Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Προτάσεις στον σερ Β. Μαρκεζίνη να ηγηθεί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»

Κίνηση – έκπληξη που διακινείται ως σενάριο που διαθέτει όμως ισχυρή βάση.
Προτάσεις στον σερ Β. Μαρκεζίνη να ηγηθεί στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»
Εντυπωσιακές ανατροπές ενδέχεται να επιφυλάσσει η κίνηση «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και δεν αναφερόμαστε στις επικείμενες προσχωρήσεις των βουλευτών που διαγράφηκαν από τη ΝΔ.
Κομβικό σημείο, το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου κόμματος και το οποίο δεν είναι απαραίτητο ο κ. Πάνος Καμμένος που προχώρησε στην ιδρυτική του πράξη από το Δίστομο.
Όσοι παρατηρούν με προσοχή τις δημόσιες τοποθετήσεις το κ. Καμμένου θα έχουν αντιληφθεί ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής ποτέ δεν δήλωσε πρόεδρος του νέου κόμματος ούτε αυτοπροσδιορίστηκε ως αρχηγός του.
Στο παρασκήνιο φέρεται ότι υπάρχουν διεργασίες για την ανάδειξη στη θέση του προέδρου του νέου κόμματος, ενός προσώπου έκπληξη που δεν έχει εμπλακεί μέχρι σήμερα στην πολιτική ζωή.
Το πρόσωπο αυτό είναι ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, διαπρεπής νομικός και ακαδημαϊκός που έχει, κατά καιρούς, καταθέσει αντιμνημονιακές ιδέες και απόψεις.
Υπέρμαχος αυτής της προοπτικής είναι ο κ. Χρήστος Ζώης που εκτιμά ιδιαίτερα τις απόψεις του κ. Μαρκεζίνη και τον θεωρεί άφθαρτο πρόσωπο.
Αναμφίβολα μία τέτοια εξέλιξη θα συνιστά ανατροπή και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και φυσικά αν συμφωνήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Κυρίως όμως μένει να δούμε την ενδεχόμενη αποδοχή του κ. Μαρκεζίνη από το εκλογικό σώμα και την ελληνική κοινωνία.
Παράλληλα διακινείται και ένα άλλο σενάριο που προβλέπει συλλογικά ηγεσία ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για την προσχώρηση διαγραμμένων βουλευτών της ΝΔ.
Μετά την κ. Έλενα Κουντουρά και τον κ. Παναγιώτη Μελά, στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» πηγαίνουν η κ. Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, η Μ. Ιατρίδη, ο Σπ. Γαληνός, ο Μιχ. Γιαννάκης, και ο Δ. Σταμάτης.
Φυσικά είναι βέβαιη η συμμετοχή των κυρίων Χρήστου Ζώη και Κώστα Μαρκόπουλου.
Όλοι αυτοί μαζί με τον κ. Καμμένο συγκροτούν μία δεκαμελή Κοινοβουλευτική ομάδα που πλέον θα έχει τα δικαιώματα κόμματος, όπως αυτά απορρέουν από τον κανονισμό της Βουλής.
Αντίθετα οι κύριοι Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας και Μαργαρίτης Τζήμας προτίθενται να μην πολιτευθούν σε αυτές τις εκλογές και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ανάλογα με τη μορφή που θα έχει το μετεκλογικό τοπίο.
Από την πλευρά της, η Συγγρού, προτίθεται να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς με την προϋπόθεση να ψηφίσουν τα δύο νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή μέχρι τις 30 Μαρτίου.
Την ευκαιρία αυτή την απευθύνουν στους τρεις προαναφερόμενους αλλά και στην κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, τον κ. Γ. Καρασμάνη, τον κ. Γιώργο Βαγιωνά και τον κ. Κώστα Παπασιώζο.

newsbomb.gr

Μια… μικρή παρανόηση για τις εκλογές

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και προικισμένους πολιτικούς της γενιάς του. Βαίνει ωστόσο τάχιστα στο να καταγραφεί και ως ένας από τους πλέον άτυχους. Αν είχε κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ μετά την ήττα του 2007, ενδεχομένως και να είχε τον χρόνο αλλά και τα εφόδια για να το αλλάξει πραγματικά. Και να το καταστήσει αληθινά χρήσιμο για τον τόπο.
Παραλαμβάνοντας ωστόσο ένα… κάτι σαν κόμμα από τον Γιώργο Παπανδρέου, με το Μνημόνιο να έχει εξελιχθεί στη λέξη-απάντηση για… όλες τις απορίες που ενδεχομένως έχει ένας ψύχραιμος πολιτικός αναλυτής, αναφορικά με το πώς το ΠΑΣΟΚ κατάντησε έτσι, τα περιθώρια που έχει δεν είναι πολλά. Ούτε χρόνο έχει. Ούτε ανοχή. Αλλά ούτε και τα απαραίτητα εφόδια για να εφαρμόσει όσα πιστεύει.
Η σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσφέρεται για να καταλάβει κανείς πολλά. Όπως για παράδειγμα η αποστροφή Βενιζέλου ότι «ο λαός θα αποφασίσει πως θέλει να κυβερνηθεί». Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπονοεί ότι, εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία, η εντολή του λαού θα συνεπάγεται συγκυβέρνηση.
Αυτή είναι μια εξόχως στρεβλωτική ανάγνωση της πραγματικότητας. Καθώς και της δημοκρατικής πρόθεσης του συνταγματικού νομοθέτη. Η μη αυτοδυναμία, δεν συνεπάγεται συγκυβέρνηση, δηλαδή συμβιβασμό με ένα κόμμα τα ποσοστά του οποίου θα προκαλούν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θλίψη. Θα είναι εξόχως μειωτικά.
Η μη αυτοδυναμία, συνεπάγεται νέες εκλογές, για να έρθει το πρώτο κόμμα ακόμη πιο κοντά σε αυτό που θέλει η κοινωνία, αλλά δεν το εκφράζει εύγλωττα. Όπως έγινε τόσες φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα. Αυτή είναι η αντικειμενική και κρυστάλλινη ανάγνωση της Δημοκρατίας. Ειδικά σε χώρες στις οποίες δεν υπάρχουν προεκλογικοί συνασπισμοί κομμάτων. Πόσο μάλλον όταν το ένα από τα δυο σκέλη της υποτιθέμενης συγκυβέρνησης, έχει περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί μετεκλογικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, παρά στα υπουργικά έδρανα.
Αυτή είναι η αλήθεια. Έστω κι αν, για την αλήθεια αυτή, δεν θέλουν να ακούνε τίποτα, ούτε οι δανειστές μας, αλλά ούτε και το «σύστημα». Ποιος είπε άλλωστε, ότι η Δημοκρατία είναι ευχάριστη; Δεν είναι. Είναι χρήσιμη και αντιπροσωπευτική. Είναι αληθινή. Γι’ αυτό είναι το λιγότερο ελαττωματικό πολίτευμα. Και μαζί, το πλέον συναρπαστικό.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Αντώνης Σαμαράς: αφύσικο και, καμιά φορά και προκλητικό, την ώρα που οι μισθοί πέφτουν, οι συντάξεις πέφτουν και υπάρχει βαθιά ανεργία και ύφεση, οι τιμές να ανεβαίνουν

Ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε, σήμερα το απόγευμα, τα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και είχε συνάντηση με τη διοίκησή της.
Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Αγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας, βουλευτής κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας, κ. Ν. Μηταράκης και ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος, κ. Θ. Σκορδάς.
Κατά την επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι η Ημέρα του Καταναλωτή και βρισκόμαστε εδώ για να επισημάνουμε το γεγονός ότι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, θεωρούμε ότι είναι αφύσικο και, καμιά φορά και προκλητικό, την ώρα που οι μισθοί πέφτουν, οι συντάξεις πέφτουν και υπάρχει βαθιά ανεργία και ύφεση, να βλέπουμε, μαζί με όλο τον κόσμο, ότι πάρα πολλές φορές οι τιμές ανεβαίνουν. Για αυτό το λόγο βρίσκομαι εδώ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα σε βάθος. Είναι κάτι που ενδιαφέρει όλο τον Ελληνικό λαό. Και είμαι βέβαιος ότι, μέσα από τη συζήτηση που θα έχουμε, θα βγουν πάρα πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα».

Γιάννης Μιχελάκης : Τα πιο νοσηρά φαινόμενα κομματισμού αναβιώνουν, τις μέρες αυτές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Πρωτεργάτες ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα πιο νοσηρά φαινόμενα κομματισμού αναβιώνουν, τις μέρες αυτές, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Πρωτεργάτες ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Οικονόμου, ο κ. Λοβέρδος και ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Ξεκίνησαν – χωρίς ίχνος ντροπής – και σχεδιάζουν να συνεχίσουν ένα όργιο ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων “ημετέρων” σε νευραλγικά πόστα της Διοίκησης, με στόχο να βολέψουν δικούς τους και να επιβάλουν κομματικό έλεγχο στο κράτος. Πρόκειται για απαράδεκτη πρακτική, που δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.
  • Το χορό – όπως ήδη καταγγείλαμε - άνοιξαν οι κ. Βενιζέλος και Οικονόμου – που προσποιούνται τώρα πως δεν καταλαβαίνουν - με 800 προαγωγές και τοποθετήσεις σε θέσεις κλειδιά, μέσα στους δυόμισι τελευταίους μήνες.
  • Την ίδια πρακτική συνεχίζει, τώρα, ο κ. Λοβέρδος, που - λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών - σπεύδει να ανανεώσει τις θητείες Διοικητών Νοσοκομείων και άλλων Φορέων για ακόμα δύο χρόνια, προκειμένου να “συνεχίσουν’ το έργο της πλήρους διάλυσης τρων Νοσοκομείων. Καταπατώντας κάθε δεοντολογικό κανόνα και κινούμενος από προφανή μικροπολιτικά ελατήρια, επιχειρεί να διασώσει ανθρώπους που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια του ΕΣΥ.
  • Το ίδιο παιχνίδι, ξεκίνησε και συνεχίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου με διορισμούς νέων μελών στις διοικήσεις φορέων του τομέα της ενέργειας. Ενδεικτικά και ειδικότερα:
  • Διορίσθηκαν, στη ΔΕΗ, το Δεκέμβριο του 2011, νέα εκτελεστικά μέλη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
  • Διορίσθηκαν στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ σχεδιάζονται τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ.
  • Ταυτόχρονα ετοιμάζονται να τοποθετήσουν νέα διοίκηση στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) και νέο Γενικό Διευθυντή στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Με δεδομένο ότι η παρούσα κυβέρνηση εκπληρώνει σύντομα το σκοπό για τον οποίο σχηματίσθηκε και η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, ζητάμε να σταματήσουν άμεσα αυτές οι κομματικές και ρουσφετολογικές πρακτικές.

Και κάτι ακόμη:
Επειδή οι κ. Βενιζέλος και Οικονόμου προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν και ζητούν αποδείξεις για τα “έργα” τους, τους θυμίζουμε τις παρακάτω υπουργικές αποφάσεις για τοποθέτηση και προαγωγή υπαλλήλων:
  • Απόφαση 16-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1008097 ΕΞ 2012, Μετακίνηση υπαλλήλων.
  • Απόφαση 17-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2 1009243 ΕΞ 2011, Τοποθέτηση Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος.
  • Απόφαση 30-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1017460 ΕΞ 2012, Μετακίνηση υπαλλήλων.
  • Απόφαση 26-1-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1017020 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων.
  • Απόφαση 29-2-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035369 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων.
  • Απόφαση 29-2-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035371 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων
  • Απόφαση 1-3-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1035380 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων
  • Απόφαση 9-3-2012, Αρ. Πρωτ.: Δ2Α 1040025 ΕΞ 2012, Τοποθετήσεις υπαλλήλων
  • Απόφαση 13-3-2012, Αρ. Πρωτ. Δ2Α 1041194 ΕΞ 2012, Τοποθέτηση 138 Προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος. 

Γιάννης Μιχελάκης: Πραγματικά, πόση απόσταση έχουν αυτά που είπε, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος από το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου;

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος σε σημερινές δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «ακούω τη Νέα Δημοκρατία που λέει εμείς δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε τα πολυτεκνικά επιδόματα και να αναπληρώσουμε τις συντάξεις μέχρι 700 ευρώ. Το βρίσκω τραγικά λίγο αυτό. Γιατί μόνο αυτό; Εγώ έχω πονέσει και έχω λυπηθεί, όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για πολλές άλλες περικοπές. Και όλες πρέπει να αποκατασταθούν», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματικά, πόση απόσταση έχουν αυτά που είπε, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος από το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου;
Προτού καν αναδειχθεί και επίσημα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να τάζει στους πάντες τα πάντα, υποσχόμενος αποκατάσταση όλων των αδικιών που έκαναν, για δύο χρόνια, ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τελικά, ο κ. Βενιζέλος επιβεβαιώνει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από τον κ. Παπανδρέου».

Ο ιδιωτικός τομέας εξοντώνεται ενώ δεν προχωρούν αποκρατικοποιήσειςκαι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Η οικονομία συρρικνώνεται γιατί δύο χρόνια δεν μειώνεται το έλλειμμα, η εμπιστοσύνη δεν αποκαθίσταται, γιατί ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να εξοντώνεται από την έλλειψη ρευστότητας και την υπερφορολόγηση. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν προχωρεί τις αποκρατικοποιήσεις, τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις γενναίες δομικές αλλαγές, που απαιτούνται για την ανάταξη της οικονομίας. Το μόνο που καταφέρνουν, είναι να βαθαίνουν τον κύκλο της ύφεσης, αυξάνοντας την ανεργία και απομακρύνοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας».

Επίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης,  δήλωσε: 
«Η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων, οφείλει να βάλει τέλος στο παιχνίδι λαϊκισμού γύρω από τους μισθούς στο δημόσιο τομέα. Γι’ αυτό αδιακρίτως και χωρίς να ανοιγοκλείνει παραθυράκια για συμβούλους και συνεργάτες υπουργών, πρέπει να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς».

Τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας  έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κ. Βενιζέλος άρχισε την προεδρία του στο ΠΑΣΟΚ μιλώντας γενικά και αόριστα χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής αυτοκριτικής. Μπορεί να επαίρεται ότι πέτυχε τη «διαγραφή μέρους των χρεών» της χώρας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του για την πορεία της Ελλάδας ως εδώ». 

Καραϊσκάκης έλεγε

NEO ΚΟΜΜΑ!


Κάθε λίγο και λιγάκι παρατηρούμε με αμηχανία τη δημιουργία ενός ακόμη εθνομπατριωτικού, αντιμνημονιακού κόμματος. Στην αρχή το διασκεδάζουμε κάνοντας πλάκα μαζί του αλλά το γέλιο μας κόβεται στην αμέσως επόμενη δημοσκόπηση, όταν διαπιστώνουμε ότι το καινούργιο κόμμα μπαίνει στη Βουλή. Σε λίγο θα μιλάμε για 14κομματική βουλή με 12 αντιμνημονιακά κόμματα και δύο αντιμνημονιακά που υπογράφουν τα Μνημόνια επικαλούμενα εκβιασμό.

ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗ​​​ΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΩΣ Ν.Δ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ​​​…ΣΤΟΝ ΚΑΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι πια γεγονός ότι ο… κύριος Καψής νομιμοποίησε όλες τις αποφάσεις της παρούσας διοίκησης της ΕΡΤ στην Βουλή εγκρίνοντας ουσιαστικά τα πάντα από τα πεπραγμένα της ! “Η ΕΡΤ έχει μειώσει τα έξοδα της στο μισό...
έκανε προσλήψεις με κριτήρια με την σύμφωνη γνώμη της ΕΣΗΕΑ τόνισε ο κύριος Καψής ενώ διαμαρτύρονται και είναι φυσιολογικό να διαμαρτύρονται όλοι όσοι δεν προσλήφθηκαν στην ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά και όσο για τις εξωτερικές παραγωγές έχουν μειωθεί σημαντικά τόνισε ο υπουργός”
Ο βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου αντέδρασε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι:

“Καμία οικονομία δεν έχει γίνει στην… ΕΡΤ οι αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών δίνουν και παίρνουν χωρίς καμία διαδικασία με απευθείας αναθέσεις και χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η προεκλογική περίοδος που διανύουμε κατασπαταλάτε δημόσιο χρήμα ενώ πολλές υποθέσεις όπως το chambions league έχουν σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα κο Πεπόνη για διερεύνηση.Ο κύριος Κεδίκογλου τόνισε επίσης ότι η Ν.Δ. θεωρεί “άκυρες” όλες τις αποφάσεις της ΕΡΤ και δεν πρόκειται να τις υιοθετήσει ως κυβέρνηση…Όσο για την περικοπή εξόδων… τόνισε ό κύριος Κεδίκογλου ότι προέκυψε από τις απολύσεις του προσωπικού της ΕΡΤ αφού απομακρύνθηκαν 1500 άτομα!Ενώ έκανε ειδική αναφορά για τις προσλήψεις λέγοντας ότι απομακρύνθηκαν έμπειροι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ χωρίς καμία διαδικασία την οποία κατήγγειλε και η ΕΣΗΕΑ” !!!

Το ερωτήματα πάντως για την ΕΡΤ εντοπίζονται στα εξής σημεία:

1ον Για ποια οικονομία μιλά ο κύριος Καψής; Γίνεται ή δε γίνεται σπατάλη τις τελευταίες ημέρες σε εξωτερικές παραγωγές εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις εν όψι εκλογών για να προλάβουμε να κάνουμε τις παραγωγές ; Φυσικά και ΝΑΙ!

2ον Ποια έξοδα μειώθηκαν.. αφού έγινε σφαγή απολύσεων στην ΕΡΤ περί τις 1500 απολύσεις με ταυτόχρονες μειώσεις σε μισθούς υπαλλήλων για αυτά τα έξοδα μιλάμε ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑΙ!

3ον Για ποια κριτήρια που μπήκαν για πρώτη φορά στην ΕΡΤ προσλήψεων δημοσιογράφων μιλάει ο κύριος Καψής και επικαλέστηκε και την ΕΣΗΕΑ ; ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΙΤΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ!

4ον Για πια νομιμότητα του champions league γίνετε λόγος από τον κύριο Καψή ; ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΡΑΣ!

5ον Από πότε η διοίκηση της ΕΡΤ… νομιμοποιείται γιατί νομιμοποιείται όπως τόνισε ο κύριος Καψής να κάνει δωρεές κτιρίων που έχει πληρώσει ο Ελληνικός λαός στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για να μην πληρώνει ενοίκιο! ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!

6ον Όλα είναι τέλεια… και άψογα για τον κύριο Καψή αφού τα νούμερα παρουσιάζονται κουρεμένα άρα μοιράζουμε παραγωγές ασύστολα με ότι απέμεινε ενώ λόγω οικονομίας κάνουμε την “Γιουροβίζιον” απευθείας ανάθεση στην UNIVERSAL χωρίς να έχουμε κανένα έσοδο όπου τόσα χρόνια γινόταν χαμός από τις δισκογραφικές εταιρείες και γέμιζαν τα ταμεία της ΕΡΤ ενώ τώρα δεν μπήκε ούτε ένα Ευρώ στην εταιρεία που μπήκε;

Άρα απαντήσεις δεν δόθηκαν.. και ούτε θα δοθούν ουσιαστικά από κανέναν…Καψή!

Η παρούσα διοίκηση θα είναι αντιμέτωπη με τις πράξεις της δηλαδή: ανεργία, σπατάλες, απευθείας αναθέσεις ,βολέματα κολλητών κλπ όπου περιγράφονται εμπλουτισμένα με ωραίες λέξεις και αριθμούς χωρίς να υπολογίζεται όμως ότι πίσω από τα νούμερα και αριθμούς κρύβονται άνθρωποι… άνθρωποι που πετάχτηκαν σαν σκουπίδια στην χωματερή με το άλλοθι της οικονομίας και του μνημονίου με κύριο στόχο να ζήσουν πλουσιοπάροχα… κάποιοι… ειδήμονες διαχειριστές με πολλά κόμπλεξ πολιτικά, προσωπικά, συμφεροντολογικά, ρουσφετολογικά,ταυτότητος, ψυχολογικά νεοπλουτίστηκα…!

Κάπου εδώ όμως όλα τελειώνουν,

Υπάρχει ελπίδα…!

Σας ευχαριστώ…

FIMOTRO

"Εδώ και 9 μήνες μπήκα μέσα στο καμίνι,στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά την κατάρρευση"

Απολογητικός, με λίγη δόση αυτοκριτικής, με αιχμές εναντίον του Γ.Παπανδρέου για τα 2 χρόνια διακυβέρνησης αλλά και με συναισθηματικές εξάρσεις", εμφανίστηκε στην διακαναλική συνέντευξη ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
 Απήθυνε και προσκλητήριο στην κεντροαριστερά, ενώ επιτέθηκε τόσο στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με σύνθημα την λέξη ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ η οποία υπήρχε στα δεξιά του και πουθενά την λέξη ΠΑΣΟΚ, ή τον γνωστό ήλιο, το σύμβολο του κόμματος από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε επι μια ώρα και 25 λεπτά το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές.

Εγκρίθηκαν τα 28 δισ ευρώ για την Ελλάδα από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε το πράσινο φως για το νέο τετραετές σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 28 δισ. ευρώ.
Το Ταμείο διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωσή του ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν ήδη να εκταμιεύσουν άμεσα 1,65 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτή τη νέα γραμμή πίστωσης.
Το ΔΝΤ προσθέτει ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο αυτό "για την υποστήριξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής των ελληνικών αρχών".
Το Ταμείο υπογραμμίζει ακόμη ότι ακύρωσε το προηγούμενο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο είχε εγκριθεί τον Μάιο του 2010.
Τα 20,3 δισεκατομμύρια ευρώ που η Αθήνα είχε λάβει στο πλαίσιο της πρώτης δανειακής σύμβασης, τα οποία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο δάνειο που έχει καταβληθεί απο ΔΝΤ, παραμένουν οφειλόμενα στο Ταμείο: Η Αθήνα θα πρέπει να τα επιστρέψει μεταξύ 2013 και 2015.
Το ΔΝΤ διένειμε μια σύντομη ανακοίνωση του σχετικά με την απόφαση, διευκρινίζοντας ότι μια άλλη, πιο πλήρης, θα δημοσιευθεί αργότερα

newsit.gr

Τα ντέρμπι του καλού και του... Κάκου!

Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα προηγούμενα εννέα του κλασικά ντέρμπι.
Ξέρεις από πριν ότι θα βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα, πως κάθε σου δράση θα έχει αντίδραση και κάθε σφύριγμα ανάλυση. Αν, όμως, δεν μπορείς να αποφύγεις ένα... ντέρμπι, καλύτερα να το απολαύσεις! Ό,τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει και ο Τάσος Κάκος.
Δείτε τα εννέα προηγούμενα ντέρμπι του.

Περισσότερα στο gazzetta.gr

Τα σπάει η νέα διαφήμιση με τον Κίτσο και την Τασούλα.. Στην Καρδιά μου βάζω αμπάρες..!!!

Ο κόσμος θέλει να χαμογελάσει και οι υπεύθυνοι των διαφημιστικών το έχουν καταλάβει καλά αυτό. Μια ακόμα διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας μετά τον «Ομορφάντρα μου» και την «Αμαζόνα μου» έρχεται να ταράξει τα νερά στις διαφημίσεις με τους πιο πολλούς να γελάνε όταν την βλέπουν και να την ψάχνουν πάλι στο ίντερνετ για να την ξαναδούν. Είναι η ιστορία του Κίτσου και της Τασούλας. Ακόμα και το τραγούδι του Σαράντη Σαλέα «Στην καρδιά μου βάζω αμπάρες» έγινε μέσα σε λίγες μέρες hit




REPORT 24

Αιγιάλεια: Που θα στηθούν την Κυριακή οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα του νομού Αχαΐας, στα οποία μπορούν να προσέλθουν και να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για την Εκλογή Προέδρου, την Κυριακή 18 Μαρτίου, από ώρα 9:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ. Οι κάλπες στην Αιγιάλεια και στα Καλάβρυτα θα στηθούν ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΑΙΓΙΟ στο Πολιτιστικό Κέντρο
ΑΚΡΑΤΑ στο Γραφείο Τοπικού Συμβουλίου- Κράθιο

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ στο ΚΕΠ Καλαβρύτων
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ  στο Πρώην Δημαρχείο Δήμου Κλειτορίας
ΔΑΦΝΗ  στο Πρώην Δημαρχείο Δήμου Παΐων
Τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του νομού Αχαΐας, είναι:

ΠΑΤΡΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης- Πλατεία Γεωργίου
ΑΡΚΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ στα γραφεία του Αρκτικού Διαμερίσματος-  Πανεπιστημίου 172
 ΝΟΤΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ στα γραφεία του Νοτίου Διαμερίσματος- Αιήτου 3
ΠΑΡΑΛΙΑ στο Τοπικό Γραφείο Ροϊτίκων- Πατρών Πύργου
ΜΕΣΣΑΤΙΔΑ στην Πρώην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου- Πλατεία Δημοκρατίας
  
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΑΧΑΓΙΑ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αχαγιάς
ΣΑΓΕΪΚΑ στο Πρώην Δημαρχείο Δήμου Μόβρης

 ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
ΤΡΙΤΑΙΑ- ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ στο Πρώην Δημαρχείο Δήμου Τριταίας
ΦΑΡΡΑΙ στο Δημαρχείο Δήμου Ερυμάνθου- Χαλανδρίτσα

Τα Νέα της Αιγιάλειας (Εβδομαδιαία Εφημερίδα της Αιγιάλειας)

Απαγορεύεται ο θάνατος... δια νόμου!

Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Falciano del Massico αποφάσισε να απαγορεύσει τον… θάνατο. Ο κύριος Giulio Cesare Fava πριν από ένα μήνα κατάρτησε νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι 4000 κάτοικοι της πόλης- που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη- δεν έχουν το δικαίωμα να πεθάνουν.
Ο λόγος που οδήγησε τον δήμαρχο στην κατάρτιση του νέου αυτού νόμου, ήταν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο νεκροταφείο εξαιτίας διαμάχης που έχει ξεσπάσει με το γειτονικό χωριό.
Ο κ. Fava μιλώντας στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC εξήγησε ότι «μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου νεκροταφείου διατάζω τους συμπολίτες μου να μην πεθάνουν έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν άλλα πρόβλημα». Δυστυχώς όμως δυο ηλικιωμένοι παραβίασαν τον νόμο και τώρα ο δήμαρχος της πόλης έχει βρεθεί σε αδιέξοδο.

thebest.gr

Πάτρα: Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σημαντικές υλικές φθορές κατάφεραν οι αντιεξουσιαστές στα γραφεία της Χρύσης Αυγής στην Πάτρα, στην οδό Γερμανού και Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των αναρχικών κατέστρεψε τις τζαμαρίες, αλλά και το εσωτερικό των γραφείων της οργάνωσης.
Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές οι οποίοι κρατούσαν ρόπολα αποχώρησαν με μηχανάκια  από το σημείο, συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τη δράση παρακρατικών και τονίζει:
«Οι παρακρατικοί του Χρυσοχοΐδη ξανακτύπησαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχαν καταστρέψει τα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη. Μέρα μεσημέρι και με πλήρη γνώση της αστυνομίας κατέστρεψαν τα γραφεία μας τα οποία βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της Πάτρας.
Αποχώρησαν με την συνοδεία της αστυνομίας χωρίς να γίνει καμία σύλληψη. Κατατίθενται μηνύσεις για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και γίνεται αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ INDYMEDIA…
Για να καταλάβετε το επίπεδο ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ κράτους και “αντιεξουσιαστών”, οι δεύτεροι παρέμειναν επί μία και πλέον ώρα να καταστρέψουν ολοσχερώς τα γραφεία από τα οποία αφαίρεσαν έπιπλα τα οποία έκαψαν στη μέση του δρόμου και επίσης προκάλεσαν ζημιές στις υδραυλικές εγκαταστάσεις.
Όλα αυτά ασφαλώς δεν γίνονται σε 20 λεπτά και κυρίως δεν γίνονται αν δεν έχεις διαβεβαιώσεις ΑΣΥΛΙΑΣ. Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε»

thebest.gr

H πιο μεγάλη "ερυθρόλευκη" ώρα - Ολυμπιακός-Μέταλιστ (22.05). Η πρόκριση “περνά” απ'το Καραϊσκάκη – Τα σχέδια του Βαλβέρδε

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League μετά τη νίκη του 1-0 στο Χάρκοβο και μπροστά στον κόσμο του θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τους "8" του Γιουρόπα Λιγκ στη ρεβάνς με τη Μέταλιστ (22.05, NewsIt, ΑΝΤ1)
Τα.. πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε για την πρόκριση, η πιθανή χρησιμοποίηση του Ιμπαγάσα και ο "πονοκέφαλος" των καρτών.
Μπορεί το 1-0 της Ουκρανίας να δίνει σημαντικό προβάδισμα στον Ολυμπικαό, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι “ερυθρόλευκοι” να επαναπαυτούν σ' αυτό το αποτέλεσμα.Οι "ερυθρόλευκοι" γνωρίζουν ότι έχουν κάνει μόνο το πρώτο βήμα και θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μέταλιστ. Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη εκτός έδρας, κάτι που τόνισε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Οι Ουκρανοί βολεύονται στα εκτός έδρας ματς τους. Έχουν 18 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα μακριά από το γήπεδο τους σε πρωτάθλημα και Ευρώπη
Οι Πειραιώτες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά και επί τούτου δεν θα επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να διευθύνουν αυτό το σερί τους.
Στα αμιγώς αγωνιστικά νέα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος είδε κίτρινη κάρτα στο εκτός έδρας ματς με την Μέταλιστ. Αντικαταστάτης του θα είναι ο Ιβάν Μαρκάνο με τον Χοσέ Χολέμπας να ξεκινάει στα αριστερά της άμυνας.
Στον αντίποδα, στην διάθεση του επανέρχεται ο Ντιόγκο, ο οποίος εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών. Στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρεθεί και ο Αριέλ Ιμπαγάσα αντί του Ζαν Μακούν.
Ο Αργεντινός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και επί τούτου αναμένεται να αποτελέσει τον "εγκέφαλο" της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού.
Τέλος να πούμε πως ο Νταβίδ Φουστέρ προπονήθηκε κανονικά και θα δώσει το "παρών" στο παιχνίδι με τους Ουκρανούς.
Έτσι, ο Βαλβέρδε προσανατολίζεται να τοποθετήσει κάτω από την εστία των “ερυθρόλευκων” τον Μέγκιερι, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά θα βρεθούν οι Τοροσίδης, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Χολέμπας.

Κεντρικά χαφ θα είναι οι Ορμπάιθ και Μανιάτης, ενώ λίγο πιο μπροστά τους, ως συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης θα είναι ο Ιμπαγάσα. Στα δεξιά τους θα βρίσκεται ο Φουστέρ, ενώ στα αριστερά ο Μιραλάς. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζεμπούρ.
Στο πάγκο ως εναλλακτικές λύσεις, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει τους: Κάρολ, Μοδέστο, Παπάζογλου, Μακούν, Καζίμ Ρίτσαρντς, Αμπντούν και Ντιόγκο.
Το παιχνίδι όμως κρύβει αρκετές παγίδες και μία από αυτές έχει να κάνει με τις κάρτες που έχουν δεχθεί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
Συγκεκριμένα επτά παίκτες είναι στο όριο της τιμωρίας και αναφερόμαστε στους: Χοσέ Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ραφίκ Τζεμπούρ, Βασίλης Τοροσίδης, Κέβιν Μιραλάς, Νταβίδ Φουστέρ και Ιβάν Μαρκάνο. Οι δύο πρώτοι έχουν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες, ενώ οι υπόλοιποι έχουν από δύο. Έτσι, σε περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο Βαλβέρδε να στερηθεί τις υπηρεσίες σημαντικών παικτών του στον επόμενο γύρο.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 22.05 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1

newsit.gr

Κ.Μαρκόπουλος: Προσχωρώ στον Καμμένο - Την Δευτέρα αλλάζει το σκηνικό - Σχηματίζει Κ.Ο!

Θέμα ωρών η ανακοίνωση και επίσημα της προσχώρησς του Κώστα Μαρκόπουλου στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
'Oπως προανήγγειλε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο ανεξάρτητος βουλευτής όλα φαίνεται να είναι πλέον ζήτημα χρόνου.

"Θα κάνω την επίσημη ανακοίνωση στους πολίτες της Ευβοιας που είναι και οι συντοπίτες μου. Το ίδιο θα κάνουν και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και την Δευτέρα θα έχουμε ένα άλλο πολιτικό σκηνικό", είπε ο βουλευτής.
Έτσι, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου θα σχηματίσουν και Κοινοβουλευτική Ομάδα την Δευτέρα, αφού θα πάνε μαζί τους πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τη ΝΔ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά από την πολύωρη συνάντησή τους στην Βουλή, ένας εκ των νέων μελών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ.Δημήτρης Σταμάτης, έγραψε στο twitter: Πέμπτη 15-3-2012 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.... ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Μεταξύ των στελεχών που αναμένεται να προσχωρήσουν στους Ανεξέρτητους Έλληνες είναι οι κκ. Μαρκόπουλος, Σπ. Γαληνός, Π. Μελάς, Χρ.Ζώης, Δ. Σταμάτης, Μιχ. Γιαννάκης και οι κυρίες Ελενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

newsit.gr

Ο Παυλόπουλος κατήγγειλε ότι εκδότες συνεργάστηκαν με τους δολοφόνους για την πτώση Καραμανλή… και το ΒΗΜΑ απαντά με άρθρο “βόμβα”!

Aναρτήθηκε από τον/την olympiada

20120314-201956.jpg
Χθες το βράδυ λοιπόν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Ευαγγελάτο (που τον βλέπουμε σε λίγο πάλι να ψάχνει για δουλειά…), ο Παυλόπουλος κάνει την δήλωση βόμβα: Στο σχέδιο αποσταθεροποίησης αποδίδονται και δημοσιεύματα εκείνης της εποχής…

Τι είπε με απλά λόγια ο Παυλόπουλος που λόγω της θέσης του γνωρίζει πάρα πολλά; Ότι οι εκδότες που είχαν επιδοθεί στην Καραμανλοφαγία, ήταν στην ουσία συνεργάτες στο σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών για την ανατροπή / δολοφονία Καραμανλή…

Εκεί λοιπόν που έπρεπε να έχουν πέσει τα τσιμέντα από αυτή την δήλωση – αποκάλυψη από έναν άνθρωπο που μόνο “ακραίος” δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αντίθετα ακόμα έχει την ρετσινιά της “παθητικής στάσης”, επικράτησε μία περίεργη σιωπή. Μία “ομερτά” θα έλεγε κάποιος.

Εμείς θα επιμείνουμε ότι οι Έλληνες εκδότες διαχρονικά υπηρετούν την αλήθεια και το δίκαιο. Ουδέποτε θα χρησιμοποιούντο ως “βαποράκια” προδοτικών πολιτικών. Ουδέποτε θα έπαιζαν τον ρόλο του κομιστή εντολών ξένων δυνάμεων. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, είναι ακραίοι, φαντασιόπληκτοι, συνωμοσιολόγοι.

Την ίδια στιγμή όμως που η δικαιοσύνη επιβεβαιώνει με τις ενέργειες της την ζοφερή αυτή πραγματικότητα, έρχεται το …Βήμα με ένα άρθρο πραγματική “Βόμβα”. Διαβάστε το: Ένα συχρονισμένο σύστημα από αξιωματούχους και δημοσιογράφους συνεχίζει να διακωμωδεί το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή και την επιχείρηση αποσταθεροποίησης “ΠΥΘΙΑ” > Στελέχη των Ελληνικών υπηρεσιών μιλούν για «ασαφείς έως αστείες περιγραφές»;;;

olympia.gr

Μας είχε προειδοποιήσει για το ΠΑΣΟΚ


Στις 15 Μαρτίου του 2006 έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ράλλης, σε ηλικία 87 ετών. Με μια «γεμάτη» ζωή πίσω του δηλαδή, με πολιτικές φορτίσεις, συγκινήσεις και σημαντικές στιγμές, που αποτυπώθηκαν στο εθνικό αφήγημα.
Ο σεβάσμιος πολιτικός, ίσως ένας από τους ελάχιστους οι οποίοι δικαιούνται να διεκδικούν τον χαρακτηρισμό του «ευπατρίδη» από το λεξιλόγιο και τη ρητορική της Ιστορίας, είχε δυο ξεχωριστές στιγμές, στον σχεδόν έναν χρόνο της πρωθυπουργίας του, μετά τη μεταπήδηση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το 1980.
Στην προεκλογική περίοδο της αναμέτρησης του 1981, τότε που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου εφορμούσε καλπάζοντας για την κατάληψη της εξουσίας, ο Γεώργιος Ράλλης… μάλωσε τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, όταν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης άρχισαν να αποδοκιμάζουν, στο άκουσμα του ονόματος του γιου του Γεωργίου Παπανδρέου. «Δεν θέλω… ου», ήταν η προτροπή Ράλλη, πλήρως ξένη προς τα πολωτικά ήθη και έθιμα της Μεταπολίτευσης.
Η δεύτερη στιγμή ήρθε το βράδυ των εκλογών που σήμαναν τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Γεώργιος Ράλλης τηλεφώνησε στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Περιττή η επισήμανση ότι αν οι ισορροπίες ήταν… ανάποδες, και ο Ανδρέας είχε ηττηθεί, θα είχε… βραχυκυκλώσει τα τηλέφωνα, και θα κήρυττε «Ανένδοτο».
Ακόμη πιο σημαντική ωστόσο, ήταν η πρόβλεψη-ευχή που έκανε ο Γεώργιος Ράλλης, ως ηττημένος της κάλπης του 1981 πλέον, για την τύχη που θα είχε η Ελλάδα στα χέρια του ΠΑΣΟΚ. «Εύχομαι οι Έλληνες να μη μετανιώσουν για την επιλογή τους αυτή», είπε. Μετά από 31 χρόνια, οι Έλληνες δεν το έχουν μετανιώσει απλά. Ντρέπονται ακόμη και να θυμούνται.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Ν. Δ. : Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.

Ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Ζωντανός και η Υπεύθυνη του Τομέα Καταναλωτικών Οργανώσεων κα Φωτεινή Βρύνα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.
Έρχεται να υπενθυμίσει στον Έλληνα καταναλωτή, στα Ελληνικά νοικοκυριά, που τόσο έχουν επιβαρυνθεί από τις συνεχείς εισοδηματικές περικοπές, ότι μπορούν ακόμα να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λειτουργία της αγοράς και στη διαμόρφωση των τιμών. Αρκεί να υιοθετήσουν, όσο το δυνατό συντομότερα, μια σωστή καταναλωτική συμπεριφορά.
            Ακόμη πιο σημαντικό είναι να αποτυπωθεί στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή ότι, όχι μόνο η 15η Μαρτίου, αλλά κάθε μέρα είναι ημέρα καταναλωτή.
Ο Τομέας Καταναλωτικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, θα σταθεί δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή σε αυτή την προσπάθεια, παρεμβαίνοντας και ενημερώνοντας συνεχώς με σκοπό την προστασία των συμφερόντων του».

Έρευνα για να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμόςαπό την Τουρκία και άλλες γειτονικές χώρες λόγω της μη συμπερίληψηςτου γεωγραφικού κριτηρίου στο σύστημα εμπορίας ρύπων

Υιοθετήθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η πρόταση που κατέθεσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να δημοσιεύσει ανάλυση για την απουσία γεωγραφικών κριτηρίων στην αξιολόγηση της διαρροής άνθρακα όσον αφορά την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Φαινόμενα διαρροής άνθρακα συμβαίνουν όταν βιομηχανικές δραστηριότητες μεταφέρονται σε χώρες εκτός ΕΕ οι οποίες δεν έχουν τις ίδιες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις με τα 27 Κράτη Μέλη, επηρεάζοντας αρνητικά την ανάπτυξη των αντίστοιχων περιοχών όπου χάνονται θέσεις εργασίας.
Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Σκυλακάκης στην Έκθεση για την "Ανταγωνιστική οικονομία χαμηλών επιπέδων εκπομπών άνθρακα το 2050" αφορά ιδιαίτερα τη χώρα μας, η οποία συνορεύει με τρίτες χώρες οι οποίες δεν έχουν συγκεκριμένους υποχρεωτικούς στόχους μείωσης των εκπομπών τους (για παράδειγμα η Τουρκία) και των οποίων η βιομηχανική ανάπτυξη και άρα η παραγωγή βιομηχανικών εκπομπών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς (η Τουρκία θα καταλήξει να έχει περισσότερες κατά κεφαλήν εκπομπές από την Ελλάδα εντός της τρέχουσας δεκαετίας), δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την μετεγκατάσταση δραστηριοτήτων εκεί, εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων.
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο Ευρωβουλευτής τόνισε επίσης ότι "η Ευρώπη χρειάζεται μια αποτελεσματική διεθνή πολιτική, η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας".
Η συγκεκριμένη Έκθεση έρχεται ως συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υιοθετήσει από τον Μάρτιο του 2011 "οδικό χάρτη" για την οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα ("χάρτης πορείας για τη μετάβαση σε μια ανταγωνιστική οικονομία χαμηλών επιπέδων ανθρακούχων εκπομπών το 2050"), με στόχο να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών κατά 80% έως 95% μέχρι τα μέσα του αιώνα και ορίζονται σ΄αυτήν οι βάσεις για τις απαραίτητες επενδυτικές αποφάσεις που θα ληφθούν από τον βιομηχανικό κλάδο γενικά και τον χώρο της παραγωγής ενέργειας ειδικότερα.

Αναλυτικά, η ομιλία του Θόδωρου Σκυλακάκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι η εξής:
 "Έχουμε μια καλή και ισορροπημένη έκθεση, σε σχέση με την παρούσα πολιτική, αλλά δεν έχουμε μια καλή και ισορροπημένη πολιτική. Η διεθνής μας πολιτική, για να το πω πολύ ευγενικά, δεν έχει επιτύχει. Δεν έχει φέρει αποτελέσματα και δεν προκύπτει από όσα συμβαίνουν γύρω μας, ότι θα φέρει αποτελέσματα εντός του κοντινού μέλλοντος. Αντίθετα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η πολιτική βούληση δεν είναι δεδομένη, γι αυτό και είναι ανάγκη παράλληλα με την πολιτική που ακολουθούμε, να αναζητήσουμε και εναλλακτικές διεθνείς στρατηγικές.
Επίσης, η πολιτική μας για τις ανανεώσιμες πηγές, έχει πετύχει ως πολιτική για το κλίμα, αλλά ως βιομηχανική πολιτική έχει αποτύχει παταγωδώς. Παράδειγμα τα φωτοβολταικά πάνελ, παράγονται κατά 70% στην Ασία και πωλούνται κατά 70% στην Ευρώπη, με επιδότηση των ευρωπαίων καταναλωτών.
Τρίτον, το ETS (Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών). Oι συνθήκες για τη λειτουργία του έχουν πλήρως ανατραπεί σε σχέση με το 2008. Η βαθειά κρίση στη Νότια Ευρώπη, σε συνδυασμό με την ταχύτατη βιομηχανική ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα στην Τουρκία, έχουν ανατρέψει τα δεδομένα. Η Τουρκία μέσα σ΄αυτή τη δεκαετία, θα έχει μέσο όρο εκπομπών μεγαλύτερο από τα 27 ΚΜ ενώ δεν έχει συγκεκριμένη υποχρέωση μείωσης των εκπομπών της, ούτε προκύπτει να έχει. Είναι σαφές λοιπόν ότι για να επιτευχθεί η ανταγωνιστική οικονομία χαμηλών επιπέδων ανθρακούχων εκπομπών το 2050 χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική διεθνή πολιτική η οποία θα έχει θετικά αποτελέσματα και για το περιβάλλον και για την βιομηχανική μας πολιτική".

Ο Παπανδρέου ήξερε και έλεγε «λεφτά υπάρχουν» - "Βόμβα" Προβόπουλου: Είχα ενημερώσει Καραμανλή-Παπανδρέου πως το έλλειμμα του 2009 θα είναι διψήφιo

Με... βόμβες μεγατόνων δια στόματος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και τους παράγοντες που οδήγησαν στην αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων.

Ο κ. Προβόπουλος, στην κατάθεση του, επέμεινε πως είχε ενημερώσει πριν από τις εκλογές του 2009 τον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, μέσω της έκθεσης της Ελλάδος, για την πορεία της οικονομίας και την πρόβλεψή του για διψήφιο αριθμό ελλείμματος.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο κ. Προβόπουλος, είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πορεία του ελλείμματος από τις 8 Σεπτεμβρίου του 2009, παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Λούκας Κατσέλη.

Γ.Προβόπουλος: "Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009 ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μετέπειτα Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία της κ. Λούκας Κατσέλη και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο και του 10%. Την ίδια ενημέρωση έκανα στον κ. Παπανδρέου, πάλι με την ίδια σύνθεση, με τα στοιχεία βέβαια τα νεώτερα, γιατί είχε προστεθεί ένας μήνας."

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Χρήστος Πρωτόπαπας): Πότε κάνατε την ενημέρωση στον κ. Παπανδρέου;

Γ.Προβόπουλος: " Στις 4 Οκτωβρίου έγιναν οι εκλογές, ημέρα Κυριακή. Την Τρίτη, αν θυμάμαι καλά, ήταν το πρώτο ραντεβού του Πρωθυπουργού. Αν πάμε και μετά τις εκλογές, την Πέμπτη μετά τις εκλογές –ήταν 9 Οκτωβρίου- είχα μια μακρά συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου παρευρισκομένου του κ. Σαχινίδη, Υφυπουργού Οικονομικών. Βγαίνοντας έκανα μια δήλωση –είναι καταγεγραμμένη και από τηλεοράσεις- την οποία θα σας διαβάσω ακριβώς: «Αν συνυπολογίσει κανείς τη δυναμική όπως έχει διαμορφωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες, θα μπορούσε κανείς να πιθανολογήσει με σχετική βεβαιότητα ότι το έλλειμμα δυστυχώς –είχα πει- θα αγγίξει αν δεν ξεπεράσει τα επίπεδα του 12%». Βέβαια, αναφερόμουν στα στοιχεία που εμείς είχαμε στη διάθεσή μας, του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Όπως είπε, ο εκτροχιασμός είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2009 και αν είχαν παρθεί επίσης μέτρα από τότε, η κατάσταση θα μπορούσε να ελεγχθεί έγκαιρα.

Παράλληλα άφησε… «καρφιά» κατά της Κυβέρνησης Παπανδρέου σημειώνοντας πως αν, όταν ανέλαβε, τη διακυβέρνηση της χώρας, λάμβανε μέτρα τότε θα μπορούσε να ανακοπεί η δυναμική του ελλείμματος και η Ελλάδα να στείλει θετικό μήνυμα στις αγορές.

«Η κατάσταση, δεν ήταν ριζικά αναστρέψιμη, αλλά κάποια δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, αξιόπιστα, σοβαρά θα μπορούσε να είχαν αλλάξει την ψυχολογία των αγορών», πρόσθεσε.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χαρακτήρισε ως «ατυχή» τη δήλωση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου περί «Τιτανικού», αλλά όπως είπε αυτό δεν επηρέασε τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, διότι γνώριζαν.
Αντίθετα, απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην «Τσάρου» της Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη περί «θωρακισμένης οικονομίας» με το επιχείρημα – αυτή τη φορά - ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις πολιτικών.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τα CDS, απάντησε «δεν το ξέρω, δεν μπορώ να σας απαντήσω», ενώ για το αν θα μπορούσε να ελέγξει τα πόθεν έσχες, όσων φυγάδευσαν χρήματα στο εξωτερικό, απάντησε πως έχει τη δυνατότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά υπάρχει ελευθερία διακίνησης κεφαλαίων.

newsit.gr

Συνεδριάζουν την Δευτέρα Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Συνεδρίαζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 & ΩΡΑ 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:  Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 19/3/2012
Επίσης  την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012  και ώρα 14:00,  θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 και του Ν. 2039/39, με θέμα:
Έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού έτους 2011 του κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης (Κληροδότημα Γ. Κρινάκου).
Τέλος την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012   και ώρα 14:30 συνεδρίαζει στο γραφείο του Προέδρου της στο Δημοτικό Κατάστημα, και η Οικονομική Επιτροπή Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για πληρωμή τέλους υπαγωγής στη ρύθμιση αυθαιρέτων Ν. 4014/11.
  2. Ψήφιση πίστωσης για ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΧΡΩΜΑΤΑ Κ.Λ.Π.
  3. Ψήφιση πίστωσης για αμοιβές δικαστικών επιμελητών.
  4. Ψήφιση πίστωσης για συνδρομές σε εφημερίδες και περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα.

Αντώνης Σαμαράς: Η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου, όπως και η στήριξη της κτηνοτροφίας, είναι εθνική μας υπόθεση

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε, σήμερα το μεσημέρι, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με εκπροσώπους Συλλόγων και Ομοσπονδιών κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου, όπως και η στήριξη της κτηνοτροφίας, είναι εθνική μας υπόθεση. Η ανάπτυξη της Γεωργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας, για την έξοδο από αυτή την τεράστια κρίση. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, κίνητρα για την απασχόληση στην κτηνοτροφία και όχι για την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης.
Σήμερα, δεσμεύτηκα, παρουσία των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων, για να βρεθεί –και η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, κάνει τις σχετικές μελέτες- ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα γι’ αυτή την εξισωτική. Αυτά είναι 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο. Και πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, από την πρότασή μας για την επιπλέον φορολόγηση των κερδών των ηλεκτρονικών παιγνίων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε ως Έλληνες στους κτηνοτρόφους, χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα υπάρχει αναζωογόνηση στην ελληνική ύπαιθρο, με τεράστιο κόστος για όλη την πατρίδα μας».

Κώστας Κόλλιας: «Ο εμπαιγμός των μικρο- ομολογιούχων από τον κ. Βενιζέλο δεν έχει προηγούμενο»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με αφορμή τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι απόφαση του Eurogroup είναι πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία αποζημίωση για τους χιλιάδες κατόχους ομολογιακών τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Για την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Πλέον ο Υπουργός Οικονομικών και επερχόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν εμπνέει ούτε αξιοπιστία, ούτε υπευθυνότητα ούτε ασφάλεια στον ελληνικό λαό. Αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, ότι με επικοινωνιακά τρικ και πομπώδεις δηλώσεις προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μάταια όμως. Ολοένα και περισσότερο αποκαλύπτεται η ανικανότητα του να υπερασπιστεί και να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα των Ελλήνων. Μπορεί να παριστάνει και να φέρεται ως σωτήρας της χώρας αλλά αυτό καταντά κουραστικό και αντιφατικό συνάμα.
Παρόλο που πριν από μερικές μέρες, πριν την υλοποίηση του PSI, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε πως θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης απωλειών για τους πολίτες που είχαν επενδύσει τις οικονομίες μιας ζωής σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, παρόλο που τόνιζε πως είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κανείς κάποιον που έχει ομόλογα διαφορετικά από κάποιον που έχει κατάθεση και διαβεβαίωνε τους ιδιώτες μικρο- ομολογιούχους ότι «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», παρόλα αυτά, ύστερα από το πρόσφατο Eurogroup, μας μετέφερε την είδηση ότι η θέση του Eurogroup είναι απολύτως αρνητική. 
Ο κ. Βενιζέλος απέτυχε να διαπραγματευτεί –ως όφειλε- το κρίσιμο αυτό ζήτημα, με αποτέλεσμα να τον «αδειάζει» ο κ. Γιουνκερ, λέγοντας πως το Eurogroup έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους αποζημίωση, είτε άμεση, είτε έμμεση προς τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, που εμπιστευτήκαν τα χρήματά τους στο Ελληνικό Δημόσιο, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απώλειας σημαντικού μέρους του κεφαλαίου τους. Εκείνοι που επένδυσαν τις οικονομίες τους στο ελληνικό κράτος και στήριξαν την ελληνική οικονομία, σε αντίθεση με πολλούς άλλους που έσπευσαν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, είναι τώρα αντιμέτωποι με μία κατάφωρη αδικία.
Με την ερώτηση που απηύθυνα στον Υπουργό, ζητάω να μου απαντήσει ξεκάθαρα εάν είναι στις προθέσεις του να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα και αν ναι, με ποιο τρόπο και βάσει ποιου στρατηγικού σχεδίου θα το επιτύχει. Ελπίζω η απάντηση του Υπουργού να δώσει τέλος στην αγωνία των περίπου 11.000 μικρο- ομολογιούχων και να αποκαταστήσει την εις βάρος τους αδικία.»

Γιώργος Κασαπίδης: Για να καλύψουν την ανεπάρκεια και τις αστοχίες τους στο νόμο περί ΕΛΓΑ, η παλαιοκομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει δράση.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δριβελέγκα στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για ακόμα μία φορά Για να καλύψουν την ανεπάρκεια και τις αστοχίες τους στο νόμο περί ΕΛΓΑ, που απορρύθμισε κυριολεκτικά τον οργανισμό, ο Υφυπουργός κ. Δριβελέγκας κατήγγειλε γενικά και αόριστα από τη Βουλή, "γραφεία βουλευτών που πήγαιναν στον ΕΛΓΑ και έβγαζαν πορίσματα και τα μοίραζαν στον κόσμο".
Καλούμε τον κ. Δριβελέγκα να αποκαλύψει και να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών και τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ που –όπως λέει- «έβγαζαν πορίσματα για αγρότες». Αν δεν το πράξει, θα ανήκει στην κατηγορία των κοινών συκοφαντών.
Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιες καταγγελίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, μετεκλογικά και πριν την ψήφιση του ν.3877/2010 για τον ΕΛΓΑ,  έπεσαν στο κενό εκθέτοντας τους εμπνευστές τους.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι τη σειρά πήρε ο κ. Δριβελέγκας, αυτή τη φορά σε προεκλογική περίοδο. Προσπαθεί, προφανώς, να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ, συκοφαντώντας, γενικά και αόριστα, τον κοινοβουλευτισμό, τον ΕΛΓΑ και τους Έλληνες αγρότες.
Αν θέλει, λοιπόν, να αποτινάξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό του συκοφάντη, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων αόριστα καταγγέλλει».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο Ηράκλειο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 16 ως και την Κυριακή 18 Μαρτίου το Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ηράκλειο, θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς του νομού και στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αύριο Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 17:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος (Αρκολέοντος 17).

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Το 1.000.000 ξεπερνούν και επίσημα οι άνεργοι στη χώρα μας, ανεβάζοντας την ανεργία στο 20,7%.Τα αρνητικά ρεκόρ δεν έχουν τέλος, ωστόσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που συγκυβερνούν, περί άλλα τυρβάζουν. Επιμένουν στο σκέλος των οριζοντίων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και μεταθέτουν στις καλένδες τις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα άρουν το πλήθος των αντικινήτρων στην επιχειρηματικότητα.Προστατεύοντας τους κομματικούς στρατούς τους, οδηγούν την ανεργία σε έκρηξη και τη νέα γενιά στη μετανάστευση». 

Την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας – απαντώντας στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη - τονίζει πως οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ένα ζήτημα που παραμένει ανοικτό για τη χώρα μας, η Κυβέρνηση δείχνει με τη στάση της, πως έχει ήδη καταθέσει τα όπλα και δεν ασχολείται με την επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού ηθικού και κοινωνικού ζητήματος, αδιαφορώντας για τη δικαίωση εκατοντάδων ελλήνων πολιτών, αλλά και την οικονομική αποζημίωση της χώρας μας. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο που στην προγραμματισμένη συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Αμυνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Βενιζέλος προτίμησε να προετοιμαστεί για την «προεκλογική» συνέντευξη τύπου του και οι κύριοι Δήμας και Παπαϊωάννου αποφάσισαν ότι δεν αξίζει να παραστούν στην συνεδρίαση.

N. Δ.: Χωρίς καμία προστασία και στήριξη, παραμένουν οι Έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι απέναντι στη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση

Ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φλώρινας, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, με αφορμή την κατάθεση ερώτησης για τα δισεπίλυτα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ρευστότητας στον αγροτικό τομέα, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Χωρίς καμία προστασία και στήριξη, παραμένουν οι Έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι απέναντι στη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση. Επί 28 μήνες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ δεν έπραξε ουσιαστικά τίποτα για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, την αποτελμάτωση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την εξωστρέφεια και την προώθηση των προϊόντων, την αδυναμία ελέγχων και αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

Με την αδράνειά της η πασοκική πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οδήγησε  τον αγροτικό τομέα σε αδιέξοδο, αντιμέτωπο με  οξυμένα προβλήματα. Οδήγησε τους αγρότες και τις οικογένειές τους σε συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και σε οικονομικό μαρασμό. Τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat για τις απώλειες του αγροτικού εισοδήματος είναι αποκαρδιωτικά.

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν μια υπέρμετρη άνοδο του κόστους παραγωγής, εξαιτίας των  αυξήσεων  του ΦΠΑ, σε εφόδια, λιπάσματα, ζωοτροφές και φάρμακα, των αυξήσεων στις τιμές του αγροτικού ρεύματος και του αγροτικού πετρελαίου. Αυτή την τραγική κατάσταση επιτείνουν τα φαινόμενα πιστωτικής δυστοκίας και γενικότερα τα προβλήματα ρευστότητας, που έχουν ανακύψει στην ελληνική οικονομία, τα οποία δημιουργούν μεγάλα αδιέξοδα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, πολλές από τις οποίες βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με το φάσμα της χρεοκοπίας.
Η δραστική μείωση ή και διακοπή, πολλές φορές, της χρηματοδότησης από την Αγροτική Τράπεζα και τις άλλες εμπορικές τράπεζες, η κατάργηση επί της ουσίας  της πίστωσης πολλών από τους προμηθευτές και ειδικά η μετάθεση πληρωμών ή ακόμα και η αθέτηση συμφωνιών από την πλευρά των έμπορων, έχουν δημιουργήσει έναν εκρηκτικό μείγμα για τις αγροτικές επιχειρήσεις και τους αγρότες. Οι κλειστές στρόφιγγες χρηματοδότησης έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στον αγροτικό κόσμο, που κινείται με πολύ διστακτικά βήματα για το είδος και την ένταση  των καλλιεργειών για τη νέα χρονιά. Η αβεβαιότητα και τα προβλήματα εντείνονται.
Την ιδία ώρα το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας  βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Από το Φεβρουάριο του 2011, που  με επικοινωνιακές φιέστες η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ανακοίνωσε τη σύστασή του, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, καμία πρωτοβουλία για να λειτουργήσει στην πραγματικότητα το ταμείο και να ενισχύσει την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Για τη δύσκολη αυτή κατάσταση και την έλλειψη ρευστότητας την οποία βιώνουν οι Έλληνες αγρότες και μπροστά στον κίνδυνο να μειωθούν οι καλλιεργούμενες εκτάσεις και η αγροτική παραγωγή  της χώρας, καταθέσαμε ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία. Με αυτήν ζητούμε, την άμεση παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της χρηματοδότησης των ελλήνων παραγώγων, ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου για την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων σποράς και καλλιέργειας».

Το μόνο όπλο που έπρεπε να μπει στο τραπέζι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι τόσα πολλά τα περίστροφα που έχουν εναποτεθεί στο τραπέζι – η δημιουργία του «μηχανισμού στήριξης», η προσφυγή σ’ αυτόν, το PSI – που φαίνεται ότι οι πάνσοφοι κυβερνήτες μας ξέχασαν μερικά. Ένα από αυτά – τα… ξεχασμένα – είναι και το πιο σοβαρό.
Μας το ξαναθύμισε τις προάλλες (αλλά για… δική του χρήση εν όψει προεδρικών εκλογών) ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί.
Εμφανίστηκε έξω φρενών με την αδυναμία της ΕΕ να προστατέψει τα σύνορά της, διακήρυξε πως η Συνθήκη Σένγκεν αποτελεί πλέον κενό γράμμα και απείλησε με αποχώρηση της χώρας του από αυτήν, αν αυτή δεν αναθεωρηθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και στο διαρκώς ογκούμενο κύμα λαθρομετανάστευσης προς τις χώρες με τα περισσότερο ευάλωτα σύνορα.
Αντέδρασε, βέβαια, ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Βεστερβέλε, αλλά ως γνωστόν, η Γερμανία δεν διαθέτει «ευάλωτα σύνορα».
Η Ελλάδα, όπως πληροφορηθήκαμε προσφάτως, το μόνο που πράττει είναι να θέτει το θέμα σε επίπεδο συμβουλίου αρμοδίων υπουργών της ΕΕ.
Είναι η χώρα που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση, αλλά δεν καταλάβαμε ποτέ να ετέθη το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – σε επίπεδο δηλαδή αρχηγών κρατών.
Και όμως. Η Ελλάδα όφειλε να είναι η πρώτη χώρα που έπρεπε να έχει θέσει το σοβαρότατο αυτό ζήτημα σε ανώτατο επίπεδο – ειδικά στους μνημονιακούς καιρούς που ζούμε.
Έπρεπε να ειπωθεί ξεκάθαρα: Εμείς μνημόνιο δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε, αν δεν μας απαλλάξετε από τις δεσμεύσεις της Συνθήκης Σένγκεν, διότι το χωράφι δεν χωράει άλλους και είναι αδύνατον να τρέφουμε, να περιθάλπουμε στα νοσοκομεία μας και να μετακινούμε με τα μέσα μεταφοράς μας εκατομμύρια αλλοδαπών, ενώ η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την εγκληματικότητα.
Πρόκειται για επιχείρημα που όφειλαν να θέτουν με κάθε ευκαιρία:
Όταν μας ζητούν να συνυπολογίζουμε στο γενικό έλλειμμα τα ελλείμματα των νοσοκομείων και των μεταφορικών ΔΕΚΟ.
Όταν μας απαγορεύουν προσλήψεις στην αστυνομία και στο λιμενικό.
Όταν μας κατηγορούν για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών.
«Σε μια οικονομική και κοινωνική κατάσταση όπως η δική μας, αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τις εισόδους στο έδαφός της, δεν θα μπορεί πλέον να υποδέχεται αξιοπρεπώς αυτούς που καταφθάνουν, δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στο αίτημα της ενσωμάτωσης εκείνων που αγωνίστηκαν σκληρά για να βρουν τη θέση τους στην κοινωνία, και δεν θα μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει την κοινωνική της προστασία», ξεκαθάρισε ο Σαρκοζί.
Μα αν η Γαλλία δεν αντέχει το οικονομικό βάρος των μεταναστών, πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να παριστάνει ότι το αντέχει;
Και μάλιστα με μεγάλη άνεση να αποδέχεται τον συνυπολογισμό των θηριωδών ελλειμμάτων που δημιουργούνται λόγω αυτής της αφόρητης κατάστασης;
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, εμφανίστηκε και η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, να μας κουνά – κι’ αυτή – το δάχτυλο, λέγοντας μάλιστα πως «τα ελληνικά σύνορα είναι ανοικτά σαν πόρτα αχυρώνα»!
Μέσα στη σύγχυση, η αρμόδια Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, παρουσίασε έκθεση στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων που μιλά για «ανησυχητικές συνθήκες κράτησης στην περιοχή του Έβρου»!
Και κάλεσε την –πτωχευμένη- Ελλάδα «να αναμορφώσει τις διαδικασίες παροχής ασύλου, να δημιουργήσει ένα ειδικό κέντρο υποδοχής, ταυτοποίησης και εξακρίβωσης των στοιχείων των μεταναστών, καθώς και να βελτιώσει τις συνθήκες υποδοχής για όσους αιτούνται άσυλο και για τα πιο ευάλωτα άτομα, όπως είναι τα παιδιά».
Εμφανίστηκαν μάλιστα και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι εταίροι μας είναι… ανήσυχοι εξαιτίας της βραδύτητας με την οποία η χώρα μας προχωρεί στη νομιμοποίηση των αιτούντων άσυλο, αλλά και εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται στο επίπεδο της υποδοχής των μεταναστών!
Φυσικά, δεν θα τολμούσαν να τα εκστομίζουν όλα αυτά, αν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα έμπαινε πρώτο στην ατζέντα όλων των συζητήσεων, ακόμη και αυτών για το PSI.
Να μην σας πω πως ούτε στο Μνημόνιο θα μπαίναμε αν τους απειλούσαμε πως θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα τους στέλναμε όλους τους λαθρομετανάστες πεσκέσι!
Αλλά, ως γνωστόν, στην Ελλάδα τα ψαράκια τίποτε!
elzoni.gr

O Γιάννης Παπαγιάννης αναλαμβάνει το Κεντρικό Δελτίο του KONTRA CHANNEL

                                                                                           Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο μαχητικός Δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, αναλαμβάνει από την Δευτέρα 19 Μαρτίου το Κεντρικό Δελτίο του Σταθμού μας που μεταδίδεται από τις 21:00 έως τις 22:00, μετά την αποχώρηση του Τέρενς Κουίκ ο οποίος αναλαμβάνει Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Παναγιώτη Καμμένου.
Το KONTRA CHANNEL ευχαριστεί τον Τέρενς Κουίκ για την έως τώρα πολύτιμη συμβολή του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια του Αντιμνημονιακού του αγώνα, που ξεκίνησε από το KONTRA CHANNEL.

Ο Λευκός Οίκος θέλει την Ελλάδα… στο δολάριο!

Του  Μάνου Οικονομίδη

Στην εποχή της πλήρους παγκοσμιοποίησης ακόμη και των πιο ακραίων σεναρίων, η συζήτηση περί… μεταγραφής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στο νομισματικό σύστημα του δολαρίου, δεν θα έπρεπε να ξενίζει κανέναν. Συνιστά είδηση και το μόνο το γεγονός ότι την καταθέτει δημοσίως ένας σημαντικός οικονομολόγος σαν τον Μάθιου Λιν, ακούγεται στο CNBC και γράφεται στους «Financial Times».
Η ελληνική κρίση ξέφυγε πολύ νωρίς από τις στενά… βαλκανικές διαστάσεις της. Έγινε ευρωπαϊκό πρόβλημα, και ως εκ τούτου προσέλαβε παγκόσμιες διαστάσεις ή έστω παραμέτρους. Το παράδειγμα των τραγικών συνεπειών της κατάρρευσης της Lehman Brothers, κάνει την παγκόσμια κοινότητα περισσότερο υποψιασμένη και προσεκτική. Γιατί, αν αυτή τη φορά χρεοκοπήσει στην πράξη μια χώρα, και όχι μια τράπεζα, τα πράγματα σοβαρεύουν σε υπερθετικό βαθμό.
Είναι πλήρως κατανοητό από όλους, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στο καθεστώς της δραχμής. Ακόμη όμως και εντός της ευρωζώνης, θα χρειαστούν αρκετά ακόμη πακέτα στήριξης, για να υπερβεί η χώρα τη σημερινή κρίση, χωρίς η κρίση αυτή να προσλάβει χαρακτηριστικά ανεξέλεγκτης διάχυσης στο σύνολο της ευρωζώνης. Και από εκεί να φτάσει, έστω και ως… κρυολόγημα, μέχρι την Ουάσινγκτον.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δεν θα συνιστούσε έκπληξη να διαβάσουμε σε κάποιο τηλεγράφημα του Wikileaks σε μερικά χρόνια, ότι πράγματι ο Λευκός Οίκος, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τίμοθι Γκάιτνερ μελετούσαν σοβαρά αυτό το φαινομενικά εξωπραγματικό ενδεχόμενο: Να αποκτήσει η Ελλάδα ως επίσημο νόμισμα το δολάριο. Και να στηριχτούν οι ελληνικές τράπεζες καθώς και συνολικά η οικονομία, από την άπλετη ρευστότητα της Fed.
Ειδικά στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μια τέτοια συζήτηση στέλνει πολύ συγκεκριμένα, κωδικοποιημένα μηνύματα στις αγορές. Οι οποίες εξακολουθούν να προσεγγίζουν με προχωρημένη καχυποψία την Ελλάδα. Και από τις οποίες εξαρτάται η ποιότητα του μέλλοντος της χώρας, καθώς στην περίπτωση που η Ελλάδα αργήσει χαρακτηριστικά να επιστρέψει στις αγορές για απευθείας δανεισμό, η καθημερινότητα της κοινωνίας θα επιβαρύνεται με εκνευριστική συνέπεια.
Η συζήτηση περί εναγκαλισμού του δολαρίου από την Ελλάδα βέβαια, έχει και μια ακόμη πτυχή. Δείχνει ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να αυξήσουν τις… αποικίες τους, και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς θεωρούν ότι από την πλευρά της Ελλάδας δεν θα υπήρχε αντίλογος. Είναι και αυτό ένα από τα παρεπόμενα της… εθνικά υπερήφανης πολιτικής των τελευταίων δυο ετών.

 Statesmen.gr