Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η Παναχαϊκή 1-0 την Καλλονή στη Μυτιλήνη

Νικηφόρα πέρασε από την Καλλονή, η Παναχαίκή επικρατώντας 1-0 στη Μυτιλήνη. Το νικητήριο γκολ για την "κοκκινόμαυρη" ομάδα σημείωσε πολύ νώρις, μόλις στο 11ο λεπτό ο Ατματζίδης.
ΚΑΛΛΟΝΗ:  Σουλογάνης, Καρακώστας, Χατζόπουλος, Κριπιντίρης (61' Βλαστέλλης), Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Ζουρούδης, Μανουσάκης, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Ταραχούλσκι (67' Ντος Σαντος).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Πουρής, Κωνσταντινίδης, Θεοδωρέλλης, Λαμπρόπουλος, Φούφουλας, Ντίνας, Άντονι (76' Τσεμπερίδης), Φουρτάδο (83΄Φουρτάδο), Κοκκίνης, Πακάλτσης, Ατματζίδης (71' Ουαταρά).

Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει… μόνο στη Βουλή

Η περίοδος της Μεταπολίτευσης που διαδέχτηκε την επταετή δικτατορία, έχει σημειολογικά τρεις ιστορικούς πρωταγωνιστές για την Ελλάδα: Τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, τη Γενιά του Πολυτεχνείου και το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο ιστορικός ηγέτης της Κεντροδεξιάς ήταν εκείνος που αποκατέστησε αναίμακτα τη Δημοκρατία, έλυσε το πολιτειακό, έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, απέναντι στις ακραίες φωνές λαϊκισμού και… επαρχιωτισμού εκείνης της εποχής. Μας έβαλε στη θάλασσα, και μας έδωσε τη δυνατότητα να μάθουμε να κολυμπάμε. Το αν… κοντεύουμε να πνιγούμε, είναι προφανώς δικό μας «επίτευγμα».
Η Γενιά του Πολυτεχνείου, είναι η πιο χιλιοτραγουδισμένη και αναγνωρίσιμη στην ιστορική διαδρομή του τόπου. Κουβαλώντας φορτίσεις και προσδοκίες, είναι εκείνη που φέρει τη βασική ευθύνη για την επικράτηση μιας νοοτροπίας «πλιάτσικου» σχεδόν σε κάθε τομέα της εθνικής πραγματικότητας. Από την παιδεία και τον πολιτισμό, μέχρι την οικονομική δραστηριότητα και φυσικά την πολιτική εξουσία.
Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε το κατεξοχήν κόμμα εξουσίας. Ακόμη και σε περιόδους που στην κυβέρνηση βρισκόταν το αντίπαλο διπολικό δέος, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που ασκούσε στην πραγματικότητα την εξουσία. Μέσω των πανίσχυρων θυλάκων του στον συνδικαλισμό των… χορηγών, και της διαχρονικής σχέσης… πάθους που είχε με τα ΜΜΕ. Κυρίως τα τηλεοπτικά, και πλέον παρεμβατικά.
Η σημερινή Ελλάδα της βαθιάς κρίσης, που υπέστειλε σημαίες όπως την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό για το μέλλον, είναι μια Ελλάδα που παρακολουθεί άφωνη το ΠΑΣΟΚ, να επιχειρεί να διατηρήσει την προνομιακή θέση του στο εθνικό dna, υποσχόμενο… μετάλλαξη.
Κάπως έτσι, το «επόμενο ΠΑΣΟΚ» επιδιώξει να καταρρίψει πολιτικές και φυσικές σταθερές, που θέλουν κάθε τι μη αναγκαίο ή ξεπερασμένο, να αυτοδιαλύεται. Και να παραχωρεί τη θέση του σε κάτι καινούριο, ουσιαστικά διαφορετικό και εξόφθαλμα περισσότερο «σωφρονισμένο» από τα λάθη του παρελθόντος.
Το ΠΑΣΟΚ που… έρχεται, είναι το κόμμα που ταυτίστηκε περισσότερο από κάθε άλλο με το Μνημόνιο. Όχι με την ανάγκη να αποφύγει η χώρα την κατάρρευση, να ξεπεράσει παθογένειες και στρεβλώσεις δεκαετιών, να διεκδικήσει ένα καλύτερο, και περισσότερο ισορροπημένο μέλλον. Με ένα Μνημόνιο εκτός κοινωνικής και εθνικής λογικής, που δεν συνιστά οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση αλλά μονοπάτι για την εμβάθυνση και ένταση της ύφεσης.
Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει σήμερα να υπάρχει μονάχα στη Βουλή. Και εκεί ακόμη όμως, έχει προ πολλού απολέσει την κοινοβουλευτική δεδηλωμένη, και εμφανίζεται πολυδιασπασμένο. Κατακρεουργημένο στις προσωπικές διαδρομές, αφηγήσεις και επιδιώξεις προβεβλημένων στελεχών.
Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα, δεν δείχνει να υπάρχει σε επίπεδο κοινωνίας. Κανένα από τα «πολλά ΠΑΣΟΚ» που διεκδικούν να εκφράσουν τη συνέχιση της ιδεολογικής κληρονομιάς της 3ης του Σεπτέμβρη, έστω και… κουρεμένης, στα πρότυπα του εθνικού χρέους, δεν καταφέρνει να συγκινήσει, να εμπνεύσει, να παρασύρει μαζί του στην κάλπη επαρκείς κοινωνικές δυνάμεις, που θα του επιτρέψουν να υπάρχει.
Σε αυτή την πολιτική και κοινωνική εξαϋλωση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να βάλει φρένο ούτε η αγχώδης και άτακτη εξομολόγηση της προσδοκίας να συνεχιστεί η συνδιαχείριση ή έστω συμμετοχή στη νομή της εξουσίας, μέσω των σεναρίων περί συγκυβέρνησης. Πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες της κοινωνίας. Ακόμη πιο μακριά από τις νέες εθνικές προτεραιότητες. Από τις οποίες, το ΠΑΣΟΚ περισσεύει.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Πώς να φτιάξετε απλή λαγάνα για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, και δύο κουταλιές αλεύρι σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό λίγο και ανακατεύουμε.
Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας το αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο του ή για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το σουσάμι, ρίχνετε κ το μίγμα της μαγιάς και αρχίζετε να ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο- λίγο χλιαρό νερό, ζυμώνουμε και προσθέτουμε νερό σταματώντας μόλις η ζύμη μας δούμε ότι ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης μας.
Το χωρίζετε σε 2 μπάλες ,λαδώνετε 2 ταψάκια απλώνετε με το χέρι την κάθε μπάλα την πατάτε με το χέρι να πάρει σχήμα λαγάνας.
Βρέχετε τα χέρια και πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι ,το κολλάτε επάνω στις λαγάνες. Τις αφήνετε για 1\2 ώρα, σκεπασμένες και μετά τις πατάμε με τα δάχτυλα να κάνουν λακουβίτσες και τις φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς περίπου 1\2 ώρα.

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας ούζο
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρο και λευκό σουσάμι

newsbeast.gr

Ζητούν την βοήθεια των πολιτών για την βόμβα στο Μετρό

Το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες του Μετρό εξετάζει τις τελευταίες ώρες η ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπίσει τον μεταφορέα της εμπρηστικής βόμβας που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο σταθμό του μετρό του Αιγάλεω.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε από τον μηχανοδηγό στο τελευταίο βαγόνι του συρμού που μόλις είχε πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Εθνική Άμυνα - Αιγάλεω κι ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το αεροδρόμιο  "Ελευθέριος Βενιζέλος" .  Ο συρμός είχε φτάσει στον σταθμό Αιγάλεω στις 17:18.

Η βόμβα ήταν φτιαγμένη από ένα μπιτόνι βενζίνης μισογεμάτο, συνδεδεμένη με ένα επιτραπέζιο ρολόι, οκτώ μπαταρίες και ένα διακόπτη. Όλα αυτά ήταν μέσα σε ένα...τάπερ και μέσα σε μία πράσινη χάρτινη τσάντα όπως είπε σήμερα το απόγευμα η αστυνομία και όχι μέσα σε μία νάιλον σακούλα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιμένουν το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ώρα είχε προγραμματισθεί η πυροδότηση του και γιατί, ευτυχώς, δεν είχε σκάσει η βόμβα.

Πάντως η συνδεσμολογία θυμίζει πολύ τον τρόπο με τον οποίο δρουσε η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" αφού με τον ίδιο τρόπο είχαν χτύπησει την Μεγάλη Εβδομάδα του 2009 στις Μητροπόλεις σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη μόνο που αντί να καταλήγει σε μπιτόνι βενζίνης κατέληγε σε γκαζάκια εκτός από την Θεσσαλονίκη που υπήρχε και μπιτόνι βενζίνης. Όμως εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα για την αστυνομία αφού τα μέλη της οργάνωσης αυτής έχουν συλληφθεί.

Αυτό που εξετάζεται τώρα είναι αν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη ή αν πρόκειται για μια νέα οργάνωση που αντιγράφει του "Πυρήνες" και γι αυτό η βόμβα δεν έσκασε αφού ίσως δεν γνώριζαν καλά την συνδεσμολογία. 

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ  καταλήγουν μέχρι στιγμής στο συμπέρασμα ότι η βόμβα μεταφέρθηκε από τον άγνωστο ή τους αγνώστους που κατέβηκαν στον σταθμό του Αιγάλεω ή σε έναν – δύο σταθμούς νωρίτερα. Πάντως το γεγονός  ότι την βόμβα την ανακάλυψε οι εργοδηγός και όχι κάποιος από τους επιβάτες θεωρούν πιθανότερο ότι ο μεταφορέας της αποβιβάσθηκε στο Αιγάλεω.

Είναι προφανές εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες ότι η βόμβα προοριζόταν για το μετρό και αυτό όπως λένε φαίνεται από την συσκευασία της βόμβας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ υπενθύμιζαν ότι σε μια περίπτωση , εκείνη της βομβιστικής επίθεσης της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" -τον Σεπτέμβριο του 2009- στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Πεδίο του Άρεως είχε διαπιστωθεί ότι οι δράστες την είχαν μεταφέρει με συρμό του ηλεκτρικού κι είχαν αποβιβασθεί στον σταθμό της πλατείας Βικτωρίας. Τότε ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν σε μια αθλητική πράσινη τσάντα όπως τελικά αποδείχθηκε βρισκόταν και η βόμβα στο Αιγάλεω μόνο που ήταν χάρτινη.

Στην ΕΛΑΣ επικρατεί μεγάλη ανησυχία γιατί είναι η πρώτη φορά που επιδιώκεται βομβιστική επίθεση σε συρμό του Μετρό! Σημειώνεται ότι προ τετραετίας είχαν υπάρξει εμπρηστική επίθεση σε ακινητοποιημένους συρμούς σε σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.
Σχετικά με τον εμπρηστικό μηχανισμό, που βρέθηκε χθες στο σταθμό μετρό του Αιγάλεω, παρακαλείται όποιος από τους επιβάτες του μετρό αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 
Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

newsit.gr

Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια

Όσοι θα θελήσουν να πετάξουν χαρταετό θα δυσκολευτούν αφού το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται θα μας... γυρίσει και πάλι σε έναν μίνι χειμώνα.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται, κακοκαιρία με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια από το βράδυ. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ πιθανώς και των υπόλοιπων περιοχών. Τα φαινόμενα που πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑττικήΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι. Χιόνια από το απόγευμα στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 (το πρωί) και βαθμιαία έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 28-02-2012
Στην ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στο αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά

Τετάρτη 29-02-2012 και Πέμπτη 01-03-2012
Καιρός: στην  ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις και κατά διαστήματα τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Βαθμιαία την Πέμπτη και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα. Ση δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός την Τετάρτη

Παρασκευή 02-03-2012 και Σάββατο 03-03-2012
Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή σημαντική περαιτέρω άνοδο. Τις πρωινές ώρες όμως κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, θα σημειωθεί παγετός.


newsit.gr

ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΝΑ ΜΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - Χρώμα, γέλιο και κέφι στην Πάτρα

Οδηγίες για να μην αγοράσετε επικίνδυνα Σαρακοστιανά

Πως να ξεχωρίσετε τα φρέσκα από τα κατεψυγμένα χταπόδια και καλαμαράκια, τι να προσέξετε όταν αγοράζετε χαλβά και τουρσί.
Τις οδηγίες εξέδωσε ο ΕΦΕΤ για την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Πιο συγκεκριμένα:

Μυστική έκθεση για κούρεμα όλων των δανείων. - «ΙΣΛΑΝΔΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ «ΒΑIN»

Μυστική έκθεση για κούρεμα όλων των δανείων

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Μυστικό σχέδιο «κουρέματος» των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και οι εποπτικές Αρχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για το... μεγάλο κραχ που αναμένεται να επιφέρει στα δάνεια η τεράστια ύφεση.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από την αμερικανική εταιρεία Bain στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εξέτασης τρόπων και σχεδίων για το πώς θα αντιμετωπίσουν τα πιστωτικά ιδρύματα την ανακεφαλαιοποίησή τους και τις επισφάλειες που θα προκύψουν.
Βασική παράμετρος είναι η εμβάθυνση της ύφεσης και για το 2012, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, βάσει των οποίων έγιναν και τα σενάρια της Black Rock που προβλέπουν ότι οι πρόσθετες επισφάλειες των τραπεζών θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ.
Το σενάριο
Μυστική έκθεση για κούρεμα όλων των δανείων
Τώρα το σενάριο αυτό είναι ήδη ξεπερασμένο, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση (4,4% του ΑΕΠ αντί 2,8% της αρχικής εκτίμησης) τόσο μεγαλύτερες και οι αναμενόμενες επισφάλειες, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους. Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, στο μυστικό report των ξένων οίκων που προτείνουν το σχέδιο, «την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα πρέπει να τη δουν και υπό ένα αναπτυξιακό πρίσμα, το οποίο σημαίνει μια συντεταγμένη απομόχλευση των επιχειρηματικών δανείων με διαγραφή χρεών στη βάση βιωσιμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις, απαλλαγμένες από τα βάρη των χρεών τους να μπορέσουν να αναλάβουν νέα επενδυτικά σχέδια και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους».

Η Βάσω σκέφτεται το “αντίο”

Πολύ κοντά στην απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική βρίσκεται η Βάσω Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Real News».
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που άκουσε τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρεί στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, επειδή ψήφισε «όχι» στο Μνημόνιο ΙΙ, δεν δείχνει να… ενθουσιάζεται από τις κινήσεις οι οποίες δρομολογούνται σε παρασκηνιακό επίπεδο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Από την πρώτη στιγμή είχε φανεί η αποστασιοποίησή της από το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου, και η σθεναρή αντίθεσή της στις πολιτικές τις οποίες υπαγορεύει η δανειακή σύμβαση, καθώς εκτιμά ότι οδηγούν σε αδιέξοδο την Ελλάδα, επιτείνοντας την ύφεση της οικονομίας.
Απ’ την άλλη, δεν φαίνεται να την εκφράζουν ούτε οι παρασκηνιακές κινήσεις που λαμβάνουν χώρα από άλλους βουλευτές οι οποίοι διεγράφησαν, για την προοπτική δημιουργίας ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Με αμιγώς κοινωνικά χαρακτηριστικά, που  θα επιδιώξει να ανακτήσει την πολιτική και ιδεολογική επαφή με πολίτες που στήριζαν παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκαν ωστόσο λόγω της ταύτισης με το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Real News», η Βάσω Παπανδρέου έχει εκμυστηρευτεί ότι δεν επιθυμεί να είναι μέρος του σημερινού και αυριανού πολιτικού σκηνικού, διαβλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η ελληνική οικονομία λόγω του Μνημονίου.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr

Μια (ακόμη) μεγάλη επιστροφή

Το 2005, όταν ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας και τη σχετική στοίχιση του ΠΑΣΟΚ πίσω από την υποψηφιότητα του επιστήθιου φίλου του Ανδρέα Παπανδρέου, και άλλοτε υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων του ιδρυτή του Κινήματος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έχανε τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Αριστερός «πρώτος πολίτης» της χώρας. Έκτοτε, ο άλλοτε πρόεδρος του Συνασπισμού, ο οποίος είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του, περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή της δημόσιας ζωής. Χωρίς άμεση εμπλοκή με την πολιτική ζωή του τόπου.
Στις μέρες μας, με τις δυνάμεις της Αριστεράς να εμφανίζονται σε απρόσμενη ιστορικά πολιτική άνοδο, παρόλο που είναι κατακερματισμένες, με τις διαδοχικές διασπάσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επανέρχεται, μέσω συνέντευξης που παραχωρεί στο «Βήμα της Κυριακής». Και θυμίζει ότι ο πολιτικός λόγος του παραμένει συνθετικός και επίκαιρος, περισσότερο ενδεχομένως από τη ρητορική που διατυπώνουν οι σημερινοί ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης.
«Η Αριστερά θα έπρεπε σήμερα να προβάλει, με αξιώσεις κοινωνίας και όχι με εσωκομματικές συνταγές, την εθνική στρατηγική για την πολιτική σωτηρία της χώρας και για την προοπτική της επόμενης μέρας. Έτσι κερδίζει τους πολίτες, και όχι στεγάζοντας περιφερόμενους παραγοντίσκους προς ψηφοθηρία, με την αγωνία των δημοσκοπήσεων», είναι η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Νίκου Κωνσταντόπουλου, για το πώς θα έβλεπε ο ίδιος τον ρόλο της σύγχρονης Αριστεράς.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ/ statesmen.gr

Γιόρτασε στην κορυφή ο 85άρης Παναιγιάλειος


Στις 25/02/1927, πριν από ακριβώς 85 χρόνια, ιδρύθηκε ο Παναιγιάλειος, μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι «μελανόλευκοι» έχουν αξιοσημείωτες πορείες όλα αυτά τα χρόνια, με τα τελευταία χρόνια να προσπαθούν να σταθεροποιηθούν στα επαγγελματικά σαλόνια και φέτος επιδιώκουν την επιστροφή τους στη Football League 2, όταν σε θέση οδηγού στον 6ο όμιλο της Δ’ Εθνικής.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου για τα γενέθλια:
«Στις 25/02/1927 ιδρύθηκε ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ με ιδρυτές του επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας του Αιγίου. Το έμβλημα της ομάδας ήταν η ασπίδα με τις μελανόλευκες ρίγες και αργότερα οι δύο παλαιστές, όπου καθιερώθηκε και έγινε η σφραγίδα του Συλλόγου. Τα 85α γενέθλια βρίσκουν τη "Μαύρη Θύελλα", που διανύει μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας της προσπαθώντας να σταθεί στα... πόδια της ξεπερνώντας τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες, να έχει βάλει ως μοναδικό στόχο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο την κατάκτηση της ανόδου και την επιστροφή της στην Football League 2. Ευχή όλων των "μελανόλευκων" φιλάθλων είναι ο Παναιγιάλειος να καταφέρει και πάλι να επιστρέψει σε επαγγελματικές κατηγορίες και στο δρόμο της σταθερότητας, έτσι ώστε να μπορέσει να επαναλάβει τα "κατορθώματα" της ένδοξης ιστορίας του».

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιόρτασε τα 85 χρόνια ζωής ο Παναιγιάλειος που επικράτησε 4-0 της Εικοσιμίας και παρέμεινε στην κορυφή του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.
Τη διαφορά των πέντε βαθμών από τους διώκτες του διατήρησε ο Παναιγιάλειος στο πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής. Αυτό γιατί, επικράτησε άνετα 4-0 της Εικοσιμίας και έφτασε τις 14 νίκες στις 15 αγωνιστικές που έχουν γίνει.
Στην 3η θέση του ομίλου παρέμεινε ο Ατρόμητος Λάππα που επικράτησε 2-1 της Θύελλας Πατρών, η οποία παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Στ ισόπαλο 0-0 έμειναν Διαγόρας Βραχνέικων και Βρασιές.
Σημαντική νίκη για την παραμονή του πήρε ο Ολυμπιακός Γυθείου που επικράτησε 2-1 του Πάμισου Μεσσήνης μειώνοντας στον πόντο από τις θέσεις της παραμονής. Τέλος, η Εράνη Φιλιατρών επικράτησε 2-0 της Αχαϊκής και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις.

Η 15η αγωνιστική 
Ατρόμητος Λ.- Θύελλα  2-1      
Διαγόρας - Βρασιές   0-0  
Εράνη - Αχαϊκή  2-0
Παναιγιάλειος - ΑΟ Εικοσιμίας 4-0    
Ολυμπιακός Γυθ.- Πάμισος  2-1   
Αστέρας Αμ.- Τριταιϊκός 3-0 α.α.    
Τσιλιβή - Πανόπουλο     0-3 α.α.



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  

Παναιγιάλειος     15     33-7      42
………………………………………
Πανόπουλο       15      28-4     37

Ατρόμητος        15     22-12    29
Εράνη             15      22-11    26
Διαγόρας          15     23-14    26
Αχαϊκή             15     17-10     26
Πάμισος           15      24-16    22
…………………………………………
Αστέρας           15      21-19    22
Ολυμπιακός      15      21-19    21
Βρασιές            15      21-21    18
Θύελλα            15      15-19    15
ΑΟ Εικοσιμίας    15      10-39     6
Τριταιϊκός         15        4-32     0
Τσιλιβή            15        1-33     -4
*Τριταιϊκός, Τσιλιβή, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές - Κόρινθος για… Football League 2 - Νίκησε και στη Μάνδρα

Το μεγάλο αφεντικό του έβδομου ομίλου της Δ’ Εθνικής είναι χωρίς καμία αμφιβολία η "Μπάρτσα" καθώς νίκησε σε ένα ακόμα ντέρμπι και 15 αγωνιστικές μετά την έναρξη της σεζόν είναι πρώτη έχοντας επτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, και με εννιά βαθμούς διαφορά από τον χθερινό αντίπαλο, ο οποίος έμεινε τρίτος με 29 βαθμούς.
Η Κόρινθος  ήταν αυτή που είχε την ουσία και  νίκησε με 2-1 μέσα στην Μάνδρα τον Μανδραϊκό, ίσως την πιο δύσκολη του φετινού πρωταθλήματος, και πλέον θεωρείται πολύ δύσκολο να μην καταφέρει να κόψει πρώτη το νήμα στο φετινό… μαραθώνιο και να επιστρέψει στη Football League 2.
Η Κόρινθος ευτύχησε να σκοράρει στις αρχές των δύο ημιχρόνων και ειδικά το 1-2 στο 47΄ ήταν αυτό που έκοψε τα φτερά του Μανδραϊκού καθώς είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και είχε κλείσει την Μπάρτσα στα μετόπισθεν.
 Οι Κορίνθιοι έδειξαν πάντως ότι διαθέτουν ομάδα με έμπειρους παίκτες που στα δύσκολα παιχνίδια ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα. Στην πρώτη επίθεσή της στο 16΄η Κόρινθος πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ  του Σεϊτάι, ο Λάμπρογιώργος από κοντά με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο 26’ ο Αργυρίου είχε καλό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Σουμολίδη, ενώ στο 39’ ο Αλημπάς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά από σέντρα του Παπουτσή.
 Με γκολ από τα αποδυτήρια επανήλθε η Κόρινθος, καθώς στο 47΄ κέρδισε κόρνερ από αριστερά. Η άμυνα του Μανδραϊκού έδιωξε για να πάει και πάλι η μπάλα στο ύψος σχεδόν του κόρνερ και λίγο πιο πίσω, όπου ο Σεϊτάι με ψηλοκρεμαστό σουτ την έστειλε στην απέναντι γωνία του Τσουκαλά κάνοντας το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Στο 54΄ο Σεϊτάι δεν κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματα της Μπάρτσα καθώς ο Τσουκαλάς είπε όχι στο σουτ του επιθετικού της Κορίνθου.
Στο 90΄ο Ραπτόπουλος έπιασε σουτ εξ επαφής αλλά ήταν η σειρά του Σουμουλίδη να πει όχι και να κρατήσει τη νίκη για την ομάδα του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 90’ ο Κωνσταντινίδης άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες καθώς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Λαμπρογεώργος στο 91’ καθυστέρησε να βγει για αλλαγή κι αποβλήθηκε κι αυτός με τη σειρά του.
Το θετικό τόσο για τις δυο ομάδες όσο και για το ποδόσφαιρο γενικά, είναι πως παρά το φόβο για μεγάλη ένταση στο ντέρμπι της αγωνιστικής, δεν προκλήθηκαν επεισόδια και τα πάντα κινήθηκαν σε αθλητικά πλαίσια, με το πάθος που υπάρχει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις να υπάρχει μεν, χωρίς… επικίνδυνες καταστάσεις δε…
ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ: Τσουκαλάς, Παπουτσής, Γεωργιάδης Π (89΄Πλαβούκος), Παπαπαναγιώτου, Χέλης, Κοκλιώτης, Μεϊμαρίδης (64΄Κωνσταντινίδης), Τουρνάς, Αργυρίου, Αλημπάς, Ραπτόπουλος.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σουμουλίδης, Παπακωνσταντίνου, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Βανγκελί (90΄Ζάρκος), Σπυρόπουλος, Σεϊτάι, Λουμπαρδέας, Σαγανάς (74΄Μπαλτζής), Δημητριάδης (57΄Σιώκος), Λαμπρογιώργος.


Σύνθημα… έπεσε μετά τη λήξη του αγώνα της Κορίνθου στη Μάνδρα και τη νίκη της με 2-1 στους οπαδούς για υποδοχή της αποστολής.
Ετσι γύρω στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, πάνω από 100 φίλοι της «Μπάρτσα» περίμεναν το πούλμαν της αποστολής έξω από το ξενοδοχείο, δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, αποθεώθηκαν παίκτες και τεχνική ηγεσία ενώ το σύνθημα «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές», δονούσε την ατμόσφαιρα. Την τιμητική του είχε ο Λαμπρογεώργος, ο οποίος σκόραρε κόντρα στον Μανδραϊκό, αλλά και στα τελευταία παιχνίδια.
Η Κόρινθος έχει πλέον 38 βαθμούς, έναντι 31 της δεύτερης Χαλκίδας, με την οποία συγκρούεται όμως στην έδρα της, το γήπεδο του Συνοικισμού, την επόμενη αγωνιστική.

Οι Ευβοιώτες από την πλευρά τους, συνέχισαν την ανοδική τους πορεία συντρίβοντας με 4-0 τη Δάφνη Ερυθρών, αποτέλεσμα που τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι των πρώτων θέσεων, έχοντας όμως δύσκολη αποστολή την επόμενη εβδομάδα στην έδρα της Κορίνθου.
Τα γκολ για την ομάδα της Χαλκίδας πέτυχαν οι Νικολόπουλος (12'), Καρακατσάνης (34΄), Καλογερόπουλος (56' ) και ο Καφαντάρης (63') , που ήταν από τους κορυφαίους της Χαλκίδας και έχασε γκολ με το τσουβάλι σημείωσε το ωραιότερο γκολ του αγώνα όταν, ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έπιασε ένα φοβερό σε δύναμη σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο "παραθυράκι" του Σταματίου που έμεινε άναυδος...

Εύκολο τρίποντο για τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, απέναντι στον ουραγό Ασπρόπυργο και τον οποίο συνέτριψε με το ευρύ 5-1. Το μόνο θετικό στοιχείο για τον Ασπρόπυργο είναι πως άνοιξε το σκορ στο 21’ με το μακρινό σουτ του Σιδηρόπουλου, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα του στη φετινή σεζόν. Μετά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς με τον Παππά στο 25’ να ισοφαρίζει εντυπωσιακά με ανάποδο ψαλίδι.
Στη συνέχεια, μετά το δοκάρι του Κουσκουνά στο 30’, ανέλαβε δράση ο Μυργιώτης, σκοράροντας στο 36’ ενώ στο 54’ ο Μήτρου ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, πριν σκοράρει και πάλι ο Μυργιώτης στο 65’ και κλείσει το σκορ στο 80’ ο Γόγολας.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Μπίγκος (55' Γόγολας), Ντοντάι (67' Κοντογιάννης), Παππάς, Κορδαλής, Παπαϊώαννου, Μήτρου, Ξύδης (55' Ιατρόπουλος), Κουσκουνάς, Τσουμάνης, Μυργιώτης
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Νίμπασης, Φραγκάς, Φραγκόπουλος, Μαυρίδης, Σημαιοφορίδης, Πεδης, Ζωγράφκος, Καμανίδης, Αντωνιάδης (46' Τσίγκος), Λάκκας (63' Βασιλειάδης)

Ο Παναργειακός ήταν καλύτερος και κέρδισε 4-0 την Κύμη. Τα γκολ για τον Παναργειακό πέτυχαν οι Κολλιάκος (41'), Κουτσοδήμος (81'), Λιάρος (88'), Πρίφτης (90').
Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε και ο Πανναυπλιακός μέσα στον Πόρο με 1- 0, με γκολ του Αγγελόπουλου στο 5' του αγώνα.
Η ΑΕ Ερμιονίδας με τα Άσπρα Σπίτια έμειναν στην ισοπαλία (1-1). Παρ' όλες τις δυσκολίες η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με πλασέ του Νικολάου στο 37'. Οι Φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 84' με φάουλ του Μπούρα ισοφάρισαν το σκορ.
Τέλος τα Λουκίσια πήραν τη νίκη χωρίς αγώνα από το παιχνίδι με τη Θήβα

Η 15η αγωνιστική

Θήβα-Λουκισίων Α.Ο.                                              0-3
Παναργειακός-ΑΟ Κύμης                                         4-0
Χαλκίδα-Δάφνη Ερυθρών                                         4-0
Πόρος-Πανναυπλιακός                                              0-1
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Ασπρόπυργος                    5-1
Ενωση Ερμιονίδας-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 1-1
Μανδραϊκός-Κόρινθος                                              1-2

Η βαθμολογία
(Επί 15 αγώνων)




Τίτλους τέλους για την Θήβα

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως κατακυρώνει τον αγώνα της Δ Εθνικής Κατηγορίας Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, περιόδου 2011 -2012, της 12-2-2012, μεταξύ των ομάδων ΘΗΒΑ ΑΟ - ΚΥΜΗΣ ΑΟ, υπέρ του δεύτερου αθλητικού σωματείου, με τέρματα 3-0 και βαθμούς τρεις (3) έναντι μηδενός (0), αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου 2012 - 2013 που θα συμμετάσχει δύο (2) βαθμούς από το σωματείο ΘΗΒΑ ΑΟ, σε βάρος του οποίου επιβάλλει χρηματική ποινή εκατό (100) ευρώ. Ακόμη κατακυρώνει τον αγώνα της Δ Εθνικής Κατηγορίας Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, περιόδου 2011 -2012, της 19-2-2012, μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΣΠΡΟΠΥΡΓΙΑΚΟΥ ΔΟΞΑ - ΘΗΒΑ ΑΟ, υπέρ του πρώτου αθλητικού σωματείου, με τέρματα 3-0 και βαθμούς τρεις (3) έναντι μηδενός (0), αφαιρεί δύο (2) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επόμενης περιόδου 2012 - 2013 που θα συμμετάσχει δύο (2) βαθμούς από το σωματείο ΘΗΒΑ ΑΟ, σε βάρος του οποίου επιβάλλει χρηματική ποινή εκατό (100) ?. Θεωρεί ότι η εν λόγω ποδοσφαιρική ομάδα ΘΗΒΑ ΑΟ, αποχώρησε με τη θέλησή της από το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής Κατηγορίας Ερασιτεχνών, της ποδοσφαιρικής περιόδου 2011 - 2012 και ότι αυτή δε μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό.