Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης - Α. Σαμαράς: "Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε"


- Συμψηφισμός οφειλών από και προς το κράτος - Επέκταση του επιδόματος ανεργίας
- Θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης στην ενέργεια - Αξιοποίηση και της ακίνητης περιουσίας
- Μήνυμα Σαμαρά στους Ευρωπαίους: "Προκλητικές οι δηλώσεις τους περί επιστροφής στη δραχμή
- Α. Σαμαράς: "Συστηματική προετοιμασία για την ανακήρυξη ΑΟΖ
- Άρση της βουλευτικής ασυλίας και τέλος στα προνόμια των βουλευτών - Αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών


Το στίγμα της πολιτικής της νέας κυβέρνησης δίνει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις γιατί οι πολίτες ζητούν την αλήθεια, την ειλικρίνεια και ελπίδα, παραδεχόμενος ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του, ευχαριστώντας όλους τους βουλευτές που του συμπαραστάθηκαν και τόνισε πως πιστεύει ότι σύντομα θα ξεπεράσει το πρόβλημα με την όρασή του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχει ορίζοντα τετραετίας,ενώ παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων, αλλά αυτή τη φορά η χώρα έχει το όπλο της ενότητας. Περιέγραψε την κατάσταση της χώρας, με τους ανθρώπους να ψάχνουν για τροφή στα σκουπίδια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πολλές αυτοκτονίες, αλλά και στην έξαρση της εγκληματικότητας.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις έκανε λόγο για μία επιθετική πολιτική ξεκινώντας από τις κρατικοποιήσεις για τις οποίες τόνισε πως θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και για επιχειρήσεις που δεν προβλέπονται από το Μνημόνιο. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον ΟΣΕ και τις παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ. Μάλιστα, τόνισε πως αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν και για επιχειρήσεις του δημοσίου που προβλέπονται από το Μνημόνιο, ενώ τόνισε πως θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης στην ενέργεια.

Σχετικά με την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας τόνισε πως θα γίνει με πιο εντατικούς ρυθμούς χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, ενώ τόνισε πως εκτός από το Ελληνικό, θα ξεκινήσουν ενέργειες για την περιουσία από το Φάληρο έως το Σούνιο.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους λέγοντας πως δεν γίνεται να μας μαλώνουν κιόλας, ενώ οι έλληνες πολίτες κάνουν τόσες θυσίες, ενώ τους κατηγόρησε ότι για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που όπως είπε υπονομεύει την Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για όλους τους έλληνες πολίτες ακόμα και για τις καταθέσεις του, ενώ κάλεσε όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους εκτός χωρίς να έχουν φορολογηθεί να τα επιστρέψοθυν και να πληρώσουν φόρους, γιατί αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κρατικές σπατάλες φέρνοντας σαν παράδειγμα το γεγονός ότι έχει ανακαλυφθεί πως περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ πήγαινε σε συντάξεις και επιδόματα μαϊμού.

Σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πγς θα συγκροτηθεί μόνιμος μηχανισμός συνεργασίας των υπουργείων και ο μηχανισμός αυτός θα είναι υπό την προσωπική του εποπτεία. Μάλιστα, είπε ότι θα γίνει συμψηφισμός των οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, λέγοντας πως το κράτος δεν μπορεί να τιμωρεί, ενώ είναι υπεύθυνο που εταιρείες κλείνουν λόγω οφειλών του δημοσίου προς αυτούς.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα ζητηθούν τροποποιήσεις του μνημονίου προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι του προγράμματος και να καταπολεμηθεί η ύφεση, ενώ ανακοίνωσε ότι οι φόροι θα πληρωθούν σε περισσότερες δόσεις, ενώ προανήγγειλε και επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα καταργηθούν προνόμια των βουλευτών, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού σώματος που θα ελέγξει το πόθεν έσχες όλων όσων βρέθηκαν στη Βουλή από το 1974 και εάν κάποιο περιουσιακό στοιχείο δεν δικαιολογείται τότε θα γίνεται δήμευση περιουσίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΤον όρκο του βουλευτή έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Ολομέλεια, ο οποίος απουσίαζε από την τελετή ορκωμοσίας της Βουλής της 28ης Ιουνίου, λόγω της ανάρρωσής του.

Ορκίστηκαν επίσης βουλευτές ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, οι οποίοι την ημέρα της ορκωμοσίας της Βουλής βρίσκονταν σε κυβερνητική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Τον νενομισμένο όρκο έδωσαν ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπανδρέου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που επίσης δεν είχαν ορκιστεί μαζί με τα άλλα μέλη της Βουλής.

Της τελετής ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ενώπιον του οποίου ορκίστηκαν οι βουλευτές.

Tο πλήρες κείμενο της ομιλίας του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στις Προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης είναι το εξής:

Οι τομεάρχες της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ενδυναμώνει την δράση του στην      Ελληνική κοινωνία, αλλά και εντός βουλής με την θεσμική του      ιδιότητα ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής      αναλαμβάνουν δράση σε όλους τους τομείς. Αναλυτικά:
-Τομέας Εθνικής Άμυνας και Γεωπολιτικής: Ζησιμόπουλος Πολύβιος
-Τομέας Καταγγελίας Μνημονίου, Λογιστικού Ελέγχου Δημοσίου Χρέους,      Εθνικής Παραγωγής και Αυτάρκειας: Κασιδιάρης Ηλίας
-Τομέας Εξωτερικών, Αλυτρώτου και Αποδήμου Ελληνισμού: Παππάς      Χρήστος
-Τομέας Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης:      Γερμενής Γεώργιος
-Τομέας Δημοσίας Τάξεως, Καταπολέμησης Εγκληματικότητας και      Λαθρομετανάστευσης: Λαγός Ιωάννης
-Τομέας Ενέργειας και Υδρογονανθράκων: Μίχος Νικόλαος
-Τομέας Εθνικής Οικονομίας: Παναγιώταρος Ηλίας
-Τομέας Μακεδονίας-Θράκης και αντιμετώπισης ανθελληνικής      προπαγάνδας: Γρέγος Αντώνιος
-Τομέας Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ελέγχου ΜΜΕ: Αρβανίτης Μιχαήλ
-Τομέας Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Ελληνικού Πολιτισμού:      Ηλιόπουλος Παναγιώτης
-Τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος: Ζαρούλια Ελένη
-Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης: Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος
-Τομέας Ελληνικής Ναυτιλίας: Κούζηλος Νικόλαος
-Τομέας Εργασίας: Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης
-Τομέας Ανάπτυξης και Εμπορίου: Μπούκουρας Ευστάθιος
-Τομέας Υγείας και Προστασίας της Ελληνικής Οικογένειας:      Κουκούτσης Δημήτριος
-Τομέας Νεολαίας και Αθλητισμού: Σιώης Νικήτας

Γνωστά και άγνωστα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής



Όλα είναι θέμα φαίνεσθαι. Ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές. Οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αρκετές περιόδους του χρόνου είναι πολύ σκληρά εργαζόμενοι, έχουν κάνει ότι μπορούν για να προκαλέσουν την κοινή γνώμη.

Η πρώτη φορά ήταν με τους 16 μισθούς. Τώρα με το εκλογικό επίδομα. Και όσο επιμένουν εκείνοι που τους εκπροσωπούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τόσο η εικόνα δεν θα αλλάζει για μια ομάδα εργαζομένων η οποία θα μπορούσε να χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης από την κοινή γνώμη.

Οι υπάλληλοι της Βουλής:

- Επί χρόνια λάμβαναν, υπό τη μορφή επιδομάτων, δύο επιπλέον μισθούς κάθε χρόνο, δηλαδή συνολικά 16 ετησίως.
Αυτοί το προνόμιο κόστιζε στον ελληνικό λαό περίπου 17 εκατομμύρια το χρόνο. Τώρα εξακολουθεί να κοστίζει γιατί το αντικατέστησαν με το κίνητρο στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου. Αυτό αποτιμάται σε μόλις 5 εκατομμύρια το χρόνο.

- Το Ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής, χρηματοδοτείται με τον εξής τρόπο:

Τους αποδίδονται όλα τα έσοδα που προέρχονται από τα ενοίκια που λαμβάνει η Βουλή για τους χώρους που μισθώνει: π.χ. κυλικείο.

- Για κάθε τιμολόγιο προμηθευτή που κόβεται στη Βουλή παρακρατείται από το καθαρό ποσό ένα ποσοστό της τάξης του 7% για τους υπαλλήλους.

- Το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 60 μισθούς για 30 χρόνια εργασίας

Επίσης:

Εχουν στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο αλλά και έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ).
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

Για να είμαστε δίκαιοι αυτό το προνόμιο το έχουν και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο Υπουργείο Άμυνας και αναρωτιέται κανείς γιατί.

newsit.gr

Η επίθεση του Κασιδιάρη σε Δούρου-Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή στη Βενεζουέλα!

Στη Βενεζουέλα βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Ρένα Δούρου, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αριστεράς που φιλοξενείται στο Καράκας! Σε πρωινή εκπομπή που βρέθηκε, μίλησε για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε, ενώ τα περιβόητα πλάνα, έπαιξαν αρκετές φορές!

Ο Χίτλερ μαθαίνει για το Ελλάδα- Γερμανία

Απίστευτο! "Σήκωσαν" 5 τόνους ψάρια στο Επιτάλιο! (Βίντεο)

Απίστευτο! \"Σήκωσαν\" 5 τόνους ψάρια στο Επιτάλιο! (Βίντεο)


Τους κόπους και τον ιδρώτα δυο ολόκληρων χρόνων δουλειάς, κάτω από δύσκολες συνθήκες «καπηλεύτηκαν» οι δράστες της κλοπής στην Ιχθυοκαλλιέργεια του Γιώργου Καφάτου στο Επιτάλιο. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε πριν δυο ημέρες ενώ τα τελευταία δυο χρόνια υπολογίζεται ότι η απώλεια ξεπερνά τους 5 τόνους.

“Αντίο” στις ομάδες που αγαπήθηκαν

Ντελ Πιέρο, Λαβέτσι, Φαν Πέρσι και Ρικέλμε επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν αργά ή γρήγορα να αποχωρούν από τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί τους αγάπησαν και τους έκαναν «σημαία».
Κι αν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Άρσεναλ, οι υπόλοιποι θα αναζητήσουν ήδη από τώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.
Τι είναι, όμως, αυτό, που οδηγεί πολλούς να φύγουν από μια ομάδα, της οποίας δηλώνουν οπαδοί και στην οποία είναι τόσο αγαπητοί και δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα να τους ταλανίζουν;
Γιουβέντους, Νάπολι και Μπόκα Τζούνιορς από φέτος και η Άρσεναλ λογικά από του χρόνου θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τους φυσικούς τους ηγέτες.
Όλα τα παραπάνω συντείνουν στην άποψη ότι το ποδόσφαιρο πρωτοστατεί αποκλειστικά στην επαγγελματική του μορφή, με τους περισσότερους παίκτες να αναζητούν αλλαγή «παραστάσεων» και νέες προκλήσεις στην καριέρα τους, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι.
Ο Ρικέλμε, επί παραδείγματι, είναι 37, το ίδιο ισχύει και για τον Ντελ Πιέρο. Λαβέτσι και Φαν Πέρσι, φυσικά, είναι πολύ μικρότεροι. Για τους συγκεκριμένους δεν τίθεται θέμα να αγωνιστούν σε μια μεγαλύτερη ομάδα.
Άλλωστε, η Άρσεναλ, η Γιουβέντους, η Νάπολι και η Μπόκα είναι σύλλογοι που λογικά εκπληρώνουν τις προσδοκίες κάθε ποδοσφαιριστή. Η μεγαλύτερη αιτία είναι λογικά αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω.
Η θέληση απάντων για νέες προκλήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι ομάδες δε χάνονται, ιδιαίτερα αν είναι τόσο μεγάλες, και επιβιώνουν, ενώ σε όλες γνωρίζουν πως όποιο κι αν είναι το στοίχημα ποδόσφαιρο παίζεται, εκτός από την bet365, μόνο στο χορτάρι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΤΙΤΣΙΟΥ / statesmen.gr

Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

Η Συνθήκη του Λονδίνου, που υπέγραψαν σαν σήμερα στις 6 Ιουλίου του 1827 η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία, αποτελεί ουσιαστικά το… βιαστικό πιστοποιητικό γέννησης του νέου ελληνικού κράτους. Που προέκυψε μέσα από εθνικούς αγώνες στα πεδία των μαχών, απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον… κακό εαυτό μας, καθώς και σε επίπεδο διπλωματίας, εκεί όπου συνηθέστατα πραγματοποιείται η ανάγνωση της πραγματικότητας με… αστερίσκους και υποσημειώσεις. Εκεί όπου γράφεται το μέλλον.

Μια άγρυπνη ψήφος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλή με σκοπό την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, γίνεται σε εντελώς πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η προηγούμενη Βουλή, ήταν η Βουλή του «λεφτά υπάρχουν». Μ’ αυτό το σύνθημα είχαν εκλεγεί όλοι – ακόμη και εκείνοι των οποίων ο αρχηγός είχε υποστηρίξει το ακριβώς αντίθετο.

Και επομένως, επί 2,5 χρόνια είχαμε μία Βουλή που δεν ανταποκρινόταν στις προ του Οκτωβρίου 2009 υποσχέσεις, αλλά ούτε και στην εικόνα επανάπαυσης που είχε κατασκευαστεί.

Με λίγα λόγια, επί 2,5 χρόνια είχαμε ένα κοινοβούλιο που βρισκόταν σε δυσαρμονία με την προεκλογική δημαγωγία και την μετεκλογική πραγματικότητα.

Επιπλέον, στην προηγούμενη Βουλή εμφανιζόταν μια πλαστή πλειοψηφία, που ανταποκρινόταν μεν στις δέκα μονάδες διαφορά με τις οποίες ο ελληνικός λαός είχε επιδαψιλεύσει το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου (ου μην αλλά και το σύνολο της παρέας του που κλήθηκε να κυβερνήσει με τα γνωστά αποτελέσματα), αλλά όχι και στα όσα επακολούθησαν – από την προσφυγή στο ΔΝΤ (επειδή τα «σοσιαλιστικά αντανακλαστικά» αυτό υπαγόρευσαν) ως τα διάφορα μέτρα, τα πολυνομοσχέδια και τα μεσοπρόθεσμα.

Μετά από 2,5 χρόνια (που πλέον φαντάζουν… αιώνες), έχουμε για πρώτη φορά ένα κοινοβούλιο που έχει προκύψει από (δύο) εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν σε πραγματικές συνθήκες.

Επίσης, έχουμε ένα κοινοβούλιο όπου δεν υπάρχει πλειοψηφία κανενός κόμματος – και επομένως η διακυβέρνηση περνά στην ουσία στα χέρια των βουλευτών.

Αυτό σημαίνει πως οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες τους είναι περισσότερες και μεγαλύτερες από κάθε άλλη φορά.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής, δεν θα είναι, δεν πρέπει να είναι μια τυφλή ψήφος.

Θα είναι μια άγρυπνη ψήφος, ώστε με δεδομένες τις συνθήκες (της γνωστής ακινησίας, απραξίας, ολιγωρίας), να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στην εντολή του λαού, όλου του λαού, που ήταν συγκεκριμένη:

Έξοδος από το Μνημόνιο, όχι με κραυγές και δημαγωγίες, αλλά με έργα που θα επαναφέρουν την πατρίδα σε τροχιά παραγωγής και ανάπτυξης.

Με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του λαού και στην Ιστορία της χώρας.

elzoni.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Ανακοίνωση Διαγωνισμού Μεταφοράς Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013

Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει διεθνή ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την υπηρεσία: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 -2013», συνολικού προϋπολογισμού 391.162,01 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13% και του δικαιώματος προαίρεσης 20%.
Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού: 20 Αυγούστου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα λήξης παραλαβής των προσφορών η 09:00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν γνώση των τευχών της δημοπρασίας στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.xylokastro.gov.gr).

Σχετικά Αρχεία:
Τεύχη Δημοπράτησης

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα στο Ξυλόκαστρο

xoreutika.2
Την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, τα τμήματα παραδοσιακών χορών παιδιών και ενηλίκων παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Είσοδος Ελεύθερη.

Θέατρο Σκιών του Πάνου Καπετανίδη - «Ο Καραγκιόζης υπερχρεωμένος»

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, το Θέατρο Σκιών του Πάνου Καπετανίδη παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης υπερχρεωμένος».
Είσοδος 5€.
karagiozis.02
Προκειται για την κλασσική κωμωδία "τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη"
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
Ο Χατζηαβάτης λέει στον Καραγκιόζη, ότι ο Πασάς έχει στα χέρια του ... ογδόντα δύο εντάλματα συλλήψεως, και τον ΄συμβουλεύει να παρουσιαστεί στον Βεζίρη, να γυρέψει συγνώμη απ΄ όσους έχει βλάψει, και τότε μπορεί να τον λυπηθεί. Αλλιώς τον γλιτώνει μόνο ο θάνατος.
Ο Καραγκιόζης σκαρφίζεται να κάνει τον πεθαμένο, αφού όταν πεθάνει κανείς όλα τα αδικήματα του παραγράφονται.
Έτσι, βάζει την γυναίκα του και τα παιδιά του να τον κλαίνε, και ο Πασάς όχι μόνο δεν τον φυλακίζει αλλά προσφέρει στην .. "χήρα" και χρήματα για την κηδεία του.
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Ο Καραγκιόζης βλέποντας ότι έχει καλύτερη τύχη πεθαμένος παρά ζωντανός, αποφασίζει να καθυστερήσει την ώρα της "κηδείας", για να μαζέψει και άλλα χρήματα από την παλιοπαρέα του

3η ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Όσοι αγαπάτε την κίνηση και τη ζωή ελάτε με το ποδήλατο σας μαζί μας στο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Ώρα : 10:00 – προσυγκέντρωση
10:30 – έναρξη ποδηλατάδας

ΠΡΟΣΟΧΗ
*Η 4η ποδηλατάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 19:30 από Ξυλόκαστρο προς Καμάρι

Ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά Μίνι Ποδοσφαίρου Γελινιατίκων - Σας περιμένουμε στο τουρνουά 5Χ5 στο Δερβένι 13,14,15 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ που διεξήχθη στο νέο γήπεδο – ποδοσφαίρου στο Τοπικό Διαμέρισμα Γελινιατίκων στις 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου. Συμμετείχαν 9 ομάδες στην κατηγορία 1996-99 και 2 ομάδες στην κατηγορία 2000-03.
Η συμμετοχή των παιδιών πλησίασε τα 100 άτομα. Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ευχαριστεί τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και τα συγχαίρει για την προσπάθεια που κατέβαλαν.
Αξίζουν συγχαρητήρια και σε όσους βοήθησαν για την άρτια διεξαγωγή του Τουρνουά, τον κ. Χρήστο Ζάρρο για την ευγενική προσφορά αναψυκτικών και νερών, το ζαχαροπλαστείο Ντάνος Αναστάσιος και το Super market «Κρητικός».
Τέλος ευχαριστούμε την ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για το υλικό που προσέφερε για την διεξαγωγή του τουρνουά και το σύνδεσμο διαιτητών για την κάλυψη των αγώνων με διαιτησία (Γκουρβέλος Σταύρος).
Ραντεβού στο τουρνουά 5Χ5 στο Δερβένι 13,14,15 Ιουλίου 2012.
Σας περιμένουμε !!

Τελικός πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης Παγκορασίδων Σωματείων Πελοποννήσου

telikospagkorasides.01
  • telikospagkorasides.02

  • Διεξήχθη την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 ο τελικός του πρωταθλήματος Παγκορασίδων της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Πελοποννήσου στο κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου μεταξύ των ομάδων Γ.Ε. Ναυπλίου – Α.Ε. Πατρών «ΟΛΥΜΠΙΑΣ».
    Νικήτρια ομάδα η Α.Ε. Πατρών «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» μετά από δραματικό αγώνα και ανατροπή του σκορ 0-2 σετ σε 3-2 σετ.
    Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος παρακολούθησε το ανωτέρω αγώνα και απένειμε τα μετάλλια και το κύπελλο στη νικήτρια ομάδα.
    Τον αγώνα παρακολούθησαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΕΣΠ κ. Μπεκιάρης Γεώργιος και Χλιός Ιωάννης.

    Ευχαριστήρια επιστολή Κλαδούχου στον προπονητή του Γ.Α.Σ. Παμβοχαικού

    Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος ευχαριστεί τον προπονητή του Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός κ. Ζαλμά Νικόλαο για την παρουσία του στο 1ο Camp βόλεϊ του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης που διεξήχθη στο κλειστό Γυμναστήριο, το τριήμερο 22,23,24/06/2012.
    Επίσης ευχαριστεί τον υπεύθυνο – συντονιστή υπάλληλο του Δήμου κ. Σαλωνίτη Ιωάννη και τους συνεργάτες του κ. Καπόρη Γεωργία προπονήτρια του Γ.Σ. Απόλλων Ξυλοκάστρου και το συντοπίτη προπονητή – γυμναστή του Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκού κ. Μάρα Αναστάσιο.
    Το 2ο Camp θα διεξαχθεί εντός του 2012 στο κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου. Πληροφορίες λίαν συντόμως.

    Μητροπολίτης Πειραιώς: “Πίσω απ’ το μποζόνιο κρύβεται το πρόσωπο του διαβόλου”

    Τι λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς για την ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς
    "Πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες", υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σχολιάζοντας την ανακάλυψη του μποζόνιου του Χιγκς.
    Πυρά κατά της ανακάλυψης του σωματιδίου εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κάνοντας κριτική επισκόπηση επιστημονικών θεωριών.
    Κατά την άποψη του, "δαιμόνια" κρύβονται πίσω από τις θεωρίες που στοχεύουν στην απόδειξη της μη ύπαρξης του Θεού πίσω από τη δημιουργία του Σύμπαντος.
    Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μητροπολίτη Πειραιώς για το "σωματίδιο Θεός":

    Αχαΐα: 30 oi συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα - Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη τη χώρα

    Τις 30 έφτασαν οι συλλήψεις για το κύκλωμα της Κ.Αχαίας. Oι διωκτικές αρχές μπλόκαραν 7 νταλίκες με εμπόρευμα πραγματοποιώντας παράλληλα ελέγχους στα τιμολόγια που εντόπισαν.

    Λήστεψαν ταξιτζή στα Εξαμίλια – Τραυμάτισαν γυναίκα από την Ευαγγελίστρια


    Ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί σημειώθηκε στις 10:00 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Το περιστατικό συνέβη στο δρόμο που οδηγεί από τον οικισμό των αθίγγανων της περιοχής προς την παλιά περιφερειακή οδό των Εξαμιλίων.Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο ταξιτζής πήγε δρομολόγιο στην περιοχή.Τότε, τρεις αθίγγανοι αγνώστων λοιπών στοιχείων, του έκλεισαν το δρόμο και με τη χρήση σωματικής βίας και με απειλές, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 50 ευρώ,αλλά και δύο κινητά τηλέφωνα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο οδηγός σοκαρισμένος ειδοποίησε την αστυνομία και «έκανε το σταυρό του» που ξέφυγε σώος από τα χέρια τους. οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση πήραν κατάθεση από το θύμα της επίθεσης και διενεργούν έρευνες…
     
    Σοβαρός τραυματισμός γυναίκας…
    Την περασμένη Κυριακή στις2:00 το μεσημέρι, τρεις αθίγγανοι που επέβαιναν σε Ι.Χ. έκλεισαν το δρόμο σε μια γυναίκα από την περιοχή της Ευαγγελίστριας στο ύψος της διασταύρωσης του Βοχαϊκού. Η γυναίκα που επέβαινε σε μηχανάκι έχασε τον έλεγχο και έπεσε κάτω,ενώ υπήρξε σοβαρός τραυματισμός της σε πολλά σημεία του σώματός της. Οι αθίγγανοι το έβαλαν στα πόδια χωρίς να προβούν σε άλλη ενέργεια λόγω του περιστατικού που συνέβη. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έκανε ράμματα στο πόδι, ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια και οι μελανιές σε όλο σχεδόν το σώμα από την πτώση. Η αστυνομία άραγε ενδιαφέρθηκε για το περιστατικό και τι έχει να πει για το συμβάν;


    Επιστολή των Ελλήνων διεθνών στην Ισπανία - “Μαζί



    Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Ελλάδας απέστειλαν συγχαρητήρια στην εθνική Ισπανίας για την κατάκτηση του EURO 2012 και μεταξύ άλλων εύχονται το 2014 να είναι μαζί...στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
    Αναλυτικά η επιστολή

    "Θέλουμε να σας εκφράσουμε τα ειλικρινή συγχαρητήριά μας για την επιτυχία σας στο EURO 2012. Η παρουσία σας στη διάρκεια του τουρνουά ήταν εντυπωσιακή και αξίζατε να κατακτήσετε το τρόπαιο. Οι επιδόσεις σας τα τελευταία χρόνια είναι μοναδικές. Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον και ελπίζουμε να είμαστε και εμείς και εσείς μεταξύ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας".

    Αλλαγή φρουράς στην ενημέρωση της ΝΕΤ

    Η έντονη επικαιρότητα θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι καθώς υπάρχουν πολλά θέματα –και… μέτωπα!- ανοιχτά.

    Παρ’ όλα αυτά, καλοκαίρι γαρ και η μία μετά την άλλη η εκπομπή ρίχνουν τίτλους και οι παρουσιαστές τους αποχαιρετούν τους τηλεθεατές, ελπίζοντας ότι την επόμενη σεζόν θα είναι ξανά on air. Ωστόσο, λόγω της έντονης ειδησεογραφίας, είναι σίγουρο ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχουν αρκετές ενημερωτικές εκπομπές.

    Έτσι και στη ΝΕΤ, μπορεί κάποιοι να φύγουν για να κάνουν διακοπές αλλά κάποιοι άλλοι θα βρεθούν στη θέση τους, συνεχίζοντας να ενημερώνουν τους τηλεθεατές για όλες τις τρέχουσες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές εξελίξεις με ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, καθημερινά, αλλά και το Σαββατοκύριακο.

    Από τις 16 Ιουλίου λοιπόν και μέχρι τις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί αλλαγή φρουράς στην ενημέρωση του σταθμού αφού ξεκινά η «Ενημέρωση στη ΝΕΤ». Η εκπομπή θα μεταδίδεται καθημερινά από τις 07.00 μέχρι τις 10.00 και θα είναι με εναλλασσόμενους παρουσιαστές από το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ, που θα προσπαθούν να δώσουν τον ειδησεογραφικό παλμό της ημέρας. Οι δημοσιογράφοι που θα εναλλάσσονται στην παρουσίαση θα είναι τις καθημερινές είναι οι Β. Γιακουμής, Β. Μπεσκένης, Γ. Χρηστάκος, Δ. Μποτώνης, Α. Καββαδία, Κ. Τσουρός, Γ. Τρουπής και τα Σαββατοκύριακα οι Γ. Σκάλκος, Ν. Μελέτης, Τ. Σαράντης, και Γ. Ευσταθίου. Στη νέα αυτή ενημερωτική εκπομπή θα συμμετέχουν όλοι οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των δελτίων Ειδήσεων και των Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ.

    Τέλος, να σημειώσουμε ότι την επόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου θα ρίξει τίτλους τέλους η εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη και αναμένεται να επανέλθει στο πρόγραμμα τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

    Επίσης, η εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» με τη Μαρία Σαράφογλου διακόπτεται, λόγω θερινών διακοπών, την Παρασκευή 20 Ιουλίου και θα επανέλθει στο πρόγραμμα τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.
    Γρηγόρης Μελάς / newsit.gr

    Η "κατάρα του καλοκαιριού" παραμονεύει

    Οι Financial Times αποκαλύπτουν πως ο φόβος να ''σκάσουν'' οι αγορές είναι διάχυτος στους μεγάλους επενδυτικούς ομίλους που προετοιμάζονται αναπροσαρμόζοντας τις καλοκαιρινές άδειες υπαλλήλων και στελεχών τους.

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο των Financial Times.

    Πέταξαν χειροβομβίδα και πυροβόλησαν αστυνομικούς στο Νέο Κόσμο


    Όλα ξεκίνησαν στις 04:20 το πρωί στην οδό Αγκύλης και Λασσανη στο Νέο Κόσμο.

    Εκεί βρίσκονταν τρία άτομα. Όταν είδαν έναν περιπολικό να έρχεται προς το μέρος τους τότε αυτοί άρχισαν να τρέχουν. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και λίγα λεπτά αργότερα στη συμβολή των οδών Αγκύλης και Χατζημιχάλη οι δράστες έριξαν μια χειροβομβίδα και πυροβόλησαν τους αστυνομικούς.
    Στη συνέχεια οι δράστες έφυγαν στα γυρω στενά ενώ στο σημείο βρέθηκε ένα ποδήλατο που πιστεύεται ότι τους ανήκει και θα οδηγηθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας για να ελεγχθεί για αποτυπώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 5 ΙΧ και ένα κατάστημα έπαθαν υλικές ζημιές από τα θραύσματα όπως και πολλά τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες
    Το περιστατικό έγινε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα γιατί έγινε σε ώρα που δεν υπάρχει κόσμος να κυκλοφορεί. Όμως το συμβάν δείχνει πόσο αδίστακτοι είναι οι κακοποιοί που δεν διστάζουν να ρίξουν ακόμη και χειροβομβίδα σε μια τόσο κατοικημένη περιοχή.




    newsit.gr

    Αρχισε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

    Με ηχηρές παρουσίες αλλά κυρίως ηχηρότατες απουσίες όπως αυτή του Γιώργου Παπανδρέου άνοιξε, στις 10:00 το πρωί, τις εργασίες της η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
    Στη Συνδιάσκεψη δεν θα είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου διότι θα παραβρίσκεται σε διεθνές συνέδριο στη Ρόδο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό και έχει προγραμματιστεί να του απονεμηθεί τιμητική διάκριση για την προσφορά του στη διεθνοποίηση της παιδείας.
    Eίναι όμως ο Θ.Πάγκαλος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Παπακωσνατντίνου, ο Παυλος Γερουλάνος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη παρά τα όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες μέρες.
    Ουσιαστικά, όπως λένε πηγές της Ιπποκράτους, πρόκειται για την έναρξη μιας πολύμηνης ενδοκομματικής διαδικασίας που θα οδηγήσει το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου, σε Συντακτικό Συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει για τη μελλοντική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.
    Η διαδικασία θα συνεχιστεί με χαιρετισμό που θα απευθύνουν εκπρόσωποι εκ μέρους κομμάτων που έχουν κληθεί στη Συνδιάσκεψη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγους Πράσινους.
    Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα εκπροσωπήσει ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.
    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί στη νέα φυσιογνωμία που οραματίζεται και έχει περιγράψει στις τελευταίες ομιλίες του, για το Κίνημα. Θα καλέσει όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα anasistasipasok.gr μέσω της οποίας θα γίνουν οι εγγραφές αλλά και αυτοοργάνωση τους.
    Ποιοι κλήθηκαν στη Συνδιάσκεψη

    Το Σώμα της Συνδιάσκεψης συγκροτούν οι Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα που μετεξελίσσονται σε Επιτροπές Ανασύστασης, καθώς και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις και τα μέλη του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου.
    Επιπλέον, θεσμικοί φορείς στους οποίους συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους του, όπως από τους χώρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων.
    Μετά την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου, θα ακολουθήσει σειρά εισηγήσεων από γραμματείς των Επιτροπών.
    newsit.gr


    Άρχιζουν σήμερα οι προγραμματικές, την Κυριακή η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Το απόγευμα ξεκινά η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η συζήτηση αρχίζει με την ομιλία του πρωθυπουργού, η οποία θα είναι πιο σύντομη από το σύνηθες, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάρρωσης μετά την εγχείριση στο μάτι.

    Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

    Οι προγραμματικές δηλώσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο της τρόικας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές της με τους νέους υπουργούς και αναμένει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, πριν αρχίσει να μοιράζει τις κόκκινες κάρτες για τις καθυστερήσεις σε πολλά σημεία του οικονομικού προγράμματος.

    Το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων έχει γίνει αντικείμενο εντατικής διαβούλευσης μεταξύ των τριών εταίρων της κυβέρνησης, οι οποίοι συμφώνησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

    Κοινός τόπος για τους κυβερνητικούς εταίρους αποτελεί η άμεση έναρξη των διαδικασιών -ακόμη κι εντός του Αυγούστου- για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, των Κρατικών Λαχείων και των τριών θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας (ΣΕΚΑΠ, Βιομηχανία Ζάχαρης, Γαλακτοκομική Δωδώνη).

    Παράλληλα, θα τρέξουν και οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια και τμημάτων της Εγνατίας Οδού, καθώς και οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προωθηθεί η μεταβίβαση του ΟΠΑΠ, για την οποία καταγράφονται σοβαρές ενστάσεις και εντός της ΝΔ.

    Μέσα από πολιτικούς συμβιβασμούς έχει ήδη διαμορφωθεί μια κοινή κυβερνητική ατζέντα που επικεντρώνεται στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών χωρίς καθυστερήσεις, καθώς και σε μια σειρά από κοινές επιδιώξεις που περνούν και μέσα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (όχι νέοι φόροι ή περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι απολύσεις στο Δημόσιο, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% κ.λπ.).
    newsit.gr

    Αποκαθιστούν την αδικία και δίνουν πίσω το χαράτσι! – Επιστρέφονται 200 εκατ. ευρώ σε όσους έπρεπε αλλά δεν απαλλάχθηκαν από το τέλος ακινήτων



    Μια μεγάλη αδικία αναγκάζεται να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, δίνοντας πίσω τα χρήματα από το χαράτσι σε κοινωνικές ομάδες που θα έπρεπε να είχαν εξαιρεθεί. Μόνο που έτσι, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, δημιουργώντας «τρύπα» 2% στα έσοδα της χρονιάς.

    Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να επιστρέψει περίπου 200 εκατ. ευρώ από το ειδικό τέλος ακινήτων σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που μαζικά είχαν υποβάλει αιτήσεις διαγραφής τους στις ΔΟΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιστροφές έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούνιο αλλά δεν έχουν καταγραφεί στον προϋπολογισμό.

    Υπενθυμίζεται ότι όταν αποφασίστηκε να μπει το ειδικό τέλος ακινήτων, είχαν προβλεφθεί εξαιρέσεις. Απαλλάχθηκαν κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών, τα βιοτεχνικά κτίρια, άνεργοι χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος και χαμηλοσυνταξιούχοι.
    Είναι εκείνοι που υπέβαλαν στις εφορίες αίτηση εξαίρεση γιατί δε μπορούσαν, για λόγος διαβίωσης, να πληρώσουν το φόρο.

    Και τώρα, το κράτος είναι υποχρεωμένο να τους επιστρέψει τα χρήματα που πλήρωσαν για να μην τους κόψουν το ρεύμα.

    Η επιστροφή θα προκαλέσει μείωση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά σχεδόν 2%. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη δυνατότητα συμψηφισμού της επιστροφής από το χαράτσι για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο.
    newsit.gr

    Του έμεινε το χρυσό μετάλλιο…

    Η απόφαση είχε ληφθεί το 1999, τότε, δηλαδή, που ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχοντας πλέον χάσει κάθε ελπίδα να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε «αφοσιωθεί» ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, στα εξοπλιστικά προγράμματα.
    Επίτιμο δημότη Τρικκαίων τον είχε χρίσει ο τότε δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υποψήφιος του κόμματος στο νομό, Γ. Σπαθής.
    Και σήμερα 13 χρόνια μετά ένα άλλος, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος ο Χρ. Λάππας αναγκάστηκε να την ανακαλέσει, έπειτα από σχετική πρόταση του πρώην (ΝΔ) Μ. Ταμηλού.
    Η απόφαση από το δ.σ. Τρικκαίων ελήφθη κατά πλειοψηφία, ωστόσο δεν διευκρινίζεται αν θα ζητηθεί από το φυλακισμένο πρώην υπουργό και το χρυσό μετάλλιο της πόλης που του είχε δοθεί τότε.
    Μάλλον αυτό το ξέχασαν...

    Η Xρυσή Αυγή κατά του ΣΥΡΙΖΑ

    Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

    (Το λημέρι του 29χρονου πληρωμένου δολοφόνου των 5 στην Κύπρο)
    Όπως είναι γνωστό, ο 29χρονος (γράφουμε «29χρονος» γιατί οι αρχές δεν έχουν δώσει το όνομά του στη δημοσιότητα – γιατί άραγε;) μαφιόζος-δολοφόνος των 5 ατόμων στην Κύπρο, είναι δραστήριος αναρχοκομμουνιστής και διέμενε στην «κατάληψη» που έχουν κάνει ομοϊδεάτες του σε κτίριο της οδού Βαλτετσίου, στα Εξάρχεια. Στο συγκεκριμένο κτίριο, καθώς και στο «κοινωνικό κέντρο ΒΟΧ» (επίσης στην περιοχή των Εξαρχείων) το πρωινό της 20ης Απριλίου 2012, με εντολή του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, πραγματοποίησαν έφοδο αστυνομικές δυνάμεις με τρεις εισαγγελείς, τα εκκένωσαν και τα σφράγισαν. Η όλη επιχείρηση έγινε κατόπιν μηνύσεως της διοίκησης του ΙΚΑ, του οποίου περιουσιακά στοιχεία είναι τα συγκεκριμένα κτίρια. Βέβαια, λίγες ημέρες αργότερα, οι έχοντες εξασφαλίσει πλήρη ασυδοσία από το «ελληνικό» ψευδοκράτος αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες, έσπασαν τις σφραγίδες και συνέχισαν την «κατάληψή» τους ανενόχλητοι. Μεταξύ των άλλων που εξέφρασαν την «συμπαράστασή» τους στην εκκένωση της γιάφκας της οδού Βαλτετσίου, ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ιδού η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:
    «Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα συνεχίζονται. Τις προηγούμενες βδομάδες ΜΜΕ και κυβέρνηση στοχοποιούσαν τους μετανάστες. Αυτή τη φορά η μνημονιακή κυβέρνηση στράφηκε εναντίον μιας ολόκληρης γειτονιάς, την οποία μετέτρεψε σε κατεχόμενη ζώνη απαγορεύοντας στους κατοίκους ακόμα και να περπατήσουν στους δρόμους των Εξαρχείων. Στόχος είναι φανερά οι κινήσεις αλληλεγγύης και οι καταλήψεις, τις οποίες έθεσε εκτός νόμου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες, καθώς και ο εκφοβισμός των πολιτών που αντιστέκονται στην κατασταλτική και απάνθρωπη πολιτική που ασκούν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Η αλληλεγγύη, όμως, δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του δικομματισμού- και εμείς οι ενεργοί πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για γειτονιές βιώσιμες, ανθρώπινες, φιλόξενες και αλληλέγγυες».
    Κι όμως, αυτοί οι επίσημοι προστάτες δολοφόνων-εκτελεστών συμβολαίων θανάτου, τρομοκρατών, ληστών, βανδάλων, εμπρηστών και πάσης φύσεως συμμοριτών και ταραχοποιών, τολμούν και αποκαλούν τη Χρυσή Αυγή «δολοφονική συμμορία» κ.τ.λ. και απαιτούν να τεθεί… εκτός νόμου!

    Στο ΕΣΠΑ το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης – Ολοκληρώνεται το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης


     Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το κόστος ολοκλήρωσης των εργασιών για την κατασκευή του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

    Σε πλήρη συμφωνία Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Τρίπολης αποφάσισαν την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ, εντός των προσεχών ημερών, του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και, μετά την προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ),  την πλήρη αποπεράτωση των εργασιών του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης (πρώην Πειραματικού Γυμνασίου), κατά τη διάρκεια σύσκεψής του με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Πολύδωρα Χαριτωνίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.

    Αντικείμενο της σύσκεψης αυτής ήταν τα θέματα που αφορούν τη σχολική στέγη στο Δήμο Τρίπολης. Ειδικότερα για το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης αποφασίστηκε η ολοκλήρωση, κατά τα προβλεπόμενα, των εργασιών εκ μέρους ΟΣΚ και σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του υπολειπόμενου ποσού των 700.000 ευρώ περίπου, θα αναλάβει, μετά την προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου την κάλυψή του από ίδιους πόρους. 

    Με τις αποφάσεις αυτές εξασφαλίζεται η υλοποίηση, και μάλιστα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, δύο πολύ σημαντικών σύγχρονων σχολικών μονάδων για την πόλη της Τρίπολης και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία.   


    Το μεγάλο ερώτημα για τον Γιώργο

    Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη σημερινή Εθνική Συνδιάσκεψη… επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ήταν φυσικά απόλυτα δικαιολογημένη. Μόνο που κάθε πολιτική δικαιολογία, έχει και διαφορετικό παρασκήνιο.
    Με το ΠΑΣΟΚ να δοκιμάζεται όπως ποτέ άλλοτε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, από τη στιγμή που το ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να φλερτάρει με τον πολιτικό αφανισμό, μετά και από τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, που επιβεβαίωσαν ότι η ιστορική βάση του Κινήματος μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ισορροπίες στο εσωτερικό είναι εξαιρετικά λεπτές.
    Ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται απέναντι από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και αυτό είναι εμφανές. Η Άννα Διαμαντοπούλου απουσιάζει επιδεικτικά. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης… είναι και δεν είναι. Ο Γιάννης Ραγκούσης απέναντι. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το ίδιο.
    Όλοι ωστόσο στρέφουν το βλέμμα τους στον Γιώργο Παπανδρέου. Γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον… ό, τι έμεινε από το ΠΑΣΟΚ, παραμένει στην ψυχή του βαθιά παπανδρεϊκό. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο τελευταίος των Παπανδρέου έχει λόγο για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν επιθυμεί να έχει και ρόλο.

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

    Η πρόβλεψη για τις γερμανικές εκλογές

    Οι αριθμοί της τελευταίας δημοσκόπησης πολιτικής απήχησης στη Γερμανία, μιλούν από μόνοι τους. Η Άνγκελα Μέρκελ καταγράφει ποσοστό αποδοχής των πολιτικών πρωτοβουλιών της, 66%, που είναι και το υψηλότερο για τη Γερμανίδα Καγκελάριο τα τελευταία τρία χρόνια.
    Ακολουθούν, ο ηγέτης του SPD και πιθανότερος αντίπαλός της για την Καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με ποσοστό 61%, ακριβώς ίδιο με εκείνο που συγκεντρώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πολιτικός που σηκώνει πάνω του τη γερμανική οικονομία.
    Το προβάδισμα της Μέρκελ δεν προδικάζει την έκβαση των εκλογών του 2013. Ή μάλλον, σε συνδυασμό με την υψηλή αποδοχή του Σταϊνμάγερ, δείχνει ότι η Καγκελάριος θα υποχρεωθεί, στην καλύτερη για εκείνη περίπτωση, σε έναν πολιτικά επώδυνο συμβιβασμό: Έναν καινούριο Μεγάλο Συνασπισμό με τους Σοσιαλδημοκράτες, εκτός κι αν το SPD μπορεί αθροιστικά με τους Πράσινους, την Αριστερά και ενδεχομένως τους Πειρατές, να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς το CDU.
    Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι η γερμανική κοινωνία… συμπορεύεται με την αυταρχική πολιτική που ακολουθεί η Μέρκελ, επιβάλλοντας όρους ακραίας και βάρβαρης λιτότητας στο σύνολο της ευρωζώνης. Ουσιαστικά μάλιστα, οι Γερμανοί στέλνουν το μήνυμα στο SPD, ότι εφόσον του χρόνου υπάρχει… αλλαγή χειρός στην Καγκελαρία, το προτιμότερο θα ήταν να συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια τακτική

    statesmen.gr

    Ήλθαν, είδαν και… το σκέφτονται


    ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

    Ο Πολ Τόμσεν, ο Κλάους Μαζούχ και ο Ματίας Μορς δικαιούνται να υποστηρίζουν ότι μπροστά από τα μάτια τους περνά η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, τουλάχιστον σε επίπεδο ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου.
    Οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας, η συνοπτικά λεγόμενη τρόικα, συναντήθηκαν σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά, τον 4ο πρωθυπουργό μετά την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου. Προηγήθηκαν, ο Γιώργος Παπανδρέου που διεκδικεί… πνευματικά δικαιώματα του εθνικού, αυτοκτονικού ιδεασμού, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος υπηρέτησε μια στιγμιαία ανάγκη και ο Παναγιώτης Πικραμμένος, θεσμικός αλλά και μεταβατικός ταυτόχρονα.
    Με τον Αντώνη Σαμαρά τα πράγματα είναι διαφορετικά, και αυτό είναι κάτι που κατανοούν πλήρως οι εκπρόσωποι της τρόικας, έστω κι αν πρόκειται για τεχνοκράτες, που εκ των πραγμάτων έχουν μπολιαστεί με το μικρόβιο του… παραμερισμού της πολιτικής εξουσίας και της ανάγκης αναζήτησης και τήρησης ισορροπιών.

    Υπερβολικά τραβηγμένο: Mήνυση για ηχορύπανση την ωρα που γινοταν πανηγυρι του Συλλόγου Αρκάδων Κορινθίας (video)

    Ή έκανε ήχορύπανση ή δεν έκανε? Ή είχε άδεια για μουσική ή όχι? Αλλιώς η αστυνομία γιατί έκανε μήνυση? Αν έκανε? ....
    Απολογισμός της Εκδήλωσης του Συλλόγου Αρκάδων Κορινθίας ” ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ” ...


    korinthostv.blogspot.gr