Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Ράιχενμπαχ επικρατέστερος για “Επίτροπος”


Μια… περίεργη φήμη αρχίζει να κυκλοφορεί και πάλι γύρω από το φλέγον για την Ευρώπη ελληνικό ζήτημα, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ορισμού «Επιτρόπου», ο οποίος θα έχει αυξημένες ελεγκτικές αρμοδιότητες, αναφορικά με την εκτέλεση των μέτρων του Μνημονίου ΙΙ.
Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, καθώς και της συνεδρίασης της γερμανικής Βουλής μια εβδομάδα αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου, το ζήτημα της αυστηρότερης εποπτείας υλοποίησης του δημοσιονομικού προγράμματος για την Ελλάδα, επανέρχεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και των ζυμώσεων.
Το είπε εμμέσως χθες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όταν μίλησε για μεγαλύτερη εποπτεία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τη μεθοδολογία. Οι Βρυξέλλες διαρρέουν ότι υπάρχει και το εναλλακτικό σενάριο μιας τρόικας σαν τη σημερινή, με αυξημένες αρμοδιότητες, η Γερμανία ωστόσο φαίνεται να επιθυμεί ενός ανδρός… φωνή.
Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο «Επίτροπος»; Με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, και το τεταμένο κλίμα γύρω από την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, οι Ευρωπαίοι στρέφονται σε ένα πρόσωπο που θεωρούν ότι έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, χωρίς να έχει ενοχλήσει μέχρι σήμερα με τις θέσεις τις οποίες έχει δημόσια διατυπώσει.
Ο λόγος για τον Χορστ Ράιχενμπαχ, τον Γερμανό επικεφαλής της Task Force, που στα μάτια του Βερολίνου φαίνεται να φαντάζει ως η ιδανική επιλογή. Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Ράιχενμπαχ είναι ένας από τους λίγους που έχουν μιλήσει με τόση ένταση και επιμονή για την αναγκαιότητα αναπτυξιακών «αντίμετρων» στην Ελλάδα, δίπλα στα μέτρα λιτότητας τα οποία προβλέπει και το Μνημόνιο ΙΙ, θεωρείται ότι τον οπλίζει με απόθεμα… ανοχής.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr

Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη,στον τηλεοπτικό σταθμό FRANCE24

 Δημοσιογράφος: Κυρία Μπακογιάννη, ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας άτυπα βέβαια, είπε ότι δεν εμπιστευόμαστε τους Έλληνες. Στη Γερμανία επίσης αναφέρεται η Ελλάδα ως βαρέλι χωρίς πάτο. Πιστεύετε πως υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε όλα αυτά;
 Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι αλήθεια πως οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων αποδείχτηκαν πολύ αργοί στην προσαρμογή τους στη νέα πραγματικότητα. Το ίδιο ισχύει για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, που έπρεπε να αλλάξει δραστικά σε δύο χρόνια και να πάρει το μήνυμα. Τους πήρε καιρό να το καταλάβουν. Κάποιοι από εμάς το είχαμε καταλάβει νωρίτερα, πως πρέπει δηλαδή να αλλάξουμε τους εαυτούς μας πριν αλλάξουμε την Ελλάδα. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, όλοι γνωρίζουν πια και οι εταίροι μας και οι Γερμανοί, πως η διαδικασία μεταρρυθμίσεων έχει αποφασιστεί, τα δύο μεγάλα κόμματα και η Δημοκρατική Συμμαχία που δε συμμετέχουμε μεν στην κυβέρνηση, συμφωνούμε ότι αυτό πρέπει να γίνει, αλλά πρέπει και αυτοί να καταλάβουν πως οι Έλληνες πρέπει να δουν και κάποιο φώς στο τέλος του τούνελ. Πρέπει να δουν ανάπτυξη στην οικονομία, πρέπει να βγούμε από την ύφεση, στην οποία βρισκόμαστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρξουν και κάποια θετικά μηνύματα από την πλευρά των εταίρων μας. Δεν μπορούν να ζητούν πράγματα από την Ελλάδα που κανείς άλλος δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει.
Δημοσιογράφος: Κυρία Μπακογιάννη, ήσασταν Δήμαρχος Αθηνών, μιλήσατε για τον Ελληνικό λαό και είδαμε τις τελευταίες μέρες αυτές τις απίστευτες εικόνες των ανθρώπων που βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν. Οι Έλληνες πραγματικά δεν μπορούν να δώσουν τίποτα άλλο. Πώς θα ανταπεξέλθουν σ' αυτές τις νέες δραματικές περικοπές;
Ντόρα Μπακογιάννη: Αυτό ακριβώς προσπαθώ να εξηγήσω στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Χρειαζόμαστε αυτό που πρότειναν οι Φιλελεύθεροι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το επονομαζόμενο “μικρό Σχέδιο Μάρσαλ”. Χρειαζόμαστε δηλαδή Ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία θα δοθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, να δοθούν ήδη από τώρα, ώστε να υπάρξουν ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Οι πολίτες χρειάζονται θέσεις εργασίας, κανείς δεν μπορεί να περιμένει να επιβιώσει μια χώρα μόνο μέσω μέτρων λιτότητας. Μπορείς να περικόψεις, ξανά και ξανά αλλά τότε έχεις σκοτώσει τον ιδιωτικό τομέα και έχεις καταστρέψει κάθε ελπίδα. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε τώρα είναι οι εταίροι μας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα γιατί μόνο έτσι θα πάρουν και τα χρήματά τους πίσω.

*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 13:30, με εκπροσώπους εργαζομένων στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Λ. Συγγρού 47).

Κορυδαλλός: Μαζικό-δικαστικό «χτύπημα» σε κυβέρνηση, ΔΕΗ για χαράτσι


Η μεγαλύτερη, ίσως, μαζική προσφυγή πολιτών, 1.165 άτομα, κατά της ΔΕΗ και του χαρατσιού, εκδικάστηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο οποίο προσέφυγε ο Δήμος Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί φορείς, με προσωρινή διαταγή, απαγορεύονται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος πολιτών που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, μέχρι τις 16 Μαΐου όποτε και εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα.
Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο μαζί με πολλούς εκπροσώπους πολιτών  δήλωσε: «Είναι μια αισιόδοξη απόφαση που αναδεικνύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την κοινωνική ευαισθησία των δικαστών μας. Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει, με τη συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος και το φαινόμενο της φτώχιας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων. Πήραμε την πρωτοβουλία γιατί έχουμε καθήκον να σταθούμε αρωγοί σε όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Η απόφαση αποτελεί δικαίωση της δημοτικής αρχής και κυρίως των πολιτών».
Επίσης στο δικαστήριο παρέστησαν εθελοντικά ως δικηγόροι του δήμου και των κατοίκων οι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Κυλάκου, επικεφαλής της «Ανοιχτής Δημοτικής Κίνηση Πάμε Αλλιώς» και Ιωάννα Καλομπράτσου μαζί με το νομικό σύμβουλο του Δήμου.

aftodioikisi.gr

Δημοσκόπηση VPRC: Τα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας πληρώνουν το τίμημα...

