Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μπεθάνης: «Κρατάμε την ιστορία, αλλάζουμε νοοτροπία»

Μια πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της οικονομίας παίρνει ο πρόεδρος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης, όπως ανακοίνωσε επίσημα.
Η νέα διοίκηση της «Μπάρτσα» προσέλαβε έναν γραφίστα για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας που θα προβάλει τις ομορφιές της Κορίνθου και της χώρας, καλώντας τους Έλληνες ομογενείς να μας επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πάνου Μπεθάνη
«Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές και η νέα γενιά ακόμα πιο τραγικές χωρίς να φταίει. Διαχρονικά στις περιπτώσεις αυτές ο Έλληνας γίνεται πατριώτης αρκεί να του δοθεί το κατάλληλο έρισμα. Ξεκινάμε λοιπόν μια σειρά πρωτοβουλιών που ελπίζουμε σιγά- σιγά να βοηθήσουν το μέλλον των παιδιών αυτών που πληρώνουν τα σπασμένα.
Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση αλλά και πρεσβευτής μια πόλης, ενός νομού, μιας χώρας. Για αυτό το λόγο, η διοίκηση της νέας Κορίνθου ανακοινώνει την πρόσληψη ενός γραφίστα με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία ιντερνετικού υλικού που θα διαφημίζει την πόλη και τη χώρα μας στους ομογενείς, και θα τους ζητάει να μας επισκεφτούν φέτος το καλοκαίρι και να βοηθήσουν την οικονομία μας. Από όλους εσάς απλά θα ζητήσουμε τη διάδοσή του όταν είναι έτοιμο. Όλοι μας έχουμε μια θεία, έναν ξάδελφο, έναν ανιψιό στο εξωτερικό.
Οι νέοι Έλληνες δεν θα μελαγχολήσουν και δεν θα το βάλουν κάτω. Ο ακτιβισμός και η δράση είναι ο μόνος τρόπος να ανακάμψουμε. Κρατάμε την ιστορία και αλλάζουμε νοοτροπία. Μέσω της ομάδας, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε ότι κάτι πια αλλάζει.
Ευχαριστώ πολύ, ψηλά το κεφάλι».

O Πανκαμαριακός πήρε "Χ" στην Αρχαία Κόρινθο με "δικά του " γκολ

Ισόπαλος με σκορ 1 - 1 έληξε ο αγώνας στην Αρχαία Κόρινθο ανάμεσα στο τοπικό Άρη και την πρωτοπόρο ομάδα του Πανκαμαριακού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τέρματα του αγώνα σημείωσαν παίκτες της ομάδας του Καμαρίου. Στο 77΄ ο Τουμπάνάκης άνοιξε το σκορ γιά τούς πρωτοπόρους, ενώ στο 88' ο Καφαντάρης με αυτογκόλ ισοφάρισε την ομάδα του.

Πεδίο μάχης και εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη είναι έως αυτή την ώρα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία άρχισαν λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα από τη συμβολή της Β. Σοφίας με την Πανεπιστημίου, στο Σύνταγμα, κατά το συλλαλητήριο οποίο διοργάνωσαν συνδικαλιστοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, ενάντια στα νέα μέτρα της τρόικας. Τα επεισόδια άρχισαν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν φωτοβολίδα εναντίον αστυνομικού στο «φράγμα» των ΜΑΤ στη Βουλή, με συνέπεια να τραυματιστεί. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κροτίδων κρότου - λάμψης και απώθησαν τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και πέτρες.Ο τραυματίας αστυνομικός παρελήθη από ασθενοφόρο. Λόγω των χημικών ο Μ. Γλέζος διακομίστηκε στο ιατρείο της Βουλής. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών, ενώ προσήχθησαν διάφορα άτομα με την κατηγορία ότι πήραν μέρος στα έκτροπα.
«Ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης προσερχόμενος στη Βουλή, καταγγέλοντας παράλληλα τη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο συλλαλητήριο που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

«Στέλνουμε ενα μήνυμα αισιοδοξίας...Αγωνιστήκαμε και νικήσαμε...και αυτή τη φορά θα νικήσουμε», ανέφερε.
Από τους πολλούς καπνούς, τα χημικά και τις βόμβες μολότοφ, σε κάποια στιγμή το κτίριο της Βουλής διακρίνονταν με δυσκολία.
Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε καταστήματα, προκάλεσαν φθορές σε άλλα, ενώ κατέστρεψαν στάσεις λεωφορείων και τα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος και πολλών πεζοδρομίων.
Μία ομάδα έβαλε φωτιά στην καφετέρια Starbucks, η οποία υπέστη μεγάλες ζημίες, ενώ, λόγω των καπνών και της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε, ο κόσμος που ήταν στον κινηματογράφο Άστυ, αποχώρησε.
Τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου εκατό άτομα, τα οποία είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φορούσαν κράνη μοτοσικλετών.
Οι πρωταγωνιστές εκτόξευσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει αποπνικτική από τα χημικά, τους καπνούς και τις φωτιές, ενώ πολλά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος θυμίζουν πεδίο μάχης.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν ο κόσμος που πήγε να διαδηλώσει ειρηνικά να υποχωρήσει και αναζητήσει καταφύγιο σε διάφορα στενά.
Οι κουκουλοφόροι έως τις 7.30 είχαν μεταφέρει τις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και στους δρόμους όπως η Καραγιώργη Σερβίας, η Ερμού, η Μητροπόλεως, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, έως τους στύλους του Ολυμπίου Διός και τα Προπύλαια.
Όσοι ώρα διαρκούσαν τα επεισόδια, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν αρκετές χιλιάδες, παρέμεινε στο δρόμο και δεν μπορούσε, λόγω των επεισοδίων από τους κουκουλοφόρους στην πλατεία Συντάγματος, να προχωρήσει για να διαδηλώσει.
Οι αστυνομικοί απώθησαν τους κουκουλοφόρους, αλλά αυτοί ανασυντάσσονταν και στη συνέχεια επέστρεφαν και επιτίθονταν στα ΜΑΤ που ήταν στο Σύνταγμα.

ethnos.gr

Νέες απώλειες στο ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία - Έξι βουλευτές με επιστολή δεν θα πάρουν μέρος και η Λ. Κατσέλη δεν ψηφίζει τα μέτρα

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος με έγγραφή δήλωσή τους αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή καθώς αυτή "επιβλήθηκε ως μόνη επιλογή στο πολιτικό σύστημα και αγνοεί τον ελληνικό λαό".

Mετά τις πολλές διαρροές που μετρά το ΠΑΣΟΚ έρχονται να προστεθούν και οι συγκεκριμένοι έξι βουλευτές, ενώ και η Λούκα Κατσέλη ενημέρωσε και επισήμως πλέον πως δεν προτίθεται να υπερψηφίσει  τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

Όπως αναφέρουν οι έξι βουλευτές στην επιστολή τους το νέο μνημόνιο επιβάλλει απίστευτεςθυσίες στον ελληνικό λαό και προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν μπορεί να οδηγήσει στη διάσωση της χώρας μας και επισημαίνουν πως οι συμφωνίες χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) επιβάλλουν σοβαρή ανακατανομή πόρων υπέρ των τραπεζών και σε βάρος των πολιτών.

Μάλιστα, οι έξι βουλευτές ζητούν επειγόντως εκλογές λέγοντας πως ουδείς ιστορικά κρίσιμες αποφάσεις ερήμην του ελληνικού λαού και αναρωτιούνται "από πότε η μοίρα ενός ολόκληρου έθνους καθορίζεται και σφραγίζεται από τριακόσιους (300) αντιπροσώπους που δεν έχουν λάβει τη συγκεκριμένη εντολή από τους Έλληνες πολίτες;".

Τόσο οι έξι βουλευτές όσο και η Λούκα Κατσέλη εάν τελικά πραγματοποιήσουν τα όσα αναφέρουν τότε θεωρείται σίγουρο πως ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου θα τους διαγράψει.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη «παραδώσει» τις βουλευτικές τους έδρες αρνούμενοι να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία. Πρόκειται για τον βουλευτή Αρτας Πάυλο Στασινό, Ζακύνθου Δημήτρη Βαρβαρίγο και Α’ Αθηνών Πέμης Ζούνη. Οι τρεις αντικαταστάτες τους ορκίστηκαν ήδη όμως η Άννα Βαγενά που παίρνει την θέση της Πέμη Ζούνη δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν οι κυρίες Βάσω Παπανδρέου, Χρύσα Αράπογλου και Ελενα Παπαρίτη καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Μαγκούφης και Δημήτρης Κουσελάς.
newsit.gr

Όχι θρίαμβος, αλλά του κάνει! O "θρύλος" πήρε νίκη πρωτιά στον πόντο (78-77) επί του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός «αιχμαλώτισε» για 30' τον Παναθηναϊκό για 30' που στο τέλος έδειξε ότι έχει... άντερα! Και η νίκη στον πόντο όμως δίνει πρωτιά (78-77) στους «κόκκινους»!
Ο Παναθηναϊκός άλλαξε σημαντικά πρόσωπα το καλοκαίρι, αλλά όχι πολλά. Ο Ολυμπιακός σχεδόν χτίστηκε απ' το μηδέν και συνέχισε να αλλάζει ακόμη και μεσούσης της χρονιάς. Αλλά στο δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς οι δύο «αιώνιοι» βρέθηκαν στο ΣΕΦ από αντιστρόφως ανάλογα σημεία εκκίνησης: ο εντυπωσιακός για τα δεδομένα Ολυμπιακός φαβορί αντί του μόνιμου πρωταθλητή Παναθηναϊκού! Και τα προγνωστικά έγιναν πράξη! Έστω και στην εκπνοή!
Πλέον με οδηγό τα πρώτα 37 λεπτά του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός έχει την ψυχολογία για να σκέφτεται πως μπορεί να το κάνει ακόμη 3 φορές στους Τελικούς της Α1 και να μην αφήσει για τρίτη φορά τον Παναθηναϊκό να του κάνει χαλάστρα, ενώ έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Το τελευταίο 3λεπτο ο Παναθηναϊκός απέδειξε με τη σειρά του πως αν θέλει μία εκτός νίξη μπορεί να την πάρει. Αφού όχι τώρα, ίσως αργότερα που θα έχει και μεγαλύτερη αξία.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει αρχίσει στην Ευρωλίγκα, την ώρα που στον αντίποδα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν χειρότεροι από ποτέ σε clasico. Όλα αυτά σχεδόν για 37 λεπτά. Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ήρθε στα τελευταία λεπτά, αλλά ήταν ελλιπής, αφού το τελευταίο σουτ δεν ήταν τρίποντο.
MVP: Μέσα σε λίγους μήνες απ' την επιστροφή του απ' τη Μάλαγα έχει αποδείξει πόσο λάθος ήταν ο παραγκωνισμός του στην Ουνικάχα. Ο Γιώργος Πρίντεζης αποτελεί βαρόμετρο στις εμφανίσεις του Ολυμπιακού και σε κάθε ευκαιρία εκτέλεσε τον μεγάλο αντίπαλό του. Ο «Πριντ» ολοκλήρωσε με χρυσούς 13 πόντους (2/2δίπ., 3/4τρίπ., 0/2β.), 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 25'25'' συμμετοχής.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Απ' τους 21 πόντους με τη Φενέρ στο... μηδέν με τον Ολυμπιακό! Ο Κώστας Τσαρτσαρής, έπαιξε λίγο (9'25'') και τα μόλις 1/5 τρίποντά του δικαιολογούν την επιλογή του προπονητή του. Όπως οι περισσότεροι στον Παναθηναϊκό, ο «Τσάρτσα» ήταν εκτός κλίματος και περισσότερο δυσκόλεψε την κατάσταση παρά βοήθησε.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Στο πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός ήταν ορθολογικός σε κάθε επιλογή του, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έπαιζε άμυνα με τα μάτια κι ήταν νωχελικός στην επίθεση. Το σκηνικό άλλαξε για προς το τέλος του ημιχρόνου και με την επανέναρξη, με απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Ντέιβιντ Λόγκαν (44-40 στο 24'), αλλά αμέσως όλα επέστρεψαν ως είχαν. Δύο συνεχόμενα τρίποντα απ' τους Μάντζαρη και Πρίντεζη έκοψαν τη φόρα του Παναθηναϊκού, για να συνεχιστεί το σερί μέχρι στο +11 (55-40)! Η διαφορά έφτασε και στο +19 (61-42 στο 31'), αλλά ο Παναθηναϊκός, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στον πάγκο, επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης! Διαδοχικά τρίποντα των Διαμαντίδη, που επέστρεψε, και Σάτο μείωσαν σε 76-75, για να ακολουθήσουν 2/2 βολές του Σλούκα για το 78-75 κι αφήσει άλλη μία ευκαιρία στον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν σταμάτησε κανέναν με φάουλ κι ο Μάικ Μπατίστ βρήκε το χώρο να σουτάρει, αλλά αποδείχτηκε πως ήταν ελάχιστα εκατοστά πιο μπροστά από εκεί που έπρεπε.
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 43-31, 59-42, 78-77
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6 (2/6δίπ., 4ριμπ.), Λο 6 (3/4δίπ.), Άντιτς 7 (2/2τρίπ.), Σπανούλης 10 (2/3δίπ., 0/5τρίπ., 6/8βολ., 5ασ.), Ντόρσεϊ 6 (3/3δίπ.), Κέσελ 6 (1/3τρίπ.), Γκετσεβίτσιους 5 (/2τρίπ., 1ριμπ.), Πρίντεζης 13 (2/2δίπ., 3/4τρίπ., 4ριμπ.), Παπανικολάου 1, Μάντζαρης 11 (1/1δίπ., 3/4τρίπ., 1ριμπ.), Σλούκας 7 (1/1τρίπ., 2ριμπ.)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10 (2/5δίπ., 2/4τρίπ., 1ασ.), Μπατίστ 16 (5/8δίπ., 6/6βολ., 6ριμπ.), Λόγκαν 7 (2/2δίπ., 1/2τρίπ.), Τσαρτσαρής 3 (1/5τρίπ.), Διαμαντίδης 11 (1/6δίπ., 2/5τρίπ., 3/4βολ., 5ριμπ., 3ασ.), Βουγιούκας 12 (3/6δίπ., 6/7βολ., 4ριμπ.), Καλάθης 3, Καϊμακόγλου 5 (1/2τρίπ.,), Γιασικεβίτσιους 3 (1), Γιασικεβίτσιους 3 (1/1τρίπ., 2ασ.)
Συνολική στατιστική
Ολυμπιακός: 15/25δίπ., 10/25τρίπ., 18/30βολ., 19-8ριμπ., 18ασ., 8κλ., 15λάθ.
Παναθηναϊκός: 17/32δίπ., 9/23τρίπ., 16/18βολ., 23-7ριμπ., 11ασ., 6κλ., 14λάθ.

gazzetta.gr

Ξύλο, μολότοφ, χημικά και αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Κέντρο της Αθήνας - Υπάρχουν και τραυματίες

Ένταση επικρατεί εδώ και αρκετή ώρα στην πλατεία Συντάγματος έξω από τη Βουλή.
Ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετέχει στη διαδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία στις 5:40 έκαναν αρχικά επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις με πυροσβεστήρες στη συνέχεια, πέντε λεπτά αργότερα, άλλοι ομάδα επιτέθηκε με βροχή από βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Έκαναν επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην γωνία Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδες κρότους λάμψης. Αυτή την ώρα τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη με πετροπόλεμο και επιθέσεις εκατέρωθεν. Σύμφωνα με πληροφορίες ενας αστυνομικός των ΜΑΤ , έχει τραυματισθεί στο πρόσωπο από φωτοβολίδα. Από τους πολλούς καπνούς, τα χημικά και τις βόμβες μολότοφ, σε κάποια στιγμή το κτίριο της Βουλής διακρίνονταν με δυσκολία.
Τα επεισόδια προκάλεσαν περίπου εκατό άτομα, τα οποία είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φορούσαν κράνη μοτοσικλετών.
Οι πρωταγωνιστές εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ έχουν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει αποπνικτική από τα χημικά, τους καπνούς και τις φωτιές, ενώ πολλά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος θυμίζουν πεδίο μάχης.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν ο κόσμος που πήγε να διαδηλώσει ειρηνικά να αποχωρήσει και αναζητήσει καταφύγιο σε διάφορα στενά.
Οι κουκουλοφόροι από τις 6.30 το βράδυ και μετά, μετάφεραν τις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και στους δρόμους όπως η Καραγιώργη Σερβίας, η Ερμού, και η Μητροπόλεως.
Όσοι ώρα διαρκούσαν τα επεισόδια, ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν αρκετές χιλιάδες, παρέμεινε στο δρόμο και δεν μπορούσε, λόγω των επεισοδίων από τους κουκουλοφόρου στην πλατεία Συντάγματος, να προχωρήσει για να διαδηλώσει.
Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε ογκώδη συγκέντρωση στην πλατεία της Ομόνοιας, αλλά η πορεία προς το Σύνταγμα άρχισε μετά τις 6.30 το βράδυ, λόγω των επεισοδίων που ήταν σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Ο Μ. Γλέζος
Με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρήψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε πριν από λίγο στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας. Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας "δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος".
Διαμαρτυρία του Π. Λαφαζάνη, για τη ρίψη χημικών σε διαδηλωτές
Να σταματήσει τον χημικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον των διαδηλωτών>>, αξίωσε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κ.Λαφαζάνης κατήγγειλε πως οι διαδηλωτές εναντίον του Μνημονίου, μεταξύ των οποίων και οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος, αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα χημικά της Αστυνομίας - και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως <<προσπαθεί να κερδοσκοπίσει στην Ελλάδα και διεθνώς, με τις εικόνες από την πλατεία Συντάγματος. <<
Η κερδοσκοπία δεν γίνεται απ' την κυβέρνηση. Δυστυχώς, ακόμα και στην οριακή αυτή στιγμή, διάφοροι εκτός αιθούσης θεωρούν πως πρέπει να συνεχίσουν τις συνήθειες του παρελθόντος και φοβούμαι και πως εντός αιθούσης δεν είναι πολλές συμπεριφορές οι πλέον πρέπουσες, συν τοις άλλοις και με την μονομερή κατανομή ευθυνών>> απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου. <<Θα παρακαλούσα, λίγο περισσότερη ψυχραιμία. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται εδώ μετάγγιση όσων γίνονται έξω στην αίθουσα>> συμπλήρωσε. <<
Κανείς δεν είναι ευτυχής που γίνονται επεισόδια. Υπάρχει όμως και μια πραγματικότητα: Υπάρχουν και κουκουλοφόροι που πετάνε μολότωφ και δεν ταιριάζει σε μια ειρηνική διαδήλωση σαν αυτή>> παρενέβη ο Χρήστος Πρωτόπαπας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. <<Αν από κάποιον κινδυνεύουν οι άνθρωποι που είπε, κινδυνεύουν απ' αυτούς. Αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα και τις αντιδράσεις - και θα πρέπει να το καταδικάσουμε όλοι αυτό>>. <<
Οι κουκουλοφόροι και οι κάθε λογής προβοκατόρικοι μηχανισμοί, παίζουν πινγκ πονγκ με τις δυνάμεις καταστολής με στόχο να κτυπήσουν την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος>> ανέφερε αργότερα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνος.
Αποχώρηση - τεστ συνοχής εξετάζει ο ΛΑΟΣ
Στην απόφαση για αποχώρηση από τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των θεσμικών εκπροσώπων του, προσανατολίζεται ο ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του ΛΑΟΣ είναι αφού ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους ο εισηγητής του κόμματος και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, να πάρει το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης να αιτιολογήσει την άρνησή του στη δανειακή σύμβαση και να καλέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα σε αποχώρηση: Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όποιος βουλευτής δεν ακολουθήσει «εννοείται ότι θα διαγραφεί».

Δεν θα τους αφήσουμε να μας διχάσουν


Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή όχι το Μνημόνιο 2. Είναι προφανές ότι έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο. Βέβαια, ο καθένας μας – και όχι μονάχα οι βουλευτές – αντιλαμβάνεται διαφορετικά την κατάσταση. Για κάποιους είναι τερατούργημα η νέα δανειακή σύμβαση, για τους υπόλοιπους τα χειρότερα αρχίζουν με την καταψήφισή της.
Ο ελληνικός λαός είναι πλέον πεπεισμένος για τις τεράστιες ευθύνες αυτών που μας έμπλεξαν στη δυσάρεστη περιπέτεια του ΔΝΤ. Αυτές θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν, είναι σίγουρο, μετά τις επερχόμενες εκλογές με περισσότερη νηφαλιότητα και με τον λαό να έχει «εκτονωθεί» στην κάλπη.
Ό, τι όμως και να γίνει, ό, τι και αν πιστεύουμε, τουλάχιστον ας μην ανεχτούμε ακραίες συμπεριφορές. Ας μην επιτρέψουμε σε κάποιους να καλλιεργήσουν τον διχασμό σε έναν λαό που, με τα όποια ελαττώματά του, ήταν, είναι και, κυρίως, πρέπει αύριο να είναι ενωμένος. Γιατί μόνο ενωμένος μπορεί να υπηρετήσει το νέο του όραμα.

statesmen.gr

* O XAΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ είναι Σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας, τ. Γ. Διευθυντής Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τι υποψιάζεται ο Ομπάμα για την ευρωζώνη


Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, ελάχιστες μόλις εβδομάδες πριν από την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλοί ήταν εκείνοι που υποψιάζονταν ότι το κατεστημένο των συντηρητικών γερακιών που επί οκτώ ολόκληρα χρόνια, βύθισαν την ανθρωπότητα στην άβυσσο του φόβου και της ανασφάλειας, έδινε την «τελευταία παράσταση», προσπαθώντας να υπονομεύσουν την ορμή της νέας διακυβέρνησης που ερχόταν.
Η αμερικανική οικονομία πέρασε πράγματι δύσκολες ώρες, ακόμη πιο δύσκολες όμως ήταν οι στιγμές για τον υπόλοιπο πλανήτη. Ο οποίος παραμένει βυθισμένος στην κρίση μέχρι και σήμερα.
Τρία χρόνια και κάτι μετά από εκείνη τη «μαύρη τρύπα», η αμερικανική οικονομία στέκεται αγέρωχη, αντικρίζοντας το παρόν με πρόδηλη αισιοδοξία. Απ’ τη μια το γεγονός ότι η FED και ο Μπεν Μπερνάνκι αποδείχτηκαν μπροστά από την εποχή τους, και από την άλλη η παρουσία του Τίμοθι Γκάιτνερ στο πηδάλιο της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τη διαρκή τροφοδότηση της πραγματικής οικονομίας με ανεξάντλητους πόρους για δράσεις ανάπτυξης και ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στις επιχειρήσεις, επιτρέπουν στην Ουάσινγκτον να διατηρεί τον ρόλο της πρωτεύουσας της παγκόσμιας οικονομίας.
Η κρίση αυτή, και κυρίως η διαδρομή προς την έξοδο από τις αρνητικές συνέπειές της, δίδαξε στον Μπαράκ Ομπάμα… εμπράγματη οικονομία. Σε σημείο που ο πλανητάρχης να διαθέτει σήμερα τη δυνατότητα πρωτογενούς κατανόησης του τι συμβαίνει στην ευρωζώνη. Που μπορεί να οδηγήσει. Και τι πρέπει να γίνει για να αποτραπεί.
Με… εκνευριστική επιμονή άλλωστε, τις τελευταίες μέρες, είτε με συνεντεύξεις του είτε με επίσημες δηλώσεις του, όπως στη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν κουράζεται να εξωτερικεύει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη.
Κυρίως όμως, να επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τις δυνατότητες και τους κατάλληλους οικονομικούς πόρους, για να δημιουργήσει ένα επαρκές τείχος προστασίας, το οποίο θα αποτρέψει τη διάχυση της κρίσης χρέους στο σύνολο της ευρωζώνης. Και από εκεί, στον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα βλέπει μπροστά του το παράδειγμα της FED και το πώς χειρίστηκε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ την κρίση, και δυσκολεύεται να κατανοήσει γιατί δεν ακολουθεί το παράδειγμα αυτό και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Κάπου εκεί, αρχίζουν οι υποψίες του πλανητάρχη για τον ρόλο και τις απώτερες φιλοδοξίες της Γερμανίας, χωρίς την έγκριση της οποίας η ΕΚΤ δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε… μισό βήμα. Στην Ουάσινγκτον αποτελεί κοινό τόπο το συμπέρασμα ότι η Γερμανία προσπαθεί να επωφεληθεί όσο περισσότερο μπορεί από την κρίση. Σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο.
Οι αριθμοί άλλωστε το λένε ξεκάθαρα: Οι αγορές… δανείζουν τη Γερμανία ώστε να την πείσουν να «δανειστεί» από αυτές, μέσω της δημοπράτησης ομολόγων. Οι γερμανικές εξαγωγές έχουν ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ. Και η γαλλική οικονομία κλυδωνίζεται, αφαιρώντας από τον καθρέπτη της ζώσας καθημερινότητας, το πολιτικό και οικονομικό αντίβαρο στην ισχύ του Βερολίνου. Το Παρίσι, δεν είναι πλέον το ίδιο «φωτεινό» με το παρελθόν.
Η υποψία του Μπαράκ Ομπάμα είναι ότι η Γερμανία θέλει να… δοκιμάσει τις αντοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Και να διεκδικήσει μερίδιο παγκόσμιας κυριαρχίας, μέσω της οικονομικής ισχύος. Αυτό βεβαίως συνεπάγεται ότι η Γερμανία θα «στραγγαλίσει» την υπόλοιπη ευρωζώνη, με πρώτη την Ελλάδα.
Ο Ομπάμα το κατανοεί και προσπαθεί να το «φωνάξει» με όλους τους τρόπους… διπλωματικού τακτ που έχει στη διάθεσή του. Όχι για να πείσει ή να πιέσει τη Γερμανία να αλλάξει στάση. Αλλά για να αφυπνίσει τη συλλογική συνείδηση μιας Ευρώπης που έχει… μουχλιάσει.

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ/ statesmen.gr

Ισόπαλο το ντέρμπι της Δυτικης Κορινθίας . Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Άστέρας Δερβενίου 1 - 1

Στο γνώριμο γήπεδο του Ξυλοκάστρου, ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος 1 – 1 με τον τοπικό Ηρακλή, σ’ έναν αγώνα γεμάτο πάθος, αλλά μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια. Ο Αστέρας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τους βαθμούς της νίκης, την οποία αγνοεί εδώ και έξι αγωνιστικές. Βέβαια αυτή τη φορά έπαιξε ικανοποιητικά απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που ήθελε εναγωνίως τους βαθμούς της νίκης, για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Αστέρας ξεκίνησε με αμυντικούς προσανατολισμούς, με τον Δάνη στην άμυνα και τους Νιάνγκ και Φωλιά στα αμυντικά χαφ και έτσι μπόρεσε να ξεπεράσει τον αρχικό ενθουσιασμό των Ξυλοκαστριτών. Κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και με τους Κουτρούλη και Δημόπουλο προσπαθούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. Όμως ο Ηρακλής είχε στο 15’ την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο “δικός μας” Μίτκο Γερμάνοφ με ατομική ενέργεια μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Αστέρα, αλλά το πλασαριστό σουτ του σταμάτησε στο απέναντι Γ του “δικού τους” Κολιμάδη. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ στο 17’, όταν σε κόρνερ του Μετεβελή, ο τερματοφύλακας Καραγκούνης του Ηρακλή αστόχησε στην έξοδό του και ο Δάνης στο δεύτερο δοκάρι με σκαστή κεφαλιά πέτυχε το 18ο φετινό του τέρμα (βλέπε φωτο δίπλα).
Ο Αστέρας συνέχιζε να ελέγχει καλύτερα τον αγώνα και ο Νιάνγκ στο 21΄με μακρινό σουτ ανάγκασε τον αιφνιδιασμένο Καραγκούνη σε διπλή επέμβαση. Το ίδιο έγινε και με ένα άλλο μακρινό σουτ του Κουτρούλη, που ο ασταθής Καραγκούνης χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για μπλοκάρει την μπάλα. Ο Ηρακλής που γινόταν επικίνδυνος μόνο χάρις στις απρόσεκτες ενέργειες (από υπερβολική σιγουριά ;;) των  αμυντικών του Αστέρα, είχε ένα εξαιρετικό σουτ του Νιάρρου που ανάγκασε τον Κολιμάδη να ξαπλώσει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού για να αποκρούσει σε κόρνερ (βλέπε φωτο δίπλα) και προς το τέλος του ημιχρόνου, μια κεφαλιά από το ύψος της περιοχής του αφύλακτου Μήτση με τη μπάλα να “γλείφει” το κάθετο δοκάρι.
Στο β’ μέρος ο Ηρακλής πολιόρκησε από την αρχή τον Αστέρα, που συνέχιζε να αμύνεται χωρίς πανικό και έτσι ο αγώνας απέκτησε μια άγρια ομορφιά. Οι μονομαχίες των παικτών άρχισαν να γίνονται πιο δυνατές και η μπάλα παιζόταν γύρω από την περιοχή του Αστέρα, χωρίς όμως ο Κολιμάδης να ανησυχεί ιδιαίτερα. Η σπουδαία δουλειά των Νιάνγκ, Φωλιά, Μετεβελή, Γιαννακόπουλου και με τον Δάνη να δίνει λύσεις στις δύσκολες καταστάσεις, είχε αφήσει τον Κολιμάδη θεατή του αγώνα. Ο Κουτρούλης όμως στο 57’ σπατάλησε τη μεγάλη ευκαιρία, όταν σε μακρινή πάσα του Φωλιά έφυγε μόνος από τη σέντρα, αλλά από τα αριστερά και μπαίνοντας στην περιοχή, προσπάθησε με δεξί να πλασάρει αντί με το αριστερό, που του έδινε περισσότερη εμβέλεια και έδωσε την ευκαιρία στον ακολουθούντα Παπαμεντζελόπουλο να κοντράρει την μπάλα και να χαθεί η ευκαιρία. Στο 66’ ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Δάνη, που εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος και ισοφάρισε σε 1 – 1 (βλέπε φωτο δίπλα). Ο Αστέρας είχε άλλη μια ευκαιρία και πάλι με τον Κουτρούλη, αυτή τη φορά από δεξιά, αλλά το μακρινό του κοντρόλ έδωσε τη δυνατότητα στον Καραγκούνη να μαζέψει την μπάλα. Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για ένα πέσιμο του Παπαδόπουλου, που ξεκίνησε έξω από την περιοχή πέρασε δύο τρεις αντιπάλους του, αλλά όταν έφτασε από πλάγια κοντά στη μικρή περιοχή, φάνηκε να μην έχει δυνάμεις.
Ο Αστέρας έφυγε ικανοποιημένος από γήπεδο, γιατί κατόρθωσε να μην ηττηθεί στον αγώνα, που σαν τοπικό ντέρμπι πάντα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Η ψυχολογία της ομάδας, μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν είναι η καλύτερη και αυτό φάνηκε στις κινήσεις των παικτών στο β’ μέρος. Στα θετικά του αγώνα ήταν η εμφάνιση, για πρώτη φορά φέτος, του Γιάννη Καΐτσα που ήταν αρκετά καλός.
Ο διαιτητής κ. Λάσκος ήταν μέτριος και έδωσε τη δυνατότητα και στις δύο ομάδες να γκρινιάζουν. Ο βοηθός κ. Καλαράς με δυό-τρεις υποδείξεις του, τελείως ανάποδες, άφησε ερωτηματικά για το πως αντιμετωπίζει τις φάσεις. Ο άλλος βοηθός κ. Παπανικολάου για άλλη μια φορά ήταν αλάνθαστος.
 ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Δημόπουλος, Παπαδημητρίου (70’ Καΐτσας), Κουτρούλης, Πεθαίνος (76’ Μασούρης).
 





asterasderveniou.gr

Πρωταθλητής χειμώνα στον 6ο όμιλο ο Παναιγιάλειος!

Ο Παναιγιάλειος παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα καθώς επικράτησε με 3-2 των Βρασιών.
Με δύσκολο τρόπο κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας ο Παναιγιάλειος ο οποίος επικράτησε 3-2 των Βρασιών και έφτασε στις 12 νίκες στα 13 πρώτα παιχνίδια.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 29’ με τέρμα του Νικολόπουλου, ωστόσο στο 31’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τέρμα του Παρασκευά. Στην επανάληψη ένα καλό διάστημα των πρωτοπόρων αρκούσε.
Στο 63’ ο Μπούνας έκανε το 2-1, και ο Μπουλούμπασης έκανε το 3-1 στο 69’ «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Κολιόπουλο στο 83’.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Κοντόγιωργας, Θεοφανόπουλος (53′ Αγουρίδης), Γκοτσιούλιας, Παπαδόπουλος, Νικολόπουλος, Τρίγκας, Μπούνας, Αργυρόπουλος, Διαμαντόπουλος (65′ Μπουλούμπασης), Βασιλαντωνόπουλος, Μαντάς
ΒΡΑΣΙΕΣ: Αφουξενίδης, Καλατζής, Κόλιας (89′ Σχίζας), Νομικός, Παρασκευάς, Κολιός, Μπακάλης (46′ Κατσιάνι), Κολιόπουλος), Γαγλίας (79′ Ζαγκλής), Παπανικολάου, Χαρμπαλής.

Το Πανόπουλο με γκολ του Μπρη πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο Λάππα, επί του Ατρομήτου. Η Αχαϊκή με τέρμα του Σπανού «άλωσε» την έδρα του Διαγόρα επικρατώντας 1-0.

Η 13η αγωνιστική 

Εικοσιμία-Πάμισος Μεσσήνης 0-1
Παναιγιάλειος-Βρασιές 3-2
Διαγόρας Βραχνέικων-Αχαϊκή 0-1
Αστέρας Αμαλιάδας-Εράνη Φιλιατρών 3-2
Ατρόμητος Λάππα-Πανόπουλο 0-1
Θύελλα Πατρών-Τριταιϊκός 3-0 α.α
Τσιλιβή-Ολυμπιακός Γυθείου 0-3 α.α

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 13 αγώνες)
Παναιγιάλειος   27-7 36
————————————–
Πανόπουλο   25-4 33
Διαγόρας   23-12 25
Ατρόμητος   17-11 23
Αχαϊκή   15-8 23
Εράνη   17-11 20
Πάμισος  21-14 19
————————————
Ολυμπιακός   19-16 18
Αστέρας   18-19 18
Θύελλα   14-15 15
Βρασιές   19-21 14
ΑΟ Εικοσιμίας  10-33 6
Τσιλιβή  1-27 2
Τριταιϊκός   4-23 0
*Ο Τριταιϊκός και το Τσιλιβη έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ Η ΜΠΑΡΤΣΑ - Λαμπρή νίκη και στην Αντίκυρα και στο +4

Η Κόρινθος εδώ και λίγη ώρα είναι η  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ , στον 7ο όμιλο, καθώς εκλεισε τον πρωτο γυρο με 10 νικες 2 ισοπαλιες και 1 ηττα και 32 βαθμους. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, η "Μπάρτσα" εχει την καλυτερη αμυνα σε ολοκληρη την Δ' Εθνικη των 130 και πλεον ομαδων και τη 2η καλυτερη αμυνα στην ΕΛΛΑΔΑ.
Σήμερα , στο φιναλε του Α' γύρου ( 13η αγωνιστική), με ένα γκολ του Λαμπρογιωργου στο 8' , η Κόρινθος , ύστερα από ένα μέτριο αγώνα , πέρασε από την Αντίκυρα όπου νίκησε και την Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα με 1 – 0. Η ομάδα της Βοιωτίας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το εις βάρος της σκορ στο 79' με το Πλάακεντζα όταν τετ α τετ έδιωξε σωτήρια για την «Μπάρτσα» ο Σουμουλίδης.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ: Χρόνης, Κουτσούμπας, Παπαχαραλάμπους, Καραμπέτσος Ι., Αβράμπος, Παπαδήμος (75' Νικολάου), Τσίγκας, Γιαχριτζής Γ., Πλακίδας Μ. (68' Πολυκάρπου), Γιαχριτζής Λ., Πλακίδας Χ. (85' Καλιακμάνης).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σουμουλίδης, Παπακωνσταντίνου, Τσούκλης, Παπαευθυμίου, Βανγκελί, Σπυρόπουλος, Σεϊτάι (75' Ζάρκος), Λουμπαρδέας, Μπαλτζής (75' Σαγανάς), Νιάρος, Λαμπρογεώργος (83' Δημητριάδης).
Με το «τρίποντο» αυτό , η Κόρινθός ξέφυγε με +4 του Μανδραϊκού που έχασε 2 βαθμούς μετά το ισόπαλο 1 – 1 με τον Παναργειακό , στο Άργος.
 Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος έχασε με 1 – 2 από την Χαλκίδα.
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά με παράπονα των δύο ομάδων προς τη διαιτησία για δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν δόθηκαν. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μαρκάρισμα πάνω στον Ξύδη στο 20’, ενώ οι φιλοξενούμενοι για πτώση του Καλογερόπουλου στο 35’.
Στην επανάληψη, η Χαλκίδα έβαλε γκολ… από τα αποδυτήρια, αφού στο 48’ ο Μανιάτης έδωσε προβάδισμα 1-0 στην ομάδα του, ωστόσο στο 56’ ο Πανακούλιας έφερε το παιχνίδι στα ίσια αφού ισοφάρισε σε 1-1 για το Χιλιομόδι. Στο 79’ όμως ο Καλογερόπουλος έκανε το 2-1 για τη Χαλκίδα και χάρισε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς στους φιλοξενούμενους.
Να σημειώσουμε ότι ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Κουσκουνά στο 95’, σφύριγμα που αν είχε δοθεί θα μπορούσε να δώσει άλλη τροπή στο τελικό αποτέλεσμα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Μπαλής, Μαστρογιαννόπουλος (79' Ντοντάι), Παππάς, Βλάσης (56' Κορδαλής), Πανακούλιας, Ξύδης, Παπαϊωάννου, Κουσκουνάς, Τσουμάνης (60' Μήτρου), Μυργιώτης.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Τοπαλίδης, Καλλιμάνης, Πέτσης, Παστός, Νικολόπουλος, Μπιρμπίλι (58' Καρακατσάνης), Μανιάτης, Καλογερόπουλος, Θωμάς (79' Γιογιός), Λέκκας (912' Γούναρης), Μπακρής.
 Επίσης  με το ίδιο σκορ, επικράτησε στην Ερμιονίδα επί της τοπικής Ένωσης, στο αργολικό ντέρμπι και ο Παναυπλιακός, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Πόρος επί της Δάφνης Ερυθρών, ενώ τα Λουκίσια νίκησαν με το ευρύ 4 – 0 τον Άσπρόπυργο. Τέλος με 3 – 0 κέρδισε η Κύμη εκτός έδρας την Θήβα.

