Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πόρτα της Μέρκελ στον Τσίπρα: "Η καγκελάριος συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών"

Μετά την δημοσιοποίηση του αιτήματος της Κουμουνδούρου για ραντεβού με το νεο Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ η βόμβα ήρθε από το Βερολίνο. Η καγκελάριος της Γερμανίας "συναντάται με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση, εάν η Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα 

Από την καγκελαρία πάντως διευκρινίστηκε ότι δεν έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα για την κυρία Μέρκελ.

 Αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας, είχαν προηγηθεί τα ναυάγια με Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο, μιλάει για πρώτη φορά στη νέα του Κοινοβουλευτική του Ομάδα τους 52 νέους βουλευτές.Κατηγόρησε Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ότι στην ουσία δεν στηρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε δίνουν ανοχή. Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας αποτελεί επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ που μετά τις εκλογές κανείς δεν ασχολείται με τη νέα λαίλαπα των οδυνηρών μέτρων και κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι συνεχίζουν την κινδυνολογία.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε ζήτησε δήλωση μετάνοιας αλλά μια ειλικρινή συγγνώμη από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους που ο λαός καταδίκασε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μερικό μνημόνιο σημειώνοντας με νόημα πως όπως δεν υπάρχει στη ζωή ολίγον έγκυος έτσι δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο.

Όπως τόνισε η εντολή του λαού μέσω των εκλογών είναι η ανατροπή του μνημονίου και σημείωσε πως η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά συστημική.

¨Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του μνημονίου, να μην υπάρξει κανένα μέτρο τον Ιούνιο, η αλλαγή του εκλογικού νομου και να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα πριν από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Αντώνης Σαμαράς : ο κ. Τσίπρας Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εξήγησα στον κ. Τσίπρα ότι οι όροι που έθεσε δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση της πολιτικής του Μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία της και άμεση πτώχευση της χώρας.
Του επανέλαβα ότι είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων,  με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου.
Του είπα ότι είμαι διατεθειμένος να δώσω ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική μας συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ.
Του επεσήμανα, ότι με την επιστολή που έστειλα στους δανειστές μας έθεσα για πρώτη φορά επίσημα αυτό που ως τότε δεν είχε τολμήσει να θέσει κανείς: Την ανάγκη αλλαγών - τροποποιήσεων - στην οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη και να σταματήσει η ανεργία.
Αυτό που ως πρόσφατα πολλοί μας έλεγαν ότι «δεν γίνεται»…
Και οι εταίροι μας, με την αποδοχή της επιστολής μου εκείνης, το αποδέχθηκαν! Είναι λοιπόν, ένα «κεκτημένο» για την Ελλάδα, όχι κάτι που θα ’πρεπε να πάρουμε πίσω.
Ο Ελληνικός λαός ψήφισε δύο πράγματα: παραμονή στο ευρώ και αλλαγή πολιτικής.
Αυτή τη στιγμή, σε αυτά τα δύο αιτήματα καταφέραμε να έχουμε τη συμπαράταξη και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
Εκεί, λοιπόν, πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα.
Ο κ. Τσίπρας με την καταγγελία της σύμβασης ζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, που απομονώνει την Ελλάδα από παντού.
Δεν μου ζητά ο κ. Τσίπρας να αποσύρω την υπογραφή μου!
Μου ζητά να δεχθώ την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω.
Αλλά η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε τα χειρότερα. Είναι να οδηγήσουμε τη χώρα μέσα από απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, σε πορεία Ανάπτυξης.
Γιατί αυτή είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να μας βγάλει από το Μνημόνιο!
Και είμαστε η μόνη παράταξη που έχει Σχέδιο για την επιλογή αυτή».

ΠΑΓΙΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ




Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:


"Οι θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το ευρώ είναι πάγιες, αναφέρονται με σαφήνεια στην Εθνική μας Αντιπρόταση και πάντοτε εντός ευρωζώνης και έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί ξεκάθαρα από τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.
Επιπλέον οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποστηρίζουν αταλάντευτα τα όσα διαβεβαιώνουν ΟΛΟΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι καμμία συνθήκη δεν προβλέπει έξοδο χώρας απο Ευρώ είτε από δική της βούληση είτε από απόφαση της ίδιας της Ε.Ε.".

Το πείραμα Τσίπρα, ήδη απέτυχε

Διανύοντας την δεύτερη ημέρα μετά τις εκλογές, έχοντας ήδη διαβάσει το μήνυμα της κάλπης για αποτίναξη του μνημονιακού καθεστώτος, έχοντας επαναπροδιορίσει τον πολιτικό χάρτη, οι πολίτες της χώρας παρατηρούν την εκκίνηση της διολίσθησης και απομάκρυνσης από την λαϊκή εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, αυτή η διολίσθηση δεν αποτελεί έκπληξη για όσους είχαν μελετήσει την πορεία του «αριστερού επαναστάτη του κολλεγίου», για όσους είχαν κρατήσει σημειώσεις για τις από καιρού εις καιρόν θέσεις του νεαρού Αλέξη που διέθετε πυγμή, αλλά και πολύ αγαστές σχέσεις και συγκλίνουσες απόψεις με την αλυτρωτική ανθελληνική πολιτική των Σκοπίων, με το εθνικιστικό «τουρκικό» κόμμα των Γκρίζων Λύκων της Θράκης (το οποίο πριμοδότησε πλουσιοπάροχα και εξόφθαλμα το ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές), με τις θέσεις περί παρελάσεων και απόδοσης τιμών στους προγόνους που σκοτώθηκαν για την δική μας ελευθερία, με την προσβλητική αντιμετώπιση της Ορθοδοξίας και του θρησκευτικού φρονήματος του μεγαλύτερου τμήματος των κατοίκων της χώρας...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκλογές για πρωθυπουργό Μαρκεζίνη ή Τσίπρα!


Μετά την επιλογή του δρόμου ανοιχτής σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα, που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς, με την σημερινή του συνέντευξη τύπου, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "κλείδωσαν" οι εκλογές της 17ης Ιουνίου. Υπό ποιες προϋποθέσεις, όμως; Ποιοι θα συμπράξουν; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες σύμφωνα με πληροφορίες του  planet-greece....



Η δήλωση με την οποία ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα βρει απεναντί του "το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο", επισημοποίησε τις διεργασίες για την συγκρότηση ενός κεντροδεξιού συνασπισμού κομμάτων.

Όχι από Ντόρα και Καρατζαφέρη στην πρόταση Σαμαρά.Το μίσος τους για Σαμαρά πάνω από τη σωτηρία της χώρας ;



Στο κενό το θερμό προσκλητήριο Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς παράταξης

Αρνητική φαίνεται ότι θα είναι η απάντηση από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο προσκλητήριο Σαμαρά, σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις που κατέγραψε το parapolitika.gr από τα δύο στρατόπεδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζονται να απαντήσουν αρνητικά το γενναίο προσκλητήριο που απεύθυνε προς της κεντροδεξιές δυνάμεις ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Πριν από λίγο ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε συνεργασία με τους πρώην βουλευτές του κόμματός του με τους οποίους συζήτησε εκτενώς το θέμα και όπως πληροφορούμαστε από την κουβέντα που προέκυψε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση για σύγκληση της Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ.

Την ίδια ώρα από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη διαρρέουν ότι δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ.