Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Νέα σύσκεψη αρχηγών ενώ «η χώρα είναι στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας»!

Την Παρασκευή πραγματοποιείται η νέα σύσκεψη των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Αυτή τη φορά οι κ.κ. Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης καλούνται να πάρουν οριστικές αποφάσεις υπό την ασφυκτική πίεση της Ευρώπης που θέτει χρονικό περιθώριο μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Ποια είναι τα τρία θέματα - «αγκάθια» με τα οποία διαφωνούν μεν, αλλά θα πρέπει να ...συμφωνήσουν με την τρόικα οι τρεις αρχηγοί.
 Οι αποφάσεις αυτές, θα έχουν να κάνουν –ως γνωστόν- με μια σειρά από θέματα – φωτιά, όπως οι μισθοί και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και η διάσωση των τραπεζών. Η πίεση που ασκείται από την Ευρώπη είναι ασφυκτική και η κυβέρνηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καλούνται να λάβουν τις αποφάσεις τους υπό την απειλή ότι δεν θα δοθεί οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα μέτρα που ζητούνται.Παράλληλα, οι δανειστές θέτουν ως απαράβατο όρο το να υπάρχει ομόφωνη στάση από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ωστόσο, έντονες είναι οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των κομμάτων για μια σειρά από μέτρα. Η ψήφιση μέτρων όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, προκαλεί τις μεγαλύτερες αντιδράσεις των βουλευτών των κομμάτων, ενώ αντίθετοι στην κατάργησή τους έχουν δηλώσει και οι κ.κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης. Διαφωνία υπάρχει και στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, καθώς η ΝΔ έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή της στην περικοπή τους, ενώ το υπουργείο Εργασίας έχει προετοιμάσει σχέδιο για μεσοσταθμική μείωση κατά 15%.
 Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, δήλωσε σήμερα ότι «η χώρα είναι στα όρια της επίσημης χρεοκοπίας και είναι η ώρα να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις»! Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, προανήγγειλε ότι «μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις», διότι «όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία».

EKLOGIKA.GR

Όλο το χωριό κέρδισε στο Λόττο, ο Μητσοτάκης, όχι!

Τον λένε Κώστα Μητσοτάκη. Είναι Έλληνας που ζει σε ένα χωριό της Ισπανίας. Έγινε διάσημος χωρίς να το θέλει, μόνο και μόνο για την ατυχία του.
Και φυσικά γιατί η ατυχία του αυτή συνδυάστηκε αμέσως με το ονοματεπώνυμό του! Δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι απλά ένας άνθρωπος, που ερωτεύθηκε και ξενιτεύτηκε γι’ αυτό.

Η μοίρα και ο έρωτας, λοιπόν, τον έφεραν στο μικρό, άγνωστο, αγροτικό χωριό της Ισπανίας, το Σοντέτο, περίπου 3 ώρες έξω από τη Βαρκελώνη. Το ειδύλλιο δεν είχε μέλλον, αλλά εκείνος έμεινε.

Όταν οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον El Gordo (σ.σ. Ο Χοντρός, κάτι σαν το δικό μας Λόττο), ο Κώστας Μητσοτάκης (παραγωγός ταινιών στο επάγγελμα), έμεινε εκτός.

Τα 70 νοικοκυριά του Σοντέτο, αγόρασαν το λαχείο. Και κέρδισαν 950 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ ο Gordo. Κέρδισαν ΟΛΟΙ εκτός από έναν: τον Κώστα Μητσοτάκη!

Εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης, οι 250 κάτοικοι του Σοντέτο «φλέρταραν» με την ιδέα να μην αγοράσουν φέτος τους λαχνούς της χριστουγεννιάτικης λοταρίας. Αλλά για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις παραδόσεις και τις συνήθειές τους.

Στην πλειοψηφία τους, οι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι. Ακόμη κι εκείνοι που κέρδισαν λίγα, έγιναν πλουσιότεροι κατά 130.000 δολάρια!

Ο Έλληνας παραγωγός ταινιών παραμένει στο χωριό της Ισπανίας και δηλώνει πως παρότι δεν κέρδισε, έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του. Ήδη οι προσφορές άρχισαν να πέφτουν βροχή!


newsit.gr

ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ:"Η Ελλάδα μπήκε τεχνητά στη κρίση"!

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012". 

  

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

  


Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

  

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».

   

Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».

  


«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας

onalert.gr

Παπανδρέου: 'Ολα καλώς καμωμένα


Μια ομιλία από τα παλιά με έναν απολογισμό που αφορά μάλλον μια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα που ολοένα και βυθίζεται, ήταν η ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Στον απολογισμό που έκανε, έδωσε την αίσθηση ότι η χώρα την οποία κυβερνούσε επι 2 χρόνια δεν τρέχει ακόμα και σήμερα γονυπετής για το ένα δάνειο πίσω από το άλλο, αλλά για μια χώρα που συγκλονίστηκε από το εύρος των μεταρρυθμίσεων που έγιναν!

«Όσοι μας κατηγορούν ξεχνούν ότι αποφύγαμε την καταστροφή και γι' αυτό είμαστε υπερήφανοι. Θα πρέπει να μας ευγνωμονούν οι της ΝΔ γιατί σώζοντας τη χώρα σώσαμε κι αυτή από τον πολιτικό αφανισμό. Αλλά δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ να εμπαίζει τον λαό και να αφανίσει το δημοκρατικό κίνημα», είπε.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου, έδειξε να αντιφάσκει όταν σε μια αποστροφή του λόγου του είπε στους βουλευτές του κόμματός του: "Τώρα, θα δώσουμε την ύστατη μάχη με τους εταίρους και την συνείδησή μας. Το δίλημμα είναι επώδυνα μέτρα ή επώδυνη καταστροφική πορεία".

Νωρίτερα, μίλησε για την ανάγκη να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ «ενωμένο και συντεταγμένο» μπροστά στις διαδικασίες που έχει μπροστά του τόσο το ίδιο, όσο και η χώρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστκε τα ταξίδια του στο εξωτερικό ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς λέγοντας ότι ο ίδιος συνεχίζει να δίνει τη μάχη «ενάντια στην απαξίωση της Ελλάδας», προβάλλοντας και υπερασπιζόμενος τη χώρα ανά την υφήλιο.

Τα έβαλε για ακόμα μια φορά με τα ΜΜΕ που όπως είπε «με φανατισμό και πάθος» αντιπολιτεύονται τόσο τον ίδιο, όσο και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας κακό στην πατρίδα.

Τα έβαλε και με τις συντηρητικές ηγεσίες της Ευρώπης, οι οποίες, όπως είπε, «κατηγορούν τον άνθρωπο και όχι τις πολιτικές. Η πατρωνία από επιτρόπους πέραν του ανέφικτου αποτελεί και προσβολή προς τους δημοκρατικούς μας θεσμούς».

Ο κ. Παπανδρέου διέψευσε ότι μίλησε για διεφθαρμένο λαό, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Για εκείνους που διαχώρισαν την θέση τους από το Μνημόνιο αλλά υπήρξαν υπουργοί της κυβέρνησής του είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος προφανώς στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη: «Δεν υποχρέωσα κανέναν να είναι υπουργός. Κάποιοι μπαίνουν στον πειρασμό να απαξιώνουν την προσπάθειά μας και να δικαιώνουν την κριτική της ανευθυνότητας και της δημαγωγίας των άλλων κομμάτων».

Κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ βουλευτές κάλεσαν Παπανδρέου και Βενιζέλο να υπάρξει συζήτηση πρίν απο την κατάληξη της συμφωνίας για κούρεμα και νέα δανειακή σύμβαση.
Λούκα Καστέλη και Χάρης Καστανίδης μιλώντας στην Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τους Γ. Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλο να υπάρξει συζήτηση και διάλογος στο κοινοβούλιο και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν την κατάληξη της συμφωνίας “ώστε να μην βρεθούν για μια ακόμη φορά οι βουλευτές προ τετελεσμένων”.