H 13η αγωνιστική
Θήβα-ΑΟ Κύμης 0 - 3
Λουκισίων Α.Ο.-Ασπρόπυργος 4 - 0
Παναργειακός-Μανδραϊκός 1 – 1
Πόρος-Δάφνη Ερυθρών 2 - 1
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Χαλκίδα 1 - 2
Ενωση Ερμιονίδας-Πανναυπλιακός 1 - 2
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Κόρινθος 0 – 1

Η βαθμολογία

13
32
10-2-1
19-3
13
28
8-4-1
24-4
13
25
7-4-2
25-8
13
20
6-2-5
28-18
13
20
6-2-5
21-15
13
19
5-4-4
29-19
13
19
5-4-4
18-11
13
19
5-4-4
24-17
13
19
6-1-6
16-18
12
16
4-4-4
15-8
13
13
4-1-8
13-21
13
12
3-3-7
12-16
12
10
3-1-8
13-26
13
-2
0-0-13
1-74

Μίκης και Γλέζος θα μπουν το βράδυ στη Βουλή

Στη Βουλή σχεδιάζει να μπει σήμερα το βράδυ ο Μίκης Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τον Μανώλη Γλέζο, σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων να καταψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Ο Μίκης Θεοδωράκης θα συμμετάσχει στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Εκεί πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία και να καλέσει την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει πίσω το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Αργότερα θα επιδιώξει, μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, να μπει στην Βουλή και πιθανώς να παρακολουθήσουν την διαδικασία της ψήφισης από τα θεωρεία. Το περιβάλλον του διάσημου μουσικοσυνθέτη έχει ειδοποιήσει ήδη τη Βουλή για την προγραμματισμένη επίσκεψη. Ούτως ή άλλως όμως Θεοδωράκης και Γλέζος δεν χρειάζονται ειδική άδεια, αφού τυπικά μπορούν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο ως πρώην βουλευτές. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να εμποδίσει την έγκριση από τη Βουλή των νέων μέτρων.
Ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής πριν από δύο εβδομάδες είχε εκφράσει την αντίθεσή στην οικονομική πολιτική της Τρόικας και είχε προϊδεάσει για τις νέες του κινήσεις.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα. Οπότε θα πρέπει να κοπεί όπως ο γόρδιος δεσμός με το σπαθί. Να θεωρήσουμε τα χρέη, τα δάνεια και τους τόκους άσχετα με τη θέληση και τα συμφέροντα του λαού μας, καθώς και όλες τις κατάπτυστες συμφωνίες που υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου και που είναι ουσιαστικά παράνομες, δεδομένου ότι δεν εγκρίθηκαν από τα 3/5 των βουλευτών. Ο,τι γίνεται σήμερα είναι συνταγματικά άκυρο και πραξικοπηματικό. Όλα αυτά τα συσσωρευμένα χρέη και οι υποχρεώσεις είτε θα μας γονατίσουν τελειωτικά είτε θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενα κι αυτό μπορεί να το κάνει ο λαός μόνο με μια επαναστατική πράξη, που μέσα στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η ενότητα στη δράση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, ο οποίος, έτοιμος και ώριμος, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την οργή των τοκογλύφων και όσων πιστεύουν έβαλαν τελειωτικά τον λαό μας στο χέρι τους».
Και προσέθετε ο μεγάλος μας συνθέτης: «Γι' αυτό κι εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για την τελική σύγκρουση αλλά και για την επόμενη μέρα, με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος και νέων θεσμών, καθώς και με λεπτομερή σχέδια για όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφάσισα να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό και να τον καλέσω να εξεγερθεί, με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος».

thebest.gr

Όχι στην Κατάρρευση - Ναι στην Ελπίδα!

Η Νέα Δημοκρατία παίρνει τις αποφάσεις της με αίσθημα ευθύνης και συνείδησης του ιστορικού βάρους που της έλαχε για την πορεία του τόπου και την τύχη του ελληνικού λαού. Όσο δύσκολο ήταν το «ΟΧΙ» στο 1ο Μνημόνιο άλλο τόσο δύσκολο είναι το «ΝΑΙ» στο 2ο. Αλλά, ενώ το 1ο Μνημόνιο μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει στο 2ο το δίλημμα είναι ανάμεσα στη λήψη οδυνηρών μέτρων και στην απόλυτη καταστροφή.
·         Από την πρώτη στιγμή, με επιμονή και σαφήνεια, μιλήσαμε για την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής που θα απέτρεπε τη δέσμευσή μας από το ΔΝΤ. Δεν εισακουστήκαμε και οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.
·         Καταψηφίσαμε το Μνημόνιο και συνεχίσαμε να ζητούμε τη συνταγή της ανάπτυξης, προειδοποιώντας ότι τα μέτρα που είχαν παρθεί θα αποτύχουν. Πάλι δεν εισακουστήκαμε και φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού.
Οι επιλογές μας δικαιώθηκαν και οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά σήμερα αποφασίζουμε για να αποτρέψουμε τον μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης που αντιμετωπίζει η χώρα, για να προχωρήσουμε και να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας.
Σήμερα ψηφίζουμε τη δανειακή σύμβαση γιατί η κατάσταση, δυστυχώς, δεν είναι αυτή που ήταν πριν 2 χρόνια, ούτε καν πριν 6 μήνες:
·         Το 2009 το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, αλλά ήταν ακόμα βιώσιμο.
o    Τώρα το έκαναν μη βιώσιμο.
·         Στις αρχές του 2010, βγαίναμε ακόμα στις αγορές και σε λογικά επιτόκια.
o    Τώρα αυτό είναι αδύνατο.
·         Το 2009 υπήρχε η Ευρώπη της Αλληλεγγύης.
o    Τώρα  αναδεικνύεται, όλο και περισσότερο, η Ευρώπη της τιμωρίας.
·         Ως τον Οκτωβρίου του 2011, οι Ευρωπαίοι πίστευαν ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί.
o    Μετά την καταστρεπτική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο να αποφύγουμε πάση θυσία:
  • Την αναγκαστική έξοδό μας από το ευρώ.
  • Την καταστροφή και τη λεηλασία της χώρας μας, του πλούτου της και του λαού της
  •  Την εφιαλτική προοπτική μιας χώρας με κλειδωμένα μαγαζιά, άδεια ράφια, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα και με δελτίο στα τρόφιμα.
Σήμερα αποφασίζουμε γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε περισσότερα από την οικονομική μας ευημερία:
  • την Ελευθερία και
  • την Ανεξαρτησία μας,
Σήμερα αποφασίζουμε έτσι ώστε να μπορούμε να αντισταθούμε ταυτόχρονα:
  • σε όσους μας προσβάλλουν και μας αδικούν,
  • σε όσους εισηγούνται ανοικτά την υποταγή αλλά και
  • σε όσους λαϊκίζουν επικίνδυνα κερδοσκοπώντας πάνω στη μιζέρια του ελληνικού λαού και προτείνοντας εύκολες δήθεν «λύσεις».
Σήμερα αποφασίζουμε με στόχο:
  • η χώρα να σταθεί στα πόδια της απαλλασσόμενη από 85 δισεκατομμύρια χρέους.
  • να μπορεί σύντομα να ορίζει τις τύχες της και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Σήμερα αποφασίζουμε προσδοκώντας να βγούμε από την κρίση και στη συνέχεια:
  • να διεξαχθούν εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος
  • να εφαρμοσθεί επιτέλους μια νέα Αναπτυξιακή πορεία
  • να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει: μόλις ολοκληρωθεί το PSI άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές!
  • Γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος!
  • Γιατί θα δυναμώσει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.
  • Γιατί ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία, αν δεν γίνουν οι εκλογές!     
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα:
·         που παραμένει όρθιο μέσα στη γενική κατάρρευση,
·         που συνιστά τη μόνη σίγουρη λύση για μια πορεία ανάπτυξης.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜMΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ.

Ορκίστηκε αλλά δεν ψηφίζει τα μέτρα η Βαγενά - Άναψαν τα αίματα στη Βουλή

Η Άννα Βαγενά ορκίστηκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (Α΄Αθήνας) πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής , αλλά αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.
Η Άννα Βαγενά, που πήρε τη θέση της παραιτηθείσας Πέμης Ζούνη, είχε και στο παρελθόν εκφράσει την αντίθεσή της στα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Επίσης, ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόγκας, Μαρία Κλαυδιανού που καταλαμβάνουν τις αντίστοιχες έδρες των συναδέλφων τους που παραιτήθηκαν από το βουλευτικό τους αξίωμα, Παύλου Στασινού (Άρτας), Δημήτρη Βαρβαρίγου (Ζακύνθου) . Τέλος στη θέση του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Νικόλαου Λέγκα που επίσης θα παραιτήθηκε, ορκίστηκε βουλευτής ,ο Θόδωρος Σκρέκας.
Στο μεταξύ ονομαστική ψηφοφορία  ζήτησαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για τη νέα δανειακή σύμβαση επικρίνοντας την κυβέρνηση που το έφερε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, έκαναν λόγο για απαράδεκτο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό και για παραβίαση κάθε ίχνους συνταγματικής τάξης.
Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, ενώ βρισκόταν στο βήμα ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους επελέγη η διαδικασία του κατεπείγοντος για την ψήφιση του νέου Μνημονίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ άρχισαν να διαμαρτύρονται και ο βουλευτής του  Γιώργος Μαυρίκος πέταξε το μνημόνιο στο πάτωμα.
Αυτό πρόκαλεσε την έντονη οργή του Ευ. Βενιζέλου αλλα και του προέδρου της Βουλής που μάταια προσπαθούσε να επαναφέρει τους βουλευτές στην τάξη.
Λίγο αργότερα και ενώ στο βήμα της βουλής ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Πρωτούλης ακούστηκε να της φωνάζει αν την φτάνουν τα 400 ευρώ για να ζήσει και να ψωνίζει τα ταγεράκια της!

Οι υποψήφιοι «αντάρτες» σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στο ΠΑΣΟΚ οι παραιτήσεις της Πέμυς Ζούνη και του Δημήτρη Βαρβαρίγου προστέθηκαν σε αυτή του Παύλου Στασινού. Την ίδια ώρα Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Παρόμοιες σκέψεις κάνουν και οι Δημήτρης Κουσελάς, Χρήστος Μαγκούφης, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Τσετίν Μάντατζη, Οδυσσέας Βουδούρης, Χάρης Καστανίδης, Έλενα Παναρίτη και οι παραιτηθέντες από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Κουτσούκος. Η Άννα Βαγενά, πάντως, που πήρε τη θέση της κυρίας Ζούνη, μετά την ορκομωσία της. εξέφρασε την πρόθεση να καταψηφίσει τα μέτρα..Ενστάσεις έχουν εκφράσει και οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Θεόδωρος ΠαραστατίδηςΜαρία Κυριακοπούλου, Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Καρύδης, Στάθης Κουτμερίδης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Χρήστος ΚατσούραςΒασίλης Γιουματζίδης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Θανάσης Οικονόμου και  Σάββας Εμινίδης, όπως και η κυρία Χρύσα Αράπογλου, η οποία αντιπαρατέθηκε δημοσίως με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, της ΝΔ, οι «διαρροές» βοουλευτών έφτασαν το Σάββατο τις 10, όμως, όπως ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ η ψηφοφορία θα δείξει ποιος σκοπεύει να κάνει την απειλή του πράξη.
Υπενθυμίζεται ότι «όχι» σκοπεύουν να ψηφίσουν οι κύριοι Μαρκόπουλος, Ζώης, Σταμάτης, Τζίμας, Βαγιωνάς, Μελάς, Δερμεντζόπουλος, Γαληνός, Παπασιώζος, Τζηκαλάγιας και η κυρία Κόλλια.
Κατά πληροφορίες, στους αμφιταλαντευόμενους, πέραν των Κ. Τζαβάρα και Θ. Λεονταρίδη, οι Γ. Βλάχος, Αλ. Κοντός, Δ. Καρυπίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Επιφυλακτικοί παραμένουν οι κύριοι  Γκιουλέκας και Μουσουρούλης.