Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Προκλητική, παράνομη, επικίνδυνη


Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ*

Η προκλητική, παράνομη και επικίνδυνη απαίτηση  της Γερμανίας να τεθεί μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (η Χώρα μας, εν προκειμένω) υπό τη διοίκηση οικονομικού Επιτρόπου, όπως αυτή η απαίτηση διατυπώθηκε  στο non paper, τελεσιγραφικού χαρακτήρα, που απέστειλε το Βερολίνο στα 17 μέλη της Ευρωζώνης, το βράδυ της παρασκευής, ισοδυναμεί με ιταμό αίτημα εγκατάστασης ξένου στρατεύματος στο έδαφος μιας κυρίαρχης ευρωπαϊκής χώρας.
Αυτή η διαπίστωση  δεν έχει ίχνος υπερβολής. Επικίνδυνη υπερβολή θα ήταν να αγνοηθεί ή να υποβαθμισθεί (όπως επιχειρείται) αυτό το ακατανόητο διάβημα της Γερμανίας, το οποίο παραπέμπει σε συμπεριφορές (και στα αποτελέσματά τους), τα οποία έχομε όλοι οι Ευρωπαίοι (και πρώτοι οι Γερμανοί), κάθε συμφέρον να αφήσουμε βαθειά στην άβυσσο της λήθης, όπου τα καταβύθισαν  οι Μεγάλοι Πατέρες  και τα κράτησαν βυθισμένα επί  60 ήδη χρόνια  οι Μεγάλοι Λαοί  της Ευρώπης, για να πετύχουμε όλοι μαζί την υπέρβαση, το ειρηνικό θαύμα  της οποίας  πραγματώνεται έκτοτε.
Αλλά η λήθη δεν σημαίνει ούτε παραγραφή των εγκλημάτων των θυτών ούτε απόσβεση των απαιτήσεων των θυμάτων. Σε καμία περίπτωση!
Το Γερμανικό τελεσίγραφο αποτελεί  όντως την πρώτη οιονεί πολεμική πράξη την οποία πραγματοποιεί ευρωπαϊκή Χώρα, από το 1940. Αποτελεί δηλαδή ουσιαστικά την πρώτη απόπειρα κατάλυσης των ιδρυτικών θεμελίων της Ένωσης.
Εάν το όραμα της Καγκελαρίου για μια πολιτική ένωση της Ευρώπης, όπως διατυπώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε 6 ταυτοχρόνως μεγάλες εφημερίδες, προϋποθέτει την υποταγή των ευρωπαϊκών λαών στο Γερμανικό μοντέλο ζωής, σκέψης και δράσης ή στα ιδεολογήματα και τις προτεσταντικές φαντασιώσεις της κας Μέρκελ, τότε θα πρέπει να εξορκίσουμε αυτό το «όραμα», έως ότου εκείνη θα έχει οριστικά αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της Γερμανίας και της Ευρώπης.
Το ότι ο παρών ακήρυκτος  οικονομικός πόλεμος δεν περιλαμβάνει ένοπλη δράση, βομβαρδισμούς, αίματα, σειρήνες κτλ δεν έχει την παραμικρή σημασία. Οι νεκροί και οι τραυματίες του οικονομικού πολέμου είναι μεν «αφανείς» αλλά είναι  πολύ περισσότεροι. Και είναι όλοι άμαχοι και παιδιά και γυναίκες και γέροντες. Άλλωστε πάντα μπορεί να υπάρχει ή να βρεθεί κάποια αφορμή για πόλεμο πυρός ή πόλεμο οικονομικό. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.
Στον οικονομικό πόλεμο κανείς δε μπορεί να σωθεί, ούτε ανεβαίνοντας σε βουνά ούτε κρυπτόμενος σε σπηλιές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους 2.000 περίπου αυτόχειρες Έλληνες του 2011. Ούτε μόνο σε κείνους που, το ίδιο διάστημα, τραυματίστηκαν βαριά στο σώμα και την ψυχή, σ’ εκείνους που πέθαναν «από φυσικά αίτια»  τα 2 τελευταία χρόνια.
Αναφέρομαι επίσης στους χιλιάδες άνεργους, άστεγους και ανέστιους, απελπισμένους, στους υποψήφιους οικονομικούς μετανάστες που προκάλεσε και προκαλεί η απύθμενη ανικανότητα των ηγετών της Ευρώπης να λύσουν, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, την Κρίση του μόλις 3%  οικονομικού μεγέθους της Ένωσης. Γιατί αυτό είναι το συνολικό μέγεθος της Ελληνικής οικονομίας, σε σχέση με το Ευρωπαϊκό. Εάν δεν στάθηκαν απλώς ανίκανοι, τότε είναι ένοχοι  και η ενοχή τους οφείλει να διερευνηθεί. Η ενοχή των δικών μας, πολιτικών και άλλων, δεν είναι η ώρα να συζητηθεί. Αυτή θα διερευνηθεί   όταν και όπως πρέπει.
Όμως η κατανοητά (για την ώρα) χλιαρή Ελληνική αντίδραση και η λίγο αυστηρότερη της Κομισιόν,  δεν αρκούν. Καθόλου δεν αρκούν. Εξοργίζουν ακόμη περισσότερο! Ούτε καν τον Πρέσβυ μας στην Ε.Ε.  ανακαλέσαμε «για διαβούλευση», ούτε τον Πρέσβυ της Γερμανίας εκάλεσε  η  αναπλ. υπουργός των εξωτερικών για ένα απλό «διάβημα αξιοπρέπειας». Ούτε αυτό!
Να ελπίσουμε ότι ο κ. Παπαδήμος θα διατυπώσει με σθένος στη διάσκεψη κορυφής της Δευτέρας, την αγανάκτηση και τη θλίψη του Ελληνικού λαού. Όχι μόνο ως Έλληνας αλλά και ως Ευρωπαίος, γι’ αυτή την αχαρακτήριστη, νεοαποικιακή πρόκληση της Γερμανίας προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, έστω και αν, για την ώρα, αναφέρεται μόνο στη χώρα μας.
statesmen.gr

*Ο Γιώργος Σαρειδάκις είναι πρώην Ευρωβουλευτής.

Κρίσιμη συνάντηση Μιχελάκη-Καψή


Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Συνάντηση σημαντικού πολιτικού περιεχομένου θα έχουν στις αρχές της εβδομάδας ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Παντελής Καψής. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου, θα έχουν μια εφ’ όλης της ύλης συνεργασία, για θέματα που άπτονται ευθέως του επαγγελματικού παρελθόντος τους.
Δημοσιογράφοι και οι δυο, με καταξιωμένη διαδρομή και με θητεία σε διευθυντικά πόστα του έντυπου Τύπου αλλά και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, θα συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ΕΡΤ. Στη δημόσια τηλεόραση, είναι κενή η θέση του προέδρου, ενώ κυριαρχεί ακόμη η εκκρεμότητα της τακτοποίησης του ζητήματος των εκατοντάδων συμβασιούχων, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της τρόικας.
Εκτός από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, για την οποία έχουν ακουστεί ονόματα όπως του Φοίβου Καρζή, του Άγγελου Στάγκου και του Νίκου Φελέκη, ανοικτό παραμένει και το τι θα γίνει με τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης, ένα εξαιρετικά κρίσιμο πόστο, ενόψει των εκλογών.


statesmen. gr

Το μνημόνιο δεν είναι τοτέμ!

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Οπως ξέρει ο σιδεράς τ' αμόνι του και τη φωτιά του, όπως ξέρει ο γεωργός το χώμα και τον καιρό, όπως ξέρει η νοσοκόμα να ξεσκατίζει τον κατάκοιτο ασθενή, όπως ξέρει το ζώο που είναι να πεθάνει ότι έχει ανάγκη από χώμα και το ψάχνει σ' οποιαδήποτε γωνιά, ακόμα κι αν έχει ανατραφεί σε καναπέδες και σώκλειστο, έτσι και οι γραφιάδες σαν κι εμένανε ξέρουμε τις λέξεις μέσα στις φράσεις τους. Τις ξέρουμε και τις δουλεύουμε και αποκομμένες και μισές και κρυμμένες και φανερές. Δοκιμάζουμε και γευόμαστε και τον πόνο και τη «δόξα» τους. Οπως τα μαχαίρια είναι οι λέξεις. Πονάνε, σκοτώνουν, σώζουν. Πυρακτώνονται και παγώνουν, σαπίζουν κι ανθίζουν, παρηγορούν ή ξεγελάνε, προδίνουν κι αποκαλύπτουν, άπειρες και συνάμα ποτέ αρκετές. Σ' αυτήν την τέχνη, σ' αυτήν τη δουλειά έμαθα να ζω με τις λέξεις όπως στη θάλασσα οι ναυτικοί. Με δέος όχι φόβο, αλλά και μ' εκείνη τη βαριά ευθύνη να λειτουργείς κυριολεκτικά σαν στεριανός πάνω στο νερό. Να κοιτάς τον ορίζοντα, αλλά να μην τον εμπιστεύεσαι χωρίς τ' άστρα. Κακά τα ψέματα, σύντροφοι, οι λέξεις όπως κι η θάλασσα απαιτούν, έστω με τον καιρό, έστω και με το ζόρι, με γινάτι κι αλμυρό ιδρώτα, δάκρυα κι ίσως αίμα, να 'χεις έναν εσωτερικό εξάντα για να μη χάνεσαι ούτε και να κρύβεσαι ανάμεσά τους. Ο εξάντας είναι εκείνο το σχολείο που ποτέ δεν τελειώνει. Κι είσαι τυχερός άμα φεύγοντας για το τελευταίο ταξίδι προλάβεις να καταλάβεις ότι τις λέξεις δεν τις έμαθες βεβαίως όλες ποτέ, αλλά και δεν αγνόησες καμία.

«Ο καθένας για τον εαυτό του και ο Θεός για όλους»

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Όποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα σίγουρα θα αναρωτιέται αν έχουμε καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε.
Ο κ. Παπαδήμος είναι πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχουν τρία κόμματα. Ήρθε για να τελειώσει το PSI και να κλείσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Κανείς απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα έχει μέλλον στην Ευρώπη δεν βλέπει άλλη λύση για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και να έχει ελπίδα σωτηρίας.
Αλλά το μέλλον της Ελλάδος εξαρτάται από την δυνατότητά της να ανατρέψει τον κακό της εαυτό. Γι αυτό και η «Δημοκρατική Συμμαχία» διακήρυξε εξαρχής ότι είναι δύναμη ανατροπής.
Διαπιστώσαμε ότι οι εξελίξεις μας δικαίωσαν: τα παλιά κόμματα, ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα, αποδεικνύουν ότι αδυνατούν να αλλάξουν. Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ασχολούνται με την υπονόμευση αλλήλων και με την υπονόμευση της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι στηρίζουν! Δείχνουν να αγνοούν ότι, μετά και το PSI, τελειώνουν οι δικαιολογίες για την μη υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και ότι, με την Ευρώπη εξασφαλισμένη πλέον, τίποτα δεν θα μας χωρίζει από την χρεοκοπία!
Το ΚΚΕ κινείται στα όρια του νόμου και-με το ΠΑΜΕ ως προμετωπίδα-προσπαθεί, με την παρακώλυση κάθε οικονομικής δραστηριότητας, να προσθέσει νέες στρατιές ανέργων στις ήδη υπάρχουσες. Τι ονειρεύεται; Κάτι σαν την Βόρειο Κορέα που οδήγησε σε θάνατο από πείνα δύο εκατομμύρια πολίτες της, την οποία έσπευσε να συγχαρεί και να ευχηθεί να αντέξει;

Ο Έλληνας μετανάστης ( από τη Μεσσηνία) που έγινε υπουργός στην Αυστραλία

Οι Αυστραλοί επέλεξαν να εγκαινιάσει το  ''Φεστιβάλ του λιμανίου΄΄ στην αποβάθρα της Μελβούρνης τον ομογενή υπουργό Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Νίκο Κότσιρα.
Ο Νίκος Κότσιρας έφτασε και αυτός μετανάστης στη συγκεκριμένη αποβάθρα, το Μάιο του 1964. Με το υπερωκεάνιο «Πατρίς» της εταιρίας Χανδρή, αποβιβάζονται σε μια αποβάθρα του λιμανιού της Μελβούρνης εκατοντάδες Έλληνες μετανάστες. 'Ανδρες, γυναίκες και παιδιά. Με μοναδικά εφόδια μια βαλίτσα με τα απαραίτητα και πολλά όνειρα. Ανάμεσά τους και ο πεντάχρονος Νίκος Κότσιρας, ο οποίος για εκείνο το υπερατλαντικό ταξίδι των 30 ημερών δε θυμάται και πολλά πράγματα.

Θυμάται μόνο ότι έφτασε νύχτα στη Μελβούρνη και εντυπωσιάστηκε από τα πολλά λαμπρά αστέρια στον ουρανό.
Το αγοράκι αυτό είναι σήμερα ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα υπουργός του Φιλελεύθερου Κόμματος της Βικτώριας, της δεύτερης πολυπληθέστερης Πολιτείας της Αυστραλίας.

Ο Νίκος Κότσιρας γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού κοντά στην Πύλο, το 1959.

Στην Αυστραλία βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του. Δύσκολα τα πρώτα χρόνια. Αγώνας για επιβίωση. Σπούδασε εκπαιδευτικός, έγινε διευθυντής σχολείου αλλά τον κέρδισε η πολιτική.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Βικτώριας και γνωστού φιλέλληνα Τζεφ Κένετ, αλλά και του υπουργού του Φιλ Χάνιγουντ και το 1999 εξελέγη μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου. Και σήμερα είναι υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων στη Βικτώρια.

«Εδώ, σε αυτό το λιμάνι, ξεκίνησε μια μεγάλη ιστορία διακίνησης εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. Έφτασαν από κάθε γωνιά του πλανήτη και δημιούργησαν μια μοναδική πολυπολιτισμική κοινωνία με σεβασμό και εκτίμηση σε κάθε εθνότητα, χρώμα και θρησκεία» είπε ο κ. Κότσιρας στα εγκαίνια του φετσιβάλ.

Η επιλογή της αποβάθρας "Station Pier" για το συγκεκριμένο φεστιβάλ είχε το συμβολισμό της.

Για πολλές δεκαετίες εκεί πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στην Αυστραλία εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Ανάμεσά τους και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες.

newsit.gr

Μεγάλα σκορ στη Β΄Κορινθία - Καμαρώνουν στην κορυφή Εθνικός και Πανκαμαριακός

Β1
 17η αγωνιστική
Άρης Κορίνθου - ΠΑΟ Κουταλάς                    6 - 0
Άγιοι Θεόδωροι - Δάφνη Εξαλιλίων                5 - 0
Αετός Αγγελοκάστρου - ΑΣ. Λουτρακίου       3 - 1
Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ       2 – 4
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ      0 - 3
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  3 – 0
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ                  2 – 3

Η βαθμολογία
1 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.            63 - 16     46
2 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                       68 - 14     43
3 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                      40 - 28     31
4 ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.           32 - 29     27
5 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ   29 - 29     27
6 ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                    31 - 32    27
7 ΑΟ ΜΑΨΟΥ                              44 - 38    25
8 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                       35 - 32    25
9 ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                             28 - 25   24
10 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                   27 - 35   20
11 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                     20 - 36   19
12 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                       16 - 24    17
13 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                   30 - 77    10
14 ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                     10 - 58     2


Β2
17η Αγωνιστική
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                      7 - 2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ – ΑΠΕΣΣΑΣ                       αναβλήθηκε
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ.                  4 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ               7 - 0
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ            αναβλήθηκε
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ           0 – 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ            2 – 0

Η βαθμολογία
1 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                      17    60 - 18   42
2 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                  17     48 - 13  40
3 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                 17      34 - 14   37
4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                             16      37 - 21   32
5 ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ      17       35 - 29   31
6 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                 17       33 - 16  30
7 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ                  17     32 - 17    29
8 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                                 17     27 - 35    23
9 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ                   17    23 - 28    20
10 ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                         17     19 - 33   18
11 ΑΠΕΣΣΑΣ                                       16     31 - 39    15
12 ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                    16    16 - 32     14
13 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                  17       12 - 72    5
14 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                        16      10 - 50     1

Το πρωτάθλημα της Γ΄Κορινθίας

Γ1
 11η Αγωνιστική
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ - Ν. ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤ.             1 - 0
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ – ΦΩΚΑΣ                         1 - 2
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.           7 - 0
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                 1 - 4
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ           0 - 1

Στη Βαθμολογία επί 11 αγώνες προηγείται ο Α. Ο. Αλμυρής με 29 β. και ακολουθούν με 23 β , έκαστος, Νέα Αστέρια Λουτρακίου και Αστέρας Κορίνθου

Γ2
13η Αγωνιστική
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                      3 - 3
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓ. ΒΑΛΤΟΥ – ΟΡΦΕΑΣ               6 - 2
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ                2 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ – ΑΡΑΤΟΣ               ανεβλήθηκε
ΛΑΥΚΑΣ Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ  ανεβλήθηκε

Στη Βαθμολογία προηγείται ο Α. Ο. Λεχαίου με 26 β. σε 12 αγώνες και ακόλουθουν σε 11 αγώνες Άρης Βοχαικού 24, Λαύκα 22 και Πουλίτσα 22…

Συνεχίζει την κούρσα ο Παναιγιάλειος

Στην κορυφή του 6ου ομίλου παρέμεινε ο Παναιγιάλειος μετά τη νίκη με 1-0 επί της Θύελλας Πατρών, ενώ στα νικηφόρα αποτελέσματα συνέχισε ο Ατρόμητος Λάππα, που νίκησε δύσκολα τον Ολυμπιακό Γυθείου με 2-1.
Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Διαγόρας Βραχνέικων με 2-1 επί του Αστέρα Αμαλιάδας, αφήνοντάς τον στις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ την καλή φετινή πορεία συνέχισε ο Ατρόμητος Λάππα μετά τη νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού Γυθείου.
Νίκη που τον διατήρησε στην κορυφή πέτυχε ο Παναιγιάλειος, με την ομάδα του Αιγίου να επικρατεί δύσκολα του Πάμισου Μεσσήνης με 2-1, ενώ αντίθετα στην τελευταία θέση παρέμεινε το Τσιλιβή, που αντιμετωπίζει πολλά διοικητικά προβλήματα, μετά την εντός έδρας ήττα από την Εικοσιμία με 3-0.
Εκτός έδρας νίκη για την Εράνη Φιλιατρών επί της Θύελλας Πατρών με 2-0, ενώ οι Βρασιές δυσκόλεψαν την Αχαϊκή, η οποία πήρε εν τέλει τη νίκη με 2-1. Τέλος, εύκολα πήρε τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά το Πανόπουλο.

11η αγωνιστική) Θύελλα Πατρών – Εράνη  0-2
Παναιγιάλειος – Πάμισος  2-1
 Βρασιές – Αχαϊκή  1-2
 Ατρόμητος Λάππα – Ολυμπιακός Γυθείου  3-1
Αστέρας Αμαλιάδας – Διαγόρας  1-2
ΑΟ Εικοσιμίας – Τσιλιβή 3-0 α.α.
Τριταιϊκός – Πανόπουλο 0-3 α.α

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
Παναιγιάλειος   10-0-1   21-5    30
————————————–
Πανόπουλο      8-3-0   23-4     27
Ατρόμητος       7-2-2  15-6      23
Διαγόρας          7-1-3  20-11    22
Εράνη               4-5-2   11-6     17
Αχαϊκή              4-5-2   11-7     17
Βρασιές             4-2-5  16-13   14
——————————————
Ολυμπιακός      4-2-5  15-15   14
Αστέρας            4-2-5  14-16   14
Πάμισος             4-1-6  15-13   13
Θύελλα              4-0-7  11-14  12
ΑΟ Εικοσιμίας    2-0-9   9-29     6
Τσιλιβή               0-2-9   1-24    2
Τριταιϊκός          1-3-7    4-20    0
*Ο Τριταιϊκός έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Πέρασε με 1 - 0 η Κορινθος στην Ερμιόνη και έμεινε στην κορυφή

Νικηφόρο πέρασμα από την Ερμιόνη έκανε η Κόρινθος , όπου στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής υπέταξε με 1 – 0 την τοπική Ένωση και διατηρήθηκε επικεφαλής στον 7ο όμιλο. Το νικητήριο τέρμα της πρωτοπόρου πέτυχέ ο Σειται στο 43΄με σουτ στο «Γ» της εστίας των γηπεδούχων , ενώ στο 40΄ ακυρώθηκε από τον διαιτητή ως οφσαιντ γκολ του Σαγανάι. Η «Μπάρτσα» έπαιξε ικανοποιητικό ποδόσφαιρο , το δε σκορ την αδικεί αφού έχασε ευκαιρίες με τους Σαγάνα στο 33΄και Δημητριάδη στο 85΄, ενώ στο 81΄ο Μπαλτζης είχε δοκάρί. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες στο 46΄με τον Στάικο και στο 54΄με τον Δερμιτζάκη , ενώ στο 65΄ σημείωσαν γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
AE ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: Καταχανάκης, Τζιέρης, Μπούρας, Τσολακούδης, Δημητρουλόπουλος (83’ Κούσης) Στάμος, Στάικος , Κογιοκάρου, Κρίστο (76’ Τζώρτζης), Δερμιτζάκης, Σωπιάδης (46’ Μενίκου)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σαμουλίδης, Παπακωνσταντίνου, Φίλης, Παπαευθυμίου, Βανγκελί, Τσούκης, Λουμπαρδέας, Σεϊτάι (76’ Ζάρκος), Σιώκος, Σαγανάς (76’ Δημητριάδης), Λαμπρογεώργος (72’ Μπαλτζής)
Κατά τα άλλα  με το ίδιο σκορ πέρασε και ο Μανδραϊκός από τη Θήβα και διατήρησε την επαφή του με την κορυφή, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου που επεβλήθηκε με το ευρύ 4 – 0 επί του Πόρου. Μπορεί το δρόμο για τη νίκη στον Ατρόμητο , να άνοιξε στο 24΄ ο Παππάς, ωστόσο, ο Κουσκουνάς σε δαιμονιώδη κατάσταση, πήρε σκυτάλη στο δεύτερο μέρος και «τελείωσε» μόνος του το παιχνίδι. Ο έμπειρος φορ πέτυχε χατ-τρικ με γκολ στο 65’, το 75’ και το 85’ ενώ στο 69’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι καθώς ο Αρντάν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Μπαλής, Κορδαλής, Παππάς, Μαστρογιαννόπουλος (76' Ντοντάι), Πανακούλιας, Παπαϊωάννου, Ξύδης (76' Ιατρόπουλος), Κουσκουνάς, Τσουμάνης (64' Μήτρου), Μυργιώτης
ΠΟΡΟΣ: Παπαχρηστόπουλος, Ευαγγελόπουλος, Κουρκούλας, Βλάχος, Παπαπέσιος, Κιοσσές (88' Γεωργούσης), Μπιζιώτας (67' Δρούκας), Ζώρας (78' Μήλιος), Αρντάν, Σιδηρόπουλος, Νίνης

Ισόπαλο άνευ τερμάτων έληξε το Ευβοϊκό ντέρμπι ανάμεσα στα Λουκίσια και την Χαλκίδα, ενώ ισόπαλο με σκορ 2 -2 έληξε και αναμέτρηση του Πααναυπλιακού με την Δάφνη Ερυθρών. Τέλος η Κύμη νίκησε με 5 – 0 εκτός έδρας τον Ασπρόπυργο η ομάδα της Ένωσης Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα νίκησε με 2 – 0 τον Παναργειακό.

H 11η  αγωνιστική
Πανναυπλιακός-Δάφνη Ερυθρών 2 - 2
Θήβα-Μανδραϊκός  0 - 1
Λουκισίων Α.Ο.-Χαλκίδα 0 - 0
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Πόρος  4 - 0
Ασπρόπυργος-ΑΟ Κύμης  0 - 5
Ενωση Ερμιονίδας-Κόρινθος 0 - 1
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Παναργειακός 2 – 0 
H βαθμολογία
11
26
8-2-1
15-3
11
24
7-3-1
21-3
11
20
6-2-3
27-14
11
19
5-4-2
20-7
11
17
5-2-4
16-12
11
16
4-4-3
15-7
11
16
5-1-5
14-14
11
15
4-3-4
26-18
11
15
4-3-4
14-11
11
15
4-3-4
20-17
11
13
4-1-6
13-15
11
10
3-1-7
12-24
11
9
2-3-6
10-13
11
-2
0-0-11
0-65

Στην Ερμιονίδα η Κόρινθος

Με τη συμπαράσταση των οπαδών της, η Κόρινθος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕ Ερμιονίδας, θέλοντας να παραμείνει στο ρετιρέ του 7ου ομίλου.
Ο Μανδραϊκός δοκιμάζεται στη Θήβα, ενώ στο ευβοιώτικο ντέρμπι, τα Λουκίσια υποδέχονται τη Χαλκίδα. Η Ένωση Άσπρα Σπίτια φιλοξενεί τον Παναργειακό, ενώ ο Πανναυπλιακός έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στη Δάφνη Ερυθρών, όπως και η Κύμη που κοντράρεται με τον Ασπρόπυργο. Τέλος, ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου υποδέχεται τον Πόρο.

H 11η  αγωνιστική

Πανναυπλιακός-Δάφνη Ερυθρών
Θήβα-Μανδραϊκός
Λουκισίων Α.Ο.-Χαλκίδα
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Πόρος
Ασπρόπυργος-ΑΟ Κύμης
Ενωση Ερμιονίδας-Κόρινθος
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Παναργειακός

Ψάχνει φάρμακο με Πάμισο ο Παναιγιάλειος
Στον 6ο όμιλο στις νίκες θέλει να επιστρέψει ο Παναιγιάλειος, ύστερα από το… χαστούκι από τον ΠΦΟ Πανόπουλου, που υποδέχεται τον Πάμισο.
Ο Ατρόμητος Λάππα αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Γυθείου, ενώ ο Αστέρας Αμαλιάδας φιλοξενεί τον Διαγόρα Βραχνέικων. Η Θύελλα Πατρών έχει δύσκολο έργο με την Εράνη Φιλιατρών, ενώ οι Βρασιές περιμένουν στον Αγιο Ανδρέα την Αχαϊκή. Το Τσιλιβή οδεύει προς… διάλυση, καθώς ενημέρωσε πως δεν θα ταξιδέψει στην Κεφαλονιά για το παιχνίδι με την Εικοσιμία.

11η αγωνιστική
Θύελλα Πατρών – Εράνη
Παναιγιάλειος – Πάμισος
Βρασιές – Αχαϊκή
Ατρόμητος Λάππα – Ολυμπιακός Γυθείου
Αστέρας Αμαλιάδας – Διαγόρας
ΑΟ Εικοσιμίας – Τσιλιβή 3-0 α.α.
Τριταιϊκός – Πανόπουλο 0-3 α.α

Το ντέρμπι της κρίσης - Η αναμέτρηση των «Δικεφάλων» και τα υπόλοιπα ματς της Κυριακής

Το ντέρμπι των «Δικεφάλων» ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ των πολλών προβλημάτων ξεχωρίζει από τη δεύτερη… δόση της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Επίσης, σημαντικός είναι ο αγώνας του Ατρομήτου με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός «δοκιμάζεται» στο Καυτανζόγλειο από τη βελτιωμένη Δόξα Δράμας. «Μάχη» για τη σωτηρία υπάρχει στα Γιάννενα, ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό και ο Αρης υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης (15:00, NovaSports 2)

«Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτεεεεεε»! Μεθυσμένος ακόμα απ’ την ανατροπή και πρόκριση μέσα στην Τούμπα, ο Ατρόμητος θέλει να συνεχίσει ως «ομορφάντρας» και στη Σούπερ Λίγκα! Εκεί όπου έχασε… κομμάτι έδαφος και την πέμπτη θέση, αλλά μπορεί να την ξαναπάρει. Αν η Ξάνθη δεν έχει περάσει (και) απ’ το «Γεντί Κουλέ» και ο ίδιος περάσει το εμπόδιο του Αστέρα. Όχι και δύσκολη υπόθεση μακριά απ’ την Τρίπολη (όπου είναι αήττητος). Μέχρι κι η Δόξα το κατάφερε… Δείτε εδώ όλο το preview της αναμέτρησης. Δείτε εδώ όλο το preview της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπιτσίδης (Θράκης), Σταματόγλου (Καβάλας)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (15:00, NovaSports 3)

«Θυμάσαι κάποτε που…»! Σε βοηθούσε η Παναγία κι έπαιρνες καμιά νίκη (από τις 2 Οκτωβρίου στο παιχνίδι με την Κέρκυρα); Εσύ, θυμάσαι κάποτε που όχι μόνο νικούσες, αλλά έκανες και διπλά (από τις 17 Σεπτεμβρίου στο παιχνίδι με την… Κέρκυρα); ΠΑΣ και Παναιτωλικός ξεσκαλίζουν τις αναμνήσεις τους και ελπίζουν να θυμηθούν τι γεύση έχει το τρίποντο. Γιατί η ζώνη είτε προσπέρασε, είτε πλησιάζει επικίνδυνα… Δείτε εδώ όλο το preview της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

Άρης-Λεβαδειακός (17:15, NovaSports 3)

Δέκα μέρες μετά! Τόσες πέρασαν από τότε που ξανασυναντήθηκαν κι είναι σαν να πέρασε ένας… γύρος! Διότι το «διπλό» που μεσολάβησε με τη Δόξα δεν δίνει δικαίωμα για πανηγύρια. Δίνει κι αυτό, όμως, τρεις βαθμούς! Όσους χρειάστηκε ο Άρης για να πάρει ψυχολογία και ελπίδες για σερί play-off. Κι αν δεν το ξεκινήσει με τον Λεβαδειακό (που ο μόνος πόντος που πήρε στα έξι τελευταία ήταν αυτός εναντίον του) με ποιον θα το ξεκινήσει;;; Δείτε εδώ όλο το preview της αναμέτρησης.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κουρομπύλια (Καρδίτσα)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Δόξα Δράμας-Παναθηναϊκός (17:15, NovaSports 2)

Το τρις εξαμαρτείν ουκ Παναθηναϊκού σοφού! Υποψιασμένος από τη ζημιά που έπαθαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός (και που παραλίγο να πάθει και ο ίδιος) ο πρωτοπόρος δεν θέλει αστεία με το «+5» που και επισήμως αγκάλιασε. Διότι η Δόξα μέχρι και… γκολ βάζει μετά τις προσθήκες, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι Αστέρας (που κατάφερε να γίνει το πρώτο θύμα της). Άσε που απαλλάχθηκε και από το σύνδρομο του «1-0»… Δείτε εδώ όλο το preview της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ηπείρου), Δημητριάδης (Καστοριάς)
ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30, NovaSports 1)

«Δικέφαλοι» ή… πονοκέφαλοι;;; Υπό κανονικές συνθήκες, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ξανάνοιγαν τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» του Κυπέλλου. Υπό τις παρούσες συνθήκες, το μόνο που μπορούν ν’ ανοίξουν είναι παρένθεση στις σκοτούρες τους. Εκτός κι αν το «σουαρέ» Τροχανά έχει δώσει λύση κι ελπίδα στην «Ένωση». Να, σαν κι αυτή -καλή ώρα- που θ’ αναζητήσει χωρίς τον Ζαγοράκη (και χωρίς την παρηγοριά του Κυπέλλου) πλέον ο ΠΑΟΚ. Δείτε εδώ όλο το preview της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Πηγή: sport-fm.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ !!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συναισθανόμενο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά αυτή την εποχή η χώρα μας, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει φέτος τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό.
Καλή αντάμωση στον Καλοκαιρινό χορό μας στο χωριό στις 28 Ιουλίου 2012.
Λαλιώτης Ιωάννης

ΜΑΛΒΙΝΑ LIVE - Μετά τα Ίμια


Μετά τα Ίμια [1] (2/1996)



Μετά τα Ίμια [2] (2/1996)

Από τη Super League, στην Κόρινθο ο Νιάρος

Παίκτη από τη Δόξα Δράμας απέκτησε το Σάββατο (28/1) η Κόρινθος, καθώς ανακοίνωσε τον Χρήστο Νιάρο.
Ο 22χρονος αριστερπόδαρος μεσοεπιθετικός δεν είχε πάρει ευκαιρίες στους «Μαυραετούς» και αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση από την «Μπάρτσα», με τον τεχνικό διευθυντή, Απόστολο Λιβανό να κάνει τις επαφές, προκειμένου να αγωνιστεί σε μια ομάδα που έχει στόχο την άνοδο στη Football League 2.
Ο Νιάρος τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ηλιούπολης, έχοντας πολλές παραστάσεις από Β’ και Γ’ Εθνική.
Τη δυναμική υποστήριξη των οπαδών της θα έχει η Κόρινθος στο Kυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕ Ερμιονίδας.
Η διοίκηση της «Μπάρτσα» θα βάλει πούλμαν για τη δωρεάν μετακίνηση των φίλων της ομάδας, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών του Γιάννη καντά.
Το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής από τα Περιβολάκια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0 Και λίγα ήταν!

Αυτός ήταν Θρύλος! Με όρεξη, πάθος, διάθεση, μεγάλη επιθετικότητα και δημιουργικότητα, νίκησε τον Εργοτέλη με 3-0, άνετα θα μπορούσε να βάλει τα διπλάσια και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.
 

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγερι ανάμεσα στα δοκάρια, τον Μοδέστο σε θέση δεξιού μπακ, τον Μαρκάνο να καλύπτει αυτή του αριστερού, τους Μέλμπεργκ, Αβραάμ ως στόπερ, τους Μανιάτη, Ορμπάιθ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους, τους Ντιόγκο, Αμπντούν στα πλάγια και τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με μεγάλη όρεξη στο ματς και ασκώντας πρέσινγκ σε ολόκληρο το γήπεδο περιόρισε τον Εργοτέλη σε παθητικό ρόλο. Στο 8' από πολύ ωραία προσπάθεια του Μαρκάνο από τα αριστερά, ο Αμπντούν γύρισε στη μικρή περιοχή, απ' όπου το πλασέ του Πάντελιτς απέκρουσε ο Πίρσον, για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Στο 12' ο Ιμπαγάσα σέντραρε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ντιόγκο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Εργοτέλη.

Στο 21' το μακρινό σουτ του Ορμπάιθ δεν δυσκόλεψε τον Πίρσον, στο 28' μετά από ωραίες προσποιήσεις, ο Ντιόγκο σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δίχως να βρει στόχο, στο 40' ο Ορμπάιθ με όμορφη πάσα βρήκε τον Πάντελιτς σε θέση τετ α τετ, ο Σέρβος, όμως, καθυστέρησε στο κοντρόλ και στη συνέχεια υπό την πίεση του Χίμπλινγκερ πλάσαρε άστοχα. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Πάντελιτς είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, όμως από την προβολή του η μπάλα κατέληξε άουτ, έπειτα από γύρισμα ακριβείας του Μαρκάνο στη μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη ο Θρύλος ήταν ακόμα πιο αποφασιστικός και στο 47' απείλησε για πρώτη φορά, αλλά μετά από το κόρνερ του Αμπντούν, ο Πίρσον μπλόκαρε στην κεφαλιά του Ντιόγκο. Στο 48' ο Λεάλ, στη μία και μοναδική επιθετική προσπάθεια του Εργοτέλη, επιχείρησε από πλάγια να κρεμάσει τον Μέγερι, στέλνοντας την μπάλα άουτ, στο 50' η κεφαλιά του Πάντελιτς μετά από τη σέντρα του Μαρκάνο ήταν για λίγο άστοχη, στο 53' ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Μανιάτη μέσα στην περιοχή, το διαγώνιο σουτ του οποίου με το αριστερό ήταν άστοχο, για να φτάσουμε στο 56' όταν ο Χίμπλινγκερ είδε τον Ντιόγκο να τον προσπερνά, τον έριξε κάτω και ο Κάκος σωστά τον έστειλε στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 58' ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του. Ο Αμπντούν σέντραρε, ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Μαρκάνο γύρισε παράλληλα και ο Πάντελιτς από τη μικρή περιοχή δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 60' ο Μπουχαλάκης σωστά είδε επίσης τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ στον Αμπντούν και με εννέα παίκτες πλέον ο Εργοτέλης, απλώς αφέθηκε στις ορέξεις του Ολυμπιακού.

Στο 65' από ωραία σέντρα του Αμπντούν, ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά έγραψε το 2-0, στο 77' ο κεραυνός του Μανιάτη ήταν για λίγο άστοχος, στο 79' ο Φετφατζίδης τσίμπησε μαγικά την μπάλα, βγάζοντας τετ α τετ τον Ντιόγκο, που βρήκε την μπάλα, αλλά ο Πίρσον με το πόδι έσωσε, στο 81' ο Μακούν έβγαλε τον Μανιάτη απέναντι στον γκολκίπερ του Εργοτέλη, ο οποίος πάλι με το αριστερό χέρι απέκρουσε σε κόρνερ τη βολίδα του διεθνούς άσου και στο 88' μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό στο εκπληκτικό σουτ του Φετφατζίδη στο 90' απο το ημικύκλιο της περιοχής, με το οποίο έστειλε την μπάλα να βρει στο οριζόντιο δοκάρι και να καρφωθεί στα δίχτυα του (3-0).

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ και ο Μαρκάνο, αλλά έβαλε άσχημα το κεφάλι του στη σέντρα ακριβείας του Μανιάτη...

Πέραν των αποβολών, την κίτρινη κάρτα του Κάκου αντίκρισαν οι Ορμπάιθ (68'), Κατσικοκέρης (70'), Αμπντούν (72'), Γιοβάνοβιτς (76'), Παπάζογλου (85').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοδέστο, Μαρκάνο,  Μέλμπεργκ (82' Παπάζογλου), Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (69' Μακούν), Αμπντούν (74' Φετφατζίδης), Ντιόγκο, Πάντελιτς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (50' Γιαλούσης), Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Μπούντιμιρ (62' Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55' λ. τρ. Τζανακάκης).


Ο ΟΦΗ έβαλε τέλος στο σερί της Ξάνθης

Με γκολ του Λεωνίδα Καμπάνταη στο 37', ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Ηράκλειο, για την 19η αγωνιστική της Superleague και μπορεί να ονειρεύεται Ευρώπη, καθώς «έπιασε» την ακριτική ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οσο για την Ξάνθη, γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 10 θετικά αποτελέσματα (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) και συγκεκριμένα από τις 29 Οκτωβρίου 2011 και το 2-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Καλάιτζιτς (77' Μποντόρ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ (90' Σόουζα), Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος (6' Καμπάνταης).
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι (72' Νταρμπιόν), Πόι (61' Σουάνης), Βλαχοδήμος (77' Καζάκης), Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι.

