Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η πόρτα έκλεισε

Από τη… μισάνοιχτη πόρτα της Νέας Δημοκρατίας θα περάσουν τελικά κάποιοι και όχι όλοι οι διαγραφάντες, αφού μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι όσοι έκαναν χρήση των «ευεργετικών όρων» που είχε θέσει ο πρόεδρος για την επιστροφή τους.
Αρχικά είχε διαφανεί ότι η πόρτα θα άνοιγε για όλους. Στη συνέχεια επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, αφού οι πληροφορίες που έφθαναν στη Συγγρού ανέφεραν ότι οι περισσότεροι είχαν πάρει την αποφαση να κλείσουν την πόρτα φεύγοντας.
Έτσι στα μέσα της εβδομάδας οι τόνοι της «πανστρατιάς» έπεσαν αισθητά, ενώ μετά τη ψηφοφορία της Τρίτης στην οποία θετική ψήφο έδωσαν ο Μ. Κεφαλογιάννης, ο Α. Δερμετζόπουλος, ο Ζ. Τζηκαλάγιας, ο Τ. Καρυπίδης και ο Θ. Λεονταρίδης, το «θέμα» κλείνει οριστικά για τον Αντώνη Σαμαρά.
 Είναι κοινό μυστικό ότι το ενδιαφέρον για τον πρόεδρο του κόμματος εστιαζόταν στην επιστροφή του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Συγγρού:
«Όσοι δεν ψήφισαν μας βοηθούν να προχωρήσουμε στην ανανέωση των ψηφοδελτίων». Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να ξεπεράσουν γρήγορα το «ρήγμα» και γι αυτό άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να δώσει ιδεολογικό περιεχόμενο στην αντιπαράθεσή του με την Αριστερά. Είναι σαφές ότι αφού κλείσει τη «δεξιά πόρτα» της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, θα ανοίξει τη «κεντρώα». Και στους μετριοπαθείς του «μεσαίου χώρου» απευθυνόταν όταν είπε: «…μεγάλο μέρος της Αριστεράς, τελείως εξωπραγματικά υπερασπίζεται ακόμα πρότυπα κοινωνιών που έχουν καταρρεύσει. Εμείς, λοιπόν, τολμάμε να διαφωνούμε ακόμα και με εκείνους που ιδεολογικά βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο!».

statesmen. gr

Ο Π. Ψωμιάδης ανακοίνωσε την ίδρυση του "ΠΑΤΡΙ.Δ.Α

Την ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.
«Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας», επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης.

Ξεκαθάρισε ότι το Δίκτυο δεν είναι κόμμα, αλλά όμιλος πολιτικού προβληματισμού και σημείωσε χαρακτηριστικά:«Το Δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα. Αχάριστος δεν υπήρξα ποτέ. Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία. Σήμερα, δεν συζητάμε για νέο κόμμα. Η Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα. Έχει ανάγκη από φρέσκιες ιδέες, από ελπίδα, από ανάπτυξη, από αλλαγή νοοτροπίας. Εξάλλου, για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, πρέπει να πεθάνει το παλιό. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια πατριωτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στα εθνικά θέματα».

Για το μέλλον, πάντως, τα άφησε όλα ανοιχτά, λέγοντας ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και αν χρειαστεί οι πολίτες θα του δείξουν πάλι τι πρέπει να κάνει.

Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε την ανάγκη ανακήρυξης της Α.Ο.Ζ και για το θέμα αυτό μίλησε αναλυτικά ο καθηγητής και στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός, ο οποίος ανέπτυξε τη σχετική επιχειρηματολογία και παρουσίασε στοιχεία από την εμπειρία άλλων Α.Ο.Ζ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. Τάσος Σπηλιόπουλος, Γιώργος Ορφανός, Ηλίας Φωτιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου κ.α.
newsit.gr

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ»

Χωρίς καμία ένσταση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια που προκήρυξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την υποβολή 7 προτάσεων από αντίστοιχες κοινοπραξίες εταιριών. Οι κοινοπραξίες υπέβαλαν τις προτάσεις τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του Διεθνούς διαγωνισμού μέχρι το τελευταίο χρονικό περιθώριο στις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012.
Οι Εταιρίες που υπέβαλαν φακέλους ενδιαφέροντος για την "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ" είναι:
1.       ARCHIDRON GROUP N.V. - INTRAKAT - ENVITEC AE - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
2.       ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ - J&P ΑΒΑΞ ΑΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
3.       ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
4.       NOVAGRA HELLAS AE
5.       ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ - ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
6.       ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ - ΑΛΕΚΤΩΡ ΑΕ - ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
7.       ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ.Γ ΡΟΥΤΣΗΣ ΑΕ - ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ -  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Ενδοοικογενειακή βία με θύμα τη γυναίκα

     Γράφει ο Γρηγόρης Λέων*

Οι γυναίκες βρίσκονται συνήθως σε κίνδυνο εκεί όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλείς: εντός της οικογένειας. Γι’ αυτές τις γυναίκες το «σπίτι» γίνεται ένα μέρος τρόμου και βίας από τα χέρια κάποιου κοντινού τους προσώπου, που κανονικά θα έπρεπε να εμπιστεύονται. Σύμφωνα με πρόσφατο ευρωβαρόμετρο (Σεπτέμβριος 2010) σχετικό με το θέμα, το 34% των ελλήνων γνωρίζει στον περίγυρο ή στην γειτονιά κάποια γυναίκα που έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με την προηγούμενη μελέτη κατά 12%, ενώ είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Τον Οκτώβριο του 2006 ψηφίστηκε ο νόμος 3500/2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι προστατευτικές διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται και σε περιπτώσεις σταθερής συμβίωσης χωρίς γάμο, όπως επίσης και στους τέως συζύγους. Σωματική κακοποίηση είναι η πράξη η οποία αποσκοπεί στην πρόκληση σωματικού πόνου ή κάκωσης. Οι σωματικές βλάβες ανάλογα με τη βαρύτητά τους εμπίπτουν σε συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, ενώ εισήχθησαν και στο άρθρο 6 του προαναφερόμενου νόμου.
Ο ιατρός που είναι ειδικός στην καταγραφή, εκτίμηση και πιστοποίηση των σωματικών βλαβών είναι ο ιατροδικαστής. Ιατροδικαστική εξέταση από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες της χώρας ή τα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων ή κάποιων νοσοκομείων της περιφέρειας, μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν μήνυσης σε αστυνομικό τμήμα ή εισαγγελικής εντολής. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η γυναίκα-θύμα δεν επιθυμεί την έναρξη μίας νομικής διαδικασίας; Ένα φαινόμενο που είναι αρκετά συχνό και που συνήθως είναι είτε αποτέλεσμα φόβου είτε ύστατης προσπάθειας συντήρησης της οικογένειας λόγω των παιδιών.
Καταρχάς αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει η κάθε γυναίκα είναι ότι η καταγραφή κάθε φορά των σωματικών βλαβών είναι απαραίτητη. Διότι εάν η γυναίκα αποφασίσει την έναρξη μίας νομικής διαδικασίας μετά από καιρό, χωρίς πριν από αυτή να έχει καταγράψει τις βλάβες, το πλέον πιθανό είναι να βρεθεί στη δικαστική διαδικασία με ελλιπή ή και ελάχιστα στοιχεία με δυσάρεστες συνέπειες. Για να αντιληφθούμε πλήρως τη σημασία της καταγραφής αρκεί να αναφερθεί το χαρακτηριστικό περιστατικό γυναίκας που πλέον των δέκα ετών κακοποιούνταν σωματικά από το σύζυγο και όταν αποφάσισε να προχωρήσει στη νομική διαδικασία έχοντας μία μόνο καταγραφή (μετά τη μήνυση) ο σύζυγος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα είχε ψυχιατρικά προβλήματα και ότι όλα ήταν προϊόν της φαντασίας της.
Μία αξιόπιστη λύση, στις περιπτώσεις που η γυναίκα δεν επιθυμεί να κινήσει άμεσα νομική διαδικασία αλλά επιθυμεί την πιστοποίηση των σωματικών βλαβών είναι αυτή του ιδιώτη ιατροδικαστή. Με αυτή την επιλογή εξασφαλίζεται ένα ιατρικό πιστοποιητικό με το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών (Ν. 3418/2005, Ν. 3627/2007). Επιπλέον το πιστοποιητικό και η όλη ιατρική πράξη θα παραμείνουν απόρρητα, καθώς ο ιατροδικαστής δεσμεύεται από τις σχετικές διατάξεις περί τήρησης ιατρικού απορρήτου και ιατρικών αρχείων. Με αυτό τον τρόπο η γυναίκα θα έχει στα χέρια της ένα ισχυρό έγγραφο για πιθανή μελλοντική νομική χρήση, ενώ παράλληλα συνεχίζει την οικογενειακή διαβίωση μέχρι να πάρει τις οριστικές της αποφάσεις. Γιατί είναι σπουδαίο να δημιουργούμε κοινωνικές δομές που θα στηρίξουν τη γυναίκα μετά την τελική κρίση αλλά είναι εξίσου σημαντικό να την καθοδηγούμε σωστά για όσο διάστημα η ίδια επιλέξει να υπομένει…
*Ιατροδικαστής-Πραγματογνώμων , Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Forensic Pathology Fellow, Φλόριντα, ΗΠΑ
Πηγή:www.iator.gr

Ιωάννης Βρούτσης...Η πρωτοφανής μετατόπιση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αποτελεί «φιάσκο» για τον κ. Βενιζέλο

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών σχετικά με την παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση στις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2012, ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας. Επιβεβαιώνει την πλήρη διάλυση των οικονομικών υπηρεσιών.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου, που οι χρόνοι υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μετατοπίζονται εξαρχής προς το τέλος του 1ου εξάμηνου του έτους.
Στην πράξη αυτό σημαίνει κατάρρευση των εσόδων, αφού μετατοπίζεται χρονολογικά ο προγραμματισμός της είσπραξής τους. Την ώρα που η χώρα αγωνίζεται για την επίτευξη των πολύ δύσκολων στόχων που της έχουν τεθεί, οι ιθύνοντες του υπουργείου φαίνεται να μην έχουν ακόμη –μετά από 2,5 χρόνια- συνειδητοποιήσει την ευθύνη του ρόλου τους.
Η πρωτοφανής μετατόπιση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αποτελεί «φιάσκο» για τον κ. Βενιζέλο, που θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Παράλληλα, όμως, δημιουργεί και υπόνοιες για πιθανά εκλογικά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της χώρας, εξέλιξη για την οποία κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να απαντήσουν».

Υπό κατάργηση και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

  • Σχέδια πανικού: Φοβούνται χειρότερο ξέσπασμα της λαϊκής οργής απ' ότι την 28η Οκτωβρίου
Ρεπορτάζ: Νίκος Ελευθερόγλου

Mια ακόμη καυτή εβδομάδα ξεκινά για την υπό… προθεσμία κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επαναμετρηθούν οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., καθώς οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου 2. Την ίδια ώρα η κοινωνική οργή για τα νέα μέτρα δεν υποχωρεί. Αντίθετα, εκφράζονται φόβοι ότι, όσο περνά ο καιρός και οι επιπτώσεις θα γίνονται ακόμη πιο αισθητές, η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Οι εκτιμήσεις ότι μετά το κλείσιμο του PSI και την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης θα διαμορφωνόταν ένα διαφορετικό κλίμα διαψεύδονται. Και καθώς τα σενάρια αναβολής των εκλογών επανέρχονται, μεγαλώνουν και οι ανησυχίες εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι αποδοκιμασίες που σημειώθηκαν, μάλιστα, κατά την παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων - απ' όπου "εξαφανίστηκαν" σχεδόν όλα τα πολιτικά πρόσωπα υπό το κράτος του φόβου - θεωρούνται ως μια μικρή γεύση του τι μπορεί να επακολουθήσει σε μερικές εβδομάδες. Και σήμαναν "συναγερμό".

Όσοι διατηρούν, άλλωστε, επαφή με την κοινωνική πραγματικότητα εκτιμούν ότι τα γεγονότα που ξέσπασαν στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανά την Ελλάδα, σε βάρος ακόμη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα μοιάζουν με "πυροτεχνήματα" μπροστά σε όσα επαπειλούνται.

Στους μήνες που μεσολάβησαν είναι φανερό ότι φούντωσε κι άλλο η κοινωνική απόγνωση, ενώ ενισχύθηκαν θεαματικά τα αρνητικά συναισθήματα των πολιτών απέναντι στους δανειστές, στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα. Αν, μάλιστα, προστεθεί ότι μέσα στον Μάρτιο θα συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τις νέες περικοπές και μάλιστα αναδρομικά των μισθών και των συντάξεων, τότε οι παρελάσεις θα μετατραπούν σε δρόμο προς το σταυρό, όχι των εκλογών, αλλά του μαρτυρίου. Κυβέρνηση και υπουργοί το γνωρίζουν αυτό καλά.

Γάτα πάει για κολύμπι στη θάλασσα! [Video]

Κάποιος ξέχασε να της πει ότι οι γάτες μισούν το νερό! Εκτός αν είναι γάτος, οπότε υπάρχει πολύ καλή εξήγηση για το ότι μπήκε οικειοθελώς στο νερό και θα το καταλάβετε βλέποντας το βίντεο…

Γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μία γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά! Και μάλιστα όλα είναι καλά στην υγεία τους όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.
Πρόκειται για μία σπανιότατη περίπτωση εγκυμοσύνης όπως ανέφεραν και οι γιατροί που επέβλεπαν τη γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης, καθώς όπως ανέφεραν δεν είναι τόσο το γεγονός ότι συνέλαβε τόσα πολλά έμβρυα, αλλά το γεγονός ότι όλα γεννήθηκαν χωρίς πρόβλημα!
Η κύηση της νεαρής γυναίκας, κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς άκρως ικανοποιητική για την περίπτωση, χωρίς κάποια επιπλοκή, που θα έβαζε σε κίνδυνο τα βρέφη.
Συμπέρασμα της ιστορίας; Χαρά στο κουράγιο της τόσο εκείνης, όσο και του συζύγου της!

thebest.gr

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων - Κάθε 1η Ιανουαρίου θα αναπροσαρμόζονται οι επικουρικές

- Απόψε τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προχωρά με σειρά τροπολογιών που κατέθεσε σήμερα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, στον εφαρμοστικό νόμο των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, που συζητείται στη Βουλή και στον οποίο περιλαμβάνεται η ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων. Με τροπολογία στο άρθρο 42 καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και των αναπροσαρμογών στα ελλειμματικά ταμεία.

Οι συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων θα αναπροσαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Ο έλεγχος θα επαναλαμβάνεται σε τριμηνιαία βάση και θα γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές, ώστε να μην εμφανίζεται έλλειμμα στο ίδιο και το επόμενο έτος, ενώ αποκλείεται κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση:
α) τα δημογραφικά δεδομένα τα οποία στηρίζονται σε εγκεκριμένους αναλογιστικούς πίνακες θνησιμότητας,

β) το πλασματικό ποσοστό επιστροφής που θα εφαρμόζεται στις συνολικά καταβληθείσες εισφορές και το οποίο θα προκύπτει από την ποσοστιαία μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών των ασφαλισμένων,

γ) την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης της σύνταξης στα δικαιοδόχα μέλη κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου από τον επικουρικό του φορέα και

δ) τον συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω ενός μηχανισμού μειωμένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με άλλη τροπολογία προβλέπεται, ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, των οποίων τα ταμεία- τομείς ή κλάδοι επικουρικής ασφάλισης δεν εντάσσονται στο ΕΤΕΑ, θα υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση αυτών των ταμείων- τομέων ή κλάδων επικουρικής ασφάλισης.

Ακόμη, η βεβαίωση πιστοποίησης των ανέργων που εκδίδονται από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και τα παραρτήματά του, εξομοιώνεται με την κάρτα εργασίας που εκδίδει ο ΟΑΕΔ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εγγεγραμμένους στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Eξαίρεση ανέργων από τη μείωση του επιδόματος
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από τις μειώσεις του επιδόματος ανεργίας ορισμένες κατηγορίες ανέργων άφησε ο υπουργός Εργασίας.
Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Γιώργος Κουτρουμάνης είπε πως το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες να εξαιρέσει συγκεκριμένες ομάδες ανέργων.

Το επίδομα ανεργίας συμπαρασύρεται από την απόφαση για μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%.

Ο υπουργός Εργασίας, πάντως, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να πει ακόμη ποιους θα αφορά και πώς ακριβώς θα γίνει, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα μπορεί να κάνει ανακοινώσεις.

Οι κατηγορίες των ανέργων που θα εξαιρεθούν, θα προσδιοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί άμεσα.

Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας των ανέργων για το 2012

Tη δυνατότητα να θεωρήσουν το βιβλιάριο υγείας τους για ολόκληρο το 2012, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν, αποκτούν οι 178.628 άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ, από την 1/1/2011 έως τις 31/12/2011.
Το ΙΚΑ σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, αξιοποιώντας τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα χορήγησης ικανότητας και θα ξεκινήσει την αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών στην διεύθυνση κατοικίας των ανέργων από τις 10 Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια, δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητρώου του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για την θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας.

Επίσης δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας για τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2012.

Τα βιβλιάρια υγείας των ανέργων θα ισχύουν από την 1/3/2012 έως τις 28/2/2013

Ποινική δίωξη Νικολούδη ζήτησε η Μπακογιάννη απο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε,

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

Κατέθεσα μία αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον κ. Τέντε, όπου ζητώ την πειθαρχική, ενδεχομένως και ποινική δίωξη του κ. Νικολούδη. Η ιστορία είναι σαφής. Ή κάτι πάει να συγκαλυφθεί ή πρόκειται περί μίας απίστευτης προσπάθειας σπίλωσης του προσώπου μου και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το θέμα θα ξεκαθαριστεί πλήρως. 
 Δημοσιογράφος: Όταν λέτε για συγκάλυψη κ. Μπακογιάννη, συγκάλυψη ενδεχομένως από τη Βουλή για να καλυφθεί κάποιος άλλος;
Ντόρα Μπακογιάννη: Έχετε πάρει την αναφορά μου, μπορείτε να τη διαβάσετε λεπτομερώς. Ένα πράγμα έχω μόνο να δηλώσω. Ότι η Δημοκρατική Συμμαχία με τις πρωτοβουλίες της κυρίως για τη διαφάνεια και για τη μείωση των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων, έχει ενοχλήσει πολλούς. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση αν κάτι πρόκειται να καλύπτεται να μην βγει στο φως της δημοσιότητας. Και δεν θα δεχθούμε βεβαίως κανενός είδους σπίλωση της ηθικής μας υπόστασης ούτε της δικής μου προσωπικά ούτε του κόμματός μας.  
Δημοσιογράφος: Υπάρχει άλλος πολιτικός σχηματισμός πίσω από αυτό το σχέδιο εξόντωσης που λέτε;
Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω διότι δεν γνωρίζω. Αλλά μην αμφιβάλλετε ότι τίποτα δεν μένει κρυφό.  
Δημοσιογράφος: Αυτό το ένα εκατομμύριο το οποίο τελικά ήταν δολάρια και όχι ευρώ, το είχατε δηλώσει εσείς στο πόθεν έσχες πέρυσι τον Ιούνιο;
Ντόρα Μπακογιάννη: Αστειεύεστε; Βεβαίως.

Η Κεντροδεξιά την οποία φοβάται το σύστημα

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει «ανέβει» στα ορεινά και να συζητά τις εξελίξεις με τον Κώστα Καραμανλή, ήταν περισσότερο πολιτικό από… ελεγείες δηλώσεων που θα μπορούσε να κάνει κάποιος.
Ο πρώην πρωθυπουργός και ο εν αναμονή επόμενος ηγέτης της χώρας, απέναντι στον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, την ώρα που το κάποτε κραταιό ΠΑΣΟΚ θυμίζει «κουρεμένο» ιδεολογικό σχηματισμό, χωρίς επαφή με την κοινωνία που δοκιμάζεται, χωρίς ένα πειστικό επιχείρημα για να ανακτήσει εκλογικές εφεδρείες.
Η συμπαγής Κεντροδεξιά και η προοπτική της αυτοδυναμίας είναι έννοιες που φοβίζουν το σύστημα. Το οποίο συνεχίζει να μην κατανοεί ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει τις παλαιές αντιλήψεις. Και τις φοβίες της.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Κώστας Κόλλιας: «Η κοινωνία έχει προσπεράσει τους πολιτικούς στα αγροτικά ζητήματα»

Με αφορμή τα κινήματα εθελοντών που, σε συνεργασία με αγρότες, έχουν παρακάμψει τους μεσάζοντες και πραγματοποιούν αγοραπωλησίες απευθείας, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Πιερία και τώρα επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες περιοχές δείχνει ότι η κοινωνία μας έχει προσπεράσει. Όσα οι πολιτικοί απέτυχαν διαχρονικά να εφαρμόσουν σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της αισχροκέρδειας, τώρα το πετυχαίνουν οι καταναλωτές και οι παραγωγοί. Σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης και ύφεσης, με την ακρίβεια να καλπάζει, η Κυβέρνηση αποδείχθηκε και πάλι κατώτερη των περιστάσεων. Αντίθετα, η ελληνική κοινωνία κινητοποιείται, βάζοντας σε λειτουργία τις καλύτερες ποιότητες που διαθέτουμε ως λαός – την αλληλεγγύη, την ευρηματικότητα, την κοινή λογική.
          Ο αγροτικός κόσμος ζητά επί δεκαετίες τη συνδρομή της πολιτείας προκειμένου να εξαλειφθεί η κερδοσκοπία. Οι καταναλωτές ζητούν την ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου, ώστε να μην φτάνουν πια τα προϊόντα από το χωράφι στο ράφι έως και οκτώ φορές ακριβότερα. Εάν υπήρχαν έλεγχοι, ο ρόλος των διακινητών θα μπορούσε να περιοριστεί στη θετική τους συνεισφορά – στις μεταφορές, το δίκτυο εμπορίας, τη διασφάλιση της ποιότητας. Τα προβλήματα ξεκινούν από το γεγονός ότι είναι υπερβολικό το κέρδος που καρπώνονται αυτοί οι άνθρωποι, το οποίο αφαιρείται από τις τσέπες και των παραγωγών και των καταναλωτών.
Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πολλοί καταναλωτές διαπιστώνοντας την ακρίβεια στην αγορά, στρέφονταν παλιότερα εναντίον των παραγωγών. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας στα αστικά κέντρα, που δεν έρχονται σε επαφή με τον αγρότη, δεν γνώριζαν ότι το λάδι που πληρώνουν 6 ευρώ το λίτρο, ο παραγωγός το πουλά το πολύ 2 ευρώ. Δεν γνώριζαν ότι η πατάτα φεύγει από τον παραγωγό στην εξευτελιστική τιμή των 15 λεπτών για να φτάσει στον καταναλωτή 65 λεπτά.
Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο διότι τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών ήταν άμεσα σε πολλά επίπεδα. Φυσικά είχαμε το προφανές όφελος για τους παραγωγούς, οι οποίοι πούλησαν σε λίγο καλύτερες τιμές και φαίνεται ότι θα εξαντλήσουν τα αποθέματά τους, και για τους καταναλωτές οι οποίοι αγόρασαν πολύ φθηνότερα. Ένα άλλο όμως όφελος ήταν ότι η αγορά άρχισε άμεσα να αντιδρά ρίχνοντας γενικά τις τιμές. Σχεδόν αμέσως παρατηρήθηκε μείωση της τιμής της πατάτας σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και είναι βέβαιο ότι, εφόσον η πρωτοβουλία επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα, θα υπάρξει σημαντικό κέρδος για το καλάθι της νοικοκυράς. Τέλος, διασφαλίζεται ότι το προϊόν που αγοράζει ο καταναλωτής είναι εγγυημένα ελληνικό – πράγμα το οποίο το κράτος δεν έχει μπορέσει να εγγυηθεί, παρά το γεγονός ότι οι παράνομες ελληνοποιήσεις είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της αγροτικής μας παραγωγής.
Αξίζουν συγχαρητήρια στις εθελοντικές οργανώσεις που ανέλαβαν την  πρωτοβουλία, στους παραγωγούς που συμμετείχαν και στους πολίτες που την αγκάλιασαν. Πιστεύω ότι η κοινωνία δεν πρέπει να υποκαθιστά την πολιτεία, μπορεί όμως να της δίνει πολύ καλά μαθήματα και υποδείξεις. Οι πολίτες απέδειξαν σε ένα αναποτελεσματικό κράτος ότι όπου υπάρχει η βούληση, υπάρχει και ο τρόπος. Τώρα το κράτος οφείλει να φανεί αντάξιο των πολιτών. Οφείλει να υλοποιήσει εδώ και τώρα τη λειτουργία των δημοπρατηρίων, ενός θεσμού που φέρνει κοντά τον καταναλωτή και τον παραγωγό, που διασφαλίζει την ποιότητα και το αμοιβαίο κέρδος.»

Δυνατό τεστ κόντρα στον Μιραλάς – Ελλάδα-Βέλγιο (21:30)

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι ενόψει του Euro 2012 δίνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που υποδέχεται στο Παγκρήτιο τον Βέλγιο.
Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα που θα τον βοηθήσουν να καταλήξει στους “εκλεκτούς” που θα επιλέξει για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κόντρα στο Βέλγιο ο Πορτογάος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την Εθνική με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Χολέμπας. Στην μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Φωτάκης, ενώ στην επίθεση η τριπλέτα θα αποτελείται από τους Γκέκα, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη.

Όσον αφορά το Βέλγιο, η ομάδα του Ζόρζ Λέικενς διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και μόνο εύκολος αντίπαλος της δεν θεωρείται. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μινιόλε, ενώ στην άμυνα θα βρίσκονται οι Αλντερβαιρελντ, Κομπανί, Βερμάελεν και Λόμπερτς. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Ντεφούρ, Βίτσελ και Φελαϊνι, ενώ στην επίθεση οι Τσατλί, Αζάρ και Μιραλάς.
newsit.gr

Βρέθηκε πνιγμένη 73χρονη στα Εξαμίλια - ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ για το στυγνό έγκλημα

Η έκθεση του ιατροδικαστή ότι ο θάνατος της 73χρονης οφείλεται σε πνιγμό έχει προκαλέσει τεταμένο κλίμα στο χωριό με τους κατοίκους να λένε ότι «το ποτήρι ξεχείλισε»
Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους κατοίκους των Εξαμιλίων από την κακοποίηση  ηλικιωμένης γυναίκας που διέμενε μόνη της από άγνωστους δράστες με σκοπό τη ληστεία. Η άτυχη 73χρονη γυναίκα τελικά υπέκυψε και τη βρήκαν συγγενείς της χθες το πρωί. Οι κάτοικοι φανερά εξοργισμένοι, αφού βλέπουν ότι το ποτήρι ξεχείλισε με την εγκληματικότητα στην περιοχή, κάνουν λόγο για ανασφάλεια, επιρρίπτουν ευθύνες στην πολιτεία και ζητούν προστασία, ειδάλλως όπως λένε, θα αναγκαστούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους! Σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο καιρό, έχουν εμφανιστεί κρούσματα ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή, αλλά και βασανισμού ηλικιωμένων με σκοπό τη ληστεία και τη λεία έστω και μερικών ευρώ. Είχαμε και μέσω της ΄Π΄ εκφράσει το φόβο ότι κάποια στιγμή θα συμβεί το μοιραίο και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο δραματικό τρόπο….

Αθλητικές δραστηριότητες και διακρίσεις αθλητών τοξοβολίας του Αθλητικού Συλλόγου Βραχατίου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄


Συνεχίζονται οι επιτυχίες των αθλητών της ομάδας τοξοβολίας του Συλλόγου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ για το 2012, συμμετέχοντας στον πανελλήνιο αγώνα κλειστού χώρου Α΄ κατηγορίας εφήβων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ο.Α.Κ.Α στις 19 Φεβρουαρίου 2012. Τη  2η θέση στον πανελλήνιο αγώνα εφήβων κατέκτησε ο αθλητής Παναγιώτης Κατσαϊτης ενώ  Την 3η θέση στο ομαδικό του πανελλήνιου αγώνα εφήβων κατέκτησαν οι αθλητές: Παναγιώτης Κατσαϊτης, Βλάσιος Καραθανάσης και Φωτεινός Τσάκωνας.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους αθλητές, στους προπονητές  και σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτές τις διακρίσεις.
 
korinthianews.blogspot.com

Σήμερα ψηφίζεται ο εφαρμοστικός για την Υγεία – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι γιατροί

Μετά την άνετη υπερψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σήμερα, Τετάρτη, σειρά παίρνει το σχέδιο νόμου για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για το ΕΣΥ, για τη συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας, για τα γενόσημα, καθώς και για την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων. Η ενοποίηση, περιλαμβάνεται στα μέτρα που πρέπει να έχουν ληφθεί ως το τέλος του μήνα προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση του νέου δανείου.
Στο νέο φορέα που θα δημιουργηθεί, εντάσσονται το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ», το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, σε ότι αφορά την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του.
Συνολικά το νέο ταμείο θα καλύπτει 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους και 1,5 εκατ. συνταξιούχους και σε αυτό θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ψηφοφορία της Τρίτης για τις περικοπές σε μισθούς – συντάξεις και τις αλλαγές στις συλλογικές συμβάσεις, πατήστε εδώ.

Απεργούν σήμερα οι γιατροί
Εν τω μεταξύ, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες γιατροί, αντιδρώντας στην ψήφιση του νόμου. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, «μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο». 
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), κάνει λόγο για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%».
Στην κινητοποίηση συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Μάλιστα, από τις 10.30 βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

eklogika.gr

Τα θερμά συλλυπητήρια της Ν. Δ. για την απώλεια του Βασίλη Τσιβιλίκα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του ηθοποιού Βασίλη Τσιβιλίκα:
«Ένας σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, δεν είναι πια κοντά μας.
Υπήρξε αγαπημένος κωμικός ηθοποιός, ξεχώριζε για το ήθος του και διέπρεψε  στην επιθεώρηση από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Με το δικό του μοναδικό στυλ, χάριζε ανεπανάληπτες στιγμές χαράς μέχρι την τελευταία στιγμή.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Προεκλογικά παιχνίδια από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις φορολογικές δηλώσεις;

 Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύσει την είδηση ότι επιδιώκει να μεταφέρει για μετά τις εκλογές την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αν δεν το κάνει και η είδηση επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για πρωτοφανή και προκλητική προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και παραβίασης του πνεύματος και του γράμματος των συμφωνιών που συνομολόγησε η συγκυβέρνηση με την Ευρώπη, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι με το οποίο γράφτηκαν. Όσο για τους φορολογούμενους, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τις συνέπειες με νέα ακόμα πιο βίαια μέτρα, μόλις οι Ευρωπαίοι διαπιστώσουν την καθυστέρηση που αναπόφευκτα θα υπάρξει στα φορολογικά έσοδα.  Η υπόθεση αυτή έρχεται μετά την απόφαση να μειωθούν επίσης μετεκλογικά οι συντάξεις, αλλά αναδρομικά από την αρχή του έτους, μέσω του νόμου που ψηφίστηκε χθες. Το μόνο που δεν φαίνεται να αφήνεται για μετά τις εκλογές είναι η χαριστική ρύθμιση των χρεών των δύο κομμάτων και οι στημένες προεκλογικές επιχειρήσεις σπίλωσης έναντι όσων την καταγγέλλουν.

Μάχη εσωκομματικών εντυπώσεων με το βλέμμα στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ! Πρόωρη αντιπολίτευση από τον κ. Βενιζέλο


Σε αντιπολιτευτική γυμναστική επιδόθηκε ο κ. Βενιζέλος, σπεύδοντας να καταλάβει τη θέση του αντιπάλου του κ. Σαμαρά, ώστε να έχει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στο εσωκομματικό ακροατήριο του ΠΑΣΟΚ, που σύντομα θα κληθεί στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Tης Σοφίας Βούλτεψη

Σε ένα εξαιρετικά θολό τοπίο όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της εφαρμογής του νέου μνημονίου, με την Ελλάδα να υποβαθμίζεται και πάλι, αυτή τη φορά από τον Standard & Poor's (σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας») και την ΕΚΤ να διακόπτει προσωρινά την αποδοχή ελληνικών ομολόγων, ψηφίζονται στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι για τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, με την μορφή του κατεπείγοντος.

Αυτό που εξακολουθεί να κυριαρχεί είναι η αβεβαιότητα όσον αφορά στην βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τελικώς, παρά τα επώδυνα μέτρα, αλλά και η αβεβαιότητα που εκπέμπουν οι δηλώσεις των δανειστών.

Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε από το βήμα της Μπούντεσταγκ, όπου το πακέτο στήριξης της Ελλάδας πέρασε χάρη στις ψήφους των πολιτικών αντιπάλων της, ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν είναι 100% εγγυημένη.

Σε δύο τέρμινα, κ. Ρέσλερ. Σε δύο τέρμινα!

 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Χωρίς αμφιβολία, ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων Φίλιπ Ρέσλερ πραγματοποιεί τις εναντίον της Ελλάδας επιθέσεις του με το μάτι του στις δημοσκοπήσεις και στον καταποντισμό του κόμματός του, στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου.

Μια Κυριακή πριν από εκείνη την καταστροφική εκλογική αναμέτρηση, ο Ρέσλερ είχε δημοσιεύσει το περίφημο άρθρο του στην εφημερίδα «Ντι Βελτ», όπου υποστήριζε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε συντεταγμένη χρεοκοπία – γεγονός που είχε προκαλέσει δημόσιες διαφωνίες στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, με τον Σόιμπλε να εκφράζει τη διαφωνία του, την Μέρκελ να παρεμβαίνει, αλλά τον πρόεδρο των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ να υπερασπίζεται τον Ρέσλερ και να αφήνει κι’ αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι αρνητικές δηλώσεις συνεχίστηκαν, μέχρι την πρόσφατη σύγκρουση με δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ Ρέσλερ και Χρυσοχοΐδη, τον οποίο έσπευσαν να υπερασπιστούν και εγχώριοι δημιουργοί του χάους, της αναποτελεσματικότητας, της ανικανότητας, της ρουσφετολογίας και της κολοτούμπας.

Ο Μεϊμαράκης αναλαμβάνει “στρατηγός” των εκλογών

Στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμένεται να περάσει η ευθύνη της προεκλογικής μάχης της Νέας Δημοκρατίας, μετά την πρόσφατη επανενεργοποίηση του άλλοτε Γραμματέα του κόμματος, σε πολιτική συνεννόηση και συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με βαθιά γνώση των εσωκομματικών ισορροπιών της Συγγρού, και απευθείας επαφή με την κοινωνική βάση της Παράταξης, αποδέχτηκε πρόσφατα την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί του Τομέα Εσωτερικών του κόμματος.
Ήταν το πρώτο βήμα για την ολική επαναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα κομματικά δρώμενα, με φόντο τις πλέον κρίσιμες ενδεχομένως εκλογές των τελευταίων ετών, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία καλείται να δώσει μια σκληρή  μάχη πάνω στην κάλπη, προκειμένου να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, και να έχει έτσι την ευχέρεια να εφαρμόσει ανεμπόδιστα το πρόγραμμά της για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει στην παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο αναμένεται να συνδράμει μια ισχυρή ομάδα κομματικών στελεχών με παραταξιακές αναφορές και διαδρομή ετών, όπως για παράδειγμα ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Ζωντανός, τον οποίο προώθησε στην κομματική ιεραρχία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την περίοδο που ήταν Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Το ΠΑΣΟΚ βαίνει προς… κατάργηση


Η συνήθης φρενίτιδα που ακολούθησε την αποκάλυψη του ονόματος του Ισίδωρου Κούβελου, επιβάλλοντας μια σχεδόν μονοθεματική σύνθεση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, κάλυψε μια εξόχως σημαντική πολιτική ανατροπή εντός του Κοινοβουλίου.
Κεντρικός πρωταγωνιστής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, που με την ομιλία του επαναπροσδιόρισε τους όρους για τη μάχη του μέλλοντος, με στρατηγική στόχευση την υπέρβαση της σημερινής δομικής και πολυεπίπεδης κρίσης, και την επιστροφή της Ελλάδας σε δρόμους ανάπτυξης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατύπωσε τον πρώτο τόσο εύληπτο και μεστό ιδεολογικών παραμέτρων αντίλογο στον πολιτικό αποπροσανατολισμό της Αριστεράς. Δείχνοντας με νόημα τις ευθύνες των κομμάτων και των φορέων που κινούνται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, για την επικράτηση του συστήματος ΠΑΣΟΚ, και μιας νοοτροπίας η οποία μάλλον… άργησε να φέρει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής, προσδιόρισε την Αριστερά ως το αντίπαλο δέος της Νέας Δημοκρατίας. Η οποία, μετά την πολιτική εξαϋλωση του ΠΑΣΟΚ, φαντάζει σήμερα ως η μοναδική δύναμη η οποία μπορεί να υπερασπιστεί τα ιδανικά, τις αρχές, τις αξίες και τις προτεραιότητες του αστικού κόσμου. Δηλαδή, της Ελλάδας που πασχίζει να επιβιώσει.
Δίνοντας στην Αριστερά τον ρόλο του «απέναντι», ο Αντώνης Σαμαράς έκανε παράλληλα το πλέον καθοριστικό βήμα για να εναποθέσει το ΠΑΣΟΚ στο… ράφι του πολιτικού περιθωρίου. Το άλλοτε κραταιό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αδυνατεί σήμερα να επιλέξει μια βιώσιμη ιδεολογική ταυτότητα για το παρόν, και τη μεθοδολογία της στρατηγικής που θα του επιτρέψει να έχει δικαίωμα στο μέλλον.
Το ΠΑΣΟΚ εγγράφεται στο εθνικό υποσυνείδητο ως το κυρίως κόμμα του Μνημονίου. Όχι μόνο επειδή έβαλε την Ελλάδα σε αυτή την εθνική περιπέτεια, ούτε μόνο επειδή συνεχίζει να υποστηρίζει με πάθος μια πολιτική αυτοκτονικού ιδεασμού. Αλλά διότι, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, αποσιωπά την αυταπόδεικτη αναγκαιότητα να διαπραγματευτεί, να διεκδικήσει, να παλέψει για αλλαγές, που θα επιφέρουν ουσιαστικές και με απτά αποτελέσματα διορθώσεις.
Εκτός όμως από τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της μελλοντικής αντιπολίτευσης από το ΠΑΣΟΚ στην Αριστερά, ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε σήμερα να… δελεάσει επαρκώς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και να εξαναγκάσει τον σχεδόν βέβαιο διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου, να εγκαταλείψει την καθωσπρεπική ευπρέπεια με την οποία επιχειρούσε να «ντύσει» τον πολιτικό λόγο του.
Ο Υπουργός Οικονομικών… ξεχάστηκε, έπαψε να συμπεριφέρεται και να ομιλεί ως ηγέτης που θέλει να πείσει πως ενδιαφέρεται για το συλλογικό, το εθνικό καλό, και μίλησε σαν κομματάρχης. Η «μετάλλαξη» πλήρως κατανοητή, από τη στιγμή που ο συνασπισμός των παπανδρεϊκών με τον Χρήστο Παπουτσή, αφαιρεί από τη μάχη της διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την οσμή… περιπάτου, που προδίκαζαν όλοι.
Και βέβαια, μπήκε τελεία και στα… ανορθόγραφα σενάρια που ακούγονταν περί συγκυβέρνησης στα πρότυπα του «Μεγάλου Συνασπισμού» της Γερμανίας. Την επομένη των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία η οποία θα δώσει τη μάχη για την καθαρή αυτοδυναμία, θα έχει απέναντί της την Αριστερά.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ των Βενιζέλου-Λοβέρδου, θα κληθεί να δώσει τις ιστορικές εξηγήσεις του ενώπιον της ελληνικής κοινωνίας. Για τον διαβρωτικό ρόλο του σε μια εθνική διαδρομή η οποία παρέκλινε επικίνδυνα. Για τον μοιραίο εναγκαλισμό και εξωραϊσμό κάθε… αδυναμίας της φυλής μας. Και φυσικά, για το Μνημόνιο της εθνικής μελαγχολίας. Το ΠΑΣΟΚ απέναντι στο παρελθόν του.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Συνέλαβαν 25 άτομα για συμμετοχή στους anonymous

Από 17 ως και 40 ετών οι συλληφθέντες σε τέσσερις διαφορετικές χώρες σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη
Οι συλλήψεις έγιναν από τις αρχές της Αργεντινής, της Χιλής της Κολομβίας και της Ισπανίας μετά από κυβερνοεπιθέσεις σε κολομβιανούς και χιλιανούς ιστοτόπους.
Στην Ισπανία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε Μαδρίτη και Μάλαγα. Δύο από αυτά παραμένουν υπό κράτηση. Τα άλλα δύο άτομα αποφυλακίστηκαν μετά από καταβολή εγγύησης.

newsit.gr

Κλειστά τα σχολεία στη Μάνα και στο Παναρίτι. Που χρειάζονται σήμερα αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλειστά εξαιτίας  ισχυρής χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης  , σύμφωνα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής θα μείνουν σήμερα τα το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μάννας, καθώς και το Γυμνάσιο Παναριτίου.


Επίσης  μέ αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις
Ε. Ο. Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από 20ο χλμ. και άνω.
Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ. και άνω.
Ε. Ο. Καλαβρύτων -Χαλανδρίτσας.
Ε. Ο. Κουμάνι -Ελληνικό.
Ε. Ο. Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλάνδρίτσας, από το ύψος του χωριού Κάλανος και στις διαδημοτικές οδούς που οδηγούν προς Δ. Δ. Μίχα και Δ.Δ. Ρακίτας.
Ε. Ο. Ακράτας -Ζαρούχλας, από το 10ο χλμ και άνω, μέσω Περιστέρας


Τέλος διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων - παγετών - κατολισθήσεων - πλημμυρών στο οδικο δικτυο της Πελοποννήσου υπάρχουν στις

Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28ο έως 42ο χλμ.Π. Ε.Ο. Άργους – Τριπόλεως, στο 32ο χλμ.Επ. Ο. Μεθώνης – Πύργου, από 4ο έως 4,2ο χλμ. Ε. Ο. Ακράτας -Ζαρούχλας, από το 10ο χλμ. και άνω, μέσω Πύργου και στην

Επ. Ο. Τριπόλεως - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς

Β.Μπαλάφας : Πρώτη προτεραιότητα η κοινωνία

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 25 Φεβρουαρίου 2012,
σελίδα 7 :

Σε άρθρο μου τον Ιούνιο του 2008 (!), σχετικά με την ανάγκη να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα οι επί του πρακτέου παροχές προς τους πολίτες, σημείωνα τα εξής :

«Οι διευθυντές των Ι.Κ.Α. βγαίνουν στα κανάλια δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι αδυνατούν να ελέγξουν τις υπηρεσίες τους, καθώς στη χώρα μας συνεχίζουμε να βλέπουμε το γιατρό ή το δικηγόρο ως τους μοναδικούς «γραμματιζούμενους» πολίτες και όχι ως μια ακόμα κατηγορία επαγγελματιών όπως εκατοντάδες άλλες. Οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι όταν δε βρίσκουν το γιατρό στη θέση του, αντί να διαμαρτυρηθούν στην αμέσως επόμενη ιεραρχικά βαθμίδα, αφορίζουν τον Υπουργό, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση και όχι τον ίδιο το γιατρό που απλώς δεν κάνει τη δουλειά του γιατί «ξεχάστηκε» ή γιατί είναι στο ιδιωτικό του ιατρείο.»

Βουλή: Με 202 ψήφους «πέρασε» ο εφαρμοστικός

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε το νομοσχέδιο* του υπουργείου Οικονομικών με ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου προς εφαρμογή του μνημονίου μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Σε σύνολο 283 βουλευτών ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν 202 βουλευτές, όχι 80 ενώ ένας βουλευτής ψήφισε παρών.
*ΕΔΩ
aftodioikisi.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Όλοι κατανοούμε ότι η σημερινή δεν είναι μια συνηθισμένη ψηφοφορία.
Γι’ αυτό είναι απαραίτητες απόψε τέσσερις κρίσιμες διευκρινίσεις.
-- Για το πώς βρεθήκαμε σε αυτό το μεταίχμιο.
-- Για το τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα.
-- Για το που θέλουμε να πάμε από δω και μπρος.
-- Και για το πώς θα βγούμε από το τωρινό αδιέξοδο για να μπούμε σε ένα δρόμο σταθερότητας, Ανάκαμψης, Ανάπτυξης και κοινωνικής Συνοχής.
            * Πρώτον, πως βρεθήκαμε ως εδώ: Η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2009 ή με εκείνη που επικρατούσε το Μάιο του 2010, όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο.
            Τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα αντιμετώπιζε πρόβλημα ελλείμματος. Όμως οι αγορές εξακολουθούσαν ακόμα να τη δανείζουν.
Τότε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάλθηκε να διασύρει την Ελλάδα στο εξωτερικό ως την πιο «διαφθαρμένη χώρα» στον κόσμο.
            Το αποτέλεσμα το ξέρουμε: ούτε στις αγορές ξαναβγήκαμε κι έγινε η προσφυγή μας στο Μηχανισμό Στήριξης.
            Το πρώτο «κατόρθωμα» του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι μετέτρεψε ένα πρόβλημα ελλείμματος σε κρίση δανεισμού.
            Στην επόμενη διετία έκανε και το επόμενο βήμα. Μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού σε κρίση χρέους! Γιατί το 2010 ακόμα, το χρέος μας ήταν μεγάλο, αλλά βιώσιμο ακόμα…
Ένα χρόνο αργότερα, διαπιστώθηκε απ’ όλους, αυτό που εμείς καταγγέλλαμε εξ αρχής: ότι με το Μνημόνιο το πρόβλημα δανεισμού μετατράπηκε σε πρόβλημα βιωσιμότητας χρέους. Δηλαδή, σε άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας. Και επιστροφής στη δραχμή.
            Αυτά όλα, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν ούτε αναπόφευκτα, ούτε «νομοτελειακά». Ήταν αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ πριν το Μνημόνιο, αλλά και της ίδιας της Πολιτικής του Μνημονίου. Που αποδείχθηκε μια λάθος συνταγή, χειρότερη κι από την ασθένεια που επιχειρούσε να θεραπεύσει.

Πέθανε ο ηθοποιός Βασιλης Τσιβιλίκας

Πέθανε ο ηθοποιός Βασιλης Τσιβιλίκας πριν από 10 λεπτά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο από έμφραγμα. διακομίσθηκε 6 ώρα το πρωί με έντονη δυσφορία. περισσότερες πληροφορίες σε λίγο.

ΝΕΟΤΕΡΑ

9.29  - Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ένας μεγάλος κωμικός, ένας από τους πιο συμπαθείς ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου, δε βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Ξαφνικά, αναπάντεχα Ο γνωστός και πολυαγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας απεβίωσε ττα ξημερώματα της Τετάρτης, περίπου στις 06:35 σε ηλικία 70 ετών. Εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά και εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Σισμανόγλειου, Όλγα Οικονόμου, ο 70χρονος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Είχε έντονο πόνο στο θώρακα. Οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ στο ασθενοφόρο προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, , έγιναν προσπάθειες ανάνηψης εντός του ασθενοφόρου, έδωσαν μάχη ενώ επί επί 40 λεπτά και οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών
  Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.   Φοίτησε στο κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η αρχή έγινε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου. Πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, αλλά δεν την αγάπησε ούτε την ακολούθησε ποτέ! Την εγκατέλειψε νωρίς για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ηθοποιία.
Προσπάθησε να μπει στο Θέατρο Τέχνης αλλά δεν τα κατάφερε. Και τελικά, σπούδασε στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη

Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ξεκινά να ασχολείται με την επιθεώρηση και στα μέσα της με την πρόζα.
Τη δεκαετία του '70 πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο. Η πρώτη ταινία που συμμετείχε ήταν Η θεία μου η χίπισσα του Αλέκου Σακελλάριου. Ήταν η ταινία που τον καθιέρωσε. Ακολούθησαν δεκάδες άλλες, όλες τους επιτυχίες
Μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε στο θέατρο, στην παράσταση Η Ζωή ποδήλατο.