Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

“Η ΝΔ πηγαίνει για αυτοδυναμία”

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την πολιτική κατάσταση και τις τρέχουσες εξελίξεις παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην εφημερίδα «Ημερησία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Σπυράκη.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε πολύ έγκαιρα διατυπώσει μέσω της «Ημερησίας του Σαββάτου» την πρόταση για μια ατζέντα εθνικής συνεννόησης. Σήμερα η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας και εσείς έχετε ήδη μιλήσει για ευρύτερες συναινέσεις και μετά τις εκλογές. Εκτιμάτε ότι η εντολή που έχει η κυβέρνηση Παπαδήμου, της επιτρέπει να κάνει τους απαραίτητους χειρισμούς ή χρειάζεται διεύρυνση πολιτική και χρονική;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:Το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα είναι συγκεκριμένα. Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα η Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι να κλείσει το PSI και να προχωρήσει στη νέα δανειακή συμφωνία, ώστε η Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Η συμφωνία όμως αυτή, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε αντιαναπτυξιακά μέτρα, που επιπλέον θα προκαλέσουν προβλήματα και στην αγορά και στην κοινωνία, δυναμιτίζοντας την κοινωνική μας συνοχή και οδηγώντας σε κατάρρευση τη μεσαία τάξη. Από την άλλη μεριά, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκθέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας κυριαρχία σε θέματα ασφάλειας της χώρας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύετε ότι υπάρχει σήμερα «εθνική συνεννόηση»;

Στην κόψη του ξυραφιού

Γράφει ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup το μεσημέρι, είναι άκρως περιγραφική της κατάστασης που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, με φόντο την ολοκλήρωση του PSI, αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.
«Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος περιέγραψε τις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις, καθώς και τον κλοιό ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η Ελλάδα, σχολιάζοντας με νόημα ότι είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, από ένα πιθανό αδιέξοδο.
Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον Λουκά Παπαδήμο. Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, είχε ως εξής:
«Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ήταν πολύ δύσκολη. Υπάρχει μεγάλη αδημονία και μεγάλη πίεση των τριών θεσμών που συγκροτούν την τρόικα, αλλά και εκ μέρους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, το καθένα από τα οποία έχει τα δικά του κριτήρια, τα δικά του προβλήματα, τις δικές του προτεραιότητες.
Η απόσταση που χωρίζει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών από ένα αδιέξοδο που μπορεί να είναι και τυχαίο, ή να οφείλεται σε παρεξήγηση, είναι πάρα πολύ μικρή. Η γραμμή είναι πάρα πολύ λεπτή. Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Διεξάγουμε, με επίκεντρο εδώ το Υπουργείο των Οικονομικών, μια πάρα πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση.
Ήδη, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα, έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει σε ζητήματα, όπως ο τρόπος επανακεφαλαιοποίησης και αναδιοργάνωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, πολλές θεσμικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, με κορυφαίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους στη χώρα μας ένας αποτελεσματικός μηχανισμός παρακολούθησης και συμπίεσης των τιμών, ιδίως των τιμών που συγκροτούν το καλάθι του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού.
Ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα, που συνδέονται μεταξύ τους: οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε απολύτως εντός στόχου το 2012, με δεδομένο ότι έχουμε καταγράψει ένα καλό αποτέλεσμα, εντός σχεδόν των προγνώσεών μας, ως προς τον δημοσιονομικό στόχο του 2011. Εδώ, έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε πάρα πολύ το πεδίο της διαπραγμάτευσης. Αλλά, υπάρχουν ακόμα ανοιχτά θέματα και πρέπει να οριστικοποιηθεί το σχήμα.
Πηγαίνω τώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσω αναλυτικά τον Πρωθυπουργό για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, για τα όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup και για το πνεύμα και την ατμόσφαιρα των συζητήσεων με τους θεσμικούς μας εταίρους και με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Είναι πάρα πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί αργότερα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας, γιατί πλέον βρισκόμαστε στα σημεία εκείνα, επί των οποίων πρέπει να αποφασίσουν και να δεσμευτούν οι πολιτικές δυνάμεις και άρα οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση και την στηρίζουν.
Είναι η ώρα των δεσμεύσεων. Πρέπει, όχι απλώς να αναληφθούν δεσμεύσεις, αλλά να πραγματοποιηθούν όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μπορέσουμε να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα, να κάνουμε τη δημόσια προσφορά για το PSI και να πάρουμε τα πολύτιμα χρήματα της πρώτης μεγάλης δόσης του νέου προγράμματος, όχι μόνο για το PSI, όχι μόνο για τη στήριξη των τραπεζών, αλλά και για να αναπνεύσει η αγορά από πλευράς ρευστότητας.
Η στιγμή είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Πρέπει όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το βράδυ. Πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα θέματα, να έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις, να έχουν κινηθεί διαδικασίες, ώστε να μπορούμε να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, με δεδομένες τις λήξεις ομολόγων του Μαρτίου».

statesmen.gr

ΟΤΑ: ΜΕΙΟΝ 300 ΕΚΑΤ. € ΜΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ & ΙΔΙΩΤΕΣ

Με εφεδρεία υπαλλήλων σε δήμους, περιφέρειες, δραματική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, και ιδωτικοποιήσεις σε τομείς ανταποδοτικών υπηρεσιών, προτίθεται -σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr- να εξοικονομήσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από δήμους και περιφέρειες το υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται για τα 3/4 του πόσου των 400 εκατ. ευρώ* που ζητεί η τρόικα** να συμβάλει η Αυτοδιοίκηση στο νέο πακέτο λιτότητας, προκειμένου η χώρα μας να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές της. Τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ το υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί ότι θα εξοικονομηθούν από αύξηση στα έσοδα των ΟΤΑ μέσω είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών παρελθόντων ετών (πρόστιμα, κλήσεις κ.λπ.) αλλά -πιθανότατα- και από αυξήσεις σε δημοτικά τέλη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπό κατάρτιση σχέδιο του ΥΠΕΣ, τα 400 εκατ. ευρώ που -σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να αποτελέσουν τη συμβολή των ΟΤΑ α' και β' βαθμού στην προσπάθεια της χώρας για πλεονασματικό προϋπολογισμό το 2012- θα εξοικονομηθούν από:
1) Εφεδρεία του πλεονάζοντος προσωπικού δήμων και περιφερειών (πατήστε εδώ για να διαβάσετε και τι είχε πει σχετικά με την εφεδρεία στους δήμους ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή).
2) Δραματική μείωση του αριθμού των συμβασιουχών στους δήμους και στις περιφέρειες.
3) Παραχώρηση μέρους ή όλων των ανταποδοτικών υπηρεσιών, όπως είναι η καθαριότητα σε ιδιώτες, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι δήμοι με το συγκεκριμένο κόστος. Από εδώ, μπορεί να προέλθει και ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού που μπορεί να μπει σε εφεδρεία αλλά και της απόλυσης των συμβασιούχων. Πάντως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρά έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της παραχώρησης του τομέα των σκουπιδιών σε ιδιώτες από το Δήμο Λαγκαδά).
4) Κλείσιμο, συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων με την απόλυση ή εφεδρεία των υπαλλήλων τους (ακόμη δηλαδή, μία δεξαμενή για τις πρώτες δύο κατηγορίες).
5) Μείωση του κόστους των αιρετών μέσω της μείωσης τους αριθμού τους αλλά και των μισθών τους, κάτι που άλλωστε γίνεται με το πολυνομοσχέδιο για τους αντιδημάρχους.
6) Αύξηση των εσόδων μέσω είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών προηγούμενων ετών. Μάλιστα, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr υπάρχει σκέψη να αλλάξει ο τρόπος διακανονισμού χρεών τρίτων προς τους δήμους, μιας και ο σημερινός δεν έχει προχωρήσει καθότι πολύπλοκος.

* Να σημειωθεί ότι η μείωση των πόρων στην Αυτοδιοίκηση κατά 400 εκατ. ευρώ, που ζητεί η τρόικα είναι ισόποση με το κονδύλι αναζητούσε εναγωνίως η ΚΕΔΕ και υποσχέθηκε τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Μάλιστα, σύμφωνα και το ψήφισμα του Συνεδρίου της Κομοτηνής, το συγκεκριμένο ποσό οι δήμαρχοι ζήτησαν να διασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση,  προκειμένου να μη μπει λουκέτο στους δήμους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2012.
** Σχετικές πληροφορίες μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Απέργης μετά από μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή ο ηθοποιός Νίκος Απέργης, καθώς έχασε τη μάχη που έδινε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα της Τρίτη από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Νίκος Απέργης υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1969. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Παράλληλα, από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, ενώ βραβεύτηκε ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του «Σφουγγαράδες».

Ο Νίκος Απέργης συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως «Ο Άγνωστος πόλεμος», «Γειτονιά», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι», «Λάμψη» κ.ά.

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος επί έξι συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων. Διετέλεσε αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε σχεδόν όλες τις δημοτικές δραστηριότητες (στους τομείς Στρατηγικού Σχεδιασμού, Παιδείας, Οικονομικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, Πρασίνου κ.ά.).