Ο Πέτρος Ευθυμίου απο την πλευρά του κατα την ομιλία του ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών των αποφάσεων του πολιτικού συμβουλίου.
newsit.gr

Γιάννης Μιχελάκης...Ο κ. Παπανδρέου για ακόμα μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε αλλά και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα;

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη.
Βρήκε το θράσος να μιλήσει για ΑΟΖ αυτός που απέκλειε ως πρωθυπουργός κάθε παρόμοια σκέψη.
Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον Τόπο έως πρόσφατα.
Ξέχασε ότι αυτός – μετά από μυστικές διαδρομές – οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ.
Ότι όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, εξαιτίας της πολιτικής του, είναι σήμερα χειρότεροι απ ό,τι το 2009.
Ότι οι πολιτικές του ήταν αιτία για να χάσουν οι Έλληνες, σε δύο χρόνια, όλα όσα κέρδισαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες.
Ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές.
Ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις.
Όπως επίσης και το γεγονός ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του.
Ο κ. Παπανδρέου για ακόμα μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε αλλά και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα;
Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει το μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη.
Ο κ. Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα, το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της Πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».   

ΑΝΕΚΔΟΤΟ - και ο τσοπάνης...!!!

Δυο τουρίστριες ξαναμμένες συναντούν ένα τσοπάνο στον περίπατο του βουνού.
Χωρίς πολλά λόγια του την πέφτουν και βγάζουν τα μάτια τους για κανένα μισάωρο. Κατενθουσιασμένες προσπαθούν να τον πείσουν:
- Να έρθεις μαζί μας στη Σουηδία. Θα περνάς ζωή και κότα μαζί μας..... τέτοιος άνδρας που είσαι!
 - Τουν αδιρφό μ? να πάριτι μαζί σας.
- Γιατί είναι καλύτερος από σένα; απορούν οι τουρίστριες.
- Καλύτιρους δι λέτι τίπουτας. Πέρισυ πήγε με μια αρκούδα κι ακόμα τουν φέρνει μέλι στου χουριό!

Βρες τη μουσική Βασίλη

Κούρδισε τους
μετρονόμους
λόγια έγραψα που λες...

για σκοπούς,
κι "άγνωστους" δρόμους
για "βοήθειες" κι απειλές!

Βρες τη μουσική Βασίλη
κι όταν το τραγούδι
βγει θα το τραγουδήσουν χείλη
ν' ακουστεί σ' όλη τη γη!

Βρες για πόνο, συγχορδίες
νότες για την απονιά
Του Ομήρου οι ραψωδίες
μείνανε κληρονομιά!

Βρες τη μουσική Βασίλη
κι όταν το τραγούδι βγει
θα το τραγουδήσουν χείλη
ν' ακουστεί σ' όλη τη γη!

Πιάστην πένα σου και βάρα
τις χορδές του μπουζουκιού!
για να φύγει η μαγάρα
Τρόικα και Δ.Ν.Τ.!

Βρες τη μουσική Βασίλη
κι όταν το τραγούδι βγει
θα το τραγουδήσουν χείλη
ν' ακουστεί σ' όλη τη γη!

goldnewspress.blogspot.com

«Βόμβα» Σκούρα για τα συσσίτια στο Ξυλόκαστρο

Η κρίση όπως είναι φυσικό φέρνει αλλαγές και στους Δήμους και βεβαίως στα κονδύλια που προϋπολογίζονται για τη νέα χρονιά 2012. Μέσα σε αυτά, τουλάχιστον για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, -αλλά και σε άλλους Δήμους υπό τη μορφή κοινωνικής πολιτικής- έχει ενταχθεί και μια δαπάνη 40.000 για τη διάθεση συσσιτίων! Ναι, καλά ακούσατε… Διάθεση συσσιτίων σε άτομα κα οικογένειες που δεν έχουν έσοδα και δεν μπορούν να έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Το θέμα βέβαια και το σχετικό κονδύλι πέρασε και είναι κάτι που πιστώνεται στις θετικές κινήσεις από την πλευρά της Δημοτικής αρχής… Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας όμως, ο κ. Δ. Σκούρας έκανε ένα βήμα παραπάνω, υπενθυμίζοντας προεκλογική του δέσμευση: Τα χρήματα για συσσίτια και κοινωνική πολιτική του Δήμου, να παρακρατούνται από την αποζημίωση του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, των συμβούλων του Δημάρχου, του προέδρου του Δ.Σ., των προέδρων των δημοτικών διαμερισμάτων και των συμβούλων, βεβαίως αναλογικά για τον καθένα. Αυτό είχε προταθεί από τον ίδιο κατά την προεκλογική περίοδο και σε ποσοστό 25% παρακράτησης της αποζημίωσης όλων των παραπάνω, για να διατίθεται σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας..

korinthostv.blogspot.com

Σκληρή επιστολή Ιερώνυμου σε Παπαδήμο

"Σκληρή" επιστολή στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.

"Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους", γράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας"....


Αναλυτικά η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών ''Σπίθα'' σας καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:  Το μείζον εθνικό ζήτημα του αγγλικού δικαίου και της δανειακής σύμβασης και η συγκρότηση του μετώπου αντίστασης και αλληλεγγύης Ε.ΛΑ.Δ.Α.
Κεντρικός εισηγητής-ομιλητής θα είναι ο Γραμματέας του Κινήματος
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Θα συμμετάσχουν στην συζήτηση οι:
Κασιμάτης Γιώργος - Ζουράρις Κώστας - Ιντζεσίλογλου Νίκος  - Μαριάς Νότης - Νεάρχου Περικλής - Νεγρεπόντη-Δελιβάνη Μαρία - Παπαθεμελής Στέλιος - Παπαπέτρου Γιώργος - Πατουλίδου Βούλα - Χρυσόγονος Κώστας.

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Αίθουσα Ε.Δ.Ο.Θ., Πρ. Κορομηλά 51, 4ος όρ.
Ώρα: 17:00 μ.μ.www.spitha-kap.gr


Γραφείο Τύπου Κ.Α.Π

Γιάννης Μιχελάκης...συνεχίζουμε να παλεύουμε και σήμερα με υπευθυνότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα. Με την πεποίθηση ότι ναι, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όχι με στείρα άρνηση και αντίδραση, αλλά με ανάπτυξη για την οικονομία και αξιοπρέπεια για τους Έλληνες και την Πατρίδα μας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον πρωθυπουργό επισημαίνει αφενός τη δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησαν την κοινωνία μας οι πολιτικές της τελευταίας διετίας και αφετέρου την ανάγκη ενός νέου δρόμου Προοπτικής και  Ελπίδας.
Γι’ αυτόν ακριβώς το δρόμο πάλεψαν σταθερά η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς σ’ όλο αυτό το διάστημα. Τότε μόνοι, κόντρα στο ρεύμα. Σήμερα, όλο και περισσότερες φωνές ενώνονται με τη δική μας, για ανάπτυξη και αξιοπρέπεια.
Γι’ αυτόν ακριβώς το δρόμο συνεχίζουμε να παλεύουμε και σήμερα με υπευθυνότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα. Με την πεποίθηση ότι ναι, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όχι με στείρα άρνηση και αντίδραση, αλλά με ανάπτυξη για την οικονομία και αξιοπρέπεια για τους Έλληνες και την Πατρίδα μας».

Ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης, την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την αύξηση των δόσεων του ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα από  36, όπως αρχικά προβλεπόταν στο άρθρο 24 παράγραφο 7 του Ν. 4014/2011, σε 48 δόσεις.
Η αποδοχή των σχετικών τροπολογιών, από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, δικαιώνει απόλυτα τις πρωτοβουλίες του κ. Μπεγλίτη, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε υποστηρίξει με επιστολή του, αλλά και μέσω συνεχούς επικοινωνίας με τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς επίσης και στη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής (17.01.2012 – όπως φαίνεται και από το σχετικό απόσπασμα που παρατίθεται στη συνέχεια) τη σχετική ρύθμιση, επισημαίνοντας τη δύσκολή οικονομική συγκυρία, η οποία επειδή  επιδεινώνεται συνεχώς, πολλοί είναι αυτοί που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους αν και θα το επιθυμούσαν. Έτσι, για μια ακόμη φορά μετά από την αναθεώρηση της αρχικής θέσης  για τον καθορισμό της τιμής ζώνης, το ΥΠΕΚΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και αποφασιστικά στο δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.
«Πρόκειται πράγματι για μια σημαντική απόφαση που αποτρέπει μια κοινωνική αδικία» σημειώνει ο Πάνος Μπεγλίτης.

Απόσπασμα ομιλίας στην ολομέλεια 17-01-2012:
«….O νόμος 4014/2011 για τη διαχείριση των αυθαιρέτων είναι ένας σημαντικός νόμος, παρά τα επιμέρους προβλήματα εφαρμογής. Σήμερα, και υπό την εμπειρία της εφαρμογής, εμφανίζεται μια σειρά αλλαγών, συμπληρώσεων, τροποποιήσεων, προκειμένου να καταστεί πιο πλήρης. Θα είναι περισσότερο πλήρης αν ξαναδούμε, με ρεαλιστική προσέγγιση, τον αριθμό των δόσεων, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων. Θυμίζω ότι, με το ν. 4014/11, είχε προσδιοριστεί το  ύψος των καταβαλλόμενων δόσεων σε 36. Η σημερινή δύσκολη, επώδυνη οικονομική συγκυρία,  δεν επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να καταβάλλουν τη δόση, η  μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είναι φτωχοί, άνεργοι και μάλιστα σε περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Αναφέρομαι, ανάμεσα σε άλλες περιοχές, σε μια μεγάλη περιοχή του νομού Κορινθίας, τους Αγίους Θεοδώρους, που έχουμε ένα τρομακτικό κοινωνικό πρόβλημα με τα αυθαίρετα.
Υποστηρίζω και θέλω να το λάβετε υπόψη σας, έχω στείλει και σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ότι σήμερα ρεαλιστικά πρέπει να δούμε την αύξηση του αριθμού των δόσεων, τουλάχιστον σε 48 ή και 60 δόσεις. Τι γίνεται σήμερα; Το έχετε ζήσει κι εσείς και όλοι μας, εμπειρικά. Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας κανείς, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν κάνει χρήση των ρυθμίσεων του ν. 4014.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην εισπράττει το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο, ακόμη και τα παράβολα. Δώστε αυτή τη δυνατότητα. Αυξήστε τις δόσεις σε 48, εγώ θα έλεγα ακόμη και 60, δεν είναι μεγάλος ο αριθμός, για να επιτραπεί σ’ αυτούς που δεν έχουν χρήματα, στις φτωχές οικογένειες, στους συνταξιούχους, τουλάχιστον να πληρώσουν το παράβολο. Σήμερα δεν πληρώνεται ούτε το παράβολο και φοβάμαι – εύχομαι να διαψευστώ – ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, επειδή  συναρτάται από την οικονομική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, τα οποία σήμερα αντιμετωπίζουν την απειλή της φτώχειας, της ανεργίας ή το πρόβλημα του περιορισμού του εισοδήματός τους.
Κατά συνέπεια, το θέμα αυτό θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και μάλιστα, η άποψή μου είναι ότι, θα πρέπει να μπει και στο νομοσχέδιο που συζητούμε...»

Πρόταση 28 βουλευτών για συζήτηση του θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την ακόλουθη  συνυπογραφή 27 βουλευτών, κατετέθη σήμερα πρόταση προς τους κ.κ. Προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης με την οποία ζητούν να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές, των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς.

Ποιός θα διασωθεί στο ΠΑΣΟΚ Κορινθίας;

Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ κατά την γνώμη μας οφείλεται περισσότερο στην απογοήτευση που νοιώθουν οι ψηφοφόροι του για την πολιτική συμπεριφορά του Γιώργου Παπανδρέου.
Το σύστημα και οι άνθρωποι που επέβαλε ο Παπανδρέου έχουν πολιτικά χρεωκοπήσει και έχουν εκνευρίσει ακόμα και τους πλέον νηφάλιους ψηφοφόρους του κόμματος.
Αν μείνει ένα μήνα ακόμα το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στο 8%….
Μπορεί να είναι άδικο για τον Παπανδρέου αυτό αλλα έτσι είναι.
Το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία θα δώσει μεγάλη μάχη να κρατήσει ακόμα και την μία έδρα…
Η μάχη θα γίνει ανάμεσα στον Πάνο Μπεγλίτη και την Κατερίνα Φαρμάκη.
Ο κ.Μπεγλίτης είναι ταυτισμένος με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Κατερίνα Φαρμάκη απο το 2007 ανήκει στον στενό πυρήνα του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Η αλλαγή αρχηγού ασφαλώς και θα παίξει τον ρόλο τον κρίσιμο.
Αν όπως όλα δείχνουν επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο Βενιζέλος η κα. Φαρμάκη αποκτά ένα σημαντικό όπλο.
Διότι η νέα εποχή θα φέρει και τους ανθρώπους της.Οπως έγινε και το 2007
Ο κ. Μπεγλίτης το 2009 πήρε 26.000 σταυρούς αλλά μην ξεχνάμε ότι τώρα 26.000 δεν θα πάρει συνολικά το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία..!
Εχει πλήρως ανατραπεί το εσωκομματικό σκηνικό και έχει αλλάξει η ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας..!
Το ΠΑΣΟΚ δεν πέφτει απλά. Εχει διαλυθεί και είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να μαζέψει κάποια απο τα κομμάτια του.
Θα εκλεγεί όποιος χρεωθεί λιγότερο την 2ετία της κυβερνητικής πολιτικής. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το ελέγξει. Ο κόσμος που θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει μόνος του..!
Οι παλιές μέθοδοι δεν έχουν καμία τύχη πλέον..!

diogenis-press.gr

Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού στα Ροζενά

Προϋπο-παραλογισμός…

 
 

Tου Ανδρέα Απ. Ζάρρου
 
«Συζητήθηκε» την Τρίτη 31/1/2012 ο προϋπολογισμός του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Μετά από 4μιση ώρες ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, εκτός του κ. Ψαράκη που ψήφισε μόνο τις ανελαστικές δαπάνες, κάτι που έκανε και η μείζονα μειοψηφία. Ο υπογράφων (ελάσσονα μειοψηφία) αποχώρησε απογοητευμένος λίγο πριν την ψηφοφορία.

Ως προϋπολογισμός δεν σου άφηνε πολλά περιθώρια. Τσίμα τσίμα τα λειτουργικά έξοδα και 900.000€ τοκοχρεολύσια. Όπως καταλαβαίνετε όλοι, μιλάμε για έναν προϋπολογισμό εκτάκτου ανάγκης, αποτέλεσμα της, επί σειρά τετραετιών, συσσώρευσης χρεών λόγω πλαστών προϋπολογισμών, που παράλληλα δεν είχαν και καμία αναπτυξιακή προοπτική. Σαφώς για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται και οι κατά καιρούς κεντρικές κυβερνήσεις με τις συνεχείς μειώσεις πόρων και στρεβλών πολιτικών επιλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά … υπάρχει κι ένα μεγάλο αλλά!!!

Βαρέθηκα τόσα χρόνια να διαβάζω τα μοιρολόγια των δημάρχων στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και βαρέθηκα που ξαναδιάβασα προχθές τα ίδια λόγια στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Για όλα φταίει το κακό κράτος που δεν μας δίνει λεφτά. Αν είχαμε λεφτά όλα θα ήταν λυμένα. Λεφτά, λεφτά, λεφτά!!! Αυτό τους έλειπε, αυτό τους λείπει, αυτό θα τους λείπει. Προσέξτε! Δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικό θέμα η χρηματοδότηση των δήμων. Είναι και παραείναι. Αλλά δεν μπορώ να συμμεριστώ τον πόνο τους όταν μοιρολογούν επί δεκαετίες και δεν κάνουν τίποτα επί της ουσίας για να διεκδικήσουν αυτά που οφείλονται να δοθούν στους Ο.Τ.Α. Και πώς να το κάνουν άλλωστε όταν η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κομμάτι του ίδιου συστήματος; Πώς να «χτυπήσουν» τα κόμματα εξουσίας όταν χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς τους για να κερδίσουν τις εκλογές; Πώς να διαφοροποιηθούν από το σάπιο πολιτικό σύστημα, όταν εξαρτώνται και χαριεντίζονται με αυτό; Πώς να διαφοροποιηθούν από αυτό όταν κυβερνούν βασιζόμενοι στην ίδια πελατειακή και κοντόφθαλμη πολιτική, χωρίς σχέδιο και όραμα και κυρίως  χωρίς συναίσθηση των εννοιών: κοινότητα, τόπος, τοπίο, αισθητική, αλληλεγγύη, παραγωγή, πολιτισμός, ιστορία; Είναι δυνατόν; Σαφώς όχι και επιβεβαιωνόμαστε εκ του αποτελέσματος, μιας και, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η "ανάπτυξη" που ευαγγελίζονταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια, μάλλον για καταστροφή μοιάζει!!!

Κατά τ’ άλλα η συζήτηση προκάλεσε, για άλλη μία φορά, θλίψη. Αιχμή της θλίψης η άρνηση της δημοτικής αρχής να δώσει την πάγια προκαταβολή των 1.000€ στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, κάτι που πρώτη η Συμπολιτεία είχε ζητήσει από πέρσι. Αρνήθηκαν να το θέσουν ακόμα και σε ψηφοφορία παρ’ ότι το ζήτησαν οι δύο μειοψηφίες, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κων/νος Κούκιος και πολλοί τοπικοί πρόεδροι. Η ατάκα του δημάρχου νομίζω περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση και τον αντιδημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης που ακολουθεί: «Αφού δεν περιλαμβάνεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού που καταθέσαμε, δεν μπορεί να μπει σε ψηφοφορία»!!! Δηλαδή με άλλα λόγια: ότι δεν είναι στην πρότασή μας, δεν συζητιέται. Πώς λέμε δηλαδή συμμετοχικός προϋπολογισμός; Καμία σχέση!!!

Τελειώνω με τη φράση που έκλεισα τη δευτερολογία μου και αποχώρησα: «Δυστυχώς δεν έχετε αίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών που ζούμε. Καληνύχτα σας»

Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Δημοτικός σύμβουλος της Συμπολιτείας
 

Πελοπόννησος: Πάγωσε μέχρι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη - Βουλιάζει στο χιόνι η Ακρόπολη των Μυκηνών

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η χιονόπτωση σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Πελοπόννησο. Το ύψος του χιονιού μέσα στην Τρίπολη ξεπερνά τα 15 εκατοστά...

και με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία μέσα στην πόλη, αφού στους περισσότερους δρόμους που δεν μπορούν, λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων, να περάσουν εκχιονιστικά μηχανήματα το χιόνι έχει παγώσει. Συνεργεία των δήμων, της περιφέρειας και της κοινοπραξίας Μορέας καταβάλουν προσπάθειες να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοικτό.

Στην Τρίπολη το πυκνό χιόνι έχει καλύψει τα πάντα...

ενώ στην Αργολίδα η Ακρόπολη των Μυκινών βούλιαξε στο χιόνι

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο και στο εθνικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, οι οδηγοί όμως πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν καθώς οι συνθήκες διαρκώς μεταβάλλονται.

Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, στην εθνικό οδό Τρίπολης- Πύργου, από 15ο έως 78ο χλμ, στο δρόμο Λεβίδι- Νεμέα και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Αρκαδίας, και στο οδικό δίκτυο της ορεινής Κορινθίας.

Κλειστά είναι τα σχολεία σε όλη την ορεινή Κορινθία  σε όλο το νομό Αρκαδίας, και στα χωριά Λογγανίκος και Καρυές Λακωνίας.  Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (ψύχος παγετός και χιονόπτωση) που επικρατούν στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κλειστά έμειναν για την 2η Φεβρουαρίου 2012 τα  Σχολεία Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μάννας, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Ροζενών, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πύργου, Γυμνάσιο Παναριτίου.
Κλειστές είανι σήμερα οι πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στην Τρίπολη και οι προγραμματισμένες εξετάσεις αναβάλλονται σε χρόνο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως στους φοιτητές μετά από απόφαση των οικείων τμημάτων.
Στην Ηλεία, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αποκλεισμένα μέχρι και αυτή την ώρα παραμένουν τα χωριά : Ανδρώνι, Κακοτάρι, Κρυόβρυση, Τσιπιανά, Αγία Κυρική και Αστράς.


Πού χρειάζονται αλυσίδες

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 20ο χλμ.
Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χλμ.
Ε.Ο. Γκούρας-Δερβενίου, από 10ο έως 17ο χλμ.
Ε.Ο. Γκούρας-Λυκουριάς, από 10ο έως 18ο χλμ.
Ε.Ο. Γκούρας-Κιάτου, από 10ο έως 20ο χλμ.
Επ. Ο. Καστρακίου-Μπόσικα-Τιτάνης.
Επ. Ο. Νεμέας-Πλατανιού.
Επ. Ο. Νεμέας-Αρχαίας Νεμέας.

ΑΡΚΑΔΙΑ
Ε.Ο. Τρίπολης-Πύργου, από 15ο έως 78ο χλμ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28ο έως 42ο χλμ.

ΛΑΚΩΝΙΑ
Ε. Ο. Τρίπολης – Σπάρτης έως Καρυές.
Επ. Ο. Καστόρι έως Λογγανικό.

ΑΧΑΪΑ
Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, από 15ο χλμ., καθώς και στη Διαδημοτική οδό, η οποία συνδέει την Κοινότητα Περιστεράς Ακράτας, με το Χ/Κ Καλαβρύτων.
Επ. Ο. Κλειτορίας – Καλαβρύτων, μέσω Πριόλιθου.
Ε.Ο. Καλαβρύτων- Κλειτορίας (μέσω Λουσών )
Επ. Ο. Κλειτορίας – Τριποτάμων, μέσω Αροανίας.
Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως (111).
Επ. Ο. Κλειτορίας – Γκούρα Κορινθίας.
Ε.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου.
Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Χαλάνδρίτσας. 
Ε.Ο. Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Φτέρης.
Ε.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από το 2ο χλμ.
Ε.Ο. Αιγείρας-Περιθωρίου, από 16ο χλμ.
Ε.Ο. Αιγείρας-Συνέβρου, από 13ο χλμ.

ΗΛΕΙΑ
 Όλο το οδικό δίκτυο περιοχής Δ.Δ. Λαμπείας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Πληροφορίες από newsit.gr

Αύριο η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.Η απόφαση θα αναγνωστεί στις 11 το πρωί, ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δικαστηρίου www.icj-cij.org.

Εν αναμονή της απόφασης ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής, δικηγόρος, Μιλτιάδης Σφουντούρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «το καλύτερο που θα θέλαμε να ακούσουμε αύριο είναι ότι τα εγκλήματα πολέμου δεν διέπονται από τους κανόνες συμβάσεως της Χάγης», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «ικανοποιητικό θα είναι και αν ανακοινωθεί πως κατά περίπτωση κάμπτεται η ετεροδικία των κρατών, που είναι κάτι ενδιάμεσο».


Το χρονικό του δικαστικού αγώνα

Ο δικαστικός αγώνας ξεκίνησε το 1995 από τον νομικό και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή με την οποία οι κάτοικοι ζητούσαν αποζημιώσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ για ηθική ικανοποίηση για τις θηριωδίες στο Δίστομο.

Το 1997 εκδίδεται η υπ’ αριθ 137/97 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία δικαιώνει τους Διστομίτες και επιδικάζει αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Το 2000 το γερμανικό δημόσιο ασκεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται σε ξένη χώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν.

Εκδίδεται η υπ΄ αριθ. 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του γερμανικού δημοσίου.

Η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τα ποσά που διά της ως άνω δικαστικής αποφάσεως οφείλει και έτσι ο Ιωάννης Σταμούλης προχωρά σε αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα.

Το γερμανικό δημόσιο ασκεί αμέσως ανακοπή (το 2002). Η ανακοπή γίνεται δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο και ως εκ τούτου οι Διστομίτες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Το 2004 ο Ι. Σταμούλης επικαλείται τον Κανονισμό 44/2001 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δυνάμει του οποίου η ελληνική αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς μπορεί να κηρυχτεί εκτελεστή σε άλλο κράτος- μέλος της Ε.Ε.

Επιλέγει την Ιταλία προκειμένου να κινήσει αυτή τη διαδικασία και το Νοέμβριο του 2008 (μετά από τετράχρονο αγώνα και στην Ιταλία) κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση της Λιβαδειάς στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

Η Γερμανία προσφεύγει στη Χάγη θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον η Ιταλία έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας στους κατοίκους του Διστόμου το δικαίωμα να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία.

Οι Γερμανοί ζητούν να αναγνωριστεί το προνόμιο της ετεροδικίας σε δίκες που αφορούν αποζημιώσεις σε θύματα των ναζιστικών θηριωδιών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
newsit.gr

"Αλεύρωσαν" τον Γεωργίου στη Καλαμάτα!


Στα βήματα του ηγέτη στων Γάλλων Σοσιαλιστών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ..."αλευρώθηκε" στη Καλαμάτα
Επίθεση ...με αλεύρι δέχτηκε ο ΑΝΥΕΘΑ Γιώργος Γεωργίου,στη Καλαμάτα όπου παρευρέθηκε εκπροσωπωντας τη κυβέρνηση για την εορτή της Υπαπαντής.
Στα πρότυπα των Γάλλων ...αγανακτισμένων μία γυναίκα  πέταξε αλεύρι  εναντίον των πολιτικών που βρίσκονταν στις εκδηλώσεις για την εορτή της Υπαπαντής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη κυβερνητική πολιτική. Οι άνδρες ασφαλείας του ΑΝΥΕΘΑ δημιούργησαν γύρω του κλοιό και η υπόθεση έμεινε ...στο αλεύρωμα. Αυτή την ώρα ο κ.Γεωργίου επιστρέφει στην Αθήνα.
Άλλο ένα επεισόδιο που δείχνει ότι η αγανάκτηση αρχίζει να "χτυπάει κόκκινο"

newsit.gr

Κώστας Κόλλιας: «Ο φόρος κατοχής στα αγροτεμάχια θα σημάνει νέα Κατοχή για τους αγρότες μας»

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης να επιδιώκει την επιβολή φόρου κατοχής στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Το Υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα φαίνεται ότι έχουν εντοπίσει όλα τα προβλήματα της εθνικής μας οικονομίας στον αγροτικό κόσμο. Δίνουν την εντύπωση ότι για την ύφεση και τα ελλείμματα, για όλα τα έσοδα που λείπουν από το κρατικό ταμείο, φταίνε οι αγρότες μας. Διαφορετικά δεν εξηγούνται οι εισηγήσεις στα πλαίσια της προεργασίας για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος και οι οποίες στοχοποιούν το εισόδημα και την περιουσία των παραγωγών.
Ήδη έχω αναφερθεί και έχω τοποθετηθεί στο θέμα της πιθανότητας αλλαγής του ειδικού καθεστώτος φορολόγησης. Περιμένουμε βεβαίως να δούμε τις τελικές διατάξεις που θα έρθουν στο νέο φορολογικό, πλην όμως ξεκαθαρίζω ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η σαρωτική αλλαγή του καθεστώτος για όλους. Η ένταξη όλων ανεξαιρέτως και αδιακρίτως των αγροτών στο κανονικό καθεστώς φορολόγησης των επαγγελματιών θα είναι καταστροφική για τους μικρούς παραγωγούς.
Μαζί με το θέμα του ειδικού καθεστώτος, δημοσιοποιήθηκε και η πιθανότητα επιβολής φόρου «κατοχής» στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια. Ανεξαρτήτως δηλαδή του αν αποφέρουν ή όχι εισόδημα, οι αγρότες θα φορολογούνται για την κατοχή γης ακόμα και αν το χωράφι παραμένει ανεκμετάλλευτο. Το οικονομικό επιτελείο λέει ότι δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια στο Κολωνάκι και τη Μύκονο. Γι’ αυτό, λέει, πρέπει να φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες τους. Τώρα, εάν μαζί με τους κατά συρροή μεγαλοφοροφυγάδες των κοσμικών συνοικιών φορολογηθούν και φτωχοί αγρότες της ορεινής Κορινθίας, αυτό δεν ενδιαφέρει το οικονομικό επιτελείο.
Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, δεν θα εξετάζεται καν εάν ο κάτοχος είναι αγρότης – αν και είναι γνωστά τα προβλήματα στον ορισμό του αγρότη, τα οποία βεβαίως η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να λύσει με το Μητρώο Αγροτών. Οι παραγωγοί θα φορολογούνται δύο φορές για αγροτεμάχια που εκμεταλλεύονται, μία για το εισόδημα που αποκομίζουν από αυτήν την εκμετάλλευση και μία για την κατοχή, και μια φορά ακόμη για αγροτεμάχια που δεν τους προσφέρουν κανένα απολύτως όφελος. Το άλλο εξωφρενικό επιχείρημα του Υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται να είναι ότι επιβάλλοντας φόρο σε ανεκμετάλλευτα αγροτεμάχια, δίνουν κίνητρο στους ιδιοκτήτες να τα εκμεταλλευτούν – να τα νοικιάσουν ή να τα πουλήσουν για ψίχουλα.
Υπάρχουν και άλλα εφιαλτικά σενάρια, όπως για παράδειγμα η θέσπιση ενός ενιαίου φόρου για όλα τα ακίνητα στη λογική του ειδικού τέλους της ΔΕΗ, θα επιβάλλεται δηλαδή ανεξαρτήτως εισοδήματος και χωρίς αφορολόγητο. Βέβαια, πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς τόνιζε ότι αγροτεμάχια εκτός σχεδίου δεν φορολογούνται. Τώρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, όλα εξετάζονται.
Το οικονομικό επιτελείο έχει αποτύχει να χτυπήσει έστω στο ελάχιστο τη φοροδιαφυγή. Δεν έχει εντοπίσει κανέναν από όσους στέλνουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό. Δεν έχει αποκαλύψει ούτε έναν ψευτοαγρότη. Αντίθετα, επιτίθεται ανηλεώς στο μισθωτό, τον συνταξιούχο και, κυρίως, στον πραγματικό αγρότη, ωσάν αυτοί να είναι τα μεγάλα ψάρια στη διακίνηση του μαύρου χρήματος. Οι εύκολες λύσεις και τα εύκολα θύματα έχουν παγιωθεί ως τακτική στο Υπουργείο Οικονομικών. Πρέπει το συντομότερο να δοθεί τέλος σε αυτήν την πολιτική και στα πρόσωπα που την εκφράζουν.»

Γιάννης Μιχελάκης: Παντελώς αμετανόητος και εκτός πραγματικότητας ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παντελώς αμετανόητος και εκτός πραγματικότητας ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπαθεί, με το άρθρο 110 παρ. 10 του νομοσχεδίου περί «Δίκαιης Δίκης», να βάλει τέλος στη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, που έχουν συμπληρώσει 6 χρόνια θητείας.
Σκοπός να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ, με την υφιστάμενη σύνθεση της Βουλής, που δεν ανταποκρίνεται στην πολιτική βούληση της κοινωνίας, να ορίσει νέα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών για τα επόμενα 6 χρόνια.
Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν ψηφίζει τη διάταξη αυτή, αλλά και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της».

Επίσης οκ. Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε:

«Η αποστολή από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή της δικογραφίας για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ. ΣΤΑΤ. δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα.
Η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αυτής από τη Βουλή των Ελλήνων, με τη συγκρότηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα Επιτροπών, επιβάλλεται να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όταν η σύνθεση του Σώματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας.
Η έρευνα αυτή αποτελεί, άλλωστε, αναγκαίο συμπλήρωμα της ευρύτερης έρευνας που -όπως ήδη έχει τονίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς- θα αφορά στο ερώτημα “πως φτάσαμε στο Μνημόνιο”».

Ντόρα Μπακογιάννη: Εύχομαι να συμφωνήσουν, διότι αν δεν συμφωνήσουν έχουμε χρεοκοπία.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Ντόρα Μπακογιάννη: Για μένα ήταν σημαντικό να επισκεφθώ ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο δίνει μια πολύ σκληρή μάχη, με εργαζόμενους οι οποίοι σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων, αλλά και των δημοτών. Η παρατήρηση την οποία έχω να κάνω, είναι ότι σε μία στιγμή που αναμφισβήτητα η Ελλάδα περνάει μια τεράστια οικονομική δυσκολία, οφείλουμε επιτέλους να καταλάβουμε ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε στόχους. Πρέπει δηλαδή να ξεκαθαρίσουμε από πού θα αρχίσουμε και ποιους θα στηρίξουμε. Και σήμερα αυτοί που έχουν ανάγκη από στήριξη είναι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν κανένα εισόδημα. Και σε αυτούς πρέπει να στραφούμε.  Δημοσιογράφος: Οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρουν τις «κόκκινες γραμμές» ή να επιμείνουν σε κάποια ζητήματα όπως πχ τους μισθούς;
Ντόρα Μπακογιάννη: Μιλάτε με έναν άνθρωπο ο οποίος στη ζωή του έχει διαπραγματευτεί πάρα πολλές φορές. Είναι ποτέ δυνατόν να περιμένετε από εμένα να σας πω ότι πρέπει να αποσύρει κανένας τα διαπραγματευτικά του όπλα; Βεβαίως και όχι. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα πρέπει να διαπραγματευτούν με όλη τους τη δύναμη, με όλα τα επιχειρήματα, που κατά την άποψή μου έχουμε, τα οποία είναι εξαιρετικά πειστικά και να βγάλουμε το τελικό συμπέρασμα υπηρετώντας τις εθνικές θέσεις. 
Δημοσιογράφος: Θα συμφωνήσουν τελικά;
Ντόρα Μπακογιάννη: Εύχομαι να συμφωνήσουν, διότι αν δεν συμφωνήσουν έχουμε χρεοκοπία.  

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Οι μέρες περνούν και τα κόμματα της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να διαπραγματεύονται με παθητικό τρόπο και χωρίς σοβαρές αντιπροτάσεις προς τους ευρωπαίους δανειστές. Όλοι μιλούν υποκριτικά για λανθασμένη συνταγή και κανείς δεν προτείνει κάποια σοβαρή εναλλακτική λύση. Ούτε εκείνοι που δεν διάβασαν, δεν διαπραγματεύτηκαν και δεν εφάρμοσαν, ούτε εκείνοι που πρότειναν το μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς θυσίες, ούτε βέβαια αυτοί που ονειρεύονται ως μοντέλο την Αλβανία του Χότζα ή τη Βενεζουέλα του Τσάβες (χωρίς πετρέλαιο), ούτε όσοι έχουν αναγάγει σε επιστήμη τις συμπαθητικές γενικότητες.Μια διαπραγμάτευση είναι εντούτοις αδύνατο να πετύχει αν δεν έχεις κι εσύ κάτι να αντιπροτείνεις. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει από την αρχή ζητήσει από τα κόμματα της συγκυβέρνησης να προτείνουν τα ίδια, συγκεκριμένες βαθύτερες διαρθρωτικές αλλαγές, που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να ζητήσουν έναντι αυτών:
·         περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, έτσι ώστε να μην πωληθεί σε τιμή ευκαιρίας η ελληνική δημόσια περιουσία,
·         μικρότερη φορολογία στις επιχειρήσεις,
 ·         μέτρα για τους μακροχρόνια ανέργους και τα στεγαστικά δάνεια που θα αποφορτίσουν την κοινωνική ένταση, καθώς και
·         ένα πρόσθετο πακέτο άμεσων ξένων επενδύσεων, που  θα δώσουν δουλειά σε ανέργους και θα στείλουν το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία έχει προοπτική.
Έναντι αυτών προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο πρόσθετων  διαθρωτικών αλλαγών που περιλαμβάνει:
Άμεση προώθηση της δεύτερης φάσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στη βάση της αρχής ότι επιδοτήσεις των συντάξεων θα δίνονται μόνο σε όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και οι συντάξεις θα είναι ανάλογες με τις εισφορές που έχει ο καθένας καταβάλει. Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που προβλέπονται για το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ και τις ισχυρές συντεχνίες. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με ανάθεση των φορολογικών ελέγχων σε ένα νέο ελεγκτικό μηχανισμό στελεχωμένο αποκλειστικά με νέους υπαλλήλους και on line σύνδεση των βιβλίων των επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομικών και απόλυση όσων υπαλλήλων έχουν περιουσία που δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, μείωση των κομματικών επιχορηγήσεων στο μέσο όρο της Ευρώπης και δραστική μείωση των δαπανών της ΕΡΤ.  Κατοχύρωση με αυξημένης ισχύος διεθνή δέσμευση (και αργότερα συμπερίληψη στο Σύνταγμα), της ελεύθερης άσκησης επαγγέλματος για όσους έχουν τα ανάλογα πιστοποιημένα προσόντα, του κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και της οριστικής απαγόρευσης των περαιώσεων. Έλεγχο των δεκάδων χιλιάδων περιπτώσεων κλοπής συντάξεων αποθανόντων (με μαζική χρησιμοποίηση από τα ασφαλιστικά ταμεία ιδιωτών δικηγόρων) και επιστροφή με τόκο των κλοπιμαίων.  Έλεγχο εντός τριμήνου όλων των αναπηρικών συντάξεων και απαλλαγών, από μικτές επιτροπές γιατρών (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), που δεν είχαν αναμιχθεί σε παλαιότερες χορηγήσεις.
Τα άλλα κόμματα δεν κάνουν καμία αντιπρόταση. Γιατί, τι περιμένουν;

Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Συμμαχία των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ALDE),  θα παραχωρήσουν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γκι Φερχόφσταντ και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30, στο ξενοδοχείο «Electra Palace» (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα).
Η Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου του ALDE στην Αθήνα, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο συζήτησης την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.  

Ζητείται Επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ελάτε, λοιπόν, ας το παραδεχθούμε. Κατά βάθος όλοι ελπίζαμε να τοποθετηθεί Επίτροπος – Ελεγκτής.

Κανονικός, όχι σαν τον κ. Ράιχενμπαχ, που είναι συνέχεια με το «σεις και με το σας», φοβούμενος μήπως κατηγορηθεί για επέμβαση στα εσωτερικά μας και απολογούμενος συνεχώς και διακηρύσσοντας πως ο ρόλος του είναι βοηθητικός και επικουρικός.

Απλώς η άγαρμπη Γερμανία το έκανε πάλι το θαύμα της. Μπήκε ως ταύρος εν υαλοπωλείω και την χάλασε τη δουλειά.

Έκανε το λάθος, δια του γνωστού εγγράφου, να μιλήσει για «Επίτροπο για την Ελλάδα».

Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο για την προστασία των Ελλήνων από τους υπουργούς της κυβέρνησης», τώρα θα χειροκροτούσαμε.

Αν τον ονόμαζε «Επίτροπο για τη προστασία της Ελλάδας από τον κομματισμό, την φαυλοκρατία, την αναξιοκρατία και την ευνοιοκρατία», θα πανηγυρίζαμε όλοι μαζί.

Άλλωστε, ουδείς λογικός ταυτίζει την έννοια της εθνικής κυριαρχίας με την ασυδοσία υπουργών, γενικών γραμματέων, κομματικών στελεχών και άλλων τρωκτικών.

Ο Λοβέρδος έχει ατζέντα


Γράφει η ιστοριοδίφης
ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Πριν από μερικές μέρες, ο πάντα κατέχων διαπεραστικό πνεύμα Μίμης Ανδρουλάκης, διατύπωσε δημοσίως μια «πονηρή πρόταση»: Να τα βρουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στα πρότυπα της προ σχεδόν 20ετίας συμφωνίας του Τόνι Μπλερ με τον Γκόρντον Μπράουν, για να αλώσουν την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο άλλοτε θεωρητικός της Αριστεράς υπονοούσε ότι με μια τέτοια συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε στα χέρια τους. Και ενδεχομένως θα είχε πολιτικό μέλλον, που σήμερα… δεν διακρίνεται στον ορίζοντα. Υπονοούσε ακόμη ότι η αντιστοιχία με τους Βρετανούς Εργατικούς είναι συγκεκριμένη και ξεκάθαρη: Ο δικός μας… Γκόρντον Μπράουν είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, και θα πρέπει να υποχωρήσει μπροστά στις ικανότητες, τις φιλοδοξίες και το προβάδισμα του «Τόνι Μπλερ» Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μετά από μερικές μέρες, ο Υπουργός Υγείας έσπευσε πρόθυμα να δεχτεί τον ρόλο που του προσέφερε απλόχερα ο Μίμης Ανδρουλάκης. Μόνο που η αφήγηση της Ιστορίας δεν σταματάει εδώ. Αυτό που δεν είπε ο Μίμης, είναι ότι ο Τόνι Μπλερ «ξεγέλασε» τον Γκόρντον Μπράουν. Και ενώ η συμφωνία τους προέβλεπε δυο θητείες για τον Μπλερ στην πρωθυπουργία, ο άλλοτε θεωρητικός του κοινωνικού κέντρου, παρέμεινε στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, μέχρι εκεί που… δεν πήγαινε άλλο.
Το παραπάνω ιστορικό παράδειγμα δεν είναι φυσικό αυτονόητο, ούτε πιθανό να επαναληφθεί με την περίπτωση Βενιζέλου-Λοβέρδου. Πέραν της διακριτής προσωπικής κουλτούρας και ευθυκρισίας των πρωταγωνιστών, οι εποχές έχουν αλλάξει. Το δίδυμο Μπλερ-Μπράουν κληρονόμησε ένα κόμμα το οποίο προερχόταν από διαδοχικές ήττες από τους Τόρις, είχε ωστόσο μια συμπαγή εκλογική βάση. Και την αντίστοιχη απήχηση.
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ… δεν είναι κόμμα. Και πιθανότατα βαδίζει προς το να εκλέξει αρχηγό χωρίς… ακροατήριο. Η προσπάθεια που θα απαιτηθεί λοιπόν, φαντάζει θηριώδης. Γι’ αυτό και έχει ενδιαφέρον να απαντήσει το μέλλον, το όχι και τόσο μακρινό, ποια ακριβώς είναι η ατζέντα του Ανδρέα Λοβέρδου.

statesmen.gr

Μεταγραφή-βόμβα για τον Θέμο

Μια μετακίνηση-βόμβα στον χώρο της ελληνικής τηλεόρασης, προαναγγέλλει το blog fimotro, που υποστηρίζει ότι από τον Σεπτέμβριο, δηλαδή με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν, ο Θέμος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στην Κάντζα, προκειμένου να έχει προστεθεί στο έμψυχο δυναμικό του Alpha.
Η μεταγραφή του Θέμου Αναστασιάδη από τον ΑΝΤ1 αναμένεται να ταράξει τα τηλεοπτικά νερά, καθώς ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» διατηρεί το δικό του, προσωπικό και φανατικό ακροατήριο. Ενώ, το πηγαίο χιούμορ του, που είχε πρωτοεμφανιστεί μέσω της πετυχημένης στήλης «Μαύρη Τρύπα» στην «Ελευθεροτυπία» του Χρήστου Τεγόπουλου, κρίνεται ότι αντανακλά πλήρως τις συνθήκες της σημερινής εποχής για πολιτική σάτιρα.
Όπως επιβεβαιώνει και το «φλερτ» με τον Θέμο Αναστασιάδη, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι αποφασισμένος να κάνει τον Alpha πρωταγωνιστή στην τηλεοπτική ζώνη, από τη στιγμή που περνά και πάλι στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του σταθμού.
Δίνει έμφαση στον ειδησεογραφικό τομέα, ενισχύει ωστόσο το προφίλ του σταθμού, με πολλαπλή αξιοποίηση του Λάκη Λαζόπουλου, δίπλα στον οποίο αναμένεται να προστεθεί και ο Θέμος Αναστασιάδης.

statesmen.gr

Τα τίναξαν ΟΛΑ στον αέρα !

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας:

«Οι τελευταίες προβλέψεις του ΚΕΠΕ επιβεβαιώνουν ότι η Οικονομία πορεύεται σε «μακρά έρημο» .
Η ύφεση είναι όλο και βαθύτερη και η ανεργία όλο και υψηλότερη. Απέχοντας πολύ από τους στόχους του Προϋπολογισμού. Αυτές οι αποκλίσεις από τους στόχους έκαναν περισσότερο από ποτέ επείγουσα και αναγκαία την επαναξιολόγηση και τροποποίηση συγκεκριμένων πολιτικών οι οποίες έχουν αποδειχθεί οικονομικά αναποτελεσματικές, και τη συμπλήρωσή τους με μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τον περιορισμό της ανεργίας.
Διότι χωρίς ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας ούτε οι άμεσοι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί μακροχρόνια βιώσιμο .
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις νέες, επικαιροποιημένες προβλέψεις του ΚΕΠΕ η ύφεση αναμένεται να διαμορφωθεί στο 6,5% το 2011 , μια (1) ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού και υπερδιπλάσια από τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Ενώ προβλέπεται βαθύτερη, από τις εκτιμήσεις του Προϋπολογισμού, ύφεση για το 2012 ( -3,42% ), και οριακή ύφεση ακόμη και το 2013 ( -0,04% ), για 6η συνεχόμενη χρονιά . Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Και αυτό λόγω της μεγαλύτερης συρρίκνωσης του πραγματικού ΑΕΠ τα τελευταία
τρίμηνα και της επιδείνωσης όλων των δεικτών οικονομικής δραστηριότητας .
Έτη
                        Πραγματικό  ΑΕΠ          Ανεργία
        Κρατικός               Προβλέψεις       Κρατικός            Προβλέψεις
        Προϋπολογισμός   ΚΕΠΕ              Προϋπολογισμός  ΚΕΠΕ
 2011        -5,5              -6,5                    15,4                      17,1
2012         -2,8              -3,4                    17,1                      20,3
Πηγή : ΚΕΠΕ, Υπουργείο Οικονομικών
Ενώ η ανεργία συνεχίζει την ανοδική της πορεία λόγω της έντονης δυναμικής της οικονομικής ύφεσης.
Έτσι το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να προσεγγίσει το 20,30% το 2012 και το 22,32% το 2013, πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις ».

Κάντε …κλικ για να δικαιωθεί η Σφαγή του Διστόμου!

Tην Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 10 πμ ο Πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης
ανακοινώνει την απόφαση του δικαστηρίου για τις Γερμανικές αποζημιώσεις του Διστόμου.

Το αίμα των 218 θυμάτων ( τα 57 ήταν παιδάκια και έφηβοι) του Διστόμου ,όπως και όλων των θυμάτων των Γερμανών, ζητά δικαίωση- και η δικαίωση είναι μια καταδικαστική απόφαση. Οχι για τα χρήματα ως υλική αποζημίωση .Αλλά γιατί μέσω αυτών μόνο οι Γερμανοί θα καταλάβουν ότι «πληρώνουν» ένα κάποιο τίμημα από τα πολλά που εκκρεμούν.

Οπως ο πολεμικές υλικές καταστροφές που απαιτούν αποζημιώσεις αλλά και η επιστροφή του κατοχικού δανείου – αιτήματα που έχουν βρει όλα μαζί , υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Εδώ, η ιστοσελίδα αυτή http://www.greece.org/blogs/wwii/) μας καλεί να υπογράψουμε – με ένα …κλικ – για όλα τα παραπάνω .WW-II German Reparations

Οι υπογραφές όλο και αυξάνουν και είναι τώρα πάνω από 115.000 από όλο τον κόσμο! Μέσα σε 12 ημέρες , χάρις και στην καμπάνια υποστήριξης της prionokordela.gr οι υπογραφές αυξήθηκαν κατά 23.000 !

Οι οργανωτές της καμπάνιας αναφέρουν ότι θα εκτιμήσουν την υπογραφή σας στο αίτημα που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και συνολικά τις πολεμικές επανορθώσεις. Ας δώσουμε λοιπόν το …ηλεκτρονικό μας παρών με ένα …κλικ! Και ας απαιτήσουμε από το Δικαστήριο της Χάγης ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!
 

Σε συμφωνία κατέληξαν Δήμος Τρίπολης και Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόβλημα των σκουπιδιών

Η τοποθέτηση δεματοποιητή με ταυτόχρονη δημιουργία μονάδας ΚΔΑΥ και πιθανώς κομποστοποίησης, με ευθύνη του ΦΟΔΣΑ και σύμφωνα με τις προβλέψεις του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ είναι η λύση στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη της Τρίπολης. Στη απόφαση αυτή συμφώνησε ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τη Δημοτική αρχή, παρουσία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, των επικεφαλείς και εκπροσώπων των παρατάξεων του Δήμου και των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Νικολάκου και Πουλά , στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.
«Ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε από κοινού ένα πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξή του για την άποψη που ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για ευθύνες της Περιφέρειας. «Οι αρμοδιότητες είναι ξεκάθαρες και δεν υπάρχει καμία ασάφεια στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και του Δήμου για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων».
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στην πρόταση που ακούστηκε για ελεγχόμενη χρήση του ΧΑΔΑ εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο είναι νόμιμη η επαναχρησιμοποίηση των χωματερής χωρίς δικαστική απόφαση.
Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της θα βοηθήσει το Δήμο στη γρήγορη περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης του δεματοποιητή στο χώρο που θα επιλεγεί. «Το πρόβλημα της Τρίπολης έχει τεθεί ήδη σε προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παρά το γεγονός ότι στον ΠΕΣΔΑ προβλεπόταν μία θέση τοποθέτησης δεματοποιητή στην Αρκαδία, έκανα δεκτό το αίτημα τοποθέτησης και στο Άστρος και στη Μεγαλόπολη».
 «Η απόφαση αυτή του Δήμου σε συνδυασμό με την πολιτική μας για την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και τη χρήση των τεσσάρων ρευμάτων, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία, θα προσφέρει σημαντική διευκόλυνση στο πρόβλημα αυτό».  
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στο διεθνή διαγωνισμό δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, με μέγιστο εγχώριο και διεθνές ενδιαφέρον, δρομολογώντας αίσια το πρόβλημα της ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ επανέλαβε την απόφασή του για οριστικό κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ μέχρι τις 30/6/2012, απορρίποντας ταυτόχρονα τις όποιες σκέψεις για νέο ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ.
Τέλος ο Περιφερειάρχης τόνισε με έμφαση την ιδιαίτερη μέριμνα που θα δοθεί στον «ιδιαίτερο και συμβολικό τρόπο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Πλάτωμα, ο οποίος θα υπακούει στη λογική της επαναχρησιμοποίησης από την τοπική κοινωνία»

Ο Φλωρίδης είπε “όχι” στον Λοβέρδο


Γράφει ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ο αντίκτυπος από τη χθεσινή ανακοίνωση για τη συμφωνία συμπόρευσης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχει ως κεντρική στόχευση την προσπάθεια επανασυσπείρωσης του «όλου ΠΑΣΟΚ». Να ανοίξει και πάλι δίαυλος επικοινωνίας με μια σειρά από αξιόλογα στελέχη πρώτης γραμμής, που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα εκτός Κινήματος, κυρίως λόγω διαφωνιών τους με την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου.
Ένα τέτοιο στέλεχος είναι φυσικά ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον οποίο είχε σήμερα συνάντηση ο Ανδρέας Λοβέρδος, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Ο Υπουργός Υγείας έχει αναλάβει και πάλι ρόλο «υπαρχηγού» του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως και στη μάχη του 2007. Λειτουργώντας ως ο συνδετικός κρίκος με στελέχη στα οποία απευθύνει πολιτικό κάλεσμα ο Υπουργός Οικονομικών, για ένα ΠΑΣΟΚ που θα ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια.
Με τον Γιώργο Φλωρίδη ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως θα προσδοκούσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από όσα δήλωσε ο άλλοτε «θεωρητικός» του εκσυγχρονισμού, που αναδείχτηκε στο ΠΑΣΟΚ επί ημερών Κώστα Σημίτη, όπως δηλαδή και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Δεν μπορείς να βρεις άκρη με όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, τα πρόσωπα θα κριθούν αν μπορούν να παρουσιάσουν και να υπηρετήσουν ένα ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα μπορεί να απαντήσει πειστικά στις σύγχρονες ανάγκες της χώρας για τη δεκαετία της κρίσης», ήταν τα λόγια του Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος προσπέρασε ως… συνάντηση στο πόδι, το τετ-α-τετ που είχε με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Φυσικά, ακόμη και… στο πόδι, μπορούν να προκύψουν ειδήσεις. Και όπως φαίνεται, η βιαστική συνάντηση Λοβέρδου-Φλωρίδη, έβγαλε την είδηση ότι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του.

statesmen.gr

ΟΤΑ: «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ» ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ 2»

Προσπάθεια για «εσωτερική» αποκέντρωση, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς δήμους, όπου ενισχύεται ο πρόεδρος της νησιωτικής κοινότητας, ο οποίος στην ουσία ανάγεται σε αντιδήμαρχος (άρθρο 2) και στις περιφέρειες σε ήδη υφιστάμενες (άρθρο 4) και νέες Επιτροπές (άρθρο 3), στις οποίες επικεφαλής είναι ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών, κάνει ο «Καλλικράτης 2», ο οποίος δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στην ΚΕΔΕ, στην ΕΝΠΕ και στους εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Παράλληλα, παρότι οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων παραμένουν οι ίδιες, μειώνεται ο αριθμός τους (βλ. σχετικό πίνακα στο τέλος του κειμένου), με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων ο ρόλος τους να γίνεται πιο σημαντικός (άρθρο 1). Μ' αυτόν τον τρόπο ,ο νομοθέτης επιχειρεί να μειώσει πολλές από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είχε θεσμοθετήσει ο «Καλλικράτης» μέσω ενός συγκεντρωτικού συστήματος.
Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών, θεσμοθετούνται το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (άρθρο 14), τα κοινωνικά παντοπωλεία (άρθρο 15), ενώ στο Τρίτο Κεφάλαιο (άρθρα 16-21) γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της δημιουργίας των ΦΟΔΣΑ.
Επιπλέον, καθιερώνεται το κοινωνικό τιμολόγιο των ΔΕΥΑ (άρθρο 11), ενώ επιλύονται εργασιακά θέματα για εργαζόμενους στους δήμους (άρθρο 13) αλλά και τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που κλείνουν (άρθρο 12).
Τέλος, στο νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις για την αποκεντρωμένη διοίκηση και την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο ευρωπαϊκής Οδηγίας για ζητήματα μεταναστών υψηλής ειδίκευσης.

ΟΙ 19 ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Αναλυτικά, μεταξύ άλλων: