Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εμφανίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης!


Όχι στα δικαστήρια! Ακόμα κρύβεται! Εμφανίστηκε μέσω Facebook για να ευχαριστήσει όσους τον στηρίζουν!
Και είναι πολλοί είναι η αλήθεια...

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, κρύβεται από την στιγμή που επιτέθηκε με χαστούκια στην Λιάνα Κανέλλη για να γλυτώσει το αυτόφωρο! Σαν ένας κοινός εγκληματίας.

Όμως δεν έπρεπε να αφήσει το κοινό του έτσι. Αποφάσισε λοιπόν μέσω Facebook να ευχαριστήσει τους οπαδούς και ψηφοφόρους του που του συμπαραστεκονται σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά μετά τα χαστούκια στην κα Κανέλλη και το ποτήρι το νερό που πέταξε στην Ρένα Δούρου.

Ήδη, στο facebook έχουν δημιουργηθεί δυστυχώς πολλές ομάδες με τίτλο Ν' αγιάσει το χέρι σου..

Μερικά από τα σχόλια μετά το ευχαριστώ του Ηλία Κασιδιάρη:

- O κασιδιαρης εδωσε νεα διασταση στην εκφραση ''την επεσε σε δυο γυναικες ταυτοχρονα'' ...χαχαχαχαχαχαχ
- Eισαι σωστος . ελπιζω και ολυμπιακος :P
- me ola auta pou sou eipan kai liga ekanes !!!!!
- mpravo hlia,mi akous kanenan sinexise na eisai alithinos kai na tous dixneis ayto kai as tous na trelenounte,avti pou kseroun to pragmatiko prosopo tis xrisis avgis einai mazi sou!!!!!
- ΑΞΙΟΣ ΗΛΙΑ !!!
- και η 300 θελουν τα χαστουκια τους καλη αρχη
- rikse ki allo mwro mou!!!!!
- κ.Κασιδιάρη, σας πέρασε από το μυαλό ότι το όλο σκηνικό μπορέι να ήταν στημένο ώστε να σας προκαλέσουν?Προσωπικά μόλις είδα ιδίως τη Κανέλλη ήμουν σχεδόν σίγουρη για την εκρηκτική ατμόσφαιρα που θα επακολουθούσε. Ένα ξέρω πάντως...το όλο σκηνικό θα βγει σε καλό της Χρυσής Αυγής.Και στο κάτω κάτω δεν κατάλαβα...οι προσβολές και η επιθετικότητα δικαιολογούνται όταν προέρχονται από ψευτοπροοδευτικούς?????Τέρμα το γλέντι παίδες...ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται!
- μαζι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γελάει στα μούτρα της κοινωνίας - Ο κ.Κασιδιάρης εξακολουθεί να κρύβεται... - ΕΛ.ΑΣ.: Τον ψάχνουμε παντού

Ο άνθρωπος που κατά πολλούς αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κάπου κρύβεται.

Σαν ένας κοινός εγκληματίας, ο άνθρωπος τον οποίο τίμησαν με την ψήφο τους σχεδόν 14.000 έλληνες πολίτες, έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και καταζητείται από τις αρχές γιατί χτύπησε με βαναυσο τρόπο την Λιάνα Κανέλλη.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του, ίσως γιατί αυτή την φορά υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες...

Προσπαθεί λοιπόν να αποφύγει την διαδικασία του αυτοφώρου για τα χαστούκια εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και το πέταγμα του νερού κατά της Ρένας Δούρου.

Μη μπορώντας να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία, ο κ.Κασιδιάρης προφανώς κρύβεται σε κάποιο σκοτεινό μέρος και η αστυνομία δείχνει μια απίστευτη αδυναμία να τον εντοπίσει.

Το ίδιο του το κόμμα αντί καταδίκης της χειροδικίας κατά δύο γυναικών υποψηφίων βουλευτών προτίμησε να στηρίξει της αντίδρασή του στην... επίθεση που δέχθηκε όπως υποστηρίζεται από τη Λιάνα Κανέλλη. (διαβάστε εδώ τη θέση της Χρυσής Αυγής)

Όπως διευκρίνισε η εισαγγελία ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία καθώς έχει διαλυθεί η Βουλή για τις εκλογές.

Η αστυνομία, από την πλευρά της λέει ότι ψάχνει αλλά δεν μπορεί να τον βρει.

"Ελέγχουμε όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος να βρίσκεται" δήλωσε στη τηλεόραση της ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Θανάσης Κοκκαλάκης.
Και συνέχισε: "Υπάγεται ακριβώς στις ίδιες συνήθεις διαδικασίες που υπάγεται οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσα στην ελληνική επικράτεια", απορρίπτοντας τις κατηγορίες σε βάρος της αστυνομίας για επιεική μεταχείριση των μελών της Χρυσής Αυγής.
Είπε επίσης οτι προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί καμία μήνυση σε βάρος του κ.Κασιδιάρη και ότι η Αστυνομία λειτουργεί στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης δίωξης
newsit.gr

Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει στους νομούς Κορινθίας, Αχαΐας και Ηλείας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, περιοδεία .  
Ειδικότερα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Κορίνθου και θα επισκεφθεί τα έργα της Εθνικής Οδού Κορίνθου  - Πατρών, που έχουν σταματήσει.
Ακολούθως, θα επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας, θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Αχαΐας και θα παραστεί σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς Αχαΐας στο Επιμελητήριο.
Στη συνέχεια, θα παραστεί σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς Ηλείας στο Επιμελητήριο Πύργου.

Ο Τσίπρας μπερδεύει την υπευθυνότητα με τον φόβο



 ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο κ ΑΛ ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Τσίπρας  μπερδεύει την υπευθυνότητα με τον φόβο.

-     Είναι  ανεύθυνο να θέλει να μας γυρίσει στη δραχμή  και την απομόνωση.
-          Είναι ανεύθυνο να υπόσχεται ελληνοποίηση του κάθε λαθρομετανάστη,   δίνοντας του ελληνική ταυτότητα και επίδομα ανεργίας
-          Είναι ανεύθυνο να θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, την ώρα που η ελληνική  κοινωνία τη χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ. 
-          Είναι ανεύθυνο να συστεγάζει  στο κόμμα του συνιστώσες που επισήμως θεωρούν τον Κουφοντίνα και άλλους τρομοκράτες,  αγωνιστές της δημοκρατίας.
-          Είναι ανεύθυνο να θέλει να φορολογήσει με κάθε τρόπο καταθέσεις, επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε μια ώρα που η οικονομία ψάχνει για δουλειές και όχι για  φόρους.
-          Είναι ανεύθυνο να εξαγγέλλει  την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ και να καταστρέφει τις προοπτικές της ΑΟΖ.
-          Είναι ανεύθυνο να κατεδαφίζει τις συμμαχίες μας στην Ευρώπη, υβρίζοντας μέχρι και τον νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας 

Όλα αυτά, είναι  και ανεύθυνα και επικίνδυνα και τριτοκοσμικά για τον κάθε Έλληνα».
=====

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. –που παραπέμπεται για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- σύμφωνα με την οποία το Συμβούλιο Υπουργών θα μπορεί να αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, σε έκτακτες καταστάσεις, το κλείσιμο των συνόρων των χωρών της Συνθήκης του Σένγκεν, για 6 έως και 24 μήνες,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μοιράσει ταξιδιωτικά έγγραφα -ταυτότητες και διαβατήρια- στους λαθρομετανάστες απειλούν την ελεύθερη διακίνηση των Ελλήνων εντός της Ε.Ε. Γιατί θα βγάλουν τη χώρα από τη Συνθήκη του Σένγκεν.
Άρχισαν, ήδη, στις Βρυξέλλες, σχετικές συζητήσεις.
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε μια τέτοια απόφαση.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Ούτε, όμως, και να απομονωθεί από τους εταίρους της.
Έχει κηρύξει πόλεμο στη λαθρομετανάστευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του υπόσχονται να κάνουν τη χώρα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης, νομιμοποιώντας τους παρανόμους και μοιράζοντάς τους ακόμη και επιδόματα ανεργίας».

Καταδίκη για τα φαινόμενα βίας στην πολιτική ζωή της χώρας μας


Με απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, καταδίκασε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε τηλεοπτικό σταθμό μεταξύ υποψηφίων βουλευτών την Πέμπτη 8 Ιουνίου. (Επισυνάπτεται το Ψήφισμα)
Π. Τατούλης: Να τοποθετηθούν υπέρ η κατά κάθε μορφής αυτοδικίας οι παρατάξεις
"Πρέπει οι παρατάξεις του ΠΕΣΥ και οι πολιτικοί σχηματισμοί να δηλώσουν ξεκάθαρα και  απερίφραστα, όπως έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, για να μην υπάρξουν ψήγματα ιδιοτελούς προσέγγισης,  εάν είναι υπέρ η κατά κάθε μορφής αυτοδικίας" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα σε απευθείας μετάδοση από τηλεοπτικό σταθμό μεταξύ υποψήφιων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου πρέπει να σταθεί στο ύψος και τον πολιτικό του ρόλο με καταδίκη πράξεων αυτοδικίας ιδιαίτερα δε στο ρευστό πολιτικό περιβάλλον που διανύει η χώρα σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης. Το ψήφισμα αυτό, συνέχισε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να στείλει ένα  μήνυμα στους πολίτες της Πελοποννήσου ότι το ΠΕΣΥ έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να υπερασπίσει τις βασικές αρχές της αστικής δημοκρατίας. Βασικότερη αρχή μιας σύννομης πολιτείας προσέθεσε ο κος Τατούλης, είναι να αποκλείσει ως προσέγγιση κοινωνικής εκδήλωσης την αυτοδικία. Το ΠΕΣΥ δεν είναι κομματικός μηχανισμός αλλά δημοκρατικός θεσμός με σεβασμό των αρχών της νομιμότητας και των κανόνων δικαίου, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Δ. Δράκος: Όχι σε φαινόμενα βίας και αυτοδικίας σε οποιαδήποτε μορφή  
Όλοι είναι υπεύθυνοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και στέκονται απέναντι σε φαινόμενα βίας οποιασδήποτε μορφής ιδίως σε πολιτικούς και μια τόσο κρίσιμη στιγμή σημείωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος.
Στις ευθύνες στο πολιτικό σύστημα που κυοφόρησε τέτοιες συμπεριφορές αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας, ενώ παραδειγματική τιμωρία και πολιτική απομόνωση τέτοιων φαινομένων ζήτησε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος.
  
Ψήφισμα

Γάμος… συμφέροντος Τσίπρα-ΠΑΣΟΚ

Στην προσωπική ζωή του, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει ένα σύμφωνο συμβίωσης με τη γυναίκα της καρδιάς του, και μητέρα του παιδιού του. Σε πολιτικό επίπεδο ωστόσο, ο ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς, που κοιτάζοντας τον καθρέφτη του προσωπικού αυτοπροσδιορισμού του, βλέπει αντικατοπτρισμούς Ανδρέα Παπανδρέου και Τσε Γκεβάρα, αποδεικνύεται άκρως συντηρητικός.
Επέλεξε λοιπόν έναν πολιτικό γάμο με… προξενιό. Γάμο συμφέροντος και ουχί συναισθήματος. Έναν γάμο με το όλον ΠΑΣΟΚ, το βαθύ και διαχρονικό, το οποίο και δείχνει πλέον ότι έχει αποφασίσει να “παντρευτεί”, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του.
Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της χθεσινής επίσκεψής του στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Εκεί, και προκειμένου να κολακεύσει όσους θεωρούν ότι θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ομάδα μεταρρυθμίσεων του ελληνικού δημοσίου, δήλωσε με έμφαση ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από την τεχνογνωσία της Task Force και του Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο Αλέξης Τσίπρας υπονοούσε φυσικά ότι η Ελλάδα… αρκείται στην τεχνογνωσία των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Οι περισσότεροι εκ των οποίων ωστόσο δεν έχουν εμπειρία τεχνογνωσίας, από τη στιγμή που δεν διορίστηκαν ποτέ στο δημόσιο.
Επομένως, σε ποιους αναφέρεται πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας; Ακριβώς… Στους συνδικαλιστές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν στο πρόσωπό του εκείνον ο οποίος θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τη νομή της εξουσίας. Έστω και από την πίσω πόρτα. Είπαμε άλλωστε: Γάμος συμφέροντος είναι αυτός.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΔ (ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ).

Η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας θα διοργανώσει σειρά κλαδικών συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Κήπου Ρηγίλλης (Ρηγίλλης 18). Ειδικότερα:

Όποιος σπέρνει ανέμους…


          Πριν από δυόμιση χρόνια, η κυβέρνηση ΓΑΠ αποφάσισε ότι δεν μπορεί και δε θέλει να ακολουθήσει τη μέθοδο των Ισπανών για την αποφυγή μνημονίων (ήτοι την καταπολέμηση της κρίσης και την ανάληψη σκληρών μέτρων δημοσιονομικής σταθερότητας και ισοσκελισμένου κρατικού προϋπολογισμού, μια πολιτική που αργότερα ακολούθησε και η Ιταλία από μόνη της) και έτσι κατηύθυνε τα πράγματα προς…το Καστελόριζο.
Επέλεξε λοιπόν να φέρει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το Ελληνικό οικονομικό πρόβλημα (και την πιθανότητα αντίστοιχου προβλήματος και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.), κάνοντας συγχρόνως μια άνευ προηγουμένου δυσφήμιση της Ελλάδας διεθνώς (διεφθαρμένη χώρα, Τιτανικός κλπ), ώστε να δικαιολογήσει στους εταίρους μας και στους έλληνες ψηφοφόρους, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δε θέλει να φτιάξει και να εκτελέσει από μόνο του ένα εθνικό πρόγραμμα δημοσιονομικού ελέγχου και σταθερότητας.  

