Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Επιδείνωση ώρα με την ώρα του καιρού - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - - Δείτε την πρόγνωση μέχρι και την Τετάρτη

 
 
 

ΕΛ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Συμφωνία Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για το μεγάλο θέμα που ταλανίζει τους δήμους έφερε το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιάννης Καραβοκύρης, λίγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση του Συνεδρίου*, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τον πρόεδρο του Παρακαταθηκών Αλέξανδρο Αντωνόπουλο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου προβλέπει τα εξής:
Ο (καταχρηστικός σύμφωνα με αποφάσεις και των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας) όρος στα ψιλά των δανειακών συμβάσεων των τραπεζών (και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων), ότι η καθυστέρηση ακόμη και σε μία ετήσια δόση καθιστά ληξιπρόθεσμο και απαιτητό  το συνολικό ποσό του δανείου (!!!!), μεταβάλλεται ειδικά για το ΤΠκΔ ως εξής: Οι δόσεις γίνονται δύο, ενώ δίνεται και παράταση έξι μηνών.
«Αυτό μπορεί να το ανεχθεί η έννομη τάξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβοκύρης και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση (αποτελεί, όπως είπε, ένα  "modus vivedi") και να πάψουν να υπάρχουν λεόντειες συμβάσεις μεταξύ τραπεζών και δήμων.

Έλεγχος σκοπιμότητας: Πατάσσω τα φαινόμενα αλαζονείας
Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου μίλησε ξανά και για το θέμα του ελέγχου σκοπιμότητας που, όπως κατήγγειλαν, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης και πολλοί δήμαρχοι: «Φαινόμενα αλαζονείας τα πατάσσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Προσπαθούμε να περάσουμε ένα μοντέλο δικαιοσύνης με κοινωνικό πρόσωπο και δεν με ικανοποίει ο κυρωτικός ρόλος των επιτρόπων  που τους ενδιαφέρει να κάνουν μόνο καταλογισμό για να έχουν προσφορά και απόδοση. Με ενδιαφέρει περισσότερος ο παιδαγωγικός ρόλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβοκύρης.

Δηλώσεις Ασκούνη-Αντωνόπουλου στην aftodioikisi.gr

Ο πρόεδρος του ΤπκΔ Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, σημείωσε ότι με βάση τη συμφωνία αυτή το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι έτοιμο να αλλάξει τις σχετικές δανειακές συμβάσεις με τους δήμους, προκειμένου να ικανοποιούνται οι όροι που τίθενται: «Στόχος του Ταμείου είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα των δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί ή πρόκειται να συναφθούν με τους δήμους,  και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται αυτή η συμφωνία. Εμείς θα αλλάξουμε τους όρους προς την κατεύθυνση την οποία ανέφερε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μένει πλέον το Ανώτατο Δικαστήριο  να κρίνει στην επόμενη συνεδρίασή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνόπουλος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr, χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τη συμφωνία Ελεγκτικού Συνεδρίου και ΤπκΔ, προσθέτοντας πως ευελπιστεί πως «θα οδηγήσει σύντομα σε οριστική λύση του προβλήματος.»
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τις επόμενες ημέρες αναμένεται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να αποστείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο 38 φακέλους-δήμων (που «κόλλησαν» λόγω του παλαιού καταχρηστικού όρου), και οι οποίοι πλέον θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με βάση πλέον τη νέα συμφωνία.

O Πέλοπας Κιάτου νίκσε 2 - 0 την Κλένια και την "έπιασε στο ρετιρέ"

Ο Πέλοπας Κιατου ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής , καθώς στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α΄ Κορινθίας , επεβλήθηκε με 2 – 0 επί του πρωτοπόρου ΠΑΣ Κλένια, και τον ισοβάθμισε στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα. Στο Σολομό η Ελλάδα Βέλου έχασε με 3 -2 από τον τοπικό Α. Ο. , ενώ «τρίποντο» με το ίδιο σκορ πήρε στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής κόντρα στον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου επικράτησε με 2 – 1 του Αστέρα Δερβενίου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο Ηρακλής Λεχαίου νίκησε με 1 – 0 τον Παννεμεατικό. Στο Λουτράκι ο Α.Ο.Λ. ξέσπασε με το σαρωτικό 9 – 1 επί του Άλμπαρτου Κόρφου με 6 γκολ του Αποστολάκη, 2 τουΤσατσόπουλου και 1 του Αντωνίου  , ενώ στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός επικράτησε με 2 – 1 του Ολυμπιακού Λουτρακίου. Τέλος στα Εξαμίλια η Προοδευτική Περιγιαλίου κέρδισε με 3 – 0 τον Ισθμιακό.

18η Αγωνιστική
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 3 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 3 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 1 -0
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 9 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 2 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 0 - 3
ΠΕΛΟΠΑΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ 2 - 0

H βαθμολογία
( Σε 18 αγώνες)
1 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                     47-3   42
2 ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                     43-15   42
3 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                              43-19   40
4 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                             52-17   39
5 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                   27-26   30
6 AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ               31-28   29
7 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 32-30   28
8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.            26-27   28
9 ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                      30-5   25
10 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                     28-24   23
11 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.           19-29   20
12 ΣΟΛΟΜΟΣ                                      23-31   18
13 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                   20­-29   18
14 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 18-41   17
15 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ          15­­­-54   8
16 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                   8-44   6

Οι αγώνες του Σαββάτου στη Β1 κατηγορία Κορινθίας
Άρης Κορίνθου - ΠΑΟ Κουταλάς                    6 - 0
Άγιοι Θεόδωροι - Δάφνη Εξαλιλίων                5 - 0 και
Αετός Αγγελοκάστρου -  ΑΣ. Λουτρακίου      3 -1

Οι αγώνες της Κυριακής

Β1
ΚΥΡΙΑΚΗ 29.01.2012          ΩΡΑ: 15.00’
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (ΞΕΡΟ) Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ.
ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ
Β2
17η Αγωνιστική
ΚΥΡΙΑΚΗ 29.01.2012          ΩΡΑ: 15.00’
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΑΡΧ. ΦΕΝΕΟΥ ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ.
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΛΟΥ Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΣΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
Γ1
11η Αγωνιστική
ΑΛΜΥΡΗΣ Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ - Ν. ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤ. ΩΡΑ: 10.45’
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ – ΦΩΚΑΣ ΩΡΑ: 10.45’
ΙΣΘΜΙΩΝ ΝΕΟ(ΠΛΑΣΤΙΚΟ) ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. ΩΡΑ: 10.45’
ΣΟΦΙΚΟΥ ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΩΡΑ: 10.45’
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ ΩΡΑ : 11.45’
Γ2
13η Αγωνιστική
ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ ΩΡΑ : 09.30’
ΜΕΓ. ΒΑΛΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓ. ΒΑΛΤΟΥ – ΟΡΦΕΑΣ ΩΡΑ: 10.45’
ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΩΡΑ: 10.45’
ΜΠΟΖΙΚΩΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ – ΑΡΑΤΟΣ  ΩΡΑ: 15.00’
ΛΑΥΚΑΣ Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ΩΡΑ: 15.00’


Ντόρα Μπακογιάννη: Υπονομεύει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια η επιμονή της τρόικα για περικοπή του 13ου & 14ου μισθού


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιμονή της τρόικα για τον 13ο και τον 14ο μισθό υπονομεύει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην Ελλάδα.
Δημιουργεί χωρίς λόγο τεράστια κοινωνική ένταση, ρίχνει το βάρος στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, που έχουν πληρώσει ακριβότερα απ’ όλους την ανοχή που έχει δείξει η τρόικα αυτά τα δύο χρόνια στο κομματικό κράτος και γίνεται χωρίς να ζητείται καν από τους εργοδότες, που θεωρητικά θα είχαν άμεση ωφέλεια.
Ανεξαρτήτως των κινήτρων της τρόικα και ειδικά του ΔΝΤ, αν δηλαδή σοβαρά πιστεύουν ότι μπορεί στην Ελλάδα να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις χωρίς κανείς να τις υποστηρίζει πολιτικά ή αν απλώς ψάχνουν αφορμή για να φύγουν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο καταστροφικό.
Αν επιμείνουν, θα έχουν βαρύτατες ευθύνες τόσο για όσα θα συμβούν στην Ελλάδα όσο και για τις παράπλευρες επιπτώσεις στην ευρωζώνη».

Η Γερμανία απαιτεί εκχώρηση κυριαρχίας

Tου ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας επώδυνης διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση του PSI, αλλά και τη συμφωνία για το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνεται πλήρως και από την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters», ότι η Γερμανία σχεδιάζει να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών τη Δευτέρα, ζήτημα εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Σε ό, τι αφορά την αποκλειστική ευθύνη κατάρτισης και διαχείρισης του προϋπολογισμού, επομένως και των δημοσιονομικών πολιτικών που συνοδεύουν την παρακολούθηση και υλοποίησή του.
Η πρόταση της Γερμανίας εστιάζεται στην ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικότερος έλεγχος στα οικονομικά μεγέθη χωρών οι οποίες δέχονται σημαντικές ενισχύσεις μέσω προγραμμάτων στήριξης, αδυνατούν ωστόσο, ή καθυστερούν, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.
Οι «Financial Times» μάλιστα, υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους αντίγραφο της σχετικής πρότασης την οποία θα καταθέσει η Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής, όπου περιγράφεται το σχέδιο του Βερολίνου για έναν Επίτροπο Προϋπολογισμού, συνολικά για την ευρωζώνη, με τη δυνατότητα άσκησης βέτο κατά δημοσιονομικών αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, στην περίπτωση που δεν κινούνται στην κατεύθυνση των στόχων που θέτουν οι διεθνείς εταίροι και δανειστές της χώρας.

statesmen.gr

Ο Παπουτσής αντίπαλο δέος των δελφίνων

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Για τους γνωρίζοντες τις εσωτερικές ισορροπίες, αλλά και τον πολιτικό… ψυχισμό του ΠΑΣΟΚ, δεν συνιστά έκπληξη η επικείμενη υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή για την ηγεσία του Κινήματος, από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται… τελεσίδικα η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να εγκαταλείψει την Ιπποκράτους, και να συνεχίσει στην καρέκλα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η πραγματική έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και άλλοτε πρόεδρος της ΕΦΕΕ, βλέπει να συνασπίζονται γύρω του στελέχη από το «όλον ΠΑΣΟΚ». Απέναντι σε άλλους υποψηφίους, που η πολιτική καρδιά του Κινήματος θεωρεί ότι προσεγγίζουν το μέλλον, της χώρας και του ΠΑΣΟΚ, με χαρακτηριστικά προσωπικών φιλοδοξιών και μόνο. Πέρα εκείνων που έχουν ενοχλήσει τα «πολλά ΠΑΣΟΚ», για τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίες ξεπέρασαν προ πολλού, και κατά πολύ, τα όρια της πολιτικής και κοινωνικής ευπρέπειας.
Με τον κομματικό μηχανισμό στο πλευρό του, και με δεδομένο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στην παρούσα χρονική συγκυρία σοβαρό πρόβλημα να… ανοιχτεί στην κοινωνία, χωρίς να τρέμει για αποδοκιμασίες και επεισόδια, ο Χρήστος Παπουτσής έχει εκ των πραγμάτων συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας του Κινήματος.
Στην πολιτική… ακοή των περισσότερων άλλωστε, ηχεί τουλάχιστον… γλαφυρά η επίκληση της επιδίωξης να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ τη διεύρυνση της απήχησής του, σε μια κοινωνία που του έχει προ πολλού γυρίσει την πλάτη.

statesmen.gr

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

Η πολιτική έκφραση της δημοκρατίας ήταν: Οι λαοί να ψηφίζουν τις κυβερνήσεις που θέλουν και να έχουν την δυνατότητα να τις αλλάζουν όποτε θεωρήσουν ότι δεν τους αντιπροσωπεύουν σωστά.

Οι κυβερνήσεις από την πλευρά τους να φροντίζουν για την ευημερία των πολιτών -την οικονομική, εκπαιδευτική, την πολιτιστική κτλ.) καθώς και την ασφάλεια του κράτους.

