Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Χυδαίο δημοσίευμα: Οι Έλληνες θα ψηφίσουν σοβιετικούς κομμουνιστές και νεοναζί

Δημοσίευμα της Wall Street Journal κάνει λόγο για έντονο προβληματισμό σχετικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα δείχνουν έντονη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. Αναλυτικότερα αναφέρεται πως τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας και τα χαμηλά ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία για την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά «Οι εκλογές αν και δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί αλλά αναμένονται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, φαίνεται να λαμβάνουν την μορφή μιας δημόσιας εξέγερσης εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, το οποίο έχει στηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Επίσης αναφέρει “Το μισό εκλογικό σώμα σχεδιάζει να ψηφίσει ριζοσπαστικές ομάδες της αντιπολίτευσης, που κυμαίνονται από σοβιετικού τύπου κομμουνιστές και νεοναζί, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη πολιτική αστάθεια ακόμη και αν τα καθιερωμένα κόμματα προσκολλώνται στην εξουσία, υπονομεύοντας τη δυνατότητα στην Ελλάδα να θεσπίσει τις δραστικές περικοπές των δαπανών και της οικονομικής επισκευές που ζητούν οι πιστωτές της”.


Newsit.gr

Ερυθρόλευκο... πάρτι - Μία νίκη μακριά απ' την Πόλη ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι "έπνιξαν" με την άμυνα τους τη Σιένα, έριξαν στροφές στο τέλος και νίκησαν πολύ εύκολα με 75-55 στο τρίτο ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Την Παρασκευή και πάλι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός "σφραγίζει" το εισιτήριο του για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης.
Ο Ίβκοβιτς έχει δημιουργήσει μία ομάδα που βγάζει το.. λάδι των αντιπάλων στην άμυνα. Ακόμη κι αν τα επιθετικά του όπλα δεν είναι στη μέρα τους, όπως έγινε στον τρίτο αγώνα κόντρα στη Σιένα (Σπανούλης 2 πόντους σε 21 λεπτά και Πρίντεζης 4 σε 17) έχει τρόπους όχι απλά να κερδίζει αλλά να το κάνει και με ευκολία. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-1 στη σειρά και πλέον θέλουν μία ακόμη νίκη για να προκριθούν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στο Final 4.
Το κατάμεστο ΣΕΦ δεν πτόησε τη Σιένα που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Ολυμπιακού έξω από τα 6.75 (1/8 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο) αλλά και την “παγωμάρα” από τον τραυματισμό του Ντόρσεϊ που όμως δεν αποδείχθηκε σοβαρός και προηγήθηκε με 7 πόντους (3-10). Ο Χάινς έδωσε λύσεις και ο Ολυμπιακός που έσφιξε την άμυνα του έτρεξε σερί 7-0, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενος στο σκορ (14-12).
 
Η αστοχία των παικτών του Ίβκοβιτς συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά η άμυνα τους ήταν εκπληκτική. Ο Πρίντεζης γύρισε το πόδι του και αναγκάστηκε να καθίσει στον πάγκο με τον Σέρβο κόουτς να βλέπει δύο από τους 4 ψηλούς του να “πληγώνονται”. Ο Ντόρσεϊ επέστρεψε στα μέσα της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να μαζεύει επιθετικά ριμπάουντ και προηγήθηκε για πρώτη φορά με 6 πόντους (24-18), αν και ο Σπανούλης ήταν άποντος. Γρήγορα συνήλθε και ο Γιώργος Πρίντεζης, η άμυνα παρέμεινε σχεδόν αλάνθαστη και με ένα τυχερό τρίποντο του Σλούκα στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά ανέβηκε στους 11 πόντους (32-21). Οι ερυθρόλευκοι είχαν 11 περισσότερα ριμπάουντ, τις διπλάσιες ασίστ και λιγότερα λάθη από τη Σιένα που με εξαίρεση τον ΜακΚάλεμπ δεν είχε επιθετικές λύσεις.
 
Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν μαγικό. Με σερί 8-0 δια χειρός των νεαρών του παικτών, Παπανικολάου και Μάντζαρη και συνολικά 13-0 από το 27-21 ανέβασε τη διαφορά στους 19 πόντους. Η αστοχία του από τις βολές (0/6 από Ντόρσεϊ και Άντιτς) δεν του επέτρεψε να δώσει το τελειωτικό “χτύπημα” στη Σιένα που δεν μπορούσε να διασπάσει την εκπληκτική άμυνα των ερυθρόλευκων. Ο Σπανούλης σκόραρε για πρώτη φορά στο 27ο λεπτό και οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν με +18 το δεκάλεπτο (48-30)
 
Το ματς μετατράπηκε σε πάρτι στο 4ο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Ίβκοβιτς να προσφέρουν θέαμα, να ανεβάζουν τη διαφορά στους 29 πόντους (66-37) και στο τέλος ορθά σκεπτόμενοι μετά και το περυσινό πάθημα, έριξαν στροφές και πήραν τη νίκη με 75-55. Πλέον την Παρασκευή και πάλι στο ΣΕΦ θέλουν την τρίτη τους νίκη που θα τους δώσει την πρόκριση για το Final 4 της Ευρωλίγκας.
 
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 32-21, 48-30, 75-55
 
Ολυμπιακός: Χάινς 15 (7/14 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Άντιτς 6 (6 ριμπάουντ), Σπανούλης 2(1/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη, 1 κλέψιμο), Ντόρσεϊ (3 ριμπάουντ), Κέσελ 2 (1/5 σουτ, 7 ριμπάουντ), Γκετσεβίτσιους 5 (2/3 σουτ), Πρίντεζης 4 (3 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9 (1), Μάντζαρης 9 (2/4 τρίποντα, 2 ασίστ), Σλούκας 11 (2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 ασίστ), Λο 10 (1/1 τρίποντα, 6 ασίστ).

Σιένα: ΜακΚάλεμπ 15 (6/14 σουτ), Ζήσης 2, Άντερσεν 12 (5/12 σουτ, 5 ριμπάουντ), Ρακόσεβιτς 4 (2/6 δίποντα, 3 λάθη), Λαβρίνοβιτς 4 (1.5 σουτ), Θόρντον (0/6 σουτ), Ρες 8 (2/2 τρίποντα), Στόνρουκ 6 (2/2 τρίποντα), Αραντόρι 4, Μος (3 ριμπάουντ).

newsit.gr

Ολημερίς τη χτίζανε (αυτοδυναμία) το βράδυ γκρεμιζόταν

Ο Σταύρος Δήμας με την πρωτοβουλία που πήρε, να… απέχει ουσιαστικά της εκλογικής αντιπαράθεσης, έθεσε τον εαυτό του- όπως και ο Ταλευράνδος- στη «διάθεση των εξελίξεων». Η Συγγρού είναι αλήθεια ότι αιφνιδιάστηκε, αν και εδώ που τα λέμε θα ήταν υπερβολικό-τουλάχιστον- πατέρας και γιός να μετέχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η προσπάθεια να διαψευσθεί η σιβυλλική δήλωση του αντιπροέδρου δεν έπεισε το ρεπορτάζ, και ως εκ τούτου ήταν… λογικό να αρχίσουν τα σενάρια της συγκυβέρνησης. Με αφορμή μάλιστα τη δήλωση Σκανδαλίδη, πως στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν πλησιάσει την αυτοδυναμία θα χρειασθεί να βρεθεί πρόσωπο «κοινής αποδοχής, κυκλοφόρησε το βράδυ το όνομα του Σταύρου Δήμα. Βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ερωτηθεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και οι ψηφοφόροι που εκ των πραγμάτων θα δείξουν το δρόμο της αυτοδυναμίας ή της αδυναμίας. Ας περιμένουμε…

statesmen.gr

Η Γαλλία δείχνει… τι θα γίνει στην Ελλάδα


MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Οι πολιτικές ομοιότητες της Ελλάδας με τη Γαλλία δεν φαίνεται να εξαντλούνται στην επικείμενη αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση των δυο χωρών, μετά από εκλογές που πιθανότατα θα διεξαχθούν την ίδια ημερομηνία. Στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και η Κεντροαριστερά ετοιμάζονται να αποχωριστούν τη… λατρεμένη τους εξουσία, στις εκλογές που, εφόσον διεξαχθούν στις 6 Μαϊου, θα συμπέσουν με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Εκεί όπου οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν την ακριβώς αντίστροφη πολιτική διαδρομή, με την Κεντροδεξιά και τον Νικολά Σαρκοζί να παραδίδουν τα κλειδιά του Ελιζέ στον Σοσιαλιστή Ολάντ.
Οι ομοιότητες ωστόσο σταματούν εδώ. Ή μήπως όχι; Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, ενώ η Γαλλία βρίσκεται στην απέναντι όχθη, εκείνη των εταίρων που πέρασαν από το στάδιο του συμμάχου σε αυτό του δανειστή. Έχοντας ωστόσο απολέσει την αξιολόγηση-φετίχ του «ΑΑΑ», η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα δύσκολο μέλλον. Ενώ η Ελλάδα προσδοκά ότι, διεκδικώντας αλλαγές στις στρεβλώσεις και τις παραφωνίες του Μνημονίου ΙΙ, θα αντικρίσει ένα μέλλον λιγότερο χλωμό.
Το τελευταίο διάστημα, η λαθρομετανάστευση έχει αναχθεί σε κεντρικό ζήτημα της δημόσιας συζήτησης, πόσο μάλλον της πολιτικής ρητορικής και της κομματικής αντιπαράθεσης. Σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα ασφάλειας που έχει χαθεί, κυρίως στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας, με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, και τον αποπροσανατολισμό στις προτεραιότητες που προκύπτουν ως εθνική αναγκαιότητα.
Στη Γαλλία, το πρόσφατο τραγικό περιστατικό της Τουλούζης, επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της ασφάλειας. Ο Νικολά Σαρκοζί, περισσότερο επικοινωνιακός, χαρισματικός και ηγέτης με οξυμένα πολιτικά αντανακλαστικά, επένδυσε στην αποτελεσματική διαχείρισή του, για να ανακάμψει, και να «ντύσει» με αμφιβολίες τη διαγραφόμενη ως βέβαιη επικράτηση του Φρανσουά Ολάντ.
Η αίσθηση που κυριάρχησε αρχικά ήταν ότι θα τα κατάφερνε. Οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικές, ως προς την επιβεβαίωση των παραπάνω εκτιμήσεων. Ο Σαρκοζί ανέκαμψε και μείωσε περαιτέρω τη διαφορά του από τον Ολάντ, όχι όμως στο σημείο που προσδοκούσε.
Η εξήγηση δίνεται από την ποιοτική ανάλυση των απαντήσεων που δίνουν οι Γάλλοι στις προτεραιότητες με τις οποίες προσέρχονται στις κάλπες. Η επιδίωξη της ασφάλειας είναι πολύ σημαντική. Όχι όμως όσο η αγοραστική δύναμη των Γάλλων πολιτών και η ανεργία.
Στο ίδιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η Ελλάδα. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης αποτελεί κομβική ανησυχία για την ελληνική κοινωνία. Όχι όμως όπως συμβαίνει με τις οδυνηρές επιπτώσεις των Μνημονίων Ι και ΙΙ. Οι μόνες… μεταρρυθμίσεις των οποίων μέχρι σήμερα, είναι η δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, και η εξίσου δραματική αύξηση της ανεργίας.
Υπό μια έννοια, οι εκλογές κρίνονταν πάντα στον τομέα της οικονομίας. Μιας και επηρεάζει καθοριστικά τη… χιλιοτραγουδισμένη καθημερινότητα. Μην ξεχνάτε ότι ο Μπιλ Κλίντον το είχε εντοπίσει εγκαίρως, πριν από δέκα χρόνια. Και μάλιστα απέναντι σε έναν Πρόεδρο που είχε μόλις κερδίσει έναν πόλεμο. Όχι έναν πρώην υπουργό Οικονομικών, που πρωτοστάτησε σε ένα «κούρεμα» από το οποίο οδηγείται σε διάλυση η κοινωνική συνοχή.

statesmen.gr

O Μαργαρίτης Τζίμας εντάσσεται στην Κ. Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής του νομού Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Σχετική επιστολή θα στείλει αύριο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο της Βουλής

Γιάννης Μιχελάκης: Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, επιτέλους, να παραδεχθεί ότι η ένταξη και των ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009 δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική και είχε επώδυνες συνέπειες

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας  στα όσα είπε η κα Γεννηματά για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, επιτέλους, να παραδεχθεί ότι η ένταξη και των ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009 δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική και είχε επώδυνες συνέπειες.
Αυτό έχουν καταγγείλει τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που οι ίδιοι διόρισαν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ευρωπαϊκά κείμενα, αλλά και τους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Και, επιτέλους, η κα Γεννηματά ας φροντίσει να διαβάσει τα κείμενα της Επιτροπής, που συνέστησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Θα διαπιστώσει, και εκεί, ότι το φούσκωμα του ελλείμματος με την ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.
Αμέσως μετά τις εκλογές, η Εξεταστική Επιτροπή, που θα συσταθεί, θα εντοπίσει όλη την αλήθεια».

Η ευκαιρία της Νέας Δημοκρατίας


Tου ΧΑΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Η Νέα Δημοκρατία έχει μια διάσταση την οποία δεν πρέπει να χάσει έναντι οποιασδήποτε εκλογικής σκοπιμότητας, ή όποιου μικροπολιτικού «ανταλλάγματος». Είναι μια μεγάλη παράταξη. Θα λέγαμε «χωνευτήρι» ιδεών που διαχρονικά δοκιμάστηκαν, αλλά για λόγους που δεν είναι της παρούσης, δεν εφαρμόστηκαν στο βαθμό εκείνο που ήταν αναγκαίο-και θα θέλαμε- προκειμένου η Ελλάδα να αλλάξει. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία, ήταν και παραμένει δύναμη προόδου, αφάλειας και σταθερότητας. Με τα λάθη και τις παραλείψεις της, έστω και με τις ιδεολογικές «αγκυλώσεις» της, αποτελεί έναν σταθερό άξονα ελευθερίας, σημείο αναφοράς, και τόπος συνάντησης όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας. Δεν συμφωνούμε σε όλα μαζί της. Είμαστε όμως μαζί της γιατί συμφωνούμε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία, στη μεγάλη παράταξη του φιλελεύθερου κέντρου και της δημοκρατικής δεξιάς, να αποδείξει ότι άλλαξε και μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα.

statesmen.gr

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Σταύρος Δήμας (;) Διαψεύδει η Συγγρού

Όπως υποστηρίζει το site parapolitika.gr, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες πρόωρες εκλογές.
Ο κ. Δήμας που έχει κομβικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, αξιοποιώντας τη διεθνή εμβέλειά του, και τις επαφές του στις Βρυξέλλες, στις οποίες είναι εξαιρετικά αναγνωρίσιμος από την εποχή της θητείας του στην Κομισιόν ως Επίτροπος Περιβάλλοντος, επέλεξε να μην είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ώστε να μην υπάρχουν επιχειρήματα κατά του γιου του, Χρήστου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Κορινθίας.
Την πληροφορία αυτή πάντως δεν συμμερίστηκαν οι επιτελείς της Συγγρού, που διευκρίνιζαν ότι η τοποθέτηση του Σταύρου Δήμα δεν σχετίζεται με το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, αλλά αφορούσε στη θεσμική αντικειμενικότητα που οφείλει να έχει στο δρόμο προς τις κάλπες, ως Υπουργός Εξωτερικών.

statesmen.gr

Εγκύκλιος: Πώς θα γίνει η περικοπή των κύριων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Πώς θα γίνει η περικοπή των κύριων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ, αναδρομικά, αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου ΕργασίαςΔιευκρινιστική εγκύκλιος για τον τρόπο περικοπής κατά 12% των κύριων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ, απέστειλε στα ασφαλιστικά ταμεία, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Η περικοπή ισχύει αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον ψηφισθέντα εφαρμοστικό νόμο.
Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:




Το Π.Δ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - Το 2014 οι κρίσεις, μέχρι τότε όχι επιδόματα...

Το Π.Δ για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων , παρουσίασε ο υπουργός Δ. Ρέππας. Το 2014 οι κρίσεις, μέχρι τότε κανένα επίδομα κινήτρων απόδοσης. Κριτική ΚΚΕ

Τρία συμπεράσματα προέκυψαν από την παρουσίαση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιακών μονάδων που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας: Πρώτον, ότι το Δημόσιο μεταβάλλεται σε απωθητική εργασιακή επιλογή για το μέλλον, ότι κανένας υφιστάμενος δημόσιος υπάλληλος δεν θα λάβει το επίδομα «κινήτρου απόδοσης και επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων» μέχρι το 2014, ακόμη και εάν με την εργασία του το δικαιούται, γεγονός που συνεπάγεται νέα οικονομική αφαίμαξη σε βάρος τους. Τρίτον, ότι στο μέλλον θα βαθμολογείται συνεχώς ο κάθε υπάλληλος για την προαγωγή και μισθολογική του αναβάθμιση, καθώς καταργείται κάθε εξέλιξη με κριτήριο την παλαιότητα!
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να λάβει την έγκριση του Συμβουλίου Επικρατείας σε τρεις μήνες.  Όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «για να εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, θα πρέπει στο τέλος του προηγούμενου έτους να έχουν τεθεί οι στόχοι για το αμέσως επόμενο έτος. Αυτό λοιπόν θα γίνει περί τα τέλη του 2012, προκειμένου το σύστημα να εφαρμοστεί το 2013, ενώ οι κρίσεις θα γίνουν το 2014».

Αναλυτικότερα:

Ι. Βρούτσης: “Αν η κα Γεννηματά ρωτούσε τον κ. Λοβέρδο, θα μάθαινε ποιο είναι το κόμμα του λαϊκισμού, και ποιος βεβαίωνε τον κόσμο πως “λεφτά υπάρχουν”.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Κυκλάδων, κ. Ι. Βρούτσης, αναφερόμενος στη δήλωση της κας Γεννηματά (ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Αν η κα Γεννηματά ρωτούσε τον κ. Λοβέρδο, θα μάθαινε ποιο είναι το κόμμα του λαϊκισμού, και ποιος βεβαίωνε τον κόσμο πως “λεφτά υπάρχουν”.
Αν ρωτούσε τον κ. Βενιζέλο, θα της έλεγε ότι είναι ο ίδιος που απέκλειε το ενδεχόμενο να μπει το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ. Ότι είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως θα ήταν προσωρινό. Και ότι είναι ο ίδιος που τελικά το έκανε μόνιμο.
Αν “διάβαζε” ή “άκουγε” τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλάβαινε γιατί με την εφαρμογή τους τα πράγματα θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερα.
Αν, τέλος, ρωτούσε τους πολίτες, θα καταλάβαινε τις τεράστιες ευθύνες του κόμματός της για όσα σήμερα περνά ο Τόπος και η κοινωνία».

ΠΕΔ Πελοποννήσου: Δε θέλουμε τα «στρατόπεδα» μεταναστών

Την πλήρη αντίθεσή τους στην δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Κορίνθου Αλέξανδρος Πνευματικός. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου χαρακτήρισε  «πρόχειρη λύση» το σχεδιασμό του υπουργείου και προσέθεσε ότι «δεν τα χρειαζόμαστε. Η Πελοπόννησος δεν έχει πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί».

Σε ερώτηση για τα ανενεργά στρατόπεδα της Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα και στην Κόρινθο, ο Παναγιώτης Νίκας σημείωσε ότι «το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι το καλύτερο στρατόπεδο από πλευράς υποδομών και μετά τις εκλογές θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς. Στην Κόρινθο, που έχω υπηρετήσει, το 6ο σύνταγμα είναι μέσα στην πόλη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί»'. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου υπογράμμισε πως «θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποτραπεί η δημιουργία στρατοπέδων λαθρομεταναστών στην Πελοπόννησο. Είμαστε σε ετοιμότητα».

Στο ΛΑΟΣ η πρώην γραμματέας Χριστοφοράκου!

Την ένταξη της πρώην γραμματέως του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, κυρίας Κατερίνας Τσακάλου, στο ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε πως «η κυρία Κατερίνα Τσακάλου είναι Ελληνίδα που συνδυάζει την τόλμη, την αποφασιστικότητα και τον πατριωτισμό. 

Δοκιμάστηκε και έμεινε όρθια. Σήκωσε το ανάστημά της, ενώ πάρα πολλοί περίμεναν ότι δεν θα έχει τη δύναμη και το θάρρος να το κάνει», αναφερόμενος έμμεσα στο σκάνδαλο της Siemens. 

Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε επίσης ότι η κυρία Τσακάλου ξέρει πάρα πολύ καλά τη γερμανική νοοτροπία, η οποία προσπαθεί να επιβάλει τους δικούς της κανόνες εδώ στη χώρα μας, ενώ της ευχήθηκε «καλό βόλι». Η κυρία Τσακάλου με τη σειρά της ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, λέγοντας: «Είναι μεγάλη τιμή μου και θα λειτουργήσω προς όφελος της πατρίδας μας».

 
se-blepo.blogspot.com

Λέει "τσόφλι" τον Καμμένο

"Τσόφλι" χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον τηλεοπτικό σταθμό BlueSky, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν αγγίζει το θέμα των λαθρομεταναστών, επειδή φοβάται πως δεν θα τον ψηφίσει ο κόσμος στις επικείμενες εκλογές...


Πηγή:Enikos
 
se-blepo.blogspot.com

Ζ. Μουρίνιο: Η πορεία του ΑΠΟΕΛ δεν είναι θαύμα . Είναι μια Φανταστική δουλειά του Γιοβάνοβιτς και των παικτών

Την υπέροχη δουλειά του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εξήρε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο, στην εκπομπή του MEGA «Σούπερ Μπάλα Live» και τον Γιάννη Θειακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοζέ Μουρίνιο:

Έχετε μεγάλο φαν κλαμπ στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόσο δύσκολο είναι να είσαι φαβορί σε έναν αγώνα;


«Πρέπει να αποδεχθείς τις συνθήκες του να είσαι φαβορί. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τους κανόνες του να είμαστε φαβορί. Γιατί και η οικονομική μας δυνατότητα είναι διαφορετική. Γι’ αυτό πρέπει να παίζουμε σαν φαβορί. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Φανταστική οργάνωση ειδικά στην επίθεση. Παίξαμε καλά, παραμείναμε ήρεμοι, αυξήσαμε την ένταση του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο και πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για μας η πορεία του ΑΠΟΕΛ είναι ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα»…


«Δεν νομίζω ότι είναι θαύμα η πορεία του ΑΠΟΕΛ ως εδώ. Είναι μια φανταστική δουλειά του προπονητή Γιοβάνοβιτς και των παικτών. Τους συνάντησα χθες και σήμερα και μίλησα με ορισμένους στην προπόνηση. Έχουν ακμαίο ηθικό. Η φιλοδοξία είναι μεγάλη. Είμαι ευτυχής γι΄αυτό. Και επαναλαμβάνω ότι θα πω στους οπαδούς μας –ελπίζω να πάρω θετική απάντηση- ότι θα ήθελα να τους υποδεχθώ στο Μπερναμπέου όπως τους αξίζει».


newsbeast.gr

Όλη η λίστα των στρατοπέδων για λαθρομετανάστες.Ποιοι θα αναλάβουν τη φρούρηση;

Κερατέα και Μενίδι θα είναι τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που θα είναι είναι κοντά στη πρωτεύουσα.
Τα υπόλοιπα 32 είναι διασκορπισμένα σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα.
Η λίστα των στρατοπέδων περιλαμβάνει όσα οι ΕΔ εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν παραχωρήσει, χωρίς κανείς από τις κυβερνήσεις Παπανρέου-Παπαδήμου να ασχοληθεί.

Τώρα θυμήθηκαν το πρόβλημα των λαθρομεταναστών προφανώς λόγω προεκλογικής περιόδου και …τρέχουν να δείξουν ότι υπάρχει σχέδιο κα λύση.
Προς το παρόν προπαθούν να διαχειριστούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν.Κανείς δεν θέλει να έχει στη περιοχή του στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών και οι περισσότεροι επικαλούνται θέματα ασφαλείας.
Και μια και αναφερθήκαμε στην ασφάλεια. Στο ΥΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία θεωρούν δεδομένο ότι η φύλαξη αυτών των στρατοπέδων θα ανατεθεί στα σώματα ασφαλείας. Η επισήμανση και μόνο δείχνει ότι υπάρχει υποψία ότι και αυτή τη δουλειά κάποιοι θα επιχειρήσουν να την “σπρώξουν” στις ΕΔ.

ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ




onalert.gr

Ερημίτες Άγιου Όρους: Εδώ βλέπει μόνο ο Θεός! [video]

Για πρώτη φόρα τηλεοπτική κάμερα καταγράφει μοναδικές στιγμές στα καλύβια και σπήλαια των ερημιτών του Αγίου Όρους...

Το ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και γενικός διαχειριστής του agioritikovima.gr Γιώργος Θεοχάρης μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA που συνεργάζεται.

Το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας είναι η γεωργία

του Παναγιώτη Κοντογεώργου«Μπορεί ο δρόμος για μια αειφόρο γεωργία να αποτελέσει οδό για γενικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη; Ποιος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;».

Οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι ξεκινούν την πορεία τους σε μια δύσκολη συγκυρία. Από τη μία μεριά, έχουμε τη ριζική αλλαγή του σκηνικού δράσης τους, με νέες - περισσότερες αρμοδιότητες και από την άλλη μεριά, την αβεβαιότητα της χρηματοδότησής τους από την οικονομική στενότητα που επικρατεί. Ταυτόχρονα, η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας, αποτρέπει οποιαδήποτε σκέψη για αύξηση των ιδίων εσόδων μέσα από τοπικούς φόρους ή τέλη. Έτσι ο μόνος δρόμος για οικονομική ευημερία είναι αυτός της ανάπτυξης. Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν και χωρίς χρήματα αρκεί να γίνει σωστή αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κάθε τόπου, των φυσικών πόρων του φυσικού τοπίου και φυσικά του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως των νέων.

Παραδοσιακό Πάσχα στο Λεωνίδιο‏

Ο μεγάλος Έλληνας (μικρασιάτης) επιφυλλιδογράφος και θεατρικός συγγραφέας, λάτρης του Λεωνιδίου και ιδιαιτέρως της συνοικίας του Κοιλάσου, Δημήτρης Ψαθάς έγραφε:

                "….Καρναβάλι στη Πάτρα και Πάσχα μόνο στο Λεωνίδιο".
Στο παραδοσιακό Λεωνίδιο  αναβιώνει ένα από τα μοναδικά και πλέον φαντασμαγορικά αναστάσιμα έθιμα της Ελλάδος.
Το ξεχωριστό χρώμα το δίνει το πέταγμα των "αερόστατων" το βράδυ της ανάστασης, ένα έθιμο που απαντάται μόνο στη πόλη αυτή και αναβιώνει κάθε χρόνο. Πρόκειται για ένα από τα μοναδικά και πιο φαντασμαγορικά πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας.
Με το Χριστός Ανέστη από τις πέντε ενορίες παίρνουν φωτιά οι κολλημάρες των αεροστάτων, οι ποτισμένες με λάδι και πετρέλαιο, πληρούν με ζεστό αέρα -που είναι ελαφρύτερος- τα αερόστατα και με ένα τεχνικό στρίψιμο τα ωθούν οι ενορίτες προς τα πάνω απελευθερώνοντάς τα, αυτά ανεβαίνουν στα μεσούρανα και για 30-40 λεπτά κατακλύζουν τον ουρανό, προσθέτοντας 500-600 αστέρια σ΄ αυτά της ανοιξιάτικης γλυκιάς αναστάσιμης νύκτας.
Το θέαμα είναι μοναδικό, όταν καίγεται κάποιο αερόστατο από υπερβολικά μεγάλη κολλημάρα, ή από πολύ πετρέλαιο, ή ακόμη όταν μπερδεύεται στα σύρματα της ΔΕΗ, η αγωνία κορυφώνεται, διότι οι ανταγωνιστές των άλλων ενοριών κρατούν λογαριασμό αποτυχιών, για να ακολουθήσουν τα πειράγματα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην ψησταριά του Δήμου.
Τα αερόστατα, αφού ετοιμάζονται από τα παιδιά εβδομάδες πριν, από κάθε ενορία, αφήνονται - ρίχνονται εκατό με εκατόν είκοσι.
Δε γνωρίζουμε την προέλευση του εθίμου, αλλά οι παλιότεροι θυμούνται ότι ξεκίνησε  περίπου το 1910-1915 (πληροφορία του μακαρίτη θεολόγου Νικολάου Οικονομάκη), από τον ΠαπαΔημήτρη Κουτσογιάννη ή τον Ευάγγελο Καρακλή.
Οι κόλλες που κατασκευάζονται τα αερόστατα έχουν χρώμα συνήθως μπλέ, πράσινο, πορτοκαλί, αλλά το χρώμα που κυριαρχεί είναι το κόκκινο και το κίτρινο.
Στην αρχή ενώνουν δύο κόλλες χαρτί μεταξύ τους, π.χ. μία κόκκινη και μία μπλέ, ύστερα τις κάνουν τέσσερις βάζοντας τα χρώματα αντίθετα (κόκκινο-μπλέ, μπλέ-κόκκινο). Μετά τις τέσσερις κόλλες χαρτί τις κάνουν οκτώ, τις οκτώ δεκαέξι.
Κατόπιν φτιάχνεται η κορυφή,  ο θόλος του αεροστάτου, o κουμπές.  Τσακίζουν τις δύο άκρες της κορυφής τριγωνικά, τις κόβουν και μετά τις κολλούν με σύγχρονη κόλλα εμπορίου,(παλιά η κόλλα ήταν από ζυμάρι η αλευρόκολλα).  Ακολουθεί το καλάμωμα, το ράψιμο δηλαδή λεπτυσμένου καλαμιού στο στόμιο του αεροστάτου.  Μετά το ράψιμο στο καλάμι τοποθετείται σταυρωτά σύρμα και σ΄ ένα γάντζο ακριβώς στη διασταύρωση των συρμάτων τοποθετείται η κολλημάρα.  Το άναμμα της κολλημάρας και το πέταγμα του αεροστάτου μόνο στο Λεωνίδιο και τη στιγμή που ο παπάς ψέλνει το Χριστός Ανέστη, έχει τη μοναδική του αξία, πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτό το έθιμο.
Δεν είναι βέβαια μόνο τα αερόστατα και το κάψιμο του τοποθετημένου επί ξύλινου δοκού και στη μέση του αφανού (μεγάλος σωρός από αγκάθια-αφάνες που σπεύδουν οι ενορίτες με τις αναμμένες λαμπάδες τους να βάλουν φωτιά για να κάψουν τα αγκάθια που μ΄ αυτά κατασκεύασαν τον ακάνθινο στέφανο και επέθεσαν στο μέτωπο του Χριστού οι Εβραίοι) Ιούδα, είναι και κάτι άλλο που κάνει την Ανάσταση στο Λεωνίδιο μοναδική. Είναι τα χιλιάδες βαρελότα και οι εκατοντάδες δυναμίτες που ρίχνονται με το "Χριστός Ανέστη".
Κανείς δε γνωρίζει ποιος τα κατασκευάζει και ποιος τα πωλεί. Κανείς δεν αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό. Άλλος τα έχει στο ταγάρι και άλλος στην τσάντα της γυναίκας ή της κόρης του, για να αποφύγει τυχόν έλεγχο της Αστυνομίας.
Είναι έθιμο-λίγο βάρβαρο βέβαια και επικίνδυνο για την ιερότητα της στιγμής – και οι επισκέπτες, το δέχονται και το χαίρονται, όταν υπάρχει λογική, μέτρο και προ πάντων προσοχή όταν ρίχνονται.

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής οι πέντε Επιτάφιοι ξεκινούν από τις εκκλησίες συνοδευόμενοι από το μεγάλο ξύλινο Σταυρό, όλα τα εξαπτέρυγα, όλο το εκκλησίασμα και τους ιερείς με την επίσημη φορεσιά τους, συναντώνται στην προ του Ηρώου Πεσόντων πλατεία. Ενώ αναπέμπεται δέηση, η εκκλησιαστική χορωδία που ίδρυσε ο καλλικέλαδος πατέρας μακαριστός Δημήτριος Γολεγός ψέλνει τα "Εγκώμια". Τα μάτια όλων περιεργάζονται τους Επιτάφιους για το ποιος είναι ο καλύτερα στολισμένος.  Οι κοπέλες με την καθοδήγηση των μανάδων τους με ιδιαίτερη φροντίδα επιμέλεια αλλά και κατάνυξη τους έχουν ανθοκεντήσει περίτεχνα. Τα στεφάνια, οι σταυροί, τα στέμματα και τα άλλα κεντίδια από βιολέτες λευκές και μωβ, μονές και διπλές, τριαντάφυλλα, αγριολούλουδα, αγιωργί και φύλλα κισσού έχουν κάνει το θαύμα τους.  Όλοι βραβεύονται.  Δεν υπάρχει δεύτερος ή τρίτος. Όλοι είναι πρώτοι.
Μεγάλο Σάββατο βράδυ, ένταση, αναμονή και σκοτάδι.  Πρόσωπα φωτισμένα από τα φαναράκια των μικρών και τα κεριά.  Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή της Αναστάσεως.Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.  Από τη μια τα βαρελότα, τα δυναμιτάκια,  οι δυναμίτες και τα κανούλια,  από την άλλη 500-600 αερόστατα ξεκολλούν από τη γη, για να ταξιδέψουν με ορμή στην αρχή και νωχελικά κατόπιν το ταξίδι τους προς τ΄ αστέρια.  Η παράδοση λέει πως όποιες καιρικές συνθήκες και να επικρατούν, ξαφνικά τη στιγμή της Αναστάσεως επικρατεί σχετική νηνεμία με ελαφρό δυτικό αεράκι.Οι φωτιές από τις κολλημάρες των αεροστάτων πολλές φορές γίνονται ορατές μέχρι τις Σπέτσες και το Ναύπλιο.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Δήμος, χρόνια τώρα, στήνει στον κήπο του Δημαρχείου, σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια και φιλεύει όλους τους επισκέπτες με καλόπιοτο κρασί, νόστιμους μεζέδες και κόκκινα αυγά.
Στην Ακολουθία της Αγάπης, το απόγευμα, στην πλατεία 25ης Μαρτίου το Ευαγγέλιο διαβάζεται και στην Τσακώνικη διάλεκτο.
Φουστανελοφόροι και τζουμπελούδες (ο τζουμπές ήταν η τοπική επίσημη γυναικεία φορεσιά του Πραστού) χορεύουν τον Τσακώνικο και άλλους δημοτικούς χορούς.Η μουσική είναι πάντα ζωντανή από λαϊκούς ντόπιους οργανοπαίκτες.  Προσφέρονται σ΄ όλους παραδοσιακές δίπλες που νοικοκυρές έφτιαξαν στα σπίτια τους.Το γλέντι κρατά γερά, κανένας δε βγαίνει από το χορό και πώς να βγει άλλωστε, αφού χορός της Αγάπης είναι αυτός.
Κείμενο: Κωνσταντίνος Τροχάνης


leonidion.gr

Αποσπάσματα συνέντευξης Αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και τη δημοσιογράφο κα Έλλη Στάη.

Για την αυτοδυναμία και την εθνική συνεννόηση

Ήμουν πάντοτε υπέρμαχος αυτής της άποψης και δεν πρόκειται να υποστείλω τη σημαία της εθνικής συνεννόησης. Άλλο όμως συνεννόηση και άλλο a priori εξασφαλισμένη συγκυβέρνηση.
Μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια, την οποία ζει ο ελληνικός λαός, πάνω από όλα, αλλά και ο τόπος μας, πρέπει να αναδείξουμε την εθνική συνεννόηση ως κεντρική αρχή, πάντοτε όμως με άξονα αναφοράς μία βασική, πρωταγωνιστική, κυρίαρχη πολιτική δύναμη που την επομένη των εκλογών θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν έχει κλείσει αυτή την πόρτα, αλλά επιδιώκει την αυτοδυναμία έτσι ώστε να είναι ο ισχυρός άξονας γύρω από τον οποίο θα περιστραφεί η όλη πρωτοβουλία για να συνεννοηθούν όσες πολιτικές δυνάμεις συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις και αντιλήψεις για να πάει ο τόπος μπροστά.

...Αφού πλησιάζουμε προς τις εκλογές και μπροστά στα διλήμματα που θα προκύψουν, στις εξηγήσεις που θα δοθούν, στα προγράμματα που θα κατατεθούν και στη νοοτροπία και τις αντιλήψεις που θα υιοθετήσουν τα πολιτικά κόμματα, ο ελληνικός λαός δεν θα έχει καμία δυσκολία να αποφασίσει και πιστεύω ότι στο τέλος θα συσπειρωθεί γύρω από τους πολιτικούς άξονες σοβαρότητας, αξιοπιστίας και εθνικής ευθύνης.

..Και η Νέα Δημοκρατία σε αυτό προσβλέπει και για αυτό αγωνίζεται. Είμαστε ο άξονας ενότητας της ελληνικής κοινωνίας.

..Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν διακυβεύεται η πολιτική μας σταθερότητα, διότι αν συμβούν αυτά τα οποία προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις, τότε το επόμενο βήμα θα είναι πολιτική αστάθεια, για να μη σας πω ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε και φαινόμενα κοινωνικής αστάθειας.

..Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση σε αυτό. Επιδιώκει, είναι στόχος της η αυτοδυναμία στις εκλογές.
Ακόμα και αν αποκτήσει αυτοδυναμία, οι πόρτες για εθνική συνεννόηση είναι ανοιχτές. Γιατί αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και το έχει αποδείξει ιστορικά και διαχρονικά.
 Τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Σημαίνει ότι κατατίθεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλούνται οι πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται αυτές τις απόψεις και θέσεις να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε


Για το θέμα των ΕΛΤΑ και γενικότερα τις προσλήψεις

Τον προηγούμενο Δεκέμβριο το υπουργικό συμβούλιο πήρε μία απόφαση. Αυτή η απόφαση ήθελε να προχωρήσουμε, όπως συνηθίζεται, στην πρόσληψη αυτού του αριθμού εποχιακών υπαλλήλων για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Η Νέα Δημοκρατία πολύ ορθά είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Την ώρα που ελήφθη, δε, αυτή η απόφαση, τον μήνα Δεκέμβριο, μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν 19 Φεβρουαρίου. Είθισται στην Ελλάδα στην προεκλογική περίοδο όλα αυτά να σταματούν. Απόδειξη ότι και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης τόσο οι κρίσεις όσο και οι μεταθέσεις μετακινήθηκαν, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για μετά τις εκλογές.
Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία με ξεκάθαρες θέσεις σταμάτησε αυτή τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός προέρχεται από τις τάξεις της, δείχνει συνέπεια σε βάση κάποιες ηθικές αρχές της πολιτικής.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να γίνονται ούτε προσλήψεις, ούτε όμως και να παρεμβαίνουμε στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος

Κώστας Κόλλιας: «Άθλια προπαγάνδα όσα ακούγονται για μετατροπή του Στρατοπέδου Κορίνθου σε Κέντρο Μεταναστών»

Με αφορμή τη φημολογία που ξέσπασε σχετικά με τη μετατροπή του Στρατοπέδου Κορίνθου σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Ο προεκλογικός πόλεμος λάσπης εναντίον μου ξεκίνησε. Κάποιοι διασπείρουν επικίνδυνες φήμες για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε χώρο υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία αλλά και εμένα προσωπικά ως Βουλευτή Κορινθίας. Αυτοί οι όψιμοι υπερασπιστές της Κορίνθου, οι οποίοι μέχρι χθες σιωπούσαν απέναντι στο κλείσιμο του στρατοπέδου χωρίς κανένα σχέδιο αξιοποίησης, σήμερα εκφράζουν την ανησυχία τους.
Όλοι αυτοί σιωπούσαν όταν οι κ.κ. Παπουτσής και Βενιζέλος περνούσαν στον Νόμο 3907 τροπολογία που έλεγε ότι για τις ανάγκες των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στρατόπεδα που δεν λειτουργούν πλέον. Όλοι αυτοί κώφευαν όταν η κορινθιακή κοινωνία ζητούσε να μείνει ανοιχτό το στρατόπεδο και σιωπούσαν όταν ζητούσαμε να μάθουμε ποια θα είναι η τύχη του. Όταν προειδοποιούσα ότι το κλείσιμο του Στρατοπέδου χωρίς πρόγραμμα αξιοποίησης εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Κορίνθου, με κατηγορούσαν για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Τώρα που δυναμώνει το αίτημα των Κορινθίων για την επαναλειτουργία του, ταμπουρώνονται πίσω από τις δικές τους ψηφοθηρικές σκοπιμότητες και εξαπολύουν εναντίον μου μία άθλια και ατεκμηρίωτη επίθεση.
Είναι βέβαιο ότι αυτός ο φαρισαϊσμός θα πέσει στο κενό. Διότι οι συμπολίτες μας θυμούνται πάρα πολύ καλά ότι εδώ και μήνες δίνω μόνος, με μοναδικούς συμπαραστάτες  τον κύριο Νανόπουλο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, και τον κύριο Λάσκα, πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει το Στρατόπεδο, για να υπάρξει αύριο για τον εμπορικό κόσμο της Κορίνθου, για να μην μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και άσυλο έκνομων στοιχείων.
Σε όλους αυτούς που διαρρέουν ανυπόστατες φήμες έχω μία ξεκάθαρη απάντηση: ο αγώνας μου για την επαναλειτουργία του Στρατοπέδου θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή του. Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή του σε Κέντρο Υποδοχής λαθρομεταναστών, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Έχω βεβαίως ήδη επικοινωνήσει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά τέτοιους σχεδιασμούς.
Τέλος δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την αχαρακτήριστη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση των Κέντρων Υποδοχής σε 30 σημεία της ελληνικής περιφέρειας, με ή χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Η στάση του δεν εκπορεύεται ούτε από ανθρωπισμό για τους μετανάστες, ούτε από αγωνία για την ασφάλεια των πολιτών. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανησυχεί για το πολιτικό του μέλλον, διότι ο ζωτικός χώρος για τους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών έχει στενέψει. Γι’ αυτό παραμονές εκλογών έρχεται να ξεφορτώσει το τεράστιο πρόβλημα της εκλογικής του περιφέρειας με τους λαθρομετανάστες στην ελληνική επαρχία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να τα είχαν σκεφτεί όλα αυτά όταν ψήφιζαν τον νόμο – μαγνήτη της ιθαγένειας για τους λαθρομετανάστες.»

Θανάση Νάκος: Η δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών κομβικό σημείο μιας σοβαρής εθνικής πολιτικής για το Μεταναστευτικό

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών:
            «Η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, δρομολόγησε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και ως Αντιπολίτευση πρόβαλε, ακόμη εντονότερα, τη θέση αυτή. Υποστήριξε ότι ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος, το οποίο -ακριβώς επειδή δεν αντιμετωπίστηκε στην ώρα του- έγινε «ασύμμετρη απειλή» για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών. Υποστήριξε ότι η δημιουργία, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών θα ήταν κομβικό σημείο μιας σοβαρής εθνικής πολιτικής για το Μεταναστευτικό. Που θα συνδυαζόταν, βέβαια, με την χρήση όλων των σύγχρονων μέσων για τη φύλαξη των συνόρων μας και την αυστηροποίηση των όρων νομιμοποίησης, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές προβλέψεις.
Δυστυχώς, βρήκαμε απέναντι την άρνηση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και όλων όσοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε επιπόλαιες ρητορείες.
Σήμερα, έστω και υπό την πίεση της προεκλογικής συγκυρίας, το ΠΑΣΟΚ προσχωρεί στην πρότασή μας. Πρόταση στην οποία γινόταν αναφορά τόσο για τα κριτήρια της χωροθέτησης των κέντρων αυτών (πχ. εκτός των πολεοδομικών ιστών των πόλεων) όσο και για τη μεγάλη συμβολή τους στον εξανθρωπισμό των συνθηκών διαβίωσης για τους ανθρώπους αυτούς.
Η λύση που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία ήταν καθαρή από τότε. Σήμερα αποτελεί πιεστική ανάγκη. Και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι αυτοί που μπορούν να την εφαρμόσουν με τον καλύτερο τρόπο είναι εκείνοι που την πίστευαν πάντα και δεν την ανακαλύπτουν τώρα, παραμονές εκλογών, προκειμένου να βρουν τρόπο συνομιλίας με την κοινωνία, που είχαν ξεχασμένη και -εδώ και καιρό- πληρώνει τις ανεύθυνες επιλογές τους».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 Ο Χ. ΑΛΜΟΥΝΙΑ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Χ. Αλμούνια, επιστολή με την οποία απαντά στη θέση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ότι ενέταξε τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή πρακτική, (τονίζει ότι «ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές δεν αποτελεί δεσμευτική πράξη»), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ – διορισμένα και αυτά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – για αυθαίρετο “φούσκωμα” του ελλείμματος του 2009, καθώς η ένταξη των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα, δεν ήταν υποχρεωτική.  
Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος – που ξέρει πολύ καλά πόση ζημιά έκαναν στην Οικονομία μας και πόσα επώδυνα μέτρα έφεραν οι αποφάσεις εκείνες – οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση, για αυτά που έγιναν  από το κόμμα του.
“Συγνώμες”, χωρίς παραδοχές της αλήθειας, μόνο σαν πρόκληση ακούγονται από τους πολίτες, που υποφέρουν»

H Μπακογιάννη στη Θράκη


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης.
*Στο μεταξύ η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνέντευξη της στην εκπομπή της ΝΕΤ FM,
 « Στα μέσα και στα έξω» με το Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη, σχετικά με τις απολήσεις στο Δημόσιο η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε:
« Καλύτερα να μην κάνει τίποτα ο κος Ρέππας, γιατί η προηγούμενη εμπειρία από τις προτάσεις του κου Ρέππα ήταν μια καταστροφή. Αναφέρομαι στην εφεδρεία, η δημοκρατική συμμαχία ήταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι αυτό είναι τελείως λάθος αντίληψη, είναι μια ισοπεδωτική αντίληψη. Στην Ελλάδα μισούμε την έννοια της αξιολόγησης, της ανάληψης ευθύνης της αξιολόγησης. Υπάρχουν εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι προσφέρουν στο δημόσιο και υπάρχουν και άλλοι που δεν προσφέρουν. Αυτή η αξιολόγηση είναι η αρχή της οποιαδήποτε άλλης απόφασης. Το θέμα της αξιολόγησης είναι θέμα βούλησης.»

Επίσης η κ. Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν την εντύπωση ότι τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα. Δεν έχουν πάρει κανένα μήνυμα από τον ελληνικό λαό. Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε ώρα που αργούν οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, προσθέτονται στρατιές ανέργων και άνθρωποι οδηγούνται ακόμη περισσότερο στην απελπισία. Είναι ώρα να γίνουμε πολύ σοβαρότεροι, ιδιαίτερα τώρα που ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις για το μέλλον του».    

Νίκος Νικολόπουλος : παρατεινόμενη εκκρεμότητα με τους καταργηθέντες Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας με πολλαπλές παρενέργειες

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλλιπο Ταυρή και τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα κ. Νικόλαο Κιουτσούκη για την τύχη των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα με τους καταργηθέντες Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας έχει πολλαπλές παρενέργειες.
Οι παροχές Κοινωνικού χαρακτήρα των δύο Οργανισμών κινδυνεύουν.
Τα Αποθεματικά και η περιουσία τους βρίσκονται στον αέρα.
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι των δυο Οργανισμών αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.
Το Υπουργείο Εργασίας φαίνεται ότι τα έχει εγκαταλείψει όλα στην τύχη τους.
Με πρόχειρες και αποσπασματικές κινήσεις, επιτείνει τη σύγχυση και σκορπίζει ανησυχία.
Οι δικαιούχοι των Κοινωνικών Παροχών δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσουν να δέχονται τις υπηρεσίες αυτές.
Οι εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στον ΟΑΕΔ και πρακτικά δεν κάνουν τίποτα.
Καθημερινά εγείρονται πολλά ζητήματα που απαιτούν λύσεις και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα.
Το απόλυτο χάος.
Σήμερα, η υπεύθυνη διαχείριση του μεγάλου αυτού ζητήματος απαιτεί:
  1. Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μεταφερθεί σε προσωποπαγείς θέσεις στον ΟΑΕΔ, με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να διατεθούν – παραμείνουν στις θέσεις που είναι σήμερα, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους δικαιούχους και να αντιμετωπίζουν τις εκκρεμότητες των καταργηθέντων Οργανισμών.
  2. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το έργο των δύο Οργανισμών πρέπει να συνεχισθεί από νέο φορέα, ο οποίος θα χρηματοδοτείται μόνο από εισφορές εργαζομένων.
Η μορφή του νέου φορέα, τα χαρακτηριστικά του και όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες θα αποφασιστούν από τη νέα Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, μετά από διάλογο και με   τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Εταίρων.
Μέχρι τότε, ο Υπουργός Εργασίας, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ και η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να σεβαστούν την παράδοση των δύο Οργανισμών, να εξασφαλίσουν αξιοπρέπεια στη μεταχείριση των εργαζομένων, να εγγυηθούν την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει οι δύο Οργανισμοί, να μην σταματήσουν οι παροχές προς τους δικαιούχους Εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι πρόκληση»

Δραματική πτώση στην αγορά ακινήτων

  Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με την ανεξέλεγκτη πτώση στην αγορά ακινήτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η προχειρότητα της κυβέρνησης στην επιβολή μέτρων και επαχθών φόρων, καταγράφεται με τον πιο δραματικό τρόπο στην ανεξέλεγκτη πτώση της αγοράς ακινήτων. Τα στοιχεία σοκάρουν:Μείωση 40% της έκδοσης οικοδομικών αδειών από το 2010120.000 νέα ακίνητα μένουν απούληταΜείωση κατά 1/3 των συμβολαίων αγοραπωλησιών από το 2005. Το οικονομικό επιτελείο εξάντλησε την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, βάλλοντας βάναυσα εναντίον των ιδιοκτητών ακινήτων, με αποτέλεσμα σήμερα ο κλάδος της οικοδομής να διέρχεται μία άνευ προηγουμένου κρίση. 1 εκατομμύριο εργατοτεχνίτες που εμπλέκονται στην οικοδομική δραστηριότητα, κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ακινήτων βλέπουν τις περιουσίες τους να υποβαθμίζονται, αφού αυτές υπερφορολογούνται και δεν αποφέρουν εισόδημα, ενώ δεν μπορούν πλέον να μεταπωληθούν. Απαιτείται νέα προσέγγιση της φορολογίας των ακινήτων, με μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων, μείωση των αντικειμενικών αξιών και της τιμής ζώνης άνω των 1.500 ευρώ ανά τ.μ.  Παράλληλα, για όσο διαρκεί η επιβολή του τέλους ακινήτων, θα πρέπει να εξεταστεί η αναστολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας».   

ΚΟΡΙΝΘΙΑ SOS ! - Μήπως κάποιοι κάνουν "παιχνίδι" για τα ψηφαλάκια ;



Ανοίξαμε πρώτοι το τεράστιο θέμα με τις τερατώδεις φήμες που διακινούνται στην Κορινθία για απεχθή εγκλήματα κυρίως από αλλοδαπούς και για μια  βιομηχανία παραγωγής "ειδήσεων" που διαδίδονται από στόμα σε στόμα και στοχεύουν στο υπογάστριο της κοινωνίας, στο θυμικό της και στις εύλογες ανησυχίες όλων των πολιτών για τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τις περιουσίες τους. Η ανάρτησή μας με τίτλο "Τι συμβαίνει στην Κόρινθο ; Ποιοι παίζουν με την ψυχολογία των πολιτών ;" δημιούργησε έντονες συζητήσεις και ορισμένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για διερεύνηση των γεγονότων, όπως για παράδειγμα έγινε από το ekorinthos.gr.
Το γεγονός είναι ότι στην Κορινθία έχουν παρατηρηθεί τελευταία πάρα πολλά περιστατικά κλοπών, ληστειών, πλιάτσικου στα χωράφια και τις καλλιέργειες, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών πολιτών μετά από μπουκαρίσματα σε σπίτια.

Αυτό όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από όσα απίστευτα διακινούνται σε διάφορες περιοχές της Κορινθίας και κυρίως στην πρωτεύουσα για ακραία περιστατικά ομαδικών βιασμών, θανάτων και φημών περί αυτοδικίας, που γεμίζουν με τρόμο τους πολίτες και τους κάνουν να κλείνονται στο καβούκι τους και να στρέφονται προς διάφορες "ομάδες" για να προστατευτούν.

Το χεράκι τους σε αυτή την ιστορία έχουν βάλει και κάποιοι "φωστήρες" των ηλεκτρονικών ΜΜΕ που πρόσφατα αποφάσισαν να "πολιτικοποιήσουν" ομάδες που μέχρι χτες τις έλεγαν "φασιστικές", "αντιδημοκρατικές", "ακραίες", "εξωκοινοβουλευτικές" ή ακόμα και "παρακράτος".

Μπροστά στην κομματική επιταγή που επιτάσσει με κάθε τρόπο να "ροκανιστεί" η άνοδος της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, δεν δίστασαν αυτοί οι "φωστήρες" να εντάξουν στην πολιτική ζωή της Κορινθίας, σχεδόν με διθυράμβους, ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να αποτελέσουν την "εναλλακτική απόδοση δικαιοσύνης" μέσα στην κοινωνία, πέρα από κάθε θεσμική οδό και πέρα από κάθε έννομη τάξη και διαδικασία.

Αυτοί οι "διαδικτυακοί φωστήρες" της πλάκας, καθίστανται πλέον επικίνδυνοι για την ίδια την κοινωνική ζωή της Κορινθίας, για την ίδια την έννομη τάξη, μιας και διαφημίζουν ενέργειες όπως η αυτοδικία, το "κάψιμο μαγισσών" και τα "πεσίματα" από όπου και αν προέρχονται. Σπρώχνουν τους πολίτες στο να αναζητούν σε "ιδιωτικούς στρατούς" την απόδοση δικαιοσύνης όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας κατά περίπτωση και λειτουργώντας με το θυμικό του.

Είναι οι ίδιοι που κάποτε μίλαγαν για τα "αυγά του φιδιού", που μίλαγαν για το δήθεν "παρακράτος της δεξιάς", που αφόριζαν τους πατριώτες ως "φασίστες", που μετέδιδαν και δίδασκαν μίσος για οτιδήποτε άλλο εκτός από τον "πατερούλη Ανδρέα που άλλαζε την Ελλάδα" και την έφτασε εδώ που βρίσκεται σήμερα.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα παρασύρουν ακόμα και τους πολίτες που ανήκουν παραδοσιακά σε "ακραίους" χώρους, να διαδραματίσουν έναν ρόλο πολύ επικίνδυνο, αυτόν της αυθαίρετης λειτουργίας τους ως "προστάτες" πολιτών και περιουσιών κατά παραγγελία.

Η έρευνα που κάναμε δεν έδειξε ότι υπάρχουν ίχνη πραγματικότητας πίσω από τις φήμες για παράδειγμα του "βιασμού ενός ζευγαριού από 14 Πακιστανούς που οδήγησε στο θάνατο της κοπέλας", ούτε του "βιασμού μιας 16χρονης από άλλους 14 Πακιστανούς στο σταθμό του ΟΣΕ".

Τι παιχνίδι παίζετε κύριοι ; Τόσο ανελέητος είναι ο κομματικός τακτικισμός που μπροστά στην κατεύθυνση ψηφοφόρων σε άκρα δεν διστάζετε να οδηγήσετε την κοινωνία σε ένα άτυπο καθεστώς αυτοδικίας και "εκτελέσεων" ;

Την ίδια ώρα που τα κάνουν αυτά, με κροκοδείλια δάκρυα καταγγέλλουν τη δημιουργία κέντρων ελέγχου των λαθρομεταναστών και αφορίζουν το γεγονός ότι πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να πάψει να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Όλο αυτό το παιχνίδι για ψηφαλάκια λοιπόν ; Για να κάνουν τι και να οδηγήσουν που τον κόσμο ; Στο μίσος και την ξενοφοβία ; Στο κοινωνικό τέλμα του τρόμου και του φόβου ;

Θέλουν να κλείσουν τον κόσμο στα σπίτια του για να εκτελέσουν οι εκλεκτοί τους ανενόχλητοι τους σχεδιασμούς τους για το μαρασμό της πρωτεύουσας του νομού ;

Δεν μπορείτε να κρυφτείτε ... Φαίνεστε και προδίδεται εύκολα και ο τακτικισμός σας που έχει σημείο αναφοράς τον κομματισμό σας, τα "συστήματα" που εξυπηρετείτε και τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να επιβληθείτε τελικά στις τοπικές κοινωνίες. Με τρομοκρατία, φόβο και ψυχολογικούς εκβιασμούς.

Δεν θα σας περάσει.

Αν λοιπόν μεθαύριο κάποιες ομάδες πολιτών πάνε να αναμετρηθούν σε ανοιχτό πεδίο με ομάδες λαθρομεταναστών και θρηνήσουμε νεκρούς τι θα κάνετε ; Θα τους ανακηρύξετε σε ήρωες ή θα τους ξεχάσετε μετά από μερικές ώρες ;

Καλούμε κυρίως τους πολίτες που παραδοσιακά ανήκουν σε χώρους των άκρων (από κάθε πλευρά) να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην παρασυρθούν από τις σειρήνες της παροδικής δημοσιότητας που τους προσφέρουν άνθρωποι με άλλους ψηφοθηρικούς σκοπούς. Η προστασία της κοινωνίας είναι το να παραμένει οργανωμένη και ευνομούμενη ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.

Θα επανέλθουμε.


Δια τον προβληματισμό ...

Διαπρύσιος


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Diaprisios.gr

Παραιτούνται στην τηλεόραση, αλλά διατηρούνται στις θέσεις τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Καλοδεχούμενες οι παραιτήσεις και αυτονόητες – έστω και τηλεοπτικές, έστω και λιγοστές.

Αλλά μήπως είναι λίγο αργά;

Από όσο γνωρίζω, η παραίτηση αποτελεί ένα είδος ανάληψης ευθύνης, αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.

Διότι δεν ζούμε υπό κανονικές περιστάσεις και μια απόσυρση μετά την καταστροφή δεν εξαφανίζει τις ευθύνες.

Ο κ. Πάγκαλος, για παράδειγμα. Που ανακοίνωσε από το Μέγκα ότι δεν θα δώσει στον λαό την ευκαιρία να τον (κατα)ψηφίσει.

Το είπε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Αν και πρόκειται για τον άνθρωπο που πρώτα δήλωνε πως δεν ήθελε καν να διανοηθεί την μετάβαση της χώρας στο ΔΝΤ, δεν ήθελε καν να ζήσει κάτι τέτοιο και μετά και το διανοήθηκε και το παρακολούθησε και το έζησε και το ωραιοποίησε, λέγοντας πως «δεν πρέπει να δαιμονοποιείται το ΔΝΤ».

Αθήνα σε βαρέθηκα και θα σε παρατήσω . Θα γυρίσω στο χωριό μου.



Απόδραση στο χωριό από 1,5 εκατ. νέους γιά να ξεφύγουν από την κρίση


ΠΗΓΗ : .ethnos.gr

Μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα ετοιμάζονται να γίνουν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. σχεδιάζουν 1,5 εκατ. κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων. Είναι νέοι ηλικίας 25 έως 44 ετών. Εχουν την πεποίθηση ότι έτσι θα ξεφύγουν από τις συνέπειες της οικονομικής ύφεσης.
Οι ασφυκτικές συνθήκες που προκαλούν η οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία τούς ωθεί να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις και να επιστρέψουν στην επαρχία.
Τη μετακόμισή τους στην περιφέρεια
Οι ασφυκτικές συνθήκες που προκαλούν η οικονομική ύφεση, τα μέτρα λιτότητας και η ανεργία τούς ωθεί να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις και να επιστρέψουν στην επαρχία, αναφέρει το Έθνος. Στοιχεία της έρευνας παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε την επαναπροκήρυξη προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ για την πριμοδότηση νέων αγροτών. Οι ενισχύσεις θα φθάσουν τα 10.000 ευρώ για ανέργους, ενώ από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 6.000 άτομα.
Σύμφωνα με την έρευνα το 68,2% των αστικών κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει σκεφτεί να φύγει και να επιστρέψει στην ύπαιθρο, εκ των οποίων το 50% θέλει να ασχοληθεί με τον αγροτικό τομέα.
Επίσης, από το 68,2% το 19,3% έχει ήδη κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι τομείς του αγροτικού τομέα που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε το 19,3% είναι:
· Ελιά-λάδι: 51,5%
· Βιολογικές καλλιέργειες: 51,5%
· Αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά: 33,3%
· Λαχανικά-κηπευτικά: 31,8%
· Αμπέλι-κρασί: 30,3%
· Μανιτάρια: 24,2%
· Τρούφα: 21,2%
· Ρόδια: 19,7%
· Φρούτα:13,6%
· Στεβια: 13,6%
· Βιοκαύσιμα: 12,1%
Από αυτούς που θέλουν να φύγουν το 43,5% έχει πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ, το 25,4% μεταπτυχιακό τίτλο, το 17,1% έχει τελειώσει επαγγελματικές σχολές, το 8,2% λύκειο και το 1,2% το γυμνάσιο.
Σημαντικό είναι επίσης και το εύρημα σχετικά με την ηλικιακή σύνθεση των «εσωτερικών μεταναστών», καθώς όπως προκύπτει το 10,6% είναι ηλικίας 25 εώς 29 ετών, το 21,2% από 30 έως 34 ετών, το 25,3% από 35 έως 39 ετών και το 12,9% από 40 έως 44 ετών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι αυτοί που θέλουν να φύγουν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι έτοιμοι να το πράξουν και ας πετύχουν το ίδιο ή και χαμηλότερο εισόδημα, ενώ οι λόγοι που θέλουν να μεταναστεύσουν είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής, το χαμηλό κόστος διαβίωσης και οι ανθρώπινες σχέσεις.

Οι καλλιέργειες με μεγάλη “πέραση”
Στην Ελλάδα βρισκόμαστε και έτσι δεν θα μπορούσε παρά να είναι η ελιά και το λάδι στην κορυφή της λίστας.Οι νέοι άνθρωποι όμως έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν και με τομείς που ακόμη αναπτύσσονται και μπορούν να τους προσφέρουν πολλά
Μια καλλιέργεια με καλή απόδοση είναι τα σαλιγκάρια, αλλά και τα μανιτάρια. Πολλοί δεν το γνωρίζουν αλλά αποδοτική είναι και η καλλιέργεια ροδιών, αλλά και των αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων. Ψηλά στις προτιμήσεις και η καλλιέργεια τρούφας.
Πάντα υπάρχει χώρος για καλλιέργειες κηπευτικών, ενώ πολλοί είναι οι νέοι που ενημερώνονται για τον χώρο του κρασιού και αποφασίζουν να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη καλλιέργεια.
Στο χώρο της κτηνοτροφίας πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται να ασχοληθούν να την εκτροφή θηραμάτων, αλόγων, αλλά και τη δημιουργία πρότυπων χοιροτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων.

«Η ζωή φίλε επισκέπτη είναι έξω……… φέτος το καλοκαίρι έλα στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη……….. είσαι μέσα».

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης είναι δήμος περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων Δήμων Ευρωστίνης και Ξυλοκάστρου. Η έκταση του Δήμου είναι 411,52 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 18.224 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του Δήμου ορίστηκε το Ξυλόκαστρο και περιλαμβάνει τα δημοτικά διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης. Βρίσκεται σε κομβική θέση στο Νομό Κορινθίας, στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου και στο μέσο περίπου της απόστασης Κορίνθου – Πατρών, με σημαντικό πλεονέκτημα την μικρή απόσταση από την Αθήνα και το συνδυασμό θάλασσας και βουνού. Το ορεινό μέτωπο των Τρικάλων και το υπέροχο παραλιακό τοπίο, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό παραθεριστών, είτε επισκεπτών, είτε κατόχων εξοχικών κατοικιών. Δεν βρίσκεις εύκολα τόσο μικρές αποστάσεις θάλασσας και βουνού και τόσο μεγάλη ποικιλία επιλογών σε εστίαση – αναψυχή, δεδομένο το οποίο καθιστά την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σαν ένα πολύ ελκυστικό προορισμό, ακόμα και για μονοήμερη απόδραση
Ο σύλλογος καταστημάτων Αναψυχής – Εστίασης ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ Δυτικής Κορινθίας έχει σα βασικό στόχο να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και σε συνεργασία με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να τα προβάλλει και να προσελκύσει επισκέπτες όλων των ηλικιών και των εισοδηματικών επιπέδων. Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά και η δυνατότητα ξενοδοχειακών υποδομών, τόσο στον ορεινό όγκο των Τρικάλων, όσο και στο παραλιακό μέτωπο και αυτό δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα στον επισκέπτη και πολλές δυνατότητες επιλογής καταλύματος. Το εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο από το Μελίσσι, τη Συκιά, το Καμάρι, το Λουτρό, τα Πιτσά, τη Λυκοποριά, το Στόμι, τη Λυγιά, το Δερβένι, και τα Μαύρα Λιθάρια, αποτελεί ένα ενιαίο πλέον μέτωπο πολλών χιλιομέτρων με καθαρές παραλίες και μπορεί άνετα να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο συνδυασμός αυτός, σε συνάρτηση και με τον οργανωμένο χειμερινό τουρισμό στα Τρίκαλα, αλλά και στο υπόλοιπο ορεινό μέτωπο του Δήμου, δημιουργούν ένα πολύ «δελεαστικό πακέτο» στον επικέπτη και την δυνατότητα σε λιγότερο από μια ώρα να έχει επαφή με το χιόνι και τη θάλασσα
Η ευρύτερη περιοχή εξακολουθεί να έχει αγροτικό χαρακτήρα σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, όμως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει συνδυαστεί και με τις τουριστικές υποδομές και έχει αρχίσει να αποδίδει με σημαντικότερα πλεονεκτήματα : τη μικρή απόσταση από την Αθήνα, το χαμηλό κόστος προορισμού του επισκέπτη, το υπέροχο τοπίο της Ζήρειας και το Χιονοδρόμικό Κέντρο που λειτουργεί και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, την ποικιλία επιλογών τοπίων σε περισσότερα από 35 χωριά και μικρούς οικισμούς με ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά, φιλικό και πολύ φιλόξενο περιβάλλον από τους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης – αναψυχής και με την ολοκλήρωση του νέου οδικού δικτύου της ΠΑΘΕ, σε συνδυασμό με τον Προαστιακό, μπορεί πλέον να θεωρηθεί προάστιο της Αθήνας σε ότι αφορά τον χρόνο προσέλευσης.
Εμείς οι επιχειρηματίες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σας καλούμε να μας επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι, να απολαύσετε την υπέροχη μας θάλασσα, να εξερευνήσετε τα όμορφα χωριά μας που βρίσκοντα διάσπαρτα στην Ζήρεια, να γευτείτε κρέας και ψάρι και άλλα εδέσματα στις επιχειρήσεις μας που βρίσκονται σε όλο τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, να επιλέξετε διαμονή και ύπνο σε καταλύματα για όλα τα εισοδηματικά επίπεδα, να περπατήσετε και να απολαύσετε τον Πευκιά μας και το εκτεταμένο ορεινό μας μέτωπο που αποτελούν «σήμα κατατεθέν» του Δήμου μας, να κάνετε όμορφους περιπάτους στα Τρικαλοχώρια, στην Ζάχολη, στο Χελυδόρι, στο υπέροχο κεφαλοχώρι του Πύργου,  στην Καλλιθέα, στο Άνω Λουτρό, στο Ρέθι, στο ΞανθοχώριΣοφιανά, στο Ζεμενό, στο ΘαλερόΘροφαρί και σε άλλα πολλά και αξιόλογα σημεία του τόπου μας. Διασκεδάστε μαζί μας σε σύγχρονα cafe – bar και night club που υπάρχουν και λειτουργούν σε όλη τη διάρκεια του έτους, όπως και σε beach bar που βρίσκονται στον Πευκιά, το Μελίσσι, στη Λυκοποριά, στο Δερβένι και σε άλλα μέρη του τόπου μας

Εμείς οι επιχειρηματίες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, έχουμε αντιληφθεί πλήρως το μέγεθος και τις συνέπειες της κρίσης στο εισοδηματικό μας επίπεδο και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσαρμοστούμε και να εξυπηρεστήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες μας σε όλη τη διάρκεια του έτους. Φέτος το καλοκαίρι το σλόγκαν μας είναι …….. «Η ζωή φίλε επισκέπτη είναι έξω……… φέτος το καλοκαίρι έλα στο πανέμορφο Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη……….. είσαι μέσα». Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μια δυναμική ιστοσελίδα για να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε, να δείτε τις προσφορές μας, την ποιότητα των υπηρεσιών μας, τα events που θα ετοιμάσουμε με την βοήθεια του Δήμου και ένα αναλυτικό χάρτη που θα μας βρείτε…………………. Καλό καλοκαίρι και σας περιμένουμε, αφου για εμάς η κρίση αποτελεί «στοίχημα ζωής» και είματε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε……………………..

Σύλλαγος ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ Δυτικής Κορινθίας