Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

H "παρθενική" ομιλία του Χρήστου Δήμα στη Βουλή


Ο βουλευτής Κορινθίας κύριος Χρίστος Δήμας πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία στο Ελληνικό κοινοβούλιο, επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Ο κύριος Δήμας ανέπτυξε τις απόψεις του για την οικονομία, την δημόσια διοίκηση, την αγροτική οικονομία, τον τουρισμό και άλλα θέματα πολιτικής.
Ο κύριος Δήμας έκλεισε την ομιλία του παροτρύνοντας την κυβέρνηση «να προχωρήσετε άμεσα στις δομικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα λειτουργώντας πάντοτε υπέρ του κοινωνικού συνόλου ακόμη και αν έρθετε σε σύγκρουση με οργανωμένα συντεχνιακά συμφέροντα.
Απέναντι σε αυτά τα συντεχνιακά συμφέροντα που λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου δεν είναι μόνο η κυβέρνηση αλλά πλέον είναι όλη η χώρα».

Νέο παλάτι χτίζει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στο Πόρτο - Χέλι

Στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιάλεζα, φαίνεται ότι θα στεριώσουν για τα καλά ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της πολυπληθούς οικογένειάς τους.

Έπιασαν το 39χρονο εμπρηστή του Καλεντζίου - Είχε ξαναβάλει φωτιές!


Στον εισαγγελέα Κορίνθου οδηγήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο 39χρονος αγρότης, ο οποίος συνελήφθη χθες για εμπρησμό από πρόθεση, για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο Καλέντζι Κορινθίας.
Η πυρκαγιά σβήστηκε σχετικά γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Κορίνθου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος.

Από την προανάκριση προέκυψε, ότι ο ίδιος είχα βάλει φωτιές στην ίδια περιοχή και το 2007, γι' αυτό ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για εμπρησμό από πρόθεση κατ' εξακολούθηση.

Ο 39χρονος αγρότης κρατείται και την Παρασκευή θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Καύσωνας και σήμερα - Πότε θα δροσίσει


Στο φούρνο όλη η χώρα με τη σημερινή μέρα να είναι η πιο δύσκολη του παρατεταμένου καύσωνα των τελευταίων ημερών. Ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 41 με 42 βαθμούς κελσίου ενώ η αίσθηση της θερμοκρασίας που θα νοιώθουμε θα είναι 4 με 5 βαθμους υψηλότερη λόγω της άπνοιας και της υγρασίας.

OI ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΛΥΝΤΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ:
- Ο Θεσσαλικός κάμπος
- Η πεδιάδα του Σπερχειού με τη Λαμία
- Η Κωπαϊδα με τη Θήβα, τη Λιβαδειά και τον Ορχομενό,
- Η Αττική και κυρίως τα δυτικά προάστια, το Μενίδι, ο Ασπρόπυργος, το Αιγάλεω το Περιστέρι και η Νίκαια
- Η Κορινθία
- Η Αργολίδα και κυρίως το Άργος και το Νάυπλιο.
- Το Άστρος Κυνουρίας, το Λεωνίδιο και η Σπάρτη

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

Εξεταστική, ναι. Αλλά ανεξάρτητη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
 
Μία συζήτηση που επίσης γίνεται στις μέρες μας, είναι και αυτή περί την (μία και μόνη) Εξεταστική Επιτροπή που η Νέα Δημοκρατία είχε δηλώσει ότι θα συνιστούσε όταν θα σχημάτιζε κυβέρνηση.

Και τα ερωτήματα πέφτουν βροχή:

Τι έγινε με την εξεταστική επιτροπή; Θα την συστήσετε; Ή ήταν κι’ αυτή ένα πυροτέχνημα, όπως η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου;

ΥΠΕΣ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΛΕΕΙ «ΟΚ» ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ


Προσπάθεια «σωτηρίας» των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους κανονικά το Σεπτέμβριο κάνει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό τόνισε, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr για τον αν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σταθμών λόγω της μείωσης του αριθμού συμβασιούχων, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Όπως είπε, δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, προσθέτοντας ότι επιχειρείται η ενεργοποίηση προ μηνών συμφωνίας (του τότε υπουργού Οικονομικών) Β. Βενιζέλου και του (τότε υπουργού Εσωτερικών) Τάσου Γιαννίτση για προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η οποία είναι εγκεκριμένη από την τρόικα αλλά λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου δεν προχώρησε.
«Αν οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει το Φεβρουάριο δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Τώρα όμως πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. Πρόσθεσε δε ότι η κατανομή του προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι περίπου 50% να αμείβονται από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο από τους ΚΑΠ.
Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε, όπως και στην ομιλία του κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, έμφαση στην ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας στους δήμους, τονίζοντας ότι «αν υπάρξει οργάνωση μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα ακόμη και με λιγότερους πόρους».
Παράλληλα υπογράμμισε ότι γενικότερος στόχος είναι η απλούστευση των διαδικασιών, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μένουν αναξιοποίητα.
Πλην των βρεφονηπιακών σταθμών, ο κ. Στυλιανίδης έθεσε ως προτεραιότητες του μεταξύ άλλων τα θέματα της λειτουργίας του «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει πόρους μέχρι το Σεπτέμβριο και της μεταφοράς των μαθητών.

Η Μέρκελ δεν αισθάνεται… πολύ άνετα

Ο Μάριο Μόντι ήταν εκ των πραγμάτων μια μεταβατική λύση. Μπορεί ο άλλοτε συμμετέχων στο διοικητικό συμβούλιο της εν Ιταλία Moody’s να κέρδισε πολλούς φίλους και υποστηρικτές στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών, μετά το… στρίμωγμα της Άνγκελα Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι άλλαξαν και τα πλάνα του για τη μελλοντική χρησιμότητά του στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας.
Ο Μόντι δεν θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις εκλογές που έρχονται. Δυστυχώς για την Άνγκελα Μέρκελ όμως, υποψήφιος πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες να εκλεγεί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στη γειτονική χώρα δείχνουν ότι, μια Κεντροδεξιά ενωμένη υπό την ηγεσία του «Καβαλιέρε» θα ξεπεράσει το 30%. Θα είναι δηλαδή πρώτη δύναμη, αρκετά μπροστά από τις κεντρογενείς και Αριστερές δυνάμεις του σημερινού πολιτικού σκηνικού της Ιταλίας.
Η πιθανολογούμενη επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πρωθυπουργία, από όπου ουσιαστικά απομακρύνθηκε κατ’ απαίτηση της Άνγκελα Μέρκελ, δίνει νέα διάσταση στις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη, με φόντο και τις εκλογές στη Γερμανία, τον Σεπτέμβριο του 2013. Η Καγκελάριος δεν προλαβαίνει να μετρά δυνητικούς πονοκεφάλους. Και κάθε δικός της πονοκέφαλος, συνιστά… ανακούφιση για την Ευρώπη των λαών και του μέλλοντος.

statesmen.gr

Και ο Σπυρόπουλος στην ΕΡΤ

Το όνομα του δημοσιογράφου Κώστα Σπυρόπουλου προστέθηκε στη λίστα με τους υποψηφίους να καταλάβουν μια διευθυντική θέση στην ΕΡΤ, εκεί όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο αξίωμα του προέδρου θα τοποθετηθεί ο Νίκος Σίμος.
Η εφημερίδα “Δημοκρατία” αποκαλύπτει ότι στην κυβέρνηση συζητείται το όνομα του Κώστα Σπυρόπουλου, ο οποίος βρέθηκε και στο παρελθόν στην κρατική τηλεόραση, ενώ πέρασε και από τα ιδιωτικά κανάλια, έχοντας την ευθύνη του ΑΝΤ1.
Το σχήμα το οποίο θα διαμορφωθεί σε διευθυντικό επίπεδο στην ΕΡΤ θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης, και την προώθηση των αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στην τρόικα

statesmen.gr

Νέα συνάντηση ζήτησε ο Σαμαράς

Σχολιάζοντας τη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί πάνω στους άξονες της προγραμματικής σύγκλισης, και διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί τελικά ο κεντρικός πολιτικός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη να έχουν νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, την επόμενη εβδομάδα.
statesmen.gr

Ένταξη Έργων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 «ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - Α΄ ΦΑΣΗ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.810.000,00 €


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 4.810.000,00
Ειδικότερα,
«ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - Α΄ ΦΑΣΗ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  4.810.000,00 και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3,910,569.11 Ευρώ

Δωρεάν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες από τη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Δωρεάν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες μοίρασε χθες Τετάρτη 11 Ιουλίου, 19:30 στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως , η Χρυσή Αυγή.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου , η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,

Πόσο μπροστά έβλεπε…

Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη

Το ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας υπήρξε πιθανότατα η μεγάλη, χαμένη ευκαιρία του ελληνικού έθνους, η Ιστορία το αποδέχεται πλέον σχεδόν αυτονόητα. Ο κυβερνήτης ήταν ένας σημαντικός οραματιστής, που έβλεπε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Κάτι που επιβεβαιώνεται από μια σειρά ιστορικών επετείων δράσεων και αποφάσεών του, όπως για παράδειγμα τη σημερινή επέτειο έναρξης των εργασιών της Δ’ Εθνοσυνέλευσης στο Άργος, στις 11 Ιουλίου του 1829.
Στη διάρκεια εκείνης της Εθνοσυνέλευσης, όπου ο Καποδίστριας συγκρούστηκε με το “βαθύ κράτος” του εγχώριου κατεστημένου, πάρθηκαν μια σειρά από αποφάσεις, κρίσιμες και ιστορικές. Για παράδειγμα, αποφασίστηκε να κοπεί εθνικό νόμισμα. Ο φοίνικας, που αναγεννάται από τις στάχτες του, όπως ήλπιζε ο Καποδίστριας ότι θα συνέβαινε με το ελληνικό έθνος.
Απαγορεύτηκε ακόμη η εξαγωγή αρχαιοτήτων, ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα, και να θυμίζουν το ιστορικό μεγαλείο της, οι θησαυροί που αποδεικνύουν από πόσο μακριά έρχεται αυτός ο τόπος. Και πόσο πιο μακριά μπορεί να πάει.
Η Ιστορία καταγράφει την Εθνοσυνέλευση του Άργους και ως ενδεικτική του σκληρού χαρακτήρα του Καποδίστρια, ο οποίος ήταν συγκεντρωτικός, στα όρια της αυταρχικότητας. Η Ιστορία φυσικά κάνει λάθος στην προκειμένη περίπτωση. Επειδή αδυνατεί να κατανοήσει ότι ο κυβερνήτης είχε διαπιστώσει, νωρίτερα από τον καθένα, τις διαχρονικές παθογένειες των Ελλήνων. Που τελικά τον… παραμέρισαν, και η Ελλάδα δεν έγινε ποτέ σοβαρό κράτος.

statesmen.gr

“Ραβασάκι” Σαμαρά στους υπουργούς

Η επιστολή που συνέταξε ο Αντώνης Σαμαράς με παραλήπτες τους υπουργούς της κυβέρνησής του, αποτελεί ένα πολιτικό… ραβασάκι από την πλευρά του Πρωθυπουργού προς τα στελέχη που εμπιστεύτηκε, για να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας ανάταξης της χώρας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εθνική συγκυρία.
Ο Πρωθυπουργός προτρέπει τους υπουργούς να βάλουν τάξη στα… του οίκου τους. Βρίσκοντας τους συγκεκριμένους εκείνους κωδικούς στα υπουργεία τους, μέσω των οποίων θα μπορούσε να γίνει ουσιαστική οικονομία και περιστολή δαπανών, στη βάση των απαιτήσεων της τρόικας για “συμμάζεμα” του δημόσιου, αλλά και ταυτόχρονα της ανάγκης να δοθεί το καλό παράδειγμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει το μήνυμα του νοικοκυρέματος, το οποίο αποτελεί αναγκαία συνθήκη και απαράβατο όρο για να αλλάξει ταχύτητα το ελληνικό δημόσιο, να εκσυγχρονιστεί, και να πλησιάσει τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Ώστε να λειτουργήσει θετικά για την προώθηση των ριζικών μεταρρυθμίσεων και τομών, που θα καταστήσουν και πάλι ελκυστική για επενδύσεις την ελληνική οικονομία.

statesmen.gr

Οι όψιμοι και χωρίς αιτία τιμητές του EUROGROUP

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 

 
Μια χώρα που η τύχη της κρέμεται από μια κλωστή (λόγω σειράς ολέθριων επιλογών και εγκληματικών ολιγωριών), που χρωστάει 400 δις ευρώ, που τα ομόλογά της σκάνε εδώ κι’ εκεί και τρέχουν άλλοι να τα πληρώσουν, σίγουρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολιτικούς που δεν καταλαβαίνουν.

Ούτε έχει την πολυτέλεια να ασχολείται (για τρίτη μέρα σήμερα) με την παραίτηση ενός υφυπουργού – και μάλιστα για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Και βέβαια, δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολιτικές δυνάμεις που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πού βρισκόμαστε και τι ακριβώς συμβαίνει.

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Λυκοποριά που είχε ρημάξει στις κλοπές όλη την Κορινθία αλλά και την Αχαΐα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δώδεκα περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπών, σε εξοχικές κατοικίες και κατάστημα, στην Κορινθία και την Αχαΐα .
  Συνελήφθη, προχθές (10-7-2012) το μεσημέρι, στην Λυκοποριά , από αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για κλοπή και παράνομη κατοχή όπλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε δικαστική απόφαση απέλασης από το Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ο 38χρονος από τις αρχές Ιουνίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2012, είχε διαπράξει έξι περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και απόπειρες κλοπής, σε εξοχικές κατοικίες και κατάστημα, στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου Κορινθίας και στη Ροδοδάφνη Αιγίου Αχαΐας, κατά τις οποίες αφαίρεσε, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία, καθώς επίσης είδη ένδυσης και διατροφής.
Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε ότι, εκτός των ανωτέρω περιπτώσεων, ο 38χρονος, το 2007 και το 2011, είχε διαπράξει ακόμα έξι περιπτώσεις κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, στις περιοχές του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και της Κορίνθου. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μαχαίρι.
  Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις».