Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εξαδέλφη της Κανέλλη η γυναίκα του Μιχαλολιάκου!

Εξαδέλφη της Λιάνας Κανέλλη είναι η Ελένη Ζαρούλια, βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Β? Αθήνας και σύζυγος του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

Η κυρία Ζαρούλια, μιλώντας στο protothema.gr, επιβεβαιώνει τη μακρινή συγγένεια που έχει από την μητέρα της με την γνωστή δημοσιογράφο και βουλευτή του ΚΚΕ λέγοντας συγκεκριμένα: "Θυμάμαι ότι παίζαμε μαζί στην άμμο με τα κουβαδάκια μας στην παραλία της Βουλιαγμένης" και προσθέτει: "Κάναμε αναγκαστικά παρέα γιατί είναι μακρινή συγγενής μου".

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυρία Ζαρούλια η Λιάνα Κανέλλη προέρχεται από ένα μεγαλοαστικό περιβάλλον. Έπειτα απ' όλα αυτά μάλον δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σχετικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού της κυρίας Κανέλλη από τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε ζωντανή μετάδοση, η κυρία Ζαρούλια συντάχθηκε με την άποψη του κόμματός της. Οπως ισχυρίστηκε η κυρία Ζαρούλια, ο εκπρόσωπος της Χρυσής αυγής βρισκόταν σε άμυνα...

patrisnews.com

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Μεγάλη αύξηση για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ
Μικρή πτώση για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά 1,22%- Μεγάλη πτώση για όλα τα υπόλοιπα κόμματα…

Το σκηνικό των εκλογών πανελλαδικά αντικατοπτρίζεται και στην Κορινθία με σημαντική άνοδο για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και με πτώση όλων των άλλων κομμάτων με μικρές ή μεγάλες απώλειες. Αξιοσημείωτο είναι, ότι και τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν άνοδο 10% περίπου από τις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου. Η Ν.Δ. από το 21,22% εκτοξεύτηκε στο 31%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 14,69% στο 24,67%. Αντίθετα, πτώση σημείωσε το ποσοστό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 15,43% στο 14,21% χάνοντας περίπου 1500 ψήφους. Πτώση υπήρξε και για τη Χρυσή Αυγή κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και 2.000 περίπου ψήφους, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες -2,2%, για τη Δημοκρατική Αριστερά ελάχιστη πτώση 0,05%, μεγάλη πτώση για το ΚΚΕ κατά 2,3% από το 4,48% στο 2,17%,για το ΛΑ.Ο.Σ. 1,33% από το 2,9% στο 1,57%, ενώ μεγάλη πτώση είχαν και οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά 2.000 περίπου ψήφους και έπεσαν από το 2,93% στο0,79%...

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνολικά στο Δήμο Κορινθίων αισθητή ήταν η πτώση του ποσοστού του ΚΚΕ από το 4,04% στο 1,86%. Μέσα στην Κόρινθο αισθητή ήταν και η πτώση του ΛΑ.Ο.Σ. από το 3,45% στο 1,93%.Πάνω από 11,5 μονάδες ήταν η άνοδος της Ν.Δ. στη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού,ενώ παρόμοια άνοδο είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη Σολυγεία η Χρυσή Αυγή παρέμεινε δεύτερη δύναμη μετά τη Ν.Δ. παρόλο που μειώθηκε το ποσοστό της κατά 3,5 περίπου μονάδες. Στην Τενέα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχασε 2,5 μονάδες, ενώ η Χρυσή Αυγή διατήρησε σχεδόν ανέπαφα τα ποσοστά της.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

10 μονάδες παραπάνω έδωσε ο Δήμος Σικυωνίων συνολικά σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν μικρές ή μεγάλες απώλειες. Ειδικά στο Κιάτο, σημαντική πτώση 3 περίπου μονάδων είχαν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Στη Στυμφαλία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχασε2 μονάδες, ενώ η αποχή άγγιξε το 45%! Στο Φενεό είχαμε επίσης μεγάλη αποχή της τάξης του 49%.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. φαίνεται ότι είχε τις μικρότερες απώλειες, 80 περίπου ψήφους από τις εκλογές του Μαΐου και από το 16,4% έμεινε στο 16,1%, το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Κορινθία. Μάλιστα, ειδικότερα Ξυλόκαστρο, αύξησε το ποσοστό του κατά 0,07% και30 περίπου ψήφους. Στην Ευρωστίνη διατήρησαν σχεδόν τις δυνάμεις τους Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ, ενώ μείωσαν αισθητά τη δύναμή τους, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Τη σημαντικότερη άνοδο της τάξης των 12 περίπου μονάδων σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων που εκτοξεύτηκε από το 19,1% στο 31,2%! Μεγάλη άνοδο 10 μονάδων είχε και η Ν.Δ. Ειδικότερα στους Αγίους Θεοδώρους ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε άνοδο 14μονάδων! Τη στιγμή που η Ν.Δ. είχε άνοδο 7 μονάδων. Σημαντική πτώση στη Δ.Ε.Λουτρακίου – Περαχώρας σημείωσε το ΚΚΕ που από το 7,03% έπεσε στο 3,82%.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ

Στο Δήμο Βέλου – Βόχας υπήρξε άνοδο 10 μονάδων για τη Ν.Δ. και 8 για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σχεδόν διατήρησε τα ποσοστά του το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τα υπόλοιπα κόμματα να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Αισθητή πτώση για ΚΚΕ, ΛΑ.Ο.Σ. και Οικολόγους…

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

9 επιπλέον μονάδες έδωσε ο Δήμος Νεμέας στη Ν.Δ. και 8 στον ΣΥΡΙΖΑ. Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής (επειδή ο βουλευτής κατάγεται από την περιοχή) κατά3,5 περίπου μονάδες από το 12,04% στο 8,64%!
korinthianews.blogspot.gr

Πελοπίδας Καλλίρης - Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η επιλογή αυτή μας δεσμεύει όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά.

Ο υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης μετά το πέρας των εκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012:
«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η επιλογή αυτή μας δεσμεύει όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά. Οφείλουμε να σταθούμε υπεύθυνα στις κρίσιμες τούτες στιγμές και να προχωρήσουμε άμεσα στο απαραίτητο έργο, ώστε η χώρα μας να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, οι νέοι μας να αποκτήσουν και πάλι το χαμόγελό τους περιορίζοντας τα προβλήματα που τους απασχολούν (ανεργία, οικονομική ανασφάλεια, κ.α.), οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς σε ένα δίκαιο περιβάλλον και η οικονομία μας να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ήταν μία πραγματική μάχη. Ήταν μία μάχη για την Ελλάδα, για την Κορινθία μας, για να σταθεί εκεί που της αξίζει.»

Τα αποκτήματα της "Μπάρτσας"

.Η διοίκηση της ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Σπύρο Τσούκη.
2.Η διοίκηση της Κορίνθου, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιάννη Λιούρα που την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στον Αίαντα Παραλίας Ασπροπύργου και τον καλωσορίζει στην οικογένειά της» Ο Γιάννης Λιούρας είναι γεννημένος το 1994 και έχει αγωνιστεί στους ερασιτέχνες του Ολυμπιακού Πειραιώς.
3.Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την απόκτηση του γεννημένου στις 02/04-1990 Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, Felipe Da Silva Henrique από την Ιταλική Βιτσέντζα.
4.Η ΠΑΕ Κόρινθος ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου σέντερ φορ Eduardo Wilson Lino απο την ιταλική Λετσε. Ο Eduardo είναι 21 ετών και κατέχει ιταλικό διαβατήριο

Ποιοί περιμένουν να γίνουν υπουργοί - Τα σενάρια για τεχνοκράτες στη νέα κυβέρνηση


Με τις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης να συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς, έχει ξεκινήσει ήδη ένα κολάζ για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να σχηματίσουν τη δύσκολη αυτή κυβέρνηση.
Ονόματα ακόμα ισχυρά δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία με τρόπο κατηγορηματικό, αλλά θεωρούνται βέβαια στην κυβέρνηση κάποια πρόσωπα βαριά από τη Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ αυτών των ονομάτων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο κ. Μηταράκης, ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Στυλιανίδης.

Βέβαια, άλλες πληροφορίες δηλώνουν πως θα είναι δύσκολο να υπάρξει συμμετοχή και του κ.Μητσοτάκη και της κας Μπακογιάννη συγχρόνως στη νέα κυβέρνηση.

Το σίγουρο είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε στην κυβέρνησή του και τεχνοκράτες, αλλά και φυσικά πρόσωπα απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εάν φυσικά μετέχει και εκείνη στην κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσωπα όπως τον κ. Ζαννιά, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, τον κ. Μαραβέγια και τον κ. Στουρνάρα είναι πρόσωπα τεχνοκράτες στα οποία συμφωνεί και ο κ. Βενιζέλος για τη συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση.

Για αυτό το λόγο, η σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ για τα ονόματα της νέας κυβέρνησης θα αποφασίσει εάν ο κ. Βενιζέλος θα προτείνει πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ ή μόνο τεχνοκράτες. Το όνομα του κ. Ρουπακιώτη που είναι υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Για τα πρόσωπα του κ.Χρυσοχοΐδη και του κ. Σαχινίδη χαίρουν της εκτίμησης του κ. Σαμαρά και δεν αποκλείεται να τους ζητήσει τη συμμετοχή τους στη νέα κυβέρνηση, ο πρώτος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και του δεύτερου στο υπουργείο Οικονομικών.

newsit.gr

Οι διερευνητικές οδηγούν σε συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ

Οι διερευνητικές οδηγούν σε συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Τι είπαν Βενιζέλος, Καμμένος
Ολοκληρώνεται μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ απόψε κιόλας, οι επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον σχηματισμό κυβέρνησης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είπαν όχι σε συμμετοχή στην κυβέρνηση, ενώ παρά τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, όλα δείχνουν ότι αύριο το βράδυ αφού πρώτα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, θα στηρίξει με τους όρους του, την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Εκτός εάν πεί «ναι» στην κυβέρνηση συνεργασίας απόψε και ο κ. Κουβέλης. Μέχρι τότε, η επικοινωνιακή διαχείριση εκ μέρους όλων των κομμάτων προκειμένου να χρεωθούν τα θετικά και να χρεώσουν σε άλλα κόμματα τα αρνητικά, συνεχίζεται.
Η συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο
Το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε να μετάσχει σε κυβέρνηση υπονόησε αλλά δεν είπε σαφώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος, Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε μέχρι αύριο το βράδυ να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης «συνευθύνης». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς φαίνεται να αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Βενιζέλου.
Αναλυτικότερα, μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία να δημιουργηθεί αμέσως κυβέρνηση και οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο βράδυ. Προσέθεσε ότι η πρότασή του για κυβέρνηση συνευθύνης με τα τέσσερα κόμματα παραμένει.
Είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα «είναι απολύτως απογοητευτικές, είναι προκλητικές, καθώς λέει ότι οφείλουμε όλοι οι άλλοι να προχωρήσουμε στον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά οφείλει αυτή η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ». Είναι άποψη «αντιδημοκρατική, αδιέξοδη, απειλητική» είπε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την αποτυχία της κυβέρνησης, δηλαδή πρακτικά της χώρας».
Ο κ. Βενιζέλος ερμήνευσε το εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι «ο λαός έδωσε την εντολή συνεργασίας και συστράτευσης και δεν γίνεται αυτό από όλους αντιληπτό».
Σχολίασε ότι «αυτοί που θα επιλέξουν το καθήκον της αντιπολίτευσης, πρέπει να συνεργαστούν « προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης στο εξωτερικό. Τα παραπάνω «προτάσσονται από το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και η σύνθεση της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Η νέα Βουλή - Όλοι οι βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Η νέα Βουλή - Όλοι οι βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
          


Δείτε όλους τους βουλευτές που μετέχουν στη νέα Βουλή, με πολλές εκπλήξεις. Εκτός Βουλής, έμεινε τελικά η Φώφη Γεννηματά, δεύτερη στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ εισέρχεται ο βουλευτής επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.
Τα τελικά αποτελέσματα των εδρών έχουν ως εξής:
Οι βουλευτές σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας είναι οι εξής .

ΚΑΜΜΕΝΟΣ...Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει στα πλαίσια της κοινής συμμετοχής δυνατότητα συνεργασίας


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ Α.ΣΑΜΑΡΑ




«Μόλις τελείωσε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών.



Συζητήσαμε την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Συζητήσαμε την πιθανότητα δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού με πρόσωπο κοινής αποδοχής. Είναι κάτι που δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς. Δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, ως πρόεδρος του πρώτου κόμματος.

Αντώνης Σαμαράς- Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι.. O κ. Καμμένοs δεν επιθυμεί καμία συνεργασία


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένο. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει οπωσδήποτε, εντός της προθεσμίας της εντολής που έχω λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Θα έχουμε ασφαλώς και νέες επαφές.

Με τον κ. Καμμένο κατάλαβα ότι, προσωπικά τουλάχιστον, δεν επιθυμεί καμία συνεργασία. Δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και βέβαια επικαλείται κάθε είδους παράλογα προσχήματα».

Η Ελλάδα των άκρων

Αναλύσεις γι’ αυτή την εκλογική διαδικασία θα διαβάσατε ήδη πολλές. Και θα προκύψουν στην πορεία ακόμα περισσότερες, μιας και τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι εξόχως χρήσιμα για το μέλλον τούτου του τόπου. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να πιάσω από μιαν άλλη… συνιστώσα -για να μην ξεφεύγουμε από τη “μόδα” της εποχής!- το όλο θέμα.
Το βράδυ του Σαββάτου, στην Πολωνία, ο Φερνάντο Σάντος απέδειξε πόσο πιο Έλληνας είναι από τους… Ελληνάρες του διαδικτύου και της παραλίας. Αναφέρθηκε στα ιδανικά που τούτη εδώ η χώρα έχει μεταλαμπαδεύσει σε όλον τον κόσμο. Και φυσικά στη Δημοκρατία που “γεννήθηκε” εδώ πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια.
Δημοκρατία… Δυστυχώς έφτασα εν έτει 2012 να αμφιβάλλω σχετικά με το αν ο Νεοέλληνας έχει πραγματική επίγνωση του “τί εστί Δημοκρατία”. Το τί διάβαζε κανείς στο διαδίκτυο, ειδικά στο Facebook, όλες αυτές τις ημέρες, δεν είχε προηγούμενο. Με αποκορύφωμα το βράδυ της Κυριακής. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.
Δημοκρατία, κύριοι, δεν είναι να βρίζεις σκαιότατα όποιον δεν ψήφισε το κόμμα που εσύ έχεις επιλέξει. Δημοκρατία δεν είναι να θεωρείς “προδότη” όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου. Δημοκρατία δεν είναι να πιστεύεις πως όποιος πιστεύει έστω κι ελάχιστα στα “καλά” του μνημονίου είναι “ανθέλληνας”.
Δημοκρατία, κύριοι, είναι να σέβεσαι την άποψη του άλλου, ακόμα κι αν διαφωνείς κάθετα μαζί του. Δημοκρατία είναι, όταν είσαι το 28%, να αποδέχεσαι ότι ένα… ταπεινό 72% έχει αντίθετη θεώρηση των πραγμάτων, ορθή ή λανθασμένη. Δημοκρατία είναι να συμμετέχεις κι όχι να κάνεις κριτική αφ’ υψηλού. Δυστυχώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί νεοέλληνες πως το δικαίωμα της ψήφου είναι ιερό.
Δεν είναι δημοκρατία οι… ραδιοαρβιλισμοι του στιλ “κλειδώστε τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους για να μην ψηφίσουν”. Οι ηλικιωμένοι, αγαπητοί μου, έχουν ζήσει περιόδους που δεν μπορούσαν να εκλέξουν δημοκρατικά την κυβέρνησή τους. Και έχουν επίγνωση της σπουδαιότητας του ψηφίζεις. Αλίμονο σε όλους τους “μυαλοπώληδες” που προτιμούν την εύκολη λύση της αποχής ή της… δροσερής βουτιάς στη θάλασσα, αντί να συμμετάσχουν στα κοινά και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων.
Δημοκρατία είναι να μπορεί κανείς να λέει ελεύθερα την άποψή του και να μπορεί να την τεκμηριώνει. Να μην πατάει το… play στο CD, επαναλαμβάνοντας αυτά που του έχουν μάθει να λέει. Να μπορεί να παίρνει θέση και να την υποστηρίζει με επιχειρήματα κι όχι με λόγια του αέρα. Δημοκρατία είναι να σέβεσαι τον διπλανό σου. Για να σε σεβαστεί κι αυτός…
Υ.Γ.1: Πολλοί απορούν με τη σταθερότητα της Χρυσής Αυγής για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί τί συμβαίνει τριγύρω τους. Και προφανώς οι πολιτικοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως αν δεν οργανώσουν άμεσα, πολύ άμεσα, την Αστυνομία, να δεν υπάρξει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη, η εν λόγω οργάνωση θα “δυναμώνει” από εκλογές σε εκλογές…
Υ.Γ.2: Ο Μανώλης Γλέζος αποτελεί για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν ή την ιδεολογία τους, μια εμβληματική προσωπικότητα, μια τεράστια μορφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Κι ομολογώ δημοσίως πως αν κάποια στιγμή τον δω δίπλα μου, δεν θα του σφίξω το χέρι, θα του το φιλήσω, διότι αυτό που έκανε εκεί ψηλά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολς, ήταν η επιτομή του ηρωισμού και της ελληνικής ψυχής. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, κάποια στιγμή να τον καπηλευόμαστε…

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος / statemen.gr

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ:Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με, όσο το δυνατόν, περισσότερα κόμματα. ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, είχε, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Την Ευρωπαϊκή μας προοπτική τη ζητάει, τη θέλει ο ίδιος ο Ελληνικός λαός. Δηλαδή, ευρώ.

Και, ασφαλώς, τροποποίηση του προγράμματος.

Όπως όλοι ξέρουμε, όπως δηλώναμε προεκλογικά -δήλωσα και χθες και σήμερα- γίνεται μόνο με επαναδιαπραγμάτευση.

Τηρούμε τη συμφωνία (το είπα και χθες ότι η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια) και, ταυτόχρονα, ζητούμε το αυτονόητο. Δηλαδή, την ανάγκη να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες, οι οποίες, μέσα από μια οικονομική ανάκαμψη, θα δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σε εκατομμύρια Έλληνες.

Θέση μου είναι ότι πρέπει να γίνει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με, όσο το δυνατόν, περισσότερα κόμματα.

Από τη συζήτηση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει, σαφώς, ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση.

Δήλωσε, άλλωστε, ήδη, ότι εάν χρειαζόταν, δεν θα έπαιρνε καν τη διερευνητική εντολή.

Εγώ θέλω μόνο να σας πω ότι συνεχίζω την προσπάθεια.

Έχει ανάγκη η χώρα να αποκτήσει άμεσα κυβέρνηση.

Ευχαριστώ πολύ».



ΕΡΩΤΗΣΗ: Χρονικής διάρκειας κ. Πρόεδρε; Προοπτική τετραετίας;



ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλέστατα. Κυβέρνηση μακράς πνοής. Το είπα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί.

Η χαμένη ευκαιρία του Αλέξη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζούμε σε μια εποχή προχωρημένης συμπύκνωσης του πολιτικού χρόνου και των εξελίξεων. Κάτι που συνεπάγεται ότι τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων, είναι μικρότερα σε σχέση με το παρελθόν.
Οι εξελίξεις τρέχουν, οι ανατροπές το ίδιο, και κάθε κόμμα το οποίο αδυνατεί να “διαβάσει” σωστά τα καινούρια δεδομένα, είναι μάλλον καταδικασμένο εκ των προτέρων να αποτελέσει και το ίδιο “παρένθεση”. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες στρατηγικές κινήσεις τους, να φλερτάρουν με αυτή ακριβώς την αρνητική εξέλιξη.
Στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι: Αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αρνήθηκε να συμβάλλει ώστε να βγει η Ελλαδα από το σημερινό αδιέξοδο. Επέλεξε, με προφανή… ανακούφιση τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Της σκληρής αντιπολίτευσης, εντός και εκτός Κοινοβουλίου.
Έχασε έτσι μια μεγάλη ευκαιρία. Να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ από ψήφο… μουρμούρας, σε σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή διακυβέρνησης. Και να βάλει από τώρα υποθήκη για επικράτηση στις επόμενες εκλογές. Χαμένες ευκαίρες, χαμένος χρόνος.

statesmen.gr

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Mετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών, από το Γραφείο Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Βουλευτές που εξελέγησαν, τους αναπληρωτές τους, αλλά και τους υποψηφίους στο κοινό μας ψηφοδέλτιο με το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για τον αγώνα που έδωσαν και σε αυτές τις εκλογές, για την εμπιστοσύνη και τη μαχητικότητά τους.

Είναι σαφές πως η πορεία αντίστασης στους τοκογλύφους και στα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη Χώρα μας συνεχίζεται και  θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Παραμένουμε πιστοί στις Αρχές μας, αποφασισμένοι να αγωνιστούμε υπέρ της Εθνικής Ανεξαρτησίας του Λαού και της Κοινωνίας