Κυριακή 29 Απριλίου 2012

F 22 στέλνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι ΗΠΑ."Έτοιμοι για το Ιράν",λένε στο Ισραήλ

Μαχητικά αεροσκάφη F 22, μετασταθμεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής ιστοσελίδας Debkafikes.
Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενο αεροπορικού χτυπήματος εναντίον του Ιράν,αναφέρουν οι πληροφορίες και θα έχουν ως αποστολή την καταστροφή κρίσιμων στόχων της ιρανικής ΠΑ ,ώστε η ισραηλινή ΠΑ να αναλάβει τα χτυπήματα εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
Οι ισραηλινοί γράφουν ότι αυτή η ενέργεια των ΗΠΑ επιβεβαιώνει όσα είπε προ ημερών ο επικεφαλής των ΕΔ του Ισραήλ και σύμφωνα με τα οποία κι άλλες χώρες εκτός του Ισραήλ προετοιμάζονται για στρατιωτική δράση εναντίον της Τεχεράνης.


onalert.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων».


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο ελληνικός λαός έκανε λάθος το 2009 όταν πίστεψε πως «λεφτά υπάρχουν». Θα είναι λάθος αν σήμερα, σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες, εμπιστευθεί όσους τάζουν μαγικές επαναδιαπραγματεύσεις και όσους ακολουθούν το δρόμο του φτηνού και επικίνδυνου δημαγωγικού λαϊκισμού παίζοντας με το μέλλον των παιδιών μας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται υπεύθυνες φωνές. Χρειάζεται συνεργασίες, ομοψυχία και ενότητα. Ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να συνεργαστούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και δεν θεωρούν τη συνεργασία αναγκαίο κακό. Αυτό θα η Δημοκρατική Συμμαχία και γι’ αυτό ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων. Να είμαστε στην επόμενη Βουλή μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνεσης και προσφοράς. Ένα κόμμα που θα μπορεί να αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας και ελπίδας για τη χώρα».

Συστράτευση για να αποφευχθούν οι μεγάλες περιπέτειες ζήτησε ο Πάνος Μπεγλιτης στον Συνοικισμό Κορίνθου

Από την πιο δημοκρατική περιοχή της Κορίνθου, τον Συνοικισμό, ο Πάνος Μπεγλίτης, έστειλε σήμερα, Κυριακή 29 Απριλίου το μήνυμα της πιο δυνατής και αναγκαίας όσο ποτέ συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ στις πιο κρίσιμες εκλογές μετά την μεταπολίτευση, στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έλαχε ο ιστορικός κλήρος για μια ακόμη φορά να λάβει σημαντικές, κρίσιμες αποφάσεις για τη σωτηρία της πατρίδας.
Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στα μεγάλα διακυβεύματα των επικείμενων εκλογών και κάλεσε τον δημοκρατικό κόσμο του Συνοικισμού, με τις ιστορικές μνήμες και τους μεγάλους αγώνες σε συστράτευση για να αποφευχθούν οι μεγάλες περιπέτειες που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια για την χώρα.

Π. Κουρουμπλής: Επιβάλλουν πρόστιμο στην Ανάπτυξη

Ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του AΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Αυτοί που διάβασαν το 2ο Μνημόνιο, συνειδητά απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό ότι το επιτόκιο των δανείων που έλαβε η χώρα μας είναι κυμαινόμενο και όχι σταθερό. Επίσης αν συνυπολογιστούν όλες οι ρήτρες στη βάση των οποίων υπολογίζεται το επιτόκιο από το ΔΝΤ τότε αυτό δεν είναι 3,15% αλλά πολύ κοντά στο 4% , ενώ μία προβλεπόμενη βελτίωση της ανάπτυξης στη διεθνή οικονομία θα είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξησή του. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ισχυρό είναι  το ενδεχόμενο το έτος 2013 το επιτόκιο να ανέλθει στο 5% περίπου. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι οι δανειστές επέβαλαν στη Συγκυβέρνηση όρους απόλυτης τοκογλυφίας, δηλαδή πρόστιμο στην Ανάπτυξη, που θα έχει ως συνέπεια την καθήλωσή της». Για αυτούς που δεν διάβασαν το 2ο μνημόνιο και χρησιμοποιούν το ίδιο επιχείρημα περί δήθεν ευνοϊκού δανείου, ο κ. Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι φέρουν και αυτοί βαρύτατες ευθύνες, λέγοντας ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». 

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος επισκέπτεται Κυριακή 29 Απριλιόυ την Κάλυμνο,την Κω,τη Νίσυρο και τη Ρόδο.
Στην Κω έκανε στους δημοσιογράφους την ακόλουθη δήλωση:
"Με ιδιαίτερη χαρά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην πορεία μας από την Ορεστιάδα μέχρι την Γαύδο και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελλόριζο είμαστε σήμερα στα Δωδεκάνησα. Στα Δωδεκάνησα που για μας αποτελούν μια προτεραιότητα.
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και υπερήφανος ως Δωδεκανήσιος. (Σ.Σ. Νίσυρος από μητέρα).
Το πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει ιδιαίτερες προβλέψεις που αφορούν την ακριτική Ελλάδα και ιδιαίτερα τη νησιωτική Ελλάδα.
Η θεσμοθέτηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επαναφέρουν για τα Δωδεκάνησα και η έδρα όλων των εταιρειών-τα αρχεία των εταιρειών που θα φυλάσσονται στο σύμπλεγμα της Μεγίστης- είναι ένα σαφές μήνυμα ότι μέσα από την ανάπτυξη προασπίζουμε τα σύνορα μας, εγκρίνουμε και διασφαλίζουμε την ανάπτυξη των νησιών μας.
Κάθε επιχείρηση,κάθε εταιρία απ´ αυτές που προανέφερα,που θα μεταφέρει την έδρα της στα Δωδεκάνησα αλλά και στα νησιά του Αιγαίου και στα μικρονήσια και στον Έβρο και σε όλη την παραμεθόριο Ελλάδα,θα έχει ειδικό φορολογικό καθεστώς με την προϋπόθεση ότι θα είναι για δέκα χρόνια εκει και ότι το 50% του προσωπικού θα προέρχεται από τα νησιά.
Δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε να ερημώσουν τα νησιά μας.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου και την ακριτική Ελλάδα".
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία με ποιό κόμμα θα συνεργαστουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, απάντησε:
"Κατ' αρχήν το Σύνταγμα της Ελλάδος λύνει τα ψευτοδιλήμματα.Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την στιγμή που θα πάρουμε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης,θα καταθέσουμε το πρόγραμμα μας το οποίο ήδη έχει περάσει από την διαβούλευση από τον ελληνικό λαό και είναι απόλυτα σαφές.  Δεν αυτοσχεδιάζουμε σε τίποτε. Είναι αναρτημένο στο www.anexartitoiellines.gr.
Θα το καταθέσουμε στη Βουλή των Ελλήνων και θα ζητήσουμε από τους Έλληνες βουλευτές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, την ψήφο εμπιστοσύνης.Είμαι βέβαιος ότι θα την έχουμε".

Πορεία της νίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Θεσσαλία. Ο Εκπρόσωπος του κινήματος Τέρενς Κουίκ και ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης,  επισκέφθηκαν τη Λάρισα το Βόλο και το βράδυ τη Καρδίτσα. Αύριο θα περιοδεύσει σε Καλαμπάκα, Τρίκαλα και Λαμία.
 

Απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο Κρήτης,

Απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 19:00, μέσω live streaming:

Facebook: https://www.facebook.com/neadhmokratia/app_195093140526765

website: http://www.nd.gr

Εμεινε στο "Χ" ο Παναιγιάλειος - Νίκησε το Πανόπουλο στα Φιλιατρά

 Δεν ανέδειξε νικητή το Αχαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην Αχαϊκή και τον Παναγιάλειο. Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν στις αρχές του Β' ημιχρόνου, ισοφαρίστηκαν στο 90' με γκολ του Μπούνα, για το τελικό 1-1. Το Πανόπουλο πέρασε απο τα Φιλιατρά, επικρατώντας της Εράνης με 1-0. Ο Ατρόμητος Λάππα πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην Κεφαλονιά επικρατώντας με 2-1 της Εικοσιμίας για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής και στον 6 όμιλο. Ισόπαλο 1-1 έληξε το τοπικό ντέρμπι στα Βραχνεϊκα μεταξύ Διαγόρα και Θύελλας.

Η 22η αγωνιστική

Αστέρας Αμαλιάδας - Βρασιές 0-0
Διαγόρας Βραχνέικων - Θύελλα Πατρών 1-1
ΑΟ Εικοσιμίας - Ατρόμητος Λάππα 1-2
Αχαϊκή - Παναιγιάλειος  1-1
Εράνη Φιλιατρών-Πανόπουλο  0-1
Τσιλιβή – Πάμισος 0-3 α.α.
Ολυμπιακός Γυθείου – Τριταιϊκός 3-0 α.α. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1 Παναιγιάλειος 61 
2 ΠΦΟ Πανόπουλου 52 
3 Εράνη Φιλ. 39 
4 Πάμισσος 39 
5 Αχαϊκή 38 
6 Διαγόρας Βρ. 37 
7 Ατρόμητος Λάππα 35
8 Αστέρας Αμ. 30
9 Ολυμπιακός Γυθείου  30 
10 Θύελλα Πατρών 29  
11 Βρασιές 26 
12 Α.Ο. Εικοσιμίας 9
13 Τριταιϊκός 0 
14 Τσιλιβή -4 

Η Κόρινθος αγκάλιασε τον τίτλο - Επεισόδια στο Χιλιομόδι

H "Μπάρτσα" μπορεί να μην έφυγε με την νίκη σήμερα από το Άργος μετά το ισόπαλο 1 – 1 με τον Παναργειακό , αλλά βρίσκεται ήδη αγκαλιά με τον τίτλο  και την επιστροφή της στην Γ' Εθνική. Την ίδια ώρα στην Χαλκίδα η τοπική ομάδα έμεινε στο 0 – 0 με την Κύμη ,που δίνει μάχη αν και νεοφώτιστη για να παραμείνει στην κατηγορία.
Ο τρίτος της βαθμολογίας Μανδραϊκός είχε εύκολο έργο απέναντι στο νεανικό σύνολο του Ασπρόπυργου που το συνετριψε με 8 -1, ενώ στο Χιλιομόδι το παιχνίδι Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Πανναυπλιακός διεκόπη, καθώς υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ των ποδοσφιαριστών . Τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 0 -2 υπέρ του Πανναυπλιακύ . Τέλος με το ίδιο σκορ έχασε στις Ερυθρές, η τοπική Δάφνη από την Ένωση Ερμιονίδας.

Η 22η αγωνιστική
  Πόρος-Λουκισίων Α.Ο.                        0 - 3 α. α.
Αντίκυρα-Θήβα                                       3 - 0 α. α.
Παναργειακός-Κόρινθος                          1 - 1
 Χαλκίδα-ΑΟ Κύμης                                0 - 0
 Δάφνη Ερυθρών-Ερμιονίδα                     0 - 2
 Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Πανναυπλιακός Διεκόπη
Μανδραϊκός-Ασπρόπυργος                       8 - 1

 Η βαθμολογία
( Σε 22 αγώνες)

1    Κόρινθος 55
---------------------
2    Μανδραϊκός   43
3    Χαλκίδα   42
4    Λουκισίων Α.Ο.39
5    Παναργειακός 37
6    Ενωση Ερμιονίδας 35
7   Πανναυπλιακός  35
------------------------------
8    ΑΟ Κύμης 34
9    Ατρόμητος Χιλιομοδίου 31
10    Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 26
11    Δάφνη Ερυθρών  20
12    Θήβα  13
13    Πόρος 12
14    Ασπρόπυργος  4

Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Παναυπλιακός έχουν έναν αγώνα λιγώτερο.

Tα συγχαρτήρια της Κορίνθου στον Πέλοπα για την κατακτηση του Πρωταθληματος

Η διοικηση και το ποδοσφαιρικο τμημα του ΠΑΣ Κορινθος θα ηθελαν να συγχαρουν την ομαδα του Πελοπα Κιατου για την κατακτηση του Πρωταθληματος της Α' Κορινθιας. Σας ευχομαστε καλη επιτυχια και ανοδο στην Δ'. Μπραβο και παλι. Το μελλον της ποδοσφαιρικης Κορινθιας διαφαινεται λαμπρο.

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι (καν) δεύτερο κόμμα…

Η συζήτηση και η επακόλουθη ανάλυση που διεξάγονται σε παραπολιτικό επίπεδο, αναφορικά με τα αποτελέσματα της κάλπης της 6ης Μαϊου, κινούνται σε δυο παραμέτρους: Η πρώτη αφορά το πόσο ψηλά θα φτάσει η Νέα Δημοκρατία. Η δεύτερη, το πόσο… χαμηλά θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ.

Επειδή το ΠΑΣΟΚ εξελίχτηκε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης στο κατεξοχήν κόμμα εξουσίας, ασκώντας επιρροή στις αποφάσεις ακόμη και σε περιόδους που δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση, η κάλπη της 6ης Μαϊου μπορεί να λειτουργήσει ως μεγάλος επιταχυντής για το τέλος του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το Μνημόνιο, το οποίο αποτελεί τη βαριά πολιτική κληρονομιά της τελευταίας διετίας, εξελίσσεται στο tipping point, που μοιάζει να άλλαξε για πάντα την πολιτική γεωγραφία της ελληνικής Κεντροαριστεράς. Η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και όχι ενός στελέχους με διακριτά αντι-μνημονιακά χαρακτηριστικά, επέτεινε την ιδεολογική διολίσθηση του Κινήματος, σε πρωτοφανή δημοσκοπικά χαμηλά.

Όσο για τη στρατηγική που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποξένωσε περισσότερο το ΠΑΣΟΚ από τις ιστορικές, κοινωνικές βάσεις του, χωρίς την ίδια στιγμή να το καταστήσει αξιόπιστο, και επομένως ελκυστικό για τον μετριοπαθή μεσαίο χώρο.

Σε αυτές τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ… τα έχασε. Και φαίνεται ότι το βράδυ της 6ης Μαϊου θα είναι το πιο δύσκολο που πέρασε ποτέ το Κίνημα, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Γιατί, αν το ποσοστό του βρίσκεται κάτω από το 20%, όπως έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις πριν από τη απαγόρευση δημοσίευσής τους, τότε τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα. Και… ξεφεύγουν, σε επίπεδο διαχείρισης των αντιδράσεων και της κριτικής από τη νέα ηγεσία, στην περίπτωση που ένα τόσο χαμηλό ποσοστό, συνοδευτεί και από απώλεια της δεύτερης θέσης.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση που δεν είναι δεύτερο κόμμα. Τι θα συμβεί…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Δημήτρης Σιάτος παρευρέθη στην εκδήλωση «Η Πόλη Παίζει»


Ο υποψήφιος Βουλευτής Νομού Κορινθίας του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Σιάτος, παρευρέθη το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου, στην δημόσια εκδήλωση «Η Πόλη Παίζει» των Προσκόπων Κορίνθου, στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (στον Πήγασο).
Τα παιδιά υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη χαρά τον υποψήφιο, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες την εκδήλωσης. Ο Δημήτρης Σιάτος συνομίλησε με τους υπεύθυνους της εθελοντικής, μη κομματικής παιδαγωγικής κίνησης, όπου τους συνεχάρη για τη δράση τους και για την συνεισφορά τους στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Άκουσε τους προβληματισμούς των γονιών για το μέλλον των παιδιών τους, για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα της η ελληνική οικογένεια. Υποσχέθηκε μέσω του έργου του να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται σαν άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.
Ο Δημήτρης Σιάτος υπογράμμισε πως το σχέδιο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και η δυστυχία της ελληνικής οικογένειας, δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν. Τόνισε ότι η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει την Ελλάδα στη θλίψη και η θλίψη έχει γίνει θυμός που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χώρας μας από τους τοκογλύφους και τους ντόπιους συνεργάτες τους.


Παραιτείται ο Μαρινάκης από την προεδρία του Ολυμπιακού μία ημέρα μετά το νταμπλ


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης 2 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του Ολυμπιακού αποκάλυψε στο Παγκόσμιο συνέδριο των οργανωμένων οπαδών της ομάδας ότι έχει αποφασίσει να παραιτηθεί.
Αιτία για την απόφαση αυτή είναι ο νέος αθλητικός νόμος και οι ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους προέδρους των ομάδων σε περίπτωση επεισοδίων.
Όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα συνεχίσει να είναι ο μεγαλομέτοχος και ο άνθρωπος που θα χρηματοδοτεί την ομάδα.
Η απόφαση του φαίνεται πως είναι ειλημμένη και έτσι οι ερυθρόλευκοι εκτός από προπονητή αναζητούν και νέο πρόεδρο για τη νέα σεζόν.
"Ο αθλητικός νόμος είναι τερατούργημα. Και προβλέπει με τρόπο παράλογο ποινικές ευθύνες για το παραμικρό στους προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΑΕ. Εγώ όμως θέλω να είμαι στην πρώτη γραμμή και να παλεύω καθημερινά για τον Ολυμπιακό.
Δεν μένω στις τυπικότητες και δεν θέλω να ζω με την αγωνία του νόμου-τερατούργημα. Έτσι, σκέφτηκα να παραιτηθώ για τυπικούς λόγους και το λέω πρώτη φορά εδώ σε εσάς. Η παραίτηση όπως καταλαβαίνετε θα είναι απόλυτα τυπική και το ξεκαθαρίζω για να μην βγει ο καθένας και λέει το μακρύ και το κοντό του. Εγώ θα είμαι εδώ, κάθε μέρα, όλη μέρα, ακόμα πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Ακόμα πιο μαχητικός και πάντα στην πρώτη γραμμή" ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Όπως γίνεται κατανοητό, ο άνθρωπος που θα τοποθετηθεί στον προεδρικό θώκο θα είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος άλλωστε θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα του, σε κάθε βήμα.
Άλλωστε ανάλογο πρότυπο υπάρχει και στις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης, με τον μεγαλομέτοχο και τον χρηματοδότη να μην είναι και πρόεδρος.

newsit.gr

Πόσες και ποιες έδρες, αναμένεται να λάβει η ΝΔ, με βάση τον εκλογικό νόμο

Το παζλ των εδρών, στις επικείμενες κρίσιμες εθνικές εκλογές, συμπληρώνεται πάνω σε τελείως διαφορετικό «καμβά»: Ο νέος εκλογικός νόμος κρύβει εκπλήξεις και ανατροπές για βουλευτές οι οποίοι μπορεί να θεωρήσουν «κλειδωμένη» την εκλογή τους με βάση ένα πολύ υψηλό ποσοστό που θα συγκεντρώνει το κόμμα στο συγκεκριμένο νομό και τελικά να μείνουν εκτός Βουλής. Οπως επίσης μπορεί να συμβεί και το «σαρωτικό» σενάριο, να κερδίσει δηλαδή η Ν.Δ. όλες τις έδρες στις τετραεδρικές εκλογικές περιφέρειες και να αφήσει μόλις... μία ή δύο για τους αντιπάλους στις πενταεδρικές.
Τα τερτίπια του νέου εκλογικού νόμου αρχίζουν να ξεδιπλώνονται από τις τετραεδρικές περιφέρειες και πάνω, καθώς οι έδρες κατανέμονται σύμφωνα με το μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό ψήφων. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο μεγάλη είναι μια περιφέρεια τόσο πιο πιθανό είναι να «δώσει» έδρες σε μικρότερους σχηματισμούς, ακόμη κι αν τα ποσοστά τους είναι χαμηλότερα από άλλα κόμματα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν αφήσει στο συρτάρι των αναλυτών οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί, ο «ΤτΚ» επιχειρεί ένα «ταξίδι» στο χάρτη της Ελλάδας βάζοντας στο επίκεντρο τα πιθανά σενάρια των γαλάζιων εδρών.

Η "Μπάρτσα" με νίκη σφραγίζει τον τίτλο στο Άργος - Νίκη θέλει ο Ατρόμητος απέναντι στον Παναυπλιακό


Ξεκίνησαν οι αγώνες της 22ης αγνιστικής στον 7ο  όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Κόρινθος παίζει εκτός έδρας με τον Παναργειακό και με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά την πρωτιά και την επιστροφή της στην Γ' Εθνική. Η Κόρινθος ακόμη και να χάσει μπορεί να πανηγυρίσει την Κυριακή τον τίτλο εάν την ίδια ώρα δεν κερδίσει η Χαλκίδα την Κύμη που δίνει μάχη αν και νεοφώτιστη για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο τρίτος της βαθμολογίας Μανδραϊκός θα έχει εύκολο έργο απέναντι στο νεανικό σύνολο του Ασπρόπυργου ενώ μεγάλο ματς έχουμε στο Χιλιομόδι ανάμεσα στον τοπικό Ατρόμητο και τον Πανναυπλιακό. Τέλος στις Ερυθρές, η τοπική Δάφνη φιλοξενεί την Ένωση Ερμιονίδας που καίγεται για τη νίκη. Σέντρα σε όλα τα ματς στις 17.00.

Η 22η αγωνιστική
  Πόρος-Λουκισίων Α.Ο. 0 - 3 α. α.
Αντίκυρα-Θήβα                3 - 0 α. α.
Παναργειακός-Κόρινθος
 Χαλκίδα-ΑΟ Κύμης
 Δάφνη Ερυθρών-Ερμιονίδα
 Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Πανναυπλιακός
Μανδραϊκός-Ασπρόπυργος

 Δοκιμασία για Παναιγιάλειο στην Κάτω Αχαγιά
Ο πρωτοπόρος του 6ου ομίλου, Παναιγιάλειος δοκιμάζεται αυτή την ώρα στην Κάτω Αχαγιά κόντρα στην δυνατή φέτος Αχαϊκή. Η ομάδα του Αιγίου με νίκη κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο ενώ το ίδιο ισχύει εάν και εφόσον οι μελανόλευκοι του Νίκου Κουρμπανά φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τον ΠΦΟ Πανόπουλου που την ίδια ώρα (17.00) παίζει εκτός έδρας με την Εράνη Φιλιατρών.
 Στα άλλα τρία ματς που είναι σημαντικά για την ουρά και την μάχη που δίνεται για την παραμονή. Στην Αμαλιάδα χωρίς τέρματα και πολλές συγκινήσεις έληξε η αναμέτρηση του Αστέρα Αμαλιάδας με τις Βρασιές. Επίσης χωρίς νικητή έληξε και το αχαϊκό ντέρμπι στα Βραχνέικα, καθώς Διαγόρας και Θύελλα Πατρών έμειναν στο 1-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 7’ κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Ανδρεόπουλου από τον Καραχάλιο. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-0. Στο 30’ ο Βλασσόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 για τη Θύελλα.
Τέλος τις αποστάσεις του από την γραμμή του υποβιβασμού κράτησε ο Ατρόμητος Λάππα, ο οποίος επικράτησε 2-1 της Εικοσιμίας στην Κεφαλονιά.Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι, ωστόσο η σέντρα έγινε με καθυστέρηση 40 λεπτών, λόγω αργοπορημένης προσέλευσης των διαιτητών.

Η 22η αγωνιστική
Τσιλιβή-Πάμισος    0-3
Ολυμπιακός Γυθείου-Τριταιικός    3-0
Αστέρας Αμαλιάδας-Βρασιές    0-0
Διαγόρας Βραχνέικων-Θύελλα Πατρών    1-1
Εικοσιμία-Ατρόμητος Λάππα    1-2
Αχαϊκή-Παναιγιάλειος
 Εράνη Φιλιατρών-ΠΦΟ Πανόπουλου

Ε.Βενιζέλος: Δεσμευόμαστε, εγγυώμαστε, μπορούμε

«Δεσμευόμαστε, εγγυώμαστε, μπορούμε. Ήρθε η ώρα των πολιτών, της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές γιατί μόνο αυτό βρίσκεται στο μέσο του πολιτικού φάσματος και μπορεί να διασφαλίσει τον εθνικό συναγερμό που χρειάζεται η χώρα».
Τα παραπάνω επεσήμανε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο προεκλογικής ομιλίας του στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ στην Λάρισα.
Έστειλε δε και ένα σαφές μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο» και χωρίς να κατονομάσει αλλά με προφανή αποδέκτη, σχολίασε: «όποιοι νομίζουν ότι βρέξει – χιονίσει την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρόθυμο να κυβερνήσει με οποιονδήποτε, υπό οποιεσδήποτε όρους, γιατί δεν μπορεί να καθίσει μακριά από την εξουσία, είναι απολύτως γελασμένοι. Όποιος νομίζει ότι μπορεί μόνος του να έρθει να δοκιμάσει να το αποδείξει. Βέβαια είναι κρίμα να το αποδείξει στου «κασίδη το κεφάλι». Ενώ έριξε και το γάντι λέγοντας: «όποιος νομίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του να έρθει να το αποδείξει. Αν οι ετερόκλητες αντιμνημονιακές δυνάμεις νομίζουν ότι έχουν κοινό παρονομαστή για να κυβερνήσουν την χώρα ας ζητήσουν καθαρή εντολή από τον λαό να κυβερνήσουν. Όχι όμως να καθοδηγούν από το πάγκο".

Αίγιο: Ωτοστόπ με... ληστεία και πυροβολισμούς!

Τους έκαναν ωτοστόπ στο δρόμο, αυτοί σταμάτησαν για να τους μεταφέρουν στον προορισμό τους αφού δεν είχαν χρήματα και αυτοί το… εκτίμησαν ληστεύοντάς τους.Το περιστατικό εκτυλίχθηκε από το βράδυ της Παρασκευής γύρω στις 9.30 μ.μ. έως και τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το patrastimes.gr δύο νεαροί δράστες 36 και 37 ετών αντίστοιχα με καταγωγή από τη Ρωσία (έχουν κατά καιρούς απασχολήσει στις Αστυνομικές Αρχές – έχουν προφυλακιστεί για διακεκριμένες κλοπές), βρίσκονταν στην Εθνική Οδό  Κορίνθου – Πατρών κοντά στο ύψος του Ζευγολατιού.

Ο Αντώνης Σαμαράς από τα Χανιά: Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μία κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την περιοδεία του στο Νομό Χανίων, συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων με τους παραγωγικούς φορείς. Στη διάρκεια της συνάντησης είχε διάλογο, μεταξύ άλλων, και για θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που έχουμε να μιλήσουμε για τα καυτά προβλήματα, τα καθημερινά, και για το σχεδιασμό το δικό μας του “αύριο”, ειδικότερα για την Κρήτη και ακόμα πιο ειδικά για τα Χανιά. Θέλω να πω στους Χανιώτες ότι είμαστε δίπλα τους και να τους ζητήσω, σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα, όπου η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει και να αλλάξει σελίδα, να είναι έτοιμοι να δώσουν μαζί τον αγώνα, αυτόν τον αναγκαίο, πέρα και πάνω από κόμματα. Για να έχουμε τη δυνατότητα για μία κυβέρνηση ισχυρή, με ισχυρή τη λαϊκή εντολή, προκειμένου να βάλει ορισμένα πράγματα μπροστά, γιατί διαφορετικά θα μείνουμε σε ακυβερνησία».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

 «Όποτε πηγαίνει κανείς σε μία πόλη σαν τα Χανιά, που μπορεί να είναι αιχμή ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου του πολιτιστικού, του αρχαιολογικού, του τουριστικού, θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος, εάν θέλει να είναι προσγειωμένος, να ακούει τα επιμελητήρια, ν’ ακούει τους ανθρώπους της αγοράς, ν’ ακούει την πιάτσα. Και είναι ο μόνος τρόπος, προκειμένου κανείς όχι να διαμορφώνει άποψη, απλά για το σήμερα ή το αύριο, αλλά να φτιάχνει κι ένα σχέδιο για το μεθαύριο για τα παιδιά μας.
Αυτό έκανα τώρα εγώ. Μίλησα με τους ανθρώπους της αγοράς, ήταν τιμή μου και χαρά μου και βγαίνω πολύ πιο πλούσιος σε γνώσεις απ’ όταν μπήκα».

Ερώτηση: κ. Πρόεδρε, είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Δυο κουβέντες. Είστε αισιόδοξος;

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Πάρα πολύ. Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μία κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα».





ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE



Ο εκπρόσωπος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Βόλο στην πορεία της νίκης και στη Θεσσαλία,όταν ρωτήθηκε για την πρόταση Καρατζαφέρη να γίνει debate των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας, αφού οδεύει προς ματαίωση το debate των πολιτικών αρχηγών, απάντησε ως εξής:
«Εγώ προσωπικά ως ο πρώτος υποψήφιος Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αλλά και ως εκπρόσωπος του κινήματος δεν έχω καμία δυσκολία να αποδεχθώ τη συμμετοχή μου σε οποιοδήποτε αντίστοιχο debate.
Πλην όμως θα πρέπει σαφέστατα να έχει προηγηθεί το αυτονόητο. Το debate των πολιτικών αρχηγών.
Πίσω από διάφορες μεθοδεύσεις και προτάσεις, δεν θα κρυφτεί κανένας Σαμαράς και κανένας Βενιζέλος που με διάφορα προσχήματα θέλουν να αποφύγουν αυτή την τηλεοπτική διαδικασία.
Ισχύει στο ακέραιον η πρόταση που έχουν κάνει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απο την ημέρα της τελευταίας διακομματικής, ότι το debate των πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει και όποιος δεν έχει τα κότσια να εμφανιστεί, να μείνει η καρέκλα του κενή».

Το πρόγραμμα του υποψηφίου Βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστου Δήμα για τη Δευτέρα 30/4/2012.

Το πρόγραμμα επισκέψεων του Βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστου Δήμα για τη Δευτέρα 30/4 έχει ως εξής:

17.30    Σπαθοβούνι     
18.00    Κουταλά        
18.30    Αγ. Βασίλη          Καφενείο Ξύδη
19.15     Αλαμάνο             Καφενείο Ρεκλείτη
19.45    Αγ. Ιωάννης        Ταβέρνα «Πλατεία»
21.15     Αθίκια                 Καφενείο Κόλλια

H Ντόρα θέλει να είναι στην επόμενη Βουλή

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η Δημοκρατική Συμμαχία θέλει να είναι στην επόμενη Βουλή για να αποτελέσει μια δύναμη λογικής, ευθύνης, σύνθεσης και προσφοράς».
           
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο Ρέθυμνο, όπου έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας».
Επίσης η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε: «Έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε ιδέες, έχουμε συμμάχους στην Ε.Ε. Είμαστε το μόνο ελληνικό κόμμα με τόσο ισχυρή παρέμβαση στα ευρωπαϊκά μας πράγματα. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις γιατί δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας, αλλά θετική επιλογή. Και σε μια κρίσιμη αναμέτρηση όπως αυτή που ζούμε, πρέπει να τελειώνουμε με τις σημαίες ευκαιρίας και να δυναμώσουμε τις καθαρές φωνές!» 

 *Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει απόψε στις 20:00 σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά, μπροστά στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Κυδωνίας 16).
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει τη Δευτέρα 30 Απριλίου και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» (Ταξιαρχών & Γρηγορίου Λαμπράκη 159-161).
Στις 19:30 η Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Σε συνέντευξη της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και το δημοσιογράφο Γιώργο Τερζή, μεταξύ άλλων δηλωσε.

Δημοσιογράφος: Είμαστε στην τελική ευθεία και βλέπω το κεντρικό σας σύνθημα «φταίει το κράτος, όχι εσύ… άλλαξέ το». Ο κ. Πάγκαλος θα σας έλεγε ότι όλοι είμαστε το κράτος…
Ντόρα Μπακογιάννη: Όλοι οι πρωταγωνιστές στο οικονομικό σκηνικό, ήδη από τη δεκαετία του 1950, Ζολώτας, Παπαληγούρας, ακόμα και ο Κων/νος Καραμανλής, «έγερναν» προς το κράτος. Με το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Σήμερα σχεδόν τα πάντα εξαρτώνται απ’ το κράτος: κρατικοδίαιτη οικονομία και συνδικαλισμός, γραφειοκρατία, κάπου 240 αντικίνητρα στις επενδύσεις, δημόσιο χρέος βουνό-και δεν συμμαζεύεται. Επιτέλους και η διαφθορά μειώνεται αποτελεσματικά, όταν μειώνεται το κράτος και γίνεται επιτελικό. «Φταίει το κράτος». Τελεία και παύλα. Και θα το αλλάξουμε: η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα που αντιλαμβάνεται τον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κύριος Σαμαράς συνεπής στο "λεφτά υπάρχουν", αφού μοίρασε δισεκατομμύρια χωρίς να πει πού θα τα βρει, μίλησε για το δράμα της Αγροτικής Tράπεζας που έχει δυσκολίες και δεν μπορεί να δανείσει τους αγρότες για να σπείρουν.
Του θυμίζουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες ψήφισε νόμο που απαγορεύει στην Αγροτική Τράπεζα να εισπράξει τα εκατομμύρια ευρώ που της χρωστά το κόμμα του.  
Ας τα επιστρέψει για να τα δώσει η Τράπεζα στους αγρότες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας επί μια και πλέον ώρα μας μιλούσε για «προοδευτική διακυβέρνηση» . Εάν  εκλεγεί, μας είπε, την άλλη μέρα θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Δύο ερωτήματα αρκούν. `Πρώτον που θα βρει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και να μην επιστρέψει στο 1950.
Δεύτερον από πότε θεωρείται «προοδευτική διακυβέρνηση» η συνεργασία που προτείνει στο ΚΚΕ, που μόλις πρόσφατα επαναβεβαίωσε το θαυμασμό για τη Βόρεια Κορέα όπου ως γνωστόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι πέθαναν από την πείνα.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και την αποδοχή του κ. Καμμένου ως συνοδοιπόρου στις ανεδαφικές εξαγγελίες, τότε οι  Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν τι αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας ως προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο Παπαδήμος εγκαταλείπει την πολιτική

Κατά δήλωσή του, πολιτικός δεν υπήρξε, ούτε και σκόπευε να γίνει. Η ολιγόμηνη θητεία του ως μεταβατικός πρωθυπουργός βέβαια, είχε βαθιά πολιτικό περιεχόμενο. Ειδικά από τη στιγμή που το όνομα του Λουκά Παπαδήμου εντοπίστηκε σε πλήθος σεναρίων μελλοντολογίας. Από το να είναι και πάλι πρωθυπουργός, μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα μπορούσε να προκύψει από τις κάλπες, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, μέχρι το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα διεμβόλιζε το ΠΑΣΟΚ, και θα στηριζόταν σε σημιτικά στελέχη.
Ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού, ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, ο οποίος διορίστηκε από τον Λουκά Παπαδήμο σε θέση επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ότι ο άλλοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα αποχωρήσει από τα κοινά.
«Ο Λουκάς Παπαδήμος κλήθηκε υπό έκτακτες συνθήκες για ένα δύσκολο έργο, που το έφερε σε πέρας. Η αποστολή του έχει ολοκληρωθεί. Έχει ακαδημαϊκά καθήκοντα, και σε αυτά προτίθεται να επιστρέψει», σχολιάζει με νόημα ο Γιώργος Παγουλάτος, κλείνοντας τα σενάρια περαιτέρω εμπλοκής του Λουκά Παπαδήμου στα κοινά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Στις κάλπες με 1 exit poll




Παρά τη δυστοκία που παρατηρήθηκε, και την αρχική απροθυμία να βρεθεί λύση, φαίνεται ότι τελικά το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαϊου, θα υπάρξει ένα τουλάχιστον exit poll, ώστε να επιχειρηθεί από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες μια αξιόπιστη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
Όπως δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», η ΝΕΤ, το Mega και ο ΑΝΤ1 συμφώνησαν να πληρώσουν για τη διενέργεια exit poll από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, το αποτέλεσμα του οποίου θα προβληθεί κοινά από τα παραπάνω κανάλια στις 19.00, οπότε και θα κλείσουν οι κάλπες. Υπάρχει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συγκεκριμένη σύνθεση των καναλιών να προστεθεί και ο Alpha, που δεν έχει απαντήσει και δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό κόστος του exit poll αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα των 100.00 ευρώ, και θα υπάρξει αναλυτικός σχολιασμός στα κανάλια, καθώς και πίνακες με ποιοτικά στοιχεία της ψήφου των Ελλήνων πολιτών.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr

Ξανά εκλογές…


Όπως φάνηκε και από τη χθεσινή ομιλία του στη Λάρισα, ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει αισθητά τους τόνους της πολιτικής ρητορικής και της επιχειρηματολογίας του, στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 6ης Μαϊου.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικός με συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών, γνωρίζει καλά ότι, όσο καλή προετοιμασία κι αν έχει γίνει, όσο ορθολογική κλιμάκωση κι αν παρουσιάζει η καμπάνια ενός κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η αναμέτρηση κερδίζεται την τελευταία εβδομάδα. Τις τελευταίες λίγες μέρες.
Έτσι, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της διαπλοκής, στην οποία καταλόγισε προσπάθεια να φράξει τον δρόμο της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Και με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο «Πρώτο Θέμα», ξεκαθαρίζει ότι μπροστά στο ενδεχόμενο οι κάλπες της 6ης Μαϊου να οδηγήσουν σε ακυβερνησία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αστάθεια, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, θα προτιμήσει να οδηγήσει την Ελλάδα σε επαναληπτικές εκλογές.
«Ανάμεσα σε επαναληπτικές εκλογές και αστάθεια ή ακυβερνησία, διαλέγω επαναληπτικές εκλογές. Θέλω ισχυρή εντολή για να αποφευχθούν όλα αυτά», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.
Στη Νέα Δημοκρατία πάντως, διαπιστώνουν με έκδηλη ικανοποίηση ότι η συσπείρωση της κομματικής βάσης αυξάνεται τις τελευταίες μέρες, μετά και τις διαδοχικές εμφανίσεις του Κώστα Καραμανλή, αλλά και το συγκροτημένο σχέδιο το οποίο παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr

ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ - Η Κορινθία μας ενώνει_


Η απληστία προκαλεί τις οικονομικές κρίσεις.

 Του Στέλιου Μάρκελου

 Η απληστία προκαλεί τις οικονομικές κρίσεις. Ο νέο-φιλελευθερισμός σπέρνει τον όλεθρο ολούθε και αφείδωλα. Η πολιτική με ηθικό μεγαλείο είναι απούσα. Η φτωχολογιά κάμπτεται μέχρι το χώμα από τους ληστρικούς, λεόντιους μισθούς. Οι τύψεις, η ένδεια και ο θυμός του θεού χτυπούν με μανία ανείπωτη τα ορεινά μας κορινθιακά φτωχοχώρια. Η απιστία στη νίκη του καλού, μεγάλου ή μικρού ανοίγει με γροθιές και με κλωτσιές τις πόρτες βρώμικων, ανήλιων, υγρών φτωχοσυνοικιών της πόλης μας, που βάζουν ενέχυρο την ίδια τους την ψυχή !


Απλωμένη σαν τραχανάς συνεπώς στον ήλιο η αίσθηση εγκατάλειψης. Ραγδαία η αύξηση των σιτιζομένων με εκατοντάδες συσσίτια από την τοπική μας κορινθιακή εκκλησία ! 

Γιατί αραγε η ύφεση τρώει ανενόχλητη στο τραπέζι μας ; Που νάναι άραγε η τόνωση της ανάπτυξης ; Και η δυστυχία των άλλων ; Eξαρτάται άραγε και από εμάς ; Και απο εμένα ;

Νίκος Ταγαράς - Αξίζει να προσπαθήσουμε μαζί

Η κοινωνία μας σήμερα πλήττεται από το αίσθημα της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της απαισιοδοξίας σε όλα τα επίπεδα 

Φίλες και φίλοι,

Η κοινωνία μας σήμερα πλήττεται από το αίσθημα της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της απαισιοδοξίας σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, απαιτείται να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό μας, ώστε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης.
Ο Ελληνικός λαός στη μακραίωνη ιστορία του και σε δύσκολους καιρούς, έχει αποδείξει ότι μπορεί όχι μόνο να επιζήσει, αλλά να αναγεννηθεί και να μεγαλουργήσει.
Εμείς κρατάμε τελικά το μέλλον και την πορεία μας στα χέρια μας.
Με αισιοδοξία, με κουράγιο, με πίστη και δύναμη, έχουμε μάθει να παλεύουμε και στις δύσκολες στιγμές και να βγαίνουμε νικητές.
Τώρα μας δίνετε η δυνατότητα και η ευκαιρία να αλλάξουμε ριζικά την πορεία του έθνους μας.
Με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις και με αίσθημα ευθύνης, αξιοποιώντας γνώση εμπειρία και έργο, είμαι έτοιμος να προσφέρω στον τόπο μας.

Με εκτίμηση

Νίκος Ταγαράς
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας

H Ντόρα θα μιλήσει στο Ρεθύμνο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου στις 11:30 στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο «Σπίτι Πολιτισμού» του Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό.
 
Η ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω δορυφόρου με τα εξής στοιχεία:

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ: EUTELSAT 7 A  (7 ΜΟΙΡΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ)
DOWNLINK: 11.133,580 VERTICALS/R: 3300
FEC: ¾
TO ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 11:10 KAI ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12:30.

Νταμπλούχος Ολυμπιακός, Κυπελλούχος και ο Ατρόμητος. Το Κύπελλο και ο Ολυμπιακός στα... ουράνια!

Ο Πειραιάς γιορτάζει το νταμπλ!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με την φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκε! Με γκολ του Φουστέρ στο 119' της παράτασης νίκησε με 2-1 τον Ατρόμητο που αποδείχτηκε παλικάρι και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας!
Ο Ισπανός μπήκε ως αλλαγή, ενώ πριν από την έναρξη της παράτασης ο Δώνης έδινε... μπασκετικές οδηγίες στους παίκτες του για να μην την πατήσουν από τον Ισπανό, τελικά, τον είδε στο 199 να παίρνει την κεφαλιά από την σέντρα ακριβείας του Τοροσίδη και να χαρίζει τη νίκη.
Το σκορ άνοιξε στο 29' ο Τζιμπούρ, ενώ νωρίτερα (25') είχε χάσει πέναλτι ο Χολέμπας! Για τον Ατρόμητο, ισοφάρισε στο 76' ο Ιγκλέσιας με τους Περιστεριώτες να χάνουν δεύτερο σερί τελικό και την απογοήτευση να είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, ειδικά του Ιτάνζ που έβαλε τα κλάμματα και δεν αποχωρούσε από το τέρμα του και μετά τη λήξη του ματς.
Αυτό ήταν το 15ο ντάμπλ στην ιστορία του Ολυμπιακού και το 25ο Κύπελλο στην ιστορία των πρωταθλητών που είναι πολυνίκες στον θεσμό.
Ο Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με Ιτάνζ στο τέρμα, Σκόνδρα, Φυτανίδη, Οικονόμου, Τόμας στην άμυνα, Ιγκλέσιας, Δημούτσο, Τάτο στα χαφ, με τον τελευταίο σε ρόλο επιτελικού, Μπρίτο, Επστάιν στα άκρα και στην κορυφή τον Μήτρογλου.
Ο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Κάρολ στο τέρμα, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη, Αβράαμ, Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, Μανιάτη, Ορμπάιθ κόφτες, επιτελικό τον Μακούν, αριστερά τον Μιραλάς, δεξιά τον Αμπντούν και στην κορυφή τον Τζιμπούρ.
Ο Ολυμπιακός πήγε στο ΟΑΚΑ ως φαβορί κι έτσι μπήκε και στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους κι ο Ατρόμητος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Οι πρωταθλητές απειλούσαν από τις πλευρές με τους Χολέμπας, Μιραλάς, από αριστερά και τους Τοροσίδη, Αμπντούν από δεξιά και δημιούργησαν φάσεις μπροστά στην εστία του Ιτάνζ, την ώρα που οι Περιστεριώτες έψαχναν την κόντρα.
Αφού ήρθαν δυο καλά σουτ από τους Τζιμπούρ, Μακούν, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 25' όταν ο Φυτανίδης ανέτρεψε τον Μανιάτη εντός περιοχής. Ωστόσο, ο Χολέμπας που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα άουτ!
Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν κι έπειτα από τέσσερα λεπτά είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς. Ο Μανιάτης έκανε πολύ καλή προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε συρτά, η άμυνα του Ατρόμητου δεν έδιωξε καλά κι ο Αμπντούν που πήρε το «ριμπάουντ» σέντραρε για να βρει σε θέση βολής τον Τζιμπούρ που δεν αστόχησε.
Οι τυπικά γηπεδούχοι από την άλλη, είχαν δυο φάσεις, μία με τον Μήτρογλου στην κόντρα με ατομική προσπάθεια του «Γερμανού» που δεν τελεσφόρησε κι άλλη μια κεφαλιά του Μπρίτο έπειτα από σέντρα του Επστάιν που πέρασε άουτ από καλή θέση.
Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.
Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη δεν μπήκε με την ίδια όρεξη που μπήκε στο πρώτο μέρος, έδωσε χώρο στον Ατρόμητο, στρογγυλοκάθισε στο ισχνό προβάδισμά του και τελικά το πλήρωσε. Σ΄ ένα δεύτερο μέρος που είχε ελάχιστα πράγματα για να κρατήσουμε, ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ.
Ηταν το 76' όταν ο Ιγκλέσιας έγινε κάτοχος της μπάλας έπειτα από απομάκρυνση της άμυνας του Ολυμπιακού, έπιασε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Χολέμπας, ξεγέλασε τον Κάρολ και κατέληξε στο βάθος της εστίας του για να γίνει το 1-1!
Στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει για να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ, όμως δεν τα κατάφερε κι έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση!
Με το… καλησπέρα του εξτρά χρόνου και συγκεκριμένα στο 93' ο Μιραλάς έχασε σπουδαία ευκαιρία να δώσει και πάλι κεφάλι στο σκορ στον Ολυμπιακό, όμως το πλασέ του στην έξοδο του Ιτάνζ έπειτα από κάθετη του Φετφατζίδη πέρασε ελάχιστα άουτ!
Με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Μιραλάς, ο Ολυμπιακός είχε καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος του εξτρά χρόνου και πίεσε για το γκολ που θα του χάριζε κούπα και νταμπλ, ωστόσο, αυτό δεν ήρθε.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο β' μέρος της παράτασης και τελικά δικαιώθηκε στο 119'! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν ένα πλάγιο σαν κοντινό κόρνερ, Τοροσίδης, Φετφατζίδης άλλαξαν τη μπάλα, ο κάπτεν του Ολυμπιακού σέντραρε κι ο άνθρωπος των… ειδικών αποστολών, Νταβίντ Φουστέρ με καρφωτή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι χάρισε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό που έκανε το νταμπλ!
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτανζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Επστάιν, Μπρίτο (76' Σφακιανάκης), Τάτος (63' Καραμάνος), Ιγκλέσιας (97' Ζουέλα), Δημούτσος, Μήτρογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης (103' Μοντέστο), Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Μακούν (83' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Φετφατζίδης).