Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Επιχείρηση… διάσωσης της Διαμαντοπούλου

Η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά σε θέση εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και η συμμετοχή της στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας, εντάσσεται μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να διασώσει πολιτικά την Άννα Διαμαντοπούλου.
Η νυν Υπουργός Ανάπτυξης, η οποία είδε το προφίλ της να υφίσταται σημαντικές ρωγμές κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Παιδείας, μια περίοδος που περιγράφηκε πολύ γλαφυρά ως «η εποχή της… φωτοτυπίας», αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα εκλογιμότητας, σύμφωνα με τις εποχικές μετρήσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα.
Για τον λόγο αυτό υπήρξαν σκέψεις μετακόμισης της Άννας Διαμαντοπούλου στην αχανή Β’ Αθηνών, μια πολιτική αλλαγή που θα προκαλούσε συζητήσεις και κάθε άλλο παρά θετικά σχόλια, από τη στιγμή που θα έδειχνε ότι το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να διασφαλίσει την επανεκλογή της, και για τον λόγο αυτό μετακομίζει σε άλλη περιφέρεια.
Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τις κατά καιρούς δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, περί μη συμμετοχής της στις επόμενες εκλογές, με πρόσχημα την επίκληση της ανάγκης να προωθηθούν επώδυνες μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στην περίοδο κορύφωσης της εσωκομματικής διαπάλης στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Άννα Διαμαντοπούλου επέλεξε να στηρίξει τον… αυτονόητο επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται λοιπόν ότι στο πλαίσιο αυτής της στήριξης, υπήρξαν συγκεκριμένες πολιτικές συμφωνίες για τη… διευκόλυνση της επανεκλογής της Άννας Διαμαντοπούλου στην Α’ Αθηνών. Και η μετακίνηση της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πνεύμα.

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ / statesmen.gr

Κοινοβουλευτική Ομάδα συγκρότησε η Δημοκρατική Αριστερά


Ο Φώτης Κουβέλης τίθεται επικεφαλής της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
Ο Φώτης Κουβέλης τίθεται επικεφαλής της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ  
Αθήνα
Δέκα βουλευτές αριθμεί πλέον η Δημοκρατική Αριστερά, συγκροτώντας Κοινοβουλευτική Ομάδα με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη.
Τη σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο θα αποστείλει ο κ. Κουβέλης την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι άλλοι εννέα βουλευτές είναι: Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Θανάσης Λεβέντης (Αττικής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Νίκο Τσούκαλη (Αχαϊας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β' Αθηνών).
Εν τω μεταξύ, τη διεξαγωγή των εκλογών το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων στις παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κάλεσε τον ελληνικό λαό «η αγανάκτησή του να εκφραστεί στις κάλπες».
Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα, ο κοινωνικός ιστός είναι πια τεμαχισμένος και είναι ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με δεδομένο ότι είναι τραγικά πρωταγωνιστική η θέση των νέων στα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας.
Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο στο τέλος Απριλίου και πρόσθεσε ότι κάθε καθυστέρηση και κάθε άλλη επιλογή για παράταση της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, τροφοδοτεί μια κατάσταση που έχει σχέση με τη ρευστότητα της πολιτικής και κυρίως με τη ρευστότητα και τον τεμαχισμό της κοινωνίας.
Επίσης, σε δήλωσή του για τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με τον Οδυσσέα Βουδούρη, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ένταξη του βουλευτή στη ΔΗΜΑΡ, στις ιδέες, τις απόψεις και τις διεκδικήσεις της, είναι μια βαθύτατη πολιτική πράξη, είναι μια πράξη η οποία γίνεται για λόγους που έχουν άμεση σχέση και σύνδεση με την από κοινού πλέον διεκδίκηση να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση της χώρας.
Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε επίσημα ότι ο κ. Βουδούρης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών.
Newsroom ΔΟΛ

Σήκωσε το Κύπελλο η Κόρινθος

Κυπελλούχος Κορινθίας αναδείχτηκε η Κόρινθος, που επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου στον μεγάλο τελικό που έγινε στο Κιάτο.
Αυτό ήταν το έβδομο τρόπαιο για την «Μπάρτσα» (5 ως Κόρινθος, 2 ως Παγκορινθιακός), που φέτος έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου στον 7ο όμιλο και την άνοδο στη Δ’ Εθνική.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 2.000 φίλαθλοι και των δύο ομάδων, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις στην κερκίδα, που δεν πήραν έκταση.
Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Στο 7′ ο Νιάρος έκανε το 1-0 για την Κόρινθο με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 17′ ο Λαμπρογεώργος σημείωσε το 2-0 με πλασέ. Ο Ατρόμητος μείωσε στο 20′ σε 2-1, με πλασέ του Μυργιώτη.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με το σκορ να μην αλλάζει και την Κόρινθο να σηκώνει την κούπα.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σουμουλίδης, Μπιτσάκος, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Νιάρος (84′ Ζάρκος), Σπυρόπουλος, Σιώκος, Λουμπαρδέας Σαγανάς, Δημητριάδης (86′ Παπακωνσταντίνου), Λαμπρογεώργος (73′ Σεϊται)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Βασιλείου, Βλάσης, Παππάς, Μπαλής (46′ Ιατρόπουλος), Κορδαλής, Παπαϊωάννου (71′ Μαστρογιαννόπουλος), Πανακούλιας, Τσουμάνης, Ξύδης (82′ Τοντάι), Μυργιώτης, Κουσκουνάς

Απόλυτα ικανοποιημένος , μέσω της σελίδας της ομάδας στο Facebook, λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο «ισχυρός» άντρας της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης, από την κατάκτηση του Κυπέλλου, το οποίο, όπως ανέφερε, είναι αφιερωμένο στους φιλάθλους.
Ο Μπεθάνης συνεχάρη τους παίκτες και των δύο ομάδων για την προσπάθειά τους, ωστόσο τόνισε πως τα πανηγύρια δεν θα κρατήσουν πολύ, καθώς πρέπει να επικεντρωθούν στο πρωτάθλημα…
ο πρόεδρος του ΠΑΣ  Πάνος Μπεθάνης είπε:
”Σήμερα η Βασίλισσα κάθισε στο θρόνο της. Ευχαριστώ από την καρδιά μου τα παιδιά και των δυο ομάδων για την προσπάθεια και για την δίψα για τον τίτλο παρόλο την κούραση τους. Ας το χαρούμε για τις επόμενες ώρες και απο αύριο πάμε για άλλα.
Είναι μακρύς ο δρόμος για την καταξίωση αλλά πάμε καλά. Μπράβο και πάλι. Αφιερωμένο στους φιλάθλους μας και στους μικρούς Μπαρτσικους που δημιουργούνται κάθε μέρα.”
Ο πρόεδρος της Κορίνθου θα κάνει τραπέζι στην ομάδα την ερχόμενη Παρασκευή (30/3) για την κατάκτηση του τροπαίου, διότι λείπει στη Βοστώνη.

ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και αφορούσε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωση).
Οι μετρήσεις έγιναν στις 15 & 16 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου (ελέγχθηκαν 204 άτομα) και στις 17 & 18 Μαρτίου στο ΚΑΠΗ Δερβενίου (ελέγχθηκαν 126 άτομα).
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η προσπάθεια πολύ επιτυχημένη.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο - ιατρό ψυχίατρο - Δ/ντή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε η συνεργασία μας για την πραγματοποίηση και άλλων εκδηλώσεων προαγωγής υγείας να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τους ιατρούς της περιοχής και του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου και τις νοσηλεύτριες που βοήθησαν σημαντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Αιτήσεις λαμπαδηδρόμων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αιτήσεις για τη συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012 θα δέχεται ο Δήμος Πατρέων (Τμήμα Νεολαίας & Άθλησης) από την Τετάρτη 21/3/2012 έως και την Πέμπτη 29/3/2012 προκειμένου να επιλεγούν οι λαμπαδηδρόμοι της Πάτρας για την τελετή μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 17 Μαΐου 2012.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι γεννημένοι έως και το 1994, ενώ προτεραιότητα έχουν οι ολυμπιονίκες, οι διακριθέντες στον αθλητισμό με προτεραιότητα διάκρισης (Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά Πανελλήνια πρωταθλήματα κ.ο.κ) οι διακεκριμένοι στις τέχνες τα γράμματα και την κοινωνική προσφορά και επίσης οι αθλητές ή τα άτομα με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ).
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Τμήμα Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πατρέων (Παμπελοποννησιακό Στάδιο – Πατρών Κλάους και Ρίτσου), προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή των λαμπαδηδρόμων.
Τηλ. Επικοινωνίας : 2610 313404, 2610 342270, Φαξ : 2610342270.

peloponnisiaki.gr

Ο πρ. υπουργός ΔΝΤ κ. Παπακωνσταντίνου απέναντι στον καθηγητή Κοντογιώργη [video]

Αξίζει και το τελευταίο λεπτό αυτής της εκπομπής.
Ο Καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης έβαλε τον Παπακωνσταντίνου στην θέση του, εκεί που πρέπει να είναι, στο περιθώριο της κοινωνίας…

Απολαυστικός ο διάλογος τους!!

Αυτοκτονήστε όσοι είστε 50+ να σωθεί η Ελλάδα! Αναγνώστης χείμαρρος...

H γενιά που κατέστρεψε την Ελλάδα, η γενιά που καταδίκασε τις 2 επόμενες γενιές στην φτώχεια, την ανέχεια και το βάρος (ή μήπως ευλογία (;)) να αναστήσουν την χώρα...
 άχρηστοι, τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες με τύψεις και ενοχές απέναντι στα παιδιά τους...είναι παντού τους βλέπετε γύρω σας....
Είναι, ο διορισμένος με μέσο από τον Ανδρίκο, άχρηστος χωρίς προσόντα δημόσιος υπάλληλος πίσω από τα γκισέ, που σε κοιτά με περιφρόνηση και ελαφρύ μειδίαμα (βρε μπούφο από ε μ έ ν α πληρώνεσαι) και χωρίς ίχνος ανέδειας κάνει με το πάσο του την πανεύκολη δουλειά του (...που έχει « καταφέρει» να μην μάθει εδώ και 30 χρόνια), ενώ πίνει το φραπεδάκι του...
Είναι ο κωμικός καθηγητής που πάει στο σχολείο 8 και φεύγει 10:30 για να προλάβει την λαϊκή και τον πρωινό καφέ στην παραλία...πλήρως αδιάφορος για τους μαθητές του με μόνη έγνοια του αν θα μπει σε κάποια επιτροπή για να πάρει extra χρήματα...
Είναι ο αμόρφωτος αστυνομικός που θεωρεί ότι έχει εξουσία επειδή του δώσαν μια στολή...και σου μιλάει με υφάκι ...χωρίς να τον βοηθάει το μυαλό του να καταλάβει ότι στην τελική ε σ ύ του πληρώνεις κι αυτουνού το μισθό του...
Είναι ο θολωμένος - μπαταχτσής επιχειρηματίας που όντας ανίκανος να οργανώσει την επιχείρηση του εκμεταλλεύεται και «δαγκώνει» τα μεροκάματα των εργαζομένων του..
Είναι ο καθηγητής πανεπιστημίου που μπήκε με μέσο ως γιος ή ανιψιός κάποιου άλλου καθηγητή με το ίδιο επίθετο και «καταφέρνει» σε 6 μήνες διδασκαλίας να μην δώσει το παραμικρό ερέθισμα στους φοιτητές του..
Είναι ο λαδωμένος εφοριακός που κοιτά στο πάτωμα και μισολογεί περιμένοντας να του δώσεις το «φόρο του» για να γίνει η δουλειά σου...
Είναι οι γλοιώδεις τύποι, συνταξιούχοι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ που με θράσος προκαλούν και μυξοκλαίνε γιατί η σύνταξη των 3500 έγινε 2500..μια σύνταξη που δεν δουλεύτηκε ποτέ..και δεν την αξίζουν ....
Είναι οι δουλοπρεπείς ψηφοφόροι των 2 πιο διεφθαρμένων κομμάτων του πλανήτη...
Είναι οι καλοπερασάκηδες που ζήσαν με δανεικά 30 χρόνια τώρα και ζητούν από τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να ξεχρεώσουν....
Είναι η γελοία γενιά του Πολυτεχνείου που με τις θολές αριστερίζουσες και γενικόλογες ασυναρτησίες μετέτρεψαν το πανέμορφο «Αριστερά Στάση Ζωής» σε «Στάση» και θεωρούν ότι δικαιούνται κάτι περισσότερο από την πλήρη απαξίωση μας...
Είναι οι διαφθαρμένοι γονείς που πέρασαν στα παιδιά την δικιά τους καταστροφική νοοτροπία «του γνωστού», «του μέσου», του «ξέρω τον τάδε να σε βοηθήσει»...
Είναι οι κωμικοί γονείς του «εντάξει βολεύτηκε ο Γιωργάκης, μη το συζητάς, μη το κουνήσει ρούπι από εκεί»...
Είναι οι τωρινοί γονείς που εξαιτίας των ενοχών τους για το κατάντημα που προκάλεσαν εγκλιμάτισαν κατά των παιδιών τους νταντεύοντας τους και προσφέροντας τους πάντα «ομπρέλα προστασίας» (ως πότε;) μην αφήνοντας τα να ανεξαρτητοποιηθούν και να μάθουν να παλεύουν...
Είναι η γενιά που δεν πάλεψε ποτέ και για τίποτα...
Είναι η γενιά που δεν άφησε ίχνος πολιτισμού και προόδου στη χώρα την 30ετία 1980-2010.....
ΥΓ. Φυσικά υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις αλλά είναι τόσο ελάχιστες που δεν αξίζουν αναφοράς. Μοιάζουν με ναυαγοί στην μέση του Ατλαντικού.. αν και είναι βέβαιο ότι δεν θα πνιγούν ποτέ.

Αναγνώστης
tro-ma-ktiko.blogspot.com

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμούν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


"ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ"
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν θυσιάζοντας και τη ζωή τους για να είναι η ΕΛΛΑΔΑ μας ελεύθερη.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμούμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε ΝΑΙ στις παρελάσεις,στις επετειακές εκδηλώσεις και φυσικά στη κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν δέχονται να συνυπάρξουν στις εξέδρες των "Επισήμων" με εκείνους που στέρησαν στην Ελλάδα την Εθνική Κυριαρχία της και έχουν κάνει έναν ολόκληρο λαό να ζει σε καθεστώς Κατοχής.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι την Κυριακή 25 Μαρτίου ΜΑΖΙ με όλους τους άλλους Έλληνες.
===================================
Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, θα παραλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος το Σάββατο 24 Μαρτίου,στα κεντρικά γραφεία του κινήματος (Λεωφ.Συγγρού 196-Χαροκόπου 2) τα βιογραφικά και τα λοιπά δικαιολογητικά όλων εκείνων των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές ως υποψήφιοι στις περιφέρειες:
Α' Αθήνας, Β' Αθήνας, Α' Πειραία, Β' Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής και τα νησιά του Νομού Κυκλάδων.
Υπενθυμίζουμε τα δικαιολογητικά:
1.Βιογραφικό
2.Ποινικό Μητρώο (Μπορεί να ακολουθήσει μέσα σε 5 μέρες συμπληρωματικά
Επίσης πρέπει να δημοσιοποίησει το Ε9 του στο διαδίκτυο όταν επιλεγεί υποψήφιος.
Πληροφορίες μπορεί να αντλήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος και στην επίσημη ιστοσελίδα: anexartitoiellines.gr.

