Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της ΔΑΚΕ της ΑΔΕΔΥ.


·         Το προεδρείο της ΔΑΚΕ έθεσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ζητήματα των επιμέρους τομέων της οργάνωσης και εξέφρασε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Κατήγγειλε έντονα τη συνεχιζόμενη πρακτική που ακολουθούν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με ζητήματα της Δημόσιας Διοίκησης (μετακινήσεις, τοποθετήσεις, προαγωγές) και ζήτησε από τον Πρόεδρο να φρενάρει τις πρακτικές αυτές. 
·         Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι, ειδικά για τα ζητήματα της Παιδείας, δεν θα ψηφίσει κανένα σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή.
·         Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε το προεδρείο της ΔΑΚΕ να συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος για ένα νέο μοντέλο δημόσιας διοίκησης, που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στον εργαζόμενο και αγοραστική δύναμη στο μισθό του.  
·         Έγινε συζήτηση για το κούρεμα των ομολόγων των Ταμείων, το οποίο ο πρόεδρος θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα. Όπως πολύ σοβαρό θεωρεί και το ζήτημα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μικροεπενδυτές, καθώς και τις περιπτώσεις των απολυθέντων που, αντί αποζημίωσης, πήραν ομόλογα του Δημοσίου, όπως και των εταιρειών που πήραν ομόλογα έναντι οφειλών του Δημοσίου.
·         Ο κ. Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός νέου φορολογικού συστήματος με στόχο τον εξορθολογισμό του και με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση της ανάπτυξης. 

Θανάσης Νάκος: Εξόφθαλμες παρατυπίες και αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την πρόσληψη πυροσβεστών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο για τις πρόσφατες προσλήψεις-σκάνδαλο στην Πυροσβεστική, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσα μετ’ επιτάσεως καταγγέλλαμε εδώ και μήνες, καταθέτοντας και ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με εξόφθαλμες παρατυπίες και αλλοίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την πρόσληψη πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, επιβεβαιώνονται σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
 Τότε η πολιτική ηγεσία απαντούσε ότι όλα έγιναν νόμιμα και νομότυπα.
Σήμερα, υπό το βάρος των αποκαλύψεων του Τύπου, αναγκάζονται να παραδεχθούν τη δυσάρεστη αλήθεια και να προχωρήσουν μάλιστα στην απόταξη μέχρι στιγμής 100 επιτυχόντων.
Παρόλ’ αυτά τα απερίγραπτα επιχειρούν να επιρρίψουν –για μία ακόμα φορά– αλλού τις ευθύνες.
Σε ποιον άραγε; Ποιος έχει την ευθύνη για ένα σύστημα διεξαγωγής του διαγωνισμού που όλοι καταγγέλλουν,  εκτός από αυτόν που το δημιούργησε;
 Χρειάζεται απάντηση;»

Προς Οριστική λύση το πρόβλημα στο Δερβένι ( Aρκαδίας), αποδοχή πρότασης Τατούλη από ΥΠΥΜΕΔΙ

Στην αποδοχή της πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εφαρμογή της οριστικής γεωτεχνικής μελέτης για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην έξοδο Δερβενίου προς Καλαμάτα προχώρησε το ΥΠΥΜΕΔΙ μετά την ενεργοποίηση του φαινομένου της κατολίσθησης.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα πριν τη χειμερινή περίοδο είχε θέσει εγκαίρως το θέμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΥΜΕΔΙ και στις υπηρεσίες του.
Στην τελευταία μάλιστα σύσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου 2012, παρουσία του διευθυντή παραχωρήσεων κ. Καρνέση, αλλά και εκπροσώπων της κοινοπραξία του Μορέα, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της καθυστερημένης επέμβασης στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν πρόκειται να γίνει με σκοπό την προσωρινή λύση, αλλά την οριστική.
Μετά την τελευταία ενεργοποίηση του φαινομένου, στις 2/3/2012, με εντολή του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και εστάλη αυθημερόν έγγραφο στο αρμόδιο υπουργείο (Δ/νση Δ1) προκειμένου να επιληφθεί του θέματος, με δεδομένο ότι αυτή είναι η υπηρεσία που έχει συντάξει τη σχετική μελέτη, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του ευρύτερου έργου αποκατάστασης του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ικανοποιημένη που το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στην οριστική λύση του προβλήματος και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΥΠΥΜΕΔΙ, προκειμένου να δρομολογηθεί η έναρξη των άμεσων παρεμβάσεων και η σχετική πρόσθετη σήμανση με την οποία θα διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία μέχρι οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την εφαρμογή της οριστικής λύσης.

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη 5 Μαρτίου 2011

Σαφές μήνυμα προς τους εργολάβους να διασφαλίσουν την προστασία του τεχνικού κόσμου, της αξιοπιστίας των έργων αλλά και τη προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοινώνοντας την εκπόνηση νέου Οργανισμού της Περιφέρειας και δημιουργία Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου Τεχνικών Έργων, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 στην Τρίπολη.
Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ακόμα ότι την ευθύνη διαχείρισης των αποβλήτων την έχουν οι Δήμοι, συμπληρώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει ευθύνη για την δημιουργία μονάδας ολικής διαχείρισης, όπως ορίζει ο ΠΕΣΔΑ. Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε επιτυχημένη την 1η φάση του διαγωνισμού για τα απορρίμματα της Περιφέρειας με 7 μεγάλες συμπράξεις της χώρας να έχουν εκδηλώσει υποψηφιότητα και μάλιστα σε μια διαδικασία απροβλημάτιστη και σε χρόνο ρεκόρ.

«Κουρεύονται» τα αποθεματικά των Ταμείων, εξαιρέσεις & πέπλο μυστηρίου για τις Τράπεζες!

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει το κούρεμα των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων.  Δ. Παπαδημούλης και Οικολόγοι  ζητούν εξηγήσεις για τα τραπεζικά ομόλογα και εξαιρέσεις



Μέγα πολιτικό θέμα ανακύπτει από τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων, τα οποία «κουρεύονται» παρά τις διαβεβαιώσεις, ενώ την ίδια ώρα που για κάποιες τράπεζες ισχύει ανεξήγητη εξαίρεση ομολόγων από το «κούρεμα» που θα στοιχίσει στο δημόσιο 4 δις ευρώ! Σκοτεινό πέπλο καλύπτει όλα όσα αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και το ύψος της χρηματοδότησής τους, ενώ οι εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία τους εξανεμίζονται! Η ΑΔΕΔΥ σε σκληρή ανακοίνωσή της δηλώνει απερίφραστα πως «επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων. Επίσης θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας».
Στο μεταξύ, ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης για την ανεξήγητη εξαίρεση ομολόγων από το «κούρεμα» που θα στοιχίσει στο δημόσιο 4 δις ευρώ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και θέτουν ερωτήματα που απαιτούν απάντηση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Συγκεκριμένα:
Η ΑΔΕΔΥ
Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ, τονίζει:
«Η συγκυβέρνηση και η Τρόικα συνεχίζουν το έγκλημα σε βάρος της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Αφού για χρόνια καταλήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων χαρίζοντάς τα στις Τράπεζες και τους επιχειρηματίες, αφού χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά για την ενίσχυση του χρηματιστηρίου και οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή δραματική κατάσταση, ετοιμάζονται σήμερα να δώσουν τη χαριστική βολή στα αποθεματικά των Ταμείων και να τα οδηγήσουν σε διάλυση μέσα από το κούρεμα των ομολόγων.
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα όχι μόνο δεν εξαίρεσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων, που αποτελεί βασικό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά αντίθετα αρνούνται να καλύψουν κάθε νέα απώλεια των Ταμείων τη στιγμή που χαρίζουν και πάλι απλόχερα δεκάδες δις στις Τράπεζες.
Τα αποθεματικά όμως των Ταμείων αποτελούν ιερή περιουσία των ασφαλισμένων.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ζητήσει και ζητά την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Δ.Σ. των Ταμείων να μην προχωρήσουν στο νέο έγκλημα σε βάρος των Ταμείων και των ασφαλισμένων.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων».

Παπαδημούλης: Ανεξήγητη εξαίρεση ομολόγων από το «κούρεμα» 

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του την ανεξήγητη εξαίρεση ομολόγων από το «κούρεμα» που θα στοιχίσει στο δημόσιο 4 δις ευρώ! O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εξαιρούνται ομόλογα από το «κούρεμα» για να ωφεληθούν οι τράπεζες και όχι τα φυσικά πρόσωπα ή τα ασφαλιστικά ταμεία!
Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτάει γιατί η κυβέρνηση αφού μπήκε στη λογική των εξαιρέσεων, δεν συμπεριέλαβε στην εξαίρεση από το «κούρεμα» τους ιδιώτες αποταμιευτές αλλά και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ποιες τράπεζες ευνοούνται από την προνομιακή αυτή μεταρρύθμιση και πόσο κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο.

Επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο εξαιρέθηκαν σειρές ομολογιών του ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ που εκδόθηκαν με εγγύηση του δημοσίου.

Οικολόγοι Πράσινοι: Ερωτήματα προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  
Για τη διασαφήνιση των όσων έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν το ταχύτερο δυνατόν συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κύριο Προβόπουλο.
Τα βασικά ερωτήματα που υφίστανται είναι:
-Ποιο θα είναι το ακριβές ποσό ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών;
-Ποιές άλλες έξτρα παροχές θα χορηγηθούν στις τράπεζες μέσω της δανειακής σύμβασης;
-Ποια ποσά (έναντι ελληνικών ομολόγων) έχουν δανειστεί από την ΕΚΤ;
-Πόσα ακόμα ελληνικά ομόλογα έχουν στη κατοχή τους;
-Ποια κρίνεται η σημερινή πραγματική κεφαλαιακή βάση τους;
-Ποια μελέτη έγινε, για το αν το άνοιγμα μεταξύ χορηγήσεων και καταθέσεων, τον όγκο των επισφαλειών (μη εξυπηρετούμενα δάνεια), που να δείχνει τη βιωσιμότητα και θωράκιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος;

eklogika.gr

Από το 2013 αντικαθίσταται το χαράτσι με νέο φόρο στα ακίνητα, χωρίς αφορολόγητο!

Αντικαθίσταται από το 2013 το χαράτσι με νέο φόρο στα ακίνητα και χωρίς αφορολόγητο! Μετά την απόφαση του ΣτΕ που το έκρινε συνταγματικό λόγο του προσωρινού του χαρακτήρα
Προς... αντικατάσταση βαίνει το χαράτσι στα ακίνητα, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία το ειδικό τέλος ακινήτων, ναι μεν είναι συνταγματικό, ωστόσο αυτό προκύπτει από τον προσωρινό του χαρακτήρα, συνεπώς θα πρέπει να σταματήσει να επιβάλλεται από το 2013. (Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που έστειλε στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών, όσοι φορολογούμενοι αδυνατούν να καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, θα πρέπει στο εξής να απευθύνονται στην οικεία ΔΟΥ ώστε να διεκδικήσουν, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι, να αυξηθούν οι δόσεις ή και να μειωθεί το ειδικό τέλος). Όμως το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει, εξετάζει τη θέσπιση ενός νέου φόρου επί της ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα επιβάλλεται και στα αγροτεμάχια, ενώ...περισσότερα

Επιβαρύνσεις στα ακίνητα από την εξίσωση αντικειμενικών - εμπορικών αξιώνΜεγάλο φορολογικό χτύπημα αναμένεται τον Ιούνιο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όταν είναι προγραμματισμένο να εξισωθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με τις εμπορικές τιμές, κάτι το οποίο θα προκαλέσει ένα ντόμινο φοροεπιβαρύνσεων στους ιδιοκτήτες. Συγκεριμένα...
περισσότερα

eklogika.gr

Αλβανοί οι δράστες που λήστεψαν ένα χρόνο πριν την Εθνική Τράπεζα στην Αιγείρα.

Εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, η ένοπλη ληστεία που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο περίπου  στo υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αιγείρα. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού και τριών ακόμα συνεργών του, για ληστεία κατά συναυτουργία, οπλοχρησία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Τότε, την 24-1-2011, οι τέσσερις δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας όπλα τύπου Καλάζνικοφ είχαν πάει με δύο αυτοκίνητα έξω από την τράπεζα στην Αιγείρα και ο ένας από αυτούς, προσέκρουσε τρείς φορές στην πόρτα του υποκαταστήματος θρυμματίζοντας την με το τζιπ που οδηγούσε.
 Στην συνέχεια οι δυο από τους δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό της τράπεζας όπου με την απειλή όπλων και χρήση σωματικής βίας ανάγκασαν τον υπάλληλο να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό 31.074,80. ευρώ.
Οι δράστες έφυγαν με το δεύτερο αυτοκίνητό τους, το οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Μετά, μπήκαν σε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο επίσης άφησαν στο Ξυλόκαστρο.
Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου προέκυψε ότι ένας από τους δράστες της ληστείας είναι ο 35χρονος αλλοδαπός.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες είχαν κλαπεί από τις περιοχές της Αργυρούπολης, του Χαλανδρίου και του Πειραιά.
Στο τελευταίο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας ίδιου τύπου ΙΧ από την περιοχή της Πιερίας.
Τα τρία κλεμμένα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει κατ’ επανάληψη τα ίδια αδικήματα, θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου...

Νέα ...επαναστατική πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη


Πρόταση που ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά του πολιτικού συστήματος κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση όσοιβουλευτές έχουν σημαντικές καταθέσεις- και δεν είναι λίγοι αυτοί- πάνω από 200.000 ευρώ, να προβούν μόνοι τους σε μια συμβολική κίνηση και να λαμβάνουν και αυτοί τον κατώτατο μισθό που θεσμοθέτησαν για τους νέους της χώρας, δηλαδή 430 ευρώ. 
 «Καταλαβαίνω ότι τέτοιου είδους προτάσεις δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτές από το Κοινοβούλιο. Εγώ θα εξακολουθήσω να θέτω το θέμα. Να δω αν θα έχει συλλογική ανταπόκριση. Εάν δεν υπάρχει θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τί θα κάνω μόνος μου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μητσοτάκης από τον Ιούνιο του 2011 έχει παραιτηθεί της αποζημίωσης από τις Επιτροπές της Βουλής, ενώ έχει επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο. 
Οι δυο αυτές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο άλλων πέντε προτάσεων (μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, κλείσιμο του καναλιού της Βουλής, κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας, διαχρονική ανάρτηση των «πόθεν έσχες» των πολιτικών στο διαδίκτυο) για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Σχόλιο taxalia: Καλή η ιδέα, μόνο που έχει μια ανυπέρβλητη δυσκολία στην πραγματοποίησή της: Δεν ξέρουμε ποιοί βουλευτές έχουν πάνω από 200.000 ευρώ καταθέσεις!
Και μην πεί κανείς "μα αφού τα δηλώνουν στο πόθεν έσχες", γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ούτε ένας τους 10 δεν λέει την αλήθεια στο "πόθεν έσχες". Και φυσικά υπάρχουν -πολλοί, πάνω από 100- βουλευτές που έχουν εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, τα οποία φυσικά αποκρύπτουν. Κάποια στιγμή θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται ονόματα και όλοι θα επαναλαμβάνουν "ξέχασα να τα δηλώσω", "τα είχα για τις σπουδές του παιδιού μου κι επειδή ήταν στο όνομα του παιδιού μου δεν τα δήλωσα" κ.λ.π. Η αλήθεια είναι απλή: Το 90% των βουλευτών σπουδάζει τα παιδιά του στην Αμερική και χρειάζεται πολλά λεφτά για αυτό. Και έχει πολλά λεφτά έξω, για το μέλλον των παιδιών του. Όποιοι σπουάζουν παιδιά στο εξωτερικό, λένε ψέμματα στο "πόθεν έσχες". Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
 
taxalia.blogspot.com

Δυνατή προσχώρηση στους "Ανεξάρτητους Έλληνες"


Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου προσχώρησε ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος. Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος είναι..
Έλληνας πρωταθλητής, Ολυμπιονίκης και αργότερα προπονητής της ελληνορωμαϊκής πάλης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945, και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος το 1965... και πρωταθλητής Βαλκανίων και Ευρώπης το 1972. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στη πόλη του Μεξικού έλαβε τη τρίτη θέση στη κατηγορία των 60 κιλών παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στους Ολυμπιακούς του Μονάχου, κατέλαβε τη 2η θέση των 74 κιλών, κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο. Επίσης είχε συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες όπου και είχε διακριθεί. Στη συνέχεια ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας της ελληνορωμαϊκής πάλης. Η προσχώρηση του Πέτρου Γαλακτόπουλου ανακοινώθηκε μέσα απο την προσωπική σελίδα του Πάνου Κάμμενου στο facebook. «Καλώς όρισες Πέτρο, θα τους παλέψουμε για την Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Καμμένος.
 
Η επόμενη δυνατή "μεταγραφή" του Πάνου Καμμένου
Θα σας την πούμε πρώτοι, καθώς είναι ακόμη στο "ψήσιμο".
Πρόκειται για "δυνατό" χαρτί, σε έναν τομέα που υστερεί προς το παρόν ο Πάνος Καμμένος, δηλαδή σε αναγνωρίσιμα στελέχη της νεολαίας.
Πρόκειται για τον Κώστα Χατζή, αντίπαλο του Ανδρέα Παπαμιμίκου στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, που έκοψε κάθε δεσμό με τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύοντας μάλιστα μύδρους εναντίον του, με τη γνωστή επιστολή, με τίτλο "Είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσες με τους κινδύνους", στην οποία αποκαλούσε "κόμμα τραβεστί" τη Ν.Δ. και έλεγε ανάμεσα στα άλλα: 
"Τον τελευταίο 1,5 χρόνο παρακολουθούμε τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση που έχει παιχτεί στην ψευδεπίγραφη Μεταπολίτευση. Με στόχο την υποταγή του ελληνικού λαού στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων και της παγκόσμιας Νέας Τάξης, τα δύο κόμματα, με τη συνέργεια ή την ανοχή των υπολοίπων, σκηνοθέτησαν τη φαρσοκωμωδία του Μνημονίου, γνωρίζοντας τις τραγικές συνέπειές του και την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας. 
Της εθνικής ανεξαρτησίας που θυσιάζεται στο βωμό 7 τραπεζών που διοικούν τον κόσμο και μετονομάστηκαν σε 'αγορές' για να μην τις αναγνωρίζουν οι πολίτες (Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Merrill Lynch, Morgan Stanley, UBS). Βέβαια, για την εθνοπροδοτική, εμετική μαριονέτα που έπαιζε το ρόλο του Πρωθυπουργού και ονομάζεται Γιώργος Παπανδρέου, κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αναμενόμενο. 
Λιγότεροι, όμως, φαντάζονταν ότι στο έργο ξεπουλήματος της εθνικής μας υπόστασης θα είχε συμπρωταγωνιστή τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον οποίο έπαιξαν 'τον κακό και τον καλό μπάτσο', τον κακό που φέρνει τα μνημόνια και τον καλό που υποδύεται ότι δεν τα θέλει. Γιατί οι μάσκες της προδοσίας δεν έπεσαν με τη συγκυβέρνηση. Είχαν πέσει πολύ νωρίτερα"

taxalia.blogspot.com

Δικό της το... στέμμα από τώρα για την "Μπάρτσα"

Το πρωτάθλημα αναφορικά με την υπόθεση «τίτλος» τελείωσε χθες. Εκτός και αν οι «ερυθροκίτρινοι» παρουσιάσουν τάσεις... αυτοχειρίας στη συνέχεια, κάτι που βάσει της μέχρι τώρα εικόνας τους θεωρείται απίθανο.
Η Κόρινθος (περί ης ο λόγος), λοιπόν, μετά και τη χθεσινή εμφαντική επιτυχία της (3-1) ενάντια στη Χαλκίδα και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας απώλεια βαθμών του Μανδραϊκού (έμεινε το 0-0 με τον Πανναυπλιακό).αύξησε τη διαφορά της στους 10 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και έδωσε τη δυνατότητα στους 1.300 φιλάθλους της που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο να κάνουν πρόωρο... πάρτι ανόδου.
Από το πρώτο ημίχρονο κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι η Κόρινθος και συγκεκριμένα σε μόλις 11 λεπτά. Στο 37’ έγινε το 1-0 ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημητριάδη, το οποίο κέρδισε ο Σαγανάς. Επτά λεπτά αργότερα στο  44’ ο Λουμπαρδέας με μακρινό σουτ διεύρυνε το δείκτη του σκορ σε 2-0, ενώ πρίν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί του γκολ ,στις καθυστερήσεις , ο Δημητριάδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το 3-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Στο 76’  η Χαλκίδα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με γκολ του Καφαντάρη.
Η σύνθεση της Κόρινθου: Σουλουλίδης, Μπιτσάκος, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Βανγκελί (91' Μπαλτζής), Σπυρόπουλος, Τσιώκος, Λουμπαρδέας, Σεϊτάι (85' Ζάρκος), Δημητριάδης, Σαγανάς (85' Νιάρος).

Εθελοντική Αιμοδοσία 11 & 14 Μαρτίου στο Ξυλόκαστρο

‘ Το αίμα είναι ζωή ‘
 Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ.,
στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20

Ερώτηση του Κ. Κόλλια για το φημολογούμενο λουκέτο στο ΙΚΑ Κιάτου

Μετά τις πληροφορίες για την  ενδεχόμενη κατάργηση  του τοπικού παραρτήματος του ΙΚΑ Κιάτου και με αφορμή την επιστολή που έλαβε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου, ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κόλλιας, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη. Για την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
 «Με βάση τα δημοσιεύματα αλλά και την επιστολή που έλαβα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιάτου, πληροφορήθηκα ότι υπάρχει έντονη φημολογία περί κατάργησης του τοπικού υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Κιάτου. Επειδή η ανησυχία αλλά και η αγανάκτηση τόσο των ασφαλισμένων, όσο και των φορέων της τοπικής κοινωνίας είναι έκδηλη και δικαιολογημένη και επειδή ανάλογες διαρροές, περί κατάργησης άλλων δημόσιων υπηρεσιών, μετά από λίγο επισημοποιούνται, θεώρησα υποχρέωση μου να εκθέσω το πρόβλημα στον Υπουργό, αλλά και να του διατυπώσω την προσωπική μου θέση.
Όπως αναφέρω και στην ερώτηση μου προς τον κ. Κουτρουμάνη, θεωρώ ότι μια τέτοια, έντονα αρνητική εξέλιξη θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία και σημαντικά προβλήματα στους ασφαλισμένους. Το ΙΚΑ Κιάτου έχει πολλά πλεονεκτήματα και προσφέρει άριστες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του. Το γεγονός ότι διαθέτει ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις και ότι, λόγω γεωγραφικής θέσης, αποτελεί κόμβο μεταξύ των ορεινών και των πεδινών περιοχών πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από τον Υπουργό.
Με τέτοιου είδους αποφάσεις κατάργησης, είτε για τα τοπικά παραρτήματα του ΙΚΑ, είτε τις τοπικές εφορίες, οι Καλλικρατικοί Δήμοι καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό και εγκατάλειψη.  Ήδη λόγω της οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί, τα λουκέτα στο εμπορικό κέντρο του Κιάτου, και όχι μόνο, έχουν πολλαπλασιαστεί. 
Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, χρειάζεται η περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών στους περιφερειακούς δήμους, όπως ο Δήμος Σικυωνίων. Αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί με την συνολικότερη αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας τους και όχι με την απλή γεωγραφική αναδιάταξη τους, διασφαλίζοντας έτσι την ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι δεδομένο, πως αυτό θα λειτουργήσει θετικά και στα πλαίσια της επιδιωκόμενης περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι αναγκαίες δημοσιονομικές παρεμβάσεις δεν είναι δυνατόν να γίνονται οριζόντια και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής. Κύριος σκοπός της όποιας αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού επιβάλλεται να είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους και όχι η υποβάθμιση τους. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία  η εξάντληση κάθε δυνατότητας για τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κιάτου και την παράλληλη αναδιοργάνωση του προς όφελος των ασφαλισμένων. Για τον λόγο αυτό θα είμαι σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς φορείς αλλά και με τους συναδέλφους μου στην Κορινθία προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.»

Στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας ο Θανάσης Δαβάκης

Σημαίνοντες αρχαιολογικούς χώρους του Νομού Ηλείας, επισκέφθηκε την Παρασκευή, 2/3/2012, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, έπειτα από πρόσκληση της ΝΟΔΕ Ηλείας.
Ο κ. Δαβάκης επισκέφθηκε το φράγκικο κάστρο του Χλεμουτσίου, όπου τον ενημέρωσε η προϊσταμένη της  6ης ΕΒΑ κ. Αναστασία Κουμούση για τα εκτελούμενα έργα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ τον ξενάγησε στο Μουσείο, σε χώρους των εργαστηρίων και σε διάφορα σημεία, όπου εκτελούνται αναστηλωτικές εργασίες.
Παράλληλα, ο κ. Δαβάκης συζήτησε με κατοίκους της περιοχής, το ζήτημα των αρχαιολογικών ζωνών και άκουσε τις ενστάσεις τους σχετικά με τους περιορισμούς της δόμησης, που αυτές θέτουν.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας, όπου και  ενημερώθηκε για τα ευρήματα που αυτό στεγάζει, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαιτίας αβλεψιών στην αρχική μουσειολογική μελέτη της θέσης του, αλλά και της χαμηλής του επισκεψιμότητας.
Μετά την αρχαία Ήλιδα, ο κ. Δαβάκης μετέβη στον Πύργο και επισκέφθηκε το χώρο της παλαιάς  Δημοτικής Αγοράς της πόλης, που έχει διασκευασθεί για να γίνει διαχρονικό Μουσείο. Και στην περίπτωση αυτή παρατηρούνται προβλήματα και καθυστερήσεις  στην ολοκλήρωση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης του Μουσείου, καθώς και στη ροή χρηματοδότησης.
Τέλος ο κ. Δαβάκης επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία. Ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια της Ζ´ ´ΕΠΚΑ κ. Χατζή, για την πρόσφατη ληστεία του Αρχαιολογικού Μουσείου, τα πραγματικά περιστατικά και τις ενέργειες που έκτοτε έγιναν και γίνονται για την ανακάλυψη των δραστών και την επιστροφή των κλαπέντων εκθεμάτων. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στους χώρους του παλαιού και του νέου Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα που υπάρχουν: έλλειψη επιστημονικού, φυλακτικού και εξειδικευμένου προσωπικού για τη συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών των κτηρίων, καθώς επίσης και πλήρης απουσία σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας.
Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους τού φυλακτικού προσωπικού.

Αφήστε όλα τα λουλούδια του ελεύθερου ανταγωνισμού να ανθίσουν και κόψτε τα αγριόχορτα των καρτέλ

Από τον Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Σε σύγχυση βρίσκεται η αριστερά και με πρωτοστάτη το ΚΚΕ αντιδρά στο "κίνημα ...της πατάτας". Είναι προφανές πως οι γνήσιοι σοσιαλκρατιστές παθαίνουν αλλεργία μόλις δουν την αγορά να λειτουργεί και να αυτορυθμίζεται προς όφελος του καταναλωτή και εις βάρος των δομών, μεσαζόντων και επιτηδείων που λυμαίνονται την αγορά με κρατική, φυσικά, ανοχή και επιβράβευση.  Αυτό που χρειάζεται είναι να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός. Να υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε δραστηριότητα που ρίχνει τις τιμές, είτε έχει τη μορφή αυτοοργάνωσης, είτε επιχειρηματικής ή συνεταιριστικής δράσης, να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες ή άλλα εμπόδια, συμβάλλοντας στην πτώση των τιμών και κτυπώντας τις κλειστές αγορές και τις μεθοδεύσεις των, κάθε είδους, καρτέλ.  Το κλειδί είναι να γίνονται όλα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της φορολογικής ισονομίας. Αφήστε όλα τα λουλούδια του ελεύθερου ανταγωνισμού να ανθίσουν και κόψτε τα αγριόχορτα των καρτέλ.

Σημεία επικαιρότητας:Σχετικά με την διάθεση εκτάσεων σε πολίτες για καλλιέργεια


Αθήνα, 5 Μαρτίου 2012


Η Γεωργία αποτελούσε ανέκαθεν τον πιο σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Είναι  γεγονός όμως πως χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και τεχνογνωσίας ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ανταγωνιστική στον Πρωτογενή τομέα Παραγωγής.
Σημαντική είναι η καθίζηση της εσωτερικής γεωργικής παραγωγής, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ σε αρκετά προϊόντα η Ελλάδα είναι παραδοσιακά, παραγωγός χώρα, πλέον δεν καλύπτεται ούτε η εσωτερική κατανάλωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον δίνουμε περισσότερα χρήματα για να εισάγουμε γεωργικά προϊόντα από όσα εισπράττουμε από τις εξαγωγές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειμμα σχεδόν 2 δις ευρώ τον χρόνο.
Στο σημείο αυτό, θεωρούμε πως πρέπει να επικροτηθούν οι πρωτοβουλίες διάθεσης γεωργικών εκτάσεων προς καλλιέργεια σε “αδύναμες” κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές από το Α.Π.Θ. και από ορισμένες Περιφερειακές ενότητες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα έχουν την ευκαιρία νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν γνώση πάνω στο αντικείμενο της Γεωργίας και να ακολουθήσουν επαγγελματικά αυτόν τον δρόμο μιας και είναι επιτακτική  ανάγκη για τον τόπο λόγω του ότι ο κοινωνικός ιστός των αγροτών έχει φθαρεί. Παράλληλα θα δημιουργηθεί νέα προοπτική στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας τη στιγμή που υπάρχουν νομοί με το 30-40% των εκτάσεών τους ακαλλιέργητες.
Βλέποντας θετικά τις παραπάνω κινήσεις, καταθέτουμε τις δικές μας προτάσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ώστε να μετεξελιχθεί σε πραγματικά κερδοφόρα προσπάθεια για την οικονομία και την αγροτική κοινωνία. Προτείνουμε:
  • Μεγαλύτερη ευελιξία στον χρόνο μίσθωσης εκτάσεων μέχρι να καλυφθούν τα συνταξιοδοτήσιμα χρόνια του μισθωτή.
  • Συνολική καταγραφή των δημοσίων καλλιεργήσιμων εκτάσεων γης και διαχωρισμός “ζωνών καλλιέργειας”, βάσει των προϊόντων που ευδοκιμούν ανά περιοχή με αποτέλεσμα την αύξηση της αυτάρκειας στην εγχώρια κατανάλωση και κατ’ επέκταση την εξαγωγική προοπτική.
  • Διασύνδεση του προγράμματος διάθεσης εκτάσεων γης με επιδοτούμενα προγράμματα πρωτοποριακών καλλιεργειών ώστε να εξελιχθεί η τεχνογνωσία στο αγροτικό δυναμικό.
  •  Μόνιμη συμβουλευτική υποστήριξη από αρμόδιους φορείς, ώστε οι νέοι καλλιεργητές να λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια από γεωπόνους και ειδικούς του αντικειμέν
  Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης ΟΝΝΕΔ

η Δημοκρατική Συμμαχία θα επαναφέρει την πρότασή της για ρύθμιση των δανείων από τις τράπεζες μετά την ολοκλήρωση του PSI

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
 «Μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το PSI και η διαπραγμάτευση η οποία γίνεται σήμερα. Όταν αυτή θα ολοκληρωθεί, η Δημοκρατική Συμμαχία θα επαναφέρει την πρότασή της για ρύθμιση των δανείων από τις τράπεζες των ανθρώπων οι οποίοι έχουν πάρει δάνεια και σήμερα δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν. Η απόφαση αυτή είναι κυβερνητική απόφαση και πρέπει να ληφθεί άμεσα».

Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε (on camera):
«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη θα κριθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, σχέδιο και όραμα, μακριά από λαϊκισμούς και δημαγωγίες για να μπορέσει να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Ο ελληνικός λαός με τις εκλογές θα αποφασίσει ποια είναι αυτά τα κόμματα τα οποία θα εμπιστευτεί, ποιες συνεργασίες και ποιες συμμαχίες για να υλοποιήσουν το όραμα αυτό». 

Υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση ύψους 2.785.068 ευρώ για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη Προγραμματική Σύμβαση ύψους 2.785.068 ευρώ για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, που θα ανεγερθεί στον χώρο της πρώην Χυμοφίξ. Στη συνάντηση παρευρισκόταν και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η Περιφέρεια θα προκηρύξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη μελέτη σύμφωνα με την ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία, όπως έγινε και με το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και όπως αξίζει στην ιστορία της Σπάρτης. Γίνεται έτσι μια σοβαρή αρχή για το Μουσείο, που θα είναι πλέον πανελλήνιας εμβέλειας. Φορέας υλοποίησης της μελέτης θα είναι  η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, η οποία θα απευθυνθεί σε σύνθετα μελετητικά σχήματα αρχιτεκτόνων και μηχανικών με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για την άρτια εκπόνηση μιας τόσο απαιτητικής μελέτης.
Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Τατούλης και η κ. Μενδώνη συμφώνησαν επίσης ότι θα επακολουθήσει και δεύτερη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με αντικείμενό της την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης. Έγινε επίσης αποδεκτή η πρόταση του κ. Τατούλη να αξιοποιηθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα του οδικού άξονα Λεύκτρων-Σπάρτης και να δημιουργηθεί κατά μήκος του νέου δρόμου μια πολιτιστική διαδρομή στα βήματα του αρχαίου περιηγητή Παυσανία, με ανάδειξη των σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος που συνδέονται με τον δρόμο.
Οι 3 νέες πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοπράτηση για τη διαμόρφωση του Πολυπολιτισμικού Κέντρου  «Σταματάκειο», αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στην ανάδειξη του πολιτισμικού αποθέματος της Λακωνίας και στον ρόλο που αυτή θα παίξει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Πούτιν και η “παιδική χαρά” - Το σενάριο της κρίσης αλλάζει


Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, με ποσοστά που θυμίζουν άλλες εποχές, επιβεβαιώνει ότι σε μια περίοδο προϊούσας κρίσης και σύνθετου αποπροσανατολισμού, οι κοινωνίες, τουλάχιστον εκείνες στο dna των οποίων είναι καρφιτσωμένη η σφαιρική αντίληψη για τα πράγματα, συνασπίζονται γύρω από έναν πραγματικό ηγέτη.
Ανεξαρτήτως του πόσο… μη δημοκρατική είναι η διαχείριση της εξουσίας, ή των καταγγελιών για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία. Όποιες παρατυπίες κι αν έγιναν, το σχεδόν 64% στο οποίο έφτασε ο Πούτιν, ομιλεί από μόνο του, και ομιλεί εκκωφαντικά.
Ο σύγχρονος «τσάρος» της Ρωσίας τείνει να εξελιχτεί στον σημαντικότερο ηγέτη του αιώνα που διανύουμε. Και αποτελεί το φυσικό αντίπαλο δέος της… παιδικής χαράς που θυμίζει η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιστροφή του στην χωρίς… ενδιάμεσους διαχείριση της εξουσίας, μιας οικονομίας σε διαρκή άνοδο και με πρωτοφανείς αντοχές στις πιέσεις της κρίσης, ανοίγει χαραμάδα ελπίδας για μια περισσότερο πολιτική διαχείριση των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης.
Όπως απέδειξε άλλωστε σε αυτές τις εκλογές, είναι σε θέση να τα βάλει ακόμη και με τον πιο δύσκολο αντίπαλο τον οποίο αντιμετώπισε μέχρι σήμερα, και να εξέλθει νικητής. Κέρδισε τον δικό του, κακό εαυτό.
Μάνος Οικονομίδης /  statesmen.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 1.2 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ» ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 2.1.4 «ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΑΑ 2007-2013

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».
Δικαιούχοι του μέτρου μπορούν να κριθούν οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο αγροτών ως επαγγελματίες αγρότες, κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης που λαμβάνουν από την αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος εάν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα ή το 50% εάν πρόκειται για νομικά πρόσωπα.
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 24/02/2012 και ολοκληρώνεται στις 30/03/2012.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ. 2710226967)  και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σήμερα ο Π.Πέππας στην εκπομπή "Απόψε" στο TOP Channel



Image
Παρακολουθήστε σήμερα το βράδυ, στις 10.00 μμ, την εκπομπή "Απόψε" με τη Φωτούλα Δημητριάδη από τη συχνότητα του TOP Channel.

Καλεσμένος της εκπομπής,ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, Π.Πέππας.


onned-korinthias.gr

Απόφοιτος της… «Σχολής ΠΑΣΟΚ» ο κ. Παπαδήμος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ήξεις αφήξεις, ουκ εν τω πολέμω θνήξεις. Προσωπικά, αυτό κατάλαβα από την συνέντευξη του πρωθυπουργού μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αν κάποιος κατάλαβε κάτι το διαφορετικό, ας βγει να το πει. Εννοώ τίποτε άλλο εκτός από ευχολόγια και υμνολόγια για την Ευρώπη, την επανεκλογή του Βαν Ρομπάι, που κατά τον κ. Παπαδήμο είναι «ηγέτης αφοσιωμένος στην ευρωπαϊκή ιδέα» και τη διαβεβαίωση (στα λόγια) ότι «η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης».

Κατ’ αρχήν, μήπως μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κι’ εμείς οι αδαείς σε τι ακριβώς συνίσταται η «ηγεσία» του Βαν Ρομπάι;

Και μετά από αυτό, μήπως μπορεί να μας πει κανείς τι συγκεκριμένες αποφάσεις επί της ανάπτυξης έλαβε η ευρωπαϊκή ηγεσία (η κανονική, όχι του Ρομπάι), που μέχρι στιγμής το μόνο που έχει καταφέρει είναι να οδηγήσει (πανευρωπαϊκά) την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997 (όπως μας διαβεβαιώνει η Eurostat);

Βρέθηκε ο αγνοούμενος ορειβάτης στην Ζήρεια

Αίσιο τέλος για τον ορειβάτη που χάθηκε χθες στην ορεινή περιοχή της Ζήρειας. Μετά  από κινητοποιήση πυροσβεστών και αστυνομικών δυνάμεων όπου συμμετείχε και η εθελοντική ομάδα Ζήρειας ο αγνοούμενος ορειβάτης, βρέθηκε στη 1:00 μετά τα μεσσάνυχτα στα μονοπάτια του βουνού. Ο ίδιος που είναι καλά στην υγεία του. βρέθηκε στη Ζήρεια μαζί με άλλα 39 άτομα για ορειβασία

Το πιο επίκαιρο BINTEO: Ο Βέγγος και… το κίνημα της πατάτας!

Ο  Θανάσης Βέγγος στην ταινία «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» εξηγεί στην τεράστια οικογένειά του ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» και ενώ κάνει μια μικρή οικονομική ανάλυση με τα έσοδα και τα έξοδα – που πολύ μας θυμίζει κάτι από τη σημερινή πραγματικότητα – σερβίρει να φάνε μόνο πατάτες!!
Εύστοχα ο χρήστης του youtube που το ανέβασε γράφει ότι η σκηνή είναι η πιο κατάλληλη για το κίνημα της πατάτας!
Πράγματι, δείτε το:


isthmos.gr

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες




Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται ήδη στα βορειοδυτικά, αναμένεται σταδιακά να επηρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας.
Μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συμβουλεύει σε περιπτώσεις παγετού ή καταιγίδων

1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Πάρτε ομπρέλα - Που θα βρέξει, που θα έχει καταιγίδες

Καταιγίδα στην Αττική προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά. Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.
Βροχερός θα είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα.

Mετά την καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου ο Μάρτης ο πεντάγνωμος αλλάζει πάλι γνώμη και το γυρίζει φθινοπωρινός. Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε αρκετές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βροχές οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Μετά όμως το μεσημέρι περιμένουμε και καταιγίδες από την Αττική και νοτιότερα σε όλα τα νησιά. Κάποιες καταιγίδες σποραδικές περιμένουμε στη δυτική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφορ στο νότιο Αιγαίο όμως και στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Προβλέπονται νεφώσεις και βροχές που θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ από το βράδυ όμως και μετά θα γυρίσουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί και θα φτάσουν ακόμη και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 15 βαθμούς κελσίου.

ΤΡΙΤΗ
Περιμένουμε συννεφιές με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια πλην της Θράκης. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες το πρωί κυρίως στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ενώ καταιγίδες θα έχουμε και το απόγευμα στα βορειοδυτικά δηλαδή στην Ηπειρο και στο βόρειο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Πίνδου. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, όμως στο νότιο Ιόνιο, στη θάλασσα των Κυθηρων και τη δυτική Κρήτη θα φτάσουν ακόμη και τα 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιές αλλά και διαστήματα με λίγο ήλιο. Ομως από το μεσημέρι και μετά και κυρίως το βράδυ περιμένουμε να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθυνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου, αλλά θα είναι εναν με δύο βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια του νομού.

Ολη η εβδομάδα προβλέπεται να είναι συννεφιασμένη και βροχερή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 14 με 15 το πολύ βαθμούς κελσίου. Ομως από το Σαββατοκύριακο περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας.
newsit.gr

Η Ελλάς Βέλου νίκησε εύκολα τον Αστέρα Δερβενίου που δεν διεκδίκησε κάτι καλύτερο

Στο Βέλο ο Αστέρας ηττήθηκε με σκορ 3 – 1 από την τοπική Ελλάδα, σ’ έναν αγώνα που η ομάδα του Δερβενίου δεν έδειξε το αγωνιστικό σθένος για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.  Η Ελλάς Βέλου μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή της, αλλά έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τους βαθμούς της νίκης και τους πήρε μάλλον εύκολα, παρά την απρόσμενη διαιτητική βοήθεια που είχε στο πρώτο της τέρμα.
Στα χαρακτηριστικά του αγώνα είναι η χρησιμοποίηση πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών και από τις δύο ομάδες και ιδιαίτερα από τον Αστέρα, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά δύο παίκτες της παιδικής του ομάδας.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας ξεκίνησε με αμυντικούς προσανατολισμούς και κράτησε εύκολα εκτός πεδίου βολής τους παίκτες της Ελλάδας. Η Ελλάδα είχε στο 14’ ένα αξιόλογο σουτ του νεαρού Δελή από το ύψος της περιοχής που έφυγε λίγο άουτ και στο 19’ ο Κοσκολέτος βρέθηκε ακάλυπτος μέσα και αριστερά στην περιοχή του Αστέρα και πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον Κολιμάδη. Οι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον μη καταλογισμό του οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής κ. Ιωαν. Κακριδής και ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος ήταν αμετάπειστοι. Έτσι το 1 – 0 ήταν γεγονός. Ακολούθησε άλλη μια καλή φάση στο 33’ με τον Αντρέα, ο οποίος από αριστερά με γυριστό σουτ προσπάθησε να πετύχει τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κολιμάδη. Ο Αστέρας σ’ όλο το ημίχρονο προσπαθούσε κυρίως με τον Κουτρούλη και τον Δημόπουλο να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία της Ελλάδας, αλλά ήταν νευρικός και δεν έκανε καμιά ουσιαστική φάση.
Η τοποθέτηση του Δάνη στη φυσική του θέση στην επίθεση, άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Αστέρα, αλλά τότε η Ελλάς βρήκε περισσότερους χώρους και δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Αστέρα. Ο Κοσκολέτος στο 49’ με υπέροχη λόμπα προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Γιαννακόπουλος πάνω στη γραμμή με κεφαλιά και με τη βοήθεια του δοκαριού αποσόβησε το σίγουρο τέρμα. Ο Στεφανάκος στο 52’ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουρούμαλη σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ (προσπάθησε να περάσει την μπάλα από πάνω του) και στο 55’ ο Σάνι με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Αστέρα, όπου ο Μασούρης με άγαρμπο μαρκάρισμα τον έριξε. Το πέναλτι, που σωστά καταλόγισε ο διαιτητής, το μετέτρεψε σε τέρμα ο Αράπι. Ο αγώνας πλέον έγινε αμφίρροπος μιας και ο Αστέρας άφησε την αμυντική του διάθεση. Ο Δημόπουλος, μετά από ωραίο συνδυασμό, είχε ένα καλό σουτ και ανάγκασε τον Κουρούμαλη σε εκτίναξη στη ρίζα του αριστερού του δοκαριού για να διώξει σε κόρνερ. Ο Αράπι είχε στο 64’ μια κεφαλιά ψαράκι λίγο άουτ (βλέπε φωτο δίπλα) και στο 69’ ο Αθανασόπουλος με υπέροχη πάσα έβγαλε τον Κοσκολέτο μόνο του με τον Κολιμάδη και αυτός από κοντά πέτυχε το 3 – 0. Ο Αστέρας στη επόμενη φάση στο 71’, κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του νεαρού Βυζά, που άδειασε εντυπωσιακά τον Πολυδωρόπουλο και τον ανάγκασε να του “πάρει τα πόδια”. Ο Δημόπουλος σούταρε συρτά και παρά την προσπάθεια του Κουρούμαλη που βρήκε λίγο την μπάλα, πέτυχε το 3 – 1 (βλέπε φωτο δίπλα).  Ο Αράπι είχε στο 80’ μια κεφαλιά ψαράκι λίγο άουτ και ακολούθησαν δύο φάσεις του Αστέρα, μία με τον Δημόπουλο που έφευγε καλυπτόμενος (καμιά περίπτωση οφσάιντ) και μία προς το τέλος του αγώνα με τον νεαρό Λιθοξόου που ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος κάκιστα σταμάτησε.
Συμπερασματικά ο Αστέρας ηττήθηκε δίκαια από την Ελλάδα, που ήταν περισσότερο ουσιαστική, αλλά νιώθει αδικημένος από τη διαιτησία για το πρώτο τέρμα της Ελλάδας και για τις τελευταίες φάσεις. Το ντεμπούτο των νεαρών Βυζά (κυρίως μιας και έπαιξε και περισσότερο χρόνο) και Λιθοξόου ήταν άκρως ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο.  
Ο διαιτητής κ. Ιωαν. Κακριδής έκανε αρκετά λάθη, παρά το ότι οι δύο ομάδες ήταν καλοπροαίρετες. Ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος με τις υποδείξεις του δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό στον Αστέρα και για αυτό και οι πολλές γκρίνιες στο τέλος του αγώνα. Αλλά και ο άλλος βοηθός κ. Σεφέρης έκανε και αυτός τα λάθη του.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης (61' Βυζάς), Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Στεφανάκος (82' Λιθοξόου), Κουτρούλης, Δάνης, Πεθαίνος (46' Μασούρης).

asterasderveniou.gr

Δικαίωση Σαμαρά και στην Ευρώπη !

Του Αντώνη Σπηλιώτη*

Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου.

Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και
την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο:

Γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ

Γράφει η ΠΟΠΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ*

Τα δυο τελευταία χρόνια η χώρα μας και οι πολίτες είναι με το πιστόλι στον κρόταφο.
Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ; Τι το τραγικό έγινε από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα;
Τι ήταν αυτά τα δεδομένα που μας έκαναν και ζήσαμε τα 30 τελευταία χρόνια σε μια κατάσταση ευημερίας και πλούτου. Πιστέψαμε ότι είμαστε ένας λαός πλούσιος με λυμένα όλα τα βιοποριστικά μας ζητούμενα. Ζήσαμε τα 30 τελευταία σαν πασάδες. Αποκτήσαμε πολλά αγαθά με διάφορους τρόπους θεμιτούς και αθέμιτους. Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι οι οικονομικοί ορίζοντες που μας άνοιξαν ήταν ο παράδεισος. ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ;;

Ας πούμε γι αυτόν τον παράδεισο δυο κουβέντες…

Για το site "giorgospapandreou"


Του Βασίλη Μπαλάφα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, στο Press-gr.

Μείζον ζήτημα δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την ιστοσελίδα «giorgospapandreou.com», στην οποία υπήρχε αναρτημένο ξενόγλωσσο δημοσίευμα με τίτλο «Macedonia: PM Gruevski to meet Greek counterpart Papademos in Brussels», αναφέροντας τα Σκόπια ως «Μακεδονία».
Το screenshot της συγκεκριμένης ανάρτησης μεταδόθηκε από πολλά blogs και sites της Ελλάδας, καθώς είναι απαράδεκτο σε μια ιστοσελίδα με το όνομα του πρώην Πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στο domain name της, σε μια ιστοσελίδα που αναφέρεται ακροθιγώς στον ίδιο, να είναι αναρτημένο κάτι τέτοιο.
Δεν πρόκειται για την «επίσημη» ιστοσελίδα του κ. Παπανδρέου και αυτό δεν είναι εύκολο να το γνωρίζει κάποιος, ειδικά με την πρώτη ματιά, όμως αξίζει να αναφερθούν ορισμένα στοιχεία που έχουν τη σημασία τους, ακόμα και για την προστασία ή την πρόνοια που χρειάζεται να υπάρχει σε ανάλογες περιπτώσεις.
Η ιστοσελίδα «giorgospapandreou.com» λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2009 σύμφωνα με τις πρώτες αναρτήσεις της. To site είναι της μορφής .com που σημαίνει ότι είναι καταχωρημένο, άρα αγορασμένο από συγκεκριμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Με απλή αναζήτηση σε πλατφόρμες παροχής πληροφοριών για ιστοσελίδες, βρίσκει κανείς ότι η ιστοσελίδα αγοράστηκε στις 13/11/2009 και ανανεώθηκε ως domain στις 28/10/2011 στην εταιρεία - πάροχο «Internet.bs Corp.».

Too big to fall

Ένας ηγέτης που δεν διστάζει να αφήσει ελεύθερο τον εαυτό του μπροστά στην παγκόσμια κοινή γνώμη, να δείξει ότι πίσω από το πρόσωπο του σκληρού και άτεγκτου πολιτικού, υπάρχει μια συναισθηματική και βιωματική σχέση με την εξουσία και την κοινωνία που εκπροσωπεί, είναι φυσικά ένας ηγέτης ο οποίος δύσκολα… παραμερίζεται. Και γράφει Ιστορία.
Η πανηγυρική επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία της Ρωσίας, με ποσοστό σχεδόν 64%, μετά από 12 χρόνια παρουσίας στην εξουσία, επιβεβαιώνει ότι ο Ρώσος σύγχρονος «τσάρος» είναι πιθανότατα ο σημαντικότερος πολιτικός ηγέτης του αιώνα που διανύουμε. Στα δικά του χέρια, η Ρωσία ανέκτησε την εθνική αξιοπρέπειά της, και διεκδικεί σήμερα ρόλο συνδιαμορφωτή των παγκόσμιων εξελίξεων.
Τα δάκρυα που συνόδευσαν την πανηγυρική ομιλία του χθες στη Μόσχα, θυμίζουν ότι ένας ηγέτης που παραμένει ανθρώπινος και βαθιά συναισθηματικός, έχει πολλαπλάσιες πιθανότητες να κερδίσει την καρδιά του λαού του. Και να παραμείνει εκεί, αγκιστρωμένος.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΕΣΠΑ: ΣΕ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟ 2012 - H Πελοπόννησος του του 0,3%

Σε χαμηλά ποσοστά τόσο στις συμβασιοποιήσεις έργων όσο, κυρίως, στις αποπληρωμές που από τους ειδικούς θεωρείται και το βασικότερο κριτήριο καθώς σημαίνει αφενός ολοκλήρωση του έργου και αφετέρου «ζεστό χρήμα» στην αγορά, κινήθηκαν οι 13 περιφέρειες το πρώτο δίμηνο του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης που έχει στη διάθεσή της η aftodioikisi.gr, σε όλες ανεξαιρέτως οι περιφέρειες η αύξηση της απορροφητικότητας  σε σχέση με τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2011 ήταν «αναιμική», με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην έχει αλλάξει και η σειρά κατάταξης στη συνολική απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2007.
Συγκεκριμένα με βάση την επεξεργασία των στοιχείων της 29ης Φεβρουαρίου 2012 που έχει στη διάθεση της η aftodioikisi.gr, οι εφτά από τις 13 Περιφέρειες έχουν αύξηση στις αποπληρωμές έργων μόλις 0,3% σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, ενώ και των υπολοίπων έξι κινούνται σε χαμηλά ποσοστά.
Αναλυτικά:
1)    Πρώτη σε αύξηση (και πρώτη στη συνολική απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ) είναι για μία ακόμη φορά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία είχε έφτασε στο 75,5% (+1,3% και 205,5 στα συνολικά 273,8 εκατ. ευρώ του προγράμματος) σε αποπληρωμές έργων και στο 148,5 (0% ή 406,3 στα 205.5 εκατ. ευρώ) στις συμβασιοποιήσεις έργων.
2)    Δεύτερη η Περιφέρεια Κρήτης (10η στο σύνολο) που αυξάνει 0,6%, στο 27,6% (136,2 από τα 492,3 εκατ. ευρώ) τις δαπάνες για αποπληρωμές και 2,1%-57,5% (283,1 από τα 492,5 εκατ. ευρώ).
3)    Τρίτη  η Περιφέρεια Αττικής (11η στο σύνολο) που αυξάνει 0,6%, στο 28,1% (808,6 από τα 2868,2 εκατ. ευρώ) τις δαπάνες για αποπληρωμές αλλά μειώνει κατά 1,7%-47,8% (13731,5 από τα 2868,2 εκατ. ευρώ).
4)    Ακολουθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (13η, τελευταία, στο σύνολο) που αυξάνει 0,5%, στο 24,5% (87 από τα 355,2 εκατ. ευρώ) τις δαπάνες για αποπληρωμές και κατά 3,1%-49,1% (174,5 από τα 355,2 εκατ. ευρώ).
5)    Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (2η στο σύνολο) που αυξάνει κατά 0,5%, στο 63,8% (328,3 από τα 514,5 εκατ. ευρώ) τις δαπάνες για αποπληρωμές αλλά μειώνει κατά 6,8% - 112% (571,5 από τα 514,5 εκατ. ευρώ).
6)    Ακολουθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (9η στο σύνολο) που αυξάνει κατά 0,4%, στο 29,4% (162,7 από τα συνολικά 553,3 εκατ. ευρώ) τις δαπάνες για αποπληρωμές και κατά 1,4%, στο 61,9% (342,6 από τα 553,3 εκατ. ευρώ).
Οι περιφέρειες του 0,3%
Όπως προαναφέρθηκε οι υπόλοιπες εφτά περιφέρειες έχουν αύξηση στις αποπληρωμές των έργων μόλις 0,3% στο πρώτο δίμηνο του 2012. Πρόκειται για τις περιφέρειες:
-Θεσσαλίας (5η στη συνολική απορροφητικότητα): 33,2% (162,2 από 487,9 εκατ. ευρώ) στις αποπληρωμές και 77,4% (+3,4%) στις συμβασιοποιήσεις (377,7 από τα συνολικά 487,9 εκατ. ευρώ).
-Ηπείρου (3η στη συνολική απορροφητικότητα): 52,6% (191,2 από 363,1 εκατ. ευρώ) στις αποπληρωμές και 97% (+2,8%) στις συμβασιοποιήσεις (352,3 από τα συνολικά 363,1 εκατ. ευρώ).
- Πελοποννήσου (12η στο σύνολο): 26,5% (96,4 από 363,4 εκατ. ευρώ) στις αποπληρωμές και 48,4% (+1,7%) στις συμβασιοποιήσεις (176,1 από τα συνολικά 363,4 εκατ. ευρώ).
- Ιονίων Νήσων (6η στο σύνολο): 35,3% (99,3 από 280,6 εκατ. ευρώ) στις αποπληρωμές και 59,6% (+1%) στις συμβασιοποιήσεις (167,3 από τα συνολικά 280,6 εκατ. ευρώ).
-Κεντρικής Μακεδονίας: (5η στο σύνολο): 37,7% (777,8 από 2062,5 εκατ. ευρώ) στις αποπληρωμές και 80,1% (+0,6%) στις συμβασιοποιήσεις (1653,3 από τα συνολικά 2062,5 εκατ. ευρώ).
-Δυτικής Ελλάδας: (8η στο σύνολο): 34,3% (142,1 από 413,8 εκατ. ευρώ) στις αποπληρωμές και 55,7% (+0,3%) στις συμβασιοποιήσεις (από 230,6 από τα συνολικά 413,8 εκατ. ευρώ).
-Δυτικής Μακεδονίας: (7η στο σύνολο): 35% (170,6 από 486,4 εκατ. ευρώ) ) στις αποπληρωμές και 54,8% (-0,3%) στις συμβασιοποιήσεις (από 266,8 από τα συνολικά 486,4 εκατ. ευρώ).
Για τους οδηγούς και τους ουραγούς του ΕΣΠΑ το β' εξάμηνο του 2011 κάντε κλικ εδώ

Έκθεση χαρτονομισμάτων δραχμών

Έκθεση χαρτονομισμάτων δραχμών [προπολεμικά, κατοχικά, μεταπολεμικά (1922-2002)],
στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου μέχρι την Πέμπτη 8-3-2012.

Η επιστροφή Πούτιν αλλάζει τα δεδομένα

Δώδεκα χρόνια μετά, μια πρωτόγνωρη πολιτική ηγεμονία παραμένει σχεδόν ανέπαφη, με ανεπαίσθητες… γρατζουνιές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο ηγέτης ο οποίος πήρε… από το χεράκι τη Ρωσία της ανυποληψίας, στην οποία την είχε βυθίσει ο Μπορίς Γέλτσιν, και την ξαναέκανε σχεδόν υπερδύναμη, επιστρέφει με πανηγυρικό τρόπο στο Κρεμλίνο, όπως δείχνουν τα πρώτα exit polls των σημερινών προεδρικών εκλογών.
Ο Πούτιν συγκεντρώνει ποσοστά από 58% έως 61%, και παρά τις αναμενόμενες κατηγορίες για εκλογικές παρατυπίες, και την… απογοήτευση των δυτικών ΜΜΕ, που προσδοκούσαν ότι την Αραβική Άνοιξη θα διαδεχόταν ο Ρωσικός Χειμώνας, και θα οδηγούσε στην εκπαραθύρωση του άλλοτε πράκτορα της KGB από την εξουσία, επιβεβαίωσε ότι στο πρόσωπό του, οι Ρώσοι βρήκαν τον ηγέτη που είχαν πολλές δεκαετίες να συναντήσουν.
Φυσικά και η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι το… πιο δημοκρατικό κράτος του κόσμου. Στο τέλος της μέρας όμως, ένας λαός με ιστορική περηφάνια, που υπέστη για δεκαετίες τα δεινά του Κομμουνισμού, και βγήκε ηττημένος από έναν Ψυχρό Πόλεμο, ενώ ουσιαστικά ήταν εκείνος που κέρδισε στα πεδία των μαχών τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διασώζοντας την ανθρωπότητα από τον εφιάλτη του ναζισμού, αναγνωρίζει ότι «ο τρόπος» του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ο πλέον κατάλληλος για να κυβερνηθεί μια αχανής, σύνθετη και γεμάτη ιδιαιτερότητες χώρα.
Η συμμετοχή στις εκλογές αναμένεται να έχει ξεπεράσει το 58%, κάτι που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων για την αναμέτρηση. Και επιβεβαιώνει ότι η δράση προκαλεί αντίδραση, καθώς οι διαδηλώσεις κατά του Πούτιν στα τέλη του 2011, και η απροκάλυπτη απόπειρα της Δύσης να επέμβει στα εσωτερικά της Ρωσίας, κατά τρόπο που θύμιζε… προτεκτοράτο, οδήγησαν στην κάλπη μια σιωπηρή πλειοψηφία, η οποία στήριξε τον φυσικό ηγέτη της Ρωσίας.
Μετά από 12 χρόνια στην εξουσία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να υποστηρίξει ότι η μεσαία τάξη, εκείνη που ωφελήθηκε περισσότερο από τη ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας επί ημερών του, και η ρωσική επαρχία, εκεί όπου γίνεται περισσότερο αισθητή η λειτουργία ή η… απουσία του κεντρικού κράτους, ήταν οι σύμμαχοι που δεν μπόρεσε να λυγίσει η δυτική προπαγάνδα.
Μετά την επιστροφή του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο χωρίς… ενδιάμεσους, όπως λειτουργούσε ουσιαστικά η πολιτική καθημερινότητα στη Ρωσία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της παρουσίας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο Κρεμλίνο, μπορούμε να περιμένουμε βάσιμα σε μια δομική αλλαγή στην αυτοδιαχείριση των παγκόσμιων πολιτικών ισορροπιών.
Η προσδοκία του Πούτιν να επιβάλλει τη δική του Ρωσία ως συνδιαμορφωτή των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σε μια εποχή κατά την οποία η Μόσχα έχει άφθονο πλεόνασμα οικονομικής αυτάρκειας για να δανείσει… ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζει τα δεδομένα.
Και χώρες όπως η Ελλάδα, που εξελίχτηκαν σε φτωχό συγγενή της διαχείρισης της κρίσης, μπορούν να προσδοκούν ότι ο κλυδωνισμός στην ισορροπία των διεθνών συσχετισμών, θα δημιουργήσει παράθυρα ευκαιρίας για βελτίωση της αντιμετώπισής τους από τους ισχυρούς του πλανήτη.
Από τη στιγμή άλλωστε που η Ρωσία τακτοποίησε τη δική της πολιτειακή εκκρεμότητα, μπορεί να συνομιλεί από θέση ισχύος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Δηλαδή, τις δυο χώρες που έχουν προεδρικές εκλογές μέχρι τον χειμώνα του τρέχοντος έτους, και εκείνη που θα εκλέξει νέο Κοινοβούλιο μέσα στο 2013.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr