Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο από 29 κόμματα οι συνδυασμοί υποψηφίων

Κατατέθηκαν σήμερα στο Α’ τμήμα του Αρείου Πάγου από τα πολιτικά κόμματα οι συνδυασμοί των υποψηφίων βουλευτών και των υποψηφίων βουλευτών Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα 29 κόμματα που γνωστοποίησαν τους υποψήφιους βουλευτές τους είναι:

Αύριο οι Ανεξαρτητοι Έλληνες στη Νεμέα

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 9:00 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΜΠΤΗ 26/4
09:00 πμ ΝΕΜΕΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4
09:30 πμ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
11:00 πμ ΚΙΑΤΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4
08:00 πμ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Λαϊκή)
10:00 πμ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Κέντρο)
11:00 πμ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
ΜΠΑΓΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ
ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΙΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Α ΣΑΜΑΡΑ

Ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, μίλησε σήμερα σε ανθρώπους του Πνεύματος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Παρευρέθηκαν προσωπικότητες και εκπρόσωποι φορέων από όλο το φάσμα του χώρου των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και πάρα πολλοί καλλιτέχνες της νέας γενιάς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συνθέτες, εικαστικοί και άλλοι. Μεταξύ άλλων το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι:

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την μεγάλη πορεία στη Κρήτη,σήμερα ξεκίνησε και η πορεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Κεντρική,Δυτική Μακεδονία,Ήπειρο,Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.
Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης τον Πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο περίμεναν οι υποψήφιοι και εκατοντάδες ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που φώναζαν "Είμαστε πολλοί,είμαστε ανεξάρτητοι,είμαστε Έλληνες".
Πριν επιβιβαστεί στο Λεωφορείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,με το οποίο και θα γίνει ο προεκλογικός γύρος της Ελλάδας,ο Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:
"Ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία στη νίκη.Η πορεία θα συνεχιστεί τις 12 μέρες μεχρι τις εκλογές.
Από την Δευτέρα των εκλογών ξεκινά μια νέα μέρα για την χώρα,για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Τα βοθρολύματα της μεταπολίτευσης,οι λασπολόγοι και οι πλαστογράφοι εξαντλούν τις δυνάμεις τους.Όμως η Ελλάδα δεν γονατίζει.
Μέχρι τις εκλογές τους αγνοούμε,την Δευτέρα θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι φασιστικές.Απέκλεισαν για πέμπτη μέρα τον Άη Στράτη.Από τότε που ανακοινώσαμε ότι έχυμε υποψηφιότητα στο ψηφοδελτιο Επικρατείας το νησί έπαψε να έχει καράβι".
Μετά τις δηλώσεις οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πάνος Καμμένος,επιβιβάστηκαν στο πούλμαν με το οποίο ξεκίνησαν την περιοδεία.
Πρώτη στάση η Αλεξάνδρεια Ημαθίας.Ο Πάνος Καμμενος μπήκε σε καφετέριες και καφενεία όπου μίλησε με κόσμο.
Ακολούθησε η Βέροια και η Νάουσα με τελική κατάληξη για σήμερα,την Πτολεμαίδα.

Συνεχίζεται την Πέμπτη 26 Απριλίου η πορεία της νίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον Πρόεδρο τους Πάνο Καμμένο, στο λεωφορείο του Κινήματος, να διασχίζει την ηπειρωτική Ελλάδα, από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό.

Η πορεία της Πέμπτης θα ξεκινήσει το πρωί απο Πτολεμαΐδα και θα ακολουθήσει τη διαδρομή μέσα από τις πόλεις Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Φιλιππιάδα, Άρτα, Πρέβεζα, Αγρίνιο.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Κρήτη θα δείξει ξανά το δρόμο και στην υπόλοιπη Ελλάδα»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ  

 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στο Ηράκλειο, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό». Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε: «Η Δημοκρατική Συμμαχία εδώ και δύο χρόνια έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο. Δεν χαϊδεύει αυτά. Λέει αλήθειες, καταθέτει προτάσεις, παίρνει ρίσκα και αναλαμβάνει κόστος. Λέμε σε κάθε έλληνα πολίτη που θέλει να δει κάτι να αλλάζει σε αυτή τη χώρα, ότι ο πυρήνας του προβλήματος είναι το κράτος. Πρέπει να το αλλάξουμε. Δεν φταίει ο πολίτης για όσα συμβαίνουν σήμερα. Το κράτος χρεοκόπησε, όχι εκείνος. Ευθύνη του πολίτη, όμως, είναι να το αλλάξει. Και εμείς αυτό του ζητάμε. Να το αλλάξουμε μαζί!».

Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στον ισχυρισμό Βενιζέλου ότι δήθεν ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει το debate, γιατί δεν νιώθει σιγουριά για τις θέσεις του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι, τουλάχιστον, κωμικό, ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων.
Και εάν ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει αυτά που έλεγε, εμείς του θυμίζουμε ότι:
-Είναι ο ίδιος που μιλούσε -τον περασμένο Ιούνιο-  για “πάτο στο βαρέλι”, αλλά πάτος δεν μπήκε.
-Είναι ο ίδιος που -μόλις πρόσφατα – ισχυριζόταν ότι ήταν, δήθεν, εναντίον του μνημονίου, αλλά τον κάρφωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως τόσο ως υπουργός, όσο και ως νομικός, ήταν βασικός συντάκτης του.
-Είναι ο ίδιος που υποστήριζε ενθουσιωδώς το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, για να υποχωρήσει ατάκτως, μετά τις εσωτερικές και διεθνείς αντιδράσεις.
-Είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως δεν θα έμπαινε χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, ώσπου το επέβαλε κι αυτό.
Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο!».

Ο, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και δυόμισι χρόνια οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, αφού κατάργησαν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν άκουγαν τον Αντώνη Σαμαρά, που κατήγγειλε την απόφασή τους και δεν έκαναν τίποτα για την επανασύστασή του, όπως επίμονα τους ζητούσε.
Ξαφνικά, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι θέλει να ξανακτίσει εκείνο που οι ίδιοι γκρέμισαν. Χρειάστηκε, όμως, να μεσολαβήσει, πριν από λίγες ημέρες, η έκθεση της Ε.Ε. που τονίζει (σελ. 34), ότι η κατάργηση του Υπουργείου “ώθησε τους πλοιοκτήτες στην αλλαγή σημαίας”, με επιπτώσεις στην απασχόληση και τα φορολογικά έσοδα.
Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες, υποσχόμενος πράγματα που μπορούσε να κάνει και δεν έκανε. Είναι απόδειξη πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και κανένα πρόγραμμα για την Ανάταξη και την Ανάπτυξη της Οικονομίας».

Και τώρα, πως θα ζήσουμε χωρίς τον “συνωστισμό”;



Είναι κρίμα ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος σαν τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, με την ποιότητα χαρακτήρα και το επίπεδο βαθιάς γνώσης που διακρίνει τον καθηγητή Γλωσσολογίας και άλλοτε πρύτανη του Καποδιστριακού, του «μεγάλου» Πανεπιστημίου της Αθήνας, να προχωρεί σε μια τόσο βαριά προσβολή προς μια συνάδελφό του.
Μερικές μέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές της 6ης Μαϊου, στις οποίες η Μαρία Ρεπούση θα είναι υποψήφια με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης δρομολογεί την αποκατάσταση μιας ιστορικής ανορθογραφίας που «τσάκισε κόκκαλα»: Τα καινούρια βιβλία Ιστορίας που θα διδάσκονται οι μαθητές των σχολείων από τον Σεπτέμβριο, δεν θα περιγράφουν όσα συνέβησαν στην αποβάθρα της Σμύρνης τη στιγμή που οι ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ εισέβαλαν στη μαρτυρική πόλη, ως «συνωστισμό», αλλά ως «διωγμό» των Ελλήνων.
Και μόνο για το συγκεκριμένο «θάρρος» που επέδειξε, να τα βάλει με τον στρεβλωμένο καθωσπρεπισμό μιας αριστερής διανόησης η οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες για το κατάντημα του τόπου, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης κέρδισε τη δική του θέση στην Ιστορία.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι νωρίτερα, τα είχε βάλει και με τη μεταρρύθμιση της «φωτοτυπίας», συγγνώμη… της ανώτατης εκπαίδευσης, που υποτίθεται ότι προωθούσε η Άννα Διαμαντοπούλου.
Δυο κυρίες της πολιτικής και της ακαδημαϊκής γνώσης «πληγώθηκαν» από τον Γιώργο Μπαμπινιώτη. Θα έπρεπε ωστόσο να το περιμένουν, από έναν βαθύ γνώστη και διάκονο της ελληνικής γλώσσας. Ο οποίος γνωρίζει προφανώς εξαιρετικά καλά την ετυμολογία της λέξης «αξιοπρέπεια».

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr
 

Κώστας Κόλλιας: «Ευχολόγιο οι στόχοι που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης»


Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αγροτικό τομέα, ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης με τους στόχους που θέτει το Υπουργείο για τον αγροτικό τομέα μόνο πικρά γέλια μπορεί να προκαλέσει. Πρόκειται για σχεδόν επί λέξει επανάληψη των στόχων που είχαν δημοσιοποιηθεί και το 2011, και δεν είναι τίποτε άλλο από ένα προεκλογικό ευχολόγιο το οποίο τόσο ο Υπουργός όσο και ο κύριος Βενιζέλος αναμασούν χωρίς να έχουν ούτε την πρόθεση ούτε τα μέσα για να το εφαρμόσουν.
Και οι δύο μίλησαν για δεύρυνση του πρωτογενούς τομέα, τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και ως προς την ποσότητα της παραγωγής. Μάλιστα ο κύριος Βενιζέλος είχε το θράσος να αναφερθεί στους νέους αγρότες – τους ίδιους νέους αγρότες που η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε, τους περιέκοψε την επιδότηση, τους άφησε χωρίς ρευστότητα και σήμερα κινδυνεύουν με χρεοκοπία και απένταξη από το πρόγραμμα εγκατάστασης.
Μίλησε για αύξηση της παραγωγής, αλλά όχι για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία και η δασοκομία αποτελεί το πολύ το 4% του ελληνικού ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Το 2011 το ποσοστό αυτό παρουσίασε μία μικρή αύξηση, η οποία όμως δεν έχει αντιστοιχία και στο αγροτικό εισόδημα, που μειώθηκε κατά 5,3%. Το ερώτημα λοιπόν είναι: πώς θα αυξηθεί η παραγωγικότητα και θα επεκταθεί ο αγροτικός τομέας, εάν δεν υπάρχει καμία προοπτική για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν να έχουν στοιχειώδη εισοδήματα;
Στο ΠΑΣΟΚ θρηνούν επίσης για τις αθρόες εισαγωγές, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα ούτε για την προώθηση, αλλά ούτε για την προστασία των ελληνικών προϊόντων από τις παράνομες εισαγωγές, τις ελληνοποιήσεις και τις στρεβλώσεις της αγοράς. Μιλούν ακόμη για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω του αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ.Μπαλτατζής»  και του τραπεζικού συστήματος. Το τραπεζικό σύστημα βεβαίως είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει οτιδήποτε στην ελληνική οικονομία. Όσο για το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ, το εξαγγέλλουν εδώ και δυόμιση χρόνια και τώρα ο κύριος Βενιζέλος λέει ότι θα «προικοδοτηθεί» - αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε – από το «Αλ.Μπαλτατζής» με 150 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή ο κύριος Βενιζέλος δεν πρόκειται να βάλει επιπλέον χρήματα στον αγροτικό τομέα. Απλά θα τα πάρει από το ένα μέρος και θα τα ρίξει στο άλλο. Θα κόψει κονδύλια από το «Μπαλτατζής» για να εμφανίσει χρήματα στο «Αγροτικό Ταμείο Ενίσχυσης».
Για μία παράταξη που μέχρι χθες κυβερνούσε, οι λέξεις «στρατηγικός στόχος» δεν είναι τίποτε άλλο από μια υπεκφυγή. Το ζητούμενο για μία πρώην Κυβέρνηση δεν είναι να επαναλαμβάνει τους «στρατηγικούς στόχους», αλλά να περιγράψει τα εξειδικευμένα μέτρα που πήρε και που θα παρει. Τέτοια μέτρα δεν υπήρξαν ποτέ από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ γι’αυτό και οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Βενιζέλος δεν έχουν τι να πουν, παρά αόριστα ευχολόγια. Τα ίδια ευχολόγια που έλεγε και ο κύριος Παπανδρέου το 2009, τα ίδια που ο Έλληνας αγρότης ακούει κάθε φορά που ένα «νέο» ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο του.»

Στους ετεροδημότες της Κορινθίας μίλησε ο Πάνος Μπεγλίτης


Σε πλήθος ετεροδημοτών του Νομού Κορινθίας μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης την Τρίτη 24 Απριλίου στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ».
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολύς κόσμος, σε μια εποχή που οι πολιτικοί αμφισβητούνται και διστάζουν να οργανώσουν ανοικτές συγκεντρώσεις για να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει οδηγηθεί ο κόσμος.
Ο κ. Μπεγλίτης τόλμησε να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και κέρδισε το στοίχημα. Η συζήτηση που διεξήχθη ήταν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.
Ο κ. Μπεγλίτης κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στην κρίση που μαστίζει την ΕΕ, στη στάση της Γερμανίας που μας οδήγησε στο δημοσιονομικό σχέδιο εξυγίανσης που επεβλήθηκε στη χώρα. Μίλησε για μια ΕΕ καταθλιπτική, για τους θεσμούς της που στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ενώ σημείωσε ότι επιβάλλεται η αλλαγή λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Τα Κράτη-Μέλη πρέπει να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνικές αναταράξεις.
Απαιτείται επανακαθορισμός των εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών, υπογράμμισε.
Στόχος των εκλογών της 6ης Μάη πρέπει να είναι η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Αναφερόμενος στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, είπε «Τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας κληθήκαμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις που πολλές φορές οδήγησαν σε επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά δημοσιονομικής εξυγίανσης επιχειρώντας πολλές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σε νομοθετικό επίπεδο. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την περίοδο της διετίας»
Ο υποψήφιος Κορίνθιος Βουλευτής, σημείωσε όμως ότι έγιναν και πολλά λάθη. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει συγνώμη. Οφείλουν όμως , είπε ο κ. Μπεγλίτης, και άλλες πολιτικές δυνάμεις να ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Κανείς από την συντηρητική παράταξη δε έχει ζητήσει την απαιτούμενη συγνώμη όταν η ύφεση δεν δημιουργήθηκε το 2009 αλλά προϋπήρχε.
Κλείνοντας την ομιλία του,  κάλεσε τους παρευρισκομένους να ασκήσουν το εκλογικό της δικαίωμα την 6η Μάη ανεπηρέαστοι από συναισθηματικές εκρήξεις. Η συναισθηματική προσέγγιση σε αυτές τις εκλογές θα ήταν λάθος.
Απαιτείται μια ψήφος ευθύνης, ρεαλισμού, μια υπεύθυνη πολιτική στάση και όχι συναισθηματική.
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι μια τιμωρητική ψήφος θα ικανοποιούσε τις θυμικές ανάγκες, όχι όμως τις πραγματικές ανάγκες της πατρίδας μας.
Σε αυτές τις εκλογές, τόνισε ο κ. Μπεγλίτης, πρέπει να σκεφτούμε διπλά, να σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας.

πολύ σοβαρή καταγγελία


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, για χρηματισμό δημοσιογράφου υποψηφίου βουλευτή από την ΕΥΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ, είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία.
Οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος». 

ΤΑ ΦΕΝΕΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ !!!


Σε ένα χωριό, του Φενεού ένας “γέροντας” σε σχετικό ερώτημά μου: γιατί ερημώνει το χωριό του, μου απάντησε: «παιδί μου, όταν πεθαίνει ο γέρος κλείνει το σπίτι. Κανένας δεν έρχεται να το ανοίξει».
Με την απάντηση αυτή ,γεμάτη σοφία, με την πείρα της ζωής, χωρίς σπουδές, έδειξε την ουσία του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην ορεινή περιφέρεια. Κανένας δεν έρχεται να το ανοίξει. Δεν υπάρχει διαδοχή. Οι νέοι έφυγαν. Οι λόγοι οικονομικοί και πολιτιστικοί, με όλα τα επακόλουθά τους στην : υγεία, εργασία, μόρφωση και ψυχαγωγία, τους ανάγκασαν και τους αναγκάζουν συνέχεια να φεύγουν απ' αυτό. Και τον “γέρο” σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, τον βαραίνει ο πόνος της σταδιακής ερήμωσης του χωριού από τους κατοίκους και κύρια από τους νέους. Μεγάλο μέρος της γεωργικής γης, των ορεινών χωριών του Φενεού, έχει πιάσει αγκάθια, έλατα, κέδρα, πουρνάρια κτλ. . Έτσι, είναι η κατάσταση και στα περισσότερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας. Οι μόνιμοι, λιγοστοί κάτοικοι των χωριών ασχολούνται κύρια με ανάμεικτες γεωργοκτηνοτροφικές εργασίες, όπως και σε κάθε ορεινό χωριό της Πατρίδας μας. Η απουσία των γεωτεχνικών και άλλων ειδικών από το χωράφι, το μαντρί δηλαδή της επιστήμης και του κράτους, περιττό να τονιστεί. Παράλληλα μ' όλα αυτά αντιμετωπίζουν τα ορεινά χωριά και θέμα έλλειψης εργατικών χεριών, γιατί οι νέοι , αυτοί που είναι ικανοί να εργαστούν, έχουν φύγει και φεύγουν συνεχώς. Τώρα γιατί φεύγουν; οι υπεύθυνοι ας ψάξουν να βρουν την αιτία. Τα πράγματα για το Φενεό θα ήταν κάπως καλύτερα, αν τα προϊόντα που περισσεύουν τα διέθετε στο εμπόριο, ο παραγωγός και εισέπραττε τη τιμή που του ανήκει, αλλά δυστυχώς τα πολλά χέρια των μεσαζόντων, ή η έλλειψη υποδομών, καρπώνονται τον ιδρώτα . Να μια συνοπτική εικόνα των χωριών του Νομού μας, ενός αντιπροσωπευτικού Νομού της ορεινής υπαίθρου της πατρίδας μας. Παρ' όλη τη φυσική ομορφιά του, παραμυθένιο φυσικό περιβάλλον, δεν μπορεί να κρατήσει κοντά του τους νέους, που πηγαίνουν στις πόλεις με τα καυσαέρια και στο εξωτερικό, μακριά από την πατρίδα τους.
Ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους γιατί διαφορετικά δεν θα απομείνει τίποτα σε λίγα χρόνια, απ' αυτό που ονομάζεται Φενεάτικη ύπαιθρος και Φενεάτικο χωριό!!!
Θα μείνουν όμως αρκετά απ΄τα χωριά και οι μαχαλάδες τους, ως τοπωνύμια..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ
ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

 










Τελευταίος σταθμός στο ηλεκτρονικό οδοιπορικό μας, η ιστοσελίδα του υποψηφίου με τη Νέα Δημοκρατία, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Η ιστοσελίδα του Θανάση Παπαχριστόπουλου βρίσκεται στη διεύθυνση www.tpapaxristopoulos.gr και εκεί μπορείτε να βρείτε τη δραστηριότητά του, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, βίντεο, φωτογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Βρήκαμε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο στο Facebook και στο Twitter. Ο γιατρός χρησιμοποιεί αρκετά το Facebook και έχει καλή προσωπική ηλεκτρονική επικοινωνία με τους "ηλεκτρονικούς" του φίλους.

Ισχυρό του όπλο είναι οι πάρα πολλές και σημαντικές ιατρικές εθελοντικές του δραστηριότητες που είναι γνωστές σε παγκόσμιο και πανελλαδικό επίπεδο. Αξίζει να δείτε που έχει βρεθεί και σε ποιες περιόδους.

Κεντρικό του σύνθημα είναι οι λέξεις ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Ξεχωρίζει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής είναι ο μόνος υποψήφιος που εκθέτει όλα του τα φορολογικά και περιουσιακά του στοιχεία στο διαδίκτυο με επίσημα έγγραφα.



Ευχήνορας

Η Κορινθία στο προσκήνιο του Επικρατείας της ΝΔ με τη Μαριλένα Σούκουλη











\
Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κορινθία η παρουσία της Μαριλένας Σούκουλη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας δεν απετέλεσε έκπληξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ περιλαμβάνει πρόσωπο από το νομό Κορινθίας, είναι όμως η πρώτη φορά που το πρόσωπο αυτό είναι τόσο γνωστό στο νομό και με τόσο ενεργό πολιτικό ρόλο σε επίπεδο νομού και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Μαριλένα Σούκουλη είχε θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κορινθία και όταν αυτό ανακοινώθηκε και η ίδια δεν συμπεριλήφθηκε, οι καλά γνωρίζοντες κατάλαβαν ότι ο τελικός ρόλος της στις εκλογές θα ήταν πιθανώς ακόμα πιο σημαντικός. Μερικοί βιαστικοί φρόντισαν να στηλιτεύσουν τη μη επιλογή της στο ψηφοδέλτιο του νομού, αν περίμεναν όμως λίγο, σήμερα δεν θα ήταν τόσο εκτεθειμένοι με όσα έγραψαν και δημοσίευσαν.

Η επιλογή της Μαριλένας Σούκουλη στο Επικρατείας σηματοδοτεί πολλά πράγματα που θα τα αναλύσουμε μετά τις εκλογές.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για το πολιτικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας στο νομό η παρουσία της Σούκουλη στην 7η θέση του Επικρατείας της ΝΔ, αποτελεί τιμή για την Κορινθία και δείχνει το ειδικό βάρος που δίνει η ΝΔ στο νομό.

http://www.diaprisios.gr/2012/04/blog-post_6348.html

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, σε ανθρώπους του Πνεύματος, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Φίλες και φίλοι

Αυτή η συνάντησή μας γίνεται σε προεκλογικό χρόνο, αλλά
το αντικείμενό της δεν είναι κυρίως προεκλογικό.
Θέλω να σας πω τι περιμένουμε από τους ανθρώπους του Πνεύματος
κυρίως μετά τις εκλογές:

Θα αλλάξουμε την Ελλάδα!
Κι αυτό απαιτεί ασφαλώς Θάρρος και Τόλμη,
Αλλά πρωτίστως προϋποθέτει Όραμα και Σχέδιο.
Για το Σχέδιό μας μίλησα αναλυτικά την περασμένη Κυριακή στο Ζάππειο,
- για την Οικονομία, την έξοδο από την κρίση και την Ανάπτυξη.
Θα μιλήσω και αύριο, πάλι στο Ζάππειο, για την Πολιτική, τις μεταρρυθμίσεις, την Μεγάλη Συνταγματική Αλλαγή που ετοιμάζουμε, την Υγεία, την Παιδεία, και την Ασφάλεια του Πολίτη. Την Ασφάλεια, που θα έπρεπε σε μια κοινωνία να ήταν δεδομένη. Και σήμερα είναι ζητούμενη.

ΕΛΣΤΑΤ: Για το έλλειμμα βιάστηκαν, για την Απογραφή... τρέχουν τώρα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κι’ εκεί που όλοι – το «όλοι» τρόπος του λέγειν – αναρωτιόμασταν τι απέγινε με την περίφημη απογραφή του 2011 και πώς είναι δυνατόν η ΕΛΣΤΑΤ – φέουδο του κ. Γεωργίου που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει - να δηλώνει συνεχώς απολύτως βεβαία για τα στοιχεία της, αλλά, ένα χρόνο μετά, να μην είναι σε θέση να μας δώσει τα στοιχεία της απογραφής (εδώ), ήλθε η επιβεβαίωση.

Τη Δευτέρα, δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές (που δεν γνωρίζουμε με τι είδους απογραφή θα γίνουν) και ένα μήνα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που επιβάλλει το Σύνταγμα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξύπνησε το… τέρας της ΕΛΣΤΑΤ.

Ποια Ελλάδα συμβολίζει ο Πύρρος;




Λένε συνήθως ότι η μνήμη αποτελεί τον πιο επικίνδυνο σύμμαχο του μέλλοντος. Υπό την έννοια ότι συνιστά διαρκή, ζωντανή γέφυρα με το παρελθόν, το οποίο πολλές φορές θα ήθελε να… ξεχάσει το παρόν, προκειμένου να ανοίξει πιο εύκολα ο δρόμος προς το μέλλον.
Η μνήμη αυτή… χορεύει ατίθασα από χθες το μεσημέρι, όταν ανακοινώθηκε η επιλογή του Πύρρου Δήμα για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του «νέου ΠΑΣΟΚ» Του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και του Σίδνεϊ, που είδε την καριέρα του να λήγει άδοξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είχε αρνηθεί πολλές φορές στο παρελθόν αντίστοιχες προτάσεις που του είχαν γίνει για να εμπλακεί στην πολιτική. Πάντα από το ΠΑΣΟΚ.
Τότε, το «λιοντάρι της Χειμάρας» είχε αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι ως αθλητής, εκπροσωπούσε πάντα την Ελλάδα, και όχι ένα κόμμα. Σήμερα, η άποψη αυτή άλλαξε. Μάλλον ο Πύρρος δεν έχει καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν ταυτίζεται πλέον με το ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβαινε στις χειρότερες στιγμές της ιστορικής διαδρομής της Μεταπολίτευσης.
Αντιθέτως, η σημαία την οποία επέλεξε να σηκώσει σήμερα ο Πύρρος Δήμας, δεν εκφράζει παραπάνω από το 15%-18% όσων προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν, στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Δηλαδή, σε απόλυτους αριθμούς, και με δεδομένα αναμενόμενη μια σημαντική αποχή από τις κάλπες, λιγότερο από το 10% της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
Παραφράζοντας τον Χρήστο Ιακώβου, η μπάρα… έπεσε και πλάκωσε τον Πύρρο Δήμα. Γιατί η Ελλάδα που επέλεξε να συμβολίσει, με τα φανέλα του μοιραίου για τον τόπο ΠΑΣΟΚ, είναι μια Ελλάδα μίζερη και καταχρεωμένη. Μια Ελλάδα χωρίς φωτεινές στιγμές. Κρίμα για τον Πύρρο.

 ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Ο Άκης γκράφιτι σε τοίχο της Συγγρού

Ένα εντυπωσιακό γκράφιτι με θέμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο βρήκε το Newsbomb.gr σε τοίχο επί της Λ. Συγγρού.

Ο Άκης γκράφιτι σε τοίχο της Συγγρού

Μάλιστα το γκράφιτι εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, φέρει και λεζάντα η οποία αναφέρει : Άκη γερά! Μασάνε τα υποβρύχια από φουρτούνες;
Πολύς κόσμος σταμάτησε και κοίταξε το εντυπωσιακό σκίτσο, ενώ γρήγορα άνοιξε και συζήτηση μεταξύ των περαστικών για την υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Newsbomb.gr

Ο ΕΤ επιμένει. Ο Χήτος τα πήρε από την ΕΥΠ


 Μετά από τις διαψεύσεις του υποψήφιου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χήτου καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ Μπήτρου ο Ε.Τ συνεχίζει και επιμένει ότι έχει δίκιο.

Διαβάστε την ανακοίνωση
"Ο Ελεύθερος Τύπος ...........
δημοσίευσε σήμερα έγγραφο της ΕΥΠ με σφραγίδες και υπογραφές. Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού."

 kafeneio-gr.blogspot.com

Η θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το debate

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Ηράκλειο, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:

 για το debate;
  Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι σαφής ότι σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα τις θέσεις των κομμάτων. Η άρνηση της ΝΔ, η κωλυσιεργία του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων, είναι εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα για τις εκλογές αυτές. Ουσιαστικά οι δύο αδιόρθωτοι θέλουν να κρύψουν ποια είναι η αλήθεια από τον ελληνικό λαό. 
 

Τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΛΙΑΝΤΙΝΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Let΄s Do It - Καθαρισμός ακτών από το Μελίσσι στα Μαύρα Λιθάρια

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης συμμετέχει στη διεθνή εθελοντική καμπάνια με τίτλο “Let΄s Do It” και σας καλεί όλους στον καθαρισμό των ακτών μας, από το Μελίσσι μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29-04-2012 και ώρα 10:00 π.μ.

Τα σημεία συνάντησης για τον καθαρισμό είναι τα εξής:
•Μελίσσι – Κάτω από το Heaven
•Συκιά - Στο Δημοτικό Σχολείο
•Ξυλόκαστρο - Στο Τουριστικό Περίπτερο
•Ξυλόκαστρο - Στη μαρίνα
•Καμάρι - Στο λαογραφικό Μουσείο
•Λουτρό - Στην πλατεία του χωριού
•Πιτσά - Στην πλατεία του χωριού
•Λυκοποριά - Στο σχολείο του χωριού
•Σαρανταπηχιώτικα - Αλσύλλιο του χωριού
•Στόμι - Στην πλατεία του Αγ. Ιωάννη
•Λυγιά - Στην πλατεία του χωριού
•Δερβένι - Στο λιμάνι

Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, βοηθήστε στην προστασία του.
Να είστε όλοι εκεί.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος

Μ. Σούκουλη: «Η απόφαση του Α. Σαμαρά αποτελεί τιμή για την Κορινθία»


Από την υποψήφια Βουλευτή Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας κα Μαριλένα Σουκούλη αναφέρεται:
 «Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά αποτελεί τιμή για την Κορινθία μας αλλά και τους ανθρώπους του Τόπου μας που συνεχίζουν να μάχονται με Αποφασιστικότητα και Ήθος για την Ελλάδα της Αξιοκρατίας, της Αξιοπρέπειας και της Αλληλεγγύης.
Παράλληλα αποτελεί σαφές μήνυμα ότι η μάχη για την Επικράτηση της Κοινωνίας της Εργασίας ενάντια στην Κοινωνία του Παραγοντισμού, του Παρασιτισμού και της Ιδιοτέλειας πρέπει να συνεχιστεί Αταλάντευτα, με Ψηλά το κεφάλι, προς Κάθε κατεύθυνση, Χωρίς εκπτώσεις.
Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη Αγάπη αλλά και την Εμπιστοσύνη σας, στο Όραμα μας για την Ελλάδα της Δημιουργίας, για την Κορινθία της Πρωτοπορίας. Η Ελλάδα, η Κορινθία είναι το Σπίτι μας και αξίζουν το Σεβασμό μας, το Σεβασμό Όλων».

Με 4-0 απειλείται το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία. Χρυσή Αυγή και Καμένος για έδρα στη Λακωνία;

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελούσε μέχρι πρόσφατα τη συντηρητικότερη περιοχή της χώρας, με τη ΝΔ να αναδεικνύεται σταθερά πρώτο κόμμα από το 1974 μέχρι και το 2007.
Η ανατροπή που καταγράφηκε το 2009 (ΠΑΣΟΚ 42,4% και ΝΔ 40,9%) και η οποία επιβεβαιώθηκε στις περιφερειακές εκλογές το 2010 με την εκλογή του Πέτρου Τατούλη, συνιστούν επομένως, υπό μία έννοια, ιστορική εξέλιξη.
Οι προηγούμενες εκλογικές καταγραφές δύσκολα όμως μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδηγός για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ιδιαίτερα όσον αφορά την κατανομή των εδρών.
Πράγματι, στις τριεδρικές περιφέρειες (Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία) τα δύο πρώτα κόμματα είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίσουν από μια έδρα, ενώ η μάχη θα δοθεί για την τρίτη έδρα μεταξύ του τοπικά πρώτου κόμματος (κατά πόσο θα υπερβεί το εκλογικό μέτρο, δηλαδή το 33%) και του ισχυρότερου τοπικά τρίτου (άγνωστο ποιο θα είναι κατά περίπτωση).
Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται ο ενδοπαραταξιακός εμφύλιος στη Λακωνία, όπου Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν τη δεύτερη έδρα της ΝΔ, χωρίς πάντως πολλές ελπίδες, αφού το διαχρονικά χαμηλότερο ποσοστό της ήταν 47,3% το 2009.
Τελείως διαφορετική είναι όμως η κατάσταση στην τετραεδρική Κορινθία και την πενταεδρική Μεσσηνία, όπου το ΠΑΣΟΚ για να είναι βέβαιο πως θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση θα πρέπει να συσπειρώσει πάνω από το 50% των ψηφοφόρων του το 2009.
Σε διαφορετική περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, από ένα ακραίο 4-0 υπέρ της ΝΔ στην Κορινθία, έως την εκπροσώπηση κάποιου μικρού κόμματος στη Μεσσηνία, παρόλο που το ποσοστό του θα υπολείπεται αισθητά από το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ.

isthmos.gr