Και κάπως έτσι επέλεξε να μας φέρει στην κατάσταση που ζούμε δυο χρόνια τώρα.
Συγχρόνως, με δεδομένο τον απόλυτο και σχεδόν γκεμπελικό έλεγχό του στα ΜΜΕ, προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να μεταφέρει την ευθύνη για τη διαφθορά και τον Τιτανικό στην κυβέρνηση Καραμανλή, ξεχνώντας ότι από τα τελευταία 30 χρόνια το ίδιο έχει κυβερνήσει τα 22. Η τακτική αυτή της απόσεισης των όποιων ευθυνών, είναι ίδιον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς εν γένει στη δύσμοιρη τούτη χώρα (κι αυτό ουδόλως φέρει στο απυρόβλητο τη ΝΔ).
Κι έτσι, έφερε σε δύσκολη θέση όλους τους συνδικαλιστοπατέρες που το ίδιο εξέθρεψε επί 30 χρόνια και τους ανάγκασε να βγούνε πάλι στο δρόμο (όχι άδικα αυτή τη φορά). Επειδή όμως η πίεση των εργαζομένων και των ανέργων ήταν πια μεγάλη, οι ίδιοι οι συνδικαλιστοπατέρες δε δίστασαν να πάρουν πρωτοβουλίες, οι οποίες έφεραν σε κίνδυνο και την κομματική ταυτότητα των οργάνων τους και την πολιτική τους λειτουργία και τη σχέση τους με τα κόμματα που τους εξέθρεψαν (πάρτε παράδειγμα το Μανώλη, το Φωτόπουλο και άλλους). Και κάπως έτσι οδηγήσανε τα πράγματα (για να σωθούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστοπατέρες από την πολιτική τους κατάντια) στα πρώτα έκτροπα, στην  πρώτη χρήση βίας.
Πρώτο θύμα της κατευθυνόμενης αυτής της -με ιδεολογικό και κομματικό υπόβαθρο- βίας, ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης. Αιμόφυρτο βουλευτή είχαμε να δούμε από την εποχή του Γρηγόρη Λαμπράκη. Άλλαξαν οι φάτσες και η πολιτική ταυτότητα των βιαιοπραγούντων φασιστοειδών. Αλλά το άλλοθι, η τακτική και το αποτέλεσμα είναι απολύτως ίδια, απαράλλακτα, ταυτόσημα.
Ακολούθησαν κι άλλα θύματα , ευτυχώς χωρίς σωματική βλάβη (Κακλαμάνης, Ευθυμίου, Γεωργιάδης κλπ) και φθάσαμε στο φαινόμενο Κασιδιάρη…
Είναι ξαφνικό γεγονός; Όχι. Είναι πρωτόγνωρο; Δυστυχώς όχι. Είναι δικαιολογημένο; Ούτε κατά διάνοια. Είναι μήπως συνέπεια άλλων ενεργειών και λογική συνέχεια των τεκταινομένων στη χώρα μας; Δυστυχώς ναι …
Όταν κάποιοι με ιδεολογικά ή άλλα επιχειρήματα δικαιολογούν -και καμιά φορά υποκινούν κιόλας- τη βία, τότε γιατί κάποιοι άλλοι, άμυαλοι ή λογικοί, συνειδητά ή ασυνείδητα να μην ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι;
Όσοι για να αποκρύψουν τις ευθύνες τους για την κατάντια της πατρίδας μας, ή για να τις αποφύγουν γιατί έχουν τη φωλιά τους λερωμένη, οδήγησαν τους απεγνωσμένους πολίτες σε αποδοχή της βίας ως λογικής συνέπειας και συνέχειας της δράσης και της ιδεοληψίας τους, απλά είναι απολύτως συνυπεύθυνοι  για ό,τι συνέβη και συμβαίνει. Η έξαρση του φαινομένου Χρυσή Αυγή και των συνθημάτων του τύπου «κάψτε-κάψτε τη βουλή» δεν είναι το αίτιον του προβλήματος, αλλά το αποτέλεσμά του. Οι ανεγκέφαλοι τύπου Κασιδιάρη, τους οποίους οι συμπολίτες μας τίμησαν με 14 και πλέον χιλιάδες ψήφους και τους εξέλεξαν στη βουλή (και δεν είναι βέβαια μόνον ανεγκέφαλοι της ΧΑ, αλλά και άλλων κοινοβουλευτικών και μη κομμάτων), είναι η λογική συνέχεια της ανεγκέφαλης βίας.
Μήπως απαρχή της «αρρώστιας» αυτής είναι η ιδεολογική βία που τόσο εύκολα δικαιολόγησαν ορισμένοι ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν και των άλλων δολοφονικών τρομοκρατικών οργανώσεων; Και όσοι εξίσου εύκολα καλλιέργησαν και δικαιολόγησαν τη βία εναντίον του «συστήματος» και των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού ήδη πριν από 2 χρόνια;
Η βία και η τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχονται, με όποιο σκεπτικό και με όποιο άλλοθι ή αφορμή, είναι απολύτως καταδικαστέες. Δεν είναι και δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα λογικής σκέψης, παρά μόνον  ιδεοληπτικής άρνησης της πραγματικότητας και ζωώδους αντίδρασης σε αυτήν.  Ας το σκεφτούν καλά αυτό όσοι ακραίοι (και των δύο εξίσου συνυπεύθυνων άκρων του πολιτικού φάσματος) καλλιεργούν τη βία και την τρομοκρατία. Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…


Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Σάμου

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !


Γράφει ο Λάκης Γιαννιδάκης
Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πάρα πολλά κορυφαία και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου σε Κορινθία και Αργολίδα.
Όλα αυτά τα στελέχη διακατέχονται από μια αισιοδοξία και πεποίθηση θα έλεγα ότι στις εκλογές της 17ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα σημειώσει αισθητή άνοδο και εν πάση περιπτώσει θα σημειώσει πολύ καλύτερο αποτελέσματα σε όλη την Πελοπόννησο από αυτά της 7ης Μαΐου 2012.
Οι βασικότεροι λόγοι που πιστεύουν σε μια σημαντική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ είναι δύο:

EURO 2012 (Α΄ όμιλος, 1η ημέρα): Πολωνία-Ελλάδα - Οι ενδεκάδες

Με το σχήμα που παρέταξε στις δύο τελευταίες φιλικές αναμετρήσεις, εναντίον της Ανδόρας και της Σλοβακίας, ξεκινά ο Φράντισεκ Σμούντα εναντίον της Ελλάδας.
Οι συνθέσεις του εναρκτήριου αγώνα του EURO 2012 (Βαρσοβία, 19:00):
ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσισεκ Σμούντα): Τσέζνι, Πίστσεκ, Βασιλέφσκι, Περκίς, Μπένις, Μπλατσικόφσκι, Πολάνσκι, Μουράφσκι, Ρίμπους, Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Νίνης, Καραγκούνης, Γκέκας, Σαμαράς Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Κινδύνευσε η ζωή του Ραγκούση – Παραλίγο να τον παρασύρει τρένο


Κινδύνευσε η ζωή του Ραγκούση – Παραλίγο να τον παρασύρει τρένο

Άγιο φαίνεται ότι είχε ο Γιάννης Ραγκούσης, καθώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε λίγο έλειψε να παρασυρθεί από αμαξοστοιχία στην Πάτρα.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών έφευγε οδικώς μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Τάσο Αποστολόπουλο από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σε μια φυλασσόμενη διάβαση του ΟΣΕ οι μπάρες έπεσαν και το αυτοκίνητο έμεινε ακινητοποιημένο για αρκετά λεπτά χωρίς να περάσει εν τέλει το τρένο. Οι μπάρες ανέβηκαν και το όχημα επιχείρησε να περάσει τις γραμμές, με έναν νεαρό οδηγό δικύκλου να αρχίζει να αρχίζει να φωνάζει πως ερχόταν το τρένο.
Ο οδηγός, ευτυχώς, κατάλαβε γρήγορα τι συνέβαινε και σταμάτησε, με την αμαξοστοιχία να περνάει από απόσταση αναπνοής.
goldnewspress.blogspot.gr

Η συσπείρωση του… σάπιου

Τη στιγμή που η Ευρώπη συσπειρώνεται για την «κλωτσιά» της Ελλάδας έξω από την Ευρωζώνη και την χρεοκοπία της, την ίδια στιγμή, γύρω από τον υπαίτιο, αυτής της εθνικής διολίσθησης, γύρω από τον εμποράκο των συνιστωσών, συσπειρώνεται όλο το άρρωστο συνδικαλιστικό, κρατικοδίαιτο, σύστημα.
Αυτό που παρασιτικά ταΐστηκε και ανδρώθηκε από το ΠΑΣΟΚ και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Aυτό, τώρα ψάχνει σαν λοιμώδες νόσημα, άλλα μονοπάτια της κοινωνίας να διατηρηθεί και να εξαπλωθεί. Τα βρίσκει στο ΣΥΡΙΖΑ, απλόχερα! Ο σκοπός είναι ένας. Η εξουσία, με οποιοδήποτε κόστος, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, εθνικό.
Κρατικοδίαιτοι εργατοπατέρες και κουμμουνιστικές αναρχοαυτόνομες συνιστώσες, ενίοτε υπερασπιζόμενες την τρομοκρατία, αποτελούν το εκρηκτικό μείγμα ενός ανώμαλου πολιτικά μορφώματος, που διεκδικεί με λύσσα τα ηνία της πατρίδας μας.
Ουδέν το εκσυγχρονιστικό ή προοδευτικό δεν υπάρχει στο μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ, κυριευμένου από την αλαζονεία και από τα συμφέροντα που θέλουν να διατηρήσουν το σάπιο διεφθαρμένο δημόσιο. Αυτά που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν εις βάρος της κοινωνίας, των ανέργων ιδιωτικών υπαλλήλων, των πτωχευμένων μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων. Εις βάρος της απόγνωσης και της εξαθλίωσης.
Το μίσος τους, για την Ελλάδα της παραγωγής, της ανάπτυξης, της εθνικής ανεξαρτησίας, δεν κρύβεται πια!
Ο δρόμος για την Ελπίδα, όπως χωρίς ντροπή προπαγανδίζουν, δεν είναι με την έξοδο από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, δεν είναι με τη νομιμοποίηση και επιδότηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, δεν είναι με την κρατικοποίηση όλων των σάπιων οργανισμών, δεν είναι με τη διατήρηση των δεκάδων χιλιάδων αργομισθιών των τεμπέληδων ρουσφετολάγνων του δημοσίου. Δεν είναι, μπλοφάροντας με τους γίγαντες της οικονομίας, όταν η χώρα είναι «γυμνή».

Αυτός! είναι ο δρόμος για το εθνικό ξεπούλημα στα ξένα συμφέροντα και ηγέτης ..είναι ο εμποράκος του Ελληνικού πόνου.

Statesmen.gr

Περισσότερα ανέκδοτα για Κασιδιάρη- Κανέλλη-Παυλόπουλο


Πάρα πολλά ανέκδοτα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τους Κασιδιάρη-Κανέλλη-Παυλόπουλο .Λίγο νωρίτερα σας αναφέραμε μερικά από τα καλύτερα (δείτε εδώ ), αλλά δείτε και τα καινούργια :

.Εγώ πάντως τον βρήκα πολύ κ@υλ@ τον τύπο.....δυο γυναίκες στο πλατό, η μια έφυγε μούσκεμα και η άλλη αναψοκοκκινισμένη!!!!


 το νέο σύνθημα που θα ακούγεται πλέον...ρίξε άλλη μια στη λεσβία ρε Ηλία ρε Ηλία....
Κάποτε μιλούσαμε για το χαστούκι της Λιανή τώρα μιλάμε για τα χαστούκια της Λιανας....τυχαίο!!!!

Η Ισπανία μπαίνει αύριο στο Μνημόνιο

Το δικό της Καστελόριζο θα ζήσει πιθανότατα αύριο η Ισπανία, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του πρακτορείου “Reuters”, που υποστηρίζει ότι μέσα στις επόμενες ώρες, η Μαδρίτη θα καταθέσει αίτημα υπαγωγής στους μηχανισμούς στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη διάσωση των τραπεζών της.
Σύμφωνα με τη σχετική πληροφορία, θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, στο πλαίσιο της οποίας θα συνεκτιμηθούν τα καινούρια δεδομένα που έχουν προκύψει, με το κόστος δανεισμού της Ισπανίας να έχει αυξηθεί σημαντικά, τις αγορές να βλέπουν… αίμα στη Μαδρίτη, και την κυβέρνηση Ραχόι να εκπέμπει σήμερα κινδύνου για την αναγκαιότητα άμεσης στήριξης του τραπεζικου τομέα της χώρας, προκειμένου να μην καταρρεύσει.
Ένας τραπεζικός τομέας στον οποίο είναι εκτεθειμένες κυρίως γερμανικές αλλά και γαλλικές τράπεζες, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο πλήρους και άτσαλης αποσταθεροποίησης της ήδη παραπαίουσας οικονομίας της ευρωζώνης.
Μόλις χθες, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι αναλυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους οποίους έχει απευθυνθεί η ισπανική κυβέρνηση, ζητώντας μια πλήρη αποτύπωση της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι τράπεζες της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου, θεωρούν ότι θα απαιτηθούν κεφάλαια ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Με τον Οίκο Αξιολόγησης Fitch να επιφέρει το μοιραίο τραύμα στην Ισπανία, με την απόφασή του να προχωρήσει στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και των προοπτικών της ισπανικής οικονομίας.
Το κρίσιμο ερώτημα για το μέλλον της ευρωζώνης πλέον είναι αν η διεθνής βοήθεια προς την Ισπανία θα περιοριστεί στη διάσωση των τραπεζών της, όπως επιθυμεί η Μαδρίτη, ή θα εξελιχθεί σε… δουλεία πλήρους απασχόλησης, με ένα Μνημόνιο αντίστοιχο της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Σσστ ξεκινάμε – Πάμε σαν άλλοτε Ελλάδα - Πολωνία (19.00)

Η ώρα της Εθνικής Ελλάδος έφτασε και οι διεθνείς σήμερα το απόγευμα στη Βαρσοβία θέλουν να επαναλάβουν την αρχή που έκαναν το 2004.
Τότε ήταν η διοργανώτρια Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρόναλντο, τώρα η συνδιοργανώτρια μαζί με την Ουκρανία, Πολωνία του Λεβαντόφσκι. Τότε ήταν τα παιδιά του Ότο Ρεχάγκελ, τώρα τα παιδιά του Φερνάντο Σάντος.
Η Εθνική ομάδα γνωρίζει καλά ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Θετικό αποτέλεσμα σήμερα θα τη βάλει σε τροχιά πρόκρισης και θα σκορπίσει απογοήτευση στους “υπερόπτες” Πολωνούς.
 
Ο Σάντος δεν αναμένεται να εγκαταλείψει το αγαπημένο του 4-3-3. Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Γκέκας έχουν εξασφαλισμένη θέση. Ο Σαμαράς αναμένεται να βρίσκεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης (λίγες πιθανότητες έχει ο Φορτούνης), ενώ στο δεξί άκρο Νίνης και Σαλπιγγίδης διεκδικούν φανέλα βασικού. 
Το ματς θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1 .
Στις 21.45 θα διεξαχθεί το άλλο ματς του πρώτου ομίλου, Ρωσία - Τσεχία. Και αυτό το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής στον 24χρονο που σκότωσε τον ληστή που μπήκε σπίτι του

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής απαγγέλθηκε στον 24χρονο φοιτητή από τον εισαγγελέα.
Ο νεαρός πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο Αλβανό ο οποίος νωρίτερα είχε εισβάλει στο σπίτι του και είχε απειλήσει τη μητέρα του. Τώρα οδηγείται στον ανακριτή.

Οι κάτοικοι της Παιανίας ακούγοντας την κατηγορία που του απαγγέλθηκε η οποία ουσιαστικά δεν τον οδηγεί στην φυλακή τον καταχειροκρότησαν.



Ο δικηγόρος του μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι ουσιαστικά αυτή η κατηγορία επισείει ποινή από 1 έως 5 έτη και αν συνυπολογιστεί και το ελαφρυντικό του προτερου εντιμου βίου, τότε ίσως ο πελάτης του να μην φυλακιστεί.
Είπε επίσης ότι ο νεαρός είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εξήγησε στον εισαγγελέα πως ό,τι έκανε, το έκανε σε κατάσταση πανικού.



Περίπου 150 κάτοικοι, φίλοι και συγγενείς του νεαρού είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Όταν είδαν τους αστυνομικούς να τον οδηγούν με χειροπέδες στα χέρια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους.

newsit.gr

προτροπή Κουρουμπλή

Σε συνέχεια επιστολής του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τους γερμανούς συναδέλφους τους στο γερμανικό κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο με θέμα τις ελληνο-γερμανικές σχέσεις και τη συνεκτική και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη, η γερμανική εφημερίδα  «Neues Deutschland» δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο.   

 Εφημερίδα Neues Deutschland, 6/6/2012  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί γερμανούς κοινοβουλευτικούς να μην  εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό όραμα.  της Κ. Χέρτσμπεργκ,

προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών,       κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα του θα διακόψει κάθε σχέση με την Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, υπογράμμισε τα ακόλουθα:

“Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών, οι οποίες έγιναν παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε.  για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Κάθριν Άστον και του Επιτρόπου Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, προσβάλλουν ευθέως  τις θεμελιώδεις αρχές, τις αξίες και τους κεντρικούς θεσμούς – πυλώνες όλου του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Είναι απορίας άξιο πως οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέχονται τέτοιου είδους τοποθετήσεις και συμπεριφορές από πολιτικό εκπρόσωπο κράτους, το οποίο, ενώ θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, αρνείται να συμμορφωθεί με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε πολλούς τομείς. Και εξακολουθεί να διατηρεί στρατεύματα κατοχής στο έδαφος της ενιαίας, κυρίαρχης και ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή χώρας - μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αναλάβει, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, την Ευρωπαϊκή Προεδρία.”

Με οδηγό επιβίωσης οι τουρίστες στην Ελλάδα του 2012

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν περίμενε κανείς, βέβαια, να λύσει το πρόβλημα μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Θα περίμενε, όμως, όσοι καλούνται να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση να διαθέτουν τον κοινό νου – πολύ περισσότερο αν προτάθηκαν και ανέλαβαν την ευθύνη της συμμετοχής σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση επειδή διαθέτουν κάποια προσόντα.

Ο λόγος για το – αιώνιο – πρόβλημα της λειτουργίας των μουσείων της καθημαγμένης χώρας, η οποία δεν είναι σε θέση να εισπράττει έσοδα ούτε από τους μοναδικούς πολιτιστικούς θησαυρούς της, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην «βαριά βιομηχανία» της, δηλαδή στον τουρισμό.

Ως γνωστόν, η προηγούμενη κυβέρνηση εγκατέλειψε τη σκηνή με μια εξοργιστική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι θα λειτουργούν με χειμερινό ωράριο και το καλοκαίρι, επειδή… δεν πρόλαβαν να προσλάβουν τους αναγκαίους συμβασιούχους.

«Ασε μας να τσακωθούμε λίγο, μήπως και ανεβούν τα νούμερα...»

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

«Κύριε Γιώργο, έχω πολύ καλά νέα. Δέχθηκε όχι μόνον η Δούρου, αλλά και η Κανέλλη να είναι αύριο μαζί με τον Κασιδιάρη. Σκέφτομαι να τους βάλουμε και δίπλα δίπλα για να τους έχουμε σε κοινό πλάνο»...
Εχοντας αρκετά μεγάλη πείρα από... τη διοργάνωση τηλεοπτικών εκπομπών, είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι αυτό ήταν το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που έγινε προχθές το απόγευμα στον Γιώργο Παπαδάκη από τον παραγωγό της εκπομπής του. Οπως είμαι επίσης βέβαιος και για την αντίδρασή του: «Μπράβο παιδί μου», θα του είπε και θα χαμογέλασε κάτω από το μουστάκι του, καθώς η εκρηκτική σύνθεση που είχε για μία ακόμη φορά εξασφαλίσει στο χθεσινό του πάνελ θα του χάριζε άλλη μια πρωτιά στα νούμερα της AGB.
Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος δεν θα εκλάβει τον πρόλογο ως ανοίκεια συναδελφική επίθεση. Αλλωστε, με την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό που τον διακρίνει, θα συμμερίζεται πλέον την ανάγκη, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, να μιλήσουμε ανοιχτά.

Ο Πάνος Καμμένος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Πρόεδρος του Κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», Πάνος Καμμένος,
επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Ιουνίου, το υπουργείο Προστασίας του
Πολίτη και συναντήθηκε με τον Υπουργό, Ελευθέριο Οικονόμου.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», Πάνος
Καμμένος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Προστασίας
του Πολίτη και τους Αρχηγούς της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού
Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Υπήρξε μια εκτενής ενημέρωση σε σχέση με τα θέματα που έχουν να κάνουν
με την προστασία του πολίτη αλλά και από τους τρεις Αρχηγούς για τα
θέματα των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το κύριο θέμα το οποίο απασχολεί ουσιαστικά τους Έλληνες πολίτες είναι
η ασφάλεια του πολίτη. Η ασφάλεια του πολίτη, η οποία πλήττεται με
νέες μορφές εγκληματικότητας, με αναβάθμιση της ποιότητας του
εγκλήματος, με το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο
πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα γιατί πλέον αποτελεί θέμα εθνικής
ασφάλειας.

Σε ότι αφορά στην προετοιμασία για την καλοκαιρινή περίοδο σε σχέση με
το Πυροσβεστικό Σώμα. Ζητήσαμε άμεσα να προσληφθούν οι εποχικοί
πυροσβέστες για να καλύψουν τις ανάγκες.

Στα θέματα του Λιμενικού Σώματος, η πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων
είναι η επιστροφή του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Εμπορικής
Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ενημερώσαμε για τις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, διαβεβαιώσαμε ότι
εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και
του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπηρεσιακού Υπουργού και
ζητήσαμε να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να επανέλθει η
ασφάλεια στην ελληνική γειτονιά και στην ελληνική οικογένεια».