Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

23χρονος Αλβανός ο διαρρήκτης που είχε κατακλέψει κατοικίες στο Πυργο , το Θαλερό και τα Γελινιάτικα

Εξιχνιάστηκαν, εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος, ενός (1) 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, ο 23χρονος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου του 2011 έως και τις αρχές του τρέχοντος μηνός, εισέρχονταν σε εξοχικές κατοικίες στις περιοχές του Πύργου, του Θαλερού και των Γελινιάτικων Κορινθίας, αφαιρώντας από αυτές χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, είχαν διαπράξει τις εξής κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες:
  • Το χρονικό διάστημα από 25-11-2011 έως και 13-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν εργαλεία.
  • Το χρονικό διάστημα από 18-12-2011 έως και 4-3-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και είδη οικιακής χρήσεως.
  • Το χρονικό διάστημα από 28-1-2012 έως και 10-2-2012, στα Γελινιάτικα Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές και είδη ένδυσης.
  • Το χρονικό διάστημα από 29-1-2012 έως και 17-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπής, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και είδη οικιακής χρήσεως.
  • Το χρονικό διάστημα από 31-1-2012 έως και 1-2-2012, στο Θαλερό Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν εξωλέμβια μηχανή και είδη οικιακής χρήσεως.
  • Το χρονικό διάστημα από 5-2-2012 έως και 25-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικό μηχάνημα και είδη διατροφής.
  • Το χρονικό διάστημα από 18-2-2012 έως και 25-2-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν είδη ένδυσης και οικιακής χρήσεως, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές.
  • Το χρονικό διάστημα από 20-2-2012 έως και 5-3-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν είδη ένδυσης και διατροφής, καθώς επίσης ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία.
  • Το χρονικό διάστημα από 3-3-2012 έως και 5-3-2012, στον Πύργο Κορινθίας, αφού διέρρηξαν εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ένδυσης.
Επιπλέον, μεγάλο μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων συνεργών του, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Επίσης εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις αρπαγής τσαντών και πορτοφολιών στην Κορινθία , ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, προέκυψε ότι ο 35χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, πλησίαζε πεζούς και άρπαζε τις τσάντες ή τα πορτοφόλια τους.
Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκαν οι εξής περιπτώσεις αρπαγής τσαντών και πορτοφολιών:
  • Την 31-1-2012 το απόγευμα, στο Περιγιάλι Κορινθίας, αφαίρεσε τσαντάκι ημεδαπού, που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
  • Την 7-2-2012 το μεσημέρι, στο Βραχάτι Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 24-2-2012 το πρωί, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, αφαίρεσε πορτοφόλι ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 24-2-2012 το πρωί, στο Βέλο Κορινθίας, αφαίρεσε πορτοφόλι ημεδαπής, που περιείχε χρήματα.
  • Την 14-2-2012 το μεσημέρι, στο Βοχαϊκό Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.
Σε βάρος του 35χρονου έχει επίσης, σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για απόπειρα ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απρόκλητη σωματική βλάβη. , καθώς και από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σωματική βλάβη. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι σε νεα δημοσκόπηση - Στα τάρταρα ο Κουβέλης - 4ος ο Καμμένος!

"Πρώτο κόμμα" οι αναποφάσιστοι, σε δημοσκόπηση της Kapa Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ξεπερνούν το 25%,
Όμως πιο εντυπωσιακά ακόμα είναι τα στοιχεία τόσο για τα κόμματα που ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων αλλά και ποιός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Η νέα δημοσκόπηση της Kapa Research, δίνει στη Νέα Δημοκρατία 18,1% στο ΠΑΣΟΚ 14,3%, στο ΚΚΕ 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%.
Στην πέμπτη θέση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.
Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.
Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν! Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο».

Άλλη μία όμως δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής δείχνει πολυκομματική βουλή.
Συγκεκριμένα η ΝΔ παίρνει 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 18,4%, το ΚΚΕ 10,4 ενώ σε αυτή την δημοσκόπηση τέτατρο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστέρα του Φώτη Κουβέλη με 10,2%.
Στην πέμπτη θέση είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 9,9% ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,4%, το ΛΑΟΣ με 3,5% ενώ στην βουλή μπαίνει και η Χρυσή Αυγή 3,2%.
Μόνο στην δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής γίνονται αναγωγές στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με την αναγωγή αυτή (χωρίς λευκό - άκυρο - αναποφάσιστους) η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8% και το ΠΑΣΟΚ 18,4%. Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από την εκλογή Βενιζέλου η διαφορά ήταν 10,1%, γεγονός που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ με το νέο αρχηγό του αποκτά μεγαλύτερη συσπείρωση. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 10,4%, η ΔΗΜΑΡ 10,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, το ΛΑΟΣ 3,5%, η Χρυσή Αυγή 3,2%, η ΔΗΣΥ 2,95, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,7% και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 1,6%.
Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας με βάση αυτά τα ποσοστά, οι έδρες που θα έπαιρναν τα κόμματα θα κατανέμονταν ως εξής: ΝΔ 120, ΠΑΣΟΚ 52, ΚΚΕ 29, ΔΗΜΑΡ 29, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 28, ΣΥΡΙΖΑ 23, ΛΑΟΣ 10, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9.
Στο δίπολο Σαμαρά- Βενιζέλου, ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 28,5%, έναντι 28,3% του Ευ. Βενιζέλου.

Σε δημοσκόπηση της MRB για τη real news , η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο Σύριζα 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, ΛΑΟΣ 2,5%, Χρυσή Αυγή 2,6% ΔΗΣΥ 2,5%, Αρμα Πολιτών 1,5%, Ανταρσυα 1,2% και Αδιευκρίνιστη ψήφος 20,5%. (Δεν υπάρχει αναφορά στην Κοινωνική Συμφωνία).

newsit.gr

O Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Μαριάνο Ραχόι.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Μαριάνο Ραχόι.
Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας και φίλο της Ελλάδας, Μαριάνο Ραχόι, είχαμε μια ζεστή και ουσιαστική συζήτηση.
Επιμένουμε, και οι δύο, στην ανάγκη, στη Νότια Ευρώπη, και ιδιαίτερα βέβαια στην Ελλάδα και την Ισπανία, να υπάρχουν μέτρα ανάκαμψης, ανάπτυξης των οικονομιών. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δεν πρόκειται καμία χώρα να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση.  
Και δεύτερον, οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε - και είναι η δεύτερη συζήτηση, που κάνουμε μαζί εδώ, στην Ισπανία - προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που πρέπει να παταχθεί.
Και με την έννοια αυτή, και οι δύο, συμφωνούμε ότι η λαθρομετανάστευση, πλέον, δημιουργεί προβλήματα απίστευτα σε όλους τους λαούς στη Νότια Ευρώπη. Προβλήματα τα οποία απειλούν την ίδια την κοινωνική μας συνοχή.
Και στην υπόθεση αυτή θα υπάρχουν σύντομα εξελίξεις».   
*Αύριο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αναχωρεί για την Πορτογαλία, όπου, την Κυριακή, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Πέδρο Κοέλιο.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο κατάλογοι με μικρό, μόνο, μέρος ονομάτων Ελλήνων και Ελληνίδων που έχουν καταθέσει τα βιογραφικά τους για να είναι υποψήφιοι του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Επίσης ονόματα που δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για τις λίστες,αναφέρονται και στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε:

1. Όταν λήξει η προθεσμία έγγραφης υποβολής ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα, ΟΛΑ τα ονόματα θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr, ώστε να υπάρξουν δημόσιες παρατηρήσεις.

2. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ποινικό μητρώο.

Κατά περίπτωση για ορισμένους και αν προκύψει από τη διαδικτυακή διαβούλευση, θα χρειαστεί συμπληρωματική υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν σε εξέλιξη δικαστική εμπλοκή, με την οποία να είναι κατηγορούμενοι.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η φετινή δεν είναι μία καθόλου συνηθισμένη 25η Μαρτίου.Το Έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με τις κακοδαιμονίες δεκαετιών και έχει μπροστά του τη γιγάντια πρόκληση να τις αντιμετωπίσει και να αναγεννηθεί. Τις στιγμές αυτές ο νους μας γυρίζει στις παραμονές της επανάστασης. Όταν οι έλληνες βρίσκονταν σε μία άλλου τύπου, βέβαια, απελπισία.Το μήνυμα που μας δώσανε οι πατέρες του Έθνους μας οι πατέρες της παλιγγενεσίας, ήταν μήνυμα μεταμόρφωσης της απελπισίας σε αποφασιστικότητα. Της οργής, σε αδαμάντινη βούληση για σκληρό αγώνα. Παρά τα προβλήματα, τις αδυναμίες, ακόμη και τις εμφύλιες έριδες, το Έθνος μας, με τη βοήθεια και της Ευρώπης, βγήκε από τον αγώνα νικηφόρο.Σχημάτισε κράτος. Κράτος που σταδιακά κατάφερε να τριπλασιαστεί σχεδόν και να γίνει το πλουσιότερο, δημοκρατικότερο και πιο ανεπτυγμένο Έθνος σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δεν έχουμε βέβαια μπροστά μας πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά έχουμε να δώσουμε το είδος εκείνο του αγώνα που τόσο για τα άτομα, όσο και τα έθνη είναι ο δυσκολότερος από όλους.Τον αγώνα να αλλάξουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε τη χώρα μας και να τη μετατρέψουμε ξανά, από παρία της ευρωζώνης, στη δυναμική και προοδευτική πατρίδα που αξίζουμε. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις που περιμένουν να αναδυθούν.  Ζητώ λοιπόν από τους συμπατριώτες μου, όπως οι πρόγονοί μας μετέτρεψαν την απελπισία σε θέληση για αγώνα, έτσι και εμείς σήμερα να μετατρέψουμε τη δίκαιη οργή, όχι σε αυτοκαταστροφική μανία, αλλά σε μία νέα ανάταση και δημιουργία. 


* Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαρτίου, στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας.

Ο ΠΑΣ Κλένια κόντρα στην Ελλάδα Βέλου - Το Λουτρακιώτικο ντέρμπι - Ο Αστέρας υποδέχεται τον Πανσολυγειακό

Με ένα ακόμα ντέρμπι κορυφής συνεχίζεται αύριο , στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας. Στο γήπεδο του Σολομού ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια κοντράρεται με την Ελλάδα Βέλου που έχουν στόχο το τρίποντο. Ο ΠΑΣ Κλένια για να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του στη βαθμολογία και η Ελλάδα για να μην χάσει την επαφή της με την κορυφή και τις όποιες αμυδρές ελπίδες τις για τίτλο. Από την άλλη πλευρά ο Πέλοπας Κιάτου παίρνει «τρίποντο» στα χαρτιά από τον Ισθμιακό που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος , όπως άκοπο τρίποντο παίρνει εκτός έδρας και ο Ηρακλής Λεχαίου από τον Άλμπαρτο Κόρφου. Στο Θώδειο στάδιο γίνεται το Λουτρακιώτικο ντέρμπυ ανάμεσα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου και τον ΠΑΟ Λουτράκι, ενώ στη Ξυλοκέριζα ο Σαρωνικός Γαλατακίου αγωνίζεται με τον Α. Ο. Σολομού. Επιστροφή στις νίκες θέλει στο Δερβένι ο Αστέρας κόντρα στον Πανσολυγειακό, ενώ στη Νεμέα ο Παννεμεατικός φιλοξενεί τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Τέλος στην Αρχαία Κόρινθο η Προοδευτική Περιγιαλίου αντιμετωπίζει την Θύελλα Πετρίου.

26η Αγωνιστική
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                            3 – 0 α. α.
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                  0 – 3 α. α.

ΣΤΗΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας Κορινθίας.
Στο Β1 όμιλο στα πλαίσια της 24ης ημέρας η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει αύριο στις 4 το απόγευμα στο Συνοικισμό με τον αγώνα του Άρη Κορίνθου με την Δάφνη Εξαμιλίων.
Στον ίδιο όμιλο την Κυριακή ο πρωτοπόρος Εθνικός Ξυλοκερίζης αντιμετωπίζει την Περαχώρα και οι Άγιοι Θεοδώροι αγωνίζεται με τον Α. Ο. Μαψού. Οι Γαλάζιοι Νέοι στα Εξαμίλια αντιμετωπίζουν την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ενώ ο Τενεάτης μάχεται με τον Κύψελο. Στο Αγγελόκαστρο ο Αετός αντιμετωπίζει τον Κουταλά, ενώ ο Α. Σ. Λουτρακίου αγωνίζεται με τον Αγιάννη.

24η Αγωνιστική
Σάββατο 24/10
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

Κυριακή 25/10
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Στο Β2 όμιλο η αυλαία της 23ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο στο ξερό του Κιάτου ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και στον πρωτοπόρο Πανκαμαριακό. Την Κυριακή ο Πανευρωστινιακός δοκιμάζεται στο Λεόντιο από τη τοπική Θύελλα , όπως και η Λυκοποριά στο Κρυονέρι από τον Αετό. Στο Σολομό ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου αγωνίζεται με την ομάδα του Ασπρόκαμπου, ενώ στο στάδιο του Κιάτου η Αναγέννηση αντιμετωπίζει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Τέλος η Κόρινθος ‘06 αγωνίζεται με τον Απέσσα Χαλκίου.

23η Αγωνιστική
Σάββατο 24 / 03
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

Κυριακή 25 / 03
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡ. - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Ταοτούλη στο τηλεοπτικό σταθμό «Expert» και στο ραδιοφωνικό σταθμό “Rusnovosti” στη Ρωσία


Εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας «ΜΙΤΤ» 
Για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενημέρωσε τους Ρώσους πολίτες και επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μαζί με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας «ΜΙΤΤ» στις 21 Μαρτίου 2012 και επισκέφθηκαν το τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γεώργιος Κολέτσος, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι.
Η κρίση προξενεί δικαίως θυμό και οργή στους Έλληνες πολίτες
Την ίδια ημέρα ο κ. Τατούλης παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «Expert» και στο ραδιοφωνικό σταθμό “Rusnovosti” όπου αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι Περιφέρειες είναι αυτές που θα δείξουν το δρόμο εξόδου της χώρας από την κρίση. «Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το πρόβλημα αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Η προσπάθεια που γίνεται από την Ευρώπη, αλλά και τη διεθνή κοινότητα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουμε σύντομα στις αγορές. Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν αν και δυσάρεστα είναι αναγκαία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης. Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι η κατάσταση αυτή προξενεί δικαίως θυμό και οργή στους Έλληνες πολίτες, γιατί για δεκαετίες ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ωστόσο, όπως τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης, το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ασφαλές και φιλικό για τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους επενδυτές.
Οι υπηρεσίες τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο
Αναφορικά με τον τουρισμό ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ήρεμο και ευλογημένο τόπο με πληθώρα περιοχών φυσικού κάλους και ιστορικού ενδιαφέροντος. «Η Πελοπόννησος διαθέτει ιστορία 8000 χρόνων με αδιάλειπτη κατοίκηση. Στην Πελοπόννησο εξάλλου βρίσκονται σπουδαίες ιστορικά περιοχές, όπως η Σπάρτη, η Επίδαυρος, η Κόρινθος, η Σικυώνα, το Άργος και ο Μυστράς, η Μαντινεία, το Ναυαρίνο. Η παρεμβάσεις μας στοχεύουν στην ανάπτυξη υποδομών και για το παρόν και για το μέλλον. Για το λόγο αυτό αναβαθμίζουμε την επιχειρησιακή λειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας και δημιουργούμε ένα low cost αεροδρόμιο στην Τρίπολη. Οι υπηρεσίες τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο».
Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο
Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 ο Περιφερειάρχης παρευρέθηκε σε forum που πραγματοποιήθηκε με Ρώσους tour operators και παραχώρησε νέα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Pravda όπου τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πολλές δυνατότητες να αποδώσει σημαντικό έργο, καθώς οι πολίτες αν και ανήσυχοι για την επικρατούσα κατάσταση, εμπιστεύονται τη νέα αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας. «Η Πελοπόννησος αποτελεί ένα μεγάλο νησί της Ελλάδας και την  ιστορική της ψυχή», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποί της έχουν κουλτούρα φιλοξενίας καθώς ασχολούνται με τον τουρισμό πολλά χρόνια. Στη συνάντηση με τους τουριστικούς πράκτορες ο Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, τομέα ιδιαίτερα ελκυστικό για τους Ρώσους, λόγω της κοινής θρησκευτικής αντίληψης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το έντονο ενδιαφέρον των πρακτόρων για κρατήσεις για το 2012 και τη στενότερη σύνδεση των δύο λαών.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΓΩ»


«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός "εγώ", ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς "εγώ"; Όταν αγωνιστεί μόνος του να φκειάση ή να χαλάση, να λέγη "εγώ", όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάσουν, τότε να λένε "εμείς". Είμαστε εις το "εμείς" κι όχι εις το "εγώ"» (Στρατηγός Μακρυγιάννης).
Ο χαρακτήρας της 25ης Μαρτίου, ο διττός της χαρακτήρας, Εθνική Επέτειος-Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, καθιστά την ημέρα ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του Έθνους, που γιορτάζεται με πλήθος εκδηλώσεων, εσωτερικά και στην Ομογένεια, με στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις. Φέτος, δε, αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς εκτός από την επίδειξη των στρατιωτικών δυνάμεων και της μαθητιούσας νεολαίας, θα υπάρχει και επίδειξη, όπως, λ.χ., στην Αθήνα, μετά τη... συγκομιδή των νεραντζιών, φράχτη και... αστυνομικών δυνάμεων (ανάπτυξη 4.000 αστυνομικών), που θα φυλούν τους επισήμους, για το «φόβο των Ιουδαίων» (εδώ). Μάλιστα, σε κάποιους δήμους, οι δημοτικές Αρχές αποφάσισαν να μην στηθούν εξέδρες (εδώ).

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
Σε πολλές περιοχές της χώρας κάτοικοι και φορείς, με προάγγελο τις παρελάσεις-εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και τις εκδηλώσεις για την Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα (Ρόδος), προετοιμάζονται κινητοποιήσεις ενάντια στο μνημόνιο 2, όπως, π.χ., οι φορείς της Χίου, που καλούν «τους πολίτες της Χίου σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην παράδοση του κόσμου της εργασίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι που ψήφισαν το Μνημόνιο 2 δε νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν το λαό αυτή την ημέρα μνήμης. Όλοι στη συγκέντρωση των μαζικών φορέων την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο για να εκφράσουμε ειρηνικά τα αιτήματά μας για δημοκρατία, εργασία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη». Σε κινητοποιήσεις την Εθνική Επέτειο θα προβούν και οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, στο Δήμο Παύλου Μελά, που αντιδρούν στο ΣΜΑ.


ΤΑ ΕΘΙΜΑ...
Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, δίδεται μια άλλη διάσταση στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και δεν περιορίζονται σε θείες λειτουργίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις, αλλά διοργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις που έχουν τις ρίζες τους σε βάθος χρόνου. Η aftodioikisi.gr παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια από αυτά:

Μετά την επιχείρηση-σκούπα στα νεράντζια, οι... διαπιστεύσεις


Έπειτα από τις «ύποπτες» νεραντζιές, που τις τιμώρησε ο Δήμος Αθηναίων και τους «πήρε» τα νεράντζια, και τους κάδους απορριμμάτων που θα τους μαζέψει πουρνό πουρνό, ο δήμος της πρωτεύουσας προχωρά και σε ένα άλλο μέτρο για να διαφυλάξει το πνεύμα της 25ης Μαρτίου (Επανάσταση και άλλα τέτοια, που για κάποιους είναι απαγορευμένη λέξη, όπως η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στην προοδευτική USΑ. Τσιζζζζζ!!!).
Θα δώσει διαπιστεύσεις στους δημοσιογράφους για τις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (μαθητική) και Κυριακή (στρατιωτική).
Άραγε, όπως και η Ασφάλεια που θα βρίσκεται μέσα στον κόσμο («Δημοκρατία» λέγεται αυτό), θα ψάξει και τις τσάντες τους για το διαπιστώσει εάν θα κουβαλούν... πορτοκάλια ή άλλα εσπεριδοειδή;
Είπαμε, τα νεράντζια «εξαφανίστηκαν», αν και η στήλη έχει να καταγγείλει πως είδε τρεις νεραντζιές, στο κέντρο της Αθήνας, πρώτο τραπέζι πίστα, να «κυκλοφορούν» μες στα... βαρβάτα, χυμώδη νεράντζια.
Σε ποιο τηλέφωνο να καλέσει για να τις... καταγγείλει; Ή είναι προτιμότερο να τις «καρφώσει» στον «αδιάβαστο»;

ΕΛ.ΑΣ., το μεγαλείο σου, αλλά χωρίς φωτογραφίες


Πέραν των κάδων απορριμμάτων, των νεραντζιών και της ελεύθερης διέλευσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ, μια επίσης... επαναστατική πρωτοβουλία θα εφαρμοστεί στις παρελάσεις της Αθήνας: η απαγόρευση των... φωτογραφήσεων!!!
Για αυτό, λοιπόν, όσοι γονείς θέλετε να τραβήξετε κάποια φωτογραφία στο παιδί μας στην αυριανή ή στη μεθαυριανή παρέλαση, ξεχάστε το: «Finito la musica, passato la fiesta».
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
Μα και εσείς! Σκεφθείτε το: να τραβήξετε καμιά φωτογραφία και να έχει παιδί με φόντο (γιαουρτωμένο) επίσημο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝ​ΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αδυνατεί να κατανοήσει ότι για να μπει επιτέλους φρένο στην  ανεργία, πρέπει σταδιακά να αρθούν τα αντικίνητρα που αφορούν σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός και ειδικά ο χώρος της εστίασης.
Σε μια περίοδο που το αυξημένο κόστος διατροφής αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προσέλκυση τουριστών και η αγορά αναμένει την απώλεια επί πλέον 50.000 θέσεων εργασίας μέχρι το φθινόπωρο και 150.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2013, η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του αυξημένου ΦΠΑ.
Και αυτό όταν ανταγωνιστικές χώρες όπως η Τουρκία, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν ΦΠΑ μόλις 8%, 7% και 10% αντίστοιχα.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών πρέπει άμεσα να μειώσουν το ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης.
Η απόφαση πρέπει να ληφθεί τώρα, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, πολύ περισσότερο όταν τα έσοδα, λόγω του αυξημένου ΦΠΑ, αναμένεται να έχουν κάμψη μέχρι και 40%, ενώ το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα του χώρου βάζουν λουκέτο, προσθέτοντας κι άλλους Έλληνες πολίτες στο μακρύ κατάλογο των ανέργων».

Επίσης ο Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

          «Όσα συμβαίνουν στον Οίκο Ναύτου προσβάλουν την αξιοπρέπεια πολιτών που έχουν με συνέπεια ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, καθ’ όλη την πορεία του εργασιακού τους βίου.
Ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να παρέμβει άμεσα, να βάλει τέλος στις εικόνες ντροπής που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που προκαλεί αφάνταστη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους».

«Οι Έλληνες χρειάζονται ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και ελπίδας»

Άρθρο του Βουλευτή Κώστα Κόλλια

Σε μία περίοδο που οι Έλληνες έχουν χάσει κάθε αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον τους, ύψιστη εθνική ευθύνη, υψηλότερη από οποιαδήποτε επιμέρους οικονομική ή πολιτική στρατηγική, είναι η αποκατάσταση της ελπίδας. Από το 2009 και για δύο χρόνια, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αναλώθηκε στη θεμελίωση μιας ανώφελης, ολέθριας και ξενόφερτης κατάστασης. Μένει να αποδειχθεί εάν η αφορμή από την οποία ξεκίνησαν όλα, το φούσκωμα δηλαδή του ελλείμματος το 2009, ήταν ή όχι πλαστή, καθώς και το κατά πόσο γνώριζε ο Γιώργος Παπανδρέου την αλήθεια. Πιστεύω ότι η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα έχει λίγο ως πολύ δοθεί, το έχουν επιβεβαιώσει ο κ. Προβόπουλος, νωρίτερα ο κ. Στρος-Καν. Και πιστεύω ότι η ιστορία θα καταγράψει με μελανά χρώματα αυτή τη διετία ΠΑΣΟΚ.
Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της διετίας ήταν ο σχηματισμός της σημερινής Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνηση καθαρά διαχειριστικής, η οποία μοναδικό στόχο έχει να αποφύγει ακόμα χειρότερες συνέπειες από την πολιτική ΠΑΣΟΚ. Ένα από τα όργανα διαχείρισης αυτής της κρίσης ήταν η συμφωνία για το κούρεμα, καθώς και οι όροι που την συνόδευσαν. Από τη στιγμή που επαληθεύτηκαν οι επί δύο χρόνια επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας ότι η πολιτική ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία, η αποδοχή της νέας συμφωνίας μαζί με το κούρεμα ήταν αναπόφευκτη.
   Το ζήτημα για τον ελληνικό λαό είναι ότι εδώ και δυόμιση χρόνια ζει υπό καθεστώς κρίσης, πίεσης και φόβου. Μαζί με τα δεινά της ύφεσης που βιώνει ατομικά κάθε Έλληνας, μαζί με την ανασφάλεια για την εργασία, την φτώχεια, τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις, την αβεβαιότητα για το μέλλον, οι πολίτες βιώνουν συλλογικά την απαξίωση της χώρας στο εξωτερικό, ζουν υπό τη μόνιμη απειλή της εξόδου από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανησυχούν για την εθνική μας κυριαρχία σε κάθε επίπεδο, οικονομικό και πολιτικό.
          Όλες αυτές οι ανησυχίες και τα αδιέξοδα απαιτούν πολιτική απάντηση. Και απαιτούν μία Κυβέρνηση όχι πλέον διαχειριστική, ούτε περαστική, μία Κυβέρνηση που δεν θα ασχολείται μόνο με την κρίση, αλλά με το αύριο. Οι Έλληνες χρειάζονται ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης και ελπίδας. Ακούγοντας χθες τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Αντώνη Σαμαρά, αισθάνθηκα ότι αρθρώνεται πλέον ένας πολιτικός λόγος για το μέλλον, με πολλές προτάσεις, με εναλλακτικές, με επιλογές για όλους.
Μιλώντας για ανάπτυξη μίλησε για χειροπιαστά πράγματα. Μίλησε για μια ενεργειακή πολιτική που θα κάνει την Ελλάδα και δίαυλο και επίκεντρο της ενεργειακής πολιτικής στην Ευρώπη. Μίλησε για τον πρωτογενή τομέα, για την ενίσχυση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αλλά και για τη ναυτιλία μας. Μίλησε για ουσιαστική αξιοποίηση των τουριστικών δυνατοτήτων της χώρας μας – μια αξιοποίηση που επιτέλους θα επεκταθεί σε σύγχρονες μορφές τουρισμού για όλη τη διάρκεια του έτους. Και βεβαίως μίλησε για την εσωτερική ασφάλεια και τη μετανάστευση, για την εξωτερική πολιτική, για όλα όσα απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Όπως προείπα, αυτές οι πολιτικές απαιτούν μία Κυβέρνηση που δεν θα ασχολείται πλέον μόνο με διαχείριση κρίσεων, που δεν θα είναι περαστική, που δεν θα έχει δεμένα τα χέρια. Χρειάζεται Κυβέρνηση νομιμοποιημένη, κυβέρνηση των γρήγορων και καίριων αποφάσεων, που θα εκπροσωπεί με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια την Ελλάδα, που θα υπηρετεί με συνέπεια και συνέχεια τους πολίτες. Και αυτό το έργο μόνο μια ισχυρή, αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το υποστηρίξει.

Κάλεσμα...

Μετά από διαδοχικές συνελεύσεις, δημιουργήθηκε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η κινητοποίηση των πολιτών για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης και αδιέξοδης πολιτικής των απανωτών μνημονίων, της εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών.
Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι δεν χρωστάμε εμείς, δεν πρέπει να πληρώσουμε το χρέος τους και πρέπει να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση που γίνεται στα εργασιακά δικαιώματα και στα εισοδήματά μας, με τις αλλεπάλληλες και άδικες φοροεπιδρομές και τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η πολιτική αυτή που δημιουργεί ανέργους, κλείνει μαγαζιά και εξαθλιώνει τα ελληνικά νοικοκυριά πρέπει να ανατραπεί και αυτό είναι καθήκον όλων μας.
Η προπαγάνδα των ΜΜΕ με τα ψεύτικα επαναλαμβανόμενα διλήμματα και τη συνεχή διασπορά φόβου δεν πρέπει να επηρεάζει κανέναν πια. Αυτοοργανωνόμαστε, αντιστεκόμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο συνάνθρωπό μας για να ανατρέψουμε την πολιτική των αδιεξόδων.
Ζητάμε μια κοινωνία δίκαιη και δημοκρατική και για να το πετύχουμε πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτα απ’ όλα συνήθειες και νοοτροπίες όλων μας που μας οδήγησαν ως εδώ.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Κορινθίας να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου 2012 και στις καταλήψεις των εφοριών του νομού την 26η Μαρτίου 2012 στις 8:00πμ. Μαζί με εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, άνεργους και αγρότες του νομού κινητοποιούμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα.
Η τρόικα και οι ντόπιοι υπηρέτες της όσο μένουμε αδρανείς τόσο θα προσπαθούν να μας φοβίζουν και να μας εξαθλιώνουν. Ήρθε η ώρα της αντίδρασης, ήρθε η ώρα των πολιτών.

Έλα κι εσύ λοιπόν. Σε χρειάζεσαι…

25 Μαρτίου 2012
Διαδηλώνουμε στις παρελάσεις

26 Μαρτίου 2012, 8:00πμ
Καταλαμβάνουμε τις εφορίες του νομού Κορινθίας

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ


ΠΗΓΗ:  sfedona.gr
- ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
- ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΟΚΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΄21


Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει,
κι’
αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιει.



Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά.



Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;

Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

(Από τον Θούριο του Ρήγα)
Σταχυολόγησα κάποιους στίχους του Ρήγα του Βελεστινλή , του αγωνιστή της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας στην επανάσταση του ΄21 .
Σήμερα που περισσεύουν οι διάφορες φιλοσοφίες και πολιτικές αναλύσεις, που έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ οι διάφορες εξυπνάδες και οι εκ του ασφαλούς έξυπνοι πατριώτες, αναρωτηθήκαμε τι αξία και τι επικαιρότητα έχουν κάποιες απλές κουβέντες που μπορεί να ψελλίσει και να καταλάβει και ο πιο απλός πολίτης της χώρας μας;
Διαβάστε προσεκτικά τους στίχους που παραθέτω από τον Θούριο του Ρήγα και ανακαλύψτε την επικαιρότητά τους στο σήμερα. Σε πρόσωπα και γεγονότα που διαμόρφωσαν έτσι την κατάσταση στη χώρα μας ώστε…

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή. Αγώνα για μια Ελλάδα με Προοπτική και Ελπίδα.
Αυτό τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας.
Στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Να βάλουμε στη θέση του “εγώ” το “εμείς”. Και να υπηρετήσουμε, με τόλμη, το εθνικό συμφέρον.
Ενωμένοι και αποφασιστικοί, με Πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας, οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο ανυπέρβλητες αντιξοότητες.
Το αποδείξαμε πολλές φορές στην Ιστορία μας. Μπορούμε να το αποδείξουμε και τώρα.

25η Μαρτίου και ο κ. Παπανδρέου «γιορτάζει» με τον Ερντογάν την... Αραβική Άνοιξη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ίσως να μην αξίζει να ασχολείται κανείς, αλλά και δεν πρέπει κάτι τέτοια να περνούν απαρατήρητα.

Ειδικά τώρα που η οργή – πάντα κακός σύμβουλος - έχει ξεχειλίσει και κάποιοι έχουν βγει στη γύρα και δίνουν υποσχέσεις ανάλογες του «λεφτά υπάρχουν»!

Οφείλω, λοιπόν, να σας ενημερώσω πως η ζωή για τον κ. Παπανδρέου συνεχίζεται, περισσότερο ανάλαφρη και χωρίς τις σκοτούρες της χρεοκοπίας, που για τον ίδιο μάλλον δεν σημαίνει τίποτε.

Έχει παραδώσει τη χώρα στους δανειστές της, έχει παραδώσει το κόμμα στον κ. Βενιζέλο και έχει (ξανα)φύγει!

Από την Πέμπτη βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να ασχοληθεί με το μόνο θέμα που τον ενδιαφέρει (πλην ζεϊμπέκικου, κανό, αθλητισμού, tweeter και τα τοιαύτα).

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ν.Δ.
Αν. Τομεάρχης: Ιωάννης Βρούτσης
Βουλευτής Κυκλάδων

«ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Οι Προτάσεις μας για την πάταξη του Λαθρεμπορίου

Αθήνα, Μάρτιος 2012
Εισαγωγή
Η Ν.Δ. δημόσια και υπεύθυνα με εξειδικευμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, έχει δώσει το περίγραμμα για την Επανεκκίνηση της Εθνικής μας Οικονομίας, καθώς και το πλαίσιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού μας συστήματος. Ενός φορολογικού συστήματος που θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη σταθερότητα, αλλά και την πάταξη των νοσηρών φαινομένων της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
Φαινόμενα που λειτουργούν ανασταλτικά, καθώς στερούν πολύτιμους πόρους από τα δημόσια ταμεία και το κυριότερο προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Show Της ...Πλάκας!​! (Για μεγάλα παιδιά!!) 2ος χρόνος έρχεται στην Κόρινθο!

Το Show της...Πλάκας μετά την επιτυχημένη εμφάνιση στην Αθήνα πάει Κόρινθο στο ΑΙΓΛΗ Cafe-Bar (Πρωην RETRO)
την Πέμπτη 29/3 και ώρα 21:30-είσοδος ελεύθερη!
H θεατρική ομάδα Ρακοσυλλέκτες παρουσιάζει για 2η χρονιά το Show...Της Πλάκας!
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος οι Ρακοσυλλέκτες παρέα με τους guests τους θα σατιρίσουν, θα προκαλέσουν, θα πειράξουν, θα τραγουδήσουν και γενικά θα κάνουν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κέφι και γέλιο!!!...
Φέτος όμως οι Ρακοσυλλέκτες κάνουν ένα βήμα παραπάνω από τα καθιερωμένα και σας προειδοποιούν ότι σε αυτό το show δεν θα έρθετε ως θεατές αλλά σαν πρωταγωνιστές. Ιστορίες, σκέψεις, απόψεις, αστείες, σοβαρές, μικρές, μεγάλες που μας στείλατε εσείς και τις πήραμε, τις διασκευάσαμε είτε αυτούσιες ε τε αποσπασματικά και θα σας τα παρουσιάσουμε με τον πιο κωμικό τρόπο.
Και όπως λέει και ο τίτλος είναι ενα show για μεγάλα παιδιά...μαζί θα παίξουμε όλα τα ξεχασμένα παιχνίδια της εφηβείας μας τα οποία θα προκαλέσουν με τη σειρά τους γέλιο καθώς τα έχουμε πειράξει... και θα κερδίσετε και δώρα!! Στη διάρκεια του show, μπορούν να συμβούν τα πάντα.
Ένα μοναδικό πάντρεμα stand up comedy, κωμικών σκετς, σατιρικών τραγουδιών και παιχνίδια με τον κόσμο σε ένα ξεκαρδιστικό Show Της ...Πλάκας!
Παίζουν(Κυριολεκτικά και μεταφορικά) Οι Ρακοσυλλέκτες -Γιώργος Μαυράς, Ελένη Σταμπόλη,Κων/να Ρουμελιώτη - Μαζί τους ο Γιάννης Χαυτίκας
On decks: DJ Johnberk
Κείμενα: Δικά σας που τους άλλαξαμε τα φώτα, Γιάννης Χαυτίκας και Κων/να Ρουμελιώτη

Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία κάνουν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας!

Το τέως βασιλικό ζευγάρι βρίσκεται στην Ελλάδα
Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία ήρθαν στην Ελλάδα για να παρευρεθούν την Δευτέρα στην επιμνημόσυνη δέηση για τους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη στο Τατόι. Μαζί τους ήρθαν φυσικά και τα παιδιά τους Παύλος και Νικόλαος ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, Τατιάνα.
Το πρωί του Σαββάτου, ο Κωνσταντίνος και η Άννα-Μαρία βγήκαν μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Το τέως βασιλικό αγαπάει πολύ την Ελλάδα και δεν χάνουν την επισκέπτονται σε κάθε ευκαιρία
Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE στους συνάντησε να περπατάνε χέρι χέρι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

tlife.gr

Θα ... παρελάσουν 40 διμοιρίες ΜΑΤ – Ως και σχέδιο διαφυγής Παπούλια – Παπαδήμου υπάρχει υπό τον φόβο επεισοδίων

- 7.000 αστυνομικοί θα κάνουν ... κλοιό γύρω από τους επίσημους
- Με face control η είσοδος στο Σύνταγμα
- ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατική και ... ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες!
Μερικά... χιλιόμετρα κάγκελα θα στηθούν σε δύο και τρεις σειρές (κατά περίπτωση) περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

Εντός και εκτός των ... κάγκελων θα παραταχθούν με μέτωπο προς τα έξω μερικές χιλιάδες αστυνομικοί. Τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός μόνο στην Αττική.

Πέριξ της πλατείας Συντάγματος και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθούν ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας, θα αναπτυχθούν ούτε λίγες, ούτε πολλές 40 διμοιρίες των ΜΑΤ, με διαταγή για διακριτική παρουσία, αλλά και για δυναμική επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Από... ψηλά θα υπάρχουν δεκάδες ζευγάρια μάτια που θα παρακολουθούν. Θα είναι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ και ... άλλων υπηρεσιών με διόπτρες που θα παρακολουθούν για ύποπτες κινήσεις.

Όλα αυτά σε ένας ευρύτερο κλοιό γύρο από την πλατεία στην οποία από τέσσερις προκαθορισμένες εισόδους που θα καθορίζονται από τα κάγκελα θα μπουν μόνο όσοι διαθέτουν την αντίστοιχη πρόσκληση, ενώ ως και οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες αυτή τη φορά δεν θα έχουν ελευθέρας στις κινήσεις τους. Αντίθετα έχει προκαθοριστεί ο χώρος που θα στέκονται.

Όσο κανείς πλησιάζει στην εξέδρα των επισήμων, τόσο θα αυξάνονται τα μέτρα με επάλληλους κύκλους ασφαλείας.

Εκτός του ότι πολύ περιορισμένος αριθμός πολιτών θα περάσει από την πλευρά της πλατείας όπου βρίσκεται η Βουλή πέριξ της εξέδρας τα μέτρα θα θυμίζουν ... επίσκεψη Αμερικανού προέδρου.

Έχει μάλιστα προβλεφθεί σχέδιο διαφυγής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού , ενώ αντίστοιχο σχέδιο προβλέπεται και για την άφιξή τους από το Μέγαρο της Βουλής προς το χώρο της παρέλασης.

Σε επίκαιρες θέσεις θα αναπτυχθούν και οι λεγόμενες ευέλικτες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ που μπορούν να κινηθούν άμεσα όπου χρειαστεί. Μοτοσυκλετιστές δηλαδή κατά δεκάδες θα αναπτυχθούν στον εξωτερικό κύκλο του σχεδίου των μέτρων ασφάλειας από τη Συγγρού ως την Κηφισίας και από το Κολωνάκι ως την Πανεπιστημίου.

Αυτά κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Πριν θα ακολουθηθεί και σχέδιο... αλά πολυτεχνείο, με προληπτικούς ελέγχουν και αντίστοιχες προσαγωγές.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μάλλον ο αριθμός των ανδρών της αστυνομίας και άλλων σωμάτων ασφαλείας που θα λάβει μέρος επιχειρησιακά στην παρέλαση θα είναι ... ίσος με τον αριθμό εκείνων που θα παρελάσουν!

Διαβάστε επίσης:
Σχέδιο φυγάδευσης Παπαδήμου-Παπούλια στις παρελάσεις - Ελεύθεροι σκοπευτές στα γύρω κτίρια
Τα μέτρα της τροχαίας για την μαθητική παρέλαση στις 24 Μαρτίου
Που δε θα στηθούν εξέδρες επισήμων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Προληπτικές προσαγωγές και... "ελευθερία δράσης" στην Αστυνομία – Όλο το σχέδιο για την 25η Μαρτίου
Εξαφανίστηκαν τα νεράτζια από το κέντρο της Αθήνας ενόψει 25ης Μαρτίου!

Τα μέτρα της τροχαίας για την μαθητική παρέλαση στις 24 Μαρτίου
Όλα τα μέτρα της τροχαίας για την 25η Μαρτίου
Εκλεισε η Νομική με απόφαση της Πρυτανείας για να μη βρουν καταφύγιο ταραξίες και μετανάστεςnewsit.gr