Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ορκίστηκαν και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι υπουργοί

Ορκίστηκαν λίγο μετά τις 15.30, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, χοροστατούντος του επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, η Αννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ως υπουργός Παιδείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Λευτέρης Οικονόμου ως υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο.

Ένας μεγάλος έρωτας με τραγικό τέλος! “Έφυγε” από τη ζωή η Σμαρούλα Γιούλη, τρεις μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της Βαγγέλη Λειβαδά

Το σύντροφό της που τόσο πολύ αγάπησε πήγε να συναντήσει στην αυλή του παραδείσου η Σμαρούλα Γιούλη. Η γνωστή ηθοποιός άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία της πνοή, μόλις τρεις μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της του θεατρικού επιχειρηματία Βαγγέλη Λειβαδά, που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του. Σύντροφος και συμπαραστάτης του σε όλη του την καλλιτεχνική και επαγγελματική πορεία η γνωστή ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη δεν άφησε καθόλου τον αγαπημένο της σύζυγό. Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι 55 ολόκληρα χρόνια και ακόμη και ο θάνατος τους κράτησε χωριστά μόνο για λίγους μήνες.
Το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν εκείνος υπηρετούσε ακόμη στο στρατό ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και ο νεαρός στρατιωτικός δεν μπόρεσε έκτοτε να αφήσει την όμορφη ηθοποιό από τα μάτια του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Λειβαδάς ξέχασε τα πάντα και αφοσιώθηκε και στο θέατρο. "Την έβλεπα έτσι, ντροπαλή, χαμηλών τόνων, μια πολύ σεμνή κοπέλα, που δεν της έδιναν την ευκαιρία να βγει μπροστά και να προχωρήσει. Κατάλαβα ότι άξιζε και ήθελα να τη βοηθήσω" αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του στην “Espresso της Κυριακής” ο Βαγγέλης Λειβαδάς.

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το φαρμακείου του Μαρινόπουλου. "Την είδα έξω από το φαρμακείο του Μαρινόπουλου να περιμένει. Περνούσαν τα τραμ το ένα μετά το άλλο γεμάτα από κόσμο και εκείνη δεν μπορούσε να μπει μέσα. Φοβόταν να σπρώξει λίγο και να ανεβεί, τόσο πολύ διακριτική και προσεκτική ήταν! Την έπιασα από τη μέση και την ανέβασα στο τραμ" θυμάται ο θεατρικός επιχειρηματίας. Από τότε το ζευγάρι δεν χώρισε ποτέ...

Παντρεύτηκαν στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και κουμπάροι τους ήταν οι αξέχαστοι ηθοποιοί και φίλοι τους Μίμης Φωτόπουλος και Ντίνος Ηλιόπουλος. ”Ευτυχώς που παντρεύτηκες αυτήν τη γυναίκα γιατί μόνο αυτή θα σταθεί όρθια και σίγουρα δίπλα σου” έλεγε στον Βαγγέλη Λειβαδά ο Μίμης Φωτόπουλος. 
Πρώτη τους κατοικία ήταν το Κολωνάκι, δίπλα στα λατρεμένα τους θέατρα και στο χώρο της Τέχνης. Έβγαιναν συχνά με φίλους και έκαναν τη ζωή που πάντοτε ονειρεύονταν γεμάτη αγάπη, τρυφερότητα και φως. Αργότερα, όμως, ζήτησαν από κοινού καταφύγιο στην αγαπημένη τους θάλασσα, στην αρχή σε ένα όμορφο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και κατόπιν στη Γλυφάδα.
Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός είχε αρχίσει τον τελευταίο καιρό να εκδηλώνει προβλήματα υγείας και στην κηδεία μάλιστα του Λειβαδά είχε καταρρεύσει και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα
Η ψυχολογική της κατάρρευση ήταν πιθανότητα η αιτία που την οδήγησε στον θάνατο σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει την Παρασκευή στο νεκροταφείο Ζωγράφου στις 15:30.

Βιογραφικό
 Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δ. Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι. 
Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 9 ετών (το 1943), στην ταινία “Η φωνή της καρδιάς”. 
Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο "Χαρούμενα νιάτα" και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κατερίνα και το Μάνο Κατράκη στο έργο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Από το 1958 ως θιασάρχης πλέον, ανέβασε τα έργα: "Άννα Φρανκ", "Κουρέλι", "Πειρασμός" κ.ά.
Το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με το σύζυγό της, θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιβαδά, ανέβασαν πολλά έργα ελλήνων συγγραφέων (Γ. Σουρή, Π. Παλαιολόγου, Σπ. Μελά, Δ. Γιανουκάκη, Δ. Ψαθά, Γ. Ρούσσο, Γ. Τζαβέλλα, Κ. Μουρσελά κ.ά.), αλλά και ξένων (Εντ. Φίλιπο, Α. Νικολάι, Ντ. Φο, Αλ. Χάκετ κ.ά.) και συνεργάστηκε, με σχεδόν, όλους τους έλληνες σκηνοθέτες. Ακόμα έχει σκηνοθετήσει πρόζες και μουσικά θεάματα όπως το μιούζικαλ "20 χρόνια Θεοδωράκης", "Καφενείον η Ελλάς" κ.ά
tlife.gr

«Κούρεμα» ενοικίου για το γραφείο στο Κολωνάκι ζητά ο Κ. Στεφανόπουλος!

Το ενοίκιο των 1.200€ για το γραφείο του στο Κολωνάκι δε μπορεί να δυσκολεύεται να πληρώσει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και ζήτησε μείωση κατά 300€!
Το ακίνητο που νοικιάζει εδώ και χρόνια ο Κωστής Στεφανόπουλος ανήκει στο δήμο Χίου. Και εκεί, πριν από μια εβδομάδα απευθύνθηκε ο πρώην πρόεδρος, μέσω της κόρης του, για να ζητήσει «κούρεμα» στο ενοίκιο. Επικαλέστηκε μάλιστα οικονομική αδυναμία να αντεπεξέλθει. Και διεμήνυσε ότι αν το αίτημά του δεν γίνει δεκτό, θα φύγει.

Το θέμα αποκάλυψε το politischios.gr και επιβεβαίωσε στο NewsIt ο Μικές Γιαννάρας, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Χίου.

Η κόρη του κ. Στεφανόπουλου, που είναι παράλληλα και δικηγόρος του, ζήτησε μείωση 300 ευρώ και να πέσει το ενοίκιο από τα 1.200€ στα 900€ με την αιτιολογία ότι ο πρώην πρόεδρος δε μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον οικονομικά στο μίσθωμα που πλήρωνε μέχρι πρότινος.

Μετά την "απειλή" του κ. Στεφανόπουλου ότι θα φύγει από το διαμέρισμα αν το αίτημά του δε γίνει δεκτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χίου προσανατολίζονται στη μείωση της τάξης του 20%. Όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάρας, ο δήμος δε θέλει να μείνει ανοίκιαστο το διαμέρισμα, αφού θεωρείται ένα επιπλέον έσοδο.

Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του νησιού, αφού η είδηση κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα και δημιουργήθηκε σάλος από το γεγονός πως ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά "κούρεμα" στο ενοίκιό του.
newsit.gr

Υποψήφια για το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής η Άννα Κοντονή


Η πρ. Αντινομάρχης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της

Εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε λίγες εβδομάδες στη Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι από την εκπομπή του ΑΧΙΟΝ ΄Κοινός Νους΄ με τον Δ. Προβή, υποψήφια για το νέο Δ.Σ. θα είναι και η γνωστή επιχειρηματίας και πρώην Αντινομάρχης Κορινθίας κα Άννα Κοντονή. Σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, αυτές οι εκλογές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, αφού αποτελεί κοινή ομολογία ότι χρειάζονται άνθρωποι δυναμικοί και καταξιωμένοι για να βγάλουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο και να προωθήσουν την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων που την έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Η ίδια τόνισε ότι την ενδιαφέρει η Κορινθία και η ανάπτυξή της και γι΄ αυτό θα ήθελε να προσφέρει όσο περισσότερο μπορεί από το πόστο αυτό. Άλλωστε η κα Κοντονή είναι γνωστή ανά την Κορινθία και περαιτέρω συστάσεις μάλλον είναι περιττές…

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στο εμπορικό κέντρο του Κιάτου ο Βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας

Το εμπορικό κέντρο του Κιάτου επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στα πλαίσια της επίσκεψης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με απλούς πολίτες, εμπόρους και αγρότες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Σταματόπουλο, τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου κ. Κων/νο Παπαβασιλείου καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Κιάτου κ. Ευθύμιο Βάρλα, και αντάλλαξαν απόψεις για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των δημοτών. Σχετικά με την επίσκεψή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
 «Σήμερα είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με πολίτες του Κιάτου, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, αγρότες, υπαλλήλους και τοπικούς φορείς,  και να ακούσω από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους. Κοινός παρονομαστής όλων η οικονομική ασφυξία. Η ίδια απόγνωση, η ίδια αγανάκτηση παντού. Δεν υπήρξε συμπολίτης μου που να μην είχε να μου διηγηθεί μία ιστορία απελπισίας. Κάθε μέρα που περνά, γίνονται όλο και φτωχότεροι,  όλο και πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον.
Ο Δήμος Σικυωνίων εκτός από ένα τουριστικό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες ετησίως, αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του Νομού. Το Κιάτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κορινθία τόσο σε πληθυσμό όσο και σε μέγεθος αγοράς. Με δεδομένη αυτή την εικόνα, με απογοήτευση και ανησυχία άκουσα τις μαρτυρίες των πολιτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για έξαρση της εγκληματικότητας και για παραεμπόριο.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ακρίβεια, η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας, η συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν γονατίσει την τοπική εμπορική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι πολίτες να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.  Το βάθος της ύφεσης που μας οδήγησε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το βλέπουμε εδώ, όπου χτυπά η καρδιά της πραγματικής οικονομίας.
 Ούτε ένας παραγωγικός φορέας δεν έχει μείνει που να μην εκφράζει ανησυχία για την ύφεση και την απουσία ουσιαστικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Τα αναπτυξιακά εργαλεία του κράτους δεν αξιοποιούνται, το πρόβλημα της ρευστότητας φουντώνει και η επιχειρηματικότητα δέχεται πρωτοφανή πίεση.
Εάν θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα, η ανάπτυξη είναι μονόδρομος. Όχι στα λόγια αλλά με πράξεις. Η επιχειρηματική κοινότητα απαιτεί λιγότερη γραφειοκρατία, φορολογική σταθερότητα και επενδυτικές ευκαιρίες. Οι αγρότες απαιτούν στήριξη των εισοδημάτων τους, μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους. Οι εργαζόμενοι απαιτούν διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και κεκτημένων. Για όλα αυτά απαιτείται μια νέα κυβέρνηση προσανατολισμένη στην ανάπτυξη.»

Aποπομπή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν Κουρουμπλής και Παπαδημούλης

 Σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με τη συνυπογραφή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία ζητούν την αποπομπή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
Στην επιστολή των δύο βουλευτών υπογραμμίζεται ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών προς το Κοινοβούλιο, αλλά και η διαφάνεια του τρόπου λειτουργίας τους δεν μπορούν παρά να συνιστούν απαρέγκλιτα ζητήματα αρχής. Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που έλαβε χθες ο βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα την ΕΛΣΤΑΤ. Στην εν λόγο συνεδρίαση ο βουλευτής κατέθεσε αντίγραφο επιστολής του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Τόμσεν, με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αρχής, καθώς και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου της.  Εν συνεχεία ακολουθεί το πλήρες κείμενο του κατατεθέντος εγγράφου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.« Η πρωτοβουλία του κ. Α. Γεωργίου, Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στις 16-10-2010 με την οποία ζήτησε από τον κ. Τόμσεν την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας και ειδικότερα στην αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 20 ημέρες, συνιστά πρόκληση για τους θεσμούς του κοινοβουλευτισμού και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.  Η αποπομπή του κ. Α. Γεωργίου από τη θέση του Προέδρου σε μια δημόσια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΕΛΣΤΑΤ, κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε. Πρόκειται για επιλογές που, όπως αποδεικνύεται, προσβάλουν βάναυσα τους θεσμούς της δημοκρατίας μας και κάθε έννοια σεβασμού στις αρχές που τη διέπουν.  ΚΑΛΟΥΜΕτον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί στην άμεση αποπομπή του, θεωρώντας ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών προς το Κοινοβούλιο είναι ζήτημα αρχής.  Η αδιαφανής λειτουργία προσώπων που ηγούνται ανεξάρτητων αρχών δεν συνάδει με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

Ο Γιώργος ζητά επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!

Το ΠΑΣΟΚ και η… πραγματικότητα, υπήρξαν διαχρονικά δυο έννοιες με εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία ζωής. Το Κίνημα που κυριάρχησε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είχε διαχρονικά τον τρόπο του να επιβάλλει ως πραγματικότητα… ό, τι έβλεπε το ίδιο ως τέτοια. Και συνεχίζει να το κάνει, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τα πράγματα στην Ελλάδα του 2012 άλλαξαν. Και σύμφωνα με τη σχετική ιστορική ρήση του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όταν τα πράγματα αλλάζουν, αλλάζει η στάση μας απέναντι στα πράγματα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου για παράδειγμα, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως κατέχων δυο ιδιότητες που… δεν του ανήκουν: Ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και ως αντιεξουσιαστής. Τυπικά βεβαίως παραμένει στη θέση του αρχηγού του Κινήματος το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, μέχρι να τον διαδεχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην πραγματικότητα ωστόσο, μονάχα εκείνοι που… μάζευαν υπογραφές στρέφονται προς το πρόσωπό του ως σημείο αναφοράς.
Αντιεξουσιαστής απ’ την άλλη, υπήρξε πολύ πριν γίνει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ή έστω, μέχρι τις μνημειώδεις επιλογές Γκιουλ Καραχασάν, Μαίρης Ματσούκα και λοιπών… φίλων, που εξόργισαν όλο το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ.
Με την ιδιότητα ωστόσο του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και γνωρίζοντας από τα χρόνια του πατέρα του ότι οι Έλληνες… ξεχνούν, ξεχνούν πολύ εύκολα, εμφανίζεται σήμερα περίπου να απαιτεί την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Που ο ίδιος φυσικά υπέγραψε, υπερασπίστηκε και εφάρμοσε.
Αυτό φάνηκε από όσα είπε σε συνάντηση με κορυφαία στελέχη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Έθεσε θέμα βελτίωσης του Μνημονίου ΙΙ, ζητώντας να δοθεί έμφαση στους τομείς της πραγματικής ανάπτυξης, καθώς και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Ό, τι δηλαδή… φωνάζει από το πρώτο κιόλας Μνημόνιο ο Αντώνης Σαμαράς, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευδε να τον καταγγείλει, και να… ενημερώσει σχετικά την τρόικα. Η επιστροφή στο… αντάρτικο πόλεων είναι γεγονός. Να δούμε τι θα έχει να πει και ο διάδοχός του.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ​ΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !

άποψη του Στέλιου Μάρκελλου
υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας


http://www.steliosmarkellos.gr/

ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΣ 60 ΕΚΑΤ.EURO΄ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ !
ΞΕΡΟΥΝ, ΠΩΣ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ
ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ, ΣΑΝ ΝΕΟ ΦΕΡΕΛΠΙ, ΗΛΙΟ ΝΑΝΑΤΕΛΛΕΙ. ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ. ΝΑΓΓΙΖΕΙ ΑΠΑΛΑ, ΑΘΟΡΥΒΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ. ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
Λύση στο πρόβλημα κτηνοτρόφων, γεωργών ορεινών μειονεκτικών μας περιοχών, με την περικοπή 60 εκατ.ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, αναζητεί το πλεόνασμα πολιτικής ηθικής.
Στήριξη επαρκή του κτηνοτροφικού τομέα, στον οποίο ως χώρα είμαστε ιδιαίτερα ελλειμματικοί ζητά η επαρχία μας (το έλλειμμα των ζωοκομικών προϊόντων στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων αγγίζει τα 2,5 δις.ευρώ ετησίως ! )
Έξοδο θετική ισοδυνάμου αποτελέσματος της περικοπής της εξισωτικής αποζημίωσης, ώστε να μην τη στερηθούν οι δικαιούχοι, στη δύσκολη αυτή συγκυρία ψάχνει η Κορινθία μας Πουλιά φλύαρα κατά δεκάδες, που πετούν πάνω από την ολόδροση, ολάνθιστη φύση, πάνω από την γεμάτη ασημικά ακίνητη λίμνη ονειρεύεται η κτηνοτροφική μας κοινότητα.

Η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Αμέσως μετά έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις (on camera):
 Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Κάναμε μια επισκόπηση εξετάζοντας όλα τα προβλήματα που δυστυχώς αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Και οι δύο πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί τη μοναδική λύση, αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ουσία είναι να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό. Και οι δύο θεωρούμε ότι τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μια πραγματικά αναπτυξιακή στρατηγική για την Ελλάδα, ώστε η επίπτωση της δημοσιονομικής εξυγίανσης να εξισορροπηθεί με την ανάπτυξη.
Ντόρα Μπακογιάννη: Είχαμε μια μακρά και χρήσιμη συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ και συμφωνήσαμε, όπως σας έχει ήδη πει και ο ίδιος, ότι τώρα πλέον όλο το βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταίρων μας, πρέπει να πέσει στη νέα στρατηγική για την Ελλάδα, την στρατηγική της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι ο στόχος μας. Νέες θέσεις εργασίας οι οποίες μπορούν και πρέπει να δημιουργηθούν σύμφωνα με προτάσεις που κατέθεσε και η Δημοκρατική Συμμαχία, που σκέφτονται και οι εταίροι μας, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν πάρα πολύ γρήγορα, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως οι προσωπικές τους διαφορές και η αδυναμία της μεταξύ τους συνεννόησης, δεν επιτρέπεται να μεταφέρεται στις πλάτες των πολιτών που καθημερινά ταλαιπωρούνται εξαιτίας της αδυναμίας τους να συμφωνήσουν για το τέλος ακινήτων.Πρέπει τώρα, να βάλουν τέλος στο χάος που έχουν δημιουργήσει».

Απάντηση Μιχελάκη στις αντιφατικές δηλώσεις και ανακοινώσεις μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και ΔΕΗ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αντιφατικές δηλώσεις και ανακοινώσεις μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και ΔΕΗ που εντείνουν τη σύγχυση και την ταλαιπωρία του κόσμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου, οφείλουν - έστω και τώρα - να συνεννοηθούν.
Να βάλουν τέλος στο αλαλούμ, που ταλαιπωρεί και προκαλεί τον κόσμο.
Να δώσουν, επιτέλους, λύση.
Αυτό το μπάχαλο δεν πάει άλλο»

Ημερομίσθια διά... χειρός δημάρχου αλλά κατάργηση εντοπιότητας


Ένα «συν» στα χέρια των δημάρχων δίνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50ΕΚ», καθώς -σύμφωνα με το άρθρο δίνεται η δυνατότητα στις δημοτικές Αρχές να απασχολούν εξωτερικούς εργάτες για 5 μεροκάματα το μήνα (άρθρο 12).
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου:
1. Δεδομένου ότι από καμία διάταξη νόμου δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη για απόσπαση ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας λόγω συνυπηρέτησης με συζύγους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολους Ελληνικής Αστυνομίας, ένστολους του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος κρίνεται η απαραίτητη και προωθείται με τη ρύθμιση της παραγράφου 1 η αναλογική εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας διάταξης του άρθρου 8 παρ. 3 του ν. 3257/2004.
2. Σε σχέση με τη ρύθμιση της παραγράφου 2 σημειώνονται τα ακόλουθα: Η ιδιομορφία των ΟΤΑ α΄ βαθμού ως φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης ασκούντων μια σειρά από αρμοδιότητες οι οποίες α) χαρακτηρίζονται από περιοδικότητα, β) δύνανται να διαφοροποιούνται και ανά περιοχή, γ) έχουν άμεσο αντίκτυπο στους δημότες και κατοίκους, οδήγησε διαχρονικά στην ανάγκη θέσπισης κατά παρέκκλιση ειδικών διατάξεων για την πρόσληψη του προσωπικού που καλείται να εκτελέσει τις αρμοδιότητες αυτές, προκειμένου αφενός να είναι έμπειρο και εξειδικευμένο, αφετέρου να μπορεί να απασχολείται περιοδικά και ευέλικτα.
Με το ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» κωδικοποιήθηκαν σε ενιαίο κείμενο οι διατάξεις αυτές. Ειδικότερα, με το άρθρο 210 ρυθμίστηκαν τα σχετικά με την πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού (έως 5 ημερομίσθια το μήνα).
Ωστόσο, με τις διατάξεις του ν.3812/2009 καταργήθηκε κάθε διάταξη με την οποία παρεχόταν δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου εκτός των κριτηρίων και της διαδικασίας του ν.2190/94 όπως ισχύει, με μόνη εξαίρεση την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω πλημμυρών, σεισμών, λήψης κατασταλτικών ή προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, με διάρκεια σύμβασης έως οκτώ (8) μήνες, ή κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών η διάρκεια των οποίων δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες.
Μεταβατικά, προκειμένου οι φορείς να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς προσλήψεων, με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.1β του ν.3812/2009 δόθηκε η δυνατότητα εξαίρεσης, με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης, ειδικών κατηγοριών προσωπικού ορισμένου χρόνου από τις διατάξεις του ν.2190/94, αλλά μόνο για το έτος 2010. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο προχώρησε στην έκδοση της αριθμ.οικ.14127/29-3-2010 Απόφασης (353/Β΄), με την οποία εξαιρέθηκαν έως 31-12-2010 από τα οριζόμενα στο ν.2190/94 όπως ισχύει, μεταξύ άλλων, και οι προσλήψεις που πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 210 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.
Ωστόσο, η ανάγκη εξαίρεσης του ως άνω προσωπικού από τη διαδικασία και τα κριτήρια του ΑΣΕΠ συνεχίζει να υφίσταται, πόσο μάλλον στα πλαίσια των αυξημένων αναγκών των νέων δήμων, και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι εξαιρετικά χρονοβόρα η επιλογή με τα κριτήρια και τη διαδικασία του ΑΣΕΠ προσωπικού το οποίο θα απασχοληθεί για τόσο μικρό χρονικό διάστημα (όταν για το προσωπικό που προσλαμβάνεται π.χ. με δίμηνη σύμβαση δεν ακολουθείται αυτή η διαδικασία). Για το λόγο αυτό, προτείνεται η ως άνω διάταξη, τροποποιημένη σε σχέση με τη διάταξη του άρθρου 210 ΚΚΔΚΥ ως προς τα πληθυσμιακά κριτήρια ορίζοντας ανώτατο συνολικό αριθμό με βάση τον πληθυσμό των δήμων.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η πολιτική ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, καταργείται η μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις εποχικού και μόνιμου προσωπικού για δήμους άνω των 10.000 κατοίκων και «παγώνουν» οι εκπαιδευτικές άδειες μέχρι τα τέλη του 2012.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΣ
Για τη ρύθμιση που αφορά στα χρέη πολιτών-επιχειρηματιών σε δήμους, εδώ.
Για το τι προβλέπει για τους πόρους της αυτεπιστασίας και του ΑΚΣΙΑ το πολυνομοσχέδο-σκούπα, εδώ.

aftodioikisi.gr

ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Ανάσα» αναμένεται να δώσει στους δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες & επιχειρηματίες το άρθρο 9, παρ. 6 του πολυνομοσχεδίου - σκούπα του υπ. Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση - Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50ΕΚ» («Καλλικράτης 2»), σύμφωνα με την οποία χιλιάδες οφειλέτες των δήμων θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους (υπό προϋποθέσεις).
Σύμφωνα, λοιπόν, με την παρ. 6., που «επεκτείνει» την εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του Ν. 4038/2012 για τη ρύθμιση των βεβαιωθέντων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών ή νομικών προσώπων προς το Δημόσιο, χιλιάδες οφειλέτες των δήμων με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 10.000 ευρώ και οι επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 75.000 ευρώ θα μπορούν να τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης: η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι -κατ' εφαρμογή του Ν. 4038/2012- 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων 24.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «με την προτεινόμενη στην παράγραφο 6 διάταξη επεκτείνεται η εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 για την ρύθμιση των βεβαιωθέντων ληξιπρόθεσμων οφειλών των φυσικών ή νομικών προσώπων προς το ελληνικό δημόσιο και για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ. Εξουσιοδοτούνται επίσης οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών να ρυθμίσουν κάθε αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών στους ΟΤΑ. (σ.σ. με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες). Με τη προτεινόμενη διάταξη επιδιώκεται η ενίσχυση της ικανότητας των ΟΤΑ να εισπράξουν τα έσοδά τους όπως εξάλλου είναι υποχρεωμένοι να κάνουν διευκολύνοντας παράλληλα τους οφειλέτες να διακανονίσουν τις οφειλές με τρόπο ώστε να καθίσταται εφικτή η καταβολή τους στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης».
Πάντως, να σημειωθεί πως και σε αυτό το νομοσχέδιο δε συμπεριελήφθη καμιά ρύθμιση των χρεών των δήμων προς το Δημόσιο, όπως επιθυμούν οι δήμαρχοι, με προεξάχον το συνδικαλιστικό τους Όργανο, την ΚΕΔΕ (εδώ).

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΣ
ΦΕΚ 14/02.02.2012/τ. A' (Ν. 4038/2012)
Για το τι προβλέπει για τους πόρους της αυτεπιστασίας και του ΑΚΣΙΑ το πολυνομοσχέδο-σκούπα, εδώ.
Για ρυθμίσεις που αφορούν στο προσωπικό των ΟΤΑ, εδώ.

aftodioikisi.gr

5o Debate ΟΝΝΕΔ| “Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;”

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.
Σε μέρες δύσκολες λοιπόν, όπου το πολιτικό σύστημα δέχεται έντονη αμφισβήτηση  και σκληρή κριτική, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε το ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και να διερευνήσουμε την ανεξαρτησία τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και πολιτικά συμφέροντα.
Για το λόγο αυτό, το 5ο debate της ΟΝΝΕΔ θα έχει θέμα «Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 19:00 στο OpenPlace (Μεσογείων 15).
Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:
§     Παντελής Καψής, Υπουργός ΕπικρατείαςΚυβερνητικός Εκπρόσωπος, δημοσιογράφος
§     Ιωάννης Μιχελάκης, Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφος
Η
δομή του debate περιλαμβάνει δεκάλεπτες εισηγήσεις από τους δύο ομιλητές, και κατόπιν ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες δίνεται η δυνατότητα στους ομιλητές να απαντήσουν εντός 2 λεπτών. Έπειτα από κάθε τοποθέτηση το κοινό εκδηλώνει την ικανοποίηση του από την απάντηση μέσω μπλε και κόκκινων καρτών.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, από τη σελίδα www.onned.gr/live

Από το Γραφείο Τύπου

Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου : Η σύγχρονη γυναίκα στην Ελλάδα, σήμερα, πλήττεται από την οικονομική κρίση και από τη μακροχρόνια ύφεση, η οποία έχει ιδιαίτερα σκληρή επίδραση στις γυναίκες.

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, με αφορμή την ‘’Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας’’ (8/3), μίλησε χθες,  σε Ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Β’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Μαγγίνειο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου, με θέμα: ‘’ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ’’.

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«Η σύγχρονη  γυναίκα στην Ελλάδα, σήμερα,  πλήττεται από την οικονομική κρίση και  από τη μακροχρόνια ύφεση, η οποία έχει ιδιαίτερα σκληρή επίδραση στις γυναίκες. Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες, σε σχέση με τους  άντρες, 20,9% και 19,3% αντίστοιχα. Το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες έχει φτάσει 24,5%,  με συνολική ανεργία 20,9%.  Ο πληθυσμός που απειλείται από τη φτώχεια είναι, κυρίως, γυναίκες  με εξαρτώμενα παιδιά και χωρίς εργαζόμενα μέλη  43,3%. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια πολλές γυναίκες, στην Ελλάδα, να είναι ανασφάλιστες και επομένως να μην μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία τους.

H επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές, επιβάλλεται να υλοποιήσει πολιτικές συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, αφού έχει αποδειχθεί πως η περιθωριοποίηση πολύτιμων ανθρώπινων πόρων, όπως είναι οι γυναίκες, κοστίζει στην οικονομία και μάλιστα στην παραγωγικότητα και στην ανάπτυξη».

Το αποκαλούμενο «Κίνημα της Πατάτας» αποτελεί μια γνήσια έκφραση της κοινωνίας των πολιτών.

Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχετικά με το αποκαλούμενο «Κίνημα της Πατάτας» έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το αποκαλούμενο «Κίνημα της Πατάτας» αποτελεί μια γνήσια έκφραση της κοινωνίας των πολιτών. Μιας κοινωνίας που αυτοοργανώνεται, εκφράζεται, παρεμβαίνει και συμβάλλει στην ορθή λειτουργία της αγοράς. Ωστόσο η αναμφισβήτητα θετική αυτή παρέμβαση των πολιτών καταδεικνύει την ανικανότητα και την κωλυσιεργία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο παραμένει θεατής και αδρανεί χαρακτηριστικά απέναντι στις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών.
Η πρωτοβουλία αυτή των πολιτών καθιστά επείγουσα προτεραιότητα την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, με τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας δημοπράτησης των εμπορικών προϊόντων και του επονομαζόμενου «ηλεκτρονικού καλαθιού» , καθώς και την αναδιοργάνωση των εποπτικών μηχανισμών της αγοράς, με την παράλληλη αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί η λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όμως να διαφυλαχθούν τα θέματα υγιεινής των τροφίμων και της απόδοσης των φόρων».

O Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από το γραμματέα του Τομέα κ. Δημήτρη Κοντό, τον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Αντώνη Σελλιανάκη και άλλα στελέχη, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Κατά την επίσκεψη, ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις ραγδαίες και αναπάντεχες εξελίξεις στον εργασιακό τους χώρο και αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση για την κατάργηση των Οργανισμών ήταν αιφνίδια και ατεκμηρίωτη.
Συνδέθηκε με την αναγκαία μείωση των εργοδοτικών εισφορών με τρόπο  που είναι λαθεμένος.
Η πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την μεταφορά των Οργανισμών στον ΟΑΕΔ είναι χωρίς μελέτη, χωρίς ισχυρή νομική τεκμηρίωση και εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή συνέχιση των παροχών προς τους δικαιούχους και τη διασφάλιση των εργαζομένων.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι να συνεχιστεί η παροχή των βασικών υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα των δυο Οργανισμών.
Η χρηματοδότηση των δυο Οργανισμών να συνεχιστεί μέσα από εισφορές μόνο των εργαζομένων.
Η Νέα Δημοκρατία συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και θεωρεί ότι σε μια εποχή καταβαράθρωσης του Κοινωνικού κράτους η διατήρηση των παροχών προς τους κοινωνικά αδύναμους είναι επιβεβλημένη».


Επίσης ο κ.  Νικολόπουλος, με αφορμή τις επικείμενες προαγωγές στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Ενώ η χώρα  βρίσκεται  σε προεκλογική περίοδο, η πολιτική ηγεσία της Διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, προχωρά σε κρίσεις προϊσταμένων τμημάτων του οργανισμού. Και αυτό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, διαδικασία αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του, κατ’ εφαρμογή  των όσων ορίζει ο ν. 4024/2011, που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Δηλαδή, η απερχόμενη Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, σπεύδει  να «κρίνει» και να τοποθετήσει προϊσταμένους τμημάτων, σε υποκαταστήματα  και παραρτήματα  του Οργανισμού, που  η ίδια, με το νέο Οργανισμό που ετοιμάζει, αύριο θα  καταργήσει!
Επισημαίνεται ότι η θητεία αυτών των προαχθέντων νέων προϊσταμένων, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του ισχύοντος νόμου, θα έχει ημερομηνία λήξεως, τη 31η Μαρτίου 2012...δηλαδή, θα είναι προϊστάμενοι για  καμιά δεκαριά μέρες!!!
Η ξαφνική εγρήγορση της πολιτικής ηγεσίας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δείχνει μικροκομματική σκοπιμότητα, με προφανή σκοπό να «ευεργετήσει» συγκεκριμένους «ημετέρους» της.
Για το λόγο αυτό καλούμε, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τον ίδιο το Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, να σταματήσουν άμεσα, αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, η οποία  κάθε άλλο παρά αποσκοπεί σε ορθολογικές, αξιοκρατικές κι αντικειμενικές κρίσεις !
Προεκλογικές κομματικές διευθετήσεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές» 


Ολονύχτια επιχείρηση της Π.Υ. Κιάτου, στις 04 Μαρτίου, για την ανεύρεση 40χρονου ορειβάτη


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΙΚΥΩΝΟΣ-ΚΙΑΤΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ + ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ  =  ΕΡΓΑΛΕΙΑ  ΣΩΤΗΡΙΑΣ


            Ολονύχτια επιχείρηση της Π.Υ. Κιάτου, στις 04 Μαρτίου, για την ανεύρεση 40χρονου ορειβάτη ο οποίος από τις 12:00 το μεσημέρι είχε αποκοπεί από την 25μελή ομάδα του, λέγοντας ότι επιστρέφει.
            Περί Ω/16:00 ειδοποιήθηκε η Π.Υ. Κιάτου ενώ παράλληλα ξεκίνησε την αναζήτηση του η εθελοντική ομάδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας με μηχανές χιονιού που διαθέτει.
            Στόχος της επιχείρησης διάσωσης ήταν ο εντοπισμός και μεταφορά του αγνοούμενου ορειβάτη το συντομότερο δυνατόν καθώς πυκνή ομίχλη, σκοτάδι, μεγάλος όγκος χιονιού και πολύ χαμηλή θερμοκρασία (-10 βαθμοί) θα καθιστούσαν αδύνατη την επιβίωσή του.
            Απαιτούνταν η συνδρομή Δήμου-Αστυνομίας-Ε.Κ.Α.Β. και ήταν όλοι εκεί με πρώτο τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου.
            Η όλη επιχείρηση διάσωσης συντονίστηκε από τον κ. Περιφερειάρχη Πυρ/κών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχ/ρχο Ρούμπο Αθανάσιο. Στο Επιχειρησιακό Κέντρο που στήθηκε συντονίστηκε η συνδυασμένη δράση Πυρ/στών – Αστυνομίας – Δήμου  - Ε.Κ.Α.Β. – Εθελοντών του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας  και ορειβατών της Αθηναϊκής Ομάδας.
            Περί τις 01:00 το πρωί εντοπίζεται ο ορειβάτης σε άσχημη κατάσταση από το πεζοπόρο τμήμα των Πυρ/στών και μεταφέρεται σε προσιτό σημείο, παραδίδεται στην εθελοντική ομάδα της Ζήρειας που με τις ερπιστριοφόρες μηχανές τους τον μεταφέρουν στο ασθενοφόρο.  Περί Ω/05:00 η επιχείρηση έλαβε τέλος.
            Ήταν μια επιχείρηση η οποία περιείχε την επαγγελματική ευσυνειδησία των υπαλλήλων του Κρατικού Μηχανισμού και την εθελοντική παιδεία της ομάδας του Χιονοδρομικού Κέντρου.  Απόρροια αυτών ήταν να σωθεί ο συνάνθρωπός μας και οι συγγενείς του δακρυσμένοι να σφίξουν το χέρι των συντελεστών.  Αυτή ήταν η ανταμοιβή τους.  Πυροσβέστες και εθελοντές δουλεύοντας ομαδικά και με σεμνότητα κατάφεραν αυτό που και οι ίδιοι ίσως δεν πίστευαν καθώς περνούσε η ώρα. 
Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο εμείς εκεί που ορκιστήκαμε και οι εθελοντές σ’ αυτό που πιστεύουν.
Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ  Π.Υ. ΚΙΑΤΟΥ
                                                                               Παναγιώτης  Σ.  Σωτηράκος
                                                                                  Αντιπύραρχος

Κούρεμα Ταμείων; Ναι, αλλά στα σεμινάρια περνάμε ωραία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η χώρα – με τα κουρέματα, τις διαπραγματεύσεις με κάθε καρυδιάς καρύδι από όπου η χώρα έχει δανειστεί μοιράζοντας δεξιά-αριστερά ομόλογα και τις δήθεν απειλές εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει άλλη προσφορά, διότι «αυτή ήταν η καλύτερη» - ξεκίνησε πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 11 Μαρτίου του 2011.

Τότε ήταν που το φοβερό και τρομερό δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αφού είχαν φροντίσει επί ενάμιση χρόνο να δυσφημήσουν τη χώρα (μας και όχι… τους) στα πέρατα της οικουμένης, αποδέχθηκαν χωρίς να κάνουν κιχ να την μετατρέψουν και σε πειραματόζωο.

Έτσι η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα επί του πλανήτου (χωρίς, βέβαια, να είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία με χρέη και ελλείμματα) όπου αποφασίστηκε να μπει στο εργαστήριο και να εφαρμοστεί στο πετσί της για πρώτη φορά στην Ιστορία η διαδικασία της συμμετοχής ιδιωτών στην ελάφρυνση του χρέους.