Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δεν ήθελαν να δει την Παναγία, δεν είδε κανένα!

 Δεν ήθελαν να δει την Παναγία, δεν είδε κανένα!
Μουσουλμάνος (λαθρο)μετανάστης σχετικά πρόσφατα μετέφερε τη γυναίκα του σε μαιευτήριο της Πάτρας για να γεννήσει.
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δημόσιο μαιευτήριο ή κάποιο Κέντρο Υγείας της ευρύτερης περιοχής των Πατρών (οι μετανάστες συνηθίζουν και πηγαίνουν σε Κέντρα Υγείας ακόμα και σε Αγροτικά Ιατρεία και δέχονται να ξεγεννήσουν τις γυναίκες τους ακόμα και γιατροί άσχετων ειδικοτήτων π.χ. οφθαλμίατροι! αρκεί να θεωρηθεί έκτακτο περιστατικό για να μην πληρώσουν τίποτα απολύτως)…..
Μόλις έβαλαν τη γυναίκα του στον θάλαμο για να γεννήσει, πρόσεξε ο μουσουλμάνος την εικόνα της Παναγίας στον τοίχο και αμέσως είπε στον υπεύθυνο γιατρό: – Αυτό το κάδρο (εννοούσε το εικόνισμα) κατέβασέ το αμέσως από κει. Δεν θέλω μόλις γεννηθεί το παιδί μου να δει αυτό το πράμα!
Έγινε μια σχετική φασαρία, η γυναίκα αγχώθηκε και για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα, οι υπεύθυνοι δέχθηκαν να κατεβάσουν την εικόνα της Παναγίας (κακώς) με σκοπό να την ανεβάσουν αμέσως μετά.
Ο μουσουλμάνος έμεινε να περιμένει στην αίθουσα αναμονής πότε θα τελειώσει ο τοκετός. Μετά από ώρες βγήκε ο γιατρός και του ανακοίνωσε:
- Η γυναίκα σου γέννησε φυσιολογικά. Εκείνη είναι καλά.
Το παιδί σου όμως γεννήθηκε τυφλό! Όχι μόνο εικόνα της Παναγίας δεν θα δει, αλλά ούτε και τίποτα άλλο στον κόσμο!

(agioritikovima.gr)
filologos10.wordpress.com

Ατρόμητος ξανά στον τελικό με δώρο Πουλίδο!


Με «ασίστ» Πουλίδο και εκτελεστή, τον Κώστα Μήτρογλου ο Ατρόμητος απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και με δεδομένο το 0-0 του Περιστερίου πήρε την πρόκριση και στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στον τελικό του Κυπέλλου, λοιπόν, θα βρεθεί για 2η σερί σεζόν ο Ατρόμητος που έδειξε, βέβαια, τάσεις αυτοχειρίας. Και το λέμε αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πως αντιμετώπισε και έδωσε δικαίωμα σε έναν Αστέρα που από το 6' έπαιζε με δέκα παίκτες και από το 15' έχανε με 1-0 ενώπιον του κοινού της.
Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για τον Αστέρα. Μόλις στο 6' οι οικοδεσπότες βρέθηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την ορθή αποβολή του Μπαρτολίνι για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Τάτο που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ετσι οι Περιστεριώτες εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν άμεσα την εξέλιξη αυτή και στο 15' προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Μήτρογλου σέρβιρε στον Τάτο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα για να σκοράρει και να δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Στη συνέχεια, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Αστέρας ανέβασε ρυθμούς παρότι αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές και στο 19' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Ναβάρο. Μία απόφαση που αμφισβητήθηκε και δεν ξεκαθαρίζεται ούτε με το ριπλέι με τον Ροτζέριο στο 21' να ευστοχεί και να ισοφαρίζει σε 1-1.
Οποιος περίμενε αντίδραση από τον Ατρόμητο, διαψεύστηκε… Διότι πολύ απλά ο Αστέρας ήταν αυτός που έλεγχε το ματς και είχε μία-δυο πολύ καλές στιγμές για το 2ο γκολ, το οποίο, όμως, δεν ήρθε. Ετσι οι δυο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 1-1 που μέχρι εκεί έδινε πρόκριση στον Ατρόμητο.
Ιδανικό ξεκίνημα ο Αστέρας
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Αστέρας ανταμείφθηκε για την απόδοση του ειδικά μετά το γκολ της ισοφάρισης και στο 46' οι Αρκάδες πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ναβάρο. Ο εξτρέμ του Αστέρα εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Φυτανίδη και την κεφαλιά-πάσα του Περόνε και με κεφαλιά έγραψε το 2-1 υπέρ της ομάδας της Τρίπολης.
Ευκαιρίες και ισοφάριση-δώρο για Ατρόμητο
Ο Ατρόμητος, πλέον, βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και αποδεικνυόταν επί της ουσίας ιδανικός αυτόχειρας. Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αντιδράσουν και φρόντισαν να το κάνουν… Στο 62' ο Μητρόγλου από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ, ενώ στο 66' ο Χουανίτο είχε καθοριστική επέμβαση σε σουτ του Τάτου με το 2-1 να παραμένει.
Στο 72', όμως, τα πάντα άλλαξαν με ένα ολέθριο λάθος του Πουλίδο, ο οποίος δεν είδε τον Μήτρογλου που παραμόνευε και στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Μπαντή, ουσιαστικά σέρβιρε στον επιθετικό του Ατρόμητου που έγραψε το 2-2 υπέρ του Ατρόμητου. Σκορ που έδωσε εν τέλει την πρόκριση στους Περιστεριώτες που ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω ορθής αποβολής του Σκόνδρα στο 95'.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Τσαμπούρης, Πουλίδο (86' Σολάκης), Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο, Ροτζέριο (77' Φρανκού), Περόνε (63' Μπρέσκα).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Τόμας, Γιαννούλης (53' Επστάιν), Ιγκλέσιας (59' Πίτου Γκαρσία), Σφακιανάκης (71' Αναστασάκος), Δημούτσος, Μπρίτο, Τάτος, Μήτρογλου.

sentragoal.gr

Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει άλλο «ξέφραγο αμπέλι»!

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε εκρηκτικό σημείο. Η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας έχει καταστήσει τη χώρα ένα «ξέφραγο αμπέλι». Η ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ιδεολογικές εμμονές των μελών της, προεξάρχοντος του κ. Παπανδρέου, που καθόριζαν τη μεταναστευτική πολιτική οδήγησαν την κατάσταση κυριολεκτικά εκτός ορίων. Κορυφαίο παράδειγμα του λανθασμένου μηνύματος που έστελνε το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο καταστροφικός νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια. 
Η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή κυβέρνηση με αποφασιστικότητα και σχέδιο θα δράσει άμεσα και καταλυτικά για να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει συμφωνήσει με τον κ. Ραχόι, πρωθυπουργό της Ισπανίας, για κοινή δράση και συντονισμό στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Στο στόχο αυτό, άλλωστε, συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Διαφορετικά κινδυνεύουμε από την έκρηξη ανεξέλεγκτων κοινωνικών εντάσεων, αλλά και την εκδίωξή μας από τη συνθήκη Σένγκεν, που συνεπάγεται ότι οι Έλληνες δεν θα ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη.
Θυμίζουμε ότι:
·         Στην Ελλάδα εισέρχονται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες, δίνοντας την εικόνα ότι τα ελληνικά σύνορα είναι «τρύπια», με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική μας ασφάλεια.
·         Στην πλειοψηφία τους οι λαθρομετανάστες κατευθύνονται στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα, μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε γκέτο.
·         Η μαζική εγκατάσταση στις περιοχές αυτές τις μετατρέπει σε υγειονομικές βόμβες, όπου η υγεία όλων, κατοίκων και μεταναστών, τίθεται σε κίνδυνο.
·         Τμήμα των λαθρομεταναστών επιδίδεται σε παρανομίες και εγκληματικές ενέργειες.
·         Τροφοδοτείται το παραεμπόριο, το οποίο έχει καταστρέψει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο τζίρος του παραεμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, υπολογίζεται ετησίως στα 25 δισ. ευρώ, στερώντας από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δισ. ευρώ από ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη.
·          Διογκώνεται η μαύρη εργασία, που εκτοξεύει την ήδη υψηλή ανεργία και στερεί από τα ασφαλιστικά ταμεία τεράστια ποσά. 
  
Για τη Νέα Δημοκρατία η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι κομβικής σημασίας, ανάλογη με αυτή της οικονομικής κρίσης. Και απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα οι θέσεις του κόμματος είναι σαφείς:
·         Κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια (Ν.3838/2010), που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και που κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
·         Αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών και να δοθεί το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φυλάττει τα σύνορά της. 
·         Πάταξη του παραεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, και αποτελεί επιπλέον πόλο έλξης και για νέους μετανάστες.
·         Λήψη μέτρων κατά της μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις.
·         Αυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σε παράνομους αλλοδαπούς.
·         Δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, που συνιστούσε πρόταση του κόμματος, για πολλά χρόνια, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε τη κατασκευή τους. Κέντρα, όμως, που θα τηρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια, όπως: να είναι εκτός οικιστικού ιστού, να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με υπέρογκες δαπάνες η Πολιτεία, να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.

Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για την επίλυση του μεταναστευτικού και της επιστροφής στην ευνομία δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, δεν προσπαθεί να παραπλανήσει για τις προθέσεις του κόμματος, δεν παρουσιάζει αντιφάσεις και παλινωδίες. Είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής. Και στις επερχόμενες εκλογές τη θέτει προς έγκριση στον ελληνικό λαό για να την εφαρμόσει άμεσα και σχεδιασμένα.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ​ΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ !

Απίστευτη πολιτική ανάλυση δημοσιεύτηκε πριν λίγο σε ιστοσελίδα της Πελοποννήσου για την ενότητα της ομάδας Τατούλη στη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ενώ το πρωί το "δορυφορικό" κανάλι μίλαγε για προδοσία των συνεργατών και των συμβούλων του Τατούλη προς τον Περιφερειάρχη, που θα τον οδηγούσε μέχρι και σε παραίτηση, πριν από λίγο ... συντελέστηκε θαύμα !
Η ομάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα ενότητας μιας και σύμφωνα με την ιστοσελίδα :
"Στις εξέδρες όμως φαίνεται να κερδίθηκε μία άλλη μάχη. Πριν λίγο είδαμε να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι το γκόλ Ροζέριο Μάρτινς ο Πέτρος Τατούλης, ο Μπεντεβής, ο Γιαννακούρας,ο Ντάνος, ο Ρουμελιώτης και ο Πουλοκέφαλος. μαζί τους και η Ντίνα Νικολάκου. Ολοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αρκαδίας που την Δευτέρα δεν ψήφισαν την πρόταση του Περιφερειάρχη.. Η ομάδα φαίνεται ότι βρήκε τα κοινά της βήματα και ενώθηκε."
Δηλαδή από το πρωί που η "Η πλειοψηφία ανεξάρτητα απο την επένδυση και την ουσία της λύγισε και έπεσε ως χάρτινος πύργος κάτω απο την πίεση των πολιτών… Η Μεγάλη ΗΘΙΚΗ ΗΤΤΑ σημειώθηκε εντός της αιθούσης…οι περιφερειακοί σύμβουλοι σκόρπισαν σαν να είδαν τον Δράμαλη…!",
ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ


το γκολ του Ροζέριο Μάρτινς και η ομάδα ενώθηκε στα κάγκελα πανηγυρίζοντας !!!

Δηλαδή αν έκαναν και τίποτα άλλο θα μας έλεγε η ιστοσελίδα ότι η ομάδα είναι μπετόν αρμέ κανονικό ...

Ευχήνορας

Diaprisios.GR - Αποκλειστικό

Συνάντηση Νικολόπουλου με το προεδρείο της ΟΤΟΕ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Κ.Ο. του κόμματος στη Βουλή, με το προεδρείο της ΟΤΟΕ.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το  προέχον  είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας  και η λήψη αναπτυξιακών  μέτρων που θα τονώσουν την αγορά και θα αυξήσουν  ξανά τον  κύκλο των συναλλακτικών δραστηριοτήτων των τραπεζών. 
 Το βιώσιμο και ισχυρό τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας είναι ένας από τους πυλώνες για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της ανάπτυξης.
Η πραγματική οικονομία και η επιχειρηματικότητα έχουν ανάγκη την τόνωση της ρευστότητάς τους και αυτό μόνο οι Ελληνικές τράπεζες μπορούν να το εξασφαλίσουν.
Το κλείσιμο των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών πρέπει να είναι το τελευταίο.
Λειτουργικές συνενώσεις ΝΑΙ, αναδιαρθρώσεις ΝΑΙ, κλείσιμο ΟΧΙ.
Είναι ανάγκη να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη στήριξη των εκατοντάδων τραπεζοϋπαλλήλων που έχασαν τη δουλειά τους».

Ολόκληρο το συγκλονιστικό σημείωμα του αυτόχειρα- "Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια"

Τι έγραψε λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του


Συγκλονίζει το σημείωμα που άφησε ο 77χρονος λίγο πριν αυτοκτονήσει:
«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνο (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα για αυτή.

Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)».

To χρονικό
Όλα έγιναν λίγο πριν τις 9 το πρωί. Κόσμος πήγαινε κι ερχόταν στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, όταν ένας άνδρας  μπροστά στο παρτέρι απέναντι από την είσοδο του ΜΕΤΡΟ, έβγαλε από την τσέπη του ένα όπλο, είπε "Φεύγω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου", και το έστρεψε στον εαυτό του. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο πυροβολισμός "πάγωνε" όσους βρισκονταν εκεί γύρω και ο άνθρωπος αυτός σωριαζόταν νεκρός.
Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και λίγη ώρα αργότερα άνδρες του ΕΚΑΒ μετέφεραν την σορό του στον Ευαγγελισμό. Συγκλονιστική η εικόνα όλων όσων βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην πλατεία Συντάγματος την ώρα της μεταφοράς της σορού που έκαναν τον σταυρό τους.




Ήταν παντρεμένος και είχε μια κόρη.
Λίγα λουλούδια, αναμμένα κεράκια και πολλά οργισμένα σημειώματα άφηνουν από το πρωί πολίτες στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 77χρονος που με το θάνατό του συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Νωρίτερα στο Σύνταγμα τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του τραγικού αυτόχειρα.
Ανθρωποι απλοί που ποτέ δεν γνώρισαν τον Χ.Δ θέλουν να εκφράσουν με κάθε τρόπο τα συλληπητήρια τους. Ενας νεαρός με κοτσίδα, ένα ζευγαράκι, μια κυρία ηλικιωμένη με δάκρυα στα μάτια, ένας υπάλληλος γραφείου, ο λαχειοπώλης του Συντάγματος.
Αφήνουν λουλούδια, γράφουν σημειώματα, κάνουν τον σταυρό τους.
Το περιεχόμενο των σημειωμάτων που άφησαν οι πολίτες είναι ενδεικτικό. "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ" και "ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ" γράφουν μερικά μόνο από τα σημειώματα.
Λίγα λουλούδια άφησαν στο σημείο και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
O Κώστας Λουράντος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν μέλος του ΦΣΑ έως το 1994 όταν πούλησε το φαρμακείο του σε έναν άλλο φαρμακοποιοί.
"Τον θυμάμαι ως έναν αξιοπρεπέστατο άνθρωπο με πολλή ευγένεια και με πολύ τακτ. Θεωρώ ότι λόγω του ότι η αξιοπρέπειά του δεν θα επέτρεπε να ζήσει υπο συνθήκες διαφορετικές από αυτές που πίστευε, τον οδηγησε σε αυτή την πράξη που όχι μόνο με θλίβει αλλά με εντυπωσιάζει αρνητικά."

Και συνέχισε: "δεν έχει σημασία ποιός είναι αυτός που το έκανε αλλά το γιατί το έκανε. Δεν έχει κανείς το διακαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, ακόμα και αν δεν είναι αυτός που τραβάει το πιστόλι. Ουσιαστικά ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν και θα σας πω και κάτι ακόμα. Μια συνάδελφός μου όπως μου είπε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, πήγε να αυτοκτονήσει και το αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή."

news

Σάλος από τη δήλωση Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου - «Σεβασμό, ανεξάρτητα με το αν τα φάγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος»


Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι «αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου».

Σε ερώτηση της κ. Τσαπανίδου, «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;», ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε:

«Πριν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα, κανείς δε γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδα κάθε οικογένεια , μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το νομό μου», είπε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη, αν δεν είχε χρέη το αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή αν τα ‘φαγε ο ίδιος. Σεβασμό σε αυτές τις περιπτώσεις».
newsbeast.gr

Αντώνης Σαμαράς: Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα.ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι συγκλονισμένος. Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος. Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών.
Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε,
μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση.
Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα.
Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον!
Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα!  Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!».

Debate ανάμεσα σε Βενιζέλο και… Παπανδρέου

Η προθυμία του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά περισσότερα του ενός, και μάλιστα θεματικά debates, προκειμένου να αναδειχθούν οι διαφορές των προγραμμάτων των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας ενόψει των πρόωρων εκλογών, ανοίγει την όρεξη για μια υπερβατική πρόταση. Η θετική αποδοχή της οποίας θα αποδείκνυε με πράξεις και όχι λόγια, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κομίζει νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου, και ιδιαίτερα στο… αραχνιασμένο ΠΑΣΟΚ.
Η πρόταση είναι η εξής: Να ξεκινήσει ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα debates, όχι με τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά με τον… προκάτοχό του στην ηγεσία του Κινήματος. Με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και εκεί, ενώπιον μιας ελληνικής κοινωνίας η οποία διψά για απαντήσεις, να τεθούν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα.
Γιατί δεν δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ την πρόταση Καραμανλή για συναίνεση, τον Φεβρουάριο του 2009… Γιατί στις εκλογές του Οκτωβρίου μας έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν»… Γιατί αμέσως μετά τις εκλογές δεν πήραν τα αναγκαία για την οικονομία μέτρα… Γιατί ο πρώην πρωθυπουργός έλεγε ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα»… Γιατί απέρριψε τις εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης από τη Ρωσία και την Κίνα… Γιατί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε για «Τιτανικό», εκτοξεύοντας τα spreads… Γιατί δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα το Μνημόνιο, χωρίς ίχνος διαπραγμάτευσης…
Γιατί δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών… Γιατί όλοι μιλούν για συμφωνία μεταξύ τους, περί βελούδινης διαδοχής… Γιατί δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο ΙΙ… Γιατί παρουσιάστηκε το PSI ως επιτυχία, ενώ ξεκλείδωσε τα CDS της χρεοκοπίας… Γιατί από τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αποκλείστηκαν αντίπαλες υποψηφιότητες… Γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει πως ταιριάζει η εξαγγελία για ένα «νέο ΠΑΣΟΚ» με τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.
Τα πολλά «γιατί» που προηγήθηκαν, θα μπορούσαν να συνθέσουν το πολιτικό πινγκ-πονγκ ενός debate, που θα έγραφε Ιστορία από πλευράς τηλεθέασης. Δεν πρόκειται ωστόσο να το δούμε ποτέ. Γιατί αν γινόταν πράξη, και ετίθεντο τα παραπάνω ερωτήματα, στο τέλος ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζαν ούτε οι ίδιοι. Ο πρώην και ο νυν Πρόεδρός του.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

απελπισία και απόγνωση οι λογικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera): 
« Η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο ανέδειξε την παθογένεια συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως η ΓΕΝΟΠ. Τότε κατηγορηθήκαμε. Σήμερα πλέον που ο κ. Ρακιτζής έφερε στο φως της δημοσιότητας τα συγκεκριμένα στοιχεία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τέτοιου είδους λογικές που επικράτησαν όλα τα τελευταία χρόνια, έφεραν ουσιαστικά την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.Σήμερα πλέον αυτές οι λογικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».    



Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:  
«Το γεγονός ότι ένας συνταξιούχος αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος, είναι ένδειξη της απελπισίας και της απόγνωσης στην οποία έχει βρεθεί ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, που βλέπει να αλλάζει η ζωή του με βίαιο τρόπο. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αντί να επενδύει στην απόγνωση και τη δίκαιη οργή των πολιτών, οφείλει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το σχέδιο και τις προτάσεις που έχει, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και να στηριχθούν αποτελεσματικότερα εκείνοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συνανθρώπου μας».  

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Παιδείας.

Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  του Υπουργείου.
Μέσω του Συμφώνου αυτού τα δύο μέρη εκδηλώνουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους και δεσμεύονται από κοινού για τη συνεργασία, την οργάνωση, τον συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων προκειμένου να γίνει ομαλά η αποκέντρωση της των   Δημοσίων   Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Περιφέρεια σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3879/2010.
Μέσω της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας, τα συμβαλλόμενα μέρη   επιδιώκουν σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, την επίτευξη των παρακάτω στόχων:
  • Αύξηση της συμμετοχής στην Επαγγελματική Κατάρτιση
  • Σύνδεση της Επαγγελματικής Κατάρτισης με την αγορά εργασίας
  • Διασφάλιση της ποιότητας στην κατάρτιση και στις υπηρεσίες που παρέχουν οι φορείς παροχής επαγγελματικής κατάρτισης
  • Διευκόλυνση της κινητικότητας των αποφοίτων της επαγγελματικής κατάρτισης

απονεννοημένο διάβημα - τραγικό αδιέξοδο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το απονεννοημένο διάβημα του 77χρονου Έλληνα συμπολίτη μας στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος, δείχνει το τραγικό αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει τον λαό μας οι πολιτικές των μνημονίων όλων των τελευταίων κυβερνήσεων.
Τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα απελπισίας και αυτοκτονιών, Ελλήνων συμπολιτών μας έχουν πληθύνει.
Το κύμα αυτοκτονιών έγινε σύμβολο της κατάστασης που βιώνει η χώρα μας αυτή τη στιγμή. Είναι ανεπίτρεπτο στις δημοκρατίες (αν υποθέσουμε ότι είμαστε ακόμα σε καθεστώς δημοκρατίας) πολίτες να οδηγούνται στην αυτοχειρία μέσα απο την  απόγνωση, την οργή και της απελπισία.
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών καταγγέλει την πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης. Μόνη  λύση είναι ο αγώνας του λαού, ο οποίος με επιμονή και πείσμα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των συνθηκών που του επεβλήθησαν. 
Αποτελεί όνειδος για την Ευρωπαική Ένωση οι πολίτες μιας χώρας να οδηγούνται στην εξαθλίωση και την αυτοκτονία, κάτω απο τον ανυπόφορο ζυγό μιας νέας δουλείας που παραπέμπει σε καταστάσεις κατοχής και νέου αποικισμού. 
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  εκφράζει την οδύνη του για την θυσία του συμπολίτη μας καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια στούς οικείους του. 
Καλούμε τους  Έλληνες πολίτες να μη βάλλουν εναντίον του εαυτούς τους αλλά να διοχετεύσουν την οργή τους,  στους δυνάστες που τους εξουσιάζουν.
                                                          Από το Γραφείο Τύπου του ΚΑΠ-Σπίθα

Κώστας Κόλλιας: «Ένας δίκαιος αγώνας για τα ταξί κερδήθηκε - έχουμε πολλές ακόμα μάχες μπροστά μας»

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις μεταφορές και τα ταξί, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Θεωρώ ότι κερδήθηκε ένας σοβαρός και δίκαιος αγώνας υπέρ μιας επαγγελματικής ομάδας, η οποία και αυτή, όπως όλες, δοκιμάζεται από τη βαθιά ύφεση. Επί ενάμιση χρόνο η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έπαιξε μία φαρσοκωμωδία αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας, με δύο Υπουργούς να λύνουν τις διαφορές τους στις πλάτες των ιδιοκτητών ταξί. Αφού ο κ. Ρέππας συζήτησε και συμφώνησε επάνω σε ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, ήρθε ο κ. Ραγκούσης να διαφωνήσει με όλους, να τορπιλίσει τη διαπραγμάτευση και να ρίξει τον κλάδο σε πολύμηνη αγωνία και περιπέτεια.
Ο κ. Ραγκούσης πολέμησε μέχρι τέλους κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που είχε στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με όρους. Μίλησε για «μικρή ολιγαρχία», απείλησε ότι το νέο νομοσχέδιο δεν έχει την έγκριση της Τρόικας, φρόντισε να ζωγραφίσει μία εικόνα σύγκρουσης ανάμεσα στα προνομιούχα ταξί και την υπόλοιπη κοινωνία. Χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις «θλιβερή εξαίρεση», εννοώντας ότι την ώρα που οι υπόλοιποι πολίτες υποφέρουν, τα ταξί απολαμβάνουν προνόμια. Προφανώς ο κύριος Ραγκούσης αγνοεί τη θλιβερή εικόνα με τις ουρές στις πιάτσες, εικόνα ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. Από πέρυσι, η αξία των αδειών ταξί έπεσε κατακόρυφα, το κόστος ανέβηκε μαζί με την ιλιγγιώδη αύξηση του πετρελαίου, ο τζίρος έπεσε έως και 60%, οι επιθέσεις με σκοπό τη ληστεία πολλαπλασιάστηκαν.
Ευτυχώς ο κ. Ραγκούσης απομονώθηκε πλήρως. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε επί της ουσίας, οι διαφωνίες ακούστηκαν και, εντέλει, εισακούστηκαν. Ένα θέμα μείζονος κοινωνικής και οικονομικής σημασίας λύθηκε, με την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου και με τη συναίνεση του κλάδου και αυτό είναι μία σπάνια επιτυχία το τελευταίο διάστημα. Καθορίστηκαν πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια για τις άδειες, γεγονός που στην ουσία αποκλείει τη δυνατότητα έκδοσης νέων – πράγμα απολύτως λογικό με δεδομένη την υπερπληθώρα ταξί, ιδιαίτερα στην Αθήνα. Λύθηκαν τα ζητήματα των μεταβιβάσεων, θεσπίστηκαν ρυθμίσεις ορθολογικές για τον κλάδο, θετικές για τους ιδιοκτήτες και ωφέλιμες για το επιβατικό κοινό και το κοινωνικό σύνολο.
 Είμαι ευτυχής που οι προσπάθειες όσων στηρίξαμε όλο αυτό το διάστημα τον κλάδο απέδωσαν καρπούς. Τα αιτήματα των ιδιοκτητών ήταν εξαρχής όχι μόνο δίκαια, αλλά και τεκμηριωμένα επάνω στη διεθνή εμπειρία, βασισμένα στις πραγματικές μεταφορικές ανάγκες και εναρμονισμένες με τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η απελευθέρωση ενός επαγγέλματος δεν μπορεί να σημαίνει ασυδοσία. Δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως όφελος από το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των αδειών, ούτε για την οικονομία, ούτε για τους νυν ιδιοκτήτες, ούτε για την αγορά εργασίας, με δεδομένο το περιορισμένο μεταφορικό έργο και τον ήδη υπερβολικά μεγάλο αριθμό ταξί.
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι μία σημαντική ανακούφιση για τους ιδιοκτήτες. Είναι μία κερδισμένη μάχη, πιστεύω όμως ότι οι μεγάλες μάχες είναι ακόμα μπροστά μας, όχι μόνο για τα ταξί, αλλά για κάθε επαγγελματικό κλάδο, για κάθε πολίτη. Η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια και η αδυναμία εξασφάλισης μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλο και περισσότερους πολίτες είναι προβλήματα στα οποία το πολιτικό σύστημα οφείλει να απαντήσει με χειροπιαστές λύσεις και αυτές οι λύσεις βρίσκονται μόνο στην ανάπτυξη.»

Πρόταση-"β​όμβα" από Γιώργο σε Κλίντον

Απαλλαγμένος από τον… βραχνά της πρωθυπουργίας μιας χώρας που έχει χάσει σημαντικό μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας της, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί πλέον να κινείται με προχωρημένη άνεση σε διεθνές επίπεδο. Πάντοτε άλλωστε ήταν πολιτικά προσανατολισμένος στη διαμόρφωση ενός διακριτού διεθνούς προφίλ, που τον έφερε κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, και του επέτρεψε να παραμείνει εκεί, ακόμη και μετά την αποστρατεία του σε επίπεδο Ελλάδας. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την παραμονή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με αφορμή συνεδρίαση της οποίας παρέστη στη Νέα Υόρκη, και συναντήθηκε με τον Μπιλ Κλίντον.
Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει προσωπική σχέση με τον άλλοτε πλανητάρχη, ο οποίος την περίοδο που το Κίνημα βρισκόταν στην αντιπολίτευση, είχε χαρίσει στον Γιώργο Παπανδρέου πόντους δημοφιλίας, συμμετέχοντας στο Συμπόσιο της Σύμης.
Στη Νέα Υόρκη, Παπανδρέου και Κλίντον είπαν πολλά. Μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ελληνική κρίση, τις αμερικανικές εκλογές, το πώς διαμορφώνεται το παγκόσμιο σκηνικό, στη Μέση Ανατολή αλλά και τη Μεσόγειο.
Αυτά ανακοινώθηκαν. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στο τι… δεν ανακοινώθηκε, αλλά συζήτησαν οι δυο ηγέτες. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε στον Μπιλ Κλίντον, ότι η Ελλάδα χρειάζεται έμπρακτη στήριξη από τους ιστορικούς φίλους της, κατατάσσοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες στην παραπάνω κατηγορία.
Έσπευσε λοιπόν να τονίσει ότι μια επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, θα έστελνε ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα προς τις αγορές, και θα ενέτεινε την πίεση προς την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στηρίξει εμπράκτως την Αθήνα.
Σχολιάζοντας ότι ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο θα είχε μια επίσκεψη του ίδιου του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, μετά την αναμενόμενη επανεκλογή του στην προεδρική αναμέτρηση του Νοεμβρίου. Μια επίσκεψη άλλωστε, την οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αναβάλλει στο πρόσφατο παρελθόν.

NIKOΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / tatesmen.gr

Tην Μεγάλη Πέμπτη ο Μητροπολίτης Κορίνθου στη Θεία Λειτουργία στο Μετόχιον του Αγ. Γερασίμου στα Μεντουργιάνικα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ 2012.
ΑΠΟ 7-4 ΕΩΣ ΚΑΙ 23-4-2012.
Σάββατο του Λαζάρου 7/4:
Θεία Λειτουργία εις Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Κοιμητήριο) Κορίνθου.
Κυριακή των Βαΐων 8/4:
Θεία Λειτουργία εις Ι. Ναό Μετ. Σωτήρος Κιάτου.
19.30 Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Κορίνθου. 
Μεγ. Δευτέρα 9/4:
19.30 Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ναό Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου.
Μεγ. Τρίτη 10/4:
20.00 Ακολουθία του Νυμφίου εις Ι. Ησυχαστήριο Τιμ. Σταυρού Μαψού.
Μεγ. Τετάρτη 11/4:
12.00 μεσημβρινὴ, Ευχέλαιο εις Νοσοκομείο Κορίνθου (μετά των ιερέων της πόλεως).
16.00  Ευχέλαιο εις Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
19.00 Ακολουθία του Νιπτήρος εις Ι. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ζευγολατείου.  
Μεγ. Πέμπτη 12/4:
Θεία Λειτουργία εις Ι. Μετόχιον Αγ. Γερασίμου Ι. Μονής Προφ. Ηλιού Ζαχόλης. 
19.00 Ακολουθία των Αγίων Παθών εις Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
Μεγ. Παρασκευὴ 13/4:
9.00 Εσπερινός Αποκαθηλώσεως εις Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
13.00 – 16.00 Προσκύνηση Επιταφίων.
19.00 Ακολουθία Επιταφίου εις Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
21.30 Συνάντηση Επιταφίων Ι. Ναών Απ. Παύλου, Αγ. Νικολάου, Αγ. Άννης, Μετ. Σωτήρος, Αγ. Φωτεινής καί Ζωοδόχου Πηγής εις «Περιβολάκια» Κορίνθου. Δέηση και προσφώνηση.
Μεγ. Σάββατο 14/4:
Θεία Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Ι. Επιταφίου εις Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
23.00 Ακολουθία Αναστάσεως και Θεία Λειτουργία εις Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.
Κυριακή του Πάσχα 15/4:
Επισκέψεις εις Ιδρύματα και Στρατόπεδα της περιοχής.
19.00 Αρχιερατικός Εσπερινός της ΑΓΑΠΗΣ εις την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.
Δευτέρα Διακαινησίμου 16/4:
Θεία Λειτουργία μετά του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο οποίος και θα κηρύξει τον Θ. Λόγο εις την πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.
19.00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις την Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου μετά του προσκεκλημένου του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Τρίτη Διακαινησίμου  17/4:
Θεία Λειτουργία εις την πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου προεξάρχοντοςτου Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου ο οποίος και θα ομιλήσει κατάλληλα.
Πέμπτη Διακαινησίμου 19/4:
19.00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναὸ Ζωοδόχου Πηγής (Κοιμητήριο) Κορίνθου.
Παρασκευὴ Διακαινησίμου (Ζωοδόχου Πηγής) 20/4:
Θεία Λειτουργία εις τoν πανηγυρίζοντα Ι. Ναὸ Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία Τρυπητή) Αιγίου
Κυριακὴ του Θωμά 22/4:
Θεία Λειτουργία εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Μακαρίου Ξυλοκάστρου.
Εσπερινός εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Χιλιομοδίου.
Δευτέρα 23/4:
Θεία Λειτουργία εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Στιμάγκας.

11χρονος δείχνει την λύση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

"Πρέπει οι Έλληνες να δώσουν τα ευρώ τους και να πάρουν σε αντάλλαγμα δραχμές. Τα ευρώ πηγαίνουν στην (ελληνική) κυβέρνηση, η οποία μπορεί τότε να αποπληρώσει τα χρέη της” είπε ο 11χρονος.
Ένας 11χρονος Ολλανδός έλαβε ειδική μνεία για το σενάριό του εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη από την επιτροπή ενός βραβείου το οποίο χρηματοδοτείται από τον βρετανό ευρωσκεπτικιστή Σάιμον Γούλφσον, έγινε σήμερα γνωστό από τους οργανωτές.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΑΧΕΠΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, συνάντηση στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος με τον πρόεδρο κ. Γ. Γκροσομανίδη και τα μέλη του προεδρείου της ΑΧΕΠΑ, που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας καθηγητής κ. Τάκης Σκανδαλάκης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Α. Τσατσούλης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ζήτησε τη συμπαράσταση της μεγάλης αυτής Ελληνοαμερικανικής Ομογενειακής Οργάνωσης. Τους συνεχάρη για το έργο που επιτελούν και τους ευχαρίστησε για  όσα προσφέρουν στον Τόπο.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου της ΑΧΕΠΑ ευχήθηκαν στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί στον αγώνα για την ανάπτυξη και την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και τις δυνατότητες νέων μεγάλων επενδύσεων στη χώρα.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ....

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

 Η στάση των κομμάτων της Βουλής και των ΜΜΕ τους τελευταίους 5 μήνες, είναι ολοφάνερο ότι οδηγεί την χώρα σε μία συνεχή αναβολή των εκλογών. Οι "φίλοι μας οι Γερμανοί" μαζί με τα συνεργαζόμενα κόμματα στην Ελλάδα, παρακολουθούν κρυφά την πρόθεση ψήφου των ελλήνων, και προσπαθούν μέσα από τα ΜΜΕ, να διαμορφώσουν κοινή γνώμη που θα οδηγήσει σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τους συμφέρει.

Θυμηθείτε την αρχική δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά,  τον Νοέμβριο του 2011 : "οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το αργότερο στις 19 Φεβρουαρίου 2012 όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της Κυβέρνησης ειδικού σκοπού". Έτσι βάφτισαν τότε την Κυβέρνηση του Τραπεζίτη Παπαδήμου για να δείξουν στον κόσμο ότι επείγει η κύρωση της συμφωνίας του νέου μνημονίου και μετά ακολουθεί η δημοκρατία...... Και φυσικά εκλογές δεν έγιναν στις 19 Φεβρουαρίου, γιατί εφευρέθηκαν νέοι λόγοι για την καθυστέρηση. Η ΝΈΑ "ΑΝΥΠΟΧΏΡΗΤΗ" ημερομηνία που έδειξε ο Σαμαράς ήταν μέσα στον Μάρτιο και μετά μέσα στον Απρίλιο και τώρα μέσα στον Μάϊο....................Εμφανίστηκαν δε και μερικά "καλά παιδιά του ΠΑΣΟΚ", όπως ο Χρυσοχοϊδης και η Άννα η Διαμαντοπούλου και είπαν ότι "οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν τώρα γιατί θα είναι καταστροφικές για την χώρα....".

Αυτό που δεν δέχομαι, και δεν θα καταφέρουν να μου δημιουργήσουν σύγχυση, είναι ότι προσπαθούν με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για την χώρα, την ίδια στιγμή που έχουν καταστρέψει όλη την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

Καθίστε και σκεφθείτε, τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κορινθία !

Τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Κορινθία.

Όπως συνέβη για όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής, κ. Λυκουρέντζος, έχει σχεδόν έτοιμο το σύνολο των λιστών και απομένει πλέον η τελική έγκριση και από τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Η τελική επίσημη ανακοίνωση μπορεί να γίνει ενδεχομένως ακόμα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, με τα ψηφοδέλτια στην Επικράτεια να παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά ανανέωσης που κινούνται στο 30 με 40 %. Στην Κορινθία αυτό το ποσοστό ίσως να είναι και μεγαλύτερο !
Το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας είναι "κλεισμένο", έχει ολοκληρωθεί και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη ενημερωθεί !


Διαπρύσιος

O Πάνος Καμμένος στην Κρητη

Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα διασχίσει από μεθαύριο Παρασκευή 6/4/2012 έως και την Κυριακή ΟΛΟΥΣ τους νομούς της Κρήτης.
Πρώτος σταθμός το Ηράκλειο όπου θα φτάσει με πλοίο την Παρασκευή στις 6:00 το πρωί. Σάββατο θα είναι στο νομό Λασιθίου και την Κυριακή Χανιά-Ρέθυμνο.

Τι συμφέρει την Ελλάδα (να γίνει στη Γαλλία);

Αν επιχειρήσουμε να διαβάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις με βάση την κοινή λογική, και επεξηγηματικό εφαλτήριο την ιστορική εμπειρία, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Γαλλία της σύγχρονης εποχής δεν μπορεί να «ανεχτεί» για Πρόεδρο έναν πολιτικό με το ελλειμματικό ηγετικό εκτόπισμα του Φρανσουά Ολάντ.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, ο Νικολά Σαρκοζί συρρικνώνει την ψαλίδα της διαφοράς που τον χώριζε από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, ο οποίος… μας προέκυψε λόγω της βίαιης απομάκρυνσης του Ντομινίκ Στρος-Καν από το πολιτικό σκηνικό.
Τη συρρικνώνει, αλλά δεν την ανατρέπει. Και δεν έχει καταφέρει να την περιορίσει ακόμη σε επίπεδο στατιστικού λάθους, που θα συνεπαγόταν περίπου αυτονόητα την επανεκλογή του. Καθώς, κανείς δεν αμφιβάλει ότι στην απευθείας σύγκριση Σαρκοζί-Ολάντ, ο πολιτικός που ακρωτηρίασε εκ των έσω τον σιρακισμό, κερδίζει με χαώδη απόσταση.
Φαίνεται ωστόσο ότι οι μεγάλες προσδοκίες τις οποίες επένδυσε η γαλλική κοινωνία στον Νικολά Σαρκοζί, στις προεδρικές εκλογές του 2007, και δεν επιβεβαιώθηκαν στη διάρκεια της πενταετούς παρουσίας του στο Ελιζέ, έχουν θυμώσει τους Γάλλους. Και ακόμη, παλεύουν μέσα τους για το τι τελικά θα αποφασίσουν να πράξουν στις εκλογές.
Από την πολιτική απόφαση των Γάλλων πάντως, εξαρτάται εν πολλοίς το άμεσο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως και της Ελλάδας. Αν κερδίσει ο Φρανσουά Ολάντ, θα κληθεί να κάνει πράξη την εξαγγελία του για επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου που προσπαθεί να επιβάλλει στην ευρωζώνη η Άνγκελα Μέρκελ. Μόνο που θα βρεθεί χωρίς επαρκείς ή αξιόπιστους πολιτικούς συμμάχους, και θα περιμένει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών το 2013, για να δράσει ουσιαστικά.
Αν, απ’ την άλλη, επικρατήσει ο Νικολά Σαρκοζί, μπορεί κανείς να ποντάρει άφοβα τα λεφτά του ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα επιχειρήσει να βγει από τη σκιά της Άνγκελα Μέρκελ. Πολιτικά αναβαθμισμένος ο ίδιος, με νωπή λαϊκή εντολή, και έχοντας πετύχει μια ιστορική ανατροπή, από τη στιγμή που όλοι τον εκτιμούσαν μέχρι πρότινος ως βέβαιο ηττημένο των προεδρικών εκλογών, δεν θα διστάσει να αφήσει τον αχαλίνωτο χαρακτήρα του να… καλπάσει.
Πιθανότατα μάλιστα θα πετύχει το Βερολίνο σε πολιτική αδυναμία. Η Άνγκελα Μέρκελ προετοιμάζεται, στην καλύτερη για την ίδια περίπτωση σε επανάληψη του μεγάλου συμβιβασμού, συγγνώμη… συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες μετά τις εκλογές του 2013, ή, στην πολύ χειρότερη εκδοχή του εκλογικού αποτελέσματος, σε απομάκρυνση από την εξουσία.
Ταυτόχρονα, με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ να οδηγούνται προς επιβεβαίωση του αυτονόητου, δηλαδή την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ο «προφήτης της αλλαγής» του 2008, θα εντείνει τις πολιτικές πιέσεις του προς την ηγεσία της Ευρώπης, να εγκαταλείψει τη νοοτροπία και συμπεριφορά παιδικής χαράς που εξακολουθεί να την χαρακτηρίζει, αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης χρέους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικότερα στην πολιτική, το μέσο είναι το μήνυμα. Στο δικό μας παράδειγμα, ο Νικολά Σαρκοζί είναι περισσότερο αξιόπιστο μέσο ηγετικής διαχείρισης της πραγματικότητας σε σχέση με τον Φρανσουά Ολάντ. Και είναι αρκετά κυνικός, ώστε να μην διστάσει να «σκοτώσει» τη συμμαχία με τη Γερμανία, προκειμένου να ανακτήσει η Γαλλία ναπολεόντειες διαστάσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκής ηγεμονίας.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Ο Τσιμογιάννης στο επιτελείο της Συγγρού

Ο επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης φαίνεται ότι έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια και στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχοντας μάλιστα και στις κλειστές συνεδριάσεις του «πρωινού καφέ» της Συγγρού, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα «Νέα».
Η εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη καταγράφει την παρουσία του κ. Τσιμογιάννη στη χθεσινή συνεδρίαση της στενής ομάδας των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, για την προετοιμασία της επίσκεψης και ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω το Σάββατο, αλλά και συνολικά της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Συγγρού προεκλογικά.
Ο κ. Τσιμογιάννης, ο οποίος συνδέεται με φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά, είχε συνδράμει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και στην εσωκομματική μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή. Ενώ, μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, φημολογείτο ότι θα αναλάμβανε κεντρικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο.
Το σενάριο αυτό δεν «περπάτησε», καθώς ο Γρηγόρης Τσιμογιάννης δεν κατάφερε να βρει κοινό βηματισμό με τον τότε εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνο Παναγιωτόπουλο, σήμερα ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει, και έτσι ο γνωστός επικοινωνιολόγος προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη μεγάλη μάχη της ΝΔ για επιστροφή στην εξουσία.

statesmen.gr

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Την Κυριακή, 8 Απριλίου 2012 
στο
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
θα πραγματοποιηθεί
 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
που θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ και θα διαρκέσει έως τις 13:00.

Το Χελυδόρι παρουσιάζει την Πέμπτη η "ΗΛΕΚΤΡΑ" TV

Στο  Χελυδόρι θα σας ταξιδεύψει την Πέμπτη το βράδυ ο φακός της "ΗΛΕΚΤΡΑ" TV Κορίνθου . όπου θα παρουσίάσει τήν ιστορία του Χωριού όπως τα αφηγήται στην κάμερα του σταθμού ο άλλοτε γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορίου κ.  Χρήστος Α. Λάλος. Η εκπομπή θα  περιηγηθεί την τοποθεσία που ήταν το αρχοντικό των Μαμωνάδων, την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου , ενώ η εκπομπή θα αναφερθεί και στο ναό της Μεταμόρφωσης στα Μεντουργιάνικα

Εκτός από εμάς, έχουν τρελάνει και τους λαθρομετανάστες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πιθανόν να πρόκειται για αφελή ερώτηση, αλλά ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί ή εγκαταλείφθηκε το μεγαλόπνοο σχέδιο Παπουτσή που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2011;

Ρωτώ, διότι τώρα έχουμε περάσει σε άλλο σχέδιο – αυτό που έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί αντί να ψηφίζονται νόμοι-προσκλητήρια.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, έναν χρόνο μετά την περί φράχτου αναγγελία, φράχτη ακούγαμε και φράχτη δεν βλέπαμε.

Και εκεί, γύρω στον Ιανουάριο του 2012, το επικοινωνιακό παραμύθι ξανάρχισε με πηχυαίους τίτλους:

«Περί τα τέλη Αυγούστου η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο»!

«Αντίστροφη μέτρηση για τον φράχτη στον Έβρο»! (Πόσο διαρκεί μια αντίστροφη μέτρηση στο… Κανάβεραλ της Ελλάδας, παραμένει άγνωστο).

Ελλάδα - Αλλαγή | Παρουσίαση Χάρτας Νέων 2012


Image

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολιτισμικής κρίσης, η οποία επηρεάζει όλους
τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Η σημερινή κατάσταση, δεν αποτελεί ξαφνικό
ή πρόσκαιρο φαινόμενο, αντίθετα είναι το αποτέλεσμα λάθος πολιτικών και
νοοτροπιών, που ακολούθησε το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης.

Τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί ως νέοι άνθρωποι αλλά και οι δυσκολίες
που πλέον βιώνουμε στις οικογένειες μας, είναι γεγονότα αδιαπραγμάτευτα. Ωστόσο,
αν υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο πρέπει να έχει ως βάση της την αποτίναξη της
μιζέριας με την οποίοι προσπαθούν κάποιοι σήμερα, να δηλητηριάσουν τις ζωές μας.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΑΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΚΑΡΥΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού: 960.000,00 €

Ειδικότερα,
«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΑΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΚΑΡΥΑ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  960.000,00 €.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΑΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΚΑΡΥΑ

Η οδός ανήκει στην κατηγορία ΑΙΙΙ κατά ΟΜΟΕ και η ταχύτητα μελέτης είναι Ve=70χλμ/ώρα ενώ η ταχύτητα μελέτης στο μήκος επιρροής του κόμβου προτείνεται στα 50χλμ/ώρα.

Στην υφιστάμενη χάραξη της εθνικής οδού, η δημιουργία τρισκελούς ισόπεδου κόμβου, απαιτεί μήκος επέμβασης στον κύριο κλάδο 600μ, ενώ στην κάθετη οδό μήκος 100μ.
Η επιλογή της ερυθράς της κυρίας οδού έγινε με βασικά κριτήρια την προσαρμογή στην υφιστάμενη κατάσταση, την χωρική λειτουργία της οδού σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά στοιχεία της οριζοντιογραφίας, τα μήκη ορατότητας, την οπτική αρμονία και την τήρηση των ορίων που θέτουν οι προδιαγραφές. Ακολούθως η μηκοτομή της κάθετης οδού προσαρμόστηκε πλήρως στις απαιτήσεις της μηκοτομής της κύριας οδού. Επίσης, έχει γίνει υδραυλική μελέτη απορροής ομβρίων. Η υφιστάμενη διατομή του κύριου κλάδου προσαρμόζεται στη β2 κατά ΟΜΟΕ και προβλέπεται με ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα πλάτους 8,00μ. που αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,75μ. η καθεμία και λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25μ, δηλαδή (2x3,75+2χ0,25). Στα επιχώματα /ορύγματα σε όλο το μήκος επιρροής του κόμβου τα ερείσματα προβλέπονται ως πεζοδρόμια λόγω της υφιστάμενης παρόδιας δόμησης και του αστικού χαρακτήρα της οδού, τα οποία είναι πλάτους 2.50μ (συμπεριλαμβανομένου του ρείθρου), προκειμένου να δεχθούν οδοφωτισμό. Η υφιστάμενη διατομή της κάθετης οδού προσαρμόζεται στη γ2 κατά ΟΜΟΕ και προβλέπεται με ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα πλάτους 7,50μ. που αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,50μ. η καθεμία και λωρίδα καθοδήγησης πλάτους 0,25μ. (2x3,50+2x0,25). Στα επιχώματα /ορύγματα της κάθετης οδού διαμορφώνονται όπως και της κύριας οδού. Ο υπό μελέτη ισόπεδος κόμβος προβλέπεται να έχει σαφή και υποχρεωτική καθοδήγηση των κυκλοφοριακών ρευμάτων με διαγραμμίσεις και τόξα κατευθύνσεων.