Από αυτή την προαιώνια συνθήκη της Δημοκρατίας που πρώτη δίδαξε η αρχαία Ελλάδα, η παγκόσμια πολιτική σκηνή διολισθαίνει προς μια νέα μορφή διακυβέρνησης. Ο λαός έχασε την εξουσία, σήμερα ζούμε “τον πολιτικό κύκλο της πλουτοκρατίας” :οι κυβερνήσεις εγκαθίστανται από μια οικονομική ολιγαρχία και εν συνεχεία φροντίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας να γίνονται όλο και πιο ισχυρά, προωθώντας την παγκοσμιοποίηση, με απώτερο στόχο την δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης από έναν παγκόσμιο ηγέτη. Οι λαοί ας πάνε να κοιμηθούν, ο κύκλος της “εξουσίας στο λαό” έσπασε.

ΚΕΔΕ: ΤΙ «ΕΦΕΡΕ» Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Με κεντρικά θέματα, τόσο αυτού της  κατάρτισης ενός «οδικού χάρτη», που θα είναι το «αντίδοτο» στην οικονομική κρίση της χώρας, με την εφαρμογή πολιτικών τοπικής ανάπτυξης και αλληλεγγύης, όσο και εκείνου των προβλημάτων που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκίνησε μετά μουσικής (με το παραδοσιακό θρακιώτικο τραγούδι «λιανοχορταρούδια») στην Κομοτηνή το διήμερο Συνέδριο της ΚΕΔΕ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, οι σύνεδροι κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τους αποθανόντες αιρετούς.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ aftodioikisi.gr
Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ -το οποίο γίνεται εν αναμονή του «Καλλικράτη 2», του νομοσχεδίου-σκούπα δηλαδή του υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις του οποίου αποκάλυψε η aftodioikisi.gr- μεταξύ άλλων, παραβρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (εδώ για να διαβάσετε το τι είπε), η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά (εδώ για να διαβάσετε τι είπε), ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος (εδώ για να διαβάσετε τι είπε), ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χρήστος Ζώης, εκ μέρους του ΚΚΕ ο Νίκος Σοφιανός, εκ μέρους του ΣΥΝ ο Δημήτρης Βίτσας, καθώς οι περιφερειάρχες Αττικής Γιάννης Σγουρός και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
Εκτός Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν δύο μικρές συγκεντρώσεις: από τους εργαζομένους της Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους των Σαπών για τα ορυχεία χρυσού.

Κινδυνεύει ο ΠΑΣ Κλένια στο Κιάτο , στο ντέρμπυ κορυφής με τον Πέλοπα

Με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα , στις 3 το απόγευμα , το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορνθίας. Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής , στο Στάδιο του Κιάτου ανάμεσα στον 3ο της βαθμολογίας Πέλοπα και στην πρωτοπόρο ομάδα του ΠΑΣ Κλένια που κινδυνεύει να χάσει την πρωτοκαθεδρία. Στο Σολομό ο τοπικός Α. Ο. αναζητά βαθμούς παραμονής κόντρα στην Ελλάδα Βέλου η οποία με νίκη αγγίζει την κορυφή. Στη Νεμέα αγωνίζεται ο Αστέρας Δερβενίου κόντρα στην τοπική Θύελλα Πετρίου , ενώ στην Αρχαία Κόρινθο ο Παννεμεατικός φιλοξενείται από τον Ηρακλή Λεχαίου . Στο Λουτράκι ο Α.Ο.Λ. αντιμετωπίζει τον Άλμπαρτο Κόρφου , ενώ στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής αγωνίζεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ τέλος ο αγώνας στα Εξαμίλια μεταξύ Ισθμιακού – Προοδευτικής Περιγιαλίου ματαιώνεται.
18η Αγωνιστική
  Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
  ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                                ματαιώνεται
ΠΕΛΟΠΑΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ


Β1κατηγορία
17η Αγωνιστική
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ
 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Σ Α Β Β Α Τ Ο  28.01.2012    ΩΡΑ  15.00