Σίδερο ο Πανιώνιος, βουλιάζει η Κέρκυρα

Με τον Σιδεράκη να πιάνει τα... άπιαστα με το σκορ στο 0-0, τον Γουνδουλάκη να μπαίνει αλλαγή και να βγάζει δύο μπαλιές-μαγεία και τους Κούτσι και Σκέμπρι να εκτελούν, ο Πανιώνιος επικράτησε δίκαια της Κέρκυρας με 2-0 στη Νέα Σμύρνη και συνεχίζει την ανοδική του πορεία, σε αντίθεση με τους Φαίακες που έχουν να πανηγυρίσουν εδώ και 8 αγωνιστικές και κινδυνεύουν με υποβιβασμό.
Μοιρασμένο σε φάσεις και με καλό ρυθμό το πρώτο ημίχρονο, με τους Αγρίτη και Μαρτίν να προβληματίζουν την άμυνα του Πανιωνίου (έκανε ντεμπούτο δίπλα στον Σιόβα ο Πιερ) και τον Κούτσι να βγάζει το... λάδι στον Μαϊστόροβιτς, αλλά να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου στο 15'.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Σιδεράκης, Ομο, Ρόβας (46` Γουνδουλάκης), Σιόβας, Πιερ, Πετκάκης, Μενδρινός (67` Κούρντι), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόκας (84` Κουλουχέρης), Σκέμπρι
ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκραθία): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Αγρίτης (46` Γιάντσης), Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Οσμάν (76` Τσίγκας), Γκουστάβο, Μάρτιν

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012Οί περιπέτειες ενός ανίδεου προσκυνητή και το μέλι της αμαρτίας…



Τό Άγιο Όρος, δορυφορική φωτογραφία Satelite
Η παρακάτω μικρή αλλά αληθινή ιστορία πού συνέβη εδώ και κάμποσα χρόνια, είναι ενδεικτική μιάς εποχής πού ζήσαμε οί παλαιότεροι όταν ξεκινούσαμε για επίσκεψη ή για προσκύνημα στο Άγιο Όρος και πού τώρα ίσως πέρασε…

ΚΕΔΕ: «Καθαρή απάντηση στην κρίση, που να ενώνει όλους»

Η φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr και επανέλαβε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης (βλ. σχετικό παρασκήνιο εδώ) βρίσκεται στο επίκεντρο του ψηφίσματος, που με την υπερψηφισή του με μεγάλη πλειοψηφία (καταψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ),  έκλεισε το διήμερο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων στην Κομοτηνή.
«Το Συνέδριό μας πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που την χαρακτηρίζει μία άνευ προηγουμένου πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση, τις ζοφερές συνέπειες της οποίας βιώνει κάθε πολίτης, κάθε οικογένεια. Σ' αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, καλούμαστε να δώσουμε μια καθαρή απάντηση, που μπορεί και πρέπει να ενώνει όλους. Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορέα και γνήσιο πρωταγωνιστή της δημοκρατικής ανασυγκρότησης του τόπου. Θέλουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεσμό και δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, θεσμό και δύναμη της παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα και περιεχόμενο του Συνεδρίου μας», τονίζει στο ψήφισμα της η ΚΕΔΕ.

Η Βάσω “πυροβόλησε”

Γράφει ο ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, εξαπολύει με συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η Βάσω Παπανδρέου. Η ισχυρή κυρία του Κινήματος, σε αντίθεση με άλλα κορυφαία στελέχη που δεν έχουν διστάσει να επιτεθούν στον Γιώργο Παπανδρέου με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι ενόχλησαν, δείχνει την οδό της πολιτικής κριτικής και μόνο.
Έτσι, ενδυναμώνει την ισχύ των λεγομένων της, και αναδεικνύει το εύρος των ευθυνών που καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό και απερχόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για το Μνημόνιο με την τρόικα.
«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το Μνημόνιο ήταν πραγματικά ερασιτεχνική. Τη μια μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε όσους ζητούσαν τη λήψη μέτρων, και την επομένη μιλούσε για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Επικράτησε πανικός», επεσήμανε η Βάσω Παπανδρέου.
Η πρώην υπουργός υπογράμμισε με νόημα ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ίδια, θα έβλεπε θετικά τη στήριξη μιας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο και από άλλα κόμματα. Όχι με τεχνοκρατικό, αλλά με πολιτικό περιεχόμενο.
Σημειώνεται ότι η Βάσω Παπανδρέου ήταν από τα πρώτα, αν όχι το μόνο προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με τις τακτικές του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στον οποίο είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη ο Γιώργος Παπανδρέου, από το ξεκίνημα κιόλας της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

statesmen.gr

Εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" - 27/1/12 -

Κύρια θέματα η τρέχουσα επικαιρότητα, ο διασυρμός της Δικαιοσύνης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαϊωάννου που ζήτησε την αποπομπή των εισαγγελέων που ερευνούσαν τα CDS, την υπόθεση του φουσκώματος των ελλειμμάτων του 2009 στην ΕΛΣΤΑΤ, την περίπτωση Λαυρεντιάδη και άλλες, που έστειλαν ερώτημα στη Βουλή για διερεύνηση ευθυνών των Παπανδρέου και Παπακωνσταν...τίνου. Η φαρσοκωμωδία που παίχτηκε στη Βουλή με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου και τους 50 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πανηγυρίζουν για άρθρα που δεν ψήφισαν, αλλά έχουν ψηφίσει όλα όσα εξαθλίωσαν τη χώρα και έλεγαν ότι η ΝΔ λειτουργούσε με στείρους όρους απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι σχετικές δηλώσεις του Μπεγλίτη και η απόλυτη διάψευσή τους. Η συμπεριφορά των βουλευτών στη Βουλή και η πολιτική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, οι επικίνδυνες δηλώσεις Λοβέρδου και οι εκλογές ως άμεση αναγκαία λύση. http://www.youtube.com/watch?v=r40Scw4MNKM