Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"Θέμα ωρών να τελειώσει η μετεγγραφή Γκρέκο στον Ολυμπιακό"


Σε πολύ καλό δρόμο είναι οι διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού και Ρόμα για τον Λεάντρο Γκρέκο κάτι που επιβεβαιώνει και ιταλικό δημοσίευμα.
Το calciomercato.com αναφέρει ότι ο παίκτης ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Ελλάδα αφού οι δύο ομάδες έχουν σχεδόν συμφωνήσει.
Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει ήδη με τον Γκρέκο ο οποίος επέλεξε τους "ερυθρόλευκους" κυρίως λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα αναμένεται να τελειώσει οριστικά μέσα στις επόμενες ώρες.

Κλήρωση “λουκούμι” για τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ - – Καλή κλήρωση για ΠΑΟΚ και Αστέρα

 
H τύχη... χαμογέλασε στους “πράσινους”, στην κλήρωση που έγινε στη Νιόν, καθώς τους έστειλε την σκωτσέζικη Μάδεργουελ ως αντίπαλο στο τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποκατάσταση της διάβρωσης του Κορινθιακού σε τρείς μήνες


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένει την τελική απόφαση της νέας ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να της δοθεί η δυνατότητα για εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελετητικής προσέγγισης για τη συνολική αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης σε ολόκληρο τον Κορινθιακό κόλπο και για την πιλοτική της εφαρμογή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης για την «Αποκατάσταση διαβρώσεων τμημάτων της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από τη δράση του κυμματισμού του Κορινθιακού», ύψους 1,4 εκατομμύρια ευρώ περίπου και χρόνο υλοποίησης τους τρείς μήνες.  

Παρακάτω παρατίθενται τα τεχνικά στοιχεία του έργου:

Από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι

σήμερα ημέρα Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του έργου          Αποκατάσταση διαβρώσεων τμημάτων της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού ”, προϋπολογισμού 2.000.000,00 €, με την εργοληπτική επιχείρηση “ΚΟΡΥΜΒΟΣ ΑΕ”, η οποία ανακηρύχθηκε μειοδότης με μέση τεκμαρτή έκπτωση 13% στον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 14 – 03 – 2012 και επικυρώθηκε με την υπ’ αρ. 368/2012  Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το ποσόν της συναπτόμενης σύμβασης είναι 1.414.634,16 € (χωρίς Φ.Π.Α.) και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι τρεις  (3) μήνες δηλαδή έως 19-10-2012.

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών για την αποκατάσταση φθορών που έχουν επέλθει σε τμήματα της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού. Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση φθορών στο φθαρμένο τμήμα στην περιοχή παραλίας Διμηνιού και αμέσως μετά η αποκατάσταση φθορών στο τμήμα που εκτείνεται στον οικισμό Δερβενίου όπου παρατηρούνται έντονα γεωλογικά φαινόμενα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις πλησίον υπάρχουσες οικοδομές. Επίσης προβλέπεται η αποκατάσταση φθορών στους κατάντι τοίχους της οδού από τις υποσκαφές που δημιουργήθηκαν από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού στον οικισμό Λυκοποριάς.

Οι επιδράσεις από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού είναι χρόνιες και επαναλαμβανόμενες δημιουργώντας έντονα φαινόμενα διάβρωσης κατά τμήματα σε όλο το μήκος των ακτών. Για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεννόηση προκειμένου να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος οι στροφές των Βουτιάνων σε 6 μήνες

Μεγάλο στοίχημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την αποκατάσταση της βατότητας της παράκαμψης των Βουτιάνων, κατά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012, με παρεμβάσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από ειδική πρόσκληση στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, με σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Δωρεάν ξαπλώστες, ομπρέλες και... wi-fi στις παραλίες του Άργους


Πολύ αυξημένη κίνηση έχουν φέτος οι παραλίες του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Η Νέα Κίος, το Κιβέρι, οι Μύλοι, το Τημένιο, η Δαλαμανάρα, ο Αγ. Παντελεήμονας γνωρίζουν τεράστια επισκεψιμότητα. Σε αυτό έχουν συντελέσει οι παρεμβάσεις του δήμου που βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες και επισκέπτες των περιοχών αυτών: δωρεάν ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλαξιέρες, ντουζ, χημικές τουαλέτες, όμορφα στρωμένες παραλίες, καθαριότητα, είναι κάποια από τα στοιχεία που έχουν συντελέσει στην εφετινή επιτυχία. Επίσης ήδη έχει εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος των παραλιών και συνεχίζεται η εγκατάσταση συστήματος free wi fi για τους χρήστες των νέων τεχνολογιών. Τέλος, αξιοσωμείωτη είναι και η συνεργασία των επαγγελματιών των περιοχών με το δήμο, οι οποίοι συμβάλουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση του κόσμου με χαμηλές τιμές και ελκυστικά καταστήματα.
Ο αρμόδιος σντιδήμαρχος Δημήτρης Κρίγγος δήλωσε: «Πραγματικά εφέτος είναι η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών από πλευράς επισκεψιμότητας των παραλιών μας. Εκ μέρους του δήμου οι εντολές του Δημάρχου κ. Καμπόσου είναι σαφείς: Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξυπηρετείται ο κόσμος σε ένα όμορφο περιβάλλον με αυξημένες παροχές. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και τουρίστες ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και οι επισκέπτες να φεύγουν ευχαριστημένοι».

Το ισχυρό χαρτί του Σαμαρά

Η οδηγία του Αντώνη Σαμαρά προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του, αλλά και τους στενούς συνεργάτες του, είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή παρερμηνείας, ούτε ως προς το περιεχόμενο, αλλά ούτε και ως προς τη στόχευσή της.
Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ξεκινώντας μάλιστα από την επόμενη εβδομάδα, στην… τακτοποίηση της μεγάλης εκκρεμότητας με τους φορείς και τους οργανισμούς του δημοσίου, που βρίσκονται στη σχετική λίστα, είτε για συγχώνευση, είτε για λουκέτο.
Έχοντας ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων ότι, το φλέγον θέμα των υπαλλήλων περιλαμβάνει μονάχα μετατάξεις και όχι απολύσεις, η κυβέρνηση θα δώσει ένα επαρκές και πειστικό δείγμα γραφής της αποφασιστικότητάς της, στην τρόικα.
Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί ότι το βήμα αυτό θα είναι το πλέον καθοριστικό, ώστε στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, για να επιτευχθεί η επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, να έχει ρεαλιστική βάση. Και να ξεκινά από μια αφετηρία διαφορετική από τη σημερινή, με την Ελλάδα να έχει ανακτήσει πλέον την αξιοπιστία της έναντι των εταίρων της χώρας.

statesmen.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



«Θλίψη και οργή προκαλούν σε όλους τους Έλληνες, βεβηλώνοντας τη μνήμη των Ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού, οι απαράδεκτες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, που δημοσιεύονται στην προσωπική διαδικτυακή σελίδα του προβεβλημένου στελέχους του, Γιάννη Μηλιού και συνυπογράφουν τα επίσης μέλη του, Σίσσυ Βωβού και Νάσος Θεοδωρίδης, ανήμερα της Μαύρης Επετείου της εισβολής του Αττίλα.

Σύμφωνα με τις απόψεις τους, για τα δεινά του Κυπριακού Ελληνισμού, ευθύνονται ο «ελληνικός εθνικισμός» και η «ελληνική επεκτατική πολιτική». Κατηγορούν, μάλιστα, τους Ελληνοκυπρίους ότι καταπιέζουν τους Τουρκοκυπρίους!!!

38 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στη Μεγαλόνησο, αναρωτιόμαστε αν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ταυτίζεται πλήρως με τα όσα ακραία και επικίνδυνα υποστηρίζουν τα στελέχη του.

Σε αυτό κ. Τσίπρα επιτέλους θα απαντήσετε;».
ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Η κρίση και η λήθη

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την καταβολή του πιο ακριβού τιμήματος, που ήταν η καταστροφή της Κύπρου, βρισκόμαστε μπροστά στο επόμενο καταστροφικό δίδυμο: Αυτό της κρίσης και της λήθης.

Στην Ελλάδα, η επέτειος καταργήθηκε – κατά τη γνώμη μου όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά επειδή, αν και καταβλήθηκαν αρκετές προσπάθειες και επιχειρήθηκαν διάφοροι πειραματισμοί, δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθεί ένας αξιοπρεπής τρόπος για να τιμάται η επέτειος.

Περιορίστηκε σε μια δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού, φορτώθηκε με ένα σωρό μπιχλιμπίδια και άθλια ψιμύθια και μετά άρχισαν οι προσθαφαιρέσεις: Έξω οι κοσμικοί, μέσα οι αντιστασιακοί. Έξω οι σολομοί, μέσα οι πορτοκαλάδες. Όχι βράδυ, αλλά πρωί. Χωρίς συζύγους, χωρίς παγωτό, χωρίς ορχήστρα. Όλα τα δοκιμάσαμε, αλλά το μήνυμα δεν έφθασε ποτέ.

Στο τέλος κατάντησε μια θλιβερή εκδήλωση, μια ανιαρή υποχρέωση – και έξω από την πόρτα.

Παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ψηλά στο Χελυδόρι τιμούν τον Προφήτη Ηλία στην ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης


Με κατάνυξη, θρησκευτική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάζει τον προστάτη της , Προφήτη Ηλία , η ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης , που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι. Την παραμονή της εορτής, πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και συλλειτούργησαν οι ιερείς της περιοχής, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πετρου Τατούλη. Το ενδιαφέρον του κ. Τατούλη για το μοναστήρι είναι μεγάλο καθώς πρόσφατα και ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου Στερέωση και αποκατάσταση βόρειας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Μονής συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.800.000,00 €. Η Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Ζάχολης είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2002 στην Κορινθία.
Άξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Τατούλης είχε επισκεφθεί τον Προφήτη Ηλία και πριν μια δεκαετία περίπου όταν Υπουργός Πολιτισμού στην Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή
Σήμερα κατά την θεία Λειτουργία για τον Προφήτη Ηλία, παραβρίσκονται πλήθός πιστών που έχουν συρρεύσει , στο μοναστήρι , για να τίμήσουν τον Άγιο, από το Δερβένι , το Χελυδόρι , τα γύρω χωριά και όχι μόνο.-
Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις τελετές απουσίαζε η Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, κάτι που σχολιάστηκε από τους πιστούς.
Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας εξέχων Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Ο Ηλίας υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος, δυναμικός και θαρραλέος προφήτης, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του Θεού.
Είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Βασιλειών Γ ιη' 39.). Δηλαδή, αληθινά! Ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, αυτός είναι ο μόνος πραγματικός και αληθινός Θεός. Ο Ηλίας, επίσης, είναι εκείνος που με τη γλώσσα του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τρεισήμισι χρόνια. Είναι εκείνος που ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας και κατέκαυσε τους εκατό ανθρώπους που έστειλε ο βασιλιάς Οχοζίας. Είναι εκείνος που στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό, όσο είναι δυνατό, βέβαια, να Τον δει άνθρωπος. Είναι εκείνος που έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο. Τέλος, είναι εκείνος που στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.
Όλα αυτά δείχνουν με πόσο ζήλο υπηρέτησε ο προφήτης Ηλίας το θέλημα του Θεού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 20 Ιουλίου, οπότε και πιστεύεται ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ




Θέμα χρόνου η σύλληψη των δύο ληστών της Αγροτικής τράπεζας Δερβενίου

Θέμα χρόνου θεωρούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τη σύλληψη των δυο… «γκαφατζήδων» κακοποιών που λήστεψαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης το υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στο Δερβένι! Κι αυτό, γιατί έκαναν τη ληστεία χωρίς να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους! Έτσι, οι αστυνομικοί δεν έχουν στη διάθεσή τους μόνο το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος, αλλά και από τις κάμερες ασφαλείας αρκετών καταστημάτων της περιοχής, με αποτέλεσμα να αναζητούν τους δράστες έχοντας στις τσέπες τους… πεντακάθαρες φωτογραφίες τους!
Οι δυο ληστές εισέβαλαν στην Αγροτική τράπεζα αιφνιδιάζοντας τους υπαλλήλους και τους ακινητοποίησαν με την απειλή του πιστολιού που κρατούσε ο ένας από αυτούς. Άρπαξαν από τα γκισέ περίπου 23.000 ευρώ και διέφυγαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να μπορεί κάποιος να βεβαιώσει αν τους περίμενε κάποιο όχημα.

"Δεν θα κλείσει η Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο" - Με παρέμβαση του πρωθυπουργού άνοιξε το εργοστάσιο

 
Πως φτάσαμε στο να επέμβουν τα ΜΑΤ τα ξημερώματα
- Τι δηλώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου
- Δεν θα κλείσει η μονάδα λέει η Διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας
- ΧΑΟΣ στην Εθνική και εντάση οδηγών και απεργών

Στελέχη της εταιρείας όπως αναφέρει το ΑΠΕ δήλωσαν ότι μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας.

Οι ίδιοι άνθρωποι τονίζουν ωστόσο ότι τα προβλήματα παραμένουν από τη στιγμή που εργαζόμενοι που επιθυμούν να δουλέψουν δέχονται επιθέσεις στην είσοδο του εργοστασίου και παρεμποδίζονται από απεργούς.

Φερέιρα για όλα! - "Ο Ολυμπιακός κερδίζει μια μέρα πριν"!


Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε τα πάντα γύρω από το νέο Παναθηναϊκό, τις μεταγραφές, το σύστημα που προτιμάει, την "Παναθηναϊκή Συμμαχία" και τον Ολυμπιακό.
Συγκεκριμένα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε στους ρεπόρτερ που κάλυψαν την προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Αυστρία για:

Την πορεία της προετοιμασίας μέχρι τώρα:

Ανακοίνωσε η ΑΕΚ την πώληση του Λεονάρντο

Ακόμη ένας παίκτης της Ένωσης έπεσε θύμα των οικονομικών προβλημάτων της. Πρόκειται για το Λεονάρντο που μετακομίζει στην Κορέα και συγκεκριμένα στη Χιουντάι, έναντι περίπου 900.000 ευρώ.Ο Λεονάρντο μετά τη συμφωνία της ΑΕΚ με τη Χιουντάι θα παεί την Παρασκευή στα Σπάτα για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του και μια ημέρα αργότερα θα μπει στο αεροπλάνο για την Κορέα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την πώληση του ποδοσφαιριστή Leonardo Rodrigues Pereira στην ομάδα Jeonbuk Hyundai Motors".

Μαθαίνει την αντίπαλο του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός


Σήμερα στις 13.00 στη Νιόν Της Ελβετίας στρέφονται τα βλέμματα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, όπου θα γίνει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι "πράσινοι" είναι στο γκρουπ των ισχυρών, στους μη πρωταθλητές και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φέγενορντ, Μπριζ, Μάδεργουελ και Βασλούι. Μαζί του είναι η Ντιναμό Κιέβου, η Κοπεγχάγη και η Φενερμπαχτσέ.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 31/07 και 01/08, ενώ οι ρεβάνς 07/08 και 08/08.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποφύγει την Φέγενορντ και την Μπριζ. Σε περίπτωση πρόκρισης του τότε θα είναι και πάλι στους ισχυρούς για την κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν προκριθούν όλοι οι "ισχυροί", τότε οι "πράσινοι" θα έχουν ως πιθανούς αντιπάλους: Ουντινέζε, Φενέρμπαχτσε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ. Οι δύο τελευταίες θα είναι σίγουρα στο γκρουπ των αδυνάτων ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ενδιαφέρον για την κλήρωση έχει και ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν δύσκολη κλήρωση για την Ντιναμό Κιέβου αφού σε περίπτωση που αποκλειστεί η ουκρανική ομάδα τότε θα βρεθούν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος "βολεύονται" και με τον αποκλεισμό της Μπράγκα όμως η Πορτογαλική ομάδα θα ριχτεί στη μάχη των πλέι οφ και μάλιστα θα είναι στους ισχυρούς.

Κληρώνει για ΠΑΟΚ και Αστέρα στο Γιουρόπα Λιγκ


Σήμερα στις 14:30 μαθαίνουν τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τρίπολης (εφόσον προκριθεί). Στους ισχυρούς ο "δικέφαλος", στους αδύνατους οι "Αρκάδες". Η διαρροή του espn και οι πιθανοί αντίπαλοι.
Ο ΠΑΟΚ έχει ως πιθανούς αντιπάλους τους νικητές που θα προκύψουν από πέντε ζευγάρια: Μιλσάμι Ορχέι (Μαυροβούνιο) ή Ακτόμπε (Καζακστάν) (4-2), Άαρχους (Δανία) ή Ντίλα Γκόρι (Γεωργία) (1-2), Μπνέι Γιεχούντα (Ισραήλ) ή Σίρακ (Αρμανία) (2-0), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία) ή Τρόμσο (Νορβηγία) (0-0) και Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) ή Θορ Ακουρέιρι (Ισλανδία) (3-0).

Ο Αστέρας Τρίπολης εφόσον αποκλείσει την Ίντερ Μπακού θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ανόβερου (Γερμανία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Μαρίτιμο (Πορτογαλία), Λιεπάγιας Μέταλουργκ ή Λέγκια (Πολωνία) (2-2), Ανζί (Ρωσία) ή Χόνβεντ (Ουγγαρία) (1-0) και Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) ή Ορντάμπασι Σίμκεντ (Καζακστάν) (2-2).

Τα υπόλοιπα γκρουπ

Πρώτο Γκρουπ
Ισχυροί: Ξεζέρ Λένκεραν (Αζερμπαϊτζάν) ή Λεχ Πόζναν (Πολωνία), Νάφταν Νοβοπόλοτσκ (Λευκορωσία) ή Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Ντίφερντανζ (Λουξεμβούργο) ή Γάνδη (Βέλγιο), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) ή Σαράγεβο (Βοσνία), Μαρσέιγ (Γαλλία) ή Σπάρτα Πράγας (Τσεχία).
Αδύνατοι: Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ή Βιντεότον (Ουγγαρία), Εσκισεχίρσπορ (Τουρκία) ή Σεντ Τζόνστον (Σκωτία), Γιβάσκιλα (Φινλανδία) ή Ζέτα (Μαυροβούνιο), Ζαλγκίρις (Λιθουανία) ή Αντμίρα Βάκερ (Αυστρία), ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) ή Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία), Ομόνοια (Κύπρος).

Δεύτερο Γκρουπ
Ισχυροί: Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Μπούρσασπορ (Τουρκία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) ή Ζίμπρου (Μολδαβία), Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Μούρα (Σλοβενία) ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία), Λίβερπουλ.
Αδύνατοι: Όσιγεκ (Κροατία) ή Κάλμαρ (Σουηδία), Άρσεναλ Κιέβου (Ουκρανία), Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) ή Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία), Ρένοβα (ΠΓΔΜ) ή Γκόμελ (Λευκορωσία), Νταντί Γιουνάιτεντ (Σκωτία), Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ) ή Κουόπιο (Φινλανδία).

Τέταρτο Γκρουπ
Ισχυροί: Μεταλούργκι Ρουστάβι (Γεωργία) ή Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) ή Σένιτσα (Σλοβακία), Χέρενφεϊν (Ολλανδία), Ίντερ (Ιταλία), Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία) ή Έλφσμποργκ (Σουηδία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία).
Αδύνατοι: Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία) ή Μιλικόσκι (Φινλανδία), Χόρσενς (Δανία), Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) ή Σκόντο Ρίγα (Λετονία), Βοϊβοντίνα (Σερβία) ή Σούντουβα (Λιθουανία), Ρουχ Χορζόφ (Πολωνία) ή Μέταλουργκ (ΠΓΔΜ), FK Τιράνων (Αλβανία) – Άλεσουντ (Νορβηγία).

Στα play offs του Europa League συμμετέχουν απευθείας οι: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Μπορντό, Στουτγκάρδη, Μέταλιστ, Άλκμααρ, Χάποελ Τελ Αβίβ, Λάτσιο, Τραμπζονσπόρ, Νιούκαστλ, Λεβάντε, Ντνίπρο, Ντιναμό Βουκουρεστίου, Ατρόμητος, Χαρτς, Μίντιλαντ, Λόκερεν, Λουκέρνη.

Σε αυτές θα προστεθούν οι 29 ομάδες που θα περάσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και οι 14 που θα αποκλειστούν από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μήπως είχαμε και στην Κύπρο… συνωστισμό;

Είναι από τις στιγμές που το σάστισμα της μνήμης δικαιολογείται. Ειδικά όταν οι σκέψεις γυρίζουν 38 χρόνια πίσω, στην Κύπρο, όπου σαν σήμερα το 1974 εκδηλώθηκε η εισβολή του Αττίλα. Με την ιστορική προίκα ενός ψευδοκράτους που κανείς, πλην της Τουρκίας δεν αναγνωρίζει, αλλά και την ίδια στιγμή, κανένας διεθνής παράγοντας δεν ασχολήθηκε με αποφασιστικότητα να ανατρέψει, επαναφέροντας την τάξη στο μαρτυρικό νησί. Οι δε δηλώσεις του Ντερβίς Έρογλου περί “ειρηνευτικής παρέμβασης”, που κατά τη γνώμη του ήταν η αιματηρή εισβολή του Αττίλα, θυμίζουν τόσο έντονα τον… συνωστισμό στη Σμύρνη, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η Ιστορία αγανακτεί, όπως άλλωστε και η κοινή λογική.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / statesmen.gr

Ένα (πολύ) μεγάλο βήμα…

Σαν σήμερα, στις 20 Ιουλίου του 1969, ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μπαζ Όλντριν πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στη Σελήνη, γράφοντας φυσικά και αυτονότητα Ιστορία. Σε πείσμα των θεωριών συνωμοσίας, που μέχρι και σήμερα συνοδεύουν εκείνες τις εικόνες, και αφήνουν (βαριά) υπονοούμενα για το κατά πόσο οι Αμερικανοί αστροναύτες προσεδαφίστηκαν πραγματικά στη Σελήνη, και όχι… στην έρημο.
Ήταν πρακτικά μια νίκη των Αμερικανών απέναντι στους Σοβιετικούς, που μέχρι τότε έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι στην κούρσα για την κατάκτηση του διαστήματος, σε μια εποχή κατά την οποία ο Ψυχρός Πόλεμος γνώριζε την κορύφωσή του. Ήταν όμως και μια νίκη του ανθρώπου απέναντι στο πεπρωμένο και τις αδυναμίες του, αν και μάλλον έμεινε ημιτελής, καθώς η ανθρωπότητα μόλις πολύ πρόσφατα άρχισε να εξετάζει και πάλι την προοπτική εποικισμού της Σελήνης, ως λύτρωση για τα προβλήματα του πλανήτη που κληρονομήσαμε.
Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα, είχε πει αυθόρμητα ο Νιλ Άρμστρονγκ. Ανεξαρτήτως του… φρένου που ακολούθησε εκείνη τη διαστημική αποστολή, ούτε και ο ίδιος ενδεχομένως να μην μπορούσε να αντιληφθεί πλήρως το πόσο μεγάλο ήταν το βήμα αυτό.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Ο Κεδίκογλου… σερβίρει πρωινό καφέ

Το στρατηγικό μοντέλο επικοινωνιακού συντονισμού, που είχε καθιερωθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή και τον τότε υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Ρουσόπουλο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004, φαίνεται ότι είναι αποφασιμένος να… ξαναβάλει μπροστά ο Σίμος Κεδίκογλου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχεδιάζει να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα να… σερβίρει «πρωινό καφέ», με τη σημερινή εκπροσώπων από τα γραφεία Τύπου των υπουργείων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του κυβερνητικού έργου, να προκύψει, ενοποίηση του πολιτικού λόγου της κυβέρνησης, αλλά και να καθιερωθεί μια καθημερινή πολιτική ζύμωση, με ανταλλαγή απόψεων και «χτένισμα» της καθημερινότητας.
Συνεργάτες του Σίμου Κεδίκογλου εμφανίζουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αποφασισμένο να προχωρήσει και σε άλλες άμεσες δράσεις, προκειμένου η επικοινωνιακή μηχανή της κυβέρνησης να πάρει μπροστά.

statesmen.gr

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των Ελλήνων εργατών της Χαλυβουργί​ας Ελλάδος

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Καλεί την εργοδοσία να επιλύσει τα προβλήματα των εργαζομένων και την κυβέρνηση να πιέσει προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε το εργοστάσιο να ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί και να παράγει.
Οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο. Η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον τους είναι απαράδεκτη και η όποια εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαραίνει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση.

3on3 StreetHoopsTour 2012 – Η ώρα των πρωταθλητών στην Κόρινθο!

Αυλαία για την προκριματική φάση του 3on3 Street Hoops Tour 2012 με το τουρνουά της Κορίνθου, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο (13-15 Ιουλίου). Τα ανοικτά γήπεδα στην παραλία Αγίου Νικολάου πλημμύρισαν με κόσμο κάθε ηλικίας συμμετέχοντας σε μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ. Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 150 σε όλες τις κατηγορίες και παρακολουθήσαμε αναμετρήσεις με πολύ πάθος, ένταση και σπουδαίο θέαμα. Μετά από μια σειρά συναρπαστικών αγώνων αναδείχθηκαν οι νικητές όλων των κατηγοριών.
Το ταξίδι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα! Το Σάββατο 21 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου οι 16 κορυφαίες ομάδες ανδρών και 16 κορυφαίες ομάδες εφήβων από τους τρεις σταθμούς της περιοδείας μας (Γαλάτσι – Μελίσσια – Κόρινθος) θα συναντηθούν και θα αναμετρηθούν στην τελική φάση όπου θα αναδεχθεί ο μεγάλος πρωταθλητής από κάθε κατηγορία!
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 12.00 και σας περιμένουμε όλους για να απολαύσετε μια μέρα γεμάτη μπάσκετ υψηλού επιπέδου, διαγωνισμό καρφωμάτων καθώς και συναρπαστικές αναμετρήσεις με έντονες συγκινήσεις!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αγκάλιασαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια: τους συμμετέχοντες, τους θεατές, τους χορηγούς μας, τον δήμο Κορινθίων, τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου και να ευχηθούμε και του χρόνου με μια ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη διοργάνωση..
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
12.00 – 16.30 Τελική φάση εφήβων
16.30 Τελετή βράβευσης νικητών (έφηβοι)
17.00 – 21.30 Τελική φάση ανδρών
21.30 Τελετή βράβευσης νικητών (άνδρες)
Πληροφορίες:   www.3on3streethoops.gr   facebook: 3on3StreetHoops.gr   twitter: 3on3streethoops

Μετά από 30 χρόνια, ανοικτή η Στοά Αττάλου

Image

Ανοικτός για το κοινό μετά από 30 χρόνια είναι από την Τετάρτη, 18/7, ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς Αττάλου. Η ανακαίνιση του χώρου και η έκθεση των γλυπτών στον όροφο της Στοάς αποτελούν τμήμα του έργου «Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία», το οποίο υλοποιήθηκε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και την
Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του μέτρου Διαφύλαξης Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που συγχρηματοδότησαν ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2004-2009 και το Υπουργείο Οικονομικών.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης δράσεις ψηφιοποίησης και προβολής των ευρημάτων και του αρχειακού υλικού της Αρχαίας Αγοράς μέσω των νέων τεχνολογιών, θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει γλυπτά μικρής κλίμακας και, κυρίως, τη σημαντική συλλογή ρωμαϊκών πορτρέτων της Αθηναϊκής Αγοράς, διαρθρώνεται στις ακόλουθες ενότητες:

- Ιδεαλιστικές μορφές θεών και κοινών θνητών (4ος-3ος αι. π.Χ.)

- Τα αθηναϊκά εργαστήρια αναπαράγουν κλασικά έργα. Ρωμαϊκά αντίγραφα κλασικών έργων (1ος -2ος αι. μ.Χ.)

- Ρωμαϊκά πορτραίτα πλούσιων αστών της Αθήνας, οι οποίοι εικονίζονται κατά τα αυτοκρατορικά πρότυπα (1ος- 2ος αι. μ.Χ.)

- Η πόλη τιμά τους δημόσιους λειτουργούς. Πορτραίτα δημοσίων λειτουργών και κοσμητών στον τύπο της ερμαϊκής στήλης (2ος-3ος αι. μ.Χ.)

- Ρωμαϊκά πορτραίτα ιδιωτών και επιφανών πολιτών της ρωμαϊκής Αθήνας (3ος αι. μ.Χ).

- Συλλογές γλυπτών που κοσμούσαν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Ύστερης Αρχαιότητας, στα οποία συγκαταλέγονται γλυπτά από την Οικία Ω.


Εκτενή εισαγωγικά κείμενα υποστηρίζουν τις εκθεσιακές ενότητες και παρέχουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη της αττικής γλυπτικής από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως την ύστερη αρχαιότητα.

Η έκθεση πλαισιώνεται από προπλάσματα των αρχαιολογικών χώρων της Αγοράς, της Ακρόπολης και της Πνύκας, τα οποία συμβάλλουν στην κατανόηση της αρχαίας αθηναϊκής τοπογραφίας.

onned-korinthias.gr

21η έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο

Αφιερωμένη στη Ναυπλιακή επανάσταση του 1862 είναι η 21η έκθεση βιβλίου, η οποία ανοίγει τις πύλες της, σήμερα Παρασκευή , στην παραλία Ναυπλίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7:30 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.Στην 21η Έκθεση Βιβλίου συμμετέχουν 80 εκδότες με νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις.
Στους επισκέπτες της έκθεσης που έχουν κάρτα ανεργίας θα δίνεται δωρεάν ένα βιβλίο λογοτεχνικό ή παιδικό από την γραμματεία, προσφορά του σωματείου ΕΣΕΒΕ (Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος).

Κατσιφάρας: Προβοκάτσια το δημοσίευμα

«Το δημοσίευμα αυτό είναι προβοκάτσια εις βάρος μου. Είναι εξόφθαλμα ψευδείς και κατασκευασμένες οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο».
Αυτό επισημαίνει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, με αφορμή την καταβολή υπέρογκων ποσών στην προβολή της περιφέρειας μέσω γνωστών social media.
Παράλληλα, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες σε περιοχές της Αχαίας τονίζει ότι η περιφέρεια σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Αρχές έκανε το ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλάξει τους κατοίκους και τις περιούσίες τους.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Κατσιφάρα στην aftodioikisi.gr, έχει ως εξής:

«Βοήθεια καιγόμαστε…» ! Έτσι θα φωνάζουν στην Κόλαση πού θα πάνε, κάποιες σκοτεινές ψυχές πού σήμερα καίνε τους συνανθρώπους τους, αλλά κανείς δεν θα τους ακούει…









Εάν για κάθε παράβαση, μέσα στις οργανωμένες κοινωνίες των ανθρώπων πού ζούμε, υπάρχει και μία δικαστική ποινή, γι΄ αυτή την παράβαση του εμπρησμού «για να γελάσουμε…» αν υπήρχε Κράτος θα έπρεπε να υπάρχει ταχύτατη ανεύρεση του ενόχου, δημόσιος εξευτελισμός του, και παραπομπή του με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς αναστολές και εφέσεις για κακούργημα με κάθειρξη τουλάχιστον τά 15 χρόνια !
Εάν μία τέτοια πρακτική εφαρμοζόταν από την πολιτεία, το φαινόμενο των πυρκαγιών θα εξαφανιζόταν, ή τουλάχιστον θα περιοριζόταν στο ελάχιστο…




Αυτά τα χαϊδέματα των ενόχων με « 3 μήνες φυλακή…» με πληρωμή, και «άντε πήγαινε και μη το ξανακάνεις…», το «ήμουνα μεθυσμένος κύριε Δικαστά και δεν καταλάβαινα…», το «τσακώθηκα με την γυναίκα μου κι΄ έβαλα φωτιά από τα νεύρα μου…», ή « έψαχνα για σαλιγκάρια και μού έπεσε το τσιγάρο…» είναι αστεία πράγματα και οί δικαστές πού τα δέχονται ακόμη αστειότεροι…
Όπως επίσης, και το ότι « δεν βρήκαμε τίποτα, δεν πιάσαμε κανέναν…» είναι ανόητα πράγματα πού ούτε σε τριτοκοσμικές κοινωνίες δεν συμβαίνουν…
Θά θέλαμε νά ξέραμε ( http://patrablog.blogspot.com ) αυτοί οί υπάνθρωποι ( ένας, δύο, ή και περισσότεροι; ) πού βάλανε την φωτιά πίσω από τα Σελλά και την Αγία Μαρίνα, βλέποντας σήμερα το πώς κατάντησαν εκείνο το πανέμορφο, πράσινο, φυσικό περιβάλλον τι άραγε συναισθήματα θα είχαν;
Χαράς γιά το "κατόρθωμά" τους, πού μπόρεσαν έτσι να " χτυπήσουν " τήν κοινωνία, ή λύπη γιατί έσβησε η φωτιά καί δεν έφτασε μέχρι το Αίγιο να κάψει καί ανθρώπους;
Αλλά και τι κέρδισαν μ΄ αυτή τους την πράξη, πού μόνο μοχθηρότητα και κακία περιέχει;

Η εφημερίδα Guardian στους Αγώνες της Νεμέας

πηγή protothema.gr / guardian.co.uk

Οι Νέμεοι Αγώνες ανήκαν στους τέσσερις πανελλήνιους αγώνες, το λεγόμενο κύκλο των ιερών πανελληνίων αγώνων, που διοργανώνονταν στην Ελλάδα. Μαζί με τους Ολύμπιους στην Ολυμπία, τους Ίσθμιους στην Κόρινθο, τους Πύθειους (στους Δελφούς), η Νεμέα ήταν η τέταρτη πόλη που τους φιλοξενούσε.
Σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερις τόπους, εναλλάξ κάθε χρόνο και για αρκετό χρονικό διάστημα, μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε πόλεμο και κάθε εχθροπραξία και όλοι οι Έλληνες δήλωναν παρουσία, αναγνωρίζοντας την κοινή ανθρώπινη υπόστασή τους. Αυτή η παρότρυνση για ειρήνη, μολονότι περιοριζόταν σε λίγες μέρες κάθε χρόνο, είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην ιστορία της ανθρωπότητας σε διεθνές επίπεδο συστηματικά και τακτικά.
Εδώ και κάποια χρόνια οι αγώνες έχουν αναβιώσει με την υποστήριξη της UNESCO και του υπουργείου Πολιτισμού. Στην επιτροπή της διοργάνωσης βλέπει κανείς επιφανή ονόματα, όπως ο Ιταλός συγγραφέας Umberto Eco.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Guardian, Kevin Rushby, στο ρεπορτάζ του για τους αγώνες προτρέπει μια «άλλη» οπτική. «Αν δεν νιώθετε τόσο ενθουσιασμένοι για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, ίσως μπορείτε να βρείτε τον ενθουσιασμό σας βιώνοντας την πραγματική εμπειρία των αρχαίων αγώνων. Ψάχνω να βρω το Ολυμπιακό Πνεύμα σε ένα χωριό κοντά στην Κόρινθο στην Πελοπόννησο, τη Νεμέα. Η ανακάλυψη του αρχαίου σταδίου, και το πανέμορφο τουνελ το 1978 οδήγησε στην αναβίωση των αγώνων. Όλοι μπορούν να παραστούν, δεν υπάρχουν εισιτήρια. Χωρίς διαφημίσεις, χωρίς σπόνσορες, ο καθένας μπορεί να τρέξει με αίτηση on-line, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Χωρίς λάμψη και φλας, παρακολουθείς αγώνες στην ύπαιθρο, ακριβώς όπως τους πραγματοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει. Δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο.»
Ο δημοσιογράφος ενθουσιασμένος, περιγράφει την εμπειρία ως μια «αυθεντική αρχαία εμπειρία όπου η Νίκη είναι θεότητα και όχι μάρκα παπουτσιού».
Οι αγωνιστές είναι από 4 έως και 100 ετών και έρχονται από όλο τον κόσμο για να βιώσουν αυτή την εμπειρία. Με απλά πλάνα το video του Guardian είναι εδώ για να μας θυμίσει τις πραγματικές κλασσικές αξίες του αθλητισμού που αναβιώνουν στη δική μας Νεμέα.
Δείτε εδώ το βίντεο.

pietris.wordpress.com

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ» 1-10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012




Οι θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα διαγωνιστούν πάνω σε έργα από το Ελληνικό και Παγκόσμιο ρεπερτόριο, παρέχοντας στο κοινό την ποικιλία στην επιλογή των έργων και αυξάνοντας ετσι το ενδιαφέρον του για το Φεστιβάλ και εν γένει για το Θέατρο.

Το έντονο ενδιαφέρον των διαγωνιζόμενων θεατρικών ομάδων καθώς και η πολυπληθής παρουσία των θεατών, αποδεικνύει την απήχηση που έχει στους πολίτες η προσπάθεια που καταβάλλει από κοινού η Δημοτική Αρχή με θεατρικές ομάδες όπως αυτή του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», που στόχο έχουν την πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μας μέσα από τα θεατρικά δρώμενα.


Mοίρασε τρόφιμα ο Μπούκουρας στην Κόρινθο

Έκπληκτοι μείναμε όταν είδαμε πάνω από 200 άτομα να βρίσκονται στην ουρά για να εγγραφούν στις λίστες της Χρυσής Αυγής και να πάρουν γάλατα πατάτες πορτοκάλια ρύζι , μακαρόνια και άλλα τρόφιμα που προέρχονται από τον πρώτο μισθό του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα. Εξίσου μεγάλη εντύπωση μας έκανε το γεγονός πως πολλοί προσέφεραν εθελοντικά βοήθεια στο μοίρασμα των τροφίμων και στο ξεφόρτωμα από τα φορτηγά που τα κουβάλησαν. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί Έλληνες έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν βοήθεια γιατί δεν έχουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν πρέπει να προκαλλεί ντροπή σε αυτούς που έφτασαν τον περήφανο αυτό λαό να ψάχνει στα σκουπίδια για να βρει να φάει.
http://www.trelokouneli.gr

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Παραδίνεται την ερχόμενη Δευτέρα στη κυκλοφορία, ένα ακόμη τμήμα του άξονα Μορέα στην Πελοπόννησο. Πρόκειται για το τμήμα 22 χλμ. μεταξύ τον ανισόπεδο κόμβο Κυπαρισσίας έως την είσοδο της Καλαμάτας. Με την παράδοση στην...
κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος μειώνεται ο χρόνος μετακίνησης, από μισή ώρα σε λιγότερο από 10 λεπτά ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια, γεγονός που θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που είναι πολύ συχνά στην σημερινή Εθνική Οδό (που διασχίζει όλους τους οικισμούς μέχρι την Καλαμάτα).
Η κατασκευή του τμήματος Αλλαγή ? Θουρία ξεκίνησε το 2008, η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, με αποπερατωμένους τρεις ανισόπεδους Κόμβους: Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας. Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και με την παλαιά (πλέον) εθνική οδό Τρίπολης ? Μεγαλόπολης.

Μόνο ψηφιακά εκπέμπουν από το πρωί τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας

Από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό.
Διεκόπη, από τις 3 τα ξημερώματα, το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας, από το κέντρο εκπομπής στον Υμηττό. Από τη διακοπή του αναλογικού σήματος, επηρεάζονται το λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, οι Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και οι Νότιες Ακτές της Ευβοίας. Ο Υμηττός είναι ένα από τα τρία κέντρα εκπομπής που καλύπτουν τον νομό Αττικής.
Ειδικότερα, ο νομός Αττικής καλύπτεται από:
Το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, το οποίο εκπέμπει ήδη το ψηφιακό σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας από τον Ιούνιο του 2010. Για το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, και προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στους τηλεθεατές να προσαρμοστούν στην ψηφιακή μετάβαση, δεν πραγματοποιήθηκε διακοπή του αναλογικού σήματος το 2010. Ωστόσο, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση 26337/675/7.6.2012 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1836, 11 Ιουνίου 2012) ορίζει την άμεση διακοπή του αναλογικού σήματος των καναλιών που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, από σήμερα 20 Ιουλίου 2012.
Το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, που εκπέμπει ψηφιακά το πρόγραμμα των κρατικών, ιδιωτικών καθώς και των περιφερειακών καναλιών από τον Ιούνιο του 2010. Από το συγκεκριμένο κέντρο καλύπτονται κυρίως τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου Αττικής.
Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, από το οποίο συνεχίζει να εκπέμπεται το αναλογικό σήμα των καναλιών, καθώς το συγκεκριμένο κέντρο δεν ανήκει στα 23 πρώτα σημεία βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 21161/2008 και συνεπώς δεν μετέχει στην μετάβαση, σε αυτή τη φάση.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 26337/675/7.6.2012, από σήμερα τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας εκτός των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, καθώς και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας έκλεισαν το αναλογικό τους σήμα από το Κέντρο Εκπομπής «Υμηττός» και εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα διακόψουν την αναλογική εκπομπή με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012.
Υπολογίζεται ότι από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής λήψης αναλογικού τηλεοπτικού σήματος, εξυπηρετούνται περίπου 120.000 με 150.000 νοικοκυριά.
Η Digea υπενθυμίζει ότι, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι καταναλωτές χρειάζεται να διαθέτουν τηλεοπτικό δέκτη ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται αλλαγή ή αντικατάσταση κεραίας. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», και εφόσον διαθέτουν τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4, οι καταναλωτές θα πρέπει να βεβαιωθούν πως η κεραία τους είναι στραμμένη προς τον Υμηττό, και ακολούθως θα πρέπει να επανασυντονίσουν τα κανάλια στις συχνότητες 46 (674 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 47 (682 ΜΗz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.
Τέλος σε περίπτωση που κάποιοι τηλεθεατές δεν επιθυμούν να λάβουν το ψηφιακό σήμα από τον Υμηττό σε αυτή τη φάση, έχουν τη δυνατότητα να στρέψουν την κεραία τους στο κέντρο εκπομπής Πάρνηθα, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα λήψης, ενώ θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν το δέκτη τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