Διετέλεσε πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της ΝΔ , ενώ υπήρξε ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών. Ήταν μέλος της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της ΝΔ και πολιτευτής της ΝΔ στην Α' Περιφέρεια Αθηνών.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαίρη Κυβέλου με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Αντώνη.

in.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Νίκου Απέργη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Νίκου Απέργη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Νίκος Απέργης  υπήρξε  ταλαντούχος  ηθοποιός του θεάτρου, του  κινηματογράφου και της τηλεόρασης  και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος που αγάπησε την Αθήνα και εργάστηκε για πολλά χρόνια,  με όραμα και πάθος για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Είχα τη χαρά να δουλέψουμε μαζί στο Δήμο της Αθήνας, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τότε γνώρισα από κοντά έναν άνθρωπο ακούραστο, με μεράκι, πείσμα και αποφασιστικότητα, που η δουλειά του ήταν ανεκτίμητη. 
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του». 

Ο Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο του Νίκου Απέργη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο του Νίκου Απέργη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς, αλλά και συνεπής αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, δεν βρίσκεται πια κοντά μας.
Ο Νίκος Απέργης άνθρωπος του Θεάτρου, της Τηλεόρασης, του Κινηματογράφου,  αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος επί πολλές τετραετίες, έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Ήταν υπόδειγμα πνευματικού ανθρώπου, χαρισματικού ηθοποιού και υπεύθυνου πολιτικού. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά του στην Τέχνη, στην Πολιτική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια».

Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα τώρα!

H απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο είναι γνωστή. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μποϊκοτάζ άμεσο στα γερμανικά προϊόντα. Αν δείτε barcode να ξεκινάει με 400, 401, 402, 403 κ.λπ. έως και 440 τότε το προϊόν είναι γερμανικό. Αγνοήστε το. Ιδού ένα σπαθί να χρησιμοποιήσετε. Αναίμακτο αλλά ισχυρό το κόλπο. Στείλτε στο ταμείο ανεργίας τους εγγονούς του κάθε Χανς που κάνουν τον μάγκα με τα λάφυρα από την Ελλάδα!

Καμάρι στην κορυφή

Ο Πανκαμαριακός νικώντας στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Β2 Κορινθίας και τον ουραγό Παμφενεατικό με 3 – 0 συνεχίζει την επέλασή του προς τον τίτλο και την άνοδό του στη Α’ κατηγορία ενώ ξέφυγε στο +5 από τον Α. Ο Σπαθοβουνίου που έχει έναν αγώνα λιγότερο . Σε άλλο αγώνα η Θύελλα Κάτω Διμηνιού νίκησε με 2 – 0 τον Ασπρόκαμπο.
Η αγωνιστική στη Β2 συνεχίζεται αύριο όπου δεσπόζει το ντέρμπι ανάμεσα στο Σπαθοβούνι και τον Αετό Κρυονερίου και τους αγώνες
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ και
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Στο Β1 όμιλο , στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής ο Αετός Αγγελοκάστρου επικράτησε με 1 – 0 , ενώ ο αγώνας του Κύψελου Κορίνθου με τους Γαλάζιους Νέους αναβλήθηκε.
Η αγωνιστική στη Β1 συνεχίζεται αύριο με τους αγώνες
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ και
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ

Το πρωτάθλημα της Γ΄ Κορινθίας

Γ1
12η Αγωνιστική
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ

Γ2
14η Αγωνιστική
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
ΟΡΦΕΑΣ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΑΡΑΤΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
Pεπό ο Ατρόμητος Μποζικών 

Αμετάβλητη κορυφή στην Α' Κορινθίας - Νίκησε μέσα στο Δερβένι ο Α. Ο. Λουτρακίου

Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους οι δύο πρωτοπόροι του Πρωταθλήματος, της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Σττα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής, ο ΠΑΣ Κλένια πήρε άκοπο τρίποντο , στα «χαρτιά» από τον Ισθμιακό που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ενώ ο Πέλοπας στο Κιάτο επικράτησε με 2 - 1 της Θύελλας Πετρίου. Μεγάλη νίκη μέσα στο Δερβένι με σκορ 3 – 2 επί του Αστέρα πέτυχε ο Α. Ο. Λουτρακίου και διατήρησε την «επαφή» του με την κορυφή ενώ και στο Βέλο η Ελλάς επεβλήθηκε με 3 – 0 του Σαρωνικού Γαλατακίου. Στο Λουτράκι ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε ισόπαλος με 1 – 1 του Ηρακλή Λεχαίου, ενώ ισόπαλος χωρίς σκορ έληξε στην Αρχαία Κόρινθο και ο αγώνας της Προοδευτικής Περιγιαλίου με τον Πανσολυγειακό. Ο Παννεμεατικός στη Νεμέα επικράτησε με 2 - 1 του Α. Ο. Σολομού, που τώρα κινδυνεύει, ενώ τέλος στο Σοφικό στο ντέρμπυ της ουράς ο Ηρακλή Ξυλοκάστρου επικράτησε με 3 – 0 του Άλμπαρτου Κόρφου και πέρασε με +2 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

 Η 19η Αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                   3 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                 2- 3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                          2 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                      0 - 0
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ            0 - 3
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                       2 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ   1 – 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                        3 – 0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 ( Επί 19 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                  50 - 13   45 
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ            45 - 16   45
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ              46 - 19   43
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ             55 - 19   42
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ     28 - 27   31 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   33 - 31   29 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. 27 - 28   29
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                     32 - 33   28
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ          30 - 25   26
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ          31 - 37   25
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                 19 - 29   21
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.         21 - 41    20
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ        20 - 29   19
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                  24 - 33  18
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                    15 - 57    8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                         8 - 47   6

Αστέρας Δερβενίου - ΠΑΟ Λουτράκι 2 - 3

Στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας ο Αστέρας Δερβενίου έχασε στην έδρα του με 2 - 3 από τον Α. Ο. Λουτρακίου.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΩΣΗ

Η οικογένεια του Αστέρα Δερβενίου (Διοικητικό Συμβούλιο, παίκτες, προπονητής και φίλοι) εύχoνται "γρήγορη ανάρρωση, σιδερένιοι και σύντομα κοντά μας ". στους ποδοσφαιριστές Βαέλ Ρούτση και Γιώργο Χωματά. Ο  Ρούτση υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του αχίλλειου τένοντά του, ενώ ο Χωματάς υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση καθαρισμού του γονάτου του (θυμίζουμε ότι τραυματίστηκε στον αγώνα με τον  Ισθμιακό).

Μπουσουλάει και είναι άσος του πινγκ πονγκ

Είναι το μωρό θαύμα, αυριανός πρωταθλητής στο πινγκ-πονγκ. Καλά καλά δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του αλλά χειρίζεται την ρακέτα λες και είναι πρωταθλητής. Στο βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου βλέπουμε τον ταλαντούχο Jamie να προπονείται πάνω στο τραπέζι ενώ ο πατέρας του πετά μπαλάκια του πινγκ-πονγκ.
Απολαύστε τον!



enimerwsi.gr

Βόμβα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του...»


Παρέμβαση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας όχι στις εκλογές, προτείνοντας ανασχηματισμό και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν μέχρι τώρα, «έκλεισε τον κύκλο του»...
Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η η χώρα χρειάζεται κυβερνηση από τεχνοκράτες αλλά και πολιτικούς οι οποίοι όμως δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι και δήλωσε πρόθυμη να συμμετάσχει σε μία τέτοια νέα σύνθεση. Για να γίνει αυτό, η Άννα Διαμαντοπούλου πρότεινε να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό, ενώ δήλωσε αντίθετη να γίνουν τώρα εκλογές, καθώς η χώρα όπως είπε θα μπει σε κύκλο σταθεροποίησης, αν η τωρινή κυβέρνηση δεν κλείσει τα μεγάλα ανοικτά μέτωπα.
Στη συνέχεια η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε για την εσωκομματική κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού.
«Η επόμενη περίοδος είναι η μαμή των εξελίξεων. Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του υπό την έννοια ότι πρέπει πλέον να απευθυνθεί στο κέντρο και στην υπεύθυνη αριστερά με νέο λόγο και μέσα από μία νέα λειτουργία» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας παραλληλίζοντας το επόμενο χρονικό διάστημα με.. πολεμική περίοδο....

iefimerida.gr

Συγκίνηση στο μνημόσυνο των θυμάτων της “Θύρας 7”

Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού και περίπου 3.000 φίλοι της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” για να αποδώσουν φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7.


31 χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, κανένας δεν έχει ξεχάσει τους 21 ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.
Το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όλα τα μέλη της διοίκησης και οι παίκτες της ομάδας, οι οποίοι φορούσαν μαύρα μπουφάν. Παράλληλα στο “Γ. Καραϊσκάκης” βρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των τμημάτων του συλλόγου.
Στην ομιλία της η Λόλα Νταϊφά αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουν αποδοθεί οι ευθύνες στους υπαίτιους ζητώντας αυτό να συμβεί έστω και τώρα με αρκετά χρόνια καθυστέρηση. 

Συγκλονιστικές οι ομιλίες των μητέρων των θυμάτων, οι οποίες ακολούθησαν της ομιλίας της κα. Νταϊφά και η στιγμή που ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων. 

Δημήτρης Αδαμόπουλος (40 ετών) 
Γεράσιμος Αμίτσης (18) 
Σπύρος Ανδριώτης (24) 
Γιάννης Διαλυνάς (20) 
Γιάννης Κανελλόπουλος (18) 
Κώστας Καρανικόλας (26) 
Αντώνης Κουρουπάκης (34) 
Μιχάλης Κωστόπουλος (21) 
Σπύρος Λεωνιδάκης (18) 
Ευστράτιος Λούπος (20) 
Μιχάλης Μάρκου (27) 
Βασίλης Μάχας (20) 
Κώστας Μπίλας (28) 
Ηλίας Παναγούλης (17) 
Αναστάσιος Πιτσόλης (30) 
Κώστας Σκλαβούνης (16) 
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19) 
Παναγιώτης Τουμανίδης (14) 
Νίκος Φίλος (19) 
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34) 
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23)

newsit.gr

Oπαδοι του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν σε τσιγγάνους επειδή είδαν σε καταυλισμό τους σημαίες του Ολυμπιακού

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Πυρί, λίγο έξω από την Θήβα ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και τσιγγάνους.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οπαδοί που μετέβαιναν σε τέσσερα αυτοκίνητα στην Λιβαδειά για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Λεβαδειακό, κατέβηκαν από τα οχήματα επειδή είδαν σε έναν καταυλισμό 1500 τσιγγάνων σημαίες του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί επιτέθηκαν στους τσιγγάνους και ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές, ενώ τα πράγματα ξέφυγαν όταν κάποιος από τον καταυλισμό έβγαλε καραμπίνα και άνοιξε πυρ εναντίον των οπαδών.
Από τα σκάγια τραυματίστηκαν δύο οπαδοί του Παναθηναϊκού οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής έχοντας ελαφρά τραύματα στην πλάτη.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή.

Έφοδος της αστυνομίας σε Σύνδεσμο του ΠΑΟ - Δεκάδες προσαγωγές

Έφοδο στον κεντρικό σύνδεσμο της Θ13 στη Λ. Αλεξάνδρας έκανε η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, ερευνώντας για όπλα.

Τουλάχιστον 60 οπαδοί οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας είχε την ενημέρωση πως στο Σύνδεσμο βρίσκονται κρυμμένα όπλα , ωστόσο μετά  από εξονυχιστικό έλεγχο, δεν βρέθηκε τίποτα στο χώρο.

Η πληροφορία που είχε ο Εισαγγελέας ανέφερε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ετοιμάζονταν για... εκστρατεία για
αντίποινα σε άλλους οργανωμένους οπαδούς με τους οποίους πρόσφατα άνοιξαν νέο... "λογαριασμό" στην περιοχή των Εξαρχείων

newsit.gr

Η ΝΔ περνάει στην επίθεση

Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η εμμονή μελών της κυβέρνησης Παπαδήμου που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, να παραβλέπουν το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχήμα δεν συνιστά κυβέρνηση συνεργασίας αλλά ειδικών συνθηκών, με μεταβατικό χαρακτήρα και πεπερασμένο χρόνο ζωής, έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην ανάγκη να μην αφήνει αναπάντητες… παραφωνίες.
Αυτό έκανε με την περίπτωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, και το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, με τον Γιάννη Μιχελάκη να είναι αυστηρός και να προειδοποιεί.
Έτσι, τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, ο οποίος απάντησε στο υπουργείο Εσωτερικών, για τα σχέδια νέων αλλαγών στον Καλλικράτη, με την ιδιότητα του Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής της Νέας Δημοκρατίας.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι σε μια μεταβατική κυβέρνηση οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν. Παρόλα αυτά και παρά το προηγούμενο του υπουργού Δικαιοσύνης, που πήγε να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την κυβέρνηση με την εμμονή του στην αποφυλάκιση επικίνδυνων κακοποιών, το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί εσπευσμένα νομοσχέδιο για τροποποίηση του “Καλλικράτη”, χωρίς να το παρουσιάσει καν στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου είχα επισημάνει ότι για οποιοδήποτε αλλαγή θα χρειασθεί ουσιαστικός διάλογος και επαρκής χρόνος.
Ενώ, μάλιστα, οι προτάσεις που μόλις χθες κοινοποίησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέχουν πολύ από τις θέσεις της, το υπουργείο ζητά την απάντησή της Τ. Α. μέχρι τη Δευτέρα!!!
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί κανένα τέτοιο σχέδιο νόμου», σχολιάζει με νόημα ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

statesmen.gr

Πάνος Μπεγλίτης...τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος δεν παραγράφονται και οι υποχρεώσεις της Γερμανικής Πολιτείας παραμένουν

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ελληνική Πολιτεία, υπερασπιζόμενη τα θύματα της ναζιστικής θυριωδίας και τα απαράγραπτα δικαιώματά τους, παρενέβη κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Δικαστήριο της Χάγης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Μελετούμε και αξιολογούμε την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.
Για την Ελλάδα, τον Ελληνικό λαό και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όμως, τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος δεν παραγράφονται και οι υποχρεώσεις της Γερμανικής Πολιτείας παραμένουν.
Θα συνεχίσουμε την εθνική προσπάθεια, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των οικογενειών των θυμάτων της ναζιστικής κατοχής.

Η Ε.ΛΑ.Δ.Α. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕ​Ι ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ​Υ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Ε.ΛΑ.Δ.Α.
(ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ)
03-02-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης δικαιώνει το σημερινό κράτος της Γερμανίας και κατακεραυνώνει τους Ιταλούς και Έλληνες πολίτες οι οποίοι τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους από τις συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας.
          Ματαιοπονούν όμως όσοι θεωρούν ότι παραγράφονται τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας.
          Ο αγώνας συνεχίζεται είτε θέλει είτε δεν θέλει η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει τα δίκαια του Ελληνικού Λαού και να ανταποκριθεί στην Ιστορία αυτού του τόπου και στη θυσία των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής.

Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πορείας


Άρθρο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Η μεταπολίτευση του ’74 σηματοδότησε μια ριζική τομή στη θεσμική και ιστορική εξέλιξη της χώρας. Θεμελίωσε ένα στέρεο πολιτικό πλαίσιο και διαμόρφωσε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας, που επέτρεψαν την απρόσκοπτη εξέλιξη του πολιτικοκοινωνικού γίγνεσθαι. Δημιούργησε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που ήταν αναγκαίες για την οριστική έξοδο του τόπου από τη θεσμική καθυστέρηση, και έκανε πραγματικότητα το όραμα της ισότιμης συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Τα επιτεύγματα αυτά φέρουν ανεξίτηλα τη σφραγίδα του ιδρυτή της Ν.Δ., Κων. Καραμανλή και καταγράφονται ως τα αδιαμφισβήτητα εθνικά κεκτημένα της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Παρά τις στρατηγικές αυτές κατακτήσεις, το μεταπολιτευτικό σύστημα, μετά το 1981, επιβαρύνθηκε από αδυναμίες, στρεβλώσεις, και δυσλειτουργίες στις δομές του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας. Το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ, μετά το 1981, έχει σήμερα χρεοκοπήσει.
Το μοντέλο λειτουργίας του κράτους δεν ανταποκρίθηκε ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Υπέσκαψε, αντί να υπηρετήσει τη δημιουργικότητα του Έλληνα. Σπατάλησε, αντί να αξιοποιήσει τους πόρους που διαχειρίστηκε. Επιβάρυνε, αντί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Και όλα αυτά, εξαιτίας της υπερεπέκτασης και του υπερτροφικού παρεμβατισμού του, σε κάθε οικονομική και κοινωνική λειτουργία. Εξαιτίας της έλλειψης προσαρμοστικότητας και του εγκλωβισμού του σε αναχρονιστικές δομές. Εξαιτίας του νοσηρού κομματισμού, του ελλείμματος αξιοκρατίας, του υδροκεφαλισμού, της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας.
Αλλά και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας έχασε τη μάχη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Εγκλωβίστηκε σε αναχρονιστικές δομές, σε δυσλειτουργίες και αρρυθμίες του δημόσιου τομέα. Στηρίχθηκε στα δανεικά, στη χρηματοδότηση της σπατάλης, στην επέκταση του δημοσίου σε βάρος του ιδιωτικού τομέα. Σπαταλήθηκαν αλόγιστα τεράστια κοινοτικά κονδύλια. Υποστηρίχθηκαν κρατικοδίαιτα συμφέροντα και όχι η υγιής επιχειρηματικότητα. Αναπτύχθηκαν σοβαρές στρεβλώσεις στην αγορά και διογκώθηκε το δημόσιο χρέος για να γίνει πραγματικός εφιάλτης, θηλιά που απειλεί να πνίξει την οικονομία και την κοινωνία μας.
Έφτασε, όμως, στα όριά του -το λένε όλοι οι πολίτες- και το σύστημα πολιτικής διαχείρισης, το πολιτικό μοντέλο της χώρας. Διότι αιχμαλωτίστηκε σε έναν φαύλο κύκλο από κομματικά φέουδα και εξωθεσμικά κέντρα. Διότι υπέκυψε στον λαϊκισμό, που μοίραζε υποσχέσεις και ύστερα κατέφευγε στα δανεικά για να καλύψει τα προσχήματα. Διότι συμβιβάστηκε με παρακμιακά φαινόμενα, υπονόμευσε την αξιοπιστία του και διέρρηξε τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Χρεοκόπησε, στο ίδιο αυτό διάστημα, και το μοντέλο νοοτροπιών και συμπεριφορών που υποβλήθηκε και επιβλήθηκε στην κοινωνία. Διότι αγνόησε τον αξιακό κώδικα του ελληνικού πολιτισμού για να αντιγράψει στοιχεία υποκουλτούρας. Υποτάχθηκε στη μόδα του ψευτοπροοδευτισμού και του αριστερόστροφου λαϊκισμού και συμβιβάστηκε με την ήσσονα προσπάθεια. Με την καθήλωση της εθνικής παιδείας σε αποστήθιση και ρηχή εκπαίδευση. Με την παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία. Με την υποβάθμιση του πολίτη σε απλό καταναλωτή. Με άλλα λόγια, ενώ η μεταπολίτευση την περίοδο ’74-‘81 κέρδισε το στοίχημα της εμπέδωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, από το ’81 και μετά απέτυχε στις μεγάλες προκλήσεις για την ορθολογική οργάνωση του κράτους, τη στέρεη θεμελίωση της οικονομίας, την επίλυση βασικών προβλημάτων του λαού και του τόπου.
Η χώρα, αντί να προσαρμοστεί στις αυξημένες και σύνθετες απαιτήσεις της παγκοσμιότητας, επέδειξε εφησυχασμό και ανεύθυνες συμπεριφορές. Δεν μπόρεσε, ούτε καν να συνειδητοποιήσει το επερχόμενο αδιέξοδο. Και το έλλειμμα αυτό, ήρθε να επιδεινώσει, απότομα και βίαια, η παγκόσμια οικονομική κρίση. Κορύφωσε τα σωρευμένα αδιέξοδα και έφερε τη χώρα στην πιο κρίσιμη καμπή της νεότερης ιστορίας της.
Σχέδιο δράσης
Δεν αρκούν, πλέον, οι αποσπασματικές διευθετήσεις και οι εμβαλωματικές παρεμβάσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται, επειγόντως, αλλαγή υποδείγματος, αλλαγή μοντέλου. Χρειάζεται, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, που να ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των περιστάσεων και να απαντά δημιουργικά στις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Χρειάζεται ένα Ελληνικό Σχέδιο ανάταξης, ανάπτυξης και προόδου. Χρειάζεται μία μακρόπνοη πολιτική «Μεγάλης Γραμμής».
Μία εναλλακτική πολιτική που θα δώσει ριζικές, εθνικές, και μόνιμες λύσεις. Μία εναλλακτική στρατηγική που, όχι μόνο θα βγάλει, με ασφαλή τρόπο, τη χώρα από την κρίση, αλλά θα της δώσει και τη δυνατότητα να καταλάβει τη θέση που της αξίζει. Όχι αυτή του παρία και του ουραγού αλλά του πρωταγωνιστή.

