Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ… «η ώρα η καλή» και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα!

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ



Υπάρχουν άλλα κόμματα που παριστάνουν τους Κεντροδεξιούς
Και στην πραγματικότητα ψάχνουν συνεργασία με την Αριστερά.
Προσπαθούν να τα βρουν με την Αριστερά…
Ιδιαίτερα με το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οποίος φαίνεται να ανταποκρίνεται στα αισθήματά τους.
Τους εύχομαι… «η ώρα η καλή»!
Και στον Τσίπρα και στον μεταμφιεσμένο Τσίπρα!
Είναι ένας αρμονικός πολιτικός γάμος.
Αλλά έχουν πάρει διαζύγιο από τη σοβαρότητα…

Λουτράκι – Αίγιο 15 λεπτά... με τσουνάμι / Τι δείχνουν οι μελέτες από το Δίκτυο «Ωκεανός» του Πανεπιστημίου Πατρών

Το Δίκτυο «Ωκεανός» ιδρύθηκε το 2009 και είναι δημιούργημα μιας κίνησης εξειδικευμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών στις επιστήμες των θαλασσών και των εσωτερικών υδάτων, που μελετούν την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές, τα γεωλογικά φαινόμενα που έχουν προηγηθεί και το τι μπορεί να συμβεί σε περιπτώσεις νέων φαινομένων. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δικτύου έχει μελετηθεί ιδιαίτερα ο Κορινθιακός Κόλπος. Έχουν εντοπιστεί οι περιοχές, όπου κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί υποθαλάσσιες κατολισθήσεις. Επειδή γενικότερα η περιοχή του Κορινθιακού βρίσκεται σε σεισμογενή ζώνη, έχει μελετηθεί το ενδεχόμενο εμφάνισης τσουνάμι, μετά από υποθαλάσσια κατολίσθηση, π.χ. στην χερσόνησο της Περαχώρας Λουτρακίου. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα προκύπτει ότι αυτό μπορεί να έχει ύψος περίπου 4 μέτρα και λόγω της μεγάλης ταχύτητας μετάδοσης του θα φθάσει στο Αίγιο σε 15 λεπτά, στην Ακράτα σε 9 λεπτά, στην Κόρινθο σε 7 λεπτά και στο Ξυλόκαστρο σε 4 λεπτά. Ανάλογες μετρήσεις γίνονται και για άλλες περιοχές από την ομάδα του «Ωκεανού».

Κωνσταντίνος Τζαβάρας: επιβάλλεται να ενοποιηθούν (συγχωνευτούν) με όμορα αυξημένης κίνησης τα επαρχιακά Ειρηνοδικεία.

Σε ερώτηση αναφορικά με την ενοποίηση των δικαστηρίων, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, απάντησε:

«Είναι γνωστό ότι επαρχιακά Ειρηνοδικεία, με μικρή δικαστηριακή κίνηση, επιβάλλεται να ενοποιηθούν (συγχωνευτούν) με όμορα αυξημένης κίνησης. Με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης (Διαδικασία ενώπιον των Ειρηνοδικείων) και θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών, οι οποίες θα διατεθούν για άλλες ανάγκες της Δικαιοσύνης.
Είναι, βέβαια, αυτονόητο, ότι - σε μια τέτοια περίπτωση - θα ληφθεί υπόψη η γεωγραφική μορφολογία κάθε περιοχής και η προσβασιμότητα του πολίτη στη Δικαιοσύνη».

Γιάννης Μιχελάκης: Ο κ. Βενιζέλος,ζητά να αποκλειστούν κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή από τη διαδικασία του debate

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, πολιτικά ανύπαρκτος σε επίπεδο προτάσεων και σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσπαθεί να αναγάγει σε μείζον ζήτημα μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, που - όσες φορές και αν έγινε - οι πάντες την έχουν καταγγείλει.
Αιχμάλωτος στην αγωνία του, αλλά και στην αλαζονεία του, έφτασε στο σημείο να βγαίνει δημόσια και να ζητά να αποκλειστούν κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή από τη διαδικασία του debate. Ενώ προκαλεί τους πάντες, αφού με την επιστολή του, θέτει μόνος του όρους και προϋποθέσεις, επιδιώκοντας να “πατρονάρει” κομματικά τη διαδικασία, αγνοώντας τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία θα πρέπει να επιλύονται θεσμικά όλα τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας.
Θυμίζουμε, ταυτόχρονα, στον κ. Βενιζέλο ότι ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται εδώ καιρό. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και σχέδιο, όχι μόνο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και για τα μείζονα θέματα, που απασχολούν την κοινωνία, όπως – κυρίαρχα – η ανάπτυξη, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία και οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα, για μια νέα μεταπολίτευση.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε επίσημα από τον υπουργό Εσωτερικών να θέσει το θέμα του debate στη Διακομματική. Αντίθετα, ο κ. Βενιζέλος, απέφευγε – προφανώς σκόπιμα – το θεσμικό δρόμο, αρκούμενος σε δημαγωγικές κορώνες στις κατά καιρούς ομιλίες του. Και τώρα, την τελευταία στιγμή, τρομαγμένος από την απήχηση που έχει στην κοινωνία το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο της χώρας από την κρίση, επιχειρεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και να προκαλέσει εντυπώσεις».    


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στη σύλληψη του δημοσιογράφου κ. Αιμίλιου Λιάτσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών.
Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους.
Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του.
Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά».     



 

Την Πέμπτη ανοιχτή συγκέντρωση Καμμένου στο Ηράκλειο Κρήτης


Από τη Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος και τα στελέχη του συνδυασμού του κινήματός μας, σας προσκαλούμε στην προεκλογική μας συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Ενετικό Λιμάνι Ηρακλείου (Λεωφ. 25ης Αυγούστου 1).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ώστε όλοι μαζί να δώσουμε αγωνιστικό μήνυμα ελπίδας.
Από τη Συντονιστική Επιτροπή Κινητοποίησης

Περιοδεία Ντόρας σε Χανιά και Ρέθυμνο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου, στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων. Την Κυριακή στις 11:30 η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο «Σπίτι Πολιτισμού» του Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό. Στις 12:45 θα επισκεφθεί το χωριό Σπήλι και στις 13:30 τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγκάλη» στο χωριό Γερακάρι .Στις 20:00 θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, μπροστά στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Κυδωνίας 16).

Φινάλε αύριο στο πρωτάθλημα της Α'' Κορινθίας - Αγωνία για τον Πρωταθλητή

Φινάλε αύριο το απόγευμα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθία. 90 λεπτά έμειναν ακόμη για τη λήξη του μαραθωνίου των 30 αγωνιστικών ημερών και να μάθουμε και τον πρωταθλητή της Α΄ Κατηγορίας Κορινθίας. Πέλοπας Κιάτου και ΠΑΣ Κλένια διεκδικούν τον τίτλο ,με την ομάδα του Κιάτου να θέλει ένα βαθμό μόνο από την κατάκτηση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στο Περιφερειακό πρωτάθλημα , ενώ η ομάδα της Κλένιας κατακτά τον τίτλο μόνο με νίκη και εφόσον ο Πέλοπας έχει ηττηθεί.
Οι δύο διεκδικητές αγωνίζονται  εντός έδρας , ο Πέλοπας υποδεχόμενος τον Παννεμεατικό και ο ΠΑΣ Κλένια , τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στο Θώδειο στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει την Ελλάδα Βέλου, ενώ στο Δερβένι ο Αστέρας μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου αγωνίζεται με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ενώ στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου. Τέλος η Προοδευτική Περιγαλίου και ο Α. Ο. Σολομού , που υποβιβάζεται παίρνουν τρίποντα στα «χαρτιά» αντίστοιχα από Άλμπαρτο και Ισθμιακό που έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η 30η ( τελευταία) Αγωνιστική
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.
 Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
 ΠΕΛΟΠΑΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 3 – 0 α. α.
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - : -  ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 0 – 3 α. α.
Οι αγώνες θα αρχίζουν στις 17:00

Συνελήφθη ο Αιμίλιος Λιάτσος!


Στο Α.Τ. Συντάγματος οδηγείται ο Αιμίλιος Λιάτσος ο οποίος συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Ο εκδότης της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δραχμών.

Στους υπότιτλους του βασικού θέματος σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Καμμένος «κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος».

Επιπλέον, η εφημερίδα «Παρασκευή +13» έκανε αναφορά στη σύζυγο του κ.Καμμένου, Ελένη Τζούλη για την οποία αναφέρεται ότι «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών».

Την σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου σχολίασε ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter:



newsit.gr

Ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου του κοιτάσματος Πρίνου – Θάσου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το 1976, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Καβάλα, είχε πει ότι για να γνωρίζουμε το μέλλον ενός τόπου, πρέπει να γνωρίσουμε τον πλούτο του. Η παρουσία μου, σήμερα, εδώ συμβολίζει την απόφασή μου να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη». Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην περιήγησή του στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου συνόδευε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ειδικός σε θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων κ. Ηλίας Κονοφάγος. Ο πρόεδρος της “Καβάλα Oil Α.Ε.”. κ. Βασίλης Παππάς, παρέδωσε στον κ. Σαμαρά ολοκληρωμένη μελέτη εκμετάλλευσης κοιτασμάτων. Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρίας “Καβάλα Oil Α.Ε.” και ενημερώθηκε για την πορεία της παραγωγής των κοιτασμάτων.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε, σήμερα το μεσημέρι, την Καβάλα και μετέβη στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου του κοιτάσματος Πρίνου – Θάσου.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το 1976, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Καβάλα, είχε πει ότι για να γνωρίζουμε το μέλλον ενός τόπου, πρέπει να γνωρίσουμε τον πλούτο του.
Η παρουσία μου, σήμερα, εδώ συμβολίζει την απόφασή μου να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη».
Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην περιήγησή του στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου συνόδευε ο υποψήφιος βουλευτής  Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ειδικός σε θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων κ. Ηλίας Κονοφάγος.
Ο πρόεδρος της “Καβάλα Oil Α.Ε.”. κ. Βασίλης Παππάς, παρέδωσε στον κ. Σαμαρά ολοκληρωμένη μελέτη εκμετάλλευσης κοιτασμάτων.
Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρίας “Καβάλα Oil Α.Ε.” και ενημερώθηκε για την πορεία της παραγωγής των κοιτασμάτων. 

