Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωσε Μανωλά ο Ολυμπιακός - "Ανυπομονώ να μπω στο Γ.Καραϊσκάκης"

Και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον ο Κώστας Μανωλάς. Οι δύο πλευρές εδώ και μέρες είχαν συμφωνήσει αλλά την Τρίτη ολοκληρώθηκε και τυπικά η μετεγγραφή του πρώην παίκτη της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Κώστα Μανωλά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια."
Ο 21χρονος αμυντικός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της νέας του ομάδας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους".
Ο ποδοσφαιριστής μετά την υπογραφή του δήλωσε στο OlympiacosTV:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό και δεν βλέπω την ώρα να αγωνιστώ με την ερυθρόλευκη φανέλα μπροστά στο γεμάτο Καραϊσκάκη και τους οπαδούς μας».

Σοκ από ντοκιμαντέρ: Δηλητηριάστηκε με πολώνιο ο Γιάσερ Αραφάτ



Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, που πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία και περιλαμβάνονται σε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο προβάλλεται σήμερα από το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.

Οι αναλύσεις στο ελβετικό εργαστήριο έγιναν σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ, τα οποία δόθηκαν στη χήρα του, Σούχα, από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, στα νότια του Παρισιού, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

"Το συμπέρασμα είναι ότι βρήκαμε πολώνιο σε σημαντικά επίπεδα στα δείγματα αυτά", δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής της Λοζάνης.

Ο Αραφάτ ασθένησε ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, πολιορκημένος στο γενικό επιτελείο του από τον ισραηλινό στρατό, και πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο Περσί. Ο θάνατός του παρέμεινε ένα αίνιγμα αφού οι περίπου 50 γιατροί που τον εξέτασαν δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν την ακριβή αιτία της επιδείνωσης της υγείας του. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε.

Για να επιβεβαιωθεί ότι ο θάνατος του Αραφάτ προκλήθηκε από δηλητηρίαση με πολώνιο θα πρέπει να γίνει εκταφή της σορού του και να ακολουθήσουν εκτεταμένες αναλύσεις, πρόσθεσε ο Μποσίντ.

"Εάν (η Σούχα Αραφάτ) θέλει πραγματικά να μάθει τι συνέβη στον σύζυγό της, θα πρέπει να βρεθεί ένα δείγμα (...) Η εκταφή του Αραφάτ θα μας παράσχει ένα δείγμα το οποίο θα πρέπει να περιέχει μεγάλη συγκέντρωση πολωνίου, εφόσον τον είχαν δηλητηριάσει", κατέληξε.
Με ραδιενεργό πολώνιο είχε δηλητηριαστεί και ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ο οποίος πέθανε το 2006 στο Λονδίνο.

newsit.gr

TICHU TOURNAMENT στο Δερβένι


Το BOLERO CAFE&BAR διοργανώνει διαγωνισμό Tichu ! Το τουρνουά θα ξεκινήσει την 27/7/2012! Δηλώσεις συμμετοχής εώς και 20/7/2012 εντός του cafe&Bar Bolero με ομάδα 2 ατόμων καθώς και όνομα ομάδας! Η ενημέρωση των παικτών για την ώρα του διαγωνισμού θα γίνει μετά το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής ! Let's Play !!
Π Ε Ο Αθηνών-Πατρών, 20009 Dervéni, Korinthia, Greece


Οι ελληνικές οδηγίες για το TICHU

Ο Τσιάρας υφυπουργός Εξωτερικών

Ο Κώστας Τσιάρας θα είναι το νέο μέλος της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο Πρωθυπουργός επέλεξε να τον προσθέσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, σε ρόλο υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού. Ο κ. Τσιάρας είναι βουλευτής Καρδίτσας και μέχρι πρότινος εθεωρείτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Κωνσταντίνο Τασούλα, στη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι ο Κώστας Τσιάρας διατηρεί άριστη πολιτική σχέση με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μνημόνια δύο ταχυτήτων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι επαρκείς για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης οι τελευταίες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής;

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, που θεωρήθηκε και ο «ήρωας» της Συνόδου, δεν έδειξε πολύ σίγουρος από την πρώτη στιγμή.

Όπως είπε, «υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποφάσεων στην Ευρώπη που θεωρούνταν επαρκείς αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο. Δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και αυτή τη φορά, αν και εξετάζοντας το πακέτο συνολικά διακρίνω περισσότερη ουσία από πολλές άλλες περιπτώσεις».

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε, βέβαια, είναι πως όταν πηγαίνεις αποφασισμένος να κερδίσεις, στο τέλος τα καταφέρνεις.

Εύκολα κάνει κανείς τον παραλληλισμό με τη (δυσφημιστική) στάση και τις (ανύπαρκτες) «διαπραγματεύσεις» της ελληνικής ηγεσίας (λέμε τώρα) μετά τον Οκτώβριο του 2009.

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ !

Ο τόπος καταγωγής του καθενός από εμάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την προσωπικότητά, τον χαρακτήρα, την αντίληψή για τα πράγματα και την αισθητική μας γενικότερα. Για χρόνια πίστευα ότι όλοι εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Κορινθία είμαστε τυχεροί γιατί γεννηθήκαμε μέσα σε ένα τεράστιο πλούτο ερεθισμάτων και εικόνων που θα έπρεπε κανονικά να μας πλουτίσει και να μας κάνει εξυπνότερους και καλύτερους πολίτες. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς για την Κορινθία? Τα βουνά της, στα σπήλαια των οποίων γεννήθηκε ο Ερμής? Τις θάλασσές και τις ακρογιαλιές της που την έκαναν τόπο παραθερισμού ακόμη και στην αρχαιότητα? Τα κατασκευαστικά της έργα που προκαλούν ακόμα τουρίστες για να θαυμάσουν τη θάλασα να διασχίζει τη γή? Τις πολιτείες της με ιστορία χιλιάδων ετών η κάθε μιά και με αρχαία μνημεία που την πιστοποιούν ή τα μικρά γραφικά χωριά της που στα έυφορα χώματά τους καλλιεργούνται σχεδόν τα πάντα?
Αυτή η Κορινθία που σας περιέγραψα πιο πάνω δεν υπάρχει πια. Αν ανατρέξει κανείς στο google και ζητήσει πληροφορίες για το σήμερα, θα δει πάνω κάτω τα ακόλουθα.

Στερέωση και αποκατάσταση της Ι. Μονής Προφήτη Ηλία Ζάχολης


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Στερέωση και αποκατάσταση βόρειας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Ι. Μονής Προφήτη Ηλία Ζάχολης, Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνη, ΠΕ Κορινθίας» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.800.000,00 €.
Η Ι .Μ. Προφήτη Ηλία Ζάχολης , είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2000 στην Κορινθία. Χρειάστηκαν 12 χρόνια μέχρι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να καταφέρει να εντάξει την στερέωση και αποκατάσταση του συγκεκριμένου έργου. Πρόκειται για εξαιρετικό πολιτιστικό μνημείο όχι μόνο για την Κορινθία αλλά και για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Αντικείμενο του έργου:

Η Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε δασώδη ορεινή περιοχή ΒΑ του χωριού Ζάχολη του Δήμου Ευρωστίνης Κορινθίας και η αρχική ίδρυσή της πιθανολογείται, σύμφωνα με σουλτανικό φιρμάνι του 1714 που σώζεται στον κώδικα της μονής, πριν το 1453. Τον 17ο αι. η μονή ανακαινίστηκε, ενώ στα μέσα του 18ο αι. ανακατασκευάστηκε το Καθολικό στην μορφή που σώζεται σήμερα. Το μοναστηριακό συγκρότημα διαρθρώνεται εντός κλειστού περιβόλου ορθογώνιας κάτοψης με εσωτερική αυλή που περιλαμβάνει στο μέσον της το Καθολικό και διώροφες πτέρυγες που αναπτύσσονται στη βόρεια, νότια και δυτική πλευρά και χρησιμεύουν ως χώροι διαμονής και διαβίωσης των μοναχών (κελλιά, τράπεζα, μαγειρείο, αποθηκευτικοί χώροι, στάβλοι κλπ.). Οι διώροφες πτέρυγες κελιών είναι κατασκευασμένες από αργολιθοδομή, πάχους 0.80 μ στους περιμετρικούς τοίχους και 0.60 μ στους εγκάρσιους διαχωριστικούς, με περιμετρικό ξύλινο εξώστη στον όροφο, προς την εσωτερική αυλή, που στηρίζεται σε λιθόκτιστες τοξοστοιχίες. Τον Ιούλιο του 2000 η μονή υπέστη ολοσχερή καταστροφή από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Κορινθία και έπαψε να λειτουργεί. To έργο αφορά στην αποκατάσταση της βόρειας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών και περιλαμβάνει  εργασίες καθαίρεσης μεταγενέστερων κτισμάτων, ενίσχυσης  και αποκατάστασης τοιχοποιιών, αποκατάστασης επιχρισμάτων, αρμολογημάτων, ανακατασκευής ξύλινου σκελετού στέγης και περιμετρικού ξύλινου εξώστη προς το εσωτερικό της αυλής, ανακατασκευής δαπέδων, δημιουργίας ιδιαίτερου χώρου υγιεινής σε κάθε κελί στον όροφο των πτερύγων, αντικατάστασης κουφωμάτων, εσωτερικών κλιμάκων, εγκατάστασης σύγχρονων ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων και εγκατάστασης διαχείρισης λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) κλπ

Σ. Λέκκας .... Τα υπόγεια πολιτικά ρεύματα στην Κορινθία

Και στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012 επιβεβαιώθηκε αυτό που έχει ειπωθεί κατά το παρελθόν δηλαδή , ότι ψηφίζει η Κορινθία ψηφίζει και όλη η Ελλάδα.
Εμείς θα προσθέταμε ότι τα υπόγεια πολιτικά ρεύματα που καταγράφονται στην Κορινθία αποτελούν πρόδρομους δείκτες μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων .
Στις 17 Ιουνίου η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον νόμο Κορινθίας πέτυχε καθαρή νίκη .
Τρεις παράγοντες το επιβεβαιώνουν .
Πρώτον ,η απόλυτη αύξηση των ψήφων κατά 8.845 ή κατά 42,38 % σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου 2012.
Δεύτερον ,η ποσοστιαία αύξηση κατά 9,77 εκατοστιαίες μονάδες και η καταγραφή της δύναμης της πλέον στο 30,99% .
Τρίτον, η ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με τρεις βουλευτές και η ισοφάριση του αντίστοιχης επιτυχίας του 2007.
Τα θετικά σταματούν όμως εδώ διότι, μπορεί η ευφορία της ανάληψης της εξουσίας να έχει δημιουργήσει αισιόδοξα υπόβαθρα όμως όπως προαναφέραμε μια σειρά από δεδομένα μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν πρόδρομοι δείκτες μελλοντικών εξελίξεων .
Ποια είναι αυτά τα δεδομένα ;
Πρώτον, η συρρίκνωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η διαφορά που χώριζε τα δυο κόμματα στις εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν 6.164 ψήφοι , ενώ στις εκλογές του Ιουνίου 2012 περιορίστηκε στους 5.813 ψήφους .
Αυτό οφείλετε στην μεγαλύτερη αύξηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των δυο αναμετρήσεων .
Στις εκλογές του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε σε απόλυτους αριθμούς την δύναμη του κατά 8.836 ψήφους ήτοι κατά 63,76%.
Δεύτερον , η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ,η οποία σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2009 είναι άκρως εντυπωσιακή .

Να θυμίσουμε ότι στην Κορίνθια ο ΣΥΡΙΖΑ το 2009 είχε 3.795 ψηφοφόρους και ποσοστό 3,77% επί του συνόλου .
Τον Ιουνίου του 2012 εκτοξεύτηκε στους 22.693 ψήφους ,αύξηση 498% !!!!!! σε σχέση με το 2009 και πλέον ως ποσοστό επί του συνόλου βρίσκεται στο 24,67%.
Τρίτον , η ΝΔ παρά την συσπείρωση που επέδειξε τον Ιούνιο και η οποία σε σχέση με την επίδοση του Μαΐου είναι εντυπωσιακή ( αύξηση ψήφων κατά 42,38%) εν τούτοις υστερεί σε σχέση με το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν .
Να θυμίσουμε ότι την ΝΔ στην Κορινθία είχαν ψηφίσει το 2007 46.027 συμπολίτες μας ενώ το 2007 την είχαν ψηφίσει 36.264 συμπολίτες μας .
Από τα επίπεδα αυτά η επίδοση του Ιουνίου 2012 υστερεί κατά 17.521 και 7.758 ψήφους αντίστοιχα από τις επιδόσεις του 2007 και 2009, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών που την είχαν εμπιστευτεί στο παρελθόν , ακόμη και στο κακό παρελθόν του 2009 που είχε τότε χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη ιστορικά ήττα της ΝΔ , απέχουν από την εκδήλωση εμπιστοσύνης που μετουσιώνεται σε υπερψήφιση .
Τέταρτον ,η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία με ποσοστό 9,99% και 9.189 ψηφοφόρους ,το ισχυρότερο πανελλαδικό ποσοστό μετά την Λακωνία ( 10,19% ) και με ισχυρούς θύλακες τα Δημοτικά διαμερίσματα Σολυγείας ( 18,52% ) και Τενέας (15,59%) και κυρίως με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση , αλλάζει τον πολιτικό χάρτη του νομού όπως τον γνωρίζαμε από την μεταπολίτευση και μέχρι τον Μάιο του 2012.
Εάν σκεφτούμε πως η απήχηση της Χρυσής Αυγής στο νόμο το 2007 ήταν της τάξεως των 71 ψήφων !!!!! τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό πως μιας σειρά από θέματα όπως , η φτώχεια , η ανεργία , η ασφάλεια , η λαθρομετανάστευση , η νομιμότητα και το κράτος δίκαιου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με διαφορετικό τρόπο .
Όταν η ανασφάλεια και η φτώχεια αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας τότε είναι εύκολος ο αποπροσανατολισμός και η υιοθέτηση ακραίων επιλογών .
Εν κατακλείδι, η ΝΔ στην Κορινθία πέτυχε σημαντικότατη νίκη , όμως μιας σειρά από δεδομένα εάν δεν αξιολογηθούν σωστά ενδεχόμενα να αλλάξουν ριζικά τον πολιτικό χαρτί του νομού .
Βέβαια τα υπόγεια πολιτικά ρεύματα που καταγράφονται στην Κορινθία , διαπερνούν λίγο πολύ και ολόκληρη την Ελλάδα .
Εάν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή της εικόνας διακυβέρνησης από αυτή που έχει ο απλός πολίτης στο μυαλό του από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου –Παπαδήμου τότε το απευκταίο, η αναρρίχηση στην
εξουσία πολιτικών σχηματισμών τύπου ΣΥΡΙΖΑ και η ενίσχυση της πολιτικής θέσης κομμάτων τύπου Χρυσής Αυγής πρέπει να θεωρούνται δεδομένα .

ΛΕΚΚΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
isthmos.gr

ΚΙΑΤΟ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ Ν.ΜΑΤΣΑΝΙΩΤΗ


Ο Δήμος Σικυωνίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Καθηγητή -Ακαδημαϊκού Νικολάου Ματσανιώτη την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας Κιάτου.
Για το έργο και την προσωπικότητα του καθηγητή θα μιλήσουν:
  • Ο Καθηγητής- Ακαδημαϊκός Γρηγόριος Σκαλκέας
  • Ο Καθηγητής Παιδιατρικής Παν. Αθηνών Γεώργιος Χρούσος
  • Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Παν.Αθηνών Μαίρη Θεοδωρίδου
  • Η Υφηγήτρια τ.Δ/ντρια μον. Αιμορροφιλίας- Αιμόστασης Σοφία
Αρώνη
  • Ο Δ/ντής Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Π.και Α. Κυριακού» Γεώργιος Παπαδόπουλος

Οι ομιλίες θα γίνουν στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου του Δήμου Σικυωνίων στο Κιάτο.

korinthia-news.gr

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μαμουσιά Αιγίου.

Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης στο οροπέδιο της Μαμουσιάς στην Αιγιάλεια. Η φωτιά από χθες βράδυ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχει κάψει 300 στρέμματα.

Άσμουσεν: “3.000 ευρώ ο μέσος μισθός στο δημόσιο της Ελλάδας!"



"Αδιάβαστος" εν μέρει, πιάστηκε το στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ότι "... δεν μπορούμε να ζητούμε από χώρες όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι κάτω από 1.000 ευρώ να συνδράμουν την Ελλάδα όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι, όπως είπε, 3.000 ευρώ"

Αυτό, αποτελεί παράδοξο, καθόσον ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, που ασχολείται εντατικά υποτίθεται με το νευραλγικό ελληνικό πρόβλημα, να μην γνωρίζει τον μέσο μισθό στο ελληνικό δημόσιο

Πάντως από τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, προκύπτει ότι ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει 1.620 ευρώ, καθαρά το μήνα, ενώ ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1.151 ευρώ...Σε αυτά, πρέπει βέβαια να προστεθούν άλλα 100 περίπου ευρώ, τα οποία πληρώνει ο προϋπολογισμός, για περίθαλψη και τα ασφαλιστικά ταμεία, (συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ).

newsit.gr

Κασιδιάρης: «Ο Παπαδάκης σκεφτόταν "δωσ’ της!"»

«Εκείνη την ώρα που ο Παπαδάκης φώναζε "όχι, όχι" από μέσα του φώναζε "δωσ' της"! Είμαι σίγουρος γι' αυτό» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφερόμενος στο περιστατικό με τις... μπουνιές στη Λιάνα Κανέλλη.
«Ασήμαντο» και «πρωτότυπο» επεισόδιο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης τα όσα συνέβησαν προεκλογικά στο στούντιο της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1. «Η στιγμή ήταν ατυχής, αλλά δε μετανοώ για καμία μου πράξη», πρόσθεσε.
«Δεν κάνουμε ασκήσεις επί χαρτού για να δούμε αν ένα χαστούκι μπορεί να μας δώσει ποσοστά ή όχι» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο Extra3, σημειώνοντας πως προβλήθηκε τόσο πολύ για να πληγεί η Χρυσή Αυγή. Και επανάλαβε ότι όλα ήταν «σκηνοθετημένα» και πως ενώ εκείνος προσπαθούσε να βγάλει το μικρόφωνό του, η Λιάνα Κανέλλη τον χτύπησε στο πρόσωπο. 
Όσο για το γιατί δεν εμφανίστηκε μέσα στη διάρκεια του αυτοφώρου: «Προτίμησα να παρουσιαστώ ελεύθερος και όχι με χειροπέδες. Είναι απλά τα πράγματα, Έλληνες είμαστε, όσο υπάρχει αυτόφωτο δεν εμφανίζεσαι, δεν κυκλοφορείς δημόσια. Έτσι γίνεται. Πόσω μάλλον στην περίπτωσή μου, που με περίμεναν 30 κάμερες να με διαπομπεύσουν, παρουσιάζοντάς με με χειροπέδες. Αυτό θα έσπαγε το ηθικό πολύ κόσμου που εκτιμάει τη Χρυσή Αυγή».
«Μέσα στο κοινοβούλιο εμείς αισθανόμαστε λεπροί», είπε και πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σκοπό να προκαλέσει στη Βουλή, αν δεν προκληθεί.



newsit.gr

Αυτή είναι η νέα εφεδρεία – Σχέδιο τριών ταχυτήτων – Ποιοι θα φύγουν και πότε


Η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση βγάζει από το... ντουλάπι την εφεδρεία για να γλιτώσει τις απολύσεις στο δημόσιο. Οι τροϊκανοί επιστρέφουν για να ζητήσουν να εφαρμοστεί η δέσμευση να φύγουν 150.000 άνθρωποι από το δημόσιο μέχρι το 2015.

Η προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όμως, δεν προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο. Και εδώ μπαίνει ξανά στο κάδρο το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Μόνο που αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η εργασιακή εφεδρεία θα γίνει με ηλικιακά κριτήρια και θα είναι τριών ταχυτήτων.

Επί της ουσίας, η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει την πρόταση της για την εφεδρεία, την οποία είχε καταθέσει από την περίοδο που η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να βρει τρόπο να... ελαφρύνει το δημόσιο.

Τι προβλέπει:

- όσοι είναι από 50 ετών και πάνω, θα βγουν στην εφεδρεία και θα παίρνουν το βασικό μισθό ως σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού δουλειά.
- για όσους είναι από 40 έως 50 ετών, θα βγουν στην εφεδρεία για δυο τριετίες
- για όσους είναι από 30 έως 40 ετών, η εφεδρεία θα έχει διάστημα τριών ετών

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας ή αποζημίωση λόγω απόλυσης για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δε χάνουν τις εισφορές τους.

Η εφεδρεία, ουσιαστικά, αφορά 50.000 δημοσίους υπαλλήλους. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την πορεία των συνταξιοδοτήσεων το 2010 και το 2011, έως το 2015 θα έχουν βγει στη σύνταξη 100.000 άτομα. Οπότε, το ερώτημα που ψάχνει απάντηση είναι τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 50.000, οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον... μαγικό αριθμό των 150.000 εργαζομένων που η τρόικα ζητά να φύγουν.

newsit.gr

Επιστροφή στο ΥΠΕΞ ως υπάλληλος ζητά ο Π.Μπεγλίτη​ς !

Τον αναδιορισμό του στο ΥΠΕΞ αιτήθηκε ο τέως υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, υποσχόμενος στο προφορικό ότι στη συνέχεια έχει κανονίσει την απόσπασή του στο ΠΑΣΟΚ.

Επικαλείται τη διάταξη για τον αναδιορισμό υπαλλήλων που παραιτήθηκαν και δεν εξελέγησαν.

Ο Προσωπάρχης Τάκης Σαρρής ακούγεται ότι σπρώχνει το πράγμα (ήδη άλλωστε τακτοποίησε τη σύζυγο και την άλλη αποσπασμένη του κ. Μπεγλίτη στη ΣΤ4 και ΣΤ5 Διεύθυνση).

Το ερώτημα είναι πώς η εν λόγω διάταξη τυγχάνει τέτοιας ευρείας ερμηνείας ώστε να καλύπτει και περιπτώσεις υπαλλήλων που όχι μόνο δεν απέτυχαν, αλλά εκλέχθηκαν μια φορά ευρωβουλευτές και δύο φορές βουλευτές διατελώντας μάλιστα και μέλη της Κυβέρνησης. Αν είναι έτσι, γιατί έγινε τόση φασαρία όταν ο κ. Λοβέρδος πέρασε ειδική διάταξη ώστε να αναδιορίζονται οι βουλευτές που ήταν ιατροί του ΕΣΥ και δεν επανεκλέγονταν; Τότε τι χρειαζόταν η διάταξη αυτή;

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι για τους διοικητικούς πολιτικούς υπαλλήλους επιτρέπεται ο αναδιορισμός μόνο στη περίπτωση που παραιτούνταν και στις αμέσως επόμενες εκλογές δεν επιτύγχαναν την εκλογή τους. Αλλά με το ΥΠΕΞ, όλα είναι δυνατά… ιδίως επί καθεστώτος Ζέπου. Τα ανωτέρω γράφουμε από αγάπη προς τον κ. Μπεγλίτη, διότι δεν έχει κανένα λόγο να μπλέξει πάλι με το σινάφι του ΥΠΕΞ και τους «συναδέλφους» του που περιμένουν πώς και πώς να τον μειώσουν…


Πηγή : e-dragoumanos.eu
diaprisios.gr

Α.Μητσόπουλος - Χορεύοντας με τους γκρίζους λύκους στη Θράκη

 Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

 
 Την Θράκη επισκέφθηκε την 27η Ιουνίου, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, Πρόεδρος του ακραίου εθνικιστικού κεμαλικού κόμματος ΜΗΡ, που έχει χαρακτηριστεί και λίκνο των Γκρίζων Λύκων, της γνωστής θρασύδειλης τουρκικής συμμορίας, που μέλη-υπάνθρωποί της δολοφόνησαν ανηλεώς το 1996 τον Ελληνοκύπριο Ήρωα Τάσο Ισαάκ. Σκοπός της παρουσίας του στην Θράκη, σε μια εποχή που η Ελλάς είναι μετέωρη λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης που υφίσταται όλη η Υφήλιος, από τη Νέα Τάξη, είναι να υποδαυλίσει τα πάθη και να συναντηθεί με πολιτικούς παράγοντες της Μουσουλμανικής μειονότητας που πολλοί ψευτοπροοδευτικοί αριστεριστές στην Ελλάδα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν (που αλλού;) στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν πρόβλημα να την χαρακτηρίσουν και «τουρκική» (που αποτελεί πάγιο αίτημα της Άγκυρας), παραβαίνοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης και προκαλώντας αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Επαφές Κεδίκογλου με εκδότες

Κύκλο επαφών με εκδότες και ανθρώπους του χώρου των ΜΜΕ ξεκινά ο Σίμος Κεδίκογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είναι αποφασισμένος να ανοίξει μια ευρεία συζήτηση για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ενόψει και των αλλαγών που συντελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, επιθυμεί να συζητήσει, στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το πως μπορούν τα ελληνικά ΜΜΕ να συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό, καθώς η χώρα βρίσκεται στον προθάλαμο μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης με την τρόικα, για αλλαγή σε όρους του Μνημονίου.
Συνεργάτες του Σίμου Κεδίκογλου επισημαίνουν με νόημα ότι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν επιθυμεί να χάσει χρόνο, αλλά σκοπεύει να ανοίξει από το ξεκίνημα κιόλας της θητείας του, θέματα ακανθώδη, τα οποία παραμένουν εκκρεμή επί σειρά ετών.

statesmen.gr

Και ο Λιαρέλλης για την ΕΡΤ

Οι εξελίξεις στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, με τη διοίκηση του Ομίλου να προχωρεί σε εξορθολογισμό των δαπανών και του λειτουργικού κόστους, ώστε να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που ασκούνται στην αγορά λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι πιθανό να οδηγήσουν στην πόρτα της εξόδου αρκετούς δημοσιογράφους και στελέχη του σταθμού, σύμφωνα και με το πρόσφατο, αντίστοιχο παράδειγμα όσων συνέβησαν στην τηλεόραση του Mega.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να απέκλειε κανείς το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Μαρούσι ακόμη και ο Διευθυντής Ειδήσεων Στρατής Λιαρέλλης, για τον οποίο ακούγεται έντονα ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη συμβιβαστική λύση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.
Θυμίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία φέρεται να προτείνει το δίδυμο Σφακανιάκη-Σίμου, το ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Βλαστάρη και η Δημοκρατική Αριστερά τον Πάνο Κολιοπάνο, με τον Στρατή Λιαρέλλη να αποτελεί μια προφανή συμβιβαστική λύση ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους.
statesmen.gr

Στο ΔΝΤ ο Φιλιππίδης!

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”, σχετικά με τα στελέχη που είναι υποψήφια για να καταλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, ως επιλογές του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άλλοτε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος είχε εμπλακεί στο παρελθόν με τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, και ανήκει στη σφαίρα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, προαλείφεται για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης διατηρεί εξαιρετικά καλό όνομα στην αγορά, και η περίπτωσή του είχε ακουστεί στο παρελθόν για αξιοποίηση στη διοίκηση κάποιας τράπεζας, λόγω και της σημαντικής εμπειρίας του ως οικονομολόγου.

statesmen.gr

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ(sic) ΜΕΤΩΠΟ?

Toυ Νίκου Κεραμάρη

(ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ, ΜΕΣΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ)

Από το προηγούμενο άρθρο μας (Φεβρουάριος του 2012) (δείτε εδώ) μέχρι σήμερα πολύ νερό κύλησε κάτω από το, αιωνίως μισο-τελειωμένο, γεφύρι της σύγχρονης ελληνικής ζωής. Αξίζει λοιπόν να περιγράψει κανείς, με την όποια πεπερασμένη ικανότητά του ως ενεργού, αλλά μέσου πολίτη, όσα διημείφθησαν το τελευταίο αυτό τετράμηνο.

Ο ξέπνοος δικομματισμός

Το «βύθισε» στο σκοτάδι, η «βυθισμένη»

Ναύπλιο χωρίς... Μπούρτζι γίνεται; Δε γίνεται...
Και όμως, για τη ΔΕΗ γίνεται...
Άφησε χωρίς ρεύμα το Μπούρτζι, το σήμα κατατεθέν του Δήμου Ναυπλιέων, εάν δεν έπαιρνε εκ των προτέρων 9.000 ευρώ για την ηλεκτροδότησή του.
Το «εκ των προτέρων» είναι για πρώτη φορά.
Ο πνιγμένος από τα μαλλιά της κεφαλής του πιάνεται, λέει ο λαός, και η «βυθισμένη» στα χρέη ΔΕΗ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μαζέψει λεφτά, για να σώσει το «καράβι» που έχει μπατάρει.

Μανιάτης: Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει επενδυτές, όπως με τους υδρογονάνθρακες

Για «μέρα ορόσημο στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας» έκανε λόγο ο τέως υφυπουργός ΠΕΚΑ και νυν βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος και ξεκίνησε τις όλες διαδικασίες που είχαν ως κατάληξη το σημερινό διαγωνισμό ερευνών πετρελαίου σε τρεις περιοχές της Ελλάδας, όπου 11 εταιρείες εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε ομάδες των 8 διεθνών πετρελαϊκών ομίλων εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής για τις έρευνες στις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού και Κατακόλου.
«Η Ελλάδα μπορεί να κερδίζει επενδυτές. Το διεθνές ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς έρευνας και αξιοποίησης των ελληνικών υδρογονανθράκων ξεπέρασε κάθε προσδοκία», σημειώνει στη δήλωσή του ο Γιάννης Μανιάτης, για να υπογραμμίσει: «Σήμερα, δικαιώνεται μια προσπάθεια των τελευταίων δυόμισι ετών, που στηρίχθηκε στη συμβολή στελεχών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και των πανεπιστημίων της χώρας. Είναι η πιο αποστομωτική απάντηση σε όσους πιστεύουν πως η χώρα δεν έχει πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες».
«Είναι όμως και σημαντική απόδειξη πως καλά αποτελέσματα έχουμε όταν υπάρχει η πολιτική βούληση, υπευθυνότητα, επιμονή, επαγγελματισμός και διαφάνεια σε κάθε στάδιο των διαγωνισμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Ένα ελληνικό παραγωγικό μοντέλο που στηρίζεται στην αξιοποίηση του σημαντικού ορυκτού μας πλούτου, στον σεβασμό της αειφορίας και του περιβάλλοντος. Ένα μοντέλο που προσφέρει ισχυρά οικονομικά αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και σημαντικά δημόσια έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό», καταλήγει.

«Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις»

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, εγκαινιάζει φέτος μια νέα δράση που πραγματοποιείται υπό τη μορφή Art Campus 9-15 Ιουλίου, με την πολύτιμη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την ευγενική χορηγία της οικογενείας Γεωργίου Π. Λιβανού με τίτλο «Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις».
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε πριν από 60 περίπου χρόνια με σκοπό την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη δημιουργία της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, την ίδρυση της Ορχήστρας ΚΑΜΕΡΑΤΑ, την υποστήριξη της μουσικής εκπαίδευσης, τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και την ανάπτυξη της αγάπης για τη μουσική. Στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του www.sfm.gr.

Στο συγεκριμένο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πόλη των Δελφών, στις άρτιες εγκαταστάσεις του ΕΠΚεΔ, θα συναντηθούν ταλαντούχοι σπουδαστές ωδείων από όλη την Ελλάδα και τα μέλη της Camerata Junior - Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής. Για μία εβδομάδα, τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διακεκριμένους καθηγητές σε master classes και μουσικά εργαστήρια, να μελετήσουν και να συμπράξουν μεταξύ τους σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.
Οι «Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις» θα κορυφωθούν με συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και με ελεύθερη είσοδο.
Σάββατο 14 Ιουλίου, ώρα 21:30
Θέατρο Φρύνιχος
Camerata Junior & Friends

Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 18:00

Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία πιάνου

Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 21:30

Αίθριο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία μουσικής δωματίου.

ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...(video)

Ένα σύντομο ταξίδι πίσω στον χρόνο, για να δούμε την πόλη μας, όπως δεν την είδαμε και όπως δεν θα την δούμε ποτέ εμείς.

Υπάρχει μόνο στις ξεθωριασμένες μνήμες των παπούδων και των γιαγιάδων και δεν μπορεί να ξαναγίνει πραγματικότητα, γιατί "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ"......

Ίσως έτσι αισθανθούμε το έγκλημα που διαπράχθηκε επί δεκαετίες και ονομάστηκε "αστικοποίηση" και "αστική ανάπτυξη" και οδήγησε στην δημιουργία των τερατουπόλεων που σήμερα, δεν αντέχουμε να μας "φιλοξενούν".


Τέτοιες εικόνες, είναι ο καλύτερος μάρτυρας της κακής ποιότητας πολιτικών, που πέρασαν από το βάθρο της εξουσίας στην Ελλάδα και δημιούργησαν μόνο προβλήματα, τα οποία σήμερα τα ζούμε και ετοιμαζόμαστε να τα κληρονομήσουμε και στις επόμενες γενιές. Και δυστυχώς, οι νέες γενιές των ελλήνων, δεν θα δουν το "χώμα", "το δέντρο", "την πλατεία" "την γειτονιά". Τα "έφαγε" το τσιμέντο και η "ανάπτυξη" που δεν ήρθε ακόμα ! Και αν συνεχίσουμε έτσι, θα αργήσει πολύ να έρθει..........


Από τον Μενέλαο Αρχόλυκο

Γρηγορείτε !

Ποιά πόλη διοικείται παράνομα κατά τον Σωκράτη


kontiloforos.blogspot.gr