Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Πρώτο κόμμα η ΝΔ - Μάχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την 2η θέση - Μπαίνουν Χρυσή Αυγή, Καμμένος, Κουβέλης

- Θρίλερ οι 150 έδρες αθροιστικά για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
- ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Τσουνάμι καταδίκης του δικομματισμού - Επτακομματική Βουλή
- Τέλος της μεταπολίτευσης - ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
- ΕΠΕΖΗΣΑΝ: ΚΚΕ και ΚΟΥΒΕΛΗΣ - Η ακροδεξιά στο ελληνικό κοινοβούλιο
- Εκτός προς το παρόν Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη και Μάνος
- Πρώτη φορά ψήφισαν το κόμμα της καρδιάς τους - Εξω-δικομματική ψήφος
- Διαβάστε: Τα αποτελέσματα του κοινού exit poll  - Την εκτίμηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ - Του in.gr και της Kapa Research - Το δεύτερο κύμα exit poll στις 20.00
- ΟΧΙ απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε επαναληπτικές εκλογές


ο Ελληνικός Λαός ψηφίζει


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, ο Ελληνικός Λαός ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του.
Ψηφίζει για Σταθερότητα, για Ανάπτυξη, για Ασφάλεια και για Δικαιοσύνη». 

Ο Κώστας Καρράς έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ο Κώστας Καρράς έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή.
Υπήρξε ένας πολύ αγαπητός μου φίλος.
Τιμούμε τη μεγάλη συνεισφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο, τη δημόσια ζωή και την Παράταξή μας.
Στους οικείους του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας».
 
Έξι χρόνια τώρα «πάλευε» με τον καρκίνο και τελικά ο Κώστας Καρράς άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Μαΐου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου νοσηλευόταν.
Το 2006 πληροφορήθηκε ότι είχε «χτυπηθεί» από καρκίνο και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες, οι οποίες, δυστυχώς, δεν έφεραν  το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών.
Τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του και τη «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο είχε περιγράψει πριν λίγους μήνες ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Ciao»: «Δε θα έλεγα ότι είμαι στα καλύτερά μου. Είμαι σε τέτοιο χάλι αυτή τη στιγμή, που δεν μπορώ ούτε να μιλάω. Δεν έχω απόλυτα τις δυνάμεις μου, αλλά μπορώ να μετακινούμαι», ενώ είχε συνεχίσει: «Οι γιατροί μου λένε ότι εντάξει, δεν είναι τίποτα, θα περάσει. Βεβαίως και μου έχουν πει ότι θα αντιμετωπιστεί με τις θεραπείες. Έχει κάνει μετάσταση στα κόκαλα, στον προστάτη δεν το προλάβανε γιατί ήταν πρωτογενές. Δε χάνω τη διάθεσή μου, είναι ανεβασμένη η ψυχολογία μου. Θα βγω νικητής».
Δίπλα του όλο αυτό το διάστημα ήταν η σύζυγός του, Αγγελική Μπαρούτσου και ο γιος του  Βασίλης.
Η κηδεία του θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η ημερομηνία της ταφής του.
Ο Κώστας Καρράς, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938.Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ήταν απόφοιτος της Royal Academy of Arts του Λονδίνου.
Το 1963 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι. Τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και σε έργα όπως "Γυμνοί στο Πάρκο" του Νιλ Σάιμον (Neil Simon's "Barefoot in the Park") (στο ρόλο του Paul Parker) και στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς (στο ρόλο του Κοβάλσκι). Από τότε δημιούργησε δικά του θεατρικά σχήματα και σημείωσε προσωπική επιτυχία στο "Ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ και στο "Blithe Spirit" του Νόελ Κάουαρντ (ως Charles).


Πάνος Καμμένος: Από σήμερα παίρνουμε πίσω την Ελλάδα μας


Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Σαμοθράκη, έκανε την εξής δήλωση:
"Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από ένα κίνημα πολιτών που γεννήθηκε πριν δύο μήνες, μετατράπηκε σε ένα τυφώνα που παρέσυρε τη μεταπολίτευση και τα κόμματα-υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων.
Ξημερώνει μια νέα μέρα για την Ελλάδα και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Επιλέξαμε σαν πρόεδρος να είμαι υποψήφιος στη Θράκη, για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία της εθνικής κυριαρχίας και ψηφίζω στη Σαμοθράκη για να δείξουμε την ιδιαίτερη σημασία της νησιωτικότητας.
Από σήμερα παίρνουμε πίσω την Ελλάδα μας".