Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δημήτρης Αβραμόπουλος:Η στάση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά,αποτελεί πράξη εθνικής ευθύνης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Η στάση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να διαπραγματευθεί μέχρι τελευταίας στιγμής θέματα, που αφορούν το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα των ασθενέστερων οικονομικών και κοινωνικών ομάδων, εν μέσω μιας πρωτοφανούς για την Ελλάδα και τον κόσμο θύελλας, αποτελεί πράξη εθνικής ευθύνης.

Είναι κρίμα, που η συνεργασία αυτή δεν είχε καθιερωθεί από το ξεκίνημα της κρίσης, όταν υπήρχε ακόμη χρόνος, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά οι μεσαίες κοινωνικές ομάδες, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, που ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία με τις προτάσεις τους είχαν προτάξει ως προτεραιότητα της πολιτικής της χώρας μας, για την έξοδο από την κρίση και για την ανάπτυξη».

Αντώνης Σαμαράς : Ποτέ δεν είχε περισσότερο ανάγκη η Ελλάδα εκλογές, απ' ό,τι τις έχει σήμερα!

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  κ. Αντώνη Σαμαρά

,

Ήταν σκληρή η διαπραγμάτευση για το καινούργιο δάνειο!
Αν είχε υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση εδώ και δύο χρόνια, δεν θα ήμασταν σήμερα με την πλάτη στο τοίχο.
 Πετύχαμε, παρ' όλα αυτά, αρκετά πράγματα:
  --Αποτρέψαμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει από μέρες», όπως διαδίδουν κάποιοι.
Μόλις χθες το απόγευμα, μας στάλθηκε κείμενο συμφωνίας που περιείχε ακόμα την κατάργηση των δύο μισθών! Τελικά το ματαιώσαμε. 
--Ματαιώσαμε την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Επέμεινα να εξαιρεθούν από κάθε νέα μείωση οι χαμηλότερες επικουρικές και οι κύριες  συντάξεις. Και έτσι έγινε… Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να «διαλέξουμε» αν τάχα θα περισώσουμε τις κύριες ή τις επικουρικές. Η Τρόικα επέμενε να γίνουν περικοπές και σε κύρια και σε επικουρικά ταμεία.
Υπήρξε ολονύχτια διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό. Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες. Μετά από μεγάλη επιμονή δέχθηκαν οι συνολικές περικοπές να είναι οι μισές απ' αυτές που ζητούσαν, ώστε να παραμείνουν άθικτες οι αποδοχές των χαμηλοσυνταξιούχων. -- Απορρίψαμε τη νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση των πάντων.
-- Δώσαμε ακόμα τη μάχη, ώστε η μείωση του κατώτατου μισθού να μην επεκταθεί και στους υπόλοιπους μισθούς. Κι αυτό έγινε. Με δύο λόγια, παλέψαμε για να αποτρέψουμε πρόσθετη ύφεση, πρόσθετη ανεργία, πρόσθετα λουκέτα…
Σήμερα διαχειριζόμαστε τη ζημιά που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια. Διότι το χρέος μας τώρα έγινε μη βιώσιμο. Το 2009 ήταν μεγάλο, αλλά ήταν βιώσιμο ακόμα.
Τώρα, όλοι επιδιώκουν, να φτάσει το χρέος, μετά από οκτώ χρόνια… εκεί που ήταν το 2009, όταν ξεκίνησε αυτό το μαρτύριο! Αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος της ζημιάς που έγινε τη μοιραία αυτή διετία.
Με τη τωρινή συμφωνία, άνοιξε ο δρόμος για να «κουρευτεί» σημαντικά το ελληνικό χρέος. Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος. Που μας επιτρέπει να ελπίζουμε ξανά.

            Μπορεί να αποφύγαμε τα χειρότερα - και πιο υφεσιακά - από όσα μας ζήτησαν. Κάποια, όμως, δεν αποφεύχθηκαν…
            Εμείς παραμένουμε σταθεροί σε αυτό που κυρίως χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα: μέτρα Ανάκαμψης.
                                     
            Γιατί ρωτώ τον οποιονδήποτε καλοπροαίρετο Ευρωπαίο: όταν βρίσκεσαι για πέμπτη χρονιά σε ύφεση, όταν η χώρα σου παραπαίει και η κοινωνική συνοχή της απειλείται, είναι δυνατό το μόνο «αντίδοτο» στην κρίση, να είναι ακόμα περισσότερη ανεργία και… άλλα δύο χρόνια ύφεσης;
            Η μάχη που δίνουμε σήμερα για τη σωτηρία της Ελλάδας αφορά και ολόκληρη την Ευρώπη. Που μπαίνει πια σε γενικευμένη ύφεση. Πολύ επικίνδυνη και για τις κοινωνίες της, αλλά και για την ενότητά της.
            Στη Νέα Δημοκρατία έγκαιρα διαβλέψαμε ότι ήταν λάθος η συνταγή κι έγκαιρα προβλέψαμε που θα οδηγούσε.
            Εκείνοι που την πρότειναν, εκείνοι που την υπερασπίστηκαν και εκείνοι που την εφάρμοσαν, ας δουν κατάματα σήμερα τις συνέπειές της.
           
            Αυτή την ώρα οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου έχουμε πράγματι ανάγκη να αλλάξουμε πορεία στην Οικονομία μας. Όμως το καθημερινό βασανιστήριο της ακραίας λιτότητας, δεν βοηθάει. Εκτρέφει την κοινωνική έκρηξη και έναν επικίνδυνο αντί-ευρωπαϊσμό.
            Γιατί κανένας λαός δεν αντέχει στις συνεχείς θυσίες, χωρίς κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ…
            Και φοβάμαι, ότι αυτό η Ευρώπη το έχει ξεχάσει…

            Αυτή τη στιγμή η ΝΔ δίνει τη μάχη ταυτόχρονα σε πολλαπλά μέτωπα:
            -- Να αποκαταστήσουμε την πληγωμένη αξιοπιστία της χώρας.
            -- Να αναδείξουμε την άμεση προτεραιότητα της Ανάκαμψης.
            -- Να διασώσουμε την Κοινωνική Συνοχή. Με ανθρώπους έχουμε να κάνουμε όχι με γκρίζους αριθμούς.
            -- Να αποφύγουμε τα μικροπολιτικά παιγνίδια που εξακολουθούν να παίζουν κάποιοι σε βάρος της χώρας, ακόμα και τώρα.
            -- Να δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σύντομα θα διαχυθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αν δεν αλλάξει η πολιτική της ατέλειωτης μονομερούς λιτότητας.

