Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Από τα Τρίκαλα και τα Μερτικαίϊκα κατάγεται ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης.


Από τα Τρίκαλα Ξυλοκάστρου και τα Μερτικαίϊκα κατάγεται ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης. Ο πατέρας του Σπύρος Μαυραγάνης ήταν γεωπόνος στην ΑΣΟ (Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό) Πατρών,ενώ ο παππούς του ήταν ταχυδρόμος στα ορεινά Τρικαλοχώρια.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Οικονομικών
Ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης τοποθετήθηκε υπεύθυνος στο νευραλγικό τομέα των εσόδων. Ο κ. Μαυραγάνης είναι δικηγόρος, ειδικός στη φορολογική νομοθεσία και έχει ασχοληθεί επισταμένα με τις προτάσεις της ΝΔ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ο νέος υφυπουργός Οικονομικών ήταν μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Φορολογικού Τμήματος της KPMG και επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Μαυραγάνης είναι κάτοχος διδακτορικού (1992) καιMaster (1989) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL) και πτυχίου του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1987). Ξεκίνησε την καριέρα του το 1992 ως νομικός και φορολογικός σύμβουλος εταιρειών, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με της εταιρείες συμβούλων Deloitte και KPMG. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990, της Ένωσης Ελλήνων Εμπορικολόγων, της Διεθνούς Φορολογικής Ένωσης (International Fiscal Association – IFA) και επιστημονικός συνεργάτης του International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD) σε εκδόσεις που αφορούν τη φορολογία στην Ελλάδα. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στο φορολογικό δίκαιο (φορολογία εταιρειών, διεθνές φορολογικό δίκαιο, φορολογικό δίκαιο της ΕΕ, φορολογικές δίκες κλπ.) και εμπορικό δίκαιο (συγχωνεύσεις, εξαγορές, ιδιωτικοποιήσεις, έργα παραχώρησης,κλπ.). Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συμβουλευτικά έργα που αφορούν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.
korinthianews.blogspot.gr

Τα φιλικά παιχνίδια της "Μπάρτσα" ενόψει της προετοιμασίας της

Η διοίκηση της Κορίνθου, ανακοινώνει φιλικά παιχνίδια ενόψει της προετοιμασίας της. Στι ς 18 Iουλίου κόντρα στον Βατανιακό στην Κατερίνη, στις 22 απέναντι στον Λεβαδειακό και πάλι στην Κατερίνη και στις 25 του ίδιου μήνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο, στα «Τρία – Πέντε Πηγάδια».
Η διοίκηση της Κορίνθου, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους ποδοσφαιριστές Παύλο Καρατζάογλου, Χάρη Μπακιρτζίδη και Γιάννη Τζουμάκα, για την προσφορά τους στην ομάδα και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους

“Θα είναι για σφαλιάρες Μέρκελ-Μόντι εάν βλέπουν τον αγώνα”


Τελικά μετά το κράξιμο στη Μέρκελ, αποφάσισαν τελικά να μην βλέπουν τον αγώνα, αλλά να ενημερώνονται μέσω sms.
Οι πληροφορίες ότι η καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε ολόκληρη γιγαντοοθόνη για να παρακολουθήσει μαζί με τον Μάριο Μόντι τον ημιτελικό Γερμανία-Ιταλία την ώρα που θα συζητούν για την κρίση στην ευρωζώνη στη πιο σημαντική Σύνοδο Κορυφής, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού κρατικού μέσου ARD, τελικά άφησαν πίσω τις γιγαντοοθόνες, και απλά ζήτησαν από τους συνεργάτες τους να τους ενημερώνουν με sms για την εξέλιξη του αγώνα.

Μάλιστα, ο ανταποκριτής του ARD είπε επί λέξη πώς εάν ζήτησαν τηλεόραση για να βλέπουν τον αγώνα σε μία τόσο κρίσιμη Σύνοδο τότε είναι για σφαλιάρες.

newsit.gr

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

      
Σε τεταμένο κλίμα ξεκινά το απόγευμα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.. Διχασμένη η Ευρωαϊκή Ένωση, καλείται να βρει λύσεις στην κρίση
          

Μέσα σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η πιο κρίσιμη στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσήλθαν στη Σύνοδο διχασμένοι και καλούνται να λάβουν αποφάσεις οι οποίες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του ευρώ.
Παράλληλα, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις ούτως ώστε να καταλήξουν σε ένα πακέτο μέτρων το οποίο να δίνει λύση στην κρίση δημοσίου χρέους και των τραπεζών. Ωστόσο, το κλίμα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών είναι ιδιαίτερα άσχημο, κάτι το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στην αδιαλλαξία που δείχνει η Γερμανική πλευρά, δημιουργώντας έτσι αδιέξοδα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλά στελέχη της Ε.Ε. να εκφράζουν την απαισιοδοξία τους και προειδοποιούν ότι η Σύνοδος κορυφής δεν θα δώσει λύση στην κρίση στην Ευρωζώνη, ούτε θα σηματοδοτήσει το τέλος της αναταραχής στις αγορές.

Σε χαμηλούς τόνους η επιστολή του Αντ. Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους ηγέτες



Χαμηλούς τόνους επέλεξαν να υιοθετήσουν οι ηγέτες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής, πριν αυτή παραλειφθεί από όλους τους αρχηγούς κρατών που μετέχουν στη Σύνοδο. Ωστόσο, από κυβερνητικές πηγές έχουν διαρρεύσει ορισμένα από τα κύρια σημεία στα οποία εστιάζει ο κ. Σαμαράς, με κυριότερο το κρίσιμο θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το Μνημόνιο...

περισσότερα

eklogika.gr

Αναγκαία η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, είπε από Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος


Η αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης με τις απαιτούμενες προσαρμογές και διορθώσεις είναι αναγκαία, δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των  Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι η Ελλάδα έχει «μια νέα κυβέρνηση αξιόπιστη, που πιστεύει στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και έχουμε συνείδηση των δεσμεύσεών μας».... περισσότερα

eklogika.gr

Αυριο η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Βουλής - η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει τον Ευ. Μεϊμαράκη.σκέψεις μεταξύ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής να υποστηρίξουν υποψηφιότητα Β. Πολύδωρα

Ορκίζονται οι 300 βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 17 Ιουνίου. Αύριο, Παρασκευή η εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων της Βουλής. Πρόβλημα με τα έδρανα που θα καθίσουν οι βουλευτές
Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, θα διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει τον Ευ. Μεϊμαράκη. Για την εκλογή του προέδρου απαιτείται η πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών -τουλάχιστον 151 ψήφοι. Αν κανένα πρόσωπο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους (σχετική πλειοψηφία). Σύμφωνα με τον κανονισμό, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες και δεν γίνεται συζήτηση πριν από την ψηφοφορία.
Ερωτηματικό παραμένει ακόμη το θέμα με τον έβδομο αντιπρόεδρο που πρέπει να προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης» δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της ΧΑ, μόνοι τους, δεν επαρκούν για την πλειοψηφία που ορίζει το άρθρο 67 του Συντάγματος (όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή των αντιπροέδρων), εκτός εάν θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι. Σημειώνεται επίσης, φαίνεται πως υπάρχουν σκέψεις μεταξύ των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής να υποστηρίξουν υποψηφιότητα Β. Πολύδωρα, κόντρα σε εκείνη του Ευ. Μεϊμαράκη.

Πρόβλημα με το πού θα καθίσουν οι βουλευτές
Στο μεταξύ, πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα Βουλή, έχει προκύψει και το πρώτο πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με τα έδρανα των βουλευτών και το πού θα τοποθετηθεί κάθε κοινοβουλευτική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόβλημα έχει να κάνει με τα έδρανα του ΚΚΕ, τα οποία τα διεκδικούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά.
Ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας φέρεται να κάλεσε τα τρία εμπλεκόμενα μέρη «να τα βρουν μεταξύ τους», ενώ συνέστησε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ να μην πειράξουν το ΚΚΕ, το οποίο καταλαμβάνει από τη μεταπολίτευση έως σήμερα τα πρώτα έδρανα της αριστερής πτέρυγας.
Ωστόσο, το ΚΚΕ είναι πλέον η έβδομη κοινοβουλευτική δύναμη, διαθέτει μόλις 12 βουλευτές και υπολείπεται των υπόλοιπων αριστερών κομμάτων. Πάντως ο Περισσός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αφήσει αμαχητί τη θέση αυτή, την οποία όμως διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους δικού του πολιτικού συμβολισμού, καθώς ένα κόμμα τη αριστεράς βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», αναφέρουν ότι η λύση που προκρίνεται είναι να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μπροστινά έδρανα της αριστερής πτέρυγας, το ΚΚΕ να πάρει τα πίσω έδρανα της ίδιας πτέρυγας, ενώ η ΔΗΜΑΡ να πάρει τα μπροστινά δεξιά των εδράνων του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την τελετή της ορκωμοσία, πάντως, οι βουλευτές του ΚΚΕ κάθισαν στις πρώτες θέσεις της αριστερής πτέρυγας.

eklogika.gr

Αν οι Οίκοι υποβαθμίσουν τη Γερμανία…

Η κοινή αλλά και η πολιτική λογική, “φωνάζουν” ότι ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, η Άνγκελα Μέρκελ μπλοφάρει. Αγκαλιάζει μια αδιάλλακτη στάση, αρνούμενη να συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγων, που θα ομογενοποιήσουν το χρέος της ευρωζώνης, αρνείται να δώσει πρόσθετες εξουσίες και αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αρνείται να αποδεχτεί την ευρωπαϊκή εγγύηση για τις καταθέσεις.
Κάθε άρνηση έχει την εξήγησή της. Και όλες μαζί, αιτιολογούνται στη βάση της επικοινωνιακής διαχείρισης από πλευράς Γερμανίας, όχι απλώς και μόνο της Συνόδου, αλλά συνολικά της πολιτικής ηγεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που το Βερολίνο φυσικά θεωρεί ότι του ανήκει. Η στάση αυτή άλλωστε, έχει φέρει τη Γερμανία σε θέση αντιπάλου, απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στο εσωτερικό της Ευρώπης την αποδυναμώνει και την απομονώνει πολιτικά.
Φυσικά, η Μέρκελ γνωρίζει ότι η ίδια η δύσκολη και σύνθετη πραγματικότητα την οδηγεί στο να αναιρέσει τις περισσότερες, αν όχι όλες τις παραπάνω αρνήσεις της. Πρέπει ωστόσο να επιχειρήσει να απεγκλωβιστεί με τρόπο που θα της επιτρέψει να μην “τσαλακωθεί” πολιτικά, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών της Γερμανίας, που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2013. Θα το κάνει λοιπόν με τον… τρόπο της.
Έστω κι αν δεν το παραδέχεται, ούτε και θα το παραδεχτεί, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανησυχεί για την προοπτική, μετά την πιθανολογούμενη επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι Οίκοι Αξιολόγησης οι οποίοι επηρεάζονται πολιτικά από την Ουάσινγκτον, να στοχοποιήσουν το Βερολίνο. Η ανακοίνωση άλλωστε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας… σέρνεται στο 0,7%, μάλλον υποψιάζει για το τι έρχεται.
Φανταστείτε λοιπόν το ενδεχόμενο οι Οίκοι Αξιολόγησης να αρχίσουν να υποβαθμίζουν την αξιολόγηση και τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας. Να αφήνουν υπονοούμενα για τις γερμανικές τράπεζες και τη ρευστότητά τους. Να εκτοξεύουν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού για τα γερμανικά ομόλογα. Και τότε, να ζητηθεί από τη Γερμανία να παραχωρήσει εθνική κυριαρχία, προκειμένου να βοηθηθεί από τους υπόλοιπους. Επειδή η ίδια, σήμερα, απαιτεί ως αντάλλαγμα για κάθε παραχώρησή της στη Σύνοδο Κορυφής, την εκχώρηση κυριαρχίας.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ


«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ξεκινά  το έργο για το οποίο έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτά που λέγαμε πριν από τις εκλογές, θα τα ακολουθήσουμε και θα τα τιμήσουμε και μετά τις εκλογές. =
Οι συγκυβερνώντες αποφάσισαν να ανατρέψουν τις υποσχέσεις με τις οποίες υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού. Θα μας έχουν απέναντί τους. Απέναντι στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας. Απέναντι στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε μέσα και έξω από τη Βουλή δίπλα στον ελληνικό λαό».

Οι 30άρηδες… δεν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ

Με όλο τον σεβασμό, τόσο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο… Αλλά και έναντι όποιου άλλου μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αναπτύσσει, συντηρεί και καλλιεργεί την πολιτική ρητορική εντυπωσιασμού, περί επένδυσης στη γενιά των 30άρηδων, για να στελεχωθεί η νέα ηγετική ομάδα του Κινήματος. Ή ακόμη και η ίδια η θέση του προέδρου του…
Για να βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, και να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι κανένας (σχεδόν) 30άρης δεν έχει, ούτε θέλει να έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για όσους γεννήθηκαν τουλάχιστον μετά το 1977, και έχουν πλήρη επίγνωση της… Αλλαγής, του… εκσυγχρονισμού και του… λεφτά υπάρχουν.
Κατανοούν δηλαδή επαρκώς πόσο μεγάλο πρόβλημα προκάλεσε στην Ελλάδα και το μέλλον της το ΠΑΣΟΚ. Σε όλες τις διαχρονικές εκφάνσεις και ηγεσίες του. Με πλέον πρόσφατη το “νέο ΠΑΣΟΚ” που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Και τη… συνιστώσα του, που εδρεύει στην Ιπποκράτους. Μέχρι να της κάνουν έξωση λόγω χρεών.

Μαρίκα Λυσιάνθη - statesmen.gr

Οι μνηστήρες για την ΕΡΤ

Τα στελέχη που είναι υποψήφια για να αναλάβουν διοικητικά πόστα στην ΕΡΤ, και να πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της κρατικής τηλεόρασης, αποκαλύπτει με σχετικό ρεπορτάζ της η “Δημοκρατία”. Σύμφωνα με την καλά πληροφορημένη εφημερίδα, η Νέα Δημοκρατία έχει καταλήξει στο να προτείνει τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλη Σφακιανάκη, που είναι στέλεχος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Rass, καθώς και τον δημοσιογράφο Νίκο Σίμο, επί σειρά ετών στέλεχος του “Ελεύθερου Τύπου”, και στενό συνεργάτη του Δημήτρη Σιούφα, όταν ο Καρδιτσιώτης πολιτικός ήταν Πρόεδρος της Βουλής, καθώς ο κ. Σίμος είχε αξιοποιηθεί στο Κοινοβούλιο.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτιμά τη λύση του Γιάννη Βλαστάρη, άλλοτε διευθυντή της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, προτού έρθει σε σύγκρουση με την ιδιοκτήτρια Μάνια Τεγοπούλου, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη προσανατολίζεται στη λύση του Πάνου Κολοπιάνου.

statesmen.gr

Ένταση στο τουρκικό προξενείο

Άναψαν τα αίματα έξω από το τουρκικό προξενείο όταν 20 με 30 περίπου ...Κύπριοι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Τουρκικό Προξενείο όπου πραγματοποιείται σε λίγο η επισκεψη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προέδρου του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας.

Οι φοιτητές, που φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό και ελληνικές σημαίες, προσπάθησαν να προσεγγίσουν το προξενείο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση των γκλομπ, όπως και χημικών.

Η κίνηση στην Αγίου Δημητρίου έχει διακοπεί και γίνεται εκτροπή των οχημάτων από Ιασωνίδου.

Κάθετες κλούβες υπάρχουν στο πάρκο Μανωλάκου Κυριακού και στα στενά γύρω από το προξενείο προκειμένου να εμποδίζουν την κυκλοφορία

Οι Κύπριοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Δ. Γούναρη.

Μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι φοιτητές είναι:

Ισαάκ-Σολωμέ δε θα σας ξεχνώ ποτέ

Έξω οι Τούρκοι από την Ελλάδα

Η Θράκη ανήκει στην Ελλάδα

Τούρκοι Μογγόλοι δολοφόνοι

Σκ... Σκ... στον τάφο του Κεμάλ


Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

 Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα Τουρκίας Συρίας
Στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία μετά την κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους της την περασμένη εβδομάδα από την Δαμασκό, αναπτύσσει η Τουρκία.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αναπτύσσονται στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στην επαρχία Χατάι. Η Τουρκία λαμβάνει προφυλάξεις μετά την κατάρριψη του μαχητικού της», είπε ο αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πόσοι στρατιώτες ή οχήματα μεταφέρονται, αλλά είπε ότι σταθμεύουν στις μεθοριακές περιοχές Γιαϊλαντατζί Αλτινόζου και Ρεγιαχανλί της επαρχίας της νότιας Τουρκίας Χατάι και ότι κατά μήκος των συνόρων αναπτύσσονται και αντιαεροπορικά όπλα.
Ο αξιωματούχος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για κινήσεις στρατευμάτων ανατολικότερα, κατά μήκος των συνόρων στις τουρκικές επαρχίες Γκαζιαντέπ και Σανλιούρφα.

troktiko.eu

Σερβία-Κοσσυφοπέδιο: Επεισόδια, Σέρβων - Αλβανών

Στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας με το Κόσοβο, στη διάβαση Μέρνταρε, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Σέρβων που πήγαιναν να γιορτάσουν την επέτειο των 623 ετών από την ιστορική μάχη του Κοσόβου και Αλβανών αστυνομικών. Κατά τη συμπλοκές τραυματίστηκαν 20 Σέρβοι από πυρά όπλων, όπως αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ. Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στις πόλεις Κουρσούμλια και Πρόκουπλιε, ενώ μία γυναίκα, που φέρει σοβαρό τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε στην πολή Νις και η κατάστασή της είναι κρίσιμη, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν η αστυνομία του Κοσόβου εμπόδισε λεωφορεία που μετέφεραν Σέρβους να πλησιάσουν στο Γκαζιμεστάν, όπου βρίσκεται μνημείο αφιερωμένο στη μάχη του Κοσόβου. Η αστυνομία συνόδευσε τα λεωφορεία μέχρι τη συνοριακή διάβαση στο Μέρνταρε, ωστόσο οι Σέρβοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το Κόσοβο και άρχισαν συμπλοκές. Τα αλβανικά ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι οι Σέρβοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Αλβανικές πηγές από το Κόσοβο αναφέρουν επίσης ότι κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 25 αστυνομικοί.
e-typos.com

Αυξήσεις στη περιοχή Ευρωστίνης , μειώσεις στη περιοχή Ξυλοκάστρου στα νέα τιμολόγια ύδρευσης αποχέτευσης ψηφίσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

prisma news

Με 22 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα νέα τιμολόγια ύδρευσης αποχέτευσης συμφωνα με την εισήγηση της ΔΕΥΑΞΕ, μειώσεις στην τιμολόγηση της περιοχής Ξυλοκάστρου και ελαφρές αυξήσεις στην περιοχή Ευρωστίνης
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας διοργανώνει την προβολή ταινιών μικρού μήκους, στο Ξυλόκαστρο στον Κινηματογράφο «Αυλαία» αύριο και το Σάββατο στις 9μιση το βράδυ. Στο Δερβένι στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Το Διάλειμμα» Κυριακή και Δευτέρα στις 9μιση το βράδυ. Είσοδος Ελεύθερη

Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Αύριο στις 9 το βραδύ στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Δερβενίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ο ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνουν «ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ» με Φιλανδικά και Ελληνικά τραγούδια. Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργανώνει αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή το 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ-SOCCER, στη νέα Αθλητική Εγκατάσταση στα Γελινιάτικα.

64 χρόνια αντίστασης στην Ισραηλινή Κατοχή με Προβολή ντοκιμαντέρ & συζήτηση στην Κόρινθο. Θέλοντας να συμβάλουν τόσο στη διατήρηση της μνήμης όσο και στην ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, ο Σύλλογος Ιντιφάντα και ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" στην Κόρινθο (Σίνα 37) οργανώνουν το Σάββατο στις 8.30μμ, προβολή του ντοκιμαντέρ: «Ο αγώνας του χωρίου Μπιλαΐν ενάντια στο Τείχος της ντροπής» (40'). Επίσης θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ "Το τίμημα της ελευθερίας" για τον κρατούμενο παλαιστίνιο ηγέτη Μαρουάν Μπαργούτι (20'). Είσοδος: ελεύθερη.

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, οι μαθητές του Ωδείου Ευρωστίνης, υποδέχονται το καλοκαίρι με έργα δημιουργών του χθες και του σήμερα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στέλιου Γκόλγκαρη. Είσοδος Ελεύθερη



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνει «ΝΕΟ πρόγραμμα Άθλησης - ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ» Κάθε Κυριακή στις 10:00 το πρωί ραντεβού στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Έναρξη βόλτας 10:30 τερματισμός 12:00 το μεσημέρι.. Πληροφορίες: 6973652848 και 2743360200–209. ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ Λύση για Το Περιβάλλον • Την Ποιότητα Ζωής • την Υγεία • Τη Σωματική Άσκηση • Τη Ρύπανση • Το Κυκλοφοριακό • Την Οικονομία
prismavirus.blogspot.gr

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Κόρινθο σήμερα το απόγευμα


Σήμερα 28 Ιουνίου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 το βράδυ, θα τελεστεί ο Μέγας Συνοδικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β΄, πλαισιουμένου από πλειάδα Συνοδικών Μητροπολιτών, καθώς και από τους εξής προσκεκλημένους από τον Μητροπολίτη μας Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς: Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανόν εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, Αργολίδος κ. Ιάκωβον, Βρεσθένης κ. Θεόκλητον, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομον, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβαν, τους Επισκόπους Επιδαύρου κ. Καλλίνικον, Σαλώνων κ. Αντώνιον, Θαυμακού κ. Ιάκωβον, όπως και από τον Σεβασμιώτατο Ποιμανέρχη μας κ. Διονύσιον.
Στις 9:00 το βράδυ, μετά τον Πανηγυρικό Συνοδικό Εσπερινό, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, Πολιούχου της πόλης μας, προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως επίσης και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν τη Κορινθία Αγίων.
korinthostv.blogspot.gr

Κυριακάτικη Ποδηλατάδα & Καθαρισμός του Αρχαίου Λιμανιού στην Κόρινθο

beach ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ , ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ... ΒΟΥΤΙΕΣ !
Την Κυριακή 24 Ιουνίου
η Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο Με Ποδήλατο»
με τη στήριξη και συμμετοχή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)- Παράρτημα Πελ/σου & Δυτ. Ελλάδας
διοργανώνουν
π ο δ η λ α τ ά δ α στο Αρχαίο Λιμάνι (περιοχή Κανταρέ),
κ α θ α ρ ι σ μ ό της παραλίας του και στη συνέχεια μ π ά ν ι ο στη θάλασσα!
Σας καλούμε στις 10.00 π.μ. στη πλατεία «Περιβολάκια»:
  • Να ξεκινήσουμε στις 10:30π.μ. για το Αρχαίο Λιμάνι (Κανταρέ)
  • Να καθαρίσουμε την παραλία από 11:00 έως 12:00π.μ.
  • Να απολαύσουμε όλοι μαζί το μπάνιο μας στην καθαρή παραλία, πριν την επιστροφή μας.
Με την συμμετοχή μας στηρίζουμε την ποδηλατοκίνηση στην πόλη μας και τονίζουμε την προσωπική υπεύθυνη στάση μας στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την εθελοντική μας συνεισφορά που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματά μας ως πολίτες.
- Στα Περιβολάκια θα υπάρχει αυτοκίνητο, για να μεταφέρει την ομπρέλα σας και ό,τι άλλο επιθυμείτε για τη θάλασσα.
- Είναι απαραίτητο να έχετε καπέλο, νερό και αντηλιακό.
- Οι ανήλικοι φίλοι που θα συμμετάσχουν για λόγους ασφάλειας θα συνοδεύονται οπωσδήποτε από ενήλικες)
- Όσοι δεν διαθέτουν ποδήλατο μπορούν να συμμετέχουν στη δράση μας ερχόμενοι με το ΙΧ τους!
Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο Με Ποδήλατο»
Για ενημέρωση και επικοινωνία μαζί μας:
contact@podilatada.gr | www.podilatada.blogspot.gr |

pietris.wordpress.com

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα Τέσσερις συλλήψεις ανάμεσά τους και μια γυναίκα
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά το τελευταίο πεντάμηνο στην Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην Ακράτα και το Αίγιο, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 36, 32, 32 και 37 ετών, αντίστοιχα. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δυο ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
• διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
• εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα.
• διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και ο τρόπος – μέθοδος δράσης της ομάδας
• προσδιορίστηκε η γεωγραφική περιοχή δράσης της,
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχειά που είχαν προκύψει από την έρευνα τους, εντόπισαν χθες (26-6-2012) στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της Ακράτας, τους δυο 32χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι είναι αδέρφια και σε έρευνα που ενήργησαν στο όχημα τους βρήκαν μια συσκευασία ηρωίνης βάρους 60,3 γραμμαρίων, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πόλη του Αίγιου, ο 36χρονος και η 37χρονη ημεδαπή, στην κατοχή των οποίων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα δύο κινητά και το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα δύο αδέρφια μετέβαιναν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, όπου προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν είτε οι ίδιοι, είτε με τη διαμεσολάβηση των δύο άλλων συλληφθέντων, σε τοξικομανείς στην Αιγιαλεία και στα Καλάβρυτα. Οι συναλλαγές τις οποίες είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα τον τελευταίο μόνο μήνα ανέρχονται στις 175. Το αυτοκίνητο των δυο αδελφών κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη των δύο συνεργών τους, συνεχίζονται. Το προανακριτικό έργο πραγματοποιεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων.

TA NEA ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Απεβίωσε ο άνδρας που έπεσε από την Ακρόπολη

Απεβίωσε ο άνδρας που έπεσε ατον βράχο της Ακρόπολης Εχασε τη μάχη για τη ζωή, ο άνδρας ο οποίος το πρωί έπεσε στο κενό από τον βράχο της Ακρόπολης , πίσω από τον χώρο του Θεάτρου Διονύσου, και διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος, με κατάγματα στο κεφάλι και το σώμα του, στον Ερυθρό Σταυρό, όπου κατέληξε. Το περιστατικό συνέβη, στις 9.30 το πρωί, μπροστά στα μάτια αρκετών τουριστών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον Ιερό Βράχο, ενώ οι φύλακες ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για έναν 42χρονο, υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας στο κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου. Το πρωί πήγε κανονικά στην εργασία του, αλλά κάποια στιγμή είπε στους συναδέλφους του ότι είχε κάποια δουκλειά και έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα, έπεσε από τον βράχο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Πάνω του βρέθηκε μόνο ένα σημείωμα με τα στοιχεία του. Για τις συνθήκες της πτώσης διενεργείται προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές για να διευκρινιστούν αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας ή ατύχημα

Συνάντηση Παπούλια - Χριστόφια για την οικονομία στις Βρυξέλλες - Οι στόχοι της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής

Συνάντηση εκτός προγράμματος θα γίνει μεταξύ των προέδρων της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο περιθώριο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Οι κ. Παπούλιας και Χριστόφιας θα συναντηθούν στις 2 μετά το μεσημέρι, και αναμένεται να συζητήσουν όλες τις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από την οικονομία, αφού και η Κύπρος υπέβαλε αίτημα το οποίο έγινε δεκτό για οικονομική βοήθεια.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά στις 5 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας και ολοκληρώνεται αύριο το απόγευμα. Ο κ. Παπούλιας έχει διαδοχικές επαφές με Ευρωπαίους παράγοντες στις Βρυξέλλες, για την προώθηση των ελληνικών θέσεων περί επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου, ενώ θα παραδώσει σήμερα, στους Ευρωπαίους ηγέτες επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα θα ζητήσει τροποποίηση όρων του μνημονίου, για την καταπολέμηση της ύφεσης και της ανεργίας. Επίσης, επισημαίνεται ότι οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά από την πλευρά της και η Ευρώπη θα πρέπει να ανταποκριθεί απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους στόχους της χώρας μας περιλαμβάνεται, η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, η λήψη μέτρων ή ρυθμίσεων που θα ανακουφίζουν τις ευπαθέστερες ομάδες, αλλά και η ανάπτυξη, ενώ επιδιώκεται και η δημιουργία συμμαχίας του «ευρωπαϊκού νότου».
Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Ιταλό ομόλογό του και τους πρόεδρους της Κομισιόν και της Γαλλίας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, τον πρωθυπουργό της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Επίσης, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί το απόγευμα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Να κλείσει εδώ και τώρα η συζήτηση για τις off-shore

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δύο απόψεις συγκρούονται από τον καιρό που… υπάρχουν υπουργικά συμβούλια.

Σύμφωνα με τη μία, υπουργός σε ένα υπουργείο πρέπει να αναλαμβάνει «άνθρωπος του χώρου», «που γνωρίζει τα προβλήματα», «που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα».

Σύμφωνα με τη δεύτερη, ο υπουργός δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με το αντικείμενο του υπουργείου που αναλαμβάνει – αρκούν οι προσωπικές ικανότητες και γνώσεις, το πολιτικό φιλότιμο, η κοινή λογική και η ικανότητα επιλογής συμβούλων και συνεργατών.

Εδώ και πολλά χρόνια, έχω συνταχθεί με τη δεύτερη άποψη.

Όχι μόνο επειδή, αν ίσχυε η πρώτη, με την πολιτική θα ασχολούνταν μόνο συγκεκριμένες επαγγελματικές τάξεις – οικονομολόγοι, γιατροί, μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, δικηγόροι, καθηγητές και ούτω καθεξής.

Συνήθισε να πηγαίνει...τελικό–Στα πέναλτι η πρόκριση για την Ισπανία


Οι “φούριας ρόχας” προκρίθηκαν στον τελικό του Euro 2012, καθώς επικράτησαν με 4-2 των Πορτογάλων στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Έτσι, οι Ισπανοί θα διεκδικήσουν το τρίτο συνεχόμενο τρόπαιο μετά το Euro του 2008 και το Μουντιάλ του 2010 κόντρα στο νικητή του Γερμανία - Ιταλία.
Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ήταν πιο ψύχραιμη στην... ρουλέτα των πέναλτι και με τον Σεσκ Φάμπρεγκας να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι πήρε μια ιστορική πρόκριση κι ενώ στο προηγούμενο ο Μπρούνο Άλβες σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Άξιο αναφοράς είναι πως ανάλογη επιτυχία ( σε τρεις διαδοχικούς τελικούς Eυρωπαϊκού Πρωταθλήματος και Μουντιάλ) έχει κάνει μόνο η Γερμανία (1972, 1974, 1976).
Πολύ “φτωχό” το πρώτο ημίχρονο τόσο από πλευράς θεάματος, όσο και από πλευράς φάσεων. Οι Ισπανοί είχαν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν το γνωστό τους παιχνίδι. Οι Πορτογάλοι αποσυντόνισαν τους αντιπάλους τους με τον τρόπο που στήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και η επιλογή του Ντελ Μπόσκε στην κορυφή της επίθεσης των “φούριας ρόχας” δεν απέδωσε.
Ο Νεγκρέδο δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο πάσινγκ γκέιμ των Ισπανών (έκανε λάθος πάσες), ούτε κατάφερε να απειλήσει την εστία του Πατρίσιο. Συνολικά είδαμε τρεις ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, μία για την Πορτογαλία και 2 από την Ισπανία.
Στην επανάληψη ο Ντελ Μπόσκε αποφάσισε να βγάλει τον Νεγρέδο περνώντας τον Φάμπρεγκας (δεν επέλεξε να βάλει καθαρό επιθετικό όπως τον Τόρες ή τον Γιορέντε). Η Ισπανία πάντως έδειξε... νεύρο στις κινήσεις της μετά το 70', όταν πλέον η αναμέτρηση μπήκε στην τελική της ευθεία. Απ' την άλλη, επιθετικά για την Πορτογαλία το προσπαθούσε μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντιο, αφού Νάνι και Αλμέιδα δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 90λέπτου ο Ντελ Μπόσκε ετοίμασε την ομάδα του για την παράταση, περνώντας τον Πέδρο στην θέση του κουρασμένου Τσάβι. Στο έξτρα μισάωρο η Ισπανία έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι, με τον Πατρίσιο να αποκρούει τα σουτ του Ινιέστα (104') και του Νάβας (111') και έτσι ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, οι Αλόνσο και Μουτίνιο αστόχησαν στις πρώτες εκτελέσεις, με τον Μπρούνο Άλβες να σουτάρει στο δοκάρι στο 4ο πέναλτι των Πορτογάλων και τον Φάμπρεγας να ευστοχεί στη συνέχεια και να στέλνει τους "φούριας ρόχας" στον τελικό.
Η διαδικασία των πέναλτι
Αλόνσο - απόκρουση Πατρίσιο
Μουτίνιο - απόκρουση Κασίγιας
Ινιέστα 0-1
Πέπε 1-1
Πικέ 1-2
Νάνι 2-2
Ράμος 2-3
Άλβες - δοκάρι
Φάμπρεγας 2-4
Πορτογαλία (Μπέντο)
: Ρουί Πατρίτσιο, Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόσο (106' Κουστόντιο), Μεϊρέλες (113' Βαρέλα), Μουτίνιο, Νάνι, Ρόναλντο, Ούγκο Αλμέιδα (81' Ολιβέιρα)

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι (87' Πέδρο), Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα (60' Νάβας), Ινιέστα, Νεγρέδο (54' Φάμπρεγας)

Σύγκρουση... γιγάντων – Γερμανία-Ιταλία (21:45)


Με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου περιμένει ήδη η Ισπανία, δύο παραδοσιακές υπερδυνάμεις του ποδοσφαίρου συγκρούονται στην Βαρσοβία.Τα “πάντσερ” μετρούν 15 συνεχόμενες νίκες σε επίσημα παιχνίδια, επίδοση που δεν πετύχει ποτέ καμία άλλη ομάδα σε εθνικό επίπεδο και θέλουν να της κάνουν 17 για να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που τους είχε δοθεί από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Πριν από αυτό, όμως, καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ιταλίας.
Η “Σκουάντρα Ατζούρα” αποτελεί τον... κακό δαίμονα των Γερμανών καθώς δεν τους έχουν κερδίσει ποτέ σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ. Παράλληλα, η Ιταλία δεν έχει χάσει ποτέ με τον Τσέζαρε Πραντέλι στον πάγκο της καθώς σε 14 παιχνίδια μετράει 9 νίκες και 5 ισοπαλίες.
Πιθανές συνθέσεις:
Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Μπόατενγκ ή Μπέντερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι ή Σούρλε, Μίλερ ή Ρόις, Γκόμεζ ή Κλόζε.
Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Μοντολίβο ή Μότα, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στεφάν Λανουά.

Χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο η ορκωμοσία της νέας Βουλής - Αύριο η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Βουλής

Η θέση του πρωθυπουργού κενή. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν απουσιάσει από την ορκωμοσία της Βουλής γιατί βρίσκεται στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται σπίτι του, σε... καραντίνα από τους γιατρούς, που δεν τον αφήνουν να πιέζεται μετά την επέμβαση στο δεξί του μάτι.
Εκτός από τον πρωθυπουργό, απουσιάσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που ο κ. Βενιζέλος, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια!
Εκτός των προαναφερωμένων , απουσιάζουν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου αλλά και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ακόμα υπουργός Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο βρίσκεται στο Βέλγιο και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
11:00 ακριβώς είχε οριστεί το ραντεβού, αλλά η διαδικασία ξεκίνησε λίγο αργότερα. Ακόμη κι έτσι όμως, υπήρχαν κάποιοι που έχασαν την αίσθηση του χρόνου! Και μοιραία, έφτασαν τελευταίοι στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης έφτασε αφού είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Πολύ καθυστερημένος και ο Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Χρήστος Αηδόνης του ΠΑΣΟΚ μπήκε στη Βουλή 10 λεπτά πριν τελειώσει η ορκωμοσία!
Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:15, με τον Γιάννη Τραγάκη, που ως α' αντιπρόεδρος της Βουλής θα προεδρεύσει της διαδικασίας, να εύχεται περαστικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια να καλεί τους νεότερους βουλευτές των τεσσάρων πρώτων κομμάτων για χρέη γραμματέων
Οι νεότεροι βουλευτές της νέας Βουλής είναι:
Γιάννης Κεφαλογιάννης από τη Νέα Δημοκρατία
Ειρήνη Ελένη Αγαθοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ
Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ
Μίκα Ιατρίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
Τα... πρωτάκια, αλλιώς εκείνοι που εκλέγονται για πρώτη φορά, έφτασαν πρώτοι και πολύ νωρίς στη Βουλή. Όσο και να το κάνει κανείς, το άγχος δε λείπει ποτέ.
Της συνεδρίασης προεδρεύει ο Γιάννης Τραγάκης, α' αντιπρόεδρος της Βουλής. Ήταν εκείνος που υποδέχτηκε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Για πρώτη φορά, η ορκωμοσία της νέας Βουλής έγινε χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού. Αναγκαστικά, βέβαια, αφού οι γιατροί δεν επιτρέπουν στον Αντώνη Σαμαρά να πάει στη Βουλή. Η επέμβαση στο μάτι του ήταν δύσκολη και απαιτεί από τον πρωθυπουργό να είναι κλινήρης και να μην πιέζεται.
Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο. Είναι εικόνες που βλέπουμε σε κάθε ορκωμοσία της Βουλής.


Εκείνο που φάνηκε περισσότερο αυτή τη φορά ήταν οι βουλευτές που δε σήκωσαν το χέρι τους για να ορκιστούν. Η δύναμη των αριστερών κομμάτων έχει αυξηθεί πια...
Στα θεωρεία της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, βρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αλλά κανείς δε είδε τον πρεσβευτή της Γερμανίας. Απουσία με ονοματεπώνυμο και νόημα!
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα (σ.σ. στις εκλογές του Μαΐου δεν είχε εκλεγεί) η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε στα βουλευτικά έδρανα. Όσοι την είδαν είχαν να το λένε πόσο χαμογελαστή ήταν. Χαιρετούσε και μιλούσε με όλους.
Οι δημοσιογράφοι είχαν επίσης να λένε για τον τρυφερό τρόπο που φερόταν στη σύντροφό του ο Μανώλης Γλέζος.
Ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αίσθηση. Δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Πάντζα, που εμφανίστηκε στη Βουλή για τον ορκωμοσία με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο!
Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το που και το πως θα καθίσουν τα κόμματα της Αριστεράς. Παραδοσιακά από το 1974 το ΚΚΕ κάθεται μπροστά κι αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θέλει θέσεις μπροστά-μπροστά και η ΔΗΜΑΡ, με ποσοστό μεγαλύτερο από το ΚΚΕ, ψάχνει κι εκείνη το που θα κάτσει.
Σήμερα, πάντως, θέμα με τις θέσεις δεν υπήρξε. Θα το λύσει ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Εκείνο που έχασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου, ήταν τα γραφεία του κόμματος. Ευτυχώς, ήξεραν οι αστυνομικοί της Βουλή που είναι και την κατατόπισαν!
Το πρώτο απρόοπτο συνέβη στην Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής που είχε... ραντεβού με την ατυχία.  Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι της στο πρώτο σκαλί και της έσπασε το τακούνι! Κάποιος τη μάτιασε. Φυσικά, το σκηνικό δεν έμεινε ασχολιάστο από τους δημοσιογράφους: "Μάτι, μάτι;" τη ρώτησαν. Και εκείνη απάντησε: "Μάτι..." κάνοντας και μια χαρακτηριστική χειρονομία! Το ίδιο έγινε με τον οδηγό ενός αυτοκινήτου του διπλωματικού σώματος, που ξέχασε που είναι το φρένο κι έπεσε πάνω στον μπροστινό του... 


Προγραμματικές και προεδρείο με... δόσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να απουσιάσει από το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων. Βάσει Συντάγματος, ο πρωθυπουργός πρέπει να ανοίξει και να κλείσει τη συζήτηση. Επίσης, η έναρξη των προγραμματικών πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του πρωθυπουργού, που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο έως την Πέμπτη 5 Ιουλίου.
Η διαδικασία, που θα κορυφωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιθανότητα θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Ιουλίου.
Αύριο θα γίνουν και οι διεργασίες για την εκλογή του νέου προεδρείου. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάτι που (λέγεται πως) έχει προκαλέσει την ενόχληση του Βύρωνα Πολύδωρα, πρόεδρο της Βουλής των... δυο ημερών μετά τις εκλογές του Μαΐου.
Την Παρασκευή το απόγευμα θα γίνει μυστική ψηφοφορία για την εκλογή επτά αντιπροέδρων, τριών κοσμητόρων και έξι γραμματέων. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το πρώτο σε δύναμη κόμμα (ΝΔ) και οι υπόλοιποι τέσσερις προέρχονται από τα επόμενα σε δύναμη κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή).