Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κ. Γιώτης .... δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

Ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων κ. Κ. Γιώτης, στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. όπως είχε ακουστεί αρχικά.
Συγκεκριμένα ο κ. Γιώτης ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος αφού «δεν έχει μάθει και δεν συνηθίζει να κάνει αιτήσεις για να είναι υποψήφιος, δεν το έκανε ποτέ στη ζωή του και πιστεύει ότι τα κόμματα κάνουν λάθος που ζητούν τέτοιες αιτήσεις. Θα έπρεπε από πολύ καιρό να αναζητήσουν σοβαρούς ανθρώπους τους οποίους θα καλούσαν να είναι υποψήφιοι.
«Αρχή μου και πεποίθησή μου προσωπική, είναι πως δεν ακολουθείται η σωστή διαδικασία, με την υποβολή αίτησης και εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Δεν ενδιαφέρομαι και σε αυτή τη δεδομένη χρονική συγκυρία και οικογενειακά και επαγγελματικά, δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη περίοδος για να μπω σε αυτή τη διαδικασία», κατέληξε.

isthmos.gr

Ντοκουμέντο :Αστυνομική διαταγή ! Καρδίτσα 1907

 Το παρακάτω κείμενο είναι ένα ντοκουμέντο. Πρόκειται για την αστυνομική διαταγή που εξέδωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ματαράγκας Καρδίτσας, στις 8 Δεκεμβρίου 1907 και είναι αποκαλυπτική για τα ήθη της επαρχίας εκείνης της εποχής. Απολαύστε το:

Προς απάσας τας αρχάς που διοικούν το χωρίον Ματαράγκα Καρδίτσης:
Δήμαρχο, ιερέα του χωριού, Δάσκαλο και άπαντας τους προύχοντας του χωρίου.
Ήρθα εις Ματαράγκαν κατόπιν διαταγής του διοικητού μου μετά ενός χωροφύλακος προς επιβολήν της τάξεως, από άκρου εις άκρον του χωρίου, άνευ χρονοτριβής και άμεσα.
Διότι προχθές στο σιργιάνη μετά την Θίαν και Ιεράν Λιτουργίαν εν τω ναό όταν έπεζαν τα κλαρίνα και τα όργανα ο Κώστας (ας μην αναφέρο το ονομά του) χόρεβε σινέχεια μπροστά χορίς να αφίνη και τους άλους να χορέψουν μπροστά με κατά συνέπια παραξιγιθήκατε και πλακoθίκατε στο ξίλο με τα παλούκια και τα μαχέρια με αποτέλεσμα και κατά σινέπια να τραβματιστούν πολλοί άνθροποι.
Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τα εξίς διαταγάς μου:
1) Αν ξανασιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής αμέσος θα σας κλείσο στη φυλακή. Όταν πέζουν τα κλαρίνα και τα μουσικά όργανα στο σιργιάνη στο πανιγίρη και στο γάμο πρέπη να χορέβουν μπροστά άπαντες που επιθιμούν να χορέψουν και όχι μόνο ο ίδιος άνθροπος. Αφτό είνε γαηδουριά.

2) Μου αναφέρθικε ότι ο γάηδαρος του χαντζόπουλου τον Σεπτέμβριο μπίκε στο καλαμπόκι του Βάϊου (ας μην αναγράψο το επίθετο) και ο Βάϊος εκνεβρίστικε και κάρφοσε τον γάηδαρο με την αξάλη στο ένα καπούλι. Καταλαβένετε ο γάηδαρος δέν είναι όνος αλά ο Βάϊος. Άνεφ πολόν σκέψεον καταλαβένη κανής ότι το κεφάλη δεν έχει μιαλό αλά κολοκιθόσπορο. Απαγορεύετε να ξαναγίνη εκ νέου τέτιο απαράδεκτο ή παρόμιο πράγμα.

3) Πίγα στο μαγαζή για καφέ και από έξο βρομούσε κατρουλιό. Απαγορεύετε νά κατουράτε έξω στον τίχο του μαγαζιού.

4) Απαγορεύετε το βρισίδιν το φονασκίν και εντός του καφενίου το ανεμίζιν διότι είναι χιμόνας και εσθάνετέ τις αποφορά από τι βρόμα. Όστις επιθιμή να ανεμιστή να εξέρχετε έξοθεν του καφενίου.

5) Ίδα πολλές γυνέκες να πιάνουν τη σιγκούνα μετά του υποκαμίσου να το τραβούν πρό το έμπροσθεν να ανίγουν τα πόδια και να ουρούν ορθίος. Το τιούτον είναι απαράδεκτο και πρέπη άνεφ χρονοτριβίς να τις βρακόσετε άπαξ και διαπαντός.

6) Όταν λίαν προίαν πάτε τα γελάδια στο γελαδάρη και γιρίζοντας πρέπη ανιπερθέτος να μαζέβετε τις βονιές των ζώον από το δρόμο, το ίδιο να κάνετε και το βράδη διότι δεν έχη που να πατίση όστις βαδίζη εις τας οδούς του χωρίου. Και εκτός του τιούτου σας χριάζοντε αι βονιές να ζεστένεστε στο μπουχαρί το χιμόνα με τα κρία.

7) Σε κάθε πανιγίρι αποκριές πάσχα και γάμους που βαδίζη καλοντιμένος ο κόσμος πάι στην Εκλισία και μετά χορέβη στα σιργιάνια και στους γάμους πρέπη άπαντα τα σκυλιά να είναι δεμένα διά χονδρόν αλισίδεον και σχινίον προς αποφιγίν ατιχιμάτων εκ τον σκιλοδακομάτων.

8) Να μιν πίνετε πολί ινοπνεμβατόδη ποτά τσίπουρα και ίνους και μετά ξερνοβολάτε και κάνετε χαζαμάρες.

9) Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο θα τον κλίσο στο σχολίο και αλίμονό του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο.

Να με σιγχορίτε αν έκανα κάπιο σιντακτικό λάθος καθότι τελίοσα και εγώ την Τρίτη του Δημοτικού σχολίου διότι δεν με έστιλε ο πατέρας μου από το χωρίον εις τιν Λάρισσαν για να μάθο περισσότερα γράματα. Σαν γκαραγκούνις που είμε και εγό καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε να τας τιρίσετε ανιπερθέτος.

Εν Ματαράγκα τη 8η Δεκεμβρίου 1907

Ο διοικητής του χωρίου

Νικόλαος Παπακωνσταντίνου
Υπονοματάρχης


 
 

Κουτρουμάνης: Δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές στις συντάξεις, εκτός αν…

Φρένο στα σενάριο που θέλουν την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να κόψει εκ νέου τις συντάξεις προσπάθησε να βάλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά στο τέλος άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο. Ο κ. Κουτρουμάνης, εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις «εκτός και αν υπάρξουν ανατροπές που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει», όπως είπε. Νωρίτερα είχε σημειώσει ότι «υπάρχει σε πολλούς η αίσθηση ότι τα ταμεία έχουν κουμπαρά από τον οποίο βγάζουν κάθε φορά για τις παροχές, όμως κουμπαράς δεν υπάρχει, τα αποθεματικά είναι περιορισμένα και με βάση της εισροές διαμορφώνονται οι παροχές». Τόνισε πάντως πώς δεν θα απαιτηθούν νέες περικοπές, παρά την άνοδο της ανεργίας.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρδος Σπυρόπουλος ανέφερε ότι η επιχορήγηση του 2012 για τις συντάξεις είναι 2,2 δισ. ευρώ και ότι υπάρχει πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών, αν παραστεί ανάγκη, να μεταφερθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό.
«Σήμερα το δημόσιο χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα σε ποσοστό πάνω από το 1/3 και άρα πρέπει να δούμε τις άλλες πηγές χρηματοδότησης για να είναι βιώσιμα», είπε ο κ. Κουτρουμάνης και επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ποσοστό 45% δεν πληρώνει εισφορές στον ΟΑΕΕ, ενώ στον ΟΓΑ το ποσοστό αυτό είναι πάνω από 40%.

Η απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας
Ο κ. Κουτρουμάνης, αναφέρθηκε και στο θέμα με τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, για το οποίο ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής. Σημείωσε ότι αυτά που αποκαλύφθηκαν είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς μηνών και όπως όλα δείχνουν αυτή η απάτη δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα. «Το φαγοπότι έχει τελειώσει, το πάρτι έχει τελειώσει. Απλά δεν έχουμε πετύχει το στόχο στο 100% αλλά στο 75% και όλες οι απώλειες στο διάτρητο σύστημα θα έχουν καλυφθεί μέσα στο χρόνο με τις δράσεις που έχουμε αναλάβει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας. 
Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη έχουν εντοπιστεί και άλλες περιπτώσεις που σύντομα θα βγουν στο φως και εκτιμάται ότι θα κοπούν συνολικά 40.000 συντάξεις που δίνονται ενώ δεν θα έπρεπεμ ενώ αποκαλύφθηκε, επίσης ότι από τις πλασματικές παροχές χάνονται κάθε χρόνο 100 εκατομμύρια ευρώ.
«Ξέρουμε πού μας κλέβουνε στο ΙΚΑ. Το μόνο που μένει είναι τα ονόματα. Το ΙΚΑ ήταν μέχρι σήμερα φτωχό και σπάταλο», είπε από την πλευρά του ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης για το 2012.
Ο κ. Σπυρόπουλος, αποκάλυψε ότι τα στοιχεία που θα προκύψουν το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι συνταρακτικά και σημείωσε ότι από την ώρα που υιοθετήθηκε η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στα ΝΠΔΔ, νοσοκομεία κτλ και θέλει κάποιος να ελέγξει , είναι πολύ απλό να συλλέξει στοιχεία. Είπε μάλιστα ότι τα στοιχεία που συλλέγονται δείχνουν ακριβώς και το σημείο και τη λειτουργία και την περίοδο απάτης. «Το μόνο που δεν σου λένε είναι το πρόσωπο» κατέληξε.

eklogika.gr

Από βδομάδα κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών – Επικρατέστερη η 6η Μαΐου



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με επικρατέστερες ημερομηνίες να παραμένουν οι 29 Απριλίου και 6 Μαΐου.
Από βδομάδα κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών – Επικρατέστερη η 6η ΜαΐουΜεταξύ των δύο, πιο πιθανή φαντάζει αυτή τη στιγμή η 6η Μαΐου, καθώς θα δώσει περισσότερο χρόνο στην κυβέρνηση για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι εκκρεμότητες αυτές, καθιστούν δύσκολη την προκήρυξη των εκλογών πριν από την 25η Μαρτίου κάτι που αφήνει πολύ λίγο χρόνο για προεκλογική εκστρατεία μέχρι τις 29 Απριλίου. Άρα, η 6η Μαΐου θεωρείται ως πιο ιδανική ημερομηνία για τις εκλογές προκειμένου τα κόμματα να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αναμένεται να συναντηθεί για το θέμα την επόμενη εβδομάδα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος θα είναι τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, ούτως ώστε να συζητήσουν το θέμα και να ληφθεί η οριστική απόφαση. Στις συναντήσεις, αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα του διαδόχου του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο οικονομικών, καθώς αυτός αναμένεται να παραιτηθεί ώστε να συντονίσει την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ως επικρατέστερο σενάριο το να ηγηθεί του υπουργείου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, με δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του κ. Παπαδήμου σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε την παρούσα κυβέρνηση ως «παρακαταθήκη για το μέλλον»,.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καψής, είπε: «Φαντάζομαι ότι εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα πρέπει να υπάρξει κάποιας μορφής κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία πιθανότατα θα μετέχουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Το εάν θα επιλέξουν ή θα προτείνουν στον κ. Παπαδήμο και αν ο κ. Παπαδήμος θα αποδεχθεί, δεν το ξέρω. Ασφαλώς, όμως, αυτή η κυβέρνηση νομίζω ότι είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον».

eklogika.gr

ΔΗΜΑΡ: Πολιτικές συνεργασίες και διακήρυξη για «Μνημόνιο Οικολογίας»


Πολιτικές συνεργασίες με στελέχη της οικολογίας και διακήρυξη για «Μνημόνιο Οικολογίας», ανακοίνωσε η ΔΗΜΑΡΔιακήρυξη με τίτλο «Μνημόνιο οικολογίας» και πολιτική συνεργασία με δύο στελέχη του οικολογικού χώρου,  τον Ηλία Ευθυμιόπουλο (ιδρυτικό μέλος Greenpeace -πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος) και τον  Μιχάλη Μοδινό (περιβαλλοντολόγος –συγγραφέας), ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ ο πρόεδρός της Φ. Κουβέλης, έκανε λόγο για την ανάγκη να ξεφύγει η Αριστερά από τη «στενή ταξική οπτική  στην ανάλυση των μεγάλων σύγχρονων οικουμενικών προβλημάτων». 
Σε κοινή συνέντευξη τύπου  παρουσιάστηκε το «μνημόνιο οικολογίας», που στόχο έχει να καταστεί εθνική προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη. Το κείμενο συνέταξαν οι  Φ. Μερτζάνης (συγκοινωνιολόγος), Γ. Τσεκούρας (χωροτάκτης), Δ. Σαρηγιάννης (χημικός μηχανικός -καθηγητής ΑΠΘ), Δ. Τσαντίλης(περιβαλλοντολόγος), Χρ. Ζαμπίρας ( ηλεκτρολόγος - μηχανικός) και οι κυρίες Σμάρω Γιαννακοπούλου (συγγραφέας) και Χριστίνα Τσούτσου (αρχιτέκτων - πολεοδόμος) .

Γιάννης Μιχελάκης : 800 κομματικές προαγωγές και τοποθετήσεις στο υπουργείο Οικονομικών από τις αρχές του χρόνου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων προϊσταμένων σε νευραλγικά πόστα του υπουργείου Οικονομικών παίρνει νέα ένταση, παραμονές των εκλογών.
Τελευταίο κρούσμα η απόφαση της 13ης Μαρτίου, που υπογράφεται από τον κ. Π. Οικονόμου και αφορά προαγωγές και τοποθετήσεις 138 ατόμων.
Έτσι, από τις αρχές του χρόνου, οι κομματικές προαγωγές και τοποθετήσεις που έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών φτάνουν τις 800!!!
Και αυτό συνιστά πρόκληση.
Πλανάται ο κ. Βενιζέλος, εάν νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει μόνιμο κομματικό έλεγχο του κράτους».


Επίσης ο  κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Π. Χριστοδούλου, στην Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ και το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009, δήλωσε:

«Ο κ. Π. Χριστοδούλου, ο πιο αρμόδιος για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, εκθέτει τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.
Αποκαλύπτει ότι, στις αρχές του 2010, το κλίμα στις αγορές ήταν ακόμη καλό. Και ότι τόσον οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΔΝΤ, όσο και οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου για οικονομία που βυθίζεται σαν τον “Τιτανικό”, αναστάτωσαν τις αγορές, εκτόξευσαν τα spreads και ακύρωσαν τις δυνατότητες δανεισμού της χώρας. Αποδεικνύεται, έτσι, πως είτε δεν καταλάβαιναν τι έκαναν, είτε λειτουργούσαν σκόπιμα και προσχεδιασμένα.
Και ενώ οι αποκαλύψεις Χριστοδούλου ενοχοποιούν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να σιωπά. Επιβεβαιώνοντας πως “τι Παπανδρέου τι Βενιζέλος;”».

Διευκρινίσεις για τους κατόχους καρτών του Προαστιακού. Πώς μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν μετά την αναστολή δρομολογίων

Δύο εναλλακτικές λύσεις δίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών του Προαστιακού. Κι αυτό με αφορμή την αναστολή της κυκλοφορίας των συρμών των τελευταίων δρομολογίων στο τμήμα Αεροδρόμιο- 'Ανω Λιόσια- Κιάτο- Αεροδρόμιο που ισχύουν από τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα οι κάτοχοι των καρτών μπορούν να επιλέξουν είτε να την επιστρέψουν στα εκδοτήρια και να πάρουν πίσω το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η κάρτα, είτε να παρατείνουν την ισχύ της κατά πέντε μέρες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα εκδοτήρια των Προαστιακών Σταθμών Κιάτου, Κορίνθου, Αθήνας, ΣΚΑ, Νερατζιώτισσας, Πλακεντίας, Κορωπίου, Αεροδρομίου, 'Ανω Λιοσίων και Πειραιά.

Ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι τώρα, ένα μήνα και κάτι πριν τις εκλογές, έρχεται ξανά στο προσκήνιο μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι.

Εκτός από την χρονική στιγμή που επελέγη να ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί να ασκηθεί μια ποινική δίωξη ΚΑΤ' ΑΓΝΩΣΤΩΝ!

Αυτό και μόνο δημιουργεί πολιτικό θέμα, αφού τέτοιου είδους διώξεις δεν βγάζουν πουθενά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν μεγάλο θόρυβο!

Κάποιοι μιλούν και για προσπάθεια δικαίωσης του Κώστα Καραμανλή, αφού η υποτιθέμενη απόπειρα δολοφονίας είχε στόχο τον ίδιο για τις επιλογές του σε ενεργειακά θέματα.

To θέμα είχε αποκαλύψει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στις 16/06/2011.
Σήμερα λοιπόν, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την εισαγγελία πρωτοδικών ύστερα από πολύμηνη έρευνα, που όπως αναφέρεται διενεργήθηκε, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.

"Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και εκπαιδευόμαστε στα βουνά"


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της πατριωτικής πολιτοφυλακής σύμφωνα με την οποία ομάδες πολιτών - οπλιτών αναλαμβάνουν να φυλάξουν τους Ελληνες πολίτες σε περίπτωση χάους και πολέμου.
Δεν είναι κάτι καινούργιο. Στις ΗΠΑ, την Αυστραλία ή τη Γερμανία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό η Neighborhood Watch, δηλαδή, οργανωμένες ομάδες πολιτών που περιπολούν τις γειτονιές τους σε συνεργασία με την Αστυνομία.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να έχει καμμία σχέση με τα παραπάνω. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους η Ελληνική Πολιτοφυλακή λέει ότι έχει καταστατικό και διαχωρίζει την θέση της από παραστρατιωτικές οργανώσεις. Γιατί όμως τόση σπουδή;
Στην Ελλάδα έχουν ήδη δημιουργηθεί η «Ελληνική Πολιτοφυλακή» και η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή». Η πρώτη σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζεται «μη κερδοσκοπική οργάνωση Ασφαλείας», η δεύτερη αποτελείται από απόστρατους, που πάνε σε ερημικές περιοχές και εκπαιδεύονται με όπλα που έχουν πλαστικές μπίλιες (airsoft).
Προετοιμάζονται, όπως αναφέρουν, για κάθε ενδεχόμενο.
Ο επικεφαλής της «Πατριωτικής Πολιτοφυλακής», Γ. Ανεστόπουλος, μίλησε χθες και σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μίλησε για «τάγματα πολιτοφυλακής, αποτελούμενα κυρίως από απόστρατους» που προετοιμάζονται «για να αναλάβουμε δράση αν και όταν διασαλευτεί η δημόσια Τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας».
Ποιός όμως τους έχρισε υπερασπιστές της δημόσιας τάξης; Και πως αντιδρά η ηγεσία της αστυνομίας στην ύπαρξη αυτών των ομάδων; Ο κ. Κοκκαλάκης περιορίστηκε χθες να πει ότι "η συντεταγμένη Πολιτεία έχει προσδιορίσει τις δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του τόπου". Α! είπε και ότι η χρήση όπλων airsoft δεν είναι απαγορευμένη.
Απλά να διευκρινήσουμε ότι τα όπλα airsoft είναι για εκπαίδευση....

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣΗ Πατριωτική Πολιτοφυλακή έχει έναν και μόνον Αντικειμενικό Σκοπό, να είναι ΕΤΟΙΜΗ την ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ. Οργανωμένη, Εκπαιδευμένη, Συντεταγμένη, Πειθαρχημένη, Ετοιμοπόλεμη, Ισχυρή. Η Λαϊκή εξαθλίωση γιγαντώνεται, μαζί της θεριεύει και η Λαϊκή Οργή, η χρεωκοπία αναπόφευκτη, η εξέγερση της αγανακτισμένης φτωχολογιάς θ' ακολουθήσει αναπόφευκτα αίμα και Χάος...αυτό βρίσκεται μπροστά μας...Χάος που όμως "κάποιοι ανθέλληνες" θα σπεύσουν να "εκμεταλλευθούν"... Και δη ΕΝΟΠΛΑ.
Θα σπεύσουν να πλήξουν θανάσιμα την Εθνική Ασφάλεια πλήττοντας καίρια και συντριπτικά ανθρώπινους στόχους και κρίσιμες υποδομές.
Πολίτης και Πολιτεία θα έπρεπε να τρέμουν και μόνον στην σκέψη του τι θα προκαλούσε πχ μια εκτεταμένη δολιοφθορά στο ηλεκτρικό δίκτυο ή στα πόσιμα νερά της Αττικής....και όχι μόνον...συνδυαζόμενοι αυτοί οι "οργανωμένοι ένοπλοι στρατοί" (πχ Ουτσεκάδες, Μουτζαχεντίν, και λοιποί "εγχώριοι μαυροκόκκινοι υποστηρικτές τους) πεμπτοφαλαγγιτών με ένα ιδιαζόντως εκτεταμένο οργανωμένο έγκλημα θα καταφέρουν στις (ούτως ή άλλως ανεπαρκείς, ψαλιδισμένες και απονευρωμένες) Δυνάμεις Ασφαλείας ένοπλα συντριπτικά πλήγματα που εκ των πραγμάτων δεν θα δύνανται αυτές να αντιμετωπίσουν. Αυτό θα δώσει σε κάποιους την "αφορμή" να "τραβήξουν το Στρατό από τα σύνορα" προκειμένου να "αντιμετωπίσει" την "εσωτερική κατάσταση". Κάποιοι "γείτονες" θα χαιρόντουσαν πολύ με κάτι τέτοιο.Αυτό δεν πρέπει ΕΠ'ΟΥΔΕΝΙ να επιτραπεί να συμβεί. Και μόνον ένας τρόπος υπάρχει.
Η παρουσία τότε μιας Οργανωμένης, Συντεταγμένης Ισχυρής Πατριωτικής Πολιτοφυλακής με χαρακτηριστικά ετοιμοπόλεμης Στρατιωτικής Μονάδας άμεσης ανταπόκρισης θα είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.
Εκεί ΚΑΙ ΜΟΝΟ αποσκοπούμε....ως τότε, η Μονάδα οργανώνεται, εκπαιδεύεται και "δομείται στρατιωτικά" μέσα από απολύτως νόμιμα κανάλια.
Πατριώτες, η τύχη των παιδιών σας και του Έθνους σας βρίσκεται στα χέρια σας και μόνον. Κανενός άλλου.
Σας καλούμε να φορέσετε θαρραλέα την ΦΑΙΟΠΡΑΣΙΝΗ και να ενισχύσετε τις Μάχιμες Γραμμές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής....
Προτού είναι απολύτως αργά για οτιδήποτε...

Για την Επιτελική Διοίκηση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής

Γεώργιος Ανεστόπουλος - Γεράκι του Αιγαίου

Η εκπαιδευση των πολιτων γινετε με ασφαλεια και με πληρης νομιμοτητα

Τα εκλογικικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία

Πίνακας με τα εκλογικικά κέντρα στην Κορινθία για την ανέδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή. 
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  ΚΟΡΙΝΘΟΥ -
ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ  -ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΣΚ.Ε.Π.   ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΙΑΤΟΥ
ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ & ΦΕΝΕΟΥΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ   ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ & ΠΕΡΑΧΩΡΑΣΛΕΣΧΗ ΦΙΛΙΑΣ  (ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ )
 ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΒΕΛΟΥΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
ΒΟΧΑΣΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΕΜΕΑΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ

Προσωρινοί Πίνακες Κατάταξης Ανέργων για έργα με αυτεπιστασία ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δημοσιεύτηκαν από τον ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για την κατάρτιση του ετήσιου κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε δήμους, συνδέσμους και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.
Κατά του προσωρινού Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και του Πίνακα Αποκλειομένων επιτρέπεται η άσκηση ένστασης από τους υποψηφίους.
Η ένσταση, (υπόδειγμα της οποίας βρίσκεται στην διεύθυνση www.asep.gr) γίνεται με κατάθεσή της ή με αποστολή συστημένης επιστολής απευθείας στο ΑΣΕΠ από την Τετάρτη 14.03.2012 έως και την πάροδο της 23.03.2012, ημέρας Παρασκευής, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ. Ένσταση για την κατάρτιση Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων 2012. Τ.Θ. 14308, Αθήνα Τ.Κ. 11510.
Πληροφορίες στο Δήμο στην κ. Ανδρικοπούλου, τηλέφωνο 2743360254
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ανταλλαγή Νέων μεταξύ Νέων της Ευρώπης & Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί Ανταλλαγή μεταξύ Νέων της Ευρώπης από την 12η Μαρτίου 2012 έως την 17η Μαρτίου 2012 στο Κέντρο Νεότητας με θέμα: «Τυπική και μη Τυπική Μάθηση στην Ευρώπη». Στην ανταλλαγή συμμετέχουν 54 νέοι και νέες, από την Βουλγαρία, Εσθονία, Ιταλία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και από τον δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης κ. Ρέστας Σπυρίδων καλωσόρισαν τους νέους και νέες και τους ευχήθηκαν «Καλή επιτυχία» στον κύκλο των εργασιών τους.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης φιλοξενεί επίσης Ευρωπαίους εθελοντές σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Γραφείου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση μαζί με το «Γραφείο Πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν στην υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε., με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.

Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από 16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.

Το ΠΑΣΟΚ διέψευσε τον ιδρυτή του


Το ΠΑΣΟΚ δεν διαμοιράζεται σε τιμάρια… Δεν τεμαχίζεται… Δεν κληρονομείται… Έτσι είχε υποστηρίξει ο ιδρυτής του, το μακρινό σήμερα 1995, τότε που η «ομάδα των τεσσάρων» είχε ανοίξει βηματισμό κατάληψης του ΠΑΣΟΚ, με… εκείνον που ο Ανδρέας δεν ήθελε να βλέπει, τον Κώστα Σημίτη, σε ρόλο διαδόχου.
Μετά από 17 χρόνια, το 2012, το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον ιδρυτή του. Και προσπαθεί να μαζέψει τα θρυμματισμένα κομμάτια του. Είναι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Λοβέρδου, μέσα στο οποίο υπάρχει το ΠΑΣΟΚ του Παπουτσή, και φυσικά του Ραγκούση. Εκτός ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε η Κοινωνική Συμφωνία, υπάρχει πάντα η Αριστερή Πρωτοβουλία και φυσικά η Δημοκρατική Αριστερά. Χωρίς να ξεχνάμε το «άστεγο» ΠΑΣΟΚ του μετά-εκσυγχρονισμού. Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον παντού. Ταυτόχρονα όμως… πουθενά. Και φυσικά, όχι στην κάλπη.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

“Κοινωνική Συμφωνία” απέναντι στο “νέο ΠΑΣΟΚ”

Το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου θα έχει να αντιμετωπίσει στις πρόωρες εκλογές που πλησιάζουν μια Κοινωνική Συμφωνία. Έτσι ονόμασαν η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης τον νέο πολιτικό σχηματισμό στην ίδρυση του οποίου προχώρησαν σήμερα, με σχετική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.
Τα δυο πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν ιστορικούς δεσμούς με την παπανδρεϊκή πτέρυγα, και είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, προτού διαγραφούν από τον Γιώργο Παπανδρέου για την απόφασή τους να καταψηφίσουν στη Βουλή το Μνημόνιο ΙΙ, έδωσαν το στίγμα ότι το νέο κόμμα θα κινείται στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, και θα εκφράζει τις δυνάμεις εκείνες που… δεν εκφράζονται πλέον από το ΠΑΣΟΚ.
Στο πλευρό της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, οι οποίοι προανήγγειλαν συλλογική ηγεσία για το νέο κόμμα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Λάμπρος Μίχος, η Μαρία Κυριακοπούλου, ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, ο Γιώργος Κασσαράς και η Κυριακή Τεκτονίδου, που θα αποτελέσουν και το πρώτο κράμα υποψηφίων στις εκλογές.
Το παρών έδωσε και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος στηρίζει το νέο εγχείρημα, έχει αποφασίσει ωστόσο να μην εμπλακεί ξανά στο μέλλον με την πολιτική.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την ιδρυτική διακήρυξη

Κώστας Κόλλιας: «Σε ΚΤΕΛ και Δήμους μεταθέτει την ευθύνη για τις σχολικές μεταφορές το Υπουργείο Εσωτερικών»

Με αφορμή τις απαντήσεις των Υπουργείων Εσωτερικών και Μεταφορών σε ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με τις σχολικές μεταφορές, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:         
«Οι απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Εσωτερικών, με καθιστούν ιδιαίτερα ανήσυχο για το μέλλον των σχολικών μεταφορών στην Κορινθία, όπως άλλωστε σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια. Το Υπουργείο Εσωτερικών με ενημερώνει ότι με δύο αποφάσεις του 2011 και μία του 2012, πιστώθηκε στις Περιφέρειες ποσό 110 εκατομμυρίων ευρώ για να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τα ΚΤΕΛ από 1/1/2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011.
Από σημαίνει ότι από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, δηλαδή εδώ και έξι μήνες, τα λεωφορεία που καλύπτουν τα σχολικά δρομολόγια είναι απλήρωτα. Για να πληρωθούν θα πρέπει να εξευρεθούν επιπλέον χρήματα, διότι το κονδύλι του 2012 για τις σχολικές μεταφορές έχει ήδη δαπανηθεί στις μισές οφειλές του 2011. Oι λεωφορειούχοι ζητούν τουλάχιστον το 50% της οφειλής, ώστε να καλύψουν βασικά λειτουργικά έξοδα και να συνεχίσουν τα δρομολόγια.
Τα Υπουργεία μας έχουν συνηθίσει σε διχαστικά επιχειρήματα που φέρνουν σε σύγκρουση την κοινωνία. Το Υπουργείο Εσωτερικών ούτε λίγο ούτε πολύ υπονοεί ότι τα ΚΤΕΛ θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένα που τους οφείλονται μόνον έξι μήνες. Επίσης πετάει το μπαλάκι στους Δήμους, λέγοντας ότι τους έχει δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος για να προετοιμαστούν και να προετοιμάσουν τις σχολικές μεταφορές, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Η πραγματικότητα είναι ότι τα μεν ΚΤΕΛ έχουν υπερχρεωθεί με δάνεια προκειμένου να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες, οι δε Δήμοι επωμίζονται ευθύνες χωρίς να παίρνουν την αντίστοιχη χρηματοδότηση και υποστήριξη.
Οι λεωφορειούχοι ζητούν τα χρωστούμενα για να καλύψουν δαπάνες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αφού το 80% των εξόδων τους είναι λειτουργικά και αυτή τη στιγμή καλύπτονται μέσω τραπεζικής δανειοδότησης. Γίνεται προσπάθεια από τα ΚΤΕΛ να μείνουν τα λεωφορεία στους δρόμους, σε μια περίοδο που τα έξοδα κίνησης έχουν διπλασιαστεί, όπως άλλωστε και τα δρομολόγια, καθώς μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων οι ανάγκες μεταφοράς μαθητών πολλαπλασιάστηκαν. Θα ήθελα δε να επισημάνω ότι τα ΚΤΕΛ ούτως ή άλλως πληρώνονται από την πολιτεία μόνο για το 70% του κόστους κάθε δρομολογίου και όχι για το σύνολό του.
          Από την άλλη, τα Υπουργεία αυξάνουν τις απαιτήσεις τους, ζητώντας από τους άλλους, Δήμους, ΚΤΕΛ, πολίτες να εφαρμόσουν τις Κυβερνητικές αποφάσεις. Για παράδειγμα, το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι θα βελτιώσει τον τρόπο κοστολόγησης των δρομολογίων, πράγμα θετικό και δίκαιο. Πλην όμως, επειδή και πάλι οι Δήμοι και τα ΚΤΕΛ θα κληθούν να τα βρουν μεταξύ τους, θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια από το κεντρικό κράτος.
Ομοίως και για την ασφάλεια των σχολικών μετακινήσεων. Συζητείται μία Υπουργική Απόφαση με νέες προδιαγραφές για τις ζώνες ασφαλείας. Προσωπικά έχω επανειλημμένα απαιτήσει και τη θεσμοθέτηση υποχρεωτικής παρουσίας συνοδού. Αυτά όλα είναι θαυμάσια, πλην όμως πρέπει να θεσμοθετηθούν και τα κονδύλια, ώστε και οι Δήμοι να μπορούν να πληρώσουν και τα ΚΤΕΛ να μπορέσουν να συμμορφωθούν στις νέες, κοστοβόρες απαιτήσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι η κεντρική εξουσία αυτή που πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, να καλύψει τις οφειλές της και να διασφαλίσει ότι κάθε μαθητής θα πηγαίνει κάθε μέρα, με ασφάλεια και συνέπεια στο σχολείο του.»

Ανακεφαλαιοποίηση της δημοκρατίας


Γράφει ο Γ.Βοσκόπουλος *

Το θεμελιώδες γεγονός των ημερών αφορά τη δημοκρατία και τον πολιτικό πλουραλισμό και όχι το καταγεγραμμένο πιστωτικό γεγονός που αφορά τη χώρα. Είναι φυσικό επακόλουθο της αξιακής και συνταγματικής έκπτωσης, της κατάλυσης του κράτους δικαίου, των θεσμών, της κυριαρχίας της λογικής της ισοπέδωσης έναντι κάθε αρχής αναλογικότητας, του θριάμβου της μετρολατρείας έναντι της προστασίας των θεσμών, του εξορθολογισμού έναντι του «λαϊκισμού», της οβιδιακής μεταμόρφωσης της ΕΕ.

Σήμερα δεν απαιτείται απλά επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά άμεση ανακεφαλαιοποίηση της δημοκρατίας. Η πρώτη κινείται στα όρια της μετα-φυσικής, αφού κάποιοι εκτιμούν ότι η ανάπτυξη θα προκύψει ως αποτέλεσμα της συνολικής αποδόμησης της κοινωνίας και όχι απλά της στοχοποιημένης ανατροπής των δομικών στρεβλώσεων της. Υπό αυτό το πρίσμα η οικονομική ζωή θα προέλθει από τον οικονομικό θάνατο των πολλών, από μία διευρυμένη ανθρωπογεωγραφία της φτώχειας, την οποία οι πλέον συντηρητικοί κύκλοι στην Ένωση αντιμετωπίζουν ως πουργκατόριο εξαγνισμού των Ελλήνων.


Η δεύτερη απαιτεί την πολιτική αφύπνιση του πολίτη, την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που λαμβάνει, την εθνική αυτογνωσία, την επανεργοποίηση του Δήμου ως πυρήνα πολιτικής αντιπαράθεσης και κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων και την επιστροφή στην πολιτική. Είναι τα συστατικά που αφυδάτωσε αργά αλλά σταθερά ο αμετροεπής κοσμοπολιτισμός, ο υπερφίαλος εθνοκεντρισμός, ο εγωκεντρισμός και ο ανεξέλεγκτος καταναλωτισμός. Είναι ο θρίαμβος του επιφαινόμενου έναντι του ουσιαστικού, η κυριαρχία της εικόνας έναντι του πολιτικού λόγου. Αυτή η λογική εξάλλου μετέτρεψε τη Βουλή των Ελλήνων σε ένα α-πολιτικού εν τέλη χαρακτήρα κοινοβουλευτικό πεδίο με πρωταγωνιστές πυρήνες μίας πολιτικής νομενκλατούρας που μάχεται λυσσαλέα για τα προνόμια της. Αυτοί που απέτυχαν ως φορείς πολιτικής κοινωνικοποίησης σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές του εξορθολογισμού. Η χυδαιότητα του αποτυχημένου αγγίζει τα όρια της ύβρις και στηρίζεται σε έναν προκλητικό ναρκισσισμό. Η αποτυχία αποδόθηκε συνολικά στους πολίτες, αν και συστηματικά αποτέλεσαν υποκείμενα μίας διαδικασίας πολιτικής εκπόρνευσης που υφάρπαξε την ψήφο τους και τελικά υπονόμευσε το μέλλον τους.


Η ανακεφαλαιοποίηση της δημοκρατίας προϋποθέτει λειτουργικές, δομικές και συμμετοχικές λογικές. Απαιτεί τον πολιτικό εξοστρακισμό των αποτυχημένων, την εκρίζωση ιδεολογικών και κομματικών στεγανών και στερεότυπων. Κεφάλαια της είναι οι ενεργοί πολίτες, η πάνδημη συμμετοχή στις εκλογές, η αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών, η στοιχειώδης εθνική αξιοπρέπεια που επιβάλλει ο απόλυτος, με όρους Κλαούζεβιτς, πόλεμος που κάποιοι έχουν κηρύξει στη χώρα.


Η εν εξελίξει διαδικασία ανακατανομής της φτώχειας συνιστά μία πολιτική επιλογή που διαπερνά σημαντικό τμήμα του πολιτικού φάσματος. Δεν έχει ούτε χρώμα ούτε κόμμα αλλά λειτουργεί ως ένα τυφλό χτύπημα κατά της κοινωνίας, τη δομή και συνοχή της, υπερκαλύπτοντας τις οριζόντιες και κάθετες επιστρώσεις της. Με όρους επιβίωσης συνιστά μία κοινή απειλή για τη συντριπτική πλειοψηφία όσων συνθέτουν την παρούσα μορφή κοινωνικής διαστρωμάτωσης.


Η αδυναμία και ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση που το ίδιο δημιούργησε το οδήγησε σε συνειδητή αποδοχή ενός μοντέλου ελεγχόμενης θεσμικά και συνταγματικά από-νομιμοποίησης και μεταβίβασης τους βάρους διαχείρισης της σε έναν εξω-κοινοβουλευτικό, μη πολιτικά υπόλογο παράγοντα υπό την ανοχή της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η επιλογή αυτή οδηγεί πολλούς να επιθυμούν την παραμονή ενός μη εκλεγμένου στην πρωθυπουργία. «Το πείραμα της κυβέρνησης Παπαδήμου έχει θετικό πρόσημο και αποτελεί παρακαταθήκη για το εάν στο μέλλον χρειαστεί ή όχι να υπάρξει συγκυβέρνηση» υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ουσιαστικά φωτογραφίζει μία άνευ ουσίας κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία εξ ορισμού και a priori οδηγεί τη συλλογικότητα σε ένα σκοτεινό τούνελ εξω-κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Ως επιλογή αποτελεί μία πράξη πολιτικής αποστασίας και αποποίησης ευθυνών που μετατρέπει τη χώρα σε ένα Ιουράσιο πολιτικό περιβάλλον, ένα πολιτειακό τσίρκο. Αυτήν την εξέλιξη οφείλουν να αποτρέψουν οι πολίτες κάνοντας τις επιλογές τους με όρους πολιτικής αξιοπιστίας, δέσμευσης σε συνταγματικές αρχές και αποτροπής αυτού που προδιαγράφεται ως μία διαδικαστική διεκπεραίωση.

