Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πόρισμα- πλεόνασμα 1,2 εκατομμύρια Ευρώ το 2010 στη Ν. Δ.

Με βάση το πόρισμα της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος που παραδόθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και το οποίο δημοσιεύεται στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (σελ. 40 & 41) προκύπτει μια Αδιαμφισβήτητη αλήθεια.
Η Ν.Δ., σύμφωνα με το πόρισμα, τα δύο τελευταία έτη κατά τα οποία Πρόεδρος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και μετά από πολλά έτη με ζημίες, δεν δημιουργεί πρωτογενή ελλείμματα κατά την λειτουργία της.
Αναλυτικά, για το έτος 2010 το πλεόνασμα ήταν 1,2 εκατομμύρια Ευρώ και για το έτος 2011 (παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καταβολή της τέταρτης δόσης της κρατικής χρηματοδότησης) ήταν 335 χιλιάδες Ευρώ.
Η αλήθεια αυτή αποδεικνύει τη βούληση και την ικανότητά μας να νοικοκυρέψουμε την Ελλάδα.
Θα τα καταφέρουμε γιατί μπορούμε.      

Γιάννης Μιχελάκης Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της Π.Ν.Ο.
Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν».

Χορήγηση εκλογικού επιδόματος και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος και ο Αναπληρωτής  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, μετά την έγκριση από τη Βουλή της τροπολογίας που είχαν καταθέσει για το εκλογικό επίδομα των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Οι αρμόδιοι υπουργοί αναγκάστηκαν, επιτέλους, να δεχθούν το αυτονόητο, έστω και την τελευταία στιγμή. 0χι, όμως, στο βαθμό που επιθυμούσαμε. Δέχθηκαν κάτω από την πίεσή μας, να κάνουν δεκτή την τροπολογία, που είχαμε καταθέσει και ζητούσαμε τη χορήγηση εκλογικού επιδόματος και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που μέχρι σήμερα ήταν οι μόνοι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία και εξαιρούνταν από τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για χορήγηση ειδικής εκλογικής αποζημίωσης.
Αυτό που εξαρχής είχαμε ζητήσει, ήταν να αρθεί η αδικία της εξαίρεσης από το εκλογικό επίδομα του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, παρόλο που συμμετέχει με υπερωρίες και πρόσθετη εργασία στη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής κάθε εκλογικής διαδικασίας. Η συμμετοχή των Αστυνομικών στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών είναι καθοριστική, καθώς εκτελούν υπερεργασία πέραν των συνηθισμένων καθηκόντων τους, όπως φρούρηση εκλογικών τμημάτων, συνοδεία και μεταφορά εκλογικού υλικού, μέτρα τάξης και ασφάλειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, επιδόσεις διορισμών για δικαστικούς αντιπροσώπους και μέλη εφορευτικών επιτροπών κλπ. 
 Η προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, για τη διασφάλιση του αγαθού της  προστασίας των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας, είναι σήμερα καθοριστική για τον τόπο. Οφείλει η Πολιτεία να το αναγνωρίζει με μέτρα τόνωσης του ηθικού, αλλά και έμπρακτης στήριξης στο έργο και στα καθήκοντά τους».

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

Eλκόμενος Χριστός

Εύχομαι να Μεγαλύνει η ψυχή μας, να ψηλώνει εντός μας η Αγάπη, ΣΥΝ-Χωρώντας κάθε Προδότη-Ιούδα της ζωής μας..Προσκυνώ κάθε Συν-Σταυρωθέντα κι εύχομαι ΚΑΛΗ ΣΥΝ-Ανάσταση ατομική και Εθνική.
Χριστινα Γεωργαντοπούλου
ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ -ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

Τα Κόμματα για τις εκλογές - Αποχωρήσεις - Μεταγραφές - Δημοσκοπήσεις

Δεν θα είναι υποψήφιοι οι Π. Καψής και Κ. Γείτονας (ΠΑΣΟΚ), ανακοίνωσαν σήμερα. «Δεν περισσεύει χρόνος και χρήμα για επαναληπτικές εκλογές» δήλωσε ο υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας. Συμμετέχει στις εκλογές με υποψηφίους σε όλη τη χώρα, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών. «Όχι σε αυτόνομη κάθοδο, ναι σε ενωτικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς», λέει το Μέτωπο Ανατροπής. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ , ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος του ΛΑΟΣ, Α. Στεργίου. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της ALCO και Metron Analysis ...
περισσότερα.

eklogika.gr

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 Διάγγελμα θα απευθύνει το βράδυ της Μ.Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, o πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την επίσκεψή του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
 για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, το θρίλερ της προκήρυξης των εκλογών λαμβάνει τέλος τη Μεγάλη Τετάρτη. Για εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προκειμένου να αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες. Για τότε προγραμματίζεται και η επίσκεψη του Λουκά Παπαδήμου στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει θεσμικά σχετικά με τον εκλογικό του σχεδιασμό τον Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά από αυτή τη συνάντηση αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του ακριβούς χρόνου διεξαγωγής των εκλογών και βεβαίως η απαραίτητη θυροκόλληση του διατάγματος διάλυσης της Βουλής. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό την τελευταία στιγμή, οι εκλογές θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, στις 6 του μήνα. Χθες πάντως, μετά τον Αντώνη Σαμαρά που είχε μιλήσει για εκλογές στις 6 Μαΐου, την ίδια ημερομηνία ανέφερε ως την πλέον πιθανή και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, εκτιμώντας μάλιστα ότι μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουν λήξει όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες της παρούσας κυβέρνησης. Στόχος της κυβέρνησης πάντως είναι να συνεχίσει αδιάκοπα το έργο της ως την τελευταία στιγμή, προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση να ξεκινήσει από το καλύτερο δυνατό σημείο και έτσι να μην χαθεί καθόλου χρόνος, δεδομένου ότι «δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια», όπως επιμένουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου. Έτσι, χθες ο Λουκάς Παπαδήμος είχε συνεργασία με τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Ηλία Πλασκοβίτη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ συγκάλεσε «μίνι υπουργικό» για την αντιμετώπιση μεταξύ άλλων του θέματος που έχει δημιουργηθεί με την απειλή απεργίας από την ΠΝΟ, που αναμένεται να πλήξει σημαντικά τον τουρισμό και την διακίνηση προϊόντων τις ημέρες του Πάσχα. Αντιστοίχως, λύση αναζητείται και απέναντι στην απεργία που φέρονται να ετοιμάζουν για την Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ. Αμέσως μετά τη λήξη της πολύωρης σύσκεψης, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωνε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης «να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και την απρόσκοπτη διακίνηση των προϊόντων»...

fimotro.blogspot.com

Ο Ατρόμητος δεν είχε σταματημό

Η 20ή αγωνιστική στον 7ο όμιλο περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση αναφορικά με την 8η και 9η θέση τις οποίες προσπαθούν να αποφύγουν διότι οδηγούν στον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα 6 ομάδες.
Για να το αντιληφθεί κανείς, άλλωστε, δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από μία ματιά στη βαθμολογία, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο συνωστισμός που έχει δημιουργηθεί.
Η διαφορά του 4ου Παναργειακού από τον 9ο Ατρόμητο Χιλομοδίου θα είναι μόλις δύο πόντοι.
Τώρα στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό 15λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο,  κατάφερε να πάρει εμφατική νίκη με 3 -0 επί της Δάφνης Ερυθρών που μέχρι το 71' κρατούσε το μηδέν στα μετόπισθεν.
Ο Ατρόμητος δεν κατάφερνε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν όμως τον βρήκε, δεν είχε σταματημό... Ο Ξύδης έλυσε τον Γόρδιο δεσμό στο 71' για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Κουσκουνά στο 84' και στο 87'.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ (Παντελής Κουρουπής): Σκούπας, Ιατρόπουλος, Μπαλής, Πανακούλιας, Βλάσσης, Κριαράς (59' Μαστρογιαννόπουλος), Ξύδης, Παπαϊωάννου, Κουσκουνάς, Τσουμάνης, Μυργιώτης (62' Κορδαλής)
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ (Μελέτης Σοφός): Λαϊνιώτης, Δερβίσης (72' Σιδέρης), Γκούρλας, Μάγκας, Τσέλος, Λιώρης, Μακρής, Κουτσοδήμος, Ανέστης, Τσαλμάς, Κώνστας

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Στο μεταξύ η διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος και μετά από αρκετή σκέψη ανακοινώνει ότι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου στις 22/4 θα διεξαχθεί κανονικά με την συμμετοχή όλων των φιλάθλων. Ο πρόεδρος Πάνος Μπεθάνης επιθυμεί να διευκρινίσει ότι μέχρι το τέλος της σεζόν θα τηρηθεί ο κανόνας "μηδενικής ανοχής" σε θέματα συμπεριφοράς φιλάθλων και αθλητών. Το εισιτήριο για το συγκεκριμένο παιχνίδι ορίστηκε στα 10 ευρώ, 5 ευρώ για τα μέλη και δωρεάν για γυναίκες και παιδιά.
Επισης για δύο ακόμη χρόνια θα κάθεται στον πάγκο της Κορίνθου ο 35χρονος τεχνικός Γιάννης Καντάς, ο οποίος  επισήμανε πως "Από την πρώτη μέρα που μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή κ. Λιβανό, αλλά και στη συνέχεια με τον πρόεδρο κ. Μπεθάνη, υπήρχε συγκεκριμένο όραμα, πλάνο και στόχους που θα βαδίζαμε. Η διαφορά είναι ότι χρόνο με τον χρόνο, βάζουμε συγκεκριμένους στόχους. Θέσαμε τους στόχους αλλά και τον τρόπο υλοποίησης τους. Στόχοι που σε βάθος χρόνου, όλοι στην Κόρινθο θα χαίρονται γι’ αυτό το δημιούργημα και να είναι περήφανοι για την ομάδα της πόλης τους. Ομως θα πρέπει να υπάρξει υπομονή από την πλευρά του κόσμου και επιμονή από εμάς. Δεν μπορεί ένας 18χρονος να γίνει σε ένα χρόνο 30χρονος. Χρειάζονται σωστά βήματα, δουλειά και με τη σωστή οργάνωση όλα μπορούν να γίνουν»,.

Ο Πάνος Καμμένος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθή δήλωση:

Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τη συγκρότηση μας σε Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Θέσαμε το θέμα που έχει τεθεί και από έγκριτους Συνταγματολόγους,σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της δανειακής σύμβασης του Μνημονίου και της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ιδιαίτερα στο σημείο που αναφέρεται στη παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας.Αναπτύξαμε τις θέσεις μας.
Θέσαμε και το θέμα των εκλογών που αποτελεί μονόδρομο αυτή τη στιγμή προκειμένου να γίνει μία εθνική στροφή.
Συζητήσαμε στο σημείο αυτό που έχει φτάσει ο Ελληνικός λαός σε απόλυτη δυστυχία,την ώρα που τρέχουν τα χρέη του Ελληνικού Δημοσίου για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις,με προκλητική συμπεριφορά να συμφωνούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να δοθούν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να γίνουν εκλογές ενισχύοντας τα μεγάλα κόμματα κατά παράβαση ουσιαστικά των άρθρων του Συντάγματος.
Υπάρχει πλήρης δυσαρμονία μεταξύ της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και του εκλογικού σώματος και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του να πράξει τα δέοντα.

Η εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε

Η εβδομάδα των Παθών ξεκίνησε . Σε κάθε πόλη και χωριό οι πιστοί βιώνουν με ιδιαίτερη ευλάβεια το θείο δράμα του Θεανθρώπου προσμένοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού.
metrogreece.gr

wikileaks για Π. Καμμένο: Είναι διαφορετικός αυτός, είναι Πατριώτης! Θέλει προσοχή!

Τα ντοκουμέντα μιλάνε μόνα τους! Οι εχθροί του πλανήτη Αμερικάνοι, παραδέχονται οτι ο Καμμένος δεν είναι του...γνωστού συναφιού, οτι πρόκειται για αληθινό πατριώτη και δεν θα περάσουν καλά με δαύτον!!!!

Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", γνωστής εφημερίδας για τις σχέσεις της με τη Νέα Δημοκρατία, αν μη τι άλλο, σοκάρει. Και το σοκ που δημιουργεί είναι πολλαπλό, αφού με το συγκεκριμένο δημοσίευμα "βγάζει πρωθυπουργό" τον Πάνο Καμμένο, αφού τον παρουσιάζει ως αγνό πατριώτη που δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, αλλά μόνο για την Ελλάδα. Επίσης, με το συγκεκριμένο δημοσίευμα φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία αποτραβιέται (δια της πλαγίας οδού) από την διεκδίκηση της κυβέρνησης, την οποία αφήνει στα χέρια του Πάνου Καμμένου.

Αν μη τι άλλο, το δημοσίευμα της "Δημοκρατίας" αποτελεί κόλαφο για όλους όσους ήρθαν σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία ή αμερικανούς (πολιτικούς ή πράκτορες), οι οποίοι έδειξαν παντελή αδιαφορία για την Ελλάδα, ενώ φρόντισαν να "γλύψουν" αρκετά προκειμένου να έχουν την "επαρκή φροντίδα" από τις ΗΠΑ. Εάν το δημοσίευμα δεν αποτελεί μέρος τακτικής και δεν υπάρξει μελλοντική δημοσίευση που θα αντιστρέψει όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Πάνος Καμμένος αναδεικνύεται ως ο καταλληλότερος για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, στην πλέον δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, αφού μόνο κάποιος πατριώτης μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιέσεις και το βάρος των ευθυνών.
Τα απίστευτα στοιχεία που ήλθαν στο φως μέσω της εφημερίδας “Δημοκρατία” και αναφέρονται σε τηλεγραφήματα των Wikileaks που περιγράφουν επαφές του Πάνου Καμμένου με Αμερικανούς αξιωματούχους, σόκαραν ακόμα και εμάς. Παρά το ότι παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις Καμμένου από την εποχή της εξεταστικής για τη Siemens και έχουμε εκτιμήσει αρκετές πτυχές του αγώνα του, δεν τον είχαμε εξιδανικεύσει αφού και αυτός ήταν μέλος του πολιτικού συστήματος όλα αυτά τα χρόνια.

Καραμανλής και Σαμαράς απόντες από την ψήφιση της τροπολογίας για την χρηματοδότηση των κομμάτων

 34 οι απόντες από το ΠΑΣΟΚ - 14 από τη ΝΔ
- Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι: Γ. Χαραλαμπόπουλος, Α. Νταλάρα , Ο. Ρενταρή
- Πως δικαιολόγησαν την στάση τους κατά της τροπολογίας βουλευτές της ΝΔ
- ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά με ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ. Όμως τα όσα καταγράφηκαν δημιουργούν πολλά ερωτήματα, αφού οι απουσίες και από τα δυο μεγάλα κόμματα ήταν πολλές και δεν ήταν μόνο πρωτοκλασσάτα ονόματα αλλά ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας εν δυνάμει.
Οι κ.Καραμανλής και Σαμαράς όπως και πολλοί άλλοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία και ίσως θα έπρεπε να διευκρινισθεί εαν η απουσία ήταν εσκεμμένη ή εάν ήταν τόσο σίγουροι ότι θα περάσει που δεν θεώρησαν σκόπιμη την παρουσία τους.
Για την ιστορία η τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων ψηφίστηκε με 155 ψήφους υπέρ.
Σε σύνολο 214 βουλευτών, 56 βουλευτές καταψήφισαν την τροπολογία, ενώ «παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.
Την τροπολογία καταψήφισαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Κοινωνικής Συμφωνίας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και Ιωάννης Ζιώγας.

Καταψήφισαν από το ΠΑΣΟΚ οι Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Άννα Νταλάρα και Όλγα Ρενταρή Τέντε, ενώ μεταξύ των «ηχηρών» απουσιών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ήταν των Γιάννη Ραγκούση, Βάσως Παπανδρέου, Θεόδωρου Πάγκαλου και Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Φωτεινής Πιπιλή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε νωρίτερα στο twitter: “Δεν θα ψηφίσω την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Οφείλω να είμαι συνεπής με τα όσα έχω πει για το πολιτικό σύστημα.”
Και ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έγραψε επίσης:  “Δεν ψηφίζω τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως δεν ψήφισα και τη συμφωνία για τη Siemens”.
ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (34)
1. Γ. Ραγκούσης,  2. Ελ. Παναρίτη , 3. Καραπαναγιώτη , 4. Μ. Χρυσοχοΐδης , 5. Α. Μακρυπίδης , 6. Θ. Πάγκαλος , 7. Κεφαλίδου, 8. Δ. Κρεμαστινός, 9. Θ. Παπαδόπουλος , 10. Γ. Ντόλιος , 11. Ελ. Τσιαούση,12. Συμεών Κεδίκογλου, 13. Καρανίκας ,14. Κλαυδιανού, 15. Σιδηρόπουλος ,16. Γικόνογλου,17. Εμμ. Στρατάκης ,18. Μ. Σκραφνάκη, 19. Χρ. Αράπογλου , 20. Καιλή. 21. Θαν. Οικονόμου , 22. Γκερέκου, 23. Ξυνίδης, 24. Διαμαντίδης, 25. Β. Γιουματζίδης ,26. Θ. Τζάκρη, 27. Μ. Όθωνας  28. Στ. Κουτμερίδης, 29. Μ. Τζελέπης , 30. Σ. Μερεντίτη , 31. Κατσαρού, 32. Ευτ. Δαμιανάκης, 33. Σ. Βαλυράκης ,34. Ευ. Κουρουπάκη
Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Γ. Χαραλαμπόπουλος, Α. Νταλάρα , Ο. Ρενταρή
ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ (14)
1. Ευγ. Τσουμάνη –Σπέντζα, 2. Φ. Πιπιλή, 3. Αρ. Σπηλιωτόπουλος ,4. Κ. Μητσοτάκης ,5. Π. Παναγιωτόπουλος , 6. Μ. Βαρβιτσιώτης , 7. Αργ. Ντινόπουλος , 8. Κ. Καραμανλής , 9. Ελ. Ράπτη. 10. Σ. Αναστασιάδης , 11. Μ. Παπαδόπουλος , 12. Α. Σαμαράς, 13. Κοντός ,14. Ο. Κεφαλογιάννη
ΚΚΕ – απουσίαζαν όλοι πλην 2: Σπ. Χαλβατζής, Ι. Ζιώγας
ΣΥΡΙΖΑ – απουσίαζαν όλοι πλην 2: Αλ. Τσίπρας, Ευ. Αμμανατίδου
Επίσης, απουσίαζαν:
Σπύρος Κουβελης, Κουντουρά, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργος Βλάχος, Αρ. Αγάτσα , Μίκα Ιατρίδη, Π. Δημητρουλόπουλος, Λ. Αυγενάκης, Σ. Χατζηγάκης, Λιάνης, Γ. Δημαράς

Αιχμές Γιαννίτση
 Με σαφείς αιχμές προς το πολιτικό σύστημα που αδράνησε και δεν άλλαξε το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων τοποθετήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών αντιστρέφοντας τα βέλη που δέχτηκε.
«Δεν είχα καμία πρεμούρα να καταθέσω τροπολογία για την επιχορήγηση των κομμάτων. Σκέφτηκα όμως την πολιτική ανωμαλία που θα δημιουργούσε η μη υπογραφή της», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης ο οποίος μιλώντας στη Βουλή πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας για αντιφάσεις τους επικριτές του.
Είχε προηγηθεί νωρίτερα μια προσωπική επίθεση από τον κ. Πάνο Καμμένο που έσπευσε να επισημάνει ότι ο κ. Γιαννίτσης δεν είναι εκλεγμένος υπουργός. «'Ακουσα το μη εκλεγμένος υπουργός. Σας παρακαλώ να σεβαστείτε το Σύνταγμα γιατί εγώ σέβομαι το Σύνταγμα», είπε ο υπουργός κάνοντας γνωστό ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν το επισπεύδον υπουργείο για την προώθηση της τροπολογίας, εκείνος τη συνυπόγραψε και βεβαίως αναλαμβάνει και την ευθύνη του συνυπογράφοντος.
 «Ακούστηκε ότι αν ψηφιστεί η τροπολογία δεν θα αγοραστούν λαμπάδες, αυγά, παντόφλες και πουλάκια το Πάσχα. Δεν διευκρινίστηκε όμως ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι πρόσθετη επιχορήγηση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Έσπευσε όμως ταυτόχρονα να σημειώσει την ανάγκη τα κόμματα να ξεπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. «Θέλω να πιστεύω ότι τα κόμματα με τα χρήματα αυτά θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους υπαλλήλους τους, τη ΔΕΗ το ΙΚΑ, ανεξάρτητα αν η τροπολογία προβλέπει το ανεκχώρητο», είπε ο υπουργός.
Αναρωτήθηκε επίσης ποιοι από τους σημερινούς επικριτές της τροπολογίας συμφώνησαν να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, σχέδιο που παρουσίασε στην Επιτροπή Θεσμών πριν από λίγο καιρό και, μεταξύ άλλων, προέβλεπε μείωση της επιχορήγησης κατά 25%, περιορισμό της επιχορήγησης σε μια φορά μέσα στην τετραετία και επίσης να μην αναληφθούν από το δημόσιο τα χρέη των κομμάτων στις τράπεζες.
Όπως όμως σημείωσε ο κ. Γιαννίτσης δεν πείστηκαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων να πάει στη Βουλή αυτό το σχέδιο νόμου. «Ποιοι αλήθεια όμως ψήφισαν το καθεστώς χρηματοδότησης των κομμάτων; Μήπως η κυβέρνηση Παπαδήμου; Μπορούμε να δούμε αν όσοι σήμερα επικρίνουν είπαν τίποτε στο παρελθόν για το καθεστώς της χρηματοδότησης όταν ήταν υπουργοί ή συμμετείχαν σε άλλα κόμματα;» αναρωτήθηκε ο κ. Γιαννίτσης που αναφέρθηκε εμμέσως και στον κ. Ραγκούση, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι είχε ετοιμαστεί ένα άλλο σχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων την περασμένη άνοιξη αλλά - άγνωστο γιατί - δεν προχώρησε ποτέ. Κάλεσε μάλιστα τα κόμματα να δεχθούν να μπει έστω και τώρα σε συζήτηση και ψήφιση το δικό του σχέδιο για να ψηφιστεί όπως γρήγορα ψηφίστηκαν και άλλα νομοσχέδια από την παρούσα Βουλή.
Νωρίτερα ο κ.Ραγκούσης είχε πει πως δεν θα ψηφίσει την τροπολογία και πως η παραίτηση του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

newsit.gr

Η Βάνα Μπάρμπα κατεβαίνει στις εκλογές με το ΛΑΟΣ

Την προσχώρηση της Βάνας Μπάρμπα στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.Θα είναι υποψήφια στη Β'Αθηνών.
Αύριο στις 14.00 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου θα ζητήσει το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης αμέσως μετά την προκήρυξη της ημερομηνίας των εκλογών 

Έκτακτο δελτίο για καταιγίδες τις επόμενες 6 ώρες - Καταιγίδα θα πλήξει την Κορινθία

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.
Στα νότια προάστια προάστια και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο υπήρξαν δέκα κλήσεις στην Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος, όπως επίσης και στα βορειοδυτικά προάστια στην περιοχή του Μενιδίου.
Βροχές και έντονες καταιγίδες το επόμενο εξάωρο στην Κορινθία, την Αργολίδα,  την Βοιωτία, την Φθιώτιδα, την Φωκίδα, την Εύβοια, τις Δυτικές Κυκλάδες και κυρίως την Αττική και μέχρι το τέλος του εξαώρου στις υπόλοιπες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις άνεμους και μεγάλα ποσά νερού
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΟΠΩΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ή ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

1. Να ενημερωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να λάβουν υπ’ όψιν, ανάλογα µε τον προορισµό τους, το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, κλπ.)
2. Να προγραμματίζουν τη μετακίνηση τους έτσι, ώστε να µη συµπίπτει µε την αιχµή των καιρικών φαινομένων
3. Εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν πεζοί, να φορούν τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
4. Να ελέγχουν την κατάσταση του αυτοκινήτου τους, προτού επιχειρήσουν οποιαδήποτε μετακίνηση
5. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινούνται με αυτοκίνητο, οφείλουν να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Να ταξιδεύουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα κάνουν. Εάν μετακινούνται στην πόλη να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
6. Να μην εγκαταλείπονται τα οχήματα, σε καμιά άλλη περίπτωση εκτός από αυτήν όπου τούτο ζητείται από τους εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων που έχουν την ευθύνη της διάσωσης
7. Σε καμιά περίπτωση να μην αγγίζονται ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει στο έδαφος
8. Να προστατεύονται οι σωληνώσεις του νερού απέναντι στον παγετό

Εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου στα Σαρανταπηχιώτικα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία την Παρασκευή 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, που βρίσκεται εντός δημοτικού αλσυλλίου, στον οικισμό Σαρανταπηχιωτίκων της Τ.Κ. Σαρανταπήχου.
Αντικείμενο της δημοπρασίας αποτελούν τα 49,89 τ.μ. του κτίσματος και επιπλέον τόσα τ.μ. όσα αντιστοιχούν σε ακτίνα έξι μέτρων περιμετρικά του κτίσματος και βρίσκονται εντός του χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου.
Το αλσύλλιο συνορεύει βόρεια με αιγιαλό, νότια και δυτικά με ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών και ανατολικά με ιδιοκτησία Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
Η μίσθωση εξαιρείται των εμπορικών μισθώσεων.
Σε περίπτωση που η δημοπρασία δεν  πραγματοποιηθεί την ανωτέρω ημερομηνία θα γίνει στις 25-4-2012, την ίδια ώρα και με τους ίδιους όρους. Το μίσθιο θα λειτουργεί ως αναψυκτήριο, σνακ μπαρ ή παρεμφερές κατάστημα.
Το μίσθωμα ορίζεται ετήσιο.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς: τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 €).
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας εγγυητική επιστολή από αναγνωρισμένη τράπεζα ή γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης ποσού ίσου με το 1/10 του ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς (300 €) και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στη διακήρυξη.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε επτά (7) έτη με δικαίωμα του μισθωτή να ζητήσει τριετή παράταση κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 7 της διακήρυξης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244). Η διακήρυξη επίσης διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr. Tα έξοδα δημοσίευσης θα βαρύνουν τον μισθωτή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Παραίτηση του Ανδρέα Ζάρρου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠ. ΖΑΡΡΟΥ

Ξυλόκαστρο, 9/4/2012
ΠΡΟΣ: κ. Περικλή Μενούνο, πρόεδρο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

ΚΟΙΝ: - κ. Χριστίνα Καζάνη, πρόεδρο ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
             - κ. Αντώνη Κλαδούχο, δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
             - κ. Δημήτρη Σκούρα, επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
             - στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
             - στους δημοτικούς συμβούλους Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης


Κύριε πρόεδρε,

σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και παρακαλώ να ξεκινήσετε άμεσα τη διαδικασία αντικατάστασής μου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε παραίτηση είναι πολλοί και έδρασαν προσθετικά ώστε να καταλήξω σήμερα στην απόφαση αυτή. Κυριότερος όλων είναι η τακτική που ακολουθείτε εσείς και η δημοτική αρχή σε όλα τα σοβαρά θέματα που έχουν έλθει στην Επιτροπή, θεωρώντας τα μέλη της διακοσμητικά στοιχεία που μόνη υποχρέωση έχουν να λένε «ναι» στις προτάσεις που έρχονται (συνήθως βιαστικά και πρόχειρα).
Όλα και όλοι γίνονται θυσία στο βωμό της μικροπολιτικής και της πελατειακής αντιμετώπισης. Δεν θέλετε η ΕΠΖ να είναι τόπος συζήτησης και παραγωγής πολιτικής. Επειδή καταλαβαίνω ότι αυτό που χρειάζεστε είναι τα μέλη της Επιτροπής να παίζουν το ρόλο της γλάστρας και εμένα ο χαρακτήρας και η αξιοπρέπειά μου δεν το αντέχει, σας διευκολύνω και παραιτούμαι.

Με περισσή απογοήτευση,
Ανδρέας Απ. ΖάρροςΔημοτικός Σύμβουλος
της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Συνέντευξη Τύπου δίνει ο Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 10 Απριλίου στις 12.00

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη θα παραθέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 10 Απριλίου στις 12.00

Κώστας Κόλλιας: «Απαράδεκτος ο αποκλεισμός κορινθιακών συνεταιρισμών από το πρόγραμμα ελαιολάδου»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τον αποκλεισμό των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου και Ξυλοκάστρου από το πρόγραμμα επιδότησης οργανώσεων ελαιουργικών φορέων για αγορά εξοπλισμού και άλλες δράσεις εκσυγχρονισμού της ελαιοπαραγωγής. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Στις αρχές Φεβρουαρίου υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη απόφαση, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι όροι έγκρισης των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων για τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα για την τριετία 2012-2015. Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, για να πάρει μία οργάνωση την έγκριση, πρέπει η παραγωγή της σε ελαιόλαδο ή ελιές να αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 5% της μέσης παραγωγής της περιφέρειας – όπου ως μέση παραγωγή είναι ο μέσος όρος της τελευταίας τετραετίας.
Στο προηγούμενο πρόγραμμα το κριτήριο αυτό ήταν 2%. Το αποτέλεσμα αυτής της τροποποίησης είναι μεγάλες Ενώσεις, όπως του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου, αλλά και της Αρκαδίας, να απορριφθούν από τα προγράμματα. Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτή η απόρριψη, αναφέρω ότι ενδεικτικές δραστηριότητες οι οποίες επιδοτούνται από το εν λόγω πρόγραμμα είναι: συλλογικές προμήθειες πάγιου εξοπλισμού, κατάρτιση παραγωγών στη συλλογική διαχείριση, τη βιολογική γεωργία, ελέγχους ιχνηλασιμότητας, διαχείριση αποβλήτων ελαιοτριβείων και αξιοποίηση υποπροϊόντων ελαιοκαλλιέργειας, προγράμματα προώθησης. Με άλλα λόγια, οι Ενώσεις Κιάτου και Ξυλοκάστρου «κόβονται» από τον εκσυγχρονισμό, την «πράσινη» γεωργία, τη δυνατότητα βελτίωσης της παραγωγής, τόσο ως προς την ποσότητα, όσο και ως προς την ποιότητα.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι Ενώσεις, η προβλεπόμενη από μέρους τους διαδικασία τηρήθηκε στο ακέραιο, τόσο ως προς τα τυπικά προαπαιτούμενα, τις μελέτες και τις εγγυητικές επιστολές, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα. Κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ίσχυε το κριτήριο του 2% και όχι του 5%, το οποίο βεβαίως και πληρούνταν. Στη συνέχεια, εντελώς αιφνιδιαστικά και λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, εκδόθηκε η ΚΥΑ που ανέβασε το ποσοστό παραγωγής στο 5% της περιφέρειας.
Ποιοι λόγοι οδήγησαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εκδώσει την εν λόγω απόφαση αύξησης του ποσοστού από 2 σε 5% παραμένει μυστήριο. Εξ όσων γνωρίζω, ο Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2008, ο οποίος τροποποιήθηκε το 2011, σε κανένα σημείο δεν αναφέρει κάποια ποσόστωση ως προϋπόθεση για την επιλεξιμότητα των οργανώσεων που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Βεβαίως δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος υπογράφων την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 5% είναι ο Υπουργός Οικονομικών. Και είναι γνωστό ότι όπου μπήκε η υπογραφή του κ. Βενιζέλου ακολούθησε ακρωτηριασμός. 
Πολλές καταγγελίες υπάρχουν τόσο για την αιφνιδιαστική απόφαση, όσο και για την απόρριψη των Ενώσεων Κιάτου και Ξυλοκάστρου – καταγγελίες ανοιχτές ή με υπονοούμενα για ευνοημένους. Δεν θα μπω στη διαδικασία να λύσω αυτόν τον γρίφο, παρά θα ζητήσω εξηγήσεις απευθείας από τα συναρμόδια υπουργεία. Δεν κατανοώ πώς, αντί να μπουν κριτήρια επιτυχίας στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης πενταετίας, αντί να μπουν κριτήρια οικονομικής ευρωστίας και διαφάνειας, μπαίνουν αυθαίρετα ποσοτικά κριτήρια που δημιουργούν αδικίες και ανισότητες στις αναπτυξιακές προοπτικές των περιφερειών.»

"ΜΑΓΕΨΕ" Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΟΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​ΩΝ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟ​Υ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕ​Σ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ!

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για την 186η επέτειο της ΕΞΟΔΟΥ της φρουράς των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ στην
Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου και του Σταυρού Ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ.
Η λιτανευτική πομπή στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πολιτιστικοί σύλλογοι, φιλαρμονικές και στρατιωτικά αγήματα κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων.
Οι Φιλαρμονικές που εντυπωσίασαν φέτος ιδιαίτερα τους χιλιάδες κόσμου που έδωσαν φέτος το παρόν ήταν η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" καί η Φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ", που ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις σε όλη την πομπή παρελαύνοντας ως μία, κοινή Φιλαρμονική!

Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε, τοσο ηχητικά όσο και οπτικά, μιας και έπαιξαν και παρέλασαν μαζί 100 μουσικοί !!!
Το "πείραμα" των δύο φιλαρμονικών πέτυχε απόλυτα, κατι που επίσης θα επαναλάβουν στο Αίγιο τη Παρασκευή 22 Απριλίου 2012που ο Δήμος Αιγιάλειας εορτάζει την πολιούχο Αγία της, Ζωοδόχο Πηγή (Παναγία Τρυπητή).

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ:
http://filarmonikiaigeiras.blogspot.com/2012/04/blog-post_09.html

 

Ντόρα Μπακογιάννη: Η τροπολογία στο νόμο για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων είναι ευθέως αντισυνταγματική

  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου για τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων κομμάτων.Η Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων τόνισε:  «Η τροπολογία στο νόμο για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων είναι ευθέως αντισυνταγματική. Είναι αντισυνταγματική, γιατί με αυτήν καταργούνται υφιστάμενα αστικά δικαιώματα, που εν προκειμένω είναι τα δικαιώματα των Τραπεζών, στις οποίες έχει εκχωρηθεί η συγκεκριμένη χρηματοδότηση, τρίτο τρίμηνο του 2011 και πρώτο τρίμηνο του 2012, ως εγγύηση της δανειοδότησης των κομμάτων.         
Η αντισυνταγματικότητα αυτή στηρίζεται στο άρθρο 2 του Συντάγματος που προστατεύει την αξία και κατ’ επέκταση την προσωπικότητα του ανθρώπου, από το άρθρο 1 του πρόσφατου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, με το οποίο προστατεύεται ειδικά η περιουσία, της οποίας επιτρέπεται η στέρηση μόνο για δημόσια ωφέλεια και με καταβολή αποζημιώσεως.         
Έτσι εκτός από το δικαίωμα όποιου έχει έννομο συμφέρον να προσβάλει την Υπουργική Απόφαση που θα χορηγήσει τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση απευθείας στα κόμματα, αγνοώντας την εκχώρηση της στις Τράπεζες που είναι οι δικαιούχοι, υφίσταται ευθεία υποχρέωση των διοικούντων τις Τράπεζες που έχουν χορηγήσει τα δάνεια να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής που φαλκιδεύει τα δικαιώματα τους και με ασφαλιστικά μέτρα να ζητήσουν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να απαγορεύσει άμεσα την εκταμίευση της επιχορήγησης.         
Διαφορετικά, οι διοικούντες τις Τράπεζες αυτές, διαπράττουν απιστία σε βάρος της Τράπεζας που διοικούν, η οποία λόγω ποσού είναι σε βαθμό κακουργήματος και διώκεται αυτεπάγγελτα. Η τροπολογία που κάνει νομότυπη τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γιατί παραβιάζει κατά τρόπο κατάφωρο τις αρχές της δημοκρατικής ισονομίας και ισότητας».

Nίκος Νικολόπουλος: συνέχιση του έργου των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη σύγκλιση της επιτροπής για τη συνέχιση του έργου των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση και σύγκλιση της επιτροπής για την συνέχιση του έργου των κατηργημένων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, ο Υπουργός Εργασίας έσπευσε, με μεγάλη καθυστέρηση, να τη συγκαλέσει. Στην πρώτη, όμως, συνεδρίαση ανακοίνωσε τη λήξη του έργου της. Παρέπεμψε τα πάντα στην επόμενη Κυβέρνηση χωρίς να καταθέσει τη δική του πρόταση. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, παραβίασε υποσχέσεις και δεσμεύσεις.
Ο Νέος Φορέας για τον οποίο είχε δεσμευτεί παραπέμπεται στο μέλλον.
Όλα όσα έλεγε και πίεζε, γιατί έπρεπε τάχα να γίνουν γρήγορα, ξεχάστηκαν.
Οι υποχρεώσεις, όμως, των δύο Οργανισμών είναι σε εκκρεμότητα. Οι δικαιούχοι και οι εργαζόμενοι αγωνιούν, το κοινωνικό έργο των δυο Οργανισμών είναι στον αέρα.
Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διάσωση και τη συνέχιση του έργου των δυο Οργανισμών.
Για τη διασφάλιση της περιουσίας και των αποθεματικών τους.
Για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Επίσης ο κ.  Νικολόπουλος, με αφορμή τις συνεχιζόμενες μικροκομματικές και πελατειακές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ στον ΟΑΕΔ, δήλωσε:

«Κομματικά παιχνίδια στον ΟΑΕΔ μέσα στην προεκλογική περίοδο.
Δυσμενείς μεταθέσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια δήθεν για έκτακτες ανάγκες των υπηρεσιών.
Τοποθέτηση προϊσταμένων μόνο με απόφαση του Διοικητή χωρίς προκήρυξη.
Επιλεκτικές με κομματικό άρωμα τοποθετήσεις, μετά τις αποφάσεις του Υπηρεσιακών Συμβουλίων για προϊστάμενους και διευθυντές.
Αρκετοί έχουν, ήδη, προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών στον Οργανισμό ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές.
Μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής για να εξυπηρετηθεί η κομματική πελατεία.
Αναγνωρίσεις τίτλων σπουδών, μεταθέσεις ημετέρων σε προνομιακές θέσεις, απονομή επαίνων και βραβείων για να αποκτήσουν κάποιοι πλεονεκτήματα εξέλιξης και προαγωγής.
Δυστυχώς, παρά την αγανάκτηση και τον πόνο του Ελληνικού λαού, το ΠΑΣΟΚ, αμετανόητο και αδιόρθωτο, επιμένει σε μικροκομματικές πρακτικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Δεν θα μπορέσει, όμως, να συνεχίσει για πολύ.
Σε λίγο οι πολίτες θα του δείξουν την πόρτα της εξόδου».

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο Β’ θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη 10 Απριλίου 2012, ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος.
Θα τον συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 πμ στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ψέματα Παπανδρέου με την κάλυψη της ΕΕ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το γνωρίζαμε, αλλά πλέον υπάρχει και η χειροπιαστή απόδειξη:
Όσο εύκολο είναι να κατηγορηθεί ένας ολόκληρος λαός ως ψεύτης, απατεώνας, κλέφτης, τεμπέλης και διεφθαρμένος, άλλο τόσο δύσκολο είναι να αποδώσεις τις ίδιες κατηγορίες στους ηγέτες του.
Εδώ και δέκα μέρες η ΕΕ παρουσιάζει πανηγυρικά την περίφημη «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών», που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Απριλίου, με συνεντεύξεις Τύπου στις Βρυξέλλες και στις πρωτεύουσες των χωρών-μελών.
Πρόκειται για την εφαρμογή πρόνοιας της Συνθήκης της Λισαβόνας, σύμφωνα με την οποία ένα εκατομμύριο πολίτες της ΕΕ μπορούν – με μια συγκεκριμένη διαδικασία -  να συγκεντρώνουν υπογραφές, ζητώντας από την Κομισιόν να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση επί του θέματος για το οποίο συγκεντρώνονται οι υπογραφές.
Η Κομισιόν δεν υποχρεούται να αποδεχθεί τη βούληση των πολιτών που υπογράφουν, πλην όμως υποχρεούται να καλέσει τους έχοντες την πρωτοβουλία σε ακρόαση και οπωσδήποτε η δημοψηφισματική αυτή διαδικασία μπορεί να αποτελέσει μέσο πίεσης και να φέρει στην επιφάνεια ένα θέμα που απασχολεί μερίδα των Ευρωπαίων πολιτών.

Γιατί (ξανα) πέφτει το ΠΑΣΟΚ

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται την τρέχουσα περίοδο, μικρή αξία και χρησιμότητα έχουν, ως προς την πραγματική απεικόνιση των τάσεων οι οποίες διαμορφώνονται στην ελληνική κοινωνία.
Αυτή είναι μια διαπίστωση την οποία ενστερνίζονται και οι ίδιοι οι δημοσκόποι, οι οποίοι κατανοούν ότι απειλούνται ευθέως με καταβαράθρωση της αξιοπιστίας τους, από τη στιγμή που οι μετρήσεις τις οποίες πραγματοποιούν έχουν σοβαρές μεθοδολογικές στρεβλώσεις. Με πλέον χαρακτηριστική, τη συνεπή άρνηση των πολιτών να απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους τίθενται, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το δείγμα το οποίο έχει στα χέρια του ο ερευνητής της δημοσκόπησης.
Δεν σημαίνει ωστόσο και ότι δεν μπορεί κανείς να καταλήξει σε ορισμένες παραδοχές, οι οποίες φαντάζουν αυτονόητες διαπιστώσεις. Όπως το μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την πτώση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Και πάνω απ’ όλα, το «φρενάρισμα» της ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ.
Μετά το αρχικό κύμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας που προκάλεσε η διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ δείχνει σήμερα να αποσυσπειρώνεται και πάλι. Χωρίς αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι τους οποίους χάνει να οδηγούνται στο ασφαλές καταφύγιο της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη. Αντιθέτως, κοντοστέκονται στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, από την οποία είναι πλέον πιθανότερο να οδηγηθούν στην αποχή, παρά σε κάποιο άλλο κόμμα της Αριστεράς.
Η συγκεκριμένη δημοσκοπική εικόνα του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει το πόσο δύσκολο είναι το έργο του Ευάγγελου Βενιζέλου. Που γίνεται δυσκολότερο λόγω χειρισμών από την πλευρά της νέας ηγεσίας, που φαντάζουν αναπόφευκτοι, πλην όμως είναι μοιραίοι.
Όπως η επιστροφή στελεχών τα οποία συμβολίζουν το παλαιό και βαθύ ΠΑΣΟΚ, σαν τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, η επανάκαμψη των διαγραφέντων, και η σθεναρή υπεράσπιση του Μνημονίου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από τη στιγμή που δεν είχε τη δυνατότητα άλλης στρατηγικής, με τον Αντώνη Σαμαρά να ομιλεί περί αλλαγών.
Κάπως έτσι, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και πάλι χαμηλά. Πιο χαμηλά από όσο θα προσδοκούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μια πραγματικότητα που δυσκολεύει τους χειρισμούς και τις εσωκομματικές ισορροπίες, την επομένη μιας εκλογικής μάχης η οποία προοιωνίζεται ως πολιτική καταστροφή για το ΠΑΣΟΚ.

statesmen.gr

Οι “περίεργες” και μοιραίες εκλογές του 2000


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Όσο… στρογγυλά κι αν προσεγγίζει κανείς την πολιτική, το βράδυ των «περίεργων» εκλογών του 2000, ανήκει σε εκείνες τις στιγμές στην Ιστορία που στιγματίζουν τη διαδρομή μιας χώρας. Όπως και (τουλάχιστον) μια γενιά.
Στις 9 Απριλίου του 2000, μερικούς μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του ίδιου έτους στις ΗΠΑ, όπου οι εκλέκτορες της Φλόριντα έδωσαν την προεδρία της υπερδύναμης στον Τζορτζ W Μπους, ενώ ο Αλ Γκορ ήταν εκείνος ο οποίος είχε επικρατήσει στη λαϊκή ψήφο, η Ελλάδα ζούσε ένα πρωτοφανές για τα μεταπολιτευτικά χρονικά εκλογικό θρίλερ.
Μόλις τρία χρόνια μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής είχε καταφέρει να μετατρέψει το «σκορποχώρι» που παρέλαβε από τον Μιλτιάδη Έβερτ σε υπολογίσιμη δύναμη εξουσίας. Σε ουσιαστικά εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.
Με μια προεκλογική στρατηγική που έφερνε στην Ελλάδα αέρα εκσυγχρονισμού ως προς τις μεθόδους τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει ένα κόμμα στο δρόμο προς τις κάλπες, η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει να ανατρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα που είχε το ΠΑΣΟΚ, όταν ο Κώστας Σημίτης αποφάσιζε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι οποίοι δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ, λόγω της σχετικής απαγόρευσης, την Παρασκευή 7 Απριλίου, δηλαδή 48 ώρες πριν από τις εκλογές, οι δημοσκόποι έτριβαν τα μάτια τους, βλέποντας την τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση, όχι μόνο να έχει ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά και να έχει περάσει μπροστά. Με τη θρυλούμενη διαφορά να κινείται στα επίπεδα του +2%.
Το τι μεσολάβησε εκείνες τις 48 ώρες, μέχρι περίπου τις 22.00 το βράδυ της Κυριακής, όταν τα πρώτα exit polls τα οποία έδειχναν τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τις εκλογές, πήγαν… περίπατο, και ο τροχός γύρισε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, που τελικά επικράτησε με διαφορά 1%, πιθανότατα δεν θα το μάθουμε ποτέ. Μονάχα θεωρίες συνωμοσίας και προχωρημένες υποψίες έχουν ακουστεί, μαζί με την όχι και τόσο λογικοφανή εξήγηση ότι τη μεγάλη ανατροπή την οφείλει το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών. Κάτι σαν τη… Φλόριντα στις ΗΠΑ, μερικούς μήνες αργότερα, δηλαδή.
Εκείνο, αντιθέτως που μάθαμε, είναι τι συνέβη στην Ελλάδα επειδή σε εκείνες τις οριακές εκλογές παρέμεινε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, με τρόπο που ακόμη και σήμερα παραμένει δαιμονοποιημένος. Και προκαλεί σε όλους τους Ευρωπαίους απέχθεια, ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004, κινδύνευσαν να μην γίνουν, λόγω των «καρτών» που αφειδώς μοίραζε η ΔΟΕ. Τελικά έγιναν, για να ολοκληρωθούν ωστόσο τα μεγάλα έργα που συνιστούσαν απαραίτητη δέσμευση της χώρας, σημειώθηκαν πρωτοφανείς υπερκοστολογήσεις, που γιγάντωσαν το εθνικό χρέος για ολόκληρες γενιές.
Η κυβέρνηση Σημίτη, αδύναμη, ασθενική και άβουλη, δεν είχε τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές, τομές και ρήξεις, που απαιτούσε η συγκυρία της εποχής. Με πρακτικό αποτέλεσμα, αυτή η δεύτερη τετραετία του αυτοαποκαλούμενου «εκσυγχρονισμού», να καταγραφεί στις πλέον μαύρες σελίδες του ΠΑΣΟΚ και της χώρας.
Κυρίως όμως, οι «περίεργες εκλογές» του 2000 υπονόμευσαν την επόμενη κυβέρνηση, αυτή του Κώστα Καραμανλή που προέκυψε από τη νίκη στην αναμέτρηση του 2004, και παρεμπόδισαν την έγκαιρη και εις βάθος διερεύνηση εθνικών σκανδάλων, όπως εκείνα του Χρηματιστηρίου και της «Siemens».
Μην έχετε λοιπόν καμία αμφιβολία ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, που θα αναζητήσει ψύχραιμα και νηφάλια τις αιτίες για το ξέσπασμα της εθνικής κακοδαιμονίας που οδήγησε στο τραγικό αδιέξοδο του Μνημονίου, θα κοντοσταθεί σε εκείνες τις «περίεργες» εκλογές. Τις εκλογές που έθεσαν τις βάσεις για την εθνική απαξίωση μιας περήφανης χώρας.

statewmen.gr

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ;

Ο Νίκος Πετρόπουλος, γραμματέας της νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τον Πέτρο Τατούλη, παραμένει εδώ και πολλά πολλά χρόνια μια από τις αυθεντικές φωνές του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, ασυμβίβαστος για όσα πρεσβεύει, αμετακίνητος για όσα πιστεύει.
Έχει τη φήμη του σκληρού σε ό,τι αφορά θέματα πολιτικής διαπλοκής και υπόγειων δοσοληψιών, δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω και δεν έχει διστάσει πολλές φορές να διαψεύσει δημοσίως ακόμα και κολλητούς του όταν έχει τύχει να παραποιήσουν ή να μεταφέρουν ατυχώς δηλώσεις και απόψεις του.
Πέρα από όσα έκτροπα έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, από καθαρά πολιτικής και διοικητικής άποψης, υπήρχε ένα σοβαρό θέμα στο τραπέζι για το οποίο οι σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν σε ονομαστική ψηφοφορία.
Η από πολύ νωρίτερα (μέρες πριν το συμβούλιο) στερεοφωνικώς διαφημιζόμενη και διατυμπανιζόμενη από μερικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, συμφωνία των περιφερειακών συμβούλων της πλευράς του Τατούλη για το υπό ψήφιση θέμα, με τη "διαφήμιση" να φτάνει μέχρι και σε γραφικότητες που υποτίθεται ότι εκτυλίχθηκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τρίπολη, φαίνεται ότι διαψεύστηκε πανηγυρικά και βαρύγδουπα.
Το "ΟΧΙ" του Πετρόπουλου ακούστηκε μέχρι τα πέρατα του Μοριά, αλλά πολλά πολλά ΜΜΕ έχασαν ή δεν είδαν ή δεν έβγαλαν ή ξέχασαν την είδηση. Τυχαίο ;
Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, από το arcadiaportal,gr, και συγκεκριμένα στο 0:39, ακούγεται στεντόρειο το "ΟΧΙ" του Πετρόπουλου που σε κάθε άλλη περίπτωση και αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, θα αποτελούσε "πρωτοσέλιδο" θέμα και θα ήταν αντικείμενο ρεπορτάζ για μέρες. Είναι γνωστό όμως ότι όταν υπάρχει "θέμα ΠΑΣΟΚ", όλα είναι αλλιώς σε αυτή τη χώρα και ιδιαίτερα στο νομό Κορινθίας.
Το θέμα είναι σοβαρό γιατί δεν γίνεται κάποιους να τους εμφανίζουν ως τραμπούκους (ακόμα και αν είναι έτσι) για το "ΟΧΙ" τους και κάποιους άλλους να τους εξαφανίζουν ή να τους αγνοούν για την ίδια θέση τους, ιδιαίτερα όταν πιθανώς να έχουν να πουν και κάτι σοβαρό ως επιχείρημα για το "ΟΧΙ" αυτό.
Τι συνέβη λοιπόν ; Γιατί "θάφτηκε" το "ΟΧΙ" του Πετρόπουλου ως πολιτική πράξη και στάση ; Γιατί δεν ασχολήθηκαν εκείνοι που είναι τόσο παρατηρητικοί, μα τόσο παρατηρητικοί που αντιμετωπίζουν με σημειολογικό τρόπο ακόμα και το γκολ του Ροντζέριο ;
Τι σημαίνει αυτό το "ΟΧΙ" και πως επηρεάζει τους εισηγητές και την περιφερειακή αρχή ; Πως δικαιολογείται και που βασίζεται, όταν μάλιστα είχαμε και αλλαγή στάσης από άλλους συμβούλους μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ψηφοφορίας ; Τι συνέβη και πείστηκαν οι άλλοι και όχι ο Πετρόπουλος ;

Περισσότερα : http://www.diaprisios.gr/2012/04/diaprisiosgr_09.html

 

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ! - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ! - ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !


Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν να μεταδίδονται εικόνες από τα έκτροπα που συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, αυτή η εικόνα μένει να προσδιορίζει το χάος και το τέλμα στο οποίο κατευθυνόμαστε ομαδικώς (η φωτό είναι από το pelopsnews.gr).
Η φωτογραφία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στριμωγμένο στη γωνία, να προσπαθεί, με όση ευλυγισία μπορεί, να αποφύγει τα αντικείμενα παντός είδους που εκσφενδονίζονταν εναντίον του, κάνει το γύρο της Ελλάδας και δημιουργεί ανατριχίλα για το μέλλον που μας περιμένει σαν κοινωνία. Στην ίδια μοίρα βρέθηκαν και όλοι σχεδόν οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που δεν πρόλαβαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πριν ξεσπάσει μέσα στην αίθουσα του ΠΕ.ΣΥ. η αλλοφροσύνη.
Όποια και να είναι η ουσία της υπόθεσης και το γιατί προκλήθηκαν όλα αυτά δεν έχει πλέον καμία σημασία. Ό,τι και να έχει προηγηθεί, ακόμα και αγωνιώδεις συνεννοήσεις ή συμφωνίες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας δεν έχει πλέον κανένα νόημα.
Η εικόνα ενός Περιφερειάρχη να υπόκειται έναν άτυπο "λιθοβολισμό", είναι εικόνα αλγεινή, είναι εικόνα χούντας του όχλου, είναι εικόνα που μπορεί να καταστήσει λαϊκό ήρωα ακόμα και τον Βαραββά !
Με αυτόν τον τρόπο και αυτές τις συμπεριφορές δεν κατευθυνόμαστε προς τον φόβο όλων που είναι η βουλγαροποίηση της κοινωνίας και της οικονομίας μας, κατευθυνόμαστε προς καθεστώς Ταλιμπάν στα βάθη και στις σπηλιές του Αφγανιστάν.
Σε αυτό το σημείο πλέον δεν υπάρχει πολιτική. Δεν υπάρχουν καλοί ή κάκιστοι θεσμοί όπως είναι ο "Καλλικράτης". Δεν υπάρχει Περιφέρεια, δεν υπάρχουν Έλληνες. Υπάρχει όχλος που συμπεριφέρεται ως τέτοιος και κάποια στιγμή θα συναντήσει απέναντί του έναν άλλο όχλο για κάποιο άλλο θέμα. Και τότε θα επέλθει το μοιραίο, εκείνο που μερικοί "μαστόροι" των πληκτρολογίων κραδαίνουν ως απειλή, αλλά το ταΐζουν και το γιγαντώνουν με τις αβάντες, τα φτιασιδώματα και τα γραφόμενά τους.
Είναι εκείνοι οι "μαστόροι" που τώρα τελευταία ανακάλυψαν την πολιτικοποίηση των άκρων και κάνουν ρεπορτάζ για "ωραίους" πολιτικούς διαλόγους με το ακραίο δεξιό ή το ακραίο αριστερό επειδή θεωρούν ότι έτσι θα εξυπηρετήσουν τον μικροκομματικό στόχο.
Είναι εκείνοι οι "μαστόροι" που νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι αλλάζουν τις απόψεις και τις θέσεις τους σύμφωνα με το αόρατο ταμ - ταμ της εκάστοτε φανερής ή υποτιθέμενης ακόμα διαπλοκής. Είναι οι "μαστόροι" που αποθεώνουν τους ιδιοτελείς και εξαφανίζουν εκείνους που δεν τους γουστάρουν από τον χάρτη. Είναι οι "μαστόροι" που βγάζουν κατά καιρούς διάφορους "πεθαμένους" από τα μνήματα, την ώρα που δακρύβρεχτα ευαγγελίζονται και επιζητούν τα νέα πρόσωπα. Αιδώς !
Όποιος - πρώτα για τον εαυτό του - δημιουργεί τεχνηέντως ένα φαινομενικό, ψεύτικο, τιποτένιο, "υπέρ", την ίδια ώρα γεννάει χωρίς να το αντιλαμβάνεται (ίσως) και ένα φανατισμένο και τυφλό "κατά".
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να εξαφανίσει το αυθεντικό και το συνεπές είναι υποχρεωμένος να λουστεί τις ίδιες του τις τερατογεννέσεις που αυτόν θα κατασπαράξουν πρώτο.
Από όσα έγιναν στο Περιφερειακό οφείλουν όλοι να προβληματιστούν. Δίκιο δεν έχει κανείς. Όλοι έχουν άδικο. Διότι καταδικαστέος είναι ο οποιοσδήποτε πετάει αντικείμενα, το ίδιο καταδικαστέος είναι και εκείνος που οφείλει να οδηγήσει αλλού, καλύτερα την κοινωνία και δεν το κάνει. Το ίδιο καταδικαστέος είναι και εκείνος που νομίζει ότι χειραγωγεί αλλά στην πραγματικότητα έχει κατασταθεί ο ίδιος, προ πολλού τηλεκατευθυνόμενος.
Οι ιστορίες με τους "υπέροχους" δημάρχους, τους "υπέροχους" οποιοδηποτάρχες, βουλευτάδες, πολιτικούς πρέπει να σταματήσουν. Κανείς δεν είναι υπέροχος. Κανείς δεν είναι υπεράνω λαθών, αδυναμιών και κριτικής. Ας κάνουν όλοι απλώς λίγο καλύτερα τη δουλειά τους χωρίς να βουίζει ο τόπος για τη "δουλειά", όποια και αν είναι αυτή ... Ας είναι όλοι λίγο πιο συνεπείς, λίγο πιο ειλικρινείς, λίγο πιο ευθείς, λίγο πιο "φανατισμένοι" με τον όποιο ρόλο τους. Ας αφήσουν λίγο τις ισορροπίες να δημιουργούνται μόνες τους και δεν χάθηκε και ο κόσμος αν κάποια φορά αυτές δεν βγαίνουν. Δεν γίνεται να είναι κάποιος αρεστός σε όλους και κυρίως δεν γίνεται να προσπαθούν ορισμένοι να μετατρέπουν σε γραφικούς όσους προτιμούν να είναι σταθεροί και να μην "βαρκάρουν" ανάλογα με τον καιρό ...

Διαπρύσιος

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά

 
Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 7 Απριλίου 2012, σελίδα 7 :

Κάτι δεν πάει καθόλου καλά
Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι τα τελευταία 2 χρόνια και ιδιαίτερα αυτή η προεκλογική περίοδος δεν έχουν καμία σχέση με όσα γνωρίσαμε στο μεταπολιτευτικό σκηνικό. Σε επίπεδο πολιτικής, όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά που αποκτούν ορισμένες φορές την εντύπωση του παράδοξου, του μη φυσιολογικού, του απόκοσμου. Όλοι μιλούν για εκλογές, αλλά ελάχιστοι θέλουν πραγματικά να ακούσουν, να διαβάσουν, να κρίνουν, να συγκρίνουν. Και η αλήθεια είναι ότι τέτοια πράγματα μοιάζουν «πολυτέλειες» στις μέρες μας, όμως αποτελούν την πεμπτουσία, την προϋπόθεση της δημοκρατίας που όλοι μας, λίγο – πολύ, οραματιζόμαστε και επιζητούμε.

ΥΠΕΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ» ΟΙ ΦoΔΣΑ Α.Ε.

Με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής λίγο πριν τη συζήτησή του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» («Καλλικράτης 2»), επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών να περάσει από την «πίσω πόρτα» τους (Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) ΦΟΔΣΑ Α.Ε.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr τον περασμένο Νοέμβριο και την επιβεβαίωση της από τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο που ήταν (και είναι) ο ιθύνων νους (βλ. ΔΙΑΔΥΜΑ στην Π. Δυτικής Μακεδονίας), στην οποία το ΥΠΕΣ είχε  υποχωρήσει. Μάλιστα τότε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης είχε χαρακτηρίσει τις απόψεις του υφυπουργού του «προσωπικές».
Καθ' οδόν ιδιωτικοποίηση
Έτσι, επελέγη η λύση την απόφαση για τη νομική μορφή, να την λαμβάνουν οι ίδιοι ΟΤΑ που συμμετέχουν στους ΦΟΔΣΑ με απόφαση των μελών τους. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι στο αρχικό σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή στο άρθρο 16 παρ. 6 ορίζεται ότι «ο περιφερειακός σύνδεσμος ΦΟΔΣΑ δύναται να μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία εφόσον αυτό αποφασισθεί από ΟΛΑ  τα δημοτικά συμβούλια των δήμων μελών του συνδέσμου», στο κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Πέμπτη, μετά την επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή μετατρέπεται σε: «εφόσον τούτο αποφασισθεί από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων μελών του συνδέσμου, που παράγουν τουλάχιστον άνω του 50% των απορριμμάτων της οικείας περιφέρειας, βάσει των στοιχείων του ΠΕΣΔΑ».
Συνδικαλιστές: Έρχονται χιλιάδες απολύσεις
Το γεγονός αυτό, κατά τους συνδικαλιστές, ανοίγει την πόρτα της ιδιωτικοποίησης των ΦΟΔΣΑ καθώς αρκεί η απόφαση δύο-τριών μεγάλων δήμων κάποιας περιφέρειας, ώστε οι φορείς να μετατραπούν σε Α.Ε. με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων.
Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από το περασμένο Σάββατο, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται να παραταθούν και τις επόμενες ημέρες.

ΥΠΕΣ: € 133,5 εκατ. τακτική επιχορήγηση Μαρτίου στους δήμους

Το ποσό των 133.368.183,20 ευρώ αποδίδεται από το υπουργείο Εσωτερικών ως τακτική επιχορήγηση μηνός Μαρτίου 2012 σε όλους τους δήμους της χώρας. Όπως υπογραμμίζεται στην απόφαση του υπουργού Τάσου Γιαννίτση (ΑΔΑ: Β4ΩΛΝ-ΧΒ1), «το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο αφενός στην πρόταση της ΚΕΔΕ περί κατανομής των ΚΑΠ των Δήμων έτους 2012, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην υπ΄αριθμ. 15/26-1-2012 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, αφετέρου δε, λόγω της μείωσης των εσόδων που αποτελούν πηγή των ΚΑΠ των δήμων έτους 2012 έναντι των ΚΑΠ των δήμων έτους 2011 και σε κάθε περίπτωση λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και των παρεμβάσεων, στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής».
«Από το ανωτέρω ποσό, θα παρακρατηθούν και θα αποδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 11.041.306 ευρώ υπέρ ΤΠΔΚΥ και ΤΕΑΔΚΥ (πρώην ΤΑΔΚΥ) και τα ποσά που αναφέρονται στις υπ' αριθμ. 49642/9-12-2011, 50840/11/14-2-2012, 54465/11/20-2-2012, 5573/23-2-2012 και 826/13-3-2012 αποφάσεις για μερική ή ολική εξόφληση οφειλών δήμων».
Όπως, δε, τονίζεται, στα αποδιδόμενα ποσά έχουν συνυπολογιστεί:
α) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού, των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε ΟΤΑ α΄βαθμού, σε εφαρμογή των ν.2880/2001 και ν.3106/2003, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σχολικών φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι/Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ, σε εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 164/2004 καθώς επίσης των άρθρων 16 του ν.3491/2006 και 27 του ν.3613/2007.
β) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε δήμους, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 258 ν.3852/2010, και
γ) οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που μεταφέρθηκε από 1-1-2011 σε Δήμους, σύμφωνα με τη παρ. 1 .α του άρθρου 18 του ν.3870/2010, για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους.
aftodioikisi.gr

ΜΑΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟ​ΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

Πολλές φορές, η αναζήτηση της αλήθειας, κρύβεται πέρα και πάνω από την καθημερινότητα, από τα τεττριμμένα.
Όλα τα μυαλά που άφησαν έργο ζωής σημαντικό για όλη την ανθρωπότητα, εργάσθηκαν μακρυά από την κοινή λογική, μακρυά από την καθημερινότητα, μακρυά από τα συνηθισμένα πρότυπα της εποχής τους. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να ξεπεράσουν την εποχή τους και να δημιούργηοσυν μία νέα εποχή.
Αυτή η πάστα των ανθρώπων, μπόρεσε σιωπηρά, αλλά με απίστευτο δυναμισμό, να συγκρουσθεί με το κατεστημένο της εποχής της και να δημιουργήσει κάτι νέο. Το παλαιό, πάντα αγωνίστηκε να καταστρέψει το νέο, αλλά στο τέλος, η δύναμη και η θετική ενέργεια του νέου, υπερίσχυσε.

Ποιός είναι αυτός που θα απορρίψει το έργο του αείμνηστου Παπανικολάου, ο οποίος παρά τη χλεύη και τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε στην αρχή για την έρευνά του, κατάφερε να αποδώσει στην ανθρωπότητα μία διαγνωστική μέθοδο που έσωσε την ζωή εκατομμυρίων γυναικών σε όλον τον κόσμο ;
Ποιός θα μπορέσει να αμφισβητήσει τον Παστέρ, ο οποίος μη όντας γιατρός αλλά χημικός, παρά την απόρριψη που δέχτηκε επί σειρά ετών από το ιατρικό κατεστημένο της εποχής του, κατάφερε τελικά να τους αποδείξει ότι η αποστείρωση των ιατρικών εργαλείων θα σώζει τους ασθενείς τους από θανατηφόρες μολύνσεις ;
Ποιός θα μπορέσει να απορίψει τον Δαρβίνο, που ξεπερνώντας τις θρησκευτικές προκαταλήψεις, κατάφερε να αποδείξει την ύπαρξη της συνεχούς εξέλιξης των ζωντανών οργανισμών και πόσο τελικά πιο μεγαλειώδες είναι το φαινόμενο της ζωής ; Τόσο που δικαιολογεί την πίστη στον Θεό πολλών διαφορετικών ανθρώπων σε διαφορετικές θρησκείες, που προσπαθούν να τον ερμηνεύσουν, χωρίς να μπορεί κανένας πειστικά να απορρίψει την ύπαρξή του  ;
Άπειρα τα παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων. Παραδείγματα ανθρώπων που έζησαν σε διαφορετικές εποχές, υπό διαφορετικές συνθήκες. Όλοι όμως είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αναζητούσαν την αλήθεια, εργαζόντουσαν ανεξάρτητα και δεν δέχονταν μασημένη την γνώση και την πληροφορία. Είχαν πίστη σε ιδανικά, είχαν όραμα για την ζωή και είχαν στόχους, για την επίτευξη των οποίων εργάζονταν ατέλειωτες ώρες καθημερινά.
 διαβάστε τη συνέχεια στο http://logia-starata.blogspot.com/2012/04/blog-post_3684.html#more

Γιάννης Μιχελάκης: Οι ανακρίβειες και το θράσος δεν έχουν όρια!

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος,  που - μαζί με τον κ. Παπανδρέου - εξαπατούσε το λαό ότι “λεφτά υπάρχουν”, βασικός συντάκτης του μνημονίου, εμπνευστής του χαρατσιού της ΔΕΗ, αυτός που ως υπουργός Οικονομικών ισχυριζόταν, πέρυσι, πως έβαλε πάτο στο βαρέλι του χρέους και δεν πέτυχε κανέναν από τους οικονομικούς στόχους, που στήριξε ακόμη και την τυχοδιωκτική εξαγγελία του δημοψηφίσματος, προκαλεί τους Έλληνες, εμφανιζόμενος ως “σωτήρας”.
Αυτός που πρωταγωνίστησε στο να γονατίσει η χώρα και οδήγησε τους Έλληνες στην απελπισία, αφού έχασε κάθε αίσθηση ευθύνης για όσα  διέπραξε, μιλά, τώρα, για αυτοδύναμη Ελλάδα. 
Οι ανακρίβειες και το θράσος δεν έχουν όρια!».
ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ.
Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε σήμερα ο καθηγητής και επιχειρηματίας κ. Αρμόδιος Στεργίου, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ΛΑ.Ο.Σ. και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης.
Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Αρμόδιος Στεργίου επισημαίνει ότι συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, για μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση, για το εθνικό συμφέρον.

Το ιστορικό λάθος της Κεντροδεξιάς

Φυσικά και η Ιστορία δεν γράφεται με «αν». Ο υποθετικός σύνδεσμος ωστόσο, βοηθά ουσιαστικά στην εκ των υστέρων καλύτερη κατανόηση των εξελίξεων. Σε πρακτικό αποτέλεσμα δεν οδηγεί φυσικά, από τη στιγμή που η Ιστορία δεν ξαναγράφεται. Μπορεί ωστόσο να χρησιμεύσει δημιουργικά για το μέλλον. Γιατί το μέλλον ξαναγράφεται πολλές φορές, μέχρι να γίνει… παρόν.
Σαν σήμερα, το 1990, μετά από δυο «παραλίγο» προσπάθειες, τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 1989, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γινόταν πρωθυπουργός. Με μια σαρωτική λαϊκή πλειοψηφία του 48%, σε εποχές που, όπως έγραψε και η Μαρίκα Λυσιάνθη, τα κόμματα δεν χωρούσαν σε… ταξί, αλλά αντιθέτως βούλιαζαν πλατείες και λεωφόρους, λόγω κοινωνικής αποδοχής και ενθουσιασμού των πολιτών να συμμετάσχουν στις τάξεις τους.
Εκείνο το 48% δεν αντιστοιχούσε ωστόσο σε ανάλογη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μόλις σε 150 βουλευτές, που χρειάστηκαν την προσθήκη του Θεόδωρου Κατσίκη της Δημοκρατικής Ανανέωσης, για να σχηματίσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή η δυσαρμονία λαού και Βουλής, ήταν το επιστέγασμα της διαστροφικής εμμονής του ΠΑΣΟΚ με την εξουσία. Που, βλέποντας ότι την έχανε, δημιούργησε έναν εκλογικό νόμο, με εμπνευστή και… συγγραφέα τον Μένιο Κουτσόγιωργα, που αποτελεί μέχρι και σήμερα ωδή στην υπονόμευση της Δημοκρατίας. Και την αυτονόητη πρόθεση κάθε κοινωνίας να κυβερνηθεί χωρίς αναταράξεις και παρατράγουδα.
Εκείνο το βράδυ, και στις μέρες που ακολούθησαν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε μπροστά σε ένα ιστορικό δίλημμα. Και η απάντησή του, αποδείχτηκε λανθασμένη. Μοιραία για τον ίδιο και την Κεντροδεξιά. Θεωρώντας ότι το ΠΑΣΟΚ είχε «τελειώσει», δεν προχώρησε στην αυτονόητη πράξη πολιτικής επιβίωσης και εθνικής αναγκαιότητας: Δεν έκανε εκλογές μέσα σε διάστημα ενός μηνός, και αφού πρώτα θα άλλαζε τον εκλογικό νόμο.
Το πρακτικό αποτέλεσμα εκείνου του δισταγμού, ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραμείνει όμηρος μιας ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τελικά να χάσει την εξουσία. Το δε ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν «τελείωσε», αλλά με την ενθουσιώδη συνδρομή του συστήματος που το ίδιο είχε εκθρέψει, σε συνδικαλιστικό, οικονομικό και mediaκό επίπεδο, επέστρεψε «σε άσπρο άλογο» στην εξουσία, στις εκλογές του 1993.
Αν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ξανακάνει τότε εκλογές, με άλλον εκλογικό νόμο, μετά βεβαιότητας θα είχε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία της τάξεως των 170 βουλευτών. Που θα του επέτρεπε να προχωρήσει απερίσπαστος σε μεταρρυθμίσεις τις οποίες είχε ανάγκη ο τόπος, και η απουσία των οποίων οδήγησε μεταξύ άλλων στο σημερινό αδιέξοδο.
Κυρίως όμως, θα είχε προχωρήσει αγέρωχος την «κάθαρση», για την οποία άλλωστε και είχε υπερψηφιστεί. Θα είχε απαλλάξει την Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξελίχτηκε μέχρι και τις μέρες μας στο σημαντικότερο και το πιο σύνθετο πολιτικό πρόβλημα του τόπου.
Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι θα είχε ξεριζώσει από το dna της ελληνικής κοινωνίας τη νοοτροπία ΠΑΣΟΚ. Που αποδείχτηκε πιο επικίνδυνη από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Πολλά τα «αν», και ακόμη περισσότερη η μελαγχολία…

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr