Εκτός εάν αποφασίσετε να περάσετε τις διακοπές σας στις ΗΠΑ, και να κολυμπήσετε στη λίμνη Μίσιγκαν στο Ιλινόις. Εκεί ζει και το ψάρι pacu. Την φήμη του την έχει αποκτήσει και ανάμεσα στους ιθαγενείς της Παπούα – Νέας Γουινέας, (ναι ζει και εκεί) που το έχουν ονομάσει “κόφτης όρχεων”.
Οι κάτοικοι του Ιλινόις είναι τρομοκρατημένοι και οι άνδρες το σκέφτονται πριν βουτήξουν για ένα μπανάκι μέσα στη λίμνη. Δυο άνδρες πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία, όταν κοπάδι pacu τους εντόπισε ενώ έκαναν υποβρύχιο ψάρεμα. Η Διεύθυνση Φυσικών Πόρων της πολιτείας, έχει τρομοκρατηθεί και από ένα άλλο ακόμη λόγο. Το ψάρι εντοπίστηκε και σε μια άλλη λίμνη δίπλα από το Μίσιγκαν, τη μικρή λίμνη Λου Γιαγκερ, που είναι παραθεριστικό θέρετρο.
Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι πρόκειται για πιράνχας, αλλά τελικά οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τα αποτυπώματα των δοντιών, επάνω στα 2 πτώματα, απέκλεισαν αυτή την εκδοχή. Οι αρχές πιστεύουν ότι κάποιος έφερε παράνομα στις ΗΠΑ το συγκεκριμένο ψάρι και μετά για κάποιο λόγο το πέταξε μέσα στη λίμνη. Το pacu αναπαράχθηκε σε φυσικό περιβάλλον, και πλέον η κατάσταση τείνει να ξεφύγει.
iatropedia.com