statesmen.gr

* Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι Καθηγητής, Αν. Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές


Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Οι Αμερικανοί, που δεν φημίζονται για την ιστορική παράδοση και το βάθος της κουλτούρας τους, έχουν καταγράψει δια μέσου των εποχών ανεκδοτολογικές μαρτυρίες, που τείνουν να χρησιμεύσουν ως κιβωτός εμπειριών. Και σοφίας.
Για παράδειγμα η φράση, «όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μόνο οι σκληροί επιβιώνουν», η αυταπόδεικτη ορθότητα της οποίας μπορεί να επιβεβαιωθεί από πλείστα παραδείγματα στη ζωή του καθενός. Μια φράση που γυροφέρνει πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, την Αθήνα, την Ελλάδα, την ιστορική μνήμη μιας χώρας που αδικήθηκε από τους επιγόνους ενός παρελθόντος που θα έπρεπε, υπό κανονικές συνθήκες, να λειτουργήσει ως διαρκές παράδειγμα για να ξεπεραστεί από ένα μέλλον το οποίο… δεν ήρθε ποτέ.
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ένα Σαββατοκύριακο το οποίο αναμένεται να κρίνει πολλά για τη συνέχιση της ιστορικής διαδρομής του τόπου, χωρίς… διαλείμματα, τα εκβιαστικά διλήμματα εκείνων που κάποτε ήταν εταίροι μας, και σήμερα απλώς δανειστές, βρίσκονται και πάλι μπροστά μας.
Όπως και η πρόδηλη αδυναμία όσων κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της κρίσης, με όραμα και ρεαλισμό, κυρίως όμως με κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα. Και η Ελλάδα είναι οι πολίτες της, μια κοινωνία σε διαρκή αναζήτηση του καλύτερου για το αύριο, έστω κι αν οι δυνάμεις μας δεν φτάνουν μέχρι εκεί.
Η Ελλάδα δεν είναι αριθμοί. Δεν είναι δημιουργική λογιστική, μια πρακτική που τόσο «φορέθηκε» στο παρελθόν, για να κρύψει κάτω από το χαλί τις εθνικές υστερήσεις μας. Δεν είναι μέγεθος, ιστορικό και πολιτικό, εύκολα διαχειρίσιμο. Η γονιδιακή κληρονομιά μας είναι εξαιρετικά ευμεγέθης, ώστε να μην την αντέχουν οι πλάτες του οποιουδήποτε.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η συγκεκριμένη οριακή στιγμή που διέρχεται η Ελλάδα, δεν χρειάζεται απλή, συνεσταλμένη και ηττοπαθή διαχείριση, όπως ζούμε το τελευταίο διάστημα. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές. Χρειάζεται ηγέτες. Με εθνικές αναφορές, και κυρίως με τη δύναμη να παρακινήσουν, να εμπνεύσουν, να καθοδηγήσουν.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το προετοιμάζουν. Όχι σε όσους δέχονται αδιαμαρτύρητα ένα παρόν που «μαγειρεύτηκε» άτσαλα, με τα λάθος υλικά, από τους λάθος ανθρώπους. Η Ελλάδα μετράει. Ακόμη…

statesmen.gr

Οι «Anonymous» χάκαραν το site του υπ. Δικαιοσύνης – «Η δικαιοσύνη έρχεται», έγραψαν


Οι «Anonymous» χάκαραν το site του υπ. Δικαιοσύνης – «Η δικαιοσύνη έρχεται», έγραψαν. Προειδοποιούν με νέες επιθέσεις και δίνουν διορία δύο εβδομάδων» στην Ελλάδα να εγκαταλείψει τη συνθήκη ΑCTA

Επίθεση από χάκερς δέχτηκε σήμερα τα ξημερώματα η ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης! Η ιστοσελίδα βρίσκεται εκτός λειτουργίας έπειτα από χτύπημα των «χακτιβιστών» Anonymous, οι οποίοι έγραψαν στην πρώτη σελίδα του site πως «Η δικαιοσύνη έρχεται», ενώ ανέβασαν και ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο ανέφεραν: 

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει ολοκληρωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας και εσείς τη σκοτώσατε. Οι ίδιοι οι πολίτες σας σάς μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Επιβάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τους μονάρχες της ΕΕ να υποδουλώσουν τον λαό σας, οικονομικά και πολιτικά.

» Οι πολίτες σας πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησης και εσείς αφήνετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται. Τι κρίμα. Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές που ζητούν την απονομή της δικαιοσύνης. Διαδηλώνουν εναντίον σας, αλλά εσείς δεν θέλετε να ακουστεί η φωνή τους. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος τους να ζουν.
» Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Με την υπογραφή της συνθήκης ACTA (σ.σ. η οποία καλύπτει τη διαδικτυακή πειρατεία και πολλά ακόμα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας) στερείτε περαιτέρω την ελευθερία και οδηγείτε τους πολίτες σας στην καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο».
Το μήνυμα καταλήγει αναφέροντας: «Είμαστε οι Ανώνυμοι... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε. Οι λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους λαούς».

Μάλιστα, οι Anonymous ανέφεραν ότι το χτύπημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι «μόνο η αρχή» και έδωσαν διορία δύο εβδομάδων» στην Ελλάδα να εγκαταλείψει τη συνθήκη ΑCTA, προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις ακόμα και σε μέσα ενημέρωσης!Η επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές. Στο υπουργείο βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.
Από 4 χώρες η επίθεση!
Από τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες από τέσσερις διαφορετικούς server προκύπτει ότι προέρχονται τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών που «χτύπησαν» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από την έρευνα που διατάχθηκε.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και όπως υπογράμμισε ο διευθυντής, Μάνος Σφακιανάκης, περισσότερα στοιχεία για το θέμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες.

eklogika.gr

Δικαίωση της Γερμανίας στη Χάγη για τα θύματα του Διστόμου - Στη Βουλή το θέμα



Δικαίωση της Γερμανίας στη Χάγη για τα θύματα του Διστόμου. Η απόφαση, τι λέει η Ιταλία, τι απαντούν στην Ελλάδα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με απόφασή του δικαίωσε τη Γερμανία ως προς το σκέλος της ετεροδικίας, υποστηρίζοντας ότι η Ιταλία δεν έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας στους κατοίκους του Διστόμου να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία.
 Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας,  ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Χάγη, ενώ με τις τοποθετήσεις τους τα κόμματα δηλώνουν πώς η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης ήταν μεν αναμενόμενη, αλλά –για κάποια από αυτό- ο αγώνας συνεχίζεται. Ως «μεγάλη οπισθοδρόμηση για την διεθνή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», διότι «η ετεροδικία τίθεται υπεράνω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει για την απόφαση η οργάνωση της Διεθνούς Αμνηστίας,

Αναλυτικότερα: