Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αιγιώτης ο δράστης που πυροβόλησε τον επίσης Αιγιώτη Σάκη Ανδριανόπουλο στην Κομοτινή

Σοκ σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην Αιγιάλεια, προκαλεί η υπόθεση ομηρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη 1 το μεσημέρι στην Κομοτηνή και στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων Helesi PLC, συμφερόντων της ομώνυμης εταιρείας στην οποία Γενικός Διευθυντής είναι ο αιγιώτης Σάκης Ανδριανόπουλος, ο οποίος πυροβολήθηκε από έξαλλο επίσης αιγιώτη πρώην εργαζόμενο του εργοστασίου. Ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς δέχτηκε τον πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής, έχοντας δεχτεί χοντρά σκάγια στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό αντιβραχιόνιο.
Δράστης, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής, φέρεται πως είναι ο 62χρονος επίσης αιγιώτης Δημήτρης Μανίκας, πρώην εργαζόμενος και πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απολύθηκε από την επιχείρηση πριν από εννιά μήνες.
Θύμα και φερόμενος ως δράστης είχαν στο παρελθόν στενές φιλικές σχέσεις, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν και κουμπάροι. Επίσης τραυματίστηκε στους μηρούς και ο Βούλγαρος εργαζόμενος στην επιχείρηση Εμίλ Ίλεφ, που επίσης διεκομίσθη στο Νοσοκομείο.
Στην βιομηχανική περιοχή έχει αποκλειστεί ο χώρος του εργοστασίου γιατί ο δράστης που δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση έριξε και σε άλλα άτομα, κρατά την καραμπίνα απειλεί να αυτοκτονήσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παντρεμένος και χωρισμένος δυο φορές, ζούσε μόνος του στην Κομοτηνή.

Πάντως ο δράστης, το πρώτο που ζήτησε από τον διαπραγματευτή της αστυνομίας, ήταν να πιει μια ρακί, ενώ παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων. Ένα άλλο αίτημα ήταν να δει προσωπικά τον προσωπάρχη που τον απέλυσε. Κρητικός στην καταγωγή με συγγενείς και στο Αίγιο αλλά και φίλους στην Κομοτηνή, έβλεπε ότι φτάνοντας σε ηλικία σύνταξης βίωνε οικονομικά αδιέξοδα. Τι τον έκανε να ενεργήσει έτσι καταστροφικά σ'ένα φιλικό του περιβάλλον, είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί άμεσα. Αναστατωμένοι ήταν οι λιγοστοί εργοστασιάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επί τόπου οχήματα του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο, ενώ έκλεισαν οι οδοί προσέλευσης.
 
Πηγή: filodimos.gr

Ο μήνας Μάρτιος στη Λαογραφία


Ο Μάρτιος πήρε το όνομά του από τον Ρωμύλο, προς τιμήν του πατέρα του Άρη (Mars), θεού του πολέμου και γενάρχου των Ρωμαίων.
Πρόκειται για άστατο μήνα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, και είναι ο μόνος που έχει γίνει θέμα πολλών παραδόσεων.
Μια από αυτές λέει...

 πως ο Μάρτης ήπιε κρυφά το κρασί όλων των άλλων μηνών και τον δικάζουν. Στην περίπτωση αθώωσής του, γελάει και επικρατεί λιακάδα, ενώ στην περίπτωση που καταδικάζεται, κλαίει και αρχίζουν οι βροχές.

Μια άλλη παράδοση αναφέρεται στο γάμο του Μάρτη με δύο γυναίκες, μια όμορφη και μια άσχημη. Όταν γυρίζει και κοιτάζει την πρώτη χαμογελάει και ο ήλιος λάμπει, ενώ συννεφιάζει αυτός και όλη η πλάση, όταν αντικρίζει τη δεύτερη.

Σύμφωνα με μια τρίτη παράδοση, μια περήφανη γριά τσοπάνισσα κορόιδεψε τον Μάρτη πως δεν τον φοβάται και βγήκε νωρίς ψηλά στο βουνό με το κοπάδι της. Ο Μάρτης θύμωσε. Έριξε χιόνια πολλά και η γριά για να προφυλαχτεί κρύφτηκε κάτω από το καζάνι που τυροκομούσε, αλλά δε γλίτωσε, διότι όλα πάγωσαν κι έγιναν πέτρα.

Επίσης έχουν δοθεί σ αυτόν το μήνα πολλοί χαρακτηρισμοί όπως Πεντάγνωμος, γιατί αλλάζει πέντε φορές τη μέρα γνώμη, Παλουκοκαύτης, γιατί αναγκάζει τους χωρικούς να καίνε ακόμη και τους πασσάλους των φραχτών, και Γδάρτης, διότι το πολύ κρύο "γδέρνει" τους ανθρώπους.
Στην αρχαία Ελλάδα αποκαλείτο Ελαφηβολιών.

diadromi.com

Ο μικρότερος άνθρωπος του κόσμου

Ο Chandra Bahadur Dungy, 72 ετών, από ένα απομακρυσμένο χωριό του Νεπάλ, διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου ανθρώπου στον πλανήτη, είναι μόνο 56cm. Οι εκπρόσωποι των ρεκόρ Γκίνες, πρόκειται να συναντηθεί με τον Chandra και να του δώσουν  επισήμως τον τίτλο.  Πολλοί λίγα άτομα με τέτοιο μικρό ανάστημα έχουν ζήσει μέχρι 72 ετών

Περισσότερες φωτογραφίες στο : http://www.i-diadromi.com/2012/03/blog-post_5321.html#ixzz1ntARSbTq

Οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έλαβε μέρος σήμερα στην Διάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες.

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Γιουρογκρούπ (Eurogroup), Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, κ. Ζακ-Κλοντ Γιούνκερ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άγκελα Μέρκελ.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Σαμαράς δήλωσε:

«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη:
1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και
2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας.
Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.
Συγκεκριμένα:
§   Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
§   Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
§   Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
§   Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
§   Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής.
Μίλησα ακόμα και για την ανθρώπινη πλευρά της κρίσης.
Κρίση η οποία δεν είναι απλώς οικονομική, καθώς δοκιμάζονται, με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή.
Αυτό το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο.
Ώστε να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία.
Για να επιστρέψει η ελπίδα στους Έλληνες.
Και αυτήν την ελπίδα, θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται!»

Πέρασε και ο εφαρμοστικός για την Υγεία – Τι ψήφισαν οι διαγραφέντες από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η ψηφοφορία στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ρυθμίσεις στο ΕΣΥ, συγχώνευση επικουρικών Ταμείων και περικοπές στη δαπάνη του φαρμάκου με την αύξηση γενοσήμων στην αγορά.
Ο νόμος υπερψηφίστηκε όπως αναμενόταν από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία και συγκεκριμένα με 213 ψήφους υπέρ, 58 ψήφους κατά και 12 «παρών». Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΚΚΕ.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε όχι σε όλα, όπως και ο ΛΑ.Ο.Σ., πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσε παρών μόνο για το άρθρο 89.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους βουλευτές που διαγράφηκαν πρόσφατα επειδή καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, από το ΠΑΣΟΚ «ναι» ψήφισαν οι Αλ. Αθανασιάδης και Χρήστος Μαγκούφης, «όχι» ψήφισαν οι Χρ. Κατσούρας και Γιάννης Αμοιρίδης, ενώ «παρών» δήλωσαν δώδεκα βουλευτές και συγκεκριμένα οι Λάμπρος Μίχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλειος Τόγιας, Γ. Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Γ. Παπαμανώλης, Ηλ. Θεοδωρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Μαρία Κυριακοπούλου, Λούκα Κατσέλη, Κυριακή Τεκτονίδου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Άννα Βαγενά, Βάσω Παπανδρέου, Θεόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μαντατζί και Σπύρος Κουβέλης.
Από τους διαγραφέντες της ΝΔ, επτά βουλευτές άλλαξαν την ψήφο τους και είπαν «ναι» σε όλα τα άρθρα του εφαρμοστικού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Τάσο Καρυπίδη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, Ζήση Τζηκαλάγια, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστα Παπασιώζο και Γ. Βαγιωνά.
Άλλοι επτά από τους βουλευτές που διεγράφησαν, υπερψήφισαν επί της αρχής και είπαν «όχι» σε άρθρα. Πρόκειται για τους Γ. Βλάχο, Μ. Γιαννάκη, Κ. Μαρκόπουλο, Κ. Γκιουλέκα, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Γ. Καρασμάνη και Μ. Τζήμα.
Στο «όχι» επέμειναν ο Δημήτρης Σταμάτης και η Έλενα Κουντουρά, ενώ απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι Σπύρος Γαληνός Τσαμπίκα Ιατρίδου, Παναγιώτης Μελάς και Χρ. Ζώης.

Σκληρή γλώσσα από Λοβέρδο
Κατά τη διάρκεια ης συζήτησης για το νομοσχέδιο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για γιατρούς όσο και για επιχειρηματίες του φαρμάκου και φαρμακοποιούς. Συγκεκριμένα, είπε ότι δέχεται πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα, και πρόσθεσε ότι σε αυτά τα συμφέροντα δεν πρόκειται να κάνει πίσω «ούτε ένα εκατοστό», ενώ έδωσε σαν απάντηση τα 2 δισ. ευρώ της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα σε ένα χρόνο.
Σημειώνεται, τέλος, ότι από σήμερα Πέμπτη 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τα χρέη του ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.

eklogika.gr

Στο 19,9% καταγράφεται η ανεργία στη χώρα μας σύμφωνα με τη Eurostat

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Στο 19,9% καταγράφεται η ανεργία στη χώρα μας σύμφωνα με τη Eurostat, πλήττοντας κυρίως τους νέους κάτω των 25 ετών, όπου ένας στους δύο δεν εργάζεται.Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, δεν έχουν περιθώρια για άλλες αναβολές και καθυστερήσεις. Όσο επιμένουν να μεταθέτουν στις καλένδες τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τη μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία και την άρση των αντικινήτρων που λειτουργούν εις βάρος της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων,  οι άνεργοι θα πολλαπλασιάζονται και η νέα γενιά θα εγκαταλείπει τη χώρα.Ευχολόγια δε χρειάζονται. Δράσεις απαιτούνται, για να δημιουργηθεί θετικό κλίμα προσέλκυσης νέων επενδύσεων που θα δώσουν δουλειά στους ένα εκατομμύριο ανέργους».

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ελάχιστα ενδιαφέρεται και ολίγα πράττει για την ασφάλεια των πολιτών καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουμε έκρηξη της εγκληματικότητας και κλιμακούμενα περιστατικά βίας και ανομίας. Την ίδια στιγμή ο κ. Παπουτσής επέλεξε να παραιτηθεί για να διεκδικήσει την αρχηγεία του κόμματός του και δεν έχει αντικατασταθεί εδώ και τέσσερις ημέρες. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ασχολείται και με τα θέματα καθημερινότητας, να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και κυρίως να εγγυάται την ασφάλειά του.  

Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο στη Κομοτινή - Ειδικοί διαπραγματευτές προσπαθούν να πείσουν τον δράστη να παραδοθεί

Δεν έχει τελειώσει ακόμη το θρίλερ στην Κομοτηνή, όπου ένοπλος δράστης κρατάει ομήρους δύο υπαλλήλους της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI, έχοντας νωρίτερα πυροβολήσει με καραμπίνα τον Αιγιώτη μεγαλομέτοχο της επιχείρησης Σάκη Ανδριανόπουλο κι έναν βούλγαρο εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο της ακριτικής πόλης.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απ' όλη τη Θράκη με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ έχει μεταβεί στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής, όπου εδρεύει η επιχείρηση. Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο.
Ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον 52χρονο, πρώην εργαζόμενο της εταιρίας, έτσι ώστε να τον πείσουν να παραδοθεί.
Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης εργαζόταν μέχρι τον περασμένο Φθινόπωρο στην επιχείρηση, οπότε και απολύθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη σήμερα το μεσημέρι στην επιχείρηση για να ζητήσει δεδουλευμένα αλλά και την επάνοδό του στην εταιρία.

newsbeast.gr

«Γιούχαραν» τον Γιώργο Νταλάρα ενώ τραγουδούσε

Η προγραμματισμένη συναυλία διεκόπη αρκετές φορές

Από καιρό ετοίμαζε ο Γιώργος Νταλάρας συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά και η αρχή έγινε χθες στη Νίκαια στο κλειστό γυμναστήριο του Πλάτωνα στις 7.30 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Πρωταγωνιστής στη συναυλία όμως δεν ήταν η μουσική αλλά ο κόσμος, που οργισμένος μέμφθηκε τον γνωστό τραγουδιστή για τις απόψεις του περί του Μνημονίου αλλά και τον πολυτελή βίο που διάγει.

Ο Γιώργος Νταλάρας έγινε αποδέκτης πολλών ειρωνικών σχολίων από ομάδα ανθρώπων.

Ακόμη κι όταν παρενέβησαν άτομα της παραγωγής, οι κραυγές αγανάκτησης δεν σταμάτησαν με αποτέλεσμα να διακοπεί κατά διαστήματα η συναυλία.

newsbeast.gr

Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή για το θάνατο του Λούτσιο Ντάλα

Την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή άφησε ο διάσημος Ιταλός ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Λούτσιο Ντάλα κατά τη διάρκεια περιοδείας του για σειρά συναυλιών στην Ελβετία.
Ο συνθέτης του Caruso, που ερμήνευσαν με τεράστια επιτυχία ο Λουτσιάνο Παβαρότι και μετέπειτα ο Αντρέα Μποτσέλι, θα συμπλήρωνε τα 69 του χρόνια την Κυριακή.
Μόλις λίγες ημέρες πριν είχε ανέβει για τελευταία φορά στη σκηνή του φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο. Ο διεθνούς φήμης Ιταλός τραγουδοποιός  γεννήθηκε στη Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία, στις 4 Μαρτίου του 1943.
Από μικρός, σύχναζε στην καθολική ενορία της συνοικίας του και ο γνωστός καλόγερος των Καπουτσίνων, πατέρας Πιο, τον συμβούλευσε «να σταματήσει να ασχολείται με τη μουσική, διότι, το πάθος αυτό θα μπορούσε να τον οδηγήσει στην κόλαση». Ο Λούτσιο, όμως, δεν συμμορφώθηκε και αποφάσισε, μάλιστα, να μάθει να παίζει κλαρινέτο και φυσαρμόνικα.
Η φωνή του αποκάλυψε αμέσως τζαζ αποχρώσεις και το πρώτο συγκρότημα, στο οποίο τραγούδησε, ονομαζόταν «Reno Jazz Gang».
Έγινε γνωστός το 1963, με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ τραγουδιού Cantagiro, που άγγιξε ολόκληρη την Ιταλία και παραγωγό τον γνωστό τραγουδιστή Τζίνο Πάολι. Σύμφωνα με τους κριτικούς μουσικής, οι δυο πρώτοι δίσκοι του δεν σημείωσαν εμπορική επιτυχία.
Το 1966, η επιτυχία και η κατάκτηση του μεγάλου κοινού συνέπεσαν με τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο και την εγκατάλειψη της μουσικής τζαζ. Την ίδια χρονιά, ο θυρωρός γνωστού ξενοδοχείου της Ρώμης, δεν τον άφησε να μπει στην αίθουσα όπου διεξαγόταν το «Φεστιβάλ των Τριαντάφυλλων», διότι θεώρησε ότι επρόκειτο για άστεγο, λόγω της «εναλλακτικής του εμφάνισης».
Κέρδισε, όμως, το βραβείο κριτικής με το τραγούδι «Il Cielo» (Ο Ουρανός). Ακολούθησαν, από το 1971 κι έπειτα, οι πρώτες μεγάλες του επιτυχίες του: «4 Μαρτίου 1943», «Πιάτσα Γκράντε», «Ιl Gigante e la bambina»(Ο Γίγαντας και το κοριτσάκι) και το «Itaca»(Ιθάκη).
Από το 1974 έως το 1977, συνεργάστηκε με τον ποιητή Ρομπέρτο Ροβέρσι, στο πλαίσιο της «κοινωνικά στρατευμένης μουσικής» και ανέπτυξε καλλιτεχνική δράση που, σύμφωνα με τους κριτικούς, θύμιζε εκείνη του ηθοποιού, συγγραφέα και σκηνοθέτη Ντάριο Φο, κατόχου Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Από το 1977, ο Ντάλλα άρχισε να γράφει και τους στίχους των τραγουδιών του. Συνεργάστηκε και πραγματοποίησε περιοδείες με τον τραγουδοποιό Φραντσέσκο Ντε Γκρεγκόρι και ηχογράφησε το θρυλικό «Καρούζο», το γνωστότερο, ίσως, τραγούδι του, με το οποίο πούλησε πάνω από οκτώ εκατομμύρια δίσκους.
Το 1989, ξεκίνησε νέα συνεργασία με τον Τζάννι Μοράντι και το τραγούδι του «Αττέντι αλ λούπο» (Προσοχή στον λύκο) σημειώνει νέο ρεκόρ πωλήσεων.
Δέκα χρόνια αργότερα, το 1999, με τον δίσκο «Ciao», «εξηγεί» το πόσο αμήχανα και δύσκολα ένοιωθε λόγω της συμμετοχής της Ιταλίας στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, στη Σερβία.
Ο Λούτσιο Ντάλλα συνέθεσε, επίσης, πολλές μουσικές για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και συμμετείχε στον σχεδιασμό επιτυχημένων εκπομπών. «Μιλώντας» στους αναγνώστες της εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα» είχε ανακοινώσει ότι «ετοίμαζε ένα νέο καλλιτεχνικό σχέδιο, αφιερωμένο στον Μιχαήλ Άγγελο». Δεν πρόλαβε όμως, να το ολοκληρώσει.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο τονίζει ότι «ήταν ένας τραγουδοποιός με καινοτόμο και δυνατή φωνή. Συνέβαλλε στην προαγωγή και την διάδοση του ιταλικού τραγουδιού σε όλο τον κόσμο, ένας καλλιτέχνης που αγαπήθηκε από τους Ιταλούς κάθε γενιάς».
Η τραγουδίστρια Ορνέλλα Βανόνι, μέσω Twitter, γράφει «είναι μια είδηση που την χτυπά σαν κεραυνός, ένα κενό τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να το πιστέψει, αφού η καρδιά αρνιέται να υποφέρει για κάτι το αδιανόητο».
«Θα ήθελα η είδηση του θανάτου του Ντάλλα να είναι ψέμα» προσθέτει, στον κοινωνικό ιστό Twitter, πάντα, η ποπ σταρ Λάουρα Παουζίνι.
«Ήταν ένας αντικομφορμιστής ποιητής που κατέφερε να μιλήσει στους πάντες, ένας θαρραλέος άνδρας, σε κάθε μάχη του, ένας καλλιτέχνης που δόθηκε απλόχερα στο κοινό του, και σε εκείνο της τηλεόρασης» δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής τηλεόρασης, Rai, Λορέντσα Λέϊ.
«Γνωριζόμασταν από το 1963, είμαι και εγώ από την Μπολόνια. Είμαι συντετριμμένος, δεν ξέρω τι να πω. Θα μου λείψει ο μεγάλος φίλος και μοναδικός καλλιτέχνης. Είναι πραγματική μαχαιριά στην καρδιά», δήλωσε στην RAI, εμφανώς συγκινημένος, ο τραγουδιστής Τζάννι Μοράντι.
Ο Αντριάνο Τσελεντάνο γράφει: «Λούτσιο, από σήμερα ο κόσμος θα είναι πιο σκοτεινός. Πιστεύω ότι ποιητές σαν και εσένα δεν θα έπρεπε να πεθαίνουν ποτέ. Ο ανθρώπινος αποχωρισμός από μεγάλους άνδρες και καλλιτέχνες όπως ήσουν εσύ, μας βρίσκει πάντα απροετοίμαστους»
Kαι η ομάδα ποδοσφαίρου της Μπολόνια, τέλος, (ιδιαίτερη πατρίδα του Ιταλού τραγουδιστή) λέει «ένα αντίο γεμάτο συγκίνηση σε ένα μεγάλο φίλαθλο και φίλο, έναν βέρο πολίτη της Μπολόνια, έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Ιταλίας».
newsit.gr

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπουτσής

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και επισήμως, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Χρήστος Παπουτσής. Σε δήλωσή του, τόνισε ότι η υποψηφιότητά του στοχεύει στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε «ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς, ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό».
Υπενιθυμίζεται ότι, μόλις πριν από μερικές ημέρες -την Καθαρά Δευτέρα-, ο κ. Παπουτσής, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

"Ξαναχτύπησε" ο Πάγκαλος: "Περάστε έξω κύριε..."

Είχε δεν είχε ξαναχτύπησε ο Πάγκαλος κι αυτή τη φορά όχι στην ώρα του Πρωθυπουργού (απουσία Παπαδήμου απαντά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ) αλλά στην ώρα του… εντευκτηρίου. Μπαίνοντας στο εντευκτήριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος είδε σε μια γωνιά να κάθεται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Κουτσούκος και στην άλλη όπου υπάρχουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έναν , όχι παπουτσωμένο γάτο, αλλά… γραβατωμένο κύριο. «Συγγνώμη κύριε συνάδελφος είστε ;» ρώτησε ο Θόδωρος Πάγκαλος τον κύριο που έδειχνε απορροφημένος στην ηλεκτρονική ενημέρωση.
«Όχι κύριε Πάγκαλε ,δικηγόρος είμαι ,επιστημονικός συνεργάτης της βουλευτίνας του ΛΑΟΣ, Ουρανίας Παπαδάκη» απάντησε εκείνος κοιτάζοντας προς την πλευρά του Γιάννη Κουτσούκου.
«Ναι ,είναι συνεργάτης της κυρίας Παπανδρέου-Παπαδάκη» διευκρίνισε ο πρώην υφυπουργός.
«Περάστε έξω κύριε …» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χωρίς να δείχνει διατεθειμένος για μεσοβέζικες λύσεις (με εντολή του προέδρου της Βουλής απαγορεύεται η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών από μη βουλευτές στο εντευκτήριο) στα δικά τους κεκτημένα.
Ο γραβατωμένος κύριος ελευθέρωσε τον κομπιούτερ όχι όμως και την αίθουσα. Όταν δε ήρθε η βουλευτίνα του ποιος την είδε και την φοβήθηκε . Κρίμα που ο Πάγκαλος την είχε κάνει λίγο νωρίτερα με…ελαφρά πηδηματάκια. Μάλλον με βαριά , πολύ βαριά πηδηματάκια.

thebest.gr

Αιγιώτης ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που πυροβόλησε ο ένοπλος απολυμένος, στην Κομοτινή!


17:30 Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας HELESI PLC Σάκης Ανδριανόπουλος, τον οποίο τραυμάτισε νωρίτερα σήμερα ένοπλος απολυμένος της εταιρίας στην Κομοτηνή, κατάγεται από το Αίγιο. Μάλιστα ο κ. Ανδριόπουλος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δράση από το εργοστάσιο απορριμμάτων στην Πάτρα.
Ο Αιγιώτης επιχειρηματίας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ευτυχώς όμως η κατάσταση της υγείας του δεν προβληματίζει ιδιαίτερα τους γιατρούς του. Ο κ. Ανδριόπουλος είχε μιλήσει στο BEST για την επιχειρηματική του δράση και για την σχέση του με την Πάτρα.
Διαβάστε εδώ όλη την συνέντευξή του:
16:20 Ώρες αγωνίας στην Κομοτηνή, καθώς απολυμένος της εταιρείας HELESI PLC κρατά στο εργοστάσιο της εταιρείας ομήρους δύο υπαλλήλους, έχοντας μάλιστα τραυματίσει τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Σάκη Ανδριανόπουλο, έναν εργοδηγό και έναν αστυνομικό, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και -ευτυχώς- εκτός κινδύνου, σύμφωνα με πληροφορίες. Πριν από από λίγο, ο δράστης άφησε ελεύθερο τον έναν από τους τρεις πρώην συναδέλφους του.
Ωστόσο, εξακολουθεί να κρατά ομήρους άλλους δύο και αρνείται να παραδοθεί. Στο σημείο όπου εξελίσσεται το θρίλερ φτάνουν από στιγμή σε στιγμή δυνάμεις της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη, μετά από έκκληση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Το εργοστάσιο έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ειδικοί διαπραγματευτές προσπαθούν να πείσουν τον ένοπλο να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους.
Ο δράστης, που είναι ένας 62χρονος πρώην εργαζόμενος στο εργοστάσιο, εισέβαλε στις εγκαταστάσεις, κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο, με το οποίο πυροβόλησε αρχικά έναν οδηγό και στη συνέχεια τον ιδιοκτήτη.
Και οι δύο διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο Κομοτηνής και σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται στη Χειρουργική και την Ορθοπεδική κλινική χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης, που είναι πατέρας δύο παιδιών επέλεξε αυτό τον τρόπο για να εκδικηθεί για την απόλυσή του από την εταιρεία πριν από εννέα μήνες, την οποία θεωρεί παράνομη.
Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, πρόκειται για πρόσωπο με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος είχε απολυθεί, επειδή είχε προκαλέσει επεισόδια στο χώρο εργασίας.

thebest.gr

Μεγάλη Επισκεψιμότητα στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας Συνέντευξη με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο



Άλλα VIDEO εδώ

Ευρωπαίοι εθελοντές στον Πευκιά Ξυλοκάστρου

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης(ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) κ. Ρέστας Σπυρίδων, καλωσόρισε τους 3 νέους εθελοντές από την Αγγλία που ήρθαν για ένα μήνα, με σκοπό να υποστηρίξουν την λειτουργία και την οργάνωση του τμήματος περιβάλλοντος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου μας.
Οι εθελοντές ασχολούνται με την καθαριότητα του δάσους και της ακτής του Πευκιά Ξυλοκάστρου, των ακτών στην περιοχή Δερβενίου, σε εργασίες συντήρησης μονοπατιών και περιβαλλοντικές δράσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας. Ανάλογα με την εποχή, ασχολούνται με την αναδάσωση, τη μετακίνηση των πεσμένων δέντρων, τη συντήρηση της περίφραξης αλλά και των ξύλινων τραπεζοκαθισμάτων του δάσους σε συνεργασία με το προσωπικό του δήμου.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου μας.
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προωθεί δράσεις που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και στη ξενοφοβία, αξιοποιώντας τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και η κοινωφελής επιχείρησή του (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» του Δήμου.
Το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων» στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 13.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360307, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ . ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε για την ομάδα χάντμπολ του Ποσειδώνα Λουτρακίου, ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ελλάδας. Ο Ποσειδών  ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα για να αντιμετωπίσει την εφηβική ομάδα του Πανιωνίου την οποία και νίκησε με σκορ 27 -42.
Η ομάδα του Ποσειδώνα είχε ένα εύκολο αγώνα απέναντι στην εφηβική ομάδα του Πανιωνίου που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Να σημειωθεί ότι σκόραραν όλοι οι παίκτες του Ποσειδώνα.
Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν μια ευκαιρία για όλα τα παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής.
Ο προπονητής του Λουτρακίου έδωσε 40 λεπτά συμμετοχής στον νέο μας τερματοφύλακα Αλέξανδρο Σγούρο, και από 30 λεπτά σε όλους τους υπόλοιπους νέους παίκτες μας.
Ο ενθουσιασμός σας ήταν έκδηλος γιατί οι μικροί δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ξέρουν πλέον πως θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.
Η σύνθεση του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ.
Αρχηγός αποστολής:ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ. Προπονητής : ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ Γ.
ΦΛΕΜΕΤΚΗΣ Σ., ΛΕΚΚΑΣ Α. 4, ΝΕΛΛΑΣ Κ.2, ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ Α. 1, ΡΟΥΝΤΟΣ Ν. 2, ΛΑΖΑΡΗΣ Α., ΚΟΝΤΑΚΟΣ Ν.5, ΚΟΖΑΥΣΑΝΗΣ Ε. 1, ΖΦΕΙΡΑΚΟΣ Γ. 5, ΓΚΟΤΣΗΣ Κ. 1,ΜΩΡΑΙΤΗΣ Α. 4, ΚΟΡΝΤΕΙΡΟ – ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, ΠΕΡΛΟΡΕΝΤΖΟΣ Μ. 2.
Η σύνθεση του Ποσειδώνα Λουτρακίου
Αρχηγός αποστολής: Τιφτικίδης Λάζαρος.Προπονητής : Χαντζηκωνσταντίνου Κώστας.
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ Σ. 1, ΒΑΜΒΑΚΑΣ Λ. 5, ΠΕΡΡΟΣ Γ. 6, ΜΟΥΤΣΑΙ Γ. 3, ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Α. 4, ΤΟΥΡΚΙΑ Γ. 1, ΣΓΟΥΡΟΣ Α., ΤΣΙΓΚΗΣ Α. 6, ΜΠΑΡΜΠΑΣ Γ., ΜΠΕΝΑΣ Χ. 2, VUJANOVIC V. 8, ΧΑΝΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. 3, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π. 3.
Δίλεπτα 0/0 Πέναλτι 1/1, 0/0. Δεκάλεπτα: 4-6, 7-14, 12-21ημιχ, 16-27, 21-33, 27-42. Δίλεπτα: 3-3

Διαιτητές: ΚΑΡΑΤΖΙΜΑΣ Κ. – ΦΩΚΙΤΗΣ Α. Νέοι διαιτητές με μέλλον.

Ο προπονητής του Λουτρακίου δήλωσε: Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας και ειδικότερα στους πολύ νεώτερους για την σοβαρότητα και την αγωνιστική τους διάθεση. Είναι το μέλλον της ομάδας και προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να τους δίνουμε την ευκαιρία για να αποκτούν την ανάλογη εμπειρία.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 9ης Αγωνιστικής:
Αναγέννηση Βύρωνα – Πήγασος Αιγίου 20-18
Νέας Φιλαδέλφειας – Κορωπί 23-20.
Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις θα ολοκληρωθούν 18 Μαρτίου.
Με το παραπάνω αποτέλεσμα η ομάδα του Λουτρακίου αποσπάστηκε από τον δεύτερο της βαθμολογίας 7 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - Α2 Εθνική Κατηγορία Ελλάδας

1 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ      18
2 ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ                    11
3 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ        10
4 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ*9
5 ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΤΡΑΣ*                  9
6 ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 9
7 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΑΣ*              6
8 Γ.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ                          6
9 Ο.Φ Ν. ΙΩΝΙΑΣ*                          5
10 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ                    0
Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Αντώνης Σαμαράς... η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ταυτόχρονα, πρέπει να προσθέσουμε αναπτυξιακή διάσταση στο πρόγραμμά μας, για να προωθήσουμε την ανάκαμψη και να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή.
Γιατί, όπως ξέρετε, η χώρα μου, η Ελλάδα, βιώνει 5 συνεχή χρόνια βαθιάς, πρωτοφανούς ύφεσης.Ύφεση πρωτόγνωρη για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 
Είμαι σίγουρος και το ξέρω, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει».   

Ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή και μέλους της Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη Συνθήκη ACTA


Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς του κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης, κατέθεσε ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με θέμα τη Συνθήκη ACTA.

Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας ερώτησης έχει ως ακολούθως:

«Κύριοι Υπουργοί, πληροφορούμεθα ότι η ΕΕ και 22 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συνυπέγραψαν στις 26 Ιανουαρίου τη συμφωνία ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), ενώ έχει προγραμματιστεί η επικύρωσή της για τον προσεχή Ιούνιο. Ωστόσο, πλήθος μελετών το τελευταίο διάστημα έχουν αναδείξει σημαντικές επιφυλάξεις για τη συμβατότητα της ACTA με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα σχετικά με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, εν μέσω θυελλωδών διαμαρτυριών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να ελεγχθεί ότι η Συμφωνία δεν παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα, ενώ ψήφισμα κατά της ACTA εξέδωσε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μία σειρά χωρών - μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία - επανεξετάζουν τη στάση τους, ενώ Τσεχία και Πολωνία ανέστειλαν τη διαδικασία επικύρωσής της. Οι πρωτοφανείς αντιδράσεις της παγκόσμιας διαδυκτιακής κοινότητας από χρήστες, οργανώσεις και υπηρεσίες όπως το Google και η Wikipedia, οδήγησαν στην αποτροπή της ψήφισης από το Κογκρέσο και τη Γερουσία των ΗΠΑ των νομοσχεδίων SOPA/PIPA που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με την ACTA. Σύμφωνα με όσους αντιδρούν από την πλευρά της κοινωνίας πολιτών, πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία που παραβιάζει κατάφορα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Διαμορφώθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ερήμην των κοινοβουλίων, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινωνικό έλεγχο. Δεν υπήρξε δημόσιος διάλογος με το επιχείρημα ότι πρόκειται για εμπορικό θέμα, ωστόσο, ακόμα και διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου παρακάμφθηκαν κατά τις συνομιλίες. Ερωτήματα εγείρονται και από το γεγονός ότι η ACTA προβλέπει φυλάκιση και ποινικές κυρώσεις, ακόμα και για παραβάσεις για τις οποίες προβλέπονται αστικές κυρώσεις. Επί της ουσίας, η συμφωνία καθιστά τους παρόχους (ISP) υπεύθυνους για τις όποιες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται στο δίκτυό τους. Θα είναι, επομένως, υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν συστήματα παρακολούθησης κάθε διαδυκτιακού βήματος των χρηστών τους. Επιπλέον, η ACTA αναμένεται να περιορίσει την πρόσβαση σε φάρμακα των αναπτυσσόμενων χωρών - που δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη εξάρτηση από φτηνότερα γενόσημα φάρμακα - όπως καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Π. Κουρουμπλής ερωτά τους συναρμόδιους κ.κ. Υπουργούς : α) Υπάρχει το ενδεχόμενο ότι με το πρόσχημα της καταπολέμησης των προϊόντων-μαϊμού και της πειρατείας, να προωθούνται μέτρα τα οποία απειλούν τις διαδικτυακές ελευθερίες, ενώ διαμορφώνουν ένα πλαίσιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε ότι αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης σε φάρμακα και τη διασφάλιση πατεντών βιοτεχνολογίας από τη βιομηχανία;

και β) Προτίθεστε να ενημερώσετε το Κοινοβούλιο και να προχωρήσετε σε δημόσια διαβούλευση, όπως επιβάλλεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Ιδρυτικό Συνέδριο Νεολαίας Δημοκρατικής Συμμαχίας

  Η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας πραγματοποιεί το Ιδρυτικό της Συνέδριο στις 10-11 Μαρτίου στον πολυχώρο Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστεί προς έγκριση το καταστατικό της Νεολαίας και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δράσεις (workshops).Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία εκπροσώπησης και εκλογής στο συνέδριο θα έχουν όλα τα μέλη της Δημοκρατική Συμμαχίας ηλικίας 18 έως 32 ετών.Τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που μπορούν να βρουν στο http://www.neolaiadimsim.gr/ και να την αποστείλουν μέχρι τις 8 Μαρτίου στο neolaia@dimsim.gr ή με fax στο 210.9213422.Το πρόγραμμα καθώς και σχετικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σχέδιο τύπου Μάρσαλ πρέπει να είναι ο στόχος της Ελλάδας Θετική αλλά ανεπαρκής η συνάντηση Μπαρόζο-Παπαδήμου

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Για τη σημερινή Ελλάδα είναι θετική κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, όμως οι ανάγκες επενδύσεων στην Ελλάδα για να έχει ελπίδα επιτυχίας το πρόγραμμα και να αρχίσει να μειώνεται η τεράστια ανεργία, είναι κατά τάξεις μεγαλύτερες από όσα συζητήθηκαν χθες στη Συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον κ. Μπαρόζο.  Ένα μικρό σχέδιο «τύπου Μάρσαλ», το οποίο να κινητοποιεί πόρους της τάξεως των 30 δις (όπως ζήτησαν από τον περασμένο Ιούνιο οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι και η Δημοκρατική Συμμαχία), είναι το ελάχιστο αναγκαίο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξεκινήσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα.Το σχέδιο που πρότεινε η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι από τον περασμένο Ιούνιο  προβλέπει  προκαταβολή πόρων από το επόμενο πακέτο, επανεπένδυση μέρους των πόρων του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ανακατανομή αδιάθετων πόρων από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό (ΕΣΠΑ)  και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων). Παρά το γεγονός ότι αναφορά στο σχέδιο «τύπου Μάρσαλ» είχε ήδη μπει και βγει από τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του Ιουλίου του 2011, τόσο η κυβέρνηση Παπανδρέου όσο και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν πέτυχαν να το επαναφέρουν στις συνόδους κορυφής και τις νέες διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν. Η χθεσινή συνάντηση Μπαρόζο-Παπαδήμου είναι συνεπώς θετική αλλά ανεπαρκής. Απαιτείται αποτελεσματική κινητοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμματα. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ήδη συμφωνήσει για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (τη Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη - ALDE). Ταυτόχρονα το χρηματοδοτικό εργαλείου καταμερισμού κινδύνου (Risk Sharing Instrument), με το οποίο θα επιχειρηθεί η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, έχει ήδη προωθηθεί από την Επιτροπή και βρίσκεται υπό επεξεργασία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από αρχική πρόταση που κάναμε μαζί με το ALDE τον Ιούνιο του 2011.Η Δημοκρατική Συμμαχία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να προσελκυσθούν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, που είναι ο μόνος τρόπος για να βρουν δουλειά οι περισσότεροι από 1.000.000 Έλληνες που είναι σήμερα άνεργοι».

η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και η χώρα έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους παράνομους μετανάστες

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, για τη συνεχιζόμενη έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Σήμερα τα ξημερώματα, ένας συμπολίτης μας, ιδιοκτήτης περιπτέρου, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αδίστακτων ληστών. Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ. Μόλις προχθές, άλλος ένας συμπολίτης μας, ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στο Αιγάλεω, σκοτώθηκε επίσης από τα πυρά ληστών.  Αυτή είναι πλέον η καθημερινή κατάσταση με την εγκληματικότητα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτή είναι η κατάσταση που αφήνει πίσω του ο κ. Χρήστος Παπουτσής δια-φεύγοντας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.  
 Την ώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και η χώρα έχει μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι» για τους παράνομους μετανάστες, ο απερχόμενος Υπουργός  διοργανώνει φιέστες για τον απολογισμό της θητείας του.
Πρόκειται για πρόκληση. Διπλή πρόκληση τόσο για την κοινωνία, όσο και για τη λογική και τη νοημοσύνη μας! »

Νίκος Νικολόπουλος...χάνονται πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα Ασφαλιστικά Ταμεία - 200 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δουλεύουν στη μαύρη εργασία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο αρμόδιος Υπουργός  κ. Γ. Κουτρουμάνης σχετικά με την μερική νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σοκ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι πάνω από 200 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δουλεύουν στη μαύρη εργασία.
Αυτό σημαίνει ότι χάνονται πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Θυμίζουμε ότι για 325 εκατ. ευρώ κόπηκαν συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
Οι προτεραιότητες της χώρας μας σήμερα πρέπει να είναι ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, ο έλεγχος της Μαύρης Εργασίας και η στήριξη των Ανέργων και όχι οι προσπάθειες άκριτης και επικίνδυνης νομιμοποίησης.
Ο Εφαρμοστικός Νόμος της Νέας Δανειακής Σύμβασης είναι αναγκαίος.
Είναι υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας προκειμένου να μειωθεί το Δημόσιο Χρέος, να περιοριστεί δραστικά η ετήσια αιμορραγία των τόκων και να εξασφαλισθεί δεκαετής περίοδος χάριτος για την εξόφληση του χρέους.
Δεν έχουν όμως θέση στον Εφαρμοστικό Νόμο ρυθμίσεις για το Μεταναστευτικό, που εκπέμπουν λάθος μήνυμα για την παρουσία παράνομων μεταναστών στη χώρα μας».
=========== 
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για τον Εφαρμοστικό Νόμο και Τομεάρχης Εργασίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφερόμενος στην επίθεση του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου στους λειτουργούς Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Υγείας, κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου, έκανε απαράδεκτη επίθεση κατά των λειτουργών Υγείας και επιπλέον ισχυρίστηκε ότι «στοχοποιείται από  ομάδες συμφερόντων».
Είναι απαράδεκτη πολιτική στάση να ονομάζει ομάδες συμφερόντων τη φωνή αγωνίας γιατρών και φαρμακοποιών.
Ο Υπουργός μπορεί να έχει τη θέση του, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση διέπραξε πολιτικό ολίσθημα.
Οφείλει να ανακαλέσει. Το οφείλει στη συντριπτική πλειοψηφία Γιατρών και Φαρμακοποιών, που ασκούν  το λειτούργημά τους με συνέπεια.
Όσο για τις “ομάδες συμφερόντων” είναι υποχρεωμένος να τις κατονομάσει»

Κώστας Κόλλιας: «Το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων δεν είναι προσωπικό δεδομένο»

Τροπολογία για τη διαφάνεια στα οικονομικά των Βουλευτών συνυπέγραψε μαζί με ενενήντα ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Τις τελευταίες ημέρες πολύς λόγος έγινε για το περίφημο «εκατομμύριο». Υπακούοντας στο αίτημα μιας ολόκληρης κοινωνίας για διαφάνεια στα οικονομικά των Βουλευτών, κινητοποιήθηκαν οι πάντες προκειμένου να αποκαλυφθούν ονόματα και πράξεις και να ελεγχθεί όχι μόνο η νομιμότητα αλλά και η ηθική τους διάσταση. Ο ζήλος των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών, του Κοινοβουλίου, των μέσων μαζικής ενημέρωσης να υπάρξουν αποκαλύψεις, αντανακλά κατά τη γνώμη μου ακριβώς την ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα της κοινωνίας για κάθαρση και διαφάνεια του δημόσιου βίου.
Αυτό καταδεικνύει ένα τεράστιο έλλειμμα νομιμοποίησης. Πιαστήκαμε από μία περίπτωση, ακριβώς διότι σπάνια δημιουργείται η ελπίδα να αποκαλυφθεί κάτι για ένα πολιτικό πρόσωπο. Οι πολίτες έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Η αίσθηση ότι εμείς, οι πολιτικοί, κάνουμε κατάχρηση των θεσμών για να καλύψουμε ο ένας τον άλλο έχει εδραιωθεί. Η υποψία ότι όλοι μας έχουμε κρυμμένα λεφτά, υπόγειες διασυνδέσεις, μυστικές συναλλαγές, ότι υπάρχει παρανομία και ανηθικότητα πίσω από την πολιτική μας πορεία έχει γίνει βεβαιότητα για τους πολίτες. Και η κατάσταση χειροτερεύει κάθε φορά που οι προσδοκίες για αποκαλύψεις διαψεύδονται.
Αυτό είναι ένα βάρος που προσωπικά αρνούμαι να σηκώσω για λογαριασμό άλλων. Αισθάνομαι την ανάγκη να διαχωρίσω τη θέση μου, όχι με διακηρύξεις, αλλά στην πράξη. Διότι αυτή η ισοπεδωτική λογική που ξεκινά με την εξορισμού αποδοχή ενοχής αδικεί πολλούς ανθρώπους του δημόσιου βίου, που ποτέ δεν έδωσαν λαβή για αιτιάσεις, που υπηρετούν με ήθος και εντιμότητα το κοινό συμφέρον. Αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης δεν βλάπτει μόνο τους πολιτικούς. Βλάπτει εντέλει τη χώρα και δημιουργεί πολύ σοβαρότερους κινδύνους, διότι κλυδωνίζει την εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.
Για όλους αυτούς τους λόγους, συνυπέγραψα μαζί με ενενήντα ακόμη Βουλευτές, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, τροπολογία με την οποία ζητούμε, κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση πολιτικών προσώπων, να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απόρρητου και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Θεωρώ αυτονόητη την υποχρέωση του Κοινοβουλίου να θεσμοθετήσει τη διευκόλυνση της δικαιοσύνης στη διερεύνηση κάθε υπόθεσης που αφορά πολιτικό πρόσωπο. Για τους ίδιους λόγους είχα ζητήσει την άρση της δικής μου ασυλίας, για τους ίδιους λόγους υποστηρίζω πάγια τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.
Διαφωνώ με όσους όψιμα υποστηρίζουν ότι οφείλουμε διαφάνεια στους πολίτες επειδή τώρα υποφέρουν. Πάντοτε οφείλουμε διαφάνεια, όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στους εαυτούς μας και στη χώρα. Οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται τους εκπροσώπους τους και τους κυβερνήτες τους. Οι πολιτικοί πρέπει να μην χρειάζεται να φωνάζουμε την αθωότητά μας στα κανάλια, αλλά να την πιστοποιούμε μέσα από ακλόνητους θεσμούς. Και η χώρα μας, η δημοκρατία μας, πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, την οποία εμείς πρώτοι οφείλουμε να εμπεδώσουμε.»

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες αγρότες από τον ΕΛΓΑ

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κ. Τσιάρας, με αφορμή τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες αγρότες  από τον ΕΛΓΑ,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε ήδη 1½ χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου 3877/2010 (ΦΕΚ 160 Α΄/20.09.2010), που άλλαξε το καθεστώς στις γεωργοκτηνοτροφικές ασφαλίσεις. Αντί όμως η λειτουργία του ΕΛΓΑ να βελτιωθεί, πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι συνεχείς δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή του αποκαλύπτουν την  προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε.

Δεκάδες χιλιάδες αγρότες εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για τις αποζημιώσεις, που δικαιούνται από τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες, το φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο στη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Οι ίδιοι όμως, σύμφωνα με το νέο νόμο, έχουν προκαταβάλει τις νέες αυξημένες, κατά 50% έως και 100% σε κάποιες περιπτώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, σε μια δύσκολη εποχή, που το αγροτικό εισόδημα βαίνει μειούμενο. Και, δικαιολογημένα, έχουν την προσδοκία να αποζημιώνονται σωστά, δίκαια και έγκαιρα. Αντιθέτως κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύμηνες καθυστερήσεις στις καταβολές των αποζημιώσεων όταν μάλιστα κατά το προηγούμενο έτος 2011 οι περιπτώσεις που χρειάστηκε η συνδρομή του ΕΛΓΑ ήταν λιγότερες από ό,τι άλλες χρονιές.

        Για το λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία  ζητάμε την άμεση πληροφόρηση για τα πλήρη οικονομικά στοιχεία, αλλά και την κατάθεση των σχετικών εγγραφών που τα αποδεικνύουν, και που αφορούν τις εισπραχθείσες γεωκτηνοτροφικές εισφορές, αλλά και τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ προς τους Έλληνες παραγώγους, καθώς και το χρόνο ανταπόκρισης καταβολής των αποζημιώσεων, μετά από την πλήρη εφαρμογή του ν. 3877/2010 (ΦΕΚ 160 Α΄/20.09.2010), που άλλαξε το καθεστώς ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας».

Πρόταση νόμου, στη Βουλή, με θέμα «την προστασία και αειφόρο χρήση του εδάφους», κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, αφού κατέθεσε Πρόταση νόμου, στη Βουλή, με θέμα «την προστασία και αειφόρο χρήση του εδάφους», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόταση συνδέεται ευθέως με τα τεχνικά έργα (δημόσια και ιδιωτικά) και την προστασία του περιβάλλοντος. Βασίζεται στις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από σχετικές αποφάσεις διεθνών Οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ) και από σχέδιο Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τον καθορισμό ενός πλαισίου προστασίας του εδάφους, η οποία είχε συζητηθεί πολλές φορές στα Συμβούλια Περιβάλλοντος της ΕΕ, από το 2007 και εντεύθεν, χωρίς όμως να θεσμοθετηθεί.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στη χώρα μας μία ολοκληρωμένη πολιτική για το έδαφος. Ορισμένες πτυχές της προστασίας του είναι διάσπαρτες στην εθνική νομοθεσία. Ωστόσο, οι ισχύουσες διατάξεις, ακόμη και όταν εφαρμόζονται πλήρως, έχουν ως αποτέλεσμα μια αποσπασματική και ελλιπή προστασία, καθώς δεν καλύπτουν το σύνολο των εδαφών, ούτε όλες τις αναγνωρισμένες απειλές, όπως η διάβρωση, οι κατολισθήσεις, κ.α.
Για τους λόγους αυτούς, η υποβάθμιση του εδάφους συνεχίζεται.
Η πρόταση νόμου βασίζεται στις αρχές της προφύλαξης, της ανάληψης προληπτικής δράσης, της επανόρθωσης της περιβαλλοντικής ζημιάς κατά προτεραιότητα στην πηγή και στην αρχή “ο ρυπαίνων πληρώνει”, περιλαμβάνει δε, μεταξύ άλλων:
-          μέτρα πρόληψης της ρύπανσης από τους χρήστες της γης,
-          μέτρα για περιορισμό της στεγανοποίησης του εδάφους,
-          εντοπισμό των περιοχών που διατρέχουν κίνδυνο διάβρωσης, απομείωσης των οργανικών υλών του εδάφους, συμπύκνωσης, αλάτωσης και κατολισθήσεων, προγράμματα μέτρων απορρύπανσης,
-          εκπόνηση εθνικής στρατηγικής αποκατάστασης ρυπασμένων περιοχών, όπως χώροι ταφής απορριμμάτων, αεροδρόμια, λιμάνια, εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κλπ,
-          ευαισθητοποίηση των πολιτών,
-          κυρώσεις για τους παραβάτες των διατάξεων του νόμου.
Η πρόταση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Βουλής: Νομοθετικό έργο   Κατατεθέντα Σχέδια Προτάσεις Νόμου».

Η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας»

«Πολιτική μας θέση είναι ότι η συνέχιση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνει με την ευθύνη της Περιφέρειας αφού βέβαια μεταφερθούν σε αυτή οι αναγκαίοι πόροι λειτουργίας και εκσυγχρονισμού τους από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αλλά και ως παράγοντας εξισορρόπησης των τιμών στην αγορά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προς τους προϊσταμένους των ΚΤΕΟ των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2012, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Ανδρέα Πουλά και Παναγιώτη Αλευρά. 
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι από την πρώτη στιγμή που τέθηκε σε κίνδυνο η συνέχιση λειτουργίας των ΚΤΕΟ έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Βορίδη για παράταση της προθεσμίας διαπίστευσης, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε. Μετά από αυτό ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα στην ΕΝ.ΠΕ. για να παρθεί μια συλλογική πολιτική απόφαση για το θέμα αυτό, η οποία ωστόσο μετά από αντιδράσεις ορισμένων Περιφερειαρχών δεν πάρθηκε. Ο κ. Τατούλης δεν έμεινε σε αυτές τις ενέργειες και έστειλε και νέα επιστολή στον κύριο Βορίδη εκφράζοντας την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, η οποία και πάλι δεν απαντήθηκε.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ΚΤΕΟ είναι περιουσία της Περιφέρειας και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα πρέπει να έρθουν στην Περιφέρεια. «Είναι απαράδεκτο οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι ευθύνη της Περιφέρειας και να μην της αποδίδονται τα έσοδα από το Υπουργείο. Μετά τις πιέσεις μας διαφαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις στο Υπουργείο για εξ ολοκλήρου μεταφορά των ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια.

Αποδεκτές οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις του Πέτρου Τατούλη για τα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια

Οι προτάσεις και οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη έγιναν αποδεκτές με την υπογραφή της τροποποίησης της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150554/10-6-2011, που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.
Η τροποποίηση αυτή αφορά:
  • την απαλλαγή του αγρότη- κατόχου γεώτρησης από οποιοδήποτε κόστος
  • την απλούστευση των διαδικασιών
  • την συγκέντρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αξιόπιστων τεχνικών στοιχείων για τις υφιστάμενες γεωτρήσεις (βάθος, παροχή, στάθμη, τρόπος άντλησης κλπ) και
  • τον προσδιορισμό και την καταγραφή της γεωγραφικής θέσης της γεώτρησης χωρίς κόστος για τον αγρότη
Η εν λόγω ΚΥΑ προωθείται για υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών είναι η 16η Ιουνίου 2012.

