Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία τόλμησε τις προάλλες ο Πρόεδρος Καβάκο Σίλβα να πει – δίκην παραπόνου και συμμετοχής στο κοινό δράμα – πως επλήγη και αυτός από την κρίση, καθώς μία από τις συντάξεις του μειώθηκε στα 1.300 ευρώ και έχει γίνει ο κακός χαμός.

Κατά δεκάδες χιλιάδες οι Πορτογάλοι υπογράφουν διαδικτυακά αίτημα για άμεση παραίτηση του Προέδρου.

Αυτονόητα και λογικά πράγματα, δηλαδή.

Στη χώρα μας, την ώρα που οδεύουμε προς την επικύρωση της χρεοκοπίας, οι απίστευτοι εγχώριοι προπαγανδιστές έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο πως η σωτηρία του (τώρα, γιατί πριν ήταν το Μνημόνιο) είναι το PSI.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ & ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. Κ. ΚΟΛΛΙΑ

Ο Επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, βουλευτής Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, αναφορικά με τον αποκλεισμό της σταφίδας από την πρόσκληση του Μέτρου 2.1.4 για τη Βιολογική Γεωργία, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Στην πρόσφατη πρόσκληση που δημοσιεύθηκε για το μέτρο 2.1.4 «Βιολογική Γεωργία», με έκπληξη διαπίστωσαν οι αμπελοκαλλιεργητές ότι από τις επιλέξιμες καλλιέργειες εξαιρείται, μεταξύ άλλων, η σταφίδα.
Η σταφίδα αποτελεί σήμερα, ένα από τα μοναδικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα που στηρίζει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών, αποτελεί όχι μόνο την παλαιότερη βιολογική καλλιέργεια στη χώρα μας, αλλά παραμένει ένα σημαντικό συναλλαγματοφόρο προϊόν. Ως σχεδόν μοναδικό ελληνικό προϊόν, έχει υψηλή ζήτηση διεθνώς και, ως εκ τούτου, υψηλή εξαγωγιμότητα και εν δυνάμει μεγάλη προστιθέμενη αξία.
Η γενική παραδοχή, μάλιστα, πως ο αγροτικός τομέας και  η στήριξη του εξαγωγικού εμπορίου θα έπρεπε αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη ,την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση, δεν συγκινεί ιδιαίτερα την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δυστυχώς, αυτήν ακριβώς την κρίσιμη στιγμή που χρειάζεται στήριξη η βιολογική καλλιέργεια, το Υπουργείο επιλέγει να αφήσει έξω από το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας τη σταφίδα. Αντί να επενδύσει σοβαρά επάνω σ’ αυτό το προϊόν, εντάσσοντας τη σταφίδα στις επιλέξιμες καλλιέργειες, εγκαταλείπει τους παραγωγούς που επί χρόνια στηρίζουν την ελληνική οικονομία. 
Η Πολιτεία οφείλει λόγω των ιδιαιτεροτήτων της βιολογικής γεωργίας, του υψηλού κόστους και των χαμηλών αποδόσεων, αλλά και του εξαγωγικού προσανατολισμού, τη διαρκή και έμπρακτη στήριξη της.
Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή,  έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει την εσφαλμένη πολιτική της και να εντάξει το προϊόν της σταφίδας στο μέτρο 2.1.4.  για τη βιολογική καλλιέργεια».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΟΥΤΙΝ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Vladimir Putin.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα.
Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν.
Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και  διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.
Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν.
Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».

ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης οι χρηματοπιστωτικές δυνάμεις αδυνατίζουν τους κοινωνικούς θεσμούς. Η οικονομία εμφανίζεται ως συμφραζόμενο του από ψηλά και μακριά. Η υποχώρηση των θεσμών, των ανθρώπινων σχέσεων, ο επικαθορισμός τους από τις ισχυρές δυνάμεις της παγκόσμιας κερδοσκοπικής αγοράς επαναφέρουν την εργασία ως κέντρο και οικονομική πρόταση, ως τροφοδότη της εσωτερικής κοινωνικής ζωής.
Μια μεταρρύθμιση στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αναθεώρηση της καταστροφικής διαχείρισης, που οδήγησε στο χρέος σημαίνει μια νέα σχεδιαστική, λειτουργική παραγωγικότητα. Ωστόσο, καθηγητές, οικονομολόγοι, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα μιλούν για χρέος, ευρώ, δραχμή, επαναπροτείνουν λύσεις μέσα στη σφαίρα κίνησης του χρήματος. Η αποστράγγιση ενός τέτοιου ζητήματος σε οικονομικό-νομισματικό είναι ασυλία του κλεπτοκρατικού συστήματος, της «μεγάλης κεντρικής γαστέρας» κατά τον επίκαιρο Παπαδιαμάντη. Είναι αντιπολιτική μετατόπιση ενός πολιτικού ζητήματος και λειτουργεί κατασταλτικά, αποδιαρθρώνει την κοινωνία, προκαλεί την συναίνεση στην αναζήτηση της «σωστής» οικονομικής απάντησης στο χρέος.
Εναλλακτική στρατηγική στις χρεωκοπημένες οικονομικές θεωρίες, στην εμποροκρατία του χρήματος, στην οικονομική παγκοσμιοποίηση είναι η ανάπτυξη από τα κάτω· είναι τα δημοκρατικά δίκτυα υπέρβασης των κανόνων του άγριου ανταγωνισμού. Αυτό βέβαια προϋποθέτει συνείδηση της γης, τόπων, ιστορικών περιφερειών, τη γνώση των παραγωγικών συστημάτων και του ιστορικοφυσικού περιβάλλοντος.
Οι δήμοι της υπαίθρου θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν βαθμό κοινωνικής αυτοέκφρασης, να λειτουργήσουν προς όφελος παραγωγικής συνείδησης, ενίσχυσης της οριζόντιας οικονομίας αλληλεγγύης. Ο χώρος της υπαίθρου είναι ιστορικά προνομιακός, σύνδεσης κοινωνίας και οικονομίας. Είναι όμως οι σημερινοί δήμοι θεσμική έκφραση της τοπικότητας;
Οι δήμοι και οι περιφέρειες του λεγόμενου «Καλλικράτη» δημιουργήθηκαν χωρίς τη συναίνεση της ιστορίας, της γεωγραφίας, οικιστικής ενότητας και ιεραρχίας. Υπερίσχυσαν τα  κριτήρια κοπτοραπτικής, κομματοσυμφερόντων. Οι πρωτεύουσες των δήμων θα ‘πρεπε να «εκφράζουν» και να εξυπηρετούν τον «πολυώνυμο» κατά τον Καραβίδα, χώρο τους. Να είναι ένα πολιτικό και οικονομικό κέντρο, με «συνοικίες» τον πολυκεντρικό ιστό των χωριών. Έχει χαθεί όμως η έννοια των δικτύων, η τοπική συνείδηση, η εμπέδωση ενός πνεύματος κοινής ζωής, αναγκών και διεκδίκησης αλλαγών για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής. Οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης περιμένουν από ψηλά, απ’ έξω χρήματα και επενδύσεις. Δεν έχουν πολιτική δυνατότητα ενεργού παραλαβής της τοπικής ( και αντίστοιχα, περιφερειακής) συλλογικής κληρονομιάς. Προβάλλουν ως άλλοθι της πολιτικής τους αδυναμίας κι οκνηρίας ότι το κράτος δεν τους δίνει χρήματα, λες και είναι μεσάζοντες, ξένοι προς το παραγωγικό, ανθρώπινο, φυσικό, υλικό και άυλο πλούτο του δήμου. Οι πολιτικοί, βέβαια (από τα κεντρικά) όλου του φάσματος και χρωμάτων θεωρούν την ύπαιθρο φτωχό πελατειακό τους παράρτημα, σκηνικό που μπορούν εκεί να παίξουν ίδιο έργο της Αθήνας. Για ορισμένους είναι φυσικό, γιατί εδώ δεν έχουμε «εργατικές μάζες», οπότε δεν ανήκουμε στις δυνάμεις αλλαγής. Όταν έρχονται να μιλήσουν στην επαρχία από τα κεντρικά, μονότονα επαναλαμβάνουν ως αιτία παρακμής της υπαίθρου τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απενοχοποιώντας έτσι τόσο τους εαυτούς τους, όσο και το τοπικό πολιτικό προσωπικό. Λες και η οικονομία της υπαίθρου στην Ιταλία δεν υπόκειται στις ίδιες ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες.
Το σπουδαιότερο έλλειμμα της  σημερινής τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η χαμηλή πολιτική παραγωγικότητα, εντοπισμένη στην ανικανότητα καταγραφής αναγκών και λαμβάνοντας υπόψη  όλους τους αναπτυξιακούς συντελεστές, ο σχεδιασμός και προγραμματισμός. Δεν μπορούν να δουν ότι είναι οι άνθρωποι, με τη γνώση της παραγωγής και το τοπίο, το αναπτυξιακό κεφάλαιο της υπαίθρου. Ταυτίζουν την έννοια επιχειρηματικότητα με κάποιους που περιμένουμε. Όμως στην ύπαιθρο ζει και εργάζεται ένα ανθρώπινο δυναμικό που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως μικρές, αγροτικές επιχειρήσεις, οικογενειακού χαρακτήρα. Πολυεθνικές τσέπης τους λένε σ’ άλλες χώρες. Στην εκτός των μεγάλων πόλεων Ελλάδα το παραγωγικό δυναμικό αντιμετωπίζεται… ως κάποιοι που ξέμειναν γιατί δεν είχαν να κάνουν τίποτα καλύτερο.
Η ανεπάρκεια σχεδιασμού των δήμων και ο εσωτερικός ελγινισμός της μεταφοράς του πλούτου στην κομματοκρατική κάστα της Αθήνας και από εκεί εξαγωγή του μέσω του χρέους, προκαλεί αναβολή ανάκαμψης και ανασυγκρότησης. Ας προσθέσουμε εδώ τα κεντροβαρικά, αθηνοκεντρικά κόμματα ως προς τη δομή και πράξη τους και ταυτοχρόνως πολυκεντρικά, φυγοκεντρικά που διαχέουν τα καθήκοντα ψηφοθηρίας σ’ όλη τη χώρα. Έτσι υπονομεύουν ένα σύστημα – Ελλάδα. Αποτρέπουν ευθύνες και (ή για) τη δημόσια λειτουργία τους. Και οι δήμοι σ’ ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά με τη μορφή φθηνού πελατειακού παραρτήματος, αποφεύγουν δεσμεύσεις, προγραμματισμούς, την αυτοέκφρασή τους. Οι εκπρόσωποι «ελευθερώνονται» από εκλογικές εντολές, αποσυνθέτουν τον τοπικό κοινωνικό ιστό που είναι και η αντισυστημική  και επίκαιρη αναπτυξιακή πρόταση απέναντι στους επικίνδυνους, ισχυρούς ανέμους της διεθνούς κερδοσκοπίας.   


ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤ​ΗΣ 2» : ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σειρά σημαντικών προβλημάτων του «Καλλικράτη» που έχουν θέσει οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες μέσω των θεσμικών τους οργάνων λύνει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα*.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο  «Καλλικράτης 2», που επρόκειτο να δοθεί στην ΚΕΔΕ πριν από το Συνέδριο της το οποίο ξεκινάει σήμερα,  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διατάξεις που αφορούν στα οικονομικά και στα θεσμικά της Αυτοδιοίκησης, τις προσλήψεις-μετατάξεις προσωπικού, τους ΦοΔΣΑ αλλά και τις ΔΕΥΑ. Αναλυτικότερα:

Οικονομικά: Νέα έργα 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ & ΑΚΣΙΑ
- Κατοχυρώνεται η ομαλή αποπληρωμή των έργων του προγράμματος ΘΗΣΕΑ, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ, ενώ διασφαλίζονται και περίπου 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για έργα των δήμων που όμως «είναι απολύτως ώριμα».
- Κατοχυρώνεται το Πρόγραμμα «Αυτοδιοίκηση-Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη» (ΑΚΣΙΑ) στο οποίο εντάσσεται και το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας, ύψους σχεδόν 600 εκατ. ευρώ για το 2012 και συνολικά την τριετία 2 δισ. ευρώ.

Θεσμικά: Ενίσχυση Επιτροπών & νησιωτικότητας
- Ενισχύονται όλες οι Επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί από τον «Καλλικράτη» σε δήμους και περιφέρειες  προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα πολυμελή και δυσκίνητα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, και από την ενασχόληση με γραφειοκρατικά θέματα να περάσουν στην ενασχόληση με πολιτικά.
- Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούνται Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και σε μικρούς δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων.
- Ενισχύονται οι νησιωτικοί δήμοι και περιφέρειες με τη μεταφορά περισσότερων αρμοδιοτήτων στους χωρικούς αντιδημάρχους μικρών νησιών, που εντάσσονται σε μεγαλύτερους δήμους-νησιά, και στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. Παράλληλα, καθιερώνεται η συνεδρίαση του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Προσλήψεις-μετατάξεις προσωπικού
- Δίνεται η δυνατότητα ενδοδημοτικών και διαδημοτικών μετατάξεων προσωπικού από δημοτικές κοινότητες ή δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό σε άλλους που έχουν ελλείψεις.
- Υπό συζήτηση βρίσκεται με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης πολύ μικροί δήμοι (κυρίως νησιωτικούς) που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού να εξαιρεθούν από την εφεδρεία και το πλαφόν 1 προς 10, της αναλογίας δηλαδή προσλήψεων-αποχωρήσεων.

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΥΑ
- Καθιερώνεται, όπως άλλωστε είχε αναφέρει και ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή,  κοινωνικό τιμολόγιο και στις ΔΕΥΑ και τίθενται όροι και προϋποθέσεις αντίστοιχοι με αυτούς των εξαιρέσεων στα τέλη της ΔΕΗ, ώστε  να χαρακτηριστεί κάποιος  άπορος.

Πιο γρήγορα οι περιφερειακοί ΦοΔΣΑ
- Περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος ίδρυσης των περιφερειακών ΦΟΔΣΑ, που ο «Καλλικράτης» παρέπεμπε σε Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου να συντομεύσουν οι σχετικές διαδικασίες. Πρόκειται για μια διάταξη που είναι συνέχεια αυτής για τον ορισμό των διοικητικών συμβουλίων τους, που κατέθεσε χθες στο ν/σ του ΥΠΕΚΑ ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Νέα ρύθμιση χρεών τρίτων προς τους δήμους;
Υπό συζήτηση βρίσκεται και η τροποποίηση διάταξη του Ν. 3979 για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» σχετικά με τη ρύθμιση χρεών τρίτων προς τους δήμους, καθώς λόγω της πολυπλοκότητάς της δεν έχει «περπατήσει». Γίνεται, λοιπόν, προσπάθεια από τη νυν ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να γίνει περισσότερο απλή με βάση και τα σχετικά αιτήματα των δήμων.

* ΕΔΩ

16,5 Εκατομμύρια Ευρώ για έργα του ΟΠΑΑΧ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Στο ΟΠΑΑΧ και έργα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η Φάση του ΟΠΑΑΧ στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η φάση υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) σημαντικά έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κανελλόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Διβάρη την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012. Εντάχθηκαν επίσης στο ΟΠΑΑΧ και έργα που αφορούν τους Δήμους Βόρειας Κυνουρίας, Τριπόλεως και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με την υποχρέωση ωστόσο, εκ μέρους των Δήμων, να συμπληρωθούν τα ελλειμματικά στοιχεία των φακέλων των έργων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ύψος των έργων ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργώντας κατ’ αυτό τον τρόπο νέα δυναμική ανάπτυξης του αγροτικού χώρου.


Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που εντάσσονται στο ΟΠΑΑΧ

H Λαφαζάνης Οινοποιητική στην 7η Διεθνή έκθεση HORECA 2012

                                                                            

             Αρχ. Κλεωνές, 26/01/2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δυναμικό παρών θα δώσει η Λαφαζάνης Οινοποιητική στην 7η Διεθνή έκθεση HORECA 2012, που θα διεξαχθεί από τις 4 έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2012 στο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος».
Στο περίπτερό της η οινοποιία Λαφαζάνη θα παρουσιάσει την πλούσια γκάμα ετικετών της, ανάμεσά τους την premium σειρά με τα εξαιρετικά Νεμέα, Chardonnay, Φίλεμα και τις δύο «Συλλογές Λαφαζάνη», την ποικιλιακή σειρά με τα αγαπημένα Αγιωργίτικο, Ροδίτη, Μοσχοφίλερο, την value σειρά Πρόρωγος με πέντε ετικέτες – λευκό, ροζέ, ερυθρό, ημίγλυκο και την παραδοσιακή ρετσίνα – και τέλος το απόσταγμα της οινοποιίας, το Τσίπουρο των φίλων.
Επίσης θα παρουσιάσει και την πληρέστερη ποικιλιακή γκάμα κρασιών, σε συσκευασία bag in box, που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες στις μονάδες εστίασης.
Η συμμετοχή της Λαφαζάνης ΟΑΕ τόσο στην πρόσφατη XENIA όσο και τώρα στην HORECA αντανακλά την θέση του προέδρου της κου Σπύρου Λαφαζάνη, ότι οι συνέργειες και προπάντων η υψηλή ποιότητα στους κλάδους Τουρισμός-Εστίαση-Γαστρονομία-Γεωργική παραγωγή αποτελούν στην παρούσα συγκυρία πρωταρχικό στόχο.

Ανασχηματισμός… μετά το PSI

Γράφει ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Με σημερινές δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πάνω στο τραπέζι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς απόλυτη προτεραιότητα για τον Λουκά Παπαδήμο και τους συνεργάτες του αποτελεί η αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων για το PSI, και η επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων.
Αυτή θα ήταν η… συμβατική ανάγνωση της δήλωσης του Παντελή Καψή. Και επομένως, η λάθος ανάγνωση, καθώς με τη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα της πραγματοποίησης αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα. Έθεσε απλώς ως ορόσημο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI, που σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει προσδιορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχουν οδηγηθεί σε πρακτικό αποτέλεσμα, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.
Με δεδομένο τον προσδιορισμό της 8ης Απριλίου ως ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει ένα… κενό διάστημα περίπου δυο μηνών. Όλοι δε καταλαβαίνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει η κυβέρνηση Παπαδήμου με τους σημερινούς ρυθμούς, και με τη θεμελιώδη εκκρεμότητα των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σε αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Απ’ την άλλη, ο μεταβατικός πρωθυπουργός φέρεται, σύμφωνα με τις σχετικές διαρροές που γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου, να επιθυμεί την αλλαγή στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου να καταστεί περισσότερο λειτουργικό και αποτελεσματικό.
Προφανώς λοιπόν, ο ανασχηματισμός… έρχεται.

statesmen.gr

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα) καταδικάζει την  κλιμάκωση των οικονομικών μέτρων κατά του Ιράν, κλιμάκωση που γρήγορα θα καταλήξει και σε στρατιωτική εμπλοκή, πιθανά και με πυρηνικά όπλα, με τεράστιο κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Η βαθύτατα υποκριτική και ταχύτατα παρακμάζουσα Δύση, βλέπει τον κίνδυνο από τα ανύπαρκτα πυρηνικά του Ιράν, αλλά δεν αντιλαμβάνεται  ούτε τα υπαρκτότατα πυρηνικά του Ισραήλ, ούτε τον κίνδυνο από αυτά. Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…’ Θυμίζουμε ότι και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε (μεταξύ άλλων) και αποτέλεσμα της υποχωρητικότητας μπροστά στο τότε τραμπούκο την χιτλερική Γερμανία. Καιρός είναι να σταματήσουμε τους σημερινούς τραμπούκους, την ιμπεριαλιστική Αμερική, το σιωνιστικό Ισραήλ και το …κανίς τους, την ΕΕ.  Πέραν αυτού κατάπληκτοι παρακολουθούμε την ευκολία με την οποία η ήδη πτωχευμένη Ελλάδα, απαρνείται ένα διαχρονικά αξιόπιστο πάροχο πετρελαίου, πάροχο  παράλληλα διατεθειμένο να πληρώνεται επί πιστώσει από μια χώρα που σε κάθε περίπτωση αδυνατεί να πληρώσει τοις μετρητοίς. Και όλα αυτά γιατί; Φαινομενικά  μεν για τον φευγαλέο ή ανύπαρκτο κίνδυνο, απόκτησης πυρηνικής βόμβας από το Ιράν, ουσιαστικά δε λόγω της συνηθισμένης ξενοδουλείας της.. Καλούμε κάθε πολιτισμένη πολιτική κίνηση και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο σε κοινή δράση με στόχο να αποτρέψουμε την επερχόμενη βαρβαρότητα πριν είναι πολύ αργά.

Το ΠΟ.ΣΥ. του Κ.Α.Π.- Σπίθα

Μαζί στις εκλογές ΔΗΜΑΡ και Ελεύθεροι Πολίτες



Μαζί στις επόμενες εκλογές θα κατέβουν η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη και η πολιτική κίνηση Ελεύθεροι Πολίτες που έχει ως επικεφαλής  το βουλευτή Αττικής Βασίλης Οικονόμου .Ο κάθε φορέας θα διατηρήσει σύμφωνα με πληροφορίες την οργανωτική και πολιτική του αυτονομία.

Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, με κοινή συνέντευξη Τύπου, που θα δώσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη του κόμματος και, από τους Ελεύθερους Πολίτες, ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Μάκης Γιομπαζολιάς και Νίκος Γαλανός.

logia-starata.blogspot.com

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα


ΜΗ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.
35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα.
ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ


Α/Α Όνομα Ηλικία Νο Παπουτσιού
1. Πέτρος 20 μηνών No 21
2. Βιβή 3,5 ετών No 25
3. Χάρης 2 ετών No 23
4. Νίκος 12 μηνών Νο 20
5. Ραφαήλ 1,5 ετών No 19
6. Παναγιώτης 1,5 ετών No 20
7. Έλλη 2 ετών No 22
8. Νίκος 12 μηνών Νο 18
9. Μυρτώ 2 ετών No 21
10. Αναστασία 2 ετών No 22
11. Γιώργος 8,5 ετών Νο 36
12. Σήφης 6 ετών Νο 30
13. Βαγγέλης 7 ετών Νο 31
14. Αποστόλης 4,5 ετών Νο 24
15. Αλεξάνδρα 9 ετών Νο 29-30
16. Χριστίνα 5,5 ετών Νο 24
17. Σωτήρης 5,5 ετών Νο 30-31
18. Νικόλαος 3 ετών Νο 23
19. Ρεβέκκα 2 ετών Νο 23
20. Αντώνης 2,5 ετών Νο 23
21. Αλέξανδρος 12 ετών Νο 41
22. Γιάννης 10 μηνών
23. Ανδριάννα 11 μηνών
24. Στέλλα-Ρόζα 7 μηνών
25. Ηλίας 11 μηνών
26. Νάντια 9 μηνών
27. Μαρίνος 9 μηνών
28. άρρεν 4 μηνών
29. άρρεν 4 μηνών
30. άρρεν 4 μηνών
31. άρρεν 5 μηνών
32. άρρεν 7 μηνών
33. άρρεν 7 μηνών
34. άρρεν 11 μηνών
35. θήλυ 11 μηνών
ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ.
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ, ΝΗΠΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΣΤΙΕΡΑ
ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ
ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ και ΧΩΡΙΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ - ΜΟΝΑ)
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ
ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ - ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΕΣ
ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ
ΠΙΚΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ
ΦΟΡΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ
ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (Νο 20 - 33)
ΚΑΛΤΣΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ - ΚΑΛΤΣΟΝ
ΚΡΕΜΕΣ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ
ΒΑΦΛΙΕΡΑ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ DVD
ΡΟΥΧΑ ΕΦΗΒΙΚΑ για αγόρι Νο14-16
ΣΑΛΙΑΡΕΣ
ΜΠΟΛΑΚΙΑ
ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
ΠΙΠΙΛΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ «ΤΡΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ»
ΚΟΥΝΙΕΣ ΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ Κ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ
ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟΥ
ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ -
(ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΟΥΛΑ)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ (30-35 τμ.)
ΧΑΡΤΟΝΙΑ - ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπηρεσία Αναρρωτηρίου (213-2059800 Κα Γουρνάκη Ιωάννα).
ρούχα


staparaskinia.gr