*Γ. Βοσκόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 

N. Δ. : Οι Συμβολαιογράφοι, θα είναι πλέον πιστοποιημένοι χρήστες και θα αναλάβουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής αποστολής στη ΓΓΠΣ, κάθε μεταβολής ακινήτου.

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Ιωάννης Βρούτσης και Νότης Μηταράκης συναντηθήκαν χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου-Δωδεκανήσων κ. Κωνσταντίνο Βλαχάκη, τα μέλη του Συλλόγου κα Ευαγγελία Χριστοπούλου-Σταμέλου και κ. Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το Νέο Φορολογικό Σύστημα που προτείνει η Ν.Δ. και πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στα πεδία δράσης του υπουργείου Οικονομικών, με τη συμβολή των Συμβολαιογράφων.
Σύμφωνα με την πρόταση της Ν.Δ., η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί βασικό πυλώνα για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Φορολογικό Σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό η ΓΓΠΣ θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.
Στην κατεύθυνση αυτή, η καθολική καθιέρωση - από 1/1/2013 - της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου μεταβιβάσεων ακινήτων, φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας – για πρώτη φορά - ηλεκτρονικού εθνικού περιουσιολογίου, θα συμβάλλουν στη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου υποθέσεων που θα διευκολύνει τους φορολογούμενους και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου.
Οι Συμβολαιογράφοι, θα είναι πλέον πιστοποιημένοι χρήστες και θα αναλάβουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής αποστολής στη ΓΓΠΣ, κάθε μεταβολής ακινήτου.
Η πρωτοβουλία της Ν.Δ., που έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, αναμένεται να οδηγήσει το υπουργείο Οικονομικών σε μια νέα εποχή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και θα εκσυγχρονίσει αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του.
Η εφαρμογή της πρότασης της Ν.Δ., θα ανατρέψει το υφιστάμενο αναχρονιστικό μοντέλο λειτουργίας του φορολογικού μας συστήματος, θα περιορίσει τη γραφειοκρατία, θα ενισχύσει τα φορολογικά έσοδα, θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και θα δημιουργήσει αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ντόρα Μπακογιάννη: Αξίζει η Ελλάδα ένα δίκαιο και έντιμο κράτος

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera): 
«Επί πάρα πολλά χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέχονταν το πάρτι διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αρνούμενοι να συγκρουστούν με το πελατειακό κράτος. Σήμερα πλέον που ξέρουμε ότι το κόστος της διαφθοράς αυτής έχει αγγίξει κάθε έλληνα, κάθε μισθωτό, κάθε συνταξιούχο, είναι η ώρα να είμαστε αμείλικτοι, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές προτροπές και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Αξίζει η Ελλάδα ένα δίκαιο και έντιμο κράτος».

Τι ήθελε η CIA στην Τουρκία;

Πόσο συνηθισμένο είναι αλήθεια να επισκέπτεται μια χώρα, ο επικεφαλής της πλέον διάσημης και… ανθεκτικής στη φθορά του ιστορικού χρόνου μυστικής υπηρεσίας; Που τυγχάνει μάλιστα να είναι η μυστική υπηρεσία της μοναδικής υπερδύναμης η οποία παρέμεινε στον πλανήτη;
Το πλαίσιο της επίσκεψης του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους στην Τουρκία και η συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο διοικητή της ΜΙΤ, είναι έμπλεο δεύτερων αναγνώσεων. Σεναρίων και φημών. Δίνει χώρο στη διόγκωση… μυθοπλασιών, που ενδεχομένως να αποδειχτεί ότι δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, ο Ντέιβιντ Πετρέους είχε «παραγωγικές» συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό της ΜΙΤ, τον επικεφαλής δηλαδή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας. Διπλωματικές πηγές προσδιόριζαν ως ατζέντα των συζητήσεων, την κρίση στη Συρία και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τουρκία, τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον και τη συνεργασία των δυο πλευρών στην εξόντωση των εναπομεινάντων θυλάκων αντίστασης του ΡΚΚ, καθώς και τις εξελίξεις στο Ιράκ.
Έτσι είναι… αν έτσι νομίζετε. Φυσικά και η παραπάνω ατζέντα είναι απόλυτα ρεαλιστική και λογικοφανής. Μόνο που, δύσκολα μπορεί κανείς να τιθασσεύσει τη φαντασία και την κοινή λογική, που καλπάζουν, όταν συνδέουν τη χρονική στιγμή της επίσκεψης του στρατηγού Πετρέους, με τις αυξανόμενες φήμες για την υγεία του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο άλλοτε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, που από πολιτικός κρατούμενος στερημένος των πολιτικών δικαιωμάτων του, έφτασε να εξελιχθεί στον σύγχρονο Ατατούρκ, να κυριαρχήσει πλήρως σε μια χώρα η οποία δύσκολα κυβερνάται χωρίς… τον στρατό, και να οδηγήσει στη φυλακή ακόμη και τον πρώην Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, λήγοντας πρόωρα και άδοξα για τους ιστορικούς θεματοφύλακες του κεμαλικού κοσμικού κράτους τη μεταξύ τους θυελλώδη αναμέτρηση, αποτελεί key issue για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με έναν ασθενή Ερντογάν, πόσο μάλλον χωρίς τον Ερντογάν, η Τουρκία δεν θα είναι η ίδια. Επομένως, διακυβεύονται οι ισορροπίες που έχουν εδραιωθεί στην ευρύτερη περιοχή, σε μια εποχή κατά την οποία οι ΗΠΑ οδεύουν προς προεδρικές εκλογές, και υπάρχουν εν αναμονή πολεμικά μέτωπα στο Ιράν και τη Συρία, χωρίς να έχει κλείσει η διαρκής πληγή του Αφγανιστάν.
Στην περίπτωση της επίσκεψης Πετρέους λοιπόν, ισχύει πράγματι το διαχρονικό και διόλου ρητορικό ερώτημα περί του σεργιανίσματος της αλεπούς στο παζάρι. Η απάντηση θα δοθεί από τη ζωή. Ή, από ένα μελλοντικό τηλεγράφημα του Wikileaks…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η ΕΜΥ παραμένει στο Ελληνικό

 Τέλος στην αγωνία των υπαλλήλων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας βάζει η απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλου στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της υπηρεσίας. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της απάντησης, η ΕΜΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει για την εκτέλεση του εθνικού, κοινωνικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου της, καθώς η υποδομή της περιλαμβάνεται στα υφιστάμενα κτήρια που διατηρούνται με τις χρήσεις τους στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Πολιτική συζήτηση και συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. την Κυριακή 18/3 στην Κόρινθο

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΕΦΥΡΑ» στην Κόρινθο (Εθνικής Αντιστάσεως 52), θα πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση με τον κ. Ιωάννη Ανδριανό, επικεφαλής του κλιμακίου της παράταξης, βουλευτή νομού Αργολίδας της Ν.Δ. και συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. του νομού Κορινθίας.
Θα συζητηθούν τοπικά θέματα μέγιστης προτεραιότητας, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, οργανωτικά θέματα ενόψει Εθνικών Εκλογών, καθώς και βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Πριν την έναρξη, θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας,
Ο Πρόεδρος

Αντώνης Σπηλιώτης

Το γνωστό σύστημα αντεπιτίθεται. Τότε ήταν οι Οικολόγοι, τώρα ...

Το γνωστό σύστημα αυτό τον καιρό βρίσκεται σε πλήρη έξαρση δραστηριότητας.
Κάθε φορά που πρέπει να πριονιστεί η ΝΔ, όλο και κάποιος λαγός πετιέται από αυτό το καπέλο που πραγματικά δεν έχει πάτο !
Το 2000, "κάτι" συνέβη και ξαφνικά μετά τις 12 το βράδυ άρχισαν να έρχονται όλα τούμπα όταν ήταν σχεδόν ξεκάθαρο ότι η ΝΔ προηγείτο σημαντικά και θα κέρδιζε τις εκλογές. Πολλά σενάρια ακούστηκαν περί ψήφων διάφορων "φαντασμάτων", αλλά με τον καιρό ξεχάστηκαν.
Το 2008, το σύστημα, εφηύρε τους "Οικολόγους", όταν δημοσκοπήσεις σταθερά επί 10 - 11 μήνες τους έδιναν διψήφια ποσοστά. Λίγο πριν το τελικό βιράζ του 2009 και όταν διαφαινόταν ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε μια άνετη νίκη, τα δημοσκοπικά ποσοστά των Οικολόγων εξανεμίστηκαν και σήμερα ούτε καν που ασχολούνται οι περισπούδαστοι αναλυτές μαζί τους.
Αισίως φτάσαμε στο 2012 και το σύστημα είναι και πάλι εδώ, ενωμένο δυνατό. Αυτή τη φορά το καπέλο έχει μπόλικη πραμάτεια γιατί είναι και μεγάλο το κενό που πρέπει να καλυφθεί. Άλλωστε ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η ΝΔ δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία και αυτό πρέπει να επιτευχθεί με κάθε μέσο.
Από το καπέλο βγαίνουν κάθε μέρα και καινούρια "μαγικά". Η ΔΗΜΑΡ κοντεύει να φτάσει το 20 %, "πρώην δήμαρχοι της ΝΔ" προσχωρούν από εδώ και από 'κει καθημερινά, "τι συμβαίνει στην Πελοπόννησο με τον τάδε", "που θα πάει ο δείνα που θέλει να φύγει από τη ΝΔ", "δήλωση του τάδε ότι δεν κατεβαίνει με τη ΝΔ γιατί δεν του βγαίνουν τα κουκιά", "χρυσή εφεδρεία για το ΠΑΣΟΚ ο δείνα δήμαρχος" και πάει λέγοντας με αυτά και διάφορα άλλα χαριτωμένα. Μέχρι και την παλαιότερα μισητή Χρυσή Αυγή κοντεύουν να την εμφανίσουν με καμιά εικοσαριά έδρες στη Βουλή ! Και μετά τις εκλογές, ξέρετε, θα μιλάνε για αυγά και για κοκκορόφτερα.
Το σύστημα αντεπιτίθεται. Βλέπει ότι κινδυνεύει να κατακρημνιστεί το διαχρονικό αποκούμπι του και έχει βγάλει τις φλοκάτες του στα μπαλκόνια για να έρθει η Τασούλα η βλάχα με την "check machine" να καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Το σύστημα δεν θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θέλει ένα συνονθύλευμα ατάκτων για να το πηγαινοφέρνει όπου γουστάρει ανάλογα με τις απόψεις και τα συμφέροντά του που μεταλλάσσονται κάθε φορά σύμφωνα με το ... πρακτορείο και το ταμείο.
Μπορεί να τα καταφέρει, όπως τα έχει καταφέρει και άλλες φορές. Αν όμως δεν το κάνει θα πάρει επιτέλους την άγουσα, μαζί με το αποκούμπι του, το καπέλο του, την πραμάτεια του και όλους τους λαγούς του παρέα.


Διαπρύσιος

Diaprisios.GR

Έτσι ολοκλήρωσαν τη δυσφήμηση της χώρας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν κάνω λάθος, η κυβέρνηση Παπαδήμου σχηματίστηκε υπό την πίεση που προκλήθηκε από τις παλινδρομήσεις Παπανδρέου και τα περί δημοψηφίσματος (ενώ τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο σούπερ-κούρεμα).
Αν δεν κάνω επίσης λάθος, ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε υπό την προϋπόθεση πως ως τεχνοκράτης θα διαπραγματευόταν με τέτοιον τρόπο, ώστε το PSI να ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Αυτό σημαίνει πως ανέλαβε να φέρει σε πέρας το «πείραμα» που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας απομείωση του χρέους με ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ συμμετοχή των ιδιωτών που διακρατούν ελληνικά ομόλογα.
Δηλαδή χωρίς η συμμετοχή να εξελιχθεί σε αναγκαστική και χωρίς να υπάρξει πιστωτικό γεγονός και χωρίς να ενεργοποιηθούν τα CDS.
Τελικά, όμως, η συμμετοχή έγινε αναγκαστική (με την γνωστή ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής ευθύνης), υπήρξε πιστωτικό γεγονός και τα CDS ενεργοποιήθηκαν!
Επομένως, ο κ. Παπαδήμος, που δέχθηκε μια κυβέρνηση πενήντα ατόμων και διατήρησε στη θέση του υπουργού των Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο, απέτυχε στην αποστολή του.
Όλα τα υπόλοιπα, περί «ιστορικής συμφωνίας» και «ανάσας» και «νέας αφετηρίας» (νέος όρος στο πάνθεον της προπαγάνδας) είναι απλώς φληναφήματα.
Έτσι, το PSI εξελίχθηκε στην επισφράγιση της δυσφήμησης της χώρας με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.
Έγινε η δεύτερη πράξη της τραγωδίας.
Εξηγούμαι: Σε πρώτη φάση, οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου δυσφήμησαν τη χώρα στους ηγέτες της ΕΕ.
Σε δεύτερη φάση, δηλαδή με το PSI και το γεγονός ότι οι «μικροί» ομολογιούχοι βλέπουν τώρα τα χρήματά τους να εξανεμίζονται, οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος, δυσφήμησαν τη χώρα και στους ιδιώτες.
Ποιος θα εμπιστευτεί στο μέλλον την Ελλάδα και ποιος θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα, όταν όλοι γνωρίζουν πως η χώρα χρεοκοπεί Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και κουρεύει τα ομόλογα των ιδιωτών (Ελλήνων και ξένων) που έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν τα ελληνικά ομόλογα;
Αυτό υποστήριξα το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη «Ανατροπή», στο Μέγκα και πριν προλάβω να αποσώσω τη φράση μου, ήλθε η επιβεβαίωση από τον ανταποκριτή του καναλιού στις Βρυξέλλες, Μανώλη Σπινθουράκη.
Βγήκε στον αέρα διαρκούσης της εκπομπής και επιβεβαίωσε πως ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Τρισέ και οι υπουργοί των Οικονομικών της Ευρωζώνης έλαβαν την διαβεβαίωση από τον κ. Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει διακριτική μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ομολογιούχων.
Και πώς θα ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι το διαφορετικό, άλλωστε! Αυτά είναι κουβέντες για εσωτερική κατανάλωση.
Στην πράξη, ήταν από την αρχή βέβαιο πως όλοι θα έχαναν τα λεφτά τους.
Και ο κ. Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ακριβώς αυτό: Ότι δεν πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για κανέναν και επομένως θα κουρευτούν όλα τα ομόλογα!
Στην Αθήνα, τα παπαγαλάκια της… νέας σωτηρίας μας καλούσαν σε πανηγυρισμούς, αλλά… με μέτρο!
Η προσπάθεια που θα καταβληθεί μέχρι τις εκλογές θα επικεντρωθεί σε μια προπαγανδιστική εκστρατεία περί επιτυχημένου διδύμου (Παπαδήμου – Βενιζέλου) και περί ευτυχούς έκβασης της… χρεοκοπίας!
Και ο κ. Βενιζέλος, επιθυμεί να οδεύσει προς την εκλογική αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής ως ο επιτυχημένος, που χάρη στις προσπάθειές του… χρεοκοπήσαμε χωρίς να χρεοκοπήσουμε!
Με τα ίδια διαπιστευτήρια «επιτυχίας» θα οδεύσει και προς τις εθνικές εκλογές, ως επικεφαλής πλέον του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή την «επιτυχία» θα προβάλει και στον (σύντομο) εσωκομματικό προεκλογικό του αγώνα με νέα συνέντευξη Τύπου και διάγγελμα προς τον λαό (του).
Η αλήθεια, βέβαια, είναι διαφορετική:
Το PSI θα ήταν επιτυχημένο αν δεν είχε καταστεί αναγκαστικό, αν οι μικροί ομολογιούχοι δεν είχαν χάσει τα χρήματά τους, αν δεν είχε προκληθεί πιστωτικό γεγονός και αν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα CDS.
Αν δηλαδή το PSI δεν είχε εξελιχθεί σε άλλη μια δυσφήμηση της χώρας. Αυτή τη φορά στα μάτια των ιδιωτών!
elzoni.gr

Η επανεκλογή του Πούτιν και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ιστορικής σημασίας νίκη κατήγαγε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις Ρωσικές Προεδρικές Εκλογές της 4ης Μαρτίου 2012, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, παρά τις όποιες αντιδράσεις ελάχιστων εγκάθετων, που είτε ανήκουν στους νοσταλγούς του σταλινικού κομμουνισμού, είτε στους θιασώτες της Νέας Τάξης.

Ο Πούτιν, επικοινωνιακός, αγέρωχος, γνήσιος πατριώτης και Ορθόδοξος Χριστιανός κατά το περιεχόμενο της Πίστεως, με το 64% που έλαβε στις εκλογές, όχι μόνο κατόρθωσε να κερδίσει τρίτη προεδρική θητεία 6ετούς διάρκειας αυτή την φορά, αλλά και να θέσει τις βάσεις για αλλαγή του status quo του παγκόσμιου γίγνεσθαι, δεδομένου ότι είναι ο Ηγέτης που απέσυρε τη Ρωσία από τη διεθνή απομόνωση του κομμουνισμού, τόλμησε να εκμεταλλευθεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, καθιστώντας την έτσι, τη μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη στον πλανήτη, σε μια περίοδο που οι πάντες αναζητούν ενέργεια και κατέδειξε εν γένει, τη βούλησή του να ανοικοδομήσει εκ νέου το «αντίπαλον δέος».

Η εκλογή του ασφαλώς ενόχλησε πολλούς, ακόμα και στην Ελλάδα και ιδίως αυτούς που δεν θέλουν με κανένα τρόπο, πιθανή ρωσική διείσδυση στον ελλαδικό χώρο.
Θορύβησε αυτούς που δεν είχαν συμφέροντα από τη σύμπηξη μιας οικονομικής ελληνορωσικής συμμαχίας, όπως είχε επιχειρήσει να επιτύχει ως Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες.

Τρομοκράτησε αυτούς που υποχρέωσαν τον Κώστα Καραμανλή, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο του 2009, για να ανελιχθεί στην πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου και να υλοποιήσει την αποστολή του. Δηλαδή να χαλάσει τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη, να υπαγάγει τη χώρα στο Δ.Ν.Τ., την Τροϊκα και το Μνημόνιο, να φτωχοποιήσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, να απεμπολήσει την εθνική μας κυριαρχία, ώστε στο τέλος να καταληστευθούν οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας από τους διεθνείς ανθελληνικούς οικονομικούς οίκους.

Την εκλογή του Πούτιν δεν είδαν με καλό μάτι, οι κατασκευαστές του ανύπαρκτου σκανδάλου του Βατοπεδίου (που ακόμα να αποδειχθεί ζημία του Δημοσίου από τις ανταλλαγές), οι οποίοι άλλαξαν στην κυριολεξία είκοσι χρώματα, όταν ο αδίκως προφυλακισθείς Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, επισκέφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο τη Ρωσία, μεταφέροντας εκεί την Ιερά Εικόνα της Αγίας Ζώνης η οποία αφέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα εκατομμυρίων απλών Ρώσων πολιτών και του ίδιου του τότε Πρωθυπουργού Βλαδίμηρου Πούτιν.

Χωρίς καμιά δόση υπερβολής, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ρωσίας είναι ο μόνος ηγέτης που δεν έχει εξαρτήσεις από το Παγκόσμιο Σύστημα. Είναι κύριος του εαυτού του, κυβερνά τη χώρα του ως Ρώσος πατριώτης και όχι ως θεραπαινίδα των διεθνών οικονομικών οίκων και υπόκειται μόνο στην Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας του Ρωσικού Λαού.

Έχει δε αποδείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τις τύχες και των υπόλοιπων Ορθοδόξων Λαών, κάνοντας παρεμβάσεις τόσο για υποστήριξη της διαμελισμένης Σερβίας και των πολύπαθων Σέρβων αδελφών μας, όσο και για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, λόγω της πρωτόγνωρης μεν, τεχνητής δε, οικονομικής κρίσης. Ο Πούτιν άλλωστε πρότεινε το 2010 στον Γιώργο Παπανδρέου, υψηλού ποσού δάνειο με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, όμως αυτός προτίμησε το Δ.Ν.Τ. για να ρημάξει τις ζωές μας.

Ο εκλογικός θρίαμβος του Πούτιν, θα επηρεάσει αναπόφευκτα και την ελληνική εξωτερική πολιτική. Είναι επιτακτική ανάγκη και εθνική υποχρέωση, να αναθερμανθούν οι ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις που αυτή την εποχή, βρίσκονται στη θερμοκρασία του απόλυτου μηδενός, εξαιτίας της ανεκδιήγητης, ενδοτικής και δουλικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στη Ρωσία και η συνάντησή του με την αφρόκρεμα του Ρωσικού Κράτους, αλλά και με τον ίδιο του Πούτιν, ήταν απόλυτα επιτυχημένη και εξυπηρέτησε αυτόν ακριβώς τον σκοπό της βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών. Επιστεγάστηκε δε, με αμοιβαία «συμφωνία κυρίων» για επανεκκίνηση της ενεργειακής συνεργασίας με την κατασκευή νέων αγωγών φυσικού αερίου, αλλά και για συνεργασία στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου, των εισαγωγών-εξαγωγών, καθώς και του Τουρισμού.

Η Ελλάς, ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, πρέπει να συμβάλλεται οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά, με εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, ανάλογα την εποχή και την ιστορική συγκυρία. Σαφέστατα, ανήκει στη Δύση, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Οι Διεθνείς Συνθήκες που έχει υπογράψει είναι δεσμευτικές και έχει υποχρέωση να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων των Συμμάχων της, αρκεί να έχει και η ίδια η Ελλάς όφελος και να μην τοποθετείται το συμφέρον των ισχυρών, πάνω από την Εθνική της Κυριαρχία.
Η εκκολαπτόμενη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία θα αναλάβει τις τύχες της χώρας μετά τις εκλογές που πλησιάζουν, πρέπει να πραγματοποιήσει λεπτούς χειρισμούς και διπλωματικούς ελιγμούς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη συνταγή να μην θεωρηθεί η Ελλάδα δεδομένη, από κανέναν εξωγενή παράγοντα, όπως συνήθως συμβαίνει. Μπορεί να ανήκουμε στη Δύση. Μπορεί η Ρωσία να επιδιώκει οικονομική και γεωστρατηγική διείσδυση στο χώρο μας. Εμείς όμως πρέπει ως Έλληνες να πορευόμαστε βάσει του Εθνικού Συμφέροντος, διατηρώντας παλιές ή συνάπτοντας νέες συμμαχίες, ανάλογα με το ποια κατάσταση προωθεί το καλό του τόπου.

Τα γεγονότα τρέχουν και λόγω του ότι βαδίζουμε στο μεταίχμιο της ιστορίας, οι εξελίξεις σίγουρα θα είναι ραγδαίες. Η Ελλάς οφείλει να αδράξει την ευκαιρία και να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, να ξαναγίνει μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη. Να γίνει Χώρα Κυρίαρχη και όχι προτεκτοράτο των αδηφάγων συμφερόντων, που επιδιώκουν τη διάλυση και την υποδούλωση του κοινωνικού της ιστού. Και όλα αυτά είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Αρκεί στο τιμόνι της Πατρίδας να βρεθούν επιτέλους ανιδιοτελείς Πατριώτες που θα παραμερίσουν το προσωπικό κέρδος, για να επιτελέσουν το Εθνικό τους Καθήκον.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