Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η συγκλονιστική ζωή της Δόμνας Σαμίου έτσι όπως την αφηγείται η ίδια

Γεννήθηκα στην Καισαριανή το 1928. Οι γονείς μου ήτανε Μικρασιάτες. Η μητέρα μου ήρθε το ’22 μαζί με τους πρόσφυγες, ήρθε μόνη της εδώ με διάφορους πατριώτες και γνωστούς. Έφυγε από το χωριό, το Μπαϊντίρι, πήγε στη Σμύρνη, απ’ ό,τι μου έλεγε, κρυβόντουσαν από το ένα σπίτι στο άλλο, μετά έπιασε φωτιά…
O πατέρας μου έμεινε αιχμάλωτος στη Μικρά Ασία και γύρισε μετά από ένα χρόνο με την Ανταλλαγή των πληθυσμών. Στην αρχή η μητέρα μου, όπως όλοι οι πρόσφυγες έμενε σε αποθήκες, σε σχολεία, μετά τους δώσανε αντίσκηνα στην Καισαριανή.

Υπάρχει μια φωτογραφία στο Δήμο της Καισαριανής που υπάρχουν τα αντίσκηνα, που είναι η πρώτη φάση. Ερχόμενος ο πατέρας μου από τη Μικρά Ασία, τους βγάλανε στον Πειραιά με το καράβι και άρχισε ο καημένος να ρωτάει πού υπάρχουνε Μπαϊντιριανές. Βρέθηκε μια Μπαϊντιριανιά, συχωριανή της μάνας μου, η οποία ήξερε πού μένει η μάνα μου, τον πήρε και τον οδήγησε και τον έφερε στην Καισαριανή.

Φαντάζεσαι τη συγκίνηση και των δύο, ο πατέρας με τσουβάλια και με ψείρα κουκουνάρι… Συναντήθηκαν λοιπόν ο Γιάννης κι η Μαρία. Η μάνα μου δεν ήξερε αν ζούσε ή αν πέθανε. Απ’ ό,τι μου έλεγε πήγαινε και ρωτούσε κάποια μέντιουμ να της πει αν ζει, και της έλεγε ότι ζει και να μην ανησυχεί. Και τον έβλεπε, λέει, να ταΐζει καμήλες, και όντως τον είχανε οι Τούρκοι στο στρατό να ταΐζει καμήλες.

Τέλος πάντων ήρθε λοιπόν ο πατέρας μου και απ’ ό,τι μου ‘λεγε η μάνα μου βάλανε γκαζοτενεκέδες και τάβλες να κάνουνε οι άνθρωποι κρεβάτι μες στο αντίσκηνο να κοιμηθούνε. Εντωμεταξύ είχανε φτιάξει και την εκκλησία, τον άγιο Νικόλαο. Ο πατέρας μου ήτανε, ας το πούμε θρησκόληπτος, του άρεσε πολύ η εκκλησιαστική μουσική και η εκκλησία. Μια και ήτανε κοντά το αντίσκηνο στην εκκλησία, πήγαινε την Κυριακή να παρακολουθήσει τη λειτουργία αλλά και πολλές φορές το απόγευμα που γίνονταν βαφτίσια και γάμοι.

Παλάτια θα σου χτίσω εγώ να σ’ έχω μέσα Μαριγώ…

Προβλήματα από την κακοκαιρία στα ορεινά της Πελοποννήσου

Έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη την ορεινή και την κεντρική Πελοπόννησο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Το χιόνι στην ορεινή Αρκαδία φτάνει τα 10 εκατοστά και το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στην ορεινή Κορινθία, στην περιοχή του Καμπέα στη Γορτυνία, τα χωριά του Φαλάνθου και στην ορεινή Κυνουρία.
Παρά το γεγονός ότι χιονίζει στον αυτοκινητόδρομο, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Αλυσίδες είναι απαραίτητες για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κορινθίας και της Αρκαδίας, αλλά και στην Εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο.
Πέντε συνεργεία της αντιπεριφέρειας Αρκαδίας επιχειρούν αυτή την ώρα για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους και ειδικότερα στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο Καλογερικό, στο δρόμο προς Καστρί - 'Αγιο Πέτρο στη Κυνουρία, στα χωριά του Φαλάνθου και στην περιοχή του Καμπέα, επί της εθνικής οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας.
Λόγω των εκτεταμένων χιονοπτώσεων που σημειώνονται  στις ορεινές περιοχές του Νομού Ηλείας αποκλείσθηκε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, στον οδικό άξονα, τρία (3) χιλιόμετρα  από τη Ανδριτσαίνα προς τον Επικούριο Απόλλωνα και με παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα στάλθηκε μηχάνημα για τον απεγκλωβισμό ο όποιος εκτιμάται ότι θα γίνει πολύ σύντομα.
Χιονοπτώσεις υπάρχουν σε όλη την Ορεινή Ηλεία  και ιδιαίτερα σε περιοχές του πρώην Δήμου Λασιώνος, του πρώην Δήμου Λαμπείας, του πρώην Δήμου Φολόης και του Δήμου Κρέστενας - Ανδρίτσαινας.
Λόγω της έντασης του προβλήματος από την χιονόπτωση, έγιναν και γίνονται σε συνεργασία με τους Δήμους  παρεμβάσεις ώστε  να μην αποκοπεί κανένας οικισμός ή Δημοτικό Διαμέρισμα από το χιόνι. Οι προσπάθειες αυτές θα συνεχίζονται κατά τη διάρκεια όλης της μέρας και της νύχτας.
Ο προϊστάμενος του τμήματος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας κ. Κώστας Μπαλκάμος, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και επικοινωνία με τους Δήμους, την αστυνομία, την πυροσβεστική και συντονίζει την προσπάθεια να παραμείνει το βασικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.
Η Π.Ε. Ηλείας επίσης ενημερώνει ότι τα οχήματα πρεπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλες τις περιοχές της ορεινής Ηλείας.
Στο μεταξύ ο  Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Δημάρχου Αιγιάλειας Σ. Θεοδωρακόπουλου, αποφάσισε την αποστολή στο Δήμο, μηχανημάτων και οχημάτων με χειριστές στρατιωτικούς, για την επισκευή και ανακατασκευή σημείων της αγροτικής οδοποιίας, των δημοτικών δρόμων ακόμη και της επαρχιακής οδοποιίας που υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο στο διάστημα 6 έως 9 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, από σήμερα Δευτέρα, κλιμάκια αξιωματικών θα επισκεφθούν τις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές και θα καταστρώσουν σχέδιο δράσης.
Εντός της εβδομάδας θα καταφθάσουν υπερσύγχρονα μηχανήματα  του Στρατού και θα αρχίσει άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών. Προτεραιότητα θα δοθεί στην αποκατάσταση του δρόμου Ακράτας - Ζαρούχλας στη θέση Πύργος.
Για την πραγματοποίηση των παραπάνω έργων ο Δήμος Αιγιάλειας ζήτησε ειδική άδεια για την άντληση αδρανών υλικών και αμμοληψία από τα ποτάμια του Δήμου.

ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Την ενοχή 18 εκ των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση του λεγόμενου «Συνδικάτου του Εγκλήματος», μέλη του οποίου εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από ενάμισι χρόνο ακροαματικής...
διαδικασίας.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους για την υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή, έξι από τους κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα, οι Παναγιώτης Βλαστός και Ιωάννης Σκαφτούρος κρίθηκαν ένοχοι ως ηθικοί αυτουργοί της πράξης, ενώ οι Απόστολος Πετράκης, Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, Γιώργος Κατσαγάνης και Χαράλαμπος Μουστάκας κηρύχθηκαν από το δικαστήριο φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής. Οι φυσικοί αυτουργοί κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη κλοπή με ηθικούς αυτουργούς τους Βλαστό και Σκαφτούρο, κατηγορίες που αφορούν τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή, συνολικού ποσού 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για το πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, 17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Δέκα από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για σειρά εκρήξεων. Ανάμεσά τους και οι Βασίλης Στεφανάκος και Γιώργος Τρομπούκης, ο οποίος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία για την υπόθεση της απαγωγής, όπως και οι Εμμανουήλ Σκαρλάτος και Ιωάννης Θώδης.

Ένοχοι για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου στο Γαλάτσι το 2008 κρίθηκαν οι Αριστομένης Κλεφτόγιαννης, ως φυσικός αυτουργός, και Γιώργος Κατασγάνης για άμεση συνέργεια. Ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κρίθηκαν οι Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους όλων των κατηγοριών τη δικηγόρο Ελισσάβετ Πούλιου και τον Εμμανουήλ Λασιθιωτάκη.
 
FIMOTRO

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας η εγκύκλιος με βάση την οποία συντελούνται οι περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα. Σε αυτή προβλέπονται μεταξύ άλλων : Βασικό ημερομίσθιο 26,18 ευρώ, για τον...
ανειδίκευτο άγαμο εργατοτεχνίτη. Βασικός μηνιαίος μισθός 586,08 ευρώ, για τον ανειδίκευτο άγαμο υπάλληλο.
Δείτε πατώντας εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο

Ο Πειραιώς Σεραφείμ τα «ψέλνει» στην Ντόρα

Σκληρή επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με αφορμή την υπόθεση του 1 εκατ. δολαρίων του Ισίδωρου Κούβελου.
Σε ανακοίνωσή του, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη «ως η ιδία επιθυμεί να ονομάζεται, παρ' ότι σήμερον τυγχάνει σύζυγος ετέρου προσώπου του κ. Ισιδώρου Κούβελου» προ ενός έτους του είχε ασκήσει κριτική για τις θέσεις του σχετικα΄με τους Εβραίους.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, η δημοσιοποίηση της υπόθεσης του 1 εκατ. δολαρίων του Ισίδωρου Κούβελου «πλήττει ανεπανόρθωτα και οδηγεί στο περιθώριο τον κομματικό σχηματισμό της κ. Μπακογιάννη.
«Έτσι η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με το ανωτέρω δημοσιοποιηθέν θέμα και όχι με την ελαχιστότητά μου, ως εκείνη επρότεινε. Η δύναμις του Πνευματικού Νόμου παρά την τυχόν αμφισβήτησι των αφελών και αδαών δια μίαν εισέτι φοράν εναργέστατα έδρασε», υποστηρίζει.

Αναλυτικά, το κείμενο αναφέρει:

«Η δύναμις του Πνευματικού Νόμου


Στις 24 Δεκεμβρίου 2010 η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ως η ιδία επιθυμεί να ονομάζεται, παρ' ότι σήμερον τυγχάνει σύζυγος ετέρου προσώπου του κ. Ισιδώρου Κούβελου, Πρόεδρος του κόμματος που συνέστησε υπό την επωνυμία «Δημοκρατική Συμμαχία» είχε δηλώσει:


«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός. Γι αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου. Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη».

Κατ' ουσίαν είχε ζητήσει την ποινική μου καταδίωξη διότι είχα εκφράσει δημοκρατικά και ελεύθερα την άποψή μου όχι αρνούμενος το αυταπόδεικτο γεγονός του ολοκαυτώματος του Εβραϊκού Έθνους αλλά στηλιτεύων τον διεθνή Σιωνισμό και μεταφέρων τας θέσεις των ορθοδόξων Εβραίων όπως αυτές διατυπούνται στις ιστοσελίδες τους, όπως διεξοδικά έχω αναφέρει. Ασφαλώς δεν στράφηκα εναντίον του Εβραϊκού λαού αλλά του Σιωνιστικού λόμπυ και των Ραββίνων του Ιουδαϊσμού που μετέτρεψαν τον θεϊσμό της Παλαιάς Διαθήκης στον εωσφορισμό της Καμπαλά και του Ταλμούδ και που προετοιμάζουν τον κόσμο δια την υποδοχή του ψευδούς Μεσσίου που στην οριακή Αποκάλυψη του Ευαγγελιστού Ιωάννου ονομάζεται Αντίχριστος.


Δεν πέρασε ένας χρόνος και ο Πνευματικός Νόμος λειτούργησε με εκκωφαντικό θόρυβο μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος ότι ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη κ. Ισίδωρος Κούβελος είχε λησμονήσει να δηλώση ένα εκατομμύριο δολλάρια στα εισοδήματά, του με αποτέλεσμα να οδηγείται από την Βουλή των Ελλήνων στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ταυτόχρονα η δημοσιοποίησις του όλου θέματος να πλήττει ανεπανόρθωτα και να οδηγεί στο περιθώριο τον κομματικό σχηματισμό της κ. Μπακογιάννη. Έτσι η Δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με το ανωτέρω δημοσιοποιηθέν θέμα και όχι με την ελαχιστότητά μου, ως εκείνη επρότεινε. Η δύναμις του Πνευματικού Νόμου παρά την τυχόν αμφισβήτησι των αφελών και αδαών δια μίαν εισέτι φοράν εναργέστατα έδρασε.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ»

newsbomb.gr

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

Ο τρόπος που συνδέει ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τη δήλωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων το Δεκέμβριο του 2010, με το γεγονός ότι έχει το ίδιο επίθετο με τα παιδιά της, και την κακοστημένη φαρσοκωμωδία των τελευταίων εβδομάδων είναι εντυπωσιακός και αποκαλυπτικός. Ισχύει το δείξε μου ποιος είναι ο εχθρός σου για να σου ποιος είσαι. Στις πνευματικές και υπερβατικές αναζητήσεις του, δε θα τον ακολουθήσουμε.  Στη δική μας αντίληψη, όπως για τη συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών και των πιστών ο Θεός είναι Θεός της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συγχώρεσης.

ένα ανέκδοτο να γελάσουμε και λίγο



Σε μια χώρα της ανατολής το κράτος για να καταπολεμήσει τον μεγάλο αριθμό βιασμών αποφάσισε να τιμωρεί τους δράστες με ευνουχισμό. Έτσι μάζεψαν όλους τους κατάδικους για το συγκεκριμένο αδίκημα και άρχισαν να εκτελούν την ποινή. Μπαίνει ο πρώτος στο δωμάτιο του γιατρού και ακούγονται σπαρακτικές κραυγές πόνου. Στον δεύτερο ακόμη περισσότερες κραυγές. Ρωτάει λοιπόν ο τρίτος τον τέταρτο. - "Ο δεύτερος γιατί πόνεσε πιο πολύ από τον πρώτο; Και ο άλλος απαντά: - "Αυτό συμβαίνει γιατί τους την κόβουν σύμφωνα με το επάγγελμα τους. Ο πρώτος ήταν χασάπης και του την έκοψαν με μπαϊλντά ενώ ο άλλος ήταν ξυλοκόπος και του την πριόνισαν." Τότε ο άλλος άρχισε να γελά δυνατά. - "Γιατί γελάς", τον ρωτάνε οι άλλοι. - "Γιατί εγώ είμαι παγωτατζής. Τι θα κάνουν, θα μου τη γλύφουν μέχρι να λιώσει;"

Ο Μπεγλίτης, ο Όθωνας, ο Παναγιωτακόπουλος και άλλες ενδιαφέρουσες… ακροβασίες

Ο Μπεγλίτης, ο Όθωνας, ο Παναγιωτακόπουλος και άλλες ενδιαφέρουσες…  ακροβασίες
Οι εκλογικές μάχες - λογικό είναι, αφήνουν πίσω τους πίκρες. Ιδιαιτέρως όταν είναι εσωκομματικές και βρίσκεσαι απέναντι με ανθρώπους με τους οποίους έχεις αγωνιστεί κατά το παρελθόν για κοινούς στόχους και σκοπούς. Οι συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή, οι οποίοι αισθάνονται ότι αποκλείστηκαν από τη δυνατότητα να κριθούν από τη βάση, έχουν και αυτοί τις πικρίες τους.

Όχι τόσο από τους υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου - αυτούς γνώριζαν ότι θα τους έχουν απέναντι. Κυρίως είναι πικραμένοι από όσους περίμεναν ότι θα βρεθούν από την ίδια πλευρά του ποταμού και όσους υποσχέθηκαν και δεν τήρησαν το λόγο τους. Δεν έχει νόημα να παραθέσουμε όλες τις ιστορίες που μάθαμε. Οι χαρακτηριστικότερες όμως από αυτές, έχουν την αξία τους να αναφερθούν. Και για πολιτικούς λόγους.

Οι συνεργάτες του Χρ. Παπουτσή θεωρούν ότι προδόθηκαν από την Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, θυμίζοντας ότι επί μακρόν κάποιοι διακινούσαν την «πληροφορία» ότι πίσω από την συγκεκριμένη πάση βρισκόταν ο Χρ. Παπουτσής.

Από τα μέλη της Πρωτοβουλίας, μόνον δύο δήλωσαν ότι τα στηρίξουν τον Παπουτσή με τις υπογραφές τους. Όλοι οι άλλοι, παρέμειναν πιστοί στην γραμμή της «ουδετερότητας» που λειτούργησε υπέρ του Βενιζέλου. Ακόμη και κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας της Κυριακής, περίμεναν εναγωνίως ένα νεύμα και όταν έγινε, καταψήφισαν. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της ψηφοφορίας ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστερής Πρωτοβουλίας καθόταν μαζί με τον Στέλιο Σπαθή, εκ των οργανωτικών επιτελών του Βενιζέλου.

Σε κάποιους δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τους… επόπτευε. Μπορεί να είναι και λάθος που οφείλεται στην ένταση της στιγμής. Ο Παναγιωτακόπουλος συναντήθηκε, με δική του πρωτοβουλία, με τον Παπουτσή επί 45 λεπτά. Δεν άλλαξε ωστόσο τη στάση του. Οι συνεργάτες του Παπουτσή είναι βέβαιοι ότι οι Βενιζελικοί επιχείρησαν τον «αποκλεισμό» έχοντας δεδομένη- με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, τη στάση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, την οποία θεωρούν αποφασιστικής σημασίας.

Τη στάση τους, άλλαξαν όμως αρκετοί βουλευτές που είχαν δώσει… όρκους στήριξης.
Οι συνεργάτες του Χρ. Παπουτσή, ξεχωρίζουν δύο περιπτώσεις πολιτικής «κυβίστησης».
Του Πάνου Μπεγλίτη και του Μανώλη Όθωνα.
Ο πρώτος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε συνάντηση και όντως υπήρξε δείπνος στο σπίτι του Χρ. Παπουτσή στον Χολαργό. Λέγεται ότι ο κ. Μπεγλίτης πίεσε τον κ. Παπουτσή να είναι υποψήφιος, υποσχόμενος ότι θα τον στηρίξει. Τελικά, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου, στήριξε Βενιζέλο με δημόσια δήλωση.

Ο Μαν. Όθωνας, λέγεται ότι «έπινε νερό» στο όνομα του Παπουτσή για τη στήριξη που είχε το χρονικό διάστημα που ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τελικά, βρέθηκε στην ομάδα των «7 υφυπουργών» οι οποίοι στήριξαν πολιτικά τον Βενιζέλο δια… διαρροών. Δεν έκαναν δημόσια δήλωση και δεν υπέγραψαν την υποψηφιότητά του.

Υπάρχουν πολλές τέτοιες ιστορίες που αφηγούνται στη Λυκαβηττού, στο γραφείο του Παπουτσή. Προσώρας όμως, δεν έχει νόημα να αναφερθούν, αν και αποτελούν περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα…

newpost.gr

Ποιοι «γαλάζιοι» διαγραφέντες πάνε στον Καμμένο για να μην καούν πολιτικά

Με την προοπτική της επιστροφής των «16» διαγραφέντων στην ΝΔ να έχει πλέον κλείσει οριστικά –μετά και την προχθεσινή, κατ’ εντολήν της ηγεσίας, ξεκάθαρη αναφορά του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής- οι ανεξάρτητοι βουλευτές που τέθηκαν εκτός της «γαλάζιας» Κ.Ο. αναζητούν πολιτική διέξοδο στο κόμμα του Π. Καμμένου.


Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντησή τους στην Βουλή, προκειμένου να προσδιορίσουν τα σημεία ταύτισής τους και να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ήδη κάποιοι πάντως –πέραν της κ. Κουντουρά η οποία πραγματοποίησε και κοινή εμφάνιση με τον κ. Καμμένο στο Δίστομο την Κυριακή, για την ιδρυτική διακήρυξη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων- έχουν εκδηλώσει παρασκηνιακά την πρόθεσή τους να αναζητήσουν πολιτική στέγη στον «επαναστάτη της λαϊκής δεξιάς».
Μεταξύ αυτών ο Π. Μελάς και ο Δ. Σταμάτης οι οποίοι μεθαύριο, κατά τη συνάντηση των διαγραφέντων, αναμένεται να επιδιώξουν να πείσουν και άλλους βουλευτές να προσχωρήσουν στο κόμμα του κ. Καμμένου.
Αυτό βέβαια δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Θα πρέπει να βρεθεί πέραν της κοινής συνιστώσας όλων –εκτός της αντιμνημομνιακής τους κατεύθυνσης- και ένα modus operandi ως προς τη δομική διάρθρωση του νέου κομματικού φορέα.

Υπέρ της προσχώρησής του στο κόμμα Καμμένου δείχνει να προσανατολίζεται και ο Κ. Μαρκόπουλος, για τον οποίο όμως κομβικής σημασίας είναι η ηγετική διάρθρωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Ο ίδιος ο κ. Καμμένος άλλωστε δείχνει να παραμένει υπέρ της θέσης του ότι δεν προτίθεται να τεθεί επικεφαλής του κόμματος, θέση όμως η οποία –νομικά- είναι απαραίτητη προκειμένου να εγκριθεί η σύσταση του κομματικού φορέα από τον Άρειο Πάγο.

Ως εκ τούτου, πιθανότερος να τεθεί επικεφαλής εκτιμάται ότι είναι ο Χρήστος Ζώης. Ο τ. Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον κ. Καμμένο και έχει οικοδομήσει προφίλ μετριοπαθούς και ευπρεπούς πολιτικού, το οποίο μπορεί τελικά να αποτελέσει το «δαβατήριό» του για την αρχηγία του κόμματος, πόλο έλξης για τη μεγάλη μερίδα των διαγραφέντων αλλά και το αντίβαρο στο προφίλ Καμμένου, με το οποίο αρκετοί εκ των διαγραφέντων δυσκολεύονται να ταυτιστούν.

Αίνιγμα παραμένει και η στάση του Γ. Βλάχου ο οποίος φέρεται ενήμερος για την μεθαυριανή συνάντηση, δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι θα παραστεί. Πάντως, κάτι τέτοιο καθόλου δεν αποκλείεται δεδομένης της σαφούς πλέον κομματικής θέσης απέναντι σε όσους καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση και δεν υπερψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους.

Πέραν του κ. Βλάχου –ο οποίος είναι ασαφές τι θα κάνει την Τετάρτη- μάλλον δε θα μετέχουν στη «συνάντηση των γαλάζιων διαγραφέντων» και οι κ.κ. Γκιουλέκας, Καρασμάνης, Βόζεμπεργκ και Τζήμας. Θετικοί ως προς την παρουσία τους είναι οι κ.κ. Ιατρίδη, Κόλλια, Γαληνός και βέβαια οι κ.κ. Ζώης, Σταμάτης, Μαρκόπουλος και Μελάς.
Την ίδια στιγμή, εν αναμονή βρίσκονται οι κ.κ. Κεφαλογιάννης, Καριπίδης, Λεονταρίδης, Τζηκαλάγιας και Δερμετζόπουλος, η επανένταξη των ποίων στο «κομματικό μαντρί» θεωρείται ζήτημα ημερών, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνδυαστεί με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις εκλογές.

Πάνος Ρασσιάς 
newpost.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με τους πολύτεκνους

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του συλλόγου πολυτέκνων.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων είναι η κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων που επέτρεπαν σε αδέλφια πολύτεκνων οικογενειών να σπουδάζουν στην ίδια πόλη και η αδικαιολόγητη υπερφορολόγησή τους με την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων, που θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση τους φόρους που πρέπει να καταβάλουν, οδηγώντας τις πολύτεκνες οικογένειες σε οικονομική εξαθλίωση.Η Ντόρα Μπακογιάννη, δεσμεύτηκε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η κυβέρνηση να αποσύρει τις ρυθμίσεις που ουσιαστικά απαγορεύουν σε αδέλφια να σπουδάζουν στην ίδια πόλη, τους διαβεβαίωσε δε, ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας, η ρύθμιση αυτή να περιλάβει και τους εισακτέους του 2011, προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των πολυτέκνων.Για το φορολογικό καθεστώς η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την πάγια και αταλάντευτη θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ότι τα φορολογικά θέματα των πολυτέκνων πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία με βάση τις ιδιαιτερότητες και την ευρύτερη προσφορά των οικογενειών αυτών στη χώρα. Εν όψει της διαμόρφωσης του νέου φορολογικού συστήματος, υποστήριξε ότι το θέμα των πολύτεκνων οικογενειών, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο απόλυτα διακριτό και υποστηρικτικό στις ανάγκες τους.


*Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
 «Τα κόμματα που συγκυβερνούν, επιμένουν να ικανοποιούν μερικώς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα.  Προωθούν με μεγάλη ταχύτητα, τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, την περικοπή των συντάξεων και τη διαμόρφωση επιδομάτων ανέχειας στους άνεργους, ενώ, την ίδια στιγμή κλείνουν τα μάτια και καθυστερούν την υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεων και παρεμβάσεων στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Η επιλεκτική τους στάση όμως συντηρεί την ύφεση, πολλαπλασιάζοντας τα λουκέτα στην αγορά και αυξάνοντας τους δείκτες της ανεργίας».   

Την Τετάρτη ανακοινώνει το κόμμα της η Κατσέλη . Εμβλημα του το κόκκινο τριαντάφυλλο

Την Τετάρτη, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, ανακοινώνεται η ίδρυση του κόμματος της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, το όνομα του οποίου θα παραπέμπει στη σοσιαλδημοκρατία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real fm η Λούκα Κατσέλη θα είναι η Πρόεδρος του νέου κόμματος και ο Χάρης Καστανίδης ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ σήμα θα έχει το κόκκινο τριαντάφυλλο.
Σημαντικό ρόλο στο νέο κόμμα παίζει και ο Γεράσιμος Αρσένης, έστω και από το παρασκήνιο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο νέο κόμμα προσχωρούν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πιπεργιάς και ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, στενοί συνεργάτες του Γεράσιμου Αρσένη όταν αυτός ίδρυσε το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποχωρώντας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Στο νέο κόμμα αναμένεται να προσχωρήσουν από 7 έως 16 βουλευτές, ενώ τον πυρήνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αποτελούν πέραν της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Χρήστος Κασσάρας, ο Ανδρέας Τριανταφυλόπουλος και η Βούλα Τεκτονίδου. Η κυρία Κατσέλη επιχειρεί να κερδίσει και κάποιους από τους διαγραμμένους βουλευτές που συζητούν τη συνεργασία τους με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ενώ συζητήσεις γίνονται και με κάποιους εν ενεργεία βουλευτές που φέρονται να πιστεύουν ότι δεν έχουν τύχη στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και Υπουργός Οικονομικών ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Μετά το κλείσιμο της υποψηφιότητας και της αναμενόμενης εκλογής του κ. Ευ. Βενιζέλου ως αρχηγού του ΠαΣοΚ την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου, αναμένεται και η παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τη θέση του υπουργού Οικονομικών,μέχρι τις εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν στις 29 Απριλίου, θα την αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, καθώς πρέπει να τρέξουν άμεσα και να ψηφιστούν από τη Βουλή οκτώ νομοσχέδια τα οποία απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η χώρα μας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δανειακή σύμβαση θα έρθει προς ψήφιση από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012!


Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα βρεθεί στο Μεσολόγγι το Σαββατο 17 Μαρτιου. 
Θα πραγματοποιήσει κοινή πρόβα με το Μουσικό Όμιλο Μεσολογγίου "ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ" για κοινή εκδήλωση στο εγγύς μέλλον!



Θέλετε να συμμετέχετε και εσείς; Γίνετε μέλη της Φιλαρμονικής!
Παρακαλώ οσοι ενδιαφέρονται, να επισκεφτουν τη Φιλαρμονική μας (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας) καθημερινά απο τις 5- 8.30 μ.μ., είτε να επικοινωνήσουν στο κινητό 698 48 58 636 (What's Up)!
ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!

filarmonikiaigeiras.blogspot.com

ΕΡΓΟΣΕ: Αποφασίστηκε η δημοπράτηση για το τμήμα από Ροδοδάφνη έως Ψαθόπυργο / Εγκαταστάθηκε ο Ανάδοχος των έργων της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής στην περιοχή Διακοπτού- Ελαιώνα

Με πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ εγκρίθηκαν οι δημοπρατήσεις έργων και μελετών εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρομικού Δικτύου στη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος. Αναλυτικά: Αποφασίστηκε η δημοπράτηση ενός ακόμη τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου και πιο συγκεκριμένα το τμήμα από Ροδοδάφνη έως Ψαθόπυργο, συνολικού μήκους 21,5km, συμπεριλαμβανομένης και της δίδυμης σήραγγας Παναγοπούλας και συγκεκριμένα του έργου : «Κατασκευή υποδομής νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος από Χ.Θ. 91+500 έως Χ.Θ. 113+000 και Σήραγγας Παναγοπούλας». Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 315.000.000,00 €  εκτός αναθεώρησης 20.000.000,00 € και  ΦΠΑ 70.050.000,00 €. Το έργο αφορά  την κατασκευή της υποδομής της διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής, με σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, χωρίς ισόπεδες διαβάσεις. Το τμήμα αυτό, αποτελεί μέρος της γραμμής Ροδοδάφνη – Ρίο και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Συνοπτικά το αντικείμενο της εργολαβίας είναι :
- η κατασκευή των χωματουργικών  έργων της γραμμής και του  υποστρώματος επιδομής καθώς  και η κατασκευή και αποκατάσταση  του τοπικού παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου.
- η κατασκευή των απαιτούμενων Υδραυλικών Έργων, η κατασκευή γεφυρών, άνω και κάτω διαβάσεων-πεζοδιαβάσεων, η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, πασσαλότοιχων κλπ.
- η κατασκευή της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Παναγοπούλας η οποία περιλαμβάνει δίδυμη σήραγγα με συνολικό υπόγειο μήκος των δύο κλάδων 8.759,67 μέτρων,  με  στοά ενδιάμεσης προσβολής/διαφυγής μήκους 550 μέτρων  και οκτώ συνδετήριες στοές ανά 500 μέτρα.
Εγκρίθηκε η Προκήρυξη  της Μελέτης κανονικοποίησης και αναβάθμισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Αλφειού –Κυπαρισσίας – Καλαμάτας,  προεκτιμώμενης αμοιβής 1.836.768,00 € (πλέον Φ.Π.Α.).
Εγκρίθηκε η Προκήρυξη  δύο Μελετών Β Φάσης κανονικοποίησης και αναβάθμισης της υφιστάμενης Σιδηροδρομικής Γραμμής  Πάτρας – Πύργου – Αλφειού - Ολυμπίας συμπεριλαμβανομένης και της σύνδεσης Πύργου - Κατακόλου συνολικού προϋπολογισμού 5.130.852,00 € (πλέον Φ.Π.Α.).
Έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ωρίμανσης για την δημοπράτηση στο αμέσως προσεχές διάστημα, του υπόλοιπου τμήματος της νέας  Σιδηροδρομικής Γραμμής από Ψαθόπυργο μέχρι Ρίο, καθώς και των λοιπών έργων ολοκλήρωσης των έργων υποδομής και επιδομής του συνόλου της γραμμής από Κιάτο μέχρι Ρίο, ενώ έχει ήδη εγκατασταθεί ο Ανάδοχος των έργων της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής στην περιοχή Διακοπτού- Ελαιώνα.
Τέλος μετά την γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Νέα Διπλή Σιδηροδρομική Γραμμή Κορίνθου - Πάτρας. Τμήμα από νέο Σ.Σ. Πάτρας - μέχρι τη σύνδεση με την υφιστάμενη γραμμή προς Πύργο (Χ.Θ. 126+750 Έως 132+049)» (Διέλευση Πάτρας με υπογειοποίηση), ολοκληρώνονται ουσιαστικά όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων δημοπράτησης και κατασκευής του τεραστίου σε μέγεθος και σημασίας αυτού έργου και της πλήρους αντιμετώπισης των προβλημάτων διέλευσης της Σιδηροδρομικής Γραμμής από την Πόλη της Πάτρας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την ταυτόχρονη εξασφάλιση της χρήσης της για την λειτουργία του Προαστιακού.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Όχι μόνο θα γίνουν οι παρελάσεις αλλά και στην στρατιωτική της Αθήνας θα πάει σύσσωμη η κυβέρνηση!

Τέλος στις συζητήσεις περί αναβολής των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου έδωσε η κυβέρνηση μετά την σύσκεψη που έγινε για το θέμα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να πάει σύσσωμη η κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας και μάλιστα παρόντες θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.
Όπως τονίστηκε μάλιστα, αυτό θα γίνει για να δωθεί έμφαση στον ενωτικό χαρακτήρα της εθνικής επετείου.
Η αστυνομία είναι σε ετοιμότητα αλλά δεν συζητήθηκαν τα επιχειρησιακά σενάρια.
Σημειώνεται ότι και μέλη της κυβέρνησης είχαν ταχθεί υπέρ της ματαίωσης των παρελάσεων υπο τον φόβο των επεισοδίων. Άλλοι είπαν να γίνουν παρελάσεις αλλά χωρίς την παρουσία πολιτικών.
Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Παρόντες ήταν οι υπουργοί: Εσωτερικών Α. Γιαννίτσης, Εθνικής 'Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής.
Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι (πρέπει) «να αστυνομευτεί αποτελεσματικά η παρέλαση». Ο υπουργός απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις στις δυνάμεις της Αριστεράς και σε ορισμένους, όπως είπε, εξτρεμιστές της δεξιάς.

newsit.gr

Κώστας Κόλλιας: «Η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές ζωτικό αίτημα του κτηνοτροφικού τομέα»

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για θέματα κτηνοτροφίας, ο Βουλευτής Κορινθίας Kώστας Κόλλιας πραγματοποίησε παρέμβαση, στα πλαίσια της ομιλίας του, σχετικά με το θέμα της πιθανής αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας στις ζωοτροφές. Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Στα πλαίσια της ομιλίας μου στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά με θέματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό τομέα, θεώρησα επιβεβλημένο να αναφερθώ στο θέμα του φόρου προστιθέμενης αξίας στις ζωοτροφές. Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει συνολικά την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες, ακόμα και εκείνων που σήμερα εντάσσονται στο καθεστώς του χαμηλού ΦΠΑ 13%, όπως οι ζωοτροφές.
Όπως είπα και στην ομιλία μου, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καμία πρόθεση να συνδράμει την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Μοναδικός του στόχος είναι να εισπράττει, χωρίς να υπολογίζει το κόστος για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία και, βεβαίως, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις μεγάλες προοπτικές που θα μπορούσαν να υπάρχουν για την κτηνοτροφία.
Εάν το Υπουργείο επιμείνει να συμπεριλάβει τις ζωοτροφές στις αυξήσεις του ΦΠΑ στο 19% ή το 23%, θα καταφέρει το τελειωτικό πλήγμα όχι μόνο στους κτηνοτρόφους, αλλά και στην ανταγωνιστικότητα των εγχώριων μονάδων παραγωγής ζωοτροφών. Διότι την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα οι ντόπιες ζωοτροφές θα επιβαρύνονται σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής τους με ΦΠΑ 19%-23%, στην Ευρώπη οι ζωοτροφές θα συνεχίσουν να παράγονται με ΦΠΑ 7%, όπως στη Γερμανία, 6%, όπως στην Ολλανδία ή ακόμα και 4%, όπως στην Ιταλία και στην Ισπανία.
Οι εγχώριες βιομηχανίες παραγωγής ζωοτροφών δεν θα μπορέσουν να σταθούν απέναντι σ’ έναν τέτοιο ανταγωνισμό, θα κλείσουν και, βεβαίως, οι εισαγωγές ζωοτροφών θα αυξηθούν ραγδαία. Και θέλω να επισημάνω ότι μόνο για αυτές τις εισαγωγές η χώρα πληρώνει ετησίως περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, επιβαρύνοντας το ήδη παθητικό ισοζύγιο. Καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα σήμαινε για την ανάπτυξη της Ελλάδας εάν αυτά τα χρήματα, αντί να τροφοδοτούν οικονομίες ξένων χωρών, πήγαιναν για την εγχώρια ανάπτυξη.
Το χειρότερο όμως είναι αυτό που θα συμβεί στην κτηνοτροφία μας. Μέσα σε δύο χρόνια, οι κτηνοτρόφοι μας έχουν αναγκαστεί να πληρώνουν 20% ακριβότερα την ενέργεια που χρειάζονται οι εκμεταλλεύσεις τους – και μιλώ για τη ραγδαία αύξηση τόσο στα καύσιμα, όσο βεβαίως και στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Συνολικά η αγροτική παραγωγή, γεωργία και κτηνοτροφία, κοστίζει σήμερα σχεδόν 13% ακριβότερα ότι το 2009. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία στιγμή που ο παραγωγός πουλά το αγελαδινό γάλα, που στο σούπερ μάρκετ πωλείται 1,5 ευρώ, για 40 λεπτά το λίτρο. Οι τιμές στο κρέας έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο κατά 25%.
Είναι προφανές ότι εάν ο ΦΠΑ στις ζωοτροφές αυξηθεί, ολόκληροι παραγωγικοί κλάδοι που επηρεάζονται από αυτήν την αύξηση θα σβήσουν. Έχω δεσμευθεί ότι θα επιμείνω στο θέμα στα πλαίσια των συζητήσεων για το νέο φορολογικό, με στόχο μάλιστα όχι μόνο να μην αυξηθεί, αλλά να μειωθεί περαιτέρω ο συντελεστής. Θεωρώ ότι θα ήταν στρατηγικό λάθος να επιμείνει το Υπουργείο Οικονομικών στην αύξηση του ΦΠΑ σε αγαθά που τροφοδοτούν τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, με πρώτες ύλες. Διότι έτσι ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας και, ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια ανόρθωσης και ανάπτυξης της οικονομίας.»

Μποϊκοτάζ του εκλογικού νόμου μέσω της …ψήφου! (ή τι κάνουμε στις εκλογές)


To εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα περιλαμβάνει μια σειρά από νομικίστικες δικλείδες, που καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας, στον πολύ περιορισμένο βαθμό που, εξ αρχής, η δημοκρατία θα μπορούσε να φορέσει το καπέλο της αντιπροσώπευσης. Φαινομενικά, η σημαντικότερη είναι η αρχή της ενισχυμένης αναλογικής, η οποία δίνει πλεονέκτημα σε ένα κόμμα όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό που παίρνει επί των έγκυρων ψήφων –δηλαδή, κάτι σαν καπιταλισμός με τις ψήφους! Με την πρόφαση της εύνοιας ισχυρών κυβερνήσεων για χάρη της πολιτικής σταθερότητας, υφαρπάζεται από τα μικρότερα κόμματα ποσοστό τόσο μεγαλύτερο όσο μικρότερο είναι το κόμμα.

Ειδικά στις μέρες μας, η αποθέωση του καπελώματος της έννοιας της δημοκρατίας, προέρχεται από την “λεπτομέρεια” της αναφοράς στις έγκυρες ψήφους. Έτσι, σε οποιονδήποτε έχει νιώσει ότι...
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/03/blog-post_751.html#more

Το αναγκαίο και το σωστό


Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ*

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί μπούσουλα για την προεκλογική στρατηγική αλλά και τη ρητορική που θα εναγκαλισθεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο προσβλέπει σε μια σαρωτική νίκη και αυτοδυναμία, ώστε να έχει τη δυνατότητα να κυβερνήσει χωρίς… υποσημειώσεις. Και να προωθήσει έτσι ανεμπόδιστα η Νέα Δημοκρατία το πρόγραμμα της για την έξοδο της Ελλάδας από το σημερινό αδιέξοδο.
Ο Αντώνης Σαμαράς γνήσιος campaigner, που σε μια προεκλογική αναμέτρηση γνωρίζει τα… πλήκτρα τα οποία πρέπει να πατήσει, προκειμένου να συσπειρώσει τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, να καταδείξει την πολιτική και ποιοτική διαφορά από τον έτερο πόλο εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ, και να κινητροδροτήσει την ψήφο πολιτών οι οποίοι εμφανίζονται να δηλώνουν αναποφάσιστοι, ή να προσανατολίζονται ακόμη και σε αποχή από τις κάλπες, συμπύκνωσε σε κάτι λιγότερο από μια παράγραφο, τη στάση εθνικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Μνημόνιο ΙΙ.
Αφαίρεσε με τον τρόπο αυτό, από τον δημόσιο διάλογο την υποβολιμαία κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία, για τη στάση που κράτησε, και έστρεψε την προσοχή στις πραγματικές διαστάσεις του θέματος. Και του προβλήματος.
«Η αλήθεια είναι ότι για να επιτύχει το κούρεμα ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε. Αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι αυτά είναι σωστά. Αντιθέτως, δεν σταματήσαμε να λέμε στους δανειστές μας πως, για να πιάσουμε τους στόχους μας πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα από το πρόγραμμα.
Να δώσουμε ανάσες στον ελληνικό λαό. Να δώσουμε ανάσες στην ελληνική οικονομία. Να φέρουμε την ανάκαμψη μια ώρα αρχύτερα. Να δώσουμε ελπίδα στους Έλληνες. Αυτά λέγαμε από την αρχή. Αυτά επιμένουμε και σήμερα. Μόνο που σήμερα δεν είμαστε μόνοι μας. Σήμερα ο λόγος μας ακούγεται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη. Εκεί που μας είχαν όλοι ως παράδειγμα προς αποφυγή, τώρα ξαφνικά άρχισε να δημιουργείται ένα κίνημα συμπάθειας για τη χώρα μας», σχολίασε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς.

statesmen.gr

* Ο Εμμανουήλ Ζερβός είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής

Θανάσης Νάκος: Η έξαρση της εγκληματικότητας σε όλα τα ανοικτά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της λαθρομετανάστευσης εκθέτει την Πασοκική πολιτική ηγεσία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη δημοσίευση των επίσημων στοιχείων της Ελληνικής Αστυνομίας που αποδεικνύουν την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα:
 «Την ανεξέλεγκτη έκρηξη της εγκληματικότητας, που κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει,   τη βιώνουν καθημερινά όλοι οι Έλληνες, με τον πλέον δραματικό τρόπο. Τώρα την επιβεβαιώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο και τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2011. Πάνω από 100.000 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, αλλά και μία ανθρωποκτονία κάθε δύο ημέρες!
Οι εγκληματίες έχουν αποθρασυνθεί και πολλοί αστυνομικοί πέφτουν θύματα ενόπλων ληστών.
 Η έξαρση της εγκληματικότητας σε όλα τα ανοικτά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης και της λαθρομετανάστευσης εκθέτει την Πασοκική πολιτική ηγεσία που θριαμβολογούσε για το αντίθετο και επιβάλλει μία άλλη πολιτική όπως επίμονα τονίζει η Νέα Δημοκρατία».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖ​ΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕ​Σ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια των αποφάσεων της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά και συζήτησε θέματα προεκλογικής ετοιμασίας και ετοιμότητας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, απέστειλε προς όλες τις ΝΟΔΕ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και την ΟΝΝΕΔ εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Σχετικές αιτήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο, που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις, μπορεί να υποβάλλονται από σήμερα 12 Μαρτίου 2012 έως και τις 6 το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 2012.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συνοδεύονται από πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και –εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής- από δήλωση παραίτησής του από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής του αποζημίωσης, καθώς και κάθε άλλου ποσού που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο προς τη βουλευτική του ιδιότητα.
Η εγκύκλιος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στη Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης και στα κατά τόπους γραφεία των ΝΟΔΕ.

Γιώργος Καρατζαφέρης.«Οι μισθοί στη χώρα μας τον Ιούνιο θα γίνουν μισθοί Ρουμανίας και Βουλγαρίας»

Αντίθετος με τους «πανηγυρισμούς» για τη θετική κατάληξη του PSI, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ,Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος υποστήριξε ότι με αυτό που έγινε η χώρα μας δεν μπορεί να πάει ξανά στις αγορές, σε βάθος χρόνου 10, 20 ετών.
Ο κ. Καρατζαφέρης σε δήλωσή του (Real FM) εκτίμησε ότι πλέον χάθηκε η εμπιστοσύνη στα ελληνικά ομόλογα και η Ελλάδα θα συναντήσει δυσκολίες, εάν χρειαστεί εσωτερική βοήθεια.
«Ποιος θα πάρει ομόλογα, όταν του έχουν “ψαλιδίσει” τα λεφτά; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο πανηγυρισμός», είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ…
Εκτίμησε ότι από τα χρήματα της βοήθειας που εξασφάλισε η χώρα μας, ο ελληνικός λαός δεν θα πάρει τίποτα και ένα μεγάλο μέρος τους θα δοθεί στις τράπεζες.
Είπε επίσης ότι το Μνημόνιο – στη σελίδα 247 – προβλέπει ότι οι μισθοί στη χώρα μας τον Ιούνιο θα γίνουν μισθοί ΝΑ Ευρώπης, «δηλαδή μισθοί Ρουμανίας και Βουλγαρίας».
Αναφερόμενος στα νέα πολιτικά σχήματα που προκύπτουν, ή φέρονται να κυοφορούνται, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο καθένας στη δημοκρατία έχει δικαίωμα να προσπαθεί, ενώ εκτίμησε ότι η δική του παρουσία με τον ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή επί δυο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, πιθανόν να αποτελεί κίνητρο και για άλλους.
«Το προσπάθησαν πριν από μένα μεγάλοι πολιτικοί άντρες, όπως ο Μαρκεζίνης, ο Κ. Στεφανόπολουλος, ο Αβραμόπουλος, ο Σαμαράς, ο Τσοβόλας, ο Αρσένης, ο Τρίτσης, ο Παναγούλης, ο Μάνος. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν. Ένας πέτυχε. Ίσως, αποτελώ το κίνητρο και για άλλες προσπάθειες. Δεν είναι κακό αυτό. Από εκεί και πέρα, ο λαός κρίνει», είπε.
Τέλος, αναφερόμενος στο έλλειμμα και τις πρόσφατες εξελίξεις με τις καταγγελίες για την ΕΛΣΤΑΤ, ζήτησε «να αποκαλυφθούν τα “μαγειρεία” που μας ξεφτίλισαν στην Ευρώπη, και που άφησαν το επιτόκιο σε απαγορευτικό βαθμό».
Πάντως ο ίδιος υποστήριξε ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο κομμάτων «για να “το πνίξουν” και να το κλείσουν. Για άλλη μια φορά δεν θα πάει κάποιος φυλακή, ενώ, θα έπρεπε να πάει φυλακή».

melostisneos.wordpress.com

7 χρόνια από το θάνατο του Σταύρου Κουγιουμτζή (video)

Ήταν 12 του Μάρτη πριν 7 χρόνια , που μας αποχαιρέτησε για πάντα ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς , που με τα τραγούδια του σημάδεψε τις τελευταίες δεκαετίες . Ό Σταύρος Κουγιουμτζής , ένας από τους σεμνότερους και πιο αγαπημένους ανθρώπους της Έλληνικής μουσικής κοιμήθηκε για πάντα στην αγαπημένη του Καλαμαριά .
 Η ευαισθησία που ξεχείλιζε από τα τραγούδια του ήταν και παραμένει μοναδική.
Με αυτή την αφορμή ας θυμηθούμε ορισμένα από αυτά καθώς και το βιογραφικό του.Μακάρι και στις μέρες μας να υπάρξουν κι άλλοι τέτοιοι δημιουργοί , με τέτοιο ήθος και σεμνότητα.
Ο Σταύρος Κουγιουμτζής είχε γεννηθεί το 1932 στη Θεσσαλονίκη, σ' έναν προσφυγικό καταυλισμό κοντά στο Γεντί Κουλέ. Τα πρώτα τραγούδια που άκουσε και αγάπησε ήταν αυτά που έφεραν οι πρόσφυγες μαζί τους. Το σμυρναίικο κι αργότερα το λαϊκό πότισαν τις πρώτες αναμνήσεις του. «Στην εποχή μου δεν υπήρχαν μόνο φτωχοί, υπήρχαν και «υπόφτωχοι».
Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκα», έλεγε κάποτε ο ίδιος. Κι όμως, παρά τις συνθήκες πενίας, η μάνα του, καπνεργάτρια, όταν εκείνος είναι 5 ετών, του χαρίζει ένα γραμμόφωνο και μερικές πλάκες. «Φαίνεται», εξηγούσε ο ίδιος, «πως κάτι είδε σε εμένα και την κέντρισε...».

η συνέχεια στο http://logia-starata.blogspot.com/2012/03/7-video.html#more

Πόσα χρωστάει το ΠΑΣΟΚ στο ΙΚΑ;

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕ​ΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΙΚΑ

Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα η διττή ιδιότητα του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ως Γενικού Δ/ντή του ΠΑΣΟΚ και Διοικητή του ΙΚΑ 
Μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθαμε αντιμέτωποι με την προκλητική τροπολογία που επιχείρησαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να περάσουν από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα ρυθμίζονταν τα δάνεια των κομμάτων προς τις Τράπεζες, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» άμεσα οι κρατικές επιχορηγήσεις. Πέραν από την προσπάθεια να ευνοηθούν και πάλι τα πολιτικά κόμματα, την ώρα που χιλιάδες δάνεια ιδιωτών δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία παρέλειψαν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το δυσθεώρητο χρέος τους, προς τους εργαζόμενούς τους, τις τράπεζες και το Δημόσιο.Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποπληρώσει τους εργαζόμενούς του για μήνες, με αποτέλεσμα να προβαίνουν σχεδόν καθημερινά πλέον σε κινητοποιήσεις. Παράλληλα, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ χρωστά πολλά εκατομμύρια και στο ΙΚΑ, εξαιτίας της τραγικής πλέον έλλειψης ρευστότητας στην οποία έχει περιέλθει.Αυτή η πληροφορία όμως δεν έχει γίνει ευρέως γνωστή και δημιουργούνται εύλογες απορίες, εάν η απόκρυψη αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλος είναι παράλληλα και Διοικητής του ΙΚΑ.Ο ίδιος ο κ. Σπυρόπουλος μάλιστα ήταν αυτός που δια του τύπου ανακοίνωσε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην εν λόγω προκλητική τροπολογία. Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητά να μάθει το ακριβές ποσό των οφειλών προς το Δημόσιο, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επιπλέον, θέτει το πολιτικό και ηθικό ζήτημα της διττής ιδιότητας του κ. Σπυρόπουλου, την ώρα που ιδιώτες για πολύ μικρότερες οφειλές προς το ΙΚΑ, έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

*Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, για την επιτυχία του Δημήτρη Χονδροκούκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ξεπέρασε τα όρια του δυνατού, ανεβάζοντας την Ελλάδα στα ύψη και γεμίζοντας τους Έλληνες με περηφάνια. Η επιτυχία του αυτή, έρχεται την πιο κομβική στιγμή για την πατρίδα μας, αποδεικνύοντας πως η θέληση και η επιμονή σε συνδυασμό με την πίστη στις ικανότητες μας, μπορούν να πετύχουν θαύματα.Η Δημοκρατική Συμμαχία, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της με την ευχή και την ελπίδα για νέες μεγάλες διακρίσεις. 

Μάχη με ληστές στην Καλλιθέα – Τραυματίας αστυνομικός της ΔΙΑΣ

Πραγματική μάχη στήθηκε στο κέντρο της Καλλιθέας, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο ένοπλοι προσπάθησαν να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Ιφιγένειας.
Οι ληστές έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι ληστές ωστόσο αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο ένας κατάφερε να ξεφύγει. Ο δεύτερος συνελήφθη επιτόπου.
Ακολούθησε καταδίωξη του δεύτερου μέχρι την οδό Λυκούργου.
Εκεί ο ληστής σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος των αστυνομικών που ακολουθούσαν με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες να τραυματίσει τον έναν από τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά μεν αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο δράστης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι.

newsit.gr



Πρώτος και στην Ευρώπη o Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός διατήρησε απαραβίαστη την εστία του για έκτο σερί ματς, με αποτέλεσμα, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, να έχει την καλύτερη άμυνα από τους πρωτοπόρους των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και αγνοούν για δέκα σερί ματς την ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα έχουν πετύχει έξι συνεχόμενες νίκες χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ.

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είδε την εστία του να παραβιάζεται ήταν στις 22 Ιανουαρίου και στην ήττα από την Ξάνθη στα «Πηγάδια». Από τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας μετρούν μόνο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με συνολικό απολογισμό τερμάτων 21 υπέρ και μηδέν κατά.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

Να τελειώσουν τον τίτλο και να επικεντρωθούν στην Ευρώπη
 
newsit.gr

"Δε θέλω κανένας πολιτικός να φωτογραφηθεί με το παιδί μου"

Ο 24χρονος  Δημήτρης Χονδροκούκης εκτός από το χρυσό μετάλλιο που χάρισε στην Ελλάδα κατάφερε κάτι ίσως ακόμη πιο δύσκολο. Να χαρίσει χαμόγελο στους Ελληνες και να τους κάνει και πάλι να αισθανθούν εθνική υπερηφάνεια.
Ο δρόμος όμως για την επιτυχία του Δημήτρη δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Πάλεψε και αγωνίστηκε για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, δίχως τη στήριξη της πολιτείας. Γι΄αυτό και ο πατέρας του χρυσού άλτη δηλώνει πως δε θέλει κανένας πολιτικός να φωτογραφηθεί με το παιδί του και να "εκμεταλλευθεί" την επιτυχία του.
Οπως χαρακτηριστικά είπε στο Νewsit o πατέρας και προπονητής του Δημήτρη, Κυριάκος Χονδροκούκης " ο Δημήτρης από μικρός κάνει αθλητισμό και μέχρι την ηλικία των 19 ετών ήταν από τους καλύτερους του κόσμου. Ομως ένας σοβαρός τραυματισμός τον έριξε πίσω δύο χρόνια αλλά τώρα επανήλθε και νομίζω πως θα πάει ακόμη καλύτερα. Νομίζω πως το μετάλλιο του Δημήτρη ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να δείξει οτι τα νέα παιδιά σήμερα εχουν την ικανότητα και μπορούν να μας πάνε ψηλά. Μπορεί ο Δημήτρης να είναι αυτός που νίκησε ομως μέσα από αντίξοες συνθήκες προπόνησης,  μέσα από εγκαταστάσεις που είναι εγκαταλελειμμένες, μέσα από τους χώρους που δε θερμόνονται, μέσα από οικονομική ανυπαρξία της πολιτείας καταφέρνουμε ακόμη να κάνουμε το απίθανο. Γι΄αυτό δε θέλω να φωτογραφηθεί κανένας πολιτικός με τον γιό μου".
Η επιτυχία του 24χρονου άλτη στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης κρύβει μέσα της την ελπίδα ενός ολόκληρου λαού. Στην Ελλάδα του «κουρέματος», των συνεχόμενων μειώσεων στους μισθούς, της ανεργίας, στην Ελλάδα που λοιδορείται από φίλους κι εχθρούς, υπάρχει ακόμη φλόγα. Μπορεί να σιγοκαίει, αλλά υπάρχει! Η φλόγα και η θέληση να σηκώσει κεφάλι, να βρει τη χαμένη αξιοπρέπειά της, την επιθυμία της να δείξει ότι δεν είναι όλα κακώς καμωμένα. Ότι πέρα από εκείνους που τα «έφαγαν» -μαζί ή και μόνοι τους- υπάρχουν κι εκείνοι που προσπαθούν, που με λίγα ή και με τίποτα ακόμα, τα καταφέρνουν μόνο με τις δυνάμεις τους.
Τι έκανε ο Χονδροκούκης το απόγευμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη συνώνυμο των χαμένων (μας) ελπίδων; Μας έκανε περήφανους όχι μόνο γιατί πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, όχι μόνο γιατί κρέμασε στο λαιμό του το χρυσό Παγκόσμιο μετάλλιο ή πανηγύρισε με την ελληνική σημαία στα χέρια φωνάζοντας «Ελλάς Ελλάς».
Μας έκανε περήφανους γιατί τόλμησε να υψώσει ανάστημα σε αθλητές που είχαν την τύχη να μπορούν να προετοιμαστούν με περισσότερα μέσα από εκείνον, με μεγαλύτερη –κρατική ή ιδιωτική- βοήθεια, γιατί έκανε πραγματικότητά κάτι που φαινόταν αδύνατο. Γιατί μπόρεσε να μας θυμίσει ποια είναι η Ελλάδα και ποιοι θα θέλαμε να ήμασταν κι εμείς.

newsit.gr

Χτύπησαν τα CDS σαν χταπόδια, τα μαλάκωσαν και τα έφαγαν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν κάνω λάθος, εδώ και έναν χρόνο βασανιζόμαστε προκειμένου οι – πάνσοφοι – της ΕΕ, της Κομισιόν και της Ελλάδας να βρουν φόρμουλα ώστε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αλλά να… μην χρεοκοπήσει και οπωσδήποτε να χρεοκοπήσει χωρίς να ενεργοποιηθούν τα CDS.

Από τις 11 Μαρτίου 2011 που ελήφθη η απόφαση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος – και ενώ όλοι οι διεθνείς οίκοι προειδοποιούσαν πως αμέσως μόλις συμβεί αυτό (δηλαδή το PSI) η Ελλάδα θα κηρυχθεί σε χρεοκοπία και επομένως θα πρέπει να καταβληθούν τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου – αυτό παλεύουν (λέμε τώρα).

Πήγαιναν κι’ έρχονταν από Eurogroup σε Eurogroup και από Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έπαιρναν τη μία «ιστορική απόφαση» μετά την άλλη και κάθε φορά μας διαβεβαίωναν πως δεν θα οδηγούσε σε πιστωτικό γεγονός και δεν θα ενεργοποιούνταν τα CDS.

Η Παναχαϊκή «άλωσε» το Μάλεμε και γκρέμισε τον Πλατανιά από το ρετιρέ

Ενα μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε η Παναχαϊκή που επικράτησε στο Μάλεμε, με 2-0 του Πλατανιά , που έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και με την βοήθεια της Βέροιας, τον… γκρέμισε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ηταν η πρώτη ήττα για την ομάδα των Χανίων που φέτος πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Football League.
Η πορεία πρωταθλητισμού που διαγράφει εδώ και δύο μήνες η Παναχαϊκή δεν ανακόπηκε ούτε στο... σπίτι του πρωτοπόρου Πλατανιά καθώς η ομάδα της Αχαϊας κέρδισε 2-0 και υποχρέωσε τους Κρητικούς στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα! Στο πρώτο μέρος, ο Πλατανιάς ήταν σαφώς καλύτερος και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στην επανάληψη, όμως, όλα άλλαξαν και οι Αχαιοί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο μετουσιώνοντας την υπεροχή τους σε γκολ και φτάνοντας στη μεγάλη νίκη. Αρχικά, στο 60' ο Φουρτάδο εξαπέλυσε σουτ, ο γκολκίπερ Λαζαρίδης απέκρουσε αλλά η μπάλα έφτασε στον Μαπούκου και αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Παναχαϊκή «χτύπησε» και πάλι στο 75' με σουτ του Φουρτάδο έπειτα από σέντρα του Ατματζίδη. Ο σκόρερ, πάντως, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79' αλλά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν στοίχισε στην ομάδα της Αχαΐας. Βέβαια, στο 86' στάθηκε τυχερή μιας και το σουτ του Χαϊκάλη, σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Πλατανιάς (Τίμος Καβακάς): Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Ραπτάκης, Τζάνης (80' Δρακάκης), Δέντσας, Γκονζάλες, Πάγκαλος (59' Δράμι), Μιρτσέτα (62' Χαϊκάλης), Μαρακουδάκης, Ναζλίδης.
Παναχαϊκή (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Πακάλτσης, Κωνσταντινίδης, Φουρτάδο, Ιωάννου, Τσεμπερίδης (46' Ατματζίδης), Μαπούκου (78' Ουρτάδο), Ντίνας (90+1' Σκαρτσίλας), Άντονι, Κοκκίνης, Φούφουλας
.



 

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ !

Γράφει ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΑΥΤΟΛΥΚΟΣ
 
ΚΑΙ Από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, το κλίμα στην χώρα,  ξαφνικά άλλαξε.........(λίγο όμως, για να μην χαίρομαι και πολύ).
Μέχρι και την προηγούμενη ημέρα, οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, μικροί και μεγάλοι, είχαν πρώτα θέματά τους τα νέα μέτρα, την φορολογία, το χαράτσι της ΔΕΗ,
τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας, την μείωση των μισθών και των συντάξεων, τον φόβο, την καταστροφή και οτιδήποτε κατατρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία. ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΞΕ !

Δύο παρουσίες στον Κικίλια που συζητήθηκαν


Δύο ήταν οι παρουσίες που δημιούργησαν, για διαφορετικούς λόγους, συζητήσεις στην παρουσίαση του βιβλίου «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση» που επιμελήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας. Να θυμίσουμε ότι η εκδήλωση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η πρώτη παρουσία που σχολιάστηκε είναι αυτή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ο υπουργός υγείας προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων μεταξύ των παρισταμένων ειδικά αυτών που ανήκαν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας (οι οποίοι ήταν οι συντριπτικοί πλειοψηφία). Εκφράσεις που φτάνανε σε ορισμένες περιπτώσεις στα όρια της ευπρέπειας ακουγόταν για όσο μιλούσε ο υπουργός, ο οποίος μάλλον αντιλήφθηκε ότι το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό. Η αλήθεια είναι ότι σε παρουσίαση ενός τέτοιου βιβλίου πρέπει να καλούνται πρόσωπα από όλο το φάσμα της πολιτικής αλλά το πρόσωπο του συγκεκριμένου υπουργού μάλλον δεν ήταν το πλέον κατάλληλο.
Η δεύτερη παρουσία ήταν αυτή της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γεωργίας Σαμαρά. Και γίνεται ακόμα πιο σημαντική από το γεγονός ότι είμαστε σχεδόν στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και ο Βασίλης Κικίλιας θα είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γενικά προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από όλους τους υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες. Η παρουσία όμως της συζύγου του στην εκδήλωση του Κικίλια σίγουρα κάτι σημαίνει…

Ανώδυνη ισοπαλία στο Αίγιο με 22-22 o Ποσειδώνας, του στέρησε βαθμό ο Πήγασος.

 Το Σάββατο 10/03/12 στην 11η Αγωνιστική η ομάδα του Ποσειδώνα Λουτρακίου έφερε ισοπαλία εκτός έδρας στο Αίγιο με τον Πήγασο με 22 - 22.

Η ενδέκατη αγωνιστική ήταν σαν.....την ενδεκάτη εντολή που λέει και το τραγούδι!!!!!! 15 δοκάρια και 10 χαμένα τετ α τέτ. Και με τον Πέρρο εκτός παιχνιδιού απο το 2ο κιόλας λεπτό. Προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να παίξει αλλά ο πόνος ήταν αφόρητος στο ημίχρονο, και εγκατέλειψε. Έτσι η απουσία του Πέρρου στοίχισε αγωνιστικά, συν λίγο την υπεροψία, συν τα λάθη ήρθε αυτή η ... γλυκιά ισοπαλία.Οι παίκτες του Ποσειδώνα θεώρησαν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε. Την πρωτιά για να την διατηρήσεις πρέπει να αγωνίζεσαι καθημερινά πολύ σκληρά και να το αποδεικνύεις στο γήπεδο κάθε μέρα. Οπότε η ομάδα χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά ακόμη.
Είμαστε αυστηροί στην κρίση γιατί αυτό μπορεί να μην κόστισε αλλά σε άλλη κατηγορία αυτή η ολιγωρία και η αδυναμία να ανταπεξέλθει σωστά στις ανάγκες του αγώνα η ομάδα του Ποσειδώνα θα της κοστίσει ακριβά.
Από την αρχή ήταν ένα παιχνίδι που έχουμε ξεχάσει να παίζουμε αφού η ποιότητα των παικτών μας τα κάνει να φαίνονται εύκολα κάτι που δεν κατάφεραν να το δείξουν μέσα στο γήπεδο αυτή τη φορά.Ο στόχος όλων των ομάδων, είναι ποια θα στερήσει ή θα κόψει το νικηφόρο σερί του Ποσειδώνα.  Και αυτό το κατάφερε η ομάδα του Πήγασου Αιγίου.
Το παιχνίδι πήγαινε γκόλ γκόλ από την αρχή με την ομάδα του Αιγίου να έχει το προβάδισμα στο σκορ ενώ  η ομάδα του Λουτρακίου πέρασε μπροστά στο 17ο λεπτό και να το διατήρησε εως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 8-9. Για τον Ποσειδώνα,  τα 9 γκολ επιθετικά δείχνει την δυστοκία και την αναποτελεσματικότητά του επιθετικά ενώ επιβεβαιώνει τα νούμερα που θέλουν την άμυνα του Αιγίου να είναι η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.
Στο 2ο ημίχρονο ο Ποσειδώνας έδειξε ότι θα μπορούσε να το πάρει το ροζ φύλλο έστω και δύσκολα αφού στα μισά του 2ου ήταν μπροστά στο σκορ με 13-17. Στο 52ο  λεπτό με ένα 5-0 η ομάδα του Αιγίου πέρασε μπροστά και 2 λεπτά πριν λήξει ο αγώνας ήταν μπροστά με 22-20. Στο γήπεδο επικρατούσε μια ''κόλαση'' από τις ιαχές των φιλάθλων και τους έξαλλους πανηγυρισμούς τους. Η βιασύνη του Αιγίου, και η καλή στιγμιαία αμυντική λειτουργία του Ποσειδώνα έδωσε τη δυνατότητα να σκοράρει συνεχόμενα 2 φορές και να ισοφαρίσει το παιχνίδι 10 δεύτερα πριν σφυρίξουν το τέλος του αγώνα οι διαιτητές. Με ένα φάουλ από τα εννιά μέτρα σε νεκρό χρόνο απλά έληξε τον αγώνα ισόπαλο στο σκόρ αλλά όχι στο πείσμα, στον δυναμισμό, στο πάθος και στην επιθυμία για νίκη και από τις δύο ομάδες.
Πάντως ο αγώνας ήταν ένα ντέρμπυ μεταξύ δύο ομάδων που ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτερες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και το πιο σημαντικό και μεγαλειώδες ήταν ότι μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες των δύο ομάδων δημιούργησαν έναν κύκλο στο κέντρο του γηπέδου, δηλαδή μια μεγάλη αγκαλιά και φώναξαν ΟΛΟΙ μαζί ….ΧΑΝΤΜΠΟΛ.
Ήταν μια στιγμή που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει. Στιγμές που μας πάνε μπροστά.
Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες πολύ θερμά.
Συγχαρητήρια σε όλους.


Πήγασος Αιγίου  - Ποσειδών Λουτρακίου 22-22
Δεκάλεπτα: 3-2,6-6, 8-9 (ημχ) 12-13,16-18,22-22 Δίλεπτα 5/5   Πέναλτι 1/2, 4/4
Διαιτητές Κουρίκας - Βέργος. Και οι δύο ομάδες έχουν παράπονα.

Πήγασος Αιγίου (Καρακίτσος Παναγιώτης) Συνοδός: Παπανικολάου Γιώργος.
Αναστασέλλος Β., Γιαννόπουλος Μ. 3, Δημητρόπουλος Κ. 3, Ζαρλακούτης Ι. 4,Παπαδόπουλος Ν. 2, Αλυγιζάκης Δ. 7, Αυλωνίτης Κ., Πετρόπουλος Ι., Γκιώνης Ν., Παπαγεωργίου Γ., Σαντιμπαντάκης Ν., Γιούπης Α. 3, Αλεξόπουλος Α.

Ποσειδώνας Λουτρακίου: Χατζηκωνσταντίνου Κ. Φρον/της Τιφτικίδης Λάζαρος.
Ακριτίδης Σ.,Βαμβακάς Λ. 6, Πέρρος Γ. 2, Μυτσάι Γ., Ρουμελιώτης Α. 3, Τούρκια Γ.3, Γιογκαράκης Χ.,Χατζηκωνσταντίνου Ν., Τσίγκης Α. 1, Μπάρμπας Γ.,Vujanovic V. 6, Χατζηκωνσταντίνου Α., Παπαδόπουλος Π. 1.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα : Αναγέννηση Βύρωνα - Παράδεισος Αμαρουσίου 22-24, Πανιώνιος-Κορωπί 18-27,  Ν. Ιωνία-Ιωνικός ΝΦ 23-26 ενώ η αναμέτρηση Ακαδημία Πάτρας - Ελπίδες Πάτρας αναβλήθηκε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
21
2
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ
14
3
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ*
13
4
ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
13
5
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ
12
6
ΕΛΠΙΔΕΣ ΠΑΤΡΑΣ**
9
7
Γ.Σ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
8
8
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΤΡΑΣ**
6
9
Ο.Φ Ν. ΙΩΝΙΑΣ*
5
10
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ
0

Οι ομάδες με * έχουν από έναν αγώνα λιγότερο και οι ομάδες με ** έχουν από  δύο αγώνες λιγότερους.