Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ

Τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά επισκέφθηκε ο  πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος σήμερα Τρίτη 17 Απριλίου 2012.
Η συνάντηση έγινε,αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους,στα γραφεία του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συντονισμός τους στις εκλογές της 6ης Μαίου καθώς και η οριστικη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και με υποψηφίους από το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Οι δυο Πρόεδροι συζήτησαν επίσης για τις περιοδείες που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.Καθορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες θα μεταβούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και οι περιοχές όπου θα μεταβεί το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.
Ο Πάνος Καμμένος και ο Γιάννης Δημαράς αποφάσισαν να περιοδεύσουν και μαζί σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας.
===============================

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ,έκανε την εξής ανακοίνωση:
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Δημοσιογράφος Σωτήρης Στανωτάς,αναλαμβάνει από σήμερα και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στο νοσοκομείο η Μαρίκα Μητσοτάκη

Στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο εισήχθη στις 3.00 το μεσημέρι η Μαρίκα Μητσοτάκη. Η 82χρονη σύζυγός του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη  ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από κινητικά προβλήματα που την κρατούν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Είναι μάλιστα γνωστοί οι αγώνες που έχει δώσει υπέρ των ατόμων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Προϊσταμένη γιατρός του Θεραπευτηρίου  δήλωσε ότι η κυρία  Μητσοτάκη"εισήχθη στις 3.00 το μεσημέρι, υποβάλλεται σε εξετάσεις και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία".
Στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενώ δίπλα στη μητέρα τους βρέθηκαν  η Ντόρα Μπακογιάννη  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Αφού στον Όλυμπο οι Θεοί τ' αποφασίσαν..." - "Έφυγε" ο Δημήτρης Μητροπάνος


Σε ηλικία 64 ετών, στις 11:00 το πρωί της Τρίτης, έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος
- Την Πέμπτη στις 14:00 στο Α' Νεκροταφείο η κηδεία του
- Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία του θανάτου του
- Ταλαιπωρούνταν εδώ και χρόνια από σοβαρά προβλήματα υγείας
- Ακριβώς πριν από ένα χρόνο (17-4-2011) πέθανε ο Νίκος Παπάζογλου!


Αλίμονο... Μια από τις μεγαλύτερες φωνές που «γέννησε» ποτέ η Ελλάδα, δεν υπάρχει πια. Ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές που γνώρισε ποτέ αυτός το τόπος, έφυγε από τη ζωή.
Όπως όλη του η ζωή, έτσι κι ο θάνατος του ήταν «ήσυχος». Δεν προκάλεσε, δεν απασχόλησε ποτέ με τίποτα άλλο εκτός από τη δουλειά του. Μπήκε το πρωί στο νοσοκομείο Υγεία. Η εισαγωγή του έγινε εσπευσμένα. Η υγεία του ήταν κλονισμένη χρόνια τώρα. Αιτία θανάτου, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, οξύ πνευμονικό οίδημα.
«Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια.
Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.
Η είδηση του θανάτου του, βγήκε πρώτα στο twitter. Κανείς δε μπορούσε να το πιστέψει. Σιγά σιγά, η φήμη έγινε πληροφορία και επιβεβαιώθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: στις 08:30 ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε από τη ζωή.

Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα "Δώστε μου καθαρή εντολή να κυβερνήσω με λυμένα τα χέρια"

Σήμερα, θα παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτια, τα ψηφοδέλτια της νίκης, της Νέας Δημοκρατίας. 412 υποψήφιοι σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Η ανανέωση είναι εμφανέστατη. Παραπάνω από τους μισούς είναι νέα πρόσωπα. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη νεολαία. Σε άτομα προερχόμενα από την ΟΝΝΕΔ, αλλά και σε νέους επιστήμονες. Δίνουμε έτσι ευκαιρία σε πολλούς νέους ανθρώπους να αφήσουν τη δική τους σφραγίδα. Δίνουμε και μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους μας. Για να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής,  Ανδρέα Λυκουρέντζο, γιατί χωρίς τις προσπάθειες που έκανε κι εκείνος και οι συνεργάτες του, θα ήταν αδύνατο να τελειώσει έγκαιρα αυτή η τεράστια προσπάθεια.
Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον οποίο και ζήτησα να είναι επικεφαλής της Εκτελεστικής Εκλογικής Επιτροπής. Δηλαδή, μιας ομάδας από μας, η οποία και θα αποτελείται από τον ίδιο βέβαια, από το Μενέλαο Δασκαλάκη, το Λευτέρη Ζαγορίτη, τον Κώστα Ζωντανό, τον Δημήτρη Καραγκούνη, τον Λεωνίδα Κουρή, τον Άρη Ματιάτο, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, το Δημήτρη Πτωχό και το Φίλιππο Ταυρή. Είναι μια κρίσιμη δουλειά στην πιο κρίσιμη ώρα. Και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με την πείρα του και τις ικανότητές του, θα τα καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο.
Ξέρω ακόμα ότι υπάρχουν πολλά άξια στελέχη, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια. Η προσφορά ήταν πολύ μεγάλη, οι θέσεις –το ξέρετε- είναι πολύ περιορισμένες. Ξέρω ότι ήθελαν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Να ξέρουν ότι εγώ τους μετράω στην πρώτη γραμμή. Και τους βεβαιώνω ότι στην πρώτη γραμμή θα βρεθούν και μετά τις εκλογές. Άλλωστε, η μεγάλη μάχη τώρα αρχίζει. Απέναντι στις προκλήσεις της διακυβέρνησης, θα είναι η συνέχειά της.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου έχουμε πέντε στόχους:
Πρώτα απ’ όλα, να ανατρέψουμε το κλίμα της απελπισίας και της μιζέριας. Εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα, πιστεύουμε στον Έλληνα. Ξέρουμε -δεν πιστεύουμε απλώς- ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει την κρίση. Και θα την ξεπεράσει.  Σύνθημά μας είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Αυτό δεν είναι ένα απλό προεκλογικό σύνθημα. Είναι μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση και θέλουμε να πείσουμε γι’ αυτό, όλους τους συμπολίτες μας.
Δεύτερος στόχος μας είναι να δείξουμε πώς θα τα καταφέρει η Πατρίδα μας. Να μιλήσουμε για το σχέδιό μας. Την ανάκαμψη που πρέπει να διασφαλίσουμε, πάση θυσία. Την κοινωνική συνοχή που, όχι μόνο πρέπει να διασφαλίσουμε, αλλά πρέπει να την παρακολουθούμε ως κόρη οφθαλμού. Και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που πρέπει να έρθουν το ταχύτερο και πρέπει να τις τολμήσουμε. Μαζί και με τη μεγάλη συνταγματική μεταρρύθμιση, που προωθούμε. Και την ανάπτυξη, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, που πρέπει να δρομολογήσουμε από τώρα. Μεθαύριο, Πέμπτη, θα παρουσιάσουμε, στο Ζάππειο, το κυβερνητικό πρόγραμμά μας για την οικονομία. Με έμφαση, βέβαια, στην ανάταξη, στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Ενώ την επόμενη Πέμπτη -και πάλι στο Ζάππειο- θα παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, για όλα τα υπόλοιπα θέματα εκτός οικονομίας.
Τρίτον, θέλουμε να δείξουμε τη διαφορά μας από τους άλλους. Εμείς δεν τάζουμε “λαγούς με πετραχήλια”, δεν λέμε ότι «λεφτά υπάρχουν», δεν κερδοσκοπούμε πάνω στην κρίση, δεν τοκίζουμε στην απελπισία του κόσμου. Με άλλα λόγια, διαφέρουμε από το ΠΑΣΟΚ, που μας έφερε στην κρίση. Διαφέρουμε από την Αριστερά που ελπίζει, περιμένει και τρέφεται από την κρίση, χωρίς να προτείνει τίποτα. Την Αριστερά που δεν έχει δει τα σφάλματά της και, από κεκτημένη ταχύτητα, συνεχίζει να μας κουνά το δάχτυλο. Διαφέρουμε κι από μικρότερα κόμματα, που δεν είναι αριστερά, αλλά κι αυτά παίζουν με την απελπισία του κόσμου. Και το χειρότερο, προσπαθούν να δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούν ουσιαστικά σαν σωσίβια του ΠΑΣΟΚ. Αλλά άδικα πασχίζουν. Εμείς έχουμε μήνυμα αισιοδοξίας και σχέδιο ρεαλιστικό. Με αλήθειες, για να βγούμε από την κρίση. Από την αρχή ξέραμε πού πατάμε και πού πάμε. Δικαιωθήκαμε, όταν λέγαμε ότι η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος. Και τώρα ζητάμε να τροποποιηθεί, να γίνουν τροποποιήσεις ανάπτυξης, για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους της. Μπορούμε διαφορετικά. Για την ακρίβεια, είμαστε διαφορετικοί.
Είμαστε το κόμμα της ευθύνης. Είμαστε το κόμμα της ανάπτυξης. Είμαστε το κόμμα της κοινωνικής συνοχής. Αλλά και το κόμμα που υπερασπίζεται, πάνω απ’ όλα, το εθνικό συμφέρον και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.
Γύρω, θα ακούσετε πολλούς, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον, για το ποιος φταίει που μπήκαμε στην κρίση. Εμείς ξεχωρίζουμε γιατί δείχνουμε πώς θα βγούμε από την κρίση.
Στόχος μας, επίσης, είναι να δείξουμε και να εξηγήσουμε ότι το δύσκολο έργο, που μας περιμένει απαιτεί να έχουμε τα χέρια μας λυμένα. Όχι να διαπραγματευόμαστε κάθε στιγμή, σε κάθε βήμα, με εκείνους που μας έβαλαν στην κρίση. Ζητάμε καθαρή εντολή για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας. Για να μην βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από εκβιασμούς των άλλων. Καθαρή εντολή από το λαό. Λυμένα χέρια για να είμαστε μια υπεύθυνη κυβέρνηση. Και για να μπορέσουμε να βάλουμε το πρόγραμμα μπροστά, ούτε το μισό ούτε καθόλου από αυτό. Ολόκληρο το πρόγραμμα. Για να βγούμε από την κρίση.
Στόχος μας, τέλος, είναι να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. Και να μιλήσουμε, χωρίς μισόλογα, χωρίς ξύλινα λόγια για αυτά που πραγματικά απασχολούν τον κόσμο. Και για την ανάκαμψη και για την ασφάλεια του πολίτη και για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας, εκεί που μας κατάντησαν. Να πάρουμε, και πάλι, την κάθε πόλη, τη χώρα στα χέρια μας.
Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή εντολή και πολιτική σταθερότητα. Χωρίς αυτά θα συνεχίσει να πελαγοδρομεί. Αν τα πετύχει αυτά, τότε σίγουρα, σύντομα, θα σηκωθεί όρθια. Δεν θα είναι πια σκυμμένη. Και ύστερα θα αρχίσει να περπατά -όχι να σέρνεται- και ύστερα θα αρχίσει να τρέχει.
Η Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια, συκοφαντήθηκε. Δώστε μας τη δύναμη, δώστε μου τη δύναμη, να αλλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Το μπορούμε. Θέλω να το πιστέψετε ότι το μπορούμε. Όσοι περισσότεροι πιστέψουν στις δυνατότητες της Πατρίδας μας, στις δυνάμεις της Ελλάδας και του Έλληνα, τόσο ταχύτερα θα αποδείξουμε, σε όλους, αυτά που εμείς πιστεύουμε. Και, σε λίγο, θα το πιστεύει όλος ο κόσμος: Ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μία δυνατή εθνική λαϊκή ψυχή σήμερα, σίγησε.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος έδωσε πολλά στην πατρίδα και τον λαό μας.
Τραγούδησε για τη Μακεδονία, όταν κανένας δεν τολμούσε να μιλήσει γι αυτή.
Τραγούδησε, για τον ήρωα της Κύπρου «Σολωμό  Σολωμού» και για όλους τους Έλληνες των αλησμόνητων πατρίδων.
Τραγούδησε για τις  χαρές και τις πίκρες του κόσμου.
Θα είναι δυνατή η μνήμη που αφήνει πίσω του…
Είναι κομμάτι της ψυχής του κάθε Έλληνα».

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΜΥΡΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Στη Δημοκρατική Συμμαχία προσχώρησε σήμερα ο Κώστας Σμυρλής, αποχωρώντας από τη Νέα Δημοκρατία της οποίας ήταν αναπληρωτής γραμματέας συνδικαλισμού. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα.Ο κ. Σμυρλής δήλωσε ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας χρειάζεται συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο έχει η Δημοκρατική Συμμαχία.  
O K. Σμυρλής κατάγεται από την Ορεινή Κορινθία

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας  και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο,  προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση.
Με τα δεδομένα αυτά , προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Άρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας.
Τιμώ τον Γιάννη Δημαρά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Άλλωστε,  δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύω ότι ΜΑΖΙ θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες να φιλοξενήσουμε στα ψηφοδέλτιά μας τους υποψήφιους του Άρματος Πολιτών.
Μουσική Παράσταση "Mama Ελλάς"  στις 20 Απριλίου  + δωρεάν το τελευταίο cd! (διαβάστε παρακάτω)
Μια λαϊκή μουσική παράσταση που σκοπό έχει να διώξει μακριά τη μιζέρια και τη κατήφεια , και όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη παρέα να ακούσουμε, σιγοτραγουδήσουμε, αλλά και να χορέψουμε ωραία Ελληνικά τραγούδια. Στόχος και όνειρο μας είναι να μεταδώσουμε αισιοδοξία και χαρά, χαρμολύπη και ελπίδα, κάτι που έχουμε όλοι μας ανάγκη, ειδικά αυτή την εποχή...
Το προγράμμα, και τα κείμενα έχει επιμεληθεί ο τραγουδοποιός Θωμάς Σοπιλίδης (μπουζούκι – μπαγλαμά / Τραγούδι) και συμμετέχει η "Μπάντα Παντός Καιρού"
Έκτακτη συμμετοχή ο φίλος, σολίστ στο ούτι, Αλέκος Βρετός.
Επίσης μια συμμετοχή έκπληξη που θα μάθετε ...επί τόπου!
Σας περιμένουμε όλους στις 20 Απριλίου στις "1002 Νύχτες" Καραϊσκάκη 10 (στοά), από Ερμού 104 - Ψυρρή Τηλέφωνο κρατήσεων 210 331 7293-4
Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Όσοι δηλώσετε συμμετοχή  μέχρι 18 Απριλίου στέλνοντας email μέσα από  τη φόρμα επικοινωνίας  (ή στο email press@sopilidis.fm)  με το ονοματεπώνυμο σας κερδίζετε  δωρεάν το τελευταίο cd του τραφουδοποιού το οποίο θα παραλάβετε κατά την είσοδο σας τη βραδιά της εκδήλωσης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ

Η Δημόσια διαβούλευση για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ τελείωσε.

Η ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παρέδωσε το τελικό κείμενο που έλαβε όλες τις απόψεις σας και θα παρουσιαστεί σε 26 ΩΡΕΣ.


ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

[Α] Το σύνολο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μελετώνται, ένα προς ένα, προσεκτικά και, κατόπιν κατηγοριοποίησης, απαντώνται ή θα απαντηθούν από το παρόν κείμενο, από το συγκεντρωτικό οικονομικό πρόγραμμα και από επόμενα κείμενα, όχι προσωπικά σε κάθε αποστολέα. Επιπροσθέτως, πληθώρα άλλων μηνυμάτων μέσω εφημερίδων, facebook, ιστολογίων, blog, κτλ. τυγχάνουν συλλογής και επεξεργασίας με την ίδια διαδικασία.

Εκπλήξεις Σαμαρά με το Επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενός κόμματος αποτελεί συνήθως τον πολιτικό καθρέφτη κάθε παράταξης, στην τελική ευθεία για μια εκλογική αναμέτρηση. Εκεί, ο εκάστοτε αρχηγός κάθε κόμματος κάνει τις προσωπικές επιλογές του, με προχωρημένο πολιτικό αισθητήριο, και προκειμένου να υπηρετήσει αποτελεσματικά τη συγκυρία της στιγμής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, που δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μαζί με τους υπόλοιπους συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αλλά τη σύνθεσή του θα την κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να την ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω, ώστε να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μονάχα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Σταμάτης, δυο στενοί πολιτικοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα, είναι πιθανή η μετακόμιση του μέχρι πρότινος «σίγουρου» Γιάννη Μιχελάκη από το Επικρατείας στη Β’ Αθηνών, προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης.
Όσο για τις άλλες δυο εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, πληροφορίες κάνουν λόγο για εκπλήξεις από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται να μελετά τις περιπτώσεις του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, τον οποίο συνάντησε τη Μεγάλη Πέμπτη στη Συγγρού, και του καθηγητή καρδολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.



Τον Μεϊμαράκη επέλεξε ο Σαμαράς
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι, όπως είχε αποκαλύψει το «Statesmen», το στέλεχος στο οποίο αναθέτει ο Αντώνης Σαμαράς την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο, με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να είναι εκείνος που θα σηκώσει το ιδεολογικό και στρατηγικό βάρος.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» αναλαμβάνει επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή του μικρού και ευέλικτου οργάνου που αποφάσισε να συστήσει ο Αντώνης Σαμαράς, για να έχει την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας για τη Συγγρού, ενόψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊου.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε εδώ και αρκετό καιρό δείξει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα Τομεάρχη Εσωτερικών μετά τη διαγραφή του Χρήστου Ζώη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο άλλοτε υπουργός Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ρηγίλλης, είχε αναθερμάνει το τελευταίο διάστημα τις σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό, πραγματοποιώντας συναντήσεις και ζυμώσεις ενόψει εκλογών.

EMMANOYHΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Οι αποκαλύψεις της Ντόρας

Εφ΄όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Σύλβια Κλιμάκη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, από την υπόθεση με την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μέχρι τη σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, που έχει πολώσει την ατμόσφαιρα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την πρόταση που είχε καταθέσει δημοσίως πρόσφατα, να είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα της κάλπης δεν θα δώσε αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, θα σηματοδοτήσει ωστόσο μια μεγάλη διαφορά της Συγγρού από το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα ωστόσο προχώρησε και σε αποκαλύψεις για τις επί μακρόν συζητήσεις της με τον Στέφανο Μάνο, στην κατεύθυνση της προεκλογικής συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη Δράση, που δεν κατέληξαν σε θετικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε προτείνει στον άλλοτε υπουργό των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να είναι εκείνος που θα εκπροσωπούσε το συμμαχικό σχήμα σε μια μελλοντική κυβέρνησης συνεργασίας στην οποία θα συμμετείχε. Χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου:
«Ο Δημήτρης Μητροπάνος έγραψε τη δική του διακριτή ιστορία στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Ξεχώρισε με την ιδιοτυπία και τη βαθιά λαϊκή συγκίνηση της φωνής του, την απόδοση της μουσικής πλήθους διακεκριμένων μουσικοσυνθετών και με την απλότητα και το ήθος του ως ανθρώπου. Η Ελλάδα που τραγούδησε μαζί του τον αποχαιρετάει».

Πάμε εκλογές Β.Μπαλάφας

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 14 Απριλίου 2012, σελίδα 7 :
Πάμε εκλογές !
Ο κύβος ερρίφθη ! Η χώρα επιτέλους οδεύει ολοταχώς για εκλογές, τις πιο παράξενες εκλογές των τελευταίων τριών δεκαετιών. «Επιτέλους», γιατί έπρεπε να είχαν γίνει πολύ πολύ πιο νωρίς, και «παράξενες», γιατί σχεδόν τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Μετά από ένα διφορούμενο πείραμα διακυβέρνησης από ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής σκηνής, εντός όμως του παγκόσμιου και εγχώριου οικονομικού προσκηνίου και παρασκηνίου, οι πολίτες καλούνται να εκλέξουν μια νέα Βουλή από την οποία θα προκύψει μια καινούρια κυβέρνηση.

Έφυγε από τη ζωή ο αλλοτε πρόεδρος του Αστέρα Δερβενίου Κώστας Βυζάς


Έφυγε ,από τη ζωή ,ανήμερα της Λαμπρής ,σε ηλικία 58 ετών ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ , Κώστας Βυζάς. , ο οποίος πρόσφερε ύψιστες υπηρεσίες στην δημοφιλή ομάδα της Δυτικής Κορινθίας, αφού χρημάτισε επί σειρά ετών Πρόεδρος και εμψυχωτής της ομάδος.
Η εξόδιος ακολουθία του Κώστα Βυζά έγινε χθες στις 4 το απόγευμα από τον Ιερο Ναό του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννη Δερβενίου, όπου την παρακολούθησαν πλήθους κόσμου .
Παρέστησαν οι Βουλευτές Κατερίνα Φαρμάκη και Άγγελος Μανωλάκης , ο τ. Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, εκπρώσοποι ποδοσφαιρικών σοματείων κλπ.

Φιλε Κώστα καλό σου Ταξίδι. Πιστεύω ότι από εκεί ψηλά θα παρακολουθείς και θα εμψυχώνεις σε κάθε αγώνα του, την αγαπημένη μας ομάδα, τον Αστέρα... και μετά θα κάνεις την κριτική σου, και θα αναπτήσεις το παιγνίδι , και την τακτική των παικτών με τον μοναδικό τρόπο που εσύ ήξερες...
Φαντάζομαι οτι εκεί ψηλά θα ανταμώσεις όλους αυτούς που αγάπησαν και μόχθησαν για τον ΑΣΤΕΡΑ. Έχεις τόσα πολλά να τους πεις...για το βλαστάρι τους που άφησαν κάτω στη Γη . εκεί στο λόφο της Κούριας.
Πέστους ότι αυτό ρίζωσε πέταξε , ανδρίεψε , θέριεψε και  έβγαλε κλαδιά...
 Φιλε Κώστα καλό σου Ταξίδι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Δερβενιώτικης γης που σε σκέπασε...φίλε.

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" απευθύνουν Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ιδιαίτερα στον αγαπημένο του αδελφό του και βετεράνο ποδοσφαιριστή του Αστέρα Νίκο Βυζά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ
Πρακτικό Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αστέρα Δερβενίου»


Στο Δερβένι σήμερα 15 Απριλίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Νέος Αστήρ Δερβενίου» με την ανακοίνωση του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του Κώστα Βυζά, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε τον Πρόεδρο που εξέθεσε στα μέλη του τη βαθειά θλίψη της κοινωνίας του Δερβενίου για τον αδόκητο θάνατο του Κώστα Βυζά, ο οποίος πρόσφερε ύψιστες υπηρεσίες στον Αστέρα Δερβενίου, αφού χρημάτισε επί σειρά ετών Πρόεδρος και εμψυχωτής της ομάδος
Α π ο φ ά σ ι σ ε    ο μ ό φ ω ν α
1.Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και το αγωνιστικό τμήμα του Συλλόγου στη κηδεία του.

2.Να κατατεθεί στεφάνι επί της σορού του.

3.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του Συλλόγου στην οικογένειά του.

4.Να αναρτηθεί φωτογραφία του στα αποδυτήρια της ομάδας.

5.Η ομάδα του Συλλόγου να φέρει μαύρο περιβραχιόνιο στους επίσημους αγώνες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της.

6.Να ξεκινήσει διαδικασίες για την ονομασία του γηπέδου Δερβενίου σε «Γήπεδο ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ»

7.Να επιδοθεί το παρόν πρακτικό στην οικογένεια του αποθανόντος.


Για τον Αστέρα Δερβενίου


              Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

              Ιωαν. Σκέρος                Νικ. Μελισσαρόπουλος

Το... κελί του Εφραίμ περιμένει τον Άκη - Από ώρα σε ώρα στον Κορυδαλλό ο πρώην υπουργός - Στον ανακριτή σήμερα οι συνεργάτες του

22 χρόνια μετά την προφυλάκιση του Μένιου Κουτσόγιωργα, ένας πρώην υπουργός περνά ξανά το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού για να προφυλακιστεί. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το κρατητήριο του 3ου ορόφου της ΓΑΔΑ πηγαίνει στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί όπου πρόσφατα κρατήθηκε ο μοναχός Εφραίμ.
Η έκτη πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο των φυλακών, έχει μονόκλινα και δίκλινα κελιά και στο παρελθόν έχει "φιλοξενήσει" κρατουμένους όπως ο Ιάκωβος Γιωσάκης για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα ή ο Νικόλαος Ντερτιλής, στρατηγός της χούντας.
Στις οκτώ ώρες που κράτησε η απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Οι ερωτήσεις επί του 15σελιδου υπομνήματος που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του "έπεσαν"... βροχή, με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα να μην πείθονται από τις απαντήσεις. Γι' αυτό και η απόφαση να τον προφυλακίσουν ήταν ομόφωνη.
Δεν οδηγήθηκε τη Δευτέρα στις φυλακές γιατί απαγορεύται η προφυλάκιση μετά τη δύση του ηλίου.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων. Αρνήθηκε την κατηγορία επικαλούμενος απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τις προμήθειες των όπλων, ενώ φέρεται να δήλωσε επιφύλαξη ως προς την υπερασπιστική του γραμμή για τους TOR-M1, υπόθεση της οποίας η δικογραφία είναι ογκωδέστατη.
Αίσθηση προκάλεσε το ότι χαρακτήρισε "συμπτωματική" την εμπλοκή συγγενικών και φιλικών του προσώπων σε offshore εταιρίες, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδρομή του μαύρου χρήματος από την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και στις αγοραπωλησίες ακινήτων που βρέθηκαν στο όνομα του πρώην υπουργού.
Φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του, ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των επίμαχων εταιριών.
Όσο για τα 3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό θείας της συζύγου του; Λάθος της τράπεζας, υποστήριξε.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε τις επιλογές του. «Ό,τι έκανα το έκανα για το καλό της πατρίδας» φέρεται να είπε και επανέλαβε ότι δεν πήρε μόνος του τις αποφάσεις, αλλά είχε τη σύμφωνη γνώμη και του ΚΥΣΕΑ, ρίχοντας και πάλι ευθύνες στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου.
Οι απαντήσεις του όμως κρίθηκαν "μη ικανοποιητικές". Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Ρόλο στην απόφαση να προφυλακιστεί έπαιξε και η σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται.
Και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή, οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, πάνε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Πρόκειται για τον Νικόλαο Παύλο Ζήγρα, ξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα εμπλεκόμενης εταιρίας και τον επιχειρηματία Γεώργιο Σαχπατζίδη.
Ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.

newsit.gr

Γιάννης Μιχελάκης: O κ. Βενιζέλος, αντί αν επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, ας θυμηθεί τι έκανε το 2004 και το 2005, στην Εξεταστική Επιτροπή ως συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα δήλωσε η κα Γεννηματά για τα σκάνδαλα των TORM 1 και των υποβρυχίων, καθώς και για το ρόλο του κ. Βενιζέλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«O κ. Βενιζέλος, αντί αν επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, ας θυμηθεί τι έκανε το 2004 και το 2005, στην Εξεταστική Επιτροπή ως συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου.
Ο κ. Βενιζέλος –αν είναι δυνατό! – έλεγε, τότε,  ότι οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών του κ. Τσοχατζόπουλου, που είχαν εντοπιστεί, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αριθμοί τηλεφώνων. Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι πήρε έναν από αυτούς και βγήκε στο τηλέφωνο κάποιος βουλευτής. 
Να θυμίσουμε ακόμα στον κ. Βενιζέλο, ότι έδωσε, τότε, δύο συνεντεύξεις για να υπερασπιστεί τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά και να καταγγείλει τη Ν.Δ. που επέμενε στη διαφάνεια και το σεβασμό του δημόσιου χρήματος.
Σε ό,τι αφορά την απόλυτα σωστή στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ, εάν πρωτύτερα δεν προχωρήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση και την παράδοση των υποβρυχίων, είναι αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Το ίδιο ισχύει για την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου, να μην γίνει στο μέλλον, καμία πληρωμή, εάν πρωτύτερα δεν δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής». 

 

Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΜΣΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έγραψε στο προσωπικό του facebook τα εξής,σχετικά με την εντολή Τόμσεν να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών,που στην ουσία σημαίνει κατάσχεση της πρώτης κατοικίας:
"Χριστός Ανέστη.
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τα κόμματα τής συγκυβέρνησης οι υποτελείς τής τρόικας Βενιζέλος-Σαμαράς σπαταλώντας τα χρήματα απο τίς κομμένες συντάξεις και μισθούς τών Ελλήνων που άρπαξαν μέσω τής χρηματοδότησης τών κομμάτων άρχισαν τήν προπαγάνδα.
Εμείς δέν πρόκειται να πάρουμε ενισχύσεις από τούς εργολάβους του δημοσίου και τούς νταβατζήδες για να πληρώσουμε σποτάκια, δέν ξεπουλάμε τήν ελευθερία του λόγου μας και τήν αλήθεια για να αγοράσουμε τηλεοπτικό χρόνο.
Σύμμαχος μας μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Όλοι εσείς που πρέπει να περάσετε τα μηνύματα σε όλους τούς Έλληνες και τίς Ελληνίδες που θα βομβαρδιστούν απο τήν προπαγάνδα τών συγκυβερνητών με δικά σάς χρήματα που έκλεψαν για το καλό μας.
Η είδηση ότι έρχεται κατάσχεση τής πρώτης κατοικίας πρέπει να γίνει γνωστή σε όλη τήν χώρα.Το απαιτεί ο Τόμσεν.Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης με μία ολιγόλογη δήλωσή του,ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Συγκεκριμένα η δήλωσή του έχει ως εξής:
"Ποτέ δεν υπήρξα κυβερνητικός σεισμολόγος.Ποτέ δεν ζήτησα πολιτικά ή άλλα δεκανίκια στην όποια καριέρα μου από σάπια πολιτικά συστήματα που ξεπούλησαν τα όνειρα όλων μας.Και ειδικά της δικής μας της γενιάς,του Πολυτεχνείου, που πιστέψαμε σε μιά ελεύθερη πατρίδα,δημοκρατική και αξιοκρατική.
Γι' αυτό και επενδύω τις όποιες ελπίδες και όνειρα μας απέμειναν και δεν μας στέρησαν οι προσκυνημένοι πολιτικοί στη Τρόϊκα,σε αυτή την πατριωτική κίνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ".

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 ο αντιμνημονιακός Καθηγητής Νότης Μαριάς αναλαμβάνει Γραμματέας Κινημάτων και Οργανώσεων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Γιάννης Μιχελάκης...ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ανάπτυξη, το ΕΣΠΑ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Προεκλογικά, ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε την ανάπτυξη, το ΕΣΠΑ και την κοινωνική συνοχή.
Φαίνεται να προσχωρεί στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Και αυτό πραγματικά το ευχόμαστε. Όμως, ένα ερώτημα  παραμένει αναπάντητο:
Γιατί, εδώ και δυόμισι χρόνια, όχι μόνο δεν υιοθετούσε μέτρα ανάπτυξης, αλλά και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, δεν εφάρμοζε αυτά που υπόσχεται τώρα;
Χρειάστηκε να προκηρυχθούν οι εκλογές για να ομολογήσει, ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος, αυτό που επίμονα τονίζει, εδώ και καιρό, ο Αντώνης Σαμαράς, από το Ζάππειο Ι και το Ζάππειο ΙΙ: Ότι, δηλαδή, μόνο με μέτρα ανάταξης και ανάπτυξης μπορούμε να βγούμε από την κρίση.
Μέτρα τα οποία, όταν ο Αντώνης Σαμαράς τα πρότεινε, οι κύριοι Παπανδρέου – Βενιζέλος, πάντα τα λοιδορούσαν».

Προφυλακιστέος ο Τσοχατζόπουλος

Μετά από πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές, που η Δικαιοσύνη θεωρεί ότι έλαβε για τις προμήθειες του συστήματος TOR-M1 και υποβρυχίων.
Η κατάθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του ανακριτή ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, και το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ερωτήσεις στη βάση του υπομνήματος το οποίο είχε καταθέσει.
Πληροφορίες που διέρρευσαν από την ανάκριση, αναφέρουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται, υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν πάρθηκαν από τον ίδιο, αλλά από το ΚΥΣΕΑ, επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη, την προηγούμενη δεκαετία.
Αναφορικά με την υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά.
Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που – το 2010 – αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.
Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δις ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα».

statesmen.gr

Αν οι κάλπες δεν δώσουν “καθαρή” εντολή…

Οι εκλογές αποτελούν τη θεμελιώδη συνιστώσα μιας λειτουργούσας Δημοκρατίας. Δεν είναι… βάρος ή περιττή διαδικασία, όπως επιχειρούν να μας τις εμφανίσουν διεθνείς παράγοντες, σε συνδυασμό με πρόθυμους ιθαγενείς εκπροσώπους ενός παραδοσιακού κατεστημένου, το οποίο ωστόσο φθίνει επικίνδυνα για τη μελλοντική υφή και την παρεμβατική δυνατότητά του στην εθνική διαδρομή και τις εξελίξεις.
Οι εκλογές δεν θα έπρεπε να προσεγγίζονται ως μια ακόμη… αγγαρεία, που θα περάσει. Αλλά ως η βασική μεθοδολογία ουσιαστικής αλλαγής στην καθημερινότητά μας. Στη διαμόρφωση της πορείας του τόπου προς το μέλλον.
Κάτι που συνεπάγεται συμμετοχή, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αξιολογική προσέγγιση των πολιτικών επιλογών που προβάλλουν στις κάλπες της 6ης Μαϊου. Και φυσικά, ισχυρή και διαυγής μνήμη. Για όσα προηγήθηκαν, ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο σημερινό χάλι. Και φυσικά, για το ποιοι και σε ποιον βαθμό φέρουν ακέραια την ευθύνη.
Οι εκλογές της 6ης Μαϊου οφείλουν να είναι οι εκλογές της μεγάλης οργής. Οι εκλογές στις οποίες η ελληνική κοινωνία θα πει το «ως εδώ». Απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, και το σύστημα που το εξέθρεψε, για να εξελιχτούν ιστορικά σε μοιραίους για τη χώρα συνοδοιπόρους.
Στις εκλογές της 6ης Μαϊου, η Ελλάδα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αυτοδύναμη εντολή προς τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή το μοναδικό εναπομείναν κόμμα εξουσίας, που κομίζει την προσδοκία διόρθωσης των στρεβλώσεων του Μνημονίου, και την ακυβερνησία που θα προκύψει εφόσον η επόμενη Βουλή αναζητήσει συγκλίσεις και συνεργασίες.
Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε άφοβα να ποντάρετε… περιουσίες, ότι το όποιο σχήμα προκύψει θα είναι θνησιγενές. Θα διακόψει τη διαδικασία προόδου του τόπου. Θα εγκλωβιστεί στην επιδίωξη τήρησης πολιτικών ισορροπιών, που εκ των πραγμάτων θα αποβούν μοιραίες για την αναγκαιότητα να υπάρξουν ρήξεις και ιστορικές ανατροπές.
Αν η εντολή της 6ης Μαϊου δεν είναι «καθαρή», το μέλλον της Ελλάδας θα χλωμιάσει υπερβολικά. Και η χώρα θα εξελιχτεί σε διαρκές πειραματόζωο, για την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, τη διευθέτηση συντεχνιακών εκκρεμοτήτων, την υπεράσπιση ενός «συστήματος» που οδήγησε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Πιο απλά, η Δημοκρατία θα ηττηθεί από τα πάσης φύσεως συμφέροντα. Μια εξέλιξη που θα διαιωνίσει την κρίση και θα υπονομεύσει το μέλλον των γενιών που έρχονται.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Σαμαράς πηγαίνει στις μονοεδρικές

Ο Αντώνης Σαμαράς θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο και το σημείο αναφοράς της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιδιώξει την απευθείας επαφή με μαζικά κοινά, επιχειρώντας να περάσει το μήνυμα της αλλαγής στη σημερινή αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου, που έφερε στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, το επιτελείο της Συγγρού προετοιμάζει μεθοδικά τις επόμενες προεκλογικές εξορμήσεις του Αντώνη Σαμαρά, που θα περιλαμβάνουν περιοδείες και επισκέψεις σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Εκτός από τη Β’ Αθηνών, και περιοχές όπως τα νησιά και τη Θεσσαλία, η Νέα Δημοκρατία δίνει μεγάλη έμφαση στις μονοεδρικές, εκτιμώντας ότι μπορεί να «σκουπίσει» τις ψήφους στις συγκεκριμένες περιφέρειες, και έτσι να ενισχύσει τις αντικειμενικές πιθανότητές της για κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
Στις μονοεδρικές λοιπόν, προετοιμάζονται στοχευμένες επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικοί υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας, και να δοθεί η αίσθηση της συσπείρωσης για μια οριακή πολιτική μάχη, με στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας, που θα αποτρέψει τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης, μέσω θνησιγενών σχημάτων συνεργασιών.

EMMANOYHΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen gr

Μνημόνιο ΙΙΙ… από τον Οκτώβριο


Η ελλειμματική και κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, και κατά συνέπειας της Ελλάδας, από την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να εξαιρείται η Αθήνα, προσδιορίστηκε εγκαίρως ως το βασικό πρόβλημα στην προσπάθεια ανάσχεσης των οδυνηρών συνεπειών της κρίσης, και επιστροφής σε περιβάλλον ανάπτυξης.
Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία μπήκαν σε Μνημόνιο. Η Ελλάδα μπήκε σε Μνημόνιο ΙΙ, στο οποίο πλησιάζει… τρέχοντας και η Πορτογαλία, με την Ιρλανδία να μην απέχει επίσης πολύ. Η Ισπανία και η Ιταλία βιώνουν την καθημερινή πίεση κερδοσκοπικών συμφερόντων από τις διεθνείς αγορές, προκειμένου να οδηγηθούν με τη σειρά τους στην ανάγκη του μηχανισμού στήριξης, που θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας την ευρωζώνη συνολικά σε κατάρρευση. Αφήνοντας ουσιαστικά το δολάριο ως μοναδικό ισχυρό παγκόσμιο νόμισμα, σε μια εποχή προχωρημένης αβεβαιότητας.
Μετά το Μνημόνιο ΙΙ και το PSI Ι στο οποίο υποχρεώθηκε η Ελλάδα με απόφαση του Eurogroup, όλοι σχεδόν οι ξένοι αναλυτές προέβλεπαν ότι η χώρα μας θα χρειαστεί πολύ σύντομα… Μνημόνιο ΙΙΙ, επομένως και… PSI II, το οποίο ωστόσο αυτή τη φορά δεν θα αφορά τον ιδιωτικό αλλά τον δημόσιο τομέα. Βλέπετε, το βρετανικό δίκαιο που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση να ισχύσει για τα ομόλογα των ιδιωτών τα οποία «κουρεύτηκαν», τα προστατεύει πλέον από κάθε απόπειρα μελλοντικής επανάληψης μιας τέτοιας απομείωσης.
Η UBS, η οποία διατηρεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα προβάδισμα καθαρής θέασης των μελλούμενων, προσδιορίζει το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να προχωρήσει η Ελλάδα σε τρίτο πακέτο του μηχανισμού στήριξης, από έξι έως 18 μήνες.
Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι το πιθανότερο χρονικό σημείο εκδήλωσης της αναγκαιότητας νέου Μνημονίου για την Ελλάδα θα είναι το 2014, δεν αποκλείουν ωστόσο οι σχετικές πιέσεις να ξεκινήσουν από τον προσεχή Οκτώβριο.
Μια εκτίμηση που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση της προσπάθειας δημοσιονομικής εξισορρόπησης των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, από τη στιγμή που θα καταρρεύσει νωρίτερα η ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας. Για τη δε εμπιστοσύνη των αγορών, ας το αφήσουμε καλύτερα. Τα… CDS της χρεοκοπίας, θα «χορεύουν» και πάλι.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ /statesmen.gr

Αντώνης Σαμαράς: Με την Ανάσταση ήρθε και η παντοδύναμη Ελπίδα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τα Πάθη ήρθε η λαμπροφόρος Ανάσταση.
Με την Ανάσταση ήρθε και η παντοδύναμη Ελπίδα.
Μονοιασμένοι και αποφασισμένοι όλοι οι Έλληνες θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή την ελπίδα πραγματικότητα. Για κάθε σπίτι.
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους!».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε τον Οίκο Ευγηρίας «Αγία Αικατερίνη» Άργους.
Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εύχομαι το φως της Ανάστασης να δώσει να είναι αυτό το τελευταίο Πάσχα, που βρήκε τον ελληνικό λαό σε μεγάλη δοκιμασία και πίκρα.
Ήρθα εδώ να δω τους γέροντες του Άργους.
Πιστεύω ότι ένα ισχυρό κράτος πρέπει να έχει ισχυρή πρόνοια.
Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται ανάπτυξη.
Ανάπτυξη για την οποία συζητάω, φωνάζω, δίνω μάχη και έχω σχέδιο.
Σχέδιο, που θα βάλει την Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης.
Για να βγούμε και από την κόλαση της ανεργίας, που είναι το άλλο μεγάλο κακό, που έχει χτυπήσει τη μοίρα αυτού του τόπου και περνάμε τόσο δύσκολες ώρες.
Να ξέρετε, όπως όλοι μας, έτσι και εγώ, πήρα θάρρος από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, παρά την ηλικία τους, πάρα πολλές φορές παρά την ανημποριά και τις δυσκολίες τους, είναι δυνατοί, είναι όρθιοι και έχουν μέσα τους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  Χριστός Ανέστη και να είστε όλοι καλά».