Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δερβένι


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Τοπική Κοινότητα Δερβενίου Κορινθίας μετά την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Κορινθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  ύστερα από την  καταστροφή που υπέστη η περιοχή σε τμήμα της ακτογραμμής με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης κατοικημένων κτιρίων εξαιτίας  του υποβιβασμού της επιφάνειας του βυθού.
Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής ήταν η απόφαση που ελήφθη και βάση της οποίας ο συντονισμός ανατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θρύλος μαγεία... φουλ για Ρουμανία! Δεν... χαμπαριάζει από χιόνια και κρύα ο Ολυμπιακός!

Ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός δεν... μασάει από χιόνια, δεν σταματά πουθενά! Μετά την Μόσχα  των -12 βαθμών πέρασε «αέρας» κι άλωσε ξανά με τον Φουστέρ και το Χάρκοβο των -6 , επικρατώντας με 1-0 της Μέταλιστ και φουλάρει για τους «8» και για... τελικό του Europa League!
Δεν λέει να δεχτεί γκολ η ομάδα του Βαλβέρδε, που κράτησε για άλλη μια φορά ανέπαφη την εστία της (9ο σερί ματς χωρίς να δεχτεί γκολ!) και κρατάει με σφιχτά χέρια την πρόκριση στους «8» του Europa League! Επειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν πλήρωσε ακριβά, ο Ολυμπιακός μπήκε σαφώς βελτιωμένος στην επανάληψη, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα κι ευτύχησε να προηγηθεί στο 5ο λεπτό του β' μέρους.
«Βράχος» ο Μέλμπεργκ «καθάριζε» όλες τις φάσεις πίσω, πολύ σταθερός ο Μέγερι κι ο Αβραάμ ειδικά στην επανάληψη πολλά τρεξίματα από Μανιάτη, Μιραλάς και Τζιμπούρ.
«Διάολος» ο Τάισον που έκανε άνω κάτω το κέντρο του Ολυμπιακού στο α' μέρος, όμως στην επανάληψη περιορίστηκε αποτελεσματικά. Πολύ καλή απόδοση κι από τον Σόσα, που έκανε αμέτρητες κούρσες από τα δεξιά. Χάνουν τη ρεβάνς Μέλμπεργκ, Κριστάλδο και Εντμάρ.
Στο πρώτο τέταρτο παιχνίδι κέντρου, η Μέταλιστ προσπάθησε να χτυπήσει από τα άκρα και κυρίως από δεξιά με το δεξί μπακ Βιγιάγκρα να ανεβαίνει αρκετές φορές, αλλά οι Ουκρανοί δεν έβγαλαν φάση.
Ο Ολυμπιακός κράταγε εύκολα τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Μέγερι και βγήκε μπροστά με τον Μανιάτη να κάνει το πρώτο -άστοχο- σουτ του αγώνα. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Μπλάνκο να μην ανησυχεί τον Μέγερι στο 17'.
Απαντες περίμεναν ότι θα δουν ένα φουλ ανοιχτό ματς με δυο ομάδες που αρέσκονται να δημιουργούν φάσεις, όμως μέχρι το 20λεπτο δεν είχαμε δει κάτι αξιόλογο με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό.
Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στο ματς κι έκαναν εύκολα το λάθος, το οποίο ευτυχώς δεν τους στοίχισε σ' αυτό το διάστημα. Ισως και να ήταν το χειρότερο ημίχρονο των Πειραιωτών στα τελευταία τους ματς, που δείχνουν ιδιαίτερη όρεξη στο ξεκίνημα.
Ο Τάισον έκανε όλο το παιχνίδι στον άξονα και ήταν πολύ δραστήριος, Μανιάτης, Ορμπάιθ δεν κατάφεραν να τον περιορίσουν με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν ψηλά τα στόπερ και να μένουν κενά στα άκρα και ειδικά από δεξιά που έβγαινε ο Φινίνιο στην πλάτη του Τοροσίδη.
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πατήσει περιοχή με αξιώσεις, όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Ουκρανούς, που χάνουν στη ρεβάνς τον Κριστάλδο που είδε κίτρινη κι ο Ολυμπιακός τον Μέλμπεργκ που επίσης «κιτρινίστηκε».
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το β' μέρος με γκολ από τα… αποδυτήρια! Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή άφαντος Φουστέρ, όπως και στο ματς της Μόσχας βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο κι έβαλε σε θέση οδηγού τους «ερυθρόλευκους» κάνοντας το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών στο 50'!
Η Μέταλιστ ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της, δημιούργησε κάποιες φάσεις με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Τάισον στο 67'! Αντίθετα ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω κι έψαχνε την κόντρα, βγήκε με αξιώσεις μπροστά όμως στην τελική προσπάθεια τα χαλούσε κι έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς.
Οσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» πάγωναν τον ρυθμό είχαν σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη, ελαχιστοποιώντας τα αβίαστα λάθη και κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα κι εν ολίγοις έφεραν το ματς στα μέτρα τους.
Στο 77' ο Βαλβέρδε φρεσκάρισε το κέντρο του ρίχνοντας στο ματς τον Μοντέστο αντί του Μανιάτη και τρία λεπτά αργότερα έβαλε τον Χολέμπας αντί του σκόρερ Φουστέρ με τον Ελληνα αριστερό μπακ να πηγαίνει αριστερό εξτρέμ και τον Μιραλάς δεξί.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Εντμάρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 82' για σκληρό φάουλ στον Μανιάτη κι όχι μόνο άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, αλλά χάνει και τη ρεβάνς του Καραϊσκάκη. Στο 89' ο Βαλβέρδε έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μιραλάς να περνά εκτός και τον Αμπντούν να μπαίνει στο ματς.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί για άλλο ένα ματς ανέπαφη την εστία του να παίρνει το σπουδαίο διπλό μετά το τελικό 0-1 και να βάζει τις βάσεις για την πρόκριση στους «8»!
ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Γκοριάνοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Εντμάρ, Ξαβιέβ, Σόζα, Φινίνιο (63' Πσενίκτσνικ), Κριστάλδο (83' Μάρλος), Μπλάνκο (63' Ντέβιτς), Πάπα Γκουεγιέ, Τάισον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν (77' Μοντέστο), Μιραλάς (89' Αμπντούν), Φουστέρ (80' Χολέμπας), Τζιμπούρ.

Το φαντάζεστε;

Το ιστορικό ημερολόγιο έγραψε ότι ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου του 1907, στην Πρώτη Σερρών. Όσοι έχουν επεξεργαστεί περισσότερο τα στοιχεία της Ιστορίας, επιμένουν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία προέκυψε μετά την κατάργηση του παλαιού ημερολογίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Εθνάρχης γεννήθηκε, με την προηγούμενη αρίθμηση, στις 23 Φεβρουαρίου.
Το μείζον βέβαια είναι ότι το μικρό χωριό των ακριτικών Σερρών, έφερε στον κόσμο τον σημαντικότερο πολιτικό ηγέτη του προηγούμενου αιώνα. Τον άνθρωπο που πήρε από το χέρι την Ελλάδα, και την οδήγησε στην ανάκτηση της Δημοκρατίας, καθώς και στην ευημερία που συνεπαγόταν η συμμετοχή στον στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Η Ιστορία προσέφερε απλόχερα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον χαρακτηρισμό Εθνάρχης. Όπως το έκανε και με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η ειδοποιός διαφορά των δυο «τοτέμ» της ελληνικής πολιτικής όμως, βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Βενιζέλος αναδείχτηκε, κυριάρχησε και μεγαλούργησε, μέσα σε μια εποχή παθών και αμφισβήτησης. Ήταν τα χρόνια του Εθνικού Διχασμού, που τόσο ακριβά πλήρωσε το ιστορικό μέλλον της Ελλάδας. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν το ένα… μισό της διαμάχης, απέναντι στην παράταξη των βασιλοφρόνων. Και «έφυγε» εξόριστος, προκαλώντας πάθη ακόμη και με το άκουσμα του θανάτου του.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απ’ την άλλη, κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες. Το έκανε το 1974, όταν έδωσε πολιτική αμνηστία στο ΚΚΕ, έλυσε το πολιτειακό ζήτημα με τρόπο που… ενόχλησε το δεξιό κομμάτι της Κεντροδεξιάς, της παράταξης δηλαδή που ιστορικά εκπροσώπησε ο ίδιος, και χάρισε στην Ελλάδα, από κοινού με τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, ένα Σύνταγμα πολύ μπροστά από την εποχή του. Που μέχρι και σήμερα, φαντάζει εξαιρετικά ζωντανό και επίκαιρο, ειδικά αν το συγκρίνει κανείς με τις ευρεσιτεχνίες που κατά καιρούς ακούγονται ως βαρύγδουπες προτάσεις.
Η χαρισματική φυσιογνωμία και η πληθωρική ηγετική προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λειτουργούν απελευθερωτικά για την εθνική μνήμη. Την κάνουν να σκέφτεται… τι θα συνέβαινε αν στην ηγεσία της χώρας ήταν σήμερα ο Εθνάρχης. Πόσο διαφορετική θα ήταν η μοίρα μας. Πόσο αδιανόητο θα ήταν, για Ευρωπαίους πολιτικούς που μοιάζουν να τσακώνονται καθημερινά με τις προσωπικές υστερήσεις τους, και εκτονώνουν τα αδιέξοδά τους στο ανάθεμα προς την Ελλάδα.
Φυσικά, περισσεύει κάθε σχόλιο για το πώς θα αντιμετώπιζε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής συμπεριφορές πολιτικής βαρβαρότητας, σαν και αυτές που έχουν ενορχηστρώσει τους τελευταίους μήνες οι Γερμανοί, και οι πρόθυμοι δορυφόροι τους. Το βέβαιο είναι, ότι το ποτάμι θα γύριζε πίσω. Και η Ελλάδα δεν θα είχε χάσει την εθνική αξιοπρέπειά της. Αν…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡ​ΙΑ.ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΕΛ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρόκριση της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΠΟΕΛ στους προημιτελικούς του Champions League, απέστειλε στους παίκτες, τον προπονητή και τους παράγοντες της ομάδας το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα:

«Μας κάνατε υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια.
Αντώνης Σαμαράς».

Φόβοι για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου - Βορίδης: "Θα σφαχτούμε"

Όσο πλησιάζει η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου τόσο τα πολιτικά πρόσωπα και η κυβέρνηση ανησυχεί για πιθανά επεισόδια και έκτροπα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.
Πολλοί υπουργοί είναι προβληματισμένοι για εκείνη την ημέρα και μάλιστα το θέμα τέθηκε επί τάπητος και κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Το θέμα έθεσε ο κ. Βορίδης ο οποίος με δραματικό τόνο δήλωσε πως είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί κατά τη διάρκεια των παρελάσεων και δήλωσε χαρακτηριστικά: “ανησυχούμε όλοι μας, θα μας σφάξουν”.

Ο φόβος και η αγωνία της κυβέρνησης είναι τόσο έκδηλη που για το εάν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις ή όχι στις 25 Μαρτίου, αυτό θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Διυπουργικής τη Δευτέρα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt υπάρχει η σκέψη να μην πραγματοποιηθεί σε καμία πόλη παρέλαση, παρά μόνο στην Αθήνα με τεράστια φυσικά αστυνομική κινητοποίηση. Επίσης υπάρχει και η σκέψη για εορταστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους

newsit.gr

Με συνταγή Μόσχας ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μέταλιστ - Πρόκριση στη μέρα της... μιμόζας

Την ημέρα που οι άντρες στην Ουκρανία έχουν στο μυαλό τους μόνο στα… λουλούδια που θα χαρίσουν στις γυναίκες της ζωής τους, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να… εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να φύγει με το διπλό από το Χάρκοβο, κόντρα στην Μέταλιστ.
Βλέπετε, η Ημέρα της Γυναίκας είναι ιδιαίτερη στην χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και γιορτάζεται δεόντως.
Συγκεκριμένα, η 8η Μαρτίου είναι επίσημη αργία στην Ουκρανία, με τις γυναίκες να ξεκουράζονται και να κάνουν τις βόλτες τους και τους άνδρες να έχουν ως μοναδική… έννοια να αγοράσουν τα καλύτερα λουλούδια για τις αγαπημένες τους, τις μητέρες και τις αδελφές τους.

Αυτή, ακριβώς, είναι και η εικόνα στο Χάρκοβο, εκεί όπου απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ για το Europa League. Η πόλη σε λίγους μήνες θα φιλοξενήσει αγώνες του Euro όμως την 8η Μαρτίου τίποτα δεν θυμίζει… ποδόσφαιρο.
Οι υπαίθριες αγορές έχουν κατακλιστεί από γυναίκες που κάνουν τα ψώνια τους, απολαμβάνοντας την… προς τιμήν τους αργία και άνδρες με λουλούδια στα χέρια, κυρίως μιμόζες που είναι το λουλούδι της ημέρας. Μάλιστα, η παράδοση θέλει τους ανδρες να κλείνονται στην… κουζίνα, κάτι που οι Ουκρανοί απεχθάνονται.
Βέβαια, η Ημέρα της Γυναίκας πρεσβεύει κάτι πολύ σημαντικότερο από την… όμορφη ατμόσφαιρα, παραμένει «πολιτική» ημέρα, με τις γυναίκες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Όμως, στην Ουκρανία όπως και σε πολλές χώρες, το πολιτικό πλαίσιο έχει χαθεί, έστω κι αν κάποιοι ή… κάποιες παλεύουν να το «αναστήσουν»…
Μεταξύ αυτών και η ουκρανική, ακτιβιστική, γυναικεία οργάνωση FEMEN, η οποία έφτασε μέχρι την Τουρκία και ανήμερα της 8ης Μαρτίου, προχώρησε στην γνωστή, ημίγυμνη, διαμαρτυρία σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης, αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών.
Τώρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε που συνηθίζει να εκπλήσσει συχνά πυκνά λίγο πριν την έναρξη των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού, ακολουθεί την πεπατημένη στο ματς του Χάρκοβο κόντρα στην τοπική Μέταλιστ (20:00, ΑΝΤ1, Sentra 103,3) στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Europa League.
Ετσι λοιπόν ο Ισπανός προπονητής παρατάσσει τον Ολυμπιακό με την 11άδα που είχε κατεβάσει στο ματς της Μόσχας κόντρα στη Ρούμπιν με μοναδική αλλαγή τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που δεν είχε παίξει κόντρα στη Ρούμπιν, καθώς ήταν τιμωρημένος.
Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί λοιπόν με Μέγερι στο τέρμα, αριστερά τον Μαρκάνο, δεξιά τον Τοροσίδη, στο κέντρο της άμυνας Αβραάμ και Μέλμπεργκ, κόφτες Μανιάτη, Ορμπάιθ, λίγο πιο μπροστά σε ρόλο επιτελικού τον Μακούν, αριστερό εξτρέμ τον Μιραλάς, δεξί τον Φουστέρ και στην κορυφή τον Τζιμπούρ.
Η σύνθεση της Μέταλιστ: Γκοριάνοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Εντμάρ, Ξαβιέβ, Σόζα, Φινίνιο, Κριστάλδο, Μπλάνκο, Πάπα Γκουεγιέ, Τάισον

Δυναμικό πρόγραμμα με προοπτική και προσδιορισμένη κατεύθυνση το ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο

«Δυναμικό πρόγραμμα με προοπτική και προσδιορισμένη κατεύθυνση» ήταν το συμπέρασμα της σύσκεψης για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον κ. Νικόλαο Χρυσάνθου, στέλεχος της DG Regio υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.
Κατά την αναλυτική εξέταση όλων των έργων και τη συνολική πορεία του ΕΣΠΑ διαπιστώθηκε ο διπλασιασμός των συμβάσεων και της απορροφητικότητας του για το 2012 σε σχέση με το 2011, καταδεικνύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δυναμική του, παρά το ότι δεν αποτυπώνεται αυτή τη στιγμή.
Ο κ. Τατούλης τόνισε για άλλη μια φορά ότι το πρόγραμμα χρήζει αναθεώρησης, καθώς είχε σχεδιαστεί σε συνθήκες πριν την κρίση και τώρα οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι επίλυσης των δομικών προβλημάτων που ευθύνονται για τις όποιες καθυστερήσεις και σχετίζονται με την εφαρμογή του Καλλικράτη ως προς τους δικαιούχους, αλλά και η ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητάς τους με μεγαλύτερη αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας.
«Θα αξιοποιήσουμε το παρόν πρόγραμμα και για τους πρόσθετους λόγους της σύνδεσής του, αλλά και της προετοιμασίας της επόμενης προγραμματικής περιόδου, πάντα όμως εντός των πλαισίων και των κατευθύνσεων του στρατηγικού σχεδιασμού μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης. 
Ιδιαίτερη μέριμνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών για τη μείωση του κόστους σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, και η δημιουργία σταθερών και ισχυρών δομών για τη σωστή εκτέλεση ποιοτικών έργων και για το παρόν και για το μέλλον.
«Η 5η Προγραμματική Περίοδος θα είναι η περίοδος των Περιφερειών όπου κυρίαρχο ρόλο θα διαδραματίσει ο στρατηγικός σχεδιασμός τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, θέτοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «βασική φιλοσοφία της πρότασής μας αυτής είναι η υιοθέτηση της φιλοσοφίας του προγράμματος Jessica, όχι μόνο για τη δημιουργία, αλλά και τη συντήρηση των έργων, το κόστος των οποίων είναι ίσως το μεγαλύτερο. Αν δεν υπάρξει αυτή η πρόβλεψη κατά την αναθεώρηση κινδυνεύουμε να χάσουμε και τις υποδομές που ήδη διαθέτουμε».
Η νέα προγραμματική περίοδος, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχης, θα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, την ανταγωνιστικότητα ως στοιχείο βελτίωσης της περιφερειακής οικονομίας και την πολιτική αξιοποίησης εργαλείων για την άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών αντιθέσεων.  Το κρίσιμο λοιπόν είναι το πώς θα καταστεί αποτελεσματικότερο το πρόγραμμα στην εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής οικονομίας.
Ο κ. Χρυσάνθου αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Τατούλης από τη μεριά του δήλωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανατρέπει το σκηνικό που επικρατούσε μέχρι τώρα και από μια περιφέρεια παράδειγμα προς αποφυγή καθίσταται παράδειγμα προς μίμηση».

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η διοικηση της Κορινθου και συσσωμο το ποδοσφαιρικο τμημα θα ηθελε να ευχηθει ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολες τις Ελληνιδες γενικα και στις Κορινθιες συγκεκριμενα με την αφορμη της ΗΜΕΡΑΣ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Σας αγαπαμε, σας ευχαριστουμε και σας θελουμε κοντα μαςκαι στο γηπεδο οσο πιο γρηγορα γινεται.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η Μικτή Κόσμου και ο φύλαρχος... ( ανέκδοτο)

Είχε κανονισθεί φιλικός αγώνας Μικτή Κόσμου -Αργεντινή .
Ηταν λοιπόν στο αεροπλάνο η Μικτή Κόσμου και ταξίδευε για Argentina . Κάποια στιγμή , μπαμ μπουμ , γκρατς γκρουτς κ.τ.λ. παθαίνουν την κλασσική βλάβη και προσγειώνονται στο κλασσικό χωριό των κλασσικών ζουλού αφρικανών .
Τους πιάνουν όλους και τους οδηγούν στον φύλαρχο.
Πρώτος μιλάει ο Ζιντάν. Του λέει: " Εγώ είμαι το πρώτο όνομα , έχω παίξει στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου , Γιουβέντους κ.τ.λ., στην Εθνική Γαλλίας , έχω λεφτά , δις , τρις , σου τα δίνω όλα για να με αφήσεις ελεύθερο . "
Τίποτα ο φύλαρχος , δε μπανίζει . " Δε με ενδιαφέρει , του λέει , δε σε ξέρω , πάρτε τον για το καζάνι "
Πάει μετά o Rivaldo : " Εγώ είμαι το πρώτο όνομα , έχω παίξει στις καλύτερες ομάδες του κόσμου , εκεί εδώ αλλού κ.τ.λ. , στην Εθνική Βραζιλίας , σίγουρα με ξέρεις και έχω τόσα τρις , στα δίνω για να με αφήσεις . "
" Δε σε ξέρω , δε με ενδιαφέρει τι κάνεις , στο καζάνι "
Μετά η σειρά του Del Piero . " Εγώ , εγώ, μεγάλε , ο πρώτος , ο καλύτερος στην Ιταλία και στον κόσμο όλο , Γιουβέντους μπλα μπλα κ.τ.λ. Εθνική Ιταλίας, δε με ξέρεις εμένα ; Πολλά λεφτά, τρις , στα δίνω όλα για να με αφήσεις . "
" Aντε ρε , ποίος είσαι εσύ ; Δε σε ξέρω . Στο καζάνι "
Μετά μιλάνε και άλλα τρανταχτά ονόματα , παιχταράδες , αλλά ο φύλαρχος , τίποτα . Δεν ήξερε , κανένα , όλους στο καζάνι .
Τελευταίος από όλους ο Καραταϊδης που τυχαία ήταν στην αποστολή (πουστιά του Κόκκαλη , ως συνήθως ) ( ίσως για τα νερά τον είχαν πάρει ) και χωρίς να πει τίποτα περνάει μπροστά από τον φύλαρχο και πάει κατευθείαν στο καζάνι .
Τον σταματάει ο φύλαρχος και τον ρωτάει που πάει χωρίς να πει κάτι , μια κουβέντα .
" Aσε ρε άνθρωπε μου , εδώ δεν ήξερες τόσα και τόσα ονόματα , εμένα θα ξέρεις ; " και συνέχισε. " Κάτσε ρε , σταμάτα . Ποίος είσαι εσύ ; πες "
" Τον χρόνο σου χάνεις . Εγώ είμαι ο Καραταϊδης "
" Ο Καραταίίίίίδηηηςςς , ρε μεγάλε . Εσύ είσαι ; "
Αγκαλιές , φιλιά , χαιρετούρες , ξανά αγκαλιές , ματς μουτς , σλουρπ κ.τ.λ.
" Καλά ρε , που με ξέρεις ; " του λέει ο Καραταϊδης που τα είχε παίξει .
Και ο φύλαρχος : " Εγώ μπαμπά , Oφορίκουε . "

ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΛΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡ​ΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 6 Μαρτίου 2012



Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις προσεχείς εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος:

«Μετά από 12 χρόνια στη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην οποία βρέθηκα µε την τιμητική ψήφο των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων όλης της χώρας, ήρθε πλέον η στιγμή να αποχωρήσω.

Σε μια εξαιρετικά δυσμενή περίοδο για την ελληνική οικονομία και την αγορά, θεωρώ ότι στο κρίσιμο αυτό αξίωμα για το σύνολο των Ελληνικών επιχειρήσεων θα πρέπει να υπάρξει ανανέωση.

Εκτιμώντας ότι έχω ολοκληρώσει το έργο µου και μάλιστα µε επιτυχία, δεδομένης άλλωστε και της συνεχούς επί 12 έτη εκλογής µου, δηλώνω ότι στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του φίλου και συνεργάτη Προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου στις επικείμενες εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει εμπράκτως όχι µόνο την αγάπη και αφοσίωσή του στον επιμελητηριακό θεσμό, και τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τις ικανότητές του να διαχειριστεί µε απόλυτη επιτυχία όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επιχειρηματικότητας.

Δηλώνω ακόμη ότι θα συνεχίσω να δίνω µε όλες µου τις δυνάμεις τη μάχη για το ελληνικό επιχειρείν, τόσο δίπλα στον Κωνσταντίνο Μίχαλο από την ΚΕΕΕ, όσο και από τη θέση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς που προσφάτως επανεξελέγην».

H συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με προέδρους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.της χώρας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος, συνάντηση με προέδρους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της χώρας.

Οι Πρόεδροι των επιμελητηρίων υπογράμμισαν την ανάγκη ύπαρξης σταθερού και δίκαιου φορολογικού  συστήματος, καθώς και μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ 23%, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η ανάπτυξη, να στηριχθεί ο Τουρισμός και να περιοριστεί η επιβάρυνση του καταναλωτή. Τέθηκαν, επίσης  θέματα που αφορούν στη ρευστότητα της Οικονομίας και τη λειτουργία των τραπεζών, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να συγκρατηθεί η ανεργία.  

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού υπογράμμισε ότι πολλά από τα αιτήματά τους αποτελούν και θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από κάθε Επιμελητήριο για το Νομό του, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ή σε άλλα αναπτυξιακά προγράμματα. Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δραστική αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ για να αντιμετωπιστεί η ύφεση και η ανεργία, που απειλούν την κοινωνική συνοχή. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στα Επιμελητήρια (στις 31 Μαρτίου), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων να αποτελέσει τον φορέα εκείνο που θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και ευχήθηκε να εκλεγούν οι άξιοι και ικανοί.

Επίσης ο κ. Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κόμματος με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από το PSI, διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, ιδιαίτερα σε συνέχεια των πρόσφατων συζητήσεων του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες καθώς και τη συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη στήριξης της προσπάθειας ανάπτυξης της χώρας από τον τραπεζικό σύστημα.
Στην συνάντηση έλαβαν, επίσης, μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών & Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, καθώς και ο Σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Κώστας Κόλλιας: «Να σταματήσει άμεσα η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων για αγροτικές και κτηνοτροφικές αποθήκες»

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων. Στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Σχετικά με θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Σήμερα στην ολομέλεια συζητήσαμε ένα νομοσχέδιο το οποίο ασχολείται με τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας εξακολουθεί να υφίσταται μία απαράδεκτη κατάσταση ανομίας, όπου το 85% των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων λειτουργούν χωρίς άδεια. Και βεβαίως αυτό δεν συμβαίνει με ευθύνη των κτηνοτρόφων, αλλά με ευθύνη του κράτους, η γραφειοκρατία του οποίου κοστίζει άπειρο χρόνο και χρήμα σε όποιον θέλει να είναι νομοταγής και παραγωγικός.
Δυστυχώς, το νομοσχέδιο δεν ασχολείται καθόλου με το μείζον ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων, που βαρύνει αδειοδοτημένες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Αυτό το θέμα έθιξα στην ολομέλεια, επισημαίνοντας ότι ο νόμος 4021, ο οποίος εξαιρεί αυτές τις εγκαταστάσεις από την καταβολή ειδικού τέλους ακινήτων, δεν εφαρμόζεται. Από την πρώτη στιγμή είχα επισημάνει ότι η απόφαση 1211 του Υπουργού Οικονομικών, που συνέδεσε την εξαίρεσή τους με το αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, θα οδηγούσε σε καταστρατήγηση του νόμου.
Αυτό που συνέβη βεβαίως είναι ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κλήθηκαν να πληρώσουν κανονικά το χαράτσι για μεγάλους βοηθητικούς χώρους, αποθήκες προϊόντων, ζωοτροφών, εφοδίων, μηχανημάτων. Εστάλησαν εξοντωτικοί λογαριασμοί, τους οποίους οι παραγωγοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν, αλλά και δεν οφείλουν να πληρώσουν. Και είναι απαράδεκτο το κράτος να θεσπίζει νόμους, τους οποίους όχι μόνο δεν εφαρμόζει, αλλά και σκοπίμως τους ακυρώνει. Διότι προσωπικά θεωρώ ότι το Υπουργείο Οικονομικών εσκεμμένα συνέδεσε το ειδικό τέλος με το αγροτικό τιμολόγιο, γνωρίζοντας ότι το διαθέτουν ελάχιστες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Τώρα πληροφορούμαι ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη μία άλλη απόφαση, η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, και που ορίζει τη διαδικασία αναγνώρισης αγροτικής χρήσης και εξαίρεσης από το τέλος. Δυστυχώς, το περιεχόμενό της είναι πρόχειρο, αόριστο και φοβούμαι ότι περισσότερο θα περιπλέξει τα πράγματα παρά θα τα διευκολύνει. Κατ’ αρχήν καλεί τον αγρότη πρώτα τα πληρώσει και στη συνέχεια τον στέλνει στην εφορία να πάρει τα λεφτά του πίσω, χωρίς να γνωρίζει ποια ακριβώς δικαιολογητικά θα υποβάλει που να αποδεικνύουν ότι το κτίριο έχει αγροτική χρήση.
Ο αγρότης καλείται να προσκομίσει στη ΔΟΥ  «κάθε πρόσφορο έγγραφο». Όμως ούτε οι ΔΟΥ ούτε καμία άλλη δημόσια υπηρεσία δέχεται έγγραφα έτσι γενικά και αόριστα. Κάθε Έφορος μπορεί να θεωρεί «πρόσφορο» άλλο έγγραφο. Έτσι δεν θα αναγνωρίζονται τα δικαιολογητικά και θα έχουμε πάλι φαινόμενα άλλα έγγραφα να δέχεται η μία ΔΟΥ, άλλα η άλλη. Το Υπουργείο θα μπορούσε να λύσει το θέμα ζητώντας συγκεκριμένα την προσκόμιση βεβαίωσης από την τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ή από τον οικείο Δήμο, έπειτα από αυτοψία. Και αυτή τη βεβαίωση θα μπορούσε ο παραγωγός να την προσκομίσει στη ΔΕΗ ώστε να εξαιρεθεί μέσα από το μηχανογραφικό της σύστημα και να λυθεί το θέμα διαπαντός.
Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα, θέλει να δείξει έσοδα. Γι’ αυτό άλλωστε έχει επιβαρύνει τους αγρότες με ένα τεράστιο κόστος παραγωγής, με αλλεπάλληλες αυξήσεις στον ΦΠΑ, στα καύσιμα, στις εισφορές του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ και τόσα άλλα. Τα Υπουργεία οφείλουν να σεβαστούν τη μοναδική θετική ρύθμιση εδώ και δύο χρόνια για τους αγρότες μας και να εφαρμόσουν στην πράξη την απαλλαγή από το ειδικό τέλος, χωρίς άλλη χρονοτριβή και χωρίς άλλη γραφειοκρατία.»

Περιφέρεια Πελοποννήσου : Δεν υπάρχει λόγος παράλειψης και ανησυχίας για την ποιότητα του πόσιμου νερούστο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προκύψει θέμα με το Νερό Ανθρώπινης Κατανάλωσης στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο. Από την πρώτη στιγμή ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς υπεύθυνος για θέματα  Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έδειξε άμεσα ενδιαφέρον για το εν λόγω θέμα. Μετά από επικοινωνία με το Δήμαρχο Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων ζητήσαμε και λάβαμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων των εργαστηριακών εξετάσεων.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων με τις ισχύουσες διατάξεις για τον έλεγχο του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης (εγκύκλιος 98/83/ΕΚ. και την αριθμ ΔΥΓ2/οικ. 64340/7-6-2011 ειδικότερη εγκύκλιο με αναφορά στο εξασθενές χρώμιο) παραθέτουμε για ενημέρωση σας τα εξής :

Παραμετρική τιμή για το εξασθενές χρώμιο λαμβάνεται η τιμή που έχει οριστεί για το ολικό χρώμιο  δηλαδή :
  • η τιμή των 50mg/L
  • η οποία έχει οριστει με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος έλαβε υπόψη του τις τεχνικές δυσκολίες αναλυτικής μέτρησης του εξασθενούς χρωμίου , καθώς και την έλλειψη τοξικολογικών δεδομένων για τις επιπτώσεις του εξασθενούς χρωμίου κατά την κατάποση και για αυτό δεν προτείνει σχετική τιμή αποκλειστικά για το εξασθενές χρώμιο. 
Στις αναλύσεις που έγιναν καταγράφεται  τιμή ολικού χρωμίου ως εξής :

ΤΙΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ : Περιεκτικότητα χρωμίου  25 mg/L
Οι μετρήσεις έγιναν στις γεωτρήσεις , τις δεξαμενές και σημεία του υδροδικτύου του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν υπάρχει απόκλιση των εργαστηριακών αναλύσεων από την παραμετρική τιμή των 50mg/Lπου λαμβάνεται υπόψη ως ανώτερο όριο.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος παράλειψης και ανησυχίας οφειλομένων ενεργειών για την ποιότητα του πόσιμου νερού στα συγκεκριμένα σημεία προέλευσης του νερού.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχοντας συναίσθηση της ευθύνης όσον αφορά τα θέματα Δημόσιας Υγείας  θα προβεί σε υγειονομική αναγνώριση των δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αποστέλλοντας τα δείγματα σε διαπιστευμένο εργαστήριο

Τα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσω των τοπικών εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ ώστε να είναι διαθέσιμα για ενημέρωση όλων και κυρίως των πολιτών.

Σε περίπτωση απόκλισης από την παραμετρική τιμή τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Δ/νση Υδάτων της οικείας  Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έχει την ευθύνη παρακολούθησης της ορθής εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου στα γεωγραφικά όρια ευθύνης της και υποχρεούται να λαμβάνει μέτρα.

Δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης και δηλώσεις δημοσίων προσώπων για το πόσιμο νερό χωρίς συγκεκριμένες αναφορές και συγκρίσεις με θεσμοθετημένες  παραμετρικές τιμές δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες και για αυτό θα πρέπει ο καθένας μας να αναλογίζεται τις ευθύνες του όταν χειρίζεται τέτοιου είδους θέματα. Οι εντυπώσεις προκαλούν μόνο στρέβλωση της πραγματικότητας.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ  σε αυτά τα δημοσιεύματα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους, απαντούν όχι με βεβιασμένες κινήσεις, αλλά με υπευθυνότητα και με στοχευμένες ενέργειες οι οποίες απορρέουν από το θεσμικό πλαίσιο.

ΕΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



Την κατηγορηματική θέση της  Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μη κατάργηση της Χημικής Υπηρεσίας Τρίπολης (παραρτήματος Γενικού Χημείου) μετέφερε ο αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος παρευρέθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Γενικού Χημείου του Κράτους, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη νέα της Καλλικρατική μορφή πρέπει να έχει υποστηρικτικές δομές για να πραγματοποιήσει το σχεδιασμό της και την καλή εξυπηρέτηση των πολιτών. Ειδικά αυτή την εποχή πού είναι σε τροχιά ανάπτυξης και απαιτείται υπεύθυνος και καθημερινός έλεγχος των επιχειρήσεων.
Στη σύσκεψη, εκτός του κ. Παπαφωτίου, ο οποίος αντιπροσώπευσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, παρευρέθησαν ο βουλευτής Αρκαδίας κος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η υπεύθυνη εργαστηρίου Τρίπολης κα Βασιλική Τζάθα, ο εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Αρκαδίας κος Ν. Τότσης, η Γενική Διευθύντρια του Γενικού Χημείου κα. Ασ. Παπαθανασίου, η προϊστάμενη Διευθ. Προσωπικού κα Κασ. Δημητρίου.
Από όλους τους παρευρεθέντες τονίστηκε  κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθεί η Χημική Υπηρεσία Τρίπολης, παράρτημα του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
«Η περιφέρεια Πελ/σου συμπαραστέκεται στα υπαρκτά προβλήματα της Χημικής Υπηρεσίας και κάνει οτιδήποτε στο πλαίσιο του εφικτού για την επίλυση τους», δήλωσε με έμφαση ο κ. Παπαφωτίου. 

Κόρινθος: Επιστροφή στη Γ' Εθνική

Οι στόχοι του Πάνου Μπεθάνη

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης, σε ραδιοφωνικό σταθμό και αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΣ  και του ίδιου. Ο ισχυρός άνδρας μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή των korinthosfans
Η πρώτη μας βλέψη πρέπει να είναι η βιωσιμότητα της ομάδας. Με 3.100 εισιτήρια κάθε Κυριακή, η ομάδα θα βγάζει τα έξοδα της. Πρέπει η ομάδα να είναι βιώσιμη από τα έσοδα της για να μπορεί ο πρόεδρος να βάζει τα παραπάνω χρήματα για την υπέρβαση. Υπάρχει βλέψη για την κατασκευή νέου γηπέδου 24.000 θέσεων μέσα στα επόμενα 7 χρόνια. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να φτιαχτεί ο χλοοτάπητας του Εθνικού Στάδιο, κάτι για το οποίο ο Δήμος, με έχει διαβεβαιώσει πως θα γίνει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε εμείς τα αποδυτήρια και τους γύρους χώρους. Το καλοκαίρι δεν θα πάρουμε κανένα μισθοφόρο για μια χρονιά. Θέλουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα υπογράψουν συμβόλαια για 3-4 χρόνια. Το πλάνο μας είναι να ανέβουμε στη Δ' Εθνική το 2014 και σε 3 με 4 χρόνια στη Σούπερ Λίγκα. Σε καμία περίπτωση δεν θα γεμίσουμε την ομάδα με χρέη μόνο και μόνο για να ανέβουμε. Πρέπει να καταλάβει η πόλη της Κορίνθου ότι το τρένο πρέπει να ανεβάζει και κόσμο σε κάθε στάση που κάνει. Θέλουμε και πρέπει να προσεγγίσουμε τις ηλικίες 7 έως 15. Ήδη έχει γίνει το πρώτο βήμα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Τέλος ο Μπεθάνης εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις επιλογές των Λιβανού, Καντά και τόνισε πως τον Μάη θα υπάρξουν εξελίξεις με το προπονητικό κέντρο και τέλος υποσχέθηκε πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο στη φιέστα ανόδου.


Στόχος μας η επιστροφή στην Γ' Εθνική

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΦΩΣ" όπου μίλησε για όλους και για όλα ο παίκτης της Κορίνθου , Σπύρος Τσούκης όπως ήταν λογικό μίλησε για τον πολυπόθητο στόχο του τίτλου και της ανόδου.
Από την αρχή ο στόχος ήταν η επιστροφή στην Γ' Εθνική. Ποτέ δεν ξεφύγαμε από αυτό το στόχο στη μέχρι τώρα διάρκεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα διαθέτει ένα ταλαντούχο, νεανικό αλλά και έμπειρο ρόστερ, με παίκτες που μπορούν να διαχειριστούν οποιαδήποτε δυσκολία που προκύπτει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Από την στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Κόρινθο, τον Ιανουάριο, όλα τα παιδιά και η διοίκηση με έκαναν να νοιώσω σαν στο σπίτι μου, παρόλο πως δεν ανήκα από την αρχή της σεζόν στο ρόστερ. Στόχος κάθε ποδοσφαιριστή είναι η συμμετοχή του σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Αυτό επιτυγχάνεται βάζοντας μικρούς και εφικτούς στόχους με σκοπό να εκπληρώσεις τα όνειρα σου. Εμένα στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην Κόρινθο, ενώ κρυφός μου πόθος είναι κάποια στιγμή να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού

Mε ανατροπή, ο Ολυμπιακός, 3-2 τον Παμβοχαϊκό και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου

 Μετά από δύο πρώτα άσχημα σετ, όπου ο Παμβοχαϊκός ήταν πολύ καλύτερος, ο Ολυμπιακός έκανε... θρυλική ανατροπή και επικράτησε τελικά με 3-2 (21-25, 20-25, 25-17, 25-21, 15-10) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ανδρών της Σύρου. Εκεί περιμένουν ήδη Παναθηναϊκός, Ηρακλής και Λαμία!
Ο Ολυμπιακός γύρισε από το 0-2 για να πάρει με 3-2 την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στον υπέροχο Παμβοχαϊκό που φέτος έχει εντυπωσιάσει στην μεγάλη κατηγορία του αθλήματος, παρά την «παρθενική» του παρουσία.
Η ομάδα του Βραχατίου μπήκε στο παιχνίδι δυνατά και αποφασιστικά, με αποτέλεσμα να κερδίσει τα δύο πρώτα σετ: 25-21 και 25-20. Όμως, όπως σχολιάζει και το onsports.gr, χρειάστηκε καιρός για να… χωνέψει ο Ολυμπιακός την ήττα του πρωταθλήματος στο Βραχάτι, όπου είχε βρεθεί μπροστά με 2-0 σετ, αλλά στο τέλος είδε τους παίκτες του Ζαλμά να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη-ανατροπή.
Ως καλύτερη εκδίκηση, οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να πληρώσουν τον αντίπαλό τους με το ίδιο νόμισμα, στον προημιτελικό του Κυπέλλου. Άφησαν τον Παμβοχαϊκό να αγγίξει την πρόκριση, όταν προηγήθηκε με 2-0 κι έπειτα έκαναν… ήσυχα την ανατροπή για να φτάσουν στην επικράτηση με 3-2, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά. Στα δύο πρώτα σετ ο Παμβοχαϊκός έπαιξε το καλύτερο βόλεϊ που είδαμε σήμερα, αλλά όταν ο Ποτότσνικ κουράστηκε και όταν στο τέλος του τέταρτου σετ αποβλήθηκε ο λίμπερο Δημητρακόπουλος για διαμαρτυρία, οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Χιμένεθ και ο Πετρέας και σε κάποιες κρίσιμες φάσεις ο Κοκκινάκης κράτησαν τον Ολυμπιακό «ζωντανό» και τον οδήγησαν στη σπουδαία πρόκριση.
Έτσι λοιπόν, στο τάι μπρέικ, με τον Παμβοχαϊκό να αγωνίζεται χωρίς τον αποβληθέντα Δημητρακόπουλο, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την κακή υποδοχή των τυπικά γηπεδούχων κι έφτασε στη νίκη με 15-10.
Τα σετ: 25-21, 25-20, 17-25, 21-25, 10-15.
Παμβοχαϊκός (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 9 (8/21 επ., 59% υπ. – 41% άριστες), Ποτότσνικ 21 (17/32 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 58% υπ. – 32% άριστες), Στιβαχτής 2, Ντουσάρμ 13 (11/33 επ., 1 άσο), Κατσανεβάκης 7 (5/13 επ., 2 μπλοκ), Καραγιάννης 8 (6/12 επ., 2 μπλοκ), Δημητρακόπουλος -λ (71% υπ. – 53% άριστες) / Λιόντας, Σζάρεκ 1, Μπάκας 1, Λιόντας, Μιχαήλογλου.

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Χιμένες 25 (22/42 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Πετρέας 9 (6/9 επ., 2 μπλοκ), Φιλίποφ 5 (2/4 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Νοβότνι 13 (11/26 επ., 54% υπ. – 25% άριστες), Ανδρεάδης 9 (3/9 επ., 6 μπλοκ), Φιγκερόα 3 (3/9 επ., 80% υπ. – 40% άριστες), Κουζούνης –λ 71% υπ. – 44% άριστες / Κοκκινάκης 9 (7/20 επ., 2 μπλοκ, 55% υπ. – 27% άριστες, Κανέλλος 1, Σωτηρίου,
Λιβαθηνός.

5o debate ΟΝΝΕΔ- “Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;” Παντελής Καψής – Ιωάννης Μιχελάκης


Σήμερα θα διεξαχθεί  το 5ο θεματικό debate της ΟΝΝΕΔ στις 19.00 στο OpenPlace (Μεσογείων 15).

Το θέμα  είναι “ Υπάρχει ανεξαρτησία του Τύπου από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα;  και   Ομιλητές θα είναι οι  κ.κ.:

·Παντελής Καψής, Υπουργός Επικρατείας-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δημοσιογράφος

·Ιωάννης Μιχελάκης, Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την ιστοσελίδα  http://onned.gr/live/

Από το Γραφείο Τύπου

Παραιτήθηκε ο Π. Μπεγλίτης από εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Στηρίζει Βενιζέλο

Ραδιοφωνική ήταν η παραίτηση του Πάνου Μπεγλίτη από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Το ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο realfm και δήλωσε και την στήριξή του στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Ως προς τη θεσμική μου ιδιότητα έχω ζητήσει ήδη από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποδεσμευτώ από τις θεσμικές μου ευθύνες γιατί θεωρώ ότι σ’ αυτή τη συγκυρία και ενόψει εσωκομματικών διαδικασιών δεν θα ήταν πολιτικά και προσωπικά ηθικό για μένα να παίζω ένα ρόλο επιτήδειου ουδέτερου. Κατά συνέπεια έχω ζητήσει να αποδεσμευτώ έτσι ώστε να συμμετάσχω σε αυτή την εσωκομματική διαδικασία εκφράζοντας την άποψή μου με βάση την προσωπική και πολιτική αντίληψη που έχω για τις υποψηφιότητες».
Στο ερώτημα ποιον θα στηρίξει για την εκλογή νέου Προέδρου στο Κίνημα, ο Πάνος Μπεγλίτης είπε: «Έχω επιλέξει με βάση τη δική μου αντίληψη των αναγκών της παράταξης τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο».
«Θέλω να εκφράσω και με την ευκαιρία αυτή την εκτίμησή μου, το σεβασμό, τη συντροφικότητα και την αγάπη και στον υποψήφιό μας και στέλεχος μακράς διαδρομής του ΠΑΣΟΚ, τον Χρήστο τον Παπουτσή. Αλλά είπα μοναχική επιλογή γιατί την τελευταία περίοδο, ως ένα ακόμα δείγμα της κρίσης στο ΠΑΣΟΚ, όλοι προσπαθούν μέσα από ομαδοποιήσεις, μέσα από πολιτικές πλατφόρμες να δημιουργήσουν ένα ειδικό διαπραγματευτικό βάρος ενόψει εσωκομματικών διαδικασιών και εκλογών».


Δεν θα κλείσει το Υποκατάστημα ΟΑΕΔ στο Κιάτο

Στο μεταξύ σε συνέχεια επιστολής που απέστειλε ο Πάνος Μπεγλίτης στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια, σχετικά με πληροφορίες για την αναστολή λειτουργίας του ΟΑΕΔ Κιάτου και τη συγχώνευσή του με το υποκατάστημα της Κορίνθου, ο κ. Κικίλιας επικοινώνησε και διαβεβαίωσε τον Κορίνθιο Βουλευτή ότι το Υποκατάστημα ΟΑΕΔ στο Κιάτο  δεν θα κλείσει και θα παραμείνει λειτουργικό. Επιπλέον, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ επισήμανε στον κ. Μπεγλίτη ότι θα εξετάσει τη πρότασή του, σύμφωνα με την οποία, προτείνεται  η μετεγκατάσταση του ΟΑΕΔ Κιάτου στο ιδιόκτητο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Μπεγλίτη με τον κ. Κικίλια ο Κορίνθιος Βουλευτής δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος. Σημείωσε ότι αυτό αποτελεί  μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, εφόσον το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζομένους και ανέργους της Κεντρικής και Δυτικής Κορινθίας οι οποίοι δεν θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετούνται.

Γιώργος Κοντογιάννης: Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.000.000 φτάνοντας το 21%, μία στις τέσσερεις γυναίκες δεν απασχολείται ενώ 51% των νέων ανθρώπων είναι χωρίς δουλειά.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, αναφερόμενος στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Τα σημερινά δραματικά στοιχεία για την ανεργία αποδεικνύουν ότι η αναβλητικότητα και οι ανεπάρκειες της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –ΝΔ, σκοτώνουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.000.000 φτάνοντας το 21%, μία στις τέσσερεις γυναίκες δεν απασχολείται ενώ 51% των νέων ανθρώπων είναι χωρίς δουλειά.Την ίδια ώρα, έχει αυξηθεί κατά 30% ο αριθμός των επιχειρήσεων που βάζει λουκέτο, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τα περιθώρια εξαντλούνται. Δίχως άλλες αναβολές πρέπει να ενεργοποιηθούν προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης μέσω του ΕΣΠΑ, να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωση του κράτους και της παρέμβασής του στην οικονομία, να αρθεί το πλήθος αντικινήτρων που εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας.Οποιαδήποτε καθυστέρηση φέρνει πιο κοντά την κοινωνική έκρηξη και αναγκάζει τους νέους να φεύγουν από τη χώρα».

Τέρμα στις παλινωδίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων  *Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 9 Μαρτίου και ώρα 14:00, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Λ. Συγγρού 47).

Οι συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος, με Προέδρους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Στις 14.30, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  έχει συνάντηση, επίσης στα Γραφεία του κόμματος, με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Στις 20:30, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα παρακαθίσει σε δείπνο, που παραθέτει ο πρέσβης της Ιταλίας κ. Claudio Glaenzer, στην Ιταλική Πρεσβεία, προς τιμήν του Αντιπροέδρου της Ιταλικής Βουλής κ. Rocco Buttiglione, που επισκέπτεται την Αθήνα σε ένδειξη συμπαράστασης της Ιταλικής Βουλής και του Προέδρου της κ. Gianfranco Fini προς της χώρα μας.

Χωρίς αντίπαλο… μέχρι τη ρεβάνς

Σε υγιεινό περίπατο φαίνεται ότι τείνει να εξελιχθεί για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της μάχης για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου με αντίπαλο τον Χρήστο Παπουτσή, βλέπει τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη να… δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Στον αντίποδα, η αντίστοιχη επιχείρηση συλλογής υπογραφών από την πλευρά των στενών συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου, δείχνει να οδηγεί σε… θαυμαστά αποτελέσματα, καθώς οι πρώτες σχετικές διαρροές, αλλά και οι πληροφορίες που υπάρχουν, κάνουν λόγο για περίπου ή περισσότερες από 200 υπογραφές, επί συνόλου 376 μελών που αριθμεί το Εθνικό Συμβούλιο.
Μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, με την επιλογή του «κινήματος» των αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου να σταθούν στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, και να τον στηρίξουν ανοικτά στη μάχη της διαδοχής, ο αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη του 2007, δείχνει να ετοιμάζεται, με καθυστέρηση πέντε ετών, για να σφιχταγκαλιάσει την ηγεσία.
Οι προκλήσεις βέβαια είναι μπροστά του, καθώς ουσιαστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κληρονομεί από τον Γιώργο Παπανδρέου ένα Κίνημα στα πρόθυρα της διάλυσης, με έναν κομματικό μηχανισμό ο οποίος μοιάζει να μην υπάρχει. Γνωρίζει δε ότι δεν θα έχει σχεδόν καθόλου περίοδο χάριτος, από την παπανδρεϊκή πτέρυγα. Η οποία θα περιμένει τη ρεβάνς.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ/ statesmen.gr

Κύριε πρωθυπουργέ, μας λείπει ένας υπουργός!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ως γνωστόν, το δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση είναι αναφαίρετο… ανθρώπινο δικαίωμα!

Αν μάλιστα τα πράγματα δεν ήσαν τόσο σοβαρά και τόσο οδυνηρά, θα μπορούσαμε να κρατάμε την κοιλιά μας από τα γέλια μέχρι να ντραπούν – με πρώτο τον κ. Παπαδήμο – και να σηκωθούν να φύγουν με σκυφτό το κεφάλι.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ – απλώς εμείς στο τέλος θα τους κάναμε τη χάρη να σκάσουμε (στην κυριολεξία) από τα γέλια.

Αν υπήρχε λίγη τσίπα πάνω τους, δεν θα έπαιζαν το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες – στο οποίο όταν συμμετέχουν οι παλιάτσοι της παρέας τα καταφέρνουν να αφήνουν πάντα στο τέλος κάποια καρέκλα κενή.

Αφού πέρασαν πάνω από δέκα ημέρες με τον πρωθυπουργό να μην κατορθώνει να λύσει το σταυρόλεξο βρίσκοντας υπουργό προς αντικατάσταση του κ. Παπουτσή για το Δημόσιας Τάξης, η λύση (λέμε τώρα) βρέθηκε!

Προσλαμβάνονται 1.065 δάσκαλοι και καθηγητές

Στο μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο για το σχολικό έτος 2012-13.
Η επιλογή των εκπαιδευτικών θα γίνει σε ποσοστό 60% από τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και 40% από τους πίνακες των αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία.
Σε ότι έχει να κάνει με την προϋπηρεσία οι πίνακες έχουν συνταχθεί με βάση την προϋπηρεσία ως 30 Ιουνίου του 2010, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε ότι αφορά θέσεις διδασκάλων όπου ο κατάλογος διοριστέων μέσω ΑΣΕΠ έχει εξαντληθεί η επιλογή θα γίνει από τους αναπληρωτές.

SOS Βυθίστηκε παραλία στο Δερβένι – Κινδυνεύουν σπίτια!

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού που σε ορισμένες περιοχές είναι εντονότερο –όπως στο Δερβένι- είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως που συνέβη σε περιοχή της παραλίας του Δερβενίου και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, είναι πρωτοφανές και ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ολόκληρη η παραλία σε μήκος 50 περίπου μέτρων βυθίστηκε στη θάλασσα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αφού το έδαφος υποχώρησε! Οι κολώνες σπιτιών βρέθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ σε ένα απ΄ αυτά μπήκαν νερά της θάλασσας και μέσα στα δωμάτια! Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονταν στο σημείο ή και λίγο μακρύτερα απ΄αυτό όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσαν να κλείσουν μάτι τις τελευταίες μέρες, φοβούμενοι για κάτι χειρότερο. Άμεσα έφτασαν στο σημείο ειδικοί και στελέχη του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Α. Κλαδούχος, εκπρόσωπος της Π.Ε. Κορινθίας και φορείς της ευρύτερης περιοχής για να διαπιστώσουν την έκταση του φαινομένου. Κάτοικοι και φορείς ζητούν άμεση επέμβαση στο σημείο όσο το δυνατόν συντομότερα και πριν να είναι αργά για τις περιουσίες των κατοίκων, ενώ ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Β. Κελλάρης ζήτησε τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων άμεσα, καθώς και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γ. Φερεντίνου που είναι πρόεδρος του Ωκεανογραφικού τμήματος το οποίο διαθέτει βαθυσκάφος και μπορεί να κάνει έρευνες στο βυθό της περιοχής…

Α. Κλαδούχος – Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:
Κινδυνεύουν με κατάρρευση κατοικίες πολιτών!

Φανερά προβληματισμένος ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανέφερε: «Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο… Κινδυνεύουν με κατάρρευση κατοικίες πολιτών! Έχουμε καλέσει τις Τεχνικές υπηρεσίες και ψάχνουμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε άμεσα το φαινόμενο. Παράλληλα είναι ανάγκη για μια συνολική μελέτη για την αποκατάσταση και προστασία των ακτών του Κορινθιακού… Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση να κάνουμε παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο. Απαιτούνται βέβαια κάποιες διαδικασίες, γι΄ αυτό θα ήθελα, επειδή πρόκειται για ένα ειδικό και έκτακτο θέμα,  να κάνω έκκληση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, Πολεοδομία, Λιμεναρχεία, κ.τ.λ. να δίνουν κατ΄ εξαίρεση σύντομα άδεια για να προχωρήσουν οι ενέργειες για το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα και να προστατευτούν οι κατοικίες και οι πολίτες. Ευχαριστούμε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη που από την πρώτη στιγμή έστειλε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για να κάνουν αυτοψία και να μελετήσουν το φαινόμενο. Είμαστε κοντά στο πρόβλημα και δεν θα το αφήσουμε έτσι…».


Β. Κελλάρης – πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ: Να υπάρξει επείγουσα σύσκεψη με ειδικούς επιστήμονες
 
«Ξαφνικά ένα μικρό κύμα ύψους μισού μέτρου έκανε κυκλική κίνηση προς τα έξω και βλέποντας από κάτω διαπίστωσαν ότι η παραλία είχε βουλιάζει και η θάλασσα έφτασε στα θεμέλια. Οι κολώνες ενός σπιτιού ήταν στον αέρα! Εκεί που τελείωνε η παραλία τα νερά ήταν σε χρώμα βαθύ γαλάζιο, που σημαίνει σε μεγάλο βάθος. Φοβόμαστε μην συμβεί καμία χειρότερη καθίζηση. Σπεύσαμε να ενημερώσουμε τους ειδικούς για να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό. Ζητήσαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να καλέσει επειγόντως σύσκεψη ειδικών επιστημόνων συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή του παν. Πατρών κ. Γ. Φερεντίνου δεδομένου ότι είναι πρόεδρος του Ωκεανογραφικού τμήματος, έχουν βαθυσκάφος και κάνουν συνεχώς παρόμοιες έρευνες.  Κάποιοι έφυγαν δύο βράδια από τα σπίτια τους, φοβούμενοι μην συμβεί κάτι χειρότερο. Πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση!».

Α. Ζάρρος: Ανησυχητική η καθίζηση
Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού είναι ένα πολύ μεγάλο και γνωστό πρόβλημα. Αυτό που συνέβη όμως πριν λίγες μέρες στο Δερβένι είναι διαφορετικό από τις συνήθεις παρενέργειες της διάβρωσης. 
Το έδαφος υποχώρησε ξαφνικά (στην κόκκινη γραμμή και πάνω ήταν τα τσιμέντα και τα πρεβάζια που είναι τώρα στη θάλασσα) και μερικά σπίτια βρέθηκαν στον αέρα από τη μία πλευρά. Δεν έφτανε ότι αρκετά μέτρα παραλίας χάθηκαν τους τελευταίους μήνες μπροστά από τα σπίτια τους, έγινε κι αυτή η περίεργη καθίζηση την περασμένη βδομάδα κάνοντας τους κατοίκους να έχουν χάσει τον ύπνο τους και να  έχουν "πλημμυρίσει" ανησυχία και ερωτηματικά.
Η παρέμβαση του δήμου και της περιφέρειας πρέπει να είναι άμεση (ήδη έχουν επισκεφθεί το χώρο και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση) και πέρα από την αυτονόητη προστασία των σπιτιών, θα πρέπει να κληθούν επιστήμονες και να εξετάσουν το φαινόμενο αυτό για να καταλάβουμε τι έγινε. Οι κάτοικοι μάλιστα βάζουν το θέμα της διάγνωσης του φαινομένου ως πρώτη προτεραιότητα, για να ξέρουν τι γίνεται κάτω από ...τα πόδια τους και αν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν εκεί.

Ευελπιστώ όλοι να κινηθούν άμεσα και να μάθουμε έγκυρα και έγκαιρα για το  τι γίνεται εκεί κάτω. Θα επανέλθω.
ΥΓ: Όσο για τη διάβρωση, όσο την πολεμάμε με αποσπασματικά λιθάρια, τέτοια και χειρότερα θα έχουμε... Αποανάπτυξη, αποτσιμέντωση ποταμών και παραλιών και τα φερτά στη θάλασσα (και όχι στους τσιμεντάδες) μάλλον είναι η λύση για τη διάβρωση, αλλά θέλει άλλο πολιτικό προσωπικό και μάλλον άλλη κοινωνία για να δρομολογηθεί...». 

 

Ξέρουν Ερνέστο, Τόρο και Αβραάμ - Θρύλος όπως στη... Μόσχα


Με οδηγό τη Μόσχα και το... γούρικο πλήρωμα που είχε μεταφέρει την αποστολή και στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Ολυμπιακός ψάχνει στο Χάρκοβο το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ...
Από προχθές οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην ουκρανική πόλη, όπου απόψε (8 μ.μ., ΑΝΤ-1) αντιμετωπίζουν τη Μεταλίστ, με βασικό στόχο να επιστρέψουν στην Αθήνα με ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να είναι το ακλόνητο φαβορί στη ρεβάνς ( 15/3) του Καραϊσκάκη.
Το σύνθημα το έδωσε και ο Βαλβέρδε που δεν πιστεύει ότι η κορυφή που έπιασε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, θα επηρεάσει την αγωνιστική του συμπεριφορά. «Πρόκειται για δύο διαφoρετικές διοργανώσεις και ανεξαρτήτως με το τι κάναμε στο πρωτάθλημα, εμείς πάμε στην Ουκρανία να παλέψουμε για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Πάμε για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα διευκολύνει το έργο μας στο δεύτερο ματς», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός και αναφέρθηκε στους Ουκρανούς.
«Η Μεταλίστ είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Εχει πολύ γρήγορους Αργεντινούς και Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, πολύ δυνατούς στην επίθεση και αυτό είναι το μεγάλο της όπλο. Με τη Μεταλίστ παίξαμε και το 2008 και πιστεύω ότι εκείνη η ομάδα με την τωρινή έχουν την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού τους», υπογράμμισε ο 47χρονος τεχνικός.
Tο ταξίδι στο παγωμένο Χάρκοβο έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που έκαναν οι Πειραιώτες πριν από τρεις εβδομάδες στη Μόσχα, όπου αντιμετώπισαν τη Ρουμπίν Καζάν και αυτό το παιχνίδι θα αποτελέσει τον μπούσουλα του τρόπου που θα αγωνιστούν και στο αυριανό ματς.
Αδυναμίες
Γι' αυτό ο Βαλβέρδε, αν και δεν θα αλλάξει το σύστημα της ομάδας (4-3-3), θα δώσει εντολή να έχουν μικρές αποστάσεις οι γραμμές μεταξύ τους, να δώσουν χώρο οι παίχτες του στους Ουκρανούς και να τους «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.
Αλλωστε, ο στενός του συνεργάτης Γ. Ασπιάθου, που κατασκόπευσε τη Μεταλίστ, διέγνωσε αδυναμίες στην άμυνά της, που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι» και να σκοράρουν μέσα στο Χάρκοβο.
Ο Βαλβέρδε, μιλώντας στους παίχτες, τόνισε πως δεν θα πρέπει να παρασυρθούν από τον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν οι Ουκρανοί, ανέφερε πως τα πρώτα λεπτά του αγώνα θα είναι σημαντικά για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς η Μεταλίστ θα ψάξει το γρήγορο γκολ, και τους ζήτησε να υπάρχει αλληλοκάλυψη, αφού όλοι οι παίχτες της Μεταλίστ βγαίνουν στην επίθεση. Σχετικά με την 11άδα, σίγουροι θεωρούνται οι Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μιραλάς και Τζιμπούρ.
Τη θέση του αριστερού μπακ διεκδικούν οι Μαρκάνο και Χολέμπας, ενώ δύο μνηστήρες (Ιμπαγάσα, Μακούν) έχει και η θέση του οργανωτή. Οσο για το δεξί άκρο της επίθεσης, ακλόνητο φαβορί - με αουτσάιντερ τους Αμπντούν, Καζίμ - είναι ο Φουστέρ, ο οποίος ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στις αντίπαλες άμυνες, ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Κάρολ τελικά έμεινε στην Αθήνα και έτσι στον πάγκο θα βρίσκεται ο 18χρονος Μπάμποβιτς.
Ο Βαλβέρδε πήρε 21 παίχτες, όσους δηλαδή έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ σε αυτή για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε και ο Φέισα. Μάλιστα ο Σέρβος μέσος έχει πιθανότητες να είναι και στη 18άδα του αγώνα. Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε στο Χάρκοβο λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα. Η θερμοκρασία ήταν στους -5 βαθμού.
Το παιχνίδι θα διευθύνει ο Ούγγρος διαιτητής Ιστ. Βαντ.

Κλειστή η Αθηνών - Κορίνθου στην Κακιά σκάλα από φωτιά σε φορτηγό

Άγνωστο πως αλλά το φορτηγό άρχισε να φλέγεται εν κινήσει. Ο οδηγός ευτυχώς πρόλαβε να το εγκαταλείψει έγκαιρα, το βαρύ όχημα όμως έμεινε στη μέση του δρόμου στο 46ο χιλιόμετρο της εθνικής Αθηνών - Κορίνθου στην Κακιά Σκάλα. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει το ρεύμα προς Αθήνα και η τροχαία να εκτρέπει την κίνηση από το 57ο χιλιόμετρο στο ύψος της Κινέτας προς την παλιά εθνική.
Το φορτηγό μεταφέρει εύφλεκτα υλικά και είναι δύσκολη η κατάσβεση. Ήδη η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, όμως θα πρέπει μετά την κατάσβεση να μετακινηθεί ώστε να δοθεί ξανά η εθνική στην κυκλοφορία

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα – Εφιάλτης… ο Μέσι για την Λεβερκούζεν!

Οι "μπλαουγκράνα" συνέτριψαν με 7-1 τη Λεβερκούζεν στο "Καμπ Νου" και πήραν για πέμπτη συνεχή φορά την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέντε γκολ πέτυχε ο Μέσι!
Για τους περισσότερους ήταν προφανές ότι η ρεβάνς της Βαρκελώνης ήταν τυπική διαδικασία μετά το 3-1 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μπαρτσελόνα. Απλά οι παίκτες του Γκουαρντιόλα έπρεπε να το αποδείξουν…. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο.
Οι Καταλανοί προσέφεραν μία ακόμα σπουδαία παράσταση, τόσο μεγάλη όσο μαρτυρά το τελικό 7-0. Για μία ακόμη φορά, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λιονέλ Μέσι, κάνοντας την άμυνα της Λεβερκούζεν να θέλει… ασπιρίνες!.
Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ πέτυχε πέντε τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο (25΄ ,42’ 48’, 58’ 85’’), ενώ ο νεαρός Τέγιο πρόσθεσε το όνομά του (55’, 62’ ) στον πίνακα των σκόρερ
Το γκολ για τους Γερμανούς σημείωσε με όμορφο πλασέ στις καθυστερήσεις ο Μπελαραμπί (93').
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της "Μπάρτσα" στο Τσάμπιονς Λιγκ και η βαρύτερη ήττα της Μπάγερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσον αφορά τον Μέσι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει 5 γκολ σε έναν αγώνα!
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουραδιόλα): Βίκτορ Βαλδές, Άλβες, Πικέ, Μασκεράνο, Αντριάνο (63' Μουνιέσα), Μπούσκετς, Τσάβι (53' Κεϊτά), Ινιέστα (53' Τέγιο), Φάμπρεγας, Πέδρο, Μέσι.
Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Σβάαμπ, Ράιναρτς, Τορπάκ, Κάντλετς, Μπέντερ (55' Σίρλε), Κάστρο, Ρόλφες, Ρενάτο Αουγκούστο (67' Οσίπκα), Κίσλινγκ, Ντερντιγιόκ (55' Μπελαραμπί).