Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σ. Δήμας: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από το λαό»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα την ανάγκη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό, επισημαίνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Σταύρος Δήμας, με συνέντευξή του σε περιοδικό. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

«Απαιτείται η συνταγματική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας και η απευθείας από τον λαό εκλογή του, ώστε να αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και συνέχειας για την χώρα μας σε καταστάσεις όπως οι σημερινές», υποστηρίζει ο κ. Δήμας.
Επισημαίνει δε ότι, μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου πρέπει να σχηματισθεί κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, ενώ θεωρεί ότι η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ενίσχυση για το κόμμα.
Τέλος αφήνει αιχμές για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά».

"Πράσινο" μόνο στον Παναθηναϊκό - Δεν πήραν άδεια 6 ομάδε


 

 

 

ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα δεν πήραν άδεια από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και θα μείνουν μεν στη Σούπερ Λίγκα αλλά δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μετεγγραφές παικτών πάνω από 22 ετών! Αντίθετα η μόνη ομάδα που εξασφάλισε την άδεια, αν και πρωτόδικα δεν τα είχε καταφέρει, είναι ο Παναθηναϊκός.

“Πληρέστατος ο φάκελος, νομιμότατη η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού”

"Πανηγυρίζουν" στην Τρίπολη για τη μη αδειοδότηση της ΑΕΚ

Η πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής μπορεί να διαφώνησε όμως τα άλλα δύο μέλη έδωσαν την πολυπόθητη άδεια στον Παναθηναϊκό και τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση.

Αντίθετα οι άλλες έξι ομάδες δεν τα κατάφεραν και όπως γίνεται αντιληπτό το ερχόμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ διαφορετικά από όσα έχουμε δει ως τώρα.

ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν μετεγγραφές ή ανανεώσεις παικτών είναι πάνω από 22 ετών, ενώ αυτόματα το συμβόλαιο που έχουν με τη NOVA μειώνεται κατά 20%.

Οι αποφάσεις της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

Σάλος από την επιστολή Τζήμερου στην "εξοχότατη" κα Μέρκελ

 
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια επιστολή που έστειλε ο Θάνος Τζήμερος, στην Ανγκελα Μέρκελ στις 20 Οκτωβρίου του 2011.
Την αποκαλεί εξοχότατη και λέει ότι στη θέση της θα έλεγε "να πάει στο διάβολο αυτή η χώρα". Την ευχαριστεί για τις προσπάθειες να "προσφέρει αίμα" στην Ελλάδα και κάνει εκτενή αναφορά στην διαφθορά και την σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Αναφέρεται μέχρι και στον Ακη Τσοχατζόπουλο και η επιστολή του κλείνει ως εξής:

Εξοχότατη,
αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα "να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα". Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε.


ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τα 18 μέτρα του Αντώνη Σαμαρά για την ανάκαμψη της οικονομίας

 
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για κατάργηση των αδικιών που έχουν προκύψει από το μνημόνιο.
Τις 18 προτάσεις για την οικονομία παρουσιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως η πρώτη δέσμευσή του είναι η ανάπτυξη και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι στόχος του είναι μέχρι το τέλος του 2012 θα είναι να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας και το πρώτο εξάμηνο του 2013 να ξεκινήσει η σταδιακή μείωσή της πάντα με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ. Οι νέες θέσεις εργασίας όπως τόνισε αφορούν τον ιδιωτικό τομέα και όχι τον δημόσιο, ενώ κατηγόρησε όσους υπόσχονται νέες προσλήψεις στο δημόσιο.

Υποσχέθηκε αποκατάσταση των πολυ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009 και αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το κούρεμα ομολογιούχοι και ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφορικά με το επίδομα ανεργίας δεν έκανε λόγο για αύξησή του, αλλά για επέκταση του επιδόματος όχι για ένα χρόνο που ισχύει τώρα, αλλά για δύο χρόνια. Επίδομα ανεργίας υποσχέθηκε και για ελεύθερους επαγγελματίας ή καταστηματάρχες που έχασαν τις δουλειές τους.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών για να υπάρξει ανάπτυξη και κίνηση στην αγορά, ενώ υποσχέθηκε μείωση του ΦΠΑ από το 23% που βρίσκεται σήμερα στο 19%. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για αύξηση του αφορολογήτου, αλλά μόλις υπάρξει ισορροπία στα έσοδα του δημοσίου.

Σχετικά με τους δανειολήπτες ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι οι πολίτες δεν θα μπορούν να πληρώνουν μηνιαία δόση που ξεπερνά το 30% του μισθού τους, ενώ θα προχωρήσει και σε αναστολή των λειτουργιών του Τειρεσία.
Για το δημόσιο ο κ. Σαμαράς μίλησε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά ένα είδος εφεδρείας για τρία χρόνια.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT: Ανοικτό το αποτέλεσμα! 2,3% μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Επτακομματική Βουλή!

Περίπου 2 εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ένα 24ωρο πριν την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων, το Newsit σας παρουσιάζει την μεγάλη δημοσκόπηση της Alco που αποτυπώνει την κατάσταση λίγο πριν οι πολίτες πάνε για 2η φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στις κάλπες.

Η δημοσκόπηση της Alco δίνει πρωτιά στη ΝΔ με 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 22,7%. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Το ΠΑΣΟΚ, μένει κοντά στο ποσοστό που πήρε στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλλά προς τα κάτω με απώλειες στο 12,5% ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Πιο μικρή φθορά φαίνεται για την Δημοκρατική Αριστερά.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει επτακομματική Βουλή. Πιο αναλυτικά:

ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,2%

ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 2,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,4%
ΛΑΟΣ: 1%

Εντυπωσιακό είναι ότι για το 58% των πολιτών το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν είναι να αποκτήσουμε κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει το ευρώ.
Σε ποσοστό 48% οι πολίτες λένε ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ, αλλά θέλουν και να ενισχυθούν τα κόμματα που θέλουν να καταγγείλουμε το Μνημόνιο σε ποσοστό 49%!

Με άλλα λόγια οι πολίτες επιθυμούν επι της ουσίας να επαναδιαπραγματευθεί κάποιος το Μνημόνιο χωρίς να έχει αυτό καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.

Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% και προτιμάται ο Κανένας με ποσοστό 30%!

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29% και ο Κανένας παίρνει 30%!

Ο Αντώνης Σαμαράς νικάει κατά κράτος στο ερώτημα ποιός διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη και το ευρώ με ποσοστό 45%, ο Κανένας είναι δεύτερος με 27% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 23%.

Τα κόμματα δεν έχουν φτάσει στο απόγειο των συσπειρώσεών τους αλλά στις μετακινήσεις ψηφοφόρων ο ΣΥΡΙΖΑ ωφελείται σημαντικά όπως αποτυπώνεται από τα εντυπωσιακά ποσοστά.

Από τους Οικολόγους Πράσινους μετακινείται ποσοστό 16%, από το ΚΚΕ 24% και από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ 40%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ


Κοινή γνώμη στα δύο. Διχασμός ή πόλωση; Δημοσκόπηση ΑΛΚΟ


newsit.gr

Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ

Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ σε όλη την Επικράτεια

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΛΑΟΣ τα ψηφοδέλτιά του σε όλη τη χώρα για τη νέα εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας με την οποία αναδείχθηκαν στη σταυροδοσία των προηγούμενων εκλογών, αλλά και με τις μεταβολές όπως: Μετά την τοποθέτηση ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κ. Πλεύρη, ο πρώην επικεφαλής , εκπρόσωπος Τύπου Γ. Κύρτσος, τίθεται επικεφαλής στην Α΄ Αθηνών. Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, τίθεται επικεφαλής στην Β΄ Αθηνών και στη Β΄ Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξή του σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, ανέφερε για την αναγκαιότητα παρουσίας του ΛΑΟΣ στη Βουλή : «Πολλοί είπαν και συνειδητοποίησαν ότι ο Καρατζαφέρης πρέπει να είναι στη Βουλή. Πιστεύω ότι έχει υποχωρήσει ένα μεγάλο κομμάτι του θυμού και της οργής του κόσμου. Εάν ήμουν τώρα στη Βουλή, θα είχα την επιχειρηματολογία να τους πείσω. Δεν θα βιώναμε αυτή την ακυβερνησία. Υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι μέσα στη Βουλή. Δεν είναι όλοι «χύμα». Δεν μπορώ να βάλω στην ίδια κλίμακα τον κ. Μιχαλολιάκο με τον κ. Κουβέλη. Υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται και μπορείς να βασιστείς επάνω τους. Ευτυχώς, αυτοί είναι αρκετοί και μιλώ μαζί τους. Υπάρχουν και πολλοί σοβαροί μέσα από τη ΝΔ. ¨Όλοι αυτοί οι οποίοι δεν ακολουθούν τους «ακραίους» του κ. Σαμαρά».

Τo ψηφοδέλτιo του ΛΑΟΣ στην Κορινθία
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

1. ΖΑΦΕΙΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
2. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
3. ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΟΣΜΑ
4. ΣΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5. ΤΣΙΟΥΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
6. ΜΠΕΤΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της DATA RC

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της DATA RC. Βουλή επτά κομμάτων. Κυβέρνηση συνεργασίας επιθυμεί η πλειοψηφία

Προβάδισμα τη τάξης των 2,4 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μια νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την DATA RC για το pelop.gr.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, το ΠΑΣΟΚ με 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,4%, ενώ εντύπωση προκαλούν τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και 0,8% αντίστοιχα. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,4% των ερωτηθέντων, άκυρο ή λευκό το 1%, ενώ 2,4% δηλώνει ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες για να ψηφίσει. Πάντως, και σε αυτή τη δημοσκόπηση αρκετά υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο φτάνει το  10,4%, αφήνοντας περιθώρια για σημαντικές διαφοροποιήσεις. Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με την έρευνα, η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 9%, ενώ το κόμμα φέρεται να κερδίζει σημαντικό ποσοστό ψήφων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα μικρότερα κόμματα. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 78,1%, ενώ το κόμμα κερδίζει επίσης σημαντικό ποσοστό ψήφων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα μικρότερα κόμματα. Τέλος, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 78,8%.
Από την έρευνα, προκύπτει ακόμη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν «Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ήταν καλύτερο για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση από 1 κόμμα που θα έχει αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας 2 ή περισσότερων κομμάτων», το 70,2% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας. Αυτοδύναμη κυβέρνηση επιθυμεί του 27,3%, ενώ το 2,6% των ερωτηθέντων δεν εκφράζει άποψη. 


eklogika.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ AMERICAN HELLENIC INSTITUTE


0531 Δ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ.jpg 
Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε, σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με το προεδρείο του  American Hellenic Institute (AHI).

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας καθηγητής κ. Τάκης Σκανδαλάκης.

Στη συνάντηση, που διεξάχθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες του AHI για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε το Προεδρείο του AHI, για την μακρόχρονη και ουσιαστική προσφορά τους στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Η Ελλάδα θα σωθεί… μέσω Μαδρίτης


Φυσικά και αποτελεί γνώρισμα, καλύτερα, παθογένεια της γονιδιακής εξέλιξης των Ελλήνων, από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα. Το να προσπαθούμε να βιώσουμε χαρά, ή έστω ικανοποίηση, από τη δυστυχία του διπλανού μας. Μια πραγματικότητα αυταπόδεικτη, αρκεί να κοιτάξει κανείς μέσα του, και μάλιστα… όχι και τόσο βαθιά. Μια πραγματικότητα η οποία ανοίγει παράθυρο επικινδυνότητας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε σχέση με το πόσο μπορεί να λειτουργήσει όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε, το διακύβευμα της ατομικής ευθύνης μπροστά στην κάλπη. Με φόντο το μέλλον του τόπου.
Την πραγματικότητα αυτή, δεν μπορούμε να την αρνηθούμε. Να προσπαθήσουμε να την ελέγξουμε, να την περιορίσουμε σε συγκεκριμένα πλαίσια… ναι. Όχι όμως να την αρνηθούμε. Πόσο μάλλον όταν η γειτονική (σχεδόν) Ισπανία, οδεύει με γοργούς ρυθμούς στο να εξελιχθεί στον παράγοντα που θα… σώσει την Ελλάδα. Μέσω φυσικά της δικής της δυστυχίας.
Τις τελευταίες 48 ώρες, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, όχι εξαιτίας της Ελλάδας, αλλά λόγω της προχωρημένης ανησυχίας για την Ισπανία. Το ίδιο συμβαίνει με τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, και φυσικά με την ψυχολογία των αγορών, που οσφρίζονται… αίμα στην οικονομία της Μαδρίτης που καταρρέει.
Δεν είναι τυχαίο ότι η βρετανική εφημερίδα “Guardian” οργάνωσε δικτυακό δημοψήφισμα για το ποια χώρα θα αποχωρήσει πρώτη από την ευρωζώνη, με την Ισπανία να θεωρείται το ακλόνητο φαβορί, με ποσοστό πάνω από 70%, την ώρα που η Ελλάδα συγκεντρώνει κάτω από 25% και μοιάζει… ξεπερασμένη, ως εστία μόνιμης ανησυχίας για το μέλλον του ευρώ.
Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε ότι η Ισπανία είναι το “tipping point” της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Το μέγεθος της είναι πρακτικά μη διαχειρίσιμο, τουλάχιστον σύμφωνα με τους οκνηρούς ρυθμούς και τη μη αποφασιστικότητα που έχει αποδειχθεί ότι διακρίνουν την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την κατά τη  “Monde”… παιδική χαρά.
Η χθεσινή άρνηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι να συναινέσει στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών, που εκπόνησαν  οι επιτελείς του Μαριάνο Ραχόι, δείχνει ότι η Φρανκφούρτη, προφανώς σε απευθείας συνεννόηση με το Βερολίνο, δεν θα διστάσει να εξαντλήσει τα περιθώρια με τη Μαδρίτη, όπως ακριβώς έκανε και με την περίπτωση της Αθήνας.
Η Ισπανία φυσικά πληρώνει το τίμημα της αδυναμίας της δικής της πολιτικής ηγεσίας, να κινηθεί εγκαίρως. Και να κινηθεί αποφασιστικά. Το κακό ξεκίνησε με την κυβέρνηση Θαπατέρο, η οποία ήταν πολιτικά ανίσχυρη να λάβει, να δρομολογήσει και να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούσε η οριακή οικονομική συγκυρία. Και συνεχίστηκε με την κυβέρνηση Ραχόι, που σε αντίθεση με τους ηττημένους Σοσιαλιστές, είχε νωπή λαϊκή εντολή, αλλά εξαιρετικά αδύναμη ηγεσία.
Χωρίς φυσικά κανείς να ξεχνά ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ισπανίας επέλεξε για τη θέση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του, τον άλλοτε επικεφαλής της Lehman Brothers στη Μαδρίτη. Όπως αποδεικνύεται, οι… γνώσεις του, αποδείχτηκαν χρήσιμες, για να ακολουθήσει η Ισπανία την αντίστοιχη ρότα προς τη χρεοκοπία.

statesmen.gr

Η γενιά του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Η Βυζαντινή καταγωγή της Ελληνικής δυναστείας

http://melostisneos.wordpress.com

Οι σελίδες που ακολουθούν αποκαλύπτουν, με ολοκληρωτικό σεβασμό προς την αλήθεια, τα γεγονότα που έχουν σχέση με τη δανική βασιλική οικογένεια, με τον ιδρυτή της ελληνικής δυναστείας Γεώργιο Α’ και με τις ρίζες τους.
Ενώ ο απόηχος των – υποκινημένων από τα συμφέροντα των «Προστατριών Δυνάμεων» – κραυγών λύσσας, με τις oποίες απομακρύνθηκε από την πρόσφατα λευτερωμένη χώρα ο ανίατα και ισόβια ελληνολάτρης βασιλιάς Όθωνας δεν είχε ακόμα σβήσει, τριμελής επιτροπή της εθνικής Συνέλευσης, αποτελούμενη από τους Κων. Κανάρη, Θρασ. Ζαΐμη και Δημ. Γρίβα, ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη (Απρίλιος 1863), για να προσφέρει το ελληνικό στέμμα στο δευτερότοκο γιο του διαδόχου του θρόνου της Δανίας Γεώργιο – Χριστιανό – Γουλιέλμο, μετά την άρνηση της βασίλισσας Βικτορίας της Μεγάλης Βρετανίας να αποδεχτεί την αρχική πρόταση, που αφορούσε στον – επίσης δευτερότοκο – γιο της Ερνέστο – Αλβέρτο – Αλφρέδο.
Ένα βασιλόπουλο του βορρά, που δεν είχε ακόμα συμπληρώσει τα δεκαοχτώ του χρόνια, δόκιμος στη Σχολή Πολεμικού Ναυτικού της χώρας του, έμελλε να κληθεί να βασιλεύσει στη χώρα του Κόδρου, του Λεωνίδα, του Φίλιππου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου – Δραγάση και να ξανά συνδέσει το εκτυφλωτικά λαμπρό παρελθόν της και το ανήσυχο, οδυνηρό και φορτωμένο αγωνιά παρόν με δεσμούς αίματος, αφού ήταν απόγονος των βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ


10-1.jpg 
 
Σας γνωστοποιούμε την επιστολή με σειρά ερωτημάτων, την οποία ο Πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος παρέδωσε σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γιώργο Προβόπουλο.

Η επιστολή κατατέθηκε και στη Γραμματεία του κ.Διοικητή, με αριθμό πρωτοκόλλου.


ΠΡΟΣ :
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αξ. Κο. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ
Διοικητή ΤτΕ

Αθήνα, 31 Μαϊου 2012

Η Χρυσή Αυγή για Μνημόνιο, ΑΟΖ, Εθνική Παραγωγή

Η οριστική απαλλαγή από τα δεσμά του Μνημονίου είναι μονόδρομος για τη χώρα. Η επιστροφή στην εθνική μας παραγωγή, η ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης και η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, με έμφαση στα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα ανοίξουν νέους ορίζοντες ανάπτυξης και θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες και την Ελλάδα.


Γραφείο Τύπου
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή

Το "σκιώδες μυστικό" του Μνημονίου



Τον… παραλογισμό του Μνημονίου που επεβλήθη στην Ελλάδα από την τρόικα, μετά την οικειοθελή προσφυγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον μηχανισμό στήριξης, την άνοιξη του 2010, την έχει προ πολλού κατανοήσει η ελληνική κοινωνία. Κάθε φορά ωστόσο που το συγκεκριμένο συμπέρασμα επιβεβαιώνεται και υπερτονίζεται από διεθνή ΜΜΕ ή οικονομικούς αναλυτές, αποκτά προφανώς πρόσθετη σημασία και αξία.
Μια τέτοια στιγμή στη διεθνή αφήγηση, ήταν το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα των “New York Times”. Που επισημαίνουν ότι τα χρήματα τα οποία έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας από την τρόικα, κάνουν… μεταβολή και επιστρέφουν στους δανειστές, καθώς οι ρήτρες που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου προβλέπουν ότι θα αξιοποιούνται μονάχα για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους.
Σε… πιο απλά ελληνικά, μας δανείζουν για να πληρώνουμε τους τόκους από τα δάνεια που οι ίδιοι μας έχουν δώσει. Υπονοώντας ευθέως ότι, για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών και πάγιων αναγκών της χώρας, η Ελλάδα θα πρέπει να παράξει σύντομα πρωτογενή πλεονάσματα.
Η στόχευση αυτή είναι φυσικά απολύτως σωστή. Η μεθολογία ωστόσο είναι εξίσου απολύτως λανθασμένη. Γιατί η τρόικα επιδιώκει εδώ και δυο χρόνια να “ξυπνήσει” την οικονομία, αφυπνίζοντας του φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Πρώτον, όσο σημαντική κι αν είναι η αφύπνιση αυτή, το βάθος και η αντοχή του… λήθαργου δεν θα επιτρέψουν ουσιαστικά, απτά και άμεσα αποτελέσματα. Δεύτερον, ακόμη κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, καμία οικονομία στην Ιστορία των ανθρωπίνων κοινωνιών δεν… πήρε μπροστά με μονοδιάστατη εμμονή σε περιοριστικές πολιτικές, χωρίς καμία αναπτυξιακή δράση ή παράμετρο.
Το ρεπορτάζ των “New York Times “ έχει ακόμη μια λογικοφανή διάσταση. Προβλέπει ότι η τρόικα δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι δανειστές θα σταματήσουν να εισπράττουν τους τόκους των δανείων τους. Ακόμη βέβαια και αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί αυτο-επιβεβαιούμενη προφητεία, δεν αρκεί για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Απλώς, θα διαιωνίζει μια πραγματικότητα εθνικής μιζέριας.

statesmen.gr

Στη Β’ Αθηνών ο Καλογερόπουλος


Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου συνιστούν τη “μητέρα των μαχών” για τη Νέα Δημοκρατία. Κάτι λιγότερο από τρία χρόνια μετά την οδυνηρή ήττα των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, η Κεντροδεξιά βρίσκεται και πάλι στον προθάλαμο της εξουσίας.
Υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, και στο πλαίσιο μιας ιστορικής πανστρατιάς όχι μόνο των φυσικών πολιτικών δυνάμεων του χώρου, αλλά συνολικά όσων πολιτών ασπάζονται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του τόπου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ως η δύναμη εθνικής ευθύνης, που διασφαλίζει την αποφυγή της χρεοκοπίας, και τη βίαιη απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Μετά το “πάθημα” της αναμέτρησης της 6ης Μαϊου, στη Συγγρού δίνουν πλέον συγκροτημένα τη μάχη. Μετά μάλιστα και από την επανάκαμψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, μια σειρά έμπειρων στελεχών με πολιτική αναφορά στην πρώην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, όπως ο Θεόδωρος Μπεχράκης, ο Αντώνης Σγαρδέλης και ο Κυριάκος Γριβέας, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα. Με ορμητήριο τη Ρηγίλλης.
Ο Θεόδωρος Μπεχράκης μάλιστα, ο οποίος διαδέχτηκε τη Ντόρα Μπακογιάννη στο αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων, όταν εκείνη μετακινήθηκε το 2006 στο υπουργείο Εξωτερικών, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αναλαμβάνει την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας για τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών. Μια περιφέρεια κρίσιμη, από την επιτυχή έκβαση της μάχης στην οποία, θα εξαρτηθεί κατά μεγάλο μέρος το αν θα μπει “φρένο” στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακόμη πιο κρίσιμη βέβαια είναι η Β’ Αθηνών. Η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, όχι μονάχα της Ελλάδας αλλά συνολικά της Ευρώπης. Εκεί, η Συγγρού επέλεξε να αξιοποιήσει ως υπεύθυνο για την προεκλογική μάχη, ένα στέλεχος περισσότερο μάχιμο από τον Θεόδωρο Μπεχράκη, τον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω και τέως πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρη Καλογερόπουλο.
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο και στη μάχη της 6ης Μαϊου, καθώς παραμένει ενεργός στον Τομέα Αυτοδιοίκησης, έχει απευθείας επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά, και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής στην κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Η Β΄Αθηνών άλλωστε είναι προνομιακός χώρος για τον ίδιο, λόγω της οκταετούς θητείας του στο αξίωμα του δημάρχου Αιγάλεω, και έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει με άνεση πυρήνες ψηφοφόρων κρίσιμους για την επίτευξη του πολιτικού στόχου της Νέας Δημοκρατίας να είναι πρώτο κόμμα.

statesmen.gr

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ; ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΝΔ Ο ΚΟΤΣΙΡΗΣ ;


 











Diaprisios.GR - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Να δώσουμε για αρχή κάποιους τίτλους, με χρονολογική σειρά, που είχαν γραφτεί για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε εικόνα.
Πάμε :

THE LINGUISTIC LAB (ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ) Student group]

Σας υπενθυμίζουμε σήμερα, 31 Μαϊου, 6-8 μμ, το φροντιστήριο μας προσκαλεί τους μικρούς μαθητές του στο παιδότοπο ΜΑΜΠΑΚΙΤΑ, στο Μελίσσι, για να αποχαιρετήσουμε τη σχολική χρονιά. Είσοδος για τα παιδιά ελεύθερη
Γλωσσικό Εργαστήρι

O Kορίνθιος πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής ΑστυνομίαςΜιχάλης Βετούλης προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία


Την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Βετούλης, στέλεχος του ΛΑΟΣ και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2009.
Ο κ. Βετούλης διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στο FACEBOOK

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ σας προσκαλει στην ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο ΜΕΛΙΣΣΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-6 στο Καφενείο ΑΑλεξόπουλου
Ομιλητές Γιάννης Μπαλάφας Στέλεχος Συριζα και βουλευτές του Νομού

facebook.com

Σ.Χαλβατζής : «Εικοσιτρείς Νομαρχιακές του ΠΑ.ΣΟ.Κ είπαν ψηφίστε ΣΥ.ΡΙΖ.Α».

image001.png 
Με το Βλέμμα στο Μέλλον η Ειρήνη Νικολοπούλου συζητά στο στούντιο του FocusWebTv.gr με τον Γιώργο Βερναδάκη από τη Ν.Δ ,  τον Σπύρο Χαλβατζή από το Κ.Κ.Ε , τον Βασίλη Οικονόμου από την ΔΗΜ.ΑΡ και τον Στέλιο Ελληνιάδη από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το δημόσιο χρέος την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική ναυτιλία ,τον εφοπλιστικό κλάδο και τις επερχόμενες εκλογές. 
Ο Γιώργος Βερναδάκης αποκάλυψε ότι δεν τίθεται θέμα πληρωμής μισθών και συντάξεων καθώς όπως είπε το κράτος ανακάλυψε 3 δις από το πρώτο πακέτο που είχαμε πάρει.
Ο Σπύρος Χαλβατζής αφού ανέφερε ότι έχουν ψηφιστεί 56 φοροαπαλλαγές για τον εφοπλιστικό κλάδο , κατήγγειλε ότι  «εικοσιτρείς Νομαρχιακές του ΠΑ.ΣΟ.Κ είπαν ψηφίστε ΣΥ.ΡΙΖ.Α».
Ο Στέλιος Ελληνιάδης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή  Έλληνες εφοπλιστές φτιάχνουν 600 πλοία στην Κίνα ενώ θα μπορούσαν να τα ναυπηγήσουν στην Ελλάδα, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου  διερωτήθηκε γιατί το τραπεζικό σύστημα δίνει δάνεια σε Κόμματα και κανάλια αντί να χρηματοδοτήσει τα Ελληνικά ναυπηγεία.



Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής Με το Βλέμμα στο Μέλλον πατώντας




                             MELLON 29-5-2012 EK 34.PNG                          
 

Επίσκεψη Λυκουρέντζου στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΝΝΕΔ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, επισκέφθηκε, χθες το απόγευμα, τα Κεντρικά Γραφεία της ΟΝΝΕΔ, όπου είχε συνεργασία με το Εκτελεστικό Γραφείο της Οργάνωσης. Ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό δράσεων της ΟΝΝΕΔ στο διάστημα που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές και ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις του κόμματος. Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη να προβληθούν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σ’ ό,τι αφορά τις νέες και τους νέους μας. Ιδίως, μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά την Παιδεία και την απασχόληση, την εφαρμογή προγραμμάτων νεανικής επιχειρηματικότητας και ουσιαστικής στήριξης για προσλήψεις νέων ανέργων.

Ο κ. Α. Λυκουρέντζος δώρισε στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο και στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου το βιβλίο για τον Οδυσσέα Ελύτη «Ο Ναυτίλος του αιώνα».
Μετά την επίσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύσσωμη η ΟΝΝΕΔ έβαλε στόχο να πετύχουμε, στις επικείμενες εθνικές εκλογές, εκείνο που πέτυχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμιά μας. Τα νιάτα της Ελλάδας, όποια κι αν είναι η ιδεολογική προέλευσή τους, απ’ όποια κοινωνική ομάδα κι αν προέρχονται, να είναι –και πάλιν– πρωταγωνιστές της νίκης. Της νίκης που θα διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδος στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του Ευρώ.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας, μαζί μπορούμε να αλλάξουμε εκείνα που τους απογοήτευσαν, να αναβαθμίσουμε την Παιδεία μας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας, να κτυπήσουμε στη ρίζα της τη μάστιγα της ανεργίας.
Μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αποκατάσταση των αδικιών, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ενωμένοι στην Ελλάδα, ισχυροί στην Ευρώπη, αισιοδοξούμε ότι τα όνειρα της νεολαίας μπορούν να πραγματοποιηθούν».

29 «κόμματα» κατέθεσαν αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις εκλογές- Ποια δεν συμμετέχουν

28 «κόμματα» κατέθεσαν αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις εκλογές-  Ποια δεν συμμετέχουν
Σε 28 ανέρχονται τα κόμματα που κατέθεσαν αίτηση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έναντι των 36 που είχαν δηλώσει συμμετοχή στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, εκ των οποίων εγκρίθηκαν τελικά να συμμετάσχουν τα 32. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι δύο κόμματα, όπως η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση, συμμετέχουν στις εκλογές αλλά με άλλα ψηφοδέλτια ή συνασπισμούς κομμάτων.
Αίσθηση προκαλεί ότι ενώ υπάρχουν  κόμματα  με σαφή πολιτική παρουσία αλλά και  με μακρά ιστορία, ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα, που στην παρούσα αναμέτρηση δεν συμμετέχουν (πιθανόν  και λόγω δυσβάστακτου οικονομικού κόστους), εμφανίζονται πάνω από 6 νέα «κόμματα» που δεν συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές, εκ των οποίων τα δύο, με το παραπλανητικό συστατικό της «λευκής» ψήφου, στον τίτλο.

Τα κόμματα που δεν συμμετέχουν στις εκλογές αυτές είναι η Κοινωνική Συμφωνία (Λ. Κατσέλη), το ΟΧΙ (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Σ. Παπαθεμελής), Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε.. Επίσης, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), η ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, το κόμμα Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι και η Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων).

Ποια κόμματα συμμετέχουν:
Αίτηση συμμετοχής στις εκλογές υπέβαλαν τα εξής 27 κόμματα και συνασπισμοί  κομμάτων:

1) Νέα Δημοκρατία (Α. Σαμαράς),
2) Σύριζα Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Αλ. Τσίπρας),
3) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) (Ευ. Βενιζέλος),
4) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος),
5) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Αλ. Παπαρήγα),
6) Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης),
7) Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
8) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),
9) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
10) «Δημιουργία, ξανά!» (συνασπισμός των κομμάτων Δημιουργία Ξανά, Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία) (Γλ.-Αβ. Τζήμερος-Σ. Μάνος-Γρ. Βαλλιανάτος),
11) ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (21μελής Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή),
12) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Διοικ. Επιτροπή πρ. Ραφ.-Ανδρ. Παππάς),
13) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος,
14) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),
15) «Παναθηναϊκό Κίνημα» (ΠΑΝ.ΚΙ.) (Γ. Μπέτσικος),
16) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης),
17) ΚΕΑΝ Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),
18) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),
19) ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός) (4μελής διοικούσα επιτροπή),
 20) Ε.Λ.Κ.Σ.Ι. Ελληνικό-Λευκό-Κίνημα-Σημερινής-Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης),
21) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεοδ. Κυραγιάννης),
22) Ελλην. Ε.Σ. (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση),(Δ.Μιχάκης)
23) «Δημοβούλιο Πολιτών»-Ελληνική Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (Γ. Κόκκας) (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων),
24) ΠΑ.Ε.Κ.Ε. - Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα Χαρίζω Χρέη Σώζω Ζωές Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (Μ. Τζαλαζίδης),
25) Λευκό (Κων. Ντάλιος),
26) Τυραννομάχοι (Αθ. Δασκαλόπουλος) (μεμονωμένος υποψήφιος).
27) Εθνική Ελπίδα (Γ. Παπαδόπουλος),


Σήμερα, δήλωση συμμετοχής υπέβαλλαν εκπρόθεσμα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι εκπρόσωποι των εξής κομμάτων:

28) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (μεμονωμένος υποψήφιος) (Νικ. Κολίτσης) και
29)Νέο Κόμμα Σωτηρίας Χριστιανική Δημοκρατία (Αλκ. Στοΐλης).

Δημοσκοπήσεις VPRC & GPO: Εναλλάσσονται στην πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ


Δημοσκοπήσεις VPRC, Gpo, Pulse μάχη για πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ με διαφορά υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, Επτακομματική Βουλή , τι λένε οι δημοσκοπήσεις για ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή αυγή, Δράση. Λαος
Επτακομματική Βουλή με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 3,5% μπροστά από τη ΝΔ, ως προς την εκτίμηση ψήφου, δίνει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Επίκαιρα" που κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη.
Ωστόσο, ελαφρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση της GPO, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, στη Βουλή μπαίνουν και πάλι τα ίδια επτά κόμματα που εξασφάλισαν την εκλογή τους και στις 6 Μαΐου, αν και η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,4%, κάτι το οποίο αφήνει πολλά περιθώρια για ανατροπές μέχρι την κάλπη.
Λίγο πριν, δόθηκαν στη δημοσιότητα και στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι». Στη δημοσκόπηση αυτή, στην εκτίμηση ψήφου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, στο 24,5%, ενώ στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ είχε οριακό προβάδισμα 0,5%. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει  13,5%,  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%,  το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή, 5%.
Το ντέρμπι θα συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ των εκλογών και έχει ιδιαίτερη αξία, τι θα δείξει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέχρι την προσεχή Κυριακή που θα απαγορευθεί η δημοσίευσή τους, ως προς την συχνότητα της πρωτιάς που θα δώσουν σε ένα από τα δύο κόμματα.  Η πόλωση δεν είναι εμφανής και τείνει να αποκλείσει όλα τα κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής.
Αναλυτικότερα:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ REUTERS ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ



«Μεταξύ Reuters και Λουκά Παπαδήμου είναι σαφές ότι μεγαλύτερη αξιοπιστία αποδίδουμε στο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο με τη παγκόσμια αναγνώριση και εγκυρότητα.

Ο τέως Πρωθυπουργός επιδίδεται σε ανυπόγραφα έγγραφά του (non papers), ενώ οι δημοσιογράφοι του Reuters βάζουν πάντα τις υπογραφές τους σε ότι γράφουν.

Δηλαδή δεν δεχόμαστε την διάψευση του τέως πρωθυπουργού στην είδηση του Reuters που αποκαλύπτει ότι εκείνος ζήτησε επιτακτικά από τον κ Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα με έξοδο απο το Ευρώ για να αφυπνιστούν οι Έλληνες!

Λαγκάρντ, Παπαδήμος, Ταμβακάκης, Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος, ειναι συμπρωταγωνιστές στο θρίλερ της χώρας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούν τους πολίτες να διώξουν τον φόβο απο μέσα τους. Να εμπιστευτούν όσους αγωνίζονται και όχι όσους παραδίδονται».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


KLIMAKIO N.D STH G.A.D.A 6.jpg 
Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, με τους βουλευτές κυρίους Αθανάσιο Νάκο και Αθανάσιο Νταβλούρο, επισκέφθηκαν, σήμερα, τη ΓΑΔΑ, την Ομάδα ΔΙΑΣ, την ΥΜΕΤ και τα ΕΚΑΜ.
Μετά το πέρας των επισκέψεων, ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Π. Τατούλης: Μία – μία υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο Πελοποννησιακό λαό


IMG_1403.JPG«Μία – μία υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο Πελοποννησιακό λαό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στην αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας σε υψηλών προδιαγραφών προπονητικό αθλητικό κέντρο, που υπήρξε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον διευθυντή Τεχνικών Έργων του Δήμου Καλαμάτας κ. Τζαμουράνη Βασίλειο, το Δημήτρη Πουλόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας και πρώην Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου, Παπαφωτίου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλο και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.
«Πρόκειται για έργο με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο όσον αφορά τον αθλητισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και ζήτησε τη επίσπευση όλων των διαδικασιών προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
«Η Πελοπόννησος έχει τις δυνατότητες και δικαιούται να αποκτήσει ένα αθλητικό χώρο διεθνών προδιαγραφών» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές παγκόσμιου βεληνεκούς και θα αναδείξει μία ακόμα υψηλού επιπέδου τουριστική δυνατότητα της Μεσσηνίας, «της ατμομηχανής στο τραίνο ανάπτυξης της Πελοποννήσου», όπως τη χαρακτήρισε.
Ο κ. Τζαμουράνης δήλωσε από τη μεριά του ότι η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει από το 2004, όταν και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και ότι το κλίμα της περιοχής είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για το σκοπό αυτό.
Ο Περιφερειάρχης θα καλέσει σε σύσκεψη στην Καλαμάτα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να εξεταστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνέργεια με το Δήμο Καλαμάτας.