Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επιθεώρηση της ακτογραμμης Δερβενίου από τον Πέτρο Τατούλη



Το έργο κατασκευής του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΣΩΠΟΥ θα επισκεφτεί την Τρίτη 23 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία και τα προβλήματα στην υλοποίηση του έργου. Στην επίσκεψη αυτή, θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας, ενώ μαζί με τον Περιφερειάρχη θα είναι και η Υπηρεσία επίβλεψης του έργου, της Περιφέρειάς μας.
Το έργο της κατασκευής του φράγματος του ΑΣΩΠΟΥ ποταμού στην Κορινθία, αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια και είναι συνεχές το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την πορεία υλοποίησης και την ολοκλήρωση του έργου, που θα αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς αναπτυξιακών δράσεων για την ανάπλαση, αξιοποίηση και ανάπτυξη, όχι μόνο της ορεινής Κορινθίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μια και στο μέλλον θα λύσει όχι μόνο τα προβλήματα άρδευσης της περιοχής αλλά και της υδροδότησης της. Τα 29,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερών που χάνονταν μέχρι τώρα, αποταμιευμένα με την κατασκευή του φράγματος, επαρκούν για τις ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής.
    Παράλληλα με συντονισμένες δράσεις για την τουριστική αξιοποίηση, της λίμνης επιφανείας 2.000 στρεμμάτων που θα σχηματισθεί, θα δοθεί άλλη πνοή στην ανάπτυξη της ορεινής Κορινθίας.
Επιθεώρηση της ακτογραμμής από το Κιάτο μέχρι το Δερβένι Κορινθίας
    Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα επισκεφτεί τις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, από το Κιάτο μέχρι το Δερβένι , τονίζοντας το ενδιαφέρον της Περιφέρειας, για την άμεση λύση στο έντονο γεωλογικό πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί όχι μόνο στο Δερβένι , αλλά και σε άλλα σημεία των ακτών του Κορινθιακού κόλπου.

Γιάννης Μιχελάκης: O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό

 Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου.
Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό.

14 Μαΐου ανοίγει το Στρατόπεδο Κορίνθου – Δήλωση του Κώστα Κόλλια

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω στους συμπολίτες μου την επίσημη επιβεβαίωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι το Στρατόπεδο Κορίνθου υποδέχεται στις 14 Μαΐου περίπου 500 νεοσύλλεκτους, με προοπτική ο αριθμός να αυξηθεί στις επόμενες σειρές. Αυτή η είδηση επιβεβαιώνει ότι το Στρατόπεδο όχι μόνο μένει ανοιχτό, αλλά σταδιακά θα ενισχυθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κύριο Αβραμόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο αίτημα σύσσωμης της κορινθιακής κοινωνίας και άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματα που του διεβίβασα, τόσο μέσω της Βουλής όσο και σε προσωπικές συναντήσεις που είχα μαζί του. Έδωσε λύση στο πιο πιεστικό πρόβλημα, που ήταν βεβαίως η επαναλειτουργία του Στρατοπέδου. Πλέον θα μπορούμε με ηρεμία να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέρος των χώρων για άλλες χρήσεις, ώστε και η οικονομική ζωή της πόλης να είναι βιώσιμη και να εξυπηρετηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι πολίτες.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθειά μου. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κύριο Νανόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λάσκα, γιατί η δική τους πολύτιμη συνδρομή ήταν κλειδί στο να ακουστούν τα επιχειρήματά μας και να ικανοποιηθεί αυτό το ζωτικής σημασίας αίτημα.
Οι καχύποπτοι που αμφισβητούσαν ακόμα και τις προθέσεις του Υπουργού να δει σοβαρά το αίτημά μας διαψεύδονται. Όσοι έλεγαν με σιγουριά ότι το Στρατόπεδο θα γίνει κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών αποδεικνύεται ότι μοναδικό στόχο είχαν να αποδυναμώσουν τον αγώνα των πολιτών της Κορίνθου και εμού προσωπικά για την επαναλειτουργία του. Οι προσπάθειές τους ακυρώνονται από το άνοιγμα του Στρατοπέδου. Αυτό όμως είναι επουσιώδες. Το σημαντικό είναι ότι η Κόρινθος μπορεί πλέον να ελπίζει σε πραγματική ανάταξη. Η ώθηση στην τοπική οικονομία θα ανανεώσει την κοινωνία αλλά κυρίως θα αναπτερώσει τις ελπίδες χιλιάδων συμπολιτών μας για ένα πιο σίγουρο, ασφαλές και αίσιο μέλλον.»

Οι πολίτες υποφέρουν


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, γιατί το έλλειμμα εμπιστοσύνης για το μέλλον της έχει παγώσει κάθε νέα οικονομική δραστηριότητα. Κι αυτό χειροτερεύει, από τη μια με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις που αδιόρθωτοι δίνουν οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς κι από την άλλη με τον ακραίο αντιευρωπαϊκό λόγο των υπολοίπων. Οι πολίτες όμως υποφέρουν και αναζητούν μια θετική εναλλακτική πρόταση συνέπειας και ρεαλισμού, που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όπως αυτή που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία».

Επίσης ο κ.  Ζορμπάς,  δήλωσε:  «Σήμερα είδαμε την κορύφωση του παραλογισμού. Την ώρα που οι δύο αδιόρθωτοι  υπόσχονται καλύτερο κράτος με νόμους που θα εφαρμόζονται, οι συνεργάτες τους, υπουργοί Παιδείας, εκλιπαρούν τους Πρυτάνεις να εφαρμόσουν ένα νόμο που έχουν ψηφίσει 250 βουλευτές».

Τέλος ο FLASH!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η αναστολή της λειτουργίας του
Την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96,0 ανακοίνωσε πριν από λίγο η ιδιοκτησία του.
Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σταθμού, Ηλίας Παπανικολόπουλος, ανακοίνωσε την συγκεκριμένη απόφαση στους εργαζόμενους λέγοντας πως «…με εξουσιοδότησε ο κ. Κυριακίδης να σας μεταφέρω την απόφασή του».
Τους ζήτησε ακόμη να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους, ωστόσο από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ τους είπε να παραμείνουν ως έχουν.
Να σημειωθεί τέλος πως η εκπομπή του σταθμού έχει σταματήσει.


Πηγή: parapolitika.gr - troktiko.eu

Από τη δημοσιογραφία στο Κοινοβούλιο


 

 

Η δημοσιογραφία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον επάγγελμα που οδηγεί παντού, αρκεί να το εγκαταλείπεις την κατάλληλη ώρα, είχε πει κάποτε βετεράνος της δημοσιογραφίας και ο χρόνος τον δικαίωσε.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι αφήνουν την πένα τους και ρίχνονται στη μάχη της προεκλογικής περιόδου προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερους σταυρούς για να μπουν στο Κοινοβούλιο. Άλλωστε, από τη φύση τους είναι στενά συνδεδεμένες δημοσιογραφία και πολιτική.
Την τιμητική τους πάντως στις εκλογές του 2012 έχουν παρουσιαστές και αθλητικοί συντάκτες. Για παράδειγμα, η Άννα Καραμανλή και η Άρια Αγάτσα είναι υποψήφιες με τη Νέα Δημοκρατία ενώ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας προστέθηκε και ο Μανώλης Μαυρομάτης.
Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού «Mega», Αντώνης Λιάρος, κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές όπως και ο ιδιοκτήτης της τοπικής εφημερίδας της Πρέβεζας «Το Βήμα», Δημήτρης Κατσιπανέλης.
Πάντως, ο Διονύσης Μποτώνης κατεβαίνει στη μονοεδρική της Ζακύνθου. Η Σοφία Γιαννακά νυν βουλευτής πολιτεύεται ξανά στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως λένε οι πληροφορίες, θα κατέβει και ο πρώην διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.
Ο Αχιλλέας Βουνάτσος βάζει υποψηφιότητα στη Λάρισα, ο Στέλιος Λεύκοβιτς στα Ιωάννινα, η διευθύντρια τηλεοπτικού καναλιού, Φωτεινή Αραπατζή, στις Σέρρες, ο εκδότης και δημοσιογράφος, Παντελής Μαραβέλιας, στα Δωδεκάνησα, η Νατάσα Ράγιου, που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει τη δημοσιογραφία για την πολιτική, ξαναβάζει υποψηφιότητα στην Αχαΐα.
Η Τάνια Ιακωβίδου κατεβαίνει υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών, η Μαρία Τσέγκα στην Α΄ Πειραιά και Νήσων και η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η Σοφία Βούλτεψη, για χρόνια δημοσιογράφος αλλά και βουλευτής, δοκιμάζει ξανά την τύχη της στη Β’ Αθηνών.
Ο Διαμαντής Σεϊτανίδης πάντως επέλεξε τη Δημοκρατική Συμμαχία για να αναλάβει τον τομέα πολιτικού σχεδιασμού.
Ο Γιώργος Βαρεμένος που επί πολλά χρόνια ασχολείται με τη δημοσιογραφία και ήταν μάλιστα και παρουσιαστής εκπομπών κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Στην Α΄Αθήνας τη μάχη με το σταυρό θα δώσει ο αθλητικογράφος, Γιάννης Μαμουζέλος και ο Βασίλης Μουλόπουλος ενώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος κατεβαίνει και ο Μανώλης Κυπραίος.
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.ΟΣ. βρίσκεται ο εκδότης, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος έχει αναλάβει και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ο Παναγιώτης Νιζάμης κατεβαίνει στη Β’ Αθήνας.
Ο Γιώργος Καραμέρος μετά την αποχώρησή του από τον ΑΝΤ1, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τους Οικολόγους Πράσινους.
Στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς θα βρίσκεται στην Α’ Αθήνας ο Μάκης Διόγος, η Δώρα Σέλλα, ο Γιώργος Μπράμος, ο Μάκης Γιομπαζολιάς, ο Γιώργος Καρβουνιάρης κατεβαίνει στην Πάτρα και ο Απόστολος Ράσσιος στα Τρίκαλα. Η δημοσιογράφος των Νέων, Πόπη Διαμαντάκου, βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του Φώτη Κουβέλη και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αλλά δύο θέσεις πιο κάτω (στην 8η) βρίσκεται η Αθηνά Γκόρου.
Με το ΚΚΕ κατεβαίνει στην Α’ Αθήνας και ο δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, Γιώργος Φιλιππάκης και ο Νίκος Μπογιόπουλος βρίσκεται στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου του Επικρατείας.
Πάντως, την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων παίρνει ο Τέρενς Κουίκ που είναι και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Στα Ιωάννινα θα κατέβει ο Βασίλης Χήτος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι από τους δημοσιογράφους θα εκλεγούν βουλευτές και θα εκπροσωπήσουν τον λαό στο Κοινοβούλιο. Κι αυτό αποδεικνύει τη φράση του βετεράνου ότι η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις νωρίς.

Ποιοι αφήνουν την πένα τους και κατεβαίνουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου

newsbeast.gr

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.
Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Γιώργος Κύρτσος, ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση βρίσκεται ο κ. Κωνσταντινίδης Ελευθέριος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ εκείνων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ βρίσκεται και ο αδελφός του Άδωνι Γεωργιάδη που πλέον βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Λεωνίδας Γεωργιάδη σε όχι όμως εκλέξιμη θέση.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

Αυτοψία κλιμακίου ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο γεωλογικό φαινόμενο στο Δερβένι

Την προσεχή Τετάρτη (25/4) και ώρα 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί αυτοψία κλιμακίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, στο Δερβένι  όπου σημειώνεται το έντονο γεωλογικό φαινόμενο της καταστροφής του παραλιακού μετώπου της περιοχής.
Στο κλιμάκιο εκτός από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής θα συμμετέχουν και μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Αναπλ. Καθηγητής Γ. Παπαθεοδώρου και ο Ομότιμος Καθηγητής Γ. Φερεντίνος οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την καταγραφή και μελέτη του φαινομένου.
Στην αυτοψία έχουν κληθεί να παρευρεθούν ο Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Α. Κλαδούχος καθώς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του φαινομένου αλλά και την δυνατότητα ανάσχεσης αυτού με τεχνικά έργα.

ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η Φαίη Μαυραγάνη κάνει  focus στην περιφέρεια της Κορινθίας, στο στούντιο του FOCUSWEBTV,με καλεσμένους τον Γιάννη Ροτζιώκο  υποψήφιο  βουλευτή  ΠΑΣΟΚ και τον Φάνη Κουρεμπέ υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί συζητούν για τις εκλογές, για τις δημοσκοπήσεις  αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι καθημερινά…
…..Γ.ΡΟΤΖΙΩΚΟΣ: …..χρήματα μπαίνουν στην υγεία αλλά δεν υπάρχει σύστημα για να αξιοποιηθούν σωστά…… έτσι όπως πάει η κατάσταση τα παιδιά μας θα γίνουν μετανάστες..…..
Φ.ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ: …..πρέπει να πληρώνουμε το χρέος μόνο εφόσον έχουμε ανάπτυξη….….. εισάγουν μούστο και κρασί από τα Σκόπια και από άλλες χώρες και το πουλούν σαν Αγιορείτικο..…. 
Δείτε αυτές τις δηλώσεις στην εκπομπή Focus στην περιφέρεια πατώντας EΔΩ

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διασχίσει την Ελλάδα και θα φτάσει ακόμη και στο Καστελόριζο

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι, ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου θα περάσει και από το Καστελόριζο.
Αυτό θα γίνει στις 11 Μαΐου, δηλαδή την επομένη της Τελετής Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, και αφού πρώτα η Φλόγα ταξιδέψει στην Κρήτη. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ, λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί θα είναι συμβολικά ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ενώ το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας θα συνεχιστεί κανονικά έως τις 17 Μαΐου, όταν θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Τελετή Παράδοσης στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».
Η διαδρομή της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, αμέσως μετά την Τελετή Αφής, που θα γίνει στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία, έχει ως εξής:
- Η Φλόγα θα διασχίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα. Αμέσως μετά την Αφή θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.
- Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, Άγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο, ενώ στη συνέχεια θα περάσει από το Καστελόριζο.
- Την 3η ημέρα (12/5) θα φθάσει στον Πειραιά και θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου θα διανυκτερεύσει.
- Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα θα αρχίσει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.
- Την 5η ημέρα (14/5) θα συνεχίσει την πορεία της με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.
- Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.
- Την 7η ημέρα (16/5) θα συνεχίσει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.
- Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές
newsit.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Αθήνα πρέπει να ξανακερδίσει την ταυτότητά της

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την επίσκεψή της στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, έκανε την ακόλουθη δήλωση (on camera): «Επισκεφθήκαμε σήμερα το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το τμήμα που σηκώνει όλο το βάρος της τάξης σε αυτή την πολύ ευαίσθητη περιοχή. Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι οι άνθρωποι κάνουν τα αδύνατα δυνατά, χρειάζονται όμως ενίσχυση, είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει μόνο ένα περιπολικό. Είναι αδιανόητο η ελληνική αστυνομία να δίνει τη μάχη σήμερα με αστυνομικούς κακοπληρωμένους και ουσιαστικά με ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή.Η δεύτερη παρατήρηση την οποία έχω να κάνω, είναι ότι η Αθήνα μπορεί να ξανακερδίσει την ταυτότητά της και πρέπει να την ξανακερδίσει. Η απάντηση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι στο πρόγραμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας που καταθέσαμε».

*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει αύριο Τρίτη 24 Απριλίου και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Καλλιθέας (Θησέως και Ματζαγριωτάκη 76).  

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Συνεχίζουμε σήμερα τη βόλτα μας στη διαδικτυακή παρουσία των υποψηφίων της Κορινθίας.
Επόμενος σταθμός η ιστοσελίδα της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην βουλευτού, Αθηνάς Κόρκα - Κώνστα.
Η ιστοσελίδα της Αθηνάς Κόρκα βρίσκεται στη διεύθυνση www.korka.gr και εκεί μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητά της, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Η Αθηνά Κόρκα από πολύ νωρίς έχει αναπτύξει πολύ έντονη παρουσία στο διαδίκτυο και κυρίως στα λεγόμενα social media. Διαθέτει page στο facebook και λογαριασμό στο twitter τα οποία ανανεώνονται με εντυπωσιακές ταχύτητες και συχνότητα. Έχει οργανωμένο κανάλι στο YouTube και χρησιμοποιεί σχεδόν κάθε γνωστό μέσο κοινοποιήσεων και links στο internet. Για την υποστήριξη όλων αυτών των μέσων υπάρχει ολόκληρη ομάδα που συμβάλει, γνωστή στο διαδίκτυο με την ονομασία "Korka Web Team".
Παρά την πολύ καλή παρουσία της στα social media και το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους στην Κορινθία που οργανώθηκαν διαδικτυακά, λόγω και της μακράς παρουσίας της στα πολιτικά δρώμενα του νομού Κορινθίας, η ιστοσελίδα της έχει μείνει λίγο πίσω, ίσως επειδή η ομάδα υποστήριξης έκρινε ότι κάτι στατικό δεν έχει να προσφέρει και πολλά. Θα έπρεπε όμως η ιστοσελίδα να είχε ανανεωθεί έστω και στοιχειωδώς.
Το "Αγώνας και Όραμα", μότο που τη συνόδευσε για πολλά χρόνια, έχει φέτος αντικατασταθεί από το "Η Κορινθία μας ενώνει" με το οποίο και θα δώσει τη δική της μάχη. Βασικό όπλο της η εμπειρία της από εκλογές που τη φέρνει να διαθέτει και την πιο πλήρη και μακρά παρουσία στα διαδικτυακά "εργαλεία".

Διαπρύσιος

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Ένας νέος σε ηλικία υποψήφιος δεν θα μπορούσε να λείπει από τον κόσμο του διαδικτύου.
Επόμενη στάση η ιστοσελίδα του Χρίστου Δήμα, υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στην Κορινθία.
Η ιστοσελίδα του Χρίστου Δήμα βρίσκεται στη διεύθυνση www.dimas.gr και εκεί μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητά του, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Βρήκαμε τον Χρίστο Δήμα στο Facebook όπου διατηρεί μια καθαρά προσωπική σελίδα (προφίλ).
Θα περιμέναμε περισσότερο διαδικτυακό υλικό από τον Χρίστο Δήμα δεδομένου και του νεαρού της ηλικίας του. Έχει επιλέξει την στρατηγική του ήπιου προεκλογικού αγώνα και αυτό φαίνεται σε όλες του τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες.
Πρωτοτυπεί με το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του κομματικό λογότυπο.
Ως μότο θα μπορούσαμε να διακρίνουμε το "Το αβέβαιο μέλλον – Η μεγάλη ευκαιρία" που συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη αβεβαιότητα και την κρυφή ελπίδα που υπάρχει στη νέα γενιά.


Ευχήνορας

Ο νέος “εκβιασμός” της τρόικας

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Η πολιτική απάθεια με την οποία η Αθήνα ανέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα τις άγαρμπες παρεμβάσεις των εκπροσώπων της τρόικας, αλλά και παραγόντων όπως της Κριστίν Λαγκάρντ και του Όλι Ρεν, επέτρεψε στο μέτωπο των άλλοτε εταίρων και νυν (μόνο) δανειστών της Ελλάδας, να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα.
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι διαρροές από την έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, περί… σημειωτόν, αναφορικά με τη μετεκλογική έλευση της τρόικας στην Αθήνα, και τη συνέχιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της δανειακής στήριξης από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τις διαρροές αυτές, στην Αθήνα δεν θα φτάσει το κλιμάκιο της τρόικας, αλλά μονάχα ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος θα διαπιστώσει το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, και… αναλόγως θα κρίνει πότε θα έρθουν στην ελληνική πρωτεύουσα και οι άλλοι εκπρόσωποι των δανειστών, για να συνεχίσουν τις συζητήσεις αξιολόγησης υλοποίησης των μέτρων του προγράμματος. Μια υλοποίηση από την οποία εξαρτάται, σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Ο λανθάνων εκβιασμός από την πλευρά της τρόικας είναι προφανής. Η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαϊου θα πρέπει να καταλήξει άμεσα στον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, καθώς μέχρι τότε οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν αναστείλει τις διαπραγματεύσεις για την ομαλή εκταμίευση των δόσεων του Μνημονίου ΙΙ.
Ο ιδιότυπος αυτός εκβιασμός αγγίζει άμεσα και τις ελληνικές τράπεζες, αναφορικά με το φλέγον θέμα της ανακεφαλαιοποίησής τους. Μια ενίσχυση η οποία παραπέμφθηκε για την περίοδο αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, την ώρα που από την πλευρά της τρόικας αφήνονται υπονοούμενα και αιχμές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Ενός συστήματος που οδηγήθηκε σε αποσταθεροποίηση λόγω του PSI…

statesmen.gr

Οι νέοι που μπορούν να εκλεγούν στη Β΄Αθήνας με τη ΝΔ



Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου έχει ανάψει η μάχη του σταυρού σε όλες τις περιφέρειες και ιδιαίτερα στις μεγάλες όπως είναι η β΄ Αθήνας όπου η δεδομένη από τις δημοσκοπήσεις πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας δίνει ελπίδες εκλογής σε περίπου 20 υποψήφιους . Οι έδρες που προβλέπονται για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι από 12-15 με βάση διάφορα σενάρια. Μεγάλη κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ανάγκη να ψηφιστούν νέα πρόσωπα ώστε ακόμη κι αν ψηφίσουμε τα παλιά κόμματα (που δείχνουν να εγγυώνται την παραμονή της χώρας στο ευρώ ,όπως θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ) να ανανεωθεί το κοινοβούλιο και το στελεχιακό τους δυναμικό .
Ποια είναι όμως τα νέα  πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία που έχουν βάσιμες ελπίδες να εκλεγούν και να σπάσουν το κατεστημένο των παλιών μεγάλων ονομάτων στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια που η αναγνωρισιμότητα και οι μηχανισμοί παίζουν τεράστιο ρόλο ;
Με τις μέχρι στιγμής μετρήσεις ,την αναγνωρισιμότητα , τα μηνύματα που έρχονται και τη δυναμική των υποψηφίων τρεις έχουν ξεχωρίσει και είναι πολύ κοντά στην εκλογή τους απειλώντας να αφήσουν εκτός κοινοβουλίου γνωστά ονόματα.
Πρώτα απ όλους η Άννα Καραμανλή είναι μια δημοσιογράφος με συμπάθειες σε πολύ κόσμο , με εξαιρετική παρουσία στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια και μεγάλη αναγνωρισιμότητα λόγω της τηλεοπτικής παρουσίας της σε μερικές από τις δημοφιλέστερες αθλητικές εκπομπές . Είναι δεδομένη η στήριξη από τον αθλητικό κόσμο και μεγάλο ατού το επώνυμό της έστω κι αν είναι απλή συνωνυμία με τον Κώστα Καραμανλή .

Ο Νίκος Κωστόπουλος , νέος υποψήφιος ,που έχει κινηθεί πολύ δυναμικά τους τελευταίους μήνες , με εξαιρετικές σπουδές στα οικονομικά και στη δημόσια διοίκηση και πλούσιο βιογραφικό στον επαγγελματικό στίβο (ειδικός σύμβουλος της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων τεχνικών και συμβουλευτικών έργων μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.) Πολύ συμπαθής ως άνθρωπος , με γνώση της αγοράς και ισχυρά ερείσματα στη νεολαία ως παλιός Οννεδίτης και μεγάλη στήριξη από τους αρκάδες λόγω καταγωγής είναι πολύ κοντά στην εκλογή του.

Η Δέσποινα Μπακάλη με πολύ καλές σπουδές σε επικοινωνία και διεθνείς σχέσεις αποτελεί το νέο πουλέν της Συγγρού καθώς είναι η υπεύθυνη στην επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος για τα νέα μέσα (facebook , twitter κλπ)  Νέα , δραστήρια , μητέρα , επιχειρηματίας , πολύ δυναμική και φιλική κερδίζει τον κόσμο που τη γνωρίζει από κοντά . Με φιλοσοφία ότι "Για εμένα η πολιτική δεν εξαντλείται σε αυτό που λέμε "υψηλή" πολιτική. Για εμένα πολιτική είναι το σύνολο των ενεργειών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη σε όλα τα επίπεδα " κερδίζει καθημερινά την αποδοχή των πολιτών . Πολύχρονη η γνωριμία και η καλή σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά είναι βέβαιο ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο την επόμενη μέρα αξιοποιώντας την εμπειρία της στον ιδιωτικό τομέα (συνιδιοκτήτρια της 3Sixty.com) και θεωρείτε από τις γυναίκες που μπορούν να βρεθούν και να δώσουν την αίσθηση πραγματικής ανανέωσης  στην επόμενη βουλή

Εκτός από τους Καραμανλή , Κωστόπουλο , Μπακάλη υπάρχουν πολλοί άλλοι νέοι υποψήφιοι ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν αυτούς ως τους πλέον πιθανούς για να σπάσουν το κατεστημένο ονομάτων με μεγάλη ιστορία στη Νέα Δημοκρατία που όμως έχουν κουράσει και σε μικρό ή μεγάλο βαθμό έχουν συνευθύνη για την απαξίωση της πολιτικής ζωής της χώρας μας .

logia Starata

Συνεργασία με Focus Web TV



Φίλες και Φίλοι ,   
 Από Τρίτη 3 Απριλίου   λειτουργεί ένα νέο πρωτοποριακό μέσο επικοινωνίας και ενημέρωσης .
 Η Focus Web TV (www.focuswebtv.gr) , η πρώτη ολοκληρωμένη διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα με την οποία ενημερώνουμε τους πολίτες και δίνουμε βήμα για να προβάλουν  τόσο οι ίδιοι όσο και οι δημοσιογράφοι της κάθε περιφέρειας τις θέσεις και τις απόψεις τους .
 Φίλη/ε, καινοτομούμε και τολμάμε να δώσουμε φωνή σε όλους . Η φιλοσοφία μας στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την συμμετοχή. Είναι λοιπόν σημαντικό, να μοιραστείς μαζί μας οποιαδήποτε ιδέα, πρόταση , σχόλιο ή απορία σου.  Έτσι μαζί θα διαμορφώσουμε την τηλεόραση που απαιτεί η εποχή μας.
 Η 1st Focus web tv είναι η πρώτη ολοκληρωμένη διαδικτυακή τηλεόραση (web tv) με  εκπομπές που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σχετικά με την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον κ.λ.π .
Δίνουμε έμφαση στον άνθρωπο, στην καθημερινότητα, στους προβληματισμούς του, στις εναλλακτικές μορφές έκφρασης. Παράλληλα όπως θα διαπιστώσατε υπάρχουν εκπομπές που είναι δομημένες ώστε να αναδεικνύουν τα προβλήματα της Περιφέρειας αλλά και τις ομορφιές της . 
 Συγκεκριμένα, η εκπομπή «Focus με την Φαίη Περιφέρεια» έρχεται ν’ αναδείξει τα προβλήματα στην κάθε περιφέρεια , σε συνεργασία  με δημοσιογράφους που ζουν σε αυτή και που θα είναι καλεσμένοι είτε στο πλατό με την Φαίη Μαυραγάνη , ή  δια μέσου skype ή τηλεφωνικά , θα προβάλουν τα όποια θέματα , θα ανακρίνουν πολιτικούς και θα προτείνουν λύσεις .
Μία άλλη εκπομπή είναι το «Ελάτε Ελλάδα» με την Ειρήνη Νικολοπούλου όπου και πάλι  σε συνεργασία  με δημοσιογράφους που ζουν σε αυτή και που θα είναι καλεσμένοι, αναδεικνύοντας έναν Δήμο κάθε φορά .   
Εάν θέλετε να έχετε ενεργή συμμετοχή και συνεργασία μαζί μας , εκπροσωπώντας δημοσιογραφικά την Περιφέρεια σας,  επικοινωνήστε μαζί μας .
Εμείς μπορούμε να σας προσφέρουμε :
 ·         βήμα στις εκπομπές μας που άπτονται της περιοχής δράσης σας
.·         να σας έχουμε ως συνεργαζόμενο δίκτυο στην πλατφόρμα μας με το link σας .
·         να αναδεικνύουμε σημαντικά θέματα που θα μας στέλνετε,  με την παρουσία σας και την προβολή σας .
·         να συνδιοργανώνουμε θεματικές εκπομπές .
·         και άλλα βασισμένα σε αμφίδρομη συνεργασία . 
  Για να δείτε μία σύντομη παρουσίαση της Focus Web TV πατήστε  εδώ
http://www.focuswebtv.gr/ondemand.aspx?1KAqFex04bxqY%2bQ2w2%2bklTyjumn1d5WXRHEgRfMSm6OtcjAxweeQO3EycIO% 2bmzwT

   Με εκτίμηση
Άγγελος Παγώνας
 1st Focus Web TV                                                     www.focuswebtv.gr                                                       
 email :  info@focuswebtv.gr                                                  

Η Ζάχολη τιμά τον Άγιο Γεώργιο

Σήμερα πανυγηρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Ζάχολη. Πρόκειτε γιά τη σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό. Ο ναός χτίστηκε πριν 201 χρόνια, το 1811 και μάλιστα εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των 4.000 κατοίκων της τότε ανθούσας κομώπολης, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή το μέγιστο 40 ημέρες. Ο ναός αυτός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο, και συνδέεται στενά με τους αγώνες του έθνους κατά την επανάσταση του 1821. Είναι προεπαναστικό κτίσμα, το οποίο κτίσθηκε πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, που αναφέρεται στα Βενετικά αρχεία από το 1696. Έχει πραγματοποιηθεί στο ναό αυτό δύο φορές πολεμικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Είναι ένα από τα σπάνια μνημεία της Χριστιανοσύνης από άποψης ρυθμού και αρχιτεκτονικής με τους δέκα επτά τρούλους.Το σχέδιο στο οποίο οικοδομήθηκε ο ναός ήταν βασιλική βυζαντινού ρυθμού με 17 τρούλους, έξι σε κάθε πλευρά του ναού να συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, τέσσερις μεγαλύτεροι σε κάθε γωνία συμβολίζοντες τους 4 Ευαγγελιστές κι ένας κεντρικός μεγαλύτερος όλων συμβολίζων τον Παντοκράτορα. Η σκεπή στηρίχτηκε σε 36 κολώνες με κιονόκρανα βυζαντινού ρυθμού, ενώ το τέμπλο κατασκευάστηκε από την ξυλεία ενός και μόνο θρυλικού κυπαρισσιού και πάνω του σκαλίστηκαν εικόνες από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και η σκηνή της κοπής του κυπαρισσιού. Τέλος, ο ναός που πρόσφατα κρίθηκε διατηρητέος, είναι τριυπόστατος έχει δηλαδή τρεις άγιες Τράπεζες, την αριστερή αφιερωμένης στους Αγίους Κωσταντίνο και Ελένη, τη μεσαία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και τη δεξιά αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.
Το 1991 κατέρρευσε ο κεντρικός τρούλος και ένα μέρος της στέγης του ναού και αναστηλώθηκε το 1993. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του Ζαχολίτη οπλαρχηγού της επανάστασης του '21 Παναγιωτάκη Γεραρή.

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ... ΑΘΗΝΑΣ - Συμμετέχει και ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Σε μια δύσκολη αλλά ευοίωνη για την Ελλάδα και το περιβάλλον δράση, προχωρούν την επόμενη Κυριακή 29 Απριλίου 65 δήμοι της χώρας και 250 εθελοντικές οργανώσεις: σαν μια «γροθιά» ενώνονται και εξορμούν σε πόλεις, δάση, παραλίες και θάλασσες για να καθαρίσουν μέσα σε μία ημέρα όλη τη χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Για πρώτη φορά, λοιπόν, η χώρα μας συμμετέχει στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού, τη «Let's Do It Greece», αλλά... Ποιος απουσιάζει για μια ακόμη φορά από μια δράση για το περιβάλλον, τουλάχιστον μέχρι τώρα, όπως έγινε και με το Σύμφωνο των Δημάρχων και το «Εξοικονομώ Ι»: ο «συνήθης ύποπτος», η πρωτεύουσα της χώρας, η Αθήνα.

Στη δράση αυτή, δεν έχει δηλώσει συμμετοχή και ο Δήμος Πειραιά, αλλά όπως είπε στην aftodioikisi.gr η υπεύθυνη Επικοινωνίας του «Let's Do It Greece» Έλενα Δονάκη, και ο συγκεκριμένος δήμος, αλλά και αρκετοί άλλοι μπορεί μεν να μην έχουν δηλώσει συμμετοχή, ωστόσο, έχουν συνεννοηθεί με το «Let's Do It Greece» και τους εθελονοντές να διαθέσουν οχήματα ή να περάσουν την επόμενη ημέρα και να μαζέψουν τα σκουπίδια που θα έχουν μαζευθεί, τα οποία σημειωτέον θα είναι σε δύο διαφορετικές σακκούλες: σε μαύρη, όπου θα είναι τα κοινά σκουπίδια, και σε χρωματιστή, όπου θα είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά. Άλλωστε, αυτοί που θα προμηθεύσουν τις σακκούλες στους εθελοντές, έστω και αν δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή, είναι οι δήμοι.

Για την ιστορία...

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Κοινωνικής Συμφωνίας στην Πελοπόννησο

 Στη δημοσιότητα, έδωσε  η Κοινωνική Συμφωνία τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών της σε ολόκληρη τη χώρα, με τη συμμετοχή των γυναικών να φτάνει το 40,55%, πολύ περισσότερο από ό,τι προβλέπει η νομοθεσία. Σημαντική μερίδα των υποψηφίων ήταν μέχρι πρότινος στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολλοί ήταν είτε ανένταχτοι είτε προέρχονται και από άλλους κομματικούς χώρους. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη είναι υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας και στη Λάρισα και ο Χάρης Καστανίδης στην Α' Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Κοινωνικής Συμφωνίας στην Πελοπόννησο

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

1 Ρουμελιώτης   Γιάννης   Αγροφύλακας
2 Σταμάτη  Μαρία

Ο «Μέσι» του ΠΑΣΟΚ




http://vbalafas.blogspot.com/2012/04/blog-post_23.html

Άρθρο του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΛΑΦΑ  στην εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 21 Απριλίου 2012, σελίδα 7 :

Ομολογώ ότι παρότι ήμουν πολύ καλά προετοιμασμένος πριν παρακολουθήσω τη συνέντευξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αιφνιδιάστηκα. Περίμενα ότι ο Βενιζέλος σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, αφαιρώντας από την προσδοκία την κομματική του ιδιότητα, θα είχε να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο. Η ρητορική του δεινότητα είναι γνωστή και τελευταία έκανε πολλές επικλήσεις στον ορθολογισμό. Ανέμενα μια εντυπωσιακή εμφάνιση που θα μπορούσε να προβληματίσει θετικά το εκλογικό σώμα, με δεδομένα τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που έχει το ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά του σε σχέση με εκείνα που έλαβε ακόμα και το 2004.

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

Την 23η Απριλίου του 1998, η πολιτική καρδιά της Ελλάδας σταμάτησε να χτυπά. Γιατί η απώλεια του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ήταν μια στιγμή από εκείνες μπροστά στις οποίες η Ιστορία κοντοστέκεται. Και ένα ολόκληρο έθνος θυμάται.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πέτυχε να ενώσει στο πρόσωπο και την ηγετική φυσιογνωμία του Έλληνες από το σύνολο του πολιτικού φάσματος. Όχι με… καθωσπρεπισμούς και άνευρο, στρογγυλοποιημένο πολιτικό λόγο. Αλλά με ρήξεις, συγκρούσεις και ρητορική γεμάτη γωνίες. Που σε υποχρέωναν να ακούσεις όσα έλεγε, και να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου, ακόμη κι αν δεν συμφωνούσες πολιτικά μαζί του.
Σε μια εποχή προχωρημένης πολιτικής κρίσης, σε επίπεδο ηγετικής εκπροσώπησης, ανθρώπινου δυναμικού και εθνικής καθοδήγησης, η Ελλάδα στερείται μια παρουσία σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, περισσότερο από κάθε άλλης ηγετικής φυσιογνωμίας που μπορεί να ανακαλέσει η ιστορική μνήμη του τόπου.
Μπροστά στον οποίο φυσικά, η «παιδική χαρά» της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είχε αντικειμενικές δυσκολίες να διατυπώνει αναπάντητα τα διαβρωτικά για το μέλλον του τόπου αιτήματά της.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανήκει στις «once in a lifetime» περιπτώσεις πολιτικών ηγετών, το ιστορικό αποτύπωμα των οποίων υπερβαίνει την εποχή τους, και καθίσταται επίκαιρο για όλες τις γενιές που ακολουθούν.
Με αυτή την προσωπική κληρονομιά, το όνομα του Εθνάρχη θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο μέλλον. Και όπως είχε γράψει την επομένη του θανάτου του, ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που τον γνώριζε καλά, ο εκδότης της αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ» Θεόδωρος Νικολαϊδης… «Τον είδε κανείς να πεθαίνει;».



ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen. gr

Εύβοια: Ένα νέο κόμμα σκέτη...Α.ΠΑ.Τ.Η. - Δείτε το προεκλογικό σποτάκι!





Είναι νέοι, δηλώνουν αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά και σίγουροι για είσοδο στη βουλή - Χαμός στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση...

Αχαϊα:'Επιασε την κόρη της σε ροζ ραντεβού- Χαμός στην γκαρσονιέρα!

Aκόμα και το γεγονός ότι είχαμε μπει στη Mεγάλη Eβδομάδα δεν πτόησε τη νεαρή που έκλεινε «ροζ» ραντεβού με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας προσφέροντάς τους ικανοποίηση με το αζημίωτο! Η ανακάλυψη δεν έγινε από... όποιον κι όποιον, αλλά από την ίδια της τη μάνα!

Η Λε Πεν θα κρίνει τον... νέο πρόεδρο της Γαλλίας – Στήθος με στήθος Ολάντ-Σαρκοζί – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


Η φράση της Μαρί Λε Πεν «η μάχη της Γαλλίας μόλις άρχισε» δε θα μπορούσε να αποτυπώσει πιο εύστοχα την πραγματικότητα!
Η Λε Πεν και το Εθνικό Μέτωπο ήταν στην ουσία οι μεγάλοι νικητές του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Το ποσοστό του 18% (με καταμετρημένο το 99% ψήφων) είναι το καλύτερο που έχει συγκεντρώσει στην ιστορία του το Εθνικό Μέτωπο. Και καθιστά το κόμμα της κυρίας Λεπέν ρυθμιστή των γεγονότων!
Πρώτος σε ποσοστά ήρθε ο Φρανσουά Ολάντ, που έλαβε 28,6% και επικράτησε του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έλαβε 27,1%. Η μάχη για τους δυο κύριους υποψήφιους τώρα αρχίζει. Και θα κορυφωθεί στις 6 Μαΐου, όταν οι Γάλλοι να επιστρέψουν στις κάλπες για τον β’ γύρο.
Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις διεκδικούσε την τρίτη θέση από την Λε Πεν, τελικά ήταν τέταρτος με 11,1%, ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού πέμπτος με 9,1%. Η συμμετοχή έφτασε στο 80,2%.

Έχασε ο Άρης Βοχαϊκού και ο Α. Ο. Λεχαίου με ρεπό Πρωταθλητής


Ο Α. Ο. Λεχαίου , αν και είχε ρεπό την τελευταία αγνωστική, ανεδείχθη Πρωταθλητής στη Γ2 κατηγορία Κορινθίας και από τη νέα περίοδο θα μετέχει του πρωταθλήματος της Β κατηγορίας. Ο Άρης Βοχαϊκού έμεινε στο -3 και έχασε την ευκαιρία να αναδειχθεί αυτός Πρωταθλητής, μετά  την χθεσινή του ήττα με 2 – 0 στο Βασιλικό,  από τον Άρατο.

22η Αγωνιστική
ΟΡΦΕΑΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                                              0 - 6
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                                              2 - 0
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ                        0 - 3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ  5 - 1
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                                        1 - 1
Ρεπό ο Α. Ο. Λεχαίου

H TEΛIKH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                              50 - 25  47 
-----------------------------------------------
2 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ                      52 - 21  44 
3 ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ                     45 - 24  37 
4 ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ                55 - 36  37 
5 ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ                              48 - 23  34
6 ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ                       44 - 31  29 
7 ΑΡΑΤΟΣ                                     33 - 37  27 
8 ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ        44 - 59 20
9 Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ                    25 - 40 18
10 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ   23 - 83  9
11 ΟΡΦΕΑΣ                                  27 - 67  7

Οι παίκτες του Αστέρα νίκησαν στη Νεμέα αφιερώνοντας την νίκη τους στον αξέχαστο.πρόεδρο τους , τον Κώστα Βυζά

Οι παίκτες του Αστέρα Δερβενίου με θλίψη στα πρόσωπά τους για την πρόσφατη απώλειά του επι σειρά ετών Πρόεδρού τους, του αξέχαστου Κώστα Βυζά που “έφυγε” από τη ζωή τόσο νωρίς., πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους και μέσα στην Νεμέα νίκησαν δίκαια τον Παννεμεατικό με 3 – 1. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα τέρματα που πέτυχαν, τα αφιέρωναν προς τον ουρανό, σημάδι της στενής σχέσης που είχαν μαζί του και στο τέλος του αγώνα, αγκαλιασμένοι φώναξαν όλοι μαζί το όνομά του.


Ο Αστέρας παρατάχθηκε και πάλι με μικρούς στη σύνθεσή του (έπαιξε για πρώτη φορά φέτος και 5ος μικρός) και έτσι ηλικιακά είχε 7 στους 11 παίκτες κάτω των 22 ετών. Η αγωνιστικότητα και η σοβαρότητα που έδειξαν όλοι οι παίκτες του στον αγώνα, ήταν τα στοιχεία εκείνα που έκριναν το αποτέλεσμα. Η ομάδα του Παννεμεατικού, που και εκείνη είχε αρκετούς μικρούς στη σύνθεσή της, ήταν γενικά κατώτερη του Αστέρα και βρισκόμενη πίσω στο σκορ στο β’ μέρος, δεν μπόρεσε να ξεκλειδώσει την αμυντική διάταξη του Αστέρα και, παρ’ ότι είχε και δοκάρι με φάουλ στο 1 – 1, ηττήθηκε δίκαια.
 Ο Αστέρας έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα και στο 4’ όταν ο Στεφανάκος, δεχόμενος έξοχη μεταβίβαση του Βυζά, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής άστοχα. Στο 7’ ο Παννεμεατικός προηγήθηκε στο σκορ, όταν σε σέντρα από τα δεξιά του Κωστούρου, ο Μπασιώτης ανενόχλητος στη μέσα στη μικρή περιοχή του Αστέρα με κεφαλιά νίκησε τον Κολιμάδη. Ο Αστέρας αντέδρασε και με μοχλούς τον Φωλιά και τον Δημόπουλο, ανέλαβε σιγά-σιγά την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου και άρχισε να πιέζει τον Παννεμεατικό. Η μπάλα παιζόταν προς την περιοχή του Παννεμεατικού με τους πιτσιρικάδες Βυζά και Πρίφτη να κρατάνε την μπάλα χαμηλά και να προβληματίζουν, με το τεχνικό παιχνίδι τους, τους αμυντικούς του Παννεμεατικού.

Στο 27’ ο Μερκούρης, σε μια από τις προωθήσεις του, έκανε μια χαμηλή σέντρα από δεξιά και ο Βυζάς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παννεμεατικού και από κοντά έγραψε το 1 – 1 (βλέπε φωτο ). Ο Αστέρας συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά άλλη μεγάλη ευκαιρία δεν έκανε.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Παννεμεατικό περισσότερο επιθετικό (είχε και τη βοήθεια του αέρα), αλλά ο Αστέρας καθοδηγούμενος στην άμυνα από τους Δάνη και Γιαννακόπουλο, δεν άφηνε τους επιθετικούς του Παννεμεατικού να ανησυχήσουν τον Κολιμάδη. Στο 51’ ο διαιτητής σφύριξε ένα ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Δάνη, λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής του Αστέρα, αλλά ο Μπασιώτης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κολιμάδη. Στο 58’ ο Κουτρούλης πέρασε από δεξιά και έκανε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Παννεμεατικού, εκεί όπου ο Βυζάς ξεπετάχθηκε και κέρδισε στην κίνηση τους αμυντικούς και με κεφαλιά εκτέλεσε τον τερματοφύλακα Κεμαλάη. Ο Αστέρας είχε πλέον το πάνω χέρι στον αγώνα, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, μιας και ήταν μπροστά στο σκορ και στο 64’ ο Πρίφτης, ο Στεφανάκος και ο Κουτρούλης, στην ίδια φάση δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, αφού τα σουτ τους, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα, κόντραραν στα σώματα των αμυντικών. Η καλύτερη φάση του Παννεμεατικού ήταν στο 74’, όταν σ’ ένα καλό σουτ του Μαρτίνου, ο Κολιμάδης έβγαλε σχετικά εύκολα τη μπάλα σε κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και στο 91’ ο Δημόπουλος έφυγε μόνος του από τη σέντρα και φθάνοντας έξω από την περιοχή με υπέροχη λόμπα, πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα για το τελικό 1 – 3 .

Συμπερασματικά ο Αστέρας νίκησε δίκαια στηριζόμενος στις “παλιοσειρές” Δάνη, Κολιμάδη, Γιαννακόπουλο και Δημόπουλο και στη φρεσκάδα των Φωλιά, Μετεβελή, Στεφανάκου, Μερκούρη και Κουτρούλη. Οι πιτσιρικάδες του έδειξαν το ταλέντο τους σε ένα δύσκολο από πλευράς ψυχολογίας αγώνα και φαίνεται να κερδίζουν το στοίχημα.

Με αβίαστα λάθη, ευτυχώς όχι πολλά, ήταν η διαιτησία του κ. Καρακάση. Οι βοηθοί του  κ.κ. Καλαράς και Ν. Τσολάκης τα πήγαν καλύτερα.

ΑΣΤΕΡΑΣ : Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Φωλιάς, Δημόπουλος, Στεφανάκος (85' Λιθοξόου), Κουτρούλης (70' Πεθαίνος), Βυζάς (62' Καλυτέρης).