Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Παρακολουθήστε ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών

 
Παρακολουθήστε ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών της 17η Ιουνίου από τον κόμβο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προετοιμάσει ειδική εφαρμογή για την καταγραφή και παρουσίαση των αποτελεσμάτων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου. Οι σελίδες τροφοδοτούνται ταυτόχρονα με το κεντρικό σύστημα καταγραφής των εκλογών από τους αρμόδιους υπαλλήλους και με την επίβλεψη της Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σχετικούς συνδέσμους για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μπορείτε να βρείτε στην κεντρική σελίδα του κόμβου της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω χάρτη αλλά και μέσω σχετικών συνδέσμων που έχουν τοποθετηθεί με την σήμανση Εκλογές 2012.

Ειδικότερα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα μπορείτε να δείτε ζωντανά την μετάδοση των αποτελεσμάτων στις παρακάτω διευθύνσεις

Αργολίδα: http://ppel.gov.gr/ekloges2012/argolida
Μεσσηνία: http://www.blogger.com/goog_299880176messinia

Γενικές πληροφορίες για τις εκλογές που αφορούν Ανεύρεση Εκλογικών Τμημάτων και Αποτελέσματα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην σελίδα http://ppel.gov.gr/ekloges2012

Πάτρα: Mεγάλη φωτιά στο Κεφαλόβρυσο

Μετά την Κερατέα ήρθε η σειρά της Αχαΐας. Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά στο Κεφαλόβρυσο και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο μέτωπο. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής, στην οποία έχει σημάνει συναγερμός.
Στην κατάσβεση συμμετέχουν 35 άνδρες με 12 οχήματα της πυροσβεστικής, το έργο των οποίων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.
 Σύμφωνα με την πυροσβεστική απειλούνται σπίτια και οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε χειρότερα.
19.30 Η πυροσβεστική συνεχίζει να "παλεύει" με τις φλόγες στο Κεφαλόβρυσο και στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα. Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται σπίτια και οι πυροσβέστες που δεν έχουν σύμμαχο τον καιρό καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι, προσπαθούν να ελέγξουν τις φλόγες.

thebest.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ...

ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ
Με τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΚΚΕ μετά τη μεταπολίτευση, πιθανολογείται πως την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης θα δρομολογηθούν διαδικασίες ακόμη και για αλλαγή ηγεσίας στον Περισσό, ενδεχομένως. Άλλωστε...

Βild:Προτιμάτε καραγκιόζηδες ή τα γερμανικά δισεκατομμύρια

Χυδαία επιστολή προς τους Έλληνες ψηφοφόρους απευθύνει, μετά τους Financial Times Deutschland, η Βild.
Γραμμένη στα ελληνικά και στα γερμανικά, η σημερινή επιστολή προειδοποιεί ότι «εάν κερδίσουν τις εκλογές τα κόμματα που θέλουν να τελειώσουν με τη λιτότητα και με τις μεταρρυθμίσεις, παραβιάζοντας κάθε συμφωνία- θα σταματήσουμε να πληρώνουμε» και σημειώνει ότι στις αυριανές εκλογές η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα στην «επίπονη σύνεση» και στην «ολοκληρωτική καταστροφή».

ΏΡΑ 19:30 Ανεξέλεγκτη η φωτιά σε Ν. Μάκρη, Πεντέλη, Αγ. Αποστόλους και Μαραθώνα - Με εγκαύματα δυο πυροσβέστες - Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται απο το μεσημέρι στην Κερατέα οπου οι φλόγες έχουν "κυκλώσει" τον οικισμό Σιντερίνα και τον οικισμό Π. Φώκαια και Θυμάρι ενώ από τις 17:00 εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα και στην Πεντέλη, την Νέα Μάκρη στους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο και στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Αυτήν την ώρα η φωτιά κατευθύνεται προς τις περιοχές Λεγρενά, Χάρακα και Σούνιο ενώ καίγεται μία μάντρα με εγκαταλελειμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Σιντερίνα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άντρες της πυροσβεστικής φέρουν ελαφριά εγκαύματα.

Ο Γιώργος είναι εδώ, και λέγεται… Αλέξης

Οι 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα είναι και οι 100 τελευταίες για την Ελλάδα εντός του ευρώ.
Μέχρι και πέντε λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, θα πολυβολούν με παροχές. Χωρίς να κοστολογούνται. Χωρίς να αναφέρονται τα ισοδύναμα. Έτσι ανεύθυνα, καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά.
Δημοσιοποιούνται σήμερα, νέα  Ά-μετρα για την οικονομική πραγματικότητα της διαλυμένης Ελλάδας, ανεφάρμοστα και πλήρη λαϊκισμού. Φτιαγμένα και φτιασιδωμένα στο πόδι, από το επιτελείο της μονομερούς καταγγελίας.
Ο Ελληνικός λαός, αυτός που σήμερα δοκιμάζεται, συνεπεία των ολεθρίων επιλογών του 2009, καλείται να ξαναζήσει το λεφτά υπάρχουν, όταν ΟΛΕΣ οι καμπάνες από Ευρώπη και Αμερική, χτυπούν συντονισμένα για την Ελληνική διολίσθηση.
Το άρρωστο παρασιτικό ΠΑΣΟΚ που έχει παρεισφρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ, συμβουλεύει για πλειοδοσία ονείρων και ψεμάτων μέχρι την τελευταία στιγμή.
Για να συνεχίσει να είναι η Ελλάδα, το άντρο του καταστροφικού συνδικαλισμού και του οπισθοδρομικού κρατισμού.
Για να είναι μία Ελλάδα, χρεοκοπημένη εκτός ευρώ και ΝΑΤΟ, με εκατομμύρια Ελληνοποιημένους λαθρομετανάστες, με αφοπλισμένη αστυνομία, με τα Σκόπια να λέγονται Μακεδονία, με τον ορυκτό μας πλούτο να τον εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι, με τη ναυτιλία όλη με ξένη σημαία, ΑΛΛΑ με πολλές πολλές παροχές !!
Προσοχή! Ο Γιώργος είναι εδώ και λέγεται ..Αλέξης.

statesmen.gr

"Ξέρουμε τι επιλογή πρέπει να κάνουμε στις 17 Ιουνίου. Και αυτή η επιλογή δεν είναι κομματική, είναι πρωτίστως εθνική."

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 12ης Ιουνίου 2012, στις 13/6 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας, συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε., κ. Α. Σπηλιώτη σχετικά με τις πολιτικές δράσεις της Νέας Δημοκρατίας στο νομό και τις επικείμενες Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ολιγόλεπτη ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε και από τον Υπεύθυνο Μ.Μ.Ε. & Διαδικτύου της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας και μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., κ. Β.Μπαλάφα.


Δείτε το βίντεο :


Οικονομική ενίσχυση του εξοπλισμού των υποδομών των πυροσβεστικών υπηρεσιών


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) θα συνδράμουν οικονομικά την ενίσχυση του εξοπλισμού των υποδομών των πυροσβεστικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά από συνεννόηση με τον γραμματέα της ΠΕΔ και Δήμαρχο Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, κατά την ευρεία σύσκεψη πολιτικής προστασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου, Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Ρούμπος Αθανάσιος,οι Διευθυντές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Αστυνομικό ς Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Υποδιοικητής της 4ης Μεραρχίας Πεζικού κ. Γεώργιος Δεουδές, οι εκπρόσωποι των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δασών, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Σώματος Εθελοντών και των Σαμαρειτών και Διασωστών.
Ο Περιφερειάρχης, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ανιδιοτελή προσφορά των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και την ικανοποίησή του για το επίπεδο αποτελεσματικότητας του 2011, ενημερώθηκε αναλυτικά για την ετοιμότητα των υπηρεσιών και τις ανάγκες τους.
Σε συνεργασία με την ΠΕΔ ο κ. Τατούλης ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου.


Ιδιαίτερη προσοχή για τους ΧΑΔΑ ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Ιδιαίτερα στάθηκε ο Περιφερειάρχης, στο ζήτημα της πρόκλησης πυρκαγιών από τις ανεξέλεγκτες χωματερές και έδωσε άμεση εντολή στα τμήματα πολιτικής προστασίας και στις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε ελέγχους για το κατά πόσον τηρούνται από τους Δήμους οι όροι φύλαξης και ασφάλειας των ΧΑΔΑ.
Λιμενοδεξαμενές και Υδατοδεξαμενές στον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης σε ένα νέο εργαλείο στη διάθεση των πυροσβεστών για την πυροπροστασία του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου, τις λιμενοδεξαμενές και υδατοδεξαμενές, που ετοιμάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ, με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός και για την εγκατάσταση νέων δεξαμενών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Εκστρατεία ενημέρωσης
Πέραν αυτού ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι με ευθύνη συντονισμού της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα ενημέρωσης κα Νικολάκου, σε συνεργασία με την ΠΕΔ, θα ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού πάνω σε θέματα πυροπροστασίας με στόχο «όσο πιο έξυπνα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό, τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τατούλης και ζήτησε την ανιδιοτελή συνδρομή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, τέλος, να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πυρανίχνευσης, που είχαν προμηθευτεί οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, καθώς όπως δήλωσε «είναι απαράδεκτο να υπάρχει εξοπλισμός και να μη λειτουργεί. Πρέπει να εξετάσουμε τις δυνατότητες προσαρμογής των συστημάτων αυτών στις ανάγκες μας».
Σύσκεψη με την ΜΟΔ για τα ημιτελή έργα του ΕΣΠΑ
«Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που παραλάβαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υλοποιούμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη σύσκεψη για τα ημιτελή έργα του ΕΣΠΑ με τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και πρόσθεσε «παραλάβαμε ένα πρόγραμμα χαμένο και αυτό είναι και κακό και καλό. Κακό γιατί οι εκταμιεύσεις και η απορροφητικότητα δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο, καλό όμως γιατί μας παρέχει την ελευθερία προσαρμογής του στο στρατηγικό σχεδιασμό μας».
Ο πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Μάριος Καμχής εξήρε την προσπάθεια της αιρετής Περιφέρειας Πελοποννήσου να μη χαθεί κανένα έργο, γιατί όλα τα έργα είναι σημαντικά, ιδίως αυτή τη χρονική στιγμή.
Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι η δυναμική που απέκτησε το ΕΣΠΑ, από τη στιγμή ανάληψης της ευθύνης του από την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, οφείλεται στην αλλαγή του μοντέλου διοίκησης των έργων. «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε γρήγορες εντάξεις για να δείξουμε απορροφητικότητα του προγράμματός μας, αλλά να αναπτύξουμε μια στρατηγική πολιτική ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας ενάντια στην κρίση» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των έργων ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «Από την πλευρά μας, όπου εντοπίζουμε αδυναμία στη διαχειριστική επάρκεια των τελικών δικαιούχων των έργων προσπαθούμε να τους βοηθάμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και μετά από παρέμβασή του αποφασίστηκε η παροχή τεχνικής βοήθειας από τη ΜΟΔ, προς τους τελικούς δικαιούχους.
Στο περιθώριο της σύσκεψης ο πρόεδρος της ΜΟΔ ζήτησε τις απόψεις του Περιφερειάρχη πάνω στην οργάνωση και διοίκηση του ΕΣΠΑ, αλλά και την οργάνωση της επόμενης προγραμματικής περιόδου.
Πιλοτικό πρόγραμμα ένταξης των Ρομά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Αποφασίστηκε τέλος να εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα πιλοτικό πρόγραμμα διαρκούς ένταξης των Ρομά στην ελληνική κοινωνία με συνεχή αξιολόγηση. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των εμπλεκομένων Υπουργείων και όλων των συναρμόδιων φορέων.



Ζωντανή μετάδοση αποτελεσμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου

 
Παρακολουθήστε ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών της 17η Ιουνίου από τον κόμβο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν προετοιμάσει ειδική εφαρμογή για την καταγραφή και παρουσίαση των αποτελεσμάτων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου. Οι σελίδες τροφοδοτούνται ταυτόχρονα με το κεντρικό σύστημα καταγραφής των εκλογών από τους αρμόδιους υπαλλήλους και με την επίβλεψη της Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σχετικούς συνδέσμους για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων μπορείτε να βρείτε στην κεντρική σελίδα του κόμβου της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω χάρτη αλλά και μέσω σχετικών συνδέσμων που έχουν τοποθετηθεί με την σήμανση Εκλογές 2012.

Ειδικότερα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα μπορείτε να δείτε ζωντανά την μετάδοση των αποτελεσμάτων στις παρακάτω διευθύνσεις

Αργολίδα: http://ppel.gov.gr/ekloges2012/argolida
Μεσσηνία: http://www.blogger.com/goog_299880176messinia

Γενικές πληροφορίες για τις εκλογές που αφορούν Ανεύρεση Εκλογικών Τμημάτων και Αποτελέσματα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην σελίδα http://ppel.gov.gr/ekloges2012

Το μέλλον σταμάτησε…

Η μεγάλη διαφορά του μπάσκετ από το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον σε ελληνικό επίπεδο, βρίσκεται στο μέγεθος των προσωπικοτήτων αθλητών και προπονητών, που ασχολήθηκαν με το ένα και το άλλο.
Από την εποχή που ο Νίκος Γκάλης υποχρέωσε τον… πολιτισμένο αθλητικό κόσμο να στρέψει το ενδιαφέρον του στην Ελλάδα, και για περισσότερο από μια δεκαετία να παρακολουθεί τις ομάδες της χώρας μας να διαπρέπουν και να κυριαρχούν, το μωσαϊκό παικτών και προπονητών που πέρασαν από τα μέρη της, εξαναγκάζει τους λάτρεις του… ντόπιου ποδοσφαίρου, να ζηλεύουν.
Προσωπικότητες σαν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που αμφότεροι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρίσουν από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γνώρισε ποτέ, τις τελευταίες δεκαετίες. Με την αυτονόητη εξαίρεση του “πρίγκιπα” Ντούσαν Μπάγεβιτς, που ωστόσο απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Κι αν ο “Ζοτς” έφυγε ενοχλημένος με όσα συμβαίνουν στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο “Ντούντα” επέλεξε μια χορογραφία μεγαλείου για το “αντίο”. Αφοσιώνεται στην Εθνική Σερβίας, αφού πρώτα πήρε από το χέρι ένα… νηπιαγωγείο, και το οδήγησε στην πρόωρη και θυελλώδη ενηλικίωση. Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, από τους πρόποδες της γης. Χωρίς κανείς να τους υπολογίζει ή να τους περιμένει. Τους έκανε άνδρες. Και εκείνοι πίνουν νερό στο όνομά του.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποχαιρετά τον Ολυμπιακό που κάποτε τον πλήγωσε, ότι επέλεξε αντί εκείνου τον Γιάννη Ιωαννίδη, με τις γνωστές… συνέπειες: Ο Παναθηναϊκός έχτισε ανενόχλητος τη δική του αυτοκρατορία. Επέστρεψε όμως, και αποκατέστησε την τάξη στο ελληνικό μπάσκετ. Βάζοντας τα θεμέλια για μια νέα, “ερυθρόλευκη” αυτοκρατορία.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, επέλεξε να σταματήσει. Να τραβήξει χειρόφρενο στο μέλλον. Να αποχωρίσει στην κορυφή. Όπως μόνο οι πραγματικά μεγάλοι ξέρουν να κάνουν. Και εκείνος, υπήρξε ο μεγαλύτερος όλων. Το “ευχαριστούμε”, είναι λίγο, κόουτς.

statesmen.gr

Ετοιμάζεται το “κόμμα Σημίτη”

Απέναντι στον αγώνα που δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να περισώσει ό, τι μπορεί από το ΠΑΣΟΚ, στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς βρίσκονται σε εξέλιξη σενάρια για την “επόμενη μέρα”. Με αιχμές για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά τη δυνατότητα του Κινήματος το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα για σχεδόν τρεις δεκατίες, να συνεχίσει να εκφράζει την πλειοψηφία των “προοδευτικών” πολιτών του τόπου.
Στο πλαίσιο αυτό, πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα οι φήμες και η παραφιλολογία για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, στα… δεξιά του ΠΑΣΟΚ. Με “εκσυγχρονιστικό” μανδύα, και απευθείας αναφοράς στην εποχή διακυβέρνησης του τόπου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, από τον Κώστα Σημίτη.
Οι νοσταλγοί του πρώην πρωθυπουργού, που στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποκαλούνται “τα ορφανά του Σημίτη”, δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως ηγέτη του Κινήματος. Ενώ και παλαιότερα, μετά βίας… άντεχαν τη συγκατοίκηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ενόψει μιας πρωτοφανούς εκλογικής συντριβής, όπως προδικάζουν οι δημοσκόποι για το ΠΑΣΟΚ, η ομάδα των πάλαι ποτέ “εκσυγχρονιστών” φαίνεται να βλέπει το πολιτικό μέλλον της εκτός Ιπποκράτους. Αναζητώντας… πρόθυμους να τους ακολουθήσουν.
Το βασικό ερώτημα βεβαίως, το οποίο θέτουν και οι ίδιοι οι δημοσκόποι, είναι ποια απήχηση θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, από τη στιγμή που η δυναμική, τόσο του πολιτικού μηνύματός του, όσο και των προσφάτων που εμφανίζονται ως “κομιστές” του, είναι εξαιρετικά συρρικνωμένη.