Θα τα επιτύχουμε όλοι μαζί, ως υπερήφανοι άνθρωποι, όχι ως μόνιμοι επαίτες. Πώς;
Με μια νέα κυβέρνηση που θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή!
Ποτέ δεν είχε περισσότερο ανάγκη η Ελλάδα εκλογές, απ' ό,τι τις έχει σήμερα!

Δύο λόγια για χθες βράδυ: Με ξέρετε. Και ξέρετε ότι ούτε δειλιάζω ούτε υποχωρώ. Όταν, όμως, γνωρίζω τις συνέπειες, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν τις βλέπω. Ιδίως αν είναι τόσο καταστροφικές. Ούτε ψάχνω χειροκροτήματα για μια βδομάδα…
Είμαι εδώ μόνο από υποχρέωση να βοηθήσω την Πατρίδα. Και αυτό κάνω. Στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Δύο χρόνια δεν άκουσε κανείς τη φωνή μας για αλλαγή πολιτικής. Και σήμερα το τραύμα έγινε πολύ βαθύ, για να πω ότι δεν θα πονέσει.


H Απάντηση Πάνου Μπεγλίτη, στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στην αποψινή δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Σαμαρά, δήλωσε τα εξής:
Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η καθοριστική συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες όπου συζητείται το κρίσιμο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αυτή την δύσκολη ώρα για το μέλλον της πατρίδας μας, επέλεξε ο κ. Σαμαράς για να προβεί στη μικροπολιτική κίνηση της δήλωσης του, χωρίς να λογαριάζει την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της χώρας.
Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να κρύψει τον ίλιγγο που του έχει προκαλέσει η αλλαγή της βολικής αντιμνημονιακής πολιτικής του πρόσφατου παρελθόντος.
Ζαλισμένος από αυτή την στροφή, συμμετέχει ως συγκυβερνών κόμμα, στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και συγχρόνως φαντασιώνεται αντιπολιτευτικούς αγώνες και σκληρές διαπραγματεύσεις κατά του ιδίου του Πρωθυπουργού της χώρας.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ είναι, δυστυχώς, ένας κακός σκηνοθέτης στο μονόπρακτο του παραλόγου, που παίζει την περίοδο αυτή, με θεατές το εσωκομματικό ακροατήριο του κόμματος του.
Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία των διαπραγματεύσεων με τους κοινοτικούς εταίρους η ευθύνη και η σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύει ο αρχηγός ενός μεγάλου κόμματος, είναι έννοιες άγνωστες για τον κ. Σαμαρά. Πολλοί πίστεψαν ότι το παρελθόν του θα τον είχε βοηθήσει να είναι πιο υπεύθυνος. Δυστυχώς διαψεύδονται.

14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ​Υ -ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

πρόσκληση-πρόγραμμα για την εορτή του
ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΕΞ ΙΧΘΥΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,  την 14 Φεβρουαρίου.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΑΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΩΡΙΟΥ ΨΑΡΙ: www.psarikorinthias.gr   
 

Αίγιο: Έκλεψαν ολόκληρη καμπάνα από εκκλησία

Έπειτα από 32 χρόνια, η βαριά καμπάνα που είχε  τοποθετηθεί το 1980 στο ξωκλήσι  της Αγίας Τριάδας στον Σελινούντα  Αιγίου σιώπησε για πάντα! Άγνωστοι  «κυνηγοί» μετάλλων φρόντισαν να την… εξαφανίσουν και πιθανότατα έχει ήδη καταλήξει σε κάποιο χυτήριο.   

Οι δράστες ανέβηκαν στο καμπαναριό και,  αφού έκοψαν τις αλυσίδες που  συγκρατούσαν την καμπάνα, την  κατέβασαν από τα καμπαναριό  και την φόρτωσαν σε κάποιο  φορτηγό που είχαν φέρει μαζί τους με το οποίο εξαφανίστηκαν. Την απουσία της αντιλήφθηκε κάτοικος του χωριού που ειδοποίησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον πρόεδρο και εκείνοι κατάγγειλαν την κλοπή στην αστυνομία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η αξία της καμπάνας υπολογίζεται γύρω στα 3.000 ευρώ!
 
mykorinthia.gr

Με αλυσίδες η κίνηση στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης και Τρίπολης Καλαβρύτων

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Πελοπόννησο με χιόνια στα ορεινά, βροχές στα πεδινά και τσουχτερό κρύο, ενώ τα συνεργασία εκχιονισμού εργάζονται ανελλιπώς για τον καθαρισμό των δρόμων.
Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας είναι τα σχολεία σε Καστρί και Άγιο Πέτρο της Βόρειας Κυνουρίας και σε όλα τα σχολεία του δήμου Γορτυνίας.
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας και της Αρκαδίας, καθώς επίσης στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης και Τρίπολης Καλαβρύτων.

ΩΣ ΕΔΩ !


Τα περιθώρια και η υπομονή των Ελλήνων έχουν πια εξαντληθεί.
Καλούμε τον Λαό να κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες σε όλη τη χώρα,
απαιτώντας να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας που
είναι η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Όλοι στους δρόμους.  
 Μανώλης Γλέζος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Κασιμάτης
ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ   (Ε.ΛΑ.Δ.Α.)

ΝΔ: "Όλα έκλεισαν τώρα πάμε για εκλογές"

Κύκλοι του κόμματος της Λεωφόρου Συγγρού επιμένουν πως η Νέα Δημοκρατία παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις δεν κάνει πίσω στο θέμα των εκλογών.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως δεν αλλάζουν τίποτα στον προγραμματισμό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί έχει ληφθεί η απόφαση να να επιμείνει το κόμμα στην άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν κάνει βήμα πίσω στην άμεση διεξαγωγή των εκλογών και επιχειρηματολογεί λέγοντας πως με τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τη νέα δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία για το κούρεμα ολοκληρώνεται το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Κατά συνέπεια θα ζητήσει άμεση διεξαγωγή εκλογών το πιθανότερο εντός του Απριλίου και ίσως πριν το Πάσχα, κάτι που σίγουρα θα αιφνιδιάσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ακόμα έχει μεγάλο δρόμο μπροστά του για να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα, με την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Σε αυτή την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας βοηθούν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να έχει σαφέστατο προβάδισμα έναντι όλων των άλλων κομμάτων, χωρίς ωστόσο να σχηματίζει μόνη της κυβέρνηση.



NewsIt

Ώδυνεν όρος και έτεκεν...συμφωνία για όλα από τους πολιτικούς αρχηγούς

 
Ώδυνεν όρος και έτεκεν...συμφωνία για όλα από τους  πολιτικούς αρχηγούς

Ώδυνεν όρος και έτεκεν συμφωνία, μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών για το τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης με τα οποία προσέρχεται ο υπουργός Οικονομικών το απόγευμα στο Eurogroup, ενώ δεν κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης Παπαδήμου, μέχρι τουλάχιστον να τεθεί στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρωθυπουργού (που ενέχει και χαρακτήρα επίσημου εγγράφου), αναφέρονται για τη συμφωνία τα εξής:
«`Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, σχετικά με το θέμα, το οποίο είχε απομείνει ανοικτό για περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν’ όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 130 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών θα συμμετέχει πλέον με συμφωνηθέν κείμενο στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 6 μ.μ απόψε όπου θα εξεταστεί η δανειακή σύμβαση και η συμφωνία για το PSI που αφορά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
(Η πρώτη παράπλευρη απώλεια για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, ήταν η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων).
Παρ΄ ότι δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο ως προς τον τρόπο χειρισμού του εκκρεμούντος θέματος για την περικοπή των συντάξεων, είναι βέβαιο ότι με ανακοινώσεις ή δηλώσεις τους οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους αποδέχθηκαν τη συμφωνία. Ήδη ο κ. Καρατζαφέρης, ανακοίνωσε ότι θα προβεί αύριο σε ανακοινώσεις.
Οι επικοινωνίες του πρωθυπουργού
Πριν από τη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους, με στόχο την εξεύρεση λύσης στα σημεία διαφωνίας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις τουλάχιστον και θα αναζητηθούν ισοδύναμες λύσεις για τη μείωση των δαπανών του ασφαλιστικού συστήματος.
Στο Eurogroup
Με το κείμενο της τελικής συμφωνίας, προσέρχεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος στο Eurogroup, ελπίζοντας για μια θετική κατάληξη. Νωρίτερα από την εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί με δηλώσεις του υπογράμμιζε ότι «από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται η ολοκλήρωση ή η μη ολοκλήρωση του PSI, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική.
Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους».

Ο κ. Βενιζέλος άφηνε και υπονοούμενα ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τους Έλληνες κατάματα, το εθνικό συμφέρον, την προοπτική των παιδιών μας».
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε  ότι ενημερώθηκε σήμερα από τον κ. Παπαδήμο, για τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας, αλλά απέφυγε να δεσμευθεί για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει η ΕΚΤ το χαρτοφυλάκιό της των ελληνικών ομολόγων. Σημείωσε ωστόσο ο κ. Ντράγκι, πώς «όλες αυτές οι συζητήσεις για την πιθανότητα η ΕΚΤ να συμμετέχει στις απώλειες της Ελλάδας είναι χωρίς βάση, διότι η ιδέα ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει χρήματα για το πρόγραμμα   θα αποτελούσε παραβίαση της απαγόρευσης της χρηματοδότησης» των κρατών .
Στη Βουλή
Στην ελληνική Βουλή, η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης από τους πολιτικούς αρχηγούς, δέχεται από το πρωί τα πυρά των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ επιφυλάξεις και ενστάσεις κυρίως για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, εκφράζουν και βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας πάντως, έδωσε διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή, για την οποία ήδη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι η πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα περιλαμβάνει την έγκριση του PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
«Δίνουμε μια πραγματική μάχη, που δεν είναι ούτε ψεύτικη ούτε εικονική, κάνουμε πράγματι σκληρές διαπραγματεύσεις», δήλωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας όλους «να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να μην δημαγωγούν για να μην γονατίσει η χώρα»

eklogika.gr

Αντίθετη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη λειτουργία μονάδας σκυροδέματος στη Βλαχέρνα περιοχής Naturα


Ερωτηθείς ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας από Δημοσιογράφους, σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία μονάδας σκυροδέματος στη Βλαχέρνα του Δήμου Τρίπολης, με αφορμή την διαμαρτυρία φορέων και οργανώσεων κατά της κατασκευής της ανωτέρω μονάδας στην είσοδο του παραδοσιακού οικισμού της Βλαχέρνας, ο κ. Γιαννακούρας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αντίθετη με τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας στα όρια μάλιστα περιοχής Naturα, στους πρόποδες του Μαινάλου και της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Πύργου.

Δήλωση Περιφερειάρχη για το ενδεχόμενο πώλησης Λιγνιτικής Μονάδας Μεγαλόπολης

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης Λιγνιτικής Μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιλογή αυτή της κυβέρνησης, με δεδομένο ότι, όπως επεσήμανε ιδιαίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής παραχώρησαν σε ένα δημόσιο οργανισμό τις περιουσίες τους, σύμφωνα με τη λογική της προσφοράς στην εθνική οικονομία και εθνική ενεργειακή πολιτική, αλλά και της ανταποδοτικότητας προς την τοπική κοινωνία, θέτοντας ακόμη και την υγεία τους σε κίνδυνο.Άποψή μας είναι ότι, ακόμα και στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης, διαδικασία με την οποία διαφωνούμε και η οποία διαφέρει ριζικά από τη λογική και τις συνθήκες κατά το χρονικό διάστημα δημιουργίας της μονάδας, θα έπρεπε να είναι ενήμερη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεγαλόπολης, παράγοντες καθοριστικοί των εξελίξεων στην περιοχή αυτή. Θα έπρεπε να έχει επίσης προηγηθεί διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, πάνω σε σημαντικά και συγκεκριμένα ζητήματα και πάντα στη λογική, όχι μόνο διατήρησης των ανταποδοτικών οφελών προς την τοπική κοινωνία, αλλά και αύξησής τους, λόγω του ότι η περιοχή έχει υποστεί ιδιαίτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση για μακρό χρονικό διάστημα. Η διαπραγμάτευση με τον οποιονδήποτε πλέον πιθανό επενδυτή δεν μπορεί να γίνει μόνο από εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής σκηνής,

Διαπραγμάτευση για Πρώτη Φορά!

Η αταλάντευτη και σθεναρή στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά σε όλη τη διάρκεια των επώδυνων και σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα, παρά την χωρίς προηγούμενο δυσχερή θέση που έχει βρεθεί η χώρα, απέδειξε ότι όταν υπάρχει βούληση και σχέδιο υπάρχει και αποτέλεσμα. 
Σε αντίθεση με όλους αυτούς οι οποίοι :
  • ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και επί μια διετία είχαν μετατραπεί σε θλιβερούς κομιστές ανεπιτυχών μέτρων, που οδήγησαν την οικονομία στο χείλος του γκρεμού, την Ελλάδα σε διεθνή αναξιοπιστία και την κοινωνία σε απόγνωση,
·         αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και ανίκανοι να αναχαιτίσουν την ύφεση που βαθαίνει από τις δικές τους επιλογές και ήδη καταδικάζει στην ανεργία πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας,
·         που δημοσίως ομολογούν ότι ούτε καν διάβασαν το μνημόνιο πριν το ψηφίσουν, και συνεχίζουν αμετανόητοι να θέλουν να διαχειρίζονται τις τύχες του ελληνικού λαού,  
η Νέα Δημοκρατία επέβαλε:
  • για πρώτη φορά να γίνει διαπραγμάτευση επί της ουσίας των προτεινόμενων μέτρων,
  • να ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες των χαμηλοσυνταξιούχων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τη μνημονιακή πολιτική,
  • να αποτραπούν μέτρα νέας φορολογικής καταιγίδας που θα συνιστούσε την ταφόπλακα της οικονομίας και εντέλει
  • να αποτραπεί η καταστροφική εξέλιξη της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, που θα γυρίσει την Ελλάδα πενήντα χρόνια πίσω.
Παρά την παραπλανητική «φιλολογία» που αναπτύσσουν διάφορα κέντρα ότι η διαπραγμάτευση δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο, για να καλύψουν την καθολική αποτυχία της πασοκικής διαχείρισης και του Γ. Παπανδρέου, τα αποτελέσματα της διαπραγματευτικής στρατηγικής του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρα και απτά:
·         Η μείωση κατά 22%, αφορά μόνο στον κατώτατο μισθό για τους νεοεισερχόμενους, μέτρο αναμφίβολα επώδυνο, αλλά δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα κλιμάκια.
  • Διασώζονται ο 13ος και 14ος μισθός.
  • Περιορίζονται στο μισό της αρχικής απαίτησης οι μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και εξαιρούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
  • Δεν αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, γεγονός που θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή (αύξηση στο χαράτσι της ΔΕΗ, σε 16 φόρους στα ακίνητα, στους φόρους μεταβίβασης και γονικών παροχών) και θα διέλυε ό,τι απέμεινε στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή. 
  • Για πρώτη φορά δεν προβλέπονται νέοι φόροι.
Αυτή είναι η αδιάψευστη αλήθεια και δεν είναι δυνατόν να παραμορφωθεί από αυτούς που φέρουν την ευθύνη για το τραγικό σημείο που έφθασε η χώρα και η οικονομία. Είναι πρόκληση όσοι απέτυχαν παταγωδώς, όσοι αγνοούν τη λέξη διαπραγμάτευση να εμφανίζονται όψιμοι τιμητές μιας προσπάθειας να διασωθεί ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί τούτη την ύστατη στιγμή πριν από την ελεύθερη πτώση στο κενό. Θα έπρεπε να είχαν επιλέξει τη σιωπή, για να διασώσουν τουλάχιστον την πολιτική τους αξιοπρέπεια.
Η Νέα Δημοκρατία, σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να επιδιώκει, χωρίς να ενδίδει σε πιέσεις, τη μέγιστη δυνατή επιτυχία προς όφελος της χώρας και των πολιτών.
Και διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι πολύ σύντομα, με τη δική τους ψήφο στις επερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει τον τιτάνιο αγώνα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας για να κερδίσουμε και πάλι την αισιοδοξία και την εθνική μας αυτοπεποίθηση.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Επ' αόριστον αναβολή σε Football League 1 και 2

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Β' και Γ' Εθνικής αποφάσισε να αναβάλει τα πρωταθλήματα της Football League και Football League 2 μέχρι να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα.
Ούτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν αγώνες για τη Football League και τη Football League 2 αφού δεν έχει παρουσιαστεί η παραμικρή πρόοδος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και οι παίκτες.

Η ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ αποφάσισε όπως συνεχιστεί η αναστολή των πρωταθλημάτων της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ μέχρι να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα."

Παραίτηση - βόμβα του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Κουτσούκου


Αιφνιδίασε τους πάντες ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα.
Από το γραφείο του κ. Κουτσούκου, ο οποίος είναι βουλευτής Ηλείας από το 2000 και, νωρίτερα, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.
Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.
Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι' αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.
Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη Χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι' αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συνεργασία μας και να δηλώσω ότι δεν θα πάψω να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ , για τη διευθέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου στην πολύπαθη Ηλεία ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα τους , ανεξάρτητα από αξιώματα
."

Συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον Άρεως. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλη. Συγκέντρωση και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια.
Κλειστές είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και η Λεωφόρος Πατησίων στο Πεδίον του Άρεως από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.
Κεντρικό σύνθημα είναι να “Φύγει τώρα η κυβέρνηση και τα μέτρα”
«Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μην εφησυχάσει. Σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο, οι εργάτες να απορρίψουν μέτρα που μειώνουν μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Κανένα νέο μέτρο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Λίγο μετά τις 17:10 έκλεισε και ο σταθμός "Πανεπιστήμιο" του μετρό λόγω των συγκεντρώσεων που θα γίνουν στο κέντρο.
Στις 18:00 στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανόσεων.

Στα άκρα η κόντρα ΔΕΗ - κυβέρνησης

Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της εταιρίας επί της οδού Χαλκοκονδύλη. Λίγο μετά τις 12:00 ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Διαμαρτύρονται για τη πράξη νομοθετικού περιεχόμενου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Αντιπροσωπία των εργαζομένων μαζί με το βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο προκειμένου να κάνουν γνωστά στην κυβέρνηση τα αίτια της διαμαρτυρίας τους ώστε να βρεθέι μία λύση. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις έληξαν άδοξα και όλα δείχνουν πως η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών πλησιάζει στα άκρα! Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Δεν υποστέλλουμε τον αγώνα της σημαίας! Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε τον οργανισμό. Συνεχίζουμε συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία της ΓΣΣΕ".

Αστυνομικοί: Λευκή απεργία απο "πάρεργα"


Σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις, που απορρέουν από το επαγγελματικό τους αντικείμενο, όπως είναι η επίδοση δικογράφων, η διασταύρωση οικοδομικών παραβάσεων, η φύλαξη γηπέδων κ.λπ., καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη στο γενικό της συμβούλιο, στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.
Χαρακτηρίζοντας τις δραστηριότητες αυτές «πάρεργα», η Ομοσπονδία καλεί τους αστυνομικούς, που επιθυμούν να απέχουν, να το πράξουν.
Εξάλλου, κατά το συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκδόθηκε κείμενο, με το οποίο εκφράζεται οργή και αγανάκτηση κατά των μέτρων, που υπαγορεύονται από την πολιτική του μνημονίου. Το κείμενο εστάλη στους εκπροσώπους της τρόικας

newsit.gr

Γ. Βόγλης: Συνάντησε ύστερα από 42 χρόνια την... «Στάσου, μύγδαλα!», Αnne Lonnberg!

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης , το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου έφερε κοντά δύο ανθρώπους μετά από σαρανταδύο χρόνια. Ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου με το σπουδαίο υποκριτικό ταλέντο, Γιάννης Βόγλης, έστειλε πακέτο στη συμπρωταγωνίστριά του, Αnne Lonnberg, με την οποία αποτέλεσαν ένα από τα ζευγάρια που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, στην ταινία ''Κορίτσια στον Ήλιο''.
Απολαύστε το βίντεο!


Ο εφιάλτης ζωντανεύει απόψε για δύο κορίτσια στο 'Πάμε 'Πακέτο''

 
Απόψε στις 21:00 στον ALPHA, το άνοιγμα του πακέτου κρύβει αναπάντεχες συναντήσεις...
Το άνοιγμα του πρώτου πακέτου θα ξετυλίξει τη ζωή δύο νεαρών κοριτσιών των οποίων η παιδική ηλικία έμοιαζε με εφιάλτη. Η Βούλα και η Φαίη, ήταν αναγκασμένες να αλλάζουν περιοχές και να ζουν σαν φυγάδες, κυνηγημένες από τον ίδιο τους τον πατέρα. Όσες μνήμες και να ανασύρουν από το παρελθόν δεν θυμούνται να έζησαν ποτέ ανέμελα, αφού ο φόβος είχε γίνει καθημερινότητά τους. Τα δύο κορίτσια ελπίζουν ο αποστολέας του πακέτου να μην είναι ο πατέρας τους. Ποια αναπάντεχη έκπληξη τις περιμένει;
 
Η αποστολέας του δεύτερου πακέτου είναι μια γυναίκα που ο έρωτάς της για έναν Σαουδάραβα παραλίγο να της στοιχίσει την ίδια της τη ζωή. Η Αλεξάνδρα ήταν μια χειραφετημένη γυναίκα που εργαζόταν ως αεροσυνοδός. Ήταν κοινωνική και είχε αρκετούς φίλους μέχρι τη στιγμή που γνώρισε τον σύζυγό της. Μετά τον γάμο τους, ο σύζυγός της της ασκούσε τόσο σωματική όσο και λεκτική βία και την απομόνωσε από το κοινωνικό της περιβάλλον. Η Αλεξάνδρα κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή του, αλλά χρειάστηκε πολλά χρόνια για να ορθοποδήσει. Σήμερα, θέλει όσο τίποτα άλλο, να συναντηθεί ξανά με την καλύτερή της φίλη με την οποία χάθηκαν λίγο πριν τον γάμο της. Οι δυο γυναίκες ήταν συνάδελφοι και για μεγάλο χρονικό διάστημα μοιράζονταν και το ίδιο σπίτι. Πώς θα είναι η συνάντησή τους μετά από τόσο καιρό;
 
zappit.gr

Διακοπή από την Τουρκία της ροής φυσικού αερίου προς τη χώρα μας για δεύτερη φορά σε έναν μήνα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στη διακοπή από την Τουρκία της ροής φυσικού αερίου προς τη χώρα μας για δεύτερη φορά σε έναν μήνα, ζήτημα για το οποίο κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
            "Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα η Τουρκία αποφασίζει να διακόψει τη ροή αζέρικου φυσικού αερίου προς τη χώρα μας, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα και λόγους «ανωτέρας βίας».
            Σχετικά δημοσιεύματα, όμως, στον ηλεκτρονικό Tύπο επικαλούνται πηγές σύμφωνα με τις οποίες, η Τουρκία στην πραγματικότητα παρακρατεί ποσότητες που προορίζονται για την Ελλάδα, για να καλύψει τις δικές της αυξημένες, λόγω της κακοκαιρίας, ανάγκες.
            Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχαν προηγηθεί σχετικά τηλεγραφήματα των πρακτορείων Dow Jones Newswires και Reuters, ενώ και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι «το φυσικό αέριο προς την Ελλάδα διεκόπη από το Αζερμπαιτζάν και το Ιράν, εξαιτίας βλάβης μεταξύ των σταθμών συμπίεσης στις δύο χώρες», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η ροή προς τα τουρκικά νοικοκυριά συνεχίζεται κανονικά.
            Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να ξεδιαλύνει το τοπίο και να δώσει σαφείς απαντήσεις, για το τί πραγματικά συμβαίνει τελικά :  
  1. Έχει επηρεασθεί η ροή φυσικού αερίου από την Τουρκία προς τη χώρα μας και σε τί ποσότητες; Έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες η ΔΕΠΑ, ώστε να διαπιστώσει τα αίτια διακοπής της παροχής αερίου από την τουρκική εταιρία BOTAS;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ελληνική πλευρά βάσει των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη σχετική σύμβαση, έναντι της αντισυμβαλλόμενης τουρκικής πλευράς;
  3. Αν συνεχιστεί παρόμοια συμπεριφορά εκ μέρους της τουρκικής εταιρίας, πώς διασφαλίζεται η ομαλή τροφοδοσία και επάρκεια στη χώρα μας, ενόψει και της ανακοίνωσης της απόφασης της Ρωσίας να μην καλύψει τις επιπλέον ανάγκες της Ευρώπης;"

Νίκος Νικολόπουλος..Το εθνικό ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 20% Οι άνεργοι στην Πατρίδα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της ανεργίας του Νοεμβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το εθνικό ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε το 20% .
Οι άνεργοι στην Πατρίδα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της παρατεταμένης υφεσιακής πολιτικής. Η ανεργία είναι η πιο σκοτεινή όψη της οικονομικής κρίσης.
Ειδικά για τους νέους έχει τα χαρακτηριστικά ενός εφιάλτη χωρίς προηγούμενο.
Η ανεργία είναι βασικός κρίκος του φαύλου οικονομικού κύκλου που κυριαρχεί στην ελληνική οικονομία.
Η ύφεση, λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, περιορισμός εισοδήματος, υποχώρηση της ζήτησης, νέα ύφεση κ.ο.κ.
Απαιτείται προσήλωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας μας στη μεγέθυνση της παραγωγής και στην Επανεκκίνηση της Οικονομίας.
Οι δημιουργικές δυνάμεις, επιχειρηματίες, αγρότες, εργαζόμενοι οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με στόχο να μπει θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη της χώρας μας.
Απαιτείται να αξιοποιήσουμε, επιτέλους, τους ευρωπαϊκούς πόρους που λιμνάζουν και να υλοποιήσουμε στοχευμένες αποτελεσματικές δράσεις όπως επίμονα προτείνουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Η Επανεκκίνηση της Οικονομίας, οι νέοι τομείς παραγωγής και ανάπτυξης και η δημιουργία νέων κοιτασμάτων απασχόλησης είναι η εθνική μας πρόκληση. Σ’ αυτήν την πρόκληση είμαστε στρατευμένοι».

Συντονισμός δράσης όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων σε ένα κοινό αγώνα



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Το βράδυ της Τετάρτης, 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση πολιτών  της Θεσσαλονίκη που συμμετέχουν σε κινήσεις πολιτών όπως Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ, ομάδα Άρδην Θεσσαλονίκης,
Πολίτες που συμμετείχαν στο κίνημα των πλατειών και πολιτικών συλλογικοτήτων όπως ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και Χριστιανική Δημοκρατία
και συζητήθηκε ο προγραμματισμός ενός κοινού αντιμνημονιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες.
Συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, και με βασικό άξονα δράσης την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στην εξαθλίωση μια ολόκληρη κοινωνία, κρίνουμε σκόπιμο το συντονισμό της δράσης όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων σε ένα κοινό αγώνα. Ως πρώτο βήμα υποστηρίζουμε τις ήδη προγραμματισμένες δράσεις τις προσεχείς ημέρες.
Τέλος, καλούμε το λαό στη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 17.00.

Η αντίσταση είναι ζήτημα ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν,
Η ανατροπή κυβέρνησης-τρόικας
ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ

Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, Σύνταγμα τηλ. 210-3233877, 210-3233879
Γραφεία Θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83Β και Μαυρομάτη τηλ. 2310-456906

Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ...

ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ
Ο άνθρωπος που συγκαταλέγεται αναμέσα στους πιο μισητούς πολιτικούς στην Β' Πειραιά μαζί με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗ και τον ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ...
Ο άνθρωπος που ψηφίσε και θα ψηφίσει όλα τα μημόνια κατοχής που οδήγησαν στην εξαθλίωση τους Έλληνες Πολίτες Αυτός λοιπόν o Νιώτης (ναι, του ίδιου γνωστού "σοσιαλιστή" που συλλέγει υπογραφές για να μείνει μόνιμα ο ΠαπαΔήμιος κι αυτοί μιας και δεν ξαναβλέπουν πολυθρόνα και παχυλό μισθό θα συνεχίζουν το πάρτι) που τον πληρώνει ο Ελληνικός Λαός με μηνιάτικο που ξεπερνάει το ετήσιο εισόδημα ενός απλού μισθωτού!!!
Και όχι μόνο αυτό αλλά εμπαίζει τους ψηφοφόρους της Β΄ Πειραιά με το να λέει ότι πρέπει να πάρουν μέτρα ανακούφισης υπέρ των αδύναμων κοινωνικών ομάδων...δηλαδή ολοκληρου του Ελληνικού Λαού όπως έτσι τον καταντήσαν ο ΓΑΠ με τους κηπουρούς του τυπου.... σαν τον Γρηγόρη Νιώτη... Εμείς κ. Νιώτη θα στο πούμε Πειραιώτικα και κοφτά για την κατάσταση που επικρατεί στην Β΄ Πειραιά!
ΘΑ ΦΑΣ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΥΝ!!!
Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε...

neakeratsiniou.blogspot.com

Παϊσιος: O κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει….

Ο Γέροντας Παϊσιος είχε πεί το 1993 τα παρακάτω σε έναν πιστό που τον επισκέφτηκε. Το κείμενο είναι στην γλώσσα γραφής του (για να θυμόμαστε και την σωστή ορθογραφία των λέξεων, που έχει απλοποιηθεί σήμερα).

Eπισκέφθηκα τὸ Γέροντα μαζὶ μ ἕνα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στὰ τέλη Ὀκτωβρίου τοῦ 1993, καὶ τοῦ ἐξέφρασα τὴν ἀνησυχία μου γι αὐτὰ ποὺ συμβαίνουν ἀπὸ τοὺς κυβερνῶντες στὴν πατρίδα μας. Ὁ Γέροντας ἀπήντησε: Μὴ φοβᾶσαι. Ὁ Θεὸς δὲ θὰ ἐπιτρέψει νὰ γίνει κακό, ἀλλὰ θὰ γίνουν ὅμως πράματα καὶ θάματα ποὺ δὲ θὰ ἐξηγοῦνται μὲ τὴ λογική.
Ὁ κόσμος θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς κυνηγήσει.
Ὅπως ἕνα… μπαλόνι φουσκώνει καὶ ξαφνικὰ σκάει, ἔτσι θὰ σκάσουν κι αὐτοί! Δὲν μπορῶ νὰ σοὺ πῶ πιὸ πολλά .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ, κ. Α. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟ

Στο Δήμο Βέλου-Βόχας, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο, κ. Α. Παπακυριάκο και παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου για τη συγκρότηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το 2012.
Για την περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας, υπάρχουν σημαντικές δράσεις και τεχνικά έργα, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, που εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, καθώς και ένα πακέτο έργων προώθησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Για το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου, έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η μελέτη για τα Συμπληρωματικά Έργα που απαιτούνται, προκειμένου να αναδειχτεί όχι μόνο η περιοχή του Βραχατίου, αλλά και η ευρύτερη παραλιακή ζώνη του Δήμου.
Μέσω της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προωθείται επίσης και η «Κατασκευή και Βελτίωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέλου – Βόχας». Πρόκειται για έργο επίλυσης προβλημάτων που αφορούν στη διανομή του νερού εντός των ορίων του Καλλικρατικού Δήμου από τις δεξαμενές. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα απομακρυνθούν τα επιβλαβή αμιαντούχα υλικά και θα αντικατασταθούν με νέα, συμβατά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
Το μεγάλο έργο οδοποιίας «Βελτίωση - Διαπλάτυνση Επαρχιακής Οδού Βέλο - Στιμάγκα - Κούτσι - Νεμέα», προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ περίπου, με ολοκληρωμένες τις τεχνικές του μελέτες εντάσσεται στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, ενισχύοντας την προσδόκιμη αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή. Ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου, θα έχει ανακατασκευαστεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η κυκλοφορία επί του δικτύου, αλλά και στους προσκείμενους αγροτικούς δρόμους που καταλήγουν σε περιοχές καλλιέργειας και παραγωγής γεωργικών προϊόντων. 
Επιπρόσθετα, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, η μελέτη για την κατασκευή έργων προς άρση της επικινδυνότητας στον κόμβο του Ζευγολατιού στην Παλιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών και παράλληλα προωθείται η συντήρηση της επαρχιακής οδοποιίας στα όρια του Δήμου με άξονα πρώτης προτεραιότητας το Βοχαϊκό - Σουληνάρι - Χαλκί προς Αρχαία Νεμέα.
Τέλος, σχετικά με το μεγάλο έργο του Φράγματος του Ασωπού, όπου οι εργασίες εκτελούνται κανονικά και η ολοκλήρωσή του στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και άρδευσης, στην προώθηση της ανάπτυξης και του τουρισμού, στην προβολή ολόκληρου του Νομού και τη δημιουργία βιώσιμων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων σε σχέση με άλλες περιοχές, επιχειρείται η σύνδεση των περιοχών στα πέριξ του φράγματος με τον περιφερειακό δρόμο του Φράγματος που πρόκειται να κατασκευαστεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι υπό συζήτηση η σύνδεση του Ελληνοχωρίου της Γονούσας και του Παραδεισίου με τον παραλίμνιο δρόμο του φράγματος.
Ολοκληρώνοντας, ο Δήμαρχος του Δήμου Βέλου – Βόχας, κ. Α. Παπακυριάκος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψή του και τη συνεργασία τους, τόνισε την άριστη σχέση των τεχνικών τους Υπηρεσιών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι για το Δήμο Βέλου – Βόχας, η ένταξη έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας το 2012, θα είναι μια διαδικασία με πραγματικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: Ο κοινωνικός κανιβαλισμ​ός των νέων μέτρων


Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, δυστυχώς αυτή τη φορά ως τραγωδία.
Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτονται εκείνοι που υπηρετούν και προτάσσουν  τα συμφέροντα του ξένου παράγοντα (πχ δανειστές και τοκογλύφοι) και  εκείνοι που αναγνωρίζουν την ευθύνη να υπερασπιστούν, με όποιο κόστος,  την πατρίδα και την κοινωνία.
Το θέατρο συνεχίζεται. Το αποκορύφωμα του δράματος είναι η αναζήτηση  ακόμη 300 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μη μειωθούν περαιτέρω οι  συντάξεις. Ωστόσο, δεν ακούσαμε κάτι για τους τόκους που οφείλουν οι  τραπεζίτες από τις προνομιούχες μετοχές που έχει το δημόσιο, δεν  ακούσαμε κάτι για τα 100 εκατ. ευρώ που παραχωρήθηκαν στο Μέγαρο  Μουσικής, για τα 500 εκ. ευρώ ετησίως που σημειώνει ως απώλεια το  δημόσιο από τη μη εξίσωση του νοσοκομειακού με το ασφαλιστικό φάρμακο.  Καμία αναφορά δεν γίνεται στα 300 εκατ. ευρώ που κερδίζουν ετησίως οι  πολυεθνικές του φαρμάκου από τη σκανδαλώδη, εν ισχύ ακόμα, διάταξη για  τη δήθεν προώθηση του προϊόντος τους. Στα δυόμιση χρόνια που  ακολούθησαν μετά το «πάρτυ» της Νέας Δημοκρατίας, δεν έγινε τίποτα από  εκείνους που κονιορτοποίησαν την εμπιστοσύνη και την εντολή του λαού  για σύγκρουση με τη διαπλοκή και σύλληψη της φοροδιαφυγής και της  εισφοροδιαφυγής. Οι τελευταίες υπολογίζονται περίπου στα 30 δις ευρώ  ετησίως, ενώ το μαύρο χρήμα (λαδώματα, μίζες) φαίνεται να υπερβαίνει  τα 10 δις ετησίως.
Ενοχοποίησαν το μισθολογικό κόστος, αλλά σιωπούν για τις επιπτώσεις  του μη μισθολογικού κόστους στον ανταγωνισμό, όπως η διαδικασία των  αδειοδοτήσεων και ο αναχρονιστικός νόμος περί ανωνύμων εταιρειών.  Αποδέχονται τη μείωση του κατώτατου μισθού που συνεπάγεται απώλεια για  την αγορά 7,5 δις ευρώ χωρίς να έχουν την πρόνοια να συνδέσουν, ένα  ποσοστό των κερδών που προκύπτουν από αυτή τη ρύθμιση για τις  επιχειρήσεις, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Βυθίζουν την κοινωνία στη φτώχεια και μας απειλούν με χρεοκοπία,  ποντάροντας στο φόβο. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε, ότι σε μία τέτοια  περίπτωση εκείνοι που έχουν να χάσουν είναι οι δανειστές. Άρα, τέτοιο  ζήτημα δεν υφίσταται. Πρόκειται για ένα στυγνό εκβιασμό που αντί να  χρησιμοποιείται από το πολιτικό προσωπικό σαν διαπραγματευτικό  επιχείρημα εναντίον των δανειστών, χρησιμοποιείται κατ’ εξακολούθηση  εναντίον του ελληνικού λαού και της οικονομικής δικαιοσύνης,  προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις του.
Οφείλουν να γνωρίζουν αυτοί που επιβουλεύονται την αξιοπρέπεια αυτού  του λαού ότι μπορεί να τον έχουν καταστήσει φτωχό, δεν θα τον  καταστήσουν όμως σκλάβο.

Για τη Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης
Κουρουμπλής Παναγιώτης, Ανεξάρτητος Βουλευτής
Κοτζιάς Νίκος, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Κοτσακάς Αντώνης, Πρώην Υπουργός Αιγαίου
Μηλιαράκης Πέτρος, Δικηγόρος Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων
Μητρόπουλος Αλέξης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Τόσκας Νίκος,  Υποστράτηγος  ε.α.
Τσουκαλάς Δημήτρης, Πρώην Πρόεδρος ΟΤΟΕ

Το πιο “ατίθασο” όνειρο

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

H  δύναμη του αθλητισμού και η πληθωρική παρεμβατικότητα του στην ιστορική διαδρομή ενός έθνους, μπορεί να αποτυπωθεί ευκρινώς από την απήχηση που έχουν στην ευρύτερη κοινωνία, συγκεκριμένες «φωτογραφίες στιγμής». Ειδικά όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο, το κατεξοχήν άθλημα των μαζών, τη Μεγάλη Βρετανία, δηλαδή τη χώρα που το «γέννησε», και την εθνική ομάδα της Γηραιάς Αλβιόνας, που μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζεται ως… φετίχ από τον διεθνή Τύπο. Παρόλο που σε αγωνιστικό επίπεδο, έχει… ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία επιτυχία της, ενώ αντίστοιχη λήθη περιβάλλει και τα καινούρια χαρακτηριστικά που έχει κομίσει εσχάτως το βρετανικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Χθες, ανακοινώθηκε η παραίτηση του Ιταλού Φάμπιο Καπέλο από την τεχνική ηγεσία των «λιονταριών», τέσσερα χρόνια μετά τη μετάβασή του στο μεγάλο νησί. Από τότε κιόλας, οι Βρετανοί δεν τον συμπάθησαν ιδιαίτερα, και φάνηκε ότι θα τον αποδέχονταν δύσκολα.
Έκαναν ωστόσο πέτρα την καρδιά τους, καθώς μπροστά τους βρισκόταν ένας προπονητής ο οποίος κέρδισε τίτλους παντού. Στην Ιταλία, με τη Μίλαν, τη Ρόμα και τη Γιουβέντους, και στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνόδευε τους τίτλους που κατακτούσαν οι ομάδες του, είτε με θεαματικό ποδόσφαιρο, είτε με τη δημιουργία συνόλων που έμοιαζαν φτιαγμένα από το «μέταλλο» του νικητή.
Ο Καπέλο τελικά δεν άντεξε τους Άγγλους. Και η Αγγλία δεν άντεξε τον Ιταλό προπονητή. Ήδη έχει ξεκινήσει ο χορός για τη διαδοχή του, με τον Χάρι Ρέντναπ της Τότεναμ να προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί.
Μέχρι ωστόσο να οριστικοποιηθεί μια τέτοια συνεργασία, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μπορεί να ονειρεύεται: Ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μεγάλης Βρετανίας θα… συγκρατηθεί μέχρι το καλοκαίρι. Και αφού καταλήξει μέχρι τότε σε μια μεταβατική λύση, θα περιμένει τον Ζοζέ Μουρίνιο να ανακοινώσει τη φυγή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, εφόσον καταφέρει να κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα στην Primera Division από τη Μπαρτσελόνα, σύμφωνα και με τη μεγάλη διαφορά που έχει ήδη «χτίσει».
Το φαντάζεστε; Ο «Chosen One», ίσως ο προπονητής με την ισχυρότερη προσωπικότητα στον πλανήτη, που θεωρεί ότι ακόμη και το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι μικρότερο της δικής του ακτινοβολίας, να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.
Και να είναι υποχρεωμένος καθημερινά να… χρησιμοποιεί γαλλικά για την κριτική που θα δέχεται από τον βρετανικό Τύπο, για το ο, τιδήποτε κάνει, ή δεν κάνει. Είναι ένα «ατίθασο όνειρο», που θα πρέπει να ζήσουμε.

statesmen.gr

Πάνος Μπεγλίτης : Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι πληροφορίες για επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Σχετικά με την πρόσφατη πληροφόρηση, περί αιτήματος του ΔΝΤ για επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Πάνος Μπεγλίτης, επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Oικονομικών Ε. Βενιζέλο, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, θέτοντας υπόψη  τους, τις ανησυχίες των Οινοπαραγωγών της Νεμέας αλλά και της  Πελοποννήσου, τις οποίες συμμερίζεται απολύτως .
Και οι τρεις υπουργοί διαβεβαίωσαν τον κύριο Μπεγλίτη, ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα οι εκπρόσωποι των κοινοτικών μας εταίρων υπέβαλαν άμεσα ή έμμεσα κατά τις διαπραγματεύσεις το αίτημα για επιβολή Ε.Φ.Κ. στο κρασί και ότι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κατασκευή Διοικητηρίου στην Κόρινθο

Επίσης ο Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατασκευή Διοικητηρίου στην Κόρινθο με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, δήλωσε τα εξής:

« Πρίν ένα περίπου χρόνο, στο πλαίσιο της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής, υπό την προεδρία της τότε Υπουργού Ανάπτυξης κ. Λ. Κατσέλη, στην οποία συμμετείχα ως μέλος, αποφασίσθηκε η απένταξη της κατασκευής νέου Διοικητηρίου στην Κόρινθο, με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ. Η απόφαση αυτή, που ήταν ομόφωνη, ελήφθη λόγω της εξαιρετικά δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα.
          Αποτελεί κατά την άποψή μου αδιαμφισβήτητη ανάγκη για την πόλη της Κορίνθου το Διοικητήριο, το οποίο θα μπορεί να στεγάσει τις διάσπαρτες υπηρεσίες της περιοχής, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Λαμβάνοντας υπόψη και αυτή την ανάγκη, έλαβα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και του εξορθολογισμού της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την απόφασή μου, που ήταν δύσκολη συναισθηματικά, εξυπηρετεί όμως το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα της περιοχής μας.
          Ο χώρος και οι υποδομές του στρατοπέδου μπορούν, όπως έχω αναλύσει, πολλές φορές, να αξιοποιηθούν  για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Διοικητηρίου και την υποδοχή σημαντικών οργανισμών και υπηρεσιών, με παράλληλη δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλοπαιδιών.
          Πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων για το μέλλον, η πρόταση αυτή θα συμβάλει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από ενοίκια (υπολογίζονται σε 2,5 περίπου εκ.ευρώ ετησίως) στους οποίους θα πρέπει να υπολογισθούν και οι πόροι για την κατασκευή νέου Διοικητηρίου (η μελέτη προέβλεπε δαπάνη τουλάχιστον 35 εκ. ευρώ).
          Η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)  αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή διαδικασία και πρέπει να την αξιοποιούμε υπερασπιζόμενοι, συγχρόνως, το δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
          Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι  η διαδικασία ΣΔΙΤ μπορεί να αξιοποιηθεί στο χώρο του στρατοπέδου για την ανακαίνιση κτιρίων και την κατασκευή συμπληρωματικών υποδομών. Με αυτόν τον τρόπο ή εξοικονόμηση χρημάτων θα είναι μεγάλη και ο στόχος θα επιτευχθεί με το μικρότερο δυνατό κόστος.
          Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ αναγκαία την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας και τη Δημοτική Αρχή Κορίνθου, ώστε να διερευνηθεί και να υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης για αξιοποίηση των ΣΔΙΤ.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχω, ήδη, συζητήσει με τον Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Ματζούφα. Για το ίδιο θέμα θα συναντηθώ και θα συζητήσω, σύντομα, με τον Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Δέδε.»

Ντόρα Μπακογιάννη...ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Αυτό που παρακολουθούμε από χθες είναι ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών. Με το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα είναι ότι συνομολογούν σε μια κάκιστη συμφωνία και ψάχνουν 300 εκατομμύρια ευρώ που τους λείπουν. Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ ας κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών, από το ονομαζόμενο πολιτικό σύστημα. Είναι πάρα πολύ εύκολο, είναι θέμα απλής απόφασης, για να μην κοροϊδεύουν πλέον το λαό». 



Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Και επίσημα πλέον οι άνεργοι είναι περισσότεροι από 1.000.000, αυξημένοι κατά 337.000 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός αυξάνεται και ξεπερνά κατά πολύ εκείνους που εργάζονται ακόμη. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν, αντί να εξαντλούνται σε μικροπολιτικά παιχνίδια ανταλλαγής ευθυνών και ρόλων στο θέατρο σκιών που έχουν στήσει, καλά θα κάνουν να ξεκινήσουν άμεσα τις παρεμβάσεις για την άρση των αντικινήτρων στην επιχειρηματικότητα, τη μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δώσουν δουλειά στους ανέργους.Κάθε καθυστέρηση, κάθε αναβολή πλέον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική έκρηξη». 


Σημεία συνέντευξης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο «Ράδιο 9» και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο.