Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αυτόνομη κάθοδο αποφάσισε ο ΛΑΟΣ – Ετοιμάζουν αποχώρηση πρώην βουλευτές

“Ένταση” επικράτησε μέσα στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του ΛΑΟΣ.

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των πρώην βουλευτών του κόμματος σήμερα το μεσημέρι.

Πρώτον αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερο συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον μια ευρύτερη συνεργασία με την ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.

Κατά τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ οι πρώην βουλευτές κ.κ Πλεύρης, Βελοπουλος Κιλτιδης και η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβελα τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ο κ.Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και φέρεται να είπε ότι ζήτησε απο τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε. Ο κ.Καρατζαφέρης είπε κατά τις ίδιες πληροφορίες επίσης, ότι η ΝΔ πρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (3 ή 4 κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Τελικά αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές, ενώ οι πρώην βουλευτές που ζήτησαν συνεργασία με τη ΝΔ, αποδέχθηκαν τελικά την απόφαση της πλειοψηφίας.

Ο Θανάσης Πλεύρης ήταν ο μόνος που επέμεινε μέχρι τέλους στην πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ, προκειμένου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά η δήλωση του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο οποίος καταδικάζει "όσους φεύγουν απο το ΛΑΟΣ" δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς φορτίζει συναισθηματικά την όποια απόφαση του νεαρού πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ.
newsit.gr

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ "κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά" - Τι δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις

Άνοδο για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν αύριο σε  “Καθημερινή”, "Πρώτο Θέμα" και "Real Νews". Στη μία μάλιστα δείχνει είσοδος της "Δημιουργία Ξανά".

Ο ρόλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ρόλο του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην προεκλογική περίοδο, δήλωσε:

«Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλαμβάνει έναν κρίσιμο ρόλο, στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας. Αναλαμβάνει επικεφαλής όλων των προεκλογικών δραστηριοτήτων του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, σε απευθείας συνεννόηση με τον Πρόεδρο. Είναι γνωστές οι ικανότητές του, αλλά και η δυναμική που έχει στην κοινωνία.   Είναι ένα κορυφαίο και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας».

η. - Διαίρει και βασίλευε

Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...

ΝΕΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Νέα συντονισμένη επίθεση (DDoS attack - Denial of Service) δέχεται από χθες το βράδυ η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής - www.XryshAygh.com
Το μέγεθος της επίθεσης είναι πολλαπλά gigabytes και ο server μας λαμβάνει δεκάδες εκατομμύρια πακέτα ανά δευτερόλεπτο. Πιθανή εμπλοκή των Anonymous.
Όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες μετά την παράτυπη και απαράδεκτη κατάργηση του ιστολογίου μας από την wordpress.
Έχουν πάθει στην κυριολεξία αμόκ με τη συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Περαστικά τους…
Το πρόβλημα θα λυθεί εντός των επομένων ωρών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ: "Oι εκλογές της 6ης Μαίου έδειξαν τι βιώνει ο κόσμος"

Περισσότερα ΕΔΩ

Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα

Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα
Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας:
την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.
Το τραγικό είναι ότι το 90% περίπου των ομολόγων αυτών βρίσκονταν στην κατοχή ενός κερδοσκοπικού οίκου ονόματι Νταρτ Μάνατζμεντ με έδρα στα νησιά Κέιμαν, ο οποίος είχε πληρώσει λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στη δευτερογενή αγορά και την Τρίτη εισέπραξε περίπου… 400 εκατομμύρια ευρώ, βγάζοντας κέρδος… 300%!!!
Ο Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων που  διοργάνωσαν στη θέση Γκόρυτσα ο Δήμος Ασπροπύργου και ο Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου».
Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε στεφάνι στο εκεί μνημείο των Ποντίων, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παύλο Χαϊκάλη και Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ



Υπό ποιες προϋποθέσεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς;

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ

Πολλά και ποικίλα ήσαν τα παιχνίδια που έπαιζαν τα μικρά παιδιά στα παλιότερα χρόνια. Παιχνίδια βέβαια, όπως αυτά , που σε τόση μεγάλη ποικιλία κυκλοφορούν σήμερα στο εμπόριο, δεν υπήρχαν. Κούκλες και μπάλες έφτιαχναν μόνα τους τα παιδιά, με τη βοήθεια των μανάδων τους, κυρίως από παλιά ρούχα.

Είχαν την ευτυχία όμως εκείνα τα παιδιά να χαίρονται τα ομαδικά παιχνίδια στην ύπαιθρο. Οι αλάνες αμέτρητες, ο χρόνος ατέλειωτος, τα φροντιστήρια, τα ξενόγλωσσα σχολεία, οι απογευματινές εργασίες για το σχολείο άγνωστες. Έτσι όλος ο χρόνος τους ήταν ελεύθερος για παιχνίδι.

Παρακάτω θα περιγράψουμε μερικά από τα παιχνίδια των παππούδων και των γιαγιάδων μας , που γέμιζαν με τόση χαρά τις παιδικές ψυχές τους.

Ώστε… Μνημόνιο δεν υπάρχει!

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Τα μάθατε, υποθέτω.  «Μνημόνιο δεν υπάρχει»!
Είναι εκπληκτικά αυτά τα νέα! Μας τα έφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και τα επιβεβαιώνουν καθημερινά,   τα στελέχη  του Κόμματός του.
Θα διερωτάσθε, πώς έγινε ξαφνικά αυτό το θαύμα;  Ο κ.Τσίπρας μας εξηγεί ότι το κατήργησε μονομερώς ο λαός με την ψήφο του, στις 6 Μαϊου.
Είπε δηλαδή ο λαός: δεν θέλω το Μνημόνιο και αυτό έπαψε να υπάρχει. Είπε: διαγράφω το χρέος και αυτό διαγράφηκε. Αυτομάτως. Κάπως σαν το κερί, που το σβήνει ο αέρας! Απίστευτα νέα μας έφερε  ο κ. Τσίπρας. Έτσι δεν είναι κ. Διευθυντά; Πάντα τέτοια να μας φέρνει ο  Πρόεδρος!
Βέβαια η κυρία Μέρκελ, η κυρία Λαγκάρντ,  η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ως δανειστές, δεν το γνωρίζουν αυτό.  Ούτε καν το υποψιάζονται.
Ίσως δεν   αντιλήφθηκαν  ακόμη ότι «το Μνημόνιο δεν υπάρχει», γιατί ο  Τσίπρας τους λέει κάτι ακαταλαβίστικα. Ότι δήθεν εμείς δεν το καταγγέλλουμε το Μνημόνιο αλλά ο λαός την έκανε τη ζημιά και απλώς το κατάργησε. Αλλά αφού δεν  υπάρχει πια το Μνημόνιο, να δούμε τώρα τι άλλο μπορούμε να κάνουμε και άλλα παρόμοια ελληνοαγγλικά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» (χωρίς να υπάρχουν) και έγινε πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει και αυτός να γίνει πρωθυπουργός και μας λέει τώρα πως «Μνημόνιο δεν υπάρχει» (ενώ υπάρχει).
Λέτε να την πατήσουμε ξανά; Μάλλον απίθανο φαίνεται.
Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας σπρώχνει τη χώρα έξω από το Ευρώ. Είναι εντελώς απίθανο να μην το καταλαβαίνει. Το καταλαβαίνουμε πολύ καλά, όλοι. Και εμείς και εκείνος.  Δεν έχει σημασία που άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα γράφει στο εξωτερικό. Κανείς πια δεν είναι τόσο κουτός. Ούτε καν οι… «κουτόφραγκοι».
Μερικοί ισχυρίζονται ότι χωρίς, να το θέλει, ίσως και χωρίς να το φαντάζεται καν, ο κ. Τσίπρας παίζει το παιχνίδι εκείνων που κάνουν  το παν για να «γυρίσει» η Ελλάδα σε μια νέα  φτωχοδραχμή,  ώστε  να μπορούν έπειτα  να την  αγοράσουν  (την Ελλάδα) για μια  χούφτα Ευρώ. Εννοείται τα Ευρώ της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, του χρηματιστηρίου, του ξεπλύματος  βρώμικου χρήματος κτλ. Ευρώ που εγκαίρως έβγαλαν στις Τράπεζες του εξωτερικού, οι εν λόγω Έλληνες «πατριώτες».
Επειδή όμως, σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι του κ. Τσίπρα είναι πολύ επικίνδυνο για όλους μας και επειδή στην ιστορία του έθνους, από την  αρχαιότητα ήδη μέχρι και πρόσφατα, οι δημαγωγοί  και οι λαοπλάνοι έφεραν μεγάλα δεινά στην πατρίδα και στον Ελληνικό λαό, θα ήταν προς το συμφέρον όχι μόνο όλων των άλλων αλλά και του ίδιου του κ. Τσίπρα, να αφιππεύσει, το συντομότερο, από το άλογο του ναρκισισμού και της αλαζονείας. Είναι πολύ ψηλό αυτό το άλογο και όποιος πέσει, δύσκολα ξανασηκώνεται.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Σταύρος Γεωργίου

statesmen.gr

Γιατροσόφια

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΗ

Τα γιατροσόφια ,σαν μέθοδος εμπειρικής θεραπείας και σαν συνταγή και φάρμακα κατείχαν παλιά την θέση που κατέχει σήμερα η επιστημονική ιατρική και που η επέκταση της μέχρι το τελευταίο χωριό της πατρίδας μας συνέβαλε εν πολλοίς στην εξάλειψη των παλιών δοξασιών και στον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενειών..
Μερικά από αυτά τα γιατροσόφια που θυμούνται οι παλαιότεροι στα ΑΒΔΗΡΑ της Θράκης και που καταγράφηκαν παραθέτω παρακάτω:
"-Μαβλάδις" : "αβγατό στου λημό" (παρωτίτιδα) θεραπεύεται με το "γράψιμο".Κάνουν το σημείο του σταυρού με το χέρι ,επάνω στο μέρος που πονεί και λένε τρεις φορές ¨Χριστός κι Παναγια για να γιν' του πιδι καλά κι ου μουβλάς να φυγ' απού του χουργιό όξου" Μετά παίρνουν ένα ψημμένο κρεμμύδι ,το ζυμώνουν με λάδι ,ζυμάρι και ζάχαρη και με ένα πανί τα βάζουν στο λαιμό,ή ,παίρνουν εννέα ελιές τις στουμπίζουν μαζί με τα κουκούτσια ,βάζουν λίγο αλεύρι ,λάδι ,ζάχαρη,τα ζυμώνουν και τα βάζουν στο λαιμ'ο///
-Τίναγμα: (ματόπονος) Όταν το μάτι πονά και είναι κόκκινο ,παίρνουν ένα κομμάτι ψάθας ,το καίνε και με αυτό καπνίζουν τον πάσχοντα ,ο οποίος είναι σκυμμένος με το κεφάλι σκεπασμένο με ένα "τσιμπέρ'" .Τρίβουν κάδιο (ζάχαρη) το παίρνουν με ένα μικρό ασημένιο νόισμα και το βάζουν επάνω στο μάτι.
Σε άλλη μου σημείωση ,θα ασχοληθώ με τον "βασκαμό"και τους τρόπους θεραπείας..

Ο ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ..

«Από την Τετάρτη μας απειλούσαν οι Παναθηναϊκοί»

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
PHOTOS: SentraGoal
ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ

Στο… πόδι σηκώθηκε το Αργοστόλι από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πούλμαν της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, τα ξημερώματα του Σαββάτου και είχε ως αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις των αθλητών τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού αλλά και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος είπε για το περιστατικό: «Ξυπνήσαμε από τη φασαρία των ανθρώπων του ξενοδοχείου που ειδοποιούσαν τον κόσμο να μετακινήσει από το πάρκινγκ τα αυτοκίνητά του Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν κάποιες εκρήξεις.

Αφήνει τον Παμβοχαϊκό ο Ζαλμάς

Λύση της συνεργασίας με τον Παμβοχαϊκό για τον προπονητή της ομάδας, Νίκο Ζαλμά.
Ο πρόεδρος του κορινθιακού συλλόγου, Κωνσταντίνος Ρωμανός είχε συνάντηση με τον προπονητή προχθές (15/5), αλλά δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ενδεχομένως μια από τις αιτίες να είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Ελληνα τεχνικό.
Ο Νίκος Ζαλμάς είναι ο προπονητής που έφτασε τον Παμβοχαϊκό ως τα ημιτελικά του πρωταθλήματος εφέτος. Ηταν στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία πέντε χρόνια και ανέβασε την όχι μόνο ομάδα κατηγορία αλλά ως στην τρίτη θέση της Α1 βόλεϊ των ανδρών τη σεζόν 2011-12.
Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού ήταν πανευτυχής για την κατάκτηση της 3ης θέσης της ομάδας του στη Volleyleague.
«Καταφέραμε να κλείσουμε τη χρονιά τοποθετώντας ένα κερασάκι σε μια εντυπωσιακή φετινή τούρτα...», δήλωσε πανευτυχής ο Νίκος Ζαλμάς μετά του αγώνα με τον Ολυμπιακό και τη νίκη με 3-2, για τον οποίο σημείωσε: «Σήμερα αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο β' όταν ένα εύκολο 2-0 έγινε ένα αγχωτικό 1-1. Ήμασταν καλύτεροι για τρία σετ, αλλά κι ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά ενώ στο 5ο σετ ήμασταν καλύτεροι και πιο υπομονετικοί».
Είπε ακόμα πως: «Το τελικό σκορ νομίζω ότι απέδωσε μια δικαιοσύνη για την 3η θέση, με βάση την εικόνα των ομάδων στα παιχνίδια των πλέι οφ. Για μας ήταν μια καταπληκτική χρονιά με ένα πολύ όμορφο φινάλε. Θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας αν δεν κρεμούσαμε το μετάλλιο, που αποδεικνύει τη προσπάθεια που είχαμε κάνει από την αρχή της χρονιάς. Πετύχαμε όλους τους στόχους μας, αντέξαμε κάνοντας δύο ισάξιους γύρους και πολύ καλά πλέι οφ για να έρθει σημερινή νίκη που ήταν ένα ιδανικό φινάλε για όλους»
*
Μετά τον Ηρακλή, αρνητικά απάντησαν και οι Παμβοχαϊκός και Άρης για την συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ΕΣΑΠ και η ΕΟΠΕ αποτάνθηκαν στον Ολυμπιακό ο οποίος ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει και θα φέρει το θέμα στο προσεχές ΔΣ. Αιτία άρνησης των τριών πρώτων είναι το οικονομικό και Ολυμπιακός είναι μια καλή... λύση αν απαντήσει θετικά και δεν φέρει αντιρρήσεις η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να αντικατασταθεί ο Ηρακλής με άλλη ελληνική ομάδα.

Η Κόρινθος στο Ναύπλιο


Οι αγώνες της Κυριακής
Θήβα-Χαλκίδα
Πόρος-Παναργειακός
Πανναυπλιακός-Κόρινθος
Λουκισίων Α.Ο.-ΑΟ Κύμης
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Μανδραϊκός
Ενωση Ερμιονίδας-Ασπρόπυργος
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα-Δάφνη Ερυθρών

Φιλικό με Ατρόμητο η Κόρινθος
Νέα φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο από τη Super League έκλεισε η Κόρινθος, καθώς την Τετάρτη 23/5 στις 18:00 θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο. Ο Γιάννης Καντάς θα συνεχίσει τις δοκιμές παικτών, ενόψει της επιστροφής της Κορίνθου στη Football League 2. Αντίθετα, ο Ατρόμητος αναμένεται να αγωνιστεί με τα βασικά στελέχη της ενδεκάδας του

Τέλος εορταστικό χαρακτήρα θα έχει το τελευταίο παιχνίδι της Κορίνθου στον Συνοικισμό, απέναντι στην Ένωση Άσπρα Σπίτια την Κυριακή 27/5.
Δεν θα ακολουθήσει συναυλία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ενώ θα γίνουν άλλες εκδηλώσεις για να γιορταστεί η επιστροφή της Κορίνθου στην Football League 2. Πάντως, τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η διοίκηση της Κορίνθου, μετά από απόφαση του προέδρου Πάνου Μπεθάνη, ανακοινώνει ότι στη φιέστα ανόδου την Κυριακή 27/5 δεν θα διεξαχθεί συναυλία αλλά διάφορα άλλα happenings. Ο κύριος Μπεθάνης θα διαθέσει τα έσοδα της φιέστας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και σε άπορες οικογένειες της περιοχής μετά από γκάλοπ που θα γίνει με τους φιλάθλους.
«Στους καιρούς που ζούμε, δεν είναι ώρα να δειχτούμε, είναι ώρα να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί χωρίς εισιτήριο και θα δώσουμε το έναυσμα για μια καινούργια αρχή», δήλωσε ο πρόεδρος.

Θυροκολλήθηκε το ΠΔ των εκλογών

Αρχίζει και επισήμως η προεκλογική περίοδος

Σε προεκλογική περίοδο εισήλθε και τυπικά η χώρα καθώς σήμερα το πρωί θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Έκαψαν το πούλμαν του Ολυμπιακού!

Λίγες ώρες μετά την επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Σμιθ και του Περπέρογλού, άγνωστοι έκαψαν το πούλμαν της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.
Το πούλμαν της ομάδας πόλο των αντρών που βρίσκεται στην Κεφαλονιά για το Final 4 του κυπέλλου, καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η επίθεση έγινε τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου ενώ το πούλμαν ήταν σταθμευμένο έξω από το ξενοδοχείο, στην Κεφαλονιά, όπου διέμενε η αποστολή του Ολυμπιακού.
Το πούλμαν καταστράφηκε ολοσχερώς και οι ερυθρόλευκοι αναχώρησαν για την Αθήνα με άλλο πούλμαν
 
newsit.gr

19 Μαίου - Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (video)

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Τραγούδι:Αλέξης Παρχαρίδης (Καμπάνα του Πόντου, μοιρολόι).


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
onalert.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

"Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμά τους Πόντιους αδελφούς, για όσες βαρβαρότητες υπέστησαν στις δυο φάσεις της εθνοκάθαρσης σε βάρος τους.
Στην πρώτη φάση, έγινε πράξη ο βίαιος αφελληνισμός των εδαφών τους, με την αποστολή των ανδρών σε τάγματα καταναγκαστικής εργασίας όπου πέθαιναν από τις κακουχίες, ενώ πίσω τους τα χωριά τους δέχονταν επιθέσεις με δολοφονίες, ληστείες, εμπρησμούς, βιασμούς.
Στη δεύτερη φάση, με πρόφαση την αντίσταση των Ποντίων στα βουνά και το αίτημα για ίδρυση αυτόνομου κράτους, ο Κεμάλ έβαλε εμπρός την «τελική λύση» της 19ης Μαϊου 1919, σε μία μαζική σφαγή που έχει μείνει ανεξίτηλη στα χρονικά της βαλκανικής και ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Πέρα από τους συνολικά 350.000 νεκρούς, 400.000 συμπατριώτες μας βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα και σε περιοχές της Νότιας Ρωσίας. Πάνω απ’ όλα όμως, έσβησε από το χάρτη ένα κομμάτι γης που παρέμεινε ελληνικό σε όλο το διάστημα από την άλωση της Τραπεζούντας από τους Οθωμανούς το 1461. Μία παγκόσμια εστία Ελληνισμού, που στις αρχές του 20ου αιώνα φιλοξενούσε 700.000 Έλληνες, 1400 σχολεία, το σπουδαίο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας, ακμάζουσες επιχειρήσεις και γνωστούς για το πνευματικό και πολιτιστικό έργο τους οργανισμούς.

Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν θεωρεί επαρκή ως δικαίωση της μνήμης των αδελφών μας την καθιέρωση της 19ης Μαϊου ως εθνική ημέρα μνήμης.

Ζητούμε την ευρεία διεθνοποίηση του αιτήματος να αναγνωριστεί η Ποντιακή Γενοκτονία ως ένα από τα χειρότερα σχέδια εθνοκάθαρσης και ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη συνδιαμόρφωση μίας κοινής εθνικής προσπάθειας για το σκοπό αυτό.

Η Ιστορία τους Έθνους έχει γραφτεί με αγώνες, αίμα και θυσίες ,και όχι με τους γνωστούς «συνωστισμούς». Πιστοί στη μνήμη των ηρώων και των θυμάτων μας, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ταγμένοι στην ιδέα της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω σε αυτό".

Υπενθυμίζουμε οτι χθες, ο πρόεδρος του Κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, λαμβάνοντας τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου, ζήτησε τη τήρηση ενός λεπτού σιγή από όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφιερωμένη στη μνήμη των 350.000 χιλιάδων σφαγιασθέντων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.