Τα κόμματα της  κυβέρνησης συνεργασίας πληρώνουν το τίμημα, σύμφωνα με δημοσκόπηση  της VPRC για τα «Επίκαιρα»

Πτώση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, παγίωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη δεύτερη θέση και του ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη με συνεχιζόμενη πτώση, με το άθροισμα της πληθυντικής Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Αρμα Πολιτών) να ξεπερνά το 30%, καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και τις μεγάλες ανατροπές που ακολούθησαν στο πολιτικό σκηνικό.
Τα στοιχεία για τη νέα δημοσκόπηση της VPRC δημοσιεύονται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». Σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας από την VPRC, ενδεικτικό του ρευστού πολιτικού τοπίου, είναι η διαπίστωσή της ότι «πλέον δεν υπάρχει σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ολα μπορούν να συμβούν, ακόμα και οι πιο απίθανες προ ολίγων εβδομάδων υποθέσεις».

Πρόθεση ψήφου
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ως προς την πρόθεση ψήφου, έχουν ως εξής:

ΤΩΡΑ: Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά - Είδε Παπανδρέου


Ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και αυτή την ώρα βλέπει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του στη Βουλή.
Νωρίτερα, σήμερα ο κ.Βενιζέλος είδε την Ντόρα Μπακογιάννη και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις, ενώ στις 12 είδε τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη
Οι συναντήσεις επισήμως έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα για να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για όσα έγιναν στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
Ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν εκεί και είχαν και πολιτικό περιεχόμενο θα πέσουν στο τραπέζι, ενώ την ίδια ώρα και στο εσωτερικό πολλοί είναι εκέινοι που τάσσονται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπέρ της παραμονής Παπαδήμου στην πρωθυπουργία έως το 2013! 

Στα χαρακώματα ΕΠΟ-Πολιτεία - Πάει στη FIFA, απειλεί με μηνύσεις η ΕΠΟ– Σοβαρός κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από το Euro!

Ισχυρούς τριγμούς φέρνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, την Τετάρτη, επί της αρχής στην Βουλή.    Στη FIFA προσφεύγει η ΕΠΟ για το περιβόητο άρθρο 19 !
Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη διάρκεια του έκτακτου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, την Πέμπτη αποφασίστηκε να συνταχθεί επιστολή προς την FIFA και την UEFA, από την οποία η ΕΠΟ ζητάει άμεση συνάντηση είτε στην Ελλάδα είτε στην έδρα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη Ζυρίχη. Η ΕΠΟ θα απευθυνθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, θεωρώντας πως με το άρθρο 19 θίγεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και με τη σειρά της η FIFA αναμένεται να ζητήσει από την ελληνική Κυβέρνηση την απόσυρση του άρθρου 19. To θέμα, πλέον, παίρνει μεγάλες διαστάσεις και η παγκόσμια ομοσπονδία έχει δείξει στο παρελθόν πως είναι αμείλικτη σε θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Παράλληλα, τα μέλη της Ομοσπονδίας θα ζητήσουν τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ώστε να εξετάσουν την πιθανότητα να κινήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες εναντίον όσων χρησιμοποίησαν δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ! Στο συμβούλιο αποφασίστηκε να γίνει και καταγγελλία στον υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο "επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο", όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Καταγγελιά αναμένεται από την ΕΠΟ και στον Πάνο Μπιτσαξή ενώ έπονται και αγωγές σε όσους πολιτικούς μίλησαν απαξιωτικά για την ομοσπονδία και τα μέλη της.
Παρών στο Δ.Σ., εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, ήταν και ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος μετά το συμβούλιο εξαπέλυσε βέλη κατά της πολιτείας. «Η πολιτεία κακώς τα βάζει με τη FIFA», τόνισε αρχικά και συνέχισε «από την ΕΠΟ θα σταλεί στην πολιτεία, αυτά που η πολιτεία έχει ζητήσει».
Επίσης, σε «πηγαδάκι» μετά το τέλος του Δ.Σ. και αφού έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, εξέφρασε τη βεβαιότητα και την σιγουριά πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τιμωρίας του Ολυμπιακού.
Τι σημαίνει αυτό; Η ΕΠΟ γνωστοποίησε χθες τις ποινές που θα επιβάλει στις ΠΑΕ, όταν αυτοί δεν εναρμονίζονται στο νόμο, ποινές που σύμφωνα με την ΕΠΟ ικανοποιούν την Κυβέρνηση που είχε σκοπό να επιβάλει αντίστοιχα «σκληρά» μέτρα.
Αυτές οι ποινές εγκρίθηκαν στο σημερινό Δ.Σ. και περιλαμβάνουν από βαριά πρόστιμα μέχρι αποβολές ομάδων από το πρωτάθλημα. Ωστόσο, αυτές θα εφαρμοστούν με την προϋπόθεση ότι η ΕΠΟ θα δεχθεί το άρθρο 19 του νέου νόμου όπως η ίδια η ΕΠΟ το έχει προτείνει! Από την άλλη η πολιτεία δηλώνει πως δεν έχει εμπιστοσύνη στην ΕΠΟ και το πάτημα είναι πως «εδώ και καιρό μας λένε πως χρειάζονται γενική συνέλευση για να εναρμονιστούν και τώρα το κάνουν μ' ένα απλό Δ.Σ.».
Τι θα γίνει από 'δω και πέρα; Είναι σαφές πως θα γίνει προσπάθεια ώστε η πολιτεία και η ΕΠΟ να βρουν τη «χρυσή τομή» με την Ομοσπονδία να εναρμονίζει το δίκαιό της με τις απαιτήσεις του Κράτους, όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις και τα χρέη προς το Δημόσιο. Αν η ΕΠΟ το πράξει, τότε το θέμα αναμένεται να λυθεί, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της FIFA.
Διαφορετικά το σχοινί θα τραβηχτεί στα άκρα, με συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες που αγωνίζονται στα Κύπελλα Ευρώπης Ο κίνδυνος να αποκλειστούν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ από το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και να απαγορευθεί η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Εuro 2012 είναι, πια, μεγάλος...
Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ με τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, που είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις μετά την ψήφιση του νέου αθλητισμού νομοσχεδίου, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Να αποστείλει στη FIFA επιστολή με βασικό αίτημα την άμεση πραγματοποίηση συνάντησης με εκπροσώπους της ΕΠΟ και των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίες εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.
2. Ενέκρινε τις ποινές που θα συμπεριληφθούν στον Πειθαρχικό Κώδικα και θα αφορούν σε παραβάσεις που θα διαπιστώνονται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει δεκτό το άρθρο 19 του νέου αθλητικού νομοσχεδίου όπως η ΕΠΟ το έχει ήδη προτείνει.
3. Να αποστείλει άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, την οποία θα κοινοποιήσει και στους αρχηγούς των κομμάτων, με αφορμή τους δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς βουλευτών εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου, στη διάρκεια της συζήτησης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.
4. Να ζητήσει τα πρακτικά της συζήτησης στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και να εξετάσει την πιθανότητα να κινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες εναντίον όσων χρησιμοποίησαν δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον ανθρώπων του ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ».

Σκάνδαλο καταγγέλλουν οι Ενώσεις παραγωγών Ελαιολάδου - «Κόπηκε» με «φωτογραφική διάταξη» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιδότηση για μηχανολογικό εξοπλισμό σε ελαιοκομικούς φορείς της Κορινθίας

Πράσινη ανάπτυξη ή πράσινα άλογα;
Για σκάνδαλο κάνουν λόγο οι Ενώσεις παραγωγών ελαιολάδου στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου και η ΕΑΣ της περιοχής, αναφορικά με μια επιδότηση, η προθεσμία της οποίας έληξε χθες και οι ίδιοι είχαν καταθέσει αίτηση για υποβολή στο πρόγραμμα και ανέμεναν το οριστικό ο.κ. ώστε να επιδοτηθούν. Μιλάμε για επιδότηση μηχανολογικού εξοπλισμού «πράσινης ανάπτυξης», σύμφωνα με το νόμο 867/2008 και τα τελευταία κριτήρια της Ε.Ε. ώστε να είναι απόλυτα κατοχυρωμένοι και πιστοποιημένοι για να μπορούν να αποδώσουν καλύτερο το τελικό προϊόν, να διαφημιστεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να υπάρχει μέλλον με προϋποθέσεις εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης…

Παραγωγοί και ΕΑΣ κινήθηκαν άμεσα και εμπρόθεσμα…

Οι ενώσεις παραγωγών και η ΕΑΣ Κιάτου κινήθηκαν γρήγορα, υπέβαλαν εμπρόθεσμα την πρόταση, βρήκαν μελετητή, υποβλήθηκε το σχέδιο και έφτασαν μέχρι το τελικό στάδιο. Κριτήριο για την ένταξη ήταν, οι παραγωγοί αυτοί να παράγουν το 2% της συνολικής παραγωγής ελαιολάδου της Περιφέρειας (και των 5 νομών), κάτι το οποίο και ισχύει. Το ποσό της επένδυσης ανέρχεται στα 650.000 ευρώ και αφορά τους ελαιοκομικούς φορείς Στιμάγκας, Μεγάλου Βάλτου, Σουλίου και Κρυονερίου. Όλα καλά μέχρι εδώ και οι παραγωγοί περίμεναν την τελική έγκριση για την επιδότηση…

Τελευταία στιγμή εκδόθηκε ΚΥΑ που ανέβαζε το ποσοστό παραγωγής!

Όλα ήταν οργανωμένα και σχεδιασμένα όπως ορίζει ο νόμος… Μάλιστα δόθηκε και εγγυητική επιστολή ίση με το 10% της επιδότησης, δηλαδή 65.000 ευρώ, πάντα σύμφωνα με όσα λέει ο νόμος. Και ενώ η προθεσμία έληξε χθες, την περασμένη Δευτέρα ο μελετητής ειδοποιεί την ΕΑΣ Κιάτου ότι η επιδότηση «κόπηκε». Ο λόγος; Την περασμένη Παρασκευή (3 εργάσιμες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας!!!) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία ανέβαινε το ποσοστό παραγωγής που χρειαζόταν για να ενταχθούν, από το 2 στο 5% της παραγωγής της περιφέρειας! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Έτσι θα ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας;

Και μετά μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη κυρίες και κύριοι; Μιλάμε για εξυγίανση του αγροτικού τομέα, ανάπτυξη και νέες ευκαιρίες σε αγρότες και παραγωγούς; Νέες ευκαιρίες για τον πρωτογενή τομέα; Και δεν ντρέπεστε καθόλου; Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και θα «βγούμε μπροστά»; Έτσι θα στηρίξουμε τους «δόλιους» τους αγρότες που πασχίζουν για να ζήσουν, αλλά και να ανεβάσουν –γιατί θέλουν και μπορούν- την παραγωγή τους και να ενισχύσουν την Ελληνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία;

Κ. Παπαβασιλείου: Ήθελαν να «κόψουν» τους μικρούς για να πάρουν
τις επιδοτήσεις κάποιοι «μεγάλοι»!

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου Κ. Παπαβασιλείου, φανερά ενοχλημένος και εξοργισμένος αφού έχει «εκτεθεί» σε αγρότες της περιοχής που ήξεραν κατά 100% ότι η επιδότηση θα «περνούσε», ανέφερε: «Καταγγέλλουμε ως «φωτογραφική» τη διάταξη αυτή που πέρασε λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, με σκοπό να «κοπούν» οι Ενώσεις Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας και τα χρήματα των επιδοτήσεων να πάνε σε κάποιους μεγαλοκαρχαρίες! Έχουμε εκτεθεί απέναντι στους παραγωγούς, έχουμε ξοδέψει χρήματα και θα φτάσουμε στα άκρα για το θέμα αυτό. Θα καταθέσουμε το φάκελο και θα προχωρήσουμε σε ενστάσεις και μηνύσεις! Όλοι αναγνώρισαν ότι έχουμε δίκιο, αλλά δεν το βρίσκουμε!!».

Έγινε συνάντηση την Τρίτη στο υπουργείο…

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών πήγαν την Τρίτη στο υπουργείο στην Αθήνα ζητώντας συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Δριβελέγκα. Ο τελευταίος ανέθεσε το θέμα στην ιδιαιτέρα του κα Μολώνη η οποία διαβεβαίωσε ότι…θα δει το θέμα και θα το εξετάσει. Βεβαίως οι παραγωγοί και οι πρόεδροι των ΕΑΣ δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτές τις απαντήσεις και…τις διαβεβαιώσεις και καλά κάνουν. Επειδή πρόκειται για κάτι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ και ζωτικής σημασίας για τους ίδιους αλλά και τα πράσινα άλογα (μας συγχωρείτε, για την πράσινη ανάπτυξη θέλουμε να πούμε) ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και να καταθέσουν επερώτηση για το θέμα. Αν είναι να ισχύσει αυτή η ρύθμιση, τουλάχιστον να ισχύσει από δω και πέρα και να μην χαθεί αυτή η σημαντική επιδότηση που αφορά στο μέλλον εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών. Αυτό είναι το ΔΙΚΑΙΟ και το ΗΘΙΚΟ. Μήπως διαφωνείτε κύριοι βουλευτές;

korinthianews.blogspot.com

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk

"Es ist von keinem Land so viel verlangt worden wie von Griechenland"

Dora Bakoyannis im Gespräch mit Anne Raith
"Das Volk leidet sehr", sagt Dora Bakoyannis. (Bild: AP - Petros Giannakouris) 
"Das Volk leidet sehr",
 sagt Dora Bakoyannis.
 (Bild: AP - Petros Giannakouris)


Δημοσιογράφος: Κυρία Μπακογιάννη, η απόφαση για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα αναβλήθηκε και πάλι, η έλλειψη εμπιστοσύνης των Υπουργών της ΕΕ μεγαλώνει συνεχώς. Δικαίως;

Ντόρα Μπακογιάννη: Όχι. Πιστεύω πως οι Υπουργοί δεν έχουν δίκιο, πιστεύω πως δεν αναγνωρίζεται στους Έλληνες πολιτικούς ότι την Κυριακή πήραν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Μια απόφαση για ένα νέο πακέτο λιτότητας, ένα πακέτο λιτότητας που ουσιαστικά μειώνει τον κατώτατο μισθό στα 400 ευρώ, ένα πακέτο λιτότητας για την Ελλάδα που βρίσκεται σε ύφεση 7%, το οποίο καθιστά τα πράγματα πάρα μα πάρα πολύ δύσκολα. Η μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν 200 από τους 300 βουλευτές το υπερψήφισαν. Κατανοώ πως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από τους ευρωπαίους εταίρους μας έναντι του πολιτικού συστήματος αλλά τα δύο μεγάλα κόμματα, παρόλο που έχασαν σχεδόν από 20 βουλευτές το καθένα, υπερψήφισαν το πακέτο.
Δημοσιογράφος: Ναι, κυρία Μπακογιάννη αλλά οι συμφωνίες πάντα τηρούντο μόνο μετά από πάρα πολύ πίεση.

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.......

Κώστας Κόλλιας: «Θα συνδράμει το Υπουργείο Παιδείας το σχολικό συγκρότημα Καλλιάνων»

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, παρουσία του Διευθυντή του Γυμνασίου Καλλιάνων κ. Μπρίλη, είχε την Πέμπτη στο Υπουργείο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα Καλλιάνων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική και ενθαρρυντική συνάντηση στο Υπουργείο με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο και τον κ. Μπρίλη. Ένα χρόνο μετά την ατυχέστατη απόφαση της Υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων της ορεινής Κορινθίας, τα προβλήματα που προκάλεσε αυτή η κατ’ επίφαση μεταρρύθμιση παραμένουν. Ένα από αυτά είναι το ζήτημα του σχολικού συγκροτήματος Καλλιάνων. Όπως είναι γνωστό, μετά τις αλλαγές που επέβαλε το Υπουργείο οι λυκειακές τάξεις καταργήθηκαν, το Γυμνάσιο παρέμεινε προσωρινά, αφού είχαμε μόνο αναστολή συγχώνευσής του με το Κρυονέρι, και ιδρύθηκε εξαθέσιο Δημοτικό.
Αυτές οι εξελίξεις άφησαν μία σειρά από σοβαρότατα θέματα ανοιχτά, τα οποία εξέθεσε αναλυτικά στον κύριο Αν.Υπουργό ο κ.Μπρίλης. Τα σημαντικότερα είναι η επιστροφή των Λυκειακών τάξεων, η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Γυμνασίου στους Καλλιάνους και η αντιμετώπιση του προβλήματος με τις συνθήκες στέγασης του συγκροτήματος. Αυτά τα τρία αιτήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και πρέπει να αντιμετωπιστούν ενιαία.
Το αίτημα, ουσιαστικά, δεν είναι άλλο από το να διασφαλιστεί η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στα παιδιά του πρώην Δήμου Στυμφαλίας, από το Δημοτικό μέχρι την αποφοίτηση από το Λύκειο. Είναι ένα απόλυτα θεμιτό αίτημα ζωτικής σημασίας από τους γονείς των γύρω περιοχών. Και θεωρώ ότι είναι το λιγότερο που τους οφείλει η πολιτεία, με δεδομένο ότι είδαν τα σχολειά των χωριών τους να κλείνουν, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, και τώρα αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους χιλιόμετρα μακριά.
Μαζί με τη χρηματοδότηση που πρέπει να βρεθεί άμεσα για να είναι έτοιμο του χρόνου το συγκρότημα Καλλιάνων να φιλοξενήσει πλήρως και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, το θέμα των μετακινήσεων είναι επίσης μείζον. Είναι γνωστό ότι τα ΚΤΕΛ έχουν προειδοποιήσει ότι θα σταματήσουν τις σχολικές μεταφορές εάν δεν πληρωθούν. Οι Δήμοι πρέπει να χρηματοδοτηθούν για να μπορέσουν να καλύψουν και τις οφειλές και τις νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Όμως αυτό δεν φτάνει. Έχω πει επανειλημμένα ότι το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει υποχρεωτικά συνοδός στα σχολικά λεωφορεία. Είναι αδιανόητο να μην αποβιβάζονται τα παιδιά έξω από την πόρτα του σπιτιού τους.
Όλα αυτά τα εξέθεσα μαζί με τον κ. Μπρίλη στον Αν.Υπουργό και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι ο κ. Αρβανιτόπουλος έδειξε κατανόηση και προθυμία να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων. Άμεσα θα καταθέσω και σχετική ερώτηση στη Βουλή και θα συνεχίσω τις επαφές με τους τοπικούς φορείς και την Περιφέρεια, προκειμένου έγκαιρα να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση των απαραίτητων υποδομών, ώστε από το επόμενο σχολικό έτος, η ορεινή Κορινθία να διαθέτει ένα σύγχρονο, άρτια εξοπλισμένο και ποιοτικό σχολικό συγκρότημα.»

Γιατί ο Σόιμπλε φοβάται την Ελλάδα



Γράφει ο MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ*

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αφήσει να εννοηθεί η πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική. Έχοντας άλλωστε γεννηθεί το 1942, κλείνει φέτος τα 70 χρόνια ζωής. Διαψεύδοντας εκείνους που δεν περίμεναν ότι θα ξεπερνούσε το (ψυχολογικό πέραν του σωματικού) τραύμα από την απόπειρα δολοφονίας του, το 1990, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.
Σαρξ εκ της σαρκός του βαθέως συστήματος εξουσίας της Γερμανίας, ο Σόιμπλε θεωρείται μέχρι και σήμερα περισσότερο «πολιτικός» σε σχέση με την Άνγκελα Μέρκελ. Και σίγουρα, περισσότερο ευρωπαϊστής. Γι’ αυτό και στο ξεκίνημα της ελληνικής κρίσης ήταν ο «καλός», που διακήρυττε σε όλους τους τόνους την αναγκαιότητα διάσωσης της Ελλάδας. Με την Άνγκελα Μέρκελ να έχει από τότε εξασφαλίσει για τον εαυτό της, τον ρόλο της «κακής».
Σήμερα, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εξελιχθεί στον σταυροφόρο της παραδειγματικής τιμωρίας της Ελλάδας, σε σημείο που να υποχρεωθεί η Αθήνα σε… εθελούσια έξοδο από την ευρωζώνη, από τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κοινοτική, γραφειοκρατική διαδικασία για κάτι τέτοιο.
Η ξαφνική μεταστροφή της… αύρας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, εξηγείται πλήρως από το βιογραφικό του. Πρόκειται για τον κατεξοχήν προνομιακό συνομιλητή της οικονομικής ελίτ της χώρας του. Εκείνον εμπιστεύεται το «κεφάλαιο», και όχι την Άνγκελα Μέρκελ. Ο παραπάνω σφιχτός εναγκαλισμός άλλωστε, οδήγησε στο να κατηγορηθεί και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτός από τον Χέλμουτ Κολ, για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» του CDU, με αποτέλεσμα να εκπέσει από την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
Ποιος τον διαδέχτηκε; Μα, η Άνγκελα Μέρκελ φυσικά, η οποία ωστόσο λίγο καιρό μετά «υποχρεώθηκε» να υποδεχτεί ξανά δίπλα της τον πολιτικό που είχε η ίδια «εκτελέσει». Και από τότε, οι δυο τους συμπορεύονται, στην ηγεσία πλέον της Ευρώπης και όχι μονάχα της Γερμανίας. Με τον Σόιμπλε να ασκεί ένα είδος «επιτροπείας» επί της Άνγκελα Μέρκελ.
Το γεγονός λοιπόν ότι ο Σόιμπλε είναι εκείνος που κουνάει σήμερα το δάχτυλο κατά της Ελλάδας, εξηγείται στη βάση δυο επιχειρημάτων: Ενός πολιτικού, και ενός αμιγώς οικονομικού. Το πολιτικό επιχείρημα εδράζεται στο συμπέρασμα, που είναι πλέον και δημοσκοπικό, ότι η γερμανική κοινωνία απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία, αν όχι τη θυσία της Ελλάδας. Το οικονομικό επιχείρημα, αφορά τα συμφέροντα της ελίτ που εκπροσωπεί διαχρονικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και η οποία, δεν θέλει φυσικά την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, βλέπει ωστόσο ότι όσο διάστημα διαρκεί αυτή η αβεβαιότητα για τη συνοχή και το μέλλον του κοινού νομίσματος, οι… γερμανικές εξαγωγές σημειώνουν κέρδη-ρεκόρ. Και η παράταση της αβεβαιότητας εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από την τύχη της Ελλάδας.
Υπάρχει βέβαια και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και δεν ήταν άλλη από την απροσχημάτιστη παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Με την… ενόχληση για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Την προτροπή αποφυγής των εκλογών, και την απόπειρα ιταλοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, με το παράδειγμα της κυβέρνησης τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι.
Η έλλειψη σεβασμού, ή μάλλον η… διαφορετική ανάγνωση των δημοκρατικών διαδικασιών από έναν Γερμανό πολιτικό, δεν συνιστά έκπληξη. Η Δημοκρατία άλλωστε γεννήθηκε στην Αθήνα. Και η… μετάφραση της έννοιας και του περιεχομένου της, από τα ελληνικά στα γερμανικά, απαιτεί χρόνο, υπομονή και αντοχές. Για να μην χαθούμε στη μετάφραση.
Εκείνο που ξενίζει είναι η απόσταση που φαίνεται να χωρίζει ίσως τον πιο έμπειρο Γερμανό πολιτικό της εποχής μας, με την εθνική πραγματικότητα της Ελλάδας. Η χώρα μας δεν μπορεί να γίνει… Ιταλία, με κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, ώστε να είναι περισσότερο εύκολη η χειραγώγηση της εξουσίας. Απουσιάζει από το εθνικό dna η κουλτούρα της συνεννόησης. Και όχι φυσικά της πολιτικής, που υπό συνθήκες μπορεί να ενταχθεί στο κάδρο της εθνικής καθημερινότητας. Αλλά η κοινωνική συναίνεση. Χωρίς την οποία, καμία πολιτική συνεργασία δεν μπορεί να περπατήσει. Πόσο μάλλον, να έχει μέλλον.
Στην πραγματικότητα, η σπουδή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να… τιθασσεύσει τη Νέα Δημοκρατία, αποσκοπεί στο να περιοριστεί ο κίνδυνος γενικότερης ευρωπαϊκής ανάφλεξης. Με το κλίμα σε επίπεδο ευρωπαϊκών κοινωνιών να «γυρίζει» υπέρ της Ελλάδας, τη Γερμανία να είναι η μόνη χώρα που δεν πλήττεται από την κρίση, και τις κοινωνίες να δοκιμάζονται, υποψιαζόμενες ότι, μετά την Αθήνα έρχεται η δική τους σειρά, μια αμφισβήτηση του προγράμματος οικονομικής σταθερότητας που το Βερολίνο εκπόνησε και εποπτεύει, μπορεί να λάβει εύκολα διαστάσεις.
Και να ανατρέψει έτσι το σημερινό status quo, το οποίο διευκολύνει απεριόριστα την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας. Και, κυρίως, τους… χορηγούς της.

statesmen.gr

*Ο Μάνος Οικονομίδης είναι Διευθυντής Σύνταξης του Statesmen

Στην ουρά υπό βροχή για λίγο ΔΩΡΕΑΝ ψητό κρέας!

Παρά τη βροχή δεκάδες Αθηναίοι έχουν στηθεί στην ουρά για να πάρουν λίγο ψητό κρέας που προσφέρουν δωρεάν όπως κάθε Τσικνοπέμπτη οι κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς. Φέτος θα διατεθούν 1.000 κιλά κρέας και 200 κιλά κρασί.
Μέχρι πέρυσι η Τσικνοπέμπτη ήταν μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές των Ελλήνων, φέτος ακόμη και η προσφορά δεωρεάν ψητού κρέατος παίρνει τη μορφή συσσίτιου.

Δεκάδες Αθηναίοι αψηφώντας τη βροχή στέκονται καρτερικά στην ουρά για να πάρουν λίγο κρέας.
Oπως δήλωσε στο Newsit η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη "κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς για να χαμογελάσει λίγο ο κόσμος".


Η ιστορία και τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.
Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.

TA EΘΙΜΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας τελούνται τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσια ή αλλιώς Κουτσομπολιά ή Πέτε Γόλια. Η πετεγολέτσα, το πετεγουλιό όπως το λένε οι Κερκυραίοι, δεν είναι άλλο από το γνωστότατο κουτσομπολιό. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία “Κουκουνάρα”, της πόλης τής Κέρκυρας.

Στην Πάτρα έχουμε το έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα πως ο Ναύαρχος Ουίλσον είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και πως έρχεται να την παντρευτεί. Γι’ αυτό ντύνεται νύφη και με τη συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει να προϋπαντήσει τον καλό της στο λιμάνι. Γύρω της οι Πατρινοί διασκεδάζουν με τα καμώματά της.
Στις Σέρρες ανάβονται μεγάλες φωτιές στις αλάνες, στις οποίες αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους. Στο τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ αναλαμβάνει τα «προξενιά», ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα κάρβουνα με ένα ξύλο.

Στην Κομοτηνή
καψαλίζουν την κότα που θα φαγωθεί την επόμενη Κυριακή (της Απόκρεω). Αυτήν την ημέρα τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν δώρα φαγώσιμα. Ο αρραβωνιαστικός στέλνει στην αρραβωνιαστικιά του μια κότα, τον κούρκο, και εκείνη στέλνει μπακλαβά και μια κότα γεμιστή. Όλα αυτά πραγματοποιούν την παροιμία πως ο «έρωτας περνάει από το στομάχι».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης
, μικροί και μεγάλοι περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας.

newsit.gr

Συνάντηση Μπακογιάννη - Βενιζ'ελου

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα μία ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο για τις συναντήσεις τις οποίες είχε και για τις συζητήσεις οι οποίες γίνονται στο Eurogroup. Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Οι διαρθρωτικές αλλαγές θα γίνουν. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μείνει στην Ευρώπη. Περιμένουμε όμως και από τους ευρωπαίους εταίρους μας σεβασμό στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα την απόλυτη διαβεβαίωση ότι αυτές οι θυσίες του ελληνικού λαού δε θα πάνε χαμένες».

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ:«ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ» ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ

Tις βαριές κατηγορίες της απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως, απιστίας και υπεξαίρεσης, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, οι (πρώην) επικεφαλής των πέντε μεγαλύτερων δήμων της χώρας, με προεξάρχοντα αυτόν του πρώτου δήμου της χώρας, της πρωτεύουσας δηλαδή, εξαιτίας της μεθόδευσής τους με στόχο να συμμετέχουν παρανόμως στη δημιουργία, μαζί με ιδιώτες, μιας εταιρείας: της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.».
Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων και Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι μαζί με άλλες πέντε εταιρείες (Καρφούρ-Μαρινόπουλος, Info Quest, Ανώνυμη Εταιρεία Εμφιάλωσης-Εμπορίας Νερού «Σουρωτή», Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ, Alfa Alfa Energy), μετέχουν στο αρχικό κεφάλαιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», η οποία καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών την 25.9.2009 (ΦΕΚ 11738/30.11.09).
Το «κόλλημα» για τους δήμους ονομάζεται Ν. 2939/2001, ο οποίος απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή ΟΤΑ (των παραπάνω δήμων στη συγκεκριμένη περίπτωση) σε εταιρείες ανακύκλωσης που συστήνουν ιδιώτες. Αποτέλεσμα; Να εγείρονται ερωτηματικά για το ποσά που κατατέθηκαν και πώς από τους συγκεκριμένους δήμους, από τη στιγμή που θεωρείται έκνομη η συμμετοχή τους, με αποτέλεσμα οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου να επιστρέφουν τις χρηματικές εντολές (και μάλιστα... πριν από την καταγραφή της ανώνυμης εταιρείας στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών).
Περισότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/17812

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΠΕ

1η Συνεδρίαση της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής

ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε χθες για πρώτη φορά η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή  της  Ενιαίας λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛΑ.Δ.Α) ακριβώς μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια δανειακή σύμβαση  και τη τελική ψήφισή  της από τη Βουλή,  με μεγάλες όμως απώλειες.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν  ο Μανώλης Γλέζος και ο  Μίκης Θεοδωράκης.
Ο Μανώλης Γλέζος στην ομιλία του τόνισε ότι το σχέδιο για τη  ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων θα έχει επιτύχει, όταν σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γίνουν επιτροπές του Ε.ΛΑ.Δ.Α. με συγκεκριμένο στόχο.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε οπωσδήποτε την αυτοοργάνωση όλων των δυνατοτήτων που μας δίνονται σε τόπους δουλειάς και σε τόπους κατοικίας. Στόχος να φτάσουμε μέχρι σε κάθε πολυκατοικία να υπάρχει ο σχηματισμός ο δικός μας, η Ε.ΛΑ.Δ.Α….»
»Πρέπει να προσέξουμε στην επιστημονική δουλειά που πρέπει να κάνουμε, δηλαδή να βάλουμε μπροστά ορισμένα συνέδρια από οικονομικά πανεπιστήμια, από ιστορικά πανεπιστήμια, από κοινωνιολογικά πανεπιστήμια, να οργανωθούν συνέδρια ή ημερίδες μελέτης του όλου θέματος της Ελλάδας…»
Ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησε την  ομιλία του επισημαίνοντας ότι «η αντίδραση της εξουσίας την Κυριακή στο Σύνταγμα μας έδειξε το δρόμο της αντίστασης…»  Μεταξύ άλλων πρότεινε μια από τις πρώτες δράσεις και πράξεις αντίστασης του Ε.ΛΑ.Δ.Α. να είναι η βοήθεια που θα δοθεί στην περιοχή του  Ελληνικού που απειλείται άμεσα με εκποίηση παρά τον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι και ο Δήμαρχος  Ελληνικού κ. Γκορτζίδης ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση. Εξ άλλου η συνεδρίαση της Επιτροπής γινόταν σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού. Ο Μίκης Θεοδωράκης  πρότεινε να  χρησιμοποιηθεί άμεσα ένα  κτίριο για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι και να συμμετάσχει η Ε.ΛΑ.Δ.Α. στις δράσεις που έχουν ήδη  προγραμματιστεί από τον Δήμο Ελληνικού.(όπως η δημιουργία Ελαιώνα)
 «Στο Ελληνικό θα δοθεί η πρώτη μεγάλη μάχη της Αντίστασης» είπε χαρακτηριστικά.
Μετά από αρκετή συζήτηση και ομιλίες από τα μέλη,  αποφασίστηκε να χωριστεί η
Επιτροπή σε τρία τμήματα:
Επιτροπή Θέσεων και Πολιτικής
Επιτροπή Πολιτιστικής Αντίστασης
Επιτροπή Κοινωνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.
Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση –άμεσα –δυο εκδηλώσεων, μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη

  
                                                                       
                                                                                   Ιωάννα Κολοβού
                                                                                   jkolovou@gmail.com

Το πρόβλημα είναι… η Νέα Δημοκρατία

«Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Αυτό είναι ένα πρόβλημα».
Με αυτήν την φράση ξεκίνησαν οι δηλώσεις του κυρίου Σόϊμπλε.
Θα περίμενε κανείς την συντηρητική παράταξη της Χώρας πού επί 50 χρόνια κατηγορείται για παράδοση στα ξένα και ντόπια κεφάλαια να μην είναι το πρόβλημα. Δυστυχώς για τους ψευτοσοσιαλδημοκράτες και τους δυνάστες των λαών η κυρίαρχη αντίσταση και διαπραγμάτευση προέρχεται από αυτήν την παράταξη πού πάντα στήριξε την Χώρα και τον πολίτη.
Η σθεναρή στάση εξώθησε τους γιάπηδες σε αντιφατικές δηλώσεις, η ουσιαστική συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις ωρών , αποκάλυψε τις πραγματικές τους προθέσεις. Δεν διαθέτουν ούτε έκθεση βιωσιμότητας του χρέους αλλά ζητούν επιστολές δέσμευσης.
Προβάλλουν κάθε βλακώδες επιχείρημα για να τσαλακώσουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας.
Γιατί το μοναδικό τους πρόβλημα είναι η Νέα Δημοκρατία.
Η παράταξη πού ποτέ δεν δίστασε να πει ΟΧΙ.
Η παράταξη πού όταν ενίσχυε την παραγωγή της Χώρας δεχόταν την καθολική επίθεση των «εμποράκων».
Η παράταξη πού όταν ενίσχυε τις κινεζικές επενδύσεις στον ΟΛΠ δεχόταν την επίθεση ΟΛΩΝ των ψευτο-αριστερών και σοσιαλδημοκρατών με καταλήψεις και δηλώσεις τις μορφής ΟΧΙ στο ξεπούλημα.
Η συντηρητική παράταξη της Χώρας πράττει το καθήκον της και δεν παραδίδεται στις εύκολες λύσεις με ανταλλάγματα , όπως δεν παραδόθηκε ποτέ.
Άλλοι παρέδωσαν τον παραγωγικό ιστό της Χώρας στα γνωστά μονοπώλια και ολιγοπώλια με την κάλυψη του σοσιαλιστικού μανδύα.
Ναι εμείς το γνωρίζουμε ότι η γνήσια συντηρητική παράταξη δεν λέει ναι σε όλα, όπως δεν το είπε και την πενταετία 2004 – 2009. Το πλήρωσε σαν παράταξη και σαν Ηγεσία αλλά κράτησε την αξιοπρέπεια ενός λαού.
Εμείς λοιπόν δεν χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση του κυρίου Σόϊμπλε.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ/ statesmen.gr

Ο Σαμαράς ακούστηκε… μέχρι το Βερολίνο

Το γάντι που πέταξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινούμενος στα όρια της δημοκρατικής εκτροπής, όταν άφησε να εννοηθεί ότι η Γερμανία θα προτιμούσε να μη διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αλλά να προκύψει ένα… μόρφωμα αντίστοιχο της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία, σήκωσε ο Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Και η απάντησή του προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ήταν τόσο ηχηρή, ώστε ακούστηκε μέχρι… το Βερολίνο. «Μετά το PSI θα έχουμε άμεσα εκλογές, σε κλίμα ομαλότητας, για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να υπάρξει ομαλότητα και μετά τις εκλογές, και να αποκατασταθεί η ελπίδα. Οι προτεραιότητές μου είναι ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή, άμεσα εκλογές για να αναδειχθεί κυβέρνηση ισχυρή, με νωπή εντολή και δημοκρατική νομιμοποίηση», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική επικράτηση του κόμματός του στις εκλογές του Απριλίου, εξήγησε και πάλι την εθνικά υπεύθυνη στάση του να ψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ, την προηγούμενη Κυριακή στη Βουλή, και ζήτησε να αποζημιωθούν άμεσα οι επιχειρήσεις οι οποίες «επλήγησαν από τους βανδάλους», στα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/ statesmen.gr

Eurogroup: Εντείνουν τις πιέσεις για να ελέγξουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα!

Και ευθεία παρέμβαση όχι μόνο στη λήψη μέτρων, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα επιχειρούν μέσω «πληροφοριών» οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης: Θα δώσουν τα χρήματα της νέας δανειακής σύμβασης μετά τις εκλογές, είναι το δίλημμα που θέτουν, πάνω στο οποίο θα στηθεί η προεκλογική αναμέτρηση, ώστε το αποτέλεσμά της  να προδικάζει κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το σύνολο των δεσμεύσεων.
  Εντείνουν τις πιέσεις στο Eurogroup για να ελέγξουν το εκλογικό αποτέλεσμα την Ελλάδα! «Κύκλοι» κάνουν λόγο για  έγκριση του δεύτερου πακέτου, μετά τις εκλογέςΠαρά τη γραπτή δέσμευση των δύο πολιτικών αρχηγών κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά ότι θα υλοποιήσουν και μετά τις εκλογές τις δεσμεύσεις της δανειακής σύμβασης, οι πιέσεις συνεχώς κλιμακώνονται. Με πληροφορίες που διοχετεύουν οι αξιωματούχοι του Eurogroup στο Reuters, αλλά και από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου, δημιουργείται η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ότι μπορεί και να μην εγκρίνουν τη συμφωνία, γιατί θέλουν να μας βγάλουν από την ευρωζώνη. Κατά τις τελευταίες ώρες, το «σενάριο» διαφοροποιήθηκε και περιλαμβάνει την πληροφορία, ότι τα χρήματα του δεύτερου πακέτου στήριξης, θα δοθούν μετά τις εκλογές...

Σύμφωνα με το Reuters, σήμερα, ανώνυμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι φέρονται να εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή και το σύνολο του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδας, μέχρι τη διενέργεια εκλογών, προκειμένου να πιέσουν και για τις εσωτερικές εξελίξεις, αποφεύγοντας παράλληλα μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας!  Σε αυτή την περίπτωση, το προεκλογικό δίλημμα θα είναι, εάν η Ελλάδα θα έχει την επομένη χρήματα για μισθούς ή όχι και με αυτό θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες οι Έλληνες ψηφοφόροι.

Η επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής οικονομίας σημαντικός παράγοντα για έξοδο της χώρας από την κρίση


Ως βασικό πρόβλημα της αγροτικής ανάπτυξης χαρακτήρισε την έλλειψη στήριξης των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων και αυτός είναι ο τομέας στον οποίο πρέπει να πέσει το βάρος της προσπάθειας, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στην ημερίδα για τις καλλιέργειες αρωματικών φυτών που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στις 15 Φεβρουαρίου 2012 μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Κανελλόπουλου και εκπροσώπους εταιρειών καλλυντικών.
«Η επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας θα αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα για έξοδο της χώρας από την κρίση. Για το σκοπό αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας τον ως εξαιρετικά σημαντικό πυλώνα για τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της, θα διαθέσει το 30% του τεχνικού προγράμματός της στις υποδομές για την αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφία», δήλωσε ο κ. Τατούλης. Πέραν τούτου, κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για να συμπεριληφθούν σε αυτό χρηματοδοτήσεις για αγροτικές υποδομές, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε επίσης ο κ. Τατούλης την προσπάθεια να ενισχυθεί το brand name «Πελοπόννησος» και ταυτόχρονα να αποδειχθεί ότι διαθέτουμε εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα.
Στην προσπάθεια ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας καθοριστική θα είναι και η συμβολή του δημοπρατηρίου, το οποίο, όπως ανέφερε για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης, θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κορινθίας λόγω των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζει η περιοχή και θα είναι το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα. Ως σημαντικό θεσμό για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της αγροτικής πολιτικής ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την αγροδιατροφική σύμπραξη, με καίριο ρόλο αυτό της Περιφέρειας.
Σύμφωνα δε με την ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη, μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιλέχθηκε πιλοτικά για τη δημιουργία του πρώτου cluster αγροτικών προϊόντων. Προωθείται επίσης και η συγκρότηση νέων θυλάκων για συγκεκριμένες καλλιέργειες με ιδιαίτερη βαρύτητα στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια.
Για όλη αυτή την προσπάθεια, ωστόσο, ο κ. Τατούλης εκτίμησε ως απαραίτητες τις συνεργασίες και τη συγκρότηση ομάδων παραγωγών για αποδοτικότερη προσπάθεια.   

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 & ΩΡΑ 6:30 μ.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
 ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ 
 Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
Στην σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση που ζει η Ελληνική κοινωνία –η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι- πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο να αναπτύξουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση του αντιδραστικού συστήματος εξουσίας.
Πρέπει να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που με τα απανωτά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, συνειδητά θέλει να επιβάλει την εξαθλίωση της κοινωνίας, και να αρπάξει τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.
Με αυτό το σκεφτικό εμείς οι ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης πήραμε την απόφαση να δείξουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους πρωτοπόρους εργάτες – απεργούς της Χαλυβουργίας, που διανύουν την 107η ημέρα απεργιακού αγώνα.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους δεν είναι μόνο για την υπεράσπιση της δικής τους οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας , αλλά αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία να ξεπεράσουμε τον φόβο και όποιες αυταπάτες ακόμα υπάρχουν και να ενώσουμε τις προσπάθειες μας .

Δυστυχώς ο αγώνας αυτός δεν είναι πολύ γνωστός επειδή σχεδόν όλα τα ΜΜΕ επιμελώς τον αποσιωπούν, και για αυτό προγραμματίσαμε να γίνει εκδήλωση συμπαράστασης στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο στις 22 Φεβρουαρίου όπου θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία των πρωτοπόρων εργατών.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός από αυτήν την εκδήλωση ηθικής συμπαράστασης θα πρέπει να τους στηρίξουμε και οικονομικά και με είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφερθούν.

Θα ενημερώσουμε για αυτήν την προσπάθεια την τοπική κοινωνία με αφίσες, και για την εκδήλωση αλλά και για τα σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας που μπορεί να προσφερθεί .

 Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο – στη θάλασσα και στον αέρα – έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως σταθερό προσανατολισμό του την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα ή ποιος Πρωθυπουργός κυβερνάει την Τουρκία.

Η συχνή επανάληψη αυτών των ενεργειών, που καταπατούν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία φυλάκισε  μεν τους επίορκους αξιωματικούς, που απειλούσαν τη Δημοκρατία, αλλά στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από τους ίδιους στις αδιάλλακτες και ακραίες θέσεις τους». 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ


* Έχετε δίκιο και όρθιοι είμαστε και γαλάζιοι είμαστε και αποφασισμένοι είμαστε και νικητές θα είμαστε, σύντομα στις εκλογές που έρχονται. Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για τα αποτελέσματα. Μας δώσατε χαρά και ζωγραφίσατε τη νίκη, από την Αθήνα μέχρι την επαρχία ολόκληρη. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της παράταξης. Επειδή εσείς εκφράζετε τον κόσμο της αγοράς, που σήμερα τόσο πολύ δοκιμάζεται, θέλω να πω ότι πρώτη προτεραιότητά μου είναι να σωθούν οι επιχειρήσεις που πλήγηκαν από τους βανδάλους την περασμένη Κυριακή. Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις. Να ανοίξουν τα μαγαζιά. Να μην υπάρξουν και πάλι άνεργοι. Όχι όπως έγινε την προηγούμενη φορά, όταν οι αποζημιώσεις καθυστέρησαν σχεδόν δύο χρόνια, και κάποιες φορές δεν έφτασαν και ποτέ. 

συμπολιτείας τσιμπούσιον.. στο Δερβένι