Πρωτοβουλία Κώστα Κόλλια για προώθηση Κορινθιακού ελαιολάδου στη Βόρεια Ελλάδα

Σε επαφή με Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από Νομούς της Βορείου Ελλάδας βρίσκεται ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με στόχο τη μαζική προώθηση Κορινθιακού ελαιολάδου, σε χαμηλές τιμές, σε νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Σχετικά με το θέμα ο κ.Κόλλιας δήλωσε:
«Όταν πριν λίγο καιρό ξεκίνησε η απευθείας αγοραπωλησία αγροτικών προϊόντων, είχα δηλώσει ότι η κοινωνία μας ξεπέρασε.  Πολίτες, εθελοντές και αγρότες ανέλαβαν μια πρωτοβουλία με αμοιβαίο όφελος, παρέκαμψαν τους μεσάζοντες και, τολμώ να πω και την πολιτεία, η οποία με την αδράνεια και την αβουλία της λειτουργεί διαχρονικά ως εμπόδιο και όχι ως αρωγός για τους πολίτες.
Θεωρώντας ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνδράμουμε, ήρθα σε επικοινωνία με συναδέλφους μου Βουλευτές από τους Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με στόχο την προώθηση του ελαιολάδου της Κορινθίας στις μη ελαιοπαραγωγές περιοχές. Μαζί εντοπίσαμε Δημάρχους στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να προμηθευτούν σε χαμηλή τιμή λάδι άριστης ποιότητας απευθείας από τους ελαιοπαραγωγούς της Κορινθίας. Έχω έρθει σε επαφή με Αγροτικές Ενώσεις, Συνεταιρισμούς και παραγωγούς του Νομού μας, οι οποίοι είναι και πρόθυμοι και έτοιμοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.
Η αγορά ελαιολάδου βρίσκεται σε πανευρωπαϊκή κρίση. Οι τιμές παραγωγού είναι ιδιαίτερα χαμηλές και τα προγνωστικά είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά, τόσο λόγω της αυξημένης παραγωγής, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και λόγω της κρίσης που πλήττει τις τέσσερις από τις πέντε ελαιοπαραγωγούς χώρες της Ευρώπης.  Στην Ελλάδα η τιμή έχει κατρακυλήσει πολύ κάτω από τα δύο ευρώ για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, η ζήτηση παραμένει καθηλωμένη και το καλλιεργητικό κόστος ανεβαίνει ανεξέλεγκτα. Αυτοί οι παράγοντες συνδυαστικά οδηγούν τους παραγωγούς σε απόγνωση.
Ευρωπαϊκοί συνεταιρισμοί ζητούν ιδιωτική αποθεματοποίηση, πλην όμως, όπως έχω ξαναπεί αυτό είναι ένα πρόσκαιρο μέτρο ανακούφισης της αγοράς και, κατ’ επέκταση των παραγωγών και, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να θεραπεύσει τα χρόνια προβλήματα με τους μεσάζοντες, την ψαλίδα στις τιμές παραγωγού-καταναλωτή, τις παράνομες εισαγωγές, το έλλειμμα στην τυποποίηση και στις εξαγωγές συσκευασμένου, πιστοποιημένου ελαιολάδου. Αντίθετα, πρωτοβουλίες για την άμεση συναλλαγή πολιτών και παραγωγών παρακάμπτουν πολλά από αυτά τα προβλήματα. Μάλιστα πιστεύω ότι μπορούν επιπλέον να διαφυλάξουν τις υγιεινές, ελληνικές διατροφικές συνήθειες, και τα αγνά, ποιοτικά προϊόντα, τα οποία λόγω κόστους απειλούνται από την οικονομική κρίση.
Θέλω τέλος να επισημάνω ότι οι απευθείας αγοραπωλησίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σημαίνουν έκπτωση στην ποιότητα. Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αδιάθετων προϊόντων πρώτης ποιότητας, όπως το έξτρα παρθένο κορινθιακό ελαιόλαδο. Όπως έχω ήδη διαβεβαιώσει τους Βουλευτές και τους ενδιαφερόμενους Δήμους, το λάδι του Νομού μας είναι απόλυτα εγγυημένο, τόσο σε ό,τι αφορά την ποιότητα, όσο και σε ό,τι αφορά την υγιεινή.
Έχω ξαναπεί ότι η κοινωνία δεν πρέπει να υποκαθιστά την πολιτεία. Αυτό σημαίνει ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να βρουν συνέχεια, σε θεσμικό επίπεδο, από την πολιτεία. Οι πολιτικές για τον αγροτικό τομέα έχουν μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τις παγκόσμιες εξελίξεις και τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και είναι ζωτική ανάγκη να μπουν σε μία νέα πορεία με αναπτυξιακό προσανατολισμό.»

Παπαθανασίου: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009. «Ψέματα, ψέματα, ψέματα, για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες. Αυτό είναι το τρίπτυχο της χθεσινής τοποθέτησης του κ. Παπακωνσταντίνου», ο οποίος, «ενώ γνώριζε ότι έπρεπε να λάβει άμεσα μέτρα τον Οκτώβριο του 2009, όχι μόνον δεν τα έλαβε, αλλά φρόντισε να συκοφαντήσει και να διασύρει τη χώρα του διεθνώς» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, στο υπόμνημά του προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.

Το υπόμνημα του κ. Παπαθανασίου εστιάζεται, κατά κύριο λόγο, στο πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και μόνο δευτερευόντως στο Γιώργο Παπανδρέου: Αυτοί είναι οι δύο πολιτικοί, που «με τις αποφάσεις τους, μας οδήγησαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θέλουν, μέσω αυτής της Εξεταστικής, να εξασφαλίσουν ένα πιστοποιητικό αθωότητας».

Mάρθα Καραγιάννη: "Έχω δει προφητικά όνειρα. Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει 17 Απριλίου στην Κίνα..."

Για τα προφητικά όνειρα που έχει δει μίλησε η Μάρθα Καραγιάννη στο "Πρωινό ΑΝΤ1! "Είδα το θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Χρόνη Εξαρχάκου και του πατέρα μου..."
"Τα όνειρα είναι προφητικά, αποδεδειγμένα. Να σου πω,έχω δει και το φοβερό όνειρο, τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο! Χωρίς χρονολογία! 17 Απριλίου από την Κίνα..."!

O Χρήστος Φερεντίνος τη ρώτησε αν έχει δει κάτι για τον Μητσοτάκη! Η απάντηση ,όμως, της κορυφαίας ηθοποιού ήταν αρνητική...!

"Έχω δει τραγικά όνειρα που συμβαίνουν μετά. Είδα ένα πολύ κακό όνειρο τη Βουγιουκλάκη. Για μένα το όνειρο αυτό είναι θάνατος. Είδα ότι γκρεμίστηκε το σπίτι της στη Στησιχώρου. Ενάμιση χρόνο πριν πεθάνει...".

Για τον θάνατο του πατέρα της...

"Είδα έναν δίαολο με τον πατέρα μου, να αλλάζει μορφή, να γίνεται ο πατέρας μου, μετά να γίνεται ο Χρόνης Εξαρχάκος...". Ξυπνάω και λέω θα πάω στη Θεσσαλονίκη να τον δω. Και πάω και είχε πεθάνει στις 3 η ώρα τα μεσάνυχτα! Το Χρόνη γιατί τον είδα ; Ο Χρόνης είχε τον καρκίνο του θανάτου και πέθανε μετά από 7 μήνες...".

Δείτε το βίντεο!


zappit.gr

Συνάντηση Ντόρας Μπακογιάννη με προεδρείο ΠΑΣΕΓΕΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Αμέσως μετά, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις (on camera):

Τζανέτος Καραμίχας (πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ): Στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ που έχουμε διαμορφώσει την τελευταία περίοδο.
Με ποιο τρόπο ο πρωτογενής τομέας θα γίνει βασικός πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η χώρα μας.
Παρουσιάσαμε οκτώ σημεία στην πρόεδρο, τα οποία είναι άκρως αναπτυξιακά και δεν έχουν καμία σχέση με παλιές λογικές, δηλαδή δεν έχουν καμία σχέση με αντιπαραγωγικές διεκδικήσεις.
Το νερό, οι χρήσεις γης, η κτηνοτροφία, τα δάση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι από τα βασικότερα ζητήματα που συζητήσαμε με την πρόεδρο και διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία στα θέματα που βάλαμε.
Νομίζω ότι η πρόταση που παρουσιάσαμε σήμερα θα πρέπει να γίνει η βάση συζήτησης μιας ευρύτερης συμφωνίας όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου ο αγροτικός τομέας να παίξει το σημαντικό ρόλο που καλείται να παίξει.

Ντόρα Μπακογιάννη: Είχαμε, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, μια μακρά και πολύ χρήσιμη συζήτηση. Και πρέπει να πω ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ παρουσίασε προτάσεις υλοποιήσιμες, προτάσεις ιεραρχημένες, με πολύ συγκεκριμένους στόχους. Και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό.
Χρειάζεται επιτέλους ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτων στη χώρα, για να μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι ότι το πρώτο συστατικό ανάπτυξης καλλιεργειών υπάρχει. Έχουμε εμπειρία στην Κρήτη, έναν τέτοιον ενιαίο φορέα πρέπει να βάλουμε μπροστά για ολόκληρη της Ελλάδα.
Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε, όπως είπε ο πρόεδρος, είναι το βάρος της χρήσης γης και στην κτηνοτροφία ιδιαίτερα σήμερα που η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Θέλω σε αυτό το σημείο να κάνω μία έκκληση προς την κυβέρνηση και προς της Αγροτική Τράπεζα, να συνειδητοποιήσουν ότι σήμερα υπάρχει ένας και μόνο στόχος, να χρηματοδοτηθούν οι αγρότες για να μπορέσουν να σπείρουν.
Αν δεν σπείρουν τώρα δεν θα έχουμε καλλιέργειες του χρόνου. Και επειδή αυτή τη λογική δεν τη συμμερίζονται από ό,τι φαίνεται όλοι, οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι αποφάσεις δεν μπορούν να περιμένουν το αύριο ή την οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να ληφθούν σήμερα. 

****Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):

«Γραφειοκρατία, διαφθορά, ακρίβεια και εγκληματικότητα κλονίζουν την εμπιστοσύνη των ελλήνων πολιτών στην ελληνική οικονομία.
Σήμερα όμως απάντηση δεν μπορεί να δώσουν οι δυνάμεις της καταστροφής. Οι δυνάμεις που προσπαθούν λαϊκίζοντας να καβαλήσουν την οργή των ελλήνων.
Η απάντηση πρέπει να είναι, νέες δουλειές που να προέρχονται από επενδύσεις, μείωση της γραφειοκρατίας, πάταξη της ακρίβειας και αποτελεσματικό ελληνικό κράτος.
Αυτό θα πρέπει να ξαναχτίσουμε και να μην εμπιστευτούμε σειρήνες που θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή».



Ψήφος οργής



Τις κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία παρουσιάζουν οι δύο παράλληλες έρευνες που διεξήγαγε η zougla.gr από την 13η έως και την 20η Μαρτίου 2012. Στην πρώτη έρευνα ψήφισαν 19.425 ψηφοφόροι -χρήστες του Διαδικτύου οι οποίοι προσήλθαν αυθορμήτως στην διαδικτυακή κάλπη. Το δείγμα αυτό ανιχνεύει κατά κύριο λόγο τον όγκο των μετακινούμενων ψηφοφόρων. Ο όγκος αυτός των εκλογέων χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα, θυμό και αγανάκτηση, συναισθηματική φόρτιση και αντιδρά στιγμιαία στις εξελίξεις.

Η δεύτερη έρευνα διεξήχθη παράλληλα με την πρώτη και από την 17η Μαρτίου έως και την 20η του ιδίου μηνός και αφορά δείγμα 8.000 πολιτών οι οποίοι έχουν καταγραφεί στην ειδική τράπεζα πληροφοριών της zougla.gr οικειοθελώς. Από αυτό το δείγμα που είναι διαχρονικό και έχει καταδείξει επανειλημμένα την αξιοπιστία του σε Ανοικτές Διαδικτυακές Ψηφοφορίες, όπως εκείνη η οποία κατέγραψε την διαφορά του 11% μεταξύ «ΠΑΣΟΚ» και «ΝΔ» στις εκλογές του 2009 ή εκείνη η ψηφοφορία η οποία κατέγραψε με ακρίβεια την υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Στις συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις καμία συμβατική δημοσκόπηση από όσες είχαν δημοσιευθεί δεν είχε καταγράψει την πραγματική εικόνα. Από αυτό λοιπόν το δείγμα ψήφισε το 12 %περίπου, ήτοι 936 άτομα. Τα άτομα αυτά κλήθηκαν να ψηφίσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα πάνω όμως στην ίδια ακριβώς φόρμα με την πρώτη έρευνα η οποία ήδη έτρεχε.

Η δεύτερη έρευνα αφορά ένα δείγμα περισσότερο διαχρονικό και σταθερό με λιγότερες στιγμιαίες εξάρσεις και περιορισμένα συναισθηματικά ανακλαστικά.

Οι δύο έρευνες ωστόσο περιγράφουν μία εικόνα του πολιτικού σκηνικού η οποία χαρακτηρίζεται από:

1) Έντονη κινητικότητα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν μαζικά τα δύο μέχρι σήμερα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

2) Ενίσχυση κομματικών σχηματισμών τόσο στην Αριστερά όσο και στην Άκρα Δεξιά.

3) Την πρωτόγνωρα εντυπωσιακή είσοδο στο πολιτικό σκηνικό του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το οποίο διεμβολίζει καταλυτικά την Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΛΑΟΣ και αποτελεί μία «ζώνη μαξιλάρι» μεταξύ της δεξιάς της συντηρητικής παράταξης και της ακροδεξιάς. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ωστόσο, φαίνεται να εισπράττει σημαντικές διαρροές και από το ΠΑΣΟΚ.

4) Την χαρακτηριστική μείωση της επιρροής του κόμματος του ΛΑΟΣ με αντίστοιχη ενίσχυση της πρωτοεμφανιζόμενης ακροδεξιάς παράταξης της «Χρυσής Αυγής».

Πίνακας 1



Περισσότερα στο zougla.gr

Η Φώφη “Νο2″, εκπρόσωπος, και στο Επικρατείας

Οι παρασκηνιακές διεργασίες του στενού επιτελείου του Ευάγγελου Βενιζέλου και οι ζυμώσεις για να βρεθεί δημοσιογράφος ο οποίος θα αναλάμβανε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν καρποφόρησαν, και έτσι το «νέο ΠΑΣΟΚ» θα έχει εκπρόσωπο ένα στέλεχος από τα παλιά, έστω κι αν είναι φρέσκο και λαμπερό. Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, η Φώφη Γεννηματά αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση που της έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Έναν ρόλο αντίστοιχο με εκείνον που είχε αποδεχτεί η Άννα Διαμαντοπούλου, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος το 2004.
Η Φώφη Γεννηματά θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, στις πρόωρες εκλογές που έρχονται, ενώ λόγω του πολιτικού υπόβαθρου, της ιστορικής κληρονομιάς και του συμπαγούς και ισχυρού κομματικού μηχανισμού που έχει δίπλα της, αναγορεύεται ουσιαστικά σε άτυπο «Νο2» του ΠΑΣΟΚ.
Μια θέση που φαινόταν να έχει καπαρώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, λόγω της πολιτικής συμμαχίας του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που έμελε τελικά να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να κερδίσει ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος… δια περιπάτου το ΠΑΣΟΚ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Είναι οι «μπάμπουσκες» η λύση;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καθώς οι μέρες περνούν, η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης πλησιάζει και οι μεταπολιτευτικοί κομματικοί σχηματισμοί ολοκληρώνουν τα… γεννοβολήματά τους μια σειρά από ερωτήματα θα αρχίσουν να προβάλλουν όλο και πιο πιεστικά:

Φέρνουν τα νέα κόμματα που σχηματίστηκαν κάτι το καινούργιο;

Έχουν μέσα τους το σπέρμα της αλλαγής – για το καλύτερο ή το χειρότερο;

Είναι βέβαιο ότι οι ικανοί και οι άξιοι αποφάσισαν ξαφνικά να μεταπηδήσουν σε άλλους σχηματισμούς για ν’ αλλάξουν τη χώρα;

Και πάλι, είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι παρέμειναν στα παλαιά κόμματα προκάλεσαν – μόνοι αυτοί – τα δεινά στη χώρα;

Αν αφήσουμε κατά μέρος το θυμικό και την δικαιολογημένη οργή, θα δούμε πως οι απαντήσεις είναι προφανείς.

Τα κόμματα έχουν εξελιχθεί σε… μπάμπουσκες – ξέρετε, αυτές τις ρώσικες κούκλες που ανοίγεις μία και βρίσκεις μέσα μια ίδια κι’ απαράλλαχτη και μετά κι’ άλλη κι’ άλλη.

Επίσκεψη της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τη σημασία της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξήρε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντάς την βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας, κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ κα Orit Noked, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, παρουσία Αντιδημάρχων και φορέων της περιοχής.
Καλωσορίζοντας την κα Noked, η κα Νικολάκου χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του  Επιμελητηρίου και υπογράμμισε την ποιότητα των Κορινθιακών, αλλά και όλων των Πελοποννησιακών προϊόντων. Η Αντιπεριφερειάρχης στα πλαίσια της συνεργασίας με το Ισραήλ ζήτησε από την Υπουργό Ανάπτυξης κα Orit Noked τη μεταφορά τεχνογνωσίας πάνω στους τομείς της Αγροτικής Οικονομίας, όπως επίσης και του τουρισμού. Το Ισραήλ διαθέτει πολύ υψηλού επιπέδου τεχνολογία και τεχνογνωσία σε εγγειοβελτιωτικές υποδομές άρδευσης, καθώς και επί θεμάτων που άπτονται της διεθνούς αγοράς αγροτικών προϊόντων. Η λειτουργία δε του δημοπρατηρίου που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε η κα Νικολάκου, θα συμβάλλει στην εξυγίανση της αγοράς διακίνησης των αγροτικών προϊόντων υπέρ των παραγωγών και του καταναλωτή.
Η Υπουργός Ανάπτυξης του Ισραήλ κα Noked αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση σημείωσε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί προορισμό σημαντικό για Ισραηλινούς επενδυτές και ζήτησε να ενημερωθεί για τους συγκεκριμένους τομείς όπου θα μπορούσε να αναπτυχθεί διμερής συνεργασία.  
Σε συνέχεια της πρώτης αυτής επαφής το προσεχές χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί το Ισραήλ αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια και Κορίνθιους επιχειρηματίες και το φθινόπωρο θα επισκεφθούν την Κορινθία Ισραηλινοί επιχειρηματίες.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Οι εκλογές θα δώσουν την ευκαιρία, προσφέρονται κατά μια έννοια, σε αρκετούς «αγωνιστές» να εκφράσουν την… αγωνία τους για την Ελλάδα και τον… πόνο τους για τη συρρίκνωση του εισοδήματος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε τα αυνονόητα.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που να είναι λιγότερο πατριώτης από κάποιους που περιφέρουν από μικροφώνου την φιλοπατρία τους. Επίσης είναι υπέρτατη ανοησία να κατηγορούνται ως «μνημονιακοί» όσοι αντί να αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει προτίμησαν να γίνουν οι «κακοί» που θέλουν τη δυστυχία του ελληνικού λαού.
Προφανώς η ύπαρξη «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» δεν είναι παρά ένα κατασκεύασμα πίσω από το οποίο κρύβονται όσοι επιδιώκουν να καταστήσουν αφερέγγυες τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστεκόμενες στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, προέταξαν το δύσκολο δρόμο της σωτηρίας της χώρας.
Με πραγματικά στοιχεία και όχι με φανφάρες, αν οι «κακοί» δεν έβαζαν τα χέρια τους στη φωτιά να βγάλουν τα κάστανα, θα είχαν συμβεί τα εξής:
-Δεν θα μετατίθετο για 20 με 30 χρόνια το χρέος ώστε να κερδίσουμε χρόνο να πετύχουμε ανάκαμψη και ανάπτυξη.
-Δεν θα μειωνόταν το χρέος κατά 100 και πλέον δισεκατομμύρια.
-Δεν θα γλιτώναμε κάπου 5 δισεκατομμύρια ετησίως από ελλείμματα, τα οποία θα προέκυπταν από τους τόκους.
-Δεν θα σωζόντουσαν οι καταθέσεις του κόσμου και δεν θα εξασφαλιζόταν η ρευστότητα, αν δεν γινόταν η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
-Θα συνεχίζαμε να βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κρίσης και στην κορυφή της επικαιρότητας όλων των διεθνών ΜΜΕ.
-Και φυσικά η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη όταν κάποια στιγμή αποφασιστεί η έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων.
Χάρις λοιπόν σ’ αυτούς που θέλουν το… κακό του ελληνικού λαού, η χώρα παρέμεινε στην ευρωζώνη, αποφεύχθηκε η λεηλασία από τους κερδοσκόπους, ευτυχώς δεν θα αντιμετωπίσουμε επάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα και βεβαίως στους τομείς της Άμυνας και της Εκπαίδευσης-που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες- δεν θα χειροτερέψει η κατάσταση. Ασφαλώς το τίμημα είναι βαρύ. Είναι και άδικο γιατί κάποια μέτρα που πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν εγκαίρως είχαμε «ξεφορτωθεί» μια σειρά δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Δεν υπάρχουν συνεπώς «καλοί» και «κακοί», ούτε «ανάλγητοι» που πήραν μέτρα για να τιμωρήσουν τους Έλληνες. Όλοι αγωνιούμε και όλοι υφιστάμεθα τις επιπτώσεις λανθασμένων επιλογών και ερασιτεχνικών χειρισμών που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού. Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται πλέον πολιτικούς και κόμματα που θα διαμαρτύρονται και θα καταγγέλουν χωρίς να προτείνουν. Χρειάζεται πολιτικούς που θα λένε την αλήθεια και δε θα κρύβονται πίσω της. Χρειάζεται κόμματα που θα τολμήσουν να αλλάξουν τη χώρα και θα δώσουν προοπτική και όραμα. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους, αλλά μας θέλει δημιουργικούς και παραγωγικούς και όχι κλαψιάρηδες και μεμψίμοιρους.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ /  statesmen.gr

Στη Χάγη... και στη φέξη


Στη Χάγη και στη φέξη,
του Σαχινίδη έχει φέξει...
Τάσο μου, που θέλατε να γίνεται «τσάρος» στη θέση του «τσάρου Μπένι», αλλά... δε σας έκατσε.
Τώρα, με τι καρδιά θα πάτε ως απλός και μόνος υπουργός Εσωτερικών, αύριο και μεθαύριο, στη Χάγη για να μιλήσετε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του ολλανδικού κοινοβουλίου για την ελληνική οικονομία και θα λάβετε μέρος σε εκδήλωση του Ολλανδικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Clingendael, ένας θεός το ξέρει!!!
Όμως, μήπως μπερδευτήκατε πάλι; Υπουργός Εσωτερικών είστε; Τι δουλειά έχετε να μιλήσετε για την οικονομία; Αφού το αποφάσισε ο «κολλητός» σας: ο Φίλιππος νίκησε και πήρε την «τσαρική» καρέκλα.
Μήπως να ασχοληθείτε και λίγο με τα του υπουργείου σας; Εκείνο τον «Καλλικράτη 2», για παράδειγμα, θα τον ψηφίσει η παρούσα Βουλή;
Μ' εκείνους τους «νονούς» της εταιρείας του υπουργείου σας (ναι, της ΕΕΤΑΑ κύριε Τάσο μας) θα ασχοληθείτε;
Ή... ζήσε Μάη μου να φας τρυφύλλι;
(Τυχαία η παροιμία, δεν έχει σχέση με το μήνα εκλογών).

aftodioikisi.gr
«Θέλω να ξοδέψω την ψυχή μου σε μια αλληλεγγύη με τους ομοφύλους μου»ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
.
Ένα από τα αποτελέσματα της προσπάθειας ενοχοποίησης της Εθνικής Σκέψεως στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, είναι και η αμφισβήτηση από ορισμένους «προοδευτικούς» κύκλους, του Εθνικού χαρακτήρα της Επαναστάσεως του 21. Αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους: είτε συνδέοντάς την με τον αγώνα των φτωχών αγροτών και ποιμένων εναντίον των κοτζαμπάσηδων, είτε χαρακτηρίζοντάς την ως αστική επανάσταση η οποία έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαικού Διαφωτισμού, παραμερίζοντας ακόμα και το ρόλο της εκκλησίας σε αυτήν.
.
Εκείνο που πρέπει πάντως να εξηγήσουν είναι, το πότε διάβασαν Βολταίρο και Ντιντερό οι, σχεδόν αγράμματοι, σκλάβοι για να ξέρουν τον Ευρωπαικό Διαφωτισμό και να εμπνευστούν από αυτόν ώστε να επαναστατήσουν. Όπως επίσης θα πρέπει να μας εξηγήσουν, τί σχέση είχε η «ταξική πάλη» με τη Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους, τον Κολοκοτρώνη και τον Υψηλάντη από τη μία και τους ναύτες, τους αγρότες και τους βοσκούς από την άλλοι, που συντάχθηκαν όλοι μαζί  στον κοινό αγώνα. Διότι o Κανάρης δεν πολεμούσε εναντίον των ναυτών του στο όνομα ενός «ταξικού μίσους», αλλά μαζί με αυτούς έριχνε τα μπουρλότα του στις Τούρκικες φρεγάτες. Φτάνουν σε σημείο να ισχυρίζονται ότι οι σκλάβοι Έλληνες ζούσαν αρμονικά με τους Τούρκους επί τέσσερις αιώνες χωρίς να μπαίνουν, πάλι, στον κόπο να μας εξηγήσουν το πώς γίνεται να επαναστατούν διαρκώς οι Έλληνες εναντίον των Οθωμανών κατακτητών, εφ΄όσον ζούσαν αρμονικά μαζί τους.
.
Διότι η επανάσταση του ΄21, ήρθε μετά από μια σειρά αποτυχημένων επαναστάσεων οι οποίες ξεκίνησαν αμέσως μετά την κατάληψη της Βασιλεύουσας (1453). Αναφέρω ενδεικτικά τις ακόλουθες:Στα 1463 (στην Πελοπόννησο), 1468 (Χιμάρα), 1472 (στον Πόντο), 1479 (Μέσα Μάνη και Πελοπόννησο) 1481 (στο Μυστρά και τη Χιμάρα), 1494-5 (Θεσσαλία-Ήπειρο), 1532 (Πελοπόννησο), 1532-1537 (Χιμάρα) 1565-1567 (Χιμάρα), 1570-2 (Πελοπόννησο και Στερεά), 1570-1576 (Χιμάρα), 1578 (Κύπρο), 1582 (Μάνη), 1585 (Ακαρνανία και Ήπειρο), 1581-1590 και 1596 (Χιμάρα), 1600, 1611 (Ήπειρο και Δ. Θεσσαλία), 1612 και 1616 (Μάνη), 1661 (Μάνη), 1686 (Ήπειρο και Στερεά, τα γνωστά Ορλοφικά κ.λ.π.
.
Διότι η επανάσταση του ΄21, προήρθε από το γεγονός, ότι ο σκλαβωμένος Ελληνισμός, επί τέσσερις αιώνες πραγματικά ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ
Και ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ, διότι μπορεί να μην είχε οργανωμένο κι ελεύθερο κράτος αλλά είχε, έστω και σκλαβωμένη, την Εθνική του Κοινωνία. Που σημαίνει ίδια ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ίδια ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ίδια ΓΛΩΣΣΑ, ίδια ΗΘΗ και ΕΘΙΜΑ. Ήταν, δηλαδή, αυτό που ο πατέρας της Ιστορίας, είχε περιγράψει αιώνες πριν, ως Έθνος. Γι αυτό ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ!
.
Δυστυχώς στην Ελλάδα κυριαρχεί ένα διεθνιστικό κατεστημένο από πολιτικούς, καθηγητές πανεπιστημίου, δημοσιογράφους κ.λ.π. που έχουν βάλει σκοπό να βάλουν «μπουρλότο» στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας, «χτυπώντας» την στο πιο ευαίσθητο σημείο της: Στην Εθνική της συνείδηση. Σε πείσμα του διεθνιστικού και «κοσμοπολίτικου» κατεστημένου που καλυμμένο με το προσωπείο ενός νεφελώδους “προοδευτισμού”, προσπαθεί φανατικά να μας πείσει για το αντίθετο, οι κοινωνικές τάξεις ΔΕΝ πολεμούσαν μεταξύ τους, αλλά ενωμένες, με συνείδηση της κοινής τους καταγωγής, πολέμησαν τον Οθωμανό κατακτητή με μόνο σκοπό την εθνική αυτοδιάθεση και τη δημιουργία ενός Ελεύθερου και κυρίαρχου εθνικού κράτους.
.
.
Υ.Σ.: Τους πολιτικούς που μας κατέστρεψαν, “ξεχάσαμε” να τους τιμωρήσουμε τόσα χρόνια κι έχουμε την ευθύνη μας. Στις εκλογές που έρχονται έχουμε χρυσή ευκαιρία να το κάνουμε, έστω και τώρα. Οι εθνικές γιορτές και οι παρελάσεις, δεν είναι λαικά δικαστήρια πολιτικών προσώπων και καλό είναι τις «μούτζες» και τις «κραυγές» μας να τις αποδώσουμε με την ψήφο μας και την καθημερινή μας δράση. Οι ήρωες του 21 μας θέλουν περήφανους Έλληνες κι όχι όχλο που δεν υπολογίζει τίποτα. Ιδιαίτερα στη μεγαλύτερη εορτή της συγχρόνου ιστορίας μας, ένας πρέπει να είναι ο σκοπός μας:  Να τιμήσουμε αυτούς “που δεν ξέχασαν“.
.

Ο ρόλος των Συνεταιριστικών Τραπεζών, είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην περιφερειακή ανάπτυξη

Από το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο ρόλος των Συνεταιριστικών Τραπεζών, είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην περιφερειακή ανάπτυξη, δεδομένου πως βασική αποστολή τους είναι η             χρηματοδότηση της τοπικής οικονομίας και η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων της περιφέρειας.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλει να δώσει λύση στην υπόθεση αυτή,                             διασφαλίζοντας τους καταθέτες είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε είναι ΝΠΔΔ, με την άμεση μεταφορά των καταθέσεων σε άλλες τράπεζες, χωρίς             να θιγούν τα συμφέροντα των αποταμιευτών στο ελάχιστο, ενώ παράλληλα να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις για τους εργαζόμενους που             μένουν στο δρόμο.