Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Χαλάει ο καιρός στη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής. Ισχυροί άνεμοι και κρύο την Καθαρά Δευτέρα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με το δελτίο θα έχουμε σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βόρεια της χώρας.

Για την Κυριακή
Από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στο ορεινά θα έχουμε χιονοπτώσεις. Κατά την διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την Καθαρά Δευτέρα

Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το απόγευμα στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά.
Στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 και στο βόρειο αιγαίο 9 μπορφό.
Τη νύχτα σταδιακά οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8 με 9 μποφόρ και στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

Για την Τρίτη

Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν στη Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με γρήγορη όμως βελτίωση.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ανατολικής νησιωτικής χώρας.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΧΙΟΝΙ – ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν  κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν  τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται  στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
7. Να προφυλάσσονται από τις πτώσεις και να προφυλάσσουν και τους άλλους αφαιρώντας πχ το χιόνι μπροστά από την κατοικία τους,  αποφεύγοντας να βουλώσουν τις απολήξεις των υδρορροών
8. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
9. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό
newsit.gr

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 24-2-2012

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σε όλη την επικράτεια. Έλληνες της ομογένειας από κάθε γωνιά του πλανήτη Έρχονται μαζί μας ...
Πάμε εμπρός να φέρουμε πίσω το χαμόγελο και την εθνική αξιοπρέπεια.Δεν απαντάμε στο χθες . Χαράζουμε το αύριο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Η ιδέα μας ήρθε πρόσφατα στην αγορά της περιοχής όπου διαπιστώσαμε ότι κάποιες επιχειρήσεις (εστίασης κυρίως) μείωσαν τις τιμές τους λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης που έχουμε περιέλθει τελευταία.
Σε αυτήν την στήλη θα βάζουμε όλους αυτούς που μειώνουν τις τιμές τους αλλά και ότι άλλο πέσει στην αντίληψή μας που έχει σχέση με την τοπική αγορά της Κορινθίας.
ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ, ΜΕΙΩΣΗ Ή ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ "ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ".
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ, Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ.
Στο δεξί μέρος της σελίδας μας θα υπάρχει το banner που αφορά την συγκεκριμένη ανάρτηση, με κλικ θα οδηγείστε εδώ για να βάζετε τα σχόλιά σας.


parakato blog team
Διαβάστε περισσότερα εδώ: Parakato.gr

Δεν θα αποδώσουν νέοι φόροι και καινούργιες περικοπές

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί ότι νέοι φόροι και καινούργιες περικοπές μισθών και συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, τους μισθωτούς, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα νοικοκυριά, δεν θα αποδώσουν κανένα αποτέλεσμα. 
Δραστικός περιορισμός των δαπανών και της παρέμβασης του κράτους, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, προώθηση της δημοπράτησης μεγάλων επενδυτικών έργων και αξιοποίηση των  14 δις του ΕΣΠΑ, είναι οι πολιτικές που οφείλει άμεσα να υλοποιήσει η κυβέρνηση για να υπάρξει προσέλκυση νέων επενδύσεων και ενίσχυση της ρευστότητας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος


Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ*

Μετά και την εμπειρία του τελικού σταδίου της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για την οριστικοποίηση των μέτρων του Μνημονίου ΙΙ, και κυρίως την προσπάθεια άμβλυνσης των διαβρωτικών συνεπειών τους για την ελληνική κοινωνία, στη Νέα Δημοκρατία συνειδητοποίησαν ότι η επίτευξη αυτοδυναμίας στις κάλπες των επερχόμενων εκλογών, αποτελεί μονόδρομο. Για το παρόν και κυρίως το μέλλον του τόπου.
Η αδυναμία της σημερινής διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας να κερδίσει κάτι παραπάνω, ακριβώς επειδή… έχει παρελθόν, και διότι δεν έχει πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας για την αξιοπιστία αλλά και για τις αντικειμενικές δυνατότητές της, υπήρξε το σημαντικότερο αγκάθι. Που αφήνει… σημάδια και στο μέλλον, καθώς η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, θα έχει το πρόσθετο βάρος να διορθώσει τα λάθη, τις παραλείψεις, τις υστερήσεις και τις ανεπάρκειες εκείνων που προηγήθηκαν, από τις εκλογές του 2009 μέχρι και σήμερα.
Το σύνθημα των «καθαρών λύσεων» που είχε εισάγει στην πολιτική ορολογία της χώρας ο… Θόδωρος Τσουκάτος το 1996, δια στόματος Κώστα Σημίτη, καθίσταται και πάλι εξαιρετικά επίκαιρο. Στις κάλπες των εκλογών που έρχονται, η επίτευξη αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά προβάλει ως μονόδρομος.
Προκειμένου να έχει λυμένα χέρια, ώστε να υλοποιήσει τις πολιτικές της. Να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος και εκπέμποντας καθαρά μηνύματα αποφασιστικότητας. Χωρίς να χρειάζεται να συμβιβάζεται ή να αναζητεί «μέσους δρόμους» με έναν άλλο κυβερνητικό εταίρο.
Που στην περίπτωση μιας συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, θα ήταν ο κατεξοχήν υπεύθυνος για το σημερινό τραγικό αδιέξοδο της χώρας. Και εναντίον του οποίου, θα κινηθούν μετεκλογικά οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την αναζήτηση των πολιτικών τουλάχιστον ευθυνών του.
Η κάθαρση, είναι η δεύτερη αξιολογική αξίωση της κοινωνίας, μετά την απαίτηση να υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση για την όποια αλλαγή στους επαχθείς όρους του Μνημονίου μπορεί να υπάρξει. Και για τα δυο, μονάχα μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να αποτελέσει τη λύση.

statesmen.gr

*Ο Εμμανουήλ Ζερβός είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής

Το τέλος της Εκπαίδευσης - Το Μνημόνιο "2", βάζει "λουκέτο" και στα σχολεία

Οι πρωτοφανείς περικοπές που έχει επιβάλει το Μνημόνιο στην ελληνική κοινωνία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο και τον τομέα της Παιδείας. Τα σχολεία ξέμειναν από βιβλία, ξεμένουν και από εκπαιδευτικούς και βάζουν λουκέτο κατά εκατοντάδες. Είναι οι τραγικές συνέπειες του νέου προϋπολογισμού για την Εκπαίδευση που, λόγω έλλειψης κονδυλίων, αφήνει τα σχολεία χωρίς δασκάλους και καθηγητές, στριμώχνει τους μαθητές σαν σαρδέλες στα τμήματα που δεν καταργούνται, κόβει από τους φοιτητές τα κουπόνια για σίτιση. Είναι οι δραματικές επιπτώσεις μιας νέας αντίληψης πραγμάτων, που ενδιαφέρεται μόνο για την ευημερία των αριθμών – που ούτε κι αυτή επιτυγχάνεται – και αδιαφορεί για τον άνθρωπο και για το μέλλον των παιδιών μιας κοινωνίας, η οποία διαπιστώνει καθημερινά με θλίψη ότι ο συνεκτικός ιστός της καταρρέει ελέω μιας κακώς νοούμενης και χείριστα εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Η Κλένια με τριάρα μόνη στη κορυφή – Ο Σαρωνικός «έπνιξε» τον Πέλοπα

Με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής συνεχίστηκε  σήμερα το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Ο ΠΑΣ Κλένια ως «φιλοξενούμενος» στη κοινή τους έδρας στο Σολομό νίκησε με 3 - 0 την τοπική ομώνυμη ομάδα, η οποία τώρα κινδυνεύει και θα δώσει σκληρή μάχη για να σωθεί ,όπως  και ο Πανσολυγειακός που έχασε στο Σοφικό με 1 – 3 από τον Α. Ο Λουτρακίου. που έμεινε σε επαφή με την κορυφή. Με την νίκη της στο Σολομό ή ομάδα της Κλένιας έμεινε μόνη στο βαθμολογικό «ρετιρέ»  και με +3 βαθμούς ξέφυγε του Πελοπα  Κιάτου που έχασε  στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας  με 1 – 0 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ η Ελλάς Βέλου πήρε τη  νίκη στο Θώδειο Στάδιο με 3 – 0 κόντρα στο γηπεδούχο Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Σ τα ντέρμπι στη Νεμέα ο Παννεμεατικός επεβλήθηκε με 4 – 0 της Προοδευτικής Περιγιαλίου ενώ  στην Αρχαία Κόρινθο μετά από ένα χορταστικό θέαμα  ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε με 3 – 4  από τη Θύελλα  Πετρίου.
Τέλος ο Αστέρας Δερβενίου και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου πήραν χωρίς ιδρώτα «άκοπα τρίποντα» καθώς οι αντίπαλοί τους, Άλμπαρτος Κόρφου και Ισθμιακός , αντίστοιχα, έχουν αποχωρίσει από το πρωτάθλημα.

22η Αγωνιστική
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ          0 – 3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.     4 – 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΠΕΛΟΠΑΣ                                   1 – 0
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ                     0 – 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ    3 – 4
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ       1 – 3
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ           0 – 3 α. α.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                   3 – 0 α. α.

Η Βαθμολογία
( Επί 22 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                62 - 15   54
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ          51 - 18   51
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ           54 - 21   50
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ          61 - 21   48
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.          38 - 32   36
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.        31 - 32   35
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                 36 - 34   34
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ     40 - 41   34
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ  32 - 39   31
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ      37 - 30   30
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ            23 - 35   27
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.     26 - 47   24
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ   24 - 37   19
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ             25 - 39  18
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ               15 - 66   8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                    8 - 56   6

Ο Πανευρωστινιακός νίκησε με 5 – 2 στην Αρχαία Φενεό

Με εξ αναβολείς αγώνες συνεχίστηκε σήμερα  το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Οί αγώνες αυτοί είχαν αναβληθεί λόγω τις κακοκαιρίας που επικρατούσε τις περασμένες εβδομάδες στην Κορινθία.
Στο Β1 όμιλο στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου νίκησε  με 3 -1 τους Γαλάζιους Νέους , σημειώνοντας τρίποντο παραμονής στην κατηγορία.
Στο Β2 όμιλο ο Πανευρωστινιακός , στην Αρχαία Φενεό  επεβλήθηκε με 5 – 2 του τοπικού και ουραγού  Παμφενεατικού , ενώ στο Κρυονέρι ο τοπικός Αετός επικράτησε με 2 – 0 επί της Θύελλας Λεοντίου.

«Εξάσφαιρος» ο Άρης Βοχαϊκού

Τέλος στη Γ2 κατηγορία σε εξ αναβολής αγώνα ο Άρης Βοχαϊκού συνέτριψε με 6 – 0  στα Μποζικά  τον τοπικό Ατρόμητο και μειώσε την διαφορά του στους – 2 βαθμούς από την πρωτοπόρο ομάδα του Α. Ο. Λεχαίου που έχει ένα αγώνα περισσότερο.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ   3 – 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.   4 – 0
ΠΕΛΟΠΑΣ – ΑΠΕΣΣΑΣ                                2 – 2

Η βαθμολογία
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ  12  54 - 32   28
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.     12  40 - 20   22
ΑΠΕΣΣΑΣ                      11  31 - 17   20
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ          11  37 - 27   19
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝ.     12  30 - 38   19
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ.      12  29 - 34   17
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ            11  21 - 41   6
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ             11  20 - 53   3

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.02.2012 ΩΡΑ: 10.45’
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ

Σίγησαν τα μεσαία της ΕΡΑ Τρίπολης!

Μια  ιστορία 50 και πλέον χρόνων στα ερτζιανά της Πελοποννήσου πήρε τέλος.
Το μεσημέρι της Πέμπτης  23 Φεβρουαρίου, όπως γράφει το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ  ,΄΄σίγησε΄΄ ο πομπός  μεσαίων  κυμάτων της ΕΡΑ Τρίπολης ( 1314  χιλιόκυκλοι) ο οποίος για πέντε δεκαετίες κράταγε συντροφιά τους ακροατές του σταθμού, μέρα και νύχτα.
Η διακοπή λειτουργίας του πομπού  ΑΜ της Τρίπολης (όπως και άλλων σταθμών ) έγινε από την διοίκηση της ΕΡΤ  στα  πλαίσια  γενικότερου ( μνημονιακού…) σχεδιασμού για περιορισμό ( ?) των δαπανών και αφού πλέον οι σταθμοί εκπέμπουν στα FM.
Ιδιαίτερα  για την Τρίπολη – και όλη την Πελοπόννησο- το κλείσιμο του πομπού των μεσαίων δημιουργεί έντονο πρόβλημα καθώς υπάρχουν πολλές περιοχές (  κυρίως ορεινές) που δεν μπορούν να ΄΄πιάσουν΄΄ το σήμα των FM. Και βέβαια είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι  διαμαρτυρίες πολλών ακροατών του σταθμού  που ούτε  FM  ακούνε στην περιοχή τους ,, ούτε κάνουν χρήση H/Y για τη διαδικτυακή λήψη του σταθμού ,  όταν αυτός εκπέμψει  και εκεί.
Σύντομο ιστορικό...
Ένα παιδί 18 ετών, ο Φάνης Ανδριώτης από τη Σπάρτη, ήταν ο εμπνευστής και ο κατασκευαστής του Ραδιοπομπού Νότιας Ελλάδας.
Η λειτουργία του εγκαινιάστηκε επίσημα στις 10 Ιουλίου 1949, από τη συχνότητα των 8150KHz των Bραχέων Kυμάτων.
Στα τέλη του 1968 τοποθετείται πομπός μεσαίων κυμάτων ισχύος 10KWatt σε περιοχή της κοινότητας Θάνα (Άγιος Χαράλαμπος ) και έκτοτε ο σταθμός λειτουργεί ως περιφερειακός σταθμός της Υπηρεσίας Ενημερώσεων Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ). Μέχρι σήμερα λειτουργούσε στους 1314 KHz και ακουγόταν σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο , και αμυδρά στην Αθήνα.
Το 1982 υπάγεται στην ΕΡΤ2.
Το 1991 τοποθετείται πομπός FM στη θέση Δολιανά ισχύος 10kw. Εκπέμπει στους 95.2 MHz και στους 101.5 MHz.
Το Τοπικό πρόγραμμα του Σταθμού καλύπτει καθημερινά 7 ώρες ζωντανής μετάδοσης και αποτελείται από Ενημερωτικό -Ψυχαγωγικό και Εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος, ενώ τις άλλες ώρες συνδέεται με τα κεντρικά προγράμματα της ΕΡΑ.
Ήδη οι διακόπτες  του ιστορικού πομπού   των ΑΜ είναι πλέον στο ..OFF, αλλά  πιστεύουμε    ότι η διοίκηση της ΕΡΤ μπορεί να επανεξετάσει το θέμα.  Προφανώς αλλού γίνονται οι ..σπατάλες και όχι  στα πάγια έξοδα ενός πομπού ( γραμμή  ΟΤΕ, ρεύμα) που εδώ και χρόνια λειτουργούσε αυτόματα, χωρίς δηλ. προσωπικό.
Το δημόσιο ραδιόφωνο πρέπει να φτάνει παντού. Είναι δικαίωμα  των ακροατών να ακούνε το σταθμό της περιφερείας τους, ακόμη και στον πιο μικρό οικισμό, στην κορυφή  του βουνού.
Ας  το αντιληφθούν οι αρμόδιοι  και ας πράξουν αναλόγως.

Τσέκαρε «Τόρο», Αβραάμ η Μίλαν!

Τους δύο αρχηγούς του Θρύλου είδε από κοντά άνθρωπος της Μίλαν στο πρόσφατο ματς με τη Ρουμπίν στο Καραϊσκάκη, με τους δύο ερυθρόλευκους αμυντικούς να είναι εκ των κορυφαίων σε απόδοση...
Η Μίλαν ψάχνει παίκτες για την άμυνά της σε όλο τον κόσμο και δύο από αυτούς που έχει στη λίστα της είναι οι Βασίλης Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρωταθλητή», άνθρωπος των «ροσονέρι» βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στις εξέδρες του Καραϊσκάκη προκειμένου να παρακολουθήσει αγωνιζόμενους τους δύο αρχηγούς του Θρύλου. Ο άνθρωπος του ιταλικού συλλόγου έφυγε με το μπλοκάκι γεμάτο σημειώσεις, καθώς οι δυο τους ήταν εκ των κορυφαίων στο συγκεκριμένο παιχνίδι...

katimagiko.gr

Εθελοντές οργανώνουν μεγάλο παζάρι κάθε Κυριακή στον Νέο Κόσμο - Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα

Και στον Νέο Κόσμο εθελοντές καταργούν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού.

Το blog http://www.neoskosmos-athens.blogspot.com/, από καιρό υιοθετεί και πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας. Το blog το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Χτυπάμε την κρίση», οι διαχειριστές του οποίου προσπαθούν να πείσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές ανάμεσα σε άλλα και την εκστρατεία αλληλεγγύης «Το πιάτο της αγάπης».

Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απ´ευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών...

Περισσότερες λεπτομέρειες –και ακριβείς τιμές θα δοθούν σύντομα. Αυτή τη στιγμή οι εθελοντές βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων (σε λάδια, όσπρια, κοτόπουλα και κρασιά) από τους παραγωγούς...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ποσότητες που επιθυμεί να αγοράσει κάποιος στο e-mail pparatiritis@yahoo.com. Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να απευθύνονται και οι παραγωγοί με τις προσφορές τους.

newsit.gr

Στο ΙΚΑ το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ένα νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντικαθιστά το προηγούμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Με τη δημιουργία της νέας δομής αναβαθμίζονται οι παροχές και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα του προγράμματος. Σκοπός του προγράμματος, που θα παρέχει οικιακή και νοσηλευτική φροντίδα σε συνταξιούχους φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης, είναι η εξασφάλιση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να παραμείνουν στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Για την εξάμηνη παράταση του προγράμματος στους δήμους κάντε κλικ εδώ

aftodioikisi.gr

Περί “μεγάλου συνασπισμού”


Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ*

Το ερώτημα που θα τίθεται στο εξής, είναι αν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ανάμεσα στους εκφραστές του πολιτικού φιλελευθερισμού, τον οποίον υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία, και της σοσιαλδημοκρατίας, την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ.
Το «υποτίθεται» έχει τη σημασία του. Γιατί αν πράγματι η Νέα Δημοκρατία ήταν φιλελεύθερο κόμμα και αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ σοσιαλδημοκρατικό, δεν θα το συζητούσαμε. Η συνεργασία δεν θα ήταν μόνο αυτονόητη αλλά και απαραίτητη ώστε η χώρα να μπει σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης και διοικητικής ανασυγκρότησης.
Ωστόσο η διαφαινόμενη άνοδος των δυνάμεων της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς- ως αποτέλεσμα της οργής και της απογοήτευσης των πολιτών από το σύστημα διακυβέρνησης- υποχρεώνει τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν τα ιδεολογικά στερεότυπα και να συμφωνήσουν σ’ έναν «μεγάλο συνασπισμό» με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας.

statesmen.gr

* Ο Χάρης Παυλίδης είναι Διευθυντής του Statesmen

Η ευκαιρία που έψαχνε ο Παπουτσής

Κρίνοντας από το τσουνάμι αντιδράσεων που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του περί «βέβαιης» συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, εφόσον από τις κάλπες δεν προκύψει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλλον θα πρέπει να συνειδητοποίησε το μέγεθος του πολιτικού αυτογκόλ που έβαλε.
Εκείνος βέβαια που το αντιλήφθηκε άμεσα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έπιασε τον σφυγμό της κοινωνικής βάσης αλλά και του στελεχιακού κορμού του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να λάβει σαφείς αποστάσεις από τον Υπουργό Υγείας και ουσιαστικό… υπαρχηγό του, μέσω διαρροών στις οποίες προχώρησαν κύκλοι του.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών αντιλήφθηκε τον κίνδυνο να βρεθεί να απολογείται ενώπιον της κοινωνικής βάσης του Κινήματος, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία. Γι’ αυτό και αξιοποίησε και πάλι το προσωπικό πολιτικό εκτόπισμά του, για να… σβήσει τη φωτιά, προτού προλάβει να πάρει διαστάσεις.
Οι δηλώσεις Λοβέρδου ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν η μεγάλη ευκαιρία την οποία αναζητούσε ο Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να αρθρώσει έναν συνεκτικό και διακριτό πολιτικό λόγο, με απευθείας αναφοράς στις αγωνίες και τη ψυχοσύνθεση της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι ώστε να διευκολύνει τη δική του προσπάθεια να οικοδομήσει προφίλ ως «αντίπαλο δέος» στο δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου, και να διεκδικήσει για λογαριασμό του την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι πολιτικά άστοχη κάθε συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία, πριν φτάσουμε στις εκλογές και εκφραστεί δημοκρατικά ο λαός. Μια τέτοια προσέγγιση οριοθετεί το πολιτικό στίγμα του Κινήματος και οδηγεί στη συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώ πλήρως με αυτή την πρακτική του συμβιβασμού με την ήττα. Επιμένω στην προσπάθεια να αναδείξουμε το ενωμένο, δυνατό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη», σχολίασε με έμφαση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Ο ιδρυτικός πυρήνας του νέου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»












«Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι το όνομα του νέου κόμματος που ανακοίνωσε την Παρασκευή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (twitter, facebook) ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημειώνει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».Το σήμα του κόμματος αποτελείται από ένα γαλάζιο γλάρο, τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε μπλε χρώμα, με υπογραμμισμένη τη λέξη «Ανεξάρτητοι» με κόκκινο χρώμα.

Στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, αναφέρεται ότι οι «Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα ‘Ανεξάρτητοι Έλληνες’»...
Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του, στον ΑΝΤ1,  είπε «Οι πολίτες θα ξεκινήσουν αυτήν την παράταξη», και πρόσθεσε: «Δεν υπόσχομαι ότι με αυτήν την πρωτοβουλία των πολιτών μπορούμε να φέρουμε άσπρη εικόνα, θα φέρουμε όμως χαμόγελα».
Στον ιδρυτικό πυρήνα του κόμματος, συμμετέχουν και άλλα πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Χρήστος Ζώης, ο Γιάννης Μανώλης και ο Δημήτρης Σταμάτης, που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καμμένος φέρεται να βρίσκεται επίσης σε επαφές με τους βουλευτές που διαγράφηκαν από τη ΝΔ, αλλά και με κομματικά στελέχη που τάσσονται κατά του μνημονίου. Πάντως, έχει δηλώσει ότι το νέο κόμμα θα είναι μια αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι «παραμαγαζο της ΝΔ».

 

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Γιώργος Τράγκας «ξαναχτυπά» τη… Μέρκελ!!

Νέα επίθεση του Γιώργου Τράγκα κατά της Μέρκελ! Απολαύστε τον!


Sorry, I'm Greek

Ετοιμος να μεταφέρει τη φωνή των αγανακτισμένων Ελλήνων στην Ευρώπη είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Με τον τίτλο Sorry, I'm Greek, και με υπέρτιτλους σε διάφορες γλώσσες ώστε να γίνει κατανοητό από όλους, ετοιμάζει βαλίτσες μόλις ολοκληρώσει το Aλ Τσαντίρι...
Ο Λάκης Λαζόπουλος θα παρουσιάσει μέσα από 10 ρόλους -γνωστούς και μη- την ελληνική πραγματικότητα με σκοπό να μεταφέρει τη φωνή των Ελλήνων.
 
kafeneio-gr.blogspot.com

Στους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, ο πρόεδρος της Κορίνθου

Μια διάκριση για την επιχειρηματική του δραστηριότητα απολαμβάνει ο πρόεδρος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης καθώς βρίσκεται στη λίστα των 40 πιο επιτυχημένων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών.

  Ο 37χρονος πρόεδρος της Κορίνθου χαρακτηρίζεται ως... χτίστης από την ιστοσελίδα greekamerica.org, καθώς είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, διευθυντής της nSphere, μια εταιρεία δεδομένων και έρευνας. Είναι επίσης συνιδρυτής της Alkemy Ltd, μια εταιρία για «πράσινη» τεχνολογία, ενώ γίνεται αναφορά και στην ενασχόλησή του με την «Μπάρτσα». Τέλος, στο εν λόγω άρθρο γίνεται λόγος και στο φιλανθρωπικό του πρόσωπο, καθώς το 2005 ίδρυσε τον οργανισμό New Life Foundation, που βοηθά ορφανά παιδιά σε αναπτυσσόμενες χώρες, παρέχοντας εκπαίδευση. Το σίγουρο είναι πως η Κόρινθος έχει έναν πρόεδρο που θέλει να βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο και την χώρα του, ενώ ήδη έχει προβεί σε πρωτοποριακές κινήσεις για τα ελληνικά γήπεδα, όπως με το να ζητήσει από τους οπαδούς της ομάδας του να μην βρίζουν στους αγώνες...

Καθεστώς…


Γράφει ο Ανδρέας Απ. Ζάρρος
 
Σύμφωνα με τα λεξικά η λέξη καθεστώς είναι μετοχή του καθίσταμαι και ως επίθετο σημαίνει ο εγκαταστημένος κάπου, ο ισχύων.

Το αυτοδιοικητικό καθεστώς του Ξυλοκάστρου λοιπόν την τελευταία δεκαετία είναι η Κίνηση Πολιτών. Αν θελήσεις να το προσωποποιήσεις είναι φυσικά ο δήμαρχος κ. Αντώνης Κλαδούχος και στη συνέχεια η σημερινή πρόεδρος του ΔΣ κ. Χριστίνα Καζάνη, που είναι η μόνη που κατέχει θέση εξουσίας ανελλιπώς από την αρχή του 2003.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω καυτηριάσει αλαζονικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές αυτού του καθεστώτος, όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς είναι πολλές και το χειρότερο είναι ότι αναγκάζομαι να το ξανακάνω. Αφορμή, για άλλη μία φορά, είναι μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα αυτή που έγινε χθες Τετάρτη 22/2/2012.

Στη συνεδρίαση αυτή συζητήσαμε το χρόνιο αίτημα πολιτών του Ξυλοκάστρου για μεταφορά της λαϊκής αγοράς. Ένα αίτημα που έχει κατατεθεί με υπογραφές δημοτών και στο νέο ΔΣ εδώ και ένα χρόνο, αλλά τελικά ήρθε προς συζήτηση κατόπιν υπογραφών των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας. Για πολλοστή φορά τόνισα στην κ. πρόεδρο ότι δεν είναι δυνατόν να μη συζητιούνται αιτήματα πολιτών, παρ’ ότι έχουν κατατεθεί με τη νόμιμη διαδικασία των 25 υπογραφών. Για άλλη μία φορά δεν πήρα απάντηση από κανέναν, για τα αιτήματα που εκκρεμούν. Η κατάσταση έχει φτάσει …στο απροχώρητο. Είναι θλιβερή πλέον η στάση της προέδρου, που χωρίς καμία εξήγηση συνεχίζει να αδιαφορεί και να μην κάνει το αυτονόητο. Το ίδιο θλιβερή είναι και η στάση των συμβούλων της πλειοψηφίας που, παρ’ όλες τις παρατηρήσεις μας, δεν μιλούν, δεν σχολιάζουν και δεν αγανακτούν με τη συμπεριφορά της ηγεσίας του συνδυασμού τους.

Για ένα μεγάλο διάστημα, σεβαστήκαμε την κ. πρόεδρο, και λόγω της δύσκολης καλλικρατικής μετάβασης αλλά και για λόγους άλλους. Δεν θέσαμε θέμα για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά της και περιμέναμε ότι κάτι θα αλλάξει. Δυστυχώς όμως δεν φαίνεται κάτι τέτοιο και η ανοχή μας τελείωσε. Από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσουμε άλλους τρόπους υπεράσπισης του αυτονόητου και της δημοκρατίας, θεσμικούς και μη. Τα ευγενικά προσωπεία και τα «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» δεν μας αρκούν, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς και δεν θα ανεχτούμε άλλο τέτοιες συμπεριφορές από το τοπικό καθεστώς. Δημοκρατία στην πράξη ζητάμε, γιατί από λόγια είμαστε χορτάτοι. Κυρία πρόεδρε ή αλλάξτε συμπεριφορά και νοοτροπία ή παραιτηθείτε, γιατί έτσι …δεν κάνετε για τη θέση αυτή. Η προεδρία του ΔΣ είναι θέση-καταλύτης για την ποιότητα της δημοκρατίας που θα έχει κάθε τόπος. Η τοπική δημοκρατία μας όμως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, όπως και η πολιτική που παράγεται από το ΔΣ και αυτό δεν το αντέχει ο τόπος άλλο. Νισάφι…


Ξυλόκαστρο, 23-2-2012
Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Δημοτικός σύμβουλος της Συμπολιτείας

ΥΓ: Πάλι καλά που δεν μασήσαμε το Γενάρη του 2011 από τα ωραία κι ενωτικά λόγια στην εκλογή της προέδρου του ΔΣ, γιατί τώρα θα μας έτρωγαν οι τύψεις. Πάλι καλά…