Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

EURO 2012 (Προημιτελικοί): Γερμανία-Ελλάδα 4-2 - Για έξι λεπτά μας έδωσε το δικαίωμα να ζήσουμε το όνειρο

Με ήττα 4-2 από τη Γερμανία στον προημιτελικό του Γκντανσκ, αποχαιρέτησε το EURO 2012 η εθνική μας ομάδα.
Η Εθνική για έξι λεπτά μας έδωσε το δικαίωμα να ζήσουμε το όνειρο… Όταν στο 55' ο Σαμαράς ισοφάρισε τη Γερμανία, άπαντες πιστέψαμε στο θαύμα, το οποίο, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Διότι οι «Αετοί» ήταν, απλά, αποτελεσματικοί τη στιγμή που έπρεπε, στο 61' αποκατέστησαν άμεσα την τάξη και εν συνεχεία με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισαν» το ματς.
Οι Λαμ (39΄), Κεντίρα (61΄), Κλόζε (68΄), Ρόις (74΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, οι οποίοι στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία ή την Ιταλία. Ο Γιώργος Σαμαράς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την εθνική μας στο 55΄, ενώ στο 89΄ ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελζ, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Ρόιζ (79' Γκέτσε), Εζίλ, Σίρλε (67' Μίλερ), Κλόζε (79' Γκόμεζ).
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46' Φωτάκης), Μανιάτης, Μάκος (71' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46΄Γκέκας), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Τρίπολη και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη

«Έπρεπε να είχα συναντήσει πολύ νωρίτερα τέτοιους πολιτικούς με όραμα και αισιοδοξία όπως εσείς» δήλωσε, απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Daniel Bennett Smith κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου, Απόστολου Παπαφωτίου, του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Ιωάννη Σταματάκου και του Αμερικανού Προξένου στην Ελλάδα κ. Vincent Moore, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012.

Εσωκομματικές αναταράξεις έφερε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η σύνθεση της κυβέρνησης

Αναταράξεις φαίνεται να προκαλεί στο εσωτερικό ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας η ανακοίνωση των ονομάτων των στελεχών των κομμάτων  που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.  Πολλοί βουλευτές σε συζητήσεις που είχαν, εξέφραζαν έκπληξη για ορισμένα στελέχη. Στο ΠΑΣΟΚ, αναταράξεις προκάλεσε τη προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει πολύ χαμηλού προφίλ, προσωπικούς «φίλους» του όπως αναφέρουν στελέχη, για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.

Xρυσή Αυγή - Δηλώσεις για Εθνική Ελλάδος και δηλώσεις Δένδια

Η Χρυσή Αυγή εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου. Όλοι ενωμένοι στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών μας, που γίνονται απόψε άξιοι εκπρόσωποι μίας ολόκληρης χώρας που διψά για Νίκες. Θα λέγαμε και εμείς το σύνθημα που φωνάζουν όλοι οι Έλληνες στις εξέδρες: "Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε...", αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως δε χρωστάμε τίποτα στους γερμανούς. Αυτοί μας χρωστάνε πολλά και μία καλή αρχή μπορούν να κάνουν με την εξόφληση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.
=======================================
Η Χρυσή Αυγή εύχεται κάθε επιτυχία στον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Απαιτείται πρωτίστως υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αρετές που δε συνάδουν με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Υπουργού. Το κόμμα μας δεν αποτελεί ακραία εκδοχή του πολιτικού φάσματος, ούτε επιχειρεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία. Ακραία είναι η Νέα Δημοκρατία, που ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για τη σημερινή εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η χώρα. Τα ανεξέλεγκτα κύματα λαθρομετανάστευσης, η παράδοση του κέντρου της πόλης σε αναρχικές συμμορίες (βλέπε Δεκέμβριος 2008 και όχι μόνο), η ραγδαία άνοδος της εγκληματικότητας, είναι φαινόμενα που προήλθαν από την απαράδεκτη και ανεύθυνη τακτική του κόμματος του κ. Δένδια.
Χρυσή Αυγή Γραφείο Τύπου

Παραιτήθηκε ο Μπιτσαξής!

Την απόφαση του, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει αμετάκλητη, να παραιτηθεί από την θέση του γενικού γραμματέα αθλητισμού γνωστοποίησε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάναγιώτης Μπιτσαξής, απέστειλε την παρακάτω επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Αυτή αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Υπουργέ,
Ο κύκλος μου στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ολοκληρώθηκε. Παραιτούμαι από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και προς αποφυγήν οποιασδήποτε δημόσιας παρερμηνείας, η απόφασή μου αυτή είναι αμετάκλητη. Στηρίζω, όπως η πλειονότητα των Ελλήνων, την κυβέρνηση συνεργασίας, που προέκυψε από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και ελπίζω να είναι κυβέρνηση που θα δώσει λύσεις. Θα είμαι στη διάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη και του νέου Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση για όλα τα θέματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να μην παρατηρηθεί το οποιοδήποτε κενό.
Με εκτίμηση,

Πάνος Μπιτσαξής».

Και τώρα... ξεχρεώστε τους – Γερμανία-Ελλάδα (21:45)


Με στόχο να κάνει ένα ακόμα “θαύμα” και να στείλει... σπίτια τους τους Γερμανούς η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται στην “μάχη” των προημιτελικών του Euro 2012. Τα πλάνα του Σάντος για την ενδεκάδα. Αποστολή NewsIt στην Πολωνία.
Ο Σάντος μίλησε για μάχη μεταξύ Δυαίδ και Γολιάθ, η ιταλική “Λα Ρεπούμπλικα” ως μία κόντρα των φτωχών λαών της Ευρώπης απέναντι στους πλούσιους Γερμανούς.

Στην πατρίδα της Μέρκελ τα “κίτρινα” φύλλα δεν έχουν σταματήσει τα προκλητικά δημοσιεύματα από την ώρα που έγινε γνωστό το συγκεκριμένο ζευγάρι. Ελλάδα εναντίον Γερμανίας. Ακόμα και η καγκελάριος της Γερμανίας άλλαξε το ραντεβού της με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι ώστε να βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου του Γκντανσκ για να παρακολουθήσει από κοντά το ματς. Παράλληλα, οι Γερμανοί θα σχολάσουν νωρίτερα σήμερα από τις δουλειές τους για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της Εθνικής τους ομάδας.

Στην αντίπερα όχθη, ένας λαός που ψάχνει... εκδίκηση στο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες θέλουν όσο τίποτα τη νίκη για να κλείσουν στόματα και να επιβάλλουν στους Γερμανούς και την Μέρκελ το... δικό τους Μνημόνιο.

Η αποστολή τους ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι. Η Γερμανία, η ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην διοργάνωση είναι το νούμερο ένα φαβορί για τον τίτλο, είναι η μόνη που κατάφερε να προκριθεί έχοντας το απόλυτο στη φάση των ομίλων.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει καταλήξει στους 10 από τους 11 που θα ξεκινήσει κόντρα στην “νάσιοναλμνσαφτ”. Ο Σηφάκης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα ξεκινήσουν οι Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Τζαβέλλας. Ο Μάκος θα πάρει την θέση του τιμωρημένου Καραγκούνη στο κέντρο, δίπλα στους Μανιάτη και Κατσουράνη, ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία του Σαλπιγγίδη και του Σαμαρά στην επίθεση. Την άλλη θέση διεκδικούν οι Νίνης και Γκέκας με τον νεαρό μέσο να έχει το προβάδισμα.

Όσον αφορά τον Γιοακίμ Λεβ, ο Νόιερ θα είναι στα γκολπόστ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Μπέντερ (ή Μπόατενγκ), Χούμελς, Μπανστούμπερ και Λαμ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Σβαϊνστάιγκερ και ο Κεντίρα, ενώ πιο μπροστά θα είναι οι Μίλερ, Εζίλ και Ποντόλσκι. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκόμεζ.

Στις εξέδρες αναμένονται περίπου 5.000 Έλληνες φίλαθλοι, ενώ οι Γερμανοί θα είναι τριπλάσιοι.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Σλοβένος, Νταμίρ Σκόμινα.

Ο απεσταλμένος του NewsIt στην Πολωνία, Αριστείδης Μέγας θα σας μεταφέρει από νωρίς το απόγευμα όσα συμβαίνουν στο Γκντανσκ για το μεγάλο παιχνίδι που περιμένει όλη η Ευρώπη.

Με μαύρα περιβραχιόνια η Εθνική - Υπό προπόνηση η τελευταία βροχή


Λεβ: Οι Έλληνες είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης

newsit.gr

Ποιά BILD; Εμετικοί τίτλοι και πρωτοσέλιδα για τον αγώνα της εθνικής μας από όλες τις γερμανικές εφημερίδες!


Αμέτρητα πρωτοσέλιδα. Προσβλητικά. Υποτιμητικά. Παίζουν ακόμα και με το όνομα της χώρας μας. Ο Γερμανικός Τύπος ξεσαλώνει, όχι ότι δεν το κάνει και ο ελληνικός, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε όριο.

Η «Hamburger Morgenpost» έχει στο πρωτοσέλιδο της τον Γιόακιμ Λεβ γράφοντας στα αγγλικά: «Highway to Hell-as», δηλαδή ««Γιόγκι, στείλε τους Έλληνες στο δρόμο για την κόλαση», “παίζοντας" με το hell που σημαίνει αγγλικά και το hellas!
Kαι στην μέσα σελίδα στα Αθλητικά. «Χωρίς έλεος. Οι Θεοί ήταν συχνά με την πλευρά των Ελλήνων αλλά σήμερα στα προημιτελικά εναντίον της Ελλάδος δεν σώζονται ούτε από αυτούς»!
Η ίδια εφημερίδα στις μέσα σελίδες "απογειώνεται":
«Ποτέ ξανά Ελληνες»

«Οι Ελληνες φορούν κουκουβάγιες στην Αθήνα»

«Σήμερα είναι το τέλος των Ελλήνων»

«Η καλύτερη στιγμή για να πληρώσετε»

«Τζατζίκι-Leaks» (κατά το Wiki-Leaks»)

«Η οικονομική κρίση έχει νέο πρόσωπο (δείχνοντας την αγριόφατσα της Μέρκελ)»

«Η χαρά τους ενός για τον άλλον»

«Ακόμα τρέχει;» (με φωτογραφία Καραγκούνη)

«Σουβλάκι Σβάινι»

«Τώρα είστε το θύμα»

«Kalinixda»

ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR

BILD: ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ

Να σπάσουν την άμυνα μπετόν των ελλήνων καλεί η εφημερίδα Bild τους γερμανούς και κυρίως τον προπονητή της εθνικής Γερμανίας, Λεβ.
Η εφημερίδα έχει βεβαίως τον αποψινό αγώνα πρωτοσέλιδο, με καυστικά σχόλια και ειρωνικό ύφος όπως άλλωστε το συνηθίζει.

Χθες είχε τον κατάσκοπο δημοσιογράφο. Σήμερα, μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να μας σώσει.

Η γερμανική εφημερίδα έχει στην ηλεκτρονική της έκδοση τον τίτλο: «Αντίο Έλληνες! Σήμερα δεν μπορούμε να σας σώσουμε! Έτσι θα γκρεμίσει ο Γιόακιμ Λεβ την άμυνα-μπετόν των Ελλήνων» και συνεχίζει: «Καταφέρατε να σωθείτε και να παραμείνετε στο ευρώ, αλλά σήμερα δεν θα σωθείτε. Ημιτελικά… ερχόμαστε και ο πρώτος τίτλος μετά το 1996 θα είναι πιο κοντά»!

Οι Γερμανοί είναι σίγουροι πως ο Φερνάντο Σάντος θα βάλει... πούλμαν στο τέρμα, αλλά τα πάντσερ δεν θα πτοηθούν: «Το έργο της Γερμανίας δεν θα είναι εύκολο. Ο Φερνάντο Σάντος θα φτιάξει ένα τείχος από μπετόν για να πέσουν πάνω του οι επιθετικοί μας, όπως αυτό με το οποίο η Τσέλσι νίκησε την Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ».

Μάλιστα σε άλλο άρθρο προβλέπουν ότι τελικά ο Σάντιος αυτό που θα επιδιώξει θα είναι να παμε στα πέναλτι!

Το ματς αυτό έχει πάρει πολιτική διάσταση και είναι αργά πλεον να το δει κανείς σε άλλο πλαίσιο. Μέχρι και το BBC έχει αφιέρωμα στην πρώτη του σελίδα και μια γελοιογραφία άκρως ειρωνική για την Ελλάδα. Ο έλληνας παίκτης αξύριστος και με βλέμμα λίγο απολογητικό έχει στην θέση του σπόνσορα την λέξη Γερμανία. Και εξηγεί: "Η Ελλάδα είμαστε απλά αυτοί είναι οι χορηγοί μας".

Κυκλοφορούν και άλλες γελοιογραφίες στο διαδίκτυο με πιο χαρακτηριστική αυτή:



Η απάντηση ήρθε από ελληνίδα δημοσιογράφο. "Εμεις τρώμε ελιές που ειναι θρεπτικές και θα ζήσουμε πολλά ακόμη χρόνια" αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνίδα δημοσιογράφος στην επιστολή της προς τη γερμανική BILD. Ειναι η ίδια γυναίκα που τα έβαλε με το βρετανικό channel 4 για το εξευτελιστικό reality "go Greek for a week".

Η 31χρονη Δέσποινα Δημότση είναι μια περήφανη Ελληνίδα από το Κρανίδι Αργολίδας που δεν ανέχεται να μας χλευάζουν στο εξωτερικό και να μας παρουσιάζουν σαν τα λαμόγια της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ


Θα σχολάσουν νωρίτερα οι Γερμανοί

H τελευταία βάρδια θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα και όχι στις 21:00, όπως είναι το κανονικό ωράριο. Την ίδια απόφαση έλαβε και η Opel για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Ρούσελχαϊμ, ενώ η Daimler άφησε την ευθύνη της απόφασης στον υπεύθυνο κάθε εγκατάστασης. (διαβάστε την είδηση)

Εξορκίζοντας τις παθογένειες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από απίστευτες ταλαιπωρίες, ολιγωρίες, διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και έξαρση δημαγωγίας, η χώρα (που δεν είχε την πολυτέλεια για όλα τα παραπάνω) διαθέτει επιτέλους μία κυβέρνηση με βάση την λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την (μακρόσυρτη) εκλογική διαδικασία.

Η διακήρυξη που συνόδευσε χθες την ανακοίνωση των μελών της τρικομματικής κυβέρνησης – ένα πείραμα σε δύσκολους καιρούς – ουσιαστικά περιλαμβάνει αυτά που όφειλαν να είναι τα αυτονόητα.

Το scripta manent εξακολουθεί να έχει την αξία του, αλλά και χωρίς αυτόν τον έγγραφο… εξορκισμό των γνωστών παθογενειών, όλοι φαντάζομαι πως αντιλαμβάνονται ότι για την Ελλάδα ο χρόνος έχει τελειώσει.

Η χώρα δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χαροπαλεύει, βασιζόμενη στην επόμενη δόση.

Η αναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και η επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος είναι το ένα θέμα.

Το άλλο (αναφέρεται στη διακήρυξη με την υπογράμμιση της κυβερνητικής υποχρέωσης να ανοίξει τον δρόμο της Ανάπτυξης) θα το πω με απλά, καθημερινά λόγια:

Κοντά στην έξοδο η Διαμαντοπούλου

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Πέτρο Ευθυμίου, ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, η Άννα Διαμαντοπούλου, φαίνεται να περνάει στην απέναντι όχθη. Και, σύμφωνα με τις σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, να βρίσκεται… στην πόρτα της εξόδου από το ΠΑΣΟΚ, μετά τις χθεσινές εξελίξεις με τον σχηματισμό της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
Η Άννα Διαμαντοπούλου φέρεται να θεωρεί “αιτία πολέμου” την υπουργοποίηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θόδωρου Παπαθεοδώρου, σε θέση υφυπουργού Παιδείας, καθώς πρόκειται για τον παράγοντα της ακαδημαϊκής κοινότητας που ύψωσε το… λάβαρο της αντίστασης κατά του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, τον οποίο προώθησε επί θητείας της στο υπουργείο Παιδείας.
Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης Σαμαρά, και την υπουργοποίηση του κ. Παπαθεοδώρου, η Άννα Διαμαντοπούλου επικοινώνησε σύμφωνα με το ρεπορτάζ με το στενό επιτελείο των συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου, στους οποίους εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της, και τη δυσφορία της.
Το μέτωπο που άνοιξε με την Άννα Διαμαντοπούλου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνο που παραμένει ανοικτό με το δίδυμο Λοβέρδου-Χρυσοχοϊδη, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μην χρησιμοποιηθούν πολιτικά και προβεβλημένα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Φίλιππος Σαρρής / statesmen.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή τον «οδικό χάρτη» που συνυπέγραψαν τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα , ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών και αναπληρωτής εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σωτήρης Στανωτάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η απόλυτη έκφραση της περίφρασης και της γενικότητας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κειμένου που δόθηκε στη δημοσιότητα ως προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που αποφάσισαν να συγκυβερνήσουν.

Πρόκειται για «συμφωνία», η οποία δεν απαντά συγκεκριμένα σε καίρια ερωτήματα όπως:
       Πώς  θα ανατραπεί η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας της Χώρας μέσα από τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια;

       Πώς θα διευθετηθούν τα Εθνικά θέματα;

       Πώς θα επιλυθεί το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης;
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το κείμενο αυτό αφήνει περιθώρια πολλών ερμηνειών και δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά στην εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία.

Νέα δημοσκόπηση του Λόγια Σταράτα.Πως σας φαίνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ;



Μία νέα δημοσκόπηση σχετικά με την εντύπωση που προκάλεσε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης κάνει το logia starata

Ψηφίστε στην πρώτη σελίδα του blog πάνω δεξιά
Oι επιλογές που θέσαμε είναι οι εξής 5:

-Πάρα πολύ καλή. άριστες επιλογές προσώπων

-αρκετά ελπιδοφόρα αν και διαφωνώ σε 2-3 περιπτώσεις

-με πολλά συν και πλην

-δεν δικαιώνει τις προσδοκίες μου με εξαίρεση λίγων υπουργείω

-πολύ κακές επιλογές
 

H ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - H αρχή μιας νέας εποχής . Στόχος μας, να βγάλουμε τον τόπο από την κρίση


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα είναι μια νέα μέρα για τον τόπο.

Η χώρα αποκτά μετά από πολύ καιρό «κανονική» κυβέρνηση.

Αλλά είναι και η αρχή μιας νέας εποχής για το πολιτικό σύστημα.
Γιατί συγκροτείται, για πρώτη φορά, κανονική κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια, μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις, μόνο για «ειδικό σκοπό» και μόνο για περιορισμένο χρόνο.
Τώρα συγκροτείται κυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Είναι ένα μεγάλο βήμα, που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων. Αυτές τις συναινέσεις αποτολμήσαμε και πετύχαμε...

Για να σώσουμε τη χώρα διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή της πορεία, για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει να αλλάξουν και να επιτύχουμε τους στόχους μας ώστε ο τόπος να βγει από την κρίση.

Γιατί μην κάνετε λάθος, αυτός είναι ο στόχος μας: Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση! Και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Λέγοντας στο λαό την αλήθεια. Αυτό περιμένει από μας. Κι αυτό του οφείλουμε…
Η κυβέρνησή μας δεν είναι στον αέρα. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο συζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτατη συν-αντίληψη διακυβέρνησης.

Η απαραίτητη προγραμματική συναίνεση ήδη έχει επιτευχθεί σε πάρα πολλά σημαντικά σημεία. Θα δοθεί πολύ σύντομα στη δημοσιότητα και θεωρώ ότι είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα.

Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές.

Ε λοιπόν, στην εντολή αυτή τα κόμματα που συνεργάστηκαν ανταποκρίθηκαν πλήρως.

Έδειξαν την ευθύνη τους απέναντι στο λαό, αλλά και απέναντι στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Και η κυβέρνηση που συγκροτήσαμε είναι πρωτίστως κυβέρνηση ευθύνης.

Συνεργαστήκαμε, όμως, για να κάνουμε τις μεγάλες τομές! Όχι για να μείνουμε στα ίδια.

Κι αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις σηματοδοτήσουμε από σήμερα.

Έχω, λοιπόν, να σας ανακοινώσω δύο πράγματα:

·         Πρώτον, ότι ο μισθός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου θα μειωθεί κατά 30% από την πρώτη στιγμή.

·         Και δεύτερον, ότι θα δώσω εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών να περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και τα μέλη της δημόσιας διοίκησης στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό.  

Πάντα πίστευα –και τώρα το πιστεύω περισσότερο από κάθε φορά– ότι ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνήσει κανείς είναι το να δίνει πρώτος το παράδειγμα. Με αλήθειες και με σεμνότητα. Βεβαίως όχι κάθε μέρα στα κανάλια, όταν δεν υπάρχει λόγος.

Ξέρω ότι όλοι σας, όλοι μας, έχουμε τις καλύτερες προθέσεις. Αλλά δεν με ενδιαφέρουν οι καλύτερες προθέσεις. Με νοιάζουν τα έργα και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη γι’ αυτή την κυβέρνηση πρέπει να είναι η λέξη αποτελεσματικότητα.

Θα έλθω στα υπουργεία όλων σας και θα φτιάξουμε ένα χρονο-στοχοδιάγραμμα. Πότε θα τελειώνει τι.

Και θα υπάρχει συνέχεια, παρακολούθηση και έλεγχος: Τι απ’ όσα αποφασίσαμε έγινε στην ώρα του; Τι άργησε; Τι δεν έγινε και γιατί δεν έγινε;

Ξέρετε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος. Πρέπει να δείξει έργο από την πρώτη στιγμή. Κι αυτό θα κάνουμε.

Να θυμάστε ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τη διακομματική της σύνθεση, είναι ενιαία. Δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Ένα είναι το «αφεντικό» μας: ο ελληνικός λαός! Κι ένας είναι ο στόχος μας: να τον υπηρετούμε!

Άλλοι «περιορισμοί», άλλοι «περισπασμοί», άλλες «σκοπιμότητες» κι άλλες σκέψεις δεν υπάρχουν και δεν χωράνε…

Ο ελληνικός λαός περιμένει από μας να κυβερνήσουμε με ενότητα, με συν- αντίληψη και με αποτελεσματικότητα.

Κι εμείς περιμένουμε αντίστοιχη υπευθυνότητα να δείξουν και τα άλλα κόμματα, που δεν συμμετέχουν σ’ αυτή την κυβέρνηση. Δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, μέσα σ’ αυτή την κρίση που περνάει ο ελληνικός λαός.

Το λαϊκισμό τον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτός ο τόπος. Δεν αντέχει να τον πληρώνει άλλο.          

Σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας. Εντός κι εκτός Ελλάδας.

Από μας περιμένουν πολλά. Για πρώτη φορά εδώ και καιρό δημιουργούμε ελπίδα.

Δεν πρέπει να προδώσουμε αυτές τις προσδοκίες που επενδύονται πάνω μας. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Έχουμε την υποχρέωση να δείξουμε σε όλους (και εντός, στο λαό που βασανίζεται από την κρίση, σ’ αυτή την ανεργία που έχει χτυπήσει το κάθε σπίτι, στην κάθε οικογένεια) πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας ότι σήμερα κάτι ξεκίνησε να αλλάζει στη χώρα μας.

Κι έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε όλοι να μας συμπαρασταθούν και όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να σωθεί η χώρα μας και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά. Σε αυτό τον αγώνα σίγουρα θα υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά περιμένω τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων μας.

Στο πολύ προσεχές διάστημα θα αποδείξουμε ότι αυτήν τη στήριξη και την δικαιούμαστε και την αξίζουμε.

Οφείλουμε να κάνουμε τη διαφορά από την αρχή...

Κι αυτό ακριβώς θα κάνουμε, κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση! Κι όπως θα μάθουν όλοι, εμείς τις δεσμεύσεις μας θα τις κρατάμε.

Και κάτι ακόμα: Η επικοινωνιακή διαχείριση, παρακαλώ, να συντονίζεται κεντρικά. Για να μην υπάρχουν παραφωνίες...

Θέλω να κλείσω αυτό το δημόσιο μέρος του πρώτου χαιρετισμού μου προς εσάς
–και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που θα συμμετέχει η τηλεόραση σε Υπουργικό Συμβούλιο­– με έναν κανόνα επιτυχίας στην πολιτική, που τον άκουσα κάποτε και μου φάνηκε πολύ σοφός:

·         Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά.

·         Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα.

·         Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ’ όλους τους άλλους!