Ο Κυριάκος και η ακροδεξιά


Τα θέματα ασφάλειας, ή μάλλον της… απουσίας της, καθώς και της εγκληματικότητας κυριαρχούν στην ατζέντα της καθημερινότητας. Ειδικά για το Λεκανοπέδιο της Αττικής, και ειδικότερα τη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που με τις παρεμβάσεις του προσδοκά βάσιμα σε ένα ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Και ήταν αποκαλυπτικός.
«Το ζήτημα της ασφάλειας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας μετά την οικονομία. Το πρόβλημα αυτό δεν έχει ιδεολογική απόχρωση. Είναι ένα πραγματικό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί» σημείωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε, στο ίδιο πνεύμα: «Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους, σε μια σύγχρονη κοινωνία η τήρηση του νόμου εξασφαλίζεται από τη δράση της Αστυνομίας. Τόσα χρόνια που η Αστυνομία δεν είχε την απαραίτητη πολιτική κάλυψη να κάνει τη δουλειά της, την υποκατέστησαν φαινόμενα σαν τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή».
Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, δεν παρέλειψε να μιλήσει ευθέως για την εθνική αναμέτρηση με αντίπαλο την ακροδεξιά.
«Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε το οξυγόνο από την ακροδεξιά, είναι να αντιμετωπίσουμε με δημοκρατικούς τρόπους, με τρόπους που συνάδουν με την παράδοση της χώρας μας, τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

Η Περιοδεία του Κώστα Κόλλια στη Βόχα


Την Αρχαία Κόρινθο, το Λέχαιο, το Περιγιάλι, τον Άσσο και το Ζευγολατειό επισκέφθηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Στα χωριά της Βόχας η παρουσία του κόσμου ήταν πρωτοφανής, και η θερμή υποδοχή έδωσε την ευκαιρία στον υπ.βουλευτή να έχει εποικοδομητικές συζητήσεις με τους παριστάμενους για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Μετά το πέρας της περιοδείας ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Παρά την ικανοποίηση που μου δίνει η απήχηση που έχουν οι περιοδείες μου, θλίβομαι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις περιοχές που επισκέπτομαι. Κάποια συμπίμπτουν, άλλα είναι χαρακτηριστικά σε κάθε χωριό, γεγονός πάντως παραμένει ότι η διετία ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει την Κορινθία σε κακή κατάσταση. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων και η ανεργία απασχολούν τους πάντες,  καθώς επίσης και αγροτικά ζητήματα, όπως το δυσβάσταχτο καλλιεργητικό κόστος, οι ανύπαρκτες αποζημιώσεις, οι χαμηλές τιμές παραγωγού.
Υπάρχουν όμως και άλλα μείζονα ζητήματα. Αλλού συνάντησα ανθρώπους οι οποίοι ζούσαν από τον τουρισμό και σήμερα δεν μπορούν να νοικιάσουν εξοχικές κατοικίες, με αποτέλεσμα να στερούνται απαραίτητα εισοδήματα. Αλλού, όπως στο Ζευγολατειό, το ζήτημα της ασφάλειας είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των κατοίκων – πρόβλημα το οποίο έχω μεταφέρει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας μία απάντηση απόλυτα απογοητευτική. Παραμένει το θέμα του σταθμού του Προαστιακού στο Ζευγολατειό, ο οποίος είναι έτοιμος εδώ και χρόνια, χωρίς ωστόσο να λειτουργεί.
Ιδιαίτερα όμως εκτεταμένα είναι τα προβλήματα των αγροτών. Το περασμένο Μάιο, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, πήρα την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσω στο Ζευγολατειό μία ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες μας, με θέμα τις αποζημιώσεις του 2009 και τον ΕΛΓΑ. Στη συγκέντρωση είχε μεγάλη επιτυχία, με πλήθος αγροτών από τις γύρω περιοχές να εκφράζουν την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους για τη μεταχείριση που τους επεφύλαξε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. 
Ένα χρόνο αργότερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Αυτήν την κατάσταση είναι προτεραιότητα τόσο δική μου ως υποψήφιου Βουλευτή Κορινθίας, όσο και της παράταξης που εκπροσωπώ, να την ανατρέψουμε. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να επανορθωθεί η αδικία με την εισφορά του ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις, καθώς επίσης να  αποκατασταθεί το αγροτικό εισοδήμα, με έμφαση στην ενίσχυση των αγροτών μας, τη βελτίωση των τιμών παραγωγού και την ποιοτική και ποσοτική αύξηση της παραγωγής.»

Δήλωση του Κώστα Κόλλια για τη δικαστική απόφαση

Με την υπ’ αριθμόν 59/25-4-2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ μου, αναγνωρίζοντας ότι υπέστην ηθική βλάβη από κατηγορίες, τις οποίες ο κύριος Πνευματικός ουδέποτε απέδειξε στο δικαστήριο, δικαιώνοντας τον αγώνα μου για την αποκατάσταση της πολιτικής και ατομικής μου τιμής. Επαναλαμβάνω τη ρητή αρχική δέσμευσή μου ότι το όποιο ποσό επιδικαστεί, όταν τελεσιδικήσει η απόφαση, θα διατεθεί εξ ολοκλήρου σε κοινωνικούς φορείς και κοινωφελή ιδρύματα.

Αθηνά Κόρκα: Αυτοδημιούργητη, με μοναδικό εφαλτήριο τις αξίες και τις αρχές της οδηγήθηκε στην πολιτική.

Πλησιάζοντας προς την ώρα της κάλπης , έχουμε όλοι την υποχρέωση, περισσότερο από ποτέ, να αναδείξουμε τους πιο έντιμους, τους πιο άξιους και τους πιο ικανούς για να μας εκπροσωπήσουν.
Μια τέτοια επιλογή, αποτελεί για τον Νομό μας και η υποψηφιότητα της Αθηνάς Κόρκα, που κοσμεί με την παρουσία της το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Γεννημένη στην καρδιά της πεδινής Κορινθίας, το τρίτο παιδί αγροτικής οικογένειας, η Αθηνά γαλουχήθηκε από την οικογένειά της  στην καθημερινή βιοπάλη. Επαγγελματίας 30 χρόνια, στο ανδροκρατούμενο επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού, έμαθε τι σημαίνει σκληρή δουλειά μέσα στην αγορά και ζυμώθηκε μέσα από αυτή.
Αυτοδημιούργητη, με μοναδικό εφαλτήριο τις αξίες και τις αρχές της οδηγήθηκε στην πολιτική.
Ήταν μόνιμα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, απλή προσιτή και πάντα δίπλα μας μέχρι σήμερα. Δεν επεδίωξε ποτέ οφίτσια και καρέκλες για τον εαυτό της. Δεν παρασύρθηκε ποτέ από σκοπιμότητες της στιγμής, αλλά εργάστηκε πάντα υπεύθυνα, συστηματικά και αθόρυβα, προσηλωμένη με πάθος στην εκπροσώπησή μας στο Κοινοβούλιο και με γνώμονα πάντοτε τις ανάγκες των πολιτών του Νομού μας.
Πρόσφατα που την συναντήσαμε, η ίδια μας δήλωσε :
Σήμερα, την δύσκολη αυτή στιγμή , που η χώρα μας, ο νομός μας, η πατρίδα μας, βρίσκονται μέσα στον κυκλώνα της ύφεσης , μιας πρωτοφανούς  κατάστασης που μας αγγίζει όλους, κρίνεται  περισσότερο από ποτέ ,  η ίδια μας η υπόσταση , διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας.
Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να τελειώσουν επιτέλους τα αδιέξοδα. Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια  , πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μαζί, δεν μας περισσεύει κανείς. Οι εξελίξεις δεν μου επιτρέπουν να παραμένω σιωπηλή, αμέτοχη και  να παρακολουθώ σαν θεατής αυτή την απαξίωση μας. Δεν μπορούν να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Απέναντι στην βαθιά κρίση, μαζί, με πολύ δουλειά, προσηλωμένοι σ’ ένα καλύτερο αύριο,  αλλάζουμε πορεία.  Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Η υποχρέωση όλων μας, την ύστατη αυτή ώρα, είναι να δώσουμε όραμα στην πατρίδα μας και προοπτική στα παιδιά και τα εγγόνια μας. »
Με αυτή την αφοπλιστική δήλωση, η κα Κόρκα, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε και να την πιστεύουμε.
Η μέχρι σήμερα πορεία της , μας  δημιουργεί τα εχέγγυα ότι είναι έτοιμη να παλέψει και να αγωνιστεί για να έρθει πίσω αυτό που έχουμε όλοι μας ανάγκη.
Ένα καλύτερο αύριο.
Γνωρίζοντας ότι έχει την ικανότητα και το πάθος για να προσφέρει στους συμπατριώτες μας και στον τόπο μας, της ευχόμαστε μέσα από την στήλη να είναι πάντα απλή, δημιουργική, σεμνή και μαχητική. Να παραμείνει, ένας από εμάς.

Καλή επιτυχία Αθηνά.

Εφημερίδα «Η Φωνή της Κορινθίας»  26/04/2012


.

O BENIZEΛΟΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE


Ο εκπρόσωπος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ δήλωσε πριν από λίγο:

«Ευχαριστούμε τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο που αποδέχθηκε και προσχώρησε στη δημόσια τοποθέτηση - πρόσκληση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το debate και τους όρους του, όπως τη διατύπωσα χθες το απόγευμα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά το τέλος της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πρέπει να συγκρουστούμε με το πελατειακό, διεφθαρμένο και τεράστιο κράτος που χτίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια».

 Συνέντευξη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100.3» με το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.  Κύρια σημεία της συνέντευξης:
 - Θα συγκρουστούμε επιτέλους με τον εαυτό μας; Θα συγκρουστούμε με το πελατειακό, διεφθαρμένο και τεράστιο κράτος που χτίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια; 
 -Πρέπει να καταργήσουμε τα 240 αντικίνητρα για την επιχειρηματικότητα, να προσφέρουμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον με μειωμένη φορολογία.
-Η λογική δεν μπορεί να είναι εκτός Ευρώπης. Είναι εγκληματίες αυτοί οι οποίοι λένε στη νέα γενιά ότι η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει στο ’40, να γίνει η Αλβανία του Χότζα.

Πώς απαντούν οι επαγγελματίες, σε περίοδο αναδουλειάς, στην ερώτηση 'πώς πάει η δουλειά?'

Φούρναρης : ψίχουλα
 Μανάβης: κολοκύθια
 Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι
 Ανθοπώλης: μαρασμός
 Υφασματέμπορος:πανί με πανί
 Ψαράς:ούτε λέπι...
 Φαρμακοποιός:με το σταγονόμετρο
 Ηλεκτρολόγος:δεν βλέπω φως
 Υδραυλικός:μούφα η δουλειά
 Mηχανικός αυτοκινήτων: στο ρελαντί
 Εμπορος χαλιών: Χάλια
 Κομμωτής:τρίχες
 Ψιλικατζής:ψιλοπράγματα
 Νεκροθάφτης :ψόφια πράγματα
 Tυπογράφος: ούτε φύλλο
 Ο απέναντι νεκροθάφτης: μεγάλη νέκρα
 Βοθρατζής:σκατά
 Ναυτικός: πιάσαμε πάτο
 Στρατιωτικός: βήμα σημειωτόν
 Τσατσά:πουτσες
 Πόρνη:αραχνιάσαμε
 Χρηματιστής: δεκάρα τσακιστή
 Πρωθυπουργός: Παραλάβαμε χάος





to-gamato.com

If (Εάν)…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στο περιθώριο του νέου έπους υποσχεσιολογίας που αυτή τη φορά γράφεται από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος δηλώνει πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά αρκεί να τον (ξανα)εμπιστευτούμε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ασκείται και σε μια πρωτοφανή, μετεκλογικού περιεχομένου, συζήτηση.

Προσφάτως, εξέπληξε τα πλήθη και με μια σειρά «αν» - τέσσερα για την ακρίβεια – που, ως άλλος Κίπλινγκ, έθεσε με τον γνωστό βερμπαλιστικό τρόπο του, προκειμένου να μας εξηγήσει υπό ποίες προϋποθέσεις θα δεχόταν πρωθυπουργία Σαμαρά μετά τις εκλογές και το αναμενόμενο και προδικαζόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Έτσι, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε πως ο κ. Βενιζέλος θα εμφανιζόταν περισσότερο… γενναιόδωρος αν ο αρχηγός της Ν.Δ. εγκατέλειπε προεκλογικώς «την πολιτική του κομματικού εγωισμού και την αδιέξοδη και εκτός πραγματικότητας στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ».

Τι είπε η Ντόρα για τον Καραμανλή

Στον Κώστα Καραμανλή, και την πρόσφατη επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στην πρώτη γραμμή, με τη στήριξη που παρείχε στον Αντώνη Σαμαρά, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στα «Νέα».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας βέβαια, έδωσε τη… δική της διάσταση στη δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, προσπαθώντας από την πλευρά της να εκτοξεύσει βέλη προς τον Αντώνη Σαμαρά και τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
«Ο κ. Καραμανλής παρέδωσε τη Νέα Δημοκρατία στο 33%, και τώρα βλέπει το κόμμα του μετά βίας να προσεγγίζει το 20%, με τις αναγωγές, τριχοτομημένο. Είναι λογικό να ανησυχεί», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι στις εκλογές της 6ης Μαϊου οι πολίτες θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για ισχυρές συμμαχικές κυβερνήσεις.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Κοινωνία Αξιών το νέο κόμμα του καθηγητή Μπουραντά με Χατζημαρκάκη. Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη και τα κορυφαία στελέχη

Όπως εδώ και λίγες μέρες είχε αποκαλύψει το logia starata (δείτε εδώ) είναι έτοιμος πλεόν ο νέος πολιτικός σχηματισμός με εμπνευστή των κορυφαίο καθηγητή σε θέματα μάντατζμεντ και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά  .
Και το όνομα αυτού : Κοινωνία Αξιών ή αλλιώς ΚΟΙΝ.Α για συντομία .

Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη την οποία υπογράφουν εκατοντάδες πολίτες  από όλη την Ελλάδα μεταξύ αυτών πολύ γνωστά ονόματα όπως ο πρώην πρύτανης Ανδρέας Κιντής , ο καθηγητής του ΑΠΘ οικονομολόγος κ.Δημήτρης Μάρδας , πολλοί επιχειρηματίες στελέχη επιχειρήσεων ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή του ευρωβουλευτή των Γερμανικού κόμματος των φιλελεύθερων
Γιώργου Χατζημαρκάκη ο οποίος είναι μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής.
Την προσωρινή συντονιστική επιτροπή της Κοινωνίας Αξιών συγκροτούν εκτός των Μπουραντά , Χατζημαρκάκη οι :
η συνέχεια στο logia-starata.blogspot.com

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΛΟΓΩ... ΕΚΛΟΓΩΝ



120 χρόνια μετά την πρώτη πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα και 126 από τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο, έπειτα από... δύο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο, η κυβέρνηση, λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου  (και λόγω ακριβώς αυτής της εκλογικής διαδικασίας), έρχεται να δώσει το τελειωτικό (σημειολογικά) χτύπημα κατα των εργαζόμενων.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr,  το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο-επιστολή του, η οποία έχει την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό» (αρ. πρωτ. 15704/23-Απριλίου-2012) και έφθασε χθες στους δήμους από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις περιφέρειες χωρίς ποτέ να αναρτηθεί στη «Διαύγεια» (είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ΑΔΑ, δηλαδή, αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης), καθιστά σαφές ότι την Πρωτομαγιά όσοι υπάλληλοι των δήμων (αλλά και περιφερειών) ασχολούνται με τα των εκλογών θα δουλέψουν κανονικά, όπως άλλωστε και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.

Ανοιχτή συγκέντρωση Σαμαρά στο Ζάππειο

Από την 27η Νοεμβρίου του 2009, στην 3η Μαϊου του 2012. Πέρασαν 2 ½  χρόνια από τη συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, στην τελική ευθεία (δυο μέρες πριν την 29η Νοεμβρίου) για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιστρέφει στον ίδιο χώρο, αυτή τη φορά για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της γαλάζιας Παράταξης στην Αθήνα.
Η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, προετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς για την ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της προσεχούς Πέμπτης, στον χώρο του Ζαππείου, ως κορύφωση μιας καμπάνιας που η Συγγρού προσδοκά ότι θα οδηγήσει σε μια μεγαλειώδη νίκη στις εκλογές. Και πιθανότατα στην αυτοδυναμία, την οποία έχει προσδιορίσει ως βασικό πολιτικό στόχο.
Η συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να επισφραγίσει την πολιτική αυτοπεποίθηση με την οποία πορεύεται το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για τις κάλπες της 6ης Μαϊου, βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να κλυδωνίζεται εσωκομματικά, και να εμφανίζει σημάδια αποσυσπείρωσης της θρυμματισμένης κομματικής βάσης του.
Ταυτόχρονα, στη Συγγρού εισπράττουν θετικά μηνύματα και από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, αναφορικά με την αύξηση της συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει άμεση επίδραση και στον περιορισμό της δυναμικής των άλλων, μικρών κομμάτων της Κεντροδεξιάς.

Το μεγάλο “όχι” της Μέρκελ

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Άνγκελα Μέρκελ κατά σειρά… προτεραιότητας, έσπευσαν με δημόσιες δηλώσεις τους να διακόψουν τη συζήτηση περί αλλαγών ή ακόμη και επαναδιαπραγμάτευσης του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, που με πρωτοβουλία του Βερολίνου εγκρίθηκε ομόφωνα προ μερικών μηνών από την ευρωζώνη.
Τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών όσο και η Καγκελάριος, έκριναν σκόπιμο να παρέμβουν άμεσα στη δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναγκαιότητα χαλάρωσης των ασφυκτικών μέτρων λιτότητας, με αφορμή την πιθανολογούμενη εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, και την πολιτική αστάθεια στον πιο πρόθυμο σύμμαχο της πολιτικής του Βερολίνου, την Ολλανδία.
Κι αν χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν εκείνος που έδειξε στην κατεύθυνση του… πείσματος, σήμερα τη σκυτάλη πήρε η Άνγκελα Μέρκελ, για να μην αφήσει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας περί μελλοντικών αλλαγών.
«Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Όσον αφορά τον προβληματισμό για την ανάπτυξη, που ορισμένοι επικαλούνται τώρα, εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας, δίπλα στα υγιή δημόσια οικονομικά», ήταν τα λόγια της Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογραφικό όμιλο WAZ.
Είναι προφανές ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει από θέσεις που αποδείχτηκαν μεν αδιέξοδες για την Ευρώπη, αποτελούν ωστόσο στοιχείο πρεστίζ για την ίδια, να μην τις εγκαταλείψει. Και φυσικά, δεν πρόκειται να την πείσει περί του αντιθέτου ο Φρανσουά Ολάντ, μέτριος και ελλειμματικός. Μονάχα μια εξέγερση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, θα μπορούσε να ταρακουνήσει το Βερολίνο. Και να αλλάξει το μέλλον.


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η Ελλάδα… βγήκε από το Μνημόνιο!

Απόψε το βράδυ, αν δεν το καταλάβατε, η Ελλάδα βγήκε από το Μνημόνιο. Δεν υπάρχει πλέον δανειακή σύμβαση με εξοντωτικούς όρους από την πλευρά της τρόικας. Η εγκληματικότητα πατάχθηκε, όπως κάποτε… η τρομοκρατία. Η καθημερινή ανασφάλεια των πολιτών, έδωσε τη θέση της σε μια κοινωνία ευδαιμονίας. Το μέλλον ξεπρόβαλε και πάλι, φωτεινό και χειροπιαστό.
Γελάτε… Μα πώς να προσεγγίσει κανείς διαφορετικά την εικόνα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, όπου περίπου το 50% του χρόνου του δελτίου αφιερώθηκε στο debate και το ναυάγιο που συνόδευσε τις συζητήσεις στη Διακομματική Επιτροπή. Ακόμη και εικόνα από την Ιπποκράτους υπήρξε, όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε διάγγελμα καταγγελίας του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας.
Φυσικά, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το debate. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το Μνημόνιο. Και το ΠΑΣΟΚ. Που απέκτησε ιστορικά πλέον βιωματική σχέση με το Μνημόνιο, το ενέγραψε στο πολιτικό και ιδεολογικό dna του, και οι μελλοντικές ηγεσίες του, θα δυσκολεύονται να μην απολογούνται για τη συγκεκριμένη επιλογή εθνικής καταστροφής.
Βεβαίως, τα κανάλια πέτυχαν σήμερα να «χαθεί» μια μέρα πολιτικής αντιπαράθεσης, στη διάρκεια της οποίας το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε και πάλι να απολογείται απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Τι είναι όμως μια μέρα μπροστά… στην αιωνιότητα; Τίποτα φυσικά. Θα έχουμε στη διάθεσή μας άπλετο χρόνο για να συζητούμε τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και όνομα ή έμβλημα, κι αν αλλάξει. Όσο για τα κανάλια… υπάρχει και το διαδίκτυο.
ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ /  statesmen.gr

Βαγγέλης Μεϊμαράκης Οι ευαίσθητοι πατριώτες και ο αντεθνικός τρόπος Παανδρέου

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ κ.  ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ


«Από τη μία πλευρά ο κ. Καμμένος λέει ότι οι απόψεις βρίσκονται κοντά σε αυτές του κ. Τσίπρα και ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα λέει ότι μπορεί να συνεργαστεί με πολλούς, αλλά όχι με τη ΝΔ. Ούτε νεκρός λέει θα συμπράξει μαζί μας.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας στη διακαναλική του συνέντευξη λέει ότι δεν θα πετούσε ποτέ κάποιες ψήφους βουλευτών από τον κ. Καμμένο, γιατί, κατά την άποψη του κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους κάποιων βουλευτών. Για μας το θέμα είναι αλλού: εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου γιατί την κρατούν κρυφή; Εάν οι δυο τους τα έχουν βρει, κατά το κοινώς λεγόμενο, γιατί δεν το παραδέχονται, γιατί δεν το λένε ανοιχτά στον κόσμο που τους παρακολουθεί»;
Αυτά τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία, που έκανε απόψε στο Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου, σε συγκέντρωση στελεχών, μελών και φίλων της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.
Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κων. Καραμανλής» και βουλευτής της ΝΔ και τόνισε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες, όχι μόνο της Μεταπολίτευσης αλλά της μεταπολεμικής περιόδου. Για τα όσα λέγονται και γράφονται για το «Ντιμπέιτ» σημείωσε ότι πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα προκειμένου ο κόσμος να μη συζητά τα σοβαρά προβλήματα του τόπου και τις θέσεις της ΝΔ.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι κάποιοι παλιοί φίλοι μας επενδύουν στο συναίσθημα και τον παρορμητισμό των πολιτών. «Πλασάρονται ως ευαίσθητοι και πατριώτες αλλά δεν είναι ούτε περισσότερο ευαίσθητοι ούτε περισσότερο πατριώτες από εμάς. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν θέσεις και προτάσεις, μόνο άρνηση και συναισθηματισμό. Και ο τόπος αυτή τη στιγμή χρειάζεται αποφασισμένη πολιτική ηγεσία. Γιατί όσο πιο δυνατή είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγεί η χώρα από το Μνημόνιο».
Επίσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί το 2009 κατά έναν απαράδεκτο, λυσσαλέο και αντεθνικό τρόπο πολέμησε και τελικά ακύρωσε δύο μεγάλες εθνικές επιλογές των κυβερνήσεων Καραμανλή: το σχέδιο των ενεργειακών αγωγών και το άνοιγμα στην Κίνα. «Τι ρόλο έπαιζε με εκείνη τη θέση του εκείνη την εποχή ο Γιώργος Παπανδρέου;» αναρωτήθηκε 

debate: Διάλογος ουσίας και όχι παράλληλοι μονόλογοι.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έθεσε το θέμα της διεξαγωγής debate στη Διακομματική Επιτροπή, ζητώντας να αναζητηθεί κοινή συμφωνία.
Έθεσε μία και μόνο προϋπόθεση: Διάλογος ουσίας και όχι παράλληλοι μονόλογοι. Όχι, δηλαδή, σε μια διαδικασία, που όσες φορές κι αν έγινε μέχρι σήμερα, όλοι – πολίτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι – την κατήγγειλαν.
Δυστυχώς, οι διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων εμπόδισαν τη δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου, που θα επέτρεπε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος.
Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη Διακομματική ήταν προσχηματική. Στόχος του ήταν να μην υπάρξει συμφωνία.
Ακόμη και την τελευταία στιγμή, εμείς θα συμβάλουμε προκειμένου να βρεθεί, στο πλαίσιο της Διακομματικής, λύση χωρίς αποκλεισμούς, αποδεκτή από όλους».

Επίσης ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για το debate, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, για μια ακόμη φορά, προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο.
Θέλει μια διαδικασία ξεπερασμένης αντίληψης με αποκλεισμούς κομμάτων.
Και επιχειρεί να προβάλει το αδιέξοδο στη Διακομματική Επιτροπή σαν δική μας προσπάθεια αποφυγής μιας δημόσιας αντιπαράθεσης.
Είναι φανερό, πως προσπαθεί να καλύψει, με αιτιάσεις κενές περιεχομένου, την ανυπαρξία δικού του προγράμματος και σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Προσπαθεί να μετατρέψει σε μείζον ζήτημα μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, που - όσες φορές και αν έγινε μέχρι σήμερα - όλοι την κατήγγειλαν.
Κατανοούμε την αγωνία του να αναζητήσει σωσίβιο στην πολιτική του ανυπαρξία».
 

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Μετά  την επισκεψή του στην Ηπειρο , σήμερα, ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πανος Καμμένος  συνεχίζει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο.
Πρώτος σταθμός η Πάτρα και θα ακολουθήσουν Πύργος, Καλαμάτα και Σπάρτη.
Χθες, ,ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε την Πτολεμαΐδα, τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα, την Άρτα και το Αγρίνιο   . Στα Ιωάννινα εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ όπου έγινε ο αγιασμός. Στην Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του κινήματος. Τον Πάνο Καμμένο στην περιοδεία του συνόδευσαν οι υποψήφιοι των νομών που επισκέφθηκε..

 ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, σχολιάζοντας non papers και νέα σενάρια για συγκυβέρνησή τους με το ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν ως εξής:
Η Εθνική Αντιπρόταση,το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,είναι σαφές και συγκεκριμένο. Όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να το ψηφίσουν όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά μνημόνια , τους τοκογλύφους δανειστές, τα εθνικά μας ζητήματα και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό.
Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε.





Η ΕΥΠ διαψεύδει για μία ακόμα φορά τους πλαστογράφους. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών την οποία μπορείτε να βρείτε και στο σύνδεσμο (http://www.nis.gr/portal/page/portal/NIS/News/LatestNews?newid=180539)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ                                                                                 
Αθήνα, 26 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαψεύδεται για μια ακόμη φορά, με απόλυτο τρόπο, ότι ο κ. Βασίλης Χήτος έλαβε χρήματα από την ΕΥΠ.
Τονίζεται και πάλι κατηγορηματικά ότι η απόδειξη που αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» είναι καθ’ ολοκληρία πλαστή και δόλια κατασκευασμένη.
Το λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη, τόσο για την πλαστή απόδειξη, όσο και για τη σημερινή δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας υπαλλήλου της υπηρεσίας.