statesmen.gr

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία και τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε οι εκτιμήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής στη βάση όσων έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που ολοκληρώθηκαν χθες Παρασκευή συγκλίνουν στα εξής δεδομένα:

H Nέα Δημοκρατία διατηρεί μικρό προβάδισμα 1-2 ποσοστιαίων μονάδων με τα δύο κόμματα να υπερβαίνουν με τις αναγωγές σε αναποφάσιστους το 55%. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ασφαλές, καθώς βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους ενώ υπάρχει σημαντικός αριθμός αναποφάσιστων, η τελική επιλογή των οποίων μπορεί είτε να ανατρέψει το αποτέλεσμα δίνοντας οριακή νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε να διευρύνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας τη νίκη στο κόμμα της ΝΔ με σημαντική διαφορά.
Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει απώλειες και βρίσκεται πέριξ του 10% , ενώ  για την τέταρτη θέση παλεύει η ΔΗΜΑΡ με ποσοστά γύρω στο 6% . Σε παρόμοια ποσοστά και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ είναι στο 5,5% και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου στο 5% με μεγάλες απώλειες. Τα μικρά κόμματα φαίνεται ότι συνθλίβονται από τις συνθήκες πόλωσης που επικρατούν κι έτσι η Δημιουργία,Ξανά είναι μεταξύ 1,5-2% ,ενώ ακόμα πιο κάτω είναι οι Οικολόγοι και ο ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ- ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΥΡΩΠΗ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ευχαριστεί τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και οργανώσεων, που με επιστολή τους, εκφράζουν την πεποίθηση ότι, τη Δευτέρα, η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία να αναδειχθεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη και ο Πρόεδρός της να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός.

Για την επιστολή αυτή των εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και οργανώσεων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων για την απόλυτη στήριξη στη Ν.Δ.. Η απόφασή τους αυτή ανταποκρίνεται, πράγματα, σε ύψιστη εθνική ανάγκη.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί εγγύηση για τη διασφάλιση της παραμονής μας στο ευρώ και την Ευρώπη. Υπηρετεί το εθνικό συμφέρον στις πιο κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα μας.
Θέλω, άλλη μια φορά, να τους βεβαιώσω ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την εφαρμογή των προτάσεών μας και τη δικαίωση των προσδοκιών όλων των Ελλήνων».

Επισυνάπτεται η επιστολή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚ​Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣ​Η ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟ​Σ




Η Ελλάδα απόψε μας ενώνει. Απόψε έχουμε γιορτή!
Γιορτή Ενότητας. Και γιορτή Ελπίδας.
Για κάθε Έλληνα…
Που βρίσκει το κουράγιο του να πει απόψε:
Όχι, δεν θα το βάλουμε κάτω!
Όχι, δεν θα βγούμε από την Ευρώπη!
Όχι, δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει παιγνίδια ή να κάνει πειράματα στην πλάτη της Πατρίδας μας.
Όχι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο και για κάθε λαθρομετανάστη.
Εμείς, ενωμένοι και αποφασισμένοι προχωράμε για:
Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ασφάλεια.

Έλληνες και Ελληνίδες,

Mήνυμα του Γιώργου Α. Παπανδρέου

Γραφεί ο Γιώργοs Α. Παπανδρέου

“Αίσθημα απογοήτευσης επικρατεί σήμερα στον Έλληνα και την Ελληνίδα για την πολιτική ζωή στη χώρα μας. Δεν μιλώ για το ποιός κυβερνά ή το τι επαγγέλλεται, αλλά για το πρότυπο της εξουσίας που επικρατεί. …
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και τελικά τα μέσα διαπαιδαγωγούν, διαμορφώνουν συνειδήσεις και καθορίζουν τον προορισμό μας που τελικά δεν μπορεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο του κυνηγητού της εξουσίας.
Όλα επιτρεπτά και νόμιμα, εφόσον υπηρετούν τον υπέρτατο σκοπό: της εξουσίας για την εξουσία. …
Όλα υποτάσσονται στις σκοπιμότητες της εξουσίας, της κάθε εξουσίας, που θέλει να διατηρήσει την καρέκλα. …