Το πάρτι στη ΜΟΔ συνεχίζεται, κ. Ράιχενμπαχ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν ξέρω αν το θυμάστε (αν όχι εδώ), αλλά στις 2 Φεβρουαρίου, όταν είχε φουντώσει άλλη μια ηρωική συζήτηση περί επιτροπείας της Ελλάδας, είχα δημοσιεύσει άρθρο μου υπό τον τίτλο «Ζητείται επίτροπος για την προστασία μας από τους φαύλους».

Εκεί, αναφερόμουν στα σημεία και στα τέρατα που συμβαίνουν στη ΜΟΔ - τον οργανισμό που δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση της Κομισιόν και που με την συνεισφορά εξαιρετικά εξειδικευμένου προσωπικού (υποτίθεται ότι) ασχολείται με την καλύτερη και ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων – αλλά και στις διαχειριστικές των κοινοτικών κονδυλίων αρχές που υπάρχουν σε όλα τα υπουργεία.

Αν ρίξετε μια ματιά σ’ εκείνο το άρθρο, θα διαπιστώσετε πως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, εκείνη την αποφράδα ημέρα του Οκτωβρίου του 2009, οι εξειδικευμένοι αυτοί υπάλληλοι – με ειδικές γνώσεις, προσόντα, πτυχία, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, καλή χρήση των υπολογιστών – μετακινήθηκαν αμέσως σε θέσεις «ψυγείου» και στις θέσεις τους βρέθηκαν διάφοροι κομματικοί φίλοι, ευνοούμενοι και άεργοι συνδικαλιστές.

Δεν ενεργοποιούνται τα CDS της χρεοκοπίας!

Καθόλη τη διάρκεια της αγωνιώδους προσπάθειας κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί με επάρκεια τις επικίνδυνες συνέπειες από την κρίση χρέους της Ελλάδας, στην… ατμόσφαιρα κυριαρχεί η διάχυση μιας φήμης, που κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας δείχνει να κινείται.
Η φήμη… ομιλεί περί των τεράστιων συμφερόντων όσων έχουν ποντάρει στα CDS της ελληνικής χρεοκοπίας, προσδοκώντας να εισπράξουν απροσδιόριστα μεγάλα κέρδη από την καταδίκη μιας χώρας και του λαού της σε μόνιμη εθνική δυστυχία.
Οι κερδοσκόποι της αγωνίας των Ελλήνων, που όλοι μπορούν να υποψιαστούν, αλλά κανείς ακόμη δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να τους φέρει αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, και την κοινωνία στης οποίας την αυτοδιάλυση προσβλέπουν, στον βωμό του δικού τους, μεγάλου κέρδους, φέρονται να βρέθηκαν πίσω από τις επίμονες προσπάθειες των αγορών να «γκρεμίσουν» την Ελλάδα.
Πίσω από τις καθυστερήσεις, τις κωλυσιεργίες, τις αστοχίες και τις  αποτυχίες της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να απαντήσει με πειστικό και μόνιμο τρόπο στην επίλυση του ελληνικού ζητήματος.
Πίσω από δημοσιεύματα, κυρίως στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και από βαθυστόχαστες αναλύσεις οικονομολόγων, περί «βεβαιότητας» αναφορικά με τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Μια μανιώδης προσπάθεια να αντικαταστήσουν την πραγματικότητα με τις… αδηφάγες ορέξεις τους.
Σήμερα, η παραπάνω «πολυεθνική»… παρέα, γνώρισε μια μεγάλη, αν και μάλλον αναμενόμενη ήττα. Η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ανακοίνωσε, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που προφανώς είχαν θέσει οι… άμεσα ενδιαφερόμενοι και αγωνιούντες, ότι η αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας, δηλαδή το PSI, δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός, και έτσι δεν «ξεκλειδώνουν» τα ασφάλιστρα κινδύνου.
Και με τον πλέον επίσημο τρόπο λοιπόν, τα CDS της ελληνικής χρεοκοπίας δεν πρόκειται να ενεργοποιηθούν, εκείνοι επομένως που είχαν ποντάρει στο default, καλούνται πλέον να συμβιβαστούν με την απτή πραγματικότητα των ακυρωμένων προσδοκιών τους.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η Ιρλανδία “εκθέτει” την Ελλάδα

Στην κούρσα της εθνικής μελαγχολίας, η Ελλάδα και η Ιρλανδία ήταν οι δυο πρώτες χώρες στις οποίες εμφανίστηκε με τέτοια ένταση και πολυπλοκότητα μια κρίση χρέους, που απειλεί να παρασύρει στην ύφεση, και επομένως στον γκρεμό, ολόκληρη την ευρωζώνη.
Οι Ιρλανδοί, όπως και εμείς, υφίστανται στην καθημερινότητά τους τις διαβρωτικές συνέπειες ενός Μνημονίου… εχθρού της ανάπτυξης. Μόνο που, σε αντίθεση με εμάς, οι Ιρλανδοί απέκτησαν ελπίδα για να διεκδικήσουν… διορθώσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας, για τη δημοσιονομική συνθήκη που προωθούν η Γερμανία και η Γαλλία, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης. Σε αντίθεση με την απασφαλισμένη χειροβομβίδα του Γιώργου Παπανδρέου, που τελικά τον οδήγησε στην εκπαραθύρωση από την εξουσία, στην Ιρλανδία το δημοψήφισμα θα γίνει. Ο δε πρωθυπουργός Έντα Κένι εμφανίζεται politically correct απέναντι στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ενθέρμως το «ναι» στη δημοσιονομική συνθήκη.
Όλοι φυσικά κατανοούν ότι οι Ιρλανδοί θα πουν «όχι». Και για τον λόγο αυτό, στις Βρυξέλλες έχουν ήδη ξεκινήσει παρασκηνιακά και αθόρυβα συζητήσεις για ελάφρυνση των βαρών που έχουν εναποτεθεί στους ώμους της ιρλανδικής κοινωνίας λόγω του Μνημονίου.
Αυτό λέγεται «λαϊκή διαπραγμάτευση», και είναι μια κατάκτηση του ιρλανδικού λαού, που δείχνει τη διαφορά αποτελεσματικότητας σε σχέση με την ελλιπή διαπραγμάτευση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, από την ένταξη στο Μνημόνιο μέχρι και σήμερα. Δυο πρωθυπουργοί και δυο υπουργοί Οικονομικών, δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε… στα μισά του δρόμου στον οποίο βρίσκονται ήδη οι Ιρλανδοί.
Το παράδειγμα της Ιρλανδίας επιβεβαιώνει ότι η διαχείριση της ελληνικής κρίσης δεν έχει οικονομικό αλλά πολιτικό περιεχόμενο. Εξαρτάται από το ποιος είναι αυτός που κάνει τη διαπραγμάτευση, πόσο ικανός μπορεί να αποδειχθεί, και πόσο φερέγγυος φαίνεται ενώπιον των εταίρων μας.
Στην Ιρλανδία, τον ρόλο του εθνικού διαπραγματευτή τον πήρε στα χέρια της η κοινωνία. Και ήδη το κλίμα άρχισε να αλλάζει.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / tatesmen.gr