Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Μετά τα γιαούρτια πέταξαν νεράντζια και πορτοκάλια στον Νταλάρα!

Νέες αποδοκιμασίες και νεράντζια κατά του Γιώργου Νταλάρα στη Δάφνη!
Απρόοπτα σημειώθηκαν για ακόμη μία φορά σε συναυλία Γιώργου Νταλάρα, αυτή τη φορά σε συναυλία του στη Δάφνη!
Ομάδα συγκεντρωμένων, αποδοκίμασε τον τραγουδιστή, ενώ πέταξε προς τη μεριά του και νεράντζια!
Μάλιστα, ένα πανό που ανάρτησε η ομάδα που αποδοκίμασε τον τραγουδιστή έγραφε: «Η κρίση ανατρέπεται. Έξω οι Νταλάρες από τις γειτονιές».

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών η Δόμνα Σαμίου

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της παραδοσιακής μας μουσικής και του δημοτικού μας τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ με λευχαιμία.
Η Δόμνα Σαμίου είχε ιδρύσει τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 1981 με κύριο στόχο τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας. Οι γονείς της ήταν μικρασιάτες πρόσφυγες από το Μπαϊντίρι, χωριό της περιοχής της Σμύρνης. H μητέρα της ήρθε στην Ελλάδα το 1922. Ο πατέρας της, αιχμάλωτος στρατιώτης, ήρθε λίγο αργότερα, με την Ανταλλαγή.
Τα πρώτα μουσικά της ακούσματα απ’ τα οποία και πήγασε η αγάπη της για την παραδοσιακή μουσική ήταν στην Καισαριανή.
Σε ηλικία 13 ετών η Δόμνα Σαμίου έχει την πρώτη διδακτική επαφή με τη βυζαντινή και τη δημοτική μουσική αλλά και με τη λογική της επιτόπιας έρευνας, μαθητεύοντας κοντά στον Σίμωνα Καρά, στο «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής», ενώ παράλληλα φοιτά στο νυχτερινό Γυμνάσιο.
Ως μέλος της χορωδίας του Σίμωνα Καρά αρχίζει η σχέση της και με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας / Ε.Ι.Ρ όπου αργότερα, το 1954, προσλαμβάνεται στο Τμήμα Εθνικής Μουσικής.
Το 1963 αρχίζει τα ταξίδια της στην επαρχία για επιτόπιες καταγραφές και συγκέντρωση μουσικού υλικού για το προσωπικό της αρχείο με δικά της μηχανήματα.
Το 1971 παραιτείται από την Ραδιοφωνία. Την ίδια χρονιά-σταθμό αποδέχεται την πρόσκληση του Διονύση Σαββόπουλου και πρωτοεμφανίζεται στο νεανικό και αντιχουντικό Ροντέο, δίνοντας μια μεγάλη έκτοτε στροφή στη σχέση των νέων με την παραδοσιακή μουσική.
Τις σημαντικές αυτές εμφανίσεις ακολουθεί η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μπαχ στο Λονδίνο, οργανωμένο από τη Λίλα Λαλάντη σηματοδοτώντας σταδιακά το ξεκίνημα μιας λαμπρής καλλιτεχνικής καριέρας.
Το 1974 αρχίζει η συνεργασία με την Columbia και οι αλλεπάλληλες εκδόσεις LP. Το 1976-77 με σκηνοθέτες τον Φώτο Λαμπρινό και τον Ανδρέα Θωμόπουλο γυρίζουν στην ελληνική επαρχία είκοσι επεισόδια για την εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό οδοιπορικό».
Το 1981 ιδρύεται ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής - Δόμνα Σαμίου με σκοπό την διάσωση και προβολή της παραδοσιακής μουσικής και κυρίως την έκδοση δίσκων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με αυστηρές επιστημονικές και ποιοτικές προδιαγραφές, μακρυά από τις απαιτήσεις των εμπορικών εταιριών.
Το έργο της ξεπερνά πια τα ελληνικά σύνορα. Εκδίδονται δίσκοι της στη Γαλλία και τη Σουηδία. Επί σαράντα περίπου χρόνια πραγματοποιεί σειρά συναυλιών από την Αυστραλία μέχρι τη Νότια Αμερική που όχι μόνο συγκινούν τους Έλληνες της Διασποράς αλλά και αποκαλύπτουν στους ξένους μια ποιοτική «ελληνική μουσική δίχως μπουζούκι», όπως γράφτηκε σε κάποια κριτική συναυλίας της στη Σουηδία.
Στην Ελλάδα, οι εμφανίσεις της σε συναυλίες κάθε είδους και με κάθε αφορμή είναι αναρίθμητες καθώς και οι τιμητικές προσκλήσεις και τα αφιερώματα, όπως π.χ. η επετειακή παράσταση για τα 70 της χρόνια: «Η Δόμνα Σαμίου στο Μέγαρο Μουσικής: η γνωστή και άγνωστη Δόμνα», τον Οκτώβριο του 1998.
Aπό το 1994 έδινε μαθήματα δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων της Αθήνας. Πολλές ήταν επίσης οι πρωτοβουλίες της και έμπρακτη και ανιδιοτελής η προσφορά της σχετικά με την βελτίωση της μουσικής εκπαίδευσης των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Καταξιωμένη και αγαπητή για την προσφορά και την προσήνια της είδε το έργο της να αναγνωρίζεται πολλαπλά και τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις, με αποκορύφωση την απονομή μεταλλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο το 2005.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Την ίδρυση του κόμματός του «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα ανακοινώσει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος, αύριο Κυριακή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Διστόμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, νωρίτερα, θα γίνει κατάθεση στεφάνου...
στο Μαυσωλείο Διστόμου και μετά την παρουσίαση του κόμματος, επίσκεψη στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού.

 

Είδε...ΑΣΤΕΡΑκια ο ΠΑΟΚ και τα έφερε όλα Τούμπα. Tριπολιτσιώτικο «διπλό» ευρωπαϊκής προοπτικής

Ο εκπληκτικός Αστέρας Τρίπολης του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας πέρασε με σπουδαίο «διπλό» ευρωπαϊκής προοπτικής και από την Τούμπα, έφτασε τις 5 σερί νίκες και πλέον ελπίζει βάσιμα σε είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την τριτη του εντός έδρας ήττα, βρέθηκε να χάνει 3-0, μείωσε σε 3-2 και έχασε πέναλτι με τον Λίνο στο 90'.
Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό του ΠΑΟΚ, αφού στα 17 πρώτα λεφτά κατάφερε να βρει τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. 
Στο 2ο μόλις λεπτό ο Ναβάρο τροφοδότησε τον Περόνε και ο τελευταίος νίκησε τον Χαλκιά, παγώνοντας την Τούμπα. 
Πριν συνέλθουν οι γηπεδούχοι ήρθε και το δεύτερο χτύπημα του Αστέρα. Ο Ναβάρο από δημιουργός έγινε σκόρερ, αξιοποιώντας την ασίστ του Μάρτινς. 
Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 12' να μειώσει το σκορ αλλά Σαλπιγγίδης και Νιμανί δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. 
Αντίθετα ο Περόνε δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει για τρίτη φορά τον Χαλκιά, μόλις στο 17ο λεπτό. 
Ο Αθανασιάδης με όμορφη προσπάθεια στο 31' έδειξε στους συμπαίκτες του ότι το ματς δεν είχε τελειώσει. Ο Μπόλονι αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στον τέταρτο. 
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στο γήπεδο, άφησε χώρους στον Αστέρα και στο 52' ο Χουανίτο πήρε την κεφαλιά αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Χαλκιά. 
Ο Γεωργιάδης, δύο λεπτά αργότερα με εκπληκτικό σουτ μείωσε σε 3-2 και έβαλε... φωτιά στο ματς. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, με ανορθόδοξο τρόπο στις περισσότερες των περιπτώσεων αλλά οι Αρκάδες άντεξαν. 
Στο 90' ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι από τον Πιπίνη, όμως ο Λίνο έστειλε τη μπάλα άουτ από τα 11 βήματα και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. 
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83' Τσουκαλάς), Μπαλάφας, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λαζάρ (75' Παπάζογλου), Αθανασιάδης, Νιμανί (46' Γεωργιάδης)
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης):
Μπάντης, Πιπίνης, Χουανίτο, Φόρμικα (66' Μπρέσκα), Περόνε, Μάρτινς (53' Αλβάρες), Τσαμπούρης, Ράγιος, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (72' Χούλι), Κουρμπέλης

Πράσινο το κύπελλο - "Πράσινη" ανατροπή, "κόκκινη"...καθίζηση

Με έναν πόντο διαφορά κέρδισε τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός σε έναν επεισοδιακό τελικό κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας του Ολυμπιακού 71-70 με το Διαμαντίδη να χρίζεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.
Μία βολή του  Διαμαντίδη και ένα άστοχο τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου έκριναν τον 37ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάκετ. Οι "Πράσινοι" με σερί 11-0 στο τέλος ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν το 13ο κύπελλο της ιστορίας τους.

«Έφυγε» ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος


Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο που έδινε εδώ και αρκετό καιρό και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στο νοσοκομείο Χανίων σε ηλικία 68 ετών ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος.
O Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1944. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία είχαν συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ και απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Άλκη. Ο γιος του είναι επίσης στο χώρο του θεάματος αφού εργάζεται ως σκηνοθέτης.
Ο ηθοποιός πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1966 και από τότε έχει παίξει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και βιντεοταινίες.
Ο 68χρονος ηθοποιός εδώ και αρκετό καιρό έδινε τη δική του «μάχη» να κρατηθεί στη ζωή, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Πριν από λίγο καιρό είχε κάνει έκκληση μέσω Facebook και Twitter, ζητώντας 6 φιάλες αίμα απ΄όσους μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Ο λόγος, όπως είχε πει, ήταν πως θα έμπαινε στο χειρουργείο για μια εξαιρετικά σοβαρή εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη, απ΄όπου και θα αφαιρούνταν ένα λίπωμα, το οποίο πίεζε τους νευρώνες, δημιουργώντας ένα είδος παράλυσης στα άκρα.
Στο κάλεσμα του, είχαν ανταποκριθεί τότε πολλοί επώνυμοι, οι οποίοι είχαν κάνει retweet στο tweet του ώστε να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι followers και να τον βοηθήσουν.
Τελευταίες του δουλειές στην τηλεόραση ήταν η σειρά «Για την 'Αννα» και η σειρά του Mega «Η ζωή της άλλης» στην οποία πρωταγωνιστούσε. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο νεκροταφείο Βύρωνα.

Ώρες αγωνίας για τον Θύμιο Καρακατσάνη

Δύσκολες ώρες περνάει ο συμπατριώτης μας μεγάλος μας κωμικός ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης ( Κατάγεται από τον Πύργο Κορινθίας).
Μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για αρκετό καιρό, οι δικοί του άνθρωποι ανησυχούν για την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να τον διαφυλάξουν από κάθε παράγοντα που θα επιβαρύνει την κατάστασή του.
Σύμφωνα με την «Espresso» το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το σάκχαρό του, έθεσε τους γιατρούς του σε συναγερμό.
Οι νοσηλευτές έδωσαν μάχη για να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του και αφού το κατάφεραν του έδωσαν εξιτήριο.
Ωστόσο, ανέφεραν στους δικούς του ανθρώπους ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα και να τον κρατήσουν μακριά από έντονες συγκινήσεις και στενοχώριες.

Συνταξιούχος πέταξε γιαούρτι στον Βενιζέλο - Ο ομιλίες Βενιζέλου - Παπουτσή στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Γιαούρτι πέταξε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ένας συνταξιούχος σύνεδρος του κινήματος. Ενώ ο κ.Βενιζέλος ήταν μέσα στην αίθουσα και προχωρούσε για να βγει από αυτήν μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, ένας συνταξιούχος τον πλησίασε και του πέταξε γιαούρτι ενώ του φώναζε θυμωμένος για τις περικοπές στις συντάξεις.
Σύμφωνα τους παρευρισκόμενους ο εν λόγω κύριος είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ και νωρίτερα είχε πλησιάζει και τον κ. Πετσάλνικο.
Ο Νίκος Λεμονής όπως ονομάζεται ο συνταξιούχος πλησίασε τον κ.Βενιζέλο για να του παραπονεθεί και τότε του έριξε το γιαούρτι. Η φωτογραφία που τράβηξε ο φωτογράφος του πρακτορείου Eurokinissi δείχνουν το περιστατικό.

Ο συγκεκριμένος κύριος, είχε μια συζήτηση νωρίτερα με τον υπουργό Οικονομικών αλλά δεν του άρεσαν αυτά που άκουσε, όπως φάνηκε στη πορεία.
Ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε ψύχραιμα και έφυγε από την αίθουσα των ομιλιών για να πάει στο γραφείο του και να αλλάξει, αφού σε λίγο θα μιλoύσε στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Αυτό το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προγραμματισμένη ομιλία του, ενώ θύμισε σε όλους τους συνέδρους το περιστατικό με τον καφέ που είχε πετάξει το 2007 ο Δημήτρης Ρέλλος ξανά στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ευάγγελος Βενιζέλος «Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο "συγγνώμη" στους Έλληνες»

«Ιστορική» χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος Θα μπορούσαμε να πούμε πως η χθεσινή μέρα είναι ιστορική. Χθες αποκαταστήσαμε μια ιστορική αδικία σε βάρος των επόμενων. Χθες η Ελλάδα απέφυγε πια οριστικά τη χρεοκοπία Όλος ο πλανήτης από χθες ξαναμιλάει θετικά για την Ελλάδα - Την βλέπει με άλλο μάτι. Ο κόσμος από χθες αντιμετωπίζει τους Έλληνες ως Ευρωπαίους πολίτες, ισότιμους, αξιοπρεπείς, υπομονετικούς, που πόνεσαν και πονάνε ακόμη λόγω του προγράμματος προσαρμογής» δήλωσε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Χθες συνέβησαν δύο γεγονότα: Ένα πολύ μεγάλο χρηματοοικονομικό και δημοσιονομικό γεγονός που γράφεται στην ιστορία και ένα γεγονός εθνικού, επικοινωνιακού χαρακτήρα που μας δίνει μια τεράστια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Το χθεσινό επίτευγμα ανήκει στον ελληνικό λαό. Πρέπει να πούμε σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα προσωπικά ένα μεγάλο «ευχαριστώ»
Πρέπει να πούμε με απόλυτη ειλικρίνεια ένα μεγάλο «συγνώμη» για τα πολιτικά λάθη και τις παραλείψεις που βαραίνουν και την παράταξη μας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
«Χθες αποφύγαμε οριστικά την χρεοκοπία, αλλά η κρίση δεν τελείωσε - Το κλειδί βρίσκεται στα χέρια και το μυαλό των Ελλήνων. Τώρα που η χρεοκοπία αποφεύχθηκε και το αναγνωρίζουν και οι αγορές πανηγυρικά, έχει σημασία να μιλήσουμε στον Έλληνα πολίτη πιο αισιόδοξα, πιο ελπιδοφόρα. Υπάρχει προσδοκία να γυρίσει ξανά ο τροχός της ανάπτυξης, να αποκαταστήσουμε αδικίες και ανισότητες παλιές και νέες.
Τι είναι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα τα 2,5 τελευταία χρόνια; Είχε νοθευτεί η ίδια η συλλογική μας συνείδηση. Ήρθε με ακραίο τρόπο το τέλος της μεταπολιτευτικής ευφορίας. Αναγκαστήκαμε στο ΠΑΣΟΚ να σηκώσουμε το σύνολο της ευθύνης. Φταίμε γιατί καλλιεργήσαμε προσδοκίες - γιατί καθυστερήσαμε να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις», συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όσο για το τι μας περιμένει στο μέλλον, ο υπ. Οικονομικών δήλωσε «Πρέπει να ξαναδούμε από την οπτική γωνία του μέλλοντος το παρελθόν μας. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, συστηματικότητα, στρατηγική σκέψη προκειμένου να κερδίσουμε αυτούς τους δύσκολους, ασύμμετρους πολέμους. Αυτή είναι η αποστολή μας και γι' αυτό δέχθηκα να γίνω υπ. Οικονομικών.
Τι μέλλον υπάρχει για την πατρίδα μας; Η απάντηση εξαρτάται μόνον από εμάς. Η διάσωση είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συνοχή της πατρίδας».
Χρήστος Παπουτσής «Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ»
«Η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI δίνει ανάσα για την ανάκαμψη της χώρας», τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ
Για την εξέλιξη αυτή απένειμε τα εύσημα στον Γ. Παπανδρέου και στον Ευ. Βενιζέλο αλλά «πάνω απ΄ όλα στις θυσίες του ελληνικού λαού».
«Παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με την οικονομία στο γύψο… Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, δρομολογήσαμε μεταρρυθμίσεις… Σε ένα εχθρικό περιβάλλον δώσαμε μάχη για νέο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», τόνισε ο κ. Παπουτσής
«Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποτέ δεν ωφελήθηκε από τον κατακερματισμό η δημοκρατική παράταξη… Δεν πιστεύω σε ένα μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι η ώρα της απόφασης και της ευθύνης, το αύριο του ΠΑΣΟΚ είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας… Στο ΠΑΣΟΚ αλλαγή σελίδας σημαίνει αλλαγή πρακτικής και αντίληψης, μία νέα συλλογικότητα».


newsit.gr

Πολυεκατομμυριούχοι δημόσιοι υπάλληλοι στα “χέρια” των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζει υπάλληλο υπουργείου με "αδικαιολόγητες καταθέσεις" ύψους 8,9 εκατ. ευρώ, δικαστική υπάλληλο με 7,9 εκατ. ευρώ και αρκετούς προϊσταμένους πολεοδομικών και δασικών υπηρεσιών με ποσά που ξεπερνούσαν το ένα εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα το “Πρώτο Θέμα” κατά του πολυεκατομμυριούχου υπαλλήλου, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί, ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ιστοσελίδας «φέρεται αυτές οι καταθέσεις να αποτελούσαν επιχορηγήσεις Συνδικαλιστικών Σωματείων που ο υπάλληλος εκπροσωπούσε» χωρίς όμως να είναι γνωστό ακόμα «το μέρος των χρημάτων που καταχράστηκε».
Εντύπωση προκάλεσαν στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και οι καταθέσεις δικαστικής υπαλλήλου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τους ελέγχους «εντοπίστηκαν στους οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς της, καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ, κατοχή από την ίδια ή και με τον σύζυγο του συνόλου των μετοχών ανώνυμης εταιρείας και συμμετοχή της στη διοίκηση της ως άνω εταιρείας».
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει παραγγείλει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης της υπαλλήλου ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η αρμόδια ΔΟΥ στην οποία διαβιβάστηκε η σχετική έκθεση προκειμένου να διερευνήσει τυχόν φορολογικές παραβάσεις απάντησε ότι «αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να ολοκληρώσει τις ενέργειές της εντός διμήνου από την γνωστοποίηση της έκθεσης και ζήτησε να της χορηγηθεί παράταση προθεσμίας»!
Άλλη περίπτωση είναι αυτή τελωνειακού υπαλλήλου, στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου εντοπίστηκαν μετά από τους ελέγχους των επιθεωρητών, καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ, που κρίθηκαν «αδικαιολόγητες».
Ο υπάλληλος παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για το παράπτωμα της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας» και ποινή «προστίμου 10 ημερών»!.
Επιπλέον το Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή ενώ από την αρμόδια ΔΟΥ κρίθηκε ότι «ο ελεγχόμενος δεν υπέχει καμία άλλη φορολογική υποχρέωση». Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι δεν έχει δημευτεί κανένα περιουσιακό στοιχείο από τον συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να απολαμβάνει τους «κόπους της εργασίας του».
Το αρνητικό ρεκόρ με τους περισσότερους «διεφθαρμένους» υπαλλήλους ανήκει στην υπηρεσία Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα, πέντε περιπτώσεις από τις δεκατρείς στις οποίες αναφέρεται το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορούν σε προϊστάμενους πολεοδομικών υπηρεσιών όλης της χώρας σε λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ δίχως να δικαιολογούνται.
Πολυεκατομμυριούχος φαίνεται ότι έχει γίνει πρώην δασάρχης και σε νησί του Σαρωνικού, ο οποίος σύμφωνα με το έγγραφο «το συνολικό ποσό αδικαιολόγητων καταθέσεων, που προσδιορίστηκε από τον έλεγχο στην περίπτωση αυτή ανήλθε στο ποσό των 1.014.701,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ».
Αν και σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή έδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο! Επιπροσθέτως, σε δεύτερο πρώην προϊστάμενο δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού εντοπίστηκαν 88.200 ευρώ τα οποία χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητα.
Τέλος, σε πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών στην Δυτική Ελλάδα ο οποίος έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 600.000 ευρώ ασκήθηκε ποινή οριστικής παύσης.
Πάντως, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου, το σύνολο σχεδόν των 13 υπαλλήλων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να απολαμβάνουν τα όσα αδικαιολογήτως απέκτησαν. Οι μόνες ποινές που έως σήμερα έχουν ασκηθεί είναι οι πειθαρχικές, ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν οι τυχόν ποινικές διώξεις.
newsit.gr

Το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας ( αποτελέσματα)


1ος όμιλος
17η ( προτελευταία) Αγωνιστική

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ          5 - 2
Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ       3 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ            3 - 0
ΑΛΜΠΑΡΤΟΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                  0 – 3

Η βαθμολογία

ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ          16 41
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06           15 35
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ          15 35
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.     15 25
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ     15 23
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ               15 17
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 15 12
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ         15 10
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ.            15 0

2ος όμιλος
17η ( προτελευταία) Αγωνιστική

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ                     5 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ    7 - 1
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ       3 - 1
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ      0 - 1

Η βαθμολογία
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ  15   43
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ             14   33
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ            14   30
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                   15   27
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ.                       14   22
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                      14   22
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ               14   9
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ                  14   4
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                    16   1

3ος όμιλος
14η ( τελευταία) Αγωνιστική

ΠΕΛΟΠΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ              5 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ      6 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΠΕΣΣΑΣ                            2 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 2 - 0

Η βαθμολογία
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ     14  31
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.        14  28
ΑΠΕΣΣΑΣ                         13  26
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ             13  22
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ  14  20
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   14  19
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ               13  9
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                13  3

Έμειναν αλώβητες στο κυνήγι του τίτλου και οι τρεις

Με τους αγώνες της 24ης αγωνιστικής , συνεχίστηκε σήμερα, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Νικηφόρα πέρασαν τα εκτός έδρας εμπόδια τους οι τρεις πρωταγωνιστές για την άνοδο.
Στο Θώδειο στάδιο ο μέχρι στιγμής πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια επικράτησε με 2 – 0 του Ολυμπιακού Λουτρακίου, ενώ νικηφόρα πέρασε από το Δερβένι και ο Πέλοπας Κιάτου που επεβλήθηκε με 3 – 1 του Αστέρα Δερβενίου όπως και η Ελλάδα Βέλου από την Αρχαία Κόρινθο όπου επικράτησε με 3 – 2 επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου.
Το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου στην αναμέτρηση των 2 ροπαλοφόρων Ηρακλειδών της Κορινθίας , ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου σάρωσε με 6 – 1 την συνώνυμό του ομάδα του Λεχαίου. , ενώ στο γήπεδο του Σολομού η τοπική ομάδα έχασε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία μετά την ήττα της με 1 – 3 από τον Α. Ο. Λουτρακίου.
Στη Νεμέα το τοπικό ντέρμπι έληξε χωρίς νικητή και σκορ καθώς ο Παννεμεατικός, και η συνδημότισσά του Θύελλα Πετρίου έμειναν στο «Χ» ,ενώ στη Ξυλοκέριζα ο Πανσολυγειακός πήρε σωτήριο εκτός έδρας τρίποντο με σκορ 1 – 0 επί του Σαρωνικού Γαλατακίου μάχεται με τον.
Τέλος ο αγώνας ανάμεσα στον Άλμπαρτο Κόρφου, και τον Ισθμιακό δεν έγινε καθώς οι δύο ομάδες έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η 24η Αγωνιστική
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                     2 - 3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 1 - 3
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ           0 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ         0 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                  0 – 1
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ                1 - 3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ     6 – 1


Η βαθμολογία
( Επί 24 αγώνων)

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ              64 - 15    58
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ        57 - 19    57
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ          60 - 24   56
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ         65 - 23   52
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ    43 - 41   38
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                39 - 35   37
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.         40 - 38   36
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.       31 - 38  35
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ     37 - 30  32
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ.         34 - 46   32
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ          29 - 38   30
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.   33 - 51   27
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ  28 - 38   25
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ            26 - 45   18
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ              15 - 69    8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                  8 - 59     6

Η ώρα της κρίσης Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται με φόντο το Κύπελλο Ελλάδος

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται με φόντο το τρόπαιο στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας  μπάσκετ  στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού.  Για 8η συνεχόμενη χρονιά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ανταμώνουν στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Το σερί τους άρχισε το 2005 κι εξακολουθεί ως σήμερα. Βεβαίως δεν τα έχουν πει και τις 8 σερί φορές στον τελικό.
Ο πολυνίκης του θεσμού Παναθηναϊκός με 12 τρόπαια θα επιδιώξει να επιστρέψει στο θρόνο του, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Το 2010, ο Ολυμπιακός είχε σταματήσει ένα σερί 5-0 των «πρασίνων» στη λίστα των νικητών, πανηγυρίζοντας στο Ελληνικό τον πρώτο τίτλο του από το 2002 και το 8ο στο θεσμό. Πέρυσι, το 2011, πάλι στο Ελληνικό οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού Κυπέλλου Ελλάδας και 9ου στο θεσμό.
Για 5η διαδοχική χρονιά, προκύπτει η «μητέρα των μαχών» στον τελικό του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να έχει αναδειχτεί νικητής απέναντι στον Ολυμπιακό, στο κλειστό του Ελληνικού, το 2008 και το 2009 και τον Ολυμπιακό το 2010 και το 2011. Αυτή θα είναι και η 5η διαδοχική φορά, που το κλειστό του Ελληνικού επιλέγεται ως έδρα διεξαγωγής της καταληκτικής αναμέτρησης στον θεσμό του Κυπέλλου.


Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε προπονητικό επίπεδο για 28η φορά! Στις 27 μάχες τους στο παρελθόν ο «Ντούντα» προηγείται με 14 νίκες έναντι 13 του «Γκαστόνε» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ιβκοβιτς έχει αντιμετωπίσει 58 φορές στην καριέρα του τον Παναθηναϊκό σε επίσημο παιχνίδι, με τον Ομπράντοβιτς να μετρά 32 νίκες και τον Παναθηναϊκό 26. Σε τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα υπερέχει απόλυτα ο «σοφός», καθώς μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες μάχες. Έχει νικήσει τον κουμπάρο του δύο φορές ως τεχνικός της ΑΕΚ και μία ως τεχνικός του Ολυμπιακού, δηλαδή πέρυσι.

Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει το Σάββατο, τότε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα περάσει μόνος πρώτος στη λίστα των προπονητών με τα περισσότερα τρόπαια στον θεσμό, αφού «συγκατοικεί» με τον Γιάννη Ιωαννίδη στην πρώτη θέση με 6 νίκες. Πάντως, ο Ομπράντοβιτς είναι πρώτος σε συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου με 10, ενώ ο Ιωαννίδης είναι δεύτερος με 8 στην καριέρα του. Ο «Ζοτς» είναι πρώτος όσον αφορά στον αριθμό των τίτλων Κυπέλλου με την ίδια ομάδα, καθώς και τις 6 φορές βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ενώ ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού μετρά πέντε «κούπες» με τον Άρη και μία με τον Ολυμπιακό. Ο «Ζοτς» συνολικά έχει συμμετάσχει σε 27 τελικούς ως τεχνικός των «πρασίνων» και έχει χάσει μόνο 5!

Τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Μάικ Μπατίστ θα συμμετάσχουν στον 8ο τελικό Κυπέλλου (αμφίβολη παραμένει μέχρι στιγμής η συμμετοχή του τελευταίου λόγω τραυματισμού) και πιάνουν στη 2η θέση του πίνακα των συμμετοχών (αθλητές) τους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη. Η διαφορά πάλι είναι πως οι τρεις εν ενεργεία παίκτες των «πρασίνων» το έχουν πράξει φορώντας την ίδια φανέλα αυτή του Παναθηναϊκού, ενώ Γκάλης και Γιαννάκης έχουν αμφότεροι 7 τελικούς ως παίκτες του Άρη και 1 ως παίκτες του Παναθηναϊκού. Πρώτος στον πίνακα των συμμετοχών παραμένει ο τέως αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης με 9!

Αυτή θα είναι η 6η συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη και πρώτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο διεθνής γκαρντ, στην πρώτη χρονιά του στην ομάδα του Πειραιά πέρυσι δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς και έτσι έμεινε στις 5 (1 με Μαρούσι, 4 με Παναθηναϊκό). Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής και Μπατίστ προσπέρασαν στον περυσινό τελικό σε πόντους τον τέως αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη. Πλέον ο Διαμαντίδης μετρά 76 πόντους, 4 πίσω από τον Διάκουλα, 5 πίσω από τον Φασούλα και 11 πίσω από τον Στεργάκο. Ο Καστοριανός γκαρντ θα πρέπει να πετύχει 20 πόντους για να ξεπεράσει τον 4ο Καστρινάκη που έχει 95 πόντους σε τελικούς Κυπέλλου.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1976 ΕΩΣ ΤΟ 1994

Γλυφάδα 12 Ιουλίου 1976: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 81-69
Παναθηναϊκό Στάδιο 15 Ιουλίου 1977: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 103-88
Παναθηναϊκό Στάδιο 5 Ιουνίου 1978: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 83-72
Παναθηναϊκό Στάδιο 2 Ιουνίου 1979: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 79-72
Παναθηναϊκό Στάδιο 16 Ιουλίου 1980: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 85-80
Γλυφάδα 17 Ιουλίου 1981: ΑΕΚ-Ηρακλής 84-78
Αλεξάνδρειο 30 Ιουνίου 1982: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 65-63
Γλυφάδα 20 Απριλίου 1983: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-62
Αλεξάνδρειο 18 Απριλίου 1984: ΠΑΟΚ-Άρης 74-70
ΣΕΦ 9 Μαίου 1985: Αρης-Παναθηναϊκός 86-70
ΣΕΦ 23 Απριλίου 1986: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 88-78
ΣΕΦ 15 Απριλίου 1987: Αρης-Πανελλήνιος 110-70
ΣΕΦ 18 Μαίου 1988: Άρης-ΑΕΚ 84-71
Αλεξάνδρειο 13 Μαϊου 1989: Αρης-ΠΑΟΚ 91-86
ΣΕΦ 21 Μαΐου 1990: Αρης-ΠΑΟΚ 72-62
ΣΕΦ 11 Απριλίου 1991: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 73-70
ΣΕΦ 13 Μαΐου 1992: Αρης-ΑΕΚ 75-62
ΣΕΦ 15 Μαΐου 1993: Παναθηναϊκός-Αρης 96-89
ΣΕΦ 27  Μαΐου1994: Ολυμπιακός-Ηρακλής 63-51
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (1995-2004)
Λαμία 4-5 Μαρτίου 1995: ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 72-53
Πάτρα 23-24 Μαρτίου 1996: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 85-74
ΟΑΚΑ 12-13 Απριλίου 1997: Ολυμπιακός-Απόλλων Π. 80-78
Αλεξάνδρειο 31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου 1998: Άρης-ΑΕΚ 71-68
Φάληρο 30-31 Ιανουαρίου 1999: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 71-54
Πυλαία 1-2 Απριλίου 2000: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 59-57
ΟΑΚΑ 28-29 Απριλίου 2001: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 66-64
ΣΕΦ 5-7 Απριλίου 2002: Ολυμπιακός-Μαρούσι 74-66
ΛΑΡΙΣΑ 04-05 Απριλίου 2003: Αρης-Παναθηναϊκός 76-81
ΛΑΜΙΑ 27-29 Μαρτίου 2004: Αρης-Ολυμπιακός 73-70
ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
Λίντο (Ηράκλειο) 19 Φεβρουαρίου 2005: Παναθηναϊκός-Αρης 72-68
Γαλάτσι 18 Μαρτίου 2006: Παναθηναϊκός-Μαρούσι 68-57
ΟΑΚΑ 25 Μαρτίου 2007: Παναθηναϊκός-ΑΓΟ Ρεθύμνου 87-48
Ελληνικό 26 Μαρτίου 2008: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 81-79
Ελληνικό 22 Φεβρουαρίου 2009: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-80
Ελληνικό 20 Φεβρουαρίου 2010: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-64
Ελληνικό, 15 Μαϊου 2011: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 68-74
 ΕΡΤ

Γιάννης Μιχελάκης:..ο κ. Παπανδρέου και η σημερινή τελευταία ομιλία του ανήκουν στο παρελθόν.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε κατά τη σημερινή ομιλία του ο κ. Γ. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Και ο κ. Παπανδρέου και η σημερινή τελευταία ομιλία του ανήκουν στο παρελθόν.
Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται για το αύριο».

Ο αγώνας δεν τελείωσε για τον Παπανδρέου , όμως εμάς μας... τελείωσε!

Με μία σύντομη αναφορά των πρώτων ετών της πολιτικής του διαδρομής ξεκίνησε την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου που περιγράφοντας την «επόμενη μέρα» πρόσθεσε.
«Ο αγώνας δεν τελείωσε, είμαστε όμως σε έναν δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει». Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την συνεισφορά της κυβέρνησής του στο να καταλήξει η χώρα σε αυτό «το θετικό αποτέλεσμα», αναφερόμενος στο κούρεμα του χρέους.
Ο Παπανδρέου άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι «μίζερα» στήριξε τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού επί δύο χρόνια υπονόμευε κάθε προσπάθεια.
Τόνισε δε ότι σήμερα το δίλημμα για τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο είναι «δημοκρατία ή βαρβαρότητα» αναφερόμενος στη μετακίνηση των κέντρων λήψης αποφάσεων από τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια στο «κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα».
«Θα είμαστε και πάλι μαζί στον κοινό αγώνα. Από μετερίζια, διαφορετικά αλλά και πάλι κοντά». «Τα τελευταία χρόνια βρέθηκα σε ρόλους που με έφεραν σε απόσταση και σε ρόλους δύσκολων αποφάσεων. Αλλά, περισσότερο, σε απόσταση που διάνυσα για να αντιμετωπίσω τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών».
Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε μεγάλη ανάσα την ιστορική μείωση του χρέους και ευχαρίστησε υπουργούς, αφανείς τεχνοκράτες καθώς και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Μάλιστα στην ομιλία του ο  Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον τραγουδιστή Νταλάρα ενώ άφησε αιχμές για το τηλεοπτικό κανάλι Mega.

Ο Άντώνης Σαμαράς θεμελίωσε τη γέφυρα του Περιφερειακού Καλαμάτος -Νέδοντας


Η μαγική λέξη είναι η ανάπτυξη γι' αυτό αγωνιζόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τη Μεσσηνία, όπου μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μάκη Βορίδη παρέστη στη θεμελίωση της κεντρικής γέφυρας στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας. «Ο νους μας είναι στους μη έχοντες, στους ανέργους και στους χαμηλοσυνταξιούχους», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι η μόνη λαϊκή παράταξη.

Μεγάλη υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι της Kαλαμάτας, στον Πρόεδρο της Νέας ΔημοκρατίαςΑντώνη Σαμαρά πριν λίγο, όπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια θεμελίωσης της γέφυρας του Περιμετρικού της Καλαμάτας. Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  με συνθήματα όπως "Ελλας - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς" και "Νάτος Νάτος ο πρωθυπουργός". Στην τελετή θεμελίωσης μίλησαν εκτός του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο δήμαρχος Π. Νίκας καλωσόριζοντας τον κ. Σαμαρά ανέφερε ότι πρόκειται για «ηγέτη που ενσαρκώνει την αισιοδοξία και την ελπίδα του έθνους» και παρατήρησε ότι είναι μεγάλη μέρα και χαρακτήρισε τη γέφυρα τεράστιο έργο, το μεγαλύτερο έργο της Καλαμάτας από την απελευθέρωσή της.
Ο κ. Βορίδης μίλησε για σημαντική μέρα, καθώς με τη γέφυρα και τον περιφερειακό της Καλαμάτας ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος του Μοριά και είπε πως η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς είναι οι μόνοι που μπορούν να αναστρέψουν την υφεσιακή πορεία της χώρας.
«Έως στιγμής» είπε «έχουν δαπανηθεί 695 εκατομμύρια ευρώ, είναι ένα δύσκολο έργο με πολλά προβλήματα που επιλύθηκαν».
Ο κ. Βορίδης ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να φύγει η χώρα από τη δύσκολη συγκυρία και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι «πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία μας και για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε έργα υποδομών που επιτρέπουν στην Ελλάδα να διαμορφώσει ένα άλλο περιβάλλον, να διασυνδεθεί με την Ευρώπη, να ανοίξει αποτελεσματικότερα από όσο το κάνει τις πόρτες της».
Ο υπουργός ευχαρίστησε τον αρχηγό της ΝΔ για την «καταλυτική» παρέμβαση στο θέμα της χρηματοδότησης των μεγάλων οδικών έργων. Διευκρίνισε πως «μετά την παρέμβαση αυτή, η επικοινωνία με τον κ. Ράιχενμπαχ υπήρξε άμεση και ένας προγραμματισμός, που έφτανε σε βάθος χρόνου Σεπτεμβρίου για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα μεγάλα έργα, επισπεύδεται στο σύνολο των ευρωενωσιακών θεσμών και νομίζω ότι θα υπάρχει μια πολιτική απάντηση μέχρι τα τέλη Απριλίου».
Στο Δημαρχείο της Καλαμάτας στη συνέχεια, δίνοντας το χρονοδιάγραμμα των έργων, ο κ. Βορίδης είπε ότι: Το Μάιο θα παραδοθούν το Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη και ο αυτοκινητόδρομος από την Τσακώνα έως το "Πράκτικερ". Το Νοέμβριο του 2013 θα ολοκληρωθεί ο περιφερειακός της Καλαμάτας και έως το τέλος του 2013 ο δρόμος Λεύκτρο -  Σπάτη...


Ο Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

“Πρώτα να μιλήσει η καρδιά. Πρέπει να ξέρετε ότι η συγκίνηση είναι μεγάλη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Όλοι σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Ξέρετε το πόσο αγαπάω τη Μεσσηνία. Αυτό που δεν ξέρετε και δε θα μάθετε ποτέ είναι το πόσο μου λείπει η Μεσσηνία.
Θέλω να σας πω ότι το έργο που σήμερα εγκαινιάζεται, είναι ένα έργο που αποτελεί ένεση αισιοδοξίας, τόνωση στο ηθικό όλων των Ελλήνων, που μπορούν να δουν έργα που πραγματώνονται βάσει συγκεκριμένων στόχων, όπως ο στόχος του Περιμετρικού.

Το έργο αυτό σημαίνει τεράστια ανακούφιση στο κυκλοφοριακό, υπεραξίες στη γη μας, και είναι ταυτόχρονα αποδεικτικό στοιχείο ότι όλοι οι Έλληνες μαζί εργαζόμαστε και βάζουμε τις υποδομές, προκειμένου να υπάρχει τουρισμός, να υπάρχει γρήγορη διέλευση και να υπάρχει πάνω απ’ όλα το δικαίωμα στη μαγική λέξη. Και η μαγική, σήμερα, λέξη για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε και πρωτίστως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η λέξη «Ανάπτυξη».
Για την Ανάπτυξη  αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.

Όμως, σε τέτοιες ώρες, δύσκολες, που περνά σήμερα η Πατρίδα, σε τέτοιες ώρες χαράς, όπως είναι αυτή τη στιγμή η θεμελίωση  ενός τόσο μεγάλου έργου, Σεβασμιώτατε και αγαπητοί φίλοι, θα πρέπει ο νους μας να πηγαίνει εκεί που πρέπει, σε αυτούς που αγωνίστηκαν και όμως σήμερα βλέπουν τις δουλειές τους να χάνονται. Σε αυτούς που ίδρωσαν κι όμως βλέπουν τα παιδιά τους να είναι άνεργα. Στο συνταξιούχο που πλήρωσε για το μεροκάματό του, για την ασφάλισή του, και βλέπει τη σύνταξή του να εξανεμίζεται.
Εκεί βρίσκεται σήμερα  ο νους μας, γιατί εμείς είμαστε κατεξοχήν η Παράταξη η λαϊκή η οποία πιστεύει, πραγματικά, στο δικαίωμα για Ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ξέρετε ότι και σε μας, στον καθένα από μας, είναι μία πολύ μεγάλη τονωτική ένεση αισιοδοξίας η παρουσία σας στα εγκαίνια αυτού του μεγάλου έργου. Να είστε όλοι καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ. 

Εκλογές ΠΑΣΟΚ : Μοναδικός υποψήφιος ο... Βενιζέλος; Δεν συγκεντρώνει 94 υπογραφές όπως όλα δείχνουν ο Χρήστος Παπουτσής

Ίσως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να είναι τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει σχεδόν πάνω από 200 υπογραφές από τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.
Λίγο πριν την έναρξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε δήλωση με την οποία στηρίζει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Χρήστος Παπουτσής φαίνεται να έχει “μαζέψει” μέχρι τώρα σχεδόν 60 υπογραφές και όπως όλα δείχνουν δεν θα καταφέρει να πάρει την υποψηφιότητα για την προεδρία καθώς όπως όλα δείχνουν δεν συγκεντρώνει 94 υπογραφές .
Από την άλλη η νεολαία του ΠΑΣΟΚ έχει συγκεντρώσει 2.500 υπογραφές μελών της από όλη την Ελλάδα και με ένα κείμενο υπό τον τίτλο "Νέα μεταπολίτευση, Νέα Ελλάδα, Νέα Κεντροαριστερά", δηλώνει πως δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψηφίους.
Πάντως το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος έχει αποφασίσει πως εκλογές θα γίνουν ακόμη και με ένα υποψήφιο.

Με κόσμο στην Κύμη η «Μπάρτσα»

Όπως έκανε γνωστό η διοίκηση της Κορίνθου, μετά από συμφωνία των φιλάθλων το πούλμαν για την Κύμη θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή το πρωί 10:00 π.μ από τα Περιβολάκια. Ο Γκέρντι Σεϊτάι θα εκτίσει μία αγωνιστική τιμωρίας
Στο μεταξύ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο έσπευσαν να διαψεύσουν μέσα από την ιστοσελίδα korinthiasports.gr, οι ποδοσφαιριστές της Κορίνθου, δημοσίευμα στο διαδίκτυο, το οποίο αναφέρει πως ετοιμάζονται να κάνουν απεργία, προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.
"Πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα από εμάς τους ποδοσφαιριστές. Προφανώς το δημοσίευμα εξυπηρετεί άλλους σκόπους και θέλει να βλάψει την ομάδα που βαδίζει στην επίτευξη του στόχου της ανόδου. Ο πρόεδρος κ. Μπεθάνης στηρίζει την προσπάθεια μας και εμείς τον αγώνα του. Μια τέτοια κίνηση δεν αρμόζει σε μας ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που σεβόμαστε και αγαπάμε τη φανέλα της Κορίνθου και στην ιστορία της ομάδας. Επαναλαμβάνουμε πως ουδέποτε τέθηκε θέμα απεργίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διοίκηση", ανέφερε εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών, ο αρχηγός της Κορίνθου, Πάρης Σπυρόπουλος

Στόχος η «κούπα» στο Χιλιομόδι
Στη κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κορινθίας στρέφουν την προσοχή τους στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου καθώς οι 'ροσονέρι', έχουν τεθεί εκτός μάχης για την άνοδο στη Football league II. Αναφορικά με τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, η νεοφώτιστη ομάδα δεν έχει αγωνιστική δραστηριότητα, λόγω της γνωστής αποχώρησης της Θήβας. Το θετικό είναι ότι εκτίουν τις τιμωρίες τους τόσο ο Νίκος Κουσκουνάς όσο και ο Στάθης Πανακούλιας, κάτι που σημαίνει ότι θα τεθούν στη διάθεση του Παντελή Κουρούπη για το ματς με την Ενωση Ερμιονίδας

Παναργειακός: Εκτός πάλι ο Κολλιάκος
Ο πολύπειρος σέντερ φορ Παντελής Κολλιάκος δεν προλαβαίνει την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τα Λουκίσια. Η απουσία του Κολλιάκου λόγω τραυματισμού στις τελευταίες αγωνιστικές είναι κάτι παραπάνω εμφανής ωστόσο είναι υποχρεωμένοι στην ομάδα να προχωρήσουν ενόψει της συνέχειας. Θυμίζουμε πως θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο ο Αντώνης Αυλωνίτης, μετά τη λύση της συνεργασίας του Παναργειακού με τον Αντώνη Τζιέρη

Η 17η αγωνιστική

Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Θήβα 3 – 0 α. α.
Παναργειακός-Λουκισίων Α.Ο.
Χαλκίδα-Πανναυπλιακός
Δάφνη Ερυθρών-Ασπρόπυργος
Ενωση Ερμιονίδας-Πόρος
Μανδραϊκός-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα
ΑΟ Κύμης-Κόρινθος



Προβληματισμένος ο Κουρμπανάς στο Αίγιο
Τρεις θέσεις φαίνεται ότι προβληματίζουν τον Νίκο Κουρμπανά, αναφορικά με το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Διαγόρα Βραχνεκων. Ο προπονητής του Παναιγιαλείου έκανε μέσα στην εβδομάδα κάποιες δοκιμές, οι οποίες αφορούσαν συγκεκριμένες θέσεις. Συγκεκριμένα αυτές στις δύο πτέρυγες και μία στη μεσαία γραμμή. Για τη θέση του δεξιού ακραίου δοκιμάστηκαν οι Αγουρίδης - Θεοφανόπουλος, για τη θέση του αριστερού οι Σανδραβέλης - Ρέλλας, ενώ για τις θέσεις των μέσων δοκιμάστηκαν οι Σαλάι και Δαλιάνης. Βέβαια, οι τελικές αποφάσεις για τα ερωτηματικά που πιθανότατα έχει ο προπονητής του Παναιγιαλείου θα παρθούν μετά και την σημερινή προπόνηση, όπου και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των "μελανόλευκων" για το δεύτερο συνεχόμενο Αχαϊκό ντέρμπι.
Στο μεταξύ νέα ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Παναιγιάλειου με την οποία επιθυμεί να κατευνάσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί με τον Ατρόμητο Λάππα, δηλώνοντας πως σέβονται απόλυτα το σύλλογο του Λάππα και πως πλέον στρέφουν την προσοχή τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η 17η αγωνιστική

Αχαϊκή-Τριταιικός                                     3-0 α. α.
Τσιλιβή-Θύελλα Πατρών                           3-0 α. α..
Ολυμπιακός Γυθείου-Εικοσιμία
Αστέρας Αμαλιάδας-Ατρόμητος Λάππα
Εράνη Φιλιατρών-Βρασιές
Παναιγιάλειος-Διαγόρας Βραχνέικων
ΠΦΟ Πανόπουλου-Πάμισος

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ...

Έστω κι αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας διότι αφορά σε έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου.  Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,8 Ευρώ το λίτρο! Θέλετε να κατεβούν οι τιμές; Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού. Κάποιος πρότεινε μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ' αυτή που μας ζητούν να μην αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες. Τον τελευταίο Απρίλιο ή Μάιο οι εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική.
Θα ήταν μεγαλύτερη η ζημία σ' εμάς παρά σ' αυτές.
 Όμως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την ακολουθούσαμε με συνέπεια.
 Ενωθείτε μαζί μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν ορίσει είναι και η καλύτερη (58,9 λεπτά το λίτρο).
Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που ελέγχουν την αγορά. Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.
Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι να χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι.
 Αφού χρειαζόμαστε τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά βενζίνης.
 Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα ΧΤΥΠΗΜΑ στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των τιμών.
 Ιδού η πρόταση:
 ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL και ΒΡ).
 Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή της.
Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της ΒΡ.
 Το διαδίκτυο μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.
Το μήνυμα αυτό εστάλη σε 40 περίπου άτομα. Εάν καθένας απ' αυτούς το διαδώσει σε γνωστούς θα γίνει 40 x 10 = 400 και 400 x 10 = 4000 άτομα κ.ο.κ.
 Το μήνυμα αυτό, λοιπόν, θα έχει βρει εκατομμύρια αποδέκτες στους καταναλωτές.
 Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να στείλετε αυτό το μήνυμα σε μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο.
 Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και φίλους.

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Εθνική Συνδιάσκεψη

                                                                                                                                                                          H συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής.
Στις 11 το πρωί της Κυριακής, θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για να ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψηφιότητες.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν με ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χήνες Σβόμποντα, του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και του Γιώργου Παπανδρέου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο απολογισμός της κυβερνητικής διετίας του ΠΑΣΟΚ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και η παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος εν όψει των εθνικών εκλογών από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.
Το Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Παρασκευή σε τεταμένο κλίμα αφού έξω από την αίθουσα στα γραφεία της Ιπποκράτους ήταν οι απλήρωτοι υπάλληλοι του κόμματος.Ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος τους διαβεβαίωσε ότι θα πληρωθούν όταν εγκριθεί η σχετική τροπολογία για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων από τη βουλη.

Οι κάλπες ανά δήμο
Tα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν αναλάβει ήδη να ενημερωθούν από τους γραμματείς των περιφερειακών και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ για το πόσες κάλπες θα χρειαστεί να στηθούν στις κατά τόπους περιοχές.
Επιπλέον, έχει ζητηθεί και έχει εξασφαλιστεί από όλους τους δημάρχους της χώρας να υπάρξει διευκόλυνση για τις διαδικασίες της εκλογής, με την παροχή χώρων που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα. «Δεν θα υπάρξει ενοικίαση χώρων. Θα το λύσουμε μέσω δήμων», τόνιζαν.
Tο ανώτατο όριο εκλογικών τμημάτων είναι ο αριθμός των πρώην καποδιστριακών δήμων (1.000) και διευκρίνιζαν ότι οι κατά τόπους κάλπες θα στηθούν «εφόσον υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξής τους».
Όσον αφορά στο χρηματικό αντίτιμο των 2 ευρώ που θα καταβάλουν όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν, θα παραμείνει στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Οι υπογραφές για τους υποψηφίους
 Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στην πρόβλεψη του Καταστατικού αναφορικά με τη συγκέντρωση 94 υπογραφών ως προϋπόθεσης για την κατάθεση υποψηφιότητας.
Δεν αποκλείεται πάντως μετά και από συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων να στηθούν κάλπες μέσα στη συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης και να αποφασίσει το Σώμα για το θέμα των υποψηφιοτήτων.
Σε κάθε περίπτωση, θα γίνει εκλογή από τη βάση ακόμη και εάν υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος.

Η κρατική χρηματοδότηση
Πηγές από το ΠΑΣΟΚ έλεγαν σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων ότι δεν ζητήθηκε καμιά χαριστική ρύθμιση, αλλά από τα χρήματα που δικαιούνται τα κόμματα το 50% να κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση των οφειλών των κομμάτων προς τις τράπεζες και τα υπόλοιπα στα κόμματα προκειμένου να λειτουργήσουν.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το θέμα ανέκυψε όταν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνθηκε στην τράπεζα Αττικής για δάνειο για το κόμμα της, το οποίο δεν έλαβε με την αιτιολογία ότι δεν έχει συμμετάσχει σε εκλογές ώστε να δικαιούται χρηματοδότηση.
Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη κατήγγειλε το όλο ζήτημα στον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα ενώ παράλληλα οι τράπεζες σταμάτησαν να εκταμιεύουν τα προβλεπόμενα για τα κόμματα ποσά.

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: Αναστολή δρομολογίων λόγω εργασιών αναβάθμισης

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα, 12.03.2012 και μέχρι νεωτέρας, λόγω διενέργειας αναγκαίων εργασιών αναβάθμισης στην σιδηροδρομική υποδομή , που αναμένεται να διαρκέσουν για ένα δίμηνο περίπου, επέρχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Προαστιακού Αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο που έχουν ως εξής:
Αναστέλλεται η κυκλοφορία των συρμών των παρακάτω τακτικών δρομολογίων:

Δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Ανω Λιόσια

ΣΥΡΜΟΣ  ΑΝΑΧ. Από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ   ΑΦΙΞΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
4262                            21:11                                  21:43
4264                            21:26                                  21:58
4266                            22:11                                  22:43
4268                            22:26                                  22:58
4270                            23:11                                  23:43

Δρομολόγιο Ανω Λιόσια – Αεροδρόμιο


ΣΥΡΜΟΣ   ΑΝΑΧ. Από ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ    ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
4263                             21:47                               22:20
4265                             22:02                               22:35
4267                             22:47                               23:20
4269                             23:02                               23:35
4271                             23:47                                 0:20

Δρομολόγιο Αεροδρόμιο – Κιάτο


ΣΥΡΜΟΣ   ΑΝΑΧ. Από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ   ΑΦΙΞΗ ΚΙΑΤΟ
4432                         21:44                                   23:19
4434                         22:44                                     0:19

Δρομολόγιο Κιάτο – Αεροδρόμιο


ΣΥΡΜΟΣ  ΑΝΑΧ. Από ΚΙΑΤΟ     ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
4433                        21:25                        23:01
4435                        22:25                          0:01

Εκτάκτως για την εξυπηρέτηση των επιβατών λόγω των εορτών του Πάσχα θα κυκλοφορούν κανονικά όλες οι παραπάνω αμαξοστοιχίες για το χρονικό διάστημα από 12.04.2012 έως και 17.04.2012 ( Μεγ. Πέμπτη έως Τρίτη μετά το Πάσχα).