Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η κυβέρνηση αποφάσισε το κούρεμα όλων των ασφαλιστικών ταμείων - Διάγγελμα Παπαδήμου: "Έχουμε ακόμα ανηφόρα"

Το κούρεμα είναι επιτυχημένο, είναι γεγονός και πλέον μπαίνουν οι σφραγίδες.

Η πρώτη μπήκε από το Eurogroup. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι αποφασίστηκε να αποδευσμευθούν 35,7 δισ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας το οποίο είναι συνολικά 130 δισ ευρώ.

Η δεύτερη από το υπουργικό συμβούλιο το οποίο ενέκρινε με Πράξη του την ενεργοποίηση των ρητρών υποχρεωτικής συμμετοχής (CAC's), ώστε να επεκταθεί το "κούρεμα" στο σύνολο των ομολόγων που εντάσσονται στη διαδικασία της ανταλλαγής, το λεγόμενο PSI.

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

 
Με την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους που έχει γίνει ποτέ, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική, θα έλεγα ιστορική, επιτυχία, που έγινε δυνατή με τις συστηματικές, συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες πολλών. Με τη βοήθεια των εταίρων μας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο.

Όλγα Κεφαλογιάννη...Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σχέδιο προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, να κλείνουν τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. και να συνεχίζεται η πολιτική «του αυτόματου πιλότου

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμό, κ. Παύλο Γερουλάνο, με θέμα τη λειτουργία του γραφείου ΕΟΤ στην Καλαμάτα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η έξοδος της χώρας από την οικονομική και αναπτυξιακή ύφεση προϋποθέτει την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει σε όλους τους τομείς.
Ο Τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το βασικό μοχλό κίνησης της πραγματικής οικονομίας, ενισχύοντάς την άμεσα και αποδοτικά, εάν και εφόσον ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες και εφαρμοστούν καινοτόμες πολιτικές προβολής και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος.
Μέχρι  σήμερα, όμως, αντί να λαμβάνονται τα ενδεδειγμένα μέτρα, διαπιστώνεται  έλλειμμα σε κάθε σχετικό τομέα ανάπτυξης του τουρισμού. Αντί για μέτρα στήριξης, ακολουθείται τακτική απαξίωσης κάθε πτυχής της τουριστικής βιομηχανίας.
Ο «στρατηγικός σχεδιασμός» ο οποίος εφαρμόζεται, στηρίζεται στα λουκέτα, στη συρρίκνωση, στην οικονομική αφαίμαξη των επιχειρηματιών, στην ελάττωση των θέσεων εργασίας και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Είναι μια πολιτική ελλειμματική σε όραμα, σε ιδέες, σε πρωτοβουλίες, σε πρωτοτυπία.  
Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού. Με διαδικασίες χωρίς αιτιολογική βάση, κλείνουν το ένα γραφείο μετά το άλλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στερώντας από τον Ελληνικό Τουρισμό ένα καίριο εργαλείο δουλειάς.
Τελευταίο παράδειγμα το γραφείο του Ε.Ο.Τ. στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, έχει τεθεί θέμα παύσης λειτουργίας και του συγκεκριμένου γραφείου, παρόλον ότι αποτελεί νευραλγικής σημασίας υπηρεσία για την προώθηση του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, παρέχοντας πολυσήμαντες υπηρεσίες στις τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής.
Καλούμε τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, να σταματήσει την πολιτική των λουκέτων και να αντιληφθεί, ότι ο Τουρισμός μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες για την Ελλάδα και την οικονομία της. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει σχέδιο προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού, να κλείνουν τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. και να συνεχίζεται η πολιτική «του αυτόματου πιλότου».
Οι ευθύνες είναι πολλές, είναι σοβαρές και ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να αντιληφθεί τα λάθη του και να αλλάξει τακτική, όσο ακόμα υπάρχει χρόνος».

Νίκος Νικολόπουλος: Ας σταματήσει, λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας να μοιράζει ψεύτικες ελπίδες.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας για νέα προγράμματα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Τα στοιχεία για την ανεργία του Δεκεμβρίου είναι συγκλονιστικά και εφιαλτικά.
Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας, αντί να απολογηθεί για την τραγική κατάσταση στην αγορά Εργασίας, επέλεξε για άλλη μια φορά το δρόμο των εξαγγελιών και των προγραμμάτων για την ανεργία.
Για άλλη μια φορά παρήλασαν από τα Μέσα Ενημέρωσης τεράστια ποσά και μεγάλοι αριθμοί ωφελούμενων άνεργων.
Οι πολίτες όμως πια δεν πείθονται .
Η αδράνεια και τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα δυόμισι χρόνων πολιτικής παρουσίας στο Υπουργείο Εργασίας δεν καλύπτονται.
Με τις εξαγγελίες αυτές όμως ο υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ προσβάλλει τη δημοκρατική τάξη και δεοντολογία.
Εξαγγέλλει προγράμματα που θα βγουν στον αέρα τον Απρίλιο, δηλ. μέσα στην προεκλογική περίοδο και το Μάιο όπου οι Έλληνες πολίτες θα έχουν εκλέξει άλλη Κυβέρνηση.
Οι προθέσεις του είναι προφανείς. Όλα για την πολιτική, κομματική και προσωπική επιβίωση.
Στόχος ο επηρεασμός των ψηφοφόρων, η άγρα ψήφων, το γνωστό πασοκικό προεκλογικό παιχνίδι.
Αν όλα αυτά σημάδεψαν για πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ, σήμερα η Δημοκρατία μας και οι Έλληνες πολίτες δεν τα ανέχονται.
Ας σταματήσει, λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας να μοιράζει ψεύτικες ελπίδες.
Ας αφήσει τους προεκλογικούς εντυπωσιασμούς και τα μικροκομματικά παιχνίδια.
Την υπόθεση της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Συνοχής θα την πάρει στα χέρια της η νέα Κυβέρνηση, που θα επιλέξουν οι πολίτες σε λίγες εβδομάδες».

ΠέτροςΤατούλης :Πρόκριμα των μετέπειτα εξελίξεων η αξιοποίηση του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Jessica

Πρόκριμα των μετέπειτα εξελίξεων στη χώρα χαρακτήρισε την ουσιαστική αξιοποίηση του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Jessica, κατά τη συνάντηση εργασίας για την έναρξη λειτουργίας του, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και εκπροσώπων της Eurobank, εκ μέρους του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης του Μηχανισμού, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012.

«Επενδύουμε σε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο καθώς αποτελεί τη νέα προοπτική για την επόμενη προγραμματική περίοδο και το μέλλον. Η φιλοσοφία του Jessica υπαγορεύει την επένδυση πόρων του ΕΣΠΑ σε ένα ταμείο το οποίο θα μοχλεύσει και θα επανεπενδύσει ιδιωτικούς πόρους με ανταποδοτικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να υλοποιηθεί με άμεση συνάφεια των προτεραιοτήτων και των αναγκών του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι να επιτευχθεί η μόχλευση της ιδιωτικής οικονομίας με συνδυασμό αστικών αναπλάσεων και επιχειρηματικότητας. Σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής και για τη  επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησής του, θα πραγματοποιηθεί νέα τεχνική σύσκεψη την Πέμπτη 15 Μαρτίου. 

Μέσα στη βδομάδα 2 νέες κοινοβουλευτικές ομάδες

Αποκλειστικό
απο το   http://logia-starata.blogspot.com/2012/03/2.html

Αλλάζει ο χάρτης των πολιτικών δυνάμεων , στο Ελληνικό Κοινοβούλιο , την ερχόμενη εβδομάδα. σύμφωνα με αποκλειστικές  μας πληροφορίες . Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις προσχωρήσεων κ συνεργασιών  που θα οδηγήσουν στο σχηματισμό 2  νέων κοινοβουλευτικών ομάδων .
Γίνεται προσπάθεια να σχηματιστεί και μία τρίτη Κ.Ο. , αλλά μέχρι στιγμής τα κουκιά δεν φαίνεται να βγαίνουν. Οι 2 πάντως έχουν κλειδώσει και δεν είναι αυτές που έρχονται αβίαστα στο μυαλό των περισσοτέρων .
Να πούμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, αρκούν 10 βουλευτές για να συγκροτήσουν Κ.Ο. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες έχουν δικά τους γραφεία καθώς και  διοικητικές γραμματείες, οι οποίες στελεχώνονται από μετακλητούς υπαλλήλους.

O Πάνος Μπεγλίτης στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραίτησή του από την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αλλά   και την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Ευ. Βενιζέλου, στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματος, ο βουλευτής Κορινθίας Π. Μπεγλίτης δήλωσε τα εξής:

«Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να με αποδεσμεύσει από την θεσμική μου ευθύνη και ιδιότητα,  του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Το έκανα αυτό, γιατί θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος ως βουλευτής, ως πολιτικός και πρωτίστως ως πολίτης, εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος μας.
Θα μπορούσα, εύκολα και βολικά, να κρυφτώ πίσω από την θεσμική μου ιδιότητα ,του εκπροσώπου τύπου, να μην εκφράσω την οφειλόμενη άποψη που πρέπει όλοι  να  έχουμε σ’ αυτήν την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία και να αφήσω να περάσει ο χρόνος μ’ έναν τρόπο καιροσκοπικό και ωφελιμιστικό για μένα ,χωρίς να δυσαρεστήσω κανέναν.
Επειδή όμως, έχω μάθει στην ζωή μου να υπερασπίζομαι την άποψη μου, αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου, για να μπορώ να τοποθετηθώ ελεύθερα ,ανεπηρέαστα, με βάση την προσωπική πολιτική μου επιλογή έναντι των υποψηφίων .
Αυτή η απόφασή μου στόχευε ,σεβόμενος τους υποψηφίους ,να εκφράσω την θέση μου και την υποστήριξή μου στην υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Θεωρώ ότι ο Ευ. Βενιζέλος συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, τις δυνατότητες και τις ικανότητες, για να ενοποιήσει την παράταξή μας και να δώσουμε συλλογικά όλοι μαζί μια μεγάλη δημοκρατική μάχη στις εθνικές εκλογές,  για να υπερασπιστούμε το πρόγραμμά μας , αλλά και τον απολογισμό της κυβερνητικής μας θητείας.
Σέβομαι απόλυτα τον αγαπητό φίλο, τον  συναγωνιστή, Χρήστο Παπουτσή, για την μακρά διαδρομή και συνεισφορά του στο Κίνημά μας.
Πιστεύω όμως, πως στις  δεδομένες  πολιτικές, οικονομικές  και κοινωνικές συγκυρίες για την παράταξή μας, ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να εκφράσει, με τον καλύτερο τρόπο, τις αγωνίες της κοινωνικής μας βάσης και να οδηγήσει ενωτικά και συντεταγμένα την δημοκρατική παράταξη στις εθνικές εκλογές.
Θέλω να καλέσω όλους τους δημοκράτες πολίτες ,μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, να συμμετάσχουν ενεργά και μαζικά σε αυτήν την πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία, που αποτέλεσε ένα ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και μοντέλο ,το οποίο ακολούθησαν και άλλα κόμματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Θα πρέπει να είναι για όλους μας μια γιορτή δημοκρατίας αυτές οι εσωκομματικές  εκλογές. Να μην φοβηθούμε τις όποιες απειλές ,τις όποιες πληροφορίες για προβοκάτσια .Το ΠΑΣΟΚ έχει γερές ρίζες στην ελληνική κοινωνία ,παρά την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Έχουμε  ισχυρό τον πολιτικό και κομματικό μας πατριωτισμό, το ΠΑΣΟΚ έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να αλλάξει η Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.
Προσερχόμαστε στην κοινωνία ,μιλάμε με τους πολίτες ,τους  ζητάμε να συμμετάσχουν ενεργά και δυναμικά στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή της νέας ηγεσίας του Κινήματός μας. Θα είναι μια πολύτιμη εμπειρία ενεργοποίησης της κοινωνικής μας βάσης ,ώστε μέσα από την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και συμμετοχή, να αναδείξουμε  με ισχυρή νομιμοποίηση τη νέα ηγεσία και  κατόπιν να δώσουμε την μάχη των εθνικών εκλογών. Μια μεγάλη πολιτική μάχη θέσεων απέναντι στην παραδοσιακή αριστερά ,όσο και στην συντηρητική παράταξη. Γιατί τα τελευταία δυο χρόνια στο όνομα μιας αντιμνημονιακής ρητορικής όλοι κρύφτηκαν πίσω από το ΠΑΣΟΚ, το  οποίο κλήθηκε να λάβει σκληρές  αποφάσεις για να αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας και την στάση πληρωμών .
 Ήρθε το τέλος του λαικισμού και της ισοπέδωσης ,των εύκολων λύσεων ,του στρογγυλεμένου λόγου .Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, προτείνοντας συγκεκριμένα πράγματα για την πορεία της χώρας. Και η επόμενη μέρα, είμαι βέβαιος, πως θα βρει την δημοκρατική παράταξη ισχυρότατη στο κέντρο των πολιτικών και κυβερνητικών εξελίξεων ,ώστε με πολιτική σταθερότητα να προχωρήσει η χώρα στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη.»

"Πόρτα" του Εφετείου στους βουλευτές που ήθελαν αναδρομικές αυξήσεις

Οι βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές έχασαν την «μάχη» στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο με μια πρώτη απόφασή του έκρινε ότι δεν δικαιούνται αναδρομικές διαφορές αποδοχών, ενώ την ίδια στιγμή μόνο 43 βουλευτές παρατήθηκαν από την μισή και πλέον Βουλή που έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας έχουν προσφύγει βουλευτές και διεκδικούν, με το νόμιμο τόκο, τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Κατά μέσο όρο, με την κάθε αγωγή τους οι βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό, καθώς τα χρηματικά ποσά κυμαίνονται ανάλογα με το πόσες αγωγές έχει καταθέσει ο κάθε βουλευτής και με τα χρόνια που διετέλεσε βουλευτής.

Στις αγωγές τους, οι βουλευτές επικαλούνται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές με τις οποίες καθιερώνεται η αρχή της διάκρισης των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής), οι οποίες μεταξύ τους είναι ισοδύναμες και ισότιμες. Παράλληλα, ο κάθε βουλευτής διεκδικεί και αποζημίωση 10.000 ευρώ, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την μη αναπροσαρμογή των αποδοχών του.

Ποιοι παραιτήθηκαν της διεκδίκησης

Το πρωτάθλημα στη Β και στη Γ’ κατηγορία Κορινθίας (Οι κυριακάτικοι αγώνες)

Β' Κορινθίας

Β1
22η Αγωνιστική

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ
Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ

Β2
19η Αγωνιστική ( Εξ αναβολής)

Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ – ΑΠΕΣΣΑΣ


Το πρωτάθλημα της Γ’ Κορινθίας

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
16η Αγωνιστική

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Ν. ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΦΩΚΑΣ
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ

Β΄ΟΜΙΛΟΣ
18η Αγωνιστική

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. - ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΑΡΑΤΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΟΡΦΕΑΣ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
Ρεπό ο Α. Ο. ΛΑΥΚΑΣ

Το παιδικό πρωτάθλημα ( Οι αυριανοί αγώνες)

1ος όμιλος
17η ( προτελευταία) Αγωνιστική

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ

2ος όμιλος
17η ( προτελευταία) Αγωνιστική

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

3ος όμιλος
14η ( τελευταία) Αγωνιστική

ΠΕΛΟΠΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Έξοδος κινδύνου για τους πρωτοπόρους στην Α΄ Κορινθίας


Με τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής , συνεχίζεται αύριο Σάββατο στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας.
Μία αγωνιστική όπου οι τρεις πρωταγωνιστές για την άνοδο αγωνίζονται εκτός έδρας με ισχυρούς αντιπάλους. Στο Θώδειο στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου κοντράρεται με τον πρωτοπόρο ΠΑΣ Κλένια, ενώ στο Δερβένι Αστέρας Δερβενίου κοντράρεται με τον Πέλοπα Κιάτου.
Στην Αρχαία Κόρινθο η Προοδευτική Περιγιαλίου υποδέχεται την Ελλάδα Βέλου, ενώ στο γήπεδο του Σολομού η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Α. Ο. Λουτρακίου.
Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός, ως γηπεδούχος αγωνίζεται με την συνδημότισσα της Θύελλα Πετρίου ενώ στη Ξυλοκέριζα Σαρωνικός Γαλατακίου μάχεται με τον Πανσολυγειακό. Στο Ξυλόκαστρο έχουμε την αναμέτρηση των 2 ροπαλοφόρων Ηρακλειδών της Κορινθίας , όπου ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου συγκρούεται με την συνώνυμό του ομάδα του Λεχαίου.
Τέλος ο αγώνας ανάμεσα στον Άλμπαρτο Κόρφου, και τον Ισθμιακό δεν θα γίνει καθώς οι δύο ομάδες έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η 24η Αγωνιστική
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

Στο Κιάτο ο τελικός του Κυπέλλου Κορινθίας στις 21 Μαρτίου

Κατόπιν αποφάσεως της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κορινθίας αποφασίσθηκε ότι ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2012 μεταξύ των Σωματείων ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ- ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα διεξαχθεί την 21ην Μαρτίου 2012 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 15.00΄ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΙΑΤΟΥ (Άρθρον 42 παρ. 4 του Κ.Α.Π.).

Αναβάλλονται κατά μία αγωνιστική
Η Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει τα Σωματεία της Β΄ κατηγορίας 2ου Ομίλου ότι οι αγώνες  μεταξύ των Σωματείων σας που είχαν ορισθεί για 10 και 11  Μαρτίου αναβάλλονται προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες που έχουν αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος των αγώνων αυτών.
Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα της Β2 κατηγορίας πηγαίνει μία αγωνιστική  πίσω.

Χωρίς αμοιβή οι Διαιτητές
Η Διοίκηση της ΕΠΣ Κορινθίας ενημερώνει τα σωματεία μέλη της, τα οποία συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου τα εξοδολόγια διαιτησίας θα περιλαμβάνουν μόνο τα οδοιπορικά των διαιτητών και βοηθών και όχι την προβλεπόμενη αμοιβή η οποία είναι προσφορά των διαιτητών μας στα δοκιμαζόμενα από την οικονομική κρίση ερασιτεχνικά σωματεία μας.
    Το ίδιο θα ισχύσει και για το επόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου για όσα σωματεία δεν ήταν γηπεδούχα κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο της ωραίας αυτής πρωτοβουλίας της ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και του Συνδέσμου Διαιτητών ποδοσφαίρου Κορινθίας.

Σε κίνδυνο κατάρρευσης 6 κατοικίες στο Δερβένι - Φιλοξενία από το Δήμο 2 οικογενειών σε ξενοδοχείο της περιοχής






  • 2.3.2012-Diavrosi 018
    Την 29/02/2012, στο δυτικό όριο του οικισμού Δερβενίου, λόγω ασυνήθιστων κυματισμών, «εξαφανίστηκε» τμήμα της παραλίας μήκους 60 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων περίπου.
    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποσκαφτεί μέρος του εδάφους που στηρίζεται η θεμελίωση των κατοικιών (6 κατοικίες).
    Ο Δήμαρχος Α. Κλαδούχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Καραβάς και Γ. Γκιόκας και ο κ. Β. Κελλάρης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους συμπολίτες μας, ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Η ανταπόκριση των κ. Πέτρου Τατούλη και κ. Γεωργίου Δέδε ήταν άμεση.
    Έγιναν δύο εκθέσεις αυτοψίας από τους μηχανικούς του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και τρεις επί τόπου επισκέψεις από μηχανικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικούς σε έργα διάβρωσης ακτών.
    Όλοι οι μηχανικοί στις εκθέσεις αυτοψίας συμφωνούν πως τα γεγονότα αποτελούν ενδείξεις για γεωλογικό φαινόμενο.
    Με αίτημα του κ. Π. Τατούλη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση αποφασίστηκαν:
    1. Η φιλοξενία από το Δήμο 2 οικογενειών σε ξενοδοχείο της περιοχής, λόγω του κινδύνου κατάρρευσης των κατοικιών.
    2. Η άμεση προσωρινή λύση, με την τοποθέτηση ογκολίθων ώστε να εκτονωθεί η δράση των κυμάτων.
    3. Εξειδικευμένη έρευνα, μελέτη του φαινομένου και έργο μονιμότερης προστασίας

    Κώστας Κόλλιας: « Χρειάζεται άμεση επιστημονική τεκμηρίωση και μέτρα για να μη χαθούν ζωές στο Δερβένι»

    Το Δερβένι επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο της μεγάλης καθίζησης που σημειώθηκε, συνοδεία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Χαρίλαου Λαζανά. Ο κ.Κόλλιας, αφού διαπίστωσε την πρωτοφανή έκταση της ζημιάς, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο, τοπικούς φορείς και κατοίκους για το φαινόμενο. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
    «Το πρόβλημα με τη διάβρωση στις ακτές του Κορινθιακού είναι γνωστό, τόσο σε φορείς, όσο και σε κατοίκους, οι οποίοι δυστυχώς έχουν μάθει να ζουν, αφενός με τα φυσικά φαινόμενα και, αφετέρου, με ένα κράτος αδιάφορο για τις ζημιές και τους κινδύνους. Ωστόσο αυτό που συνέβη σήμερα στο Δερβένι είναι πρωτοφανές και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς το προκάλεσε.
    Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, βλέπουν τα θεμέλια των σπιτιών τους στον αέρα, τα δωμάτια πλημμυρισμένα. Το χειρότερο όμως είναι ότι ζουν με την αγωνία για το αύριο. Κανείς δεν μπορεί να τους πει πόσο σοβαρή είναι η καθίζηση και εάν απειλεί με κατάρρευση τα σπίτια τους. Δεν γνωρίζουν εάν είναι κατοικήσιμα, εάν η περιουσία τους μπορεί να σωθεί, ούτε εάν η καταστροφή θα σταματήσει ή όχι.
    Εδώ και χρόνια προειδοποιούμε για τις επιπτώσεις της διάβρωσης στις ακτές του Κορινθιακού. Έχω κάνει πολλές ερωτήσεις στα αρμόδια Υπουργεία, έχω πάρει άφθονες απαντήσεις, πλην όμως επί της ουσίας μηδέν.  Γνωρίζω ότι τα τελευταία τρία χρόνια, μόνο ο Δήμος Ευρωστίνης έχει υποχρεωθεί να παρέμβει στην Παλαιά Εθνική Οδό έντεκα φορές προκειμένου να σταματήσει ή να αποκαταστήσει ζημιές από διάβρωση. Περισσότερα από 20 σπίτια απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.
    Το φαινόμενο βεβαίως πλήττει όλη την ακτογραμμή του Κορινθιακού και βεβαίως δεν περιορίζεται στο Νομό μας. Συνολικά τα τελευταία 30 χρόνια έχουν χαθεί 2.500 στρέμματα. Οι διορθωτικές παρεμβάσεις κοστίζουν πανάκριβα στους Δήμους και το χειρότερο είναι ότι οι επισκευές και τα έργα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσουν οριστική λύση. Και βεβαίως στο μεταξύ απειλούνται περιουσίες και ζωές, καθώς έχουμε ετοιμόρροπα σπίτια, δρόμους που υποχωρούν κάτω από αυτοκίνητα, πεζοδρόμια που ξαφνικά χάνονται στη θάλασσα.
    Η βίαιη καθίζηση που υπέστη το παραλιακό μέτωπο σε μήκος 50 μέτρων δεν έχει σχέση σε ένταση και καταστροφικότητα με τις επιπτώσεις της διάβρωσης, όπως την έχουμε συνηθίσει. Και όπως προανέφερα δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς οφείλεται το συγκεκριμένο περιστατικό, γι’ αυτό άλλωστε και απαιτείται άμεσα να προσκληθούν ειδικοί επιστήμονες που να μελετήσουν το φαινόμενο και να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους φορείς, τι να περιμένουν και πώς να προστατευθούν.
    Στην Κορινθία έχουμε επίγνωση ότι ζούμε σε μία περιοχή ασταθή, σε διαρκή γεωλογική κίνηση, που ο άνθρωπος δεν μπορεί να σταματήσει. Υπάρχουν όμως θέματα που μπορούν και πρέπει να λυθούν. Η γραφειοκρατία για τους ανθρώπους που θέλουν να επιδιορθώσουν τις περιουσίες τους που έχουν υποστεί ζημιές και οι οποίοι πρέπει να περάσουν από 18 υπηρεσίες, πρέπει να εξαλειφθεί. Η καταστροφή των ακτών που οφείλεται σε παράνομη ανθρώπινη δραστηριότητα πρέπει επίσης να εξαλειφθεί.
    Κυρίως όμως η πολιτεία πρέπει να συνδράμει τους δήμους και τους δημότες της Κορινθίας με πόρους και τεχνογνωσία. Για το λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι υπάρχουσες ζημιές, να προληφθούν μελλοντικές και να υλοποιηθούν εκείνα τα έργα που θα διασφαλίζουν τις δημόσιες υποδομές, την ιδιωτική περιουσία και, κυρίως, θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή.»


    Στο πλευρό των εργαζομένων του Καζίνο Λουτρακίου, o Πάνος Μπεγλίτης

    Στο πλευρό των εργαζομένων του Καζίνο Λουτρακίου, στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την αποτροπή δημιουργίας Καζίνο στην περιοχή του Ελληνικού, τάχθηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Π. Μπεγλίτης.

    Συγκεκριμένα ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε τα εξής:
    «Παρακολουθώ με προσοχή όλες τις εξελίξεις που έχουν σχέση με την πορεία και την προοπτική λειτουργίας του Καζίνο Λουτρακίου.
    Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή είχα συνεχείς επαφές με το Σωματείο των εργαζομένων αλλά και με την διοίκηση του Καζίνο. Έτσι και τώρα θέλω να δηλώσω  ότι θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας.
    Είναι πολύ σημαντικό για την Κορινθία να εργάζονται 1.700 άτομα στο Καζίνο, σε μια δύσκολη περίοδο, με μεγάλο ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στους νέους του νομού μας.
    Παρακολουθώ επίσης πολύ στενά, γιατί συμμετέχω στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, τις εξελίξεις για  την αναπτυξιακή αξιοποίηση του χώρου γύρω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τοποθετήθηκα ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, που έφερε το σχετικό νομοσχέδιο, τονίζοντας πως πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση δημιουργίας νέου Καζίνο στον ευρύτερο χώρο του Ελληνικού.
    Δεν μπορώ να αντιληφθώ και αυτό τόνισα, σε μια ακτίνα 100 χιλιομέτρων περίπου, να σωρευθούν 3 τουλάχιστον Καζίνο. Αυτό θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας και θα είχε αρνητικές συνέπειες, τόσο για το Νομό μας όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό του Καζίνο Λουτρακίου.
    Ως βουλευτής Κορινθίας, παραμένω σ’ επαγρύπνηση στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ,αντιλαμβανόμενος  τις αγωνίες τους.
    Έχω ζητήσει συνάντηση με το Σωματείο για να τους ενημερώσω αλλά και για να ακούσω τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε συλλογικά την μάχη με αφορμή το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
    Νομίζω πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αντιλαμβάνεται την ευαισθησία μας. Υπάρχουν εξαιρετικές προτάσεις για να αναπτυχθεί αναπτυξιακά ο χώρος  και να  προσελκυσθούν παραγωγικές επενδύσεις από το εξωτερικό, χωρίς να δημιουργούνται συγχρόνως προϋποθέσεις για ένα ακόμα Καζίνο.»

    Γιάννης Μιχελάκης: Η θετική εξέλιξη της ανταλλαγής των ομολόγων δικαιώνει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας Απαιτείται, άμεσα, η λήψη μέτρων για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

    Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η θετική εξέλιξη της ανταλλαγής των ομολόγων δικαιώνει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και τη στήριξη στη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου. Στήριξη, χωρίς την οποία, το σημερινό αποτέλεσμα θα ήταν αδύνατο.
    Όμως, η βιωσιμότητα του χρέους δεν εξασφαλίζεται:
    ούτε μόνο με το «κούρεμα», που έγινε αναπόφευκτο με τις πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που ανέβασαν το χρέος από το 120% του ΑΕΠ το 2009 στο 170% σήμερα.
    Ούτε με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, τα χαμηλότερα επιτόκια και τη νέα δανειακή συμφωνία, που δείχνουν και την τεράστια διαφορά σε σχέση με το Μνημόνιο του 2010.
    Απαιτείται, άμεσα, η λήψη μέτρων για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.
    Και αυτά μπορούν να γίνουν από μια νέα Κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή.
    Ώστε, η χώρα να αξιοποιήσει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, το χρόνο που κέρδισε και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά της».

    Αγγελιόσημο; Αν οι παραθυράτοι αντέχουν, ας το καταργήσουν!

    Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

    Εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι. Η παροιμία ταιριάζει γάντι στο ξεσπάθωμα του κ. Βενιζέλου κατά της διοίκησης του Ταμείου των δημοσιογράφων, που αντέδρασε στη συμμετοχή του στο «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου τα οποία έχει στην κατοχή του (382 εκ ευρώ, ανάθεμα το PSI)!

    Και τι δεν είπε ο άνθρωπος. Μίλησε για πολιτικά κίνητρα, υποσχέθηκε τα γνωστά περί μεταφοράς δημόσιας περιουσίας για να καλυφθούν οι «όποιες απώλειες» - μπορεί να μας πει τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία για να ασκήσει την περίφημη «ασφαλιστική πολιτική» του; - κατήγγειλε υπονόμευση της διαδικασίας της χώρας για συνδικαλιστικούς και κομματικούς λόγους και διερωτήθηκε για ποιο λόγο να δέχονται την απομείωση τα ασφαλιστικά Ταμεία της Σουηδίας ή της Αυστρίας και όχι τα ελληνικά.

    Διερωτήθηκε επίσης – και εδώ είναι το καταπληκτικό – «πώς είναι δυνατόν να παίρνεις αγγελιόσημο και να υπονομεύεις τη διαδικασία»!

    Ντόρα Μπακογιάννη..Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ καιρό

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
    «Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι αναμφισβήτητα το πρώτο θετικό νέο μετά από πολύ καιρό. Είναι όμως ένα πρώτο βήμα.Τώρα χρειάζεται η εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ρύθμιση των χρεών στον ιδιωτικό τομέα. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, είναι ο πρώτος στόχος τον οποίο πρέπει να έχουμε».      

    Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

     Η Ελλάδα απέφυγε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων. Ο στόχος του PSI επετεύχθη. Από εδώ και πέρα το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η επιτυχία της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, καθοριστικό βήμα για να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά.    Υπάρχουν όμως ακόμη σοβαρές εκκρεμότητες, όπως είναι η ενεργοποίηση των συλλογικών ρητρών ευθύνης (CACS), το αν θα αξιολογηθεί ως πιστωτικό γεγονός, αν θα υπάρξουν νομικές ενέργειες εις βάρος της χώρας από πιστωτές και πως θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών για τους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα που εμπιστεύθηκαν στο ελληνικό κράτος τις αποταμιεύσεις τους. Όπως επίσης είναι κρίσιμο να δούμε πως θα περιορίσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις από τις σημερινές εξελίξεις στη μακροχρόνια πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

    **Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα μιλήσει αύριο Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαρτίου στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).

    *Συνεδριάζει την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 10:00 στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας.Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με πολιτική εισήγηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

    ΣοσιαΛΗΣΤΕΣ ή... βαρβαρότητα!

    του Νίκου Μπογιόπουλου

    Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στη Γαλλία, ακούγεται από ολοένα και περισσότερες πλευρές
    (σ.σ.: ορισμένες μάλιστα συστήνονται και ως «αντισυστημικές»...)
    ότι τη «λύση» στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης από τις πολιτικές της λιτότητας, θα τη φέρουν οι... «σοσιαλιστές».
    Ως εκ τούτου, θέλουν να μας παρουσιάσουν ως... επίκαιρο το ίδιο εκείνο ρυτιδιασμένο και σκουριασμένο «δίλημμα»:

    Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν στο Σαμαρά στην Καλαμάτα

    Ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο φέρονται να ετοιμάζουν σκηνικό έντασης

    Θερμή υποδοχή... «εντός έδρας» ετοιμάζονται να επιφυλάξουν, μέλη αριστερών οργανώσεων και αναρχοαυτόνομοι στον κ. Αντ. Σαμαρά, διαμαρτυρόμενοι για τη στήριξη που έδωσε η Ν.Δ. στο δεύτερο μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, παράγοντες της Αστυνομίας και ενημερώθηκαν και στελέχη της Ν.Δ., υπάρχει προεργασία για να πυροδοτήσουν ένταση στην μεθαυριανή επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Καλαμάτα.
    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μεταβαίνει στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας μαζί με τον υπουργό Υποδομών κ. Μ. Βορίδη, για να παραστούν στα εγκαίνια της νεότευκτης γέφυρας στην περιφερειακή όδο της Καλαμάτας.
    Με την επίσκεψή του αυτή, ο κ. Σαμαράς θα σημάνει ουσιαστικά και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και γίνεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του για συμβολικούς λόγους.
    Με βάσει τις πληροφορίες που υπάρχουν, ομάδες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και μέλη αριστερών οργανώσεων, φέρονται να προετοιμάζουν σκηνικό έντασης με αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Ν.Δ.
    Στην περιοχή το κλίμα ήδη είναι τεταμένο και οι τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους, ότι εάν γίνει το παραμικρό κατά του κ. Σαμαρά, θα υπάρξει σκληρή απάντηση.
    «Θα γίνει κόλαση, εάν σημειωθεί το παραμικρό» λένε χαρακτηριστικά και δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του πρόεδρου της Ν.Δ. και δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φήμες.
    Είναι η πρώτη φορά, μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, που ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνει περιοδεία, σε μια περίοδο που ήδη διαμορφώνεται κλίμα έντασης ενόψει και των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, εναντίον όσοι στήριξαν τη συμφωνία στη Βουλή.

    thebest.gr

    Η συγκινητική συνάντηση της Νατάσας Ράγιου με τον άνθρωπο της ζωής της

    "Στην Νατάσα χαρίζω και την ψυχή μου..." ΒΙΝΤΕΟ

    Η Νατάσα Ράγιου έστειλε πακέτο στον άνθρωπο που θα ήθελε να είναι δίπλα της πάντα, στη δημοσιογράφο...

    Διαβάστε περισσότερα στο Zappit.gr

    newsit.gr

    Πέρα από κάθε προσδοκία το "κούρεμα" - Έφτασε το 95,7% μαζί με την ενεργοποίηση των CACs - Σε άπταιστα... αγγλικά η ανακοίνωση του υπουργείου!

    Μόλις τα ρολόγια έδειξαν 08:00 ακριβώς, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σε άπταιστα αγγλικά, για το ποσοστό συμμετοχής στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.
    Η συμμετοχή στην ανταλλαγή των ομολόγων υπό το ελληνικό δίκαιο, ξεπέρασε τις προσδοκίες και "έκλεισε" στο 95,7% μετά την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CACs). Το εθελοντικό "κούρεμα" των ομολόγων που είχαν στη διάθεσή τους οι ιδιώτες πιστωτές έφτασε στα 85,5%.
    Τα 177 δισ. ευρώ ομόλογα που κουρεύτηκαν ανήκουν στο ελληνικό δίκαιο, δηλαδή ποσοστό 85,8% και το 69% ανήκει σε ξένο δίκαιο. Παράλληλα, δόθηκε παράταση έως τις 23 Μαρτίου για τη συμμετοχή κατόχων ομολόγων διεθνούς δικαίου, όπως επιβεβαίωσε στη δήλωσή του και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το 5,3% των ομολογιούχων που συμμετείχε στη διαδικασία, αντιτάχθηκε στις προτεινόμενες τροποποιήσεις.
    Όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για συμφωνία άνευ προηγουμένου.
    «Είναι μια ιστορική στιγμή, για την πολύ επιτυχημένη ανταλλαγή των ομολόγων. Μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάπτυξη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, στο NewsIt, στέλνοντας και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «είναι η τελευταία μας ευκαιρία».
    "Καλωσορίζουμε τα αποτελέσματα της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων από την Ελλάδα. Το ελληνικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μέσω συνεργασίας και καλής πίστης", αναφέρει η πρώτη επίσημη αντίδραση του IIF.
    Θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώσει ότι "ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε".

    Τι θα γίνει από εδώ και πέρα
    Στις 12:30 (όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο) ο υπουργός Οικονομικών θα δώσει συνέντευξη Τύπου, θα ακολουθήσει στις 15:00 η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όπου θα αποφασιστεί αν τελικά θα ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CACs) αλλά και το τί θα γίνει με όσους τελικά δε δήλωσαν συμμετοχή στο PSI, ενώ το απόγευμα στις 17:00 συνεδριάζει ξανά και το υπουργικό συμβούλιο.
    Στις 12 Μαρτίου, θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων σε ελληνικό δίκαιο και στις 20 Μαρτίου, αφού προηγηθεί συνεδρίαση του Eurogroup για το τυπικό «πράσινο φως» στο νέο δάνειο των 130 δισ., θα μπουν στα ελληνικά ταμεία και τα πρώτα χρήματα.


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    newsit.gr

    Ιδρυτικό συνέδριο της κίνησης Δημιουργία Ξανά .Το κόμμα των πολιτών απειλεί να σαρώσει το πολιτικό σύστημα


    - Μέχρι πότε θα ανέχεσαι να διασύρεσαι στα πέρατα του κόσμου και να ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Έλληνας;
    - Μέχρι πότε θα ανέχεσαι τις κομματικές Μαφίες να λυμαίνονται ότι παράγει με κόπο η δημιουργική Ελλάδα;
    - Μέχρι πότε θα ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν από τα τηλεοπτικά δελτία οι συνέταιροι της απάτης κι εσύ να είσαι φιμωμένος κι αδύναμος;
    ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ!
    Βάλε τέλος στη διαφθορά, στην ανευθυνότητα, στην υποκρισία.
    Βάλε τέλος στην εθνική παρακμή, στον διεθνή εξευτελισμό της χώρας μας.
    Έλα, να στείλουμε τους «επαγγελματίες» πολιτικούς εκεί που τους αξίζει.
    Την Κυριακή 11 Μαρτίου οργανώνουμε το «συνεργείο καθαρισμού» για την παράγκα της μεταπολίτευσης!

    Πρόγραμμα Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης:

    09:30 Έναρξη Εγγραφών
    11:00 Άνοιγμα συνεδρίου από τον ιδρυτή Θάνο Τζήμερο
    11:00 - 12.30 Α’ μέρος: πολιτικές ομιλίες
    11.00 - 11.45 Τάκης Γεννηματάς – Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης (EBRD)
    Στέλιος Σταυρίδης – Επιχειρηματίας
    Χάρης Οικονομόπουλος – Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου
    Θανάσης Μαυρίδης – Διευθυντής Εφημερίδας Κεφάλαιο και capital.gr
    Δημήτρης Τσίγκος – Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρήσεων|
    Γιώργος Χατζημαρκάκης – Ευρωβουλευτής (Μαγνητοσκοπημένος Χαιρετισμός)
    11:45 - 12.30 Ομιλία Θάνου Τζήμερου: «Οδηγίες κατασκευής γι’ αυτό που δεν ξανάγινε»
    12.30 - 13.30
    Β’μέρος: ψήφιση ιδρ. διακήρυξης, καταστατικού & πρόεδρου κόμματος
    13:30 - 15.00 Διάλειμμα
    15.00 – 20:00 Γ’ μέρος: εκλογές κομματικών οργάνων
    15:00 Ομιλίες Υποψηφίων και Εκλογές κομματικών οργάνων
    20:00 Κλείσιμο Συνδιάσκεψης από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ!
    Παίρνουμε το πιο δημιουργικό μας εργαλείο, την ψυχή μας, μας και δίνουμε φωνή στο ανείπωτο. Η «άλλη» Ελλάδα, οι Έλληνες της δημιουργίας, της παραγωγής, του μόχθου, της σκέψης, του πολιτισμού, της αξιοπρέπειας, επιτέλους συναντιόμαστε!
    Ναι, δεν είμαστε «επώνυμοι». Ευτυχώς! Έχουμε, όμως, όνομα που το τιμήσαμε με τη στάση της ζωής μας, κι όχι με το αλισβερίσι με την εξουσία και το life style.
    Ναι, απείχαμε συνειδητά από τη χυδαιότητα της πολιτικής ζωής, ξέροντας ότι ο συνδυασμός φαύλου πολιτικού και οπαδού με την πλαστική σημαία είναι ανίκητος.
    Τώρα όμως, ακόμα κι αυτοί που ζητωκραύγαζαν στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» έχουν καταλάβει ότι υπήρξαν κι οι ίδιοι θύματα της απάτης.
    Δεν ξανάγινε, λένε, πολιτική κίνηση από το «τίποτα». «Τίποτα» θεωρούν τις ζωές μας, τα όνειρά μας, όσοι τα πρόδωσαν! Έλα να τους δείξουμε πόσο δυνατό γίνεται αυτό το «τίποτα», αν ενωθεί και ορκιστεί στη νίκη.
    Αθήνα – Ξενοδοχείο Hilton 10:00 – 20:00
    Όλη η Δημιουργική Ελλάδα θα είναι εκεί.
    Εσύ?

    Μην υποτιμάς τη δύναμή σου. Δεν υπάρχουν από μηχανής θεοί.
    Τη λύση θα τη δώσουμε εμείς, οι μέχρι χθες αμήχανοι.

    είσοδος 10 ευρώ (Δεν έχουμε ούτε χορηγούς ούτε κρυφές πηγές...)
    Προεγγραφή για το συνέδριο μπορείς να κάνεις πατώντας εδώ.
    Δές την πρόσκληση

    Το Κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων



    Πρόκειται για το μοναδικό κοινωνικό χώρο που μέχρι στιγμής κερδίζει μέσα στην κρίση. Για τη μοναδική τάξη που κατόρθωσε να εξασφαλίσει οφέλη και στις καλές εποχές και να τα διατηρήσει ακόμη κι αυτή τη δύσκολη ώρα.
    Δεν αναφέρομαι σε μια συγκεκριμένη εισοδηματική ή επαγγελματική τάξη. Αλλά σε όλους εκείνους τους συμπατριώτες που "δια της πλαγίας" έχουν κατορθώσει να διακρατήσουν και ίσως να επαυξήσουν τα προνόμια με τα οποία είχαν περιβληθεί.
    Η τάξη των "Βολεμένων Ελλήνων" που τώρα εμφανίζεται με διάφορες μορφές διεκδικητικής διαμαρτυρίας και κινηματικής λογικής πολιτική έκφραση, διαπερνά όλο το πολιτικό και κοινωνικο-οικονομικό φάσμα.
    Ποιοι εντάσσονται σε αυτό το κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων;
    Κατ' αρχάς μικρή σημασία έχει εάν η ένταξή τους γίνεται εκουσίως ή ακουσίως. Μπορεί να έχει κάποια αξία από ηθικής ή ιδεολογικής πλευράς αλλά το οικονομικό αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.
    Οι ενταγμένοι λοιπόν Βολεμένοι Έλληνες. έτσι δειγματοληπτικά, είναι όλοι όσοι άντλησαν εισόδημα ή κεφάλαιο από τον κρατικό κορβανά, χωρίς όμως να έχουν την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα.


    Είναι ο πολιτικός, που ενώ εξασφάλισε την ασυλία και την ασύδοτη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος - κανένας προϋπολογισμός δεν συγκρατήθηκε προ κρίσης εκεί που προβλεπόταν και είχε ψηφισθεί από τη Βουλή- δεν εργάσθηκε για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά για την συντήρηση της κομματικής του πελατείας
    Είναι ο υπάλληλος που διεκδίκησε και διεκδικεί μισθούς κι επιδόματα καθώς και προνόμια μακρυά από την πραγματική αξία της εργασίας του
    Είναι ο αγρότης που ζήτησε να εξασφαλίσει σταθερό εισόδημα ανεξάρτητα της απόδοσης της γης του και των κινδύνων που η φύση του τομέα του εμπεριέχει.
    Είναι ο εργολάβος, ο επιχειρηματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν ζήτησαν κέρδος από τον ανταγωνισμό και την ποιότητα αλλά από την κρατική προστασία εις βάρος όλων των υπολοίπων.
    Είναι ο συνταξιούχος που εφησύχασε στην εσαεί οικονομική παροχή από το κράτος, που θεώρησε ότι στην ηλικία των 40 μπορεί να απολαμβάνει ποσά και προνόμια που δεν είχε ποτέ πληρώσει.
    Είναι ο συμπατριώτης μας που έχτισε σε δάσος κι αιγιαλό, εις βάρος όλων των υπολοίπων κλέβοντας περιβαλλοντικό κεφάλαιο από το σύνολο
    Είναι χιλιάδες συμπολίτες μας που παρέδωσαν τη μοίρα και τη ζωή τους στο κράτος, αντί αυτοί να αναλάβουν τις τύχες τους, αδιαφορώντας ότι κάθε φορά που ζητούν οτιδήποτε από την κρατική μηχανή - και ειδικά από την Ελληνική - πληρώνεται με δανεικά.
    Είναι επίσης χιλιάδες συμπολίτες μας που αντί να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, προσπάθησαν να τις αντικαταστήσουν με εκείνες ενός πολιτικάντη, για ένα διορισμό, μια υπόθεσή τους, ένα ρουσφέτι.
    Είναι ακόμη κι ο ακαδημαϊκός, κι ο καλλιτέχνης κι ο άνθρωπος του πνεύματος που φόρτωσε την ευθύνη της διαβίωσής του στις δικές μας πλάτες.
    Είναι η τοπική κοινωνία που δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από να πουλάει σουβλάκια και χαμόσπιτα σε φοιτητές και φαντάρους.Θα περίμενε κανείς ότι η λαίλαπα της κρίσης θα χτυπούσε πρώτα αυτούς. Πρώτα δηλαδή όσους είχαν να λαμβάνουν από το Δημόσιο, όχι μόνο χρήματα αλλά και προνόμια και επαγγελματικές άδειες και όλα τα κρατικά ωφελήματα.
    Λάθος. Πρώτα χτυπήθηκαν και λαβώθηκαν βαριά όλοι όσοι είχαν στηριχτεί στα δικά τους πόδια. Όλοι όσοι είχαν βασιστεί στις δικές τους δυνάμεις. Γιατί το "Κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων" από αυτούς ζητά περισσότερα. Ζητά αγριότερα. Ζητά με επιμονή.
    Κι άλλους φόρους, κι άλλη συμπίεση στα γρανάζια ενός παμφάγου κράτους.
    Που είναι οι αβόλευτοι;
    Που είναι όλοι εκείνοι που αγόγγυστα προσφέρουν και προσφέρονται;
    Δυστυχώς πουθενά.
    Πιθανόν να έρχονται εκλογές. Μη γελιέστε. Το "Κίνημα των Βολεμένων Ελλήνων" πάλι με τη γνωστή μεθοδολογία, πάλι με τις γνωστές κομματικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές δυνάμεις θα βρεθεί μπροστά. Θα επιβάλλει το νέο "λεφτά υπάρχουν", τη νέα "επανίδρυση του κράτους". Κι όταν σβήσουν τα φώτα πάλι αυτοί οι "Βολεμένοι" θα επιβιώσουν στο τέλος.
    Δυστυχώς.
     
    logia-starata.blogspot.com