Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

''Έφυγα για να μείνω'' - Νέα δήλωση με νόημα του Ν.Νικολόπουλου!

''Πολιτικοί και… μνημονιακοί οι λόγοι της παραίτησης μου - Αστειότητες πως έφυγα για την καρέκλα του δημάρχου''Με νέα του δήλωση στους patrastimes.gr, ο μέχρι χθες υφυπουργός εργασίας και βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ν. Νικολόπουλος, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.
"Όσοι αφήνουν να διαρρεύσει πως παραιτήθηκα επειδή δεν είχα αρμοδιότητες ας μπουν στο διαδίκτυο να δουν πόσες είχα" ήταν η ατάκα του Αχαιού πολιτικού ενώ συμπλήρωσε πως «έφυγα για να… μείνω».
Τα περί αποχώρησής του από τη θέση του υπουργού, που τόσο πολύ επιθυμούσε επί χρόνια γιατί κοιτάζει από τώρα προς το Δημαρχείο της Πάτρας, ο κ. Νικολόπουλος τα χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας.
Σχετικά με τους λόγους της παραίτησης αντί άλλου επεσήμανε πως «όταν την Πέμπτη αποποιηθήκαμε ενώπιον της τρόικας την δέσμευση για να μην θιγούν τα ειδικά μισθολόγια και σήμερα κόβεται ο μισθός του αστυνομικού δεν χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο».

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πύλο- Υπό έλεγχο στη Μεταξάδα


Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Αμυγδαλίτσα της Πύλου που εκδηλώθηκε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και καίει αγροτοδασική έκταση. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, με 16 οχήματα, 45 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη.
Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στη Μεταξάδα Μεσσηνίας κι έχει καταστρέψει αρκετά στρέμματα, ενώ στο σημείο παραμένουν τέσσερα επανδρωμένα οχήματα για την πλήρη κατάσβεση, αλλά και για τυχόν αναζωπύρωση.
ΑΜΠΕ

Εγγραφές παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) μέσα από τη συμμετοχή τους στη συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΚΤ δράση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», π ρ ο σ κ α λ ο ύ ν τις ωφελούμενες μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου και Δερβενίου και στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου (ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ τηλ. 27433-60255 Κα Ράλλη Αντωνία, ΝΠΙΔ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. τηλ. 27433-60228 Κος Δεκούσης Γεώργιος), προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής – δηλώσεών τους για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2012-2013 μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δημοτικές κλιματιζόμενες αίθουσες σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο στη μάχη κατά του καύσωνα

Καμίνι είναι από χθες η χώρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα διαρκέσουν έως την προσεχή Κυριακή.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του καύσωνα διαθέτει για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και την προστασία τους από τη θερμοπληξία τις ακόλουθες κλιματιζόμενες αίθουσες :
1. Κ.Α.Π.Η. στο Ξυλόκαστρο
2. Κ.Α.Π.Η. στο Δερβένι
3. Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
κ. Περικλής Μενούνος 6973-986683
κ. Χριστίνα Καζάνη 6947-892874


Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για τον καύσωναOι αρχές εφιστούν την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που καλό θα είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς η ατμόσφαιρα αναμένεται και πάλι αποπνικτική. Το υπουργείο Υγείας απέστειλε σχετική εγκύκλιο σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας, μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, με την οποία δίνονται οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει στους πολίτες ιδιαίτερη προσοχή και συγκεκριμένα:

- Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

- Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης.

- Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.

- Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
- Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.

- Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

- Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα. - Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.

- Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές. Ιδιαίτερα τονίζεται ότι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οφείλουν να βρίσκονται σε επικοινωνία με το γιατρό τους ή τις υγειονομικές αρχές αν εμφανίσουν συμπτώματα όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς και κράμπες.

Σε κάθε περίπτωση σε συναγερμό έχουν τεθεί οι κατά τόπους Δημοτικές αρχές για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και κυρίως για να δώσουν στο κοινό κάθε δυνατή βοήθεια. Στην πρωτεύουσα σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων λόγω του καύσωνα και από σήμερα και κάθε μέρα παραχωρεί στη διάθεση των πολιτών κλιματιζόμενους χώρους, από τις 8:00 ως τις 20:00, στις 24 Λέσχες Φιλίας που διαθέτει.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: STOP στην κυκλοφορία στα δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, τις νυχτερινές ώρες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, για την προστασία του δασικού συμπλέγματος από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Της απαγόρευσης εξαιρείται η εθνική οδός Σπάρτης - Καλαμάτας και οι δρόμοι προς τα χωριά του Ταϋγέτου, καθώς επίσης οι κάτοικοι των χωριών, οι κτηνοτρόφοι, μέλη εθελοντικών οργανώσεων και εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου.
Ανάλογη απόφαση απαγόρευσης έχει εκδοθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, που αφορά το δάσος του Μαινάλου, τα περιαστικά αλσύλια της Τρίπολης και τον εθνικό δρυμό του Πάρνωνα.

Παίζουν με τους... διακόπτες και τα νεύρα των πολιτών – Ο Φωτόπουλος απειλεί με μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα και λέει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό



Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις που ζητά επιτακτικά η τρόικα και τα σχέδια πώλησης της επιχείρησης.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απείλησε ευθέως με δυναμικές κινητοποιήσεις, που δεν αποκλείεται να φτάσουν έως και τις διακοπές ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει πράξη τις εξαγγελίες για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Δε δίστασε να χαρακτηρίσει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό γιατί «επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο, δηλαδή τους συνδικαλιστές και όχι τους μεγαλοκαρχαρίες, τους κρατικοδίαιτους απατεώνες». Ήταν η απάντηση του Ν. Φωτόπουλο στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. «Το πάρτυ των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε. Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε ''και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις''», είπε πει ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών.

«Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο. Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ό,τι συμβεί δε θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει φθηνότερο ρεύμα.

«Αν ο κ. Σαμαράς μας αποδείξει ότι οι καταναλωτές μετά την πώληση θα έχουν φθηνότερο ρεύμα ας γίνει η αποκρατικοποίηση σήμερα αλλά δε μπορούν και ούτε θα μπορούν να μας το αποδείξουν ποτέ».

Ο «πόλεμος» ξεκίνησε μια μέρα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαμηνύσει από το βήμα της Βουλής πως «θα μας βρείτε απέναντί σας μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο».

newsit.gr

Ο …καύσωνας έφαγε και το «184»! Εκτός λειτουργίας ο αριθμός για ιατρικά ραντεβού


Χωρίς τον τριψήφιο αριθμό 184 μέσω του οποίου κλείνουν τα ραντεβού τους με υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ θα μείνουν σήμερα χιλιάδες ασθενείς και μάλιστα με 40 Βαθμούς Κελσίου.
Όπως ενημερώνει ο ΕΟΠΥΥ, Τρίτη 10 Ιουλίου θα γίνει προσωρινή διακοπή του 184, λόγω τεχνικού προβλήματος. Το σύστημα διαχείρισης ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας (184) δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 από τις 07:00 π.μ έως τις 07:00 μ.μ.
«Η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ενημερώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση της βλάβης» σημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο αυτό που δεν τονίζεται είναι πως θα εξυπηρετηθούν αύριο οι ασθενείς και μάλιστα εν μέσω καύσωνα.

Αχαϊα: Έκανε την ανάγκη του, τη... λάθος στιγμή!

Μια απίστευτη ιστορία σε πλαζ με τον πρωταγωνιστή να γίνεται θέμα συζήτησης και... να καλείται να πληρώσει το τίμημα της πράξης του...Εγινε και αυτό το απίστευτο! Ενας λουόμενος χθες το απόγευμα (09-07-2012) χρειάστηκε να κάνει την ανάγκη του, ενώ είχε κάνει το μπάνιο του στην πλαζ. Πήγε λοιπόν στο δάσος πίσω από την παραλία. Εγινε όμως "αντιληπτός" από δημοτικό αστυνομικό, ο οποίος του έκοψε πρόστιμο 250 ευρώ!
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ανάλογο σκηνικό σημειώθηκε και το πρωί, με κάποιον λουόμενο που χρειάστηκε το ίδιο. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθεί ο κόσμος όταν δημοτικός αστυνομικός πήγε να κόψει πάλι πρόστιμο στον "παραβάτη".
Αλλά για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, θα πρέπει να συμβεί το αυτονόητο. Να μπουν χημικές τουαλέτες στο χώρο της πλαζ, για να μπορούν να τις χρησιμοποιούν οι πολίτες που πηγαίνουν στην παραλία!

newsit.gr

Ψευδοδιλήμματα και τρικυμία εν κρανίω

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σα να μην μας έφταναν όλα τα άλλα, έχει ξεκινήσει τώρα και μια συζήτηση σχετικά με το πότε θα αρχίσει και πώς θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Και λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν θα γίνει ποτέ, άλλοι ότι ξεκίνησε και… φαλίρισε εν τη γενέσει της, άλλοι ότι πρώτα πρέπει να δείξουμε σημεία «συμμόρφωσης» και μετά να αποδεχθούν οι δανειστές μας τις όποιες αλλαγές, ελαφρύνσεις, επιμηκύνσεις.
Η αντιπολίτευση έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει πως η επαναδιαπραγμάτευση ήταν στα «προεκλογικά χαρτιά».
Οι ευρισκόμενοι στη συμπολίτευση, όμως, οφείλουν να αντιληφθούν πως η επαναδιαπραγμάτευση αποτελεί σημείο αναφοράς στην προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών κομμάτων.
Ο τρόπος και ο χρόνος κατά τον οποίο αυτή θα διεξαχθεί εξαρτάται από τους τρεις αρχηγούς και όχι από τον καθένα υπουργό ή υφυπουργό ξεχωριστά – ακόμη και αν πρόκειται για τον υπουργό των Οικονομικών.
Ο ίδιος μάλιστα ο υπουργός των Οικονομικών, αν και προσπάθησε να χαράξει δική του «γραμμή» (μέσω της γνωστής συνέντευξης στους Financial Times), τελικά υποχρεώθηκε να δηλώσει μέσα στη Βουλή ότι στο Eurogroup θα θέσει το θέμα της επιμήκυνσης.
Επιπλέον, η αναδιαπραγμάτευση θα ξεκινήσει όταν η ελληνική κυβέρνηση έλθει σε συμφωνία επ' αυτού με τους εταίρους και ανάψει το πράσινο φως από το Eurogroup και όχι όποτε το αποφασίσει μεμονωμένα ο ένας ή ο άλλος.
Επίσης, η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να πετύχουμε το καλύτερο, καθώς ήδη το Eurogroup έχει αρχίσει να μοιράζει παρατάσεις – παράδειγμα η Ισπανία, που έλαβε έναν επιπλέον χρόνο για την δημοσιονομική της προσαρμογή.
Μπορεί ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρέσλερ να συνεχίζει τις ενοχλητικές δηλώσεις του τύπου «εξαντλείται η υπομονή μου με την Ελλάδα», αλλά αυτός το κάνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.
Αντίθετα, ο υπουργός των Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δήλωσε, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, πως «πρέπει να εξετάσουμε πόσο ρεαλιστικά είναι αυτά που ζητούμε από την Ελλάδα».
Επομένως, η Ευρώπη συζητάει. Αρκεί να το ζητήσουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει.
Όσο για το τι πρέπει ή μπορεί να γίνει πρώτα και τι μετά, είναι ένα απλό σόφισμα, ένα ψευδοδίλημμα.
Μπορούν να γίνουν συγχρόνως και τα δύο. Δηλαδή και να προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις και να διαπραγματευόμαστε.
Τα υπόλοιπα είναι απλώς αντιπολιτευτικές κορώνες και τρικυμία εν κρανίω.

Το τέλος του ονείρου…

Πριν από μερικούς μήνες, κανείς δεν θα αποτολμούσε να αμφισβητήσει την προοπτική ανάδειξης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο αξίωμα του προέδρου του Eurogroup. Με τη Γερμανία απόλυτη κυρίαρχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, ο… συνθέτης της οικονομικής πολιτικής του Βερολίνου έμοιαζε έτοιμος από καιρό, να αναλάβει τα ηνία του Eurogroup, διαδεχόμενος τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σε μια πολιτική αναβάθμιση που φάνταζε αυτονόητη, για όσα… τράβηξε απο την Άνγκελα Μέρκελ στα “σκοτεινά χρόνια” των μαύρων ταμείων του CDU. Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν. Η θητεία του Γιούνκερ παρατάθηκε, και το καλύτερο στο οποίο μπορεί να ελπίζει πλέον ο Σόιμπλε, είναι μια εκ περιτροπής προεδρία, από κοινού με τον Γάλλο Μοσκοβισί. Το τέλος ενός ονείρου, ή μάλλον… λιτότητα και στα προσωπικά όνειρα.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statewmen.gr

Ο Μουρούτης για τον διάδοχό του

Στα χέρια του Γιώργου Μουρούτη, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δούλεψε… ρολόι τα τελευταία χρόνια, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δημιουργία ενός θετικού για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά περιβάλλοντος στα ΜΜΕ. Με έμφαση στο διαδίκτυο και τα νέα Μέσα, εκεί δηλαδή όπου οδηγεί το μέλλον.
Μετά τη νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Γιώργος Μουρούτης ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Και χθες, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, καλύφτηκε το κενό του Γιώργου Μουρούτη στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής του οποίου στη Συγγρού ανέλαβε ο Σπύρος Καπράλος.
Ο νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιώργου Μουρούτη τα τελευταία χρόνια, και είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο τον καλωσόρισε ο μέχρι πρότινος προϊστάμενός του, στα νέα καθήκοντά του, με σχετική αναφορά σε ρεπορτάζ του site antinews.gr.
“Θέλω να συγχαρώ τον κ. Σπύρο Καπράλο. Εξαίρετος δημοσιογράφος, με ήθος (σπάνιο για τις μέρες μας) που από την αρχή μέχρι και σήμερα ήταν συνεπής στις απόψεις του και που διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό. Καλη δύναμη και καλή αρχή Σπύρο!”,ήταν τα θερμά λόγια του Γιώργου Μουρούτη για τον Σπύρο Καπράλο.

statesmen.gr

Και ο Πάτροκλος Γεωργιάδης στην κυβέρνηση

Ακόμη ένα κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, με σημαντική θητεία στην κυβέρνηση Καραμανλή, ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, αναμένεται να λάβει θέση στον μηχανισμό του κράτους και επί θητείας Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος”, ο Πάτροκλος Γεωργιάδης εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλευρό δηλαδή του Αντώνη Μανιτάκη, ένα πόστο γνώριμο για τον ίδιο, καθώς ο κ. Γεωργιάδης είχε υπηρετήσει στο τότε ενοποιημένο υπουργείο Εσωτερικών επί διακυβέρνησης Καραμανλή, με πολιτικό προϊστάμενο τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Πάτροκλος Γεωργιάδης βρέθηκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή πριν από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν, ανέλαβε μεταξύ άλλων και το νευραλγικό πόστο του επικεφαλής του Εθνικού Τυπογραφείου.
statesmen.gr

Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ :
ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
   ΦΕΝΕΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

 Υπό την Αιγίδα του Δήμου Σικυωνίων και την Ευγενική Υποστήριξη της AVON.

 Πρώτος σταθμός στο ελπιδοφόρο ταξίδι της Κινητής Μονάδας είναι  το Καλιάνοι, Το Σάββατο 28 Ιουλίου  και θα συνεχίσει στο Μεσινό Φενεού την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, έδρα του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου είναι το νέο σύμβολο ζωής στην ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Με την υποστήριξή σας θα συνεχίσει την πορεία της, με απώτερο στόχο να εξασφαλίσει δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση για κάθε Ελληνίδα, ταξιδεύοντας την αξία της ζωής όσο πιο μακριά γίνεται!

 Με εντολή του Δ.Σ.
 Ο Πρόεδρος

 Ιωάννης Γ. Λαλιώτης

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ​ΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΟΥ-ΑΙ​ΜΟΔΟΣΙΑ!

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ
 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας προσκαλεί σε μια ανεπανάληπτη Μουσικό-χορευτική βραδιά το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012  και ώρα 21:00 στo όμορφο χωριό μας.
ΜΕΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
(Παλαιό Δημ. Σχολείο)  Η παρουσία σας θα δώσει κουράγιο σε μας, για πιο δυνατή προσπάθεια και συνέχεια στο δημιουργικό έργο του συλλόγου.
 Η συμμετοχή σας θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας, για την ανάπτυξη των πολιτιστικών δρώμενων του χωριού μας,  που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη και ταυτοχρόνως  θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας, αναβαθμίζοντας το θεσμικό ρόλο του συλλόγου μας.
 Κανένας να μην λείψει!!!
 Η αγκαλιά του χωριού μας χωράει όλους…

 ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ TOY ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
 Ημέρα Σάββατο στις 09:00-13:00 π.μ στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας θα γίνει αιμοληψία από κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (Πάτρας) για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας.
Ιωάννης Γ. Λαλιώτης

ΕΣΠΑ 2-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Ανεβαίνει κατηγορία η Πελοπόννησος


Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική, αλλά και το Νότιο Αιγαίο θα είναι οι μεγάλες χαμένες του ΕΣΠΑ 2 (2014-2020), επισήμως, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (Partnership Agreement), η διαπραγμάτευση του οποίου ολοκληρώνεται στα τέλη του 2012, ώστε να εγκριθεί στις αρχές του 2013. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις εργασίες σεμιναρίου που οργάνωσαν την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, και ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ειδικά το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της Αττικής ίσως να φτάσει να έχει απώλειες ακόμη και 50%, εφόσον η Ελλάδα λάβει συνολικά μέχρι και 8,5 δισ. λιγότερα σε σχέση με τα 20,4 δισ. από το ΕΣΠΑ (μείωση άνω του 40%), καθώς η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας ανεβαίνει κατηγορία και -από τη ενδιάμεση του 75%-90% του ΑΕΠ του κοινοτικού μέσου όρου- εντάσσεται πλέον στις ανεπτυγμένες, δηλαδή, στο 90%-100%, με αποτέλεσμα να λαμβάνει σημαντικά λιγότερα κονδύλια σε σχέση με τα 2,8 δισ. του ΕΣΠΑ.
Να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης μείωσης που ίσως υπάρξει στο ΕΣΠΑ 2 όλοι οι ομιλητές με προεξάρχοντα τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρη Περουλάκη μίλησαν για την ανάγκη του να σταματήσουν οι σπατάλες και να αξιοποιηθούν ουσιαστικά τα κονδύλια με την υλοποίηση στρατηγικών έργων και επενδύσεις που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά για την ελληνική οικονομία. Τόνισαν δε ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους σχέδιο 20ετίας σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Ο νέος χάρτης των περιφερειών...
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Περουλάκης, στην ίδια κατηγορία (ανεπτυγμένες), παραμένει και 1) η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία πλήττεται μεν λιγότερο από την 2) Αττική, αλλά περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες από τα μειωμένα κονδύλια.
Στην ενδιάμεση (από την πρώτη-90% έως 100%) κατηγορία (75% - 90% του ΑΕΠ του κοινοτικού μέσου όρου), κατεβαίνει 1) η Στερεά Ελλάδα, ενώ ανεβαινουν από την τρίτη (κάτω από το 75% του κοινοτικού μέσου όρου 2) η Κρήτη, 3) το Βόρειο Αιγαίο, 4) η Πελοπόννησος και 5) τα Ιόνια Νησιά. Στην ίδια κατηγορία παραμένει 6) η Δυτική Μακεδονία.
Στην τελευταία κατηγορία (λιγότερο ανεπτυγμένες με ΑΕΠ κάτω του 75% του μέσου κοινοτικού όρου) πέφτει από την ενδιάμεση 1) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παραμένουν οι Περιφέρειες 2) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, 3) Θεσσαλίας, 4) Ηπείρου και 5) Δυτικής Ελλάδας, οι οποίες θα πάρουν αναλογικά περισσότερα χρήματα από τα μειωμένα για την Ελλάδα, κονδύλια του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020.
...και η σκληρή διαπραγμάτευση
Γιατί όμως μειώθηκαν τα κονδύλια για τη χώρα μας και τι περιθώρια υπάρχουν για διαπραγμάτευση; Βασική αιτία είναι τα στοιχεία του ΑΕΠ της προηγούμενης δεκαετίας που λαμβάνονται υπόψη για να κριθεί η χρηματοδότηση της χώρας. Με βάση αυτά η Ελλάδα θεωρείται «ανεπτυγμένη». Γι' αυτό, στη διαπραγμάτευση που θα κορυφωθεί το φθινόπωρο, θα επιχειρηθεί να συνυπολογιστούν ειδικά για τη χώρα μας και τα έτη 2011 και 2012 που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ έχουμε ύφεση 12%.
Ωστόσο, καθώς η ελληνική πλευρά εμφανίζεται μόνη της σε αυτή την αξίωση, τη στιγμή μάλιστα που η αλλαγή των ετών που χρησιμοποιούνται ως βάση αναφοράς θα άνοιγε ένα γενικότερο θέμα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκρίνεται μια πολιτική διαπραγμάτευση: «Αν δεν υπάρξει διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο και ως εκ τούτου δεν ληφθεί πολιτική απόφαση η Ελλάδα θα λάβει σημαντικά λιγότερους πόρους», τόνισε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο κ. Γιάννης Φίρμπας, στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Φίρμπας, η μεθοδολογία σε σχέση με έναν από τους συντελεστές (2,1% με βάση τη νέα μεθοδολογία έναντι 3,4% πριν) θα μπορούσε να περιορίσει τις απώλειες κατά 4 δισ. ευρώ και αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής διαπραγμάτευσης από τη νέα κυβέρνηση.
Οι δυσκολίες του νέου ΕΣΠΑ
Ωστόσο, οι δυσκολίες του νέου ΕΣΠΑ δεν σταματούν στους μειωμένους πόρους: ειδικά για όσες περιφέρειες λάβουν «μεταβατικά» κονδύλια (ΑΕΠ ανάμεσα σε 75% και 90%), όπως η Κρήτη, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Θα επιδοτούνται μόνο καινοτόμες και περιβαλλοντικά φιλικές επενδύσεις. Δηλαδή μόνο το 15% των κονδυλίων θα μπορούν να γίνουν τα... συνήθη έργα, όπως δρόμοι, γέφυρες κ.λπ. Μάλιστα, έχει γίνει ήδη κάλεσμα για έγκαιρη προετοιμασία των περιφερειών, ώστε για να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα νέα δεδομένα.
Επιπλέον, οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες προβλέπουν διακοπή κονδυλίων για όσα κράτη έχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις, όπως η Ελλάδα, ενώ προκειμένου να υλοποιήσουν οι φορείς τα έργα θα πρέπει να εναρμονιστούν με συγκεκριμένα -μεγάλης δυσκολίας- περιβαλλοντικά και άλλα πρότυπα.
Έλλειψη μοντέλου Ανάπτυξης
Στην ομιλία του, ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος υποστήριξε ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι η αποτυχία των «ελίτ», και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών του 2014, καθώς αν μειωθεί και άλλο η συμμετοχή που ήταν την προηγούμενη φορά στο 42% μπορεί να χαθεί η νομιμοποίηση ενός οργάνου κρίσιμου για τα συμφέροντα και της Ελλάδος λόγω της θέσης που συνήθως τηρεί.
Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδας Αργύρης Περουλάκης, παρουσίασε στόχους Ευρώπης 2020 επισημαίνοντας ότι σήμερα υπάρχει παντελής έλλειψη μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα και ότι οι στόχοι αυτοί ενδεχομένως να μπορέσουν να καλύψουν το κενό. Ανέφερε ως παράδειγμα το Μπιλμπάο της Ισπανίας, όπου ο δήμαρχος με βάση 20ετές σχέδιο δημιούργησε μια άλλη πόλη. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα μέσα και εργαλεία που χρησιμοποιεί το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή για να καθιστά δημόσιο το έργο της από τους κκ. Κώστα Τσουτσοπλίδη και Carlos Martin.

Πελοπόννησος: Σύμπραξη με ιδιώτες για θαλάσσια αιολικά πάρκα

Την ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων που εκμεταλλεύονται και την κυματική ενέργεια, με σύμπραξη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Οι ΑΠΕ αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης. «Συντελούν στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγόμενη ενέργεια και αναπτύσσουν την ενεργειακή οικονομία ενδυναμώνοντας την περιφερειακή οικονομία με απτά αποτελέσματα στην αυτονομία και ευελιξία της Περιφέρειας να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες», συμπλήρωσε.
Κάνοντας ειδική αναφορά στη Μάνη και στο ενδεχόμενο εγκατάστασης αιολικών πάρκων ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «ως υφυπουργός Πολιτισμού με δική του πρωτοβουλία θεσπίστηκαν ειδικές διατάξεις για τη Μάνη» και επανέλαβε τη θέση του για μη υλοποίηση καμίας τέτοιας επένδυσης, αν δεν προηγηθεί το χωροταξικό σχέδιο της περιοχής.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πρόκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για λήψη απόφασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτυχθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σαφή τη δέσμευση ότι δε θα διαταραχθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Δ. Ελλάδα: 28,5 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο

Πιστώσεις που φθάνουν τα 25.800.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, για το εθνικό οδικό δίκτυο βρίσκονται στην τελική φάση δρομολόγησης 22 εργολαβίες, που φθάνουν στο ποσό των 18.850.000 ευρώ. Από αυτές, οι επτά εργολαβίες, συνολικού ποσού 13.800.000, αφορούν τους μεγάλους οδικούς άξονες.
Ειδικότερα, προβλέπονται δύο έργα κόστους 8.000.000 ευρώ για την παλιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, καθώς και τρεις εργολαβίες ύψους 1.300.000 ευρώ, που κατανέμονται στις τρεις περιφερειακές ενότητες ως εξής: 550.000 ευρώ για την Αιτωλοακαρνανία, 400.000 ευρώ για την Αχαΐα και 350.000 για την Ηλεία. Ακόμη προβλέπονται μια εργολαβία για την εθνική οδό Πατρών - Πύργου ύψους 1.500.000 ευρώ και μια εργολαβία για την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, που φθάνει το ποσό των 3.000.000 ευρώ.
Όσον αφορά το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Αιτωλοακαρνανία υλοποιούνται 14 εργολαβίες ύψους 4.500.000 ευρώ, στην Αχαΐα υλοποιούνται επτά εργολαβίες που φθάνουν το 1.580.000 ευρώ και στην Ηλεία υλοποιούνται πέντε εργολαβίες συνολικού ποσού 870.000 ευρώ.
Ακόμη, σχετικά με τον ηλεκτροφωτισμό και τους φωτεινούς σηματοδότες, βρίσκονται στην τελική φάση δρομολόγησης 12 εργολαβίες κόστους 1.695.000, ενώ προβλέπεται χρηματικό ποσό 1.300.000 ευρώ για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου κέντρου φωτεινής σηματοδότησης.
Στο μεταξύ, όσον αφορά το έργο της μικρής Περιμετρικής της Πάτρας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα ολοκληρώσει το σύνολο των υπολειπόμενων εργασιών, ενώ έκανε λόγο «για σοβαρές τεχνικές και νομικές εκκρεμότητες υπό τις οποίες παρελήφθη το έργο».
Σχετικά με τα έργα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «κάναμε μια σημαντική προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους, ενώ η δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει στη συντήρηση των δρόμων της Δυτικής Ελλάδας είναι ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς, που θα βελτιώσει αποφασιστικά την οδική ασφάλεια».

aftodioikisi.gr

Καθυστερούν οι προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Περικλής Μενούνος, γιά την έλλειψη εποχικού στο Δήμο αναφέρει τα εξής:
"Ο Δήμος μας, όπως όλοι οι Δήμοι της χώρας, κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες και πιεστικές ανάγκες της αποκομιδής των απορριμμάτων, της καθαριότητας και της κοπής ξερών χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους, (Δάσος Πευκιάς, πλατείες, παιδικές χαρές, νεκροταφεία, γήπεδα, παραλίες κ.λ.π.) προσλαμβάνει εποχικούς υπαλλήλους.

Η πρόσληψη τους ολοκληρώνονταν στο τέλος Μαΐου κάθε έτους ώστε άμεσα αρχίζαμε τις παραπάνω εργασίες.

Φέτος, το 2012, προκηρύχτηκε πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, για την πρόσληψη ανέργων που στο Δήμο μας αντιστοιχούσαν 100 άτομα που θα εργάζονταν επί 5 μήνες και θα πληρωνόντουσαν από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσλήψεις θα είχαν γίνει έως τις αρχές του Μαΐου. Δυστυχώς όμως, στη χώρα μας ισχύει ο παραλογισμός να μην λειτουργεί το κράτος κατά την περίοδο των εκλογών, που διήρκησε 3 μήνες.

Καθυστερούν οι διαδικασίες και απαγορεύονται οι προσλήψεις με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ιθύνοντες να ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουλίου!!!!!!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα – αυτή την περίοδο της αιχμής – να έχουμε μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε πλήρως στις παραπάνω ανάγκες.
Ζητούμε συγνώμη, - παρ’ όλο που οι ευθύνες ανήκουν στο δυσλειτουργικό κράτος μας – για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον τομέα της καθαριότητας.
Ευελπιστούμε, το συντομότερο δυνατό, οι αρμόδιοι να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες των προσλήψεων ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις υπηρεσίες της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος."


Δεν καταργούνται τα Δημοτικά Σχολεία Ρίζας, Μελισσίου και Καρυωτίκων

Με απόφαση της Υπουργού κ. Κιάου αναστέλλεται η κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων Ρίζας, Μελισσίου και Καρυωτίκων για το σχολικό έτος 2012-2013.