Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανάλυση της πολιτικής των 2 Μετώπων που αναμετρώνται στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Κάθε φορά που μια εξουσία παίρνει μια απόφαση με πολιτικό κόστος, η βασική της ανταγωνίστρια, φτιάχνει μέτωπο εναντίον της πρώτης, ή έστω εναντίον της πολιτικής της πρώτης.
Το 1975 ήταν μέτωπο κατά της δικτατορίας, το 1981, το 1993 και το 2009 μέτωπο κατά της δεξιάς, το 1989 και 2004 μέτωπο κατά της διαφθοράς,  το 1998 κατά του Καποδίστρια, το 2010 κατά του Καλλικράτη, το Μάιο του 2012 μέτωπο κατά του δικομματισμού και του μνημονίου. Κάποιες φορές τα μέτωπα αυτά ήταν μια αναγκαιότητα, κάποιες άλλες ήταν απλά παλληκαρισμοί και προμετωπίδες λαϊκισμού. Και τώρα τι;

Το παρασκήνιο του ναυαγίου του debate

Ήταν κάποτε ένα debate… Ή μάλλον, η πρόθεση διεξαγωγής του. Η τηλεοπτική μονομαχία του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας για τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, δεν θα λάβει τελικά σάρκα και οστά. Όπως προκύπτει από τις σημερινές πολωτικές και αιχμηρές ανακοινώσεις των δυο κομμάτων, δεν κατέστη δυνατή η συμφωνία τους στους επιμέρους όρους διεξαγωγής του debate, που παραπέμπεται πλλεον στις καλένδες.
Με μια σκληρή, αλλά βαθιά πολιτική δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ουσιαστικά δεν επιθυμούσε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας, και με τους όρους που έθετε, φρόντισε να την καταστήσει μη πραγματοποιήσιμη.
Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε γνωστοποίηση των θέσεών του για το debate, προτείνοντας τη διεξαγωγή δυο τηλεμαχιών, μιας ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, και μιας μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, εξαιρουμένου του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η Κουμουνδούρου πρότεινε ακόμη ο διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς να είναι ανοικτός, και συντονιστές του debate να οριστούν η Έλλη Στάη και ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Η απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη ήταν άμεση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μπορεί να αποδέχτηκε λεκτικά την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για debate με τον Αλέξη Τσίπρα, στην ουσία όμως έκανε ό, τι μπορούσε για να τη δυναμιτίσει.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Μιχελάκη, ενώ είχαν συμφωνηθεί απολύτως οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο, και ενώ οι δυο πλευρές είχαν δεσμευτεί για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εσπευσμένα δικές του ανακοινώσεις, τόσο χθες το απόγευμα όσο και σήμερα το μεσημέρι.
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ενώ είχε συμφωνηθεί να είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου ο δημοσιογράφος που θα συντόνιζε το debate, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αιφνιδιαστικά να προτείνει και το όνομα της Έλλης Στάη.
“Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου”, σχολίασε με νόημα ο Γιάννης Μιχελάκης.

statesmen.gr

N. Δ.: Είναι λυπηρό για ένα κόμμα που ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού να ψεύδεται ασύστολα

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος και Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Μουρούτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι λυπηρό για ένα κόμμα που ζητά την ψήφο του Ελληνικού λαού να ψεύδεται ασύστολα.
Ισχυρίζεται ότι έγινε μόνο μία συνάντησή μου με τον κ. Παππά, σήμερα το πρωί, και ότι δήθεν δεν είχε συμφωνηθεί τίποτε.
Δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, τα sms που αντηλλάγησαν μεταξύ εμού και του κ. Παππά, είναι αδιάψευστός μάρτυρας και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν και της μεταξύ μας συμφωνίας.
Το μόνο που απέμεινε ήταν η ανακοίνωση της συμφωνίας μέσω κοινής δήλωσης των κομμάτων.
Όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για debate μεταξύ των δύο αρχηγών, με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ «ΚΑΒΑΛΑ OIL»

Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης υδρογονανθράκων «ΚΑΒΑΛΑ OIL Α.Ε.» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος.
Μετά την επίσκεψη ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δήλωσε:
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επισκεφθήκαμε σήμερα τις εγκαταστάσεις «ΚΑΒΑΛΑ OIL». Είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη μονάδα η οποία έχει τεράστιες δυνατότητες για την εξόρυξη πετρελαίου σε συγκεκριμένες περιοχές. Έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις και για την αποθήκευση φυσικού αερίου.
Από ότι φαίνεται ξεκάθαρα κάποιοι προσπαθούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην εξαθλίωση και τους Έλληνες στην φτώχεια μέχρι να παραδώσουμε τον φυσικό πλούτο.
Προσπάθειες τέτοιες όπως της «ΚΑΒΑΛΑ OIL», της αυτοδιαχειριζόμενης από τους εργαζομένους μονάδας, σταματούν γιατί κάποιοι νομίζουν ότι οι Έλληνες πρέπει να πιεστούν μέχρι να παραδοθούν.
Δεν θα παραδοθούμε.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Από τον Α. Παπανδρέου στον Αλ. Τσίπρα: Σα να μην πέρασε μια μέρα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Αν και πιστεύω ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί αφελείς που να πιστεύουν ότι είναι δυνατόν ο Αλέξης Τσίπρας να υλοποιήσει όλα όσα υπόσχεται, αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τους... «πρόθυμους» να πειστούν πως τα ίδια ακριβώς είχε υποσχεθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου – με τις ίδιες φράσεις και στον ίδιο τόπο, την Αθηναΐδα!

Είναι προφανές ότι μεταξύ της 22ας Φεβρουαρίου 2009 (ομιλία Γ. Παπανδρέου) και της 1ης Ιουνίου 2012 (ομιλία Α. Τσίπρα), δεν έχει περάσει ούτε μία ημέρα, δεν έχει μεσολαβήσει τίποτε, όλα βρίσκονται και πάλι στο σημείο μηδέν των κούφιων λόγων και υποσχέσεων.

Είναι επίσης προφανές ότι όπως ακριβώς ο Γ. Παπανδρέου δεν έπραξε το παραμικρό από όσα υποσχέθηκε, το ίδιο θα έπραττε και ο Α. Τσίπρας – αν υποθέσουμε ότι θα βρίσκονταν αρκετοί για να τον πιστέψουν, δίνοντας και σ' αυτόν την ευκαιρία να... μην πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του κατόρθωσε να πάει ακόμη πιο πίσω, στον Ανδρέα Παπανδρέου, υποσχόμενος ότι θα ηγηθεί ενός νέου… κινήματος των Αδεσμεύτων, που θα απλώσει την εξουσία του στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο!

Στην Αθηναΐδα, λοιπόν, σα να μην πέρασε μια μέρα, ακούστηκαν τα ακόλουθα:

Αιμοδοσία στο Ξυλόκαστρο

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ SFEDONA.GR

cf83cf85cf81ceb9ceb6ceb1ceb1 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ SFEDONA.GR
Ανώνυμοι ψιθυριστές προσκείμενοι στα πρώην μεγάλα κόμματα του δικομματισμού επιχειρούν το τελευταίο διάστημα να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να υπονομεύσουν την πολική του βούληση για χρηστότητα, διαφάνεια και δημοσιότητα που θέλει να επαναφέρει στο διεφθαρμένο δημόσιο βίο. Το επιχειρούν σπιλώνοντας την υπόληψη και την αξιοπρέπεια της Μαρίας Θελερίτη που στις εκλογές της 6ης /5/2012 αναδείχθηκε βουλευτής και που στις επικείμενες εκλογές της 17ης /6/2012 είναι εκ νέου υποψήφια .
Γνωρίζουμε από την πολύχρονη παρουσίαση μας και ενασχόληση μας με την πολιτική πως τα κατεστημένα συμφέροντα όταν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, επειδή χάνουν την πολυετή κυριαρχία τους καταφεύγουν σε αήθεις μεθόδους και αδιαφανείς πρακτικές μήπως έτσι διασφαλίσουν τα ίδια συμφέροντά τους.
Δυστυχώς, αυτή τη φορά οι κακόβουλες φήμες βρήκαν φιλοξενία στην ευρείας επισκεψιμότητας ηλεκτρονική εφημερίδα ΣΦΕΝTΟΝΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), η οποία εμφορούμενη δήθεν από γνήσιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και βαπτίζοντας ουδετερότητα και καλή προαίρεση την ανυπαρξία δημοσιογραφικής έρευνας, αντικειμενικά γίνεται όχημα διασποράς συκοφαντιών κατά του πολιτικού μας χώρου και κατά της ακεραιότητας της Μαρίας Θελερίτη. Δηλώνουμε ότι τέτοιες πρακτικές δε θα γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση. Όσον αφορά την ουσία των καταγγελιών η Μαρία Θελερίτη παραπέμπουμε στην ανοιχτή επιστολή που η ίδια θα δημοσιοποιήσει.
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Με θαύμα μόνο θα πάρει έδρα το ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία

Πολύ δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να πάρει πίσω την μία έστω απο τις έδρες που έχασε στις εκλογές της 6ης Μαϊου.
 Ο λόγος είναι οτι τόσο η ΝΔ η οποία παρουσίαζει σημαντική συσπείρωση στην Κορινθία, όσο και ο Συριζα θα ανέβουν ψηλά σε ποσοστά και έτσι το πιθανότερο είναι όποιος απο τους δύο έλθει πρώτος να πάρει το μπόνους των 3 εδρών. Το ΠΑΣΟΚ στις περασμένες εκλογές ήρθε δεύτερο στην Κόρινθο με ποσοστό 15,43% και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με ελάχιστη διαφορά 14,69%. Θα είναι θαύμα αν με την πόλωση που έχει δημιουργηθεί το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να κρατήσει την δεύτερη θέση στην περιφέρεια της Κορινθίας. Αυτό μάλλον χρειάζεται κάτι παραπάνω απο θαύμα

diogenis-press.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Να πόσα μας χρωστάει η Γερμανία

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Να πόσα μας χρωστάει η Γερμανία













Απειλεί η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ότι θα πάει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν “τολμήσει” να παραβιάσει όρους του επαχθούς Μνημονίου. Μακάρι, θα πούμε εμείς, με τη διαφορά ότι η Γερμανία και η Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο και να τα βάλουν όλα κάτω.
Για να δούμε και να δείξουμε οι Έλληνες ότι τελικά, η Γερμανία χρωστά τουλάχιστον τα διπλάσια στην Ελλάδα απ’ όσα της χρωστά αυτή. Και, αυτό, αφήνοντας στην άκρη την προκλητικότατη παραβίαση των διεθνών κανόνων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την κατάλυση της υγείας, του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας των ανθρώπων, με την κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και την υποχρεωτική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.
Ας τα δούμε, με οικονομικούς όρους και θα διαπιστώσουμε, μέσα από το σημερινό ρεπορτάζ της iTabloid, ότι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς, κλέφτης και οφειλέτης στην Ελλάδα, είναι η Γερμανία. Ας τα δούμε όμως, ένα προς ένα.

Bloomberg Newsweek: «Ο ριζοσπάστης Τσίπρας δεν έχει σχέδιο Β»

 
Εκτενές άρθρο για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε το περιοδικό «Bloomberg Newsweek», κάνοντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα και εξώφυλλό του.
Με τίτλο «Η κατάκτηση των Αθηνών», ο συγγραφέας του άρθρου Στέφαν Φάρις, εξηγεί γλαφυρά και περιγραφικά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις συναντήσεις του με μέλη του κόμματος και υποστηρίζει ότι ο αριστερός Τσίπρας έχει γίνει η πιο ισχυρή πολιτική φωνή της Ελλάδας και σύμβολο της ευρωπαϊκής αντίδρασης ενάντια στη λιτότητα. Παρόλα αυτά, ο Φάρις προειδοποιεί ότι η άνοδός του στην εξουσία θα μπορούσε να σημάνει «την καταδίκη του ευρώ».

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων διαμορφώνεται ένα φορτισμένο σκηνικό πρωτοφανούς πόλωσης ανάμεσα στην Κεντροδεξιά (Ν.Δ.) και την Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), που όχι μόνο προσδίδει στοιχεία πολιτικού ντέρμπι στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, αλλά απειλεί με «εξαφάνιση» τα υπόλοιπα κόμματα. Εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, η «κυβερνησιμότητα» (δηλαδή η πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης και η ικανότητα διαχείρισης της εξουσίας) αναδεικνύεται σε βασικό κριτήριο επιλογής από τους πολίτες.

Νανόπουλος: Η απάντηση στην κρίση είναι η επικέντρωση στη σταθεροποίηση της οικονομίας

Η συλλογική απάντηση στην πρωτόγνωρη κρίση θα πρέπει να είναι η επικέντρωση των προσπαθειών μας αποκλειστικά στη σταθεροποίηση και αναδιάρθρωση της ελληνική οικονομίας σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας -συμπληρώνοντας και βελτιώνοντας τους όρους του Μνημονίου- όπως υπαγορεύουν οι τρέχουσες συνθήκες - καθώς και η έμφαση στις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την ανάπτυξη, προωθούν τις ιδιωτικές επενδύσεις και ενθαρρύνουν την υγιή επιχειρηματικότητα, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, μιλώντας στην εκδήλωση για τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας ενόψει της διεθνούςς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων. Σχετικά με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε: «Η πλήρης υποστήριξη στην πρωτοβουλία του PSI ήταν η ενδεδειγμένη απόφαση για τις ελληνικές τράπεζες. Η απόφαση αυτή είχε βαρύτατο κόστος για τους Μετόχους και επηρέασε καθοριστικά τόσο την κεφαλαιακή θέση όσο και τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών. Η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, που βρίσκεται υπό διαβούλευση αυτή την περίοδο, θα καλύψει τις ζημίες από το PSI καθώς και αυτές που θα προκύψουν από τη διαγνωστική άσκηση της Black Rock και δίνει τη δυνατότητα μιας νέας αρχής, σταθερότητας, εμπιστοσύνης και ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας για τις ελληνικές τράπεζες». Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι «τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών ενισχύονται αρχικά με τη χρήση των κεφαλαίων του ΤΧΣ, εκ των οποίων τα 18 δισ. ευρώ έχουν ήδη διατεθεί στις τέσσερεις μεγάλες τράπεζες. Στη συνέχεια, το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να σχεδιαστεί και να οριστικοποιηθεί, πριν κληθεί η συμβολή των ιδιωτικών κεφαλαίων» και υπογράμμισε ότι «σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις που συμπεριλαμβάνουν τον χαρακτήρα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και αν αυτός θα παραμείνει προσανατολισμένος στον ιδιωτικό τομέα ή θα κυριαρχηθεί από κρατικά ιδρύματα με όλες τις προφανείς και ανεπιθύμητες συνέπειες». «Κατά τη γνώμη μας, επιβάλλεται να διατηρηθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όχι μόνο για να περιοριστεί το ποσό των δημοσίων κεφαλαίων που θα πρέπει να δεσμευτούν στις ελληνικές τράπεζες και να περιοριστεί η επιβάρυνση των φορολογουμένων, αλλά και για να διασφαλιστεί ότι οι κρίσιμες και σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση διαφανών και αναπτυξιακών οικονομικών και χρηματοοικονομικών κριτηρίων» είπε ο κ. Νανόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

30 χρόνια Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου (ΑΟΞ)...


Τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας κλείνει φέτος ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου (ΑΟΞ). Ο σύλλογος που ξεκίνησε το 1982 με την αξέχαστη ομάδα του βόλλεϋ, έκλεισε 3 δεκαετίες συνεχούς προσφοράς στην περιοχή μας.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το μπάσκετ, όπου η ανδρική ομάδα φέτος στέφθηκε πρωταθλήτρια Αργολιδοκορινθίας (Α2) και οι ακαδημίες του έχουν περισσότερα από 100 παιδιά (6-17 χρ.). Μαζί με τον Απόλλωνα Ξυλοκάστρου (γυναικείο βόλλεϋ) και τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (ποδόσφαιρο), που και αυτοί με τη σειρά τους φιλοξενούν εκατοντάδες παιδιά στις ακαδημίες τους, είναι τρεις αθλητικοί σύλλογοι που προσφέρουν τεράστιο έργο στην πόλη του Ξυλοκάστρου.

Για να γιορτάσει τα 30 χρόνια της ιστορίας του ο ΑΟΞ οργανώνει το διήμερο 8 & 9/6/2012 εκδηλώσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου. Την Παρασκευή 8/6/2012 στις 10:30πμ θα γίνει μία ιστορική αναδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων στα σχολεία της πόλης και το Σάββατο 9/6/2012 στις 7:00μμ θα γίνει η κεντρική εκδήλωση όπου θα περιλαμβάνει:

I. Παρουσίαση της έκθεσης των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων από τους φιλοξενούμενους

II. Απονομή του πρωταθλήματος (Α2) Αργολιδοκορινθίας στο Σύλλογό μας
III. Φιλικός αγώνας μπάσκετ της σημερινής ομάδας, με την ομάδα των παλαίμαχων του Συλλόγου


Ομιλητές και φιλοξενούμενοι των εκδηλώσεων:

α) Μωραϊτίδου Εύη, Ολυμπιονίκης
β) Τσώνης Νικόλαος, Δ/ντής Αθλ. Τμ. ΕΡΤ, Σχολιαστής ΕΡΤ, μέλος Δ.Σ. Π.Σ.Α.Τ. και
γ) Νάτσιος Αντώνης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Γιάννης Μιχελάκης... ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός Debate

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός  Debate.
Λεκτικά, μπορεί να αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των αρχηγών Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όμως έκανε ό,τι μπορούσε  για να τη δυναμιτίσει.

Συγκεκριμένα, την ώρα που είχαν απολύτως συμφωνηθεί οι βασικοί άξονες και το πλαίσιο της τηλεμαχίας και ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν  για την έκδοση κοινής ανακοίνωσης εντός της ημέρας, ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε εσπευσμένα, δύο ανακοινώσεις, αγνοώντας ακόμα και τον ίδιο του τον λόγο και κατεδαφίζοντας όλα όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί.

Δεύτερον, ενώ είχε από κοινού αποφασιστεί ότι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος  που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του, ως κοινώς αποδεκτό πρόσωπο, θα συντόνιζε την τηλεμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ξαφνικά έβαλε στο τραπέζι και νέο όνομα δημοσιογράφου, που όμως (πάλι από κοινού) δεν είχε προκριθεί.

Μόλις  οι εκπρόσωποί Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ  έδωσαν τα χέρια για την  τηλεμαχία των δύο αρχηγών, αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να τα ανακατέψει όλα:  ονόματα δημοσιογράφων, διαδικασίες, ακόμα και εμπαιγμό των  άλλων κομμάτων, με στόχο να τα τινάξει όλα στον αέρα…

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα να εξηγήσει τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα «Μακεδονία», και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων.

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Τσίπρα, να εξηγήσει μπροστά στον κ. Σαμαρά, το ακοστολόγητο υποτιθέμενο πρόγραμμά του που μας οδηγεί στη δραχμή και την απομόνωση.
Κατανοούμε την αγωνία του να δικαιολογήσει τις 7 από τις 12 συνιστώσες του, που μανιωδώς επιζητούν την έξοδο από την Ευρώπη.
Κατανοούμε την αγωνιά του να δικαιολογήσει τους βουλευτές του που ανοιχτά μιλούν για επιστροφή στη δραχμή, και πιο αιματηρή φορολόγηση των εισοδημάτων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.

Η δημόσια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ξεκάθαρα την ανευθυνότητα και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα του τόπου.

Όπως και να χει, τα αποκαλυπτήρια της επικίνδυνης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΕΥΡΩ, των θέσεων εργασίας, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα,  θα τα αποκαλύψει, με κάθε άλλο τρόπο, στον Ελληνικό λαό, η Νέα Δημοκρατία».

Αντώνης Σαμαράς : το περιβάλλον απαιτεί φροντίδα και τη σωστή οργάνωση να είναι μοχλός ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, τον Όμιλο Φίλων του Δάσους στην Πάρνηθα και είχε συνάντηση με εθελοντές εκπροσώπους του Ομίλου και της Πυροσβεστικής. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το περιβάλλον δεν είναι απλά πολύτιμο.
Και ούτε είναι έτσι μόνο αναγκαία αμυντικά η θωράκισή του, η προστασία του και η συντήρησή του.
Το περιβάλλον μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης, που μπορεί να δημιουργεί, μάλιστα, θέσεις εργασίας. Και, μάλιστα, σε σύγχρονες ειδικότητες.
Αλλά το περιβάλλον απαιτεί φροντίδα και τη σωστή οργάνωση, από πλευράς λειτουργίας της Πολιτείας.
Σήμερα, εδώ, με άτομα τα οποία είναι κατεξοχήν εθελοντές, άτομα τα οποία προσφέρουν τις ελεύθερές τους ώρες για να γίνουν οι διασώστες και είναι κάθε φορά οι διασώστες του περιβάλλοντος, αναπτύξαμε όλα εκείνα τα αναγκαία σημεία στα οποία απαιτείται αλλαγή κατεύθυνσης. Παρέμβαση, δηλαδή, ουσιαστική της Πολιτείας, προκειμένου ο χρόνος και η ώρα που ξοδεύουν, τα χρήματα του φορολογούμενου που έρχονται εδώ για την προστασία να πιάσουν πραγματικά τόπο.
Ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η συνάντηση.
Θέλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, όχι μόνο από την Πυροσβεστική, όχι μόνο από τους δασοφύλακες, τους δασοπυροσβέστες, όχι μόνο από τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ταγμένοι σε αυτή τη δουλειά, αλλά κυρίως από τους εθελοντές.
Και εύχομαι ο εθελοντισμός αυτός να γίνει η αναγκαία συνήθεια, ο εθισμός, η Παιδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου και να σώσουμε τα δάση μας και να δώσουμε και τη διάσταση εκείνη του επιπλέον.
Δηλαδή, δεν είναι μόνο να σώζεις το πράσινο. Είναι και να δημιουργείς πράσινο, όπου μπορείς. Εκεί που είναι δυνατόν.
Ως εκ τούτου, είχα μια πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση σήμερα.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες.
Θέλω να ευχαριστήσω ειδικά τον Όμιλο Φίλων της Πάρνηθας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους οι οποίοι δίνουν την καθημερινή μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος. Και θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε, ως Παράταξη, ταγμένοι στην υπόθεση αυτή, αναγνωρίζοντας σφάλματα που γίνανε χθες και τα οποία, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Αλλά βλέποντας τη σημερινή κατάσταση, επομένως, σχεδιάζοντας για εκείνα τα οποία πρέπει να γίνουν αύριο, ώστε να μην υπάρξουν άλλες πυρκαγιές. Γιατί το θυμάστε όλοι, κάποτε έκλαιγε όλη η Αττική, για να μην πω όλη η Ελλάδα, όταν εδώ πέρα οι άνθρωποι αυτοί δίνανε τη μάχη για να σώσουν όσα τελικά σωθήκανε. Ευχαριστώ, και πάλι, πάρα πολύ, όλους».

Η Ευρώπη κατάλαβε… τι πρέπει να κάνει για την κρίση


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η αργή κατανόηση της πραγματικότητας, είναι μια παθογένεια σύμφυτη με τις πολιτικές ηγεσίες. Έχει ως εφαλτήριο τις συρρικνωμένες καθημερινές παραστάσεις πραγματικής ζωής, που συνοδεύουν πολλούς ηγέτες, και οδηγεί σε αδυναμία συγχρονισμού των πρωτοβουλιών και των αποφάσεών τους, με τις ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά. Ανάγκες που ξεκινούν από την κοινωνία την οποία οφείλουν να υπηρετούν, και θα έπρεπε να καταλήγουν σε αυτήν.

Η σφαίρα που σταμάτησε την αλλαγή


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Περισσότερο ενδεχομένως και από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, η σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του αδελφού του, σαν σήμερα στις 5 Ιουνίου του 1968, έναν χρόνο μετά την έναρη του Πολέμου των Έξι Ημερών, με δράστη τον Παλαιστίνιο Σιρχάν Σιρχάν, πέρασε στην Ιστορία ως το στιγμιότυπο που θάμπωσε το μέλλον. Η σφαίρα που σταμάτησε την αλλαγή.
Ο “Μπόμπι”, όπως ήταν περισσότερο γνωστός ο Ρόμπερτ Κένεντι, ήταν το μυαλό πίσω από την εικόνα. Πίσω από τη λαμπερή εικόνα του JFK, που διόλου τυχαία στηρίχτηκε στον μικρό αδελφό του, όχι μόνο για να αλώσει τον Λευκό Οίκο, αλλά και να ασκήσει μια “άλλη διακυβέρνηση”, μετά την οριακή εκλογή του με αντίπαλο τον Ρίτσαρντ Νίξον.
Το ιδεογράφημα του Ρόμπερτ Κένεντι τον κατέστησε τον πλέον συναρπαστικό πολιτικό της γενιάς του. Αν όχι της εποχής του, αλλά και των αμέσως επόμενων. Μπορούσε να συνομιλήσει το ίδιο άνετα με τη συντηρητική Αμερική, αλλά και με τις μειονότητες που διψούσαν για αποκατάσταση των εις βάρος τους αδικιών. Για εδραίωση ενός περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, για να ζήσουν, να δημιουργήσουν και να διακριθούν.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι έβλεπε ακόμη πιο προχωρημένα και τη διεθνή θέση των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια εποχή κατά την οποία ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν στην κορύφωσή του. Κοιτάζοντας στη σκοτεινή πλευρά του Τείχους, δεν έβλεπε εχθρούς αλλά αντιπάλους, με τους οποίους θα μπορούσαν να βρεθούν κοινοί τόποι. Ώστε η αλλαγή να έρθει ως φυσική ροή της ιστορίας του ανθρώπου, και όχι ως βίαιη απαίτηση των κοινωνιών. Ή… όσων έχουν διαχρονικά τη δυνατότητα να χειραγωγούν τις μάζες.
Εκείνο το βράδυ στο “Ambassador Hotel “ του Λος Άντζελες, το πεπρωμένο είχε ραντεβού με την τραγωδία. Στερώντας από την Ιστορία ένα δημιουργικό και ατίθασο πνεύμα. Ακυρώνοντας την αλλαγή. Επιβραδύνοντας την πρόοδο